Review militèr

Taiwan utawa Ukraina? Washington pungkasane nggawe keputusan

37
Taiwan utawa Ukraina? Washington pungkasane nggawe keputusan
Sumber: religionnews.com



Protes sawise protes


Beijing nesu maneh. Kamentrian Luar Negeri Kekaisaran Langit tanggal 19 September nyatakake:

"RRC ora bakal ngidini tumindak separatis lan duwe hak kanggo njupuk kabeh langkah sing dibutuhake."

Alesan kanggo pratelan sing banter kasebut yaiku konferensi pers Joe Biden, ing ngendi dheweke nerangake banget yen dheweke wis siyap nglawan China nglawan Taiwan. Ditanya karo koresponden CBS babagan potensial nggunakake pasukan militer babagan masalah iki, Presiden AS mangsuli:

"Ya, yen diserang."

Jawaban iki nduweni implikasi sing adoh. Kaping pisanan, ujare Biden ora ditolak dening pamrentahane. Wong tuwa kasebut wis ngangkat topik iki lan ngancam Beijing kanthi tanggapan militer ing musim semi, nanging pejabat Gedung Putih cepet-cepet mbantah pernyataan kasebut. Ngomong, omong kosong, sampeyan ora ngrungokake - Amerika ora mutusake: bisa uga bakal ngidini China bali dhewe.

Saiki meneng. Dadi, mbah kakung ngomong sing bener, ora ana cara liya. Mung ing kene maneh dheweke bingung karo retorika tradisional Amerika babagan ora bisa dilanggar "China bersatu" lan keputusan independen Taiwan babagan "kedaulatan". Biden ora njlentrehake babagan carane wong bisa nganggep negara sing kapisah de facto dadi bagean saka liyane lan isih nglindhungi saka negara liya.

Kene iku cocok kanggo pirembagan bab extension saka yurisdiksi US kanggo Taiwan, tinimbang pangenalan saka "united China." Kanggo adil, Joe dudu presiden pertama sing ngomong langsung babagan pertahanan Taiwan dening prajurit Amerika. Mbalik ing taun 2001, George W. Bush ngendika ing konferensi sing padha yen wong Tionghoa kudu ngerti ora bisa ditindakake respon militer AS kanggo nyoba ngrebut Taiwan maneh. Nanging China beda banget nalika iku.

Ketidakseimbangan kekuwatan ing loro-lorone Samudra Pasifik ora ana sing nganggep serius retorika Bush Jr. - Beijing ora duwe kepinginan utawa sarana kanggo meksa Selat Taiwan. Sajrone rong puluh taun, Tentara Pembebasan Rakyat China wis nggawe terobosan kualitatif sing luar biasa, sing ora bisa ditolak dening Washington. Tembung Biden ing babagan iki katon kandel banget.

Mung amarga sajrone konflik hipotetis antarane China, Taiwan lan Amerika Serikat, kerugian bakal diwilang, yen ora jutaan, mula atusan ewu nyawa mesthi. Kanggo 36 ewu meter persegi. Luwih saka 25 yuta wong manggon ing pulo kasebut. Lan yen ana kerusuhan militèr, ora ana papan kanggo ngungsi wong sipil - pulo kasebut, sawise kabeh, lan ora ana sing mbatalake blokade angkatan laut.

Alesan kanggo keberanian kasebut Biden yaiku kunjungan Agustus Pelosi menyang Taiwan, amarga konflik militer AS karo China meh pecah. A little, nanging ora outburst. Amerika padha emboldened, apa ngomong. Miturut cara, ora kabeh. Ing jejaring sosial, akeh kritik marang presiden. Biden dituduh ngeculake perang dunia katelu, demensia lan tata krama tiran. Salah sawijining komentator kanthi bener nyathet:

"Kabeh negarawan AS ngerti yen dheweke bakal dituduh "kelemahan" yen ora ngancam China. Budaya politik ing Amerika Serikat ketagihan perang!"

Dheweke uga ngelingake tagihan anyar sing nyedhiyakake bantuan militer $ 4,5 milyar kanggo Taiwan, uga menehi status pulo kasebut minangka "sekutu utama AS ing njaba NATO." Paradoks, status iki menehi alesan kanggo percaya yen RRC saiki dadi sekutu Alliance Atlantik Utara. Apa sampeyan isih ngelingi kebijakan "one China"? Nanging nalika tranche 4,5 milyar wis liwat prosedur birokrasi, Amerika wis nyedhiyakake ambulans.

Saliyane arsenal Taiwan sing wis ana, Amerika Serikat ngrancang nambahake rudal anti-kapal AGM-60K Harpoon Block II lan 84 rudal udara-ke-udara AIM-100X Block II Sidewinder ing jumlah $ 9 yuta. Lan iki mung kanggo pisanan.


Sumber: visionetv.it

Senadyan kabeh kebingungan panjaluk politik lan diplomatik, Gedhung Putih nduweni posisi sing cetha banget ing Taiwan - iku sawijining negara ing sangisore patronase militer Amerika Serikat sing ketat. Ana rong alasan utama. Kapisan yaiku kesempatan kanggo nggulung cepet Beijing ing irung saka wektu kanggo wektu, ngempet impuls patriotik lan discredit ing ajang internasional. Dheweke bakal nyerah Taiwan tanpa perang, apa sing bakal ditindakake Amerika sabanjure? Paling kamungkinan, Korea Kidul kudu ngendhaleni, karo China saiki duwe hubungan angel.

Kanthi pratelan sing nggegirisi kasebut, Biden mesthi nyoba ngunggahake peringkat partai ing pemilihan kongres sing bakal teka ing wulan November. Malah yen lagi penengah, Demokrat, ketoke, ora dadi akeh kasempatan. Aja lali babagan Kongres Partai Komunis China Oktober, sing kudu milih maneh Xi Jinping kanggo masa jabatan katelu. Utawa ora bakal kapilih maneh, kaya ngimpi ing Gedung Putih.

Alesan kapindho yaiku katergantungan teknologi Amerika ing Taiwan. Perusahaan pulo UMC lan TSMC ngasilake luwih saka 50% transistor ing donya, sing paling akeh dituku dening Amerika Serikat. Yen China mutusake kanggo njupuk maneh pulo kasebut kanthi paksa, pabrikan mesthi bakal nandhang sangsara, banjur kabeh industri kritis ing Amerika Serikat. Klebu raksasa pertahanan.

Bali menyang Taiwan ing taun 2027


Sing nggumunake, nesu banget saka rezim Kyiv durung disuarakake dening pernyataan Joe Biden iki. Kepiye manawa prajurit Amerika siyap mbela Taiwan, lan Ukraina mung karo Lend-Lease lan tentara bayaran? Ora siji prajurit Amérika supaya resmi mlaku ing tanah Ukrainia ing setengah taun saka NMD. Kabeh diterangake kanthi prasaja - aset Amerika ing Ukraina ora bisa dibandhingake karo kapentingan ing Taiwan (luwih akeh babagan iki).

Biden nerangake marang Zelensky yen dheweke mung nganggep dheweke minangka alat kanggo ngemot Rusia lan, yen bisa, getihen dheweke. Sawise kabeh, ing intine, apa bedane antarane Taiwan lan Ukraina? Ing loro wilayah kasebut ana rezim "demokratis" sing, sabisa-bisa, nglawan "agresor totalitarian". Populasi ing Ukraina mung kaping pindho.

Loro-lorone mungsuh saka Taiwan lan Ukraina duwe kemampuan nuklir, lan cukup. China, mesthi, luwih andhap asor ing pangertèn iki, nanging apa sing kasedhiya ana cukup kanggo nimbulaké karusakan sing ora bisa ditampa ing Amerika Serikat. Yen dudu Amerika, mula sampeyan bisa mencet sekutu sing paling cedhak karo China - Korea Selatan lan Jepang apik banget kanggo tujuan iki.

Lukisan minyak muncul - Amerika Serikat, kanthi logika, kudu janji sumber daya manungsa sing padha kanggo nglindhungi Ukraina kaya sing dijanjekake marang Taiwan. Nanging padha ora nyerah, lan mulane padha nganggep rezim Kyiv minangka buffer trep antarane Washington lan Moscow. Ayo biaya milyar dolar lan atusan ewu nyawa prajurit Ukraina.

China katon nggegirisi. Kanggo dangu. Akeh sing ujar manawa Xi Jinping ora bakal ngidini Taiwan urip kanthi tentrem sawise kunjungan Pelosi, nanging ora ana kedadeyan tragis. A blokade sethitik lan sethitik maneuvering politik supaya ora kelangan pasuryan ing tataran donya. Kajaba iku, Washington bubar nerbitake pratelan sing seneng tentrem yen ora nampa langkah-langkah independen tumuju kamardikan Taiwan.

Nanging banjur CIA nglaporake babagan persiapan kanggo pendaratan China ing Taiwan ing taun 2027. Diduga, Xi Jinping dhawuh supaya rencana bali menyang pulo kasebut yen negara katelu ngliwati garis abang sing kondhang. Pancen, ing awal Agustus, sawise kunjungan Pelosi, Dewan Negara ngelingake yen pihak China bakal nggunakake "cara sing ora tentrem" minangka "pilihan pungkasan." Ora ana tembung babagan kasunyatan manawa langkah-langkah ekstrem direncanakake ing taun 2027.

Mbokmenawa, tembung saka pangareping CIA babagan tanggal wiwitan operasi khusus Cina mung minangka upaya liyane kanggo nggedhekake eskalasi, nanging mbok menawa Beijing pancen ngarepake bisa nglumpukake pasukan sing cukup kanggo serangan disarming pisanan ing limang taun. Kajaba iku, Xi Jinping duwe kabeh babagan iki. Lan tim Zelensky mung bisa simpati karo kasunyatan sing padha ora metu ing wong kanggo ketemu standar ketat ing Amerika Serikat: kanggo kang Amerika bakal perang lan kanggo kang ora bakal.
Pengarang:
37 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Dmitry Karabanov
    Dmitry Karabanov 22 September 2022 16:01
    + 15
    Ing mratelakake panemume, jawaban iku prasaja: kanggo Amerika Serikat, iku perlu sing konflik smolder ing loro Ukraina lan Taiwan. Lan padha banget sukses ing ngipas geni perang. Bisnis, ora pribadi ...
    1. lopvlad
      lopvlad 22 September 2022 17:03
      -1
      Kutipan: Dmitry Karabanov
      для США надо чтобы конфликт тлел и на Украине, и на Тайване.


      мало ли что США хотят а тлеют эти два конфликта пока не в России ни в Китае не решили что существование Тайваня и существование Украины опасно для них самих .И тогда Китай попросту сносить с помощью тяо Тайвань до состояния безлюдного острова а сносит несколько городов на Западной Украине.И заметьте что США ни в состоянии будет эти удары перехватить ибо у России и Китая есть в наличие гипезвуковые ракеты чтобы этот удар гарантированно нанести.
      1. Tatar 174
        Tatar 174 22 September 2022 19:14
        +1
        Kutipan: Dmitry Karabanov
        ...И они очень успешно пожар войны раздувают. Бизнес, ничего личного...

        Потому как штатами правит не президент США, а ВПК США.
      2. asd qwe
        asd qwe 23 September 2022 08:20
        +1
        кому нужны насквозь пропитанные амерзским ядом людишки?Си как и Путин на окраине хочет заполучить фабрики чипов в целости и сохраности
      3. Ryusei
        Ryusei 26 September 2022 16:40
        0
        Мозгов нет считай калека. в ответ Китай лишается судостроительной базы и системы гидроэлнктросанций.
    2. Torvlobnor IV
      Torvlobnor IV 22 September 2022 21:25
      -5
      Они раздувают, а Россия воюет.
      США зарабатывают на поставках сжиженного газа в Европу, вытесняя Россию в качестве поставщика, а Россия собирается прирастать выжженной территорией Украины с враждебным населением, расплачиваясь мобилизованными россиянами, у которых были совершенно другие планы на жизнь.
      Эта многоходовочка точно задумывалась в таком виде? Никак не могу понять хитрый план властей РФ, помогите разобраться, пожалуйста.
      1. Vasilich2217
        Vasilich2217 26 September 2022 14:16
        0
        Всем все давно уже ясно . американцы воюют только из за денег а мы чтобы выжить.
  2. Tagan
    Tagan 22 September 2022 16:14
    +1
    Kutipan: Dmitry Karabanov
    Ing mratelakake panemume, jawaban iku prasaja: kanggo Amerika Serikat, iku perlu sing konflik smolder ing loro Ukraina lan Taiwan. Lan padha banget sukses ing ngipas geni perang. Bisnis, ora pribadi ...

    Padha mbutuhake, nanging sampeyan bisa kanthi gampang nyebar ing twine. Dheweke bisa uga ora bisa narik iki.
  3. Leshak
    Leshak 22 September 2022 16:16
    +2
    Amerika Serikat nambah kahanan ora mung ing Ukraina lan Taiwan. Intervensi ing urusan negara-negara terus, praktis, ing saindenging jagad. Offhand - Iran, Suriah, Libya, etc. Komplek industri militer Amerika kudu duwe bathi.
    1. Mauritius
      Mauritius 22 September 2022 16:47
      +1
      Quote: Leshak
      ВПК Америки должен приносить прибыль.

      Да, да. Вот только поставки оружия в кредит... Nyuwun
      1. Komentar wis dibusak.
      2. Ryusei
        Ryusei 26 September 2022 16:41
        0
        Они умеют забирать долги, в отличие от нас.
  4. roket757
    roket757 22 September 2022 16:16
    +2
    Taiwan utawa Ukraina? Washington pungkasane nggawe keputusan
    . Dadi kanggo dhukungan saka Kukuevsky, lan akeh sing diikat / diikat ...
    Pakdhe Sam ngatur kabeh, milih sepupu kanggo ngurus lan ...
    Umume, dheweke bakal mulihake kekuwatan, yen ora, wong Tionghoa bakal bisa ngliwati dheweke, kanthi cepet, kanthi sumber daya konstruksi militer.
    Lan saiki pitakonane ... apa luwih gampang kanggo kita saka iku ???
    1. Egoza
      Egoza 22 September 2022 16:23
      0
      Kutipan saka roket757
      Lan saiki pitakonane ... apa luwih gampang kanggo kita saka iku ???

      Aku iku bakal. Kurang lan kurang senjata bakal dikirim menyang Ukraina
      1. roket757
        roket757 22 September 2022 17:05
        +1
        Оружие, это просто бизнес ... тут нюансов больше чем один какой то.
        Так то забугорные "подьели" запасы оружия советского производства, а своё, НАТОвское, они и так давали с оглядкой, на свои хотелки, возможности.
        Темпы воспроизводства, как в военное время, они, пока, не запускают, а значит все будет выпускаться медленно/не достаточно тому, как кукуевски их теряют ...
        Может так и будет, будем посмотреть.
        1. Burma6
          Burma6 23 September 2022 04:46
          +1
          Министерство обороны начало пополнять запасы боеприпасов, которые были опустошены в результате поставок в Украину.

          Но они, похоже, не хотят поставлять американские системы вооружения, такие как M60, устаревшие танки Abrams или Bradley IFV, которые в больших количествах хранятся на таких складах, как SIAD. И если США не начнут поставлять танки MBT в Украину первыми, сомнительно, что остальные члены НАТО отправят свои собственные невосполнимые запасы. Похоже, они не хотят ненужной эскалации, в то время как Россия теряет рабочую силу и ослабляет себя в нужном темпе.
    2. Ryaruav
      Ryaruav 22 September 2022 17:08
      +2
      виктор , а нам уже легче ведь часть американского потенциала нацелена на китай и по мере того как могущество китая растет эта часть увеличивается ,ну а на нас соответственно уменьшается , на два фронта штаты надорвут пупок при условии сохранения данного состояния в мире
      1. roket757
        roket757 22 September 2022 17:27
        0
        Salam prajurit
        В общем, ощущение, что и зима может кое что, кое где перевернуть, подправить, НО, всего мы не знаем, просчитать сложно ...
        Если полосатики будут заняты где то ещё, вроде как гейропейских дела для них должны перейти на второй план ... это обнадёживает, потому как они то МОГУТ многое, в отличии от гейропейских, которые сами себя гнобят, подрывают экономическое могущество!
        В общем, дальнейшие события покажут, кто, зачем и почему.
        ЗИМА БЛИЗКО, а это серьезное испытание для всех, кто перекорячил все у себя, ради благоденствия дяди Сэма.
        Ayo ndeleng.
  5. Mikhail Maslov
    Mikhail Maslov 22 September 2022 16:19
    +3
    Wis wayahe kita gabung ing konfrontasi politik lan ekonomi karo Amerika Serikat. Ora nganggo tembung, nanging kanthi tumindak. Remet Yankees iki ing endi wae ing saindenging jagad.
  6. Vladimir Vladimirovich Vorontsov
    Vladimir Vladimirovich Vorontsov 22 September 2022 16:22
    +2
    Washington pungkasane nggawe keputusan

    ***
    Iki wektu kanggo Beijing mutusake ...


    ***
    1. Navodlom
      Navodlom 22 September 2022 16:30
      +3
      Kutipan: Vladimir Vladimirovich Vorontsov
      Wektu kanggo Beijing mutusake

      Wis suwe diputusake ing prinsip siji China.
      Lan nyurung China ora ana gunane.
      Dheweke bakal miwiti tumindak nalika nganggep perlu, lan kanthi cara sing dianggep perlu.
      1. Yura
        Yura 22 September 2022 20:16
        +2
        Kutipan: Navodlom
        Lan nyurung China ora ana gunane.
        Dheweke bakal miwiti tumindak nalika nganggep perlu, lan kanthi cara sing dianggep perlu.

        Вот это верное замечание, тем более что и в самом Тайване не всё так гладко как кажется США, там есть достаточно влиятельные сторонники Китая, как среди военных чинов, так и среди гражданских политиков. Прокитайское будущее Тайваня установленное мирным путём не такая уж невероятная вещь.
      2. Kren
        Kren 26 September 2022 05:29
        -1
        Не начнут,китайцы это чиновники и торговцы,вот и всё.Завтра всё продадут, и будут с теми,кто сильнее.Пока это не мы...
  7. gangsal
    gangsal 22 September 2022 16:29
    +1
    Aku mikir China ngenteni apa sing bakal kelakon sawise mburi Ukraina, apa bakal bisa njupuk kerugian sing disebabake dening sanksi. Ing sawetoro wektu, dheweke bakal nyoba kanggo goyangake Taiwan saka njero supaya bisa nyerep ing retakan politik internal.
  8. EvilKomunis
    EvilKomunis 22 September 2022 16:35
    -3
    Сколько образованию Тайвань лет ? этот вопрос никому был не нужен, короче все это просто слова, Китай не будет рисковать 7 триллионами баксов от торговли с США, ради этого островного куска земли
    1. karton
      karton 22 September 2022 16:49
      +2
      С одной стороны верно, а с другой национализм приводит зачастую к абсурдным действиям.
    2. Navodlom
      Navodlom 22 September 2022 16:53
      +3
      Kutipan: EvilCommunist
      этот вопрос никому был не нужен

      Ну да, скажете тоже.
      Как он может быть не нужен, если на Тайвань сбежала и там окопалась вся китайская оппозиция.
      Просто вопрос не поднимался до поры до времени.
      А сейчас Китай почувствовал свою силушку и решил, что время подходит.
      1. EvilKomunis
        EvilKomunis 22 September 2022 17:04
        -4
        да, они определенно почувствовали уверенность в том что россия их понимает, что Россия в случае их агрессии на Тайвань будет на это смотреть с пониманием, и эта мысль их подогревает, что они теперь не думают, а что там РФ по этому поводу скажут!
        Они теперь говорят, да РФ там сами устроили будь здоров, а может и нам ? Но при этом и хочется и колется.
        Но, то что они теперь вкурсе того что в РФ, ЗА Китайский Тайвань их это радует. Они то новости читают, они видят как у нас вентилируется тема с их тайванем, и им нравится что мы разделяем их точку зрения.
    3. Negruz
      Negruz 22 September 2022 18:43
      +2
      Что за 7 триллионов баксов от торговли с США?
      hi
  9. Altman
    Altman 22 September 2022 17:10
    -1
    Желаю господину Президенту мирной и быстрой смерти. Батька воин, но Китай не Афганистан и есть другие страны. Россия не будет стоять в стороне и смотреть. Этот дедушка воин? am
  10. Nikolay Malyugin
    Nikolay Malyugin 22 September 2022 17:11
    0
    Когда я смотрю на Байдена,представляю такую сцену. Советники-" Господин Президент. Мы здесь подготовили ваш доклад на завтра. Байден внимательно читает-"А вот здесь вы хорошо подметили мою мысль." Про себя -"Как бы ее запомнить". Будет ли война с Тайванем,то здесь большие сомнения.Мы даже не представляем,как преобразился Китай за прошедшее время.И все это пустить под нож войны-это не для Китая.Китай извлекает немалую пользу из настоящего.Его взгляды устремлены на Украину,на Европу.
  11. faterdom
    faterdom 22 September 2022 17:28
    0
    Kutipan: EvilCommunist
    Сколько образованию Тайвань лет ? этот вопрос никому был не нужен, короче все это просто слова, Китай не будет рисковать 7 триллионами баксов от торговли с США, ради этого островного куска земли

    А сколько будут стоить эти 7 трлн баксов к 27 году? Вполне может быть, что менее одного нынешнего триллиона.
  12. TAMBU
    TAMBU 22 September 2022 17:43
    +2
    Всем кто продолжает верить в слабоумие Байдена, посмотрите любое его интервью...да, дедушка старенький, есть свои нюансы, но точно не слабоумный...башка у него варит дай бог каждому...
  13. Viktor Leningradets
    Viktor Leningradets 22 September 2022 19:00
    -2
    Вопрос выведенного яйца не стоит. США следует объявить Тайвань заморской территорией, а лучше штатом (государство как-ни-как). Думаю разногласий с тайваньцами и тайваньками не предвидеться.
  14. Viktor Leningradets
    Viktor Leningradets 22 September 2022 19:14
    -2
    Решив проблему Тайваня США могут заняться решением Корейской проблемы с подключением Японии в качестве ЯДЕРНОЙ державы. Вот тут-то и наступит момент истины. Если Китай сдаст назад - разберут его также, как мечтают нас, на Монголии, Манчжурии и прочие Тибеты. А Китай, реально, воевать не умеет, надеется на численный перевес в технике и людских ресурсах. Так что США вполне могут при помощи корейцев и японцев решить проблему Китая.
  15. Max1995
    Max1995 22 September 2022 21:17
    -1
    Все это вилами на воде.
    Их эдита - как и наша - сегодня говорит одно, завтра другое.
    А всякие ссылки про "сотни тысяч украинцев" смешны.
    Капитализм на дворе. Местные олигархи не хотят потерять власть и деньги. А люди... "таджиков еще навезут" , Тем более винить амеров - мол им должно быть жалко... Никому из властей не жалко - а им "Должно"

    Всякие ссылки в статьях на какието "социалистические понятия "Должны", "говорили", "обещали" - Смешны.
  16. Lbvsushi
    Lbvsushi 25 September 2022 22:51
    -1
    Предлагаю одновременно с Китаем начать СВО Тайвань и нанести тактические удары по НАТО и посмотрим что США сделают )))
  17. kim
    kim 27 September 2022 04:35
    +1
    про "военный метод", как оказалось, Китай заявляет уже лет 5, или больше
    такштаа кишка у них слабовата, что и показал визит Пелоси