Review militèr

Dadi dikenal babagan masalah mungsuh nalika mundur saka Zaitsevo menyang Artyomovsk

80
Dadi dikenal babagan masalah mungsuh nalika mundur saka Zaitsevo menyang Artyomovsk

Wilayah sing dikuwasani dening pasukan sekutu ing wilayah Artyomovsk (Bakhmut) saya tambah akeh. Sadurungé, ana laporan sing Unit saka 4 lan 58 Brigade saka angkatan bersenjata Ukrainia, kang nandhang losses pinunjul ing personel lan militèr, ninggalake desa, dumunung ing teritorial antarane Gorlovka lan Artyomovsk kasebat. Sawetara minggu kepungkur, pasukan sekutu bisa "pancing" ing desa Zaitsevo, banjur desa kasebut dikendhaleni.


Saiki giliran wis teka menyang Zaitsevo liyane.




Ing wektu sing padha, detasemen Angkatan Bersenjata Ukraina, mundur menyang pinggiran kidul Artyomovsk, duwe masalah sing signifikan amarga bagean Artyomovsk wis ana ing kontrol pasukan Milisi Rakyat Republik. Dadi, dina iki informasi manawa pasukan republik wis rampung ngontrol fasilitas industri liyane ing kutha kasebut. Kita ngomong babagan tanduran Artyomovsky saka anggur sampanye "Artwineri". Iki minangka perusahaan industri gedhe, sing digawe ing jaman Soviet lan sawetara taun kepungkur dadi produser anggur sparkling paling gedhe ora mung ing Ukraina, nanging ing saindenging Eropa Timur.

Sajrone mundur menyang kutha saka desa Zaitsevo, mungsuh nandhang kapitunan liyane, amarga artileri kita nyerang dheweke ing pinggir.

Mangkono, Angkatan Bersenjata Ukraina ing Artyomovsk "ditarik" saka wétan, tenggara, lan saiki - langsung saka kidul. Minangka asil pembebasan Zaitsevo, pasukan kita duwe kesempatan kanggo ngembangake sukses lan pindhah menyang wilayah kidul Artyomovsk. Mungsuh terus nempel ing aglomerasi Artyomov-Soledar, nyoba njaga garis pertahanan nganti Seversk.
80 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Dmitry Karabanov
    Dmitry Karabanov 19 September 2022 20:28
    + 18
    Wong lanang ing garis ngarep - sampeyan pahlawan! Senadyan "Kharkov regrouping" kanggo terus ngalahake mungsuh - iki feat! Nanging printah - saka Staff Umum kanggo Supreme - cetha ora bisa kanggo menang salah siji saka nomer utawa skill. Mungkin iki wektu kanggo milih ora putra lan putu kanggo posisi umum, nanging perwira militer nyata, milisi lan "musisi"!
    1. SKVichyakow
      SKVichyakow 19 September 2022 20:41
      +7
      Kutipan: Dmitry Karabanov
      Mungkin iki wektu kanggo milih ora putra lan putu kanggo posisi umum, nanging perwira militer nyata, milisi lan "musisi"!

      Aku setuju banget, nanging sapa sing bakal nglilani dheweke menyang kana?
      1. Zoldat_A
        Zoldat_A 19 September 2022 20:47
        +7
        Kutipan: SKVichyakow
        Kutipan: Dmitry Karabanov
        Mungkin iki wektu kanggo milih ora putra lan putu kanggo posisi umum, nanging perwira militer nyata, milisi lan "musisi"!

        Aku setuju banget, nanging sapa sing bakal nglilani dheweke menyang kana?

        Saka seri [kutipan- Apa putra kolonel bisa dadi kolonel?
        - Mungkin.
        - Apa putra kolonel bisa dadi jenderal?
        - Ora, jendral duwe putrane dhewe. [/ Quote]
        Iki diciptakake maneh ing taun-taun Soviet lan, untunge, ana pangecualian sing nyenengake ing sejarah kita.
        Nanging kanggo ndeleng carane akeh "putra" lungguh ing markas (lan Afghanistan ora ana sing istiméwa, lan Chechnya lan Ukraina, aku uga) - siji involuntarily pracaya ing guyon bodho lawas iki.
        Mesakaké. Highly.
        1. poquello
          poquello 19 September 2022 20:59
          + 31
          Kutipan saka: Zoldat_A
          Nanging kanggo ndeleng carane akeh "putra" lungguh ing markas (lan Afghanistan ora ana sing istiméwa, lan Chechnya lan Ukraina, aku uga) - siji involuntarily pracaya ing guyon bodho lawas iki.
          Mesakaké. Highly.

          nanging luwih becik sampeyan ndeleng pira, kaya sing diucapake, "putra" mati kanthi heroik, bakal luwih migunani, ana tembung kasebut - dinasti
          1. Zoldat_A
            Zoldat_A 19 September 2022 21:33
            + 21
            Kutipan saka poquello
            Kutipan saka: Zoldat_A
            Nanging kanggo ndeleng carane akeh "putra" lungguh ing markas (lan Afghanistan ora ana sing istiméwa, lan Chechnya lan Ukraina, aku uga) - siji involuntarily pracaya ing guyon bodho lawas iki.
            Mesakaké. Highly.

            nanging luwih becik sampeyan ndeleng pira, kaya sing diucapake, "putra" mati kanthi heroik, bakal luwih migunani, ana tembung kasebut - dinasti

            Saiki aku ora ngomong babagan dinasti - aku digedhekake ing tentara ing bapak lan putrane Margelov, lan bapakku ngerti dheweke.
            Lan Gusti Allah pirsa jam pira aku nonton film "Petugas" wingi - lan maneh iku nggawe kula goosebumps.
            Ya, lan aku uga duwe anak lanang, saka "putra" - "putu" ...
            Mung dheweke ora anget ing panggonan sing anget, sanajan kanca-kanca saka almarhum rama karo lintang-lintang gedhe hinted, lan wis karo Order of Courage (dheweke ditampa sasi kepungkur) ing Ukraina mrentah platoon - apa jenis layanan. anakku tak takoni kanca-kancane bapakku.

            Aku ngomong babagan "putra" sing ana ing markas. Kang lintang mirunggan ing Kabul lan entuk baris ing file pribadi, sing saiki warmed bokong ing Moscow.
            Sampeyan ngomong kita ora duwe akeh sing?
            1. Havoc
              Havoc 19 September 2022 22:10
              + 22
              Kutipan saka: Zoldat_A
              Kutipan saka poquello
              Kutipan saka: Zoldat_A
              Nanging kanggo ndeleng carane akeh "putra" lungguh ing markas (lan Afghanistan ora ana sing istiméwa, lan Chechnya lan Ukraina, aku uga) - siji involuntarily pracaya ing guyon bodho lawas iki.
              Mesakaké. Highly.

              nanging luwih becik sampeyan ndeleng pira, kaya sing diucapake, "putra" mati kanthi heroik, bakal luwih migunani, ana tembung kasebut - dinasti

              Saiki aku ora ngomong babagan dinasti - aku digedhekake ing tentara ing bapak lan putrane Margelov, lan bapakku ngerti dheweke.

              Lan Gusti Allah pirsa jam pira aku nonton film "Petugas" wingi - lan maneh iku nggawe kula goosebumps.
              Ya, lan aku uga duwe anak lanang, saka "putra" - "putu" ...
              Mung dheweke ora anget ing panggonan sing anget, sanajan kanca-kanca saka almarhum rama karo lintang-lintang gedhe hinted, lan wis karo Order of Courage (dheweke ditampa sasi kepungkur) ing Ukraina mrentah platoon - apa jenis layanan. anakku tak takoni kanca-kancane bapakku.

              Aku ngomong babagan "putra" sing ana ing markas. Kang lintang mirunggan ing Kabul lan entuk baris ing file pribadi, sing saiki warmed bokong ing Moscow.
              Sampeyan ngomong kita ora duwe akeh sing?

              Ngomong sethithik.
              Putra kalah
              G.l Shchepin
              G.l. Shpak
              G.l Anokhin
              G.l. Chigashev
              G.l. Solomatin
              G.l. Pulikovsky
              G.m. Filipenko
              G.l. Alyoshin
              G.m. razia
              55 Kolonel uga kelangan putra-putra perwira.
              Lan sampeyan ngomong sethithik.
              1. Zoldat_A
                Zoldat_A 20 September 2022 02:45
                +2
                Kutipan saka malapetaka
                Lan sampeyan ngomong sethithik.

                Aku ngomong yen akeh wong sing lungguh ing markas.
                Kutipan saka: Zoldat_A
                ... ing Moskow padha anget bokonge. Ngomong - kita ora duwe akeh?

                Mangga dideleng kanthi cetha.
            2. poquello
              poquello 19 September 2022 22:36
              +8
              Kutipan saka: Zoldat_A
              Aku ngomong babagan "putra" sing ana ing markas. Kang lintang mirunggan ing Kabul lan entuk baris ing file pribadi, sing saiki warmed bokong ing Moscow.
              Sampeyan ngomong kita ora duwe akeh sing?

              Aku ora ngerti, sampeyan ngerti luwih apik yen sampeyan ngomong babagan wong-wong mau, sanadyan piye wae kabeh iku hinted lan impersonal
              1. Zoldat_A
                Zoldat_A 20 September 2022 02:48
                +2
                Kutipan saka poquello
                Kutipan saka: Zoldat_A
                Aku ngomong babagan "putra" sing ana ing markas. Kang lintang mirunggan ing Kabul lan entuk baris ing file pribadi, sing saiki warmed bokong ing Moscow.
                Sampeyan ngomong kita ora duwe akeh sing?

                Aku ora ngerti, sampeyan ngerti luwih apik yen sampeyan ngomong babagan wong-wong mau, sanadyan piye wae kabeh iku hinted lan impersonal

                Aku ora bakal ngarani, wis suwe banget. Ya, lan aku dhewe dudu staf, nanging buruh militèr. Nanging nalika sampeyan isih kudu mampir ing markas, sampeyan mesthi nemoni wong sing kaya ngono. Sampeyan bisa ndeleng langsung amarga sawetara alasan. Dheweke mlaku-mlaku ngubengi markas kaya elang, nanging ing neraka ing bokong, ing BV, sampeyan ora bisa nyeret platoon utawa perusahaan kasebut - dheweke duwe "layanan sing tanggung jawab." Nggawa kertas saka kantor menyang kantor.
            3. Alexander Salenko
              Alexander Salenko 20 September 2022 07:16
              +4
              Sayange, ana cukup ing kabeh wilayah. Pejabat, militèr lan sipil, minangka sawetara jinis alien. Aku kerep entuk kesan yen tujuane yaiku nggawe akeh masalah.
              Njupuk bali saka Crimea, kita duwe kantor enlistment militer republik ing Simferopol, 3 distrik regional lan Simferopol. Digabung dadi siji, lan ndhaptar maneh, sampeyan bisa mbayangno apa antrian liar? Aku teka jam 8, wis nganggep yen sampeyan bisa bali. Sampeyan ora fotokopi sawetara kertas, bali menyang mburi baris. Lan masalah takon, sapa sing butuh registrasi militer sing padha? Aku salah siji ngadeg ing baris, utawa entuk dhuwit, i.e. birokrasi militèr mbuwang wong ing payroll. Lan Birokrasi Sipil ora luwih apik, terus terang.
            4. Piramidon
              Piramidon 24 September 2022 14:33
              0
              Kutipan saka: Zoldat_A
              Aku ngomong babagan "putra" sing ana ing markas.

              Banjur ora perlu generalize lan smear everyone karo Paint padha.
          2. GNSh-2
            GNSh-2 19 September 2022 23:40
            -10
            nanging luwih becik sampeyan ndeleng pira, kaya sing diucapake, "putra" mati kanthi heroik, bakal luwih migunani, ana tembung kasebut - dinasti

            Mbok menawa aku bakal sinis lan ora sopan, nanging kepiye sampeyan mbayangno dinasti militer sing saben generasi menehi urip kanggo tanah air. Puji lan pakurmatan marang para garwa kaya mangkene: kanggo ngandhut, ngubur bojo, nglairake anak lanang, ngunggahake lan ngubur putrane, banjur menehi baton marang mantune ...
            Dadi zoldat A bener: kabeh dinasti militèr iki tuwuh kanthi cepet lan mung ing wektu tentrem, utawa mung ing antarane jenderal.
            Nuwun sewu menawi kula nyinggung sapa-sapa
            1. poquello
              poquello 20 September 2022 18:08
              0
              Kutipan: GNSh-2
              Mbok menawa aku bakal sinis lan ora sopan, nanging kepiye sampeyan mbayangno dinasti militer sing saben generasi menehi urip kanggo tanah air.

              Iki dudu sinisme, iki debilisme, dinasti militèr lan dudu dinasti saka wong-wong sing menehi urip kanggo tanah air, sampeyan kudu mikir babagan iki, lan yen salah sijine mati, banjur profesi kasebut.
        2. SKVichyakow
          SKVichyakow 19 September 2022 21:18
          +4
          Kutipan saka: Zoldat_A
          Mesakaké. Highly.

          Ing jamanku, salah sijine, sawise sekolah, lunga menyang stasiun tugas anyar ing Moskow, ing batalyon dhukungan, ing Akademi Staf Umum Wilayah Moskow. Liyane ngetutake bapake nalika dheweke munggah pangkat.
        3. Ryaruav
          Ryaruav 19 September 2022 21:18
          -4
          guyon iki ora bodho, nanging cetha njlèntrèhaké kahanan karo kabeh sumber Kepemimpinan Rusia
        4. Darurat
          Darurat 19 September 2022 22:34
          +6
          opo Georgy Ivanovich Shpak, Kolonel Jenderal, mrentah "sèket kopecks" ing Afghanistan. Bapak iku buruh sepur, dudu jenderal. Mayor Jenderal Rutskoi, bapak letnan kolonel, veteran Perang Patriotik Agung. Kolonel Jenderal Gromov, bapake, uga dudu jenderal, seda ing ngarep, aku mikir ing taun 1943. Letnan Jenderal Aushev Ruslan Sultanovich minangka bocah pedesaan, putrane karyawan, lsp. lsp. Pavel Sergeevich Grachev, komandan liyane saka "sèket dolar" - putra saka tukang kunci. Anekdot diciptakake kanggo mbenerake dhiri dening wong sing duwe ambisi gedhe, nanging kanthi kemampuan sing ora pati penting. Lan arang kelakon turune jendral nuruti lakune leluhure. Umume wong sing manja. Senajan ana pangecualian.
          1. 30 ing
            30 ing 20 September 2022 10:30
            0
            Quote: Darurat
            Lan arang banget turune jendral nuruti lakune leluhure. Umume wong sing manja.

            Apa sampeyan ngomong babagan Alkinov Galkin saiki? Inggih, punika degenerate. Pancen, dinasti militer wis nindakake lan nindakake akeh kanggo Rusia. Aku ora bakal menehi jeneng. Ana akeh, akeh. Contone, njupuk jeneng pelaut militer Kasatonov. hi Lan ana akeh ewonan. Anak-anak militèr ngerti apa sing nunggu dheweke ing mangsa ngarep ing layanan ... Lan padha menyang tanah air, aku ngerti yen saliyane tali bahu emas lan lintang-lintang sing padhang, layanan paling angel kanggo Tanah Air nunggu dheweke .. Aku mbaleni, sing paling angel. Kancaku tilar donya ing "Kursk" saka kulawarga militèr, loro anak lanang kiwa, padha pengabdian kanggo ngawula ing Angkatan Laut.
            1. Darurat
              Darurat 20 September 2022 10:35
              0
              Ora mung. Ana anak lanang sing akrab. Wong lanang sing apik, nanging luwih seneng karo kamanungsan lan seni.
      2. cetha
        cetha 19 September 2022 21:05
        -5
        Kutipan: SKVichyakow
        Kutipan: Dmitry Karabanov
        Mungkin iki wektu kanggo milih ora putra lan putu kanggo posisi umum, nanging perwira militer nyata, milisi lan "musisi"!

        Aku setuju banget, nanging sapa sing bakal nglilani dheweke menyang kana?

        Ancaman kekalahan lan ilang kapercayan.
        1. SKVichyakow
          SKVichyakow 19 September 2022 21:12
          -1
          Quote: cetha
          Ancaman kekalahan lan ilang kapercayan.

          Aku setuju karo sing pertama, ora setuju karo sing nomer loro. Dheweke mung bakal ditransplantasi kaya "kasur bordil".
          1. cetha
            cetha 21 September 2022 21:24
            +2
            Kutipan: SKVichyakow
            Aku setuju karo sing pertama, ora setuju karo sing nomer loro. Dheweke mung ditransplantasikan

            Maksudku - kepercayaan mayoritas masyarakat.
      3. 72jora72
        72jora72 20 September 2022 00:37
        +3
        Aku setuju banget, nanging sapa sing bakal nglilani dheweke menyang kana?
        Sofa ahli mesthi ora bakal nglilani.
    2. azkolt
      azkolt 19 September 2022 20:43
      -1
      Aku setuju banget! Intelligence wis gagal kabeh sing bisa gagal! Kita praktis kepepet. Sawise serangan kita sukses. Ukrainians wiwit ngobong metu kutha Donbass karo artileri. sing meksa pasukan kita nransfer unit ing kana supaya bisa nyurung ngarep nglawan Donetsk lan kutha-kutha liyane. Malah, padha digawa menyang wilayah benteng, ing ngendi kita macet. Dill, kadhangkala niru kegiatan ing sektor liyane ing ngarep, ora ngidini kanggo ngendhokke, lan ing wektu iku ana transfer saka kulon peralatan (A-u Staff Umum), preparation lan koordinasi cadangan, latihan ing karya anyar. peralatan. Aku maca babagan iki ing kreta wartawan Andrei Medvedev, miturut pendapatku, iki minangka refleksi saka Vladislav Shurygin ing awal nganti pertengahan Agustus.
      Nah, banjur kabeh wong ngelingi kabeh. Akibaté, ora cukup kekuatan kanggo plug bolongan. Korps Angkatan Darat 3 (bab sing padha diomongake akeh) ilang nang endi wae! Aku duwe perasaan sing Kepemimpinan kita ora ngerti apa apa sabanjuré lan passively mung ngarep-arep sing soko bakal kelakon kanggo Ukrainians ing mangsa, uga kanggo Pemilu AS, kanca sing bakal diobong metu saka iki!
      Sing ora setuju karo kula, please dislikes nambah panjelasan dhewe saka kahanan, nalika everyone nduduhake impotensi lengkap lan mung uncalan misterius, kosong (nganti) phrases ing wong!
      1. igovlk
        igovlk 19 September 2022 20:50
        0
        Ya, kira-kira, mbok menawa ana sawetara jinis bodyaga sing nutupi
        1. azkolt
          azkolt 19 September 2022 21:09
          -1
          Kutipan saka igovlk
          Ya, kira-kira, mbok menawa ana sawetara jinis bodyaga sing nutupi

          Saiki ing Politnavigator aku maca Prilepin babagan "pesta perdamaian" sing ngubengi Putin. Bener, kita ngerti nganti tanggal 24 manawa dheweke duwe kabeh, kajaba bisnis ing kene. Mulane, dheweke bakal ngrusak lan ngganggu kabeh kekuwatane!
          1. Sebostyuan
            Sebostyuan 19 September 2022 21:46
            +2
            Aku sing pasukan keamanan dipencet clurut. Referendum kanggo gabung karo Federasi Rusia bakal dianakake ing DPR lan LPR. Lan iki perang nyata. Garing purun bubuk mesiu. Peperangan mulya ana ing ngarep kita.
            PS. Wehrmacht nyebarake foto T-90M kita (katon kabeh). Mesthi wae, apa wae bisa kedadeyan (kru kasebut tiwas dening DRG), nanging sanajan mangkono, praktik ninggalake peralatan sing bisa digunakake kanggo mungsuh kudu dipotong banget.
            1. Heisenberg
              Heisenberg 19 September 2022 22:02
              -10
              Referendum kanggo gabung karo Federasi Rusia bakal dianakake ing DPR lan LPR. Lan iki perang nyata.
              Wilayah Belgorod lan Crimea - iki Rusia, ta? Apa perang wis diwiwiti? Lan padha bakal kelakon ing kene. Sayange.
              1. Alexander Salenko
                Alexander Salenko 20 September 2022 07:21
                +4
                Aku nembe bali saka Belgorod, apa sampeyan bisa ngomong apa ancaman? Ing wektu sing padha, aku manggon ing Crimea, iku uga menarik kanggo ngrungokake pengamat njaba.
              2. 30 ing
                30 ing 20 September 2022 10:46
                0
                Kutipan saka Heisenberg
                Wilayah Belgorod lan Crimea - iki Rusia, ta? Apa perang wis diwiwiti?

                Ya, sampeyan apa? Sampeyan bisa ngomong iki kanggo tamu lan residents saka Sevastopol lan Crimea? Iki foto ing pantai ing Sevastopol sing dijupuk tanggal 17 September.
            2. GNSh-2
              GNSh-2 19 September 2022 23:57
              -6
              Referendum kanggo gabung karo Federasi Rusia bakal dianakake ing DPR lan LPR. Lan iki perang nyata. Garing purun bubuk mesiu. Peperangan mulya ana ing ngarep kita.

              Aja nindakake omong kosong, Ukrainians tanpa twinge kalbu digawa metu ing lapangan udara ing Crimea karo kabeh materiel, lan iki wilayah Federasi Rusia kanggo detik.
              Ok, ngomong yen Crimea minangka omah gedhong, ora jelas. Ukrainians nganggep dheweke duweke, nanging apa babagan serangan ing lapangan udara ing Rostov-on-Don Rusia ing dina kaping 3 perang? Lan kepiye sampeyan seneng serangan helikopter ing depot minyak ing Belgorod? Apa sampeyan kelingan carane ing Bryansk ana refinery lenga lan gudang bahan bakar lan lubricants ing macem-macem panggonan bebarengan? Lan ing desa Rusia ing wilayah Belgorod saka seni, nanging ing Kursk?
              Lan, sampeyan bisa uga ujar manawa iki mung serangan, nanging penyitaan ... supaya aku ngelingake yen DRG lan prajurit OMON ing Belgorod sing padha ambruk, lan titik tapel wates, nanging ...
              Apa sing nggawe sampeyan mikir yen melu LPR saiki kita mesthi ora bakal nyinggung?
              Aku bakal pitutur marang kowe liyane, ora ana sing ngenali, amarga. Ukrainians wis ora menehi peduli bab iki saka menara lonceng dhuwur. Ora preduli saka macem-macem kertas, wis duwe senjata akeh, amarga ing saindenging jagad LPR lan Krimea iku Ukraina, mula ora ana sing bakal mandheg lan ngerti, dheweke wis maju lan dudu Federasi Rusia :/
              1. Alexander Salenko
                Alexander Salenko 20 September 2022 07:22
                +2
                Apa dheweke njupuk kabeh lapangan udara? Ya, kancaku, sampeyan tryndite kaya gelding abu-abu, aku bakal ngandhani kanca-kanca saka Gvardeisky babagan alarmist kaya ngono, ayo padha ngguyu.
      2. stelltok
        stelltok 19 September 2022 21:26
        -3
        panjelasan kahanan

        Waca kene, ditulis kanthi apik
        https://glav.su/forum/threads/1676284/6606458#message6606458
        1. azkolt
          azkolt 19 September 2022 21:36
          0
          Sampeyan wis nyedhiyakake link menyang kaca dhukungan teknis.
        2. azkolt
          azkolt 19 September 2022 21:40
          -1
          Sejatine forum apik. Mesakake wae. sing biyen ana gabungan RU \ UA / Bisa kanggo informasi politik lan saiki wis kaya.
        3. azkolt
          azkolt 19 September 2022 21:45
          -4
          Iki uga https://mail.politforum.ru/foreign/
      3. Havoc
        Havoc 19 September 2022 22:27
        +6
        Kutipan saka azkolt
        Aku setuju banget! Intelligence wis gagal kabeh sing bisa gagal! Kita praktis kepepet. Sawise serangan kita sukses. Ukrainians wiwit ngobong metu kutha Donbass karo artileri. sing meksa pasukan kita nransfer unit ing kana supaya bisa nyurung ngarep nglawan Donetsk lan kutha-kutha liyane. Malah, padha digawa menyang wilayah benteng, ing ngendi kita macet. Dill, kadhangkala niru kegiatan ing sektor liyane ing ngarep, ora ngidini kanggo ngendhokke, lan ing wektu iku ana transfer saka kulon peralatan (A-u Staff Umum), preparation lan koordinasi cadangan, latihan ing karya anyar. peralatan. Aku maca babagan iki ing kreta wartawan Andrei Medvedev, miturut pendapatku, iki minangka refleksi saka Vladislav Shurygin ing awal nganti pertengahan Agustus.
        Nah, banjur kabeh wong ngelingi kabeh. Akibaté, ora cukup kekuatan kanggo plug bolongan. Korps Angkatan Darat 3 (bab sing padha diomongake akeh) ilang nang endi wae! Aku duwe perasaan sing Kepemimpinan kita ora ngerti apa apa sabanjuré lan passively mung ngarep-arep sing soko bakal kelakon kanggo Ukrainians ing mangsa, uga kanggo Pemilu AS, kanca sing bakal diobong metu saka iki!
        Sing ora setuju karo kula, please dislikes nambah panjelasan dhewe saka kahanan, nalika everyone nduduhake impotensi lengkap lan mung uncalan misterius, kosong (nganti) phrases ing wong!

        Utawa mungkin dheweke isih ngerti, lan korps sing padha diajeni kanggo serangan kontra sing gedhe, nalika kabeh pasukan Angkatan Bersenjata Ukraina ninggalake omah lan mabur ijo. Saka wiwitan uga katon aneh banget, kenapa bangunan nomer 3 ora dibuwang ing Izyum
        1. Alexander Salenko
          Alexander Salenko 20 September 2022 07:23
          +2
          Tambah lemak, kanthi nyatane orane wis mengaruhi kahanan kasebut, lan ing ngendi bakal kenek - kita durung ngerti. Lan mungsuh uga.
        2. azkolt
          azkolt 20 September 2022 19:05
          -1
          Inggih, banjur tetep ngenteni awak sing dibentuk kanggo njagong ing endi wae lan ngenteni nganti ijo sing cerah mabur! ))) Apa sampeyan dhewe percaya karo apa sing sampeyan tulis (mangkene jawaban lan kabeh wong sing ora langganan ing kene, minangka aturan, sawetara omong kosong sing ora penting, kaya sing wis suwe ditampa ing kene)? Ngendi padha kudu metu? ing wilayah Zaporozhye Mbok! Wektu isih sithik. Ayo ndeleng. Mung kabeh iki ngelingaken kaftan Trishkin. We are ngenteni kene, lan ing sisih lor supaya padha menyang tapel wates lan geni ing Valuiki. iya ta? Ayo padha nyerah Izyum, kang wigati strategis, mung kanggo ngenteni kene kanggo serangan MUNGKIN ing Mariupol. Aku bakal ngomong iki, iku ora perlu kanggo crush susu kanggo nem sasi, nanging kanggo mbentuk luwih saka siji. lan sawetara bangunan, mula sampeyan ora kudu ninggalake kutha-kutha sing wis umum nyatakake yen Rusia ana ing kene ing salawas-lawase!
          Apa sampeyan pengin nyathet kerugian saka regrouping iki?
          1. Komentar wis dibusak.
      4. stankow
        stankow 19 September 2022 23:00
        0
        Apa kabeh korps wis tenggelam? Muncul, ngenteni! nglirik
      5. Alien Saka
        Alien Saka 19 September 2022 23:00
        +1
        Ora saben wong bakal nyebabake geni ing awake dhewe! hi Dadi dadi.
      6. Pecinta Hiu
        Pecinta Hiu 20 September 2022 04:34
        +1
        Cara paling gampang yaiku nyalahake kabeh babagan eksplorasi. Intelijen nyedhiyakake informasi kanthi potongan-potongan, saben saka arah dhewe, saben lembaga intelijen entuk informasi dhewe miturut spesifike. Aku dhewe dadi perwira sajrone urip ing intelijen militer (dudu SPN, yaiku militer) ing Angkatan Darat lan ing Kementerian Dalam Negeri. Salajengipun, data kasebut dianalisis dening intelijen markas, departemen intelijen. Nanging sing paling menarik yaiku asil saka informasi sing dipikolehi lan dianalisa wis kepenak kanggo nggawe keputusan. Ing tataran ekstraksi lan analisis, karyawan "bumi" nyambut gawe, menehi risiko kulit dhewe. Nanging pengajuan data, kene bisa uga wis beda kapentingan antarane macem-macem kelompok huckster. Produser kaputusan uga ing pangaribawa saka Pack beda hucksters. Mulane, nyalahake intelijen, sampeyan, aku mesthi ora pengin, nyalahke sabenere sing ditambang lan dianalisis. Info tangan pertama saka Ukraina, ...... ya, intelijen menehi kabeh informasi sing nyata, sanajan sampeyan ora kudu nyusup ing tahap pertama ........ Nanging kanthi kapentingan lan , looking around ing apa "garis abang" (tembung modern saiki), informasi diwenehi lan pancasan digawe, sing ngendi snag punika.
        1. azkolt
          azkolt 21 September 2022 18:47
          +1
          Aku nyalahke sabenere iki, sing ana ing pusat acceptance. Kabeh gerobak ngerti. sing Ukrainians konsentrasi pasukan ing wilayah Kharkiv, lan apa asil?
    3. poquello
      poquello 19 September 2022 20:45
      +9
      Kutipan: Dmitry Karabanov
      Mungkin iki wektu kanggo milih ora putra lan putu kanggo posisi umum, nanging perwira militer nyata, milisi lan "musisi"!

      cepet manuals tekan, mung borjuis mbuwang nangis
      1. Pereira
        Pereira 19 September 2022 22:59
        -6
        Carane cepet. Wis 45 taun wiwit umurku 75. Iku kudu dikirim sadurunge.
    4. TIR
      TIR 19 September 2022 20:47
      +5
      Sampeyan ngerti, kanthi sistem "demokratis" iki, dheweke wiwit ngomong lan nulis kanthi kabeh wesi yen marshals of Victory kita ora dididik lan mbuwang prajurit Soviet menyang serangan frontal sing ngrusak. Malah sing ora duwe tanah ing wektu kita ing film "The Citadel" nuduhake carane, tanpa gaman, mung potongan saka shovels, padha mbuwang wong ing bedhil mesin. Iku misale jek kula Zhukov, Rokosovsky, Malinovsky lan Tolbukhin, nonton carane kita saiki maju sirah-on lan tanpa break liwat pertahanan, nguripake liwat ing kuburan. Perang kabeh gumantung ing prajurit biasa
      1. bisnisv
        bisnisv 19 September 2022 23:33
        +7
        Kutipan: TIR
        Iku misale jek kula Zhukov, Rokosovsky, Malinovsky lan Tolbukhin, ndeleng carane kita saiki maju ing bathuk.

        Sing mesthi! Dheweke wiwit mbalik maneh ing jamane sejarawan Yeltsin, Sokolov, sing nambah jumlah kerugian nganti para sejarawan militer mengko kudu digawa bebarengan kanggo menehi persetujuan! Solzhenitsyn asale saka klompok sing padha ngapusi.
        1. Alexander Salenko
          Alexander Salenko 20 September 2022 07:30
          +1
          Dadi apik supaya ora nyinggung para sejarawan lan ilmu sejarah. Sampeyan ora kudu nelpon sejarawan sing nulis babagan topik sejarah.
          1. bisnisv
            bisnisv 21 September 2022 23:28
            0
            Quote: Alexander Salenko
            Aja nyebut sejarawan sing nulis babagan topik sejarah.
            Mangga njlentrehake sabanjure sapa sing sampeyan maksud. Yen Sokolov, mula dheweke minangka "sejarawan" sing maca Solzhenitsyn nalika dilarang lan dheweke kesengsem banget yen dheweke wiwit nindakake perkara sing padha ing karya-karyane, mula aku nganggep loro-lorone dadi klompok pembohong. Aku ora nyebut Solzhenitsyn minangka sejarawan, aku nyebut dheweke goroh. Njlentrehake yen sampeyan ora ngerti sadurunge nuduh! hi
        2. TIR
          TIR 20 September 2022 11:33
          +2
          Aku khusus mirsani carane akeh losses Zhukov nalika dhawuh ing ngarep. Inggih, elinga kabeh slop iki bab wong, kang mbuwang wong menyang serangan, ing sembarang biaya kanggo break liwat pertahanan? Utamane ing film Liberation, ing ngendi M. Ulyanov main dheweke (yen aku ora salah), lan carane dheweke nuntut pasukan supaya ora mandheg lan maju. Kajaba iku, ora ana sing bisa mbantah manawa Zhukov tansah mimpin serangan utama, ing ngendi perlu kanggo nglanggar. Mung sajrone Operasi Bagration, Rokosovsky ngalahake dheweke lan nggawe terobosan ing pertahanan Jerman ing wilayahe. Dadi, sajrone terobosan kasebut, Zhukov pancen ngalami kerugian sing luwih dhuwur, nanging amarga dheweke ngerti carane nambah kecepatan serangan, pasukan anyar mlebu liwat terobosan lan dheweke wis ngliwati Jerman saka mburi lan pinggir, meksa dheweke. muter maneh atusan kilometer kanggo garis pertahanan anyar. Ing wayahe, lan ing Maret, Jerman padha diantemi. Akibaté, sawise mburi kabeh operasi, sapunika, serangan jero, Zhukov mundhut kurang saka komandan liyane. Aku mikir jenderal Jerman wedi karo Zhukov
      2. Alexander Salenko
        Alexander Salenko 20 September 2022 07:29
        +1
        Nanging aku ora setuju karo sampeyan, Zhukov uga nyerang ing bathuk, njupuk Seelow Heights contone, mung banjur mimpin kanggo bilai saka tentara Wehrmacht 9. Kesalahan utama sampeyan yaiku nalika Perang Dunia II, utawa luwih umum, ing WWII ana mobilitas pasukan sing beda. Ana akeh infantri sing mlaku mlaku, lan sawetara unit motor lan tank. sing lelungan luwih cepet. Saiki kabeh wis motor. Lan kita ora duwe pengalaman perang skala lengkap.
        Pramila kita nempuh dalan buntu kaya ing Perang Dunia I, nalika kabeh wong mlaku, nanging saiki kabeh wong lunga, apa bedane utama? Cukup aja ngomong babagan WWII kanggo kavaleri, yen ora, aku bakal ngelingake sampeyan carane Prancis nyuwek regimen kavaleri ing 5 menit nganggo shrapnel.
        1. TIR
          TIR 20 September 2022 11:43
          +3
          Sampeyan nimbang perang ing Seelow Heights ing wektu sing sempit. Berlin dijupuk ing pincers lan ora ana sing arep badai iku sirah-on. Jerman ing Seelow Heights nggawe wilayah benteng sing kuat lan ora bakal tetep ing biaya apa wae, amarga ing mburine ana garis pertahanan cadangan. Yen Zhukov ora nglebokake klompok Jerman ing kana, banjur nalika pinggiran kita wiwit nyedhaki kutha, pasukan kasebut bakal mundur kanthi tenang lan wis nindakake perang kutha. Lan ana losses bakal ageng. Mulane, Zhukov cekap njaga pasukan kasebut lan ora ngidini mundur menyang kutha kanthi tenang. Wis nalika pinggiran kita wiwit nyerang kutha, banjur ing shelling pancet dening tentara meriem lan pesawat serbu, padha mlayu menyang wilayah kutha. Waca memoar para peserta perang kasebut. Dheweke nyritakake kepiye Jerman disetrika dening pesawat serangan kita nalika mundur menyang kutha. Dheweke mung nggawe daging cincang saka Jerman. pesawat serangan Il-2 endlessly, siji klompok sawise siji, kenek mundur. Sampeyan perlu kanggo njaga Jerman ing dhuwur iki supaya pasukan liyane bisa lumebu ing kutha
          1. Alexander Salenko
            Alexander Salenko 20 September 2022 14:26
            0
            Aku mbaleni maneh, mung kanthi luwih rinci, bagean cilik saka Wehrmacht ngadeg ing Seelow Heights, amarga benteng-benteng kasebut bisa ngatur kanthi pasukan sing luwih cilik ing pertahanan lan ngeculake sing luwih gedhe ing arah liyane. Serangan ing dhuwur sing nyegah Angkatan Darat kaping 9 mundur menyang Berlin, apa salahe, apa sing bakal sampeyan bantah?
        2. bisnisv
          bisnisv 21 September 2022 23:38
          0
          Quote: Alexander Salenko
          Kesalahan utama sampeyan yaiku nalika Perang Dunia II, utawa luwih umum, ing WWII ana mobilitas pasukan sing beda.
          Ngapurane aku melu, nanging sampeyan bingung anget karo alus. Apa tegese mobilitas pasukan ing hubungane karo database? Apa wae mobilitas, ora ana cabang tentara sing misah saka liyane amarga ora duwe "motor"!
          Pramila kita nempuh dalan buntu kaya ing Perang Dunia I, nalika kabeh wong mlaku, nanging saiki kabeh wong lunga, apa bedane utama?
          Kita ora ngaso ing endi wae, kita mung ora duwe cukup personel / s ing pasukan amarga dawane garis ngarep! Iku kabeh! Kanggo Perang Donya II, ing ngendi wae ana kesempatan, para komandan ngurus l / s, amarga loro tank carousel lan batang geni digunakake dening pasukan kita, supaya kita ora ngremehake utawa exaggerate kaluwihan lan cacat.
    5. nik-mazur
      nik-mazur 19 September 2022 20:48
      + 12
      Kutipan: Dmitry Karabanov
      printah - saka Staff Umum kanggo Supreme - cetha ora bisa menang salah siji ing nomer utawa skill
      Apa sampeyan mikir kanthi serius yen para pejuang PMC dhewe padha ngubengi Ukraina tanpa manut sapa-sapa lan berjuang, amarga Gusti Allah nglebokake nyawane, tanpa rencana lan tanpa prentah?
      1. Pereira
        Pereira 19 September 2022 23:00
        -5
        Apa sampeyan mikir kanthi serius yen para pejuang PMC dhewe padha ngubengi Ukraina tanpa manut sapa-sapa lan berjuang, amarga Gusti Allah nglebokake nyawane, tanpa rencana lan tanpa prentah?

        Rasane ya.
      2. bisnisv
        bisnisv 19 September 2022 23:30
        +3
        Kutipan saka: nik-mazur
        ngubengi Ukraina tanpa manut sapa-sapa
        Aku mikir sing banjur padha bakal disebut Makhnovists, ora musisi. Mesthi ana pesenan, nanging rencana, kayane aku, dheweke nggawe dhewe.
        1. nik-mazur
          nik-mazur 20 September 2022 11:43
          0
          Kutipan saka bisnisv
          nanging plans, misale jek kula, padha nggawe dhewe.
          Ya, nanging kepiye interaksi karo artileri, penerbangan, unit liyane lan layanan mburi ditindakake? Sawise kabeh, iki dudu divisi sing bisa nindakake operasi independen ing tingkat operasional-taktis.
          1. bisnisv
            bisnisv 21 September 2022 23:40
            0
            Kutipan saka: nik-mazur
            Sawise kabeh, iki dudu divisi sing bisa nindakake operasi independen ing tingkat operasional-taktis.
            Lan ing ngendi sampeyan maca manawa rencana kasebut ora dikoordinasi karo "subkontraktor"? Lan seni lan udhara sing apik, matur nuwun marang Gusti Allah, nanging sing utama ing karya serangan yaiku Roh!
            1. nik-mazur
              nik-mazur 22 September 2022 07:23
              0
              Kutipan saka bisnisv
              Loro seni lan udhara ana ing urutan ... sing utama ing karya serangan yaiku Roh!
              Apa pejuang PMC nyedhiyakake semangat interaksi karo tentara meriem, penerbangan lan unit tetanggan, utawa, nanging, sesuai karo rencana komando sing luwih dhuwur, bodho lan pengecut, miturut analis kursi?
              1. bisnisv
                bisnisv 23 September 2022 16:39
                0
                Kutipan saka: nik-mazur
                Interaksi karo tentara meriem, penerbangan lan unit tetanggan, pejuang PMC menehi semangat
                Aku ora ngerti pisanan, aku mbaleni:
                Lan ing ngendi sampeyan maca manawa rencana kasebut ora dikoordinasi karo "subkontraktor"?
                Utawa perlu terjemahan? eseman Apa sampeyan mikir rencana strategis kabeh operasi lan rencana taktik brigade / perusahaan / peleton padha? Aku ora bakal ngrembug prentah, lan luwih-luwih kualitas pribadine ora produktif lan bodho, miturut pendapatku.
    6. Revolver
      Revolver 19 September 2022 21:00
      -2
      Kutipan: Dmitry Karabanov
      Mungkin iki wektu kanggo milih ora putra lan putu kanggo posisi umum, nanging perwira militer nyata, milisi lan "musisi"!

      Pitakonan: apa anak kolonel bisa dadi kolonel?
      Wangsulan: Mesthi wae bisa.
      P : Anak kolonel bisa dadi jendral?
      A: Ora, jendral duwe anak dhewe.
    7. mann
      mann 19 September 2022 21:45
      +3
      Mungkin iki wektu kanggo milih ora putra lan putu kanggo posisi umum, nanging perwira militer nyata, milisi lan "musisi"!
      Sampeyan bisa uga mikir yen ing wilayah sipil kita beda. Kanca-kanca, garwa, putra-putra sing padha mrentah ...
    8. bisnisv
      bisnisv 19 September 2022 23:25
      -3
      Kutipan: Dmitry Karabanov
      perwira pertempuran nyata, milisi lan "musisi"!

      Aku mbaleni, nanging Ramzan Kadyrov kudu dadi kurator Kementerian Pertahanan, banjur bakal kehabisan salam lan latihan.
    9. Alexander Salenko
      Alexander Salenko 20 September 2022 07:10
      +1
      Ora ana nomer, nanging apa banjur, yen ora skill? Sampeyan langsung ngelingake aku Suvorov nalika dheweke poked karo luck, yen ana begja, loro, telu, lan ing ngisor dhaftar.
    10. Evilillion
      Evilillion 21 September 2022 20:43
      +1
      Saiki dheweke bakal mobilisasi lan nuduhake sampeyan carane nindakake.
  2. Mauritius
    Mauritius 19 September 2022 20:40
    +7
    Dadi dikenal babagan masalah mungsuh nalika mundur saka desa Zaitsevo menyang Artyomovsk
    Masalah mungsuh minangka sukses kita. Bener. Nyuwun
    1. Komentar wis dibusak.
    2. poquello
      poquello 19 September 2022 20:51
      +5
      Kutipan saka Mauritius
      Dadi dikenal babagan masalah mungsuh nalika mundur saka desa Zaitsevo menyang Artyomovsk
      Masalah mungsuh minangka sukses kita. Bener. Nyuwun

      Ya, dill duwe masalah apik ing kana, iku menarik ing peta
  3. dnestr74
    dnestr74 19 September 2022 20:47
    -2
    Kabeh apik, nanging apa Belogorovka? Apa Lisichansk wis cedhak, ngendi Pahlawan Rusia Lapin?
  4. gratis
    gratis 19 September 2022 20:50
    +1
    Matur nuwun kanggo sukses taktik. Bisa dideleng manawa komando ing tingkat BTG kerjane kanthi apik lan harmonis karo unit liyane, utamane karo tentara meriem, aku pengin para ahli strategi ing pangkat sing luwih dhuwur uga ora ngantuk lan kaget mungsuh.
  5. gendéra lawas
    gendéra lawas 19 September 2022 21:00
    -10
    Apa gunane militer ngrusak pertahanan mungsuh sing dikuwasani kanthi bathuk? Apa ora cetha yen mungsuh sengaja mundur alon-alon karo perang kanggo naleni pasukane? Ing wektu sing padha, kerugian para penyerang luwih gedhe tinimbang para pembela. Ing serangan frontal kaya mengkono, sing paling berharga ilang [ora ketompo carane sinis bisa muni] iki infanteri serbu, yaiku, wong siap mati. Inggih, ing sawetara dina, panyerang mbebasake siji lan setengah gudang, apa iku menehi? Kepiye carane nglindhungi (ya, bener!) klompok pasukan ing sisih tengen? Sapa sing bakal mangsuli, kanca-kanca?
    1. nikel
      nikel 19 September 2022 21:05
      0
      Pitakonan iki cetha ora kanggo Wagner. Padha nindakake pakaryan luwih saka uga.
    2. Alexander Salenko
      Alexander Salenko 20 September 2022 07:35
      +2
      Iki jenis guyon? Apa sampeyan yakin yen sampeyan dadi panji? Lha nek ngono, apa sing diwulang nang kono ora jelas. Inggih, punika conto Sevastopol UTAWA, ngendi kanggo mencet yen ora ing bathuk? Aku ngomong bab WWII mesthi. Iki mung siji conto, ana liyane, Leningrad, ngendi kabeh klompok tentara iki shackled
      Sampeyan ngomong bodho, ora ana kekuwatan kanggo jangkoan sing amba, mulane alon-alon disetrika nganggo artileri, kaya ing taun 1918.
  6. Silver99
    Silver99 19 September 2022 21:08
    0
    Kutipan: Dmitry Karabanov
    Wong lanang ing garis ngarep - sampeyan pahlawan! Senadyan "Kharkov regrouping" kanggo terus ngalahake mungsuh - iki feat! Nanging printah - saka Staff Umum kanggo Supreme - cetha ora bisa kanggo menang salah siji saka nomer utawa skill. Mungkin iki wektu kanggo milih ora putra lan putu kanggo posisi umum, nanging perwira militer nyata, milisi lan "musisi"!

    Kabeh iku, mung iki saiki ora mung ing tentara, nanging uga ing urip sipil. Kaya sing dikandhakake, bantuan bakat tanpa pedigree, lan mediocrity kanthi tangan wulu bakal nyusup dhewe. Aku ndeleng letnan jenderal sing paling enom, sing dadi dheweke ing sangisore patronase paus, sing asring ngobrol ing TV lan nganggep awake dhewe minangka prajurit militer ing Suriah lan aku pengin ngidoni, dheweke ora ngidini dheweke cedhak karo rencana kasebut. operasi, nanging ana luwih saka cukup tawaran troublesome konco wong.
  7. ugol2
    ugol2 19 September 2022 21:39
    +6
    Wong lanang ing lemah padha gelut kaya sing dikarepake. Yen wis dadi ing kabeh tingkat, banjur ora bakal ana shelling saka Donetsk.
    1. Protey
      Protey 19 September 2022 22:23
      +1
      Kutipan saka ugol2
      Yen wis dadi ing kabeh tingkat, banjur ora bakal ana shelling saka Donetsk.

      Liyane lan liyane ala pikirane teka ing sirah sing Kepemimpinan Rusian ora pengin mungkasi shelling saka Donetsk. Aku ora pracaya iku mokal kanggo mungkasi iki ing nem sasi.
      1. Jaket quilted Rusia
        Jaket quilted Rusia 20 September 2022 01:08
        0
        Aku uga duwe pikiran iki. Utamane sawise "regrouping".
  8. NSV
    NSV 19 September 2022 21:42
    +1
    Bakal ana sing ngrayakake pembebasan Artyomovsk ing tambang AFShV! hi Kajaba, mesthine, Ukrainia wis narik kabeh ....
  9. Protey
    Protey 19 September 2022 22:21
    -2
    Sayange yen kabeh iki bisa dadi muspra.
  10. VladimirNET
    VladimirNET 20 September 2022 01:39
    -3
    Kutipan: Dmitry Karabanov
    Wong lanang ing garis ngarep - sampeyan pahlawan! Mungkin wektune kanggo milih ... perwira tempur nyata, milisi lan "musisi" kanggo posisi umum!

    Aku ndhukung!

    Saliyane lack of wong - kakehan kabeh "direncanakake" mung kanggo nyerang, lali bab pertahanan (kaya 1941, nanging paling padha cukup pinter kanggo njaluk wong lan peralatan metu saka encirclement).

    Assessment saka kahanan (jawaban "kenapa" supaya):
    https://istrelkov.ru/2045-igor-strelkov-i-vladimir-kvachkov-situacija-na-fronte-16092022.html

    Lan ing kene dheweke ujar - yen masalah kasebut - ora ana ing militer lokal:
    (Jenderal ing ndhuwur padha ngaco)
    https://www.youtube.com/watch?v=EhR9jT1dSxc
  11. azkolt
    azkolt 20 September 2022 19:08
    0
    Kutipan saka stankow
    Apa kabeh korps wis tenggelam? Muncul, ngenteni! nglirik

    Goluba kula, kula nyuwun para panambang supados mbubaraken postingan kula kanthi rinci, kadosta, lan nyithak kula kanthi argumentasi. lan iki minangka diare lisan saka wong sing nulis ing kene kanggo jeneng cilik, aku ora butuh!