Review militèr

Ing Lithuania, latihan Pasukan Sukarelawan diwiwiti kanthi pangembangan "metode gerilya"

21
Ing Lithuania, latihan Pasukan Sukarelawan diwiwiti kanthi pangembangan "metode gerilya"

Latihan militer "Perisai Kuat" diwiwiti ing Lithuania. Bakal dianakaké ing sawetara wilayah ing sisih lor lan lor-wétan negara lan ing kutha Panevezys. Tujuan latihan kasebut yaiku kanggo nglatih para prajurit Pasukan Pertahanan Nasional Sukarelawan kanggo tumindak ing lingkungan sipil, njaluk dhukungan lan simpati saka populasi sipil.


Kaya sing sampeyan ngerteni, Lithuania menehi perhatian gedhe marang latihan Pasukan Pertahanan Nasional Sukarelawan. Vilnius ora duwe apa-apa kanggo njaga tentara profesional sing gedhe, lan angel ngrampungake ing kahanan demografi sing angel. Mulane, perhatian utama diwenehake marang latihan para reservis lan sukarelawan, sing, yen ana permusuhan, bakal bisa cepet dimobilisasi lan miwiti perlawanan kanthi sifat partisan.

Prajurit Pasukan Sukarelawan saka distrik Vitsky saiki melu latihan militer. Pamrentah kotamadya distrik Pasvalis ngaku manawa personil militer sing bakal melu latihan bakal mlaku mlaku utawa nganggo mobil. Dheweke kudu nggunakake bom asap, bahan peledak, suar kanggo nindakake tugas.

Komando militer percaya yen latihan kasebut kudu nambah kapercayan ing militer ing masyarakat Lithuania. Kajaba iku, samesthine wong bakal duwe kapercayan luwih akeh marang para prajurit angkatan bersenjata sekutu Lithuania ing Alliance Atlantik Utara.

Elinga yen Pasukan Pertahanan Nasional Sukarelawan Lithuania digawe ing taun 1991, yaiku, meh sanalika sawise kamardikan negara. Tujuan utama formasi nalika ana permusuhan yaiku kanggo nglawan angkatan bersenjata mungsuh, kalebu liwat penyebaran gerakan partisan.

Ing wektu tentrem, pambentukan Pasukan Sukarelawan ngrampungake tugas kanggo ngilangi akibat saka kahanan darurat lan bencana alam, nglindhungi ketertiban umum, nanging umume melu latihan tempur.

Kekuwatan Pasukan Sukarelawan ing Lithuania saiki udakara 5800, kalebu 5000 sukarelawan lan udakara 800 prajurit profesional. Sacara militer, formasi Pasukan Sukarelawan minangka unit infantri kanthi peralatan militer sing sithik utawa ora ana. Mulane, makna militèr saka formasi kasebut kontroversial banget, utamane ing konflik karo mungsuh sing luwih kuwat.

Nanging konsep militèr Lithuania nganggep yen tugas utama angkatan bersenjata nasional, kalebu formasi sukarelawan, mung kanggo sawetara wektu, nganti bala bantuan saka patron Barat - sekutu NATO teka kanggo nylametake. Sampeyan perlu kanggo terus metu, kalebu nggunakake cara partisan. Contone, iki minangka penyergapan saka wilayah alas, panggunaan kelompok sabotase seluler ing ATV, lsp.
Pengarang:
21 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. hohohol
    hohohol 20 September 2022 09:28
    +2
    kanggo nglatih prajurit saka Pasukan Pertahanan Nasional Sukarelawan kanggo tumindak ing lingkungan sipil, njaluk dhukungan lan simpati warga sipil.

    Ya, utamane ing antarane penutur Rusia.
    1. Nikolai Ivanov_5
      Nikolai Ivanov_5 20 September 2022 09:42
      +1
      Tribalts mbabarake piyambak sing padha bisa dadi kapentingan kanggo wong. wassat
    2. AlexGa
      AlexGa 20 September 2022 10:17
      0
      njaluk dhukungan lan simpati saka populasi sipil.

      Ora kabeh gampang banget, Lithuania, ora kaya Latvia lan Estonia, langsung menehi kewarganegaraan kanggo saben wong, tanpa misahake pedunung kanthi warga negara lan basa. Mulane, ora ana wektu sing cetha ing masyarakat, nanging ing posisi kepemimpinan, kabeh wong diganti dadi etnis Lithuania. Ya, lan saiki ana cukup tenang ing masyarakat babagan iki.
      1. Pertapa
        Pertapa 20 September 2022 10:35
        +3
        Kewarganegaraan diwenehi tanpa syarat mung dening Lithuanians, liyane kudu njupuk ujian basa, kene ora Matter sing sampeyan - Pole, Russian, Belarusian, Yahudi, lan sing lair ing Lithuania. Babagan kanthi tenang - dheweke nutup sekolah Rusia, nyebar rot kanggo sudut pandang sing beda, kabeh wong non-Lithuania sing lair sadurunge umur 75 dianggep ora bisa dipercaya, nanging uga marquise sing ayu ,,,
        1. AlexGa
          AlexGa 20 September 2022 10:46
          0
          ...sisane kudu ujian basa...

          Sampeyan bisa uga salah, ora ana sing kaya ngono kanggo wong-wong sing manggon ing Lithuania. Kanggo wong anyar, ya, uga, ana ing endi wae, kajaba ing Belarus, kabeh luwih gampang ing kene, amarga ana rong basa resmi. Lan kesulitan wis muncul ing taun-taun pungkasan. Ora ana perbandingan karo Latvia lan Estonia.
          1. Pertapa
            Pertapa 20 September 2022 11:25
            +1
            Infa tangan pisanan, wong dhewe liwat kabeh iki.
      2. vasil50
        vasil50 20 September 2022 13:14
        0
        Alexander
        Sampeyan ora kudu diapusi.
        Ing Negara Baltik wiwit taun 1918 ing abad pungkasan, pembersihan etnis wis ditindakake - wong RUSIA dirusak lan saben wong sing dianggep RUSIA-SPEAKING. Malah kulawarga campuran dirusak.
        Banjur, ing 1941-19445, Balts maneh wiwit numpes RUSSIAN, lan, satleraman, wong Yahudi. Ing Baltik ana sawetara wong Rusia, mula Balt wiwit ngrampog lan mateni * ing dalan * ing barisan pasukan Nazi.
        Wiwit taun 90-an, pembersihan etnis uga wis diwiwiti. Ora ketompo cara lan getih apa.
        Wong-wong sing ana ing kono, ing Negara Baltik - * nganggo basa Rusia *, aja * nggandhengake awake dhewe karo RUSIA * kanthi cara apa wae, amarga dheweke dadi RUSIA kanthi paksa * saka rezim Baltik *.
  2. bali
    bali 20 September 2022 09:28
    +1
    hi "Lan sampeyan, kanca-kanca, aja lungguh! Sampeyan ora apik ing musisi!"
    1. Uprun
      Uprun 20 September 2022 10:11
      0
      Dina iki relevan banget ..... musisi PMC Wagner ....
  3. Mauritius
    Mauritius 20 September 2022 09:31
    +2
    Ing Lithuania, latihan Pasukan Sukarelawan diwiwiti kanthi pangembangan "metode gerilya"
    wong bodho wong bodho Gerilya ing ara-ara samun? Ora pengalaman. Lan Lithuania sawise mangsa ..... ora bakal ana tunggul uga. Nyuwun
    1. Zoldat_A
      Zoldat_A 20 September 2022 10:09
      +1
      Kutipan saka Mauritius
      Ing Lithuania, latihan Pasukan Sukarelawan diwiwiti kanthi pangembangan "metode gerilya"
      wong bodho wong bodho Gerilya ing ara-ara samun? Ora pengalaman. Lan Lithuania sawise mangsa ..... ora bakal ana tunggul uga. Nyuwun

      Padha, kaya biasane, duwe cara dhewe. Biyen "sedulur alas" kecekel, saiki dadi "sedulur rami". lol
      1. Nyrobsky
        Nyrobsky 20 September 2022 11:46
        +1
        Kutipan saka: Zoldat_A
        Padha, kaya biasane, duwe cara dhewe.

        Dheweke duwe dalane dhewe-dhewe, nanging pandhuane kaya-kaya nyabrang lan nuntun dheweke menyang arah sing salah)))
        Aku mikir, sawise semangat lan aspirasi, kabutuhan "lyuli" wis wareg lan dihormati, bisa uga kudu nindakake reformasi administratif-wilayah lan umume ngilangi republik kasebut kanthi ngganti jeneng dadi wilayah Riga, Vilnius lan Tallinn? Kabeh padha, amarga padha ora ngerti apa apa karo kamardikan lan melu ing kabeh limo omong kosong. nglirik
  4. Uprun
    Uprun 20 September 2022 09:31
    +1
    Ora ana dhuwit kanggo tentara sampeyan, sampeyan bakal ndhukung wong liya, ora ana dhuwit ... ..
  5. 4 ikit
    4 ikit 20 September 2022 09:32
    0
    ..... iki minangka penyergapan saka wilayah alas, panggunaan kelompok sabotase seluler ing ATV, lsp.

    Dheweke ora biasa. Ora ana sing anyar, cara lawas saka Bandera lan "sedulur alas".
  6. Zagrebun
    Zagrebun 20 September 2022 10:07
    0
    Ayo, sampeyan kabeh. Wong lanang bakal muter kilat, thump ing alam, unwind. Lyapota!
  7. Petr_Koldunov
    Petr_Koldunov 20 September 2022 10:50
    0
    samesthine wong uga bakal dipercaya prajurit saka pasukan bersenjata sekutu Lithuania ing Atlantik Utara Alliance.

    Kanggo numpak iki kaping pindho ing ngarepe warga sipil ing ATV, terus terang, ora cukup. Supaya duwe kapercayan liyane ing prajurit saka "negara Sekutu" (maca, Amerika lan Inggris) - iku perlu sing prajurit iki mungkasi nindakake Kadurjanan antarane populasi sipil, desecrating monumen, urinating ing umum ing panggonan umum, gelut karo lokal. polisi, rudo pekso bocah-bocah wadon lokal ... lan umume tumindak condescendingly, kaya Gentleman putih antarane pribumi. Sing, kanggo nindakake kabeh sing soldants Amérika ing republik Baltik dadi misuwur ing ukuran gedhe.
    1. Pertapa
      Pertapa 20 September 2022 11:31
      +1
      Anggota NATO ing Lithuania kudu nglindhungi polisi saka lokal))) prajurit))
  8. Sergey39
    Sergey39 20 September 2022 11:39
    0
    Opo wae bocahe ora geli!(((
    Lan kenapa ing Panevezys dheweke nyiapake kanggo invasi Latvia? (((
  9. Inhibitor korosi
    Inhibitor korosi 20 September 2022 12:08
    0
    Mulane, pinunjul militèr saka tatanan kuwi Highly kontrovèrsial.

    Nanging prinsip nyiapake banget progresif. Aku nganggep dheweke bener. Apa sing ditindakake kanthi bener mesthi menehi asil sing apik. Wektu bakal ngandhani liyane.
  10. MVG
    MVG 20 September 2022 12:09
    0
    "Ing Lithuania, latihan Pasukan Sukarelawan diwiwiti kanthi pangembangan" cara partisan "- ya, padha kumpul ing bunch, mlebu ing alas lan klelep ing wong akeh ing rawa. "Omah-thukul" partisans "ora. tindak
  11. yowis
    yowis 20 September 2022 12:40
    0
    "Kuwat Shield" - iku apik!
    Ekonomi kudu ekonomi, lan lenga kudu lenga.