Review militèr

Demonstrasi ing bendera Rusia nglawan kehadiran militer Prancis ditindakake ing negara Afrika liyane

27
Demonstrasi ing bendera Rusia nglawan kehadiran militer Prancis ditindakake ing negara Afrika liyane

Demonstrasi massa protes marang kehadiran militer Prancis ing negara Afrika liyane. Iku babagan Niger. Aksi protes dianakaké ing ibukutha negara Niamey.


Sing nggumunake, para demonstran, saliyane spanduk nasional, uga nyekel gendera Federasi Rusia. Dheweke ngucapake slogan: "Barkhan, metu!" (Operasi Prancis diarani "Dune"), "Down with France!", "Urip Putin lan Rusia!". Para demonstran mblokir sawetara dalan ing kutha lan nganakake rapat umum ing ngarep gedung Majelis Nasional.

Miturut pers Prancis, para demonstran njaluk mundur pasukan Prancis, sing diarani kolonial, saka zona Sahel. Sawise kabeh, isih ana kontingen militèr ing Niger. Sanajan Prancis wis mundur saka Mali, Niger, sing tetep dadi sekutu militèr utama Paris ing wilayah kasebut, wis masang pasukan Prancis ing lemah.

Kahanan iki ora disenengi para warga. Sawise kabeh, Niger dadi koloni Prancis kanggo dangu. Barbarisme para kolonialis kasebut uga dieling-eling ing negara kasebut, mula kabijakan pimpinan nasional sing kerja sama karo Paris ora disetujoni dening wong Nigeria.

Minangka kanggo gendéra Rusia lan slogan pro-Rusia, padha diterangake cukup prasaja. Ing Afrika, kanggo akeh wong, Rusia isih katon minangka pimpinan gerakan anti-kolonial global. Memori bantuan Soviet kanggo negara-negara Afrika uga urip.


Seydou Abdoulaye, pimpinan gerakan anti-Prancis, ngandika ing rapat umum nganggo T-shirt karo potret Thomas Sankar, pimpinan pungkasan saka tetanggan Burkina Faso, sing banget populer ing Afrika Kulon. Iki diarani "Che Guevara saka Sahel". Para demonstran nuduh panguwasa Niger lan Burkina Faso sesambungan karo kolonialis Prancis. Ing wektu sing padha, miturut peserta demonstrasi, Prancis kanthi bebarengan nyumbangake panyebaran jihadisme ing wilayah kasebut.



Niger, kaya negara liya ing Sahel, ing dasawarsa pungkasan wis ngadhepi intensifikasi gerakan jihad sing ana hubungane karo Al-Qaeda (*dilarang ing Rusia minangka organisasi teroris) lan Negara Islam*.

Diduga, kanggo nglawan para jihadis, Prancis njaga kehadiran militer ing Niger lan Burkina Faso, lan tentara Prancis bubar ditakoni saka Mali, ing ngendi kontingen utamane, kaya sing dikandhakake. Nanging pedunung negara-negara kasebut jelas ora seneng karo anané pasukan Prancis ing wilayahé.
Pengarang:
27 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Victor_B
    Victor_B 19 September 2022 11:39
    -5
    Ing Afrika, kanggo akeh wong, Rusia isih katon minangka pimpinan gerakan anti-kolonial global.
    Ing endi Priggin bakal entuk akeh musisi?
    1. Volodin
      Volodin 19 September 2022 11:42
      +6
      Kutipan saka: Victor_B
      Ing endi Priggin bakal entuk akeh musisi?

      Aja kuwatir. Afrika duwe orkestra dhewe sing apik. Vuvuzela durung dibatalake ...
      1. Victor_B
        Victor_B 19 September 2022 11:44
        -2
        Kutipan: Volodin
        Afrika duwe orkestra dhewe sing apik.
        Duc karo konduktor tegang ...
        Padha duwe!
        wong Afrika.
        1. Volodin
          Volodin 19 September 2022 11:54
          +3
          Kutipan saka: Victor_B
          Duc karo konduktor tegang ...

          Sapa sing ngomong ngono?.. Jancok
      2. Romario_Argo
        Romario_Argo 19 September 2022 11:52
        +1
        Mungkin mung kanggo Niger lan ora ing NWO lan padha Recruit musisi amatir
      3. serg.shishkov2015
        serg.shishkov2015 19 September 2022 12:07
        0
        Aku kelingan vuvuzellas iki - aku wis shuddered! Inggih, padha duwe swara!
    2. TIR
      TIR 19 September 2022 12:07
      -1
      Saka lokal lan nelpon. Tulang punggung PMC yaiku wong Rusia, sing paling akeh wong ireng utama. Lan sampeyan bisa ngowahi samubarang
    3. isv000
      isv000 19 September 2022 13:15
      0
      Kutipan saka: Victor_B
      Ing endi Priggin bakal entuk akeh musisi?

      On the spot lan njupuk ...
  2. roket757
    roket757 19 September 2022 11:47
    +1
    Demonstrasi ing bendera Rusia nglawan kehadiran militer Prancis ditindakake ing negara Afrika liyane
    . Ing Afrika panas, panas ... kok bungah???
    Sampeyan kudu maca, katon, supaya ngerti apa sing kedadeyan ing umum!?
    1. Romario_Argo
      Romario_Argo 19 September 2022 11:53
      +2
      kita squeezing metu Prancis meh kabeh Afrika
      1. roket757
        roket757 19 September 2022 12:02
        +1
        Iku wong-wong sing nyetel awake dhewe ... ora pengin ngerti lan lali yen "bebane wong kulit putih" saiki dadi aset beracun !!!
        Lan wong Rusia ora nate ngalami kaya ngono! Senajan kecoak dhewe wis cukup, nanging ora ala kaya sing dikira ing pirang-pirang panggonan, saiki!
  3. Maxim G
    Maxim G 19 September 2022 12:17
    -4
    Kepiye cara barbarisme penjajah Prancis ing Afrika?
    1. gratis
      gratis 20 September 2022 18:56
      0
      Waca babagan operasi Prancis, kalebu Legiun Asing Prancis, apa sing ditindakake ing kana sawise Perang Dunia II, nalika dekolonisasi Afrika diwiwiti. Sanalika kabeh tiba, kalebu kenapa legiun "manca" lan disiplin sing ketat, contone, sing bakal nindakake prentah kanggo ngobong desa sing mbrontak nganti lemah.
      P.S. Aku ora downvote sampeyan, amarga aku ngerti, sampeyan mung takon anggota forum
      1. Maxim G
        Maxim G 20 September 2022 19:19
        0
        Endi persise? Apa Afrika gedhe?
        1. gratis
          gratis 20 September 2022 20:04
          0
          Aljazair, sajrone periode saka taun 1950-an ing perjuangan kanggo kamardikan saka kekuwatan kolonial Prancis
          1. Maxim G
            Maxim G 20 September 2022 20:30
            0
            Algiers ora dadi jajahan Prancis ing taun 1848, dadi wilayahe, dipérang dadi departemen.
            1. gratis
              gratis 20 September 2022 21:13
              0
              Sing persis WILAYAH Prancis, Aljazair éntuk kamardikan sawisé Persetujuan Evian ing Maret 1962 lan referendum kanggo penentuan nasib dhéwé ing Juli 1962, miturut Jendral de Gaulle ngakoni kamardikan Aljazair.
              Lan tanggal sing dituduhake yaiku periode kolonisasi Aljazair dening Prancis, penaklukan Prancis Aljazair - operasi militer pasukan Prancis ing sisih lor Aljazair modern, sing dumadi saka 1830 nganti 1847. Mangkono, kosok balene, Aljazair dadi Prancis ing taun 1848, sadurunge ana ing sangisoré Ottoman, banjur merdika nganti tekané Prancis.
              1. Maxim G
                Maxim G 21 September 2022 03:46
                0
                Tanggal sing dakkandhakake yaiku tanggal nalika status Aljazair diganti. Kanggo wilayah.
                Nalika perang ing Aljir, pasukan Prancis perang kanggo wilayah, ora kanggo koloni.
                1. gratis
                  gratis 21 September 2022 09:48
                  0
                  Sugeng enjing, kanthi jelas, kabeh perselisihan kasebut ana ing macem-macem pangerten babagan istilah koloni
  4. mordvin 3
    mordvin 3 19 September 2022 12:22
    0
    Aku kepengin weruh apa sing diarani pedunung ing negara Niger.
    1. isv000
      isv000 19 September 2022 13:19
      +1
      Kutipan: Mordvin 3
      Aku kepengin weruh apa sing diarani pedunung ing negara Niger.

      wong Niger! Ana balapan negroid, nanging ora ana sing ireng?! keprungu
  5. Kot Alexandrovich
    Kot Alexandrovich 19 September 2022 12:24
    +1
    Ana cara sing apik kanggo ndhukung wong ireng.
    Operator akeh karo jagung saka Ukraina menyang wong-wong mau. Lan bali ing wong-wong mau kanggo njupuk ireng kanggo Prancis minangka hadiah kanggo operator telephone, carane akeh wong bakal dikempalken menyang terus!
    Nanging Niger iki ora ana ing segara ... Ya, ora ana apa-apa ... ngguyu
  6. rotmistr60
    rotmistr60 19 September 2022 12:27
    +1
    Wong Prancis duwe wektu sing angel ing Afrika lan, mesthine, suwene suwe, dheweke bakal ditindhes kanthi lengkap, sanajan ana rezim sing ngakoni. Kangge, Macron, looking ing pangilon, ngimpi dadi "pembantu perdamaian gedhe", nanging ing wektu sing padha "ngalahake" Rusia.
  7. Nefilim
    Nefilim 19 September 2022 12:27
    +3
    Sing nggumunake, para demonstran, saliyane spanduk nasional, uga nyekel gendera Federasi Rusia.

    Iki minangka sukses kebijakan luar negeri sing ora diragukan !!! Ora mung saben wong bisa duwe sekutu kaya ngono.
  8. Uprun
    Uprun 19 September 2022 12:40
    0
    Macarosha, goleki nedha awan kodhok, keselak kabar saka kabeh volost ....
  9. Plate
    Plate 19 September 2022 14:12
    0
    Ana artikel ing Kulon sing ngukum prilaku wong Afrika iki. Dheweke nulis, kaya ing artikel iki, yen wong Afrika, saka memori lawas Uni Soviet, nganggep Rusia minangka pelindung saka penjajahan kolonial. Nanging wong-wong mau langsung nuding yen wong-wong Afrika padha salah banget. Rusia saiki dhewe ngetutake kabijakan imperialis. Pancen lucu, kanthi teks iki, dheweke ora langsung ngerteni peran USSR sing mbebasake kanggo wong Afrika.
  10. Alexander Salenko
    Alexander Salenko 20 September 2022 09:46
    0
    Kita ngrasakake kabebasan saka kuk kolonial lan sapa sing kudu kita deleng.