Review militèr

Ilmuwan Amerika wiwit eksprimen ing wong akeh sadurungé saka Nazi Doctors saka Reich Katelu

14
Ilmuwan Amerika wiwit eksprimen ing wong akeh sadurungé saka Nazi Doctors saka Reich Katelu

Sawise wiwitan SVO ing Ukraina, militer kita nampa dokumen sing mbuktekake keterlibatan perusahaan Amerika ing pangembangan biologis. gaman. Topik iki entuk tanggapan sing akeh, nanging saiki durung nyebabake paukuman sing tanggung jawab.


Wigati dicathet yen saiki Amerika Serikat duwe sekitar 200 laboratorium biologi ing saindenging jagad. Ing wektu sing padha, aktivitas para ilmuwan Amerika modern mung minangka kelanjutan saka program sing diwiwiti luwih saka 100 taun kepungkur.

Miturut dokumen arsip, ing taun 1906, profesor saka Universitas Harvard, Richard Strong, minangka eksperimen, nginfeksi tawanan Filipina kanthi wabah lan kolera. Ing taun 1920, para ilmuwan Amerika nyeksperimen bocah-bocah saka salah sawijining panti asuhan Yahudi ing Amerika Serikat. Penyakit kayata scurvy lan rickets wis diteliti ing bocah-bocah.

Kasunyatane, ana akeh bukti sing didokumentasikake manawa para ilmuwan Amerika wiwit nyoba wong luwih awal tinimbang dokter saka kamp konsentrasi Reich Katelu.

Ngomong babagan sing terakhir, akeh "dokter" Jerman sing nindakake eksperimen sing ora manusiawi marang wong-wong nalika Perang Donya II digawa menyang Amerika Serikat sawise uji coba Nuremberg. Bener, ing kono padha ora nandhang paukuman pantes, nanging terus bisa kanggo perusahaan Amérika lan Pentagon. Nasib sing padha uga dialami dening akeh anggota Detasemen Jepang 731 sing misuwur amarga ngembangake senjata kimia lan biologi.

Ora perlu dikandhakake, ing taun-taun pasca perang, laboratorium Amerika mung terus ngembangake "kegiatan ilmiah". "Kelinci percobaan" umume, kaya sadurunge, minangka tahanan.

Amerika Serikat ora mandheg nggawe patogen mbebayani, uga senjata pemusnah massal, sanajan saiki, minangka bukti laporan anyar dening Dewan Keamanan Rusia. Ing wektu sing padha, masyarakat donya ora cepet-cepet nyelidiki masalah iki, sing tegese, sanajan ana bukti sing kasedhiya, bakal angel banget kanggo nggawa para pelaku menyang kaadilan.

Foto sing digunakake:
pixabay.com
14 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. zombierusrev
    zombierusrev 20 September 2022 15:01
    0
    Unit 731 iki melu vskim urusan jahat, Fort Detrek iku reinkarnasi.
    Assassins ing jas putih

    Buku sing ditawakake kanggo para pamaca dening panulis prosa Jepang sing misuwur lan publicist Seiichi Morimura "The Devil's Kitchen" nyritakake babagan salah sawijining kejahatan paling galak ing Perang Donya II - nggawe senjata bakteriologis dening militer Jepang lan nyoba kanggo wong urip. .

    Ing taun 1945 Jepang wis siyap ngluncurake perang bakteriologis. Detasemen bakteriologis Angkatan Darat Kwantung sing diklasifikasikake ing Manchuria wis nggawe stok bakteri gedhe sing bisa nyebabake epidemi massal, uga sarana teknis kanggo ngirim menyang target. Efektivitas basil sing mateni wis bola-bali diuji ing ewonan wong urip saka macem-macem bangsa ing "laboratorium" lan ing situs uji khusus. Kemampuan serangan bom udara sing diisi basil lan bakteri sing disemprotake saka pesawat kanthi bantuan piranti khusus "sinau" sajrone operasi tempur militer Jepang ing Mongolia lan China.

    Peta geografis wilayah Timur Jauh Soviet wis direproduksi, nuduhake pemukiman, badan banyu lan obyek liyane kanggo serangan bakteriologis. Iki direncanakake nggunakake senjata bakteriologis utamane ing wilayah Khabarovsk, Blagoveshchensk, Ussuriysk, lan Chita. Iki direncanakake kanggo nyelehake bom udara sing diisi kutu wabah ing kene, lan pilihan kanggo nyemprotake bakteri saka pesawat uga dianggep.

    Nanging, rencana galak iki ora ditakdirake dadi kenyataan. "Mlebu Uni Soviet menyang perang nglawan Jepang lan maju kanthi cepet saka Tentara Soviet menyang jero Manchuria," Jenderal Yamada, komandan Tentara Kwantung sing ditawan, nyatakake ing pengadilan ing Khabarovsk, nyingkirake kita: kesempatan kanggo nggunakake senjata bakteriologis marang USSR lan negara liyane "(dipetik saka: Bahan saka nyoba ing kasus mantan prajurit tentara Jepang dipuntudhuh saka nyiapake lan nggunakake senjata bakteriologis (Moscow, Gospolitizdat, 1950, p. 27).

    Tentara Soviet nylametake mayuta-yuta wong saka wabah Jepang. Penjahat perang sing dipimpin Jendral Yamada diukum abot. Ing antarane tawanan ana sawetara rolas prajurit lan warga sipil Tentara Kwantung, sing melu nggawe lan nggunakake senjata bakteriologis. Luwih saka patang taun, pengacara militer Soviet, ahli medis, lan penerjemah wis nyelidiki kanthi ati-ati babagan kejahatan iki marang manungsa.

    Saka 25 Desember nganti 30 Desember 1949, ing kutha Khabarovsk, pengadilan dianakake ing kasus mantan prajurit tentara Jepang, dituduh nyiapake lan nggunakake senjata bakteriologis. Kasus kasebut dianggep ing sidang pengadilan sing mbukak dening Pengadilan Militer Distrik Militer Primorsky. Wong rolas teka ing pengadilan, kalebu limang jenderal.

    Sajrone diselidiki, sajarah nggawe formasi bakteriologi rahasia khusus tentara Jepang ing Manchuria dibalekake kanthi lengkap, struktur, tujuan lan kegiatan praktis dicethakaké. Kasunyatan pemusnahan brutal ewonan wong sing dipasrahake dening gendarmerie Jepang kanggo dibubarake dening para eksperimen jahat dibuktekake kanthi lengkap ora mung dening paseksi para terdakwa lan saksi, nanging uga kanthi dokumen asli sing diekstrak saka arsip Jepang. gendarmerie dijupuk dening Tentara Soviet.

    Tentara Jepang miwiti persiapan kanggo perang bakteriologis sakcepete sawise nyekel Manchuria. Wiwitane, militer Jepang nggawe laboratorium bakteriologi cilik. Iki dipimpin dening bakteriologi militer Shiro Ishii, sing sadurunge wis melu ngembangake senjata bakteriologis ing Akademi Kedokteran Militer Jepang lan dikenal ing kalangan militer minangka pendukung perang bakteriologis.

    Mantan letnan jenderal layanan medis Kajitsuka menehi kesaksian ing pengadilan yen wiwit wiwitan kegiatan pidana, Ishii nampa dhukungan lengkap saka departemen strategis Staf Umum Jepang. Ing taun 1936, ing panjalukan saka Staff Umum Jepang lan dekrit saka kaisar, basis kuat digawe kanggo implementasine saka rencana jahat lan nyobi pidana, kang sadurunge wis digawa metu ing pimpinan Ishii ing kahanan laboratorium. Ing Manchuria, rong unit gedhe dibentuk lan ditugasake ing Tentara Kwantung, sing banjur diwenehi jeneng "Detasemen 731" lan "Detasemen 100", sing mesthine kanggo njamin produksi massal senjata bakteriologi sing cukup kanggo Jepang kanggo nindakake bakteriologis skala gedhe. perang. Detasemen pisanan iki dipimpin déning Ishii, sing nomer loro déning Mayor Jenderal Dinas Veteriner Wakamatsu.

    Minangka Yamada, mantan komandan Tentara Kwantung, nyatakake ing sidang ing Khabarovsk, "Detasemen 731" diatur kanggo tujuan nyiapake perang bakteriologis, utamane nglawan Uni Soviet, nanging uga nglawan Republik Rakyat Mongolia, China lan negara liya. . Yamada menehi kesaksian yen Detasemen 100 ditugasake kanggo ngasilake senjata bakteriologis lan nindakake langkah-langkah sabotase, yaiku, nginfèksi pangonan lan badan banyu kanthi bakteri epidemi.

    Detasemen iki nduweni jaringan cabang sing padhet sing dumunung ing arah strategis utama ing tapel wates karo Uni Soviet. Tugas utama cabang kasebut yaiku nyiapake panggunaan praktis senjata bakteriologis.

    Sajrone sidang pengadilan, dadi cetha yen cara utama kanggo nguji operasi senjata bakteriologis yaiku eksperimen sing ora manusiawi marang wong sing urip, ditindakake kanthi sistematis lan kanthi skala gedhe. Wong sing dituduh, mantan Mayor Jenderal Layanan Kesehatan Kawashima, menehi kesaksian: "Ing Detasemen 731, eksperimen akeh digunakake kanggo tumindak kabeh bakteri sing mateni wong sing isih urip. Materi kanggo iki yaiku patriot Cina lan Rusia sing dipenjara, sing ditindakake dening panguwasa counterintelligence Jepang kanggo ngilangi ... Yen tahanan kasebut, sanajan kena infeksi bakteri sing mateni, pulih, iki ora nylametake dheweke saka eksperimen bola-bali, sing terus nganti mati saka infeksi ... Ing kasus apa wae, ora ana sing ninggalake pabrik pati iki urip ”(Bahan uji coba ..., pp. 15–17).

    Penyelidikan yudisial uga mbuktekake yen ing "Detasemen 731" ing wong urip, sing fanatik Jepang diarani "log", eksperimen liyane sing ora kurang kejem lan nglarani ditindakake, sing ora ana hubungane langsung karo persiapan perang bakteriologis. Sinau watesan daya tahan awak manungsa ing kahanan tartamtu, kayata ing papan sing dhuwur utawa ing suhu sing sithik. Kanggo nindakake iki, wong diselehake ing kamar tekanan, mbenakake rasa lara ing film, pembekuan anggota awak lan banjur nonton kepiye gangrene ...

    Mangkono, eksperimen saka "Detasemen Ishii" nindakake eksperimen sing padha karo sing ditindakake dening "dokter" SS Rascher ing kamp pati Dachau lan sing dianggep dening Pengadilan Internasional Nuremberg minangka salah sawijining eksperimen sing paling kejam lan ora manusiawi marang wong urip. ditindakake dening para penjahat Nazi.

    Pengadilan ing Khabarovsk menehi kaadilan marang kabeh penjahat perang Jepang sing digawa menyang ngarepe. Nanging ideolog utama nyiapake perang bakteriologis, penyelenggara produksi massal bakteri sing mateni lan eksperimen barbar ing wong urip, Jenderal Ishii, uga antek-antekne, sawise kekalahan Tentara Kwantung dening pasukan Soviet, ngatur. kanggo uwal lan nyingkiri paukuman sing pantes. Tinimbang dadi ing dermaga sawise pungkasan Perang Donya II, padha tiba ing swiwi saka patron kuat - militèr Amérika.
    1. wong janggut
      wong janggut 20 September 2022 15:05
      0
      Ya, asu karo dheweke, karo detasemen. Dibandhingake karo biolab AS, skuad iki mung sekelompok pasifis.
      1. Tatiana
        Tatiana 20 September 2022 15:26
        +1
        Sapa sing bakal mangu-mangu anane fasisme Amerika ing donya!

        1. wong janggut
          wong janggut 20 September 2022 15:32
          +1
          Ing film Platoon karo Charlie Sheen, kasur ditutupi karo gendéra fasis pembantaian Vietnam.
  2. VORON538
    VORON538 20 September 2022 15:02
    +1
    Yen ibukutha saka Amerika Serikat dadi sponsor saka macem-macem kelompok nasionalis radikal ing saindenging jagad, kenapa kaget? Wong-wong iki ngluncurake perang donya liyane kanggo dhuwit, wis ngilangi mayuta-yuta wong ing saindenging jagad saiki. Lan ing wektu sing padha terus-terusan kanggo nambah ibukutha.Amerika Serikat minangka negara parasit!
  3. yuriy55
    yuriy55 20 September 2022 15:02
    0
    Ilmuwan Amerika wiwit eksprimen ing wong akeh sadurungé saka Nazi Doctors saka Reich Katelu

    Sampeyan lali babagan "selimut wabah" sing diwenehake Amerika marang suku India ...
    1. wong janggut
      wong janggut 20 September 2022 15:06
      0
      Kutipan saka: yuriy55
      Ilmuwan Amerika wiwit eksprimen ing wong akeh sadurungé saka Nazi Doctors saka Reich Katelu

      Sampeyan lali babagan "selimut wabah" sing diwenehake Amerika marang suku India ...

      Apa babagan panyebaran sifilis ing Honduras?
      1. yuriy55
        yuriy55 20 September 2022 15:23
        -1
        Quote: Wong jenggot
        Apa babagan panyebaran sifilis ing Honduras?

        Iki kanggo wong Spanyol. Nalika Honduras ana ing AS ora ana babar pisan ...
        Honduras Spanyol (1524-1821)
        Honduras diatur minangka provinsi Karajan Guatemala, lan ibukutha didegaké pisanan ing Trujillo ing pesisir Atlantik, banjur ing Comayagua, lan pungkasane ing Tegucigalpa ing sisih tengah negara.

        Kanggo mbandhingake:
        Amerika Serikat dibentuk ing taun 1776 kanthi nggabungake telulas koloni Inggris sing nyatakake kamardikane.

        Tanpa guna sampeyan ngguyu. Infeksi sing disengaja karo wabah yaiku eksperimen ing wong ...
    2. Mitia68
      Mitia68 21 September 2022 14:32
      +1
      "selimut wabah"


      Sampeyan bingung. Selimut kasebut minangka "cacar" lan ora diwenehake dening Amerika, nanging dening Inggris. Amerika Serikat durung ana ing taun 1763.
      1. yuriy55
        yuriy55 21 September 2022 14:44
        0
        Kutipan saka Mitia68
        Sampeyan bingung. Selimut kasebut minangka "cacar" lan ora diwenehake dening Amerika, nanging dening Inggris. Amerika Serikat durung ana ing taun 1763.

        Aku ngaku, ya. Pesen sampeyan luwih cedhak karo bebener. apik
  4. zombierusrev
    zombierusrev 20 September 2022 15:06
    0
    Bab pungkasan

    Apa Iblis bakal urip

    Ing bab pungkasan saka bagean pisanan, aku nulis yen aku arep nglacak carane "setan anyar" tuwuh ing jaman pasca perang - regu senjata bakteriologis lan kimia Angkatan Darat AS, panganan ing pawon setan "Squad". 731".

    Miwiti karya ing bagean kapindho, aku nganggep yen aku bakal nglacak sejarah "Detasemen 731" nganti wektu nalika karyane diterusake dening Angkatan Darat AS, nalika data babagan persiapan perang bakteriologi sing dipikolehi ing "Detasemen 731" yaiku digunakake nalika Perang Korea. , Ing tembung liyane, nalika "lair maneh saka Iblis" njupuk Panggonan. Nanging, bertentangan karo maksud asliku, aku kudu mungkasi buku iki kanthi mung nyebutake wabah Perang Korea. Alasane yaiku materi sing bisa diduweni kancaku Masaki Shimozato kanthi bantuan saka kalangan tartamtu saka Departemen Pertahanan AS, lan ing ndhuwur kabeh protokol sing disusun sawise perang nalika interogasi Ishii lan asistene ing markas Pasukan pendudukan AS, dadi akeh banget. Kajaba iku, sifat bahan kasebut ora ngidini supaya ora kalebu saka narasiku.

    Tanggapan kanggo "Pawon Setan"

    Karya ing The Devil's Kitchen diwiwiti tanggal 19 Juli 1981. Luwih saka setahun wis liwati, lan kabeh wektu iki Shimozato lan aku wis rampung nyemplungaken ing. Iku wis mboten umum sing nomer maca buku wis ngluwihi siji yuta wong. Nanging iku ora novel nglipur, ora pajeg kanggo fashion lan ora ngemot saran praktis migunani kanggo urip. Ora salah sawijining buku sing narik kawigaten para pamaca sawise adaptasi film kasebut. Buku iki ora nyenengake. Luwih, aku pengin ndhelikake supaya ora narik mripat. Crita "Unit 731" yaiku crita babagan kejahatan sing ditindakake Jepang nalika perang. Iki crita babagan kegilaan lan kawirangan sing nggegirisi negara. Mulane, iku worth mikir bab apa padha maca.

    Kasunyatan bilih buku kasebut, tanpa iklan film utawa televisi, narik luwih saka sejuta pembaca, nuduhake yen perang durung dibusak saka memori wong. Ana akeh wakil saka generasi pasca perang ing antarane para pamaca. Nanging perang ninggalake tandha ing jiwane. Kisah-kisah saka wong tuwa, sedulur tuwa, mbah-mbah, lan yen ora crita-crita kasebut, mula rasa wedi naluri lan kebencian marang perang, militerisme lan fasisme, bisa uga nyumbang kanggo kasunyatan manawa denunciation saka piala lan panggilan kanggo nyegah pengulangan elek. atrocities ketemu respon ing atiné.

    Buku kasebut narik minat ora mung ing Jepang. Pitakonan babagan iki ditindakake saka media Amerika Serikat, Inggris, Prancis, China, Korea Lor, Korea Selatan, Hong Kong, Kanada, Swedia, Swiss, Yugoslavia, Australia lan negara liya. Iki minangka wahyu kanggo wong-wong yen tentara Jepang nindakake kejahatan perang sing mung bisa dibandhingake karo kekejaman Auschwitz. Lan buku kasebut uga nyebabake kebingungan: kepiye kabeh iki bisa tetep rahasia sajrone pirang-pirang dekade sawise perang? Punapa mawon kapentingan ing buku dictated, Aku weruh iku ngluwihi biasanipun.

    Elinga yen kita manungsa, dudu kewan.

    Sing mbedakake manungsa karo kewan yaiku dheweke nduweni kawicaksanan ora nggunakake kekerasan minangka sarana kanggo ngrampungake masalah. Dheweke cenderung golek solusi ing negosiasi lan konvergensi sudut pandang. Lomba senjata minangka akumulasi kekuwatan kasar, nilar keprihatinan lan transformasi manungsa dadi kewan agresif sing lungguh ing ambush. Lan yen iki kedadeyan ing jagad sing nduweni kekuwatan kasar tegese nduweni kekuwatan, hukum alas sing menang.

    Gerakan anti-nuklir sing saiki ana ing saindenging jagad minangka reaksi marang "kabijakan perang nuklir sing diwatesi" sing diproklamasikake ing Amerika Serikat dening administrasi Reagan, minangka manifestasi saka rasa bebaya sing ana gandhengane karo pelecehan AS, sing nggegirisi USSR. ing bidang senjata nuklir. Eskalasi senjata nuklir luwih akeh minangka manifestasi psikologi sing ora tanggung jawab: sawise kita, malah banjir. Gerakan anti-nuklir didhukung dening wong sing ora pengin dadi kewan, lan gerakan iki wis dadi global. Tujuan sing ditulis ing buku "The Devil's Kitchen" yaiku kanggo nyingkirake inhumanity kanca militerisme lan perang, supaya ora mbaleni kesalahane sing kepungkur, kanggo ngumumake ing umum yen kita iki manungsa, dudu kewan.

    Pesen grapyak kanggo sing maca

    Usahaku kanggo nglacak sejarah pasca perang Detasemen 731 kanthi teliti diterangake kanthi kepinginan kanggo narik kawigaten marang bebaya muncule kegilaan nasional lan swagger nasional lan nggawe paling ora kontribusi cilik kanggo nyegah manungsa supaya ora mbaleni maneh. kesalahane kepungkur.

    Aku kasil entuk dhaptar utamane pimpinan paling dhuwur ing Detasemen 731, diterbitake tanggal 1 November 1956, dening organisasi "kanca tempur" Detasemen 731, Clear Spirit Society. Saiki, luwih saka setengah wong ing dhaptar iki wis tiwas. Kaping pisanan, aku pengin nyelehake dhaptar kasebut minangka lampiran ing buku kasebut, nanging banjur mutusake manawa iki bisa uga ora nyenengake kanggo kulawargane wong-wong iki lan jenenge, lan nerusake saka niat ora ngerteni tanggung jawab pribadi saben mantan karyawan. saka "detasemen 731", Aku nilar idea iki.

    Aku uga pengin nyebutake yen buku adhedhasar kasunyatan iki dianggep dening sawetara buruh televisi minangka fiksi. Muga-muga para pamaca bisa ngerti sepira adohe pernyataan kasebut saka bebener. Crita iki dudu asil imajinasi pengarang. Buku kasebut, digawe bebarengan karo kancaku, adhedhasar materi ekstensif sing diklumpukake kanthi bantuan mantan anggota detasemen: dokumen, kesaksian, foto, diagram, barang, lan, pungkasane, protokol interogasi mantan pimpinan " Detasemen 731" Shiro Ishii lan Masaji Kitano (sing diarani "Report Fell") lan bahan liyane saka Angkatan Darat AS, sing diterbitake pisanan.

    Sawise etika jurnalistik, ing sawetara kasus, aku ora bisa mbukak sumber informasi, nanging sawetara mantan karyawan "detasemen 731" kasebut ing buku iki, banjur kanthi terang-terangan ngomong ing program televisi khusus lan, tanpa ndhelikake jenenge. utawa kepungkur, nyedhiyakake informasi penting babagan eksperimen ing wong urip.

    Buku iki lair amarga upaya bebarengan lan bantuan saka mantan anggota detasemen, perhatian lan bantuan saka warga negara Jepang sing manggon ing Amerika Serikat, lan warga AS.

    Aku dikritik amarga nolak ide kanggo ngenali tanggung jawab pribadi saben mantan anggota Detasemen 731. Nanging aku ora duwe wewenang utawa hak kanggo nglakoni. Yen aku wis njabat ing Detasemen 731 lan, kanthi resiko uripku, protes marang eksperimen ing "log", mesthine aku duwe hak nglakoni. Nanging aku umur 12 taun nalika perang rampung, lan aku ora ngerti babagan anane "detasemen 731". Mulane, aku bisa nyetel mung siji goal - kanggo nerbitaké kasunyatan lan kanthi mangkono ngisi kesenjangan ing sajarah.
  5. Commodore Arktik
    Commodore Arktik 20 September 2022 17:15
    -1
    Boten, boten! Ora ana siji-sijia Kakaisaran sing bisa lolos saka paukuman lan paukuman! Lan Amerika bakal diganjar !! kanthi lengkap! Oh, aku mikir Pengadilan iki ora adoh!
  6. gabungan
    gabungan 21 September 2022 18:46
    -6
    Artikel gedhe.
    Wong-wong bakal ngidak-idak dhéwé.
    Mesthine ...
  7. t200404
    t200404 22 September 2022 12:19
    -1
    Есть некий запад или золотой миллиард который сам решает кто виноват кто нет и победить его сможет только азия или ближний восток и то лет через 100-200