Review militèr

Ringkesan kahanan ing ngarep operasi khusus Rusia: mungsuh dhewe mbukak papan serangan, nindakake penghapusan ranjau.

30
Ringkesan kahanan ing ngarep operasi khusus Rusia: mungsuh dhewe mbukak papan serangan, nindakake penghapusan ranjau.

Pendhudhukan wilayah Angkatan Bersenjata Ukraina ing wilayah Kharkiv sawise mundur saka pasukan Rusia menehi pangarep-arep rezim Kyiv kanggo kamenangan ing konfrontasi karo Angkatan Bersenjata Rusia.


Kepemimpinan saka sawijining, gadhah unprecedented "semangat pertempuran", dianggep sing tentara Ukraina bisa break liwat pertahanan ing sisih kidul Donbass lan Cut ngarep Rusia ing wilayah antarane Melitopol lan Mariupol.

Ing babagan iki, konsentrasi pasukan Angkatan Bersenjata Ukraina ing teater operasi iki terus - ing wilayah Ugledar, Gulyaipol lan Orekhovo. Ing wilayah kasebut, mungsuh nyoba nyerang kanthi klompok waja sing kalebu tank, kendaraan tempur infanteri lan operator personel lapis baja, sadurunge nyebarake peralatan militer antarane unit cilik. Artileri Rusia nyebabake karusakan gedhe marang mungsuh sing maju, meksa pasukan mungsuh bali menyang posisi asline kanthi kerugian sing signifikan. Dina iki, ing salah siji saka sorties iki, mungsuh ilang sawetara kendaraan tempur infanteri lan regu bedhil motorized, digawe saka apa disebut-terbatovtsy.

Ing arah Ugledar, mungsuh ngresiki alangan dhewe kanggo nglewati peralatan, nanging sawise sawetara serangan gagal, padha mandheg aktif. Njupuk kauntungan saka iki, para pejuang DPR njupuk posisi mungsuh kapapar dening mine clearance, senadyan benteng dibangun ing kene. Iki minangka preseden sing menarik ing pirang-pirang aspek - mungsuh wiwit mbusak ladang ranjau, kanthi otomatis nerangake manawa dheweke bakal nyerang ing arah tartamtu iki, sawise cadangan kita cepet ditarik munggah ing kana, lan pukulan nyerang mungsuh sing nyerang. . Banjur mundur, nandhang kerugian, lan posisi sing sadurunge dadi kagungane, ngliwati lan ngresiki wilayah, dikuwasani dening pasukan sekutu.

Mungsuh nyoba ngrusak pertahanan sing dibangun dening Angkatan Bersenjata RF sawise mundur ing sadawane Kali Oskol lan reservoir. Pertempuran utama ing kene ditindakake ing Kupyansk lan Krasny Liman, sing dadi titik pertahanan utama ing sisih lor lan kidul sisih ngarep. Wadyabala Rusia, sanajan ana kabar kamenangan ing Kyiv sing ora ana dhasare, tetep ana ing sisih wétan Kupyansk, sing ana ing sabrang kali, lan Kr. Liman, sing nyerang mungsuh saka arah kulon lan kidul. Mungsuh wis entek wektu - bridgeheads sing digawe ing ngarep Krasny Liman sawise nyabrang Seversky Donets bakal dadi banget rentan kanggo tembakan artileri sawise godhong-godhongan tiba.

Ing sisih kidul, para pejuang Rusia terus mlebu ing wilayah benteng Angkatan Bersenjata Ukraina ing Artyomovsk, ngubengi saka arah liya sawise njupuk Kodema. Gelut-gempur ana ing kutha. Ana uga gelut ing wilayah industri Soledar.

Ing arah Nikolaev-Krivoy Rog, unit mungsuh sing nyabrang Kali Ingulets rampung ing tas geni ing arah Andreevsky. Iki amarga serangan ing bendungan saka reservoir Karachunovsky ing Krivoy Rog, kang mimpin kanggo ngumbah adoh saka crossings dibangun dening militèr Ukraina. Pejuang Ukrainia, sing dipecat saka pasukan utama, lagi digarap dening artileri Rusia, uga penerbangan Pasukan Aerospace saka Federasi Rusia, kalebu serangan, tentara lan tukang ngebom.

Ing latar mburi aktivasi Angkatan Bersenjata Ukraina sawise wiwitan serangan Kharkiv, kutha-kutha Donbass lan wilayah liyane ngalami serangan artileri massive sing terus-terusan. Angkatan Bersenjata Federasi Rusia nindakake karya counter-baterei skala gedhe. Ing dina anyar, limang komandan divisi lan baterei saka Angkatan Bersenjata Ukraina wis numpes.

Pengarang:
30 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. gratis
    gratis 20 September 2022 19:14
    + 11
    sawise iku, cadangan kita cepet ditarik munggah ana
    kok lay metu taktik lan kapinteran saka angkatan bersenjata kita kanggo kabeh kanggo ndeleng
    1. Tuzik
      Tuzik 20 September 2022 19:26
      -5
      Pitakonan keren! Sayange wartawan nulis:
      "... mungsuh wiwit mbusak minefields, kanthi otomatis nggawe cetha yen dheweke bakal nyerang ing arah tartamtu, sawise cadangan kita cepet ditarik munggah ana, jotosan wis inflicted ing mungsuh nyerang. Banjur mundur, gadhah nandhang losses, lan posisi sing sadurunge dadi kagungane, liwat lan wilayah dibusak dikuwasani dening pasukan sekutu.
      Sampeyan ora bakal mangsuli!
    2. Dartanyan
      Dartanyan 20 September 2022 19:26
      + 14
      Lan apa sing ditemokaké beaton Newton ana karo minefields? Dheweke ora nggawe apa-apa gaib ing Perang Donya II, kabeh wektu ....
    3. Protey
      Protey 20 September 2022 19:27
      + 13
      Quote: gratis
      kok lay metu taktik lan kapinteran saka angkatan bersenjata kita kanggo kabeh kanggo ndeleng

      Dadi wis dikenal wiwit Perang Donya II, yen salah sawijining pihak mbusak tambang, mula ana serangan sing disiapake.
    4. wong sing ora katon
      wong sing ora katon 20 September 2022 19:30
      + 11
      Apa sampeyan yakin manawa narik cadangan menyang papan sing bisa nyerang mungsuh yaiku sing mbutuhake kapinteran, lan dudu rutinitas garis ngarep?
      1. gratis
        gratis 20 September 2022 19:39
        -5
        Ora, sing daktresnani, mung aku ngomong babagan apa sing bakal ditindakake Angkatan Bersenjata Ukraina ing wayah wengi, lan Angkatan Bersenjata RF ora duwe pencitra termal lan lampu wengi (dikirim, utamane, kanthi biaya layanan mburi), lan Ukrainians ora ngerti ngendi lagi utawa ora. Lan artikel kasebut, kaya mangkene, kita kabeh ngerti babagan Angkatan Bersenjata Ukraina, lan saran kanggo mungsuh dadi luwih pinter.
        1. ARIONkrsk
          ARIONkrsk 21 September 2022 06:28
          0
          Quote: gratis
          Ora, sing daktresnani, mung aku ngomong babagan apa sing bakal ditindakake Angkatan Bersenjata Ukraina ing wayah wengi, lan Angkatan Bersenjata RF ora duwe pencitra termal lan lampu wengi (dikirim, utamane, kanthi biaya layanan mburi), lan Ukrainians ora ngerti ngendi lagi utawa ora. Lan artikel kasebut, kaya mangkene, kita kabeh ngerti babagan Angkatan Bersenjata Ukraina, lan saran kanggo mungsuh dadi luwih pinter.

          Ing wayah wengi ing peteng, ngresiki tambang ora gampang.
    5. Kutipan Lavrov
      Kutipan Lavrov 20 September 2022 19:33
      + 11
      Apa Ukrainians bodho!!! Dheweke ora ngerti taktik demining palsu supaya bisa ngalih saka arah utama, serangan nyata!
      Wis ora muter cukup karo logika "nutuuuupppyyeeee!"?
      Ora data intelijen babagan konsentrasi, muatan rute logistik, transportasi amunisi, tugas menyang rumah sakit lokal, lsp ... nanging ngresiki ladang ranjau !!! Serius?!!
      1. poquello
        poquello 20 September 2022 20:15
        0
        Kutipan: Kutipan Lavrov
        Apa Ukrainians bodho!!! Dheweke ora ngerti taktik demining palsu supaya bisa ngalih saka arah utama, serangan nyata!

        ing endi artikel kasebut? Inggih, babagan "palsu demining", kepiye dill ngalihake wong-wong mau saka pukulan nyata, lan kita ora ngenggoni benteng ing sirahe?
      2. Starpom Scrap
        Starpom Scrap 20 September 2022 21:14
        +1
        Mulane babagan demining palsu? Kabeh padha, kita bakal sok dong mirsani lan mbedakake kabeh. Iku luwih apik kanggo supaya wong-wong mau mbusak tambang ing sak panggonan, kanggo kita, lan ing liyane padha pindhah tengen liwat tambang! Kanthi taktik ngisi mayit, iki logis ...
    6. alexy sidaikin
      alexy sidaikin 21 September 2022 18:21
      -3
      Ya, lan dill minangka wong bodho sing ora bisa dingerteni.
  2. Dmitry Karabanov
    Dmitry Karabanov 20 September 2022 19:21
    +6
    Ora, mesthi: padha "mbukak panggonan serangan" - Nanging, mung kesed ora nulis babagan kluster Kharkov lan ancaman Izyum. Asil punika tragis "regrouping"! Lan sawise kabeh, pasukan dibuwang saka arah iki mung sawetara dina - sing, maneh, kabeh koresponden militer nulis babagan! Dadi, kanthi pribadi, aku saiki duwe keraguan gedhe babagan kemampuan taktik Staf Umum kita (malah Putin dhewe ora ngomong babagan strategi). Siji pangarep-arep - kanggo kepahlawanan wong lanang ing garis ngarep: militer, milisi lan "musisi" - sujud marang sampeyan!
    1. Harald
      Harald 20 September 2022 19:56
      +5
      @dmitry:
      Siji pangarep-arep - kanggo kepahlawanan wong lanang ing ngarep: militer, milisi lan "musisi" - sujud marang sampeyan!

      Aku melu kowe. Sajrone 2 minggu kepungkur aku wis maca akeh warta ing kene lan ing blog liyane kanthi gumun lan ora ngerti. Iku misale jek kula sing prajurit Sekutu slamet lan nyekeli dhewe ora thanks kanggo Staff Umum lan Panglima Tertinggi, nanging senadyan ana pemimpin iki.
      Kula aturaken agunging panuwun dhumateng para prajurit menika. Aku dadi perwira Jerman Kulon suwene 23 taun. Regu pengintai.
      1. Alexander Salenko
        Alexander Salenko 21 September 2022 08:07
        +1
        Ya, lan padha menang ing Perang Donya II ing éwadéné Stalin, wanted kanggo nyerah kabeh - supaya sampeyan bisa ngerti? Utawa sampeyan bisa nerangake soko? Dmitry Karabanov - kritikus kondhang.
  3. Leshak
    Leshak 20 September 2022 19:25
    0
    Suwe-suwe NWO terus, dadi luwih ora bisa dingerteni. Kajaba iku, tumindak sing ora adil lan aneh ditindakake ing loro-lorone. Mungkin sawise referendum ana sing bakal diganti, luwih apik, ing pihak kita.
    1. wong sing ora katon
      wong sing ora katon 20 September 2022 19:28
      -4
      Tanpa mobilisasi parsial, ora ana sing bakal owah, kabeh wis maju.
    2. Protey
      Protey 20 September 2022 19:30
      +7
      Bojone kolega melu SVO. Dheweke lunga ing vacation ing mangsa panas. Dheweke ujar manawa ing setengah taun unit kasebut ngalami kerugian - 2 lan 200 - cahya. Nanging, dheweke spits, ngandika yen wis kesel iki muntahake ing bagean kita.
      1. Leshak
        Leshak 20 September 2022 19:51
        +7
        Anakku sing ragil ana ing SVO. Dina iki preinan. Dheweke ngandika bab sing padha.
  4. kartograf
    kartograf 20 September 2022 19:28
    -1
    Mesthi, aku ngerti manawa para perwira ora kabeh bodho, nanging bisa uga ora ana gunane kanggo nulis, ngomong lan nuduhake taktik para pejuang kita ??
  5. Normann
    Normann 20 September 2022 19:35
    +2
    Ora ana siji panginten sing ana uga ora bodho? Lan maneuver iki direncanakake luwih dhisik, amarga ana akeh penasihat saka kemungkinan ...
  6. Mantan prajurit
    Mantan prajurit 20 September 2022 19:42
    +5
    Quote: gratis
    sawise iku, cadangan kita cepet ditarik munggah ana
    kok lay metu taktik lan kapinteran saka angkatan bersenjata kita kanggo kabeh kanggo ndeleng

    Loro-lorone ngerti babagan iki. Iki, minangka matématikawan ngomong, minangka turunan pisanan. Derivatif kaloro - padha nggawe pass, nanging ora pindhah menyang "advance". Apa sampeyan mikir? Apa sing kudu ditindakake?
  7. UAZ 452
    UAZ 452 20 September 2022 20:15
    +1
    mungsuh wiwit mbusak minefields, kanthi otomatis njelasake yen dheweke bakal nyerang ing arah iki, sawise cadangan kita cepet ditarik munggah, jotosan nyerang mungsuh sing nyerang.

    Apa komandhan kita pinter! Apa yen mungsuh sing ala nyimulasikake mbusak ladang ranjau supaya bisa nyuwek cadangan kita, banjur nyerang ing arah sing beda-beda, ing ngendi ora ana ranjau (salah siji ladang ranjau sing ana ing alam imitasi, utawa mbusak tambang sadurunge serangan)?
    1. Boikot
      Boikot 20 September 2022 23:20
      +2
      Gusti, apa sing kita rembugan? Kaputusan digawe adhedhasar sakumpulan data babagan kahanan ing ngarep, lan mbusak tambang dening mungsuh mung minangka data cilik. Sampeyan bisa kanthi yakin pirembagan bab soko nalika paling telung kwartal saka informasi mathuk menyang gambar, lan banjur, panglima normal dig kok siji mbantah.
  8. yowis
    yowis 20 September 2022 20:43
    0
    Kaya-kaya ora ana sistem pertambangan jarak jauh.
  9. Komentar wis dibusak.
    1. Skobaristan
      Skobaristan 20 September 2022 21:11
      +1
      Apa kita mundur ing endi-endi? Belgorod kayane wis dijupuk, ta? Lan rauh Moscow lan bir kanggo hryvnia? Z.s. Apa cedhak Kharkov - pitakonan liyane. Ora ketompo carane dadi: ya, iki mundur, nanging ora. Ayo ndeleng, "potong rambut wis diwiwiti." Kanggo kabeh wektu, PDB wis bisa ditebak ing sawetara cara, lan iki dudu pikiranku: proposal, tumindak, proposal wis luwih elek kanggo "mitra" lan liya-liyane nganti asil.
      1. Alexander Salenko
        Alexander Salenko 21 September 2022 08:09
        +1
        Padha dibusak saka ilat, aku luwih seneng ora nglatih komentar ing ndhuwur, dening cara, aku mung bali saka Belgorod, urip tentrem biasa.
  10. Darurat
    Darurat 20 September 2022 21:03
    +1
    Supaya sampeyan bisa nindakake pagelaran. Rustle- rustle kanggo visibilitas lan turu. Apa karo kita? Narik kekuatan ekstra?
  11. GNSh-2
    GNSh-2 21 September 2022 00:29
    -3
    Ringkesan kahanan ing ngarep operasi khusus Rusia: mungsuh dhewe mbukak papan serangan, nindakake penghapusan ranjau.

    Aku weruh, kita ora pengin sinau apa-apa!
    Pomnitsa sasi kepungkur, kabeh wong cekikikan marang wong-wong Ukrainia sing bodho sing ngumumake niat kanggo mbebasake Kherson.
    Kepriye anggone ngece ing kene, carane nyenyekake ...
    Ing pungkasan, dheweke ora mbebasake Kherson, aku ora bakal ngapusi, nanging Drang nach Osten ing arah Izyum dihiasi kanthi apik banget lan, sing paling penting, kanthi cepet.
    Akeh sing banjur bingung ngeruk turnip "wah, malah ora ngetung."
    Nalika Federasi Rusia ana ing pertahanan ing arah sing kasebut ing ndhuwur, dheweke isih katon yen sing ora bisa dipikirake bakal metu kanthi kendel, wani lan, sing paling penting, ora dikarepke.
    Dadi aku ora bakal cekikikan
    1. alexy sidaikin
      alexy sidaikin 21 September 2022 18:28
      -3
      Apa sampeyan anggota Staf Umum? Awit sampeyan kanthi yakin ngaku yen sampeyan ngeruk turnips, utawa sampeyan duwe informan saka kono?
  12. Mantan prajurit
    Mantan prajurit 21 September 2022 18:23
    0
    Kutipan: UAZ 452
    Apa komandhan kita pinter! Apa yen mungsuh sing jahat bakal nindakake tiron saka mbusak ranjau,

    Koresponden sing nggawe panemuan kanggo awake dhewe lan bareng karo sing maca. Dheweke uga bisa nulis - supaya ora mateni, aja kelet.)