Review militèr

Kesalahan kompleks industri militer domestik: BMPT "Terminator"

189
Kesalahan kompleks industri militer domestik: BMPT "Terminator"

Review Militer wis nerbitake rong artikel sing menarik banget babagan analitik babagan Terminator BMPT:


1) Ukraina. Maneh, kendaraan entheng ngganti BMPT;
2) BMPT "Terminator": larang, rasah lan lawas?

Wigati dimangerteni manawa artikel kasebut nganggep masalah kasebut saka macem-macem sudut, sing mesthi apik. Saben wong mesthi ngerteni donya liwat prisma pengalaman pribadine, sing ora tansah nggambarake gambaran lengkap. Mangkono, luwih akeh sudut pandang, luwih gedhe kemungkinan bisa njlèntrèhaké fenomena sing luwih cedhak karo kasunyatan.

Ing babagan iki, aku uga pengin menehi komentar babagan kahanan ing sekitar "Terminator" - disesuaikan karo kebiasaanku kanggo ngerteni kegiatan manungsa sacara eksklusif minangka game tim. Sing, karo emphasis carane saben unsur (ing kasus iki, BMPT) mathuk menyang gambar amba.

Kesalahan logika


Sampeyan kudu miwiti kanthi nyebutake siji kesalahan umum ing nalar, sing ora kasebut ing artikel kasebut, nanging asring kelip-kelip ing komentar. Aku bakal menehi conto.

Mung wingi aku nonton video ing ngendi operator personel lapis baja nutupi mbusak wong sing tatu.
Pikiran maneh: "BMPT ing endi ?! Sawise kabeh, bener!”

Argumentasi kanthi cara iki, siji bisa ngomong ing kahanan apa wae - nanging bakal ana tank! Apa wong lanang bakal "dilindungi" tank waja" - padha ora bakal mati. Lan sampeyan ora bisa mbantah. Iku mung mokal kanggo ngganti kabeh kendaraan karo tank.

Kajaba iku, sanajan ing Amerika Serikat, negara kanthi anggaran militer paling gedhe, jumlah tank minangka urutan gedhene sing luwih cilik tinimbang kendaraan lapis baja medium lan entheng.

Lan wiwit ana Welasan kaping luwih entheng peralatan, ana uga bakal luwih episode karo partisipasi sawijining. Lan ora ana BMPT sing bakal ngganti kahanan iki.

Nanging apa sing bakal diganti, yen kita wis duwe anggaran militer sing ora gedhe banget, yaiku nyuda jumlah tank modern. Lan tank modern, maksudku ora mung tingkat proteksi, nanging uga sistem kontrol geni modern, pemandangan panorama komandan lan imager termal gunner.

Akibaté, iku perlu kanggo cetha misahake "spekulasi", alesan sing bakal tansah mung kasunyatan sing tansah kendaraan waja luwih entheng, saka kahanan pertempuran nyata, kang peralatan kita kurang waja.

A game saka kontras


Salah siji saka bantahan utama ing sih saka "Terminator" punika lack of keamanan sarana sing saiki nyedhiyani support kanggo tank.

Nanging kabeh titik yaiku target kanggo kaliber nganti 30 mm paling akeh ing zona pertempuran. Nanging normal, operator sing dilindhungi iki gaman ora.

Kaya sing sampeyan bayangake, tembung "media sing dilindhungi biasane" rada samar. Saka kasunyatan manawa pangayoman saka BTR-82 bobote 15 ton ora cukup, iku ora tindakake ing sembarang cara sing mesin 50-ton mesthi dadi solusi. Antarane nomer 15 lan 50, sing ngerti, ana opsi liyane.

Awit kita wis mutusaké sing kita bakal pirembagan bab efficiency lan optimalitas ing ukuran tentara-sudhut, pitakonan muncul - apa tingkat waja iku optimal?

Kanggo nindakake iki, kita kudu njupuk menyang akun akeh faktor - tingkat kahanan kang gawe jenuh saka medan perang modern karo senjata, uga kasunyatan sing Tambah ing massa lan kerumitan pangayoman pesti nyuda nomer saka jinis peralatan.

Begjanipun, kita ora bisa njaluk digawa adoh karo petungan, nanging mung nulis mati asil saka wong-wong sing padha melu ing pasinaon profesional - Angkatan Darat AS.

Solusi optimal yaiku mesin sing bobote 25-30 ton, kanthi kemungkinan nambah nganti 30-35 ton amarga pabrik (!) Kit perlindungan tambahan, kalebu sing dinamis. Jumlah kendaraan kasebut ing pasukan kudu paling sethithik (!) Podo karo jumlah tank, supaya ing endi wae (!) kamungkinan saka tumindak bebarengan sing kasedhiya. Iku luwih apik yen sampeyan bisa entuk luwih.

Massa iki (ora kaya 15 ton saka BTR-82) wis cukup kanggo "ngubengi" mundur saka bedhil 30-mm ing versi lengkap, lan ora karo momentum recoil digawe dowo liwat wektu, kaya ing BTR-82A. Kanthi kabeh akibat ing wangun energi dijupuk, tingkat geni lan akurasi.

Ing wektu sing padha, mesin kasebut kudu kanthi yakin (ing jarak sing cedhak) "njaga" 30 mm ing bathuk lan 12,5 ing sisih.

Saiki aku ngusulake kanggo nimbang conto saka Mariupol.


Sawise nonton video iki, ayo analisa kutipan kasebut:

Kru BMP-2 ing video kapindho lan BTR-82A ing nomer telu yaiku Pahlawan sing bakal dakrangkul kanthi hormat lan ucapake tembung sing dawa, ing ngendi kabeh tembung, mung loro sing ora saru, iki "lengkap. psikosomatik”. Resiko edan kaleng. Kang makarya sabenere ing kasus iki ora minangka infantri onomatopia kendaraan lan operator personel wojo, nanging minangka titik tembak tutup ing kasus pisanan lan liya saka ngancurake obyek ing kaloro. Yaiku, kaya BMPT.

Kaping pisanan, definisi "kaleng timah" cukup cocog.

Kapindho, ukara kasebut kabentuk kaya risiko iki amarga dheweke nindakake peran "atipikal" kanggo awake dhewe. Nalika ing video kasebut, BMP ora bisa nindakake tugas langsung ing medan perang amarga keamanan banget.

Apa sing kita deleng nggawe kesimpulan sing nguciwani - kita "kanggo wiwitan" ora duwe kendaraan tempur infanteri normal.

Katelu, ora ana ing ndhuwur sing bisa ngganti tank minangka "sarana kanggo ngrusak obyek." Meriam 30mm ora saingan karo 125mm. Saenipun, gambar sakabèhé saka perang kudu katon kaya iki - infanteri, obah ing pangayoman dipercaya saka BMP, Occupy bangunan, nindakake pengamatan saka ing kono lan nemtokke perang tangan cilik ing mungsuh. Sajrone perang, posisi mungsuh lan unsur-unsur utama pertahanan dicethakaké, kang pungkasanipun bejat dening tank.

Apa sing kudu dadi kendaraan tempur infanteri normal?


Ing artikelipun, Aleksey Kuznetsov nyoba kanggo ngirim kasunyatan sing kinerja malah misi pertempuran paling prasaja ing operator personel wojo lan kendaraan tempur infanteri asring wewatesan karo prestasi. Lan mesthine ora.

Kita wis jelas ndeleng kepiye BMP paling gedhe ditembak ing "bathuk" saka meriam 30 mm, ora ing papan latihan, nanging langsung ing kahanan pertempuran.

Nalika bali ing awal 80s, Jerman padha dirawuhi kanggo nggawe kendaraan tempur infanteri sing bakal nyekel 30 mm ing bathuk lan dilindhungi saka sisih KPVT (14,5). Lan iki ing wektu 1980!


Jerman "Marder" 1A3 bobote 33,5 ton lan kanthi kapasitas 6-7 pasukan terjun payung.

Apa sebabe penting banget? Amarga infanteri isih melu perang lan, sanajan kemajuan ing robotisasi, bakal ditindakake nganti suwe. Supaya infanteri mlebu perang, kudu dikirim menyang baris kontak 1-2. Ing wektu sing padha, kendaraan ngirim ora mung ngirim infantri, nanging uga nyedhiyani nyaman, landing aman. Sawise ngirim infanteri, kendaraan tempur infanteri, ora kaya operator personel lapis baja, ora kudu langsung mundur saka wilayah sing mbebayani, nanging, ing nalisir, kudu tetep kanggo njupuk bagéyan aktif ing perang. Wiwit ing kasus iki wektu ngginakaken ing baris kontak mundhak, iku perlu kanggo nyedhiyani tingkat pangayoman cocok.

Adhedhasar kasebut ing ndhuwur, Bradley Amerika bisa dadi conto BMP sing bener-bener normal.


Dandan liyane sing dibutuhake banget ing tentara kita yaiku instalasi turret senapan mesin komandan ing tank, digabungake karo pemandangan panorama. Solusi kasebut wiwit dileksanakake mung bubar, mula mung senapan mesin T-90M sing paling anyar.

123

Analisis misi pertempuran tartamtu


A tank lan BMP-2 njupuk mati. Bareng padha cepet-cepet menyang obyek "masalah". Kendaraan tempur infanteri nindakake geni sing terus-terusan ing kabeh saka ngendi hadiah menyang tank bisa mabur.

Tugas wis jelas. Ayo dipikirake apa "Terminator" minangka alat sing paling efektif kanggo ngatasi?

Tugas kasebut bisa dirampungake kanthi rong tank tinimbang pasangan tank + BMPT. Kaliber 12,7 cukup kanggo ngobong tenaga mungsuh ing pertempuran kutha. Nanging ing wektu sing padha, tank tetep tank lan, saliyane senapan mesin, nduweni meriam 125 mm.

Yaiku, tank pisanan bisa digunakake ing jendhela sing dituju, nalika komandan, amarga piranti observasi panorama, bakal bisa ngontrol apa sing kedadeyan, mbenerake tumindak gunner, lan uga bakal murub ing penindasan saka bedhil mesin ing wayahe reloading kaliber utama.

Tank kapindho uga "prophylactically" banyu wilayah mbebayani saka 12,7 mm, kang, kita ngerti, ing pertempuran kutha lan tugas ing tangan ora beda-beda akeh saka 30 mm gun. Nanging ing wektu sing padha, tank kapindho iki uga bisa "mbuwang" ranjau darat menyang jendhela. Lan iki "lagu" temen beda saka "30".

Conto nggarap kaliber sing beda ditampilake ing video ing ngisor iki.


Tugas kasebut uga bisa dirampungake kanthi kombinasi "kendaraan tempur tank + infanteri".

Tank uga murub bedhil mesin saliyane meriam. Kendaraan tempur infanteri murub saka meriam 30 mm lan senapan mesin, nalika bisa nggunakake macem-macem sistem peluncur granat sing dipasang ing menara minangka modul.

Keamanan BMP, kanthi njupuk kabeh layar lan set sensing remot, cukup kanggo nglindhungi 99% RPG sing bisa dipakai. Javelin ora bisa ditembak saka jero bangunan. Komplek TOW akeh banget, mobilitas ing njero ruangan diwatesi, lan persiapan kanggo perang mbutuhake wektu suwe, sing dadi faktor sing ora bisa ditemokake. Mung nembak karo warhead tandem nuduhke bebaya nyata, nanging padha ora umum banget ing antarane sistem "wearable", plus isih kudu kenek.

Ing opsi sing diumumake, kita ora kudu "mutilasi" tank, lan entuk kendaraan tempur infanteri normal, sing nyedhiyakake infanteri kanthi luwih aman lan nylametake luwih akeh tinimbang Terminator.

temonan


Siji bisa mikir - apa hubungane karo BMPT? Sawise kabeh, kita ngomong babagan kekurangan BMP.

Ya, sing paling langsung.

Wiwit "Terminator" ing sawetara conto ditampilake ing cahya sarujuk mung ing latar mburi model kasedhiya saka peralatan.

Aku nggusah sampeyan kanggo mbayar manungsa waé kanggo kasunyatan sing "cahya sarujuk" iki amarga ombone luwih ora kanggo "sukses" saka Terminator dhewe. Dheweke dikondisikake ora bisa ditampa tingkat kepatuhan kendaraan tempur infanteri Rusia modern kanthi kasunyatan modern ing medan perang.

Mangkono, nyoba kanggo argue migunani saka "Terminator", sampeyan bisa gampang mindhah fokus lan emphasis saka kesenjangan saestu kritis sing mimpin kanggo korban kolosal antarane personel.

Pisanan sampeyan kudu saturate pasukan kanthi kendaraan tempur infanteri sing modern, sing regane luwih murah tinimbang tank, nyedhiyakake fleksibilitas sing luwih gedhe amarga kompartemen pasukan, lan ing wektu sing padha bisa nggawa senjata sing padha (30 mm + misil). . Isi pasukan nganggo tank modern - kanthi pemandangan panorama komandan lan bedhil mesin.

Lan sawise jenuh iki, evaluasi kemanfaatan nyata BMPT! Kang bakal banget mangu.

Mbebayani kanggo mbantah kaluwihan Terminator ing latar mburi conto BMP sing kasedhiya amarga rong alasan sekaligus:

1. Penampilan "migunani" mesin kasebut digawe kanthi artifisial.

2. Kaya-kaya masalah ora ana kendaraan tempur infanteri modern ing Rusia dadi ora pati penting. Sawise kabeh, yen "Terminator" muncul, banjur masalah wis ditanggulangi? Lan iku ora malah cedhak ditanggulangi. Luwih elek, malah durung dianyari. Lan dina iki, ewonan prajurit Rusia ing baris kontak dipeksa kanggo mindhah sak paprangan ing kabeh padha "kaleng timah". Lan nglawan latar mburi kaya ngono, aku ora wedi karo tembung iki, bilai Aku pancene ndeleng laporan blasphemous carane uga "Terminator" nglindhungi tank (!) Kanthi bedhil 30-mm.

Minangka kanggo BMPT dhewe, Aku nggawe percoyo sing konsep entuk paling sawetara pangertèn umum mung (!) Nalika bersenjata karo kaliber luwih kuat (contone, 57 mm) karo kemampuan kanggo murub ing tingkat dhuwur, loro karo dhuwur- amunisi kinetik elongasi lan proyektil kanthi detonasi sing dikontrol (miturut tenaga musuh).
Pengarang:
Foto sing digunakake:
Wikipedia, MO RF.
189 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Bodypuncher
    Bodypuncher 21 September 2022 05:35
    +1
    Derivasi ing chassis tank. Banjur siji kendaraan bakal bisa nutupi tank saka bebaya saka udhara lan nutupi saka target tank-mbebayani, nggarap infantri karo cangkang karo detonation remot lan bedhil mesin. Mung senapan mesin coaxial kudu diganti karo 12.7. Dadi, kita butuh kendaraan tempur infanteri sing abot, panulis bener, pertahanan paling apik nglawan peluncur granat yaiku mata lan gaman infantri. Miturut cara, BMO-T kanthi modul tempur modern minangka pilihan nalika Kurgans lan T-15 wis mateng.
    1. Vladimir_2U
      Vladimir_2U 21 September 2022 05:52
      + 19
      Quote: Bodypuncher
      Derivasi ing chassis tank.

      Dadi isih kendaraan khusus, mung karo slope anti-pesawat. Lan ing kutha, pemandangan anti-pesawat rentan lan ora bakal ana ATGM.
      Kaliber 12,7 cukup kanggo ngobong tenaga mungsuh ing pertempuran kutha.
      Penulis nggawe kesalahan reged, 12,7 ora bakal nyuda lantai ndhuwur ing kutha sing ora bisa diakses dening gun utama tank, amarga ora menehi fragmentasi dhuwur-mbledhos, Boten kados bedhil malah 23 mm, ora kanggo sebutno 30 mm.
      1. Bodypuncher
        Bodypuncher 21 September 2022 06:51
        0
        Aku wis takon dhewe pitakonan kanggo dangu. Apa padha ora sijine 23 mm ing tank? iku luwih efektif minangka instalasi anti-pesawat, lan iku urutan gedhene luwih apik kanggo suppressing target tank-mbebayani. Panglima, nemokake target, bisa langsung mbukak geni, aksi mbledhos dhuwur saka projectile 23 mm nyuda syarat kanggo ngarahake.
        1. Dmitry Ivanov_8
          Dmitry Ivanov_8 21 September 2022 08:35
          +5
          Apa padha ora sijine iku? Padha sijine. tank Slovak T-72 "Modern".
          1. BigMaxMack
            BigMaxMack 21 September 2022 09:10
            +1
            Ya, mung sampeyan lali nuansa cilik. Dheweke ana ing salinan siji lan ora mlebu ing seri kasebut amarga regane dhuwur.
            1. chetvertak
              chetvertak 21 September 2022 10:51
              +8
              Malah ing komentar asring wiwit ditulis "larang"! Luwih gampang ngasilake wajan ing perusahaan militer Mungkin banjur ora bakal ngasilake apa-apa, mula bakal apik, murah lan nyenengake? sing padha arep nggawe aliexpress saka industri pertahanan
              1. Alexei
                Alexei 22 September 2022 10:36
                -1
                Kutipan saka: hetvertak
                Malah ing komentar asring wiwit ditulis "larang"! Luwih gampang ngasilake wajan ing perusahaan militer Mungkin banjur ora bakal ngasilake apa-apa, mula bakal apik, murah lan nyenengake? sing padha arep nggawe aliexpress saka industri pertahanan

                Они думали что ракетами обойдутся. Даже модернизировать им дорого, а если (не приведи Посейдон), серийно выпустить что то... belay
            2. user
              user 26 September 2022 10:30
              0
              Он был в единственном экземпляре и не пошёл в серию из-за своей дороговизны


              Вот главная проблема для МО РФ, а всё остальное это наши хотелки.
              Единственный достойный выход по деньгам, срокам и количеству это модернизация стоящих на хранении танков в БМПТ с новым двигателем, 57-мм пушкой и установкой новой оптико-электронной начинкой (всё не перечисляю т.к. в зависимости от проекта и назначения она будет разная).

              Ну это в двух словах, получаем сильно защищённую машину и снаряды среднего калибра с радиовзрывателем пулемётное и другое вооружение может быть любое.
              Главное получим большое количество машин с многолетним опытом обслуживания и налаженного снабжения, а цена явно много ниже сделанных на конвейере (который надо ещё построить и запустить.)
        2. User_neydobniu
          User_neydobniu 21 September 2022 09:25
          +1
          Apa padha ora sijine 23 mm ing tank?

          Apa padha ora sijine iku, padha T-72M2 "Moderna"
          1. BigMaxMack
            BigMaxMack 21 September 2022 11:35
            +2
            Mungkasi nulis babagan Art Nouveau, iki minangka prototipe ing salinan siji! Dibandhingake karo dheweke, Armata minangka produksi massal!
        3. Torvlobnor IV
          Torvlobnor IV 21 September 2022 10:55
          +3
          AMX-30 nduweni autocannon 20mm dipasangake karo bedhil utama 105mm.
        4. unspeech
          unspeech 21 September 2022 12:43
          0
          Quote: Bodypuncher
          tumindak dhuwur-mbledhos saka projectile 23 mm nyuda requirement kanggo ngarahake.

          wassat mbledhos efek saka projectile 23 mm? -- wis 5! Mesthine ora ana 20 gram heksogen ing cangkang HE ... Ing granat tangan (sawetara jenis RGD-5) ana bahan peledak kaping telu! Nanging, ora ana sing nyebutake aksi bledosan dhuwur ...
          Nanging ide sampeyan cedhak lan bisa dingerteni. Ana sing kudu diganti ing tank ...
          PS: Aku suggest rampung LShO-57 (AGS-57) menyang tank grenade nguripake - AGT-57 (karo tape feed nembak) lan sijine iku minangka gegaman tambahan ing niche mburi menara. Kanthi njabut kabeh babak tank 125mm njaba autoloader. Sight saka komandan tank (kaya ing "modern"). Apa wae sing luwih efektif tinimbang AP 23mm ...
          1. Vadim dok
            Vadim dok 21 September 2022 17:09
            +5
            Bobot mbledhos saka projectile fragmentasi mbledhos dhuwur 23 mm yaiku 37 gram!
            1. unspeech
              unspeech 21 September 2022 17:35
              0
              37? kepiye dheweke mlebu ing kana ... Nanging iki ora ngganti inti saka perkara kasebut.
            2. Kurva18
              Kurva18 21 September 2022 18:31
              +5
              Jumlah bahan peledak iki cukup kanggo 2 rong atus lan 3 telung atus. Ana kasus kaya ngono ing batereiku.
              1. unspeech
                unspeech 21 September 2022 21:06
                -5
                2 Kurva18 (Vladimir)
                tumindak fragmentasi cukup, nanging ora dhuwur-mbledhos. Ora ana korban sing kaget ...
          2. barbos
            barbos 21 September 2022 19:01
            +1
            Quote: nespech
            aksi mbledhos dhuwur saka projectile 23 mm?

            Iki mbokmenawa amarga padha ranjau darat))
            Dadi, ana tumindak sing ora sopan nalika dheweke jancok))
          3. insafufa
            insafufa 22 September 2022 13:49
            0
            Есть уже байкал 40мм отличный апарат против пехоты и фугасное действие приличное на равне Ф1
        5. Sergey824
          Sergey824 21 September 2022 16:19
          +2
          "Komandan, sawise nemokake target, bisa langsung mbukak geni ..."
          Apa lagu apik sing muni. Sawise kabeh, sampeyan makili sawetara tugas komandan. Dheweke minangka tukang bajak, dheweke minangka reaper ... Lan kenapa pertahanan udara, yen kabeh gampang ditanggulangi? Tanpa ngomong, apa sing bakal ditemokake?
      2. Bodypuncher
        Bodypuncher 21 September 2022 07:11
        +5
        Aku setuju, tank kapindho ora ngganti Terminator. Senapan mesin anti-pesawat ora bisa nggawe flurry geni sing bakal nggawe rong meriam 30 mm, sampeyan ora bisa nguripake lantai ndhuwur kanthi normal, lan amunisi ora cukup. Aku ora setuju babagan optik, visual ora luwih gedhe tinimbang ember ing T90 M, sensor sing ora perlu bisa ditutupi tameng ing kutha.
        1. Vladimir_2U
          Vladimir_2U 21 September 2022 08:35
          0
          Quote: Bodypuncher
          sensor rasah bisa dijamin karo tameng ing kutha

          Ora, Derivasi ora apik, iku ora mirah kanggo nggawe ing basis saka tank saiki, ana mung ora ono kanggo nyelehake wong telu ing awak T-72-90, lan modul kudu waja nganti paling sethithik. tingkat waja sisih.
          1. Bodypuncher
            Bodypuncher 21 September 2022 08:44
            +2
            Dadi, awak lan modul kudu nganggo waja. Yen Derivasi mesthine kanggo nutupi tank ing Maret, mula ora perlu nglangi. Ninggalake versi ngambang menyang marinir lan pasukan pendaratan.
            1. Vladimir_2U
              Vladimir_2U 21 September 2022 09:52
              +1
              Quote: Bodypuncher
              Yen Derivasi mesthine kanggo nutupi tank ing Maret, mula ora perlu nglangi. Ninggalake versi ngambang menyang marinir lan pasukan pendaratan.

              Logika! hi
            2. insafufa
              insafufa 22 September 2022 13:52
              +2
              у нас одна проблема генералы от ВДВ в генштабе с их манией все сделать авио десантируемое и плавающее. Гнать их всех нужно из генштаба для начала и тгда будут у нас нормальные БМП и Танки, а не эрзац образцы
    2. AG-76
      AG-76 21 September 2022 14:44
      +5
      Mung Kurganets utawa T-15 ora dileksanakake, lan, paling kamungkinan, dheweke ora bakal ditampa minangka ora cocog kanggo Kementerian Pertahanan kanggo sawetara alasan ... Ana lan ora bakal ana apa-apa, lan pasukan bakal terus pindhah menyang "bank cannery" kuna, sing cocog karo MO ...
      1. barbos
        barbos 21 September 2022 20:23
        -7
        Kutipan: AG-76
        Mung Kurganets utawa T-15 wis dileksanakake, lan, paling kamungkinan, padha ora bakal ditampa minangka ora cocog kanggo Kamentrian Pertahanan kanggo sawetara alesan.

        Wis lungse. Ora ana pangerten maneh kajaba parade. BMPT nuduhake manawa bedhil gedhe lan dawa lan menara sing padha ora dibutuhake. ATGM ndadekake bisa nglawan tank lan benteng.
      2. mbayar
        mbayar 22 September 2022 04:25
        +2
        Kutipan: AG-76
        Только ни Курганец, ни Т-15 так и не приняты на вооружение

        "Курганец" ценой дороже танка , а размерами так просто sedulur мечта гранатомётчика ... сырой и ненадёжный . Нет . Вместо него в серию пойдёт БМП-3М "Драгун" с таким же уровнем защиты как "Курганец"(на "Драгуне" такие же как у "Курганца" бортовые экраны) , только кратно дешевле , ибо производство БМП-3 освоено в серии .
        Т-15 в серию не пойдёт никогда , ибо стоить будет как бы не дороже "Арматы" ... которая тоже нафиг не нужна .
        Kutipan: AG-76
        Ничего другого нет и не будет, и войска продолжат передвигаться на древних "консервных банках", которые, видимо устраивают МО...

        Я не уверен , Что МО в теперешнем качественном облике устраивает Россию и её Вооруженные Силы ... Но это отступление от темы .
        Штурмовым подразделениям ВС РФ (БТГ) нужны как воздух даже не ТБМП , а именно ТБТР - простые и вместительные , но с защитой ... танка . На танковом же шасси . И делать их сейчас возможно используя корпуса танков на базах хранения , которые не годятся для модернизации и применения в современных условиях . Самое простое - использовать огромное количество танков Т-64 с мало израсходованным ресурсом .
        Да , придётся над ними поработать сварщикам , перевариа лобовую часть брони("клин) на корму , которая станет у нас лбом , на новой корме нарастить кормовую часть с некоторым выносом за гусеничный срез и присобачить там аппарель . Борта поднять и накрыть всё бронекрышей . И лёгкий артиллерийский модуль сверху(необитаемый) . Бортовые экраны . Динамическая защита . Такой БТР сможет перевозить до 12 - 14 чел. экипированного десанта на самый передний край , поддержать их огнём на время высадки , и эвакуировать в случае неудачного течения боя , вывезти раненых с поля боя , подвезти БК и пр. снарягу .
        Вес такого ТБТР будет порядка 30 - 35 тонн .
        При желании на его базе можно сделать и ТБМП , но лучше от этого отказаться , ибо непосредственную поддержку пехоте в бою будет оказывать БМПТ (она же ШМПП - штурмовая машина поддержки пехоты) - тот самый "Терминатор" , который так неубедительно критиковал в статье автор .
        Для сведенья автора - "Терминатор" уже пошел в серийное производство , его необходимость на поле боя и в городских боях осознана и признана критически важной .
        Теперь о сроках и цене .
        Мы не так богаты , чтобы "отливать танки из золота" , но и не так бедны и наивны , чтоб от них отказаться . На войне (а Россия часто воюет и воевать будет по ходу , ещё чаще прежнего - "партнёры" позаботятся) необходимо , чтобы техника была :
        - массовой ,
        - не слишком дорогой в производстве и эксплуатации ,
        - максимально простой в эксплуатации и ремонте (ремонтабельной) ,
        - максимально эффективной в бою (высокая огневая производительность , ситуационная осведомлённость , наличие разнообразных средств поражения) ,
        - опираться максимально на задел прежних поколений и иметь коэффициент новизны не более 15% (больший коэффициент новизны резко снижает надёжность , повышает цену и в целом снижает боевую эффективность) .
        И к чему же мы пришли ?
        Да к тому , что для создания новой по целям и задачам , техники , нам необходимо максимально опираться на имеющийся задел и производственные мощности .
        То-есть - используем существующие шасси !!
        Благо у нас есть очень неплохой выбор :
        - шасси Т-64 (только те , что в наличии на базах хранения , но их там порядка 4000 шт.) ,
        - шасси Т-72 (их тоже много на базах хранения и можно использовать машины первых модификаций , которые для модернизации как танк уже не годятся ... но их же можно использовать для строительства "Терминатора-2" - без гранатомётов на надгусеничных полках ...) ,
        - шасси Т-80 (самое удачное из всех советских шасси , недаром именно на шасси Т-80 создавали платформы для артиллерийских и зенитных систем СССР ... было бы заманчиво использовать для этого шасси ранних модификаций Т-80 , которые в модернизацию не пойдут) .
        А все работы по трансформации старых корпусов танков в ТБТР , можно вести на мощностях танкоремонтных заводов в глубине территории РФ . Боевой модуль для ТБТР можно взять с БТР-82А - лёгкий , компактный , но 30 мм. ... Или взять для этого боевой модуть с БТР-82АМ (представлен с новым модулем на Армии-2022) ... но тогда это будет уже полноценная высокозащищённая ТБМП , ибо модуль там хорош , и пушка отличная (тоже 30 мм. , но с хорошей кучностью и баллистикой).
        Такой ТБТР будет относительно недорогим , сможет производиться на танкоремонтных заводах , будет прост в освоении , обслуживании и эксплуатации , и таковыми можно относительно быстро и недорого насытить ВС РФ высокозащищённой бронетехникой для штурмовых подразделений .
        Требуемое количество - порядка 1000 шт.

        А имеемую лёгкую бронетехнику необходимо усилить дополнительным бронированием . В первую очередь БМП-1\2 - бортовыми экранами , усилить лоб бронекоробами(как сделали финны с нашими БМП) . Даже если несколько пострадает подвижность , но выживаемость экипажа и десанта - повысится .

        Предложенные меры носят экстренный \ пожарный характер , ввиду выявленных проблем в текущей СВО . Если же позже речь пойдёт о серийном производстве таких машин с нуля , то они так же будут не слишком дороги , но достаточно эффективны . БТР вообще простая машина , её главная функция - транспортная . А высокую защищённость обеспечит танковое шасси и танковый же уровень бронирования .
        1. angin adhem
          angin adhem 22 September 2022 08:03
          -2
          Считаю что если и делать БМПТ то с корпусов танков с хранения + БМ Бенежок.
          Алжир так модернизировал свои Т-62. Это кратно дешевле производства текущих вариантов БМПТ и обучении людей, а возможности те же.
          1. mbayar
            mbayar 22 September 2022 12:58
            +5
            Kutipan saka angin adhem
            а возможности те же.

            Защищённость не та , и близко не ночевала . Башню БМП-2 и КПВТ прошибёт , пушка 30мм - одна , башня обитаемая . О защищённости танка у такой самоделки и речи быть не может .
            Но если используя танковые шасси (хоть от Т-55) , вместо танковой башни ставить боевой модуль от "Терминатора-2"(БМПТ-72) , то всё будет и недорого , и быстро , и соответствовать всем требованиям и задачам .
            Но у нас лёгких путей искать не стали и начали строить дорогущие "Терминаторы" первого облика - на шасси Т-90 и с двумя гранатомётами на надгусеничных полках . Дорого , сложно , экипаж аж 5 человек , более длительный строительный(производственный) цикл .

            Просто у Алжира не было боевого модуля БМПТ , они и взгромоздили "Бережок" . А у нас и модули есть , и старых танков на базах полно . И ремзаводы для проведения таких работ имеются .
            1. angin adhem
              angin adhem 22 September 2022 13:09
              +2
              Экипаж располагаем ниже погона башни, корпус усиливаем броней и ДЗ, башню тоже можно усилить, запас массы достаточен. Две пушки БМПТ не могут стрелять вместе, только по очереди.
              Алжир купил у нас бережки и модернизацией наши специалисты занимались. БМПТ у них тоже есть, могли их и модули так же закупить.

              Изначальная концепция БМПТ была дешевая, быстрая в производстве машина для работы вместе с танками. Потом конструктор извратил ее.
              Во всем мире для этих целей используют БМП.
              1. mbayar
                mbayar 22 September 2022 14:28
                +2
                Kutipan saka angin adhem
                Экипаж располагаем ниже погона башни,

                Башня "Бережка" - обитаемая , а если переделать её на дистанционное управление и опустить экипаж ниже погона башни , то чем эта концепция от модуля БМПТ отличается ? Только меньшей защищённостью и меньшей огневой производительностью . И оптико-прицельный комплекс у БМПТ на голову выше .
                Kutipan saka angin adhem
                Алжир купил у нас бережки и модернизацией наши специалисты занимались.

                Алжир проводил модернизацию исходя из своих интересов , целей и задач . Для этого им достаточен и "Бережок" на корпусе Т-62 .
                У нас же задачи для БМПТ - поддержка пехоты в штурмовых операциях , поддержка танков , прикрывая их от расчётов ПТРК и пехоты с РПГ , защита колонн на марше , уничтожение танков и иной бронетехники противника с дистанции большей дальности действия их танковых орудий .
                Kutipan saka angin adhem
                Изначальная концепция БМПТ была дешевая, быстрая в производстве машина для работы вместе с танками. Потом конструктор извратил ее.

                Конструкторы впихнули в БМПТ всё , что имели и хотели , хотя изначально это должно было быть целое семейство специализированых и относительно недорогих машин .
                То , что хотели в войсках , это реализовано в БМПТ-72 - только шасси Т-72 и боевой модуль (без гранатомётов) , с экипажем 3 чел. Такой модуль можно поставить на шасси любого танка , хоть Т-55 . Дёшево , быстро и то , что Армии надо .
                Kutipan saka angin adhem
                Во всем мире для этих целей используют БМП.

                У нас тоже используют БМП , и даже БТР. Вот только защищённость нашей лёгкой бронетехники недостаточна . Ибо водоплавающая .
        2. bulava74
          bulava74 25 September 2022 21:46
          +1
          Да, вы совершенно правы.
          Основным критерием годности будущей боевой техники - достаточная простота, достачная огневая мощь и... достаточно низкая стоимость.
          Если подумать, то все те плюшки от профицита денежных поступлений от газа и нефти, вбухивается в войну. Нам важно с умом распоряжаться существующими возможностями.
          Идёт состязание экономик - России и Европы. У кого больше запас и эффективность в расходовании средств - тот выиграет.
        3. AG-76
          AG-76 28 September 2022 11:39
          0
          Пока это все идеи и теории. А что воплотится в жизнь, исходя из соображений МО и мощностей ВПК, непонятно. Тем более в условиях СВО, когда все надо решать и делать быстро...
          А тем временем пехота, десантники как ездили 40 лет верхом на броне, так и ездят...
          1. mbayar
            mbayar 28 September 2022 20:04
            +1
            Kutipan: AG-76
            Пока это все идеи и теории.

            Ну так и мы здесь не президенты и их министры обороны , на то и форум , чтобы обсуждать имеемые проблемы , предлагать пути их решения , указывать методы и средства , сравнивать и отметать ошибочные решения . Но всё это "буря в стакане воды" , пока МО возглавляет не служивший в Армии "маршал" , а из восьми его замов ЛИШЬ ДВА имеют военное образование и в Армии служили . Пока не будут восстановлены Главкоматы во всей полноте их функций и штата , пока не будет наведён порядок в Службах Тыла , а на генеральских должностях останутся лишь компетентные и ответственные офицеры ...
            И пока такого не случится ,
            Kutipan: AG-76
            пехота, десантники как ездили 40 лет верхом на броне, так и ездят...

            Ну , а мы тут бурлим помаленьку - в своём "стакане" .
            Kutipan: AG-76
            А что воплотится в жизнь, исходя из соображений МО

            МО свои фантазии уже воплотило , лицезрейте и наслаждайтесь .
            Kutipan: AG-76
            и мощностей ВПК

            Даже то , что осталось от прежде безпредельно могучего ВПК Страны Советов , можно использовать с пользой делу , за разумные деньги и в разумные сроки . Вопрос в ЖЕЛАНИИ и ВОЛЕ .
            Kutipan: AG-76
            Тем более в условиях СВО, когда все надо решать и делать быстро...

            7 месяцев было на размышления , это кроме ещё 10 - 11 месяцев с момента когда стало известно о планах ВСУ и НАТО начать наступление на Донбасс и Крым в начале марта 2022 г. (планы этой операции разведка ДНР добыла в марте 2021 г.).
            И как была подготовлена СВО ?
            Как Вам бегство из под Киева ? С оставлением 3-х областей ?
            И 7 ... СЕМЬ МЕСЯЦЕВ почти полного бездействия в плане мобилизации (пусть частичной , но своевременной !) , пока кадровая Армия и корпуса республик обливались кровью ... КАК они (МО и ВГК) воспользовались этим временем для принятия ПРАВИЛЬНЫХ решений ?
            Ora bisa!
            Вплоть до разгрома и бегства из под Харькова ... Балаклеи ... Изюма ... А сейчас под самой реальной и очевидной угрозой окружения наша группировка в Красном Лимане .
            Kok ngono?
            Кроме из рук вон отвратительного планирования , обеспечения и руководства СВО ?
            Дурь , некомпетентность , жадность (ибо мобилизация , это сложно и ДОРОГО ... а ВГК так лелеял мысль о МАЛЕНЬКОЙ , но хорошо обеспеченной и обученной армии ...) , безответственность (! в первую очередь руководства , чему результат - тьма брошенной вполне исправной и боеготовой технии , боеприпасов , новейшего (и секретного) оборудования) ...
            Рыба гниёт с головы .
            ... И воевать по человечески ... не желает .
            1. AG-76
              AG-76 30 September 2022 11:48
              +1
              К сожалению, этот так...
              Похоже, вся СВО планировалась по принципу нас встретят с цветами, укровойско быстро разбежится по домам, а политические "ылиты" и чиновники сразу после входа российских войск перейдут на российскую сторону и т.д., и т.п.
              Короче, не план, а розовые мечты в перемешку с русским авось...
              И ведь было понятно, что за Украиной стоит весь недружественный Запад, НАТО со всеми их возможностями...
              Все это до боли напоминает предвоенное время перед ВОВ:
              - Красная армия всех сильней,
              - мы будем бить врага малой кровью на его же территории.
              Похожие "планы"...
              1. mbayar
                mbayar 30 September 2022 18:48
                0
                Kutipan: AG-76
                Все это до боли напоминает предвоенное время перед ВОВ:

                Это больше напоминает начало ПМВ , когда неотмобилизованную армию РИ (ради спасения Парижа) бросили в Восточную Пруссию и Австрию ... А затем в боях 1914 г. перемолоди регулярную Армию и ... Гвардию .
                А отмобилизованные мужички ему (Николе-2) это всё в 1917 г. припомнили .
                Статистика - Королева Наук .
                И Наука Королей .
                И Логика !
                Недружба с ними чревата для владык и государств .
                А о том , что "Цветов не будет !" , им говорили все ... но витать в небесах с журавлями так ... приятно ...
      3. DimCorvus
        DimCorvus 29 September 2022 17:55
        0
        БМП дешевые, их много, отказываться от них не будут. Да и безопаснее чем в камазе ехать где вместо брони ткань, считай вполне сдерживают пули, некоторые осколки. Называть их древними это спорно, у оружия нет срока давности, есть параметр эффективности и быстро создать им замену невозможно. Мне конечно посади меня в БМП было бы страшно - вот же "древняя консервная банка", но идти пешком километры я не готов, и выбор ехать на БМП или камазе - то конечно лучше БМП. И так приходим к тому что БМП вполне оказывается живее всех живых и весьма актуальным.
    3. basa Bulgaria_5
      basa Bulgaria_5 30 September 2022 23:37
      -1
      БМПТ с помощей длинную очередь из правилних снарядов легко раздолбит перво ДЗ а потом и сам танк.

      Наверно толко Абрамс с помощей броню из урана видержет, но зато БМПТ сломает егу оптические прибори (если наводчик не рукожоп конечно)
  2. Lech saka Android.
    Lech saka Android. 21 September 2022 05:38
    +3
    Aku ndeleng video iki karo kendaraan tempur infanteri Ukraina telung sasi kepungkur.
    Ngomong opo... opo BMP kita diserang ... ora ana cara kanggo nanggapi kanthi efektif utawa kanthi cepet maneuver ing gang sempit ... ing kahanan iki, mungsuh duwe kauntungan ing kasus apa wae.
    Kesalahane komandan ketok ... tanpa pengintaian, dheweke nyusup sirahe menyang papan iki.
    Ing kene luwih becik nggunakake amunisi loitering kanthi 3 kg bahan peledak kaya Shahid Iran utawa Geranium kita ... Aku ngusulake kanggo ngenalake senjata iki menyang beban amunisi BMP.
    1. qqqq
      qqqq 21 September 2022 08:21
      +2
      Quote: Lech saka Android.
      BMP kita disergap

      Ing video iki, dheweke ngadeg ditinggalake. Yen ing kana ana punggawa, kapal angkatan bersenjata saka Angkatan Bersenjata Ukraina mesthi bakal dirusak. Panggonan iki dipilih biasane, iki nandheske yen Angkatan Bersenjata Ukraina liwati ing ngarep kita, lan padha murub ing bathuk.
      1. Protey
        Protey 21 September 2022 14:47
        +2
        Kutipan saka qqqq
        Ing video iki, dheweke ngadeg ditinggalake

        Utawa tanpa amunisi lan wong nang. Lan pirang-pirang bledosan sing ditindakake Bucephalus kanggo ngobong mobil kasebut.
        1. Dost
          Dost 21 September 2022 15:28
          +2
          Ana sawetara prajurit ndhelik ing mburi dheweke. Dheweke kudu mangsuli, bedhil sing padha karo wong Ukrainia. Nanging ora ana wong. Aku ora weruh tank ana.
    2. Sergey Aleksandrovich
      Sergey Aleksandrovich 21 September 2022 08:58
      -4
      Luwih, masalah punika lack of mesthi bedhil mesin ing BMP-1. Yen ana, pembalap uga bisa mateni impuls nyerang mungsuh, nalika gunner nguripake turret lan sibuk karo target liyane.
      1. Sergey Aleksandrovich
        Sergey Aleksandrovich 21 September 2022 10:53
        0
        Nanging dumadakan dadi menarik kanggo kula, minusers aktif pesen sandi, padha siyap kanggo njagong ing jog pembalap lan calmly nonton carane njupuk sampeyan, tanpa duwe senapan mesin mesthi lan kamungkinan bali geni?
        Salah siji minusers bisu ing pangkat marshal, aku langsung ilang rong atus ratings.
      2. Hitriy Zhuk
        Hitriy Zhuk 21 September 2022 11:58
        +7
        Senjata mesin mesthi wis liwat, kaku dipasang ing awak.
        Sopir, kanthi antusias ngobahake awak, bakal ngalahake pandelengan penembak lan nesu marang komandan, dicekel lan tenang.
        Ing wektu sing padha, akurasi luwih cenderung "nang endi wae ana" (yaiku, kanggo nyuda, yen dheweke ora ngira yen kabeh ana.
        Nanging kanggo nindakake kaya KV-1 lan wong tuwa liyane - iki panggonan, lan saenipun wong khusus, padha ora gelem.
        1. Sergey Aleksandrovich
          Sergey Aleksandrovich 21 September 2022 12:09
          -4
          Tulis langsung yen sampeyan ora ngerti carane gun mesin mesthi modern dianggo.
        2. prahara
          prahara 21 September 2022 16:49
          -1
          We kudu AGS kontrol mbatalake + modul PKT diinstal ing fender kaya BMPT.
          Banjur sopir ora bakal nembak menyang arah apa wae, nanging biasane ngarahake nyerang infantri lan kru ATGM sing mbebayani tank.
    3. d1975
      d1975 21 September 2022 19:16
      0
      Jawaban bab ambush bener, iku bakal bisa kanggo sijine paling kamera mburi-view lan teploki. Delengen perang ing Mariupol, elek banget carane 82 mundur lan ora mung.
  3. ism_ek
    ism_ek 21 September 2022 05:42
    + 16
    Kita duwe BMPT. Ana UVZ ngendi ing wektu cendhak iku bisa kanggo ngleksanakake Déwan conveyor mesin iki. Nanging BMP anyar kudu ngenteni wektu sing suwe. Kurganmashzavod, sawise pirang-pirang bangkrut, nalika ora ana pemanasan ing toko sajrone pirang-pirang taun, ana ing sisihe. Basis ilmiah lan teknik ilang.
    1. antivirus
      antivirus 21 September 2022 06:15
      +3
      Ora pilihan paling awon.
      Tanduran asli: setengah dibongkar dadi keripik beton, lan pager kanggo pamilik sing beda yaiku bengkel sing kapisah
      1. gerilya707
        gerilya707 21 September 2022 11:09
        +1
        Traktor Volgograd?...,....
        1. frog
          frog 21 September 2022 12:20
          +1
          Yen mung dheweke. Senajan sayang, pabrike apik....
    2. angin adhem
      angin adhem 21 September 2022 08:42
      +4
      Kutipan saka ism_ek
      Nanging BMP anyar kudu ngenteni wektu sing suwe.

      Iki ora bener. Kita wis duwe kabeh.
      Platform medium adhedhasar BMP-3. Dragoon / manul ora luwih ala tinimbang Kurganets, mantra "iki mobil anyar" ora bisa digunakake. Adhedhasar dragoons / manuls, operator personel lapis baja sing dilacak digawe kanthi ngilangi utawa ngganti modul tempur kanthi sing luwih murah. Ana varian karo gun 57 mm. Nanging aku nimbang varian Manul karo BM Boomerang optimal: SLA modern sing ora dienggoni, mriem 30A2 42-mm, 4 sistem anti-tank Kornet, PKTM mung bakal nambah AGS kaya ing pesisir. Sampeyan perlu kanggo nyedhiyani pabrik hinged pitulungan saka leladen, karo mundhut saka kemampuan kanggo nglangi.
      BMP abot - BMO-T karo BM Boomerang padha. Kembar becik kanggo tank kanthi kemampuan kanggo nggawa infanteri lan tenaga tembak BMPT. Ayo kula ngelingake sampeyan yen sepasang meriam 30 mm murub, sing ora beda karo siji meriam ing boomerang utawa bank.
      Kabeh sing wis dakkandhakake ing logam lan adhedhasar mesin serial, yen dikarepake, diluncurake dadi seri ing setengah taun.
      Ana pilihan cepet liyane, njupuk conto Aljazair. Padha sijine BM Berezhok ing T-62. Kita uga bisa nyelehake ing tank saka panyimpenan T62 / 72 / 72A, ana akeh banget, BM Berezhok ing seri gedhe, padha karo kemampuan kanggo BM BMPT.
      1. ism_ek
        ism_ek 21 September 2022 10:22
        +1
        Kutipan saka angin adhem
        Naga/Manul

        Ya, iki padha BMP-3, karo waja alumel lan kasekengan kanggo nyumerepi pangayoman dinamis. Padha ngrancang kanggo nyumerepi pangayoman dinamis ing Kurganets, nanging aku ngerti, ana masalah karo. Iku break liwat waja lancip.
        1. Hitriy Zhuk
          Hitriy Zhuk 21 September 2022 12:03
          0
          Kutipan saka ism_ek
          Iku break liwat waja lancip.

          Solusine ketok, kenthel waja. ngguyu
          Aku krungu pit ngandika sing Bradley Originally mestine dadi kaya Klone palsu saka BMP-1 (lan malah tanpa menara), ngambang.
          Nanging ing pungkasan dadi kaya tank kebangkrutan sing entheng.
      2. blunderbuss64
        blunderbuss64 21 September 2022 15:18
        +3
        Kutipan saka angin adhem
        Adhedhasar dragoons / manuls, operator personel lapis baja sing dilacak digawe kanthi ngilangi utawa ngganti modul tempur kanthi sing luwih murah. Ana varian karo gun 57 mm. Nanging aku nimbang varian Manul karo BM Boomerang optimal: SLA modern sing ora dienggoni, meriam 30-mm 2A42, 4 sistem anti-tank Kornet, PKTM mung bakal nambah AGS kaya ing pesisir. Sampeyan perlu kanggo nyedhiyani pabrik hinged pitulungan saka leladen, karo mundhut saka kemampuan kanggo nglangi.

        Kita bener karo sampeyan wong sing padha. hi Aku pengin ninggalake komentar sing padha. Iki minangka pilihan sing paling apik kanggo dina iki. Aku mung kaya kanggo nambah sing kanggo ngurangi biaya lan ngiyataken waja, awak kudu nglumpuk saka waja baja, tinimbang alloy aluminium larang.
        Mbusak meriam 100 mm saka sistem senjata bakal nyederhanakake lan nyuda biaya sistem kasebut. Inggih, plus, kanggo menang bobot tambahan sing gun karo AZ menehi, uga safety bledosan saka mesin dhewe amarga mbusak 100-mm babak saka mbukak amunisi.
    3. Serg65
      Serg65 21 September 2022 08:52
      + 15
      Kutipan saka ism_ek
      Kurganmashzavod, sawise pirang-pirang bangkrut, nalika ora ana pemanasan ing toko sajrone pirang-pirang taun, ana ing sisihe. Basis ilmiah lan teknik ilang.

      Apa sampeyan duwe manual lawas? recourse
      Sawise nasionalisasi KMZ ing taun 2018, bisnis pabrik kasebut mung munggah gunung, saiki nggarap 9000 wong!
      1. ism_ek
        ism_ek 21 September 2022 10:25
        -2
        Kutipan: Serg65
        Sawise nasionalisasi KMZ ing taun 2018, bisnis pabrik kasebut mung munggah gunung, saiki nggarap 9000 wong!

        Lan carane akeh wong makarya ana nalika produksi BMP-3 diwiwiti? Pira institusi ilmiah sing makarya ing BMP-3? Saiki padha ora ana.
        Mesthi, BMP-3, BMD-4 .. gurita, lsp. pabrik bisa ngasilake. Nanging dhasar mobil anyar .... Aku mangu
        1. Serg65
          Serg65 21 September 2022 10:39
          +7
          Kutipan saka ism_ek
          aku ora yakin

          Aku mbaleni maneh kanggo sampeyan ... sadurunge nangis nangis, takon apa sing nyekel KMZ saiki dadi bagian lan apa sing nyekel iki!
          1. ism_ek
            ism_ek 21 September 2022 11:01
            -4
            Kutipan: Serg65
            lan apa iki nyekeli!

            Kompleks Presisi Tinggi JSC NPO?
            Nah, iki hibrida saka "kacang lan babi", nuwun sewu. Organisasi ilmiah sing serius yaiku Biro Desain Tula sing dijenengi sawise Shipunov. Nanging dheweke duwe profil temen beda.
            1. Serg65
              Serg65 21 September 2022 11:26
              +3
              Kutipan saka ism_ek
              Nah, iki hibrida saka "bobby karo babi"

              Inggih, inggih.. Dartagnan, kita mung duwe sampeyan keprungu
              hi Karya sing sukses!
      2. frog
        frog 21 September 2022 12:31
        +2
        Lagi teka. Nganti awal taun iki - 7 kothak saben sasi. Iki luwih apik tinimbang sadurunge, nanging isih akeh rame ing sekitar pabrik. Padha ngalih menyang .... mode ditingkatake ora dadi dawa ago. Ing wektu sing padha, ora ana maneh wong. Nanging, mesthi, apa wae sing luwih apik tinimbang sing ana ...
    4. Alexey Lantuk
      Alexey Lantuk 21 September 2022 16:24
      +2
      Banget, ora mungkin kedadeyan kanthi cepet. Sampeyan bisa kanthi cepet nggawe produksi operator personel lapis baja adhedhasar tank lawas. Sasis ana, mesin kudu didandani. Las sisih luwih kenthel tinimbang ing BMP.
    5. bulava74
      bulava74 25 September 2022 21:56
      0
      Не топите истерику. Вся конструкторская имеется. Всё техкарты все чертежи в наличии. Те люди, кто работал там - все на учёте. При возобновлении производства их обязательно попробуют привлечь.
      И да, корпуса стоят на месте, оборудование на консервации. В любой день возможен перезапуск производства.
  4. amatir
    amatir 21 September 2022 05:46
    +5
    Keamanan BMP, kanthi njupuk kabeh layar lan set sensing remot, cukup kanggo nglindhungi 99% RPG sing bisa dipakai.

    wah! Jarene tukang kreteg biyen ngadeg ing sangisore kreteg nalika nglewati alat berat, mula njamin kualitas karyane.
    Conto sing apik kanggo penulis artikel kasebut.
    1. Ivan 1980
      Ivan 1980 21 September 2022 09:51
      0
      Ing BMD, nalika kebangkrutan pisanan karo kru, putra Margelov lungguh ing kono
      1. Komentar wis dibusak.
  5. igorra
    igorra 21 September 2022 05:47
    +4
    Putin ngandika wingi babagan industri pertahanan, karya lagi ditindakake, pengalaman nggunakake macem-macem jinis senjata lagi diteliti. Dheweke utamane narik kawigaten babagan panggunaan komponen domestik, bisa dideleng yen prosesor saka mesin cuci Ukrainia wis entek. Ora ketompo carane padha wiwit pindhah saka omah kanggo njaluk saka kita. Nanging kanthi serius, ana akeh pitakonan babagan tumindak CBO. Sawise kabeh, nyatane, iki minangka perang sipil, lan maneh, kayadene wong Putih, dheweke nggawa intervensionis menyang tanah Rusia.
    1. Igor K
      Igor K 21 September 2022 08:04
      +2
      Para intervensiis dhewe teka kanthi seneng nalika ngarepake kahanan sing cocog.
  6. Arsitek
    Arsitek 21 September 2022 06:01
    -8
    Sikap kritis marang BMPT ing VO ora ditampa.
    Ketoke nyengsarakke kapentingan financial wong.
    1. Cimpak
      Cimpak 21 September 2022 12:52
      +3
      Iki ora bener. BMPT ing topwars terus-terusan dikritik (utamane kanggo komposisi senjata sing kontroversial), nanging iki ora negate kabutuhan kendaraan tempur sing bisa nglawan target sing mbebayani tank sing cocog karo tank lan bisa nyuda target kasebut kanthi geni sing terus-terusan. Kendaraan tempur infanteri sing ana ora cocog kanggo iki amarga armor sing ringkih.
      Lan njupuk menyang akun prospek kanggo introduksi saka KAZ, ing jejere tank bakal ora ana panggonan kanggo infanteri.
  7. sergo1914
    sergo1914 21 September 2022 06:37
    +7
    CBO wis nemtokake wektu kasebut. Konsep ngembangaken sistem senjata kanggo tentara kita (loro dawa lan cendhak) ing ngisor plinth. Dheweke mung ora ana. The American Himars wis produksi wiwit 2003. Apa ana sing ndeleng dheweke saka kompleks industri militer sadurunge? M777. Ing operasi wiwit 2005. Apa ana sing sinau pengalaman nggunakake pertempuran? Napa iki dudu sistem paling anyar sing kaget kanggo kita? Lan kepiye tentara kita nanggapi? Sistem diadopsi kanggo layanan ing 50-60-70. Lan ing ngendi kabeh sing ora ana analog? Apa sing disenengi dening Sang Maha Agung. Ngendi perkembangane? Kita bakal ngilangi topik kit pertolongan cemas lan drone.
    1. paul3390
      paul3390 21 September 2022 07:55
      + 13
      Kenapa kaget? M777 minangka howitzer biasa, dudu sing paling apik amarga desain sing entheng. Nanging - kaya aku ngerti, ora ana ing ngendi wae.

      Himars sing hyped uga minangka senjata sing rada kontroversial. Inti saka MLRS yaiku murah saka tembakan, nanging amarga jumlah peluncur, area panutup. Napa nggawe MLRS hibrida kanthi presisi dhuwur sing larang? Aku ora mikir sing Himars salvo dadi luwih efektif tinimbang, ngomong, Tornado salvo .. Utamané yen sampeyan nimbang prabédan ing kaliber lan nomer peluncur ..

      Batch loading - uga, MLRS siji neraka ora ana sing ngisi maneh ing posisi peluncuran? Tembak bali lan mlayu. Banjur apa bedane?

      Kabeh masalah ana ing taktik. Sing apparatus pindhah menyang posisi, sneers lan cepet dumps. Jancok sampeyan bakal nyekel. Nanging Tornado bisa nindakake perkara sing padha! ora? Apa banjur kauntungan nyatakake?

      Masalah utama kita yaiku sebutan target ukrovermacht .. Kanggo kabeh sistem NATO bisa digunakake, sing ora bisa ditindakake, amarga kita ora resmi perang karo NATO. Yen ora - neraka, kabeh AWACS iki bakal mabur liwat Polandia, kaya satelit liwat Tsegabonia. Napa GPS sing padha isih bisa digunakake kanthi tenang ing bagean kasebut? Dheweke kandha yen kaya ngremukake dheweke - mung ngidoni?
      1. Igor K
        Igor K 21 September 2022 08:07
        +3
        "Smerch" ngrampungake masalah, "Tochka-U" dhewe, lan kenapa nyabrang? nglirik
        1. Igor K
          Igor K 21 September 2022 08:08
          0
          Ngirit nggunakake sasis universal saiki.
          1. paul3390
            paul3390 21 September 2022 08:18
            +1
            Universal - ora mesthi tegese apik .. Aku mangu-mangu manawa kemampuan lintas negara Himars malah cedhak karo sasis Tornado ..
          2. Alexey R.A.
            Alexey R.A. 21 September 2022 10:50
            +3
            Plus masalah identifikasi kanggo mungsuh.
            Kabeh iku prasaja karo kita: iki MLRS "tornado" saka Siap, lan iki OTRK "Iskander" saka RBR. Lan saka sisih liya, sadurunge diluncurake, ora bisa dingerteni apa iku - salah siji pseudo-MLRS kanthi rudal taktis 227-mm, utawa OTRK karo ATACMS.
      2. Igor K
        Igor K 21 September 2022 08:09
        -1
        Kacepetan ngisi daya "Himars" ora luwih dhuwur tinimbang "Smerch"?
        1. paul3390
          paul3390 21 September 2022 08:16
          +4
          Kepiye babagan maknane? Oalah, ora ana sing ngunggahake MLRS ing posisi tembak. Ing paling ing paket, ing paling siji ing wektu .. Kanggo padha bakal nutupi tengen ana. Lan ing cadangan - apa bedane, ing setengah jam bakal diisi ulang utawa ing 10 menit?
        2. Skif
          Skif 21 September 2022 19:02
          +1
          Aku ora ngerti bab reloading, nanging kacepetan salvo Tornado 12 cangkang saben 40 detik, lan Hymers 6 saben menit. Nggawe kesimpulan dhewe.
      3. Bodypuncher
        Bodypuncher 21 September 2022 13:58
        +5
        Sebutan target minangka rasa sakit, masalah, kaya sing dakngerteni, yaiku nglacak Hymars iki lan ngarahake misil kasebut. Rusia, minangka kekuwatan ruang angkasa lan pabrikan pesawat, ora bisa nutupi Ukraina kanthi pengawasan jam lan tutup sebutan target.
    2. Alexey R.A.
      Alexey R.A. 21 September 2022 10:46
      +4
      Kutipan saka: sergo1914
      M777. Ing operasi wiwit 2005. Apa ana sing sinau pengalaman nggunakake pertempuran?

      Napa sinau pengalaman nggunakake howitzer sing ditarik? Kauntungan utama yaiku mobilitas udara, nanging ora bisa digunakake ing NWO. Lan tanpa helikopter, "anggur port" pancen ora beda karo M198 lawas. Dheweke malah duwe tong minyak lawas - 39-kaliber.

      Pitakonan kasebut beda-beda - kenapa sistem perang sing ora bisa dikalahake lan legendaris sing dianggep ora cukup kuat kanggo perang gedhe ing jaman USSR pungkasan?
    3. Hitriy Zhuk
      Hitriy Zhuk 21 September 2022 12:13
      +3
      Ya, ora perlu muter merek lan PR.
      Lan banjur padha nyiyapake "oh iPhone", oh "baikatarchik" lan liyane "khimarsiks" \ "777ki".
      Babagan UAV Turki, aliran utama nganti wiwit digunakake, banjur ternyata, yen dudu waluh, mula paling ora apa sing dicet.

      Khimarsik - supaya sampeyan bisa palu peacekeeper saka apa, malah karo airships, paling V-2.
      Adem-ademane ngunggah-ngunggahi awake dhewe kaya dolanan utawa kanggo pamer.
      Coolness minangka gegaman - sakperangan alesan ora ana data ing asil nggantheng.

      Axes - supaya ana titik wutuh ing kalkulator (lan banjur, kanggo ngerti ngendi ana PR kanggo "mundhakaken tag rega" lan ngendi kasunyatan).

      Umumé, aku ngomong - kaya karo iPhone, iku jenis telek unremarkable, nanging kaya padha Panggenan soko pinunjul.
  8. dhokter
    dhokter 21 September 2022 06:49
    -6
    Kita kudu ngganti organisasi pasukan. Tinimbang divisi "universal" karo resimen tank 2, nggawe perusahaan universal. Platun tank + 2 peleton ing kendaraan tempur infanteri. Lan mbok menawa malah platoon universal.
  9. ramzay21
    ramzay21 21 September 2022 06:50
    -1
    Penulis bener, ora perlu reinvent setir. Kita pancene butuh kendaraan tempur infanteri abot, lan kombinasi tank-IFV uga bakal ngatasi masalah pangiriman lan perlindungan infanteri sajrone perang, ora kaya kombinasi tank-Terminator.
    Lan iki kudu ditindakake kanthi cepet, luwih becik saka lambung tank Soviet sing ana ing panyimpenan lan wis ora ana gunane kanggo pemugaran, contone, saka T-62, T-64 lan versi awal T-72. .
    1. frog
      frog 21 September 2022 07:07
      0
      Lan sampeyan kudu nindakake kanthi cepet.

      Sampeyan isih ngomong - inexpensively ... Bareng kita ngguyu. Komplek industri militer kita ora ngerti tembung kasebut.
      1. ramzay21
        ramzay21 21 September 2022 08:42
        0
        Komplek industri militer kita ora ngerti tembung kasebut.

        Kepemimpinan kompleks industri militer lan tentara sing tanggung jawab kanggo senjata wis ngrampungake artikel sing paling kejam saka KUHP, lan aku setuju karo iki.
        Nanging iki minangka cara sing paling masuk akal, ekonomi lan paling cepet.
        1. frog
          frog 21 September 2022 09:10
          -1
          Kepemimpinan kompleks industri militer lan tentara sing tanggung jawab kanggo senjata wis ngrampungake artikel sing paling kejam saka KUHP, lan aku setuju karo iki.

          Liyane, ketoke, ora bisa?)
          Kajaba iku, sejatine IMHO, kabel BMP isih dadi solusi paliatif. Yen jenderal ora netepi piagam dhewe, lan kemampuan Angkatan Bersenjata "ora cukup" kanggo ..... "komunikasi" sanajan karo independen, Jeneng Rusia iki ora bakal mbantu ing kene ....
          Ngerti cara kerja kompleks industri militer saiki, solusi kasebut paling ora cepet. Ya, lan ora murah, nyatane ..... Yen kita nganggep umur telung taun cepet, ya ......
      2. Dost
        Dost 21 September 2022 16:06
        +1
        Lan sampeyan bisa ngerteni apa kompleks industri militer sing ngerti? Ayo ngguyu bebarengan?
        1. frog
          frog 21 September 2022 16:51
          0
          Lan sampeyan takon suwene wektu kanggo nggawe peluncur harpoon adhedhasar lemah kanggo sing amba .... Utawa kanggo tumbak jimat ing MiG-29, aksesoris sing padha. Lan kanggo perkara sing luwih serius, kita bakal ngomong sawise pendapat sampeyan ....
          1. Dost
            Dost 21 September 2022 17:09
            0
            lan sampeyan ngubungake kabeh iki kanthi kacepetan kompleks industri militer. Lan kepiye kompleks industri militer Amerika weruh Raptor eling? Utawa padha F-35? utawa kowe ngerti carane uga Harm dianggo saka pylon bolted iki?
            1. frog
              frog 21 September 2022 17:30
              0
              Uh ...... Kepiye carane ing basa Rusia .....
              EMNIP, iki dudu babagan ngembangake produk anyar, utamane, supaya bisa ngomong, terobosan sing ora ana analog, supaya bisa ngomong .... Nanging babagan nyusun barang sing wis dingerteni. Lan gulu angsa karo barang liyane kanggo bingung amarga ora pantes.
              Kacepetan konstruksi cukup akeh karyawan sing kita kenal. kacepetan kita unparalleled ing donya - banget. Uga wektu nggawe conto shamanized lan kacepetan ing produksi. Kanthi kekurangan trifles sing abot, nganti taun iki, kanthi injeksi ora lara, kita ngukir nganti 7 potong saben sasi ... Kira-kira, tunggul padhang. Yen ana kepinginan banget kanggo patriotisme - ora kanggo aku.
              Lan ya, babagan karya cilaka - njupuk kapentingan ing kerugian sistem pertahanan udara kita. Mung ora ing Konashenkov, pliz. Salah siji ora bakal ngomong, utawa uga bakal klik ing "comrades" nglirik
              1. Dost
                Dost 21 September 2022 21:36
                -3
                Lan babagan kompilasi barang sing wis dingerteni. Ing kene aku babagan F-35, sing isih rampung.
            2. ramzay21
              ramzay21 21 September 2022 18:56
              -1
              Utawa padha F-35?

              Wong-wong kaya sampeyan uga ngguyu ing Neptunus lan Harpoons, lan padha nglelebke RRC Moscow kita kanthi jotosan saka darat. Sawetara Hymers sing uga diguyu dadi ngipi elek kanggo pesawat kita. Lan matur nuwun Gusti yen pesawat kita ora ketemu karo F-35, amarga sawetara skuadron F-35 bakal ndharat VKS kita ing sasi.
              F-35 ing latihan perang ngilangake F-15 saka modifikasi paling anyar kanthi avionik sing luwih modern tinimbang ing Su-35. Lan luwih saka setengah ewu F-35 iki wis diprodhuksi.
              1. angin adhem
                angin adhem 22 September 2022 08:09
                0
                Kutipan saka: ramzay21
                И этих Ф-35 уже выпущено более полутысячи.

                Выпущено уже 840+. Это больше чем истребителей у нас принципе.
        2. ramzay21
          ramzay21 21 September 2022 19:09
          +3
          Lan sampeyan bisa ngerteni apa kompleks industri militer sing ngerti? Ayo ngguyu bebarengan?

          Israel ngerti, Amerika ngerti. Amerika dudu wong bodho sing dicekel media kita. Ing pungkasan taun 70-an, dheweke ngerti yen BMP sing diciptakake dening kita minangka teknik sing terkenal, ndeleng asil saka aplikasi kasebut lan nyimpulake yen BMP sing abot dibutuhake, mula dheweke langsung nggawe BMP Bradley manungsa lan ora ngasilake kaleng timah. lan modifikasi kanggo 40 taun saurutan, ora bisa perang ing perang modern. Mula, kita kudu cepet-cepet nindakake apa sing ditindakake Amerika alon-alon sajrone 40 taun.
          Lan sedhih ora amarga sampeyan ora ngerti iki, nanging wong-wong sing mesthine bakal nglawan tentara kita ora ngerti.
          1. Dost
            Dost 21 September 2022 21:34
            -6
            Lan ing ngendi Bradley perang ing database ukuran lengkap?
            1. ramzay21
              ramzay21 22 September 2022 03:29
              +1
              Две войны в Ираке, Афганистан, Сирия. И в том же Афганистане в Бредли сгорело гораздо меньше американцев чем наших в БМП-1/2. Хотя для вас это все равно не аргумент.
              1. Dost
                Dost 22 September 2022 17:19
                0
                Там они не участвовали в полномасштабных боевых действиях. так как заходили уже в подавленные зоны.
                1. ramzay21
                  ramzay21 22 September 2022 19:27
                  0
                  А что в Афганистане шли полномасштабные боевые действия?
                  Это одна и та же война в которой их солдат сгорело в БМП гораздо меньше чем наших а воевали они гораздо дольше. И вот это просто факт.
                  1. Dost
                    Dost 22 September 2022 22:28
                    0
                    В Афгане иногда шли и полномасштабные. США свои толком в Афгане не использовали, только в первоначальный отрезок, когда бомбили сплошником.
    2. papan serat
      papan serat 21 September 2022 07:10
      +9
      Bener. Penulis nandur kebon ing artikel kasebut. Ana review apik babagan BMPT saka ngarep, tegese kita kudu njupuk tank saka pangkalan panyimpenan lan nggawe BMPT. Teori lan praktik ora mesthi cocog. 57mm mesthi apik, nanging tingkat geni lan amunisi ora apik. Kabeh padha, ana atusan tank lawas ing dhasar, rotting alon. Dadi sampeyan kudu nggawe BMPT lan kendaraan tempur infanteri abot saka dheweke.
      1. Lech saka Android.
        Lech saka Android. 21 September 2022 07:14
        +2
        Israel duwe pengalaman nggawe kendaraan tempur infanteri abot ing platform tank.
        1. papan serat
          papan serat 21 September 2022 07:35
          0
          Kita duwe pembangunan, lan ing Ukraina (ing KhTZ).
        2. angin adhem
          angin adhem 21 September 2022 08:45
          -1
          Quote: Lech saka Android.
          Israel duwe pengalaman nggawe kendaraan tempur infanteri abot ing platform tank.

          Kita duwe pengalaman iki. Iki diarani BMO-T. Malah ana produksi batch cilik.
      2. prahara
        prahara 21 September 2022 17:23
        -3
        Kendaraan tempur infantri abot dibutuhake dhisik
        ing bagean tank kejut.
        Rong resimen tank lan rong resimen kendaraan tempur infanteri abot.
        BMPT kudu digunakake ing brigade bedhil motorized ing eselon pisanan karo tank.
        - Batalyon Tank
        - Batalyon BMPT
        - loro batalyon ing BMP-2/3

        Kaping pisanan, BMPT bakal nyedhiyakake tutup kanggo tank saka infantri sing mbebayani tank.
        Kapindho, dheweke menehi ganti rugi kanggo kekurangan infantri (20-30%), sing praktis.
        ing kabeh divisi bedhil motorized.
    3. Sergey Aleksandrovich
      Sergey Aleksandrovich 21 September 2022 09:21
      -4
      Nanging apa sampeyan ora ngerti yen kanthi kampanye konversi tank ing panyimpenan, sampeyan ora ngerti apa, sampeyan kampanye nyuda kemampuan pertahanan? Lan kok sampeyan clinging menyang tank ing panyimpenan. Ana sasis luwih cocok, contone, bedhil poto-propelled padha 2S3 "Acacia", engine ngarep-dipasang lan awak relatif wiyar. Nalika nguatake leladen, amarga ngilangi bedhil abot, sampeyan entuk perkara kasebut. Ana uga BMO-T sing wis kasebut.
      1. papan serat
        papan serat 21 September 2022 19:29
        +1
        Lan kepiye carane kampanye nyuda kemampuan tempur? Kasunyatan manawa kita ngusulake supaya akeh logam kethokan dadi kendaraan tempur lan nglindhungi nyawa para pejuang? Inggih, tank iki bakal ngadeg kanggo rong puluh taun liyane, supaya apa. Dheweke wis ngadeg ing Kapuloan Kuril wiwit perang. Banjur padha isih dibuwang kanggo remelting.
    4. Hitriy Zhuk
      Hitriy Zhuk 21 September 2022 12:20
      +2
      Ngelingi yen tank ora asring nyekel grenade RPG ing tong minyak, lan kasunyatan sing ana uga gendheng bosen kanggo Book.
      Sawise kabeh, dheweke njupuk saka kendaraan tempur infanteri abot tank serbu nanging karo landing nang.
      Soko saka tingkat waja bunder KV-1 \ IS-4 (ing wektu katon, yaiku, kira-kira, kaya ndhuwur bathuk T-72 \ T-90 saka modifikasi sing paling apik, nanging uga ing sisih lan mburi) ora bisa ditindakake maneh.
    5. Boa constrictor KAA
      Boa constrictor KAA 22 September 2022 00:39
      0
      Kutipan saka: ramzay21
      Penulis bener, ora perlu reinvent setir. Kita pancene butuh kendaraan tempur infanteri abot, lan kombinasi kendaraan tempur tank-infantry uga bakal ngatasi masalah pangiriman lan perlindungan infantri sajrone perang.

      Persis: ora perlu reinvent setir. Bener, wong-wong Yahudi nyipta kanggo awake dhewe ing jaman biyen. MBT "MERKAVA-4" nggabungke tank lan kendaraan tempur infanteri abot, ngirim 8 pasukan ing waja tank ing kompartemen pasukan sawijining. Bener, ana dataran lan ora ana bangunan ing ngendi Mujahidin karo RPG-7 lungguh ing lantai ndhuwur ... Nanging, "kreta" kasebut ajeg ngirim pejuang IDF kanthi senjata cilik sing aman lan apik menyang barisan tugas. Nanging wong-wong Yahudi ngemot "ing siji botol" tank lan kendaraan tempur infanteri abot kanthi perlindungan waja MBT.
  10. PXL
    PXL 21 September 2022 07:25
    0
    Pitakonan kanggo penulis. Artikel iki kanggo sapa? Kanggo pakar sofa padha?
    1. sergo1914
      sergo1914 21 September 2022 08:02
      +4
      Kutipan saka PXL
      Pitakonan kanggo penulis. Artikel iki kanggo sapa? Kanggo pakar sofa padha?


      Aku iku universal. Kanggo kabeh. Kalebu kanggo pikiran paling gedhe ing wektu kita. Kaya sampeyan.
      1. PXL
        PXL 1 Oktober 2022 18:03
        0
        Если универсальная, так её надо послать в ГАБТУ, в Кубинский НИИ БТВ и на УВЗ. Здесь то вы все в любом случае ничего не сделаете, умники.
  11. Eduard Vaschenko
    Eduard Vaschenko 21 September 2022 08:05
    +8
    kanthi fokus ing carane saben unsur (ing kasus iki, BMPT) mathuk menyang gambar amba.

    Lan karo siji iki ora bisa nanging setuju karo penulis. Pendekatan sing bener.
    Liyane bab iku loro armored personel carrier utawa infantri kendaraan tempur, lan sawetara ksatria ing waja, ora mbela dhewe ing panggonan, nanging melu ing musuhan. Kabeh operator personel lapis baja, kendaraan tempur infanteri lan kendaraan tempur infanteri "salam saka USSR", lan taktik serangan tank kanthi dhukungan saka operator personel lan infantri waja padha linear, uga, kaya saiki ing latihan Vostok. Sawise nyerang kabeh sistem artileri ing posisi mungsuh kanthi dhukungan saka helikopter serangan, serangan pesawat lan tutup tempur, yen perlu.
    Dheweke uga kudu tumindak sajrone serangan flank.
    Kanthi gati kanggo operator personel wojo, contone, ora ana seng di tuduh sing jotosan bakal dikirim saka flank, ana mung ora ono kanggo njupuk mungsuh ana. Mung ing bathuk. Lan operator personel wojo kanthi kekuwatan 14,5 mm KPVT lan dipasangake 7,62 mm PK nyerang mungsuh sing ana ing ngarep.
    Taktik wis diganti, sepisanan, losses abot dumadi ing Maret, nalika operator personel wojo karo peralatan liyane ing kolom, nanging kene ora waja bakal bantuan nalika sampeyan pinned mudhun, bab sing padha yen operator personel wojo diserang ing a dalan sempit, lan kapindho, "nyerang" digawa metu dening pasukan saka "batalyon", utawa rodo "skuad super taktik", uga ora bedhil motorized kapisah.
    Kesimpulane prasaja, teknik kasebut kudu ditingkatake, nanging tanpa ngganti taktik, operator personel lapis baja, kendaraan tempur infanteri lan malah tank mung bakal dadi kendaraan pangiriman kanggo infanteri gelut nganggo sikil.
    Kesimpulan sing jelas babagan taktik durung digawe, ing latihan Vostok kabeh diwulangake nalika kita, senapan bermotor, diwulang telung puluh taun kepungkur.
    "Armor Up" apik ing teori, nanging ing laku iku mokal lan ora bisa. Iki mung siji komponen sing ora bisa digunakake tanpa liyane.
  12. Tjecktjeck
    Tjecktjeck 21 September 2022 08:52
    0
    Aku ndhukung kanthi lengkap.

    Ing tampilan sofa, versi BMPT saiki digawe miturut prinsip push-not pushing. Kaping pisanan, mesin iki digawe kanggo counter helikopter, mung, ketoke, helikopter saka 60-70s, diwenehi sawetara efektif saka 30k. Iki mlebu layanan kanthi cara bunder, amarga militer nolak.

    Dheweke pancen bisa nggayuh tujuan tartamtu kanthi apik. Nanging, pitakonan saka expedency muncul ing kene. Mesin kasebut minangka tambahan kanggo tank, nalika regane luwih saka tank dhewe lan ora bisa nindakake karya kendaraan tempur infanteri.

    Yen sampeyan nindakake soko sing bakal nglindhungi tank, banjur soko prasaja sabisa: mbusak rod, peluncur granat. Kanggo basa, njupuk ora t-72, nanging t-55 utawa t-62. Sanajan ing kasus iki, BMP normal luwih prioritas, amarga bisa nindakake fungsi BMPT sing padha lan minangka alat universal.
  13. Dimax Nemo
    Dimax Nemo 21 September 2022 08:53
    +5
    1. Kendaraan tempur infanteri modern (Puma, Lux) bisa uga bobote FOR 35. Malah nganti 40. Ing wektu sing padha, dheweke ora duwe daya tembak Terminator. Nanging, uga keamanan ing tingkat paling T-72 lawas. "Minivan" waja karo loro malah cahya domestik 30s lan kulit kandel ora bisa. Volume internal sing gedhe banget dibutuhake, sawise massa kasebut wis ngluwihi kabeh watesan sing cukup.
    2. 30-mm 2A42 murub cukup apik lan shoots saka chassis dilacak nganti ton 15. Bener, iku bedo saka 2A72 utamané ing ngarsane tingkat "dhuwur" geni (500 rds / min), kang dimaksudaké. kanggo diperlokaké ing Doel udhara lan luwih "omnivora"A jinis anyar amunisi, kang 2A72 iki mung ora debugged.
    3. BMP-3 nduweni keamanan sing padha karo sing diterangake dening penulis - proyektil 30-mm domestik ing bathuk, sisih NATO 12,7. Bobote kurang saka 20 ton.
    4. Terminator bisa uga "ditampa" kanthi modernisasi radikal T-72 lawas saka pangkalan panyimpenan. "Mung" menara lawas diganti dadi modul tempur. Ing tampilan saka turah mbrawah saka sasis iki, iku ndadekake ora pangertèn kanggo ngrembug iki ing kabeh.
    5. Apa sampeyan ndeleng panorama iki ing T-90? Apa sampeyan mikir yen dheweke bakal urip ing perang? Ing kene, sampeyan kudu nyopot salib, utawa nganggo celana jero. Tank kasebut kudu dadi kendaraan sing dilindhungi lan kurang kerentanan. Lan padha kudu ditrapake kanggo sarana pengamatan-deteksi, sing kanggo alasan sing padha bakal diwatesi.
    1. Hitriy Zhuk
      Hitriy Zhuk 21 September 2022 12:26
      +3
      Kutipan: Dimax-Nemo
      Apa sampeyan mikir yen dheweke bakal urip ing perang?

      Miturut cara, ya.
      Yen lezd maju, banjur luwih sethithik tinimbang ora.
      Yen kita ora menek, kita teka menyang konsep "tank penembak jitu" lan "tank serbu", lan ilang versatility.

      Saenipun, tetep metu saka menara yen perlu, nanging banjur bakal nambah.
      Engineers saestu push unpush.
  14. Sergey Aleksandrovich
    Sergey Aleksandrovich 21 September 2022 09:08
    -5
    Fungsi utama BMPT kudu dadi evakuasi kru tank sing rusak, saliyane geni anti-pesawat saka bedhil kaliber cilik. Iki sing kudu disiapake. Nanging kendaraan limang kursi sing wis ana ora cukup nyukupi syarat kasebut, luwih becik duwe kendaraan tempur infanteri abot kaya T-15.
  15. wkwk
    wkwk 21 September 2022 09:21
    0
    Ing mratelakake panemume, "dudu tanker", padha bakal menehi tank lawas, kang kita duwe neraka saka maya, kanggo rework ing BMPT. Padha duwe tingkat prayoga saka pangayoman saka 20 mm, nambah waja hinged lan pangayoman ana, lan ing ndhuwur - modul tempur bisa dienggoni utawa ora bisa dienggoni, kang Bunch wis dirancang.
    Sing, kanggo nindakake kabeh saka komponen wis ana. Utawa wis siyap kanggo produksi langsung.
    Contone, ana tank - "Rusia - Decommissioned ing 2010. 2800 T-55s ing panyimpenan ing 2016[114]."
    Kene lan menehi wong kanggo "reforging". Copot menara, sijine ana, contone, menara saka BMP-3. Akeh bobot bakal dibebasake, sing bisa digunakake kanggo macem-macem barang lan perlu.
    Saben uwong, uncalan cons.
    1. Saboteur
      Saboteur 22 September 2022 00:03
      0
      tambah nyekel))))
      Aku uga setuju karo keputusan sing padha.
  16. Kirill Valkovsky
    Kirill Valkovsky 21 September 2022 09:33
    +5
    Koyone kabeh 3 artikel sing ditulis dening wong siji, murka ing bmpt, lan pura-pura duwe panemu sing beda-beda.
    1. Hitriy Zhuk
      Hitriy Zhuk 21 September 2022 12:29
      +4
      Dheweke mung ora ngidini dheweke numpak BMPT, mula dheweke nesu!
      (guyonan) wassat
  17. Georgy Sviridov_2
    Georgy Sviridov_2 21 September 2022 09:43
    +2
    Penulis nggawe pernyataan sing luwih kontroversial ...
    BMPT minangka kendaraan unit tank, lan ya, ora diproduksi massal amarga ora ana staf. Paling kamungkinan, dheweke bakal dikenalake minangka staf utawa dening peleton kaping 4 menyang perusahaan tank utawa dening perusahaan kaping 4 dadi batalyon tank brigade tank.
    BMP minangka kendaraan unit infantri. Siji ora bakal ana hubungane karo liyane.
    Batalyon tank minangka bagéan saka brigade senapan bermotor pancen bakal nutupi kendaraan tempur infanteri, ora bakal ana kendaraan tempur infanteri ing kana, wis ana 4-perusahaan lan, minangka unit siji, meh ora tau melu perang, lan saben perusahaan tank. bakal duwe batalyon bedhil motorized cocog.
    Kaping 4, bakal tiba ing arah serangan utama, utawa ana ing cadangan komandan brigade.
    Ing brigade tank, batalyon tank saka 3 perusahaan. Mung ana 3 batalyon infanteri kanggo 1 batalyon tank, yaiku, 1 perusahaan kanggo tutup batalyon kasebut, yaiku 1 kendaraan tempur infanteri kanggo 3 tank, lan iki paling apik, amarga infanteri isih kudu ditanggepi kanggo gudang njaga, brigade pertahanan udara, artileri, markas kanthi komunikasi ... Akibaté, ternyata 1-2 kendaraan tempur infanteri saben rolas tank ... Iki jelas ora cukup. Lan ing kene pancen dibutuhake BMPT, sing, kanthi jumlah sing sithik, bakal bisa menehi kekuwatan geni sing dhuwur marang tenaga kerja mungsuh sing kasebar.
    Lan saka teks penulis ana kesan yen dheweke nglawan BMP ngganti BMPT ing unit bedhil bermotor ...
    1. Alexey R.A.
      Alexey R.A. 21 September 2022 11:02
      +6
      Kutipan: Georgy Sviridov_2
      Ing brigade tank, batalyon tank saka 3 perusahaan. Mung ana 3 batalyon infanteri kanggo 1 batalyon tank, yaiku, 1 perusahaan kanggo tutup batalyon kasebut, yaiku 1 kendaraan tempur infanteri kanggo 3 tank, lan iki paling apik, amarga infanteri isih kudu ditanggepi kanggo gudang njaga, brigade pertahanan udara, artileri, markas kanthi komunikasi ... Akibaté, 1-2 kendaraan tempur infanteri saben rolas tank ...

      * kanthi mikir Apa ora luwih gampang kanggo ngganti negara unit tank kanthi nambahake infantri? Kanggo 80 taun, tanker wis sambat babagan lack of infantri, papat perang (kalebu siji perang donya) lan awan konflik wis buktiaken sing tank ora bisa urip tanpa infantri. Miturut korps mesin arr.. 1940, kajaba sing kesed ora ngidak-idak. Operasi Berlin, kanthi mundhut tank amarga kekurangan infantri bermotor full-time, meh dibongkar menyang tingkat perusahaan.
      Nanging ing negara kita, teori militèr terus sculpt negara tank sejatine sifate karo sawetara riflemen motorized.
      Lan iki senadyan kasunyatan sing pengalaman negatif pungkasan kuwi construction saka negara kita dening militer saka tentara aktif ditampa ing 2015:
      Dheweke sadurunge ndeleng eksperimen skala lengkap babagan panggunaan operator personel lapis baja "kanthi bias menyang tank" ing perang modern. Ora marang setan ngerti apa, nanging marang tentara Ukrainia mobilized luwih utawa kurang ing mangsa 2014-2015. Dheweke mbentuk OMB "Agustus" sing dumadi saka patang perusahaan tank, siji perusahaan bedhil bermotor, peleton pengintaian, IIS, peleton anti-pesawat, peleton komunikasi lan peleton dhukungan. Kanthi artileri dhewe - karo baterei 6 Gvozdika bedhil poto-propelled lan baterei 6 Grads. Asil? Digawe dowo sak transfer liwat sawetara pangkalan penengah sadurunge operasi, mburi batalyon aman "gobbled munggah" paling saka riflemen motorized ing njaga. Nah, kita pengin surprise, ta? Kita pengin! Ayo kaya iki, banjur kaya iki, banjur kaya iki! Lan iku. Kanggo neraka karo ngisi bahan bakar kolom tank karo ember amarga kasunyatan sing mung tanker rusak, ora kanggo pisanan, nanging kanggo 13 utawa 14 tank arep ing serangan pisanan kita duwe siji platoon infantri, sing pramuka padha. "Chis", lan "lichka" komandan batalyon. Apa sing kedadeyan karo serangan kaping pindho, ing VOP ing mburi Sanzharovka, wis dikenal. Aku weruh riflemen motorized pisanan sing dirilis saka pengawal ing Sanzharovka sawise tank paling apik lan tanker mati, ditembak karo geni keris saka RPGs ing serangan, kang padha dibuwang tanpa tutup infantri. Roma "Wesi" lungguh ing mound karo RPK lan enried sandi sarung decathlon karo mitten lempitan.
      © Murz, sapa maneh sad
      Asil? Nanging ora ana apa-apa - kita terus nggawe divisi tank kanthi bias ing tank.
      1. Georgy Sviridov_2
        Georgy Sviridov_2 23 September 2022 16:44
        +1
        Ну вот штат и поменяют дадут бмпт.
        Много пехоты в мотострелковых бригадах.там на 40 танков - 120 бмп.
        Танковые бригады и дивизии, нужны чтоб усилить танками мотострелковые части и соединения на направлении главного удара и развития наступления после прорыва обороны противника. По этому танковые бригады никто насыщать пехотой не будет.
        В этом как-раз весь смысл бмпт, чтобы минимальным увеличением штата личного состава, дать максимум возможностей по борьбе с рассредоточенной пехотой.
        1 бмпт- 5 человек. 1 бмп это 10 человек...
        2 бмпт по количеству личного состава это 1 бмп.
        А по эффективности как 3 минимум.
        У нас огромные территории и относительно скромный моб. Ресурс.
        Это Китай может 2,5 миллиона армию в мирное время иметь и спокойно удвоить и утроить при мобилизации, при 1,5 лярда населения армия в 10 млн. Это как наш миллион при 150 миллионах.
        У них нет проблем с пехотой вообще.
        Нам приходится искать альтернативу.
        БМПТ это как-раз способ прикрыть танки при ограниченном людском ресурсе.
  18. Alexander Razin
    Alexander Razin 21 September 2022 10:02
    +3
    Ing tangan siji, ana review banget saka ngarep babagan nggunakake terminator. Ing sisih liya, ana refleksi teoritis saka penulis yen terminator ora dibutuhake, nanging kendaraan tempur infanteri abot.
    Mung ana siji masalah - terminator digawe saka tank lawas lan kendaraan tempur infanteri abot digawe saka awal.
  19. akurat
    akurat 21 September 2022 10:08
    +1
    sawise nonton video iki, sanajan aku weruh pisanan, pitakonan langsung muncul - Kenapa timah Ukrainia BTR-4 isih ora bisa kobong?
    Dheweke duwe waja sing luwih elek tinimbang BMP.
    1. Sergey Aleksandrovich
      Sergey Aleksandrovich 21 September 2022 10:50
      -1
      Ing video, tong minyak BMP-1 dipateni, tegese operator gunner ora ndeleng operator personel lapis baja mungsuh. Mung kanggo kasus kaya mengkono, ana mesthi bedhil mesin ing BMP-3, supaya driver uga bisa murub, utamané nalika BMP stasioner.
  20. Negruz
    Negruz 21 September 2022 10:22
    +3
    Aku nggusah sampeyan kanggo mbayar manungsa waé kanggo kasunyatan sing "cahya sarujuk" iki amarga saka ombone luwih ora kanggo "sukses" saka Terminator dhewe. Iki amarga tingkat kepatuhan kendaraan tempur infanteri Rusia modern sing ora bisa ditampa karo kasunyatan modern ing medan perang.

    Dakkandhani, Alexander: nalika kendaraan tempur infanteri "ideal" sampeyan bakal nutupi tank, nindakake fungsi kendaraan tempur infanteri, apa kompartemen pasukane bakal kosong?
    hi
    1. Sergey Aleksandrovich
      Sergey Aleksandrovich 21 September 2022 10:47
      -2
      Lan kenapa sampeyan isin karo teluk landing kosong? Sampeyan bakal bisa nyelehake tanker sing dievakuasi lan tatu ing kana. Ukuran kompartemen pasukan ing BMPT wis dadi prakara sing pantes dirembug.
      1. Negruz
        Negruz 21 September 2022 11:02
        +2
        Lan kenapa sampeyan mutusake yen ana sing "bingungake" aku?
        hi
        1. Sergey Aleksandrovich
          Sergey Aleksandrovich 21 September 2022 11:04
          -1
          Banjur tegese pitakonan babagan kompartemen pasukan kosong ora jelas.
          1. Negruz
            Negruz 21 September 2022 11:28
            +1
            Yen sampeyan ora ngerti, aku bisa nindakake apa-apa?
  21. Jeneng Jeneng
    Jeneng Jeneng 21 September 2022 10:30
    +2
    mbutuhake artikel sing luwih identik babagan BMPT karo dewa artikel babagan BMPT
  22. Zaurbek
    Zaurbek 21 September 2022 10:30
    +1
    Katelu, ora ana ing ndhuwur sing bisa ngganti tank minangka "sarana kanggo ngrusak obyek." Meriam 30mm ora saingan karo 125mm.

    Kit BMP-3 ora dadi ala. Gun 100mm entheng lan HE kuat tembok nglukis.
    Lan kanthi 30mm ana sing kudu ditindakake. Plus minus ing massa lan dimensi padha sampeyan kudu 35-45mm.
  23. tank64rus
    tank64rus 21 September 2022 10:52
    +4
    BMPT umume digawe kanggo ngiringan konvoi adhedhasar pengalaman Afghanistan. Sadurunge nggawe kesimpulan, sampeyan kudu nyinaoni sejarah masalah kasebut. Banjur perang rampung, mobil digantung ing udhara. Dheweke mutusake kanggo nyimpen kanthi nggunakake kanggo ndhukung tank saka TOZhS. Sistem TOS-1 banjur ditemokake ing posisi sing padha. BMPT minangka mesin pisanan ing ngendi instalasi senjata modular ditindakake. Lan supaya pasulayan iki dirampungake ing paprangan, dening wong-wong sing padha perang.
  24. Dedok
    Dedok 21 September 2022 11:08
    -1
    Kesalahan luwih akeh tinimbang prestasi
    lan minangka wong tuwa ngandika: "kader nemtokake - Kabeh",
    sing. Kabeh pitakonan - kanggo wong sing nggawe keputusan ing kompleks industri militer, sapa?
    lan kenapa keputusane ora cocog karo kasunyatan ing jaman saiki?
    Ayo kula ngelingake sampeyan - "arep kerja" lan "nglayani Tanah Air" iku rong beda gedhe
  25. gangsal
    gangsal 21 September 2022 11:16
    -1
    Watesan tumindak pasukan sajrone periode Distrik Militer Lor sajrone panangkepan pemukiman nggawe syarat khusus kanggo jinis peralatan sing digunakake.
    Iku misale jek kanggo kula sing masalah kudu ditanggulangi dening nambah reconnaissance unmanned lan sarana karusakan, kalebu sing nglindhungi tank saka pejuang lan "truk pickup" karo ATGM lan nindakake pengintaian kanggo. Kanggo dhuwit sing digunakake kanggo BMPT, akeh kabecikan sing bisa ditindakake. Masa depan ana ing perang winates ing mburi swarms, dudu wedges tank.
  26. urs
    urs 21 September 2022 11:27
    +8
    Pokoke aku ora setuju, ing wektu sing ora langsung, kaya penonton, dheweke melu tes militer BMPT2. Aku dadi tanker profesional lan sawise 20 taun aku cukup bisa ngrampungake karo model modern, lan tanpa dhukungan saka "terminator" efektifitas saka platoon tank ing nyerang irungnya Ngartekno. saka PTS, lan aku bakal pitutur marang kowe "paket" saka rong tong minyak , lan iki 3 cangkang saka saben kanggo 3 detik, nalika kenek target praktis, nyebabake lumpuh lengkap. Aku wis nulis babagan iki ing review liyane lan aku baleni, Doel punika tank perang T72 nyata, sanadyan saka modifikasi lawas, sawise cahya kanggo geni "paket" saka BMPT ngarsane ora fungsi, sumbu ngarahake mudhun (pandangan kanggo ndandani), dyne praktis dikumbah. pangayoman, mesthi, piranti cahya njaba padha scrapped, stasiun radio ambruk mati saka krenjang soyo tambah !!!!!.
    Ya, tank ora nampa penetrasi lan malah tetep ing pamindhahan, sanajan karo sawetara watesan ing jinis tank bahan bakar external lan beting ulat ambruk kanggo shreds.
    panemuku prajurit Pts BMPT dibutuhake saiki lan saiki lan kalebu ing staf platoon tank.
    Lan aku bakal nambah, ora ana gunane kanggo nyelehake 57 mm, bobote, kurang amunisi, tingkat geni sing kurang (kauntungan utama senapan mesin 30mm), tugas kasebut ora "mateni" target waja sing abot. nanging kanggo sementara immobilize utawa concuss, kang padha karo incapacitation sakteruse.
    Sepisan maneh, IKI MATEMATIKA minangka spesialis BTT kanthi praktik apik ing pasukan. prajurit
    1. Aleks tv
      Aleks tv 21 September 2022 12:15
      +2
      . kurang amunisi, kurang tingkat geni (kauntungan utama saka bedhil mesin 30mm),

      Hello
      Inggih ngandika.
  27. Aleks tv
    Aleks tv 21 September 2022 12:02
    +5
    Kanggo penulis artikel:

    Hello, Alexander!
    Aku ngucapke matur nuwun sing dadi kasengsem ing karya kaya ing topik dhewe.
    Ya, aku nulis materi iki adhedhasar pengalaman pribadi.

    Aku nandheske sepisan maneh sing BM karo waja ANTI-SHELL (tingkat tank) karo artileri otomatis kaliber cilik dibutuhake. 2x30mm minangka kombinasi sing efektif banget.

    = Ya, ing baris platform Armata, BMPT saiki ora perlu, utawa kendaraan karo kaliber beda, contone, padha 57mm.
    Nanging platform Armata ora ana ing pasukan.

    = Ya, yen TBMP adhedhasar T-72B sing padha karo tong minyak 72mm katon bebarengan karo T-30B, mula BMPT uga ora dibutuhake.
    Nanging MO ora bakal nggawe TBMP, sanajan ing jumlah winates (!!!), sanajan BMO-T ora bakal digawe maneh nganti suwe.

    Para pamaca sing dihormati, mangga ngrungokake aspek UTAMA saka konsep:
    Introduce BMPT menyang bundel T-72B, lan khusus (!!!) BMP-1,2 (!!!).
    Gunakake BMPT karo T-72B ing arah sing BMP-2 iku cetha (!!!) pati.
    Sawise kabeh, kabeh wong ngerti manawa BMP-2 bakal digunakake kanggo wektu sing suwe. Dadi? Dadi.
    .........
    Kanggo artikel sampeyan:
    BMP anyar ing 30 ton? Apik banget. Mung dheweke ora. Kurganets-25 digantung, nanging malah butuh wektu kanggo saturate pasukan. Akeh wektu lan akeh dhuwit.

    Bisa nganggo rong tank, ing ngendi komandan 12,7mm tumindak minangka tutup?
    Kaping pisanan, ya, sampeyan bener - kita isih ora duwe DUM normal ing tank, kajaba T-90M.
    Kapindho, pasangan 30mm isih 30mm lan iki Guns. Senapan mesin 12,7mm ora bakal ngganti.

    Nanging sing paling penting beda: dheweke terus pengin nyerahake "kaliber" liyane menyang kru tank lan teka-teki karo komandan (!!!) tank kasebut.
    Lan pendapat kuwi universal.
    Iki minangka kesalahan utama.
    Komandan dudu penembak. Dheweke duwe tugas liyane lan padha sirah lan pundak ndhuwur tugas saka gunner tank.
    Senjata ing tangan saka komandan tank punika AUXILIARY, i.e. gegaman tambahan.
    Aku wis nulis babagan iki kanggo dangu.
    Aku kudu nyelehake keyboard kanggo sawetara wektu.
    Artikel bakal metu enggal.
    Aku bakal ngenteni sampeyan ing diskusi.
    Alexey
    hi
    ............
    PS
    Kekurangan BMPT saiki:
    - padha nyoba kanggo nggawe anak prodigy metu saka iku.
    - ora ana reservasi anti-cangkang saka DUM dhewe.
    1. urs
      urs 21 September 2022 15:54
      +4
      Ya, ora ana sing nyoba nggawe "fuwaflu", ana upaya nggawe kendaraan lapis baja kanthi sudut geni lan tampilan sing amba, uga kemampuan kanggo nutupi area lan dudu target titik, kenapa tank support? Amarga, kaya sing sampeyan ucapake, "Komandan dudu gunner. Dheweke duwe tugas liyane lan padha sirah lan pundhak ndhuwur tugas gunner tank." lan "komandhane", ngarsane kendaraan tutup banget unloading lan ngijini sampeyan kanggo fokus ing panelusuran lan target target kanggo gun tank. Pranyata tandem sing rampung nglengkapi saben liyane. Sampeyan ora bisa ngomong padha bab BMP2, lan kendaraan iki ora bisa saged kanggo pindhah ing par karo nawakke amarga tingkat kurang saka waja. Lan miturut waja DUM, siluet DUM adoh saka bedhil tank (hard to hit), lan apa ana tank sing cedhak yen ngidini sampeyan njupuk "tutup" saka meriam, nanging ayo. ngandika senapan mesin abot pangayoman iki bakal urip. Mung alangan iku kanggo bedhil mesin sing sawise unmasking. Cekakipun, akeh topik kanggo diskus, utamané considering sing aku wis katon ing alam carane iki "terminator" karya.
      Aku mbaleni maneh kanggo tandem tank-bmpt, nggunakake kapisah saka "terminator" contone karo infantri topik liyane.
    2. Dost
      Dost 21 September 2022 16:13
      -1
      Yen DUM dipesen, kita bakal entuk tank.
  28. Pavel57
    Pavel57 21 September 2022 12:41
    +1
    muspra, miturut BTR-90, diadopsi kanggo layanan.
  29. Pavel57
    Pavel57 21 September 2022 12:44
    +2
    Lan video karo njupuk ing sawetara titik-kosong saka BMP-1 bab apa-apa. Titik kosong 30mm mbebayani kanggo kendaraan tempur infanteri lan malah tank.
  30. Genry
    Genry 21 September 2022 12:47
    +1
    Konsep BMPT relevan banget lan ditujokake kanggo nanggepi cepet lan nyuda target cilik.
    Implementasine "Terminator" isih mentah lan beku nalika isih cilik.
    Meriam 30mm nduweni efek bledosan lan fragmentasi dhuwur banget (malah peluncur granat infanteri 40mm).

    Loro modul menara dibutuhake, sing bakal nambah kontrol target sajrone geni sing ngganggu lan nambah kelangsungan urip ing geni (luwih kamungkinan yen paling ora siji modul bakal operasional utawa ngidini sampeyan nggabungake komponen sing bisa digunakake dadi siji).
    Senjata anyar bakal dibutuhake: peluncur granat 40mm lan senapan mesin 9-10mm.
    Saka senjata sing ana, Bulat ATGM (Cornet sing dikurangi kanthi radikal) cocog.

    Kanggo pangerten:
    Peluncur granat bedhil anyar 40mm, kanggo kerja / nyegah target mbukak lan jendhela bangunan, didhukung kaya AGS-40 nanging luwih kuat / proyektil luwih dawa kanthi detonasi sing dikontrol.
    Senapan mesin 9-10mm anyar kanggo nembus waja awak kanthi yakin lan nyegah mungsuh ing mburi karung pasir, pager logam lan beton. Kaliber kompromi bakal ngidini sampeyan ngalami karusakan sing cukup kanthi kapasitas amunisi sing gedhe.
    ATGM "Bulat" - kanggo numpes medium-armored, target Highly mobile, UAVs mabur cedhak lan target sing bedhil 40mm ora bisa ditangani.
    Target kaya "tank", "bunker" - mung disorot kanggo ngiringi bedhil self-propelled (projectile "Krasnopol", ...) utawa rudal taktis (LMUR, "Germes" ...).
    1. Sergey Aleksandrovich
      Sergey Aleksandrovich 21 September 2022 14:00
      0
      Nyoba kanggo nyelehake modul loro menara mung digawe ing mortir 82-mm eksperimen "Drok". Nanging mobil durung mlebu produksi. Saka solusi desain sing ditindakake, mung modul senapan mesin ing menara tank. Dadi kanggo wektu iki, ora ana solusi sing siap diimplementasikake.
  31. Evilillion
    Evilillion 21 September 2022 14:13
    0
    Ora ana gunane kanggo mbubarake BMP-1/2 saiki, dheweke bakal nyuda minangka kerugian pertempuran, koral ing tentara menyang rawa lan konsumsi sumber daya.

    Apa BMP-3, miturut penulis, mobil apik, utawa ora? Lan babagan BTR-82A, sing sejatine uga dadi kendaraan tempur infanteri, lan kepiye praktik nuduhake manawa operator personel lapis baja resmi nglawan ajeg? Ing wektu sing padha, Bundeswehr sing padha yaiku tentara sing cilik banget, dheweke nggawe udakara 500 kendaraan tempur infanteri anyar lan cukup kanggo dheweke. Kaya, amarga yen wis nampa CBO, dheweke bakal ditinggal tanpa peralatan sajrone 2 minggu. Kanggo tentara Rusia, 500 saka BMP-3 sing padha (Aku ora ngomong saiki apa sing apik utawa ala) ora ana apa-apa, malah dhaptar staf ora bisa diisi. Kanggo mbebasake, ayo ngomong, 5000 kendaraan tempur infanteri anyar sajrone, ucapake, 10 taun, supaya bisa nyingkirake kaleng Soviet lan duwe cadangan yen ana perang gedhe lan, ayo ngomong, "kedadeyan sajrone operasi" militer kita- Komplek industri ora bakal narik. Ing wektu sing padha, yen kita mbandhingake primitif 13-ton BMP-1, lan sawetara BMP janji saratipun ngebotake 30 ton karo senjata modern canggih, intensitas pegawe bakal beda-beda. Lan kasunyatan sing ana ing USSR tins iki riveted ing ewu seri ora bantahan kanggo kita ing kabeh. Menapa malih, malah nambah massa lan daya engine dibutuhake ing dhewe nambah konsumsi bahan bakar, kang tegese nomer tanker ing Unit kudu tambah, IE, nomer peralatan tambahan uga akeh.

    Akeh sing pengin nyelehake infantri ing kothak baja 50 ton, nanging aku ragu yen ekonomi karo logistik kasebut bakal ditarik. Lan kamungkinan pangayoman sing dipercaya saka mesin kasebut saka cangkang 30-40 mm lan RPG katon ragu.

    Apa aku setuju karo mriem 30mm bisa murub saka soko prasaja saka kendaraan 50-ton adhedhasar tank.
  32. Perse.
    Perse. 21 September 2022 14:44
    +2
    1. Penampilan "migunani" mesin kasebut digawe kanthi artifisial.

    2. Kaya-kaya masalah ora ana kendaraan tempur infanteri modern ing Rusia dadi ora pati penting.


    Apa sing dimaksud dening pengarang kanthi kendaraan tempur infanteri modern? Sampeyan kudu nganggep manawa iki pancen "ora bisa dirusak", amarga, - "Lan dina iki, ewonan prajurit Rusia ing garis kontak dipeksa ngubengi medan perang ing kabeh "kaleng timah" sing padha.". Apa ora "timah bisa", kaya tank Jerman "Maus" utawa ing paling abot BMP T-15?
    Kasunyatane yaiku ora ana pangerten ing wiwitan, nanging apa iku kendaraan tempur infanteri.

    Sampeyan kudu eling yen iki minangka kendaraan universal pisanan sing nggabungake fungsi transportasi lan pertempuran. Yen sampeyan ora ngelem gagasan World of Tanks, ngendi sampeyan bisa "pompa" peralatan ing cara paling gaib, sampeyan kudu ngerti sing ora bisa nambah siji tanpa ngrusak liyane kanggo njaga imbangan cukup.

    Saenipun, pamisahan, spesialisasi, fungsi transportasi lan daya tembak dibutuhake. Ing BMPT iki, BMP sing abot banget, sing sawise infanteri mudhun, wiwit nggunakake senjata khusus kanggo dhukungan, mung luwih apik tinimbang BMP ing babagan iki, ing babagan perlindungan lan kemampuan senjata lan amunisi. Cukup, butuh operator personel lapis baja sing abot, ing ngendi, kanthi ngilangi modul tempur, sampeyan bisa mbebasake bobot lan volume kanggo pangayoman lan kenyamanan pasukan pendaratan sing luwih apik, sing bakal dikirim menyang perang ing baris kapindho kanthi waja sing dilindhungi kanthi apik. operator personel.

    Sayange yen wong sing nekad ora pengin ngerti yen kendaraan tempur infanteri sing paling abot karo pasukan ing kapal ora kudu munggah ing jejere tank, yen ora bakal dadi "kuburan massal" yen kalah.
    Iku tega yen padha ora pengin ngerti sing BMP ora papan perlindungan bom, lan sampeyan isih kudu nyusup metu ing peluru lan shrapnel sawise dismounting.
    Iku tega yen padha ora pengin ngerti sing ora mung waja nglukis nglindhungi, nanging uga maneuverability, siluet kurang, lan ana luwih kamungkinan kanggo diobong metu ing mastodon "loro-crita" kikuk saka ing kacepetan dhuwur lan jongkok "kaleng".

    Ing pangertenku, kanggo tumindak karo tank, basis tank siji dibutuhake, tank (T-72 / T-90), ing basis BMPT (spesialisasi geni), pembawa personel lapis baja (spesialisasi transportasi).
    BMP (BMD) dhewe kudu tetep dadi kendharaan universal sing bisa maneuver, kaya BMP-3 lan BMD-4M.
    Kanthi teknik sing bener, kabeh bakal tiba.
    1. Sergey Aleksandrovich
      Sergey Aleksandrovich 21 September 2022 15:23
      -1
      BMPT mung kanggo spesialisasi geni dhewe ora arah apik banget. Minangka wis kasebut, tank karo modul machine gun isih bakal kuwat. BMPT kudu bisa ngangkut salah siji landing cilik, utawa paling bisa kanggo ngevakuasi kru kendaraan rusak. Sampeyan kudu soko ing sasis BMO-T karo modul pertempuran remot kaya "Epokha" karo mriem 57-mm.
      1. Perse.
        Perse. 21 September 2022 16:28
        +3
        Kutipan: Sergey Alexandrovich
        BMPT mung kanggo spesialisasi geni dhewe ora arah apik banget.
        Kenging punapa? "Kebangkrutan cilik", yaiku, regu udhara, ditambah modul tempur, lan, maneh, kita entuk sing luwih lemah tinimbang BMPT babagan komponen geni, lan luwih cacat ing ngarep operator personel lapis baja. minangka transportasi.
        Yen kita pirembagan bab sasis BMO-T, ing kene sampeyan bisa njaluk operator waja abot. Kajaba iku, luwih wicaksana kanggo langsung fokus ing 5-6 pasukan terjun payung, kaya klompok serangan. Iki bakal ngoptimalake dimensi mesin, tanpa ngorbanake kenyamanan lan perlindungan. Kapindho, nyilikake kemungkinan kerugian yen ana operator personel lapis baja sing ditabrak pasukan. Katelu, bakal nyuda wektu dismounting, nalika pasukan kebangkrutan dadi aktif karo tank ing lapangan grup.



        Ing basis saka BMO-T, bisa nggawe varian tanpa kebangkrutan, kanggo modul pertempuran, spesialisasi geni.

        We njaluk dibagi utawa "tandem" abot "BMP", ngendi fungsi geni ora bakal gumantung ing "ngandhut" infanteri, lan fungsi transportasi bakal devoured, ing ruang urip saka pasukan landing, dening modul pertempuran. .

        Minangka kanggo BMPT dhewe, siji kudu soberly mangertos sing tank gun menehi Tambah pinunjul ing bobot saka tank. BMPT, minangka tank "roket", duwe gaman lan misil khusus sing luwih entheng, bisa duwe proteksi sing luwih gedhe tinimbang tank. Secara kasar, BMPT bisa munggah ing ngarep tank, ngresiki pelempar granat lan infantri mungsuh.
        Minangka pilihan, BMPT (utawa tank roket) karo mriem otomatis 57 mm lan launcher roket multi-shot.
        1. Konnick
          Konnick 21 September 2022 16:45
          +2
          Minangka pilihan, BMPT (utawa tank roket) karo mriem otomatis 57 mm lan launcher roket multi-shot.

          Iku bakal becik malah marang tank karo KAZ. Meriam kanthi cepet njupuk sistem KAZ saka tank, utawa KAZ mbuwang biaya ing cangkang 57mm, lan ATGM nindakake liyane.
        2. angin adhem
          angin adhem 22 September 2022 08:15
          +1
          Kutipan saka Perse.
          .На базе БМО-Т можно создать и вариант без десанта, под боевой модуль, огневую специализацию.

          Зачем без десанта? БМ Бумеранг, который на картинке, не занимает места внутри техники. Если его поставить на развитие БМО-Т, получим полноценный тяжелый БМП с десантом в ~6 человек.
  33. Protey
    Protey 21 September 2022 14:51
    +2
    Nanging apa yen tinimbang 2 meriam 30mm ing BMPT kita sijine siji 57mm tembak cepet kanthi sudut elevasi sing apik? Aku ora ahli, Aku kepingin weruh - iku bisa kanggo nindakake pilihan iki? Lan kaliber luwih padhet lan bisa ngalahake target sing wis dilindhungi kanthi apik. Lan kanggo tank, ninggalake saperangan saka ATGMs.
    1. Sergey Aleksandrovich
      Sergey Aleksandrovich 21 September 2022 15:14
      +2
      Nalika modul Epoch karo mriem 57-mm digawa menyang produksi massal, iku bakal paling kamungkinan.
    2. urs
      urs 21 September 2022 16:15
      +3
      Lan yen sampeyan meneng loro "miniguns" sedulur
      Ana macem-macem variasi, pitakonan beda nganti jawaban kanggo pitakonan "nanging kanggo apa perlu" belay banjur konsep aplikasi wis dikembangaké, sampeyan bisa sijine soko ing kono, malah miwiti tabung saka "srengenge" sedulur
  34. KG_patriot_last
    KG_patriot_last 21 September 2022 15:07
    +2
    Panyerat kudu ngerti dhisik babagan istilah kasebut. Apa hubungane BMP lan BMPT? BMP - kendaraan tempur infanteri, ana arah minangka TBMP (heavy infantry fighting vehicle). BMPT minangka kendaraan tempur dhukungan tank, ceruk anyar lan ora saingan karo sapa wae, utamane karo BMP lan BTR-T, lan uga tank.
    1. urs
      urs 21 September 2022 16:21
      +2
      Aku setuju, ora mung penulis dhewe sing kesasar ing dalan, durung ana off. konsep aplikasi, minangka mratelakake panemume iki tandem tank-bmpt, ora bakal mangertos. Jawaban bakal ditampa kanggo pitakonan "apa sing dibutuhake?" banjur tugas saka Wilayah Moskow bakal ditanggepi.
  35. Vladimir Michaelovich
    Vladimir Michaelovich 21 September 2022 15:17
    0
    Quote: Bodypuncher
    Derivasi ing chassis tank. Banjur siji kendaraan bakal bisa nutupi tank saka bebaya saka udhara lan nutupi saka target tank-mbebayani, nggarap infantri karo cangkang karo detonation remot lan bedhil mesin. Mung senapan mesin coaxial kudu diganti karo 12.7. Dadi, kita butuh kendaraan tempur infanteri sing abot, panulis bener, pertahanan paling apik nglawan peluncur granat yaiku mata lan gaman infantri. Miturut cara, BMO-T kanthi modul tempur modern minangka pilihan nalika Kurgans lan T-15 wis mateng.

    Oh, sampeyan sapi sing mambu, perang wis ana, lan sampeyan isih ngusir telek saka Rostec, papan perlindungan para maling lan pengkhianat ...
  36. nikanikolich
    nikanikolich 21 September 2022 17:54
    -3
    Omong kosong, nyuwun pangapunten sing terus terang lan tanpa hiasan. Apa sampeyan perang ing Afghanistan? Aku ora. Dadi apa roh padha wedi, roh padha wedi karo "shaitan-mesin" - SZU, lan ora tank, lan malah luwih dadi wojo operator personel karo kendaraan tempur infanteri. "Terminator" minangka semblance sengsara ing syarat-syarat firepower. Ya, "Terminator digandhengake minangka pertahanan tank, ana bedhil Shmurs, nanging iki ora cukup kanggo infanteri - papat barel ngowahi watu dadi bledug, iki jenis kekuwatan lan dhukungan sing dibutuhake infantri lan tanker.
  37. SSA
    SSA 21 September 2022 18:17
    -2
    Aku setuju karo penulis ing ngisor iki.

    BMP -1, 2, 3, 4 wis suwe ora nyukupi syarat pertempuran modern. Kabeh amfibi lan aeromobilitas umume ora tau digunakake ing ngendi wae. Ora ana sing bakal nyabrang kali ing kothak kasebut lan perang kanthi ora ana tank, lsp.
    Kurganets-25, Aku nganggep minangka panggantos becik kanggo kabeh ajur iki, kanggo Unit infantri motorized.
  38. odisey3000
    odisey3000 21 September 2022 19:14
    -2
    apa omong kosong We have a BMP - 3 penulis ajeni Lan terminator dhuwit di buwang menyang angin, voluntarism wong lan incompetence.
  39. Iblis13
    Iblis13 21 September 2022 20:20
    -1
    Sudut pandang sing menarik.
    Nanging sampeyan metu saka topik.
    Sanadyan Bradley, utawa marauder, nembak RPG ora bisa tahan. Mung tank.
    Perlindhungan marang obps 30mm lan obps 57mm isih mbutuhake proteksi sing dhuwur banget.

    Mung TBMPs duwe waja tank.
    Lan "murah" bisa dipesthekake dening uniformity lan produksi serial.
    Tank uga kudu nyelehake mesin ing irung, menara bali utawa kru bali. Lan pangayoman luwih dhuwur, lan kru tank duwe kesempatan kanggo metu liwat ramp.

    Mung ing kasus, aku bakal mbaleni apa MO ora bakal tekan ing sembarang cara. Senjata sing apik larang. Prajurit sing apik malah luwih larang.
    Mula aja isin.
    Mbuwang (lebur) sing wis rusak sebagian lan kesel operator personel lapis baja, kendaraan tempur infanteri 1,2.
    Kanggo mbatalake ana (utawa cadangan warehouses) t-72.

    Apa sampeyan pengin tentara lan peralatan normal? Aja gawé 10050x modifikasi lan versi.
    Aku ndeleng komposisi normal kaya iki:
    1000 t-14. Paling ora 200 ing versi 152mm kanggo kutha sing nyerang. Tambah menara normal lan laras 30mm menyang bedhil AA.
    1000 t-15 kanthi 57mm kanthi detonasi jarak jauh.
    Yen modul saka derivasi-udhara pertahanan larang banget (ing sistem panuntun dhumateng, target nelusuri), banjur kanggo neraka karo - mung sijine padha 57mm, nanging tanpa ngarahake. Cukup saka imager termal lan sensor gerak, 360 kamera.
    Derivasi cahya minangka pertahanan udara kanthi 57mm (kalah drone, helikopter); lan pluru, nggawa menyang siji sistem sing isine kabeh, ing 2 sasis: dilacak lan rodha. Lan ora cangkang, torus, beech, derivasi lan liya-liyane ana ing wangun tawon.
    Nanging, yen ora luwih larang tinimbang sistem panuntun, nggawe T-15 normal kanthi fungsi pertahanan udara.

    Kendaraan tempur infanteri entheng lan operator personel lapis baja kanthi proteksi marang 30mm OBPS mesthi dibutuhake.
    Nanging ing cilik saka armored personel operator, iku worth mikir bab gabungke karo MCI - iku apik yen ing wektu non-perang nggabungke fungsi.
    Lan nggawe operator personel lapis baja adhedhasar kendaraan lapis baja sing dilindhungi angin topan.
    Dibutuhake DN 30mm, kemampuan kanggo nginstal ATGM, kaz, ramp.
    BMP - nimbang mung karo kaz lan dz, amarga medan perang modern oversaturated karo RPGs lan bedhil anti-pesawat.
  40. Alemax
    Alemax 21 September 2022 20:50
    -2
    Begjanipun, kita ora bisa digawa metu karo petungan, nanging mung nulis mati asil saka wong-wong sing padha melu ing pasinaon profesional - Angkatan Darat AS


    Iku apik yen tembung iki meh ing wiwitan artikel.
    Aku mung ora maca luwih.
  41. Dost
    Dost 21 September 2022 21:38
    0
    Kutipan saka kodhok
    Lan ya, babagan karya cilaka - njupuk kapentingan ing kerugian sistem pertahanan udara kita. Mung ora ing Konashenkov, pliz. Salah siji ora bakal ngomong, utawa uga bakal klik ing "comrades"

    Aku takon. Padha ngerti bab saperangan, nanging bab 10 bêsik bab Harmas downed
  42. jann
    jann 21 September 2022 21:39
    0
    Aku ora ngerti kenapa pikirane babagan kendaraan tempur infanteri lan operator personel lapis baja duwe judhul sing aneh? Sawise kabeh, ora ana sing nglawan BMPT BMP / BTR!
    Mbokmenawa BMPT nyinggung murni estetis ... mbok menawa dudu wong ganteng ... nanging ora ana alternatif, isih kudu digawe !! Nanging BMPT wis ana lan sampeyan kudu sinau carane nggunakake alat iki kanthi bener !!!
  43. lintang-62
    lintang-62 22 September 2022 00:40
    0
    Pira kendaraan tempur infanteri kita lan liyane sing ngambang, mendarat, ngangkut infanteri? Umumé, ora kabeh, lan kabeh ana dirancang karo kapabilitas ing atine kanggo ngrusak fungsi utama kanggo pertempuran.
  44. abc_alex
    abc_alex 22 September 2022 03:56
    0
    На всём протяжении статьи автор занимается спекуляциями. Вынеся в заголовок БМПТ, рассуждает о БМП. А рассуждая о БМП неоправдано абсолютизирует зарубежный опыт.
    А между тем и БМП-1 появилась не с бухты-барахты. А по опыту ВОВ. И те, кто давал на ней ТЗ отлично понимали что она не танк и танком не будет. А ещё они лучше нас свами знали, зачем БМП нужна амфибийность.
    Рассуждая о недостатках отечественных БМП, автор старательно избегает того, что это прежде всего средство транспортировки пехоты. И только потом средство огневой поддержки. И я не знаю, возможно ли вообще забронировать по-танковому 10-местную машину. Все рассказы про какую-то аналитику от США не выдерживают критики. Поскольку на их основе почему-то не появилось реальных образцов. А последняя попытка США создать БМП, по странному стечению обстоятельство "родила" проект 70-тонной глыбы, а не 30 тонной машины.
    Кроме того, думаю не открою Америки, если скажу: для современных средств пехоты нет особой разницы 15 или 30 тонн весит машина. А тяжёлые ПТУР имеют бронепробиваемость под метр гомогенной брони. Поэтому ждать 10-местного танка просто нет смысла. Даже если такая машина появится, он не сможет быть массовой.
    Между прочим: 30 тонн это почти Т-34-85. Как думаете, способен ли этот танк противостоять современным противотанковым средствам пехоты? Вот и утяжелённая БМП не сможет.

    В одном автор прав: БМПТ показала себя хорошо за счёт высокой огневой мощи и тяжёлой брони. НО! Каким образом автор выводит из этого идею тяжёлой БМП?
    На мой взгляд совершенно очевидно, что пехоте нужен не 50 тонный бронеавтобус. Ей нужна штурмовая боевая машина. Или, если хотите, специализированный танк. На базе ли Т-72, на базе ли Т-90 и на базе Арматы -- не важно. Но именно танк, а не БМП. Без десантного отделения. С набором вооружения пригодным для действий в городе. Нужны 30-мм? Значит 30 мм. Два ствола? Два ствола. Возможно даже основой ему будет "БМПТ", только нужно нормально скомпоновать оружейный комплекс, чтобы он не торчал наружу всеми объективами на радость пулемётчику и снайперу.
  45. Gandum
    Gandum 22 September 2022 06:10
    +1
    для боя в городе должны быть специализированные механизированные подразделения в пару дивизий
  46. garri lin
    garri lin 22 September 2022 07:48
    0
    Вот тут был описан гипотетический бой когда спарка из танка и носителя 30 мм орудия идут на штурм.
    А автор вобще осознает что " ПРАВИЛЬНЫЙ" БМПТиП сможет это проделать в одно лицо.
    Устал тысячи раз повторять. БМПТиП как концепция это:
    1. Уменьшенное время реакции.
    2. Многоканаланость вооружения.
    3. Большая ситуационная осведомоенность.
    И делать машину нужно исходя из этой концепции. Тогда будет прок. Тогда на поле боя появится действительно полезная техника не дублирующая возможности существующей.
    Все остальное от лукавого и лукавых людей с пилами.
    Возможности для созданья такой техники у России есть.
  47. Eugene Zaboy
    Eugene Zaboy 22 September 2022 09:50
    -3
    Хорошая статья. Аргументированно убеждает в необходимости Терминатора. Всё, буквально, аргументы за, включая видео. Почему у американцев есть "Бредли", а у нас нет. У нас большие запасы танков и БМП различных модификаций. Нет тяжёлых, штурмовик, но для этого и создан Терминатор. Жалко что пока мало. Высокая скорострельность дополненная быстрой реакций систем наведения в сочетании с танковой бронёй. Что ещё нужно штурмовым подразделениям в атаке?
  48. desimal
    desimal 22 September 2022 09:55
    -1
    Если БМПТ пригодится, ее обнаружат, когда война закончится. Если его заказывают, значит, он изготовлен, значит, его оценили. В противном случае он канет в лету, как и многие другие виды оружия. Этот конфликт, несомненно, отразится на вооружении и технике будущего. Однако, по моему скромному мнению, относительно БТР я должен сказать, что никогда не понимал, почему 10/12 человек должны быть менее защищены, чем 3/4 человека в танке.
  49. Archimedos
    Archimedos 22 September 2022 10:08
    0
    Ну тут собралось большинство диванных аналитиков-экспертов, я тоже впишусь.
    1) Как по мне никакая БТР или БМП не даст такой плотности разнообразного огня как БМПТ.
    2) Башня у БМПТ не обитаемая, т.е плюс к живучести экипажа.
    3) Встроенный АГС - мысль весьма интересная, только я бы все таки вынес её на управляемую турель. Против пехоты - чудное оружие, тут просто надо создать точность наведения и желательно большой БК.
    3) Вот скорость разворота орудийной башни можно было бы увеличить.
    4) Ну еще из фантастики: хорошо бы иметь систему распознавания целей "свой-чужой" хотя бы на уровне радиосигналов, скажем браслет на руке солдата может излучать определенный сигнал...это бы позволяло координировать работу пехоты и БМПТ и заодно быстрее определять цели.
  50. t200404
    t200404 22 September 2022 11:52
    0
    Блин опять выходит у нас неправильно на западе правильно , когда же наоборот будет ?
    1. frog
      frog 22 September 2022 12:09
      -1
      Когда начнут думать головой. А не желудком или там сердцем.... Или еще каким органом, типа дупы.... А до того - увы нам aran
      1. t200404
        t200404 22 September 2022 12:49
        0
        Да Вы правы но не очень приятно ощущать себя идиотом , хотя многим и это не дано . Так и помрут .
        1. frog
          frog 22 September 2022 13:09
          -1
          Если б только они померли - черт с ним. Но они ж других тащат. И часто - не за собой, а перед.....
    2. Jerman 4223
      Jerman 4223 22 September 2022 13:05
      0
      Правильно там или правильно здесь это от ориентации автора зависит.
      1. t200404
        t200404 22 September 2022 13:55
        -1
        Я думаю в первую очередь от результатов на фронте .