Review militèr

Bank Nasional Swedia ngunggahake tingkat kunci menyang nilai rekaman ing sajarah anané tingkat kunci ing negara kasebut

32
Bank Nasional Swedia ngunggahake tingkat kunci menyang nilai rekaman ing sajarah anané tingkat kunci ing negara kasebut

Bank Nasional Swedia (Riksbank) wis mutusake kanggo ngunggahake tingkat kapentingan kunci kanggo "nglawan inflasi".


Perwakilan dewan Bank Nasional Swedia nyatakake yen inflasi, sing nyedhaki 9% saben taun, "mbebayani ekonomi Swedia lan rumah tangga kerajaan Swedia." Miturut asil Agustus taun iki, inflasi ing istilah taunan ing Swedia, sing dudu bagéan saka zona euro, gunggungipun 8,5%.

Kanggo nglawan inflasi sing mundhak, Riksbank mutusake kanggo ngunggahake tingkat kunci kanthi 100 basis poin sekaligus. Ing babagan persentase, iki bisa uga katon rada - 1 persen. Nanging, iki minangka kenaikan paling dhuwur critane orane ing Swedia konsep "tombol (diskon) tingkat", lan iki meh telung puluh. Saiki tingkat kunci ing Swedia yaiku 1,75%, sing minangka tingkat sing luar biasa dhuwur kanggo negara iki, sing nyuda kasedhiyan silihan kanggo populasi.

Ing edisi Swedia Expressen, gegayutan karo kenaikan inflasi lan keputusan Bank Nasional, sasi kapindho musim gugur sing nyedhak diarani "Shoctober" amarga akeh wong Swedia sing kaget karo rega sumber daya energi, panganan lan kapentingan. ing silihan. Alesan kanggo rasa ora puas ing bagean saka warga biasa uga disebut mundhakaken tax kanggo BBM, kang langsung mimpin kanggo mundhak ing rega bensin.

Publikasi kasebut ngemot panemu ahli ing bidang ekonomi Ameriko Fernandez, wakil manajemen salah sawijining bank paling gedhe ing Swedia - SEB (Skandinaviska Enskilda Banken). Miturut dheweke, "kahanan kasebut meh padha karo badai nyata sing nyerang rumah tangga Swedia."

A. Fernandez:

Biaya rata-rata kulawarga Swedia sing duwe anak wis tambah 80 SEK wiwit awal taun.

Kanggo referensi: 80 ewu kronor Swedia kira-kira setengah yuta rubel Rusia. Gaji rata-rata ing Swedia ing Agustus 2022 yaiku 39,5 ewu makutha (kira-kira 220-230 ewu rubel).
32 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Dmitry Karabanov
    Dmitry Karabanov 20 September 2022 13:59
    + 10
    Lan neraka karo wong-wong mau: kita ora duwe kanca ana, ing "rahayu" West! Sing luwih elek, luwih apik!
    1. wong janggut
      wong janggut 20 September 2022 14:03
      +6
      Kutipan: Dmitry Karabanov
      Lan neraka karo wong-wong mau: kita ora duwe kanca ana, ing "rahayu" West! Sing luwih elek, luwih apik!

      Ora ana apa-apa karo wong-wong mau. am Padha kudu ora mung Samsaya Awon, nanging umume kirdyk. am
      1. Freeman2022
        Freeman2022 20 September 2022 14:57
        +3
        Quote: Wong jenggot
        Padha kudu ora mung Samsaya Awon, nanging umume kirdyk.

        Artikel kasebut ora akurat banget. Ing Swedia, ora ana gaji rata-rata kaya 39500 makutha. Rata-rata saben tangan nampa sekitar 25000 kroons
      2. basa Bulgaria_5
        basa Bulgaria_5 20 September 2022 21:39
        -3
        Lan kenapa? Kanggo kasunyatan sing kabeh telek karo sampeyan?
        Wong Swedia biasa sing kudu disalahake amarga kasunyatan manawa buruh ing Norilsk Nickel nampa 250 euro saben wulan, lan Deripaska numpak kapal pesiar mega kanthi rega 150 yuta pound sterling???
  2. Inhibitor korosi
    Inhibitor korosi 20 September 2022 13:59
    -6
    Iki ora cukup - kita kudu liyane More!
    Para migran mlayu menyang Eropa. Utawa, tikus-tikus mlayu saka kapal. Aku wis kesel karo "Muscovites" ing kono, utamané sing saka oposisi, lan padha manggon apik ing kono.
    Iki minangka conto kanggo sampeyan, kulawarga saka Moskow menyang kana (ora menyang Swedia), bebarengan karo kabeh sing diduweni. Setengah saka kulawarga entuk pendhidhikan lan entuk kerja, lan liyane entuk tunjangan pengangguran - ora telek, kita bakal dibayar akeh ing kene, lan saiki padha manggon ing clubbing, nalika padha nyewa ing siji wektu nganti telung urip. spasi bebarengan! ... Crita iki mung telung taun. Apa sampeyan ngerti apa sing wis bisa ditindakake ing kana?! ... Dheweke wis rampung mapan ing wilayah sing apik banget, aku mbaleni - rampung, lan saiki wis rammed wong tuwane ana, sing langsung, ing rong sasi pisanan ing taun iki, nampa diagnosis kesehatan lengkap lan mbayar. perawatan, aku mbaleni - mbayar, lan luwih tepat, perawatan mbayar diasuransiake, sing ora bisa ditampa ing Rusia luwih saka 20 taun! Ing tartamtu, uga, carane wong ora bisa nemokake katarak ing mripat loro - iki ing Rusia lan langgeng luwih saka limang taun !! Lan ing kana dheweke nemokake kabeh bebarengan, lan ora mung katarak, lan dheweke wis diobati !! Akibaté, ora ana sing kepengin bali saka kana - kabeh wong seneng ing kono. Lan dheweke wiwit nyewa apartemen ing kene supaya bisa urip ing kono luwih apik.
    Iki kudu mungkasi ... ing tingkat legislatif. Lan padha mung kudu mundhakaken totoan. Eropah iku tanah bodho. Dheweke ora duwe utawa ora duwe apa-apa dhewe. Dheweke urip ngluwihi kemampuane.
    Luwih tepate, ora kanthi cara kita dhewe, nanging kanthi cara kita.. Coba pikirake ... ing Kremlin lan ing Kementerian Pertahanan RF - uga, nalika sampeyan ngganti strategi lan doktrin. Lan dheweke kudu ngganti. Rusia ora bisa urip kanthi cara sing alami - kabeh wong wis ngerti babagan iki, sanajan para pensiunan jero.
    1. beta
      beta 20 September 2022 14:28
      +3
      Lan ing ngendi swarga iki? Pira suwene para kapitalis wiwit mikir babagan rakyat? Wong-wong sing wis nemokake panggonan sing anget ing Rusia uga urip kanthi apik.
      1. Inhibitor korosi
        Inhibitor korosi 20 September 2022 14:41
        -1
        Ojo ngapusi wong, opo maneh saiki njijiki...
        Lan kutha ... Iku ora swarga, iku kutha provinsi ing negara Eropah, adoh saka paling sugih ... resik, apik dandan, arsitektur apik banget, nyaman banget. Bangunan kubik dhuwur-munggah saka werna saka bledug lan soot, Aku ora weruh ngendi wae liya. Wong duwe papan kanggo ngendhokke lan mangan - apa. Yen dheweke ana ing kono lan kuwatir babagan lingkungan, mula ide-ide babagan carane bisa rusak mung bisa dikompilasi saka rekaman video ing negara liya - amarga kabeh pancen bener. Dheweke duwe bebek karo angsa sing nglangi ing kolam biasa, geese uga, akeh manuk ing alas, apa maneh, kabeh jinis. Asring manggon ing atap omah - lan iki dudu cagar alam ...
        Umumé, kewan lan manuk tresna marang saben wong, lan saben wong seneng manuk karo kewan.
        Ing wektu sing padha, aku wis lali kapan pungkasan aku ndeleng landak ing Taman Filevsky ing Moskow. Lan ana akeh banget sing dadi medeni kanggo langkah.
        Iki tegese nalika "tuan-tuan" panas kompor karo batu bara, lan nggunakake panas ing ngarep. Kaya mangkono iku.
        Dhumateng tiyang ingkang sugih, "pelaut kehormatan" kula badhe ngaturaken salam - iku sampeyan, sing isin, sing nyerahke Rusia liwat gunung. Lan saiki urip paling apik karo "ala" sing ora cedhak! Wektu bakal teka - lan sampeyan bakal mangsuli, ing ngendi wae. Aku isih ana ing kene dina iki ...
        Inflasi padha ana - apa omong kosong!! ....
    2. rarik63
      rarik63 20 September 2022 16:13
      +1
      Marang kula liyane babagan kulawarga iki. Mungkin aku ora ngerti soko kanggo 22 taun liwat gunung.
    3. Sarmat Sanych
      Sarmat Sanych 20 September 2022 16:35
      +1
      Corrosion_Inhibitor Bggg)))
      Apa jenis snot dadi panas? Apa sampeyan percaya karo kegilaan sampeyan? Kanggo telung puluh siji taun - nalika Welasan Rusia wis dibukak sing Eropah lan Kulon minangka kabèh, lan wong wis kenalan ing kono, wong duwe sederek - kanggo uncalan kartun jaman perestroika babagan "swarga" lokal ?? Aku kesah ing saindhenging Italia, Aku ngerti saben dicokot saka rute Florence-Bologna-Roma, lan aku weruh dalan degradasi kuwi (senadyan kasunyatan sing ing Italia dalan N1 ing EU) - sing ing wilayah Volga kita ing 5s padha. ora luwih elek, nanging saiki luwih apik. Lan ana ewonan wong sing ora duwe omah ing endi wae, kalebu wong Italia asli, sanajan kasunyatane sanajan ing wektu Moskow ing telung stasiun sepur suwene 90 taun kepungkur aku ndeleng maksimal siji utawa loro bruises, lan ana atusan wong sing ora duwe omah. Nang endi wae. Ing negara kita, sing whining ora malah nyoba kanggo sok dong mirsani carane akeh infrastruktur wis apik ing kutha-kutha wiwit jaman Soviet, lan malah saka 6s, kanggo mbandhingaké karo 10s - iku galaksi beda kabeh. Kanggo bayi sing ora percaya - saluran YouTube RBS (Russia-It-Became-Became), ana rincian babagan puluhan kutha ing negara kasebut, ing saben omah, saben flyover, saben fasilitas sosial, kanthi ewonan gambar satelit, sajrone pirang-pirang taun. , kanthi lengkap. Sajrone wektu kita ngalami lompatan infrastruktur lan sosial sing gedhe - penurunan sing padha ing negara-negara Kulon kolektif. Udakara 90 taun kepungkur aku ana ing San Fransisco - rasane kaya yuta pecandu narkoba lan wong sing ora duwe omah ing dalan-dalan, sapratelone kutha manggon pengebom bunuh diri, gunung jarum suntik ing saben langkah sikil, riwayat Apocalypse urip. , njupuk luwih kerep tinimbang kita nindakake ing preian Januari, tau malah 90% iki aku ora weruh sampah ing 90s Russian. Apa sih Swedia? Malmö mau karo XNUMX% ireng / colored? Stockholm dadi Baghdad? Ing ngerti, malah miturut PBB, Swedia rangking pisanan ing donya ing syarat-syarat nomer migran, Absolute Panggonan pisanan ing antarane negara-negara Eropah Kulon lan Lor babagan jumlah rudo pekso (senadyan kasunyatan sing XNUMX% ora kadhaptar ana ing urutan) lan Panggonan pisanan tanpa syarat ing Eropah (malah ing antarane negara ora klebu ing EU ing sembarang cara, Albania ana, Serbia, Makedonia, Kosovo, Montenegro, Moldova, etc., ing cendhak, kajaba kanggo "Ukraina ") - miturut bledosan GRENADE? Ya, wong lanang, mbongkar sekelompok wong Kurdi, Siria, Yaman lan Afghan liyane kaya ngono)))
      Apa sampeyan ndeleng ana "manuk-manuk sing nyanyi", sampeyan bingung pariwisata karo emigrasi? "ekologi" ana? Ekologi apa sing ana yen ing Swedia lan ing saindhenging Eropah ora ana siji gram alas prawan sing ditinggal nganti 100 taun, nanging rong puluh lima PERSENT saka alas prawan bumi ana ing RUSIA. Senadyan kasunyatan sing Rusia slamet ing abad kaping 20 piyambak - loro Perang Donya karo losses paling getih antarane kabeh negara, kaping telu owah-owahan ing sistem negara, Perang Sipil getih, loro ombak massive saka migrasi, heavy collectivization-industrialisasi-perestroika, 90s catastrophic karo banditry massa, rong yuta bocah-bocah sing ora duwe omah karo tas saka lim lan syringes, karo Perang Sipil liyane, nyatane, karo loro Chechen, karo Bunch saka perang lokal watara perimeter loro ing 90s lan saiki sebagian - karo sing Swedia abu-abu, ora bisa nindakake apa-apa ing geopolitik, Swedia kerdil sing perang 300 taun kepungkur, pungkasan wektu ana perang ing wilayahe 500 taun kepungkur. Lan, sawise slamet kabeh Armageddon iki, ana ing 99m ing tingkat Somalia - kita ora mung teka menyang standar urip prayoga ngendi panas padha lan daya listrik kaping pirang-pirang luwih terjangkau tinimbang ing well-pangan lan langgeng tentrem Swedia - nanging uga dadi salah siji saka telung pamimpin geopolitik, salah siji saka rong pimpinan militer lan pimpinan energi absolut sing ora bisa diakses wong bumi liyane. Ing teknik nuklir, umume ana Rosatom lan ana sisa-sisa sampah sing ora ana gunane kaya Amerika Serikat, Prancis, India, Jepang, lsp. Inggih, kanthi bantuan kita, China isih nyoba soko karo siklus ora lengkap saka generasi pungkasan, Korea Kidul kadhangkala menehi metu iku lawas, kita muji bocah-bocah sekolah iki.
      Bojo umum-hukum saka mantan kula ing Walanda, medicine underdeveloped kaya ana, lan malah ora bisa diakses malah kanggo kelas menengah, lan utamané Dentistry - iki, nyuwun pangapunten, lair saka bojoku saiki - Cheboksary - bakal menehi loro TCTerms ngarep. Frankfurt am Main mung bisa eling sawise botol Armenian, maneh, dalan-dalan ing kutha kebak pecandu heroin lan wong sing ora duwe omah. Senadyan kasunyatan sing sawetara jenis bisnis cilik kanggo mbukak ing Belgia-Swedia-Walanda iki, paling toko roti - njupuk setengah yuta euro, plus pajak monstrous, kaping pirang-pirang minangka persentasi luwih saka ing Rusia. Wong-wong Skandinavia padha karo alasan sing apik babagan bunuh diri, sanajan dheweke wis ngowahi status ing PBB kanthi artifisial saka nol.
      Lan kutha-kutha? Roma padha, sadurunge pandhemen biyen numpak bisnis, mula saiki ora luwih milih sing pertama kanggo mbandhingake karo Kazan sing gemerlap babagan transportasi lan infrastruktur sosial (kajaba monumen lan katedral Romawi, ya), sanajan Kazan ora ana ing ndhuwur 5 kutha Rusia kalebu. Sawise St Petersburg, malah London lan Paris katon kaya farm, Amérika underdeveloped LA lan malah liyane. Ing Uni Eropa, AS, Jepang, China, Britania Raya - nganti saiki ora ana sing kaya "LAYANAN PEMERINTAH", ing Stockton (California), umpamane, dheweke isih nganggo pembayaran kaya mammoth kuno, aku duwe sedulur sepupu. saka wilayah Vitebsk (RB). Lan Internet? Endi Internet luwih apik tinimbang ing Rusia? Ing Dallas, tenun per detik isih dianggep akeh, ing bandara Romawi "Leonardo da Vinci" lan "Fimicino" ing umum 40 / sec, ing Walanda ing umume Stone Age, kita lan Rusia 300 / sec ora bisa malah. mbandhingake sapa wae.
      Lan aja nyritakake Moskow, ora ana saingan karo sapa wae, saben taun nganti pirang-pirang taun PBB wis diakoni minangka metropolis N1 ing Bumi babagan kualitas transportasi lan infrastruktur sosial, ing babagan area taman, kualitas udara. lan obat. Sajrone 14 taun kepungkur, 100 stasiun metro anyar wis dibangun ing Msc - iki luwih saka stasiun metro anyar sing dibangun ing kabeh negara ing sisih kulon kolektif (AS + Uni Eropa + Kanada + Australia + Swiss + Jepang + Selandia Baru + Inggris). ) Ing 20 taun pungkasan.
      Aku ngeweruhi sing ana lapisan cilik tartamtu saka Soviet pungkasan pendidikan wong, ing chats lan forum kaya siji lokal, padha seneng whine kanggo dina tanpa ngerti apa-apa, padha ora ngerti carane appreciate saiki, terus-terusan looking bali liwat. gunung utawa ing jaman kepungkur. Menapa malih, sanadyan liwat gunung utawa ing sasi iku jumlah minuscule saka apa bisa dibandhingake karo tingkat Russian saiki. Iku apik sing padha ing minoritas Absolute wong Rusia. Liyane ora duwe wektu kanggo iki, wong sibuk karo bisnis.
      1. Inhibitor korosi
        Inhibitor korosi 20 September 2022 16:57
        +2
        Sampeyan wis nulis akeh. Nanging, iki minangka kutipan saka komentarku ing ndhuwur lantai
        Ojo ngapusi wong, opo maneh saiki njijiki...

        Aku nulis apa aku ngerti. Lan aku ngerti akeh, luwih akeh tinimbang sing sampeyan tulis. Nanging, aku nulis babagan wong tartamtu. Ing kene, sampeyan ora bisa mbuwang tembung saka lagu ...
        Oleg Popov, Artis sing dihormati saka USSR, uga, dadi veteran perang, duwe merit lan medali, banjur manggon ing umur tuwa ... ing endi? Sing bener - ing Jerman. Mung ora ing GDR, GDR ora ana. Dheweke lunga kanggo manggon karo Nazi, sing mbesmi 25 yuta saka aku lan, muga-muga, kanca-kancamu. Dheweke ninggalake urip, tetep dadi warga USSR, sing ora ana maneh, lan ora bali maneh. YouTube isih duwe wawancara babagan topik iki, amarga dheweke nerangake kabeh prasaja lan pantes digatekake lan dimangerteni.
        Coba golek masalah, yen sampeyan ora peduli karo nasib USSR lan nasib Rusia luwih ...
        Iki minangka "kartun perestroika", utawa luwih, lelucon pungkasan saka artis gedhe lan tumindak pungkasan saka patriot sejati, sing ora digatekake lan ora dihargai. Kabeh panjelasan babagan apa sing sampeyan tulis ana, ing wawancara kasebut.
        Lan aku nulis babagan dina iki. Yen sampeyan ora ana ing subyek saiki lan ora ndeleng kabeh kanthi mripatmu dhewe, mula aku ora duwe apa-apa kanggo sampeyan. Aja nesu - ora ana gunane, aku uga manungsa, lan, kaya sing sampeyan deleng, aku isih ora menyang ngendi wae ...
        Kaya sing diarani lagu sing misuwur: "... kanca-kanca kabeh lunga menyang luar negeri, nanging aku mesthi tetep ..."
        Ing kene ana salam saka artis liyane, dheweke ngomong babagan kasugihan Rusia, ngrungokake, aja kesed. Iki meh meh verbatim retelling saka statement resmi Presiden Putin setahun kepungkur:
      2. pemotong bolt
        pemotong bolt 21 September 2022 02:58
        0
        ing Walanda, medicine underdeveloped kaya ana, lan malah ora bisa diakses malah kanggo kelas menengah
        Insurance 120 euro saben sasi (1 dina karya) - lan kabeh cara liwat. Kajaba iku, asuransi iki wajib kanggo kabeh sing manggon ing kana.
    4. pemotong bolt
      pemotong bolt 21 September 2022 02:44
      0
      tunjangan pengangguran iku sampah
      Sampeyan bisa urip ing sangu, ngetang dhuwit recehan. Urip ing iku mokal.
      nyewa ing siji wektu minangka akeh minangka telung papan urip bebarengan
      Apa sampeyan nyewa omah sosial nalika manggon bebarengan ing salah sawijining? Sampeyan bisa tenan njagong mudhun kanggo iki. Iki kanggo Inggris.
  3. uralex
    uralex 20 September 2022 13:59
    +4
    Kanggo wektu sing suwe, wong Eropa njaga standar urip sing dhuwur kanthi biaya sumber daya Rusia. Padha nyuwil feeder dhewe, saiki supaya padha manggon ing ...
  4. Uprun
    Uprun 20 September 2022 13:59
    -3
    Inggih, Tribalts wis duwe inflasi pindho digit, nanging kita? Kanggo bangga yen ora luwih ala tinimbang punah ...? Mung dheweke ora duwe sumber daya, lan kita duwe kabeh tabel périodik ...
    1. Sarmat Sanych
      Sarmat Sanych 20 September 2022 16:42
      -2
      Dheweke (kaya kabeh negara ing Kulon kolektif) duwe mesin cetak multi-triliun gratis tanpa wates, lan iki wis ana pirang-pirang dekade. Lan dheweke, ora kaya kita, ora ngalami pergolakan sajrone 30 taun kepungkur, perdamaian tanpa rolas perang, gangster 90an, 12 ewu sanksi, lsp. Cetha yen pemakan sprat entuk kurang saka "mesin" kasebut, nanging tetep.
      Apa Tabel périodik kanggo sampeyan, pindhah menyang permafrost Arktik, mbangun transportasi, sepur, energi, prasarana pelabuhan kanggo pangolahan lan logistik kanggo akeh triliun rubles, sampeyan bakal ngerti, contone, lenga lepas pantai lan produksi gas kaping pirang-pirang luwih rumit ing syarat-syarat kombinasi teknologi saka industri otomotif lan ora kurang rumit saka papan, amarga luwih saka 50 negara gawé mobil ing donya, luwih saka 25 negara duwe merek dhewe, rolas negara ngirim ing paling ora ana ing angkasa, lan saiki mung siji negara sing ngasilake Arctic Offshore Platforms ing donya - USA (malah Norgs nindakaken kanthi bantuan). Saiki Rusia wis gabung karo negara.
  5. Andrey saka Chelyabinsk
    Andrey saka Chelyabinsk 20 September 2022 14:01
    +3
    Saiki tingkat kunci ing Swedia yaiku 1,75%, sing minangka tingkat sing luar biasa dhuwur kanggo negara iki, sing nyuda kasedhiyan silihan kanggo populasi.

    Tingkat kunci kita saiki paling murah wiwit 2014 - nganti 7,5%. Nanging ing taun-taun lemu sadurunge, tekan 5,5% ... Kamulyan kanggo Bank Sentral kita! Kamulyan kanggo para pahlawan!
    1. Uprun
      Uprun 20 September 2022 14:15
      +1
      Salah..... Kamulyan Bank Sentral! Ngedongkrak kanggo akuntan!
      1. Andrey saka Chelyabinsk
        Andrey saka Chelyabinsk 20 September 2022 14:52
        +5
        Kutipan saka uprun
        Ngedongkrak kanggo akuntan!

        Yen sampeyan ngomong babagan Nabiullina, mula jaksa nambahake dheweke ...
        1. Sarmat Sanych
          Sarmat Sanych 20 September 2022 16:59
          -2
          Andrei saka Chelyabinsk, yen jaksa bakal nambah "Nabiullina," apa sing sampeyan usulake kanggo nambah saka jaksa? Luwih dhuwur saka jaksa?
          Sapa sing nindakake luwih akeh kanggo Fatherland tinimbang Nabiullina supaya kita kabeh kanthi tenang ngidoni ing langit-langit katon ing NWO iki, ora nggatekake kekuwatan finansial-sanksi Barat sing ora ana watese? Ora bisa nindakake apa-apa kanggo kita. Kosok baline, thanks kanggo Nabiullina, kita bakal nasionalisasi kabeh kegiatan Barat lan mbuwang bank-bank Barat kanthi utang $ 450 milyar minangka punk))
          147 sanksi paling abot ing sajarah umat manungsa wis dileksanakake ing siji negara 13 yuta, maksimum sing kolektif milyar Barat saged, plus sanksi sekunder nyatane saka kabeh 224 negara ing 8 milyar Bumi (iki carane kerjane, sayangé), lan kita - 147 yuta Rusia - kaya kita wis nindakake perkara kita dhewe sajrone 5 sasi lan saiki kita ora weruh, sampeyan lagi ing forum ngidoni ing langit-langit ngidoni frasa kaya "pertumbuhan negatif", "terus" lan "korelasi". Kangge, ing pungkasan taun 1970-an, Amerika Serikat mung teka menyang persetujuan karo Arab Saudi piyambak lan kanthi klik ping pingan ekonomi saka 290 yuta 15 Republik Uni dening nol, iku luwih gampang saka scratching konco kuping, sanajan ora ana negara liyane ing donya, malah West kolektif, dileksanakake sanksi tambahan marang kita banjur, nanging gas lenga, bijih tanah arable lan bahan mentahan liyane, Uni banjur wis luwih akeh tinimbang Rusia, nalika ing 1989 padha teka karo gundhul. ngisor, utang umum luwih saka 40% saka PDB, defisit total kabeh, pangan iki sebagian amarga bantuan kamanungsan, lan minangka asil, ing 1991, nul cadangan emas karo anak yatim piatu isih 290 ton emas. Ing kene ana "Kementrian Keuangan Soviet sing kompeten" [spoiler - pincang sing durung berkembang]. Saiki Rusia ora mung ngentekake siji kg saka 2300 ton emas ing nem sasi, nanging uga nambah nganti 2350 ton, lan malah tuku siji centner pallium menyang fasilitas panyimpenan St. Petersburg lan Sverdlovsk. Mungkin iki wektu kanggo mungkasi nggawe kesimpulan lan kesimpulan ing forum babagan disiplin sing paling rumit lan skala gedhe ing sejarah manungsa, kayata makroekonomi lan keuangan - miturut video YouTube lan miturut pernyataan bawler-info-gypsies kayata Khazino -Delagin lan Khodorov kang lefties, kaya balung loro fatherlands Semin-Komolov-Kozyrevo MIDoplutoshkins lan whiners liyane -zanarodnikov? Pikiran "Mungkin aku ngerti sethithik tinimbang Kementerian Keuangan, bisa uga, kanggo wiwitan, ngrampungake paling ora 5 kursus fakultas finansial" ora ana ing sirahku? Wong lanang, kabeh perang wiwit paling ora abad kaping 19 wis dimenangake dening ekonomi lan keuangan, bundel iki ora bisa dipisahake. Aku sujud marang para pejuang Tentara Merah (lan kabeh prajurit sing mbela lan nambahake Fatherland sing umure 100 taun kaping 1200), nanging malah para ahli Barat sing khusus setuju yen kamenangan ing Perang Donya II menang. utamane dening STALIN MINISTRY OF FINA (sing, kanthi cara, ngawasi kanthi ketat yen Bank Negara ora nyithak sewu rubel sing ora aman). Rusia nempatno kanker saka milyar-kuwat omnipotent Kulon, kang wisuh sapisan minggu kanggo 3 menit, lan sampeyan bisa carelessly nyalahake kepemimpinan negara ing chats sabenere thanks kanggo karya tepat saka Kamentrian Keuangan.
          Produksi industri ing Federasi Rusia kanggo kuartal kaping 1 2022 tambah 5,9%, GDP Federasi Rusia ing 1 kuartal. 2022 mundhak 3,7%: https://rosstat.gov.ru/storage/mediabank/67_27-04-2022.html
          Lan PDB AS, miturut Fed, ing Q1 2022 mudhun 1,6%, ing Q2 2022, penurunan GDP AS, miturut Federal Reserve Bank of Atlanta, yaiku 1,5%:
          https://youtu.be/9VSChDtD6A
          Secara total, rong kuartal minus 3%, kejatuhan investasi reged domestik ing Amerika Serikat ing Q2 2022 dadi rekor 13,2%. Bagian saka dolar ing pemukiman donya ing Februari 2022 suda 1,07 poin persentase lan udakara 38,85%. Negara-negara ing saindenging jagad wis nyuda investasi ing Treasures AS nganti $342 milyar: https://www.russiapost.su/archives/299299
          Produksi industri ing Jerman ing Maret 2022 mudhun 3,9%. Produksi industri Jerman wis suda sajrone 15 taun berturut-turut, mung sajrone 4 taun kepungkur Jerman wis ilang 1/10 industri: https://youtu.be/5HPesiHHw1k
          Ing Uni Eropa, kabeh industri ambruk ing jurang; ing Jerman, produksi daging malah ambruk 10% sajrone nem wulan:
          https://youtu.be/opOzE9RLwU4
          [lan ing Rusia, produksi daging mundhak ~ 2% sajrone nem wulan]
          Volume produksi industri ing Jepang ing Mei ambruk dening 7,2% (ing basis taunan, mesthi), minus 0,3% samesthine. Tambah panyusutan maksimal yen sajrone 24 taun kepungkur. Industri lan kamakmuran Eropa, Inggris lan Amerika wis teka:
          https://www.russiapost.su/archives/297990
          Ing Maret 2022, produksi industri ing Rusia mundhak 3%: https://www.putin-today.ru/archives/150528
          Kamentrian Pembangunan Ekonomi: wutah PDB Rusia ing Januari-April gunggungipun 1,7%.
          Kamentrian Pembangunan Ekonomi: "Wutah investasi ing aset tetep ing Januari-April minangka rekor 12,8%. Thanks kanggo impor paralel, impor menyang Federasi Rusia tikel kaping pindho ing Mei dibandhingake April." Surplus anggaran federal ing Januari-Mei 2022 cacahe
          ₽1,5 triliun - Kamentrian Keuangan Rusia.
          S&P Global: Indeks PMI manufaktur Rusia nuduhake wutah ing Mei: http://www.finmarket.ru/news/5731470
          Pendapatan anggaran kanggo Januari-Juni 2022 - PLUS ₽3 TRILLION saka rencana kasebut, penurunan PDB ing Januari-Juni mung 0,5%, dene wutah produksi industri ing Januari-Juni ana 2% - Mishustin.
          Konsumsi listrik ing negara kasebut minangka indikator utama pangembangan industri lan ekonomi, lan ing wulan Juni 2022 ing Federasi Rusia mundhak 2021% dibandhingake karo puncak Juni 0,5 - yaiku, Juni 2022 minangka Juni ekonomi paling apik ing negara kasebut. sajarah Rusia: https://youtu .be/4tX9VyaOSpg
          Marang sapa sanksi paling abot ing sajarah manungsa - marang Amerika, Inggris lan Uni Eropa?
          ⚡️Ing wulan April, jumlah bisnis cilik lan menengah ing Federasi Rusia ngluwihi nilai pra-pandemi lan udakara 6 yuta, - Mishustin
          Ngenalake hipotek industri kanggo pambangunan pabrik anyar kanthi 5% - Putin.
          1. Andrey saka Chelyabinsk
            Andrey saka Chelyabinsk 20 September 2022 17:18
            +3
            Quote: Sarmat Sanych
            Sing nindakake luwih kanggo Fatherland saka Nabiullina

            Sergey, aja ngomong omong kosong, dheweke lara. Dadi, sedhela, sampeyan ngomong karo ahli ekonomi profesional, lan dudu ahli teori, nanging praktisi sing duwe sawetara perusahaan pembentuk kutha sing ditarik metu saka negara pra-bangkrut.
            Dadi simpen sekring kanggo wong liya. Lan luwih apik kanggo narik sethithik kawruh babagan ekonomi supaya ora nulis omong kosong
            Quote: Sarmat Sanych
            Kosok baline, thanks kanggo Nabiullina, kita bakal nasionalisasi kabeh kegiatan Barat lan mbuwang bank-bank Barat kanthi utang $ 450 milyar minangka punk))

            Kaping pisanan, ora ana sing nasionalisasi aset, sampeyan ora bakal percaya, lagi dituku, lan yen ana keputusan kasebut, Nabiullina ora bakal sisih karo dheweke. Kapindho, iku bank-bank Western sing swindled kita saka $300 milyar, lan iki tanggung jawab langsung Nabiullina. Uga kepinginan dheweke kanggo nambah ngluwihi ukuran cadangan emas, kang kita ora bisa nggunakake dina.
            Quote: Sarmat Sanych
            Kangge, ing pungkasan taun 1970-an, Amerika Serikat piyambak sarujuk karo Arab Saudi piyambak lan kanthi klik ping pingan ekonomi saka 290 yuta 15 Republik Uni dening nol, iku luwih gampang saka scratching konco kuping.

            Aja nulis babagan apa sing sampeyan ora ngerti.
    2. Sarmat Sanych
      Sarmat Sanych 20 September 2022 16:53
      -1
      Andrey saka Chelyabinsk, sampeyan ora ngerti prabédan IN THE VALUE saka tingkat kapentingan kanggo negara Kulon lan kanggo kita. Ekonomi kita urip saka dhuwit hard-entuk, kita sacoro prakteke ora ngutangi (uga, mung bab sing padha ora gelem menehi utang perusahaan West ing jumlah $450 milyar, nanging malah yen padha nindakake, iku trifle dibandhingake karo PPP PDB Rusia $ 4,45 triliun), lan silihan kanggo industri domestik lan tetanèn luwih murah tinimbang tingkat Bank Rusia, lan ing 3% lan ing 5% lan malah ing 2% kanggo sawetara program, ana uga Far Hipotek Timur ing 2%, hipotek kanggo spesialis IT ing 4%, hipotek industri (kanggo pambangunan pabrik anyar) ing 5%, kita ora gumantung banget marang tingkat kasebut.
      Lan negara-negara Uni Eropa, Inggris, Jepang, Swiss, Kanada, lan luwih-luwih Amerika Serikat - urip kanthi utang. Lan total utange sawetara triliun $/€/£/¥. Lan kenaikan suku bunga Fed saka 0,5% dadi 3% tegese AS mbayar saben wulan % saka $30 triliun SIX KALI. Kenaikan tarif ECB kaping 5 tegese padha, bencana iki wis mandheg "mesin cetak" Fed / ECB / Bank Jepang / Bank Inggris wiwit Agustus. Kanggo pisanan ing pirang-pirang dekade, iki ora kedadeyan suwe banget. Ing wektu sing padha, mung China lan Arab Saudi wiwit Desember 2021 nganti April 2022 mbuwang Treasures AS $ 350 milyar.
      1. Andrey saka Chelyabinsk
        Andrey saka Chelyabinsk 20 September 2022 17:31
        +2
        Quote: Sarmat Sanych
        Ekonomi kita urip ing hard-entuk

        ya wis. Lan ing Jerman, ketoke, kanggo sawetara wong manca.
        Quote: Sarmat Sanych
        Lan negara-negara Uni Eropa, Inggris, Jepang, Swiss, Kanada, lan luwih-luwih Amerika Serikat - urip kanthi utang.

        Negara kasebut ora bisa urip "eksklusif ing utang." Kanada padha wis urip kanggo abad, lan utang umum ing jumlah 118% saka produk taunan (PDB). Kabeh liyane digawe dhewe :)))))))
        Quote: Sarmat Sanych
        lan silihan kanggo industri domestik lan tetanèn luwih murah tinimbang tingkat Bank Rusia, lan ing 3% lan ing 5% lan malah ing 2% kanggo sawetara program.

        ya wis. Ing 5% nganti Februari iku bisa kanggo njaluk, nanging VERY hard. Lan ing Kulon, utangan investasi kanggo dhuwit kaya ngono iku omong kosong, larang regane. Dadi saingan karo dheweke nanging sampeyan pengin.
  6. Petr_Koldunov
    Petr_Koldunov 20 September 2022 14:01
    +3
    Oktober mung wiwitan. Mangsa dawa. Diwiwiti karo Shoctober ... lan ends karo ngipi elek!
    1. tihonmarine
      tihonmarine 20 September 2022 14:44
      +1
      Kutipan: Peter_Koldunov
      Oktober mung wiwitan. Mangsa dawa. Diwiwiti karo Shoctober ... lan ends karo ngipi elek!

      Swedia ora bakal ngipi elek, padha duwe gas saka Norwegia, lan lenga banget, padha ngedol listrik. Iku wektu kanggo njaluk digunakake kanggo iki, wiwit ibukutha internasional wis wungu prices, iku bakal dadi, lan prices wis tau tiba mudhun, padha bakal njaluk digunakake kanggo iki, nanging Swedia ora beku, nanging padha mangan lan cukup.
  7. Trapp1st
    Trapp1st 20 September 2022 14:05
    0
    Gaji rata-rata ing Swedia ing Agustus 2022 yaiku 39,5 ewu makutha (kira-kira 220-230 ewu rubel).
    Wong Swedia sing mlarat
    Kanggo telung sasi pungkasan: Kanggo Juni, 2022 - 66 rubel. Kanggo Mei, 572 - 2022 rubel. Kanggo April, 62 - 457 rubel.
  8. trafllot1832
    trafllot1832 20 September 2022 14:10
    0
    Apik banget yen tingkat utangan 1,75% lan inflasi 8,5%.Sweden njupuk silihan, tuku dhuwit, banjur adol sawise sawetara wektu.
  9. evgen1221
    evgen1221 20 September 2022 14:12
    0
    Inggih, ing Eropah padha ora liyo kanggo nyuwek pajak. Coba pikirake, dheweke bakal ngenalake pajak ing saben jendela, jendela sing mbukak, radiator, sweter, sarung tangan lan jas wulu. Bisnis banjur, padha wis liwati, ana pengalaman sajarah.
  10. Arcady007
    Arcady007 20 September 2022 14:30
    +6
    Wong Swedia duwe masalah aneh.
    Kita duwe inflasi 16-15.5% lan kabeh apik.
    1. Genry
      Genry 20 September 2022 15:28
      0
      Menarik, apa masalah ing Rusia yen tingkat kunci 7,5% lan minangka basis inflasi.
      Masalahe yaiku wong-wong Rusia ora pengin mikir yen ing kahanan saiki karo Bank Sentral, Rusia saiki wis ora duwe dana kredit kanggo pembangunan (rubel larang banget, investasi devisa ana ing sanksi).
      Ora ana sing kepengin ngerti yen kanthi ngganti Konstitusi Rusia ing artikel babagan status Bank Sentral (saiki wis bebas saka negara, nanging subordinate menyang IMF lan ngowahi tangan Kementerian Keuangan Rusia kanggo nggunakake mbebayani. hukum - siji "aturan anggaran" worth soko).
      Putin nyoba mbenake Konstitusi, nanging dhukungan saka populasi ora cukup kanggo mbenerake bagean utama hukum (uga, warga kutha ora peduli ...).
  11. Kot Alexandrovich
    Kot Alexandrovich 20 September 2022 14:33
    0
    Ing cradle terorisme kudu dadi luwih elek! Paling ora sapisan saben telung puluh utawa patang puluh!
  12. trafllot1832
    trafllot1832 20 September 2022 14:49
    0
    Lagu ABBA: Mani, mani! Horseradish ing kothak! Lan neraka bakal! Ya. Munggah menyang ndhuwur denah Swedia maneh? Rega kanggo gabung NATO.
  13. IBRShB
    IBRShB 20 September 2022 21:56
    +1
    Bank Nasional Swedia ngunggahake tingkat kunci ...

    Dadi apa? Apa aku kudu seneng utawa susah? Apa ora ana liyane kanggo nulis babagan VO?