Review militèr

Presiden ngumumake mobilisasi parsial ing Rusia

733
Presiden ngumumake mobilisasi parsial ing Rusia

Sajrone pidato marang wong-wong, Presiden Rusia Vladimir Putin nyatakake yen dekrit babagan mobilisasi parsial wis diadopsi. Miturut kepala negara, mobilisasi parsial ing Federasi Rusia wiwit dina iki, tanggal 21 September. Putin mrentah pejabat supaya menehi kabeh pitulungan sing dibutuhake kanggo komisariat militer.


Kepala negara ujar manawa mobilisasi kasebut bakal mengaruhi wong sing ana ing cadangan Angkatan Bersenjata Rusia lan duwe pengalaman sing relevan. Ing wektu sing padha, prioritas bakal diwenehake marang Rusia kanthi spesialisasi militer tartamtu.

Lebokno:

Kamardikan lan kamardikan kita bakal dijamin kanthi kabeh cara sing kasedhiya. Sing blackmailing kita karo nuklir gaman, iku worth ngomong sing angin wungu bisa nguripake menyang arah sing.

Miturut Presiden, Rusia unequivocally ndhukung nyekeli referendum ing Donbass lan wilayah Kherson lan Zaporozhye wilayah, amarga wong ing wilayah iki ngalami teror nyata saka Kyiv, konco kang ngadeg kabeh blok militèr Atlantik Utara.

733 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Maz
    Maz 21 September 2022 09:18
    + 97
    Apa sing dikarepake wis diwiwiti, maju Rusia! Ora ana papan kanggo mundur, utawa kita, utawa kita. Kamenangan diwiwiti kanthi Iman. Sebab kita adil lan kamenangan bakal dadi milik kita! Respect kanggo VVP lan tim. Yen mung mburi ora nguciwani kita mudhun.
    1. AlexGa
      AlexGa 21 September 2022 09:25
      + 87
      Sebab kita adil lan kamenangan bakal dadi milik kita!

      Aku ngarepake keputusan kasebut, nanging isih, ora disangka! Good luck lan wani kanggo kita kabeh!
      1. Akuzenka
        Akuzenka 21 September 2022 09:33
        + 51
        Aku ngarepake keputusan kasebut, nanging isih, ora disangka! Good luck lan wani kanggo kita kabeh!
        Apike, minus bakal dadi plus. Mbalik ing wulan April, dheweke nulis manawa mobilisasi ora bisa dihindari. Padha downvoted dadi kanti awon. Lan akal sehat ngganti minusers karo jingoism?
        1. AlexGa
          AlexGa 21 September 2022 09:39
          + 27
          Apike, minus bakal dadi plus.

          Ora, padha ora bakal. Kajaba iku, kontingen saka alun-alun ditarik ing kene. Ing kasus kasebut, sampeyan kudu ndeleng jumlah buronan saka mobilisasi. Iku bakal dadi gambar nyata sapa sing.
          1. Akuzenka
            Akuzenka 21 September 2022 09:50
            + 35
            Iku bakal dadi gambaran nyata sapa sing.
            Aku setuju. Akeh patriot jingoistic bakal mlayu menyang "panggonan sing anget"! Aku ora perlu mlayu. Senajan umur wis matesi, nanging yen padha nelpon, aku bakal lunga. RKhBZ tansah dibutuhake.
            1. Dauria
              Dauria 21 September 2022 10:09
              + 40
              Senajan umur wis matesi, nanging yen padha nelpon, aku bakal lunga

              Muga-muga panguwasa wis mikir. Kabeh "mekanika" kasus iki. Saka ngendi komisaris militer bakal nggoleki bangsal "dheweke" sadurunge kulawarga draftee nyukupi awake dhewe lan entuk dhuwit kanggo nyewa. Ya, rega kudu diatur. Lan banjur petani ing trench, lan sopir taksi, bankir lan pemilik toko bakal njupuk busa saka "karya" saka kulawargane.
              Kabeh, dadi kabeh. Pajak kudu dienalake ing bisnis iki. Ya, serius, ora murah. Lan progresif. Lan metu saka bukit isih "dina sadurunge wingi" kudu diblokir dening kabeh wong. Apa sing ora bakal kedadeyan mengko - "Aku bali saka Thailand, nanging kepiye sampeyan, apa ana perang? Ora ngerti"
              1. Akuzenka
                Akuzenka 21 September 2022 10:18
                + 23
                Muga-muga panguwasa wis mikir. Kabeh "mekanika" kasus iki. Saka ngendi komisaris militer bakal nggoleki bangsal "dheweke" sadurunge kulawarga draftee nyukupi awake dhewe lan entuk dhuwit kanggo nyewa. Ya, rega kudu diatur. Lan banjur petani ing trench, lan sopir taksi, bankir lan pemilik toko bakal njupuk busa saka "karya" saka kulawargane.
                Kabeh, dadi kabeh. Pajak kudu dienalake ing bisnis iki. Ya, serius, ora murah. Lan progresif. .
                Jujur, aku malah ora mikir iku bisa. Mekanisme mobilisasi wis dipikirake kanthi apik, nanging mekanisme kaslametan kulawarga ora. Ora ana negara kapitalis siji-sijine sing mandheg nganti tingkat kasebut. Lan kita uga duwe kekuwatan liberal sing percaya yen sing ora cocog karo pasar kudu mati.
                1. asu ajag88
                  asu ajag88 21 September 2022 10:35
                  + 14
                  dear, kok sampeyan sedih banget ... sertifikat awis kanggo kulawarga mobilized (lan nimbang iki prajurit kontrak ing zona perang) bakal ... nanging ketoke sampeyan ora ngerti iki ... lan iki salah sawijine aspek mobilisasi lan wis suwe digarap ... wah, mesthi, yen sampeyan dadi bankir umur 25 taun, sampeyan ora bakal entuk ganti rugi kanggo paket perusahaan sampeyan.
                  1. Akuzenka
                    Akuzenka 21 September 2022 10:40
                    +5
                    Hmm, muga-muga umurku 25 taun. Nanging aku ora tau ngimpi dadi bankir. Yen kulawarga urip ing watesan biaya, lan tunjangan moneter ing tentara ora nutupi malah setengah saka apa sing dibutuhake (aku malah ora bakal nulis babagan inflasi lan defisit), banjur apa iki alesan kanggo optimisme? Kene, salah siji introduce kertu (kang banget kamungkinan), utawa beku prices, nanging banjur pasar ireng bakal ngrembaka lan bakal padha.
                    1. Komentar wis dibusak.
                      1. Komentar wis dibusak.
                      2. Inhibitor korosi
                        Inhibitor korosi 21 September 2022 13:31
                        -4
                        Matur nuwun, lan mekaten, Pak Defisit.
                      3. Akuzenka
                        Akuzenka 21 September 2022 13:52
                        -4
                        Matur nuwun, lan mekaten, Pak Defisit.
                        Mangan, Pak.
                    2. sniperino
                      sniperino 21 September 2022 13:31
                      0
                      Kutipan saka AKuzenka
                      sangu moneter ing tentara ora bakal nutupi malah setengah saka apa sing dibutuhake (Aku malah ora bakal nulis bab inflasi lan defisit), apa iki alesan kanggo optimisme?
                      Yen kulawarga ora duwe pangentukan cukup saka prajurit kontrak ing zona perang nalika ora ana ("malah ora nutupi setengah perlu"), sampeyan ora manggon ing mlarat ing kabeh; ing USSR, karo sapa sampeyan ngremehake Rusia saiki kabeh, sampeyan ora bakal ngimpi bab kuwi. Ing cendhak, ora ana mobilisasi - "kita main, kabeh wis ilang," padha ngumumake - "kita perang, kabeh wis ilang."
                      1. Akuzenka
                        Akuzenka 21 September 2022 13:42
                        0
                        Yen kulawarga ora duwe pangentukan cukup saka prajurit kontrak ing zona perang nalika ora ana ("malah ora nutupi setengah perlu"), sampeyan ora manggon ing mlarat ing kabeh; ing USSR, karo sapa sampeyan ngremehake Rusia saiki kabeh, sampeyan ora bakal ngimpi bab kuwi.
                        Mesthi ora mlarat, telung pakaryan, sethithik ndhuwur mlarat karo kabeh pembayaran.
                      2. sniperino
                        sniperino 21 September 2022 13:58
                        +3
                        Kutipan saka AKuzenka
                        Mesthi ora mlarat, telung pakaryan, sethithik ndhuwur mlarat karo kabeh pembayaran.
                        Dideleng saka partisipasi sampeyan ing forum, apa sampeyan duwe salah siji saka telung karya ing kene? Utawa nyambut gawe ora stres babar pisan, malah 3 gaji minimal "rada luwih saka kemiskinan" ... Ek, sampeyan ditolak!
                      3. Akuzenka
                        Akuzenka 21 September 2022 14:02
                        -4
                        Dideleng saka partisipasi sampeyan ing forum, apa sampeyan duwe salah siji saka telung karya ing kene? Utawa kerja tanpa stres.
                        Ahahaha. Ya, sampeyan joker. Aku ora oleh bayaran kanggo karya iki. Lan aku pengin. Dina iki, kabeh manajer wis dibuwang, ora ana sing "mimpin", dadi ana wektu luang. Lan topik kasebut nyenengake. Nanging sampeyan ora ngandel, aku uga ora ngandel karo 200-300 ewu rubel.
                      4. sniperino
                        sniperino 21 September 2022 16:07
                        -4
                        Kutipan saka AKuzenka
                        Dideleng saka partisipasi sampeyan ing forum, apa sampeyan duwe salah siji saka telung karya ing kene? ...
                        Ahahaha. Ya, sampeyan joker.
                        Ora babar pisan. Paling ora siji.
                        Kutipan saka AKuzenka
                        Aku ora oleh bayaran kanggo karya iki. Lan aku pengin.
                        Ora kanggo kula. Kosok baline, kerja gratis kanggo kepentingan masyarakat kanggo pensiunan minangka alasan kanggo ngurmati dhiri. Kajaba iku, aku seneng mbantah.
                        Kutipan saka AKuzenka
                        Nanging sampeyan ora ngandel, aku uga ora ngandel karo 200-300 ewu rubel.
                        Iki dudu kanggo aku. Pensiun - 15 ewu + proyek aneh, nanging aku ora ngerti babagan 200-300, nanging aku ngerti yen prajurit kontrak ing zona perang pantes diwenehi urutan gedhene utawa luwih. Aku kene ing slabone kayfuyu saka poto-ajeni, lan ing wektu iki kang narik tali.
                    3. mbayar
                      mbayar 21 September 2022 13:51
                      +6
                      Kutipan saka AKuzenka
                      Yen kulawarga urip ing watesan biaya, lan tunjangan moneter ing tentara ora nutupi malah setengah saka apa sing dibutuhake (aku malah ora bakal nulis babagan inflasi lan defisit), banjur apa iki alesan kanggo optimisme?

                      Apa sampeyan ora krungu yen kontrak bakal ditandatangani sajrone mobilisasi? Lan miturut kontrak ing zona database, saiki wong biasa nampa babagan 200 - 300 ewu rubel. Malah setengah saka jumlah iki cukup kanggo ndhukung kulawarga.
                      Nanging mesthine kudu ngatur rega, supaya bisa ngganti undang-undang kasebut.
                      1. Akuzenka
                        Akuzenka 21 September 2022 13:55
                        -2
                        Apa sampeyan ora krungu yen kontrak bakal ditandatangani sajrone mobilisasi? Lan miturut kontrak ing zona database, saiki wong biasa nampa babagan 200 - 300 ewu rubel. Malah setengah saka jumlah iki cukup kanggo ndhukung kulawarga.
                        Nanging mesthine kudu ngatur rega, supaya bisa ngganti undang-undang kasebut.
                        Ora, aku durung krungu. Inggih, yen mangkono. Menawi wonten 200-300 ewu.. kula nimbali kanthi jiwa ingkang ayem. Nanging, jujur, aku ora percaya karo kabecikan kaya ngono. Senajan aku pancene pengin salah.
                      2. mbayar
                        mbayar 21 September 2022 14:21
                        +5
                        Kutipan saka AKuzenka
                        Menawi wonten 200-300 ewu.. kula nimbali kanthi jiwa ingkang ayem. Nanging, jujur, aku ora percaya karo kabecikan kaya ngono.

                        Malah ing Donbass, milis SMS nelpon kanggo layanan ing kontrak karo gaji saka 250-300 ewu, padha teka kaping pirang-pirang dhewe. Dadi akeh sadurunge mung "Wagner" mbayar.
                        Nanging ana ing zona database. Ing njaba zona kurang, nanging luwih saka 100 ewu mesthi.
                      3. g1v2
                        g1v2 21 September 2022 15:25
                        +2
                        Sasi kepungkur, ana 170 kanggo pribadi ing mburi, ditambah 40 kanggo saben lencana. Pertempuran - saka 400 ewu lan, maneh, plus kanggo saben tag.
                      4. mbayar
                        mbayar 21 September 2022 17:17
                        +1
                        Kutipan saka: g1v2
                        Pertempuran - saka 400 ewu lan, maneh, plus kanggo saben tag.

                        Iki tegese Angkatan Bersenjata RF dibayar luwih akeh tinimbang ing Korps 1 DPR, sing umume alami.
                        Lan contone - ing Wagner taun kepungkur padha mbayar 300 ewu saben sasi ing kontrak + kanggo pertempuran. Dadi ing Tentara Federasi Rusia saiki padha mbayar luwih akeh tinimbang ing PMC.
                      5. rubah kutub
                        rubah kutub 21 September 2022 15:06
                        +3
                        Kutipan saka bayard
                        Lan miturut kontrak ing zona database, saiki wong biasa nampa babagan 200 - 300 ewu rubel.

                        lan buktine bisa? Yen ora, wong lanang ing kontrak mung nampa 120 saben sasi ... mbokmenawa kontrak ing tentara salah?
                      6. mbayar
                        mbayar 21 September 2022 17:21
                        +1
                        SMS kuwi wiwit teka ing sasi kepungkur.
                        Lan iki minangka bayaran kanggo wong-wong sing ana ing pertempuran. Ing njaba pertempuran (kalebu wong-wong sing lagi pulih saka tatu), nganti saiki padha dibayar 118 ewu rubel.
                        Lan SMS karo undhangan kanggo kontrak ing Unit serangan karo gaji saka 250 kanggo 300 ewu, periodik teka akeh ing Donetsk. Kita kabeh ngerti babagan iki.
                      7. mbayar
                        mbayar 21 September 2022 17:22
                        +1
                        Nanging babagan Angkatan Bersenjata RF:
                        Kutipan saka: g1v2
                        Sasi kepungkur, ana 170 kanggo pribadi ing mburi, ditambah 40 kanggo saben lencana. Pertempuran - saka 400 ewu lan, maneh, plus kanggo saben tag.
                      8. Komentar wis dibusak.
                      9. pemotong bolt
                        pemotong bolt 21 September 2022 17:33
                        +1
                        wong biasa nampa babagan 200 - 300 ewu rubel
                        Iku 4300 pounds saben sasi belay Kanggo dhuwit sing kaya ngono, Inggris bakal gabung karo tentara. Wigati dicathet yen ing tentara Inggris tunjangan ora gumantung yen sampeyan ana ing London utawa ing Baghdad - ora ana "pertempuran".
                      10. mbayar
                        mbayar 21 September 2022 18:56
                        +2
                        Quote: pemotong baut
                        Iki 4300 kilogram saben wulan, kanggo dhuwit sing kaya ngono, Inggris bakal melu tentara.

                        Supaya padha teka menyang kita, kita njupuk wong manca ing kontrak. Nanging sampeyan isih kudu berjuang. Lan ora ing Baghdad, ing ngendi "kabeh tenang."
                      11. pemotong bolt
                        pemotong bolt 21 September 2022 19:34
                        0
                        kita njupuk wong manca ing kontrak
                        Sawise tekan bali menyang EU \ UK - paddy wagon. Nanging nyewa sawetara brigade Houthi saka Yaman ora bakal dadi masalah. Lan padha ngerti carane ngobong Abrams.
                      12. mbayar
                        mbayar 21 September 2022 19:54
                        +1
                        Quote: pemotong baut
                        Nanging nyewa sawetara brigade Houthi saka Yaman ora bakal dadi masalah. Lan padha ngerti carane ngobong Abrams.

                        Lan kita bakal nampa Mujahidin Afghan kanthi seneng. Miturut cara, padha uga ambruk.
                        Aku mikir kanggo dhuwit sing malah 100 ewu prajurit Korea Utara isih bakal dadi kasunyatan ing steppes Ukraina. keprungu
                        Hukum utama diadopsi. Kajaba iku, dheweke janji kewarganegaraan sawise setahun layanan.
                      13. AdAstra
                        AdAstra 21 September 2022 19:00
                        -1
                        Apa kontrak bakal rampung, pindhah menyang pravo.gov.ru lan maca dekrit lan ora bisa digunakake karo telpon rusak.
                      14. mbayar
                        mbayar 21 September 2022 19:57
                        0
                        Aku ngomong bab kita, ora bab
                        Kutipan saka AdAstra
                        pravo.gov.ru

                        Ing Donbass kita, kabeh wong wis perang ing kontrak kanggo dangu.
                    4. Nastia Makarova
                      Nastia Makarova 21 September 2022 13:54
                      +1
                      200 ora bakal nutup malah setengah wulan???
                      1. Akuzenka
                        Akuzenka 21 September 2022 13:59
                        +1
                        200 ora bakal nutup malah setengah wulan???
                        Lan setengah jumlah bakal nutupi. Kanthi wates.
                      2. Nastia Makarova
                        Nastia Makarova 21 September 2022 14:34
                        +1
                        200 ewu janji mbayar mobilized uga prajurit kontrak
                    5. asu ajag88
                      asu ajag88 22 September 2022 01:14
                      0
                      nglindhungi MOTHERLAND dudu proyek bisnis pribadi sing larang ... nanging tunjangan moneter biasa ing zona perang cukup pantes (iki dudu Chechnya kanggo sampeyan) ... dheweke mikir mbayar hipotek nalika nelpon kanggo nishtyaks sing mobilisasi lan liya-liyane sinambi njaga papan kerja lan liya-liyane ... lan apa maneh ... sampeyan takon mbah-mbahmu, dheweke mung lunga menyang tanah air tanpa ganti rugi malah prospek ... wektune saiki.
                  2. lopvlad
                    lopvlad 21 September 2022 19:26
                    0
                    Kutipan saka silberwolf88
                    uga, mesthi, yen sampeyan bankir 25 taun, sampeyan ora bakal menehi ganti rugi kanggo paket perusahaan.


                    yen sampeyan minangka bankir 25 taun, mula sampeyan tuku dhewe minangka tentara militer ing wektu sing suwe lan ujar manawa sampeyan ora ngladeni kanthi cepet, tegese sampeyan kanthi otomatis ora tiba ing mobilisasi parsial.
                2. Hyperion
                  Hyperion 21 September 2022 12:42
                  +6
                  Kutipan saka AKuzenka
                  Mekanisme mobilisasi wis dipikirake kanthi apik

                  Apa dipikir? Mung dina sadurunge wingi, wakil Duma Negara ngendika yen introduksi konsep mobilisasi ing KUHP ora ateges mobilisasi iki bakal ditindakake. Lan dina iki - hello, please! Padha ngapusi kaya padha ambegan.
                  1. mkop
                    mkop 21 September 2022 12:55
                    +8
                    Luwih akeh kita ngomong babagan apa sing ora bakal kelakon, luwih akeh sing kudu dikarepake.
                  2. Akuzenka
                    Akuzenka 21 September 2022 13:34
                    +3
                    Apa dipikir?
                    Rencana mobilisasi wis digawe sadurunge. Mulane dipikir metu. Lan timbalan, manuk sing mabur kurang, supaya padhang ing rencana. Nanging mesthi padha ngapusi. ngapusi. Lan padha bakal ngapusi.
                    1. Hyperion
                      Hyperion 21 September 2022 13:57
                      -3
                      Kutipan saka AKuzenka
                      Rencana mobilisasi wis digawe sadurunge.

                      Aku maca manawa rencana mobilisasi (versi pungkasan) digambar ing Yeltsin. Nalika ana "perdamaian, persahabatan, permen karet" karo Kulon. Nalika padha ora bisa mbayangno yen wektu "H" bakal teka.
                    2. Pavel73
                      Pavel73 21 September 2022 14:53
                      +1
                      ya wis. Sayange, iki perang. Lan kanggo ngapusi lan ngalahake mungsuh, sampeyan kudu ngapusi dhewe.
                  3. Komentar wis dibusak.
                    1. Komentar wis dibusak.
                      1. Komentar wis dibusak.
                      2. Komentar wis dibusak.
                      3. Komentar wis dibusak.
                      4. Komentar wis dibusak.
                      5. Komentar wis dibusak.
                      6. Komentar wis dibusak.
                      7. Komentar wis dibusak.
                      8. Komentar wis dibusak.
                      9. Komentar wis dibusak.
                      10. Komentar wis dibusak.
                  4. sniperino
                    sniperino 21 September 2022 13:44
                    -6
                    Kutipan: Hyperion
                    Dina sadurunge wingi, wakil Duma Negara ngendika yen introduksi konsep mobilisasi ing KUHP ora ateges mobilisasi iki bakal ditindakake ... Padha ngapusi kaya ambegan.
                    Sampeyan dhewe ngapusi nalika ambegan. Ora ana sing nglaporake babagan dina pengumuman kasebut. Lan introduksi konsep ing KUHP ora ateges woro-woro mobilisasi. Opo sing salah? Sawetara jinis gosip.
                    1. Hyperion
                      Hyperion 21 September 2022 14:02
                      +2
                      Kutipan saka sniperino
                      Sampeyan dhewe ngapusi nalika ambegan. Ora ana sing nglaporake babagan dina pengumuman kasebut.

                      Apa tanggung jawab kanggo informasi palsu saka pejabat pemerintah ing kasus iki diwenehake utawa apa? Lan Putin nadys ujar manawa kabeh ana ing rencana, nanging dheweke ora nyebutake mobilisasi, kepiye carane?
                      Apa kanggo banjur padha ana, ing Duma Negara, lan nampa gaji, yen padha bisa ngomong apa teka menyang sirahe?
                      1. sniperino
                        sniperino 21 September 2022 14:13
                        -2
                        Kutipan: Hyperion
                        Apa tanggung jawab kanggo informasi palsu saka pejabat pemerintah ing kasus iki diwenehake utawa apa?
                        Wakil Duma Negara ujar manawa introduksi konsep mobilisasi ing KUHP ora ateges mobilisasi iki ditindakake.
                        Apa sampeyan ngerti basa Rusia apa sing sampeyan tulis dhewe? Dheweke ngomong sing bener. Apa goroh para wakil sing katon ing kene? Aku kudu ngomong "miwiti!" sadurunge resmi diumumake? Banjur aku mesthi bakal ngapusi. Dheweke ora bakal ngumumake sewulan, lan sampeyan bakal nyalahake dheweke ngapusi sajrone sasi.
                      2. Hyperion
                        Hyperion 21 September 2022 14:38
                        +1
                        Kutipan saka sniperino
                        Dheweke ngomong sing bener.

                        Bebener Iceland. Sing, nyatane, bebener, nanging dheweke tetep meneng (yen ngerti) babagan mobilisasi. Wong-wong nganggep iki minangka kasunyatan manawa ora ana mobilisasi. Sawise kabeh, kasenengan muncul sabenere sawise introduksi saka amandemen kanggo KUHP. Banjur padha wiwit reassure sing iki ora ateges mobilisasi.
                        Lan, maneh, nalika Putin ngomong ing dina liyane, dheweke ora ngomong babagan mobilisasi, nanging mung dikonfirmasi yen "kabeh miturut rencana."
                      3. sniperino
                        sniperino 21 September 2022 17:23
                        -2
                        Kutipan: Hyperion
                        Wong-wong nganggep iki minangka kasunyatan manawa ora ana mobilisasi.
                        Wong-wong iku ora bodho kaya sing sampeyan coba nampilake ing kene. Sing nggumunake, apa sampeyan dhewe nganggep iki minangka kasunyatan manawa ora ana mobilisasi? Banjur sampeyan ora pinter banget. Utawa apa sampeyan sijine dhewe banget Highly ndhuwur wong kanggo pemanggih kuwi, kang meh padha bab, bener.
                      4. Hyperion
                        Hyperion 21 September 2022 18:18
                        +1
                        Kutipan saka sniperino
                        Wong-wong iku ora bodho kaya sing sampeyan coba nampilake ing kene.

                        Aku ora nyoba kanggo "mbayangno". Aku wis nggawe pendapat adhedhasar komentar ing jaringan sosial lan statement dening politisi lan tokoh masyarakat.
                        Kutipan saka sniperino
                        Banjur sampeyan ora pinter banget.

                        Iku apik yen sampeyan "banget". Sampeyan mung duwe pangarep-arep lan tentrem. Minangka paribasan: "nalika ana wong kaya ing negara Rusia" ... Gusti Allah maringi kesehatan lan respite saka mobilisasi, supaya sampeyan bisa enlighten kita, sing ora banget pinter, ing forum iki.
                  5. FomaKinyaev
                    FomaKinyaev 21 September 2022 17:57
                    +4
                    Tarif bunga ing silihan diunggahake dadi 24% seminggu sadurunge acara utama, aku ora mikir sing prasaja. Sapa sing kudu ngerti kabeh. Lan sampeyan ora perlu ngrungokake kabeh iki kepala ngomong, padha duwe proyek kanggo chatting lan perdagangan pasuryan.
                  6. asu ajag88
                    asu ajag88 22 September 2022 01:15
                    +1
                    wah akeh banget atlit lan artise macem-macem...mugo-mugo para veteran DB muncul...suwene wektu, omong-omongan beda.
                3. Konnick
                  Konnick 21 September 2022 13:34
                  +1
                  Mekanisme mobilisasi wis dipikirake kanthi apik

                  Endi persis sing dipikirake? Dheweke ora nulis sapa sing bakal ditelpon. Iki minangka rencana kanggo nyebarake tentara nalika mobilisasi. Ana unit pigura lan tatanan, ngendi ana Staff diutus permanen, kang periodik disebut munggah kanggo latihan. Contone, aku ngerti ngendi gudangku karo peralatan perusahaan lan kenal karo peralatan iki, aku malah mriksa kondisi teknis sing dikelola dening prajurit unit potong iki. Bagian iki saiki ilang.
                  1. VasyaRules
                    VasyaRules 21 September 2022 13:57
                    0
                    Wis ngono wae! Dadi dheweke ora nindakake. Kajaba iku, aku duwe keraguan babagan persiapan 4 wulan.
                  2. sniperino
                    sniperino 21 September 2022 19:18
                    -3
                    Kutipan saka Konnick
                    Dheweke ora nulis sapa sing bakal ditelpon.
                    Mobilisasi ora mung babagan sapa sing kudu ditelpon. Iki uga mobilisasi ekonomi, karya aparat negara. Dheweke bakal nulis, aja kuwatir.
                  3. asu ajag88
                    asu ajag88 22 September 2022 01:20
                    0
                    GOMU iku sing ndhukung rencana kanggo penyebaran mobilisasi ... nanging ora ngelingi sistem lawas, iku entek sawise liwat taun 90-an ... iku masalah mobilisasi lan formasi ing awal taun XNUMX-an (ing ing UrVO) ... kanggo pisanan aku krungu Supreme sumpah ... peralatan pertahanan udara karo unsur dicokot emas lan palladium ora metu saka kothak ... iku luwih apik kanggo ora ngelingi "nanging sadurunge" ... iku makarya ing USSR
                4. tukang sulap77
                  tukang sulap77 21 September 2022 13:38
                  0
                  Lan push liberal menyang eselon pisanan lan menyang garis ngarep!
                  1. IvanSviridov
                    IvanSviridov 21 September 2022 13:49
                    -3
                    Dadi bakal nembak perwira lan nyerahake kabeh unit, bebarengan karo peralatan, menyang mungsuh. Apa kita butuh? Apa sampeyan duwe idea apa iku kaya kanggo menehi hasil karo Bunch-bakal deserters ing baris ngarep?
                  2. VasyaRules
                    VasyaRules 21 September 2022 13:56
                    0
                    Kowe kok durung ana ing ngarep? Apa sampeyan pengin dadi sukarelawan? Lan sapa sing liberal? Sebutna para pahlawan iki. Pamrentah kita dianggep liberal sedhela
                    1. Okakakiev
                      Okakakiev 21 September 2022 15:26
                      -2
                      Yagene wong liberal sengit marang pamarentah?
                      1. Akuzenka
                        Akuzenka 22 September 2022 12:42
                        0
                        Yagene wong liberal sengit marang pamarentah?
                        Amarga para liberal wis lungguh ing kuwasa lan ora ngidini dheweke nindakake apa sing ditindakake dhewe kanthi ruang lingkup jiwa kapitalis kabeh. Jawaban iki banal lan prasaja. Iku ora babagan beda politik, sanajan padha uga ana, nanging babagan pembagian "diperoleh kanthi bener".
              2. Antey
                Antey 21 September 2022 11:05
                + 22
                Kutipan saka dauria
                Senajan umur wis matesi, nanging yen padha nelpon, aku bakal lunga

                Muga-muga panguwasa wis mikir. Kabeh "mekanika" kasus iki. Saka ngendi komisaris militer bakal nggoleki bangsal "dheweke" sadurunge kulawarga draftee nyukupi awake dhewe lan entuk dhuwit kanggo nyewa. Ya, rega kudu diatur. Lan banjur petani ing trench, lan sopir taksi, bankir lan pemilik toko bakal njupuk busa saka "karya" saka kulawargane.
                Kabeh, dadi kabeh. Pajak kudu dienalake ing bisnis iki. Ya, serius, ora murah. Lan progresif. Lan metu saka bukit isih "dina sadurunge wingi" kudu diblokir dening kabeh wong. Apa sing ora bakal kedadeyan mengko - "Aku bali saka Thailand, nanging kepiye sampeyan, apa ana perang? Ora ngerti"

                Aku mung bisa njawab adhedhasar pengalaman saka LNR. Teka saka kono seminggu kepungkur. Brother perwira - mortir, malah ngatur kanggo wisuh lintang karo wong. Dadi - gaji dibayar ing wektu, nanging kanthi awis, kertu ora bisa digunakake ing kono, ing wektu sing padha dheweke dibayar gaji lengkap ing mantan proyek sipil. Ing latar mburi iki, prices munggah menyang rata-rata prices Rusia, plus utawa minus. Ngelingi kasunyatan manawa gajine wong sing ora gelut cilik, iki ora nyemangati. Kabar apik yaiku, sedulur iki bakal entuk kabeh keuntungan saka kontraktor Rusia saiki. Perang wiwit 21 Februari.
                1. Inhibitor korosi
                  Inhibitor korosi 21 September 2022 11:32
                  +3
                  Sing terakhir uga seneng - bener.
                2. tatarin1972
                  tatarin1972 21 September 2022 12:38
                  +9
                  Aku mikir yen gudang saka kategori 1 saka pribadhi lan sersan, lan perwira junior saka kategori 1 lan 2, gumantung ing Institusi Pendidikan Tinggi, bakal tiba ing mobilisasi. Ing cendhak, wektu bakal ngomong, ora ketompo carane wong mikir, kabeh kekacoan iki kudu disentangled, luwih ing jangkah saka waltz. Lan iku seng di pengeni sing kabeh astronomi liberal iki kudu sijine ing kios, lan luwih ing UFSIN, ing sisih liyane saka eri.
                  1. Installer
                    Installer 21 September 2022 12:52
                    +2
                    Sapa saka review militer sing ana ing rancangan kasebut? Apa umur rata-rata pelanggan? Aku iki dhuwur banget
                    1. tatarin1972
                      tatarin1972 21 September 2022 14:10
                      +1
                      Ing biaya saka pelanggan, aku ora ngerti carane akeh lan sing bakal mobilized. 1 kategori yaiku gudang nganti 35 taun saka pejabat pribadi lan non-komisi. Perwira junior saka kategori 1 nganti 45 taun. Saiki katrangane wis diterbitake, kategori 2 perwira junior ora kalebu.
                  2. Inhibitor korosi
                    Inhibitor korosi 21 September 2022 13:38
                    0
                    Aku bakal nambah jangkah, aku bakal ngomong - ing jangkah cha-cha-cha, yen ora ... kaya rave ora kudu "tari" enggal. Lan suwene suwene boobs diremuk - iki ora apik, lan ora bisa. Dadi waltz wis ketinggalan jaman.
                    1. tatarin1972
                      tatarin1972 21 September 2022 14:16
                      +1
                      Cha-cha-cha tegese karusakan total, bom karpet. Karusakan lengkap Angkatan Bersenjata Ukraina lan populasi sipil, kaya Arnold Almakirk - "Mateni kabeh wong! Gusti bakal mbedakake dhewe" - dudu cara kita.
                3. Pavel73
                  Pavel73 21 September 2022 14:57
                  0
                  Sial, apa transfer pos utawa bank bisa mulih? Banjur aku duwe utangan kanggo mbangun omah nganti setengah taun maneh kanggo mbayar. Aku ora pengin kabeh digantung ing kulawarga.
              3. primus
                primus 21 September 2022 11:51
                +1
                Apa omelan mekanik? Apa sampeyan yakin yen ana wong sing bakal ngurus kulawarga sampeyan? Lan ora ana sing bakal kejiret. Kantor registrasi lan pendaftaran militer kanggo perusahaan surat sing digawe kanthi dhaptar. Petugas personel kita wis ngunci awake dhewe lan ora mbukak kanggo sapa wae. Kepala bengkel nggawa dhaptar 25 wong kanthi spesifikasi spesialisasi sing ditindakake.
                1. Inhibitor korosi
                  Inhibitor korosi 21 September 2022 13:39
                  -2
                  Ana aturan Russian. Saben uwong sing ora pengin ngurus pepadhamu ing Federasi Rusia urusan karo dheweke.
              4. IvanSviridov
                IvanSviridov 21 September 2022 13:46
                0
                Ayo! Dheweke bakal mewajibake majikan saiki mbayar gaji sing dimobilisasi - lan kabeh sedhela.
            2. saigon
              saigon 21 September 2022 10:11
              + 29
              Mung dibukak situs legal 911 nicknamed. Ayo dadi ngomong cukup oposisi, supaya ana lolongan utawa whining lan moaning kok lan kanggo apa, lan dumadakan kanggo ngarep lan padha ora kanggo Putin lan ora kanggo NVO, padha apik kanggo wong-wong mau ing trenches.
              1. 30 ing
                30 ing 21 September 2022 10:17
                + 12
                Quote: saigon
                , lan dumadakan menyang ngarep lan padha ora kanggo Putin lan ora kanggo NVO, padha apik kanggo wong-wong mau ing trenches.

                Dadi, iki kudu diundang kanthi panggilan kanggo pambangunan dalan sepur ing Siberia lan wilayah liyane ing Far North. Pickaxes, shovels ing tangan pampered, jaket empuk, clurut clurut lan nerusake kanggo Pethel permafrost ... Apa padha arep njagong metu? Ing mburi mburi wong liya lan getihe wong liya, tuku dhewe urip sing ora ana gunane? Ora bisa ngakoni yen wong Rusia bakal perang lan sing dipilih bakal lungguh ing mburi lan bakal ngidoni lan nyemprotake racun .. Kanggo kuku.
                1. Rostislav
                  Rostislav 21 September 2022 10:29
                  + 13
                  Undangan iki, wah. Langsung, komisaris militèr "kanggo kekuatan" bakal miwiti mriksa carane gedhe tas dhuwit bisa ditahan lan ora bend. Komisaris militèr saiki bakal nandhang susah.
                  1. Akuzenka
                    Akuzenka 21 September 2022 10:32
                    +6
                    Langsung, komisaris militèr "kanggo kekuatan" bakal miwiti mriksa carane gedhe tas dhuwit bisa ditahan lan ora bend. Komisaris militèr saiki bakal nandhang susah.
                    Aja padha sumelang ing bab wong-wong mau. Kanggo pirang-pirang taun, mekanisme kasebut wis digarap. Mung wae tarife bakal mundhak pirang-pirang, luwih akeh gaweyan kanggo "panguwasa", sanajan aku mikir yen "panguwasa" uga bakal ngunggahake tarif.
                  2. Dedok
                    Dedok 21 September 2022 11:17
                    +2
                    Kutipan saka: Rostislav
                    . Langsung, komisaris militer bakal miwiti mriksa "kanggo kekuwatan", carane gedhe bisa tas dhuwit lan aja tumungkul.

                    senengane...
                    nanging, kaya ing dina lawas, isih ana telpon tengen
                    trus aku bakal ngomong...
                  3. 30 ing
                    30 ing 21 September 2022 11:18
                    +5
                    Kutipan saka: Rostislav
                    Undangan iki, wah. Langsung, komisaris militèr "kanggo kekuatan" bakal miwiti mriksa carane gedhe tas dhuwit bisa ditahan lan ora bend. Komisaris militèr saiki bakal nandhang susah.

                    Wingi hukum mobilisasi lan tanggung jawab kanggo draf evasion diadopsi. Komisaris militer bakal mikir kaping sepuluh sadurunge njupuk malah 100 ewu rubel, utawa entuk istilah wolung nganti sepuluh taun .. Ora padha karo nilai. Ngerti ?
                    1. AdAstra
                      AdAstra 21 September 2022 11:33
                      +5
                      Apa kaping pindho dheweke ngenalake artikel sing tanggung jawab kanggo nyingkiri? Lan ya, nalika dheweke pancen butuh ing pirang-pirang taun, kabeh wong nampa.
                      1. sniperino
                        sniperino 21 September 2022 15:33
                        -2
                        Kutipan saka AdAstra
                        Lan ya, nalika dheweke pancen butuh ing pirang-pirang taun, kabeh wong nampa.
                        Yen pancen butuh apa sing dibutuhake kanggo negara, mula iki minangka wakil sing bener.
                      2. AdAstra
                        AdAstra 21 September 2022 17:53
                        +1
                        Inggih, nggih, nggih... Begja tiyang ingkang pitados.
                      3. sniperino
                        sniperino 21 September 2022 19:37
                        0
                        Kutipan saka AdAstra
                        Rahayu wong kang pracaya.
                        Apa negara butuh mobilisasi? Aku pracaya, nanging aku ora aran Bliss: Aku malah ora bakal disebut munggah minangka perwira junior ing kategori katelu, lan aku mandegake blissful bab kasunyatan sing liyane bakal nglindhungi kula ing umur SD.
                    2. Plate
                      Plate 21 September 2022 11:39
                      +1
                      Lan yen ora 100 ewu, nanging saperangan yuta?
                      1. Tukang Pasang65
                        Tukang Pasang65 21 September 2022 12:48
                        0
                        Quote: piring
                        Lan yen ora 100 ewu, nanging saperangan yuta?

                        Ora padha rega ...
                      2. 30 ing
                        30 ing 21 September 2022 13:06
                        +2
                        Quote: piring
                        Lan yen ora 100 ewu, nanging saperangan yuta?

                        Lan yen dheweke mati ing zona saka tuberkulosis, utawa urks liyane ulig?
                      3. AdAstra
                        AdAstra 21 September 2022 13:13
                        +1
                        Apa urks, zona abang bakal saka mantan sing padha, yen kabeh.
                      4. 30 ing
                        30 ing 21 September 2022 13:22
                        -4
                        Kutipan saka AdAstra
                        Apa urks, zona abang bakal saka mantan sing padha, yen kabeh.

                        sampeyan spesialis zona. Abang , abu - abu , putih .. Ing area pojok . wong urks lungguh. Abang, putih. ireng, wungu kriminal, urks .. Padha bakal nyembelih. Padha duwe hukum dhewe.
                  4. Inhibitor korosi
                    Inhibitor korosi 21 September 2022 13:41
                    +1
                    Ivan Bodrov dhawuh marang wong-wong mau supaya ora ngolok-olok nalika perang. Utamane, ing absentia, aku ngira.
                    1. sniperino
                      sniperino 21 September 2022 14:43
                      +2
                      Kutipan: Corrosion_Inhibitor
                      Ivan Bodrov dhawuh marang wong-wong mau supaya ora ngolok-olok nalika perang.
                      Iki ora diprentahake dening Bodrov, nanging wiwit jaman biyen wis ditetepake, banjur dadi undang-undang lan kudu jelas kanggo sapa wae, sanajan alarmis. Sampeyan ndeleng (utawa mikir sampeyan ndeleng) kesalahan tartamtu saka printah - nulis laporan, mréntahaké kanggo alamat, nanging ora milih kanggo umum "kabeh wis ilang" kanggo alesan apa wae.
                      1. Inhibitor korosi
                        Inhibitor korosi 21 September 2022 15:51
                        +1
                        Sampeyan ngerti - sing apik. Kita ngrembug babagan iki lan saiki, ing artikel iki - iki uga apik.
                      2. sniperino
                        sniperino 21 September 2022 16:47
                        +2
                        Dadi, ya, mung sing alarmis ing kene akeh banget. Padha bakal nggawe dhaptar pluses lan minuses ing forum, padha bakal kawentar luwih kuwat. Lan bali tali bahu karo tengkorak.
                2. NDR-791
                  NDR-791 21 September 2022 11:05
                  +4
                  Kutipan: 30 vis
                  Arep njagong metu? Ing mburi mburi wong liya lan getihe wong liya, tuku dhewe urip sing ora ana gunane?

                  Lan sawise kabeh, akeh sing bakal lungguh, trm-taararam !!! Tiket menyang Turki lan Armenia dituku ing pucuk mung setengah jam. Yen padha ora malah diijini mabur metu, uga, ora menyang trenches, banjur menyang situs construction.
                  1. kula 1970
                    kula 1970 21 September 2022 11:16
                    +6
                    Kutipan: NDR-791
                    Kutipan: 30 vis
                    Arep njagong metu? Ing mburi mburi wong liya lan getihe wong liya, tuku dhewe urip sing ora ana gunane?

                    Lan sawise kabeh, akeh sing bakal lungguh, trm-taararam !!! Tiket menyang Turki lan Armenia dituku ing pucuk mung setengah jam. Yen padha ora malah diijini mabur metu, uga, ora menyang trenches, banjur menyang situs construction.

                    Dadi kanggo wingi iki, owah-owahan ing KUHP - 10 taun yen bali aku padhang
                  2. 30 ing
                    30 ing 21 September 2022 11:23
                    +1
                    Kutipan: NDR-791
                    Tiket menyang Turki lan Armenia dituku ing pucuk mung setengah jam.

                    Suwene bakal padha tetep ana? Sewulan, limang? Sapa sing bakal menehi dhuwit? Apa dheweke bakal miwiti prostitusi, lan ngresiki sepatu wong Turki? Inggih, inggih .... Menang wong-wong sawah lan Vanyuta Urgant nyeret? diseret ngguyu ... Melankolis ala dejected kanggo semut creeps lol dheweke ..... keprungu Iki ngendi retribusi bakal teka. Paling apik, konstruksi ing Far North ...
                  3. Inhibitor korosi
                    Inhibitor korosi 21 September 2022 13:43
                    +1
                    Luwih becik yen mengko ora diidini bali. Sampeyan ora bisa adoh karo asu edan - kudu euthanized, utawa diusir metu saka pekarangan.
              2. Roso 56
                Roso 56 21 September 2022 10:23
                +4
                Kaping pisanan, iki ana ing garis ngarep, sampeyan ora bakal begja ngumbah kalbu, kaya planid.
                1. mentahan174
                  mentahan174 21 September 2022 11:19
                  + 19
                  Kutipan: Ros 56
                  Dadi iki kudu diundang dhisik

                  Aku ndhukung Shoigu ing tembung sing nglayani tanah air minangka pakurmatan, dudu paukuman.
                  PS Aku teka kanggo nedha bengi, bojoku nangis, wah, apa bisa njupuk saka wong wadon? Ing lingkunganku ora ana sing arep ndhelik nang endi wae, lungguh metu.
                  1. Sergei Nikiforov
                    Sergei Nikiforov 21 September 2022 12:47
                    +1
                    Apa sampeyan ngerti carane pluru singsot nduwur sirah lan ranjau mbledhos ing cedhak?
                    1. VORON538
                      VORON538 21 September 2022 17:54
                      0
                      Sergey Nikiforov (Sergey Nikiforov)
                      Piye kabare putramu, Sergei, apa isih ngladeni?
                  2. Inhibitor korosi
                    Inhibitor korosi 21 September 2022 13:44
                    +2
                    Gusti Allah nulungi kowé. Aku pitutur marang kowe iki minangka petugas cadangan.
                  3. sniperino
                    sniperino 21 September 2022 15:03
                    -2
                    Kutipan saka: raw174
                    ngabdi marang pertiwi iku pakurmatan, dudu paukuman
                    Bener banget! Nanging iki mung tugas sing mulya. Wong-wong sing pengin nyingkirake bisa, ing siji kahanan, mluku ing karya sing reged utawa ing kahanan sing atos, ing liyane - jahitan sandhangan kanggo tentara ing kemah. Ing kasus nemen, padha bisa sijine iku ing tembok. Iku bener yen kolom kaping 5 disebarake kanthi urutan sadurunge mobilisasi, bakal kurang pengkhianat.
                2. 30 ing
                  30 ing 21 September 2022 13:11
                  +1
                  Kutipan: Ros 56
                  Iki utamané ing ngarep

                  Iki bakal nembak ing mburi ... Dheweke bakal ngiyanati sanalika ana kesempatan. Lan mulane, kanggo nggarap kahanan kerja sing mbebayani banget, ing sisih lor banget, ing sangisore pengawasan Chukchi lan Evenki ... Wong-wong iki ngalahake bajing ing mripate, dheweke ngremukake serigala Siberia (80 kilogram) kanthi tangan kosong. ... Dheweke ora bakal ngidini "palkin lan alkin" ambegan am .
                  1. Inhibitor korosi
                    Inhibitor korosi 21 September 2022 13:45
                    +3
                    Bener, sampeyan ora bisa lunga adoh karo asu edan. Sampeyan kudu nyopir - lan aja bali. Utawa turu. Nggawe unit kapisah saka wong-wong mau - sappers, ing pengawasan kapisah saka antarane sukarelawan.
              3. asu ajag88
                asu ajag88 21 September 2022 10:38
                + 11
                iki dadi formasi perang sawise latihan intensif ing papan latihan ... kabeh omong kosong liberal bakal cepet ninggalake ana ... tentara gedhe ing format kesadaran lan posisi sipil
              4. Dalmatia
                Dalmatia 21 September 2022 12:03
                +5
                Napa sampeyan ngunjungi situs web 911? Situs iki kanggo "promosi" pengacara pemula, ing ngendi saben wong nggawa lelucon sing adoh saka hukum lan ora tanggung jawab.
            3. Nikolaevich I
              Nikolaevich I 21 September 2022 10:35
              + 34
              Kutipan saka AKuzenka
              Senajan umur wis matesi, nanging yen padha nelpon, aku bakal lunga

              Lan yen sampeyan mikir babagan makna? Ing 2014, aku uga arep menyang Donbass, nanging ora bisa ... Saiki umurku "ngagetake" ... Aku ora duwe spesialisasi militer sing dibutuhake ... Peralatan komunikasi ZAS sing aku makarya wis dawa wis decommissioned ... infantri karo bedhil mesin? Nanging saiki sesantiku wis heeled ... malah banget heeled! Apa gunane aku ana ing kana? Mungkin nul + beban kanggo "kolega"! Dadi ternyata wis "ora menyang disko, utawa menyang Tentara Merah"! Ana tetep kasus nemen ... yen NATO nyerang wilayah Rusia, aku bakal perang ... kene, utawa pan, utawa ilang ... paling sethithik dina, nanging aku bisa terus metu, amarga urip bakal dadi ora ana guna ora ana gunane ing Rusia sing dicekel mungsuh ... Iki ora bakal dadi Rusia maneh!
              1. CYM
                CYM 21 September 2022 11:49
                +3
                Ana kasus ekstrem ... yen NATO nyerang wilayah Rusia, mula aku bakal perang ... ing kene
                Aku duwe kahanan sing padha karo sampeyan. IMHO Yen NATO nyerang ... bakal dadi perang sing beda banget lan ora bakal ana mobilisasi umum, milisi populer, lsp. Apike, isih ana kartrid sing didol, kaya sing dingerteni, ora akeh. sad
              2. Inhibitor korosi
                Inhibitor korosi 21 September 2022 13:50
                -1
                Sampeyan bakal push trawl tambang ing ngarepe sampeyan, amarga sampeyan kuwatir yen sampeyan bakal pindhah ing serangan ahead saka "sehat".
            4. Romario_Argo
              Romario_Argo 21 September 2022 10:41
              +4
              Aku setuju. Aku ngenteni agenda.
              kita bakal mulihake Ukraina sawise setan non-Rusia
              FSS saiki dadi Komplek Konstruksi Militer saka VSK MO
              1. El Barto
                El Barto 21 September 2022 11:09
                + 12
                Sadurunge mulihake, sampeyan kudu numpuk kanthi apik.
                1. Inhibitor korosi
                  Inhibitor korosi 21 September 2022 13:52
                  +1
                  Ya, pancen sing kudu ditindakake. Yen ora, dheweke ora bakal ngerti apa-apa ...
              2. NERV
                NERV 21 September 2022 11:53
                -17
                Kutipan saka: Romario_Argo
                Aku setuju. Aku ngenteni agenda.
                kita bakal mulihake Ukraina sawise setan non-Rusia
                FSS saiki dadi Komplek Konstruksi Militer saka VSK MO

                ora perlu ngenteni ing omah, metu - dheweke ngenteni sampeyan ing kana
                1. Dalmatia
                  Dalmatia 21 September 2022 12:05
                  + 12
                  Lan sampeyan wis njupuk ing lurung-lurung ing Kyiv, sawise kabeh, sampeyan wis ing mobilisasi kaping papat)))
                  1. 30 ing
                    30 ing 21 September 2022 13:16
                    +2
                    Kutipan: Dalmatia
                    Lan sampeyan wis njupuk ing lurung-lurung ing Kyiv, sawise kabeh, sampeyan wis ing mobilisasi kaping papat)))

                    Dheweke nulis saka ngisor kacepetan (rok) Harpyna .... Utawa saka ngisor rok Qili, saka Ashdod ... ngguyu Korban aborsi...
                    1. Dalmatia
                      Dalmatia 21 September 2022 20:46
                      +2
                      Ana akeh dill, bulkheads lan provokator liyane ing situs kasebut.
                2. Inhibitor korosi
                  Inhibitor korosi 21 September 2022 13:56
                  0
                  Ya, ora medeni yen dheweke ngenteni sampeyan. Luwih nggegirisi yen gagal kaya telek mambu ing pojok sing reged lan ora bakal metu ing jagad putih sajrone urip sampeyan ...
            5. Piramidon
              Piramidon 21 September 2022 10:49
              +4
              Kutipan saka AKuzenka
              Akeh patriot jingoistic bakal mlayu menyang "panggonan sing anget"!

              Kok mlayu nang endi wae? Dokter dadi gila lan entuk diagnosa sing bener, malah enuresis, malah sikil rata, malah skizofrenia.
              1. Inhibitor korosi
                Inhibitor korosi 21 September 2022 13:58
                0
                Aku "patriot hooray" - Aku ora mlayu ing ngendi wae lan aku ora bash sapa kanggo flat feet. Aku mung urip kanggo dina iki.
            6. MVG
              MVG 21 September 2022 11:12
              +5
              salam taklim. GO pasukan, dosimetris!
            7. NERV
              NERV 21 September 2022 11:47
              -12
              Kutipan saka AKuzenka
              Iku bakal dadi gambaran nyata sapa sing.
              Aku setuju. Akeh patriot jingoistic bakal mlayu menyang "panggonan sing anget"! Aku ora perlu mlayu. Senajan umur wis matesi, nanging yen padha nelpon, aku bakal lunga. RKhBZ tansah dibutuhake.

              aja padha sumelang
              1. Akuzenka
                Akuzenka 21 September 2022 12:03
                +4
                aja padha sumelang
                Aku ora tau kuwatir.
            8. Sarboz
              Sarboz 21 September 2022 11:58
              +1
              Kutipan saka AKuzenka
              Aku setuju. Akeh patriot jingoistic bakal mlayu menyang "panggonan sing anget"!

              Kayane aku wis suwe ngerti yen istilah pejoratif "cheers-patriotism" ditanam ing kita saka Kulon lan kanthi antusias ditampa kanggo digunakake dening pseudo-liberal kita. Mulane, kita kudu ora kaya pamireng saka "gema Moscow". Contone, wiwit dina pisanan operasi khusus aku ngomong, tenang, kamenangan bakal dadi milik kita, panglima lan Staf Umum ngerti apa lan kapan kudu ditindakake, ora ana "perjanjian" sing isin lan liya-liyane. Dadi aku wis suwe dicap kanthi judhul "cheers-patriot". Ya, aku patriot lan bangga. Aku perang ing Afghanistan lan nalika padha nelpon kula, aku bakal perang. Aja nggunakake slang mungsuh. Ora "cheers-patriots" sing mlaku, nanging pengkhianat.
              1. Akuzenka
                Akuzenka 21 September 2022 12:10
                + 10
                Kayane aku wis suwe ngerti yen istilah pejorative "cheers-patriotism" ditanam ing kita saka Kulon lan kanthi antusias ditampa kanggo digunakake dening pseudo-liberal kita.
                Aku ora setuju. Yen ana USSR, aku ora bakal mangu-mangu kamenangan kita, nanging donya nyata kaya sing padha ngulungake dhewe. Padha ngiyanati USSR. Saiki iki luwih gampang. Ing endi dhuwite, ing kono ana tanah kelairane. Lan ora ana ing Rusia. Siji bisa mbantah babagan istilah "cheers-patriotism" lan asal-usule kanggo wektu sing suwe, nanging tujuane banget. Lan kita duwe kekuwatan liberal nyata, lan dudu pseudo. GDP dhewe ngakoni yen dheweke liberal. Lan umur pensiun janji ora bakal ngunggahake akeh perkara cilik. Lan saiki meh "Sedulur-sedulur" .... Lan ora ana sing bakal nyegah utawa nglarang sampeyan dadi patriot. Dhewe kaya ngono.
                1. Sarboz
                  Sarboz 21 September 2022 12:18
                  +3
                  Kutipan saka AKuzenka
                  GDP dhewe ngakoni yen dheweke liberal.

                  Putin minangka liberal. Ora sing digali ing "Echo of Moscow", yaiku, pseudo-liberal, wong Kulon, yaiku "liberal" ing pangertèn asli istilah kasebut. Sing, wong sing ngadeg kanggo kamardikan manungsa, bisnis. Pramila dangu-dangu anggenipun paring pitedah dhateng para “pengusaha” kita, “sampeyan disiksa dening bledug pengadilan manca kanggo nguntal,” tinimbang mbalekake dhuwit menyang tanah air kanthi paksa.
                  1. Akuzenka
                    Akuzenka 21 September 2022 12:28
                    +2
                    Sing, wong sing ngadeg kanggo kamardikan manungsa, bisnis. Pramila dangu-dangu anggenipun paring pitedah dhateng para “pengusaha” kita, “sampeyan disiksa dening bledug pengadilan manca kanggo nguntal,” tinimbang mbalekake dhuwit menyang tanah air kanthi paksa.
                    Oh, ana akeh perkara sing kudu dibantah.
                    Ayo dadi pirembagan bab kamardikan: Merdika kanggo perdagangan karo wong sing wis ngumumaké sing arep numpes sampeyan! kebebasan gedhe!
                    Gratis kanggo mbayar dhuwit lan ngindhari wektu kunjara! kamardikan gedhe.
                    Kebebasan kanggo nggarap telung proyek lan meh ora ngluwihi garis kemiskinan.
                    Kebebasan kanggo ngirim liwat bunderan birokrasi neraka sapa wae warga sing nduweni hak (!) entuk keuntungan miturut hukum.
                    lsp. lsp. Liberisme. Apa sampeyan ngerti sapa sing dadi kuwasa sawise liberal?
                    1. Sarboz
                      Sarboz 21 September 2022 13:08
                      0
                      Kutipan saka AKuzenka
                      Oh, ana akeh perkara sing kudu dibantah.

                      Aku ora perlu mbantah. Aku mung pendukung tangan sing kuwat.
                      1. Akuzenka
                        Akuzenka 21 September 2022 13:21
                        0
                        Aku mung pendukung tangan sing kuwat.
                        Lha kowe kok dibudidayakake neng kene, sial.....?
                    2. Sarboz
                      Sarboz 21 September 2022 13:16
                      -1
                      Kutipan saka AKuzenka
                      Gratis kanggo mbayar dhuwit lan ngindhari wektu kunjara! kamardikan gedhe.

                      Apa Putin kanthi pribadi netepake kebebasan kasebut kanthi keputusane?
                      1. Akuzenka
                        Akuzenka 21 September 2022 13:22
                        0
                        Apa Putin kanthi pribadi netepake kebebasan kasebut kanthi keputusane?
                        Apa Putin mriksa saben kasus pidana?
                  2. Akuzenka
                    Akuzenka 21 September 2022 12:30
                    +4
                    Putin minangka liberal. Ora sing digali ing "Echo of Moscow", yaiku, pseudo-liberal, wong Kulon, yaiku "liberal" ing pangertèn asli istilah kasebut.
                    Aneh, kenapa dheweke ora mandhegake retorika lan propaganda anti-Rusia? Aku bakal mangsuli sampeyan - dheweke dhewe padha. Sampeyan bisa nyandhang dheweke lan liyane saka liberal ing sandhangan padhang, iku becik kanggo manggon ing donya bayangan. Nanging sayangé, ora ing donya iki.
                    1. Sarboz
                      Sarboz 21 September 2022 13:13
                      0
                      Kutipan saka AKuzenka
                      Aku bakal mangsuli sampeyan - dheweke dhewe padha. Sampeyan bisa nyandhang dheweke lan liberal liyane nganggo sandhangan sing cerah

                      Iku kabeh ngomong bab apa-apa. Cukup ngomong sampeyan ing sisih endi. Sapa sing sampeyan dukung yen dudu Putin? Banjur kabeh bakal dadi cetha.
                      1. Akuzenka
                        Akuzenka 21 September 2022 13:29
                        +1
                        Sapa sing sampeyan dukung yen dudu Putin? Banjur kabeh bakal dadi cetha.
                        Ing sisih sampeyan. Aku ndhukung Motherland lan keputusan sing apik kanggo dheweke. Lan entuk manfaat yaiku upah sing layak, kesetaraan nyata sadurunge hukum lan kapercayan ing mangsa ngarep kanggo kulawarga. Sampeyan katon duwe prioritas liyane. Inggih, hak sampeyan.
                      2. Sarboz
                        Sarboz 21 September 2022 13:33
                        -3
                        Kutipan saka AKuzenka
                        Ing sisih sampeyan. Aku ndhukung Motherland lan keputusan sing apik kanggo dheweke.

                        Sampeyan nggunakake retorika biasa "liberal": "Aku tresna Motherland, nanging ora panguwasa!" Ing wektu perang, panemu kasebut kena paukuman abot. Ing mangsa perang, views kuwi padha tantamount kanggo ngiyanati.
                      3. Akuzenka
                        Akuzenka 21 September 2022 13:47
                        +3
                        Sampeyan nggunakake retorika biasa "liberal": "Aku tresna Motherland, nanging ora panguwasa!" Ing wektu perang, panemu kasebut kena paukuman abot. Ing mangsa perang, views kuwi padha tantamount kanggo ngiyanati.
                        Aku nggunakake retorika wong sing ngerti kenapa kapitalis getih. Oh, sampeyan mbokmenawa ora ngerti yen GDP iku kapitalis ?! Lan kabeh pamaréntahan karo Duma Negara. Yen mungsuh teka ing wilayah negara, aku bakal ngalahake dheweke. Lan sampeyan, ayo terus propaganda antarane aku, sepira alane aku.
                        Lan sampeyan jelas ing sisih kapitalis. Nalika sampeyan nyopot "kaos pungkasan" kanggo kabecikane dhewe, ayo ndeleng kepiye tampilan jagad sampeyan. Yen sampeyan sing ngomong sampeyan.
                      4. Sarboz
                        Sarboz 21 September 2022 14:05
                        -2
                        Kutipan saka AKuzenka
                        Oh, sampeyan mbokmenawa ora ngerti yen GDP iku kapitalis ?!

                        Akeh sing nyoba mbuktekake. Ora ana sing bisa nemokake apa-apa. Mung wong-wong sing angel disalahake amarga tresna marang Tanah Air, kayata Khodorkovsky lan Navalny, sing nindakake iki. Apa sampeyan ing sisih?
                      5. Akuzenka
                        Akuzenka 21 September 2022 14:06
                        0
                        Apa sampeyan ing sisih?
                        Aku ngerti retorika. Aku mangsuli pitakonan Panjenengan Waca ndhuwur.
                      6. Sarboz
                        Sarboz 21 September 2022 14:20
                        +1
                        Kutipan saka AKuzenka
                        Apa sampeyan ing sisih?
                        Aku ngerti retorika. Aku mangsuli pitakonan Panjenengan Waca ndhuwur.

                        Ya, ing asas, sampeyan nuduhake dhewe ing kamulyan lengkap.
                      7. Akuzenka
                        Akuzenka 21 September 2022 14:24
                        -1
                        Ya, ing asas, sampeyan nuduhake dhewe ing kamulyan lengkap.
                        Ing bab iki aku pasrah marang kowe.
                      8. Pilat2009
                        Pilat2009 21 September 2022 20:05
                        -1
                        Kutipan: Sarboz
                        Akeh sing nyoba mbuktekake.

                        Ing kono, kabeh bukti ana ing tangan saben wong. Jam tangan ing yuta
                    2. ahli ilmu
                      ahli ilmu 21 September 2022 13:31
                      -3
                      Sampeyan pancen bener. Pengin nambah. Panelusuran lokal kanggo mobilisasi "kanggo" lan "nglawan" menehi kesaksian babagan ora bisa nganalisa fakta. Dina iki, Departemen Pertahanan Federasi Rusia nerbitake angka-angka kanggo kerugian ukrofasis: 61,5 ewu tiwas lan 49,5 ewu tatu (ora akurat, amarga aku ora ngelingi sepuluh). Angka-angka kasebut aneh amarga ing praktik donya biasane nimbang 10 nganti 35 - yaiku, saka 45 sing lunga, 10 tiwas, 35 tatu. Wong-wong sing pracaya ing wektu sing padha kita kabeh tetep urip lan duwe pistol saka kang kita njupuk kanggo 2 jam tanpa reloading, iki wong lara. Kerugian bisa uga dhuwur banget, lan iki utamane nerangake mobilisasi. Lan aku menehi saran supaya kabeh kita ora lali yen kita manggon ing masyarakat kapitalis, sanajan aneh, lan ora mikir yen mung ana ing Amerika Serikat "kanggo sapa perang, lan kanggo sapa ibu sing ditresnani" ...
                  3. 30 ing
                    30 ing 21 September 2022 13:18
                    +1
                    Kutipan: Sarboz
                    Putin minangka liberal

                    Kutipan: Sarboz
                    Sing, wong sing ngadeg kanggo kamardikan manungsa, bisnis. Pramila dangu-dangu anggenipun paring pitedah dhateng para “pengusaha” kita, “sampeyan disiksa dening bledug pengadilan manca kanggo nguntal,” tinimbang mbalekake dhuwit menyang tanah air kanthi paksa.

                    Luwih, wong ngimbangi antarane ekstrem. Centrist. hi
                    1. Sarboz
                      Sarboz 21 September 2022 13:29
                      0
                      Kutipan: 30 vis
                      Kutipan: Sarboz
                      Putin minangka liberal

                      Luwih, wong ngimbangi antarane ekstrem. Centrist. hi

                      Inggih, sampeyan paling kamungkinan bener.
                  4. Komentar wis dibusak.
                    1. Sarboz
                      Sarboz 21 September 2022 14:18
                      0
                      Kutipan saka VasyaRules
                      Apa ana akeh kebebasan saiki kanggo wong lan bisnis? Dheweke ngowahi konstitusi dadi kertas, nggawe kultus pribadine kanggo awake dhewe.

                      Potret sapa sing digantung ing tembok ing TsIPSE?
                      1. VasyaRules
                        VasyaRules 21 September 2022 14:23
                        -4
                        Secara pribadi, aku ora nggawe brahala kanggo aku lan ora ndhukung kultus
                    2. AdAstra
                      AdAstra 21 September 2022 21:18
                      -3
                      Inggih, apa sampeyan, kultus pribadine mung karo Stalin.
                  5. Nikolaevich I
                    Nikolaevich I 21 September 2022 14:17
                    +1
                    Kutipan: Sarboz
                    Putin minangka liberal. Ora sing digali ing "Echo of Moscow", yaiku, pseudo-liberal, wong Kulon, yaiku "liberal" ing pangertèn asli istilah kasebut.

                    Inggih, oke! Bisa uga kanthi ringkes ... ana liberal lan ana liberal! Akeh wong sing nganggep awake dhewe minangka liberal ora ngerti yen sejatine dheweke liberal! nglirik
                    1. Sarboz
                      Sarboz 21 September 2022 14:26
                      +1
                      Kutipan: Nikolaevich I
                      Inggih, oke! Bisa uga kanthi ringkes ... ana liberal lan ana liberal! Akeh wong sing nganggep awake dhewe minangka liberal ora ngerti yen sejatine dheweke liberal!

                      Ing kene, kanca ing kana ngira yen dheweke minangka "patriot sejati", nanging nyatane liberal biasa.
                      Kutipan saka AKuzenka
                      Oh, sampeyan mbokmenawa ora ngerti yen GDP iku kapitalis ?! Lan kabeh pamaréntahan karo Duma Negara.
              2. 1939_1940
                1939_1940 21 September 2022 12:42
                +1
                Iku mung gas isih pumping, lan Ukraina nampa dhuwit kanggo transit .. Sing, Gazprom saiki sponsor resmi saka rezim Kyiv. Apa tenan ora ana kontrak?
                1. Sarboz
                  Sarboz 21 September 2022 13:23
                  0
                  Kutipan: 1939_1940
                  Apa tenan ora ana kontrak?

                  Pendapat para pejuang TSIPSO ora menarik kanggo aku. Ayo wong lanang, dheweke bakal teka kanggo sampeyan.
                  1. 1939_1940
                    1939_1940 21 September 2022 14:36
                    -2
                    Kajaba iku, Gazprom njaluk Ukraina mbukak stasiun metering gas kapindho. Tenang, Tanah Air, sampeyan luwih saka sepisan luar biasa..!!
                  2. 1939_1940
                    1939_1940 21 September 2022 14:47
                    -2
                    Kajaba iku, Gazprom njaluk Ukraina mbukak stasiun ukur gas liyane kanggo pasokan gas.. Apa lara? Mung dhuwit ora mambu .. Ing kene migunani ... patriot lan godhong Kremlin .. Sinau carane nggunakake Yandex, desa ..
                    1. Sarboz
                      Sarboz 21 September 2022 15:08
                      0
                      Kutipan: 1939_1940
                      Sinau nggunakake Yandex, desa ..

                      Dadi wong Rusia ora lulus saka universitas. Mung sampeyan ing TsIPSO sing diwulang nggunakake Google-Yandex ing kursus kacilakan. Kita, lapotniki, nggayuh kabeh kanthi pikiran, carane ngalahake mungsuh ing medan perang, carane ngetung mungsuh ing forum.
                      1. 1939_1940
                        1939_1940 21 September 2022 21:23
                        -4
                        Sampeyan ngomong ora ana perjanjian .. Lho, wah.. Dina iki, pesawat saka Putra Mahkota Arab Saudi lepas landas saka Rostov-on-Don. Inggris Raya, AS, Kroasia, Swedia lan Maroko ..
                      2. Repellent
                        Repellent 21 September 2022 21:39
                        0
                        Kutipan: 1939_1940
                        Kabeh tentara bayaran asing sing dicekel para pejuang kita mabur ing kono ..

                        Dheweke dhewe nyekel lilin, kaya aku ngerti? Putri saka perwira kurang ajar negatif
                      3. 1939_1940
                        1939_1940 21 September 2022 21:47
                        -4
                        Iki informasi resmi.. Pesawat wis ndharat ing Riyadh.. Kabeh ana ing Internet.
                      4. Repellent
                        Repellent 21 September 2022 21:51
                        0
                        Kutipan: 1939_1940
                        Iki info resmi..

                        Yah? Lan sapa iku?

                        Kutipan: 1939_1940
                        Kabeh ana ing internet..

                        Ya akeh sampahe...lan cukup akeh wong kaya kowe, kancaku Nyuwun

                        Kutipan: 1939_1940
                        Kajaba iku, kabeh sing diukum pati dibebasake tanpa syarat ... Apa lara?

                        Aku ora peduli, umume. Lan, aku ngelingake sampeyan - sampeyan durung bisa mbuktekake manawa pancen bener ngguyu
                      5. 1939_1940
                        1939_1940 21 September 2022 22:00
                        -4
                        Napa aku kudu mbuktekake apa wae.. Reuters, RBC lan NTV wis mangsuli aku.. Al Jazeera lan CNN nglaporake langsung.. ngguyu Ngomong-ngomong, Tyra menyang ngendi? ngguyu Lara? Awakmu dicekel maneh..
                      6. Repellent
                        Repellent 21 September 2022 22:06
                        +1
                        Wis cetha. Oke, diagnosis wis jelas - dudu penyewa. Aku ora pengin sampeyan sukses, amarga ora ana gunane ya
                      7. 1939_1940
                        1939_1940 21 September 2022 22:38
                        -6
                        Aku ndeleng apa sing diwaca .. Lan kepiye saiki Agung menehi merek Kulon .. ngguyu Carane everyone kene ing geni .. Nanging ora, ora ana owah-owahan .. Terve!
                      8. Sarboz
                        Sarboz 21 September 2022 23:34
                        +3
                        Kutipan: 1939_1940
                        Sampeyan ngomong ora ana tawaran.

                        Apa kurator sampeyan ngajari sampeyan nyolong paman Rusia sing ora pati ngerti? Kerja kasar. Saka sampeyan kabeh TsIPSyatinoy reeks kilometer.
                        Kutipan: 1939_1940
                        CNN nglaporake langsung.

                        Apa sampeyan bisa nuduhake link menyang laporan langsung? Utawa CNN siaran langsung mung menyang Kyiv?
                      9. 1939_1940
                        1939_1940 21 September 2022 23:53
                        -6
                        Exhale, kajaba kanggo tentara bayaran, para pejuang Azov lan Angkatan Bersenjata Ukraina dibebasake .. Luwih saka rong atus .. Tahan Bachi .. nglirik nangis
                      10. Sarboz
                        Sarboz 22 September 2022 00:15
                        +2
                        Kowe siap-siap nang kono. Sampeyan lan kolega tsipsyats bakal enggal diwenehi kesempatan kanggo ketemu karo tentara bayaran NATO dijupuk ... Cedhak ember slop. Ing siji Sizo. prajurit
                      11. 1939_1940
                        1939_1940 22 September 2022 00:26
                        -5
                        Punika bebener ingkang atos .. Sampeyan sing paling penting pracaya .. Lan kita uga mbebasake penembak jitu wanita jenenge Ptah .. Iki seneng nembak bocah-bocah ing Mariupol sing lagi antri golek roti .. Dheweke uga ana ing omah ..
                      12. 1939_1940
                        1939_1940 22 September 2022 01:26
                        -5
                        108 pejuang Azov dibebasake, kalebu kabeh komandan.. Rakyat kita meneng, Ukrainia ngguyu.
              3. Dalmatia
                Dalmatia 21 September 2022 20:49
                +2
                Matur nuwun kanggo kirim kuwi. Kabeh pancen bener, pengkhianat padha mlayu.
            9. Okakakiev
              Okakakiev 21 September 2022 15:21
              0
              Muga-muga ora bisa metu saka negara
          2. Pilat2009
            Pilat2009 21 September 2022 09:58
            +6
            Kutipan saka AlexGa
            Apike, minus bakal dadi plus.

            Ora, padha ora bakal. Kajaba iku, kontingen saka alun-alun ditarik ing kene. Ing kasus kasebut, sampeyan kudu ndeleng jumlah buronan saka mobilisasi. Iku bakal dadi gambar nyata sapa sing.

            Gambar sing nyata katon suwe, mung ing gelombang pertama kira-kira 100 ewu isih ana.
            1. Akuzenka
              Akuzenka 21 September 2022 11:02
              +2
              Aku mung maca: tiket pesawat menyang Turki lan Armenia didol dina iki, sajrone 10 menit. Aku ora ngerti yen dheweke ngapusi apa ora. Nanging dakkira ora.
              1. kula 1970
                kula 1970 21 September 2022 11:19
                +1
                Kutipan saka AKuzenka
                Aku mung maca: tiket pesawat menyang Turki lan Armenia didol dina iki, sajrone 10 menit. Aku ora ngerti yen dheweke ngapusi apa ora. Nanging dakkira ora.

                Sawise owah-owahan wingi ing KUHP, dheweke bakal lunga ing salawas-lawase. Nalika sampeyan nyoba bali im 10 bakal sumunar
                1. Pilat2009
                  Pilat2009 21 September 2022 12:48
                  +2
                  Kutipan: my 1970
                  Kutipan saka AKuzenka
                  Aku mung maca: tiket pesawat menyang Turki lan Armenia didol dina iki, sajrone 10 menit. Aku ora ngerti yen dheweke ngapusi apa ora. Nanging dakkira ora.

                  Sawise owah-owahan wingi ing KUHP, dheweke bakal lunga ing salawas-lawase. Nalika sampeyan nyoba bali im 10 bakal sumunar

                  Sampeyan ora ngerti yen sampeyan kudu njaluk panggilan? Kene aku kerja kaya iki utawa istirahat ing Australia, aku ora ngerti apa-apa ....
                  1. kula 1970
                    kula 1970 21 September 2022 13:12
                    0
                    Kutipan saka Pilat2009
                    Kutipan: my 1970
                    Kutipan saka AKuzenka
                    Mung maca: flights kanggo Turki lan Armenia padha didol dina iki, ing 10 menitm. Aku ora ngerti apa padha goroh utawa ora. Nanging dakkira ora.

                    Sawise owah-owahan wingi ing KUHP, dheweke bakal lunga ing salawas-lawase. Nalika sampeyan nyoba bali im 10 bakal sumunar

                    Sampeyan ora ngerti yen sampeyan kudu njaluk panggilan? Kene aku kerja kaya iki utawa istirahat ing Australia, aku ora ngerti apa-apa ....

                    1) owah-owahan digawe ing musim semi - saiki ora nindakake panggilan - wajib wajib DIRIKU teka ing kantor militer.
                    2) sing mabur wingi (utawa setahun kepungkur) - sing mlumpat liwat kanthi slogan "Aku ora bisa bali !!! Ora ana dhuwit kanggo tiket !! " (sarat).
                    Pacelathon iku bab wong-wong sing lunga dina iki Besok..Sapa sing wani tiket dina iki ...
                    Dheweke ngumumake ing TV, bakal nerbitake ing koran Rusia, lan iki cukup kanggo menehi informasi miturut undang-undang saiki.
                    LEGAL kaya iki
                    1. Pilat2009
                      Pilat2009 21 September 2022 20:13
                      -1
                      Kutipan: my 1970
                      conscript kudu CAM teka registrasi militèr lan kantor enlistment

                      Ora ana sing bakal pindhah menyang papan draf kanggo sampeyan. Sampeyan bisa pracaya kula
                      1. kula 1970
                        kula 1970 21 September 2022 21:12
                        +1
                        Kutipan saka Pilat2009
                        Kutipan: my 1970
                        conscript kudu CAM teka registrasi militèr lan kantor enlistment

                        Ora ana sing bakal pindhah menyang papan draf kanggo sampeyan. Sampeyan bisa pracaya kula

                        1) Telpon spring liwati tanpa gangguan.
                        2) kita duwe esuk iki - isih TO mobilisasi ninggalake 4 sukarelawan.
                        3) ing USSR pancen Soviet lan rakyat, tanpa oligarki lan kapitalis - KUHP RSFSR dilakokno kanthi bagean kapisah babagan kejahatan militer
                        4) Owah-owahan ing KUHP wingi, sapa sing ora teka, dadi keputusane. Nanging mlaku saiki bakal luwih angel tinimbang taun 1941.
                      2. Pilat2009
                        Pilat2009 22 September 2022 06:07
                        0
                        Kutipan: my 1970
                        Kutipan saka Pilat2009
                        Kutipan: my 1970
                        conscript kudu CAM teka registrasi militèr lan kantor enlistment

                        Ora ana sing bakal pindhah menyang papan draf kanggo sampeyan. Sampeyan bisa pracaya kula

                        1) Telpon spring liwati tanpa gangguan.
                        2) kita duwe esuk iki - isih TO mobilisasi ninggalake 4 sukarelawan.
                        3) ing USSR pancen Soviet lan rakyat, tanpa oligarki lan kapitalis - KUHP RSFSR dilakokno kanthi bagean kapisah babagan kejahatan militer
                        4) Owah-owahan ing KUHP wingi, sapa sing ora teka, dadi keputusane. Nanging mlaku saiki bakal luwih angel tinimbang taun 1941.

                        Draft musim semi ditindakake kanthi eksklusif miturut agenda. Ya, lan meh ora mungkin bocah sekolah sing wingi mogok, yen mung lungguh ing desa karo mbah putri, utawa ing luar negeri. dalan.
                      3. kula 1970
                        kula 1970 22 September 2022 06:59
                        0
                        Kutipan saka Pilat2009
                        Telpon musim semi dianakake sacara eksklusif dening agenda.

                        guilty aran aran : Fee diwaca ing spring lan mangertos supaya - sing tagihan wis diadopsi Dosa, aku ngakoni, kabeh ana ing agenda - kaya iku
                2. Dikson
                  Dikson 21 September 2022 13:38
                  0
                  Tiket menyang Turki lan Israel didol ... nganti Nopember ..))) Lan ing situs sing ditulis (ora dikonfirmasi) - meh kabeh - wong lanang umur 25-30 taun. - sadurunge iku perlu kanggo nindakake kabeh iki! Sanalika sawise gagal pisanan .. - supaya kanggo olahraga pejuang, supaya rotasi Unit ana .. Yen ora, minangka kang wrote, ing awal banget, iku dadi metu sing cara .. - padha kalah metu specialists lan pindho basses, lan saiki padha bakal miwiti uncalan meriem fodder .. Sanalika iku perlu cook .. nyampur newcomers menyang pejuang shelled .. Oke. apa sing kudu dicekel saiki. Negara kudu ndhukung prajurite. Utamane ing wektu kaya iki.
          3. Hitriy Zhuk
            Hitriy Zhuk 21 September 2022 10:25
            -2
            Kutipan saka AlexGa
            buronan saka mobilisasi

            Sampeyan perlu kanggo nutupi tapel wates ing Februari.
            Saiki wong-wong mau bakal diijini ngresiki ladang ranjau saka wong-wong sing tiwas.
            1. NERV
              NERV 21 September 2022 11:55
              -6
              Kutipan: Hitriy Zhuk
              Kutipan saka AlexGa
              buronan saka mobilisasi

              Sampeyan perlu kanggo nutupi tapel wates ing Februari.
              Saiki wong-wong mau bakal diijini ngresiki ladang ranjau saka wong-wong sing tiwas.

              khusus sampeyan bakal dadi salah siji sing pisanan diijini menyang lapangan
              1. Tzar
                Tzar 21 September 2022 12:24
                +2
                Apa sampeyan nambang sawah ing bekas Ukraina? Asli!
          4. Dmitry Potapov
            Dmitry Potapov 21 September 2022 14:17
            +1
            Gusti nunggil karo kowé! Paraphrasing tembung saka lagu Gazmanov "cons" kanggo tentara mungsuh, mung "plus" kanggo kita!
        2. Panemu 55
          Panemu 55 21 September 2022 09:41
          + 21
          Kira-kira seminggu kepungkur aku nulis ing komentar yen Rusia butuh konsolidasi kabeh masyarakat lan transfer industri menyang pijakan militer.
          Ana akeh kritik.
          1. Roso 56
            Roso 56 21 September 2022 10:26
            +4
            Lan apa sing dikarepake saka liberal lan Banderva? Mula ora nggumunake, aku wis mlaku liwat peteng ndhedhet, sawise bledosan Valuyek, pirang-pirang preinan aku karo pakdhe lan sanak-sedulurku isih manggon ing kana, nanging wis suwe ora ketemu, nanging kita komunikasi.
          2. Kumbang1991
            Kumbang1991 21 September 2022 12:52
            +2
            Kira-kira seminggu kepungkur aku nulis ing komentar yen Rusia butuh konsolidasi kabeh masyarakat lan transfer industri menyang pijakan militer.
            Dadi akeh kritik

            Wiwit musim semi, Strelkov wis ngomong babagan mobilisasi: cepet utawa mengko, mobilisasi ora bisa dihindari, luwih cepet luwih apik.
            Apa wae sing diarani dheweke: alarmist-all-propagator.
            Dheweke nyawang banyu.
          3. Pilat2009
            Pilat2009 21 September 2022 12:54
            +1
            Kutipan: Blacksmith 55
            Kira-kira seminggu kepungkur aku nulis ing komentar yen Rusia butuh konsolidasi kabeh masyarakat lan transfer industri menyang pijakan militer.
            Ana akeh kritik.

            Lha kok menurutmu rakyat umume butuh konsolidasi, wong bisa njagong nang desa, panen panen, apa perlu mobilisasi sampeyan? Sampah sing padha sadurunge Perang Dunia I, uga bubuk otak. wong-wong mau, diuncalké ing gilingan daging.
        3. Plate
          Plate 21 September 2022 09:44
          + 20
          Kutipan saka AKuzenka
          Aku ngarepake keputusan kasebut, nanging isih, ora disangka! Good luck lan wani kanggo kita kabeh!
          Apike, minus bakal dadi plus. Mbalik ing wulan April, dheweke nulis manawa mobilisasi ora bisa dihindari. Padha downvoted dadi kanti awon. Lan akal sehat ngganti minusers karo jingoism?

          Ing mratelakake panemume, mobilisasi obyektif ora dibutuhake. Iki, miturut pendapatku, minangka pilihan pungkasan, banjur mung senjata nuklir. Lan Resor pungkasan iki digunakake, senadyan kasunyatan sing luwih kurang ekstrem durung digunakake: karusakan saka infrastruktur, nggunakake dhuwur-ngasilaken amunisi non-nuklir (AVBPM, contone), karusakan saka posisi Armed. Pasukan Ukraina, preduli saka wilayah omah ... Aku nganggep sing terakhir luwih ditrima, tinimbang mobilisasi. Nanging ora ana sing ditindakake.
          Kajaba iku, kanthi tentara sing ora dimobilisasi, kita bisa perang sajrone setaun, lan 5 taun, lan 10. Apa kita ngenalake watesan babagan durasi operasi kanthi mobilisasi dhewe?
          Mobilisasi mung masuk akal yen sawise Ukraina kita bakal pindhah menyang konflik sing luwih gedhe. Siji Ukraina, kita uga bisa ngalahake tanpa mobilisasi, senadyan kabeh bantuan sing diwenehake marang dheweke.
          1. Expert_Analyst_Forecaster
            Expert_Analyst_Forecaster 21 September 2022 09:50
            + 40
            Mobilisasi mung masuk akal yen sawise Ukraina kita bakal pindhah menyang konflik sing luwih gedhe.

            Kita bisa uga ora duwe maksud. Nanging ana pemain liyane kajaba kita. Mbok menawa ana informasi babagan kesiapan mungsuh kanggo ngirim pasukane menyang wilayah tilas Ukraina.
            1. Egoza
              Egoza 21 September 2022 10:08
              + 14
              Kutipan: Ahli_Analyst_Forecaster
              Mbok menawa ana informasi babagan kesiapan mungsuh kanggo ngirim pasukane menyang wilayah tilas Ukraina.

              Kutub wis siyap suwe. Ya, lan "kontingen perdamaian saka PBB" kesusu ing kene
              1. Tatiana
                Tatiana 21 September 2022 10:35
                +6
                Quote: Egoza
                Kutipan: Ahli_Analyst_Forecaster
                Mbok menawa ana informasi babagan kesiapan mungsuh kanggo ngirim pasukane menyang wilayah tilas Ukraina.
                Kutub wis siyap suwe. Ya, lan "kontingen perdamaian saka PBB" kesusu ing kene

                Kajaba iku, wis ana informasi sing komposisi saka apa sing disebut Angkatan Bersenjata Ukraina saiki wis kasusun saka 50% saka personel militer profesional saka Angkatan Bersenjata NATO lan karo senjata NATO ing guise saka mesthine saka sukarelawan asing lan warga Ukraina. Lan Angkatan Bersenjata asli saka Ukraina mung Ukrainia "meriem fodder".

                Pentagon / NATO mbutuhake "legalisasi" pembersihan dening wong manca saka kabeh wilayah Ukraina, bebarengan karo Crimea, saka kontingen Rusia lan pro-Rusia ing antarane populasi lokal lan asing ing Ukraina ing umum.
                Kanggo nindakake iki, Amerika Serikat mung mbutuhake alesan resmi kanggo negara-negara miturut Piagam NATO. kanggo mbukak tali tangan lan nggebug sirah ing Rusia.

                Iki minangka perang AS nglawan Rusia kanggo dominasi donya AS minangka proyek Nazi globalis Washington.
                1. Komentar wis dibusak.
                2. Reptiloid
                  Reptiloid 21 September 2022 11:45
                  +2
                  Kutipan: Tatyana
                  .......Iki perang AS nglawan Rusia kanggo dominasi donya AS minangka proyek Nazi globalis ing Washington.

                  Mulané awaké dhéwé krungu wong manca ngomong nèk kudu nandhang kasusahan lan manéka larangan. Dheweke nindakake kanggo awake dhewe, ora kanggo dill. Bener, wong Eropa homo uga ngimpi melu ing rampasan Rusia.
                  salam, hi Tatiana
              2. Romario_Argo
                Romario_Argo 21 September 2022 11:38
                0
                Kutub wis siyap suwe. Ya, lan "kontingen perdamaian saka PBB"

                ayo ndeleng,
                carane bakal padha nindakake, tanpa nimbali udhara, aviation, ing jotosan saka Kaliber lan Iskander
            2. Plate
              Plate 21 September 2022 10:08
              +7
              Kutipan: Ahli_Analyst_Forecaster
              Mbok menawa ana informasi babagan kesiapan mungsuh kanggo ngirim pasukane menyang wilayah tilas Ukraina.

              Yen mangkono, banjur ana titik, nanging mung ing sisih liya langkah-langkah sing padha kanggo nyiapake konflik langsung karo Rusia ora katon. Paling ora, papan perlindungan bom bakal ditata kanthi akeh.
            3. Pereira
              Pereira 21 September 2022 10:23
              +3
              telat. Pamilik BU wis suwe dikenalake.
            4. Roso 56
              Roso 56 21 September 2022 10:28
              +5
              Duc, lan sing bakal nambani wong Polandia, dheweke wis perang insolently ing kru tank, lan ora mung padha.
          2. kamakama
            kamakama 21 September 2022 09:51
            +6
            Kanggo nyelehake 1 wong ing 10 meter ing ngarep, 100 ewu wong dibutuhake. uga, matématika prasaja, malah ora ngetang unit garnisun lan macem-macem Penyetor, artillerymen, nimbali udhara. Kene, count
            1. Plate
              Plate 21 September 2022 09:55
              + 14
              Kutipan saka kamakama
              Kanggo sijine wong 1 ... sampeyan kudu 100 ewu wong.

              Miturut logika iki, kita, kanthi keterlibatan kabeh populasi ing pasokan militer, bisa nyalonake ora luwih saka 1 wong. 450/145 = 000.
              Kutipan saka kamakama
              Kene, count

              Sing tak etung.
              1. kamakama
                kamakama 21 September 2022 10:24
                +1
                umm, populasi dibagi 100 wong ing klompok entuk ... jumlah wong sing mangan siji prajurit. Utawa apa sing arep ditulis?
                1. Plate
                  Plate 21 September 2022 10:46
                  +3
                  Sampeyan bisa uga ora nerangake rumus kanthi bener. Nyuwun
                  1. kamakama
                    kamakama 21 September 2022 10:53
                    +1
                    1000 kilometer iku dawane kira-kira saka garis kontak, kaya sing kasebut. Skuad 10 wong nyekel ngarep nganti 100 meter. Mulane, siji wong dibutuhake saben 10 meter ing perkiraan pisanan ing jarak 1000 km = 100 wong. Lan iku mung prajurit mlaku biasa
            2. Pilat2009
              Pilat2009 21 September 2022 12:57
              -1
              Kutipan saka kamakama
              Kanggo nyelehake 1 wong ing 10 meter ing ngarep, 100 ewu wong dibutuhake. uga, matématika prasaja, malah ora ngetang unit garnisun lan macem-macem Penyetor, artillerymen, nimbali udhara. Kene, count

              Apa sampeyan duwe ngarep yuta kilometer?
              1. kamakama
                kamakama 21 September 2022 13:02
                +1
                E mine, wong wis lali carane ngetung ... Iku mesthi mokal kanggo nelpon ing wong kuwi, padha bakal sijine everyone cedhak. Dadi, matematika, kelas 3. 10 meter * 100 wong = 000 meter ngarep = 1000 kilometer ngarep
          3. Pilat2009
            Pilat2009 21 September 2022 09:59
            -2
            Quote: piring
            Kutipan saka AKuzenka
            Aku ngarepake keputusan kasebut, nanging isih, ora disangka! Good luck lan wani kanggo kita kabeh!
            Apike, minus bakal dadi plus. Mbalik ing wulan April, dheweke nulis manawa mobilisasi ora bisa dihindari. Padha downvoted dadi kanti awon. Lan akal sehat ngganti minusers karo jingoism?

            Ing mratelakake panemume, mobilisasi obyektif ora dibutuhake. Iki, miturut pendapatku, minangka pilihan pungkasan, banjur mung senjata nuklir. Lan Resor pungkasan iki digunakake, senadyan kasunyatan sing luwih kurang ekstrem durung digunakake: karusakan saka infrastruktur, nggunakake dhuwur-ngasilaken amunisi non-nuklir (AVBPM, contone), karusakan saka posisi Armed. Pasukan Ukraina, preduli saka wilayah omah ... Aku nganggep sing terakhir luwih ditrima, tinimbang mobilisasi. Nanging ora ana sing ditindakake.
            Kajaba iku, kanthi tentara sing ora dimobilisasi, kita bisa perang sajrone setaun, lan 5 taun, lan 10. Apa kita ngenalake watesan babagan durasi operasi kanthi mobilisasi dhewe?
            Mobilisasi mung masuk akal yen sawise Ukraina kita bakal pindhah menyang konflik sing luwih gedhe. Siji Ukraina, kita uga bisa ngalahake tanpa mobilisasi, senadyan kabeh bantuan sing diwenehake marang dheweke.

            Ora bisa, rollback menyang wates nuduhake
            1. Plate
              Plate 21 September 2022 10:04
              + 25
              Rollback menyang wates nuduhake yen perlu nggunakake arsenal sing ora digunakake. Sepisan maneh: serangan ing kreteg lan pembangkit listrik, stasiun sepur, prapatan dalan, depot ... ing posisi Angkatan Bersenjata Ukraina, sanajan lagi ndhelik ing sangisore bangunan omah. Ing mratelakake panemume, iki luwih bisa ditampa tinimbang mobilisasi, sanajan parsial. Nanging kita kudu langsung transisi kanggo paling.
              1. saigon
                saigon 21 September 2022 10:15
                + 13
                Potensi sing ora digunakake apik, nanging piagam luwih apik.
                Dadi, piagam kasebut kanthi jelas nyatakake yen resimen bisa mbela wilayah lan ing ngarepe bisa nyerang.
                Dadi perlu kanggo nepaki kepala pisanan saka syarat pranatan, lan ora invent kabeh limo omong kosong.
              2. Alexander_Schlidt
                Alexander_Schlidt 21 September 2022 11:02
                +3
                Quote: piring
                Rollback menyang wates nuduhake yen perlu nggunakake arsenal sing ora digunakake. Sepisan maneh: serangan ing kreteg lan pembangkit listrik, stasiun sepur, prapatan dalan, depot ... ing posisi Angkatan Bersenjata Ukraina, sanajan lagi ndhelik ing sangisore bangunan omah. Ing mratelakake panemume, iki luwih bisa ditampa tinimbang mobilisasi, sanajan parsial. Nanging kita kudu langsung transisi kanggo paling.

                Mobilisasi parsial minangka setengah ukuran ... We tindak kanggo 8 taun kanggo langsung melu-melu, sawise liyane 7 sasi kita tindak menyang titik sing kontingen pasukan ing Ukraina cilik banget. Suwene suwene kita ngerti yen kita kudu ngobong kabeh nganggo geni?...
                1. Damir Shamaev
                  Damir Shamaev 21 September 2022 13:12
                  +2
                  3 sasi lagi unit anyar neng ngarep, 3 sasi mbodhoi, trus ngumumke mobilisasi, mosok wong koyok aku dicekel tanpa wajib militer.
                  1. Komentar wis dibusak.
              3. Ronrew
                Ronrew 21 September 2022 12:51
                -1
                Dheweke nulis bab sing padha babagan serangan ing infrastruktur, entuk akeh "minus". Nanging mobilisasi parsial dibutuhake maneh ing Mei utawa awal musim panas, nalika dadi cetha yen "Kulon" ora bakal ninggalake semi-koloni tanpa senjata lan tentara bayaran.
                1. Plate
                  Plate 21 September 2022 15:19
                  +1
                  Ing wiwitan CBO, aku uga ora setuju karo pukulan kasebut. Nanging amarga kahanan wis owah ... Saiki, yen serangan ora mbantu, aku mesthi wis dadi pendukung kabeh jinis mobilisasi lan keputusan sing padha. Nanging padha ora nyoba. Nyuwun
                  1. Ronrew
                    Ronrew 21 September 2022 15:26
                    -1
                    Staf Umum kudu mikir maju. Muga-muga saiki kaca tingal mawar wis "turu" NWO bakal tekan tingkat anyar lan Angkatan Bersenjata Ukraina bakal dikalahake.
          4. Nyrobsky
            Nyrobsky 21 September 2022 10:02
            + 24
            Quote: piring
            Ing mratelakake panemume, mobilisasi obyektif ora dibutuhake. Iki, miturut pendapatku, minangka pilihan pungkasan, banjur mung senjata nuklir. Lan Resor pungkasan iki digunakake, senadyan kasunyatan sing luwih kurang ekstrem durung digunakake: karusakan saka infrastruktur, nggunakake dhuwur-ngasilaken amunisi non-nuklir (AVBPM, contone), karusakan saka posisi Armed. Pasukan Ukraina, preduli saka wilayah omah ... Aku nganggep sing terakhir luwih ditrima, tinimbang mobilisasi. Nanging ora ana sing ditindakake.
            Kajaba iku, kanthi tentara sing ora dimobilisasi, kita bisa perang sajrone setaun, lan 5 taun, lan 10. Apa kita ngenalake watesan babagan durasi operasi kanthi mobilisasi dhewe?
            Mobilisasi mung masuk akal yen sawise Ukraina kita bakal pindhah menyang konflik sing luwih gedhe. Siji Ukraina, kita uga bisa ngalahake tanpa mobilisasi, senadyan kabeh bantuan sing diwenehake marang dheweke.

            Pratelan kontroversial. Nganti saiki, malah wajib militer ora bakal dikirim menyang garis ngarep. Perlu dicathet yen ora mobilisasi umum ditindakake, nanging parsial, miturut VUS tartamtu. Saiki, nalika referendum dianakake lan wilayah sing melu dadi bagean saka Rusia, serangan ing wilayah kasebut bakal dianggep minangka pukulan ing wilayah Rusia, lan iki wis nyebabake kasunyatan manawa Rusia bakal mundur. saka mode CBO lan mekanisme implementasine bakal diputer Doktrin Militer kanthi kabeh langkah sing diwenehake kanggo ngusir agresi. Nalika iku kabeh infrastruktur aggressor bakal kalah, lan pimpinan ukrobanderlogs dadi target sing sah. Yen wong bodho Barat ora ngerti, banjur serangan bisa ditindakake ing njaba wates Ukraina minangka bagian saka langkah-langkah pencegahan kanggo nyegah "tumindak rash".
            1. Plate
              Plate 21 September 2022 10:06
              + 12
              Kutipan: Nyrobsky
              Yen wong bodho Barat ora ngerti, banjur serangan bisa ditindakake ing njaba wates Ukraina minangka bagian saka langkah-langkah pencegahan kanggo nyegah "tumindak rash".

              Dadi iki konflik langsung karo negara NATO. Rungokake, bisa uga sampeyan oligarki, lan sampeyan duwe bunker sing dijamin bisa urip? Yen mangkono, aku ora duwe. Iki kabeh cukup medeni.
              1. Lis_Domino
                Lis_Domino 21 September 2022 11:14
                +1
                bayi perang iki
                ora ana sing janji nèk awaké dhéwé bakal urip saklawasé
                1. Plate
                  Plate 21 September 2022 11:20
                  +5
                  Lha, sakjane agama njanjeni aku, dene pikiranku rada kurang kuwat tinimbang saiki. Nanging aku maca buku-buku pelajaran lan ngerti yen cara kalanggengan sing dijanjekake ora bakal dadi. Nanging kepinginan tetep.
              2. Tatyana Makarova
                Tatyana Makarova 21 September 2022 11:17
                +2
                // Dadi iki konflik langsung karo negara NATO. Rungokake, bisa uga sampeyan oligarki, lan sampeyan duwe bunker sing dijamin bisa urip? Yen mangkono, aku ora duwe. Kabeh iki cukup medeni. Oh, apa sing bakal kita mangan, Oh, carane mbayar apartemen? Urip iku medeni. Inggih, Wu dudu Minnow Wicaksana, sing urip lan gumeter lan gumeter nalika dheweke mati.
                1. Plate
                  Plate 21 September 2022 11:34
                  +3
                  Kutipan: Tatyana Makarova
                  Ngapunten, nanging ing saben komentar sampeyan mung duwe oohs lan aahs.

                  kok ngapura? Bebener ora gelo.
                  Aku pancene wedi karo akeh perkara lan aku nyoba kanggo pour banyu ing ardor militan saka masalah ngiringi implementasine saka gagasan militan padha, supaya cools mudhun dicokot.
                  Artikel babagan mobilisasi, nggunakake contone, aku bakal nulis. Aku nganggep minangka keputusan sing salah lan aku wedi yen bakal nggedhekake yen konflik dadi adoh (kanthi keterlibatan langsung saka angkatan bersenjata negara-negara NATO). Aku wedi yen dheweke mung ana hubungane karo dheweke lan bisa uga adoh. Elinga, Jerman miwiti Perang Dunia I, nyatakake mobilisasi Rusia minangka alesan. Ing kene, mesthine ora mungkin kabeh bakal langsung, nanging pesen kasebut, aku mikir, kejiret. Ing pungkasan, aku wedi yen, amarga kita wis miwiti dalan iki, ing pungkasan aku bakal diarani minangka unit sing cocog kanggo latihan tempur. Apa sing didhelikake: apa, apa. Nanging yen iki isih kelakon, aku ora bakal mlayu lan lunga menyang ngendi sing dikandhakake. Mungkin aku rada ndredheg ing dalan.
                  Muga-muga sampeyan uga njupuk posisi sing padha lan ora bakal mlayu saka sapa wae yen Tanah Air nganggep sampeyan butuh sampeyan. Inggih, nalika sampeyan bakal booing ing ambegan utawa nguwuh "Hurrah!" wis ora penting maneh, miturutku.
              3. Nyrobsky
                Nyrobsky 21 September 2022 12:30
                +3
                Quote: piring
                Kutipan: Nyrobsky
                Yen wong bodho Barat ora ngerti, banjur serangan bisa ditindakake ing njaba wates Ukraina minangka bagian saka langkah-langkah pencegahan kanggo nyegah "tumindak rash".

                Dadi iki konflik langsung karo negara NATO. Saka

                Negara-negara NATO wis melu konflik iki. Penyediaan senjata, data intelijen, perencanaan operasi militer ing tingkat Kepala Staf NATO, latihan ukrobanderlogs ing pangkalan latihan NATO, partisipasi ing sanksi sing ngarahake ngrusak ekonomi Rusia, lan liya-liyane, meh ora bisa diarani "tarian ritual".
                Quote: piring
                Rungokake, bisa uga sampeyan oligarki, lan sampeyan duwe bunker sing dijamin bisa urip? Yen mangkono, aku ora duwe.
                Ora, dudu oligarki. Pensiun militèr. Nanging aku duwe dacha karo kompor lan sumur karo banyu ora adoh saka alas lan kali. Dadi karo kentang, game lan iwak, panas lan banyu, masalah bakal ditanggulangi paling ora.
                Quote: piring
                Iki kabeh cukup medeni.
                Ya, ora ana wong sing pengin pangembangan acara sing perang ing Ukraina bakal berkembang dadi perang donya katelu, nanging nyatane yen cara persuasi ing framework counteraction wis kesel, banjur periode ngukur pengaruh wiwit. Ing kasus iki, kahanan isih bisa ditaksir, bisa uga minangka ekstrem, nanging isih nyoba kanggo persuasi. Titik ora bali durung liwati, lan West isih duwe sawetara wektu kanggo nguripake sirah lan muter maneh.
              4. Inquisitor
                Inquisitor 21 September 2022 13:50
                +1
                Kanggo miwiti, kudu nyatakake yen perang karo tentara Federasi Rusia lan ing njaba tapel wates Rusia padha karo perang lengkap karo negara lan bakal digunakake ing saindhenging negara dening agresor, iki bakal rada. kelangan sing pengin menek 404.
            2. Akuzenka
              Akuzenka 21 September 2022 10:06
              +8
              Pratelan kontroversial. Nganti saiki, malah wajib militer ora bakal dikirim menyang garis ngarep.
              Apa sampeyan ora kelingan, ing awal CBO padha ngirim. Mung sawise gumuruh GDP padha ditarik. Banjur padha sumunar ing ngarepe Angkatan Bersenjata Ukraina.
            3. dnestr74
              dnestr74 21 September 2022 10:13
              +6
              Tambah tenggat wektu paling sethithik nem sasi, sawise setahun layanan, mbela Tanah Air!
              1. Tit_2
                Tit_2 21 September 2022 12:35
                +8
                Wong enom ora duwe apa-apa amarga dheweke durung ninggalake turunane lan iki minangka sumber daya manungsa. Ya, lan njijiki aku ngerti yen Rusia wis lunga, nanging aku ndeleng dalan-dalan lan ndeleng akeh migran lan wong Armenia sing dagang ... Ehh ...
              2. Krimea_
                Krimea_ 21 September 2022 13:43
                0
                Tambah ing umur layanan bakal nggawe bisa ngganti sebagian prajurit kontrak ing lapangan.
            4. AdAstra
              AdAstra 21 September 2022 10:23
              + 22
              Lan sadurunge, serangan ing wilayah Belgorod, Kursk, Bryansk ora serangan ing wilayah Federasi Rusia?
              1. ahli ilmu
                ahli ilmu 21 September 2022 11:00
                -1
                Lan sadurunge, serangan ing wilayah Belgorod, Kursk, Bryansk ora serangan ing wilayah Federasi Rusia?

                Ketoke, miturut ahli sing luwih dhuwur, iki liya
              2. Krimea_
                Krimea_ 21 September 2022 13:45
                +1
                Digolongake minangka serangan teroris. Nanging, Belgorod ora disetrika dening MLRS ...
                1. AdAstra
                  AdAstra 21 September 2022 13:47
                  +3
                  iya ta? Menapa malih, nanging yen DPR dadi subyek, ora ana serangan teroris?
          5. VitaVKO
            VitaVKO 21 September 2022 10:02
            + 11
            Quote: piring
            Mobilisasi mung masuk akal yen sawise Ukraina kita bakal pindhah menyang konflik sing luwih gedhe. Kita bisa ngalahake Ukraina piyambak tanpa mobilisasi, sanajan kabeh bantuan sing diwenehake

            LDNR wis suwe kesel sumber daya seluler. Sampeyan perlu ora mung kanggo mbatalake saka ngarep kanggo ngaso lan regrouping, nanging uga kanggo njamin safety saka referendum. Panggonan pasukan LDNR bakal ditindakake dening spesialis Rusia sing diarani mobilisasi, dene sing kelingan saka ngarep ora mung ngaso, nanging uga bakal ngatur referendum.
            Ing mratelakake panemume, kabeh iku prasaja lan logis. Sayange yen pikiran iki ora diucapake ing pidato kasebut. Banjur wong wis ngembangake ilusi kekalahan.
            Sing paling menarik bakal diwiwiti dina iki ing Majelis Umum PBB. Ana sing ngandhani yen tembung Putin bakal dirungokake ing saben laporan.
            1. alex967
              alex967 21 September 2022 11:00
              +5
              Referendum nganti 27 wis rampung. Nalika wong bakal disebut?
          6. yuriy55
            yuriy55 21 September 2022 10:02
            + 20
            Quote: piring
            Ing mratelakake panemume, mobilisasi obyektif ora dibutuhake.

            Iki miturut pendapat sampeyan. Lan, saka sudut pandang perlu kanggo muter unit lan unit kanggo dedikasi sing efektif, mobilisasi spesialis sing tepat mung perlu. Wong kerja kanggo nyandhang lan luh, lan istirahat lan replenishment Staff iku kudu.
            Mung, aku mbaleni iki terus-terusan, perlu kanggo nyedhiyakake replenishment mobilisasi iki karo kabeh sing perlu. Komplek industri militer wajib kerja ing mode sing ditingkatake.
            Kajaba iku, infrastruktur Ukrainia kudu lemes getih, de-energized, immobilized lan sangsoro saka kontrol.
            1. Plate
              Plate 21 September 2022 10:11
              +8
              Kutipan saka: yuriy55
              Iki miturut pendapat sampeyan.

              ya wis. Aku tansah nyoba kanggo nuduhake sing kabeh voiced dening kula iku pendapat pribadi, lan ora sawetara panemu pakar lan kaya.
              Kutipan saka: yuriy55
              Kajaba iku, infrastruktur Ukrainia kudu lemes getih, de-energized, immobilized lan sangsoro saka kontrol.

              Iku misale jek kula yen iki rampung, banjur mobilisasi ora perlu, kang aku nulis bab. Kepiye cara ngganggu referendum yen pasokan amunisi ora bisa digunakake kanggo sampeyan?
              1. yuriy55
                yuriy55 21 September 2022 10:20
                +2
                Quote: piring
                Iku misale jek kula yen iki rampung, banjur mobilisasi ora perlu, kang aku nulis bab.

                Lan aku nyathet:
                Kutipan saka: yuriy55
                Wong kerja kanggo nyandhang lan luh, lan istirahat lan replenishment Staff iku kudu.

                hi
            2. VitaVKO
              VitaVKO 21 September 2022 10:19
              +2
              Kutipan saka: yuriy55
              Salajengipun,

              Ingkang utama yaiku duwe wektu kanggo mobilisasi lan kumpul maneh sadurunge salju pisanan.
              Lan sawise salju pisanan, miwiti nguber Nazi kaya hares. Musim mburu resmi mbukak - nanging prajurit
              Bandera ora mung wulu standar NATO sing terkenal, nanging uga pupuk sèket kg.
              1. Nikolaevich I
                Nikolaevich I 21 September 2022 14:25
                +2
                Kutipan: VitaVKO
                Bandera ora mung wulu standar NATO sing terkenal, nanging uga pupuk sèket kg.

                Ya, bisa dingerteni babagan pupuk ... nanging ing ngendi sampeyan nemokake wulu ing Bandera? Nyuwun
                1. VitaVKO
                  VitaVKO 21 September 2022 15:15
                  0
                  Kutipan: Nikolaevich I
                  ngendi sampeyan nemokake wulu ing Bandera?

                  Peralatan, senjata lan peralatan Bandera gampang diowahi dadi persediaan lan "wulu" liyane sing dibutuhake ing ngarep.
                  1. mordvin 3
                    mordvin 3 21 September 2022 15:29
                    +2
                    Kutipan: VitaVKO
                    Peralatan, senjata lan peralatan Bandera gampang diowahi dadi persediaan lan "wulu" liyane sing dibutuhake ing ngarep.

                    Iku reeks saka looting. Nganti 15 taun.
                    1. VitaVKO
                      VitaVKO 21 September 2022 21:18
                      0
                      Kutipan: Mordvin 3
                      Iku reeks saka looting.

                      Piala suci ing kabeh wektu. Ora ana sing ngomong babagan pengayaan pribadi.
                      Kabeh tentara LDNR wis perang karo senjata dijupuk kanggo 8 taun. Lan dheweke gelut apik. Cetha, ora nganggo tongkat utawa slingshots sing nyekel pasukan NATO sajrone 8 taun tanpa ngirim peralatan militer modern lan gaman abot saka Rusia.
                      1. mordvin 3
                        mordvin 3 21 September 2022 21:32
                        0
                        Sampeyan duwe gaman, peralatan lan peralatan sing diowahi dadi sawetara jinis wulu.
                      2. Pilat2009
                        Pilat2009 22 September 2022 13:12
                        0
                        Kutipan: VitaVKO
                        Kutipan: Mordvin 3
                        Iku reeks saka looting.

                        Piala suci ing kabeh wektu. Ora ana sing ngomong babagan pengayaan pribadi.
                        Kabeh tentara LDNR wis perang karo senjata dijupuk kanggo 8 taun. Lan dheweke gelut apik. Cetha, ora nganggo tongkat utawa slingshots sing nyekel pasukan NATO sajrone 8 taun tanpa ngirim peralatan militer modern lan gaman abot saka Rusia.

                        Nanging apa, ana sawetara jinis serangan sajrone 5 taun kepungkur? Lawan mung lungguh ing pertahanan, ijol-ijolan geni.
          7. Akuzenka
            Akuzenka 21 September 2022 10:04
            +7
            Siji Ukraina, kita uga bisa ngalahake tanpa mobilisasi, senadyan kabeh bantuan sing diwenehake marang dheweke.
            Sakabehe lan rampung setuju karo sampeyan. Ora kabeh dana wis digunakake. Ing babagan iki, ana pitakonan, akeh pitakonan.
            1. ahli ilmu
              ahli ilmu 21 September 2022 11:08
              -3
              Ing babagan iki, ana pitakonan, akeh pitakonan.

              Lan ing cahya saka pitakonan iki, pitakonan anyar muncul: mobilisasi parsial bakal mbantu kita?
              1. ahli ilmu
                ahli ilmu 21 September 2022 11:32
                +8
                Lan ing cahya saka pitakonan iki, pitakonan anyar muncul: mobilisasi parsial bakal mbantu kita?

                Saiki aku lagi ngrungokké pangareping pamaréntahan DPR, V. Khutsenko. Dheweke ujar manawa dheweke duwe masalah kekurangan banyu lan bensin sithik, sing larang. Dheweke meh ora mbujuk wong kanggo nyedhiyakake bensin sing luwih murah. Dadi, mbok menawa, bebarengan karo "mobilisasi sebagean", kudu cepet-cepet nyuwek sirahe kanca-kanca sing ana ing mburi sing ora bisa diukur ing kasusahan manungsa ???
                1. Akuzenka
                  Akuzenka 21 September 2022 11:59
                  +3
                  Dadi, mbok menawa, bebarengan karo "mobilisasi sebagean", kudu cepet-cepet nyuwek sirahe kanca-kanca sing ana ing mburi sing ora bisa diukur ing kasusahan manungsa ???
                  Waca babagan pasokan tentara Republik Ingushetia ing Perang Dunia I lan bakal dadi jelas kanggo sampeyan kenapa lan kenapa iki kedadeyan lan ora ana sing bakal nyuwek sirahe.
                  1. ahli ilmu
                    ahli ilmu 21 September 2022 12:53
                    0
                    Sampeyan salah paham, pitakonan retorika. Lan kasunyatan manawa kabeh uga bakal jelas tanpa maca bahan sejarah
                  2. Plate
                    Plate 21 September 2022 15:22
                    +2
                    Oh, aku kelingan maca crita babagan topik iki. Sawetara pejabat borjuis saka tentara mrentahake cangkang kanthi rega sing dhuwur banget. Nanging borjuis dadi jenis langka lan ujar manawa dheweke siap nyedhiyakake cangkang menyang negarane sing luwih murah. Ora ketompo carane pejabat njaluk ngedol cangkang sing luwih larang, borjuis ora setuju kanggo ngrampog tentarane. Akibaté, dheweke ora tau nampa pesenan: dheweke pindhah menyang subspesies sing luwih umum saka makhluk kasebut.
          8. Arnok
            Arnok 21 September 2022 10:16
            + 10
            Lan Resor pungkasan iki digunakake, senadyan kasunyatan sing luwih kurang ekstrem durung digunakake: karusakan saka infrastruktur, nggunakake dhuwur-ngasilaken amunisi non-nuklir (AVBPM, contone), karusakan saka posisi Armed. Pasukan Ukraina, preduli saka wilayah omah ..

            Iki minangka pikiran sing bener. Yen sampeyan ora miwiti nindakake iki. Yen sifat NWO ora diganti, mula kabeh mobilisasi iki ora ana gunane. Lan dakkandhani, iku gagal.
            We kudu ngerti ibu, aja kuwatir, njupuk sarung tangan putih. Yen ora, kepiye carane bisa nerangake kerugian ing rangking 300000 sing dimobilisasi? Ing tembung, "Kita nglindhungi nyawa warga sipil"?
            1. ahli ilmu
              ahli ilmu 21 September 2022 13:41
              -1
              Yen sifat NWO ora diganti, mula kabeh mobilisasi iki ora ana gunane. Lan dakkandhani, iku gagal.

              Aku bakal mangsuli sedhela: ora bakal owah, amarga ora ana bathi kanggo wong.
          9. Monarchist
            Monarchist 21 September 2022 11:32
            0
            Infrastruktur numpes kanthi cepet, ngebom kabeh pembangkit listrik lan sepur. Aku ora ngerti yen overexposure laser kita bisa buta satelit NATO.
            1. stankow
              stankow 21 September 2022 12:13
              +1
              Padha bisa, nanging nutupi pasukan nuklir strategis, ora SV
          10. Yngvar
            Yngvar 21 September 2022 11:39
            +6
            Mobilisasi saiki dadi kabutuhan! Ngelingi carane Marked Mishka, Alkan Yolkin lan Pak Taburetkin "makarya" kanggo numpes pendidikan militer (lan sing paling penting, kanggo numpes perwira junior), spesialis banget ora cukup! Loro-lorone babagan katrampilan tim, lan pengalaman nggarap hardware, ngerteni kahanan taktis, kemampuan kanggo nylametake personel lan peralatan.
            Mulane, mobilisasi, yen ora menyang "depan" (miturut umur), paling ora menyang pusat latihan, sing uga kurang! Mobilisasi uga dibutuhake ing ekonomi perang - sapa, ing perusahaan apa sing bakal ngasilake senjata yen wis diowahi "menyang gagang"? Sapa sing bakal ngatur produksi kasebut - Manturov? Lan apa babagan mbiayai oligarki "kekasih" karo Kudrin, Nabiulina lan Siluanov liyane? Umumé, mratelakake panemume yen kanggo wiwitan iku penting kanggo mulihake SMERSH lan ngatasi masalah "kolom kalima"!
            1. Essex62
              Essex62 21 September 2022 13:04
              +1
              Sing sampeyan usulake yaiku owah-owahan ing sistem sosial-politik. SMERSH ora ana hubungane. Kantor Komisariat Pertahanan Rakyat iki melu counterintelligence, saboteurs lan sebagéyan 500mi, yen padha intersected karo kegiatan utama, ing garis ngarep. menyang Komisaris Dalam Negeri, uga nindakake kegiatan kontra intelijen ing mburi.
              1. Yngvar
                Yngvar 22 September 2022 05:36
                0
                Aku setuju! Nanging sampeyan uga bakal setuju yen wiwit jaman Chubais, ana sawetara "kanca" - mitra ing departemen. Lan ora ana sing ngganggu liberalisme kita ing pamrentah lan kementerian ... Aku nganggep yen dheweke ora bisa digunakake kanggo Rusia lan wargane.
                Aku ora ngusulake kanggo ngganti sistem sosio-politik, perlu ngganti vektor finansial lan ekonomi, kanthi ngganti ideolog lan pimpinan ing wilayah iki! Apa jenis mobilisasi sing bisa ditindakake tanpa ngganti komponen finansial lan ekonomi?!
                1. Essex62
                  Essex62 22 September 2022 10:24
                  +1
                  Aku iku ora bab bisnis mapan, nanging sabenere ing rangking. Kapitalisme, kanthi gagasan babagan dhuwit sing ora bisa ditemtokake, ora nuduhake tokoh liyane. Dibangun miturut pola Barat, saka ngendi pengalaman ekonomi "pasar" teka ing negara sosialis? Luwih tepate, tuku-sade umum. Amarga pembangunan industri langsung diblokir kanggo kita. Ora prelu misahake brigade Kremlin karo Nabiulin lan Kudrin, padha ora bisa dipisahake.
                  Mobilisasi parsial ora bakal menehi apa-apa. Sampeyan perlu kanggo ngganti konsep dhewe lan nelpon spade spade. Hit karo pasukan lengkap, awit iki mungsuh lan ngakoni yen iki perang lan ora operasi polisi. Nalika iku mekanisme bakal urip.
                  1. Yngvar
                    Yngvar 22 September 2022 11:36
                    0
                    Aku setuju 100%! Nanging mung ing situs iki padha ora bakal diijini kanggo ngrembug ... Kira-kira rong minggu kepungkur, komentar ing artikel liyane ninggalake kira-kira isi padha - padha dibusak!
                    Apa sing bakal kelakon sawise rampung operasi khusus iki? Sawise wong lanang bali saka ngarep ...
                    Wong Rusia bisa tahan apa wae, kajaba kanggo ketidakadilan alam bébas!
                    1. Essex62
                      Essex62 22 September 2022 12:09
                      0
                      Aku bakal nguciwani sampeyan, kanca. Utamane ing wangun saiki, diresiki saka passionaries lan dibagi dening ngelak kanggo konsumerisme lan keuntungan, wong Rusia sabar, kanggo titik jijik lan injustice, meekly endured, ora diukur maneh. Lan ngulu liyane. Kahanan unik sing dikembangake ing taun 1917, nalika rasa ora puas karo ketidakadilan, ora mung nyebabake ketidaktaatan sipil, ing nggawe negara pisanan lan mung ing sajarah kediktatoran buruh lan demokrasi asli. Iku nindakake kabeh, liwat upbringing saka anak, kanggo mbusak alam kewan saka egocentrism homo-hapiens, nanging ing sawetara titik, iku mandheg weeding lan mati.
        4. indeveral
          indeveral 21 September 2022 09:59
          + 23
          Strelkov wis ngomong babagan mobilisasi wiwit Februari, mula dheweke nyirami dheweke. Lan wiwit wiwitan dheweke ngevaluasi konflik iki lan pasukan partai luwih cekap tinimbang layanan sipil kita. Sing seneng, panguwasa ngethok dalan mundur dhewe. Kamenangan kanggo wong lanang kita!
          1. Pereira
            Pereira 21 September 2022 10:29
            + 11
            Pancen bener.
            1. Strelkov wis ngandika akeh ing taun anyar. Nanging saka sudut pandang analytics militer, dheweke wis siyap ngganti Shoigu saiki. Kajaba parade, mesthi. Shoigu apik ing parade.
            2. Lan apa bab daya apik. Ana curiga yen dheweke nyoba menehi bali, mula dheweke nyeret nganti setengah taun. Saiki panguwasa kudu bebarengan karo rakyat, ora ketompo carane jijik.
            1. Svarog
              Svarog 21 September 2022 10:41
              + 11
              Quote: Pereira
              2. Lan apa bab daya apik. Ana curiga yen dheweke nyoba menehi bali, mula dheweke nyeret nganti setengah taun. Saiki panguwasa kudu bebarengan karo rakyat, ora ketompo carane jijik.

              Apa sebabe dheweke butuh? Nganti saiki aku ora weruh niat kaya ngono.
              1. Pereira
                Pereira 21 September 2022 10:47
                +4
                Lan sapa sing ngomong babagan aspirasi? Kene pitakonan ora pengawetan saka property lan kesempatan kanggo manggon metu liyane saka dina ing Miami, nanging kaslametané pribadi.
                1. Svarog
                  Svarog 21 September 2022 11:04
                  +5
                  Quote: Pereira
                  Lan sapa sing ngomong babagan aspirasi? Kene pitakonan ora pengawetan saka property lan kesempatan kanggo manggon metu liyane saka dina ing Miami, nanging kaslametané pribadi.

                  Sing nggumunake, dheweke ora mikir kaya ngono. Yen ora, paling ora umur pensiun bakal bali.. ora kanggo sebutno akeh liyane.. contone tanggung jawab ing antarane manajer puncak.. babagan kabijakan sosial, nalika tingkat kepunahan warga negara nggegirisi lan ora ana tandhingane ing sejarah.. ngira yen isolasi karo wong-wong kuwi ngilangake pikirane urip pribadi..aku ngira-ira yen dheweke ora apa-apa..wes, ora bakal bisa lelungan menyang luar negeri..sedhela..
                  1. Pereira
                    Pereira 21 September 2022 12:31
                    +1
                    Persis. Larangan lelungan sementara minangka pengorbanan utama. Was.
                    Saiki bakal beda.
                    1. Svarog
                      Svarog 21 September 2022 12:36
                      +3
                      Quote: Pereira
                      Persis. Larangan lelungan sementara minangka pengorbanan utama. Was.
                      Saiki bakal beda.

                      Aku tormented dening mamang samar ... utawa rodo, Aku yakin sing ora bakal digunakake. Sistem kasebut, nglanggar tegese njupuk risiko gedhe.. lan nglawan "elit"..
                  2. Hyperion
                    Hyperion 21 September 2022 13:21
                    +1
                    Kutipan saka Svarog
                    Yen ora, paling ora umur pensiun bakal bali..

                    Mekaten, lan kabutuhan ngunggahake umur pensiun saiki luwih migunani tinimbang sadurunge. Padha ngginakaken akeh dhuwit, lan pira maneh bakal nglampahi. Ing kene, Gusti Allah ngalang-alangi, kaya-kaya ora munggah maneh. Lan aja kuwatir babagan kepunahan. Entuk kewarganegaraan disederhanakake sabisa. Warga bakal tenang. Lan kabeh bakal dadi Rusia. Amarga "Rusia" minangka kahanan pikiran, kaya sing dicritakake propaganda.
                    1. Svarog
                      Svarog 21 September 2022 14:04
                      +4
                      Kutipan: Hyperion

                      Mekaten, lan kabutuhan ngunggahake umur pensiun saiki luwih migunani tinimbang sadurunge. Segara ngentekake dhuwit, lan pira maneh sing bakal ditindakake

                      Kasunyatan sing padha ngerti carane "ngentekake" dhuwit.. ora ana sangsi.. nanging aku kudu utang amarga iki lan mluku ekstra limang taun? Lan kok ora ana siji tanggung jawab kanggo nalika padha ngginakaken ing panggonan salah .. uga, padha tuku Bentley liyane kanggo awake dhewe, kaping sepuluh ing saurutan .. sawetara jenis resmi .. lan apa ora nemtokke tax tambahan ing oligarki? Aa .. oligarki ora bisa ndemek kancane .. yen ora nesu .. nanging rakyat kudu dipotong .. mung ora ana wulune .. mung utang ..
                      Lan aja kuwatir babagan kepunahan. Entuk kewarganegaraan disederhanakake sabisa. Warga bakal tenang. Lan kabeh bakal dadi Rusia. Amarga "Rusia" minangka kahanan pikiran, kaya sing dicritakake propaganda.

                      Ya, aku ana ing Moskow kanggo NG, ing taun iku aku uga weruh kahanan pikiran nalika bocah-bocah wadon Rusia ngatur pagelaran kanggo Tajiks lan Uzbek .. senadyan kasunyatane aku ora weruh pasuryan Slavia ing wit Natal .. luwih tepat, padha nganakake pertunjukan kanggo para tamu sing ditresnani..
                      Ora suwe bakal kaya iki ing saindenging negara.. Prospek isih padha.. Lan mesthi ora ana sing nyalahake yen Rusia ora pengin nglairake lan mati.. Umume, kita kudu nyawiji.. konco-koncone dalan sing bener..
                      1. Hyperion
                        Hyperion 21 September 2022 14:43
                        +4
                        Kutipan saka Svarog
                        Lan kok ora ana siji tanggung jawab kanggo nalika padha ngginakaken ing panggonan salah .. uga, padha tuku Bentley liyane kanggo awake dhewe, kaping sepuluh ing saurutan .. sawetara jenis resmi .. lan apa ora nemtokke tax tambahan ing oligarki? Aa .. oligarki ora bisa ndemek kancane .. yen ora nesu .. nanging rakyat kudu dipotong .. mung ora ana wulune .. mung utang ..

                        Sampeyan takon dhewe, lan sampeyan mangsuli dhewe.
                        Kutipan saka Svarog
                        Ya, aku ana ing Moskow kanggo NG, ing taun iku aku uga weruh kahanan pikiran

                        Napa Moskow ana ... Wis ing desa terpencil saka "Rusia anyar" cukup akeh ...
                        Kutipan saka Svarog
                        Umumé, kita kudu rally.. kanca-kanca padha mlaku ing dalan sing bener..

                        Kabeh dadi ... Lan ora ana liyane. Lan sing nglawan - agen manca lan tsipsoshnik.
                      2. Plate
                        Plate 21 September 2022 15:26
                        0
                        Kutipan saka Svarog
                        Lan mesthi, ora ana sing nyalahake yen wong Rusia ora pengin nglairake lan bakal mati.

                        Ya, amarga bocah-bocah durung lair, mula kudu ditanam ing tabung uji ing pabrik khusus. Akeh, misale jek kita ora bakal ngrampungake masalah demografi kanthi cara konvensional. Ing kene perlu nggunakake apa sing diwenehake NTR.
                    2. VasyaRules
                      VasyaRules 21 September 2022 14:13
                      +1
                      Padha nggawa akeh Ulugbeks lan bakal nggawa liyane.
          2. Hitriy Zhuk
            Hitriy Zhuk 21 September 2022 10:30
            -8
            Kutipan saka indeveral
            Strelkov

            Kutipan saka indeveral
            dheweke ketutupan telek


            Rvanych diwutahake karo telek amarga, sawise menehi setengah saka DPR menyang sisih kasebut, dheweke misuwur lolos menyang Federasi Rusia.
            Sawise iku, tembung-tembunge apa wae sing dianggep minangka, paling apik, sekelompok ing genangan.
            1. Egoza
              Egoza 21 September 2022 10:59
              + 11
              Kutipan: Hitriy Zhuk
              Rvanych diwutahake karo telek amarga, sawise menehi setengah saka DPR menyang sisih kasebut, dheweke misuwur lolos menyang Federasi Rusia.
              Sawise iku, tembung-tembunge apa wae sing dianggep minangka, paling apik, sekelompok ing genangan.

              Apa sampeyan ana nalika dheweke "mlayu"? Lan elinga, Givi utawa Motorola ora tau ngomong ala babagan Strelkov. Nggawe kesimpulan dhewe.
              1. Hitriy Zhuk
                Hitriy Zhuk 21 September 2022 12:33
                -4
                Nah, ya, "kudu kaya ngono", lan "dheweke Gego (Ukraina?), amarga dheweke gladiolus."
          3. Alexander_Schlidt
            Alexander_Schlidt 21 September 2022 11:08
            +6
            Kutipan saka indeveral
            Strelkov wis ngomong babagan mobilisasi wiwit Februari, mula dheweke nyirami dheweke.

            Supaya sampeyan bisa ngelingi Zhirinovsky, ngandika 8 taun kepungkur yen PMCs lan tawanan kudu dikirim menyang Donbass, kabeh wong ngguyu banget.
            1. stankow
              stankow 21 September 2022 12:15
              +5
              Zx, carane kantun Volfovich ... Dheweke ora ngormati dheweke!
        5. Wend
          Wend 21 September 2022 10:12
          +2
          Kutipan saka AKuzenka
          Aku ngarepake keputusan kasebut, nanging isih, ora disangka! Good luck lan wani kanggo kita kabeh!
          Apike, minus bakal dadi plus. Mbalik ing wulan April, dheweke nulis manawa mobilisasi ora bisa dihindari. Padha downvoted dadi kanti awon. Lan akal sehat ngganti minusers karo jingoism?

          Aku saiki bakal minus, mung trolls, sing adoh saka Rusia, lan minusers, liberal, bakal wedi.
          1. Plate
            Plate 21 September 2022 15:27
            0
            Quote: Wend
            lan minusers saka liberal bakal wedi.

            Apa sing kudu diwedeni? Cons / pluses koyone anonim, lan malah yen ora, banjur sijine iku ora punishable, misale jek.
            1. Wend
              Wend 21 September 2022 16:39
              0
              Quote: piring
              Quote: Wend
              lan minusers saka liberal bakal wedi.

              Apa sing kudu diwedeni? Cons / pluses koyone anonim, lan malah yen ora, banjur sijine iku ora punishable, misale jek.

              Kanggo wong IT, ora ana sing anonim ing Internet. ngguyu
        6. dmi.pris
          dmi.pris 21 September 2022 10:40
          +6
          Semono uga ... Anggota forum bengok-bengok yen kita bisa ngatur tanpa mobilisasi, mobilisasi bakal nyuda ekonomi kita, lsp.
          1. Hyperion
            Hyperion 21 September 2022 13:28
            +3
            Kutipan saka: dmi.pris
            mobilisasi bakal nyuda ekonomi kita, lsp.

            Ekonomi mesthi ora bakal luwih apik saka mobilisasi.
        7. kelip-kelip
          kelip-kelip 21 September 2022 10:59
          +4
          Mbalik ing wulan April, dheweke nulis manawa mobilisasi ora bisa dihindari
          Ing April, iku gedhe banget, wiwit Mei kita menang perang lokal karo Ukraina.
          Nanging mboko sithik, perang karo Ukraina wiwit nguripake saka lokal menyang global, amarga West kolektif wiwit melu liyane lan liyane.
          ---
          Mulane saiki mobilisasi parsial cukup cocok, bisa uga kudu luwih dhisik, mula kita ora kudu mundur saka cedhak Kharkov.
          1. Alexander_Schlidt
            Alexander_Schlidt 21 September 2022 11:11
            +1
            Quote: kelip-kelip
            Mulane saiki mobilisasi parsial cukup cocok, bisa uga kudu luwih dhisik, mula kita ora kudu mundur saka cedhak Kharkov.

            Kanggoku, kabeh acara kasebut kudu ditindakake wiwit Februari. Lan kanggo Pethel ing MTD kanthi kabeh cara asor saka menit pisanan.
          2. Monarchist
            Monarchist 21 September 2022 11:38
            +1
            Iku mokal kanggo almond lan ngadeg ing upacara luwih. Kabeh serius! Padha arep numpes kita! Amerika kanthi diam-diam ngirim rudal jarak jauh menyang Kharkov. Kabeh perwira NATO wis perang kanggo dangu lan diiseni ton elektronik kanggo satelit, pesawat NATO terus liwat Segara Ireng. Wektu kanggo nggunakake kapal selam kita.
          3. mordvin 3
            mordvin 3 21 September 2022 11:48
            + 12
            Quote: kelip-kelip
            Nanging mboko sithik, perang karo Ukraina wiwit nguripake saka lokal menyang global, amarga West kolektif wiwit melu liyane lan liyane.

            Lan kita ora nindakake apa-apa kanggo mungkasi partisipasi Barat kolektif. Kabeh garis abang kita dadi wong sawah sing ora ana gunane. Scarecrow iki gampang biasa, lan saiki politisi gedhe kepeksa ngumumake mobilisasi.
        8. Ivan Ivanov
          Ivan Ivanov 21 September 2022 11:05
          +2
          Apike, minus bakal dadi plus. Mbalik ing wulan April, dheweke nulis manawa mobilisasi ora bisa dihindari.
          Langkah kasebut ditindakake kanthi bener, nanging kanthi becik, ya, wiwit April, nalika operasi rem sing jelas, perlu kanggo nindakake koordinasi tempur reservists lan nyiapake industri kanggo nambah ukuran tentara. Saka tangan, aku pengin ndeleng langkah-langkah antisipatif, ramalan pangembangan kahanan. Penting kanggo ngupayakake luwih akeh tinimbang sing dikarepake, mula penerbangan duta bakal ora bisa dibatalake lan aliran senjata bakal luwih sederhana. Mbok menawa ora ana maneh subyek pasokan.
        9. gerilya707
          gerilya707 21 September 2022 11:20
          + 12
          Mesthi wae, ora bisa dihindari, nanging ana sawetara pitakonan: ing ngendi tentara aktif, kira-kira 150.000 yuta ing zona tumindake, uga, ditambah 50.000 minangka dhukungan, mburi (mto, rembat, panganan, bahan bakar). , etc.), saka 150.000 iki, kira-kira 50.000 sukarelawan, Rusia, Cossack, pengawal tansaya munggah, polisi huru-hara, macan tutul, sukarelawan lan milisi ldnr, minangka asil kita duwe 100.000 angkatan udara, liyane ana ing ngendi? pensiun. Inggih, pitakenan ingkang kaping kalih: kados pundi dhawuh kita ing Staff Umum, ing markas markas kita, mu iki tetep .... e?, yen mangkono, banjur ngenteni sedhela maneh, banjur gelombang mobilisasi katelu. lan isih babagan shouigu "wajah sing njijiki"
          1. stankow
            stankow 21 September 2022 12:18
            +1
            Kabeh mau menyang ngarep. Nunggu jam "H"
          2. AdAstra
            AdAstra 21 September 2022 12:27
            +1
            Mungkin mung ing kertas. Kita duwe akeh perkara mung ing kertas.
          3. Andrey saka Chelyabinsk
            Andrey saka Chelyabinsk 21 September 2022 12:52
            +3
            Kutipan saka: gerilya707
            nanging ana sawetara pitakonan: ing ngendi tentara aktif, saka watara yuta

            Saka kira-kira siji yuta, tentara darat (kabeh) ana 280 ewu wong.
            1. gerilya707
              gerilya707 21 September 2022 13:58
              +2
              Nanging ora, 280k mung infantri, pasukan tank kanthi kapisah, udhara kanthi kapisah, miturut spesialis, tentara reguler Federasi Rusia bisa gampang digawa nganti 400k ing Ukraina, nanging mung mobiks sing kudu diganti karo sing lunga. perang ing mburi, lan ora kanggo ngarep , sanajan minangka mangsa biasa nuduhake dhewe saka Vsrf, iku mung isin, ora kaya mob, macan tutul, lan luwih Wagners, carane jago nilar peralatan, ing. cah lanang, penduduk lokal, ojo dumeh, sing penting nggendong sikil. Lan banjur lanang kita ing minoritas, lan tanpa dhukungan saka tentara meriem, menehi rebuff kuwi, lan Wagner umume ing nyerang, lan dijupuk sawise dijupuk. Iku wektu kanggo drive Shoigu lan Ko vzashey, lan nyerahke reins kanggo Prigogine.
              1. gerilya707
                gerilya707 21 September 2022 14:28
                0
                Infanteri Federasi Rusia - 280k, Angkatan Udara Federasi Rusia - 40k, Marinir Federasi Rusia - 35k, pasukan tank, rhbz, angkatan udara, + 100k kanggo dhewe, lan bakal tetep ing cadangan.
              2. Andrey saka Chelyabinsk
                Andrey saka Chelyabinsk 21 September 2022 18:15
                +3
                Kutipan saka: gerilya707
                Lan ing kene ora

                Lan ya.
                Kutipan saka: gerilya707
                280k mung infantri

                maneh. Angkatan Bersenjata Federasi Rusia kasusun saka:
                VKS - 165 ewu wong.
                Navy - bab 150 ewu wong.
                Pasukan Rudal Strategis - 60 ewu wong.
                Iki wis 375 ewu wong. Banjur ana pasukan khusus - luwih-luwih, dudu pasukan khusus, nanging RKhBZ, teknik, pasukan sinyal, perang elektronik, sepur, mobil, pipa lan liya-liyane menyang tumpukan - umume akeh wong ing kana, ing jalur sepur. piyambak - 28,5 ewu wong, insinyur - 40 ewu wong, contone. Secara total, ana luwih saka 200 ewu. Kita nambahake 4 ewu pasukan udara lan 280 - pasukan darat - sing imbangan
          4. VasyaRules
            VasyaRules 21 September 2022 14:16
            -3
            Lho, ngendi? Sawetara ngadeg lan nutupi saka China, sawetara ana ing cadangan, lan sawetara bakal nyopir 300 wong. Yen ora, akeh sing bakal kasebar
          5. 76 USSR
            76 USSR 21 September 2022 14:18
            +1
            Aku dhewe kepingin weruh, umpamane, 76th Pskov lan 336th Baltik isih durung ana ...
        10. Taimen
          Taimen 21 September 2022 11:56
          +8
          Pranyata yen Igor Strelkov lan ahli "sofa" kita bener, sing ora bisa dikandhakake babagan Staf Umum lan kanca-kancane. Nanging ing kene, ing VO Strelkov, sawetara dicathet minangka penjahat, lan ahli kursi sing, kanggo mobilisasi, utawa minus. utawa kanthi cara apa wae nuduhake "buta aksara" dibandhingake karo GSh. Lan ternyata wong lanang setengah taun luwih pinter tinimbang sawetara striper lan "kanca" sing melu.
        11. Sergey Kuzmin
          Sergey Kuzmin 21 September 2022 13:37
          +3
          Apike, minus bakal dadi plus. Mbalik ing wulan April, dheweke nulis manawa mobilisasi ora bisa dihindari. Padha downvoted dadi kanti awon. Lan akal sehat ngganti minusers karo jingoism?
          Nganti bubar, iki "minus" lan Strelkov-Girkin padha dibaptis "whiner" lan "kabeh-nangis" kanggo kasunyatan sing cukup nyiapake pendapat umum kanggo perlu kanggo mobilisasi. Wong-wong sing mbukak Strelkov-Girkin kanthi cara iki minangka mungsuh sing nyamar, utawa sing ora ngerti apa-apa babagan dhasar Perang Informasi: pendapat umum Rusia kudu disiapake kabeh wektu iki kanggo kasunyatan sing mobilisasi kudu diumumake, lan tinimbang padha strove kabeh karo "topi mungsuh" uncalan, kang, dening cara, dadi luwih lincah loro ing perang informasi lan ing tumindak mobilisasi. Kasunyatan manawa mobilisasi ditindakake ing Rusia wis suwe ditindakake ing Ukraina. Iki minangka indikator carane mungsuh siap tempur lan diatur dibandhingake karo pimpinan militer-politik Rusia. Kanggo ngremehake mungsuh, kanggo mbabarake dheweke minangka nerd lan pecandu narkoba iku salah gedhe. Mungsuh - Ukronazism ing pimpinan Zelensky kuwat, lan kanggo nglawan mungsuh kuwat, sampeyan kudu nyiapake serius lan sak tenane. Iki wektu kanggo pisah karo "topi patriotisme jingoistic" lan tanpa lelah nggawe kamenangan.
        12. sala7111972
          sala7111972 21 September 2022 14:14
          +3
          Ing 14, perlu kanggo ngumumake, bali karo komandan kita, unit sing mentas dibentuk, kabeh sing nyebarake Wilayah Moskow ing taun 2000-an. Aku ora percaya karo komandan parade saiki, aku ora percaya. Nanging aku bakal lunga
          1. monster_lemak
            monster_lemak 21 September 2022 22:43
            +1
            Ya, kabar apik banget babagan mobilisasi. Pungkasan, para patriot lan liya-liyane, anak lan putu, bakal maju menyang ngarep kanggo mbela "donya Rusia", nyopir wong "Bandera" sing pengecut, sinau kepiye senjata Rusia sing efektif lan dudu senjata Barat. Pati Ukraina lan NATO saiki ora bisa dihindari.
      2. insinyur74
        insinyur74 21 September 2022 10:03
        + 15
        Kutipan saka AlexGa
        Sebab kita adil lan kamenangan bakal dadi milik kita!

        Aku ngarepake keputusan kasebut, nanging isih, ora disangka! Good luck lan wani kanggo kita kabeh!

        Mung siji perkara: miturut kesan pribadiku, wong-wong sing tundhuk wajib militer lan wong-wong sing ana ing mburi mesin kompleks industri militer yaiku wong sing padha ...
        Р РњРҐРћ
        1. Akuzenka
          Akuzenka 21 September 2022 11:11
          +7
          Mung siji perkara: miturut kesan pribadiku, wong-wong sing tundhuk wajib militer lan wong-wong sing ana ing mburi mesin kompleks industri militer yaiku wong sing padha ...
          Aja ragu-ragu. Ya, dheweke ora bakal nelpon manajer lan dudu bankir, nanging wong-wong sing padha mbangun kesejahteraane.
          1. Pilat2009
            Pilat2009 22 September 2022 13:20
            0
            Kutipan saka AKuzenka
            Mung siji perkara: miturut kesan pribadiku, wong-wong sing tundhuk wajib militer lan wong-wong sing ana ing mburi mesin kompleks industri militer yaiku wong sing padha ...
            Aja ragu-ragu. Ya, dheweke ora bakal nelpon manajer lan dudu bankir, nanging wong-wong sing padha mbangun kesejahteraane.

            Buruh kompleks industri militer nampa reservasi
            1. Akuzenka
              Akuzenka 22 September 2022 15:43
              0
              Buruh kompleks industri militer nampa reservasi
              Lan saliyane kompleks industri militer, ora ana perusahaan sing isih ana?
      3. gratis
        gratis 21 September 2022 10:12
        +9
        Ya wong lanang, kanggo kita kabeh sing kalebu ing kategori kasebut, wani nampa bagian sing tiba
      4. Jahat 55
        Jahat 55 21 September 2022 10:32
        + 12
        Saiki kabeh ati bosok bakal metu saka birokrat kita lan manajemen langsung .. Dheweke percaya yen jagad iki digawe kanggo dhasar, kanggo nyolong, nepotisme lan korupsi. Ayo ndeleng apa sing bakal diganti lan sapa sing bakal njaga kabeh iki ... Lan ya, karo tatanan saka SMERSH lan unit njaga mburi cetha ora worth narik. hi
        1. Dedok
          Dedok 21 September 2022 11:24
          +5
          Kutipan: Evil 55
          Dheweke percaya yen jagad iki digawe kanggo dhasar, kanggo nyolong, nepotisme lan korupsi. Ayo ndeleng apa owah-owahan

          ora ana sing bakal owah, sanajan "ora ana sing langgeng ing sangisore rembulan ..."
        2. Hyperion
          Hyperion 21 September 2022 13:35
          +4
          Kutipan: Evil 55
          Saiki kabeh ati bosok bakal metu saka birokrat lan manajemen langsung

          Ora ana sing bakal teka. Dheweke mung ngganti sepatu lan bakal ndhukung saka kadohan. Kaya Degtyarev, sing "kesusu menyang ngarep", ya ̶Z̶a̶r̶a̶t̶u̶s̶t̶r̶a̶ reservasi gubernur ora ngidini.
    2. Dmitry Ivanov_8
      Dmitry Ivanov_8 21 September 2022 09:28
      + 34
      Wiwit kita miwiti kekacoan iki, iku worth iku kanggo mungkasi karo kamenangan .
      1. Paul Siebert
        Paul Siebert 21 September 2022 09:50
        +9
        Kutipan: Dmitry Ivanov_8
        Wiwit kita miwiti kekacoan iki, iku worth iku kanggo mungkasi karo kamenangan .

        Kita ora miwiti, nanging mesthi bakal rampung! apik
        1. Egoza
          Egoza 21 September 2022 10:11
          +4
          Quote: Paul Siebert
          Kita ora miwiti, nanging mesthi bakal rampung!

          Gusti mberkahi! Sing utama ora diwatesi ing LDNR lan wilayah sing bisa nganakake referendum.
      2. kim
        kim 21 September 2022 10:56
        +8
        lan ora ana pilihan
        Mung kamenangan
        Yen ora, bakal dirusak babar pisan, kesalahan sing kepungkur ora bakal dibaleni maneh
    3. Trapp1st
      Trapp1st 21 September 2022 09:29
      + 22
      Respect kanggo VVP lan tim. Yen mung mburi ora nguciwani kita mudhun.
      Tim iki ora ngeculake suwene 7 sasi, apa sampeyan mikir bakal beda ing mangsa ngarep?
      1. Komentar wis dibusak.
        1. Komentar wis dibusak.
          1. Pereira
            Pereira 21 September 2022 10:50
            +2
            Wektu kanggo siswa TSIPSO sinau lagu Rusia.
        2. Trapp1st
          Trapp1st 21 September 2022 10:15
          + 15
          Panganan kaleng liberal ing Rusia, Sisyan gabung menyang jamban, wong puke ing Miga, Pak @ perwira militer anyar ......
          Lan sateruse, apa sampeyan bisa nggawe pikiran kanthi normal?
        3. Edik
          Edik 21 September 2022 13:21
          +1
          Sampeyan pancen paman Sarmat Sanych sing serius! Miturut minus sampeyan, sampeyan bisa nyimpen statistik ing wit hi
      2. Inhibitor korosi
        Inhibitor korosi 21 September 2022 14:00
        0
        Ora kanggo sampeyan saiki ngomong babagan strategi lan taktik kabijakan negara, lan dudu kanggo aku - sepur wis lunga.
    4. Arcady007
      Arcady007 21 September 2022 09:31
      + 31
      Iku perlu kanggo miwiti karo iki.
      Sampeyan kudu nyuarakake tujuan khusus lan nyetel gol kanggo prestasi.
      Bebener kudu dicritakake dhisik, mula bakal luwih gampang urip.
      1. VictorVR
        VictorVR 21 September 2022 09:53
        +3
        Ana prinsip kasebut - kanggo nggawa bagean babagan ...
      2. cahya valentine
        cahya valentine 21 September 2022 10:06
        +5
        logis "ya", nanging ing urip kabeh ora dadi - kita objectively ora weruh kabeh kasus sing njupuk Panggonan "adoh saka media" lan ing sidelines.
        Kita nganggep manawa mesthine - "cakrawala sing beda katon saka saben level"
      3. Inhibitor korosi
        Inhibitor korosi 21 September 2022 14:02
        0
        Aku pengin mbenerake sampeyan sethithik. ... Bebener bisa mimpin kanggo urip sing luwih apik, kaya goroh - banget. Mikir kaya insinyur - dudu sapa sing kudu disalahake, nanging kepiye cara kerjane. Migunani luwih.
    5. pinter bokong
      pinter bokong 21 September 2022 09:31
      + 13
      Mung wingi aku nulis sing mobilisasi iku mesthi, nanging sampeyan downvoted!
      1. Al Manah
        Al Manah 21 September 2022 09:33
        + 12
        Saiki dheweke menehi minus amarga bener. nglirik
      2. aku wani_perasan_
        aku wani_perasan_ 21 September 2022 09:43
        +2
        Ing kene, sing diarani "wali" yaiku minus, yaiku. sing ora ragu...
        Amarga mikir dhewe iku lara.
        1. Expert_Analyst_Forecaster
          Expert_Analyst_Forecaster 21 September 2022 09:53
          +6
          Amarga mikir dhewe iku lara.

          Kanggo akeh, ora ana sing kudu dipikirake. Lan sijine minus - iku apik banget kanggo mundhakaken ajining dhiri))).
          1. ahli ilmu
            ahli ilmu 21 September 2022 11:57
            -2
            Kutipan: Ahli_Analyst_Forecaster
            Amarga mikir dhewe iku lara.

            Kanggo akeh, ora ana sing kudu dipikirake. Lan sijine minus - iku apik banget kanggo mundhakaken ajining dhiri))).

            Dadi mung bagean salib saka masyarakat kita: "Sampeyan boss - aku dork, aku boss - sampeyan dork"
        2. Pereira
          Pereira 21 September 2022 10:51
          +4
          Ora mung pengawal minus, nanging uga sing ngakoni CIPSO kanthi mambu. Limang salogeroev wis pierced ing situs ing 2 dina.
          Panjenengan nyambut damel kanthi sembrono.
        3. Inhibitor korosi
          Inhibitor korosi 21 September 2022 14:05
          0
          Iku lucu ngomong, nanging - iku pancene nyengsarakke kula kanggo mikir, aku duwe bundhas sirah lan, minangka asil, pasokan getih ora cukup. )) Aku bakal menehi plus sing paling ora mulang sampeyan soko.
          1. AdAstra
            AdAstra 21 September 2022 21:38
            -1
            Ora apa-apa, sirahku kena peluru lan kita urip kaya, kita mikir, malah karya kaya ngono.
          2. Pilat2009
            Pilat2009 22 September 2022 13:23
            0
            Kutipan: Corrosion_Inhibitor
            Iku lucu ngomong, nanging - iku pancene nyengsarakke kula kanggo mikir, aku duwe bundhas sirah lan, minangka asil, pasokan getih ora cukup. )) Aku bakal menehi plus sing paling ora mulang sampeyan soko.

            Jiwa nglarani wong sing Gedhe, Ati
      3. Komentar wis dibusak.
        1. Pereira
          Pereira 21 September 2022 10:58
          + 11
          Kene sampeyan salah. Ana cukup pasukan kanggo gnaw sluggish liwat pertahanan. Nanging ora ana sing mimpin menyang terobosan. Lan ora ana sing bisa ngontrol wilayah sing dibebasake,
          ora ana sing nyopir DRG. Gauges ora bakal mbantu ing kene.
          Ya, hairdressers asu ora bakal nyimpen, sanajan wong aku bakal mobilize penyanyi tutuk lan pemain bal-balan menyang Unit sapper.
        2. pinter bokong
          pinter bokong 21 September 2022 11:34
          -1
          Ngejek mobilisasi, sampeyan ngrokok apa? Aku ngandika iku kudu ono.
          1. monster_lemak
            monster_lemak 22 September 2022 04:01
            -1
            Aku kasengsem ing mergo. Yen iki dudu "mobilisasi", nanging kaya sukarela, mula kenapa ana panik ing forum maritim yen pelaut, spesialis seismik, nelayan, freelancer lan liya-liyane sing kerja kontrak ing luar negeri ora diidini lunga menyang luar negeri? Tegese, wong sing tanggung jawab kanggo dinas militer ora bakal lelungan ing luar negeri? Yen mangkono, banjur iki wis mobilisasi.
            1. Pilat2009
              Pilat2009 22 September 2022 13:27
              0
              Kutipan saka Monster_Fat
              Aku kasengsem ing mergo. Yen iki dudu "mobilisasi", nanging kaya sukarela, mula kenapa ana panik ing forum maritim yen pelaut, spesialis seismik, nelayan, freelancer lan liya-liyane sing kerja kontrak ing luar negeri ora diidini lunga menyang luar negeri? Tegese, wong sing tanggung jawab kanggo dinas militer ora bakal lelungan ing luar negeri? Yen mangkono, banjur iki wis mobilisasi.

              Sapa sing kandha yen iki sukarela, miturut pendapatku, kabeh wis jelas banget: 1 baris cadangan nganti 35 taun, baris kaping pindho nganti 45 taun, petugas baris kaping 3 nganti 55 taun.
        3. Inhibitor korosi
          Inhibitor korosi 21 September 2022 14:06
          +1
          muspra sampeyan nulis akeh banget. Iki saiki ora ana sing maca - forum wis kakehan.
      4. cahya valentine
        cahya valentine 21 September 2022 10:12
        +2
        iki ora saka ala (kajaba padha "Ukrainians") - komentator wis mratelakake panemume dhewe.
        Ya, sapa sing ujar manawa wong ora salah utawa, luwih tepat, duwe informasi sing akurat babagan kedadeyane?
        Pejabat AS lan pensiunan pejabat lan kolonel AS kanthi terbuka ngusulake video kanggo mbagi Rusia dadi "ranches".
        Dadi wong-wong mau "nyolong".
    6. Svarog
      Svarog 21 September 2022 09:34
      + 17
      Kutipan: Maz
      Respect kanggo VVP lan tim. Yen mung mburi ora nguciwani kita mudhun.

      Padha ngedika bab mobilisasi sebagean saka comrades kene ing VO bali ing Maret .. iku bakal koyone .. uga, ngendi padha nganti gedhe .. Nanging iki isih setengah alangan, lan sing utama iku ing kaputusan- nggawe pusat lan infrastruktur kritis, ngendi serangan?
      1. paul3390
        paul3390 21 September 2022 09:41
        + 11
        Duc - iku perlu kanggo nelpon ing spring, kanggo olahraga wong kanggo ing paling telung sasi. Saiki mung ing Taun Anyar unit pisanan bakal katon .. Iki paling apik ..
        1. cahya valentine
          cahya valentine 21 September 2022 10:17
          +4
          Punika bilih sebagian lan dening beluk.
          Aku duwe pengalaman pertempuran lan spesialisasi sing ngidini dheweke bisa kerja khusus karo peralatan lan petungan.
          Sawise koleksi, kursus "nyegerake memori" sajrone 2-3 wulan lan 3 minggu babagan "koordinasi pertempuran" logis.
        2. Inhibitor korosi
          Inhibitor korosi 21 September 2022 14:08
          0
          Sampeyan naif banget. Banget, banget, banget naif.
        3. gerilya707
          gerilya707 21 September 2022 15:22
          0
          Sukarelawan nyabrang kali y. karo. Ing Grozny: latihan intensif njupuk 2 minggu, sadawane baris latihan nganti 1 sasi
      2. saigon
        saigon 21 September 2022 10:22
        0
        Aku ora ngerti babagan mobilisasi parsial, aku maca maneh Shapochnikov babagan mobilisasi (jelas yen katon wis ketinggalan jaman), mula dheweke nulis pikirane sing menarik babagan mobilisasi permanen kanthi tembung, nindakake mobilisasi kanthi cara sing tenang nanging ora. bengok-bengok.
      3. aybolyt678
        aybolyt678 21 September 2022 12:32
        0
        Kutipan saka Svarog
        Nanging iki isih setengah masalah, lan sing utama yaiku ing pusat pengambilan keputusan lan infrastruktur kritis, ing ngendi serangan kasebut?

        Amerika Serikat wedi mung siji, lan mung bakal mungkasi kabeh. Yaiku, ultimatum kanthi ancaman nggunakake senjata nuklir marang Amerika. Apa ora luwih apik saiki?
    7. Alexander Salenko
      Alexander Salenko 21 September 2022 09:36
      + 14
      Tembung emas, utamane ing LDNR, wong nandhang mlebu menyang Rusia.
      1. Inhibitor korosi
        Inhibitor korosi 21 September 2022 14:10
        +1
        Yen ana sing salah, mesthine aku bakal lunga dhewe - kanggo dhuwitku dhewe, mung urip salawas-lawase, sanajan aku mati ing umur tuwa ... tenan, ing Rusia.
    8. Greg Miller
      Greg Miller 21 September 2022 09:37
      + 27
      Perlu ngganti tujuan lan tujuan SVO. Tujuane kudu LIQUIDATION OF Ukrainian STATEHOOD minangka ancaman kanggo eksistensi Rusia.
      1. Inhibitor korosi
        Inhibitor korosi 21 September 2022 14:11
        0
        Bakal ana sing nindakake, bakal ana sing bakal ngganti. Durung sore.
    9. AlexGa
      AlexGa 21 September 2022 09:44
      +3
      Shoigu mung ngumumake kerugian 5937 tentara Rusia, sing Ukrainia duwe luwih saka 49000,
      1. mordvin 3
        mordvin 3 21 September 2022 10:02
        +4
        Kutipan saka AlexGa
        Shoigu mung ngumumake kerugian 5937 tentara Rusia, sing Ukrainia duwe luwih saka 49000,

        Iku bakal menarik kanggo muni mundhut saka LDNR.
        1. AlexGa
          AlexGa 21 September 2022 10:07
          +3
          Iku bakal menarik kanggo muni mundhut saka LDNR.

          Ana tokoh kanggo DPR, aku ora ngelingi persis, nanging soko luwih saka 2900, uga, iki militer. Angka paling awon meh 300 warga sipil, lan iki bocah-bocah, wanita lan wong tuwa.
        2. Hyperion
          Hyperion 21 September 2022 13:39
          +2
          Kutipan: Mordvin 3
          Iku bakal menarik kanggo muni mundhut saka LDNR.

          LDNR, Garda Nasional, Wagner, sukarelawan ...
          1. mordvin 3
            mordvin 3 21 September 2022 13:47
            +2
            Kutipan: Hyperion
            LDNR, Garda Nasional, Wagner, sukarelawan ...

            Aku setuju. Shoigu, aku kira, kerugian saka Angkatan Bersenjata Ukraina, Batalyon Nasional lan Terodefense padha raked bebarengan ing tumpukan, lan malah luwih. Propaganda, iku apa.
        3. Inhibitor korosi
          Inhibitor korosi 21 September 2022 14:12
          +1
          Aku uga mikir babagan iki. Iku bakal luwih apik kanggo swara - iku wektu saiki.
      2. VasyaRules
        VasyaRules 21 September 2022 14:28
        -4
        Kenapa mobilisasi, yen mundhut 5 ewu? Dadi ora ana suku cadang?
      3. gerilya707
        gerilya707 21 September 2022 15:27
        0
        Aku ngelingi carane minus komentarku marang wong-wong sing tiwas ing "kapitunan Angkatan Bersenjata, miturut intelijen Inggris mi-6 lan Angkatan Udara, ing 28.07 Juli kanggo 5 sasi minimal - 4760 wong, kerugian saka Angkatan Bersenjata. Pasukan Ukraina luwih saka 200 ewu wong, kanthi paralel, miturut Kementerian Pertahanan RF, paling ora 3000 tentara bayaran NATO wis dirusak "
    10. dedusik
      dedusik 21 September 2022 09:52
      +2
      Ya, iki ana kesempatan kanggo para ahli kursi \ spesialis kanggo mbuktekake awake dhewe, lan kita, kentut lawas sing wis umur 27+ taun, bakal weruh sapa sing bakal njupuk kesempatan iki. prajurit
      1. dedusik
        dedusik 21 September 2022 11:08
        +1
        Jumlah Ahli sing pengin melu langsung alon-alon tuwuh kanthi minus, sing nyenengake, kanggo ngladeni ora nggiling ilat. aran
        1. Inhibitor korosi
          Inhibitor korosi 21 September 2022 14:14
          0
          D.u.r.a.k sampeyan, ing kabeh urip sampeyan ora ana sing tuwuh dhewe ... ing sirah sing kosong.
          1. dedusik
            dedusik 21 September 2022 14:56
            0
            Ya, aku ora ngganggu kabeh pasien, aku uga kaya ngono - sajrone layanan, aku ngalami cedera sirah, lan mengko stroke, nanging dheweke ora bakal ngenteni. hi
            1. Inhibitor korosi
              Inhibitor korosi 21 September 2022 15:54
              0
              Nah, "pesen" iki wis katon luwih apik. Dijogo.
    11. Jelatang
      Jelatang 21 September 2022 10:07
      + 13
      Kita ngarepake pamboman infrastruktur lan dalan Ukrainia ing sadawane peralatan militer menyang dill!
      Nanging, kabeh padha, mung nggawa sukarelawan :(
    12. zurbagan63
      zurbagan63 21 September 2022 10:26
      + 12
      Yen mung mburi ora nguciwani kita mudhun.

      Lan apa karo bojo, adhine, anak sing ditinggal ing mburi? Apa ora luwih dhisik kudu ngusir kabeh buruh tamu, uga kabeh sing wis nampa kewarganegaraan sajrone 5-7 taun kepungkur, meksa wong Kaukasia tumindak normal, ngurmati wong Rusia, supaya Ars lan Azeri uga perang saka Transcaucasia, lan pindhah kabeh wong Rusia. saka luar negeri menyang omah kosong. Yen ora, ora bakal apik banget ing mburi ... Akeh perkara sing bisa ditulis, nanging aku ora bakal.
      1. Nastia Makarova
        Nastia Makarova 21 September 2022 11:55
        -6
        ngendi Gaster lan bojomu? aja nulis omong kosong
        1. Inhibitor korosi
          Inhibitor korosi 21 September 2022 14:18
          +3
          Iki dudu omong kosong sing ditulis kanggo sampeyan. Iki minangka masalah sosial sing bakal dadi luwih elek. Prinsip iku prasaja, ora pengin duwe akibat - mikir babagan keputusan kasebut sadurunge.
          Aku percaya yen pamrentah Federasi Rusia isih duwe wektu kanggo nggawe pilihan sing tepat babagan masalah iki. Nanging banjur bisa uga kasep.
      2. VasyaRules
        VasyaRules 21 September 2022 14:29
        -1
        Pancen setuju karo sampeyan. Yen kabeh wong lanang digawa lunga, lan garwane tetep ana ing kene, banjur kepiye gastr? Sapa sing bakal ngontrol? Sapa sing bakal njaga katentreman wong sing isih ana?
    13. opuonmed
      opuonmed 21 September 2022 10:28
      +4
      Inggih, sampeyan kudu mencet mburi saka kabeh sing bisa ing Ukraina!
    14. AwaZ
      AwaZ 21 September 2022 10:46
      +3
      iki kudu digawa metu malah sadurunge wiwitan NWO, banjur bakal ana sawetara kasempatan kanggo ngrampungake kabeh cepet lan tanpa losses serius ing personel lan politik. Saiki, nalika padha ngaco munggah lan wiwit fuss histeris lan chaotically, nuduhake helplessness lan short-sightedness, iku ketok sing ora ana apik bakal teka saka iku. Sing ora gelem gelut bakal ndhelik. Lan, pracaya kula, saliyane sampeyan patriot Hurray, ora ana sing pengin perang lan mati ing kekacoan iki. Kabeh iki bakal nyebabake rasa isin lan kegagalan sing luwih gedhe. Stamina pasukan kasebut bakal diragukan, lan kanthi karya cerdas saka dinas intelijen Barat, akeh sing bakal mikir babagan nyerah ... Mekaten, yen lunga, banjur, tulisen. Malah ngumpulake wong kaya sampeyan ing ngarep ora bakal nyimpen apa-apa
      1. kula 1970
        kula 1970 21 September 2022 11:38
        +1
        Kutipan saka AwaZ
        Sing ora gelem gelut bakal ndhelik. Lan, pracaya kula, kajaba sampeyan para patriot, utamane kanggo perang lan mati ing kekacoan iki, ora ana sing pengin

        Kanggo karakter kasebut, artikel dienal ing KUHP wingi
        Kutipan saka AwaZ
        akeh bakal mikir bab apa bakal nyerah

        Lan kanggo iki, dheweke uga nyiapake artikel saka KUHP ...
        1. Hyperion
          Hyperion 21 September 2022 13:42
          +4
          Kutipan: my 1970
          Kanggo karakter kasebut, artikel dienal ing KUHP wingi

          Sing, iku mokal kanggo perang ora wedi, nanging kanggo kalbu? Kepiye carane? Apa kita duwe bebener lan kaadilan? Utawa wong kita "ora padha"? Piye menurutmu?
          1. kula 1970
            kula 1970 21 September 2022 14:43
            -3
            Kutipan: Hyperion
            Apa kita duwe bebener lan kaadilan?

            Ing USSR ing 1941, kita wis bebener lan kaadilan lan wong-wong iku "sing siji"- nanging ora ana sing mbatalake batalyon penal lan KUHP RSFSR taun 1926 ..
            Ora ngerti kenapa?
            Nanging sanajan saiki ana akeh draf dodgers / deserters / kaya shushgali ...
            1. Hyperion
              Hyperion 21 September 2022 15:02
              +5
              Kutipan: my 1970
              Ing USSR ing taun 1941, kita duwe bebener lan kaadilan, lan wong-wong iku "sing siji" - nanging batalyon penal lan KUHP RSFSR ing 1926. ora ana sing mbatalake.

              Lan wiwit nalika NWO, arep miturut rencana lan ing wektu, dadi Perang Patriotik Agung kanggo mbandhingaké loro konflik iki?
              Apa bisa yen Angkatan Bersenjata Ukraina, sing didhukung dening sawetara peralatan lan intelijen Barat, wiwit ditaksir minangka Wehrmacht saka 41?
              Kabeh wektu iki, Konashenkov kanthi bungah nglapurake yen Nazi dirusak, UAV dirusak, sawetara pemukiman dibebasake, ing endi wae sing maju, kabeh dadi siji, kaya sing diucapake. Banjur dumadakan, dumadakan, meh pesen No. 227, ora mundur, istilah kanggo desertion ...
              Aku ora ngerti babagan sampeyan, nanging kanggo kula kaya salju ing sirahku (yen, mesthi, aku pracaya Konashenkov lan Co.).
              Kutipan: my 1970
              Nanging sanajan saiki ana akeh draf dodgers / deserters / kaya shushgali ...

              Padha encroached ing suci ... Banjur kabeh negara, saka cilik nganti gedhe, ngadeg kanggo pertahanan. Kanggo nglindhungi tanah, ideologi, keuntungan sosial. bangunan.
        2. AwaZ
          AwaZ 21 September 2022 16:53
          0
          ora ana sing bakal perang amarga wedi. Mulane panguwasa ngenalake tindak pidana sing padha ngerti yen ora ana sing bakal nglawan dheweke kaya ngono. Inggih, ing umum, iku wis luwih gampang kanggo wong kanggo ngawula loro utawa telung taun, nganti kabeh ambruk dhewe, tinimbang mati ing trenches. Tumindak kasebut minangka demonstrasi sing jujur ​​​​ing kasunyatan manawa panguwasa gupuh lan ora ngerti apa sing kudu ditindakake ... Lan saiki wong-wong sing kaya-kaya wis ndhukung kabeh, nanging nalika teka karo panggilan, bakal ngganti banget. sikap marang perang iki. Aku kaget yen sorak-sorai patriot kuwi ora katon ing ngarep, kabeh wong lungguh ing obrolan lan forum .. Ayo bareng karo timbalan Duma Negara apa sampeyan bisa ... Ya, lan sampeyan, yen anak sampeyan dipeksa mati amarga ora ngerti apa, sampeyan uga bakal ngganti kegilaan patriotik sampeyan
          1. kula 1970
            kula 1970 21 September 2022 20:43
            +1
            Kutipan saka AwaZ
            ora ana sing bakal perang amarga wedi. Mulane panguwasa ngenalake tindak pidana sing padha ngerti yen ora ana sing bakal nglawan dheweke kaya ngono.

            Kutipan: Hyperion
            Lan wiwit nalika NWO, arep miturut rencana lan ing wektu, dadi Perang Patriotik Agung kanggo mbandhingaké loro konflik iki?

            Kanggo sampeyan loro - sepisan maneh - tanpa mbandhingake karo saiki - ing taun 1941, ora ana sing mbatalake KUHP RSFSR (bagean kejahatan militer).
            Kutipan: Hyperion
            Banjur kabeh negara, saka cilik nganti gedhe, munggah ing pertahanan. Kanggo nglindhungi tanah, ideologi, keuntungan sosial. bangunan.

            Nanging KUHP tetep, amarga sanajan ana wong
            Kutipan saka AwaZ
            Inggih, ing umum, iku wis luwih gampang kanggo wong kanggo ngawula loro utawa telung taun, nganti kabeh ambruk dhewe, tinimbang mati ing trenches.
        3. ihnovich990
          ihnovich990 21 September 2022 21:49
          -1
          Apa sampeyan wis ing ngarep, utawa sampeyan nulis saka ruang paling ngisor ibu-i-hukum?
      2. Nastia Makarova
        Nastia Makarova 21 September 2022 11:57
        +1
        ngenalaken tanggung jawab pidana kanggo pengecut lan desertion
        1. AwaZ
          AwaZ 21 September 2022 16:56
          +1
          nalika ana panggilan teka, kita bakal weruh sapa sing duwe pengecut lan deserter ... Apa kita ora lunga perang minangka sukarelawan?
          1. Nastia Makarova
            Nastia Makarova 21 September 2022 17:51
            0
            bojomu iku 39 taun, paling kamungkinan bakal ora ana agenda ing gelombang pisanan
            1. AwaZ
              AwaZ 21 September 2022 19:39
              +2
              kok ora dadi sukarelawan? Sampeyan uga bisa lunga dhewe ... Ana wong sing dibutuhake ... Ana akeh karya. Aku percaya yen kabeh semangat patriot kudu maju perang kanthi sukarela ing barisan ngarep kanthi langkah marching ... Utawa meneng wae ...
      3. Monarchist
        Monarchist 21 September 2022 12:01
        -2
        Lan sampeyan alarmist! ya saiki pendapat sampeyan dibutuhake! iya ta? Kanggo gagal kabeh!
      4. Inhibitor korosi
        Inhibitor korosi 21 September 2022 14:19
        +1
        Booty apaslya luwih gampang dipikir, ta? ... saka, sirah ing wektu.
    15. Maz
      Maz 21 September 2022 11:03
      0
      Shoigu: 300,000 cadangan bakal ditimbali. Iki dudu tumindak siji-wektu (cathetan: yen kita ngerti kanthi bener, kita ora ngomong babagan rekrutmen siji-wektu), iki bakal ditindakake kaya sing wis direncanakake.
      Shoigu: Kapitunan kita 5937 wong.
      1. RED_ICE
        RED_ICE 21 September 2022 14:11
        +2
        Shoigu: kita duwe 5937 mati.

        Kita ora ngerti kepiye Shoigu, nanging luwih akeh ...

        @wargo
    16. Serg Koma
      Serg Koma 21 September 2022 11:12
      0
      Kutipan: Maz
      Yen mung mburi ora nguciwani kita mudhun.

      Lan sapa sing ana ing mburi? Apa ora kita??? Miturut hukum perang - kabeh hama lan deserters ing ngarep mburi menyang tembok !!!
    17. Komentar wis dibusak.
    18. Forester1971
      Forester1971 21 September 2022 11:26
      +1
      Rampung setuju karo sampeyan. Kaputusan Panglima Agung sing kaya mangkono wis suwe diarep-arep. Aku mikir yen sawise referendum ing tlatah wilayah mardika, dekrit ing mobilisasi bakal ditambahi lan deepened kanggo introduksi saka hukum militer parsial ing sawetara subyek saka Federasi Rusia.
    19. HumbleCivilian
      HumbleCivilian 21 September 2022 13:49
      +2
      Aku ora ngerti kenapa sampeyan seneng. Apa kesalahan kepungkur wis didandani? Guilty dikenali, kaukum, dibusak paling? Ora.

      Iki tegese mobilisasi bakal perang miturut strategi sing ora ana gunane lan ing pimpinan wong biasa-biasa wae. Dheweke bakal ngalahake sirahe ing wilayah sing dikubengi, lan striking ing papan-papan penting dill isih dilarang.

      Nganti kesalahane didandani saka tingkat komando tengah nganti tingkat pimpinan militer-politik sing paling dhuwur, mung nambah kerugian ing loro-lorone sing kudu diarepake saka mobilisasi. Yen ana kemajuan minimal, mesthi aman kanggo Ukraina.
    20. Lan Kita Host
      Lan Kita Host 21 September 2022 13:52
      +3
      Kutipan: Maz
      Apa sing dikarepake wis diwiwiti, maju Rusia! Ora ana papan kanggo mundur, utawa kita, utawa kita. Kamenangan diwiwiti kanthi Iman. Sebab kita adil lan kamenangan bakal dadi milik kita! Respect kanggo VVP lan tim. Yen mung mburi ora nguciwani kita mudhun.

      Maksude maju? Nalika sampeyan lagi lungguh ing Israel? Sampeyan kudu ana ing ngarep kantor registrasi lan pendaftaran militer Federasi Rusia, kanthi motivasi sampeyan.
    21. Wend
      Wend 21 September 2022 14:11
      0
      Admins situs, kok sampeyan duwe strip mourning ireng karo pesen iki?
    22. Komentar wis dibusak.
      1. NOMADE
        NOMADE 21 September 2022 14:17
        0
        Apa sampeyan nampa dhuwit lan keuntungan kanthi gratis? Kerja. Mobilisasi opo iku??
    23. Jus Oorfene lan prajurit kayu
      Jus Oorfene lan prajurit kayu 21 September 2022 20:20
      0
      Kutipan: Maz
      Yen mung mburi ora nguciwani kita mudhun.

      Ayo padha nyoba.
    24. ihnovich990
      ihnovich990 21 September 2022 21:44
      0
      Ayo prajurit! Dadi sing pertama! Muga-muga komisaris militer wis salaman nalika ngulungake draf? Ayo, bro ... Lan kita ana ing mburi sampeyan.
  2. Horus
    Horus 21 September 2022 09:20
    + 38
    Bridges tengen Dnieper, sampeyan kudu miwiti karo iki!!
    1. tihonmarine
      tihonmarine 21 September 2022 09:22
      + 42
      Kutipan saka Horus
      Bridges tengen Dnieper, sampeyan kudu miwiti karo iki!!

      Lan saka gardu listrik dipakani railways, ora lali kanggo numpes bahan bakar lan lubricants warehouses lan sepur.
    2. lis-ik
      lis-ik 21 September 2022 09:27
      + 16
      Kutipan saka Horus
      Bridges tengen Dnieper, sampeyan kudu miwiti karo iki!!

      Sadurunge, apa sing ngalangi sampeyan? Wong-wong sing padha alon-alon banjur bakal alon-alon saiki. Lan apa hubungane mobilisasi karo jembatan?
      1. bulgaria_
        bulgaria_ 21 September 2022 09:40
        0
        mobilized infantri cetha MANPADS lan Aviation bakal luwih gampang
      2. tahanan
        tahanan 21 September 2022 09:41
        +3
        Ing wektu kaya mengkono, "rem" iki bisa gampang dikirim kanggo alon mudhun menyang neraka.
        1. Kabupatèn katelu
          Kabupatèn katelu 21 September 2022 10:50
          +6
          Quote: tawanan
          Ing wektu kaya mengkono, "rem" iki bisa gampang dikirim kanggo alon mudhun menyang neraka.

          Aja lali aturan sing paling penting - kita ora ninggalake kita dhewe. Dheweke mung bisa ditransfer menyang posisi liyane.
      3. Jelatang
        Jelatang 21 September 2022 10:09
        +8
        Dadi tanpa mobilisasi bakal dadi cetha yen ana sing kudu diganti lan infrastruktur kudu dibom.
        karo mobilisasi, sampeyan bisa narik kaya sing kanggo dangu. minangka iku. Bakal ana bocah lanang sing mati alon-alon, lan lampu ing Kyiv bakal terus kobong.
      4. saigon
        saigon 21 September 2022 10:25
        0
        Umumé, mungsuh ngoperasikake garis operasi internal lan pundhak maneuver kanthi pasukan lan sarana luwih cendhek tinimbang kita. (Sanajan mengko kita bakal duwe pitakonan.)
        1. Kabupatèn katelu
          Kabupatèn katelu 21 September 2022 10:53
          +3
          Quote: saigon
          Ngangkat kreteg menyang udhara ndadekake angel kanggo maneuver. (Sanajan banjur teka menyang pitakonan

          Angkatan Bersenjata Ukraina mesthi bakal njeblug nalika mundur, ana akeh conto iki.
      5. Horus
        Horus 21 September 2022 13:07
        0
        Lan kanggo ngunggahake moral sing dimobilisasi, lan apa sing nyegah aku, aku ora ngerti.
    3. aku wani_perasan_
      aku wani_perasan_ 21 September 2022 10:33
      -1
      Aku ngerti kanthi bener: ora ana sing arep menyang bank kiwa maneh? ..
  3. Ravik
    Ravik 21 September 2022 09:20
    + 18
    Iki ngendi iku kudu miwiti. Ora ana sing nganggo andhuk sing nunggu kita ing kana.
    1. Monarchist
      Monarchist 21 September 2022 12:06
      0
      Ukrainians nindakake kabeh sing kedaden ana karo tangan lan gething dhewe! Kanggo taun! Lan padha bakal sengit liyane! Kurang ing upacara karo algojo lan pecandu narkoba.
  4. Alien Saka
    Alien Saka 21 September 2022 09:20
    + 18
    We ngenteni! Apa wong liya pengin perang nyata saka kursi?
    1. BlackMokona
      BlackMokona 21 September 2022 09:22
      + 16
      Kutipan saka Alien Saka
      We ngenteni! Apa wong liya pengin perang nyata saka kursi?

      Ana akeh sing pengin, nanging saiki wong-wong sing nganggo seragam bakal teka lan kanthi cepet, amarga lara saka tuntutan pidana, bakal dijaluk menyang ngarep. prajurit
      1. lopvlad
        lopvlad 21 September 2022 09:38
        + 15
        Kutipan saka BlackMokona
        Ana akeh pelamar, nanging saiki wong sing nganggo seragam bakal teka


        padha ora bakal teka amarga paling saka pasukan kursi salah siji luwih saka 50 utawa kurang saka 18, lan liyane sing ora kelakon urgent lan, patut, ora pengalaman.
        Lan presiden ngandika
        yen mobilisasi bakal mengaruhi wong sing ana ing cadangan Angkatan Bersenjata Rusia lan sing duwe pengalaman sing relevan
        1. BlackMokona
          BlackMokona 21 September 2022 09:42
          +8
          Kutipan saka lotvlad
          padha ora bakal teka amarga paling saka pasukan kursi salah siji luwih saka 50 utawa kurang saka 18, lan liyane sing ora kelakon urgent lan, patut, ora pengalaman.

          Lan uga ujar manawa ora ana mobilisasi, ora bakal ana perang, umur pensiun ora bakal diunggahake, lan liya-liyane. Pramila pratelanipun panguwasa kedah tansah dipun anggep kanthi skeptis.
          1. lopvlad
            lopvlad 21 September 2022 09:54
            +4
            Kutipan saka BlackMokona
            Lan uga ujar manawa ora ana mobilisasi, ora bakal ana perang, umur pensiun ora bakal diunggahake, lan liya-liyane.


            Ya, keputusan anyar digawe nalika sing lawas mandheg kerja, lan saiki iki minangka mobilisasi parsial, lan ora ana sing bakal ngandhani apa sing bakal kedadeyan mengko.
    2. Arcady007
      Arcady007 21 September 2022 09:27
      +6
      Apa mesakake? Apa sampeyan wedi yen sampeyan bakal diarani?
      1. Alien Saka
        Alien Saka 21 September 2022 09:38
        +2
        Aja poke wong liyo, utamané karo claims.
      2. AdAstra
        AdAstra 21 September 2022 10:31
        +4
        Apa sing sampeyan tindakake? Wedi iku koyo manungsa normal, lan minangka rowange ing karya ngandika, piyambakipun njabat ing Angkatan Udhara lan wis medali Kanggo Courage kanggo Pridnestrovie - mung wong bodho lan wong mati ora kudu wedi lan ora rush kanggo dadi siji utawa liyane. .
    3. Alexander
      Alexander 21 September 2022 09:28
      + 24
      Kutipan saka Alien Saka
      We ngenteni! Apa wong liya pengin perang nyata saka kursi?

      Ya, aku kuwatir karo warga Hansales, dheweke ilang ing endi wae. Inggih, carane dheweke nyuwil menyang kantor enlistment militèr esuk, nanging padha ora njupuk wong, lan saiki mogok pagelaran karo pasa kuratif nyebar ing jendhela saka komisaris paling penting.
      1. Anarkis
        Anarkis 21 September 2022 09:36
        + 10
        Aja ndemek Meehan. Lan luwih-luwih nalika ora ana. Dheweke wis suwe banget ing situs kasebut. Panjenenganipun punika jimat kita.
        Kaya sing ditembangake ing tembang grup "Kino"
        Jaga diri lan waspada...
        1. Alexander
          Alexander 21 September 2022 09:41
          + 12
          Kutipan saka Anarkis
          Panjenenganipun punika jimat kita.

          Nanging ing jaman kuna diarani wong bodho suci ...
        2. yuriy55
          yuriy55 21 September 2022 10:09
          +4
          Kutipan saka Anarkis
          Dheweke wis suwe banget ing situs kasebut. Panjenenganipun punika jimat kita.

          Dheweke, kaya Phoenix, tansah bangkit saka awu. Miturut cara, dheweke mandheg batuk lan "ala".
          Iku bakal katon lan ora bakal menyang ngendi wae.
        3. cahya valentine
          cahya valentine 21 September 2022 10:23
          -1
          Tegese nyanyi Viktor Tsoi "ndeleng dhewe" yaiku yen ana bebaya ing endi wae, sampeyan ora bakal disimpen saka kabeh, nanging sampeyan mung kudu nindakake apa sing kudu ditindakake.
        4. Komentar wis dibusak.
      2. mordvin 3
        mordvin 3 21 September 2022 09:43
        +8
        Kutipan saka Alexander
        Ya, aku kuwatir karo warga Hansales, dheweke ilang ing endi wae.

        Mobilisasi parsial, Vitalik ora bakal tiba. Ing babagan umur lan kesehatan.
        1. ARIONkrsk
          ARIONkrsk 21 September 2022 09:54
          +4
          Kutipan: Mordvin 3
          Kutipan saka Alexander
          Ya, aku kuwatir karo warga Hansales, dheweke ilang ing endi wae.

          Mobilisasi parsial, Vitalik ora bakal tiba. Ing babagan umur lan kesehatan.

          Yen saiki sing sebagean ora mbantu menang lan mungkasi perang, sing sabanjure bakal dadi umum.
          1. iwak735
            iwak735 21 September 2022 10:31
            0
            Kanthi mobilisasi umum sing diumumake ing Rusia, Perang Donya I diwiwiti, sanajan adhine Willy ngandhani sedulur Nikolashka supaya ora repot.
          2. mordvin 3
            mordvin 3 21 September 2022 11:07
            +4
            Kutipan saka ARIONkrsk
            Yen saiki sing sebagean ora mbantu menang lan mungkasi perang, sing sabanjure bakal dadi umum.

            Putin ndeleng carane serangan Ukrainia rampung, mula dheweke ngumumake sebagean. Saiki ayo ndeleng carane parsial rampung.
    4. Uprun
      Uprun 21 September 2022 09:34
      +2
      Lan apa, wis ing popok? Isih ana wektu ing mburi bukit ....
    5. TatarinSSSR
      TatarinSSSR 21 September 2022 09:41
      +7
      Mesthine, wong sing umure luwih saka 45 ora duwe kepinginan kanggo menek menyang trench ing sangisore artileri, utawa mlayu nyabrang lapangan menyang sarang senapan mesin. Kesehatan ora padha. Nanging paling ora ing mburi ing wilayah mardika, padha bisa ngadeg ing checkpoints, njaga obyek, dalan, kargo ngiringan, karo gaman.
      1. vadimtt
        vadimtt 21 September 2022 10:02
        + 13
        Ya, tembung kunci yaiku ngadeg. ngguyu
        Senajan aku mbukak ing esuk, lan numpak mancal kaping pindho saben minggu kanggo 100-150 km, Aku cetha weruh sing kekuatan ora padha ing 50 taun. Lan yen aku isih bisa mlaku 20 km kanthi lengkap, banjur dina sabanjure aku mung bisa ditembak, amarga aku bakal dadi subyek real estate paling ora 3 dina.
        1. lopvlad
          lopvlad 21 September 2022 12:51
          0
          Kutipan saka vadim
          nanging aku cetha weruh sing pasukan ora padha ing 50 taun.


          Senadyan kasunyatan sing 50 taun ing kutha lan 50 taun ing deso iku rong prabédan amba.50 taun ing kutha iku wong lanang lan 50 taun ing deso iku mbah nyata.
        2. Edik
          Edik 21 September 2022 13:52
          +1
          Kutipan saka vadim
          Lan yen aku isih bisa nguwasani 20 km kanthi lengkap mlaku, banjur sabanjure

          Perang sing salah saiki mlaku kanthi jarak sing kaya ngono. Saiki kabeh wis apik lan mulya, bakal nggawa sampeyan menyang garis ngarep lan nggawa sampeyan ing wayahe. Mung perang. Lan seragam sampeyan apik banget, aja andhap asor hi
          1. Essex62
            Essex62 22 September 2022 10:51
            0
            Yen cedhak Kharkov, iku luwih gampang kanggo chain gun mesin langsung. Kabeh keuntungan bakal nutupi wong sing bisa mlayu adoh, cepet lan suwe. Inggih, ing pangertosan, direncanakake kanggo level garis ngarep utawa ana patrap sing apik.
      2. lopvlad
        lopvlad 21 September 2022 10:08
        +5
        Kutipan: TatarinSSSR
        Kesehatan ora padha.


        Yen kesehatan ora bener, mula ora ana sing bakal njupuk wong kaya ngono. Kanggo prajurit kaya ngono, sampeyan kudu terus-terusan nggawa mobil obat-obatan lan luwih akeh masalah tinimbang asil saka dheweke.
      3. Darurat
        Darurat 21 September 2022 13:34
        +1
        Kowe ngapusi Tatar! (Aku bisa ngomong sing, iku Tatar piyambak!) Aku bakal pindhah menyang panelusuran, nanging padha ora njupuk lan padha nindakake iku tengen! Nganti saiki, ana piring titanium ing tibia lan ambegan menyang neraka, sanajan aku ora ngrokok luwih saka patang puluh taun. Kepinginan ana, kemungkinan ora! Kanggo pamblokiran dalan lan komunikasi karo populasi, sampeyan ana ing kene. Wong lanang mung mbungkus, ndeleng taun lair. Nanging, wanita enom kasebut uga ora seneng "main bal-balan ing lapangan ranjau", sanajan ana luwih akeh kesempatan, nanging kurang pengalaman.
    6. tahanan
      tahanan 21 September 2022 09:48
      + 18
      opo Sofa? Apa sampeyan ndeleng saka siaran bangku utawa saka tank sing kobong sing nempelake kiriman ing VO? Wong lumrah, sejatine ora gelem perang, apamaneh sing ngerti apa iku. Nanging ana tembung "kudu", nuwun kanggo pathos. Kaya sing diomongake mbah kakung, "ora njaluk layanan, aja mlayu saka layanan." Dheweke ora bakal mlayu. Paling ora bakal.
      1. Jelatang
        Jelatang 21 September 2022 10:13
        + 11
        Simbah duwe perang kanthi tujuan sing jelas. lan ora operasi khusus karo delyu dechtogo ana.
        Ana bombings saka mungsuh, lan jenis maringaken saka peralatan militèr, yen mungsuh dumadakan ora duwe apa-apa kanggo njupuk ing wong kita.
    7. saigon
      saigon 21 September 2022 11:38
      +1
      Inggih, iku ora banget bener kanggo ajrih karo perang lan mréntahaké, kene aku akeh wis weruh perang, nyoba karo tangan.
      Iku medeni ing ngendi wae.
  5. Vasily Onischuk
    Vasily Onischuk 21 September 2022 09:22
    +6
    Sarehne Tanah Air ngandika iku perlu, banjur perlu.
  6. tTshka
    tTshka 21 September 2022 09:24
    + 50
    Apa kita mandheg nyediakake sumber daya kanggo wong-wong sing kita mobilisasi?
    1. lis-ik
      lis-ik 21 September 2022 09:28
      + 25
      Kutipan: tshka
      Apa kita mandheg nyediakake sumber daya kanggo wong-wong sing kita mobilisasi?

      Iki beda.
    2. faiver
      faiver 21 September 2022 09:29
      + 22
      nichrome ..., ing kana ing kabar saka amers kita njupuk menyang ISS saka Baikonur ...
      1. Uprun
        Uprun 21 September 2022 09:35
        +3
        Mugo-mugo... siji dalan....
        1. faiver
          faiver 21 September 2022 09:37
          +7
          maneh toilet bakal rusak, utawa bolongan bakal dibor ...
    3. Alexander
      Alexander 21 September 2022 09:31
      + 28
      Kutipan: tshka
      Apa kita mandheg nyediakake sumber daya kanggo wong-wong sing kita mobilisasi?

      Tegese ngethok penghasilane wong sing dihormati? Esuk-esuk iki bakal kepikiran... Ngakoni yen wingi nyiksa banyu geni.
    4. Akuzenka
      Akuzenka 21 September 2022 09:36
      +9
      Apa kita mandheg nyediakake sumber daya kanggo wong-wong sing kita mobilisasi?
      Coba sakral! Ing bathi! Ora, mesthi, mungsuh kudu diwenehake nganti pungkasan, supaya ana wong sing bisa dilawan.
    5. AvesevA
      AvesevA 21 September 2022 09:58
      +3
      Lan apa dhuwit banjur mobilize? Padha mbayar, kita numpes henchmen sing.
  7. kanggo
    kanggo 21 September 2022 09:24
    +3
    Demyan Bedi
    tanah air kita
    Para bangsawan, bankir, imam lan pedagang,
    Ngagem Timoh lan Yerem ing kampanye,
    Swara: "Kanggo iman, raja lan tanah air
    Ayo padha mati!
    "Ayo mati!"
    "Ayo mati!"
    Lan bajingan mati tanpa diduga, ora disangka,
    Dadi korban Yerem lan Timokh sing tangi.
    Mayit-mayitipun, dipun kidungaken dening kita tanpa dupa,
    Ditutupi karo jamur kuburan lan lumut.
  8. Wong pesimis22
    Wong pesimis22 21 September 2022 09:25
    -4
    Bangun, negara gedhe! Rusia miwiti perang nyata.
    1. Pulkovo 1942
      Pulkovo 1942 21 September 2022 09:28
      + 29
      Rusia miwiti perang nyata.

      Aku bakal setuju karo sampeyan nalika serangan massive marang dual-nggunakake target miwiti. Lan kasunyatan banget saka woro-woro mobilisasi parsial ora nuduhake apa-apa sing spesifik ing kerangka owah-owahan ing strategi NWO.
    2. lis-ik
      lis-ik 21 September 2022 09:28
      + 12
      Kutipan: Pesimis22
      Bangun, negara gedhe! Rusia miwiti perang nyata.

      Ora, saiki isih NWO, dudu tembung babagan perang.
      1. bulgaria_
        bulgaria_ 21 September 2022 09:43
        +7
        NWO bakal terus - sampeyan kudu pindhah menyang Lvov. Aja ngumumake perang. Bakal ana loro - NWO lan WHO (counter-terrorist). Lan PBB bakal buntu kanggo dangu.
    3. Trapp1st
      Trapp1st 21 September 2022 09:30
      +2
      Rusia miwiti perang nyata.
      Infa saka ngendi?
    4. tahanan
      tahanan 21 September 2022 09:56
      +3
      Rusia ora miwiti perang. Ya, lan kasenengan ora cocog ing kene. Kerja keras getih piye wae ora cocog karo swasana kaya ngono.
    5. aku wani_perasan_
      aku wani_perasan_ 21 September 2022 10:38
      0
      Ya, sampeyan optimis, kancaku!
      Iki wektu kanggo ngganti jeneng celukan. )
  9. swarga
    swarga 21 September 2022 09:26
    +4
    Kabar apik. Lan banjur kaya negara ora perang. Saiki kabeh wong kudu melu. Siji kanggo kabeh lan kabeh kanggo siji.Lan ora ana apa-apa kanggo wong tani ing luar negeri ing wektu sing kaya mengkono.
    1. Nastia Makarova
      Nastia Makarova 21 September 2022 09:40
      +9
      jurusan wis mabur ing luar negeri, pesawat wis akeh banget
      1. ARIONkrsk
        ARIONkrsk 21 September 2022 09:57
        +3
        Kutipan: Nastia Makarova
        jurusan wis mabur ing luar negeri, pesawat wis akeh banget

        Wis wayahe komisaris militèr menyang bandara kanggo nyekel pelari, sanajan jurusan ora ngladeni, tegese ora kena wajib militer.
        1. Nastia Makarova
          Nastia Makarova 21 September 2022 10:18
          -2
          wewatesan wis diblokir, padha ora bakal mlayu
        2. aiguillette
          aiguillette 21 September 2022 10:31
          0
          "Sanajan jurusan ora ngladeni, tegese ora kena wajib militer."
          ing mangsa perang, saben wong tundhuk conscription. Inggih, kajaba kanggo jurusan. dheweke wis ngatur detasemen partisan ing mburi garis mungsuh
          1. RED_ICE
            RED_ICE 21 September 2022 14:13
            0
            Wacanen keputusan presiden kanthi teliti.
      2. cahya valentine
        cahya valentine 21 September 2022 10:29
        +6
        iku perlu kanggo saben batalyon ing utama, lan banjur panyedhiya lan tuku piranti larang banget bakal entuk popularitas ing antarane sukarelawan :))
      3. lis-ik
        lis-ik 21 September 2022 10:46
        +3
        Kutipan: Nastia Makarova
        jurusan wis mabur ing luar negeri, pesawat wis akeh banget

        Aku pengin njlentrehake babagan pesawat lan ing ngendi persis "jurusan" mabur. Sawise kabeh, karo loro-lorone, kita wis tegang, pesawat buatan manca kabeh ditahan (kajaba penerbangan charter lawas operator tur), negara sing bisa mabur uga bisa diitung nganggo driji. Dadi ing ngendi lan apa sampeyan mabur?
        1. Nastia Makarova
          Nastia Makarova 21 September 2022 10:54
          0
          pesawat mabur dening maskapai manca
          1. lis-ik
            lis-ik 21 September 2022 13:08
            +1
            Kutipan: Nastia Makarova
            pesawat mabur dening maskapai manca

            Sampeyan lali yen langit uga ditutup kanggo dheweke. Lan kanggo wong-wong sing ora (contone, Turkish Airlines) spesialisasine utamané ing charter kanggo turis.
      4. iwak735
        iwak735 21 September 2022 11:28
        -3
        Wis ora mbalang kayu bakar! Apa sampeyan pengin nggawe tentara buruh lan petani? Wis. Sabanjure, ngrokok buku pelajaran sejarah.
    2. K-36
      K-36 21 September 2022 16:08
      +1
      Heiven (Timur) Kabar apik. Siji kanggo kabeh lan kabeh kanggo siji
      tenan? Apa dadi nyata? Aku dhewe - kanggo kabeh dhaptar Forbes, lan kabeh (saka dhaptar iki) - kanggo aku!?! A luh saka tenderness involuntarily rolled down my prickly pikun tunggul. lol
  10. Arcady007
    Arcady007 21 September 2022 09:26
    + 23
    Pranyata teka ing Supreme sing padha wiwit entek.
    Pitakonan cilik.
    Edrossy minangka komunis ing Perang Donya II bakal dadi ngarep utawa apa?
    1. BlackMokona
      BlackMokona 21 September 2022 09:28
      +9
      Kutipan: Arkady007
      Pranyata teka ing Supreme sing padha wiwit entek.
      Pitakonan cilik.
      Edrossy minangka komunis ing Perang Donya II bakal dadi ngarep utawa apa?

      Kabeh politisi duwe leladen. Dadi wong liya bakal lunga.
      1. Kabupatèn katelu
        Kabupatèn katelu 21 September 2022 11:15
        +3
        Kutipan saka BlackMokona
        Kabeh politisi duwe leladen. Dadi wong liya bakal lunga.

        Lan apa bab anak saka politisi. Pimpinan Soviet duwe anak sing perang ing ngarep.
        1. BlackMokona
          BlackMokona 21 September 2022 11:17
          +8
          Quote: Kab
          Kutipan saka BlackMokona
          Kabeh politisi duwe leladen. Dadi wong liya bakal lunga.

          Lan apa bab anak saka politisi. Pimpinan Soviet duwe anak sing perang ing ngarep.

          Lan anak-anak politisi kabeh manggon ing negara NATO, ing ngendi tentara sukarela lan ora ana mobilisasi.
    2. Akuzenka
      Akuzenka 21 September 2022 09:38
      +9
      Edrossy minangka komunis ing Perang Donya II bakal dadi ngarep utawa apa?
      Mesthi, ing ngarep, ing stands, ing rapat umum lan, mesthi, kanggo MediaWiki.
    3. Alexander Salenko
      Alexander Salenko 21 September 2022 09:42
      +3
      Kowe guyonan? Saiki ing Kyiv, dheweke nindakake mobilisasi, saka meh siji setengah ewu 118 panggilan, apa sampeyan mikir beda ing Moskow? Muscovites beda-beda, iki bisa dingerteni, nanging konsentrasi wong-wong sing bakal rock ana ing kono.
  11. Dmitry Ivanov_8
    Dmitry Ivanov_8 21 September 2022 09:26
    +5
    Cadangan mob miturut direktori "Jane" - 2 yuta wong. Total sumber daya kira-kira 40 yuta wong. 2 yuta ing bedhil? Banjur Khokhlam PPC.
    1. BlackMokona
      BlackMokona 21 September 2022 09:29
      + 15
      Kutipan: Dmitry Ivanov_8
      Cadangan mob miturut direktori "Jane" - 2 yuta wong. Total sumber daya kira-kira 40 yuta wong. 2 yuta ing bedhil? Banjur Khokhlam PPC.

      Iki durung kasunyatan. Yen biasane, malah peralatan saiki ora bisa diwenehake. piranti sesanti wengi, teploki, waja, lsp. Apa bakal iki 2 yuta lengen? Lan yen sampeyan mung ngirim akeh menyang bedhil mesin, sampeyan ora bakal entuk akeh. Mulane, pitakonan ing kene yaiku carane jenderal kita bakal nggunakake.
      1. Vasily Onischuk
        Vasily Onischuk 21 September 2022 09:38
        + 10
        Paling kamungkinan, mobilisasi bakal dikirim menyang unit, lan prajurit kontrak saka unit nganti maksimal menyang Ukraina.
        1. BlackMokona
          BlackMokona 21 September 2022 09:40
          -6
          Kutipan: Vasily Onischuk
          Paling kamungkinan, mobilisasi bakal dikirim menyang unit, lan prajurit kontrak saka unit nganti maksimal menyang Ukraina.

          Dadi prajurit kontrak wis ana, saka ngendi ana pesen sing tetep babagan wajib militer ing garis ngarep lan masalah iki. Mulane, apa sing ana ing ngarep.
        2. dnestr74
          dnestr74 21 September 2022 10:20
          0
          Ya, persis sing kudu ditindakake ing wulan Maret ...
      2. lopvlad
        lopvlad 21 September 2022 09:42
        +3
        Kutipan saka BlackMokona
        Lan yen sampeyan mung ngirim akeh menyang bedhil mesin, sampeyan ora bakal entuk akeh.


        kanggo wong akeh, mobilisasi umum dibutuhake, lan saiki mobilisasi parsial wis diumumake, lan ketoke amarga kekurangan spesialis militer.
      3. Alexander Salenko
        Alexander Salenko 21 September 2022 09:43
        +7
        Lan ana akeh karya tanpa ngemas panas, mung kanggo nyedhiyani mburi, ngomong, kanggo njaga gudang bahan bakar lan pelumas. Bojoku uga takon kula, wiwit mobilisasi, reassure kula loro kanggo aku lan kanggo adhine.
      4. Dmitry Ivanov_8
        Dmitry Ivanov_8 21 September 2022 09:45
        +7
        Dheweke bakal mbukak "panganan kaleng" saka bagean potong SA lan 90s. Ing Urals kita, mung OA kapindho saka GSVG sing isih ana ing gudang. Tentara kabeh.
        Ana siji senjata kanggo 5-7 mayuta-yuta. Tank T-72B padha saka pangkalan panyimpenan.
    2. Petr_Koldunov
      Petr_Koldunov 21 September 2022 09:37
      +7
      Kutipan: Dmitry Ivanov_8
      Cadangan mob miturut direktori "Jane" - 2 yuta wong.

      Shoigu nembe ngumumake yen 300 cadangan bakal ditimbali.
      Apa jumlah iki bakal cukup iku pitakonan gedhe.
      1. sifgame
        sifgame 21 September 2022 10:14
        +3
        Sampeyan mbokmenawa ora ngrungokake Shoigu, ngandika bab gelombang pisanan mobilisasi, bakal ana liyane.
      2. Monarchist
        Monarchist 21 September 2022 12:17
        +1
        Dheweke bakal seneng yen wis wiwit ngrusak infrastruktur lan listrik dill, supaya badut wiwit gagap.
    3. Paladin
      Paladin 21 September 2022 09:48
      0
      Jane apik, nanging kita nyatakake cadangan mob 25 yuta. Mergo, aku luwih percaya marang kita.
  12. roh
    roh 21 September 2022 09:27
    + 11
    Nang endi wae, siji Strelkov nangis bungah) ya
    1. sifgame
      sifgame 21 September 2022 10:24
      +2
      Aha, mesthi, ana saluran "Apa Igor Strelkov merengek dina iki"
      Dina iki dheweke mbokmenawa ora ngeluh)
  13. mordvin 3
    mordvin 3 21 September 2022 09:27
    + 10
    iku worth ngandika sing angin wungu bisa nguripake menyang arah.

    Apa kita wis ngerti carane ngontrol cuaca?
    1. Horon
      Horon 21 September 2022 10:23
      0
      Kanggo apa? Cukup njupuk menyang akun nalika striking. nglirik
      1. mordvin 3
        mordvin 3 21 September 2022 11:12
        0
        Kutipan: Horon
        Kanggo apa? Cukup njupuk menyang akun nalika striking. nglirik

        Pusat hidrometeorologi kita nyedot.
        1. Horon
          Horon 21 September 2022 12:13
          +1
          Pusat hidrometeorologi kita ora bisa digunakake ing Eropa, mula dheweke bisa menehi ramalan dhewe. nglirik
  14. faiver
    faiver 21 September 2022 09:27
    +6
    iki sing dikarepke...
  15. Komentar wis dibusak.
    1. Lex_is
      Lex_is 21 September 2022 09:33
      +6
      Kabeh wis banding langsung ing katon pisanan.
      Lan sampeyan durung nuduhake?
      1. Alexander Salenko
        Alexander Salenko 21 September 2022 09:44
        +2
        Ing saluran Mir, film kasebut diselani. Aku seneng krungu kabeh pidato lan ora kutipan. Iki minangka pernyataan serius saka PDB.
        1. Lex_is
          Lex_is 21 September 2022 09:51
          +2
          Mung sawetara komentator sorak patriotik lan multi-bintang saka luar negeri kuwatir, nanging ora nuduhake siaran langsung ing kana. Dadi Boris ngaco munggah, nanging entuk prewangan ing wektu lan ma komentar.
  16. AdAstra
    AdAstra 21 September 2022 09:27
    -10
    Ana akeh slogan-slogan patriotik, nanging misale jek karo mobilisasi ora bakal luwih apik tinimbang ing Bandera.
    1. Nastia Makarova
      Nastia Makarova 21 September 2022 09:41
      -3
      sing dadi urgent nganti padha njaluk
      1. Nexcom
        Nexcom 21 September 2022 09:43
        +3
        Iki kaya apa? misale jek mung ditulis sing sing ngawula ing Panggonan pisanan bakal disebut. Padha duwe sawetara jenis pengalaman. Banjur sapa sing bakal dijupuk saka cadangan?
        1. BlackMokona
          BlackMokona 21 September 2022 09:44
          +5
          Kutipan saka Nexcom
          Iki kaya apa? misale jek mung ditulis sing sing ngawula ing Panggonan pisanan bakal disebut.

          Mung wong-wong sing mentas demobilisasi minangka calon pisanan kanggo mobilisasi apa wae. Kawruh lan katrampilan durung luntur ing urip sipil. Mulane, kontingen paling apik.
          1. Nexcom
            Nexcom 21 September 2022 09:47
            0
            Tegese wong-wong sing ngladeni lan mentas ngladeni. Dadi - lan aku ngomong babagan sing padha.
        2. Nastia Makarova
          Nastia Makarova 21 September 2022 09:55
          -1
          mantan militèr lan wong-wong sing tindak menyang urip sipil, lan paling kamungkinan sing bubar ninggalake kanggo demobilization
        3. cahya valentine
          cahya valentine 21 September 2022 10:36
          0
          Urgent urgent padu!.

          Siji saka 1987 nganti 1988 njabat ing Afghanistan sing cerah, lan liyane ing taun 2000 nganti 2001 ing cedhak Ryazan utawa Kostroma, umpamane.
      2. RED_ICE
        RED_ICE 21 September 2022 14:18
        0
        Sawise banding saka Panglima Tertinggi, Menteri Pertahanan Sergei Shoigu menehi sawetara panjelasan babagan mobilisasi parsial ing Rusia: carane bakal kelakon, sing ana ing sangisore lan jumlah wong sing direncanakake bakal dicekel.

        - Sergei Shoigu: Iki dudu sawetara wong sing durung nate ndeleng utawa krungu apa-apa babagan tentara. Iki pancen wong-wong sing: a) wis ngladeni; b) duwe spesialisasi militer, yaiku, spesialisasi sing dibutuhake saiki ing angkatan bersenjata; b) duwe pengalaman pertempuran. Lan, mesthi, aku pengin langsung antisipasi pitakonan sing bisa uga ana hubungane karo iki. Ora ana omongan babagan mobilisasi, banding mahasiswa sing sinau ing universitas. Ayo kabeh kanthi tenang menyang kelas, sinau. Ora ana sing bakal nelpon, mobilisasi. Lan mesthi, kaya kabeh sing ana gegayutane karo wong sing ngladeni kanthi wajib. Iku uga ora ditrapake kanggo wong-wong mau. Dheweke ora tundhuk mobilisasi, ngirim menyang zona operasi militer khusus. Yaiku, para wajib militer kita uga terus ngladeni, kaya sing ditindakake, ing tlatah Federasi Rusia. Amarga kita duwe sumber daya mobilisasi sing gedhe, yaiku, sumber daya sing wis njabat, sing duwe pengalaman tempur, sing duwe spesialisasi militer. Kita duwe meh 25 yuta wong. Mangkono, sampeyan bisa ngerti yen mobilisasi iki, mobilisasi parsial, yaiku 1% utawa rada luwih, 1,1%, saka total sumber daya mobilisasi. Garis kontak dhewe - sampeyan bisa nelpon garis ngarep, sampeyan bisa nelpon baris kontak - luwih saka sewu kilometer. Mesthine, apa sing ana ing mburi lan sing ana ing garis iki kudu digabung, wilayah kasebut kudu dikontrol. Lan, mesthi, karya iki rampung ing wiwitan. Maksudku mobilisasi parsial. Mesthi, sawise direkrut, mesthi bakal ngalami latihan utawa latihan maneh. Mesthi, koordinasi bakal ditindakake, koordinasi kru, tim, regu, peleton. Lan mung sawise iku, mung sawise iku, padha bakal pindhah kanggo nindakake tugas sing diutus kanggo wong-wong mau.

        - D. Petrov: Apa kita bisa ngomong babagan jumlah tartamtu saka cadangan sing diarani?

        - Sergei Shoigu: Ya, mesthi. 300 cadangan bakal ditimbali. Aku arep ngomong langsung sing iki ora siji-wektu. Iki minangka karya sing bakal ditindakake miturut rencana, kaya sing wis dakkandhakake. Tegese, pemanen sing amba kuwi ora kasedhiya ing kene kanggo nyekel kabeh wong kanthi cepet, ora. Ing babagan iki, aku pengin ujar manawa kedadeyan kasebut kudu nganakake rapat-rapat mobilisasi ing wektu sing padha, miturut rencana kita. Yaiku, sampeyan ngerti, padha ngumpulake rong minggu utawa wong luwih suwe kanggo mulihake katrampilan - peralatan nyopir, peralatan militer. Lan banjur bertepatan karo acara iki, kanthi pengumuman mobilisasi parsial. Mulane, kita mbatalake biaya sing wis direncanakake. Lan, mesthi, kita bakal melu mobilisasi parsial.
    2. Jelatang
      Jelatang 21 September 2022 10:16
      0
      Ing Bandera, paling ora ana pitakonan apa sing kedadeyan lan ngapa, Gusti Allah ora ngganggu populasi sipil mungsuh.
  17. Gandum
    Gandum 21 September 2022 09:27
    + 18
    Nanging pungkasane bakal ana serangan ing infrastruktur kritis lan panyebaran panguwasa Ukrainia, utawa kita bakal nylametake dheweke?
  18. RusGr
    RusGr 21 September 2022 09:28
    -10
    Pranyata menarik, ana prajurit kontrak sing nampa gaji miturut kontrak lan pertempuran lan tunjangan liyane, lan sing mobilized ing panggonan padha - shish?
    1. Chronos
      Chronos 21 September 2022 09:31
      + 19
      Kutipan: RusGr
      Pranyata menarik, ana prajurit kontrak sing nampa gaji miturut kontrak lan pertempuran lan tunjangan liyane, lan sing mobilized ing panggonan padha - shish?

      Miturut Keputusan kasebut, isi moneter saka mobilisasi padha karo prajurit kontrak.
    2. Alexander Salenko
      Alexander Salenko 21 September 2022 09:46
      +7
      Lan ora perlu ngucapake ilat, nanging ngrungokake pidato presiden, kabeh sing ana ing kono, mula aku ujar ing ndhuwur, yen aku luwih seneng ngrungokake ora kutipan, nanging pidato kabeh. Thanks kanggo Churchill, dheweke uga nindakake.
    3. tahanan
      tahanan 21 September 2022 10:04
      0
      Apa sampeyan langsung repot? Apa ora nasib kanggo kenalan karo SK? sad
  19. User_neydobniu
    User_neydobniu 21 September 2022 09:28
    -2
    Ing karya, aku ora bisa ndeleng, NWO wis rampung lan padha ngumumake perang?
    1. AdAstra
      AdAstra 21 September 2022 09:30
      0
      Ora, durung ana sing nyatakake perang, utawa aku ora ngrungokake.
    2. BlackMokona
      BlackMokona 21 September 2022 09:32
      0
      Kutipan saka: User_neydobniu
      Ing karya, aku ora bisa ndeleng, NWO wis rampung lan padha ngumumake perang?

      Ora, isih CBO.
    3. Alexander Salenko
      Alexander Salenko 21 September 2022 09:46
      0
      Ora, perang durung diumumake, nanging referendum, apa iki yen ora perang?
  20. Darurat
    Darurat 21 September 2022 09:28
    + 14
    Perkara serius lagi ana ing dalan. Gusti Allah maringi pengkhianat kanggo kuku lan sabar lan kekuatan kanggo wanita kita. Ora ana apa-apa tanpa iki.
  21. Venara