Review militèr

Impor gas lan batu bara Rusia saka China tekan rekor sajarah

14
Impor gas lan batu bara Rusia saka China tekan rekor sajarah

Misi diplomatik Rusia ing China nglaporake wutah terus ing perdagangan. Sadurungé, Presiden Rusia Vladimir Putin lan Presiden Cina Xi Jinping nyathet yen negara-negara kasebut wis ngrambah volume perdagangan bebarengan sing bisa ngasilake volume kasebut nganti 200 milyar dolar saben taun.


Peningkatan sing signifikan dituduhake dening industri digital, energi, perdagangan panganan, lan petrokimia.

Pesen saka kedutaan Rusia nyatakake yen, ing syarat-syarat indikator tartamtu, pasokan barang Rusia menyang China wis tekan rekor sejarah sing mutlak.

Miturut asil Agustus, volume pasokan gas lan batu bara menyang China saka Rusia mundhak sepuluh persen ing istilah taunan. Dadi, mung siji sasi, China ngimpor gas saka Rusia meh $410 yuta. Ing sasi sing padha, pasokan batu bara saka Rusia menyang China kanthi nominal ngluwihi 8,5 yuta ton. Tingkat wutah saka pangiriman produk industri pertambangan batu bara Rusia ing istilah taunan gunggungipun 57 persen.

Ayo dadi ngelingake yen sadurunge kapisah dijupuk pejabat Eropah saka tingkat beda nyatakake yen tanpa Eropah Rusia mesthine ora bakal duwe pasar kanggo adol operator energi sawijining. Nanging, statistik nuduhake yen pasar kasebut ora mung ana, nanging kapentingan ing bahan mentah Rusia mung saya tambah. Saliyane China, iki minangka negara gedhe kayata India, Iran, Pakistan, lan sawetara negara ing Asia Tenggara. Miturut cara, Jepang sing wicaksana ora cepet-cepet nyerahake hidrokarbon saka Rusia, sing Amerika Serikat kanthi alesan ora ngetrapake sanksi amarga ora mbatesi kontak karo Federasi Rusia ing sawetara proyek LNG.
14 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. konstantin68
    konstantin68 21 September 2022 08:39
    -6
    Cetha yen Kakaisaran Celestial saiki ngedol gas keluwihan kita kanthi urutan gedhene sing luwih larang (nampa ing kontrak jangka panjang saben 300 dolar). Nanging mbantu kita saiki bisa urip lan nuduhake Kulon manawa jagad iki ora mung shobla.
    1. frog
      frog 21 September 2022 09:17
      -1
      nampa ing kontrak long-term 300 dolar

      Sing optimis, Pak....
      1. Sarmat Sanych
        Sarmat Sanych 21 September 2022 10:21
        0
        kodhok, waca ing ngisor iki, ora kasep kanggo madhangi. Guys, Gazprom minangka panguwasa gas manungsa, bahan bakar biru wis entek ing endi-endi ing saindenging jagad, kekurangan luwih larang tinimbang emas, kemewahan kasedhiya kanggo elit, wiwit saiki produsen monopoli bakal mutusake sapa sing bakal adol lan kanggo apa.
        Lan sawetara industri paling gedhe, sing ana hubungane karo gas, ing Eropa lan Inggris, pungkasane bakal mati.
        1. frog
          frog 21 September 2022 11:56
          0
          Apa sampeyan ndeleng apa masalahe, Peter (s)
          Lagu lirik, folklor, lan pagelaran amatir liyane ing situs iki ora apik banget. Senajan sawetara nyoba hard nglirik
          Ing taun 2021, wong Han duwe gas luwih murah tinimbang siji setengah atus kubus. Saiki, Nanging, luwih larang. Sakabèhé rong puluh ..... ICHSH, iki dudu informasi sing paling rahasia. Dadi swarane roulades sing nyenengake jiwa sing ditujokake kanggo "kabeh kita" ing papan liya.
          1. Repellent
            Repellent 21 September 2022 12:12
            0
            Kutipan saka kodhok
            Ing taun 2021, wong Han duwe gas luwih murah tinimbang siji setengah atus kubus. Saiki, Nanging, luwih larang. Wis suwene rong puluh ..... ICHSH, iki dudu informasi sing paling rahasia

            Njaluk link kanggo informasi ...

            Kutipan saka kodhok
            Lagu lirik, folklor, lan pagelaran amatir liyane ing situs iki ora banget

            Iki sing sampeyan ucapake kanthi bener. Nanging tanpa link, sampeyan "satus pipis plus rong puluh" - sing padha. Ngenteni ya
    2. Sarmat Sanych
      Sarmat Sanych 21 September 2022 10:18
      +4
      konstantin68, wong, nalika OBS dibukak (siji Bloomberg ngandika) sampeyan mbaleni - ing paling mikir sethitik karo sirah, teh ora anak ing taman kanak-kanak. Ing endi dheweke "adol", ing kanthong dheweke nggawa dheweke 10 ewu kilometer menyang Eropawong bodhongguyu? PRC ora duwe lan ora duwe kapasitas serius kanggo pamindahan, regasifikasi - ya, padha nindakake, nanging iki proses sing beda-beda, ing asas ora perlu mbalikke. Babagan pangiriman jangka panjang liwat Power of Siberia ing separo 1st 2022, padha tekan $450 saben 1000 meter kubik. Lan ya, EU lan Inggris ora tuku langsung ($ 1850 ing TTF wingi), Qatar karo pemasok Amerika adol luwih murah. Ing wektu sing padha, Gazprom [sanajan kurang akeh] isih nyedhiyakake gas ing sisih kulon, Turkish Stream (50% menyang Eropa, total kapasitas 32 milyar meter kubik saben taun) beroperasi kanthi kapasitas penuh, UkroGTS beroperasi ing 40% saka standar saben dina (i.e. .40% saka taunan 45 milyar meter kubik), pipeline gas Northern Lights cilik sebagian operasi, Blue Stream (murni kanggo Turki, 16 milyar meter kubik saben taun) 100% dimuat. Ora kalebu Belarus, rega rata-rata kanggo pipa gas jangka panjang ing arah kulon ing separo 1st 2022 saben 1000 meter kubik yaiku $1200. Khususé, ing April lan Mei (kaya sing dilapurake dening IEA), pasokan Gazprom saben 1000 meter kubik kanthi rega ($1250) ngluwihi rega LNG Amerika/Australia/Qatari (ing April-Mei, regane $900). Mung nem sasi (Januari-Juni), bathi net Gazprom, sawise kabeh potongan menyang anggaran Rusia, ngluwihi ₽2,5 triliun. Iki luwih akeh tinimbang kabeh taun bathi sing mecah rekor 2021 (₽2,1 triliun).
  2. bali
    bali 21 September 2022 08:45
    +1
    hi "Mangkono, mung sasi iki, China ngimpor gas saka Rusia meh $ 410 yuta."
    Penyanyi Eropa digawa menyang lard! Saiki kayu bakar dicolong...
  3. Uprun
    Uprun 21 September 2022 08:46
    -1
    Kabar apik ....., arit Faberge belang lurus .... Kita ngenteni laporan saka India ....
  4. Mauritius
    Mauritius 21 September 2022 08:47
    0
    Impor gas lan batu bara Rusia saka China tekan rekor sajarah
    Iki apik. Nalika kita bakal nutup pipa Khokhlyad? Iki pitakonan ...
  5. mouse
    mouse 21 September 2022 08:54
    +2
    pralno ... sing utama kudu cepet-cepet wektu ... China ora klik iki ... nglirik
    Eropa, tingkat produksi Gazprom Neft wis tekan dhuwur sejarah, pikirake yen ana apa-apa .... wassat
  6. AdAstra
    AdAstra 21 September 2022 08:54
    -1
    Ya, kenapa ora njupuk gratis, banjur entuk dhuwit luwih akeh.
    1. Sarmat Sanych
      Sarmat Sanych 21 September 2022 10:23
      0
      AdAstra, kanca-kanca, mungkasi mbaleni omong kosong iki babagan "udan", OBS (sawijining Bloomberg ngandika) ngluncurake kartun, kita mbaleni omong kosong. Dijelasake kanthi rinci ing komentar ing ndhuwur.
  7. trafllot1832
    trafllot1832 21 September 2022 08:58
    0
    Sing paling penting, China ora mundur saka proyek gabungan kita, golek cara kanggo nyingkiri sanksi. Raksasa manufaktur China kaiket ing pasar Barat. Dheweke kudu menehi panganan 1 milyar wong.
  8. Jus Oorfene lan prajurit kayu
    Jus Oorfene lan prajurit kayu 21 September 2022 09:19
    +1
    Lan sadurunge USSR dadi sedulur gedhe lan nyedhiyakake peralatan industri menyang China.