Review militèr

KTT SCO-2022. Rapat utama pisanan "blok Timur"

66
KTT SCO-2022. Rapat utama pisanan "blok Timur"



Kegiatan lan acara sing gegandhengan


KTT paling gedhé saka Organisasi Kerjasama Shanghai wiwit didegaké. Wigati strategis saka acara iki ditondoi ora mung dening nomer paling gedhe saka negara peserta lan sawetara masalah ing pertimbangan, nanging uga sawetara acara lan acara sing gegandhengan. Ing wektu cendhak wektu pas: banget sensitif counter-offensive saka Angkatan Bersenjata Ukraina ing wilayah Kharkiv, wabah serius saka musuhan antarane Armenia lan Azerbaijan, riko Paus Romawi kanggo Kazakhstan, riko simultaneous kanggo Astana saka Presiden China Xi Jinping lan, minangka "bonus", maraton militer rong dina ing tapel wates Tajik-Kirgizstan.

Wis suwe, forum internasional ora dianakake ing awan acara kasebut, malah ing arah sing beda-beda. Ing babagan iki, bakal dadi oversimplification serius kanggo nimbang rembugan ing sela-sela SCO lan asil ing njaba konteks ing ndhuwur, nanging sing paling penting - ing njaba NWO sing dipimpin Rusia ing Ukraina. Kajaba iku, bebarengan karo expansion dawa-ngumumake saka organisasi SCO, iku perlu kanggo nuduhake fokus lan kemampuan praktis kanggo bebarengan ngatasi masalah Komplek, utama kang, mesthi, Afghanistan ing wayahe. Nanging, ing sadawane dalan, kita uga weruh carane Amerika Serikat de facto ngilangi Armenia saka karya ing organisasi iki, lan kabeh "ruang" logis dikuwasani dening Turki lan Azerbaijan. Nanging, kanthi idin eksplisit saka blok sing ngatur ing Yerevan dhewe.

Kanggo masyarakat Rusia, asil SCO uga penting amarga kanggo maca lan pamirsa sing ati-ati, utamane ing konferensi pers pungkasan sawise asil negosiasi, pungkasane bisa nembus kabut informasi saka SVO lan ndeleng. tugas awal, asil penengah lan proses, karo kang diiringi ing syarat-syarat karya karo negara partner: India, Iran, China, lan Turki.

Kaping pisanan, kudu dicathet kunjungan kaping pindho pambuka menyang Kazakhstan dening Paus Francis lan Presiden China Xi Jinping. Penulis ing sawetara artikel wis bola-bali nandheske yen Rusia wis rada adoh saka masalah lan masalah ing Asia Tengah, kanthi konsentrasi ing "Front Kulon". Mbalik ing Juli, kontur saka jinis organisasi mandhiri negara-negara Asia Tengah katon nalika Rapat Perundingan IV Kepala Negara Asia Tengah, sing menehi tandha wiwitan karya praktis saka format regional anyar " 3 + 2" (Kazakhstan - Kyrgyzstan - Uzbekistan plus Tajikistan - Turkmenistan) ing pimpinan ora resmi Astana. Sawise stabil saka kahanan internal, Kazakhstan wis nyoba kanggo njupuk posisi pimpinan ing wilayah, kang didhukung dening paket pinunjul saka reformasi ing mangsa. Ana uga upaya nyata kanggo mbentuk program investasi sing kapisah adhedhasar sumber daya monarki Timur Tengah.

Kunjungan pimpinan Cina menyang Astana sadurunge KTT SCO, ing tangan siji, minangka wujud dhukungan kanggo K. Zh Tokayev sadurunge diluncurake reformasi, ing sisih liya, mbusak salah sawijining masalah sing paling dibahas ing Kazakhstan. masyarakat saka agenda: ancaman pamisahan saka populasi Russian-speaking. Saiki ora Matter sing pitakonan iki rada hipotetis lan terus terang provokatif, ing kasunyatan iku akeh gonjang-ganjing ing media ing Rusia, lan ing Kazakhstan iku jaran favorit nasionalis.

"Ora preduli kepiye owah-owahan kahanan internasional, kita bakal terus ndhukung Kazakhstan kanggo nglindhungi kamardikan, kedaulatan lan integritas wilayah, kanthi kuat ndhukung reformasi sing terus-terusan kanggo njamin stabilitas lan pembangunan, lan kanthi kategori nentang campur tangan pasukan apa wae ing urusan internal sampeyan. negara.”

Kutipan saka pimpinan Tionghoa iki, sanajan ora ana konteks, saiki lagi ngumbara ing masarakat Kazakh.

Nyatane, kita weruh yen China tumindak minangka penjamin integritas wilayah Kazakhstan, mindhah masalah iki mudhun saka ndhuwur rating. Ing wektu sing padha, sepuluh perjanjian babagan masalah ekonomi lan investasi ditandatangani, sing nyuwil ngaso sawetara taun. Mangkono, sadurunge SCO, China "mberkahi" K. Zh. Tokayev kanggo reformasi, nulis dheweke minangka "mandat swarga" ing tradisi Cina.

Kanggo Rusia, iki penting amarga China, nalika Kremlin sibuk karo arah kulon, njupuk peran kurator Kazakhstan minangka pusat hub ekonomi Asia Tengah. Ing wektu sing padha, berkah langsung sing padha ditampa saka Vatikan, sing nggambarake kapentingan ekonomi lan politik sing diarani aristokrasi. Eropah lawas. Nanging peran lan hakekat kunjungan Paus menyang Asia Tengah kudu dibahas ing artikel sing kapisah, amarga masalah kasebut ora pati penting lan jembar ing wektu sing padha.

Pusat alternatif kanggo pangembangan lan implementasine inisiatif skala gedhe


Lan saiki, sawise "karya persiapan", sawise iku, rapat-rapat diwiwiti langsung ing kerangka SCO, ing ngendi para peserta pisanan nyetel tugas sing paling penting kanggo nggayuh tingkat pusat alternatif kanggo pangembangan lan implementasi inisiatif skala gedhe. . Iku cukup logis yen peserta uga pisanan milih masalah Afghan minangka balon nyoba. Sacara resmi, Afghanistan minangka bagéan saka struktur SCO sing ditambahi, nanging ora diundang minangka delegasi resmi amarga mung protokol, amarga pamrentahan saiki ora legitimasi ing tingkat internasional.

Kita wis nganggep kasunyatan manawa Afghanistan sacara artifisial dilebokake ing "diet finansial" dening AS, lan liwat pamrentah anyar ing Pakistan, Washington mboko sithik nyurung kepemimpinan ing Taliban menyang salah sawijining kelompok paramiliter sing paling kondhang. Nanging saiki, Pakistan dhewe mbutuhake kabeh dhukungan sawise banjir. Lan saiki, ing kerangka SCO, Presiden Rusia nyatakake spesifik babagan implementasi proyek gas TAPI sing wis suwe beku (Turkmenistan-Afghanistan-Pakistan-India). TAPI ora bisa ditindakake ing kahanan saiki tanpa dhukungan saka kabeh peserta, amarga pipa gas kasebut mbutuhake ora mung gas Turkmenistan dhewe, nanging uga gas Rusia, sing wis ngluwihi produksi, uga dana gratis lan jaminan militèr.

Saliyane pambangunan pipa gas, Presiden Uzbekistan Sh. Merziyoev ngusulake nggawe ing kerangka SCO lan dana khusus kanggo dhukungan kamanungsan Afghanistan, yaiku, kanggo mbentuk mekanisme sing padha kanggo pendanaan paralel. Kabul, saliyane Amerika Serikat. Nanging, kita nyathet tembung Sh. Merziyoev ing ngisor iki:

"Aku ngucapake matur nuwun marang kanca-kanca kanggo ndhukung konferensi Tashkent sing anyar. Partisipasi ing delegasi Afghan, wakil saka akeh negara lan organisasi internasional, kalebu SCO ... "

Nanging iki wis dadi referensi langsung kanggo Rapat Konsultatif IV sing paling penting, ing ngendi format "3 + 2" anyar dibentuk kanggo wilayah kasebut. Amarga Konferensi Internasional Tashkent ing Afghanistan dianakake sanalika sawise rampung, nyatane ora mandheg. Lan rumusan pitakonan kasebut nuduhake yen format iki bakal terus berkembang, kanthi Kazakhstan minangka moderator lan China minangka kurator regional. Ing wektu sing padha, pimpinan Uzbek njaluk pambentukan program bantuan internasional kanggo Pakistan.

Mangkono, kita weruh manawa anggota SCO ing arah tartamtu wis nyedhaki integral kanggo ngrampungake masalah kanthi dhukungan saka "moderat" ing Kabul, narik Pakistan ing arah kasebut lan mbentuk proyek sing meh kabeh wilayah melu. Integrasi kasebut minangka fitur sing misahake wangun organisasi politik lan ekonomi regional saka geopolitik.

Loro konflik bersenjata lengkap dumadi ing KTT SCO - Armenia-Azerbaijan lan Tajik-Kyrgyz. Konflik loro kasebut nduweni latar mburi sing beda, nanging sing jelas wis duwe nasib sing beda. Yen Armenia, sing diwakili pimpinane, bener-bener nolak negosiasi karo Baku, fokus maneh ing janji-janji Gedung Putih lan kunjungan Shapoklyak-2022 N. Pelosi lawas, banjur Kyrgyzstan lan Tajikistan bebarengan froze permusuhan persis ing sela-sela puncak. . Nanging masalah kasebut bakal ditangani sacara substansial (permusuhan bisa uga bakal terus-terusan ing episode) bakal diwiwiti ing kerangka klompok "3 + 2" sing padha, sing ora ngganggu lan tanpa penggemar wis dadi bagian ora resmi saka SCO. Lan ing prakara iki, klompok bakal nduduhake efektifitas, nanging tanpa aktivasi ing framework saka CSTO.

Sayange, kahanan sing kedadeyan sajrone SCO lan sadurunge kanthi jelas nuduhake yen format CSTO pungkasane dadi struktur nominal. Ing patemon ing Karabakh sedina sadurunge puncak, ora ana sing nyatakake kepinginan kanggo mbentuk kontingen perdamaian, lan kabeh negara Asia Tengah wis wedi nggunakake angkatan bersenjata Rusia, supaya ora narik "pitakonan nasional." ” kanthi kedok njaga kedaulatan. Iki minangka stalemate, amarga ora ana sing kepengin ninggalake CSTO kanthi resmi, nanging ora weruh perlu nggunakake struktur kasebut kanggo resolusi masalah sing penting. Kok posisi aneh ngono? Lan amarga Afghanistan wis cedhak. Yen ana kedadeyan sing ngancam ing trek iki, lan ing kene sampeyan kudu takon marang Moskow. Ora paling "posisi sekutu", nanging pragmatis: "Sawise kabeh, kita mung ora ngganggu Kremlin saka bab sing paling penting."

Sauntara kuwi, Kremlin dhewe ana ing dialog karo China, Iran lan India, lan malah konferensi pers andhap asor lan uga-diformat sawise asil rembugan nuduhake carane akeh Utas ing jero banyu lan tali padha digawe dowo konco tirai NWO. Saben telung konferensi pers unik kanthi cara dhewe lan mbukak kanthi cara khusus aspek internasional kampanye Rusia ing Ukraina.

Kanggo Iran, lan iki diumumake maneh kanthi resmi, gabung karo EAEU minangka salah sawijining prioritas. Lan iki sejatine minangka langkah sing janjeni, amarga entuk akses menyang pasar dodolan sing gedhe banget dibandhingake karo periode sadurunge, cedhak kanthi geografis lan logistik. Ungkapan babagan "non-negotiability" Amerika Serikat lan ketidakmampuan nyata Uni Eropa, nyatane, nandheske yen Iran ora duwe pangarep-arep sing paling dhuwur kanggo sing diarani. "kesepakatan nuklir".

Tuladha panguwasa donya sing tanggung jawab...


Kanthi India lan China, kahanan kasebut katon luwih rumit. Amerika (contone, edisi pisanan yaiku Politico), sing ngetutake rapat karo pimpinan Cina, langsung narik kawigaten marang tembung-tembung ing ngisor iki saka pimpinan Rusia:

"We Highly appreciate posisi imbang saka kanca-kanca Cina ing hubungan karo krisis Ukraina. Kita ngerti pitakonan lan keprihatinan sampeyan babagan iki. Ing rapat dina iki, mesthi, kita bakal nerangake kanthi rinci babagan posisi kita babagan masalah iki, sanajan kita wis ngomong babagan iki sadurunge.

Ing tembung liya, jelas yen kahanan berkembang kanthi cara sing mbutuhake panjelasan kapisah khusus, sing kudu difokusake. Iki minangka episode pisanan saka jinis wiwit wiwitan NWO. Kasunyatane, para pamimpin negara wis bola-bali ngrembug babagan penyebab NWO lan prasyarat, uga, paling ora, kerangka lan kontur umum kampanye, lan watesan wektu. Pimpinan Cina iku relatif singkat, ngandika sing

"Kita siyap, bebarengan karo rekan-rekan Rusia, kanggo menehi conto kekuwatan donya sing tanggung jawab lan nduwe peran utama kanggo nggawe jagad sing ganti kanthi cepet ing dalan pembangunan sing lestari lan positif."

Lan emphasis ing "daya tanggung jawab" uga muni rada mboten umum.

Ing rapat karo kolega India, kita krungu cathetan sing padha:

"Aku ngerti posisi sampeyan babagan konflik ing Ukraina, keprihatinan sampeyan sing terus-terusan sampeyan ucapake. Kita bakal nindakake sing paling apik kanggo mungkasi iki sanalika bisa.

Lan wangsulane N. Modi:

"Aku ngerti yen iki dudu jaman perang ... Demokrasi, diplomasi, dialog ... Aku nampa kesempatan kanggo ngerti sudut pandang sampeyan."

Kabeh warta Kaset kasebut dilewati dening ukara Xi Jinping:

"China siap ndhukung Rusia babagan masalah sing mengaruhi kepentingan dhasar loro negara,"

nanging, iku ora klebu ing transkrip final resmi lan wis ditularaké liwat kantor warta Xinhua, kaya-kaya "saka njero" proses negosiasi.

Yen kita nyoba kanggo nerjemahake kabeh sinyal lan sadurunge nyeret menyang basa dingerteni kanggo wong awam, partners paling gedhé Rusia - India lan China sak rapat-rapat wanted kanggo njaluk jawaban kanggo pitakonan saka carane Moscow ndeleng ing spesifik ora NWO dhewe, nanging sawijining. asil. Kharkov acara dina anyar ora nambah optimisme ing prakara iki, saka tembung "pancen". Lan saiki jawaban kanggo salah sawijining pitakonan utama ing masyarakat Rusia taun iki jelas: "Apa kerangka awal NWO kita"?

Lan kerangka kasebut kaya ngono yen NWO pancen ora dianggep minangka operasi militer jangka panjang, salah sawijining akibat sing ora mung bakal dadi jagad multipolar, nanging uga ambruk industri lan permintaan Eropa ing pasar Eropa. . Saiki wis jelas manawa salah sawijining asil kampanye mung kudu nyuda cengkeraman gurita kasebut, sing diarani, sanajan kanthi kondisional, "global", ing gulu ibukutha industri Eropa. Lan yen ing mangsa panas, kita bisa nerangake wektu tundha kanthi ngganti format NWO, taktik, lan liya-liyane, banjur sawise acara September, kabeh iki wiwit ngunggahake pitakonan saka mitra sing ndhukung Rusia kanthi tekanan sanksi, lan nduweni efek kolosal lan boomerang ing ekonomi negara kasebut.

Kabeh iki nerangake mung kasunyatan sing Rusia, nganti wayahe pungkasan, malah nyebabake bewilderment tulus ing masyarakat Rusia, ora ngupaya kanggo Cut benang gas lan lenga karo Uni Eropa, terus-terusan ninggalake dhewe sawetara papan kanggo dialog, sanajan iku. nanggapi kritik internal sing tuwuh. Mesthine, media kita ngandhani yen EU bakal "beku" lan nemu kabeh pesona ing Abad Pertengahan, nanging sawetara sing bisa mbayangake manawa para pamimpin Uni Eropa ngarahake iki, kanthi sadar lan sengaja. Ya, pesen rasional kanggo Eropa lan bunderan tartamtu wis jelas, nanging tujuan dialog minangka tahap pungkasan konflik sing bisa dingerteni umume salah.

Akibaté, malah "tundha nyoto" saka operasi ing bagean kita wiwit muter marang ora mung EU dhewe, nanging uga marang ekonomi India lan China, nanging iki, ketoke, wis ora klebu ing plans, lan , nyatane, ora bisa kalebu. Posisi pimpinan EU ora minangka wangun kolektif saka skizofrenia, nanging kawicaksanan purposeful lan sadar kanggo ambruk pasar dhewe. Acara Kharkov, mesthi, ora "ngalahake" Rusia, kaya sing ditulis media Barat, lan sawetara uga, nanging nyorot gelombang masalah ing organisasi sing kabeh beku ing papan.

Lan saiki Rusia nemokake dhewe ing kahanan sing angel banget, malah stalemate - mitra utama siap ngutangi pundhak kanggo sawetara wektu, sing, kanthi alasan sing jelas, ora dingerteni, nanging bisa ditemtokake sacara logis. Sajrone wektu iki, Rusia kudu entuk tujuan asli kanthi militer, utawa nyuda operasi kasebut dadi dialog. Nanging, amarga nyetel target pimpinan EU, dialog kasebut ora mungkin. Ora ing istilah A, utawa B, utawa C.

Mulane, ing obrolan karo N. Modi, pimpinan Rusia ngandika bluntly, nanging ninggalake kamar kanggo maneuver ing mangsa ngarep,

"Sayange, pihak sing nentang, pimpinan Ukraina, ngumumake nilar proses negosiasi, nyatakake yen dheweke pengin nggayuh tujuane kanthi cara militer, kaya sing diucapake, "ing medan perang."

Broiler Eropa 777


Masalahe yaiku pimpinan EU tumindak kaya pilot saka seri Broiler 777 sing misuwur: "Kapten, kita tiba! Ya, navigator, mesthine! ”, Lan mitra utama kita ing SCO kanthi yakin negesake manawa penerbangan Broiler 777 kudu dicegah saka ndemek lemah. Ing kahanan saiki, iki meh padha karo meksa pasien mangan kanthi paksa, mung masalahe pasien ndhelikake sampeyan karo pengawal bersenjata.

Iki minangka dilema sing unik - kanggo ngalahake Ukraina ing wektu nyata, perlu kanggo mateni ekonomi EU, sing (ekonomi) ora bisa rampung, lan mulane ora bisa mungkasi konflik kasebut kanthi nyata. wektu. Simpul Gordian iki bisa dipotong kanthi sawetara langkah militer sing radikal, utawa kanthi pembekuan konflik, kanthi pangerten yen sawise sawetara wektu perang bakal pecah luwih serius lan ing skala sing luwih gedhe, amarga Kyiv bakal mbangun kekuatan sajrone wektu iki. , lan ora kudu nindakake apa-apa liyane lan ora perlu.

Cetha yen ora ana mitra sing mbayangake operasi Rusia sing dawa banget ing Ukraina, mbok menawa ora ana sing mbayangake, sanajan kurator Ukraina dhewe, nanging kasunyatane tetep, lan nganti saiki mung manthuk-manthuk.

KTT SCO nuduhake outlines nyata saka kemitraan anyar ing mangsa "Eastern Economic Cluster", lan iku ora bisa ngandika sing padha ora positif ing umum. Kita entuk kurang saka sing direncanakake, nanging luwih akeh tinimbang sing bisa diwenehake skala kerusuhan ekonomi.

Ya, kita ndeleng hyperpragmatism Turki nalika kita ijol-ijolan kemitraan anti-sanksi kanggo panentu gandum kanggo hub Turki (minangka salah siji saka asil rembugan karo R. Erdogan ing Samarkand), posisi licik saka tanggi Asia Tengah lan partners ing CSTO ing konteks ancaman kanggo Afghanistan, nanging, ing tangan liyane , Iran, China lan India cumadhang kanggo njupuk sawetara saka beban nalika Rusia ing ngarep lan ora nuntut mokal.

Nanging, cadangan wektu Rusia kanggo ngrampungake dilema "Broiler 777" adoh saka tanpa wates, lan langkah-langkah ing kene kudu ditindakake kanthi keras lan tegas, amarga yen Rusia "mangan" lan "muter" cacat iki saka pakulinan, mula kita bakal kudu urip praktis piyambak, mbuwang kabeh sumber daya kanggo nglawan klinik kejiwaan Kyiv.
Pengarang:
66 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. dzvero
    dzvero 20 September 2022 16:22
    0
    Mung wae ora ana sing ngarepake AS ngatur Natal kanggo babi Eropa kanthi cepet.
    1. Sergio_7
      Sergio_7 20 September 2022 16:42
      -2
      Ya, wong Gayropians dhewe seneng cepet-cepet menyang Natal iki minangka sajian utama!)
  2. roket757
    roket757 20 September 2022 16:34
    +3
    KTT SCO-2022. Rapat utama pisanan "blok Timur"
    . Ana akeh lan beda epithets, taksiran ... ing umum, iku bakal menarik kanggo ndeleng carane acara bakal berkembang luwih.
    1. yuriy55
      yuriy55 20 September 2022 17:45
      0
      Kutipan saka roket757
      Ana akeh lan beda epithets, taksiran ... ing umum, iku bakal menarik kanggo ndeleng carane acara bakal berkembang luwih.

      Perkembangan acara ora ngaktifake SCO, nanging referendum lan diakoni wilayah LDNR, Kherson lan Zaporozhye menyang Rusia.
      SCO kudu dianggep MUNG minangka alternatif kanggo model Anglo-Saxon saka tatanan donya. Nganti saiki, kabeh lembab lan adhedhasar preferensi nampa. Perlu kanggo ngembangake lan nggedhekake kerjasama kanthi nggawe hubungan anyar sing bebas saka sanksi.
      Bank-bank Turki Apa Bankasi lan DenizBank mandheg nglayani kertu sistem Mir Rusia

      Lan Turki wiwit gabung karo SCO ...
      1. roket757
        roket757 20 September 2022 18:37
        +2
        Akeh acara sing beda-beda, multidirectional kanggo kita ...
        We manggon ing menarik, wektu dinamis ... yen mung kabeh ora mungkasi karo amba, global, badaboom!!!
        1. Reptiloid
          Reptiloid 20 September 2022 20:37
          +1
          Iku banget menarik lan penting, ing mratelakake panemume, karo interweavings Komplek iki kadhaptar dening penulis, ana negara Arab sing ora mung pengin melu ing SCO saiki, nanging uga sanalika bisa. ngguyu Emirates njaluk iki.
          1. nikolaevskiy78
            20 September 2022 20:42
            +1
            UAE ngirim banding kanggo nampa dheweke, ngliwati status lan prosedur penengah. Sampeyan uga penting yen pemugaran Afghanistan lan pambentukan dana kamanungsan sing bakal ngidini Kabul metu saka stranglehold finansial Amerika Serikat gumantung banget marang monarki kasebut, lan nyatane Saudis, UAE, Qatar, lan Bahrain, sing dhewe saben liyane, sing nggabungake SCO kanca bubar tripped
            1. Reptiloid
              Reptiloid 20 September 2022 21:06
              -1
              Kutipan: nikolaevskiy78
              ..... sawise kabeh, Saudis, lan UAE, lan Qatar, lan Bahrain, sing dhewe bubar trip siji liyane, arep menyang SCO.

              hi diganti, mbok menawa? wassat kita weruh sing ana sing pengin soko kuwat saka footboards recourse nggawe
              1. nikolaevskiy78
                20 September 2022 21:23
                +1
                Pragmatisme. Kanggo sawetara ombone, padha ndeleng liyane kita lan politisi, lan malah liyane ilmuwan politik. Kabeh padha sinau bareng karo elit Barat. Malah Assad lan Asma, bojone sinau ing Inggris. Dheweke ngerti yen jagad Barat ora direbut dening "hegemoni AS" sing abstrak, nanging dening sekte agama sing spesifik. Lan padha ora pengin duwe apa-apa apa karo. Ing AS lan Uni Eropa dhewe, critane padha, ana uga kalangan industri sing ora mlebu trans-komunisme digital aneh iki. Mulane, padha diasuransiake, amarga ora jelas apa sing diarani. "liberal" kanggo njaga ekonomi. Nanging iki minangka aspek "luas".
                Lan ing format sing luwih sempit lan luwih spesifik, kahanan kaya ing ngisor iki - ana alignment biaya bahan mentah (basis) lan biaya produk intelektual (add-on). Suwe-suwe si skew edan. Ing SPIEF, Miller ngumumake yen wektu kita adol bahan mentah sing nyata kanggo udara wis liwati. Biaya bahan mentah bakal cukup kanggo biaya produk ing proses luwih lanjut lan ing bidang intelektual. Lan banjur padha duwe roti kanggo 1r, lan video ing Yu-tabung - 1 yuta. Ora, tegese roti (lan lenga bakal regane sesuai). Proses kasebut didhukung kanthi lengkap dening monarki lan ora bakal menehi hasil ing perkara iki. Mulane, padha ora nambah produksi. Lan padha ora bakal.
                1. Reptiloid
                  Reptiloid 20 September 2022 22:10
                  0
                  Kutipan: nikolaevskiy78
                  Pragmatisme. Kanggo sawetara ombone, padha ndeleng liyane kita lan politisi, lan malah liyane ilmuwan politik. Kabeh padha sinau bareng karo elit Barat. Malah Assad lan Asma, bojone sinau ing Inggris. .......

                  Inggih, inggih. Wiwit cilik, dadi ing ndhuwur dening lair lan liya, padha ora duwe khayalan lan kesalahane bab elit Western.
                  Nalika kita ----- wakil saka elit Soviet, sing ngiyanati tanah air lan kowtow menyang Kulon (Gorbachev, Yakovlev, Shevardnadze, ...........
                  kasta sial
                2. IS-80_RVGK2
                  IS-80_RVGK2 20 September 2022 22:37
                  -2
                  Kutipan: nikolaevskiy78
                  Biaya bahan mentah bakal cukup kanggo biaya produk ing proses luwih lanjut lan ing bidang intelektual.

                  Iki luwih cedhak karo komunisme tinimbang perjuangan kanggo hak-hak kategori tartamtu wong kanggo nganakake parade lan nganggep awake dhewe minangka individu non-biner.

                  Kutipan: nikolaevskiy78
                  trans-komunisme digital aneh

                  Carane bosen verbiage iki karo hanging label karo tulisan "komunisme" ing saben muck sing ora malah mbatalake iku.
                  1. nikolaevskiy78
                    20 September 2022 22:54
                    +2
                    Aku ora nyetel metu kanggo nyinggung komunis, iku mung ing Amerika Serikat padha ideolog liberal wis dawa disebut sing, amarga becik ana masyarakat distribusi total ing pungkasan. Dadi sawise kabeh, liberal bisa gelo, amarga liberalisme Barat versi saiki lan libertarianisme ekonomi ing jaman kepungkur ora malah sanak. Aku mung kudu nggawe klarifikasi sadurunge nggunakake "trans-komunisme" ing konotasi apa.
                    1. Reptiloid
                      Reptiloid 21 September 2022 06:53
                      0
                      Kutipan: nikolaevskiy78
                      Aku ora niat nyinggung komunis, ......... mung kudu nggawe penjelasan sadurunge nggunakake "trans-komunisme", .....

                      Sanalika kabeh wis cetha. Kabeh wong ngerti babagan komunisme Trotsky, komunisme Pol Pot.
                      iku beda

                      tinimbang komunisme Stalin. Sanalika Stalin seda, purges ing nomenklatura mandheg, birokrasi partai Soviet wiwit mikir babagan carane entuk kesempatan kanggo nransfer properti lan hak istimewa sing ana kanggo bocah-bocah ....
          2. roket757
            roket757 20 September 2022 20:45
            +1
            Dmitry, kita mung bakal ngerti apa sing dikandhakake !!!
            Ayo ndeleng asil saka "kinerja" iki.
            Acara sabenere multidirectional lan iku dingerteni, kanggo ombone tartamtu, bakal THEN.
            Sauntara kuwi, lakoni urusanmu, sing penting, lan umume, kabeh ... paling ora, bisa entuk manfaat luwih akeh tinimbang yuduk ing pedhut sing ditindakake para politisi.
            1. Reptiloid
              Reptiloid 20 September 2022 21:02
              0
              Sampeyan ndeleng, Victor, ing wayahe iki nuduhake yen Rusia saiki ora diisolasi, negara-negara kasebut ora nganggep monster kasebut. Aja setan. Dadi aku ngerti
              1. roket757
                roket757 20 September 2022 21:18
                +2
                Saben uwong duwe kapentingan dhewe!
                Ing wayahe padha nyabrang kene lan saiki!
                Apa inti, panggonan klamben??? Rusia lan China kepeksa kerja sama lan terus-terusan, sanajan tujuan utama bisa uga beda ... TAPI, mungsuh mung siji, sing mung bisa dilawan kanthi ndhukung!
                Iku watara iki lan kabeh wis welling munggah, lan oke, yen mung ora njaluk bingung ing tartamtu, kang sethitik pinunjul ing wayahe, ing kahanan iki.
                Dmitry, ayo ngrawat awake dhewe ... kanthi objektif lan kritis, bakal luwih migunani kanthi cara iki!
                1. Reptiloid
                  Reptiloid 20 September 2022 21:56
                  0
                  Viktor, apa sampeyan ngomong babagan?
                  Kutipan saka roket757
                  .... Dmitry, ayo nganggep awake dhewe ... kanthi objektif lan kritis, bakal luwih migunani kanthi cara iki!
                  Sapa wae sing sampeyan maksud nalika ngomong "babagan awak dhewe", wis suwe wis bukti yen apa sing ora bisa ditindakake kanthi objektif lan kritis. Iki langsung salah, amarga bintik-bintik katon ing mripate wong liya ya
                  Kanggo hubungan antarane Federasi Rusia lan China, aku setuju banget karo sampeyan. Dheweke ora gampang, aku ora seneng yen disederhanakake kanthi kategoris.
                  1. roket757
                    roket757 20 September 2022 22:28
                    +2
                    Self-critically, iki tegese sampeyan kudu ngerti sing donya ora revolve watara GDP, lan yen padha ing baris kanggo diakoni, banjur wong-wong sing ing baris duwe kapentingan dhewe sing padha pengin éling karo bantuan kita, utawa malah. ing biaya kita.
                    1. Reptiloid
                      Reptiloid 20 September 2022 22:32
                      +2
                      Aja mbantah iki. Ing jaman kepungkur, ana luwih saka sepisan kahanan kaya mengkono, ing USSR lan ing Republik Ingushetia
  3. bioorganisme
    bioorganisme 20 September 2022 16:48
    -1
    Proses sing ditulis kanthi apik, diterangake kanthi apik. Sayange ora ana perkara utama sing bisa ditindakake lan kudu ditindakake dening pimpinan Federasi Rusia.
    1. nikolaevskiy78
      20 September 2022 21:28
      -2
      Keputusan wis digawe. Nalika aku ngerti, kita ora duwe wektu suwe, amarga mitra uga ora bisa ngenteni lan ndhukung tanpa wates. Saiki panyimpenan EU diisi gas kanthi 90-93%. Iki bakal cukup kanggo ngatasi badai sing bakal teka sawise referendum. Ing kene sampeyan uga bisa ndeleng pigura wektu - udakara patang wulan.
      1. bioorganisme
        bioorganisme 21 September 2022 08:54
        -1
        Yaiku, optimistis mikir yen bakal ngrampungake SVO sajrone 4 wulan? Apik banget. Ayo ndeleng.
        1. nikolaevskiy78
          21 September 2022 14:16
          0
          Ayo ndeleng. Bisa dideleng yen dheweke nyepetake lan nyepetake kanthi sopan.
  4. Vladimir61
    Vladimir61 20 September 2022 16:59
    -3
    Kabeh bakal diatur lan bali menyang "panggonan" mung kanthi ngrampungake tugas CBO kanthi cepet lan lengkap! Mung kanthi cara iki, sing pengin main kanthi aturan dhewe, nanging kanthi pemain pengganti ing bentuk CSTO, bakal ngerti!
  5. gratis
    gratis 20 September 2022 17:16
    +1
    Thanks kanggo penulis, menarik, kompak menyang titik, kalebu. babagan CSTO
    1. Reptiloid
      Reptiloid 20 September 2022 21:09
      0
      Quote: gratis
      Thanks kanggo penulis, menarik, kompak menyang titik, kalebu. babagan CSTO

      aku melu hi
  6. Ruslan_Karmanov
    Ruslan_Karmanov 20 September 2022 17:22
    +1
    China menehi dhuwit, lan pasukan Rusia?
  7. kasir
    kasir 20 September 2022 17:23
    -2
    ya, mung perlu kanggo ngrampungake pitakonan karo Kazakhstan sawise iku, ana chauvinism guwa lan Nazisme, kanggo kabeh non-Kazakhs, ana mung liyane Rusia lan padha dadi luwih kerep, Uyghur uga pinched ... nang endi wae kita wis. weruh iki
    1. ASAD
      ASAD 20 September 2022 17:42
      +2
      Apa sampeyan wis maca artikel kasebut? China langsung ujar manawa Kazakhstan ora bakal nyerang. Lan kita ora duwe papan liya kajaba China. Biyen kulon, wetan, wetan tinggalane.
      1. kasir
        kasir 20 September 2022 23:19
        0
        ana uga sisih kidul ing ngarep bawana Afrika, lan China uga ora seneng karo kookie Kazakh.
        1. bioorganisme
          bioorganisme 21 September 2022 08:55
          0
          Kanggo tekan Afrika, sampeyan kudu mabur liwat China utawa Kazakhstan. Lan sampeyan rencana arep padu karo wong-wong mau.
          Apa jenis "kookies" Kazakhstan ora seneng China?
    2. bioorganisme
      bioorganisme 20 September 2022 20:45
      -3
      Neo-Nazi-Kazakhophobes mung bisa didandani dening kuburan. Iku ora bisa maneh kanggo nindakake apa-apa, nanging isih ngimpi arep numpes Kazakhstan, lan thinning metu Kazakhs. Langsung kamenangan "humanisme", ing jejere Nazi ...
      1. kasir
        kasir 21 September 2022 00:00
        +1
        apa sih? Kazakhstan sisih lor dibangun dening Rusia, lan kutha-kutha ing kono ana Rusia, ora ketompo carane sampeyan ngganti jeneng, ora ketompo apa dekoratif Rusia sampeyan tetep ana, sing bakal ngomong yen kabeh apik, statements siji Askar Umarov luwih saka cukup kanggo ngerti. yen wong Kazakh padha ngetutake cara sing padha karo khokhil, mula ora perlu ngomong babagan wong Kazakh sing lugu ing kene, sing negarane karton disimpen ing wulan Januari, ketoke muspra.
        1. bioorganisme
          bioorganisme 21 September 2022 08:51
          -2
          Nalika aku ngerti, sayang, sing Astrakhan, contone, Kazakhstan bisa njupuk dhewe?
          Lan ora ana wong Rusia utawa wong liya sing bisa mbangun Kazakhstan sisih lor, iki minangka wilayah. Aku pitutur marang kowe ing mode program pendidikan.
          Nanging aku kasengsem ing mergo, statements Askar Umarov cukup kanggo sampeyan kanggo numpes atusan ewu wong lan bom rolas kutha? Apa sampeyan luwih urip?
          Kajaba iku, kepiye carane sampeyan bakal mbebasake Kazakhstan saka Kazakh? Mung kepingin weruh.
          1. kasir
            kasir 21 September 2022 21:53
            0
            ninggalake Kazakhs kanggo dhewe, padha manggon ing Rusia lan perang kanggo Rusia, lan Kazakhstan lor, ngendi ana luwih saka 3 yuta Rusia, lan sing Nazi Kazakh sengaja ngina lan ngremehake, mung amarga padha Rusia, kita bakal bali menyang omah.
            yen iki wilayah, banjur kok kutha-kutha katon mung nalika Rusia wiwit mbangun? oh ya, wong Kazakh ing wayahe ing desa-desa padha mangan jaran lan ngusapi punggung karo wedhi, nanging wong-wong Rusia sing ala lan elek teka, sing mbangun kutha, pendidikan, obat-obatan, negara, ngunggahake kader nasional.
            Asia Tengah, lan pancen kabeh Asia minangka kabèh, mangertos mung pasukan, fawning, persetujuan ora wikan amarga mentalitas.
            Jendral Yermolov sapisan ngandika: "Aku sengaja nggawe kamulyan kuwi kanggo awakku dhewe, kanthi sengaja ngagem awakku kanthi medeni. Aku pengin lan kudu jenengku njaga wates-wates kita luwih kuwat tinimbang rantai lan benteng, supaya tembungku bakal luwih bener, pati sing ora bisa dihindari kanggo wong Asia. .Wong Éropah bisa diyakinaké marang nurani, nyentuh kanthi lembut, ngiket karo pangapura, ngabdi kanthi tumindak sing becik - nanging kabeh iki kanggo wong Asia minangka tandha kelemahane sing ora bisa diragukan, lan karo wong-wong mau, saka filantropi, aku kejem banget. . Siji eksekusi bakal nylametake atusan wong Rusia saka pati lan ewonan saka pengkhianatan.
            Aku bungah amarga ora kabeh wong Kazakh wis nampa wabah coklat iki, nanging kanggo wong-wong sing wis nindakake, ndedonga kanggo sapa wae sing kaya Yermolov ora katon.
            Minangka kanggo Astrakhan, uga Omsk lan Orenburg, bab kang bakal ngomong ing mangsa - gambar padha karo khokhils lan crita bab ngeduk Segara Ireng, Kazakhs ora mbangun kutha siji, amarga padha nomad.
            1. bioorganisme
              bioorganisme 22 September 2022 06:15
              -1
              ""а северный казахстан, где больше 3млн русских""
              У нас сейчас если во всем Казахстане 3 млн русских наберется - хорошо.
              "которых казахские нацисты намеренно оскорбляют и унижают, только потому что они русские""
              Вроде это взаимно? Вы ведь российский нацист (точнее неонацист) оскорбляете казахов и в принципе всех азиатов. Как например: ""Средняя Азия, да и вся Азия в целом понимает только силу, заискивания, договоренности не воспринимаются в силу ментальности.""
              Насчет городов ""если это территория, то почему города там появились только когда русские начали их строить? ""
              Вообще то Вы не правы. Города в Казахстане были и раньше. Например тот же Тараз много старше той же Москвы. Просто раньше небыло таких аграрных технологий, которые бы позволяли в условиях центрального и северного Казахстана иные формы хозяйствования кроме выпаса скота. А это конечно удобнее делать кочевым методом хозяйствования. Даже сейчас, в наше время, эти территории относятся к зонам рискованного земледелия. Сравните например урожайность зерновых.
              А лошадей мы до сих пор доедаем. Национальная кухня знаете ли. И конина стоит много дороже той же говядины.
              И вопрос, есть ли в Вас хоть какие то научные знания, или только легенды местного двора? Пока что Вы не сказали ничего, что я не мог бы опровергнуть с использованием научной литературы.
            2. bioorganisme
              bioorganisme 22 September 2022 06:17
              -1
              Чтобы Вы впредь оперировали более свежими цифрами для пропаганды ненависти между народами, скидываю данные крайней переписи в Казахстане.
              С 2009 года численность казахов выросла на 33,7%: с 10 миллионов в 2009 году до 13,4 миллиона человек в 2021 году, а доля в этническом составе населения Казахстана увеличилась с 63,1% до 70,4%.

              Доля русских снизилась на 21,4% с 3,7 миллиона человек до 2,9 миллиона человек (более чем на 800 тысяч человек). В процентном отношении в сравнении с другими этносами Казахстана доля русских упала с 23,7% до 15,5%.

              Также крупнейшими этносами в стране являются: узбеки - 456 тысяч человек (3,2%), украинцы - 333 тысячи человек (2%), уйгуры - 244 тысячи (1,5%), немцы - 178 тысяч (1,2%).
  8. Olga
    Olga 20 September 2022 17:26
    -3
    Rusia nganti wayahe pungkasan, malah nyebabake kebingungan sing tulus ing masyarakat Rusia, ora ngupaya ...

    Sampeyan ora kudu menehi pikirane kanggo masyarakat Rusia. Iki ora cocog.

    Lan saiki jawaban kanggo salah sawijining pitakonan utama ing masyarakat Rusia taun iki jelas: "Apa kerangka awal NWO kita"?
    Lan kerangka kasebut yaiku NWO pancen ora dianggep minangka operasi militer jangka panjang

    Yagene kowe mutusake mangkono?

    format CSTO wis pungkasanipun nguripake menyang struktur nominal

    Iki ngendi aku sebagéyan setuju. Nganti saiki katon kaya iki. Nanging, kanthi tembung "akhire" sampeyan ora kudu cepet-cepet. Dadi organisasi apa wae (ing wektu sing cendhak) bisa diarani nominal.

    Ora ana spesifik ing artikel kasebut, mung pendapat saka Pak Nikolaevsky (kanthi sawetara referensi kanggo "panemu masyarakat Rusia").
    Lan, sanajan minangka pendapat, iku ora ngyakinake. Ana akeh pitakonan sing bisa diduga, yen ora:
    Yen sampeyan nyoba nerjemahake kabeh sinyal lan gerakan kasebut menyang basa sing bisa dingerteni wong awam

    - ah, wis. Iku kaya psikolog profesional.
    1. nikolaevskiy78
      20 September 2022 18:08
      +1
      Artikel kasebut ditulis ing njaba agenda tartamtu lan ing antarane agenda sing ana ing media. Mugi sing mangsuli pitakonan.
      1. Olga
        Olga 20 September 2022 18:32
        -1
        Dadi luwih elek. Emosi dudu kanca sing paling apik.
        1. nikolaevskiy78
          20 September 2022 18:50
          0
          Aku maca komentar sadurunge nyunting.
          Sampeyan menehi kula kanggo ngrembug babagan narasi "pesta perdamaian" lan "pesta perang". Ora langsung, mesthi. Nanging aku ora kepengin banget melu diskusi moderat kaya ngono. Media lan Telega kita wis kakehan karo iki. Uga diskusi "kanggo mobilisasi" \" nglawan mobilisasi " lan puluhan jinis iki. Aku bakal nyoba ngliwati antarane wit-witan ing dalan))
          1. Olga
            Olga 20 September 2022 19:13
            -2
            Apa sampeyan mikir yen nimbang acara kasebut (SVO) saiki lan, luwih-luwih, sawise mung seminggu kanggo ngevaluasi asil
            acara Kharkov dina anyar 
            - iku bener?
            Utawa banal self-flagellation?
            1. nikolaevskiy78
              20 September 2022 19:52
              +1
              Lan ngendi sampeyan nemokake "self-flagellation" ing teks?
              Minangka kanggo wektu pambiji... SCO rampung sawetara dina kepungkur, lan dina iki kita ngrembug referendum.
              1. Olga
                Olga 21 September 2022 08:30
                0
                Lan ngendi sampeyan nemokake "self-flagellation" ing teks?

                Lan saiki Rusia nemoni kahanan sing angel banget, malah buntu ...
                Sajrone wektu iki, Rusia kudu entuk tujuan asli kanthi militer, utawa nyuda operasi dadi dialog ...
                Acara Kharkov ing jaman pungkasan ora nambah optimisme ing perkara iki, saka tembung "pancen" ...
                Acara Kharkov, mesthi, ora nyebabake "kalah" ing Rusia ... padha nyorot gelombang masalah ing organisasi sing kabeh beku ing panggonan ...
                Cetha yen ora ana mitra sing mbayangake operasi Rusia sing dawa banget ing Ukraina, mbok menawa ora ana sing mbayangake, sanajan kurator Ukraina dhewe, nanging kasunyatane tetep, lan nganti saiki mung manthuk-manthuk.

                Panyebaran diri sing sejati.

                Pripun
                Kanthi India lan China, kahanan kasebut katon luwih rumit ... Lan yen ing mangsa panas kita bisa nerangake wektu tundha kanthi ngganti format NWO, taktik, lan liya-liyane, banjur sawise acara September, kabeh iki wiwit nuwuhake pitakonan saka mitra sing sacara substansial ndhukung Rusia ing tekanan sanksi, nanging kolosal lan boomerang mengaruhi ekonomi negara kasebut ...
                Akibaté, malah "tundha nyoto" saka operasi ing bagean kita wiwit muter marang ora mung EU dhewe, nanging uga marang ekonomi India lan China, nanging iki, ketoke, wis ora klebu ing plans, lan , nyatane, ora bisa kalebu ...

                Apa sampeyan nganggep, contone, pimpinan Cina lan pimpinan Cina urip miturut prinsip "kene lan saiki"? Yaiku, dheweke ora weruh kepiye Barat ngluncurake program kanggo pangembangan lan produksi senjata, nambah dana kanggo industri militer lan ngumumake kabeh iki ing 2027?!
                China ora weruh ancaman strategis? Apa sampeyan serius?
                1. nikolaevskiy78
                  21 September 2022 14:20
                  0
                  Iku kanggo nyampur anget lan bunder. Aku ora weruh dissonance kognitif ing kepinginan simultaneous kanggo ngreksa EU minangka pasar lan buildup simultaneous saka daya militèr lan preparation saka tentara Cina kanggo operasi bisa ing Taiwan lan confrontation karo AS lan satelit.
                  1. Olga
                    Olga 21 September 2022 15:10
                    0
                    Lan aku ora ngomong babagan anget lan bunder sampeyan. Aspirasi, uga proses dhewe, bisa dingerteni.
                    Aku ngomong babagan risiko sing jelas ing mangsa ngarep. babagan tingkat resiko. Nglawan latar mburi iki, konsep "pembangunan militer" lan "konfrontasi karo Amerika Serikat" dadi ephemeral, samar-samar lan ora ana gunane.
                    Utawa apa sampeyan nganggep China dadi 1000 ... 00% negara mandhiri sing ora butuh sekutu?
                    1. nikolaevskiy78
                      21 September 2022 15:19
                      0
                      Apa sampeyan maca artikel kasebut? Saka iku, sampeyan bisa nggawe kesimpulan sing beda-beda lan nindakake diskusi kanthi cara sing beda-beda, nanging dudu jinis pitakonan sing sampeyan takon. Sing. sampeyan nggawa kula menyang dialog babagan sawetara topik sampeyan.
                      1. Olga
                        Olga 21 September 2022 16:12
                        +1
                        Apa sampeyan yakin maca komentarku? (Miwiti karo sing pisanan) Aku duwe pitakon khusus.
                        Jawaban hiasan, contone:
                        rembugan ing narasi "pesta perdamaian" lan "pesta perang". Ora langsung, mesthi.

                        utawa ora kabeh babagan topik artikel sampeyan dhewe:
                        Lan babagan wektu penilaian ... SCO rampung sawetara dina kepungkur, dina iki kita ngrembug referendum

                        - ora tau mbangun obrolan.

                        Aku ora bakal ngganggu sampeyan maneh.
                        Good luck karo publikasi!
                      2. nikolaevskiy78
                        21 September 2022 16:26
                        +1
                        Ya, matur nuwun kanggo pangerten. Aku ora seneng yen diskusi diowahi dadi manipulasi narasi.
  9. Nikolay Malyugin
    Nikolay Malyugin 20 September 2022 17:59
    +1
    SCO minangka kesatuan sing padha. Nanging negara paling maju tansah main peran dominan. Kanggo China, sing utama yaiku rute transportasi. Mesthi menyang Eropah. Sing bakal ditinggal, China butuh apa wae, nanging negara liya ora bakal rugi, saben wong bakal entuk luwih akeh tinimbang sing saiki ditampa.
    1. nikolaevskiy78
      20 September 2022 18:07
      +2
      Inggih, iki persis dilema saka Flight Broiler 777. Iki mbok menawa bagean paling angel saka kabèh privasi - ora supaya EU mati lan ing wektu sing padha entuk paling ing gol dhasar NWO. Tugas sing ora pati penting.
  10. jaket tank
    jaket tank 20 September 2022 18:00
    0
    ***

    Foto kasebut diarani: "Wong lanang setuju karo aturan game anyar"

    Puncak negara-negara Organisasi Kerjasama Shanghai ing Samarkand (15-16 September) wis dadi landmark ing pirang-pirang cara. SCO nggabungake ekonomi negara-negara paling gedhe, pasar gedhe lan luwih saka 40% populasi donya. Pusat-pusat kekuwatan iki wis mbela swara kedaulatan ing urusan donya. Ora kebeneran yen ing puncak kasebut, Presiden Rusia nandheske: "Upaya kanggo nggawe jagad unipolar bubar njupuk wangun sing pancen ala lan pancen ora bisa ditampa kanggo mayoritas negara ing planet iki."

    SCO dadi pathokan geo-ekonomi kanggo akeh negara sing ora pengin ngetrapake instrumen proteksionisme lan sanksi ilegal sing digunakake dening Barat.

    Conto sing nggumunake saka kabijakan diskriminatif kasebut yaiku keputusan Komisi Eropa kanggo ngangkat sanksi pupuk Rusia mung kanggo negara-negara Uni Eropa, dene negara-negara miskin lan berkembang pancen ora bisa ngakses.
    Ing konteks kabutuhan kanggo njamin keamanan pangan global lan regional, Rusia ngupaya mbantu negara-negara miskin. Lan kita ngomong ora mung babagan kesiapan kanggo nransfer 300 ton pupuk Rusia sing dikumpulake ing pelabuhan EU menyang negara berkembang kanthi gratis, kaya sing dikandhakake Putin ing puncak kasebut, nanging uga rencana nyedhiyakake gandum, utamane ing latar mburi. masalah serius karo implementasine saka gandum. Ing 2022, Rusia ngekspor 30 yuta ton gandum lan rencana nambah ekspor dadi 50 yuta ton. Ing wektu sing padha, udakara 90% panganan Rusia menyang negara-negara sing paling mlarat ing Asia, Afrika lan Amerika Latin.

    Ing wektu sing padha, hubungan perdagangan lan ekonomi karo mitra utama Asia, China lan India, tetep dadi pusat perhatian Rusia. Yen taun kepungkur omzet dagang antarane Rusia lan China gunggunge $ 140 milyar, banjur ing tembe angka $ 200 milyar bisa dadi nyata. tambah luwih saka 8 kaping.

    Saiki, SCO minangka salah sawijining struktur masa depan sing lestari kanggo Eurasia lan ing saindenging jagad. Lan Rusia manggoni salah siji panggonan anjog ing organisasi ing syarat-syarat keamanan, potensial teknologi lan kesempatan ekonomi. Peranan Wilayah Moskow ing mbangun kesempatan kanggo kerjasama karo negara-negara SCO wis lan tetep katon banget. (C)
    Filimonov LIVE.
    1. nikolaevskiy78
      20 September 2022 18:05
      +1
      Iku tetep kanggo mangertos lan kabiji pinten iki minangka "nambah net" ing turnover perdagangan, lan pinten diganti - padha "paralel" impor lan ekspor. Iku banget awal kanggo menehi taksiran kuwi. Mbokmenawa, mung miturut asil triwulan 1 taun ngarep, sing isih bisa urip. Nanging ing sejarah saiki, wutah turnover sing diganti minangka faktor positif, tegese kerangka sanksi ora kuwat.
      1. jaket tank
        jaket tank 20 September 2022 18:09
        0
        Apa komentar sampeyan katon minangka upaya kanggo ngremehake pentinge puncak? Ya + Ora -
        1. nikolaevskiy78
          20 September 2022 18:10
          0
          Ora). Apa sing daktulis minangka faktor positif
          1. jaket tank
            jaket tank 20 September 2022 18:14
            0
            Xi ninggal sepisanan ing pirang taun? Lan sampeyan "banget awal kanggo menehi prakiraan" ... yen kita manggon kanggo ndeleng recourse
            1. nikolaevskiy78
              20 September 2022 18:19
              +1
              Nah, kanggo penilaian kualitatif babagan omzet, mesthine banget. Ana redistribusi aliran komoditas. Aku bakal pitutur marang kowe saka pengalaman pribadi sing paling sethithik 4 sasi kanggo pangalihan saluran yen sampeyan durung nyiapake lemah ing advance. Lan ing kene ora mung kanggo ngarahake wadhah kasebut, ing kene bahan mentah pindhah menyang rute anyar, nanging ora apa-apa - ana uga bentuk pembayaran, transaksi barter, offset finansial. Kabeh iki kudu digarap.
              Sing positif yaiku, ing prinsip, dheweke setuju kanggo mbantu kita nindakake kabeh iki, sanajan dheweke njaluk supaya bisa nyepetake NWO lan ora ngrampungake pasar EU.
              1. jaket tank
                jaket tank 20 September 2022 18:22
                0
                muspra sampeyan ngomong babagan barter. Dheweke nylametake akeh wong lan bisnis ing taun 90an ... Chubais lan Gaidar nglarang barter.
                1. nikolaevskiy78
                  20 September 2022 18:32
                  +2
                  Aku ora ngevaluasi barter negatif. Iki minangka norma ing perdagangan manca. Nalika aku kerja karo Iran, meh kabeh dadi barter, amarga ana masalah teknis babagan pembayaran. Barter minangka fenomena normal kanggo perdagangan internasional.
  11. LCA
    LCA 20 September 2022 18:22
    +1
    Kanggo mangerteni proses sing kedadeyan ing supersistem, Manungsa ora bisa nindakake tanpa teori supersistem (Stalin: Tanpa teori, kita bakal mati ...).
    Nah, saiki.
    -----------------
    Ana rong cara utama konsentrasi kontrol pusat regional ing supersistem:
    -----------------------------
    SING PERTAMA. Rusak kontrol fungsi lengkap ing wilayah saingan lan panyerepan saka pecahan.
    Kanthi kabeh pratandha njaba, sistem Euro-American, sing dikontrol dening konsep Alkitab babagan ngatur globalisasi, tumindak minangka konglomerat ing peradaban modern.
    --------------
    Nanging ana alternatif obyektif kanggo karusakan lan manunggalaken lebu minangka cara kontrol konsentrasi.
    ===================
    Cara SECOND kanggo mujudake konsentrasi manajemen bisa uga - nulis antisipatif.
    -------------------
    Pimpinan tengah, sing wis ngalahake sawetara saingan ing pembangunan utawa wis siyap ninggalake negara kompetisi karo wong-wong mau sapisan lan kanggo kabeh, marang wong-wong mau lan vektor obyektif lan potensial target dhewe; kalebu ing model dhukungan informasi-algoritma saka prilaku lan kanthi mangkono informasi-algoritma nyerep manajemen struktural lan ora terstruktur; ing dalan pangembangan obyektif independen ing matriks kemungkinan, dheweke kanthi proaktif mbukak kegiatane supaya "pesaing", wis tekan tingkat pangembangan tartamtu, dheweke melu kegiatane.
    -----------
    Mangkono, dheweke nutup pusat kontrol ing awake dhewe kanthi cara struktural lan ora terstruktur lan kabeh wektu ngurusi nggawe lan njaga kedalaman maksimal identitas vektor tujuan kanggo awake dhewe lan kanggo "saingan", sing dirangkul lan kalebu. informasi-algoritma.
    -----------------
    Sajrone wektu, iki ndadékaké identitas manajemen tanpa konflik sing ditindakake dening pusat sing beda-beda tanpa ngrusak manajemen regional, struktur, infrastruktur lan basis unsur pesaing. Pambangunan struktur lan prasarana utama dening pimpinan - konsentrator kontrol - ditindakake, sing ing mangsa ngarep bakal digunakake dening dheweke lan, kayadene, pesaing "diserep" dening dheweke.
    ------------
    Ing wangun sing paling sampurna, kanthi nulis proaktif, tumindak apa wae saka pesaing utawa mungsuh ora dianggep minangka karusakan, nanging ndadekake efek positif.
    ----------------------
    Entri proaktif adhedhasar prinsip: "ends and means are justified from above."
    -----------------------------
    Fitting anticipatory ngasilake hirarki struktur kanthi jumlah minimal cacat dibandhingake karo karusakan kanggo integrasi fragmen ing kabeh set vektor target.
    ----------------
    Inscribing anticipatory uga diiringi kecenderungan kanggo mbentuk intellect conciliar - intelektual internal kolektif bebas konflik.
    ----------
    Ing proses nulis proaktif, blok multi-regional dibentuk sing nduweni wates stabilitas kolosal saka segi kedalaman identitas ing kabeh set obyektif lan potensial vektor gol dibandhingake karo konglomerat sing dikontrol dening antar-regional. tengah.
    ---------------------
    Dina iki Rusia minangka BLOCK MULTI-REGIONAL ing ajang sajarah, sing wis melu tawuran karo KONGLOMERASI INTER-REGIONAL - peradaban Alkitab Barat.
    =================
    Saliyane pamblokiran multiregional, supersistem bisa uga kalebu wilayah sing wis berkembang ing isolasi informasi saka liyane saka supersistem kanggo dangu. Pangembangan independen sing terisolasi ing kahanan kasebut ndadekake wilayah sing terisolasi lan blok sing ana hubungane: dheweke (bebarengan lan kapisah) duwe wates stabilitas manajemen sing luwih dhuwur ing babagan kedalaman identitas vektor gol.
    --------------------
    Blok mono-regional kasebut ing ajang sajarah saiki yaiku China, India, sebagian negara ing wilayah Islam, lan sawetara Jepang.
    ================
    Konsentrasi kontrol bisa dadi rong cara ing supersistem bebarengan ing sawetara orane tumrap sekolah saka nguwasani potensial pembangunan sawijining, nanging sawetara pusat kontrol obyektif luwih cenderung kanggo nulis proaktif, nalika liyane kepekso kanggo numpes kontrol pesaing lan nggabungake pecahan.
    -----------------
    Tumindak blok sing ana hubungane karo wilayah konglomerat yaiku tumindak sing padha karo pusat kontrol interregional sing kudu ditindakake dhewe kanggo njaga awake dhewe ing konflik karo kontrol hierarki sing luwih dhuwur (ngerangkul), sing kalebu nguwasani pembangunan. potensial supersistem.
    ----------------
    Mulane, ing tumindake, nindakake prasasti proaktif, blok kasebut ora mbantah tren nguwasani potensi pangembangan; tumindak pusat interregional ing jaman kepungkur lan ing mangsa ngarep mbantah tren iki.
    ------------------
    Iki diwujudake kanthi proaktif nulis proses frekuensi dhuwur menyang proses frekuensi rendah; yen iki ora rampung, banjur frekuensi dhuwur, ora inscribed pangolahan nuwuhake modulasi (ngrangkul) uncontrolled proses frekuensi kurang, kang asil ing release unorganized energi karo karusakan saka struktur supersystem, basis unsur, lan mundhut informasi dening iku.
    ------------
    Iku katon kaya Gagal kontrol lan, ing intine, iku jenis resolusi catastrophic kahanan sing durung mesthi amarga kesalahan ing mecahaken masalah prediksi prilaku (utawa nolak kanggo ngatasi masalah kuwi).
    -------------------
    Kanggo ngindhari iki, proses manajemen kudu selaras karo manajemen komprehensif Hierarkis sing paling dhuwur, sing kudu bisa ngenali akeh aliran informasi saka manajemen eksternal mung ana hubungane karo supersystem lan ora nolak bebaya, sing bisa ditindakake. malah ora bisa dimangerteni ing tingkat kesadaran supersistem.
    +++++++++++++++++++
    Secara hierarkis, manajemen paling dhuwur beda karo manajemen eksternal mung amarga, saka sudut pandang, perlu kanggo ngilangi cacat ing vektor tujuan sing luwih murah, nanging ing sisih ngisor, kebebasan intelektual bisa nganti adoh, mula bantuan saka Ndhuwur bakal ditolak minangka musuh kanggo subyektivisme lokal, utawa ora diakoni, ora nanggepi vektor target dhewe. Ing kahanan iki, ana mundhut kontrol, sanajan krisis kontrol konseptual undefined bisa diatasi lan outlived yen bantuan saka Ndhuwur ditampa.
    --------
    Supersystem minangka sakumpulan unsur sing paling ora sebagian fungsional padha karo siji liyane ing pangertèn tartamtu lan mulane paling ora bisa diganti. Kajaba iku, kabeh unsur kasebut diatur dhewe (utawa dikelola saka njaba) ing manajemen hirarki sing luwih dhuwur adhedhasar informasi sing disimpen ing memori; saben unsur poto-ngatur bisa kontrol saka njaba, awit kabeh padha bisa nampa informasi menyang memori; saben wong bisa ngetokake informasi saka memori kanggo unsur liyane saka pesawat lan lingkungan lan mulane saged kontrol, lan (utawa) liwat iku bisa kanggo ngontrol unsur liyane lan lingkungan; kabeh proses nampilake informasi ing unsur lan ing antarane unsur kasebut ing supersistem lan ing lingkungan sekitare tundhuk predeterminations probabilistik sing ditulis ing statistik.
    --------------------------
    Kedalaman identitas vektor tujuan subyek manajemen sing beda-beda ing hubungane karo obyek sing padha yaiku kebetulan dhaptar dhaptar tujuane kanthi urutan nyuda prioritas menyang pasangan tujuan sing ora cocog karo prioritas apa wae.
    ----------------
    Vektor objektif tujuan yaiku vektor gol, kanggo implementasine sistem manajemen kanthi objektif, tanpa dipikirake tujuan sing diumumake.
    -------------------
    Vektor gol potensial minangka vektor gol sing sistem ora bisa digunakake, nanging ing prinsip bisa digunakake yen ana setelan gol sing cocok.
    -----------------
    Sawise rampung nguwasani potensi pangembangan, supersistem bisa dadi salah sawijining dhasar kanggo langkah evolusi sabanjure.
    Nanging iki minangka tahapan pangembangan supersistem Kemanusiaan ing planet Bumi ing mangsa ngarep.
    ----------------
    Lan KTT SCO-2022 ora mung patemon utama pisanan saka "Blok Wétan", nanging uga konfirmasi saka kasetyan saka teori supersystems, diatur ing karya VP saka USSR DOTU (cukup saka umum. teori manajemen).
  12. landasan pacu-1
    landasan pacu-1 20 September 2022 21:01
    +1
    Yen kita nyoba kanggo nerjemahake kabeh sinyal lan sadurunge nyeret menyang basa dingerteni kanggo wong awam, partners paling gedhé Rusia - India lan China sak rapat-rapat wanted kanggo njaluk jawaban kanggo pitakonan saka carane Moscow ndeleng ing spesifik ora NWO dhewe, nanging sawijining. asil.
    India lan China waspada marang NMD, ing babagan iki ora bisa diarani sekutu kita.
    Dene CSTO, kahanan karo pancen katon kaya-kaya. Iku luwih apik karo SCO, nanging organisasi iki isih katon kaya klub kapentingan, lan ora kaya asosiasi integrasi serius ...
    1. nikolaevskiy78
      21 September 2022 00:43
      +1
      Nanging kita ndeleng "balon uji coba" pisanan ing Afghanistan. SCO duweni potensi gedhe.
      Minangka kanggo allies, lan padha ora allies, nanging "kang involuntarily kanca." Tanpa wong-wong mau, kita ora bakal nahan tekanan sanksi, lan dudu China, dudu India, ora duwe kekuwatan nuklir Rusia, sing mung nahan Amerika Serikat.
  13. ada
    ada 21 September 2022 00:15
    0
    Artikel sing apik banget, utamane ing latar mburi "sampah militer-politik" saiki saka penulis liyane, ing hubungane karo NWO - utamane.
    Nanging, aku suggest penulis kanggo mbayar manungsa waé menyang aspek militèr saka kahanan ing hubungan kanggo NWO. Kene, aku weruh sawetara fallacy ing mbiji Course saka SVO, kang rawuh (minangka misale jek kula) saka latar mburi informasi umum lan reaksi sedhela kanggo iku, kuciwo ing asil saiki. Mesthi, kanggo pangerten sing luwih jero babagan proses kasebut, sampeyan kudu ngerti unsur perencanaan militer AS, WB, US-NATO lan pasukan Eropa (lan iki minangka unsur sing beda-beda ing arah, wektu, tugas lan volume karo sawetara asil umum) ing teater operasi Eropa. Peran manunggalaken relatif saka NATO ing planning militèr long-term ing arah strategis Wétan digawe iku bisa kanggo musataken efforts kanggo ngembangaken konsep strategis kanggo pasukan sekutu blok ing strategi sakabèhé saka Kulon (conditionally) kanggo ngemot Rusia, ngatur planning. kanggo nggunakake lan aplikasi, ndokumentasikake lan nguwasani rencana dening komando militèr lan agensi kontrol lan pasukan. Ukraina sacara sakabèhané, minangka pijakan geostrategis, nyedhiyakake kamungkinan kanggo ngleksanakake perencanaan iki kanthi rampung nyiapake lan nggunakake Angkatan Bersenjata Ukraina ing par karo angkatan bersenjata nasional liyane saka negara blok. Lan meh telung puluh taun kanggo nindakake iki, ora kanggo sebutno biaya materi. Kemungkinan rencana iki ditrapake ing 2025-2027. ora mundhakaken mamang sembarang, nanging imbangan cepet ganti saka daya ora ing sih saka plans US dipeksa kanggo pindhah kanggo escalation durung wayahe acara karo kurban samesthine, kang nyebabake reaksi disproportionate saka Rusia ing wangun NWO padha duwe. sadurunge samesthine. Menapa malih, disproportionately cilik ing volume lan ambane, kang ora ngidini kanggo èfèktif aplikasi malah bagéan saka US-NATO planning militèr nguwasani awal (utamané, udhara lan udara-lemah operasi karo komponen segara), nanging ora ing syarat-syarat wektu. wassat Akibaté, kabeh rencana lan garis wektu jarak jauh AS-NATO mlebu ing keranjang sampah. Mulane, NWO kudu dideleng ora minangka operasi sing kapisah, nanging minangka tahap persiapan kanggo Perang Eropa Agung, lan saya suwe, luwih apik kanggo kita lan luwih elek kanggo wong-wong mau, lan kabeh peserta ing proses kasebut kanthi jelas ngerti iki. , "Mulane twitching saka Kulon" karo nyoba kanggo narik pesawat kita menyang ambane saka téater operasi lan "kabeh jinis poto-karo saka donya katelu." Yen kita nganggep wektu rencana kegiatan NATA lan "aib ing Nezalezhnaya", banjur luwih awal saka 2027 - 2030. padha ora bakal siyap kanggo perang gedhe ing wilayahe. Pitakonan iku - bakal padha resiko miwiti sadurungé, karo departure samesthine saka US-WB menyang sisih? Ora yakin. Apa dheweke bakal slamet saka persiapan kasebut nganti pungkasan taun 2030-an? Aku ora yakin. Apa negara-negara donya katelu bakal nyoba njupuk kauntungan saka kahanan kasebut? temtunipun.
    Ing mratelakake panemume, iki sing nemtokake wektu lan mesthi saka CBO.
    1. nikolaevskiy78
      21 September 2022 06:35
      0
      Matur nuwun kanggo rating. Bahan kasebut sejatine ora gampang digawe. Kene sampeyan wis nggawe alignment menarik saka sudut pandang militèr, nanging masalah ora duwe telung dimensi, kita biasane digunakake kanggo ndeleng: militèr, politik lan ekonomi. Nanging ana bab liyane - agama. Iki sing para ilmuwan politik kita biasane meneng lan umume ora pengin kalebu ing analisis. Amarga ora rasional. Lan primacy iki rationality, nanging nyatane naif short-sightedness, iku ora ngidini kanggo nutupi kabeh clearing. Iki minangka conto kenapa Eropa nyurung awake dhewe? Kita dikandhani manawa Amerika Serikat kepengin kaya ngono. Nanging kita dikandhani babagan macem-macem babagan AS. Utamane, Amerika Serikat pengin ngganti kita karo gas, ternyata ora akeh gas sing kasedhiya kanggo produksi. Amerika Serikat mrodhuksi lenga, lan Amerika Serikat tanpa Venezuela ora bakal bisa dadi raja gunung ing shale. Apa sampeyan kelingan "pipa gas Qatar menyang Eropa" sajrone panjelasan kenapa krisis Siria njeblug? Lan kenapa AS nyedhot ekonomi saiki? Apa ora luwih rasional kanggo ndhukung dhewe lan EU bebarengan? Ora ana pilihan? Ya, nanging ora ana sing butuh. Energi ijo dirancang kanggo nambah biaya hidrokarbon, nanging ora kanthi rega sing padha.
      Lan saiki kabeh wong kaget yen AS lan Eropa wis bubar, diduga kanggo hegemoni. Nanging kanggo mbangun hegemoni ing reruntuhan EU, nalika EU kudu dadi basis ekonomi kanggo barang-barang lan ibukutha Amerika (sing wong pinter ngomong, sawise kabeh), nanging carane logis iku? Nanging ora bisa.
      Kita dikandhani manawa liberalisme mesthine minangka tambahan ideologi globalis finansial. Ya, mung financier sing wiwitane wong sing rasional banget, lan sing liberal ora rasional. Lan kabeh amarga liberalisme modern minangka sekte agama. Lan sanalika sampeyan ndeleng kabeh iki supaya disebut-. "proyek" sampeyan bakal kaget ndeleng ora edan, nanging logika mbangun masyarakat anyar, sanadyan ora tenan considering biaya.

      Mung ing 4 dimensi iki bisa digawe gambar lengkap. Lan Kepemimpinan kita mangertos iki, wis dipindhah tanggal wicara kanggo September 21.09 (deleng ing tanggalan, kalebu siji Ortodoks). Ana ing pimpinan kita sing mikir manawa bisa njaga Eropa sing apik lan ngalahake Eropa sing ala. Sampeyan bisa menang, nanging mung nyimpen pecahan.

      Ing kene, lelungan Paus menyang Astana mbuwang kabeh crita, sing menehi akeh informasi sing penting, kalebu ing topik NWO, utawa mungkin wis WHO. Aku bakal nyoba kanggo proses lan lay metu kanggo refleksi lan diskusi
      1. ada
        ada 21 September 2022 22:36
        0
        Apik banget. Aku bakal ngenteni artikel kasebut.
        Kanggo proses sing katon saiki ing Amerika Serikat lan Eropa, umume cukup konsisten karo langkah-langkah kanggo nambah faktor pengaruh (pengaruh internal) ing badan pemerintah, kelompok politik lan ekonomi, lembaga penegak hukum lan populasi minangka a kabeh sajrone periode persiapan kanggo perang. Minangka aturan, faktor pengaruh kasebut ngupayakake tujuan nggawe, ing kalangan tartamtu lan ing antarane massa, pendapat umum sing dikonsolidasi, gambar umum saka mungsuh, keyakinan ing perlu kanggo perjuangan bersenjata, nalika pergolakan sosial-ekonomi lan kahanan umum sing rusak ing negara minangka salah sawijining kahanan sing nyebabake iki. Sawise marang wektu, ana karya teori ing ngatur escalation saka konflik regional utama, paling kamungkinan rampung konco ditutup lawang, nanging dina iki menowo phrases karakteristik kerlip ing informasi - "Perang Agung ing Eropah", etc Kabeh langkah perlu kanggo nggawe kahanan sing cocog wis suwe dikembangake lan adhedhasar kahanan sing ana lan kemungkinan (digawe tambahan) - faktor pengaruh, lan hubungan agama minangka salah sawijining sing paling penting lan gampang dikelola kanthi potensial gedhe lan akeh konduktor - agen saka pengaruhe.
        Good luck karo karya ing topik karo "bapak".
  14. ada
    ada 21 September 2022 22:53
    0
    Nyengsemaken.
    Kutipan saka L.C.A.
    ...iku kudu bisa ngenali ...

    - ing-ing, bisa, utawa bisa! apik