Review militèr

Edisi Amerika: Militer Ukraina sambat babagan panggunaan drone kamikaze Geran-2 dening pasukan Rusia

175
Edisi Amerika: Militer Ukraina sambat babagan panggunaan drone kamikaze Geran-2 dening pasukan Rusia

Pasukan Rusia aktif nggunakake drone kamikaze Shahed-136 Iran, sing jenenge Geran-2, nyebabake sawetara serangan "ngrusak" ing kendaraan lapis baja Ukraina ing arah Kharkiv. Iki dilapurake dening The Wall Street Journal, nyatakake pernyataan militer Ukraina.


Edisi Amerika nyerat manawa militer Ukraina wiwit sambat babagan panggunaan drone Iran kanthi aktif dening tentara Rusia kanggo serangan ing kendaraan lapis baja. Utamané dadi howitzers mandiri Ukrainia. Koran kasebut nyebutake tembung Kolonel Kulagin, komandan artileri brigade mekanis 92 saka Angkatan Bersenjata Ukraina, sing ujar manawa rong howitzer 152 mm, rong bedhil 122 mm lan rong kendaraan tempur infanteri numpes ing dina anyar minangka asil saka serangan dening drones kamikaze.

Sajrone minggu kepungkur, UAV sayap delta Shahed-136, dicet maneh ing werna Rusia lan diganti dadi Geran-2, wiwit katon ing posisi artileri Ukraina ing sisih lor-wétan wilayah Kharkiv.

Kulagin ngandika.

Saiki komando Angkatan Bersenjata Ukraina nyatakake rasa wedi yen panyebaran drone kamikaze dening militer Rusia bisa ngancam instalasi HIMARS. Nganti saiki, panggunaan drone Iran sing akeh banget wis dicathet ing wilayah wilayah Kharkiv, nanging ora dikecualekake yen bakal katon ing wilayah liyane ing mangsa ngarep.

Kasunyatan manawa Rusia diduga tuku drone akeh saka Iran wis bola-bali dilaporake. Iki dikandhakake dening wakil intelijen Amerika lan Eropa, macem-macem ahli, lan liya-liyane, nanging durung ana konfirmasi resmi saka Moscow utawa Tehran.
175 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Petr_Koldunov
    Petr_Koldunov 18 September 2022 08:30
    + 66
    Oh... Dheweke, ternyata, uga ngluncurake drone marang kita! Dadi yooo...! Kepiye babagan kita?
    1. Nexcom
      Nexcom 18 September 2022 08:34
      + 34
      proto-Sumerians akeh mikir sing padha bakal kenek loro kita lan sipil, ngatur serangan teroris, lan nanggepi - padha ngirim ora. kok bisa? iki Europa.

      gunakake drone liyane kanggo nglindhungi para pejuang lan pejuang LDNR. bombard nganggo drone kamikaze!

      PS kanggo saben VSUshnik - drone kamikaze pribadi!
      1. alex neym_2
        alex neym_2 18 September 2022 09:23
        + 17
        Mungkin Ukraina bakal "ngumumke" kabeh dhaptar nomer senjata sing ditampa saka "mitra loropaken"? Banjur lagu iki "lan kita kanggo SHO" wis nggawe untu ing pinggir ...
      2. aszz888
        aszz888 18 September 2022 10:09
        +2

        Nexcom (Dmitry)
        Dina iki jam 08:34
        ANYAR

        + 10
        proto-Sumerians akeh mikir sing padha bakal kenek loro kita lan sipil, ngatur serangan teroris, lan nanggepi - padha ngirim ora. kok bisa? iki Europa.

        gunakake drone liyane kanggo nglindhungi para pejuang lan pejuang LDNR. bombard nganggo drone kamikaze!

        PS kanggo saben VSUshnik - drone kamikaze pribadi!
        apik lan + kanggo saben ukronazi saka spittler Merikatosian, psikolog, narcologist. Utawa ngganti karo siji penggali kuburan. nglirik
        1. Beck69
          Beck69 18 September 2022 11:55
          +2
          Cornflower lali, uga alat sing menarik.
      3. DeGreen
        DeGreen 19 September 2022 06:55
        +2
        Aku nonton, kaya, wawancara kanggo Luzhnoy, menyang sawetara saluran Kulon. Ngandika ing kono: nalika kita nyabrang menyang wilayah Rusia, kita bakal ngatur eksekusi massal ana kanggo wong-wong sing ndhukung NWO. Nalika ditakoni, apa sampeyan ora wedi yen sawise krungu wawancara iki, Rusia bakal nindakake perkara sing padha, dheweke, ndeleng kamera, ujar .... Rusia ora duwe hak nindakake iki marang kita ....
    2. wilayah 28
      wilayah 28 18 September 2022 10:11
      + 29
      Napa sambat karo kembang sing apik - eceng gondok, akasia, tulip, peony, anyelir, buket sing apik, sing ditambahake geranium. Apa pilih-pilih.
      1. Komentar wis dibusak.
      2. Tukang Pasang65
        Tukang Pasang65 18 September 2022 10:52
        +5
        Kutipan: wilayah 28
        Punika geranium ditambahake. Apa pilih-pilih.

        Anehe, aku alergi karo geranium. Mulane aku ora nginep ing omah. Bisa uga ana wong ing Wilayah Moskow uga alergi marang geranium, mula dheweke dikirim menyang Ukraina ... Ya, sapa ngerti yen ing Ukraina ana reaksi kaya "Geranium" ..ngguyu ngguyu
        1. wilayah 28
          wilayah 28 18 September 2022 11:30
          +6
          Ana jelo kuwi, akeh sing alergi geranium, dudu kembang, nanging jus, ambune cabang sing rusak. Nanging sisih liyane alergi kanggo kabeh kembang.
        2. dedusik
          dedusik 18 September 2022 19:32
          +4
          Akasia uga minangka alergen sing kuwat, utamane putih aran
      3. Magog_
        Magog_ 18 September 2022 13:48
        -6
        Geranium pancen ora sopan - kembang murah ing pot mambu ...
        Aku mikir kita kudu nggunakake senjata kasebut kanthi cepet lan akeh nganti bisa nemokake cara sing efektif kanggo netralake senjata kasebut.
      4. ReTeplov
        ReTeplov 19 September 2022 09:09
        0
        Ya, karo kembang, kaya wong wadon kanggo kurang ajar)
    3. Wbond
      Wbond 18 September 2022 10:33
      +3
      ... padha sambat?! ... prajurit nyerah ...
    4. pinter bokong
      pinter bokong 18 September 2022 12:39
      +5
      Respect kanggo Iran kanggo bantuan, iku wektu kanggo nggawe koalisi rogues
      1. mitroha
        mitroha 18 September 2022 20:12
        +5
        Quote: wong pinter
        wong buangan

        Kang sisih kanggo katon ing. Yen saka sisih populasi, banjur comrades US bakal outcasts. Supaya......
  2. Petr_Koldunov
    Petr_Koldunov 18 September 2022 08:32
    + 51
    Sampeyan malah ora mbutuhake konfirmasi resmi. Dadi kabeh wis jelas. Menapa malih, tembung "Tehran" cetha diwaca ing jeneng "Geran".
    Umumé, spesialis rebranding sing apik, pamindhahan sing apik, trolling subtle sing apik.
    1. SKVichyakow
      SKVichyakow 18 September 2022 09:09
      + 17
      Aku iki "kamikaze" bakal dadi "terminator" kanggo karusakan saka HIMARS lan target pinunjul liyane.
      1. Nelayan
        Nelayan 18 September 2022 09:22
        + 13
        Kita nyirnakake Himars biasane ... nanging bakal luwih apik nganggo drone, mesthine mung siji-sijine pitakonan yaiku panggunaan massal, supaya dill ora bisa ngangkat sirahe, supaya kita bisa nggunakake satus drone saben dina - banjur efek saka nggunakake bakal nambah kaping pirang-pirang, amarga dills kudu katon watara kanggo saben wahing "apa ana ing sisih? lan apa ana ing ndhuwur? lan apa malah luwih dhuwur?" lan dig menyang lemah lan ora mlumpat ing sadawane garis ngarep. Dheweke bakal efektif banget nglawan kolom ing pawai, nalika kendaraan kanthi amunisi utawa pejuang ing waja bisa ditabrak ing batch, nullifying nggenepi kolom mungsuh. Mesthine, kita bisa nggawe produksi drone kasebut, nanging kauntungane yaiku murah lan kecanggihan mesin loro-stroke Iran, murah lan dipercaya. Ngerti carane Kamentrian Perindustrian lan Perdagangan multiplies budget chain teknologi prasaja, kita ora bisa entuk murah saka prodhuksi drones kanggo ngarep kaya Iran wis, nanging kita kudu kalebu PPN ing technique iki, Bunch saka pajak, kapentingan pribadi. pejabat lan drone dadi .... drone dadi produk sing ora nguntungake sing larang, sing akeh banget ora nguntungake negara.
        1. ruha
          ruha 18 September 2022 10:01
          + 20
          Kanggo mbusak pejabat saka rantai iki, sing ora tau cukup lan bakal dadi luwih murah. Malah karo kabeh PPN.
          1. Nelayan
            Nelayan 18 September 2022 12:26
            +4
            Manturov isih langgeng ... mantu kabeh padha ..
        2. Komentar wis dibusak.
          1. mitroha
            mitroha 18 September 2022 20:17
            +3
            Kutipan: Vimpelcom
            Apa ana bukti karusakan saka Hymars? Jembatan Antonovsky ora bakal ngidini sampeyan ngapusi

            Pak pengacara, sampeyan ana ing papan sing salah lan miwiti pertahanan sampeyan saka papan sing salah. Kirim aplikasi kanggo bukti ing formulir sing disetujoni keprungu
        3. stankow
          stankow 18 September 2022 13:04
          -2
          Apa dheweke loro-stroke? Geranium-2 misale jek listrik ...?
          1. Nelayan
            Nelayan 18 September 2022 13:31
            +2
            Mobil Iran diidentifikasi kanthi tepat dening mesin pembakaran internal Iran sing murah sing ana ing njero ... tetep ora rusak ing situs serangan, iki pancen kerugian drone kasebut - kepala termal MANPADS dituju lan dibuwang .. Nanging saben tembakan MANPADS kaping pirang-pirang luwih larang tinimbang drone sapisan.
            1. stankow
              stankow 18 September 2022 17:12
              0
              Ana akeh jinis Iran "Shaheds". Nanging Geranium-2 listrik. Malah foto nuduhake motor listrik.
              1. Nelayan
                Nelayan 18 September 2022 21:02
                -1
                ngendi sampeyan ndeleng foto? ing foto drone obaran Geran-2 ing Ukraina - mung stabilizer sisih, persis mbaleni "Shahid". Nanging ana foto mesin ing jaringan Azerbaijan - ana Armenians digunakake Shahid lan ahli unanimously nulis sing paling karakteristik Sisa saka engine pembakaran internal rada rusak.
      2. Bashkortostan
        Bashkortostan 18 September 2022 09:32
        + 19
        Aku ora dadi akeh masalah karo karusakan saka HIMARS, masalah karo deteksi.
        1. SKVichyakow
          SKVichyakow 18 September 2022 11:40
          +4
          Kutipan: Bashkortostan
          Aku ora dadi akeh masalah karo karusakan saka HIMARS, masalah karo deteksi.

          Dadi dheweke ngrampungake masalah iki "ing papan" kaya sing diucapake. Ditemokake, lan langsung dirusak, kaya sing dikandhakake, tanpa perantara.
          1. Bashkortostan
            Bashkortostan 18 September 2022 13:10
            +1
            Aku ora maca khusus babagan drone iki kanthi rinci, nanging ing prinsip, drone kamikaze beda banget. Kamikaze mabur ing kadohan, kabeh wilayah jangkoan pertahanan udhara lan nunggu sebutan target. Contone, saka drone pengintaian, sing peralatan pengintaian larang, sing ora ana gunane kanggo ngilangi kethokan saben target diunekake.
            1. SKVichyakow
              SKVichyakow 18 September 2022 13:31
              0
              Kutipan: Bashkortostan
              Kamikaze mabur ing kadohan, kabeh wilayah jangkoan pertahanan udhara lan nunggu sebutan target.

              Pramuka ora dibutuhake ing kasus iki. Tekan zona patroli, patroli nggoleki target lan ngirim informasi menyang pos komando. Ing kasus deteksi target lan nampa prentah kanggo numpes, nyilem ing target.
              1. pak wolf
                pak wolf 19 September 2022 00:24
                0
                Nanging ana caveat - drone iki duwe wektu penerbangan sing winates banget: 20 - 30 menit. Nanging sampeyan isih kudu mabur menyang zona patroli. Ana sawetara wektu kanggo barrage. Kabeh ngarep-arep kanggo amunisi loitering anyar kita - Burevestnik.
                1. SKVichyakow
                  SKVichyakow 19 September 2022 08:27
                  +1
                  Kutipan saka mr wolf
                  Nanging ana caveat - drone iki duwe wektu penerbangan sing winates banget: 20 - 30 menit. Nanging sampeyan isih kudu mabur menyang zona patroli.

                  Yen dheweke duwe jarak penerbangan 2 ewu km. Pira suwene dheweke bisa mabur?
                  1. pak wolf
                    pak wolf 22 September 2022 00:00
                    0
                    Apa kita isih ngrembug amunisi loitering? Utawa aku ilang soko?
                    Aku ngerti, wong Israel duwe "kamikaze" sing paling dawa lan diarani "Harpy". 400 kilometer penerbangan, plus bisa bali yen ora digunakake ...
                    1. SKVichyakow
                      SKVichyakow 22 September 2022 09:34
                      0
                      Kutipan saka mr wolf
                      Apa kita isih ngrembug amunisi loitering? Utawa aku ilang soko?
                      Aku ngerti, wong Israel duwe "kamikaze" sing paling dawa lan diarani "Harpy". 400 kilometer penerbangan, plus bisa bali yen ora digunakake ...

                      Kita ngomong babagan drone khusus iki.
    2. Drotro
      Drotro 18 September 2022 09:20
      -9
      Kanthi bungah kita pseudo-enkripsi.
      Kaya wong sing kita mirsani lan ngurmati kode kasebut.

      Senajan Kulon wis dawa ngilangke kaki ing kabeh aturan. Mung Swiss tetep luwih utawa kurang netral, kaya aku ngerti.
      1. SKVichyakow
        SKVichyakow 18 September 2022 09:21
        +7
        Sayange ora. Dheweke uga nyoba ngrebut wektu kasebut.
      2. Greg Miller
        Greg Miller 18 September 2022 09:52
        + 11
        Kutipan saka Drotro
        Kanthi bungah kita pseudo-enkripsi.
        Kaya wong sing kita mirsani lan ngurmati kode kasebut.

        Senajan Kulon wis dawa ngilangke kaki ing kabeh aturan. Mung Swiss tetep luwih utawa kurang netral, kaya aku ngerti.

        Swiss, kaya Uni Eropa, uga ngetrapake sanksi marang Rusia. Dadi ora ana netral ing Geyrop, mung mungsuh ...
        1. Drotro
          Drotro 18 September 2022 10:05
          -5
          Dheweke mung ora nampa Ukrainians kanggo perawatan ing siji wektu.
          Lan ora ana gaman. Mesthi bakal nyedhiyakake yen kasedhiya, kaya mitra liyane.

          Wingi ing feed warta sampah liyane.
          Scholz ujar manawa dheweke tansah komunikasi karo Putin kanthi cara sing ramah, sanajan ora setuju.
          Kanthi kanca-kanca sing nyedhiyakake senjata menyang Ukraina, kita ora butuh mungsuh. Sawetara téater saka khayal.
          1. Vimpelcom
            Vimpelcom 18 September 2022 11:36
            -3
            Kerudung tiba saka mripate pemilih. Awakening saka gambar apik-looking ing ayunan lengkap.
        2. SKVichyakow
          SKVichyakow 18 September 2022 11:43
          +3
          Kutipan: Greg Miller
          Swiss, kaya Uni Eropa, uga ngetrapake sanksi marang Rusia.

          Ora mung. Dheweke nyekel aset Rusia kanthi jumlah 6.8 milyar dolar.
      3. kuliner
        kuliner 18 September 2022 10:08
        +1
        Kutipan saka Drotro
        Kanthi bungah kita pseudo-enkripsi.
        Kaya wong sing kita mirsani lan ngurmati kode kasebut.

        Senajan Kulon wis dawa ngilangke kaki ing kabeh aturan. Mung Swiss tetep luwih utawa kurang netral, kaya aku ngerti.

        Dheweke ngasilake amunisi 30mm kanggo Cheetah Jerman. Tanpa idin, Jerman ora bakal bisa ngirim peralatan iki.
      4. Nelayan
        Nelayan 18 September 2022 12:28
        +6
        Kamentrian Luar Negeri kita ora kalebu Swiss saka proses negosiasi ing Ukraina, ngumumake mundhut netralitas Swiss babagan topik iki.
        1. Kreta25
          Kreta25 18 September 2022 12:40
          +4
          Lan luwih apik kanggo ngilangi proses negosiasi ing Ukraina kaya ngono.
      5. Valentyna
        Valentyna 18 September 2022 15:50
        +2
        Ing Swiss, saluran Rusia Channel One lan Rusia, sing ana ing paket umum, dipateni ing musim panas. Siji partai politik mung ngelingake yen ora perlu ngetrapake sanksi marang Rusia.
    3. Tusv
      Tusv 18 September 2022 09:24
      +7
      Kutipan: Peter_Koldunov
      Kajaba iku, tembung "Tehran" kanthi jelas diwaca kanthi jeneng "Geran"
      Bakal dadi simbolis banget yen senjata berat NATO dirusak sacara massal dening Shahid Geranium. Ayo dadi seneng wong Persia, ndandani chimeras - Simurghs
    4. Paladin
      Paladin 18 September 2022 13:05
      +3
      cetha maca tembung "Teheran"

      sing geranium luwih cendhek ngguyu ngguyu
    5. pak wolf
      pak wolf 19 September 2022 00:17
      +1
      Babagan pernyataan resmi, kita kudu njupuk conto saka Israel. Ora ana konfirmasi utawa komentar.
  3. dhuwit recehan
    dhuwit recehan 18 September 2022 08:34
    + 24
    Kabar apik, kanthi cara. Drone kudu disebar ing kabeh arah, sing luwih padhet luwih apik. Lan luwih becik ngetutake conto Ukraina: menehi dhukungan teknis sing dibutuhake kanggo Iran. situs ing Rusia, lan nggawe joint venture kanggo produksi drones.
    1. IVZ
      IVZ 18 September 2022 08:43
      +8
      Drone kudu disebar ing kabeh arah, sing luwih padhet luwih apik. Lan luwih becik ngetutake conto Ukraina: menehi Iran teknologi sing dibutuhake. situs ing Rusia, lan nggawe joint venture kanggo produksi drones.
      Aku wedi kabeh bakal padha. Sajrone perang, ora ana wektu, lan sawise perang, "ya, mesthi, iki perlu, nanging ora saiki"
      1. dhuwit recehan
        dhuwit recehan 18 September 2022 08:47
        +6
        mbok menawa. Tambang pertahanan minangka struktur sing alon banget.
  4. igorka357
    igorka357 18 September 2022 08:36
    +8
    Iki pancene inti saka Ukrainians "lan kita kanggo sho." Nanging isih ana pesen menyang Kulon, luwih akeh pertahanan udara..
    1. Nexcom
      Nexcom 18 September 2022 08:40
      + 12
      padha luwe - terus-terusan karo tangan ucul. isih bisa dagang ing persediaan Western.
      ing Jerman, siji Jerman waspada nyerahke polisi toko online ngendi Svidomites padha sade bedhil. dicolong bedhil, minangka padha mengko ngerti.

      Aku pracaya - wektu bakal teka lan rabies iki ing Eropah bakal mulai diantemi, lan "bisa uga ditendhang" (c) imperishable
      1. GNM
        GNM 18 September 2022 09:19
        +9
        isih bisa dagang ing persediaan Western.

        1. Nexcom
          Nexcom 18 September 2022 10:12
          +3
          Ngono, bener! Gambar keren
      2. kuliner
        kuliner 18 September 2022 10:10
        +4
        Kutipan saka Nexcom
        padha luwe - terus-terusan karo tangan ucul. isih bisa dagang ing persediaan Western.
        ing Jerman, siji Jerman waspada nyerahke polisi toko online ngendi Svidomites padha sade bedhil. dicolong bedhil, minangka padha mengko ngerti.

        Aku pracaya - wektu bakal teka lan rabies iki ing Eropah bakal mulai diantemi, lan "bisa uga ditendhang" (c) imperishable

        Wis kejiret nyoba kanggo ngedol Stinger. Dadi ora mung penembake.
        1. Nexcom
          Nexcom 18 September 2022 11:16
          +1
          Inggih, malah luwih yen mangkono.
          Davellins uga dagang.
  5. Maxim G
    Maxim G 18 September 2022 08:38
    +2
    Nanging sadurunge tekane drone iki, ora ana sing bisa numpes HIMARS?
    Aku ngomong babagan senjata presisi.
    1. Nyrobsky
      Nyrobsky 18 September 2022 08:48
      + 11
      Kutipan: Maxim G
      Nanging sadurunge tekane drone iki, ora ana sing bisa numpes HIMARS?
      Aku ngomong babagan senjata presisi.

      Dirusak tanpa drone. Paling ora kaping telu, informasi muncul ing jaringan yen chimera kasur wis diunekake. Mung karo drone, kemungkinan karusakane mundhak akeh.
      1. Maxim G
        Maxim G 18 September 2022 08:59
        +1
        Lan pitakonan iku, iku ndadekake pangertèn kanggo pager Taman - yen sampeyan bisa ndeteksi target karo drones pengintaian lan ngarahake serangan artileri ing karo bedhil poto-propelled dipandu dening rudal karo MLRS.
        1. Nyrobsky
          Nyrobsky 18 September 2022 09:40
          + 10
          Kutipan: Maxim G
          Lan pitakonan iku, iku ndadekake pangertèn kanggo pager Taman - yen sampeyan bisa ndeteksi target karo drones pengintaian lan ngarahake serangan artileri ing karo bedhil poto-propelled dipandu dening rudal karo MLRS.

          Drone kamikaze punika consumable. Mung ana rong titik ing kene - deteksi target lan karusakane. Ing versi sampeyan, wis ana telung titik, deteksi, transfer koordinat lan karusakan, yaiku wektu lan wektu sing larang regane.
          1. Komentar wis dibusak.
          2. Maxim G
            Maxim G 18 September 2022 10:08
            -5
            Inggih, i.e. drone iki ora cocok kanggo operasi militer lengkap, ngendi unit operate lan ing ngendi sampeyan bisa nemokake target serius sing mbutuhake amunisi kuat lan / utawa akeh amunisi, tinimbang target siji (mobil, kendaraan lapis baja, kelompok cilik wong. )?
            Mung tekan target siji. Lan banjur ngarep-arep supaya bisa ndeteksi lan ora nggawa mudhun.
            1. Nyrobsky
              Nyrobsky 18 September 2022 10:34
              +4
              Kutipan: Maxim G
              Inggih, i.e. drone iki ora cocok kanggo operasi militèr lengkap ngendi Unit operate

              Kok ora cocok. Yen ora cocog, dheweke ora bakal tuku.
              Kutipan: Maxim G
              Mung tekan target siji.
              Dadi sawise kabeh, gol tunggal, Maxim, uga beda. "Chimera" minangka preian, lan kendaraan tempur infanteri utawa operator personel lapis baja minangka rutinitas, wis diobong nganti pirang-pirang taun pabrik metalurgi cukup limang taun kanggo leleh tanpa downtime.
              Kutipan: Maxim G
              Lan banjur ngarep-arep supaya bisa ndeteksi lan ora nggawa mudhun.
              Mulane dheweke dadi perang. Bisa uga kena, utawa ora. Mangkene carane begja ya
              1. Maxim G
                Maxim G 18 September 2022 12:52
                -1
                Apa sampeyan mutusake yen HIMERS iku siji, lan ora dilindhungi dening sistem pertahanan udara.

                Lan kenapa sampeyan mutusake manawa drone kamikaze kanthi kacepetan kurang minangka sarana karusakan sing luwih efisien lan dipercaya tinimbang UAV spotter lan bedhil self-propelled / MLRS kanthi amunisi tliti dhuwur? Amarga kasunyatan sing mabur luwih alon tinimbang "jagung" lan ilang ing salawas-lawase sak serangan?
                1. Nyrobsky
                  Nyrobsky 18 September 2022 14:06
                  +3
                  Kutipan: Maxim G
                  Apa sampeyan mutusake yen HIMERS iku siji, lan ora dilindhungi dening sistem pertahanan udara.

                  Lan apa? Kanthi gati kanggo Ukraina, nganti saiki padha mung sijine bab rolas mau ana (+ -). Apa sampeyan mikir dheweke ana karo kabeh "tim ramah" ing ngarep ing 2 ewu km. dangkal?
                  Kutipan: Maxim G
                  Lan kenapa sampeyan mutusake manawa drone kamikaze kanthi kacepetan kurang minangka sarana karusakan sing luwih efisien lan dipercaya tinimbang UAV spotter lan bedhil self-propelled / MLRS kanthi amunisi tliti dhuwur? Amarga kasunyatan sing mabur luwih alon tinimbang "jagung" lan ilang ing salawas-lawase sak serangan?
                  Ya, aku ora ngrampungake apa-apa!
                  Aku mung ngomong babagan kasunyatan manawa kanthi kedadeyan drone kamikaze, kemungkinan kanggo ngalahake pasukan sekutu bakal luwih akeh, lan banderlog lan kuratore bakal tambah pusing.
                  Ana sawetara video ing net sing nuduhake carane drones konvensional, kanthi ngirim granat konvensional, ngalahake infanteri mungsuh ing papan perlindungan lan ngobong kendaraan lapis baja, apamaneh drone kamikaze, yen karakteristik lan paramèter panggunaane ora bisa ditandingi kanggo milih kamikaze. sanajan dheweke mung nduweni cadangan daya 1,5-2 ewu km, sing ngidini bisa digunakake ing pertahanan mungsuh sing luwih jero. Apa sampeyan mikir yen pionir-burdocks melu pangembangan kesasar iki amarga ora seneng akut kanggo spotters UAV, bedhil self-propelled lan MLRS, lan dudu perancang sing netepi pesenan kasebut, kanthi nganggep kekarepan militer, apa apa padha arep njaluk ing output? Nanging, mikir apa wae sing sampeyan seneng. Kanggo pangerten sing luwih rasional babagan topik diskusi, iki minangka kutipan saka artikel sing padha. Mungkin bakal luwih ngyakinake sampeyan.
                  Edisi Amerika nyerat manawa militer Ukraina wiwit sambat babagan panggunaan drone Iran kanthi aktif dening tentara Rusia kanggo serangan ing kendaraan lapis baja. Utamané dadi howitzers mandiri Ukrainia. Koran kasebut nyebutake tembung Kolonel Kulagin, komandan artileri brigade mekanis 92 saka Angkatan Bersenjata Ukraina, sing ujar manawa rong howitzer 152 mm, rong bedhil 122 mm lan rong kendaraan tempur infanteri numpes ing dina anyar minangka asil saka serangan dening drones kamikaze.
                  Ing endi sampeyan nemokake tandha yen Shahid-Gerani iki ora efektif? Ayo rampung kanggo iki hi
        2. K-36
          K-36 18 September 2022 09:56
          + 10
          [i] sampeyan bisa ndeteksi target nganggo drone pengintaian lan ngarahake serangan artileri kanthi bedhil self-propelled sing dipandu dening misil MLRS.[/i]
          SW. Maxim G (Maxim), nanging sampeyan bisa ngomong jeneng drone kasebut ing pasukan kita? opo opo Lha, sapa sing bisa lan nemokake, lan ngunjungi artileri, lan sing paling penting, teka ing wektu
          menyang lokasi Hymars (nganti dheweke nembak maneh lan mbuwang saka posisi tembak iki)?!?
          Kanggo miwiti, ayo njupuk panggonan khas Hymers 50 - 60 km saka LBS.
          hi
          1. Maxim G
            Maxim G 18 September 2022 10:04
            0
            Aku ora bakal nelpon.
            Lan kok aku ora duwe, sayangé, pitakonan ora kanggo kula.
        3. aszz888
          aszz888 18 September 2022 10:13
          +4

          Maksim G (Maksim)
          Dina iki jam 08:59
          ANYAR

          +2
          Lan pitakonan iku, iku ndadekake pangertèn kanggo pager Taman - yen sampeyan bisa ndeteksi target karo drones pengintaian lan ngarahake serangan artileri ing karo bedhil poto-propelled dipandu dening rudal karo MLRS.
          Seni kita ora mesthi ana ing jarak sing ngrusak. Amarga ngumbara nglirik drones sing indispensable ing kasus iki. Mung weruh - ditampar.
          1. Maxim G
            Maxim G 18 September 2022 12:52
            -4
            Gambar becik saka donya sing ora njupuk menyang akun akeh faktor.
          2. K-36
            K-36 18 September 2022 13:52
            -2
            Mung weruh - ditampar.
            Sebutake jinis UAV sing apik banget lol
            hi
          3. Maxim G
            Maxim G 18 September 2022 15:08
            -4
            Sampeyan ora perlu kanggo ngenali apa sing bakal kita tindakake?
      2. alexmach
        alexmach 18 September 2022 09:29
        +1
        Kenapa dumadakan? Kanggo ngrusak, uga kanggo nggunakake drone kamikaze, intelijen dibutuhake, lan dheweke sing pincang ing sikil loro.
        1. Nyrobsky
          Nyrobsky 18 September 2022 09:55
          +6
          Kutipan saka alexmach
          Kenapa tiba-tiba? Kanggo nyirnakake, uga nggunakake drone kamikaze, intelijen dibutuhake, lan dheweke sing pincang ing sikil loro.

          Kanthi pengintaian lan ngarahake drone utawa artileri ing target, kabeh wis jelas, nanging aku wis ngelingi persis. drone kamikaze, i.e. yen kasus sadurunge karusakan saka chimeras tanpa partisipasi. Kepiye carane wong kasebut takon? -
          Nanging sadurunge tekane drone iki, ora ana sing bisa numpes HIMARS?
    2. Kapral Alpha
      Kapral Alpha 18 September 2022 08:51
      +6
      Lan apa

      Kabeh ana kanggo numpes kabeh sing ana ing Ukraina saiki. Mung ora ana interaksi sing apik ing antarane sing nemokake obyek kasebut lan sing nggawe keputusan kanggo numpes. Nalika kabeh wis disepakati, target duwe wektu kanggo mlayu. Ora mesthi, nanging luwih kerep tinimbang sing dakkarepake.
  6. Lech saka Android.
    Lech saka Android. 18 September 2022 08:40
    +2
    Kabeh padha, drone kamikaze iku apik ... sijine koordinat target menyang program drone lan nerusake.
    Cangkang kasebut ngirit akeh wektu lan sumber daya ... Aku duwe masa depan sing apik ... apa wae sing bisa dilebokake ing memori kanggo ngilangi obyek kanthi piranti kasebut ... saka pasuryan wong menyang koordinat jendhela ngendi dheweke kudu mabur.
    Mulane, aku mikir yen ora bakal angel numpes Zelensky ing Izyum ... kita ninggalake kanggo mengko.
    1. Nexcom
      Nexcom 18 September 2022 08:56
      +5
      lagi ngenteni nalika, miturut skenario sing wis kedaden, loro canisters saka bensin lan bolongan bank ndudhuk metu ing mburi bank bakal katon.
    2. Maxim G
      Maxim G 18 September 2022 08:58
      +2
      Amunisi loitering (alias drone kamikaze) dikontrol dening wong saka panel kontrol remot.
    3. VitaVKO
      VitaVKO 18 September 2022 09:07
      +5
      Quote: Lech saka Android.
      Isih apik drone kamikaze

      Sembarang senjata kanthi panggunaan sing tepat nuduhake efisiensi dhuwur. Pitakonan iku murni kelayakan ekonomi. Contone, yen dheweke mburu prajurit ing parit, mula ora ana drone sing cukup. Lan yen sampeyan nyoba ngrusak tank utawa pos komando sing dikubengi, mula kekuwatan bahan peledak ora bakal cukup.
      Mulane, data saka drone sadurunge serangan kudu dievaluasi kanthi bener lan tansah dikirim kanthi podo karo artileri, misil utawa penerbangan.
      Trick kanggo njaga wektu reaksi saka sistem saka wayahe deteksi kanggo asor kanggo minimal. Ing babagan iki, drone kamikaze ngluwihi saingan. Sanajan babagan efektifitas pertempuran, sawetara granat F1 mung dipasang ing quadrocopter bakal nindakake misi tempur kanthi luwih apik. Banjur bisa uga ora mung kanggo nindakake serangan sanalika sawise deteksi target, nanging uga kanggo ngevaluasi asil saka impact geni. Lan kanthi drone kamikaze, ora bisa ndeleng asil
      1. ruha
        ruha 18 September 2022 10:08
        +1
        A copter karo granat punika bab alon. Sanajan, bebarengan karo kamikaze, efektifitas kudu nambah proporsi utawa kaping pirang-pirang
      2. K-36
        K-36 18 September 2022 15:29
        0
        SW. Vita VKO (Vitaly) Kiriman sampeyan kebak nalar sing logis lan apik. Iki minangka plus gedhe. Nanging ukara pungkasan saka kirim (Lan ora bisa ndeleng asil karo drone kamikaze) Aku banget unpleasantly disabetake. Ketoke, sampeyan terus terang overslept video saka Suriah (lan aku biasane meneng bab Karabakh lan Azerbaijan). Apa masalah kanggo nongkrong drone-operator lan njupuk (transfer gambar menyang operator sampeyan) ??? Paling ora maju kendaraan lapis baja, paling ora infantri (ing serangan utawa ing trenches). Lan apa yen drone kamikaze teka lan njeblug tank maju, banjur drone - operator iman ora bakal ngidini film kabeh? Iku prakara liyane yen jero konco garis mungsuh. Iki minangka topik sing kapisah ... Nanging aku wani, tanpa mangu-mangu, kanggo negesake manawa ing LBS gambar medan perang kaping satus luwih penting kanggo para pejuang tinimbang kabeh sukses sing ora katon ing mburi garis mungsuh. ya
        Sayange, tanpa kalimat pungkasan, kiriman sampeyan dikutip kanthi wicaksana.
        hi
      3. Maxim G
        Maxim G 18 September 2022 16:33
        -3
        Kutipan: VitaVKO
        Ing babagan iki, drone kamikaze ngluwihi saingan.

        Miturut slowness.
    4. Navodlom
      Navodlom 18 September 2022 09:08
      +5
      Quote: Lech saka Android.
      sijine koordinat target menyang program drone lan pindhah

      Kontrol manual ing mode online.
      Mesthine, mode siyaga otomatis / nglereni bunder bisa uga logis.
      Nanging ngarahake target kanthi gagang.
    5. alexmach
      alexmach 18 September 2022 09:33
      +1
      apa wae bisa dilebokake ing memori kanggo ngilangi obyek kasebut nganggo piranti kasebut ...

      Ya, ya, lan dheweke uga bakal mabur "ing endi wae" sawise iku. Dhumateng alamat pos ingkang dipun lebeti rai.. utawi ing papan pedamelan.

      atas jenenge wong

      wong bodho ya. Aku kenal gendhakan saka lakune .. saka dhuwur pesawat.
      Napa sampeyan nulis omong kosong iki?
      1. Lech saka Android.
        Lech saka Android. 18 September 2022 10:16
        -1
        Kutipan saka alexmach
        ya. Aku kenal gendhakan saka lakune .. saka dhuwur pesawat.
        Napa sampeyan nulis omong kosong iki?

        Ing sawijining wektu aku duwe kamera Jepang kanthi resolusi dhuwur ... saka telung atus meter kabeh jerawat ing raine wong katon ... Aku ora ngomong babagan peralatan khusus sing ora bisa diakses lan diklasifikasikake dadi manungsa.
        Sampah sing didol ing toko kita ora apik kanggo sol.
  7. Sibguest
    Sibguest 18 September 2022 08:41
    +3
    Aku setuju karo raguli: iki dudu "kembang".
    Aku ngusulake ngganti drone dadi jeneng: Ragul, Sailed, Gift, Hello!, Good afternoon!, ....
  8. Darurat
    Darurat 18 September 2022 08:41
    +5
    "Geranium sing apik tenan" (c) nglirik Wis disabetake dening nostalgia.
    1. Egoza
      Egoza 18 September 2022 09:20
      +4
      Quote: Darurat
      "Geranium sing apik tenan" (c)

      Kembang sing apik banget, lan dheweke isih sambat! Mungkin dheweke kudu golek kaktus kanggo dheweke? )))
      1. Darurat
        Darurat 18 September 2022 09:55
        +3
        Ing "Salo-1" dheweke, mesthine bakal setuju.
  9. Swasta SA
    Swasta SA 18 September 2022 08:44
    +3
    Iranians plus, kita minus. Sadurunge, perlu kanggo pot kanggo tunas "Geranium-2"
    nyiapake .
    1. vladcub
      vladcub 18 September 2022 09:05
      -4
      "Iranians plus" ana infa sing Iranian: "shahid" iku pembangunan Israel
      1. User_neydobniu
        User_neydobniu 18 September 2022 09:35
        +6
        "Iranians plus" ana infa sing Iranian: "shahid" iku pembangunan Israel

        Ya, mesthi, lan padha nuduhake teknologi karo Iran, lan sing paling penting dhasar dhasar, lan uga mbangun pabrik kanggo produksi utamane kanggo Iran. ngguyu
        1. vladcub
          vladcub 18 September 2022 15:34
          0
          Kanggo tanduran, ora mungkin, nanging ana intelijen teknis
    2. Darurat
      Darurat 18 September 2022 09:58
      +1
      Sampeyan pancen bener. Nanging iki asli kita - "gludhug ora bakal nyerang, petani ora bakal nyabrang dhewe" lan "nganti pitik jago goreng pecks ing bokong." Siji bab mbantu metu, sanajan kita sabuk kanggo dangu, nanging kita cepet. keprungu
    3. ruha
      ruha 18 September 2022 10:11
      0
      Kamentrian Pertahanan kita wis suwe ngobong drone. Nalika wong-wong Amerika pisanan muncul ing taun 80-an, Departemen Pertahanan USSR ora bisa nindakake perkara sing padha, utawa bisa uga Misha, sing dicap nyerahake negara kasebut, ora ngidini.
      1. User_neydobniu
        User_neydobniu 18 September 2022 12:43
        -1
        Nalika wong-wong Amerika pisanan muncul ing taun 80-an, Departemen Pertahanan USSR ora bisa nindakake iki

        Carane ora bisa? Lan Tu-243, Tu-141, Bumblebee-1?
  10. Vladimir Vladimirovich Vorontsov
    Vladimir Vladimirovich Vorontsov 18 September 2022 08:46
    +8
    Pasukan Rusia wis aktif nggunakake mesthine wong Iran drones diganti jeneng kanggo "Geranium-2"

    ***
    - Mbahku mekar ing windowsill geraniumb. Dheweke nelpon dheweke "Iran"...



    ***
    1. aszz888
      aszz888 18 September 2022 10:19
      +1

      Vladimir Vladimirovich Vorontsov (Vladimir Vladimirovich Vorontsov)
      Dina iki jam 08:46
      ANYAR
      +3
      Pasukan Rusia aktif nggunakake drone Iran, jenenge "Geran-2"

      ***
      - Nenekku duwe geranium ing windowsill. Dheweke diarani "Iran" ...
      Aku ora ngerti babagan "Iran", nanging aku ngakoni kanthi lengkap !!! Nanging nyatane ing desa-desa ing saben omah ana (muga-muga) kembang kasebut. Ing tutul slightest, padha ngetokake ambune tart sing tajem nanging nyenengake.
  11. roket757
    roket757 18 September 2022 08:47
    +2
    Edisi Amerika: Militer Ukraina sambat babagan panggunaan drone kamikaze Geran-2 dening pasukan Rusia
    . Iki serius?
    Apa ana wong liya sing ngeluh babagan apa wae?
    1. cniza
      cniza 18 September 2022 08:52
      +9
      Wektu sing apik! hi

      Piye wae, bubar, ora ana keluhan, lan ing kene maneh ...
      1. roket757
        roket757 18 September 2022 08:59
        +2
        Salam prajurit
        Kabut perang ... ing saben sisih padha nulis soko ... beda.
        Kahanan kasebut ambigu, kedadeyan kedadeyan, kabeh ana ing lapangan, lan amarga ora ana sing bisa ngomong / mbuktekake yen dheweke menang tanpa syarat, lan mungsuh kalah kanthi kategoris, macem-macem, fakta sing ora penting, kedadeyan lan diterangake ...
        Kabeh ngenteni soko!!!
        Kita uga bakal ngenteni lan ndeleng.
        1. cniza
          cniza 18 September 2022 12:27
          +4
          Ngenteni dudu perkara bersyukur, nanging pilihan ora apik...
          1. roket757
            roket757 18 September 2022 13:27
            +2
            Bisnis kita sofa ... ngenteni lan ndeleng.
            Ana tansah pilihan, nanging ana uga watesan.
            1. cniza
              cniza 18 September 2022 14:09
              +5
              Ana akeh sing kudu dipikirake sadurunge ngomong. lan luwih akeh sing kudu ditindakake ...
              1. roket757
                roket757 18 September 2022 14:44
                +2
                Ana sing kudu mikir kanthi apik lan nggawe keputusan sing dibutuhake.
                1. cniza
                  cniza 18 September 2022 19:22
                  +5
                  Dadi kita ngenteni keputusan, kita ora duwe pilihan ...
      2. Nexcom
        Nexcom 18 September 2022 09:00
        + 12
        Yen protoshumer ngeluh, mula drone digunakake kanthi efektif nglawan dheweke. Kita kudu terus maju!
        1. roket757
          roket757 18 September 2022 09:06
          +3
          Iki acara biasa. Iku mung perang, mung terus kanggo nglengkapi tentara karo macem-macem senjata kejut, sing dibutuhake wiwit wiwitan ...
      3. ruha
        ruha 18 September 2022 10:17
        0
        Lan kita kudu nyathet kabeh keluhan ing mangsa ngarep, supaya ora kelakon.
    2. Reptiloid
      Reptiloid 18 September 2022 20:56
      +1
      Kutipan saka roket757
      .... Apa wong liya utamané sambat babagan soko?

      ngguyu Iku misale jek kula karo sawetara terjemahan, sampeyan bisa ngganti kasunyatan, padha bisa nesu, nesu.
      1. roket757
        roket757 18 September 2022 21:36
        +1
        Ha, kanthi pirang-pirang terjemahan, malah intisari bisa diuripake / diuripake.
        1. Reptiloid
          Reptiloid 19 September 2022 04:43
          +1
          Ya, lan mbengok kaget ---- kanggo shooo? Iki standar dill
  12. trafllot1832
    trafllot1832 18 September 2022 08:47
    +6
    Dheweke ngapusi, kabeh difoto saka macem-macem sudut, njupuk gambar siji stabilizer. Kita duwe garis UAV "kembang". Kayane kita duwe "bintang".
    1. roket757
      roket757 18 September 2022 09:08
      +1
      Kayane ora ana sisih konfrontasi sing cepet-cepet nulis babagan apa sing ora nyenengake kanggo nulis prentah kasebut ...
      Dadi luwih kerep nulis babagan acara biasa, luwih penting tinimbang sing pantes.
    2. ruha
      ruha 18 September 2022 10:18
      +1
      Iki dudu produksi kita nanging rebranding saka norma. Konsonan karo Tehran
      1. trafllot1832
        trafllot1832 18 September 2022 10:22
        +2
        Geranium - Tehran Sampeyan pancen gedhe mripate Stirlitz durung nate cedhak karo kegagalan. ombenan
  13. cniza
    cniza 18 September 2022 08:51
    +6
    Edisi Amerika nyerat manawa militer Ukraina wiwit sambat babagan panggunaan drone Iran kanthi aktif dening tentara Rusia kanggo serangan ing kendaraan lapis baja.


    Carane padha sambat? Njaluk perlindungan?
    1. roket757
      roket757 18 September 2022 09:02
      +1
      Ing lapangan, kabeh luwih angel, luwih tragis ... lan macem-macem hacks teka dhewe, asring nggawa acara sing penting.
      1. cniza
        cniza 18 September 2022 12:29
        +4
        Sing paling elek iku dadi kebiasaan...
        1. roket757
          roket757 18 September 2022 13:29
          +1
          Urip kuwi pancen aneh ... kita wis biasa, sabar lan ... umume kedadeyan kanthi cara sing beda-beda, nanging umume, kaya biasane.
          1. cniza
            cniza 18 September 2022 14:10
            +4
            Ya, nanging aku pengin dadi manungsa ...
            1. roket757
              roket757 18 September 2022 14:46
              +1
              Sampeyan tansah pengin samubarang rampung bener!
              Lan ing pungkasan kita entuk ... beda.
              1. cniza
                cniza 18 September 2022 19:26
                +4
                Ya, aku pengin sing paling apik, nanging ternyata, kepiye, proses goyang sing dawa ...
                1. roket757
                  roket757 18 September 2022 20:11
                  +1
                  Dadi wektu kanggo cepet-cepet, wektu tundha mbebayani.
                  1. cniza
                    cniza 18 September 2022 20:49
                    +4
                    Iku teka alon, alon banget ...
                    1. roket757
                      roket757 18 September 2022 21:34
                      +1
                      Dadi kita bakal weruh sapa lan apa sing wis tekan.
    2. ruha
      ruha 18 September 2022 10:18
      0
      Luwih ya. Dheweke njaluk nyerang Iran!)))
  14. Fantazer911
    Fantazer911 18 September 2022 08:51
    +7
    Rusia iki, padha ora nglilani ukrovermoht ngipi elek warga sipil, supaya padha wiwit sambat babagan ora demokratis Rusia, nanging kasunyatan sing Fashington dening tangan Ukrainians numpes Ukrainians piyambak punika pakewuh, Zelya didol negara kanggo Amerika, lan anggere ana Ukrainians, bakal ana obzat lengkap, kanggo Ukrainians pungkasan, iku worth mikir bab wong Ukraina, lan sampeyan kudu iku, numpes dhewe lan wong karo tangan dhewe, Begjanipun kanggo panguwasa sing ora. duweke sampeyan, demi Amerika Serikat lan NATO, sampeyan nyelehake sirahmu, lan ngrusak nasibe, kesehatanmu, dheweke ora bakal ngelingi sampeyan mengko, nanging ing Amerika Serikat dheweke semangat nggosok tangane, nambah bahan bakar menyang geni!
    1. Maxim G
      Maxim G 18 September 2022 09:07
      -2
      Kutipan: Fantazer911
      Iki Rusia ora ngidini ukrovermohtu ngipi elek ing peacekeeper


      Dadi shelling Donbass, wilayah Ukraina dibebasake saka rezim Kyiv, pemukiman tapel wates Rusia saben dina, apa sing sampeyan omongake?

    2. ukum70
      ukum70 18 September 2022 09:20
      +1
      iku worth mikir bab wong Ukraina, lan sampeyan kudu iki

      Ana masalah: ora ana sing kudu dipikirake.
  15. astra wild2
    astra wild2 18 September 2022 08:56
    +2
    "Ora ana sing teka saka Tehran" malah aku krungu manawa Iran resmi ngonfirmasi pangiriman Drone paling anyar menyang siji kekuwatan utama.
  16. Revolver
    Revolver 18 September 2022 08:58
    +5
    nistha. Dheweke dhewe ora bisa ngasilake, dheweke kudu tuku ora malah saka China sing dianggep ramah lan meh sekutu, nanging saka "kekuwatan teknologi gedhe" Iran, amarga ora ana sing adol kanthi sopan. Lan "sekutu" Cina-jinis ora cepet-cepet ngganti impor ora mung karo produk militèr utawa malah produk dual-nggunakake, nanging karo sawetara lengkap sipil bagean otomatis lan perakitan kanggo mobil. Nanging wong Tionghoa wis ngunggahake rega mobil nganti tingkat Eropa, njupuk kauntungan saka kasunyatan manawa wong Eropa nyata wis ngosongake ceruk.
    Nanging yen ana satelit lan Gagarin.
    1. Egoza
      Egoza 18 September 2022 09:25
      +4
      Quote: Nagant
      Aku kudu tuku ora malah saka China mesthine loropaken lan meh sekutu, nanging saka "daya teknologi gedhe" saka Iran,

      Ayo! Kanggo ngelingi Tehran gedhe - 43, Iran bakal seneng ndhukung kesepakatan iki. Ayo padha ngedol liyane. Kajaba iku, "produk" wis kabukten efektif. Lan Iran isih migunani banget kanggo kita.
      1. Tusv
        Tusv 18 September 2022 10:55
        +3
        Quote: Egoza
        Kanggo ngelingi Tehran gedhe - 43, Iran bakal seneng ndhukung kesepakatan iki.

        Ora babagan carane Elena. Kanggo Great Tehran - 43 kelakon, ing patang puluh siji USSR lan Naglichan, Iran dikuwasani ing 6 dina. Ora mungkin wong Persia seneng. Dheweke nyeret menyang SCO. Pancen bener. Saiki kudu
    2. stelltok
      stelltok 18 September 2022 09:44
      +8
      Dheweke ora bisa ngasilake

      Lan apa negara sing bisa nindakake kabeh?
      Iran ora nggawe UAV piyambak. Ana uga komponen sing diimpor.
      Ya, Iran ora apik karo penerbangan, ruang angkasa, lan liya-liyane.
      Nanging yen ana satelit lan Gagarin.

      Ana ing negara kanthi populasi 300 yuta jiwa.
    3. ruha
      ruha 18 September 2022 10:21
      -3
      Pom bensin gedhe ora bisa ngasilake apa-apa kajaba pengiriman bahan mentah NATO! Substitusi impor piye wae ngganggu pasar cilik iki.
    4. aszz888
      aszz888 18 September 2022 10:22
      +2

      Nagant (Revolver saka sistem Nagant model 1895)
      Dina iki jam 08:58
      ANYAR
      +5
      nistha. Dheweke ora bisa ngasilake, dheweke kudu tuku ora malah saka China sing mesthine loropaken lan meh sekutu, nanging saka "kekuwatan teknologi gedhe" Iran, amarga ora ana sing adol luwih sopan ...
      Garing mesthi. Nanging ing wektu sing padha, sampeyan bisa nggawe barter apik karo Iran, anggere ora cukup drone dhewe.
  17. ZAV69
    ZAV69 18 September 2022 09:01
    +2
    Drone isih kembang. Soonny Joe wis takon kaping pirang-pirang nalika sampeyan bakal nggunakake senjata nuklir taktis. Lumrahe, dheweke ngucapake tembung liyane, nanging tegese padha. Punika woh wohan beri.
  18. Navodlom
    Navodlom 18 September 2022 09:11
    +2
    ing dina anyar, minangka asil saka serangan dening drones kamikaze, loro 152 mm self-propelled howitzers, loro 122 mm self-propelled bedhil lan loro infantri kendaraan tempur padha numpes.

    Kanggo numpes Acacia utawa Carnation, sampeyan kudu nindakake biaya prayoga ing Papan.
  19. Komentar wis dibusak.
    1. Nexcom
      Nexcom 18 September 2022 10:31
      +1
      Passion-bearers, peduli iku .. Etit menyang kiwa. ngguyu
  20. Paradoks163
    Paradoks163 18 September 2022 09:17
    0
    Aku kepengin weruh kepiye teknis drone kamikaze Iran, umpamane, dibandhingake karo lancet kita? Iki sing dakkarepake, mbok menawa kita ora perlu nyipta sepeda kanggo 5-10 taun, banjur ngasilake 100 potong. drones iki kanggo $ 100500, lan kanggo gawé 10 Unit karo dhuwit iki. nanging kurang angel kanggo nggawe drone?
    Kita wis sukses sing jelas ing perang nglawan artileri amarga efektifitas drone Iran utawa amarga jumlah sing cukup, utawa mungkin drone Iran duwe hulu ledak luwih akeh tinimbang kita, lan iki efektifitase?
  21. v1er
    v1er 18 September 2022 09:19
    +9
    1. Saboteur_Navy
      Saboteur_Navy 18 September 2022 09:55
      +3
      Sing apik, sing paling penting wiwit tumindak kaya sing dakngerteni apik
    2. Nexcom
      Nexcom 18 September 2022 10:33
      +2
      Figasse padha buzz - padha kudu krungu kanggo 10 km.
    3. asetofenon
      asetofenon 18 September 2022 12:11
      0
      Sawetara kartun. Jeblugan kanggo atusan kg bahan peledak narik. Dadi persiyapan kanggo diluncurake cukup apik.
      1. landasan pacu-1
        landasan pacu-1 18 September 2022 14:21
        -3
        Ana video ing ngendi UAV Iran mesthine ngrusak target, nanging kanthi warna-warni (banget) njeblug sethithik sadurunge kena ... nglirik
        1. v1er
          v1er 20 September 2022 06:59
          0
          Kartun dudu kartun, nanging Saudis bisa nembus pertahanan udara lan nyerang infrastruktur minyak lan gas.
  22. 2ya19
    2ya19 18 September 2022 09:28
    +5
    Iran, tegeran, geranium 2,3,4 lan liya-liyane ... Lan liyane, lan luwih kerep, lan luwih tepat !!!
    1. Jovanni
      Jovanni 18 September 2022 09:48
      +5
      Iran, Tehran, geranium, amin...
      1. Nexcom
        Nexcom 18 September 2022 10:34
        +2
        Ya, ya, ana 2, 3, 4 Amenit kasebut, lsp. liyane lan liyane mbiyantu.
  23. Sergey39
    Sergey39 18 September 2022 09:32
    +9
    Sampeyan perlu, ora mung kanggo tiba asleep karo drones, nanging uga kanggo saben shelling saka Donetsk kutha tentrem liyane, indicatively lan ngumumake apa, kanggo numpes infrastruktur kritis kutha-kutha Ukraina, iku saranake kanggo miwiti saka Western Ukraina!
    1. Nexcom
      Nexcom 18 September 2022 10:35
      +1
      Apa sampeyan mikir bakal nampa tembung Retribusi? Iku mbokmenawa ora bakal teka ...
  24. Jovanni
    Jovanni 18 September 2022 09:45
    +4
    Thanks kanggo wong Iran, nanging kita kudu nindakake dhewe, nanging luwih akeh. Lan ora mung conto demonstrasi, kaya biasane ...
  25. Lykases1
    Lykases1 18 September 2022 09:48
    +5
    Aku mung ora bisa ngerti kok drones iki ora bisa riveted karo kita? Nah, apa pancen luwih angel tinimbang Sarmat, Zircon, kapal selam?
    1. Chronos
      Chronos 18 September 2022 10:00
      +2
      Kutipan saka Lykases1
      Aku mung ora bisa ngerti kok drones iki ora bisa riveted karo kita? Nah, apa pancen luwih angel tinimbang Sarmat, Zircon, kapal selam?

      Kita duwe drone kamikaze dhewe - "Cube" lan "Lancet". Nanging padha ora cukup. Lan kanggo drone Iran, siji liyane kudu dicathet. Kamikaze apik, nanging kita banget kurang pengintaian lan pengintaian-strike drones. Nganti saiki, drone pengintaian saka Iran wis katon sepisan. Mbokmenawa sijine luwih. Drone pengintaian lan serangan durung muncul. Yaiku, padha kudu bantuan kanggo ngalahake Highmars lan rodha bedhil poto-propelled miturut asas kang ditemokaké piyambak, kang nandur piyambak karo roket.
  26. azkolt
    azkolt 18 September 2022 09:50
    +1
    "Saiki, panggunaan drone Iran sing akeh banget wis kacathet ing wilayah wilayah Kharkiv, nanging ora dikecualekake yen bakal katon ing wilayah liyane ing mangsa ngarep."
    A statement aneh, amarga padha wrote babagan nggunakake ing wilayah Zaporozhye sawetara dina kepungkur.
  27. Saboteur_Navy
    Saboteur_Navy 18 September 2022 09:52
    +3
    Isih UAV jarak adoh
    92 brigade apu? Tim sing ala banget
  28. azkolt
    azkolt 18 September 2022 09:55
    +3
    Kutipan saka Lykases1
    Aku mung ora bisa ngerti kok drones iki ora bisa riveted karo kita? Nah, apa pancen luwih angel tinimbang Sarmat, Zircon, kapal selam?

    Kajaba iku, obrolan babagan iki ing VO wis kedadeyan wiwit taun 10, utawa bisa uga sadurunge, aku ndhaptar ing kene. Kabeh kaya biasane karo kita. nyiapake perang sadurunge. Dheweke nganggep yen dheweke ora bakal efektif, perang elektronik ora ngidini dheweke bali. Aku mung teka saka Crimea lan sopir mendhoan sing ndamel kula menyang stasiun marang kula sing kanca-kanca padha perang ana lan padha ngomong sing Ukraina kerep murub ing wong saka helikopter. lan ing ngendi pertahanan udara kita saiki ora jelas! Lan sampeyan ngomong drone!
  29. Roso 56
    Roso 56 18 September 2022 10:00
    +2
    Nanging carane padha wanted - a la ger, com a la ger.
  30. MaKeNa
    MaKeNa 18 September 2022 10:04
    +3
    Yen topik kasebut wis ilang, mula produksi drone kasebut kudu digawe ing stream! Sampeyan menehi 10 drone saben dina !!! Ora luwih saka 50!!!!!
  31. wuh wuh
    wuh wuh 18 September 2022 10:12
    +1
    Drone Kamikadze saiki aktif digunakake dening loro-lorone: Rusia - dhewe lan Iran, Ukraina - Amerika lan Polandia.
    Iki minangka jinis senjata efektif anyar sing angel dilawan.
  32. Bai
    Bai 18 September 2022 10:16
    +1
    Iku wektu kanggo tuku mau. Lan liyane. Kanggo saben drone Hymers 10 - lan ora bakal ana Hymers. Ora ana ing Ukraina utawa ing AS. Barang Piece, Nanging
  33. alexey alekseev_2
    alexey alekseev_2 18 September 2022 10:31
    +2
    Ngendi padha sambat? Ing liga reformasi seksual? Utawa isih ing sportsloto ngguyu
  34. Okakakiev
    Okakakiev 18 September 2022 10:36
    +3
    Artikel kasebut ngemot komentar sing lucu banget saka Amerika.
    Lan kanggo apa kita
    Dheweke ngirim ipat-ipat ing Iran lan China lan kuwatir yen dheweke tumindak ala. Carane wani menehi senjata? Adhuh...
  35. mateni fasis
    mateni fasis 18 September 2022 10:44
    +3
    Aku bungah banget yen kita tuku lan nggunakake UAV Iran. Liyane bakal ngenali sawers budget lan fraudsters sing dipun promosiaken UAVs domestik ing pameran lan nyariosaken bilih kita kejiret munggah karo lan overtook everyone (mesthi, yen ana corpus delicti).
    1. Mazunga
      Mazunga 19 September 2022 08:22
      0
      ya, luwih becik nyelehake sawmills ing drone lan dikirim kanggo pengintaian, supaya bisa ngomong)))
  36. yowis
    yowis 18 September 2022 11:35
    0
    Sambat: "Lha awake dhewe?"
    Miturut cara, carane padha ngomong "geranium"?
    1. lawas
      lawas 18 September 2022 12:17
      +1
      Nah, yen pahlawan iku pahlawan, mula geranium iku omong kosong! nglirik Katon.
  37. Glagol1
    Glagol1 18 September 2022 11:41
    +1
    Ana akeh publikasi, ing kene Kirill Ryabov nulis, nanging aku ora bisa nemokake ing ngendi wae apa bobot saka hulu ledak, yen kurang saka kilogram, banjur plastida digunakake? Apa ana sing krungu kabar apik babagan iki? Kabeh ing kabeh, Aku iku produk banget migunani.
  38. Maiman61
    Maiman61 18 September 2022 12:32
    +1
    Banderists ngluncurake drone kamikaze Amerika, nanging sampeyan bisa miwiti, dheweke "demokratis"! Nanging sing Iran ora bisa diluncurake, dheweke ora "demokratis"!
  39. Ludmila Myshkina
    Ludmila Myshkina 18 September 2022 12:36
    +1
    menarik, nanging wiwit taun 18, kang drone wis digunakake? lan ora nelusuri drone, nanging drone pertempuran. carane akeh tambang lan granat padha di buwang ing kepala ora mung milisi, nanging uga purposefully dijupuk sipil. dikirim video
  40. Mauritius
    Mauritius 18 September 2022 12:42
    0
    Edisi Amerika: militèr Ukraina sambat babagan panggunaan drone kamikaze "Geran-2" dening pasukan Rusia
    belay TK, celana nganggo tali. Ing trenches saka kethek! dukaSawise kabeh, padha wis ngandika, kanggo Ukrainia pungkasan. Nyuwun
  41. Maxim G
    Maxim G 18 September 2022 14:21
    -1
    Kutipan: Nyrobsky
    Apa sampeyan mikir yen pionir-burdocks melu pangembangan kesasar iki amarga ora seneng akut kanggo spotters UAV, bedhil self-propelled lan MLRS, lan dudu perancang sing netepi pesenan kasebut, kanthi nganggep kekarepan militer, apa apa padha arep njaluk ing output?

    Aku mikir yen ana gagasan ideal babagan kemampuan UAV: ​​kejut lan kamikaze.

    Bab sing padha kedadeyan karo TB2 nganti dheweke wiwit ndharat ing Ukraina. Sanajan ana keraguan babagan efektifitas kasebut sanajan sadurunge.
  42. VasyaRules
    VasyaRules 18 September 2022 23:29
    -3
    Yen efektif banget, mula sampeyan kudu tuku lan miwiti ngasilake luwih cepet ing wilayah sampeyan. Yen kita ora bisa nindakake dhewe, mula kita kudu sinau saka pengalaman lan teknologi saka negara liya
  43. Komentar wis dibusak.
  44. Mazunga
    Mazunga 19 September 2022 08:20
    +1
    wong Persia sing nggantheng isih ora ngguyu, saiki padha nguncalake barang sing apik kanggo kita, pindhah ragul kanthi sikil sing padha, lan dumadakan bubuk bakal mabur menyang langit terus-terusan.
  45. Mazunga
    Mazunga 19 September 2022 08:25
    +2
    Kutipan saka v1er

    candelabra ijo ing tutuk)))) nanging bobs apik
  46. Nesu66
    Nesu66 19 September 2022 12:22
    0
    - Mykola, pidemo ngalahake Muscovites ...
    - Lan yen padha kita?
    - Kanggo apa? nangis
  47. kasir
    kasir 19 September 2022 23:02
    0
    ana gosip sing udakara 20000 sing dituku ... Muga-muga iki bener