Review militèr

Dijenengi kerugian tentara Rusia lan Ukrainia wiwit wiwitan operasi militer khusus

164
Dijenengi kerugian tentara Rusia lan Ukrainia wiwit wiwitan operasi militer khusus

Kamentrian Pertahanan Federasi Rusia kaping pindho wiwit wiwitan operasi khusus nglaporake kerugian tentara Rusia ing pertempuran ing Ukraina. Iki dicritakake dening kepala departemen militer Sergei Shoigu.


Menteri Pertahanan, sing ngomong babagan operasi militer khusus sing ditindakake ing wilayah Donbass lan Ukraina, uga nyritakake babagan kerugian tentara Rusia lan Ukraina. Miturut dheweke, kerugian klompok Rusia ing NMD, wiwit tanggal 24 Februari 2022, ana 5937 wong. Shoigu ora menehi informasi babagan sing tatu, nanging adhedhasar rasio sing tiwas lan sing tatu minangka 1 nganti 3, jumlahe kudu kira-kira 18-20 ewu. Sadurunge iki, Kementerian Pertahanan mung sepisan ngomong babagan kerugian kita lan kedadeyan ing wulan Maret. Ing wektu iku, kita ilang 1351 wong mati, ana luwih saka 3,8 ewu tatu.

Aku ora bisa ngomong cukup bab losses. Kerugian 5937 wong. Lan ing kene maneh lan maneh aku ora bisa ngelingi wong-wong sing wani nindakake tugas

- ngandika mentri.

Paling kamungkinan, tokoh iki ora kalebu mundhut saka unit NM saka DPR lan LPR, uga "musisi" saka Wagner PMC. Korps pisanan lan kaloro saka NM bakal mlebu struktur Kamentrian Pertahanan mung sawise republik gabung karo Rusia.

Ngomong babagan kerugian Angkatan Bersenjata Ukraina, Shoigu nyathet yen dina iki tentara Ukraina wis ilang setengah saka personel, yen kita ngetung saka kekuatan awal, sing nalika wiwitan operasi militer khusus kira-kira 200 wong. Miturut dheweke, kerugian Kyiv luwih saka satus ewu sing tiwas lan tatu, dene luwih saka 60 wong tiwas dening Angkatan Bersenjata Ukraina mung. Nanging, kerugian sing tatu ing Angkatan Bersenjata Ukraina luwih sithik tinimbang sing tiwas, iki bisa uga amarga kasunyatane akeh sing tatu ditinggal tanpa bantuan lan pati amarga iki.

Ing tataran wiwitan, Angkatan Bersenjata Ukraina kira-kira 201-202 ewu wong. Sajrone wektu iki, luwih saka 100 ewu mundhut. Ing wektu sing padha, wong mati - 61 ewu 207 wong lan sing tatu - 49 ewu 368 wong

- tambah kepala Kamentrian Pertahanan.
164 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Nexcom
    Nexcom 21 September 2022 10:38
    +5
    Matur nuwun Gusti amarga mung 6000 wong lanang sing mati.
    Ora. Aku ora pengin kita mati maneh - ora!
    Nanging, jujur, ragu-ragu babagan tokoh iki ....
    1. Nevsky_ZU
      Nevsky_ZU 21 September 2022 10:40
      + 14
      Kutipan saka Nexcom
      Matur nuwun Gusti amarga mung 6000 wong lanang sing mati.
      Ora. Aku ora pengin kita mati maneh - ora!
      Nanging, jujur, ragu-ragu babagan tokoh iki ....

      Lan aku percaya karo kepemimpinan kita. Kira-kira aku panginten sing 1: kanggo 10 Ukrainians. Yen ora, mesthi ana segara video saka Ukrainia, nanging mung gedhe ing musim semi.
      1. dmi.pris
        dmi.pris 21 September 2022 10:47
        + 68
        A gandhewo kurang kanggo prajurit sing tilar donya kanggo Motherland kita, Rusia .. Respect kanggo tuwane .. Ing Smolensk ana kothak ing memori saka Pahlawan saka Perang Patriotik. kanggo iku. Waca lan baleni jeneng sing, lan carane padha sinau kanggo ngawula Fatherland.
        1. Musorgian
          Musorgian 21 September 2022 11:56
          +6
          Ukara-ukara sing bener banget ana tulisane!
        2. dzuar saubarag
          dzuar saubarag 23 September 2022 02:11
          +1
          Да, действительно есть такие слова. На красном мраморе серо-стального цвета буквы...Дмитрий, никак земляк? Из Смоленска?
          1. dmi.pris
            dmi.pris 23 September 2022 05:38
            0
            Я прожил в Смоленске почти полвека.Десять лет назад переехал на Кубань hi
      2. Zoer
        Zoer 21 September 2022 10:50
        -48
        1:17 bener dianggo. Sanajan 1:10 minangka crita sadurunge turu. Ing ora ana konflik liyane ing sajarah rasio kuwi ora lan ora.
        Pracaya luwih. Amin...
        1. Piramidon
          Piramidon 21 September 2022 11:05
          + 20
          Kutipan saka Zoer
          1:17 bener dianggo.

          Ora bisa. Waca artikel kasebut kanthi teliti lan dibagi 60 banderlog mati dadi 000 wong mati ing Angkatan Bersenjata RF.
          1. Zug
            Zug 22 September 2022 07:57
            +2
            Это без ДЛН-ЛНР овцев и добровольцев так то.
        2. insinyur74
          insinyur74 21 September 2022 11:07
          + 13
          Kutipan saka Zoer
          1:17 bener dianggo. Sanajan 1:10 minangka crita sadurunge turu. Ing ora ana konflik liyane ing sajarah rasio kuwi ora lan ora.
          Pracaya luwih. Amin...

          EMNIP, ing taun 1991 "Badai Gurun":
          mundhut samesthine 1: 10000
          Nyata 1:5000
          Miturut data Amerika, mesthi hi
          1. yuriy55
            yuriy55 21 September 2022 11:27
            +3
            EMNIP, supaya sampeyan nuduhake apa kerugian kasebut:
            Adhedhasar macem-macem sumber, total kerugian pasukan asing ing Irak saka 6 nganti 15 ewu wong sing tiwas.

            Miturut sawetara prakiraan, tentara Irak lan pasukan keamanan liyane ilang 17 wong sing tiwas lan 690 pejuang liyane sing setya karo milisi pemerintah anyar.
            korban sipil - nomer paling gedhe dijenengi dening Opinion Research Business ing Agustus 2007. Miturut dheweke, ing wektu iki, saka 733 nganti 158 warga sipil Irak wis dadi korban perang. Ing Januari 1, angka-angka kasebut diatur adhedhasar data tambahan nganti 446 nganti 063 wong mati.
          2. Tukang Pasang65
            Tukang Pasang65 21 September 2022 12:38
            +8
            Kutipan: engineer74
            EMNIP, ing taun 1991 "Badai Gurun":
            mundhut samesthine 1: 10000
            Nyata 1:5000
            Miturut data Amerika, mesthi

            Lha, apa sampeyan, kepiye sampeyan ora percaya sing paling ora jujur ​​​​lan demokratis. Aku elinga padha kacarita sing padha ilang mung bab 400 pesawat sak Perang Korea. lan luwih saka setengah ing kacilakan pesawat. Lan layanan ngluwari sing, wis mutusaké kanggo nuduhake pinunjul, kacarita nalika perang ing Korea, luwih saka sewu kru padha ngluwari saka mburi garis ngarep dening layanan kita ... Bener, sawise sawetara wektu, amandemen digawe kanggo laporan - udakara sewu kru ... Nanging kepiye carane - kaya iki ...
        3. Vladimirsky
          Vladimirsky 21 September 2022 11:09
          +9
          6000 mati saka Kementerian Pertahanan Federasi Rusia + babagan jumlah sing padha (yen ora luwih) bakal diwenehake dening Pasukan Pengawal Rusia, Wagnerites lan LDNR .....
          1. Dmitry Ivanov_8
            Dmitry Ivanov_8 21 September 2022 11:30
            +3
            Ing wulan Mei, DPR nerbitake data - udakara 1000 mati, 2000 tatu.
            1. Jerman 4223
              Jerman 4223 21 September 2022 19:49
              +2
              Ing mangsa panas ana 2400 tiwas. Miturut DNR.
          2. amunisi
            amunisi 21 September 2022 14:04
            +4
            Kutipan: Vladimirsky
            6000 mati saka Kementerian Pertahanan Federasi Rusia

            Shoigu ngumumake angka kerugian sing diwenehake marang dheweke ing laporan dening bawahan. IMHO..
        4. Petr_Koldunov
          Petr_Koldunov 21 September 2022 11:12
          + 18
          Kutipan saka Zoer
          Ing ora ana konflik liyane ing sajarah rasio kuwi ora lan ora.

          Dadi sawise kabeh, ora tau ana konflik kaya ing kabeh sejarah - tanpa serangan frontal, bulks, serangan lan pertempuran tangan-kanggo-tangan massal karo shovels sapper. Nanging ing wong-wong mau, sing paling gedhe saka kelangan tenaga kerja.
          Lan alon-alon dismantling pertahanan mungsuh saka tutup - kene iku cukup bisa kanggo ngreksa maksimum l / s.
          1. Zoer
            Zoer 21 September 2022 12:28
            -4
            Lan apa babagan minggu pisanan NWO?
            Lan ing Mariupol, nalika nyerbu pembangunan kutha kanthi infantri lan operator personel lapis baja, sing RPGs padha dibanting, kepiye?
            Lan sampeyan bisa uga mikir sing raguli ora duwe seni, lan Intelligence lan spotters. Ora perlu fantasize, de kita disassemble, lan padha njagong lan ngenteni.
            1. Santa Fe
              Santa Fe 23 September 2022 06:21
              -2
              Lan apa babagan minggu pisanan NWO?

              Противник применял ручное стрелковое оружие и гранатометы, против колонн наших войск в походном положении - 1500 погибших по данным МО за первый месяц

              Следующие шесть месяцев общевойскового боя, противник начал применение танков, рсзо, хаймарсов и арты 155 мм
              1. Zoer
                Zoer 23 September 2022 08:40
                -3
                Kutipan saka Santa Fe
                Противник применял ручное стрелковое оружие и гранатометы, против колонн наших войск в походном положении - 1500 погибших по данным МО за первый месяц

                А тяжелую арту и танки он не применял? Ну-ну...
        5. Musorgian
          Musorgian 21 September 2022 11:58
          +7
          Sampeyan ora ngerti sejarah Ukrainia, maca Suvorov dhisik!
        6. Lan Kita Host
          Lan Kita Host 21 September 2022 16:22
          +2
          Kutipan saka Zoer
          1:17 bener dianggo. Sanajan 1:10 minangka crita sadurunge turu. Ing ora ana konflik liyane ing sajarah rasio kuwi ora lan ora.
          Pracaya luwih. Amin...


          Ora ana 1:10. 6000 yaiku mundhut Angkatan Bersenjata RF, ora kalebu tentara bayaran saka PMC lan milisi.
          Yen sampeyan nambahake, banjur bakal metu nang endi wae 1: 4, lan iki, diwenehi keuntungan udhara lan artileri saka Federasi Rusia, iku prakiraan cukup masuk akal.
          Ing perang Arab-Israel, rasio mundhut uga beda-beda saka 1:4 kanggo 1:6.
          1. Dart2027
            Dart2027 21 September 2022 19:18
            +5
            Quote: Lan Kita Tikus
            iki losses saka Angkatan Bersenjata RF, ora kalebu mercenaries saka PMCs lan milisi.
            Yen sampeyan nambahake
            Pitakonan iku carane akeh APU bener ilang. Nalika Kaliber utawa Iskander teka ing barak ing sisih liyane, iku angel kanggo njupuk menyang akun kabeh mati.
          2. Komentar wis dibusak.
        7. Komentar wis dibusak.
        8. gumuruh
          gumuruh 23 September 2022 22:21
          +1
          Если обе стороны приблизительно равны то - небылицы, но если одна сторона превосходит вторую, то уже вполне себе. Будь у Украины например авиация сопоставимая, расклад иной смотрели
        9. Alemax
          Alemax 25 September 2022 09:05
          0
          Почти все современные военные конфликты имеют такое соотношение. Что Югославия, что Ирак и т.д.
        10. Luenkov
          Luenkov 25 September 2022 21:12
          0
          1: 10 получаетя... И если не бпосать под Киев на Ура... то и 1: 20 светило.
      3. Ludmila Myshkina
        Ludmila Myshkina 21 September 2022 11:35
        -1
        Dheweke nganggep awake dhewe bakal dikalikake paling ora loro. Dibagi mungsuh nganti loro
      4. Iline
        Iline 21 September 2022 11:53
        -2
        Data resmi babagan kerugian wiwit wiwitan operasi ing wilayah Saratov nganti saiki
        Nganti saiki, pati 122 warga wilayah Saratov, sing nindakake tugas militer ing wilayah Ukraina, wis dikonfirmasi kanthi resmi.
        https://www.vzsar.ru/news/2022/09/21/na-territorii-ykrainy-pogib-specnazovec-iz-krasnoarmeyska.
        Ngelingi wilayah iki dudu sing paling gedhe ing Rusia, mula samar-samar dipercaya tokoh sing diumumake.
        1. Victor Jnnjdfy
          Victor Jnnjdfy 21 September 2022 23:38
          +6
          Yen kita miwiti saka populasi wilayah Saratov, total mundhut sing matèni (angkatan bersenjata, NG, sukarelawan) saka Rusia 7 wong. Wilayahe ora cilik. Populasi Rusia ana 750 yuta, lan populasi wilayah kasebut 150 yuta jiwa.
          Yen, lagi nulis ing ngisor iki, ing wilayah Yaroslavl. 40 wong sing tiwas, banjur total kerugian kanggo wong sing tiwas ana 4.
          Pranyata kita ora ngapusi lan ngurus personel.
          Warriors saka Donetsk lan Luhansk, aku pracaya, bab 5.5 ewu mati.
          Kedaden aku ngerti, contone, ing desa cedhak Ivano-Frankivsk 2 jiwa) ing sawijining dina padha nggawa telung mayit "zahisniks".
          1. Iline
            Iline 22 September 2022 08:22
            +2
            Не спорю с вашими аргументами. Скорее всего здесь дело в экономике регионов. Если народу работать негде, а кушать хочется, то находят выход в контрактной службе. Отсюда и такие контрастные цифры потерь по регионам. Не удивлюсь, если потери уроженцев Москвы, например, окажутся тоже ниже.
            1. Victor Jnnjdfy
              Victor Jnnjdfy 22 September 2022 09:58
              +1
              Не только экономика, но и менталитет жителей различных регионов. А ещё места расположения ППД воинских частей. Потери жителей Москвы низкие, в в Пскове или Туле, полагаю, они будут относительно высокие.
      5. Zakirov Damir
        Zakirov Damir 21 September 2022 14:53
        +6
        Kutipan: Nevsky_ZU
        Kutipan saka Nexcom
        Matur nuwun Gusti amarga mung 6000 wong lanang sing mati.
        Ora. Aku ora pengin kita mati maneh - ora!
        Nanging, jujur, ragu-ragu babagan tokoh iki ....

        Lan aku percaya karo kepemimpinan kita. Kira-kira aku panginten sing 1: kanggo 10 Ukrainians. Yen ora, mesthi ana segara video saka Ukrainia, nanging mung gedhe ing musim semi.

        Lan babagan data Zaluzhny ing 1.7.2022:
        "Nanggepi panjalukan saka Dewan Keamanan lan Pertahanan Nasional Ukraina babagan kerugian tentara Ukraina wiwit wiwitan operasi khusus, Staf Umum Angkatan Bersenjata Ukraina ngetokake informasi babagan meh 130 wong sing ora bisa tumindak. .amarga ciloko 1 wong, 2022 prajurit ditawan lan liyane 76640 ilang. Dokumen kasebut nyathet yen iki mung kerugian Angkatan Bersenjata Ukraina, kerugian saka lembaga penegak hukum liyane ora dianggep nalika nyusun. iku."

        Aneh, ta? Ora ana wong sing Shoigu ngumumake kerugian Angkatan Bersenjata Ukraina mung ing garis kontak permusuhan, lan Zaluzhny ngumumake kabeh kerugian - ing garis kontak lan jero ing mburi (contone, mung Zaluzhny sing ngerti. carane akeh wong mati sawise roket teka ing Ivano-Frankivsk).

        Sampeyan ora perlu pitung spans ing bathuk kanggo nemtokake kanggo dangu:
        - nganti telung atus wong saben dina mati ing garis kontak;
        - saka serangan Rusia ing mburi paling 150 wong saben dina.

        Mangkono, kanggo 210 dina operasi (ing September 21.9.2022, 210), ana paling ora 450 * 94 = 500 mati.

        Kanggo saben rong tiwas, ana siji wong cacat. Yen kita multiply 49 * 368, kita entuk 2. Nalika sampeyan bisa ndeleng, iku banget cedhak 98 diwilang lan cukup cocog kanggo 736 sing tilar donya ing 94 Juli 500 saka Zaluzhny.
    2. Egoza
      Egoza 21 September 2022 10:44
      + 14
      Kutipan saka Nexcom
      Nanging, jujur, ragu-ragu babagan tokoh iki ....

      Ingkang utama yaiku angka iki ora mundhak akeh. Durung ana data babagan tahanan. Ora ana sangsi sing ukrovoyaks bakal urip ing panangkaran, nanging sing ngerti apa sing bakal kelakon kanggo wong lanang kita.
      1. Nexcom
        Nexcom 21 September 2022 10:58
        +2
        Wah, Elena! Sampeyan wis ngerti kabeh. Mulane aku ragu babagan tokoh sing diumumake amarga wong-wong sing ana ing panangkaran Svidomite ....
        1. Zoer
          Zoer 21 September 2022 12:31
          -7
          Kutipan saka Nexcom
          amarga wong-wong sing ana ing panangkaran Svidomite ....

          Tambah liyane sing ilang lan ora dingerteni ...
      2. AdAstra
        AdAstra 21 September 2022 11:09
        +2
        Ya, kabeh wong ngerti apa sing kedadeyan karo tahanan kita.
      3. Petr_Koldunov
        Petr_Koldunov 21 September 2022 11:15
        +6
        Quote: Egoza
        Ora ana keraguan manawa ukrovoyak bakal urip ing panangkaran

        Lha iki nek wong Sumeria dhewe ora melu-melu :))
        Ing kana, kanggo loro shelling Yelenovka, ukrovermacht nyuwek meh kabeh prajurite dhewe ing mburi bar ...
      4. Zoer
        Zoer 21 September 2022 12:32
        -11
        Quote: Egoza
        Ora ana keraguan manawa ukrovoyak bakal urip ing panangkaran,

        Sampeyan ora ngerti musisi ...
    3. neworange88
      neworange88 21 September 2022 10:44
      -4
      Ing tataran wiwitan, Angkatan Bersenjata Ukraina kira-kira 201-202 ewu wong. Sajrone wektu iki, luwih saka 100 ewu mundhut. Ing wektu sing padha, wong mati - 61 ewu 207 wong lan sing tatu - 49 ewu 368 wong

      - tambah kepala Kamentrian Pertahanan.


      Inggih, ayo kang ngomong aku pracaya ing rasio mundhut saka 1 kanggo 10. Lan aku bakal nambah nul kanggo linuwih. aran Nanging iki mung anggepanku, sing jelas ora ana sing duwe data sing tepat.

      Minggu iki, data resmi muncul babagan kerugian Angkatan Bersenjata Ukraina saka laporan Panglima Zaluzhny menyang Sekretaris NSDC Danilov. Miturut laporan iki, kerugian Angkatan Bersenjata Ukraina yaiku 76 tiwas, 640 tatu, 42 tahanan, 704 sing ilang lan 7 sing ora ana ing pertempuran. Nanging, siji uga kudu njupuk menyang akun kasunyatan sing Zaluzhny menehi data istimewa ing Angkatan Bersenjata Ukraina, lan ing saliyane iki, tatanan nasional melu ing permusuhan, akeh kang kagolong ing Garda Nasional, lan iki temen beda. departemen. Lan unit pertahanan wilayah aktif dikirim menyang ngarep, karo Angkatan Bersenjata Ukraina wis sregep plugging bolongan ing garis ngarep akhir-akhir iki. Akibaté, industri pertahanan ngalami kerugian sing cukup serius, nanging uga ora katon ing statistik Angkatan Bersenjata Ukraina.


      Mulane, 76 wong mati, 122 kerugian sing ora bisa dipulihake lan 191 total kerugian, bebarengan karo sing tatu, dudu kerugian total pasukan Ukraina ing ngarep.

      Kerugian total bisa dadi siji lan setengah nganti kaping pindho.

      Nanging, malah 122 ewu losses irretrievable dituduhake ing laporan Zaluzhny akeh banget kanggo Angkatan Bersenjata Ukraina. Iki meh setengah saka gaji asli (280 ewu).

      https://amfora.livejournal.com/771444.html

      Lan iki mung data sing disepelekake saka Angkatan Bersenjata Ukraina dhewe, sing cocog kanggo wektu iki 2-3 wulan kepungkur.

      Ana sawetara tatu ing Angkatan Bersenjata Ukraina, alesan kanggo kang ciloko domestik.
      Uga, tatu sing ditampa nalika perang kudu didaftar minangka ciloko domestik supaya ora mbayar keuntungan sing dibutuhake: prentah kasebut menehi tekanan marang para dokter lan militer dhewe.

      Ayo ngelingake, babagan peralatan ulang massal rumah sakit sipil ing rumah sakit militer ing Nikolaev walikota kutha Snigirevka saka wilayah Nikolaev sing dikuwasani dening Rusia sing dilaporake sadurunge.


      Sumber: https://rusvesna.su/news/1663732805
    4. Sergey Egorov_3
      Sergey Egorov_3 21 September 2022 10:46
      +8
      gubernur laporan nalika panguburan njupuk Panggonan, bab 40 wong tilar donya ing wilayah Yar kita, ing asas, kudu ana kira-kira losses kuwi, nanging paling kamungkinan ora nimbang LDNR, padha duwe statistik dhewe nganti Unit dadi bagéan saka tentara Rusia
    5. Squelcher
      Squelcher 21 September 2022 10:52
      + 19
      Maca antarane garis mung angkatan bersenjata, lan pasukan keamanan, lan sukarelawan? Lan apa sing dimobilisasi saka DNR lan LNR? Padha ora ngedika bab, nanging iki uga kita losses. Good luck wong ing ngarep ing perang nglawan reptil saka Ukrainia-NATO neo-Nazisme.
      1. Skorobey
        Skorobey 21 September 2022 11:27
        +5
        Garda Nasional minangka bawahan komando tentara ing zona NVO. Dadi padha ngetung. Sukarelawan mlebu kontrak karo MoD supaya uga. Pangecualian yaiku sukarelawan ing republik.
    6. Plate
      Plate 21 September 2022 10:54
      +8
      Kutipan saka Nexcom
      Matur nuwun Gusti amarga mung 6000 wong lanang sing mati.

      Ing mratelakake panemume, iki, kanggo sijine iku mildly, dofiga.
      1. Nexcom
        Nexcom 21 September 2022 11:05
        +2
        ya akeh. Nanging matur nuwun marang Gusti Allah sing ora 60, lan malah luwih, ora 000 - iku apa temenan.
        1. Plate
          Plate 21 September 2022 11:17
          -1
          Kutipan saka Nexcom
          Nanging matur nuwun marang Gusti Allah sing ora 60, lan malah luwih, ora 000 - iku apa temenan.

          Inggih, 60 mesthine mung kerugian. Malah 000 iku setengah saka apa sing ilang ing 6 taun perang Afghan. Lan iki kanggo 000 sasi. Saiki ora mungkin iki kudu ditindakake, nanging yen kabeh wis rampung, prentah kasebut kudu takon pitakonan sing serius.
          1. Mikhail Drabkin
            Mikhail Drabkin 22 September 2022 01:41
            +7
            piring:
            Dmitry Karabanov:
            Bokong pinter:
            Malah 6 iku setengah saka apa sing ilang ing 000 taun perang Afghan

            —-Afghanistan - quasi-kolonial, ekspedisi perang kontra-gerilya. Ora ana trenches lan trenches, wilayah benteng, utawa peralatan mungsuh abot.

            --- Perbandingan kerugian perang Afghan lan Ukrainia pancen salah.
            1. Plate
              Plate 22 September 2022 09:27
              +1
              Какая разница, что там было? Я к тому, что даже это народ переживал тяжело, на сколько я знаю. А с тех пор мы только размякли. Какая реакция будет сейчас?
              1. Santa Fe
                Santa Fe 23 September 2022 06:27
                0
                А с тех пор мы только размякли

                Мы все наоборот стали психологически сильнее

                Вспомните, как вся страна переживала за судьбу 118 подводников Курска. И как все быстро забыли про Москву, со штатным экипажем 500 чел.
          2. alexy sidaikin
            alexy sidaikin 23 September 2022 06:59
            -1
            К смертям на дорогах мы же привыкли и вообще не паримся по этому...
    7. lopvlad
      lopvlad 21 September 2022 11:09
      -1
      Kutipan saka Nexcom
      Aku ora pengin kita matèni luwih


      Ora ana sing kepengin lan mulane dheweke ngumumake ora umum nanging mobilisasi parsial. Sawise kabeh, yen sampeyan njupuk kabeh wong kaya ing Ukraina, banjur angka mundhut bakal dadi urutan gedhene sing luwih dhuwur + outcry umum, amarga ing Rusia, ora kaya Ukraina kanthi total ukrocensorship , sampeyan ora bisa ndhelikake mundhut kuwi.
    8. Nikolaevich I
      Nikolaevich I 21 September 2022 11:09
      0
      Kutipan saka Nexcom
      Matur nuwun Gusti, mung 6000 wong lanang sing tiwas

      Aja nyebut asmane Gusti tanpa guna! mandheg Aku ora ngerti sapa-sapa, nanging tembung sampeyan nggegirisi aku!
      1. Nexcom
        Nexcom 21 September 2022 11:12
        -1
        Lan aku dibaptis. Lan ora ateges tembung abang kasebut.
    9. Protey
      Protey 21 September 2022 11:11
      -2
      Miturut anggepanku, 9000. Becik yen tokoh Kementerian Pertahanan bener.
    10. pinter bokong
      pinter bokong 21 September 2022 11:32
      -5
      Sajrone 10 taun perang ing Afghanistan, 15 ewu tiwas
    11. Ludmila Myshkina
      Ludmila Myshkina 21 September 2022 11:32
      +2
      multiply dening paling ora loro. tokoh resmi kanggo losses sing tansah underestimated. lan loro mung amarga ing garis ngarep, utamané disebut DPR, LPR, Wagnerites, Cossacks, lan sukarelawan liyane.
    12. tutup segara
      tutup segara 21 September 2022 11:37
      0
      Matur nuwun Gusti amarga mung 6000 wong lanang sing mati.


      Aja nyenyamah ing kene. Lan aku ora menehi saran, paling ora ing situs iki, kanggo uncalan tembung bebas lan bebas operate karo tokoh mundhut. Akeh veteran saka pangkalan militer komunikasi ing kene, sing ngerti rega kelangan saben prajurit, bawahan lan kanca, anggota kru, ora saben wong bisa ngerti makna tembung sampeyan, tb. sakperangan alesan, sampeyan nyatakake piye wae clumsily lan ora cukup ing Russian, saéngga kanggo interpretasi pindho ing masalah sensitif kuwi. 6000 punika kathah, malih, iku ora biso ditompo lan kritis, lan malah considering sing iki personel lan personel militèr dilatih profesional, lan malah considering sing ing pungkasan, ing 7 sasi perang.
    13. Ritter Runkel
      Ritter Runkel 21 September 2022 11:46
      +2
      Maskirowka
      "Dheweke ora ngerti apa-apa.
      Dicht überzogen Obelisken die Erde, ewige Feuer flammten auf,es senkten sich Fahnen....
      Und ing der Fahnen Rot
      leuchtet das Gedenken:
      Erhaben...
      Sergey Polikarpow
    14. g1v2
      g1v2 21 September 2022 15:21
      +3
      Iki MO. Kajaba iku, kerugian korps NM saka republik diterbitake. Plus sawetara saka National Guardsmen lan musisi. Nanging ing kasus apa wae, angka kasebut cukup ditrima. Dheweke nuduhake yen dheweke peduli karo wong.
    15. Elena Zakharova
      Elena Zakharova 21 September 2022 19:13
      -1
      Shoigu salah ngumumake kerugian Angkatan Bersenjata Ukraina.
      Angka-angka sing dituduhake dheweke ora kalebu wong-wong sing tetep ana ing sawah lan perkebunan alas.
      Ing kasunyatan, ora ana sing ngetung, nanging ana ewonan lan ewonan.
    16. Pecinta Hiu
      Pecinta Hiu 22 September 2022 06:34
      +1
      Я уже писал недавно,слушал Казакова ,он говорил по потерям. Это было месяца полтора назад. По РФ было порядка 3500 двухсотых,по ДНР 2500, ЛНР поменьше,порядка 1500.ЧВК не говорил. И еще смотрел таблицу,цифры примерно совпадают по погибшим,одно удивило, соотношение раненных к погибшим 1;5 , а не 1;3 как принято считать. Видимо много минновзрывных и осколочных ранений. Это у нас. Причем пик потерь был в марте-апреле,потом пошло в низ. Таблицу видел в телеге ,у кого не буду говорить,не помню точно. Раненых 90% возвращается в строй,это уже у Поддубного в телеге. Медики наши,низкий им поклон,поклон так же ребятам,которые оказывают сразу первую помощь и эвакуируют во время.
    17. Kumbang1991
      Kumbang1991 22 September 2022 09:01
      0
      Не упомянуты безвести пропавшие, которые в большинстве своём уже погибли. ЛДНР, музыканты, россгвардия тоже имеют раненых, пропавших безвести и убитых.
      Про количество пленных не упоминалось.

      Это "большая война", потери у всех сторон соответствующие. Идёт она 7 месяцев.
      Просто так в первой волне мобилизации 300.000 военспецов мобилизировать не будут.
    18. sentaniel
      sentaniel 22 September 2022 18:29
      0
      Вероятно эта цифра потерь только МО. Потери ЛДНР, ЧВК и прочее не учтены.
    19. Alexander Minkyu
      Alexander Minkyu 25 September 2022 01:06
      -1
      А ты педивикию почитай: там у украинцев погибло 5000, у нас 70000-80000
  2. Trapp1st
    Trapp1st 21 September 2022 10:38
    + 20
    kerugian klompok Rusia ing NWO, wiwit tanggal 24 Februari 2022, ana 5937 wong.
    Memori langgeng kanggo para pahlawan sing gugur.
    1. SKVichyakow
      SKVichyakow 21 September 2022 10:43
      + 16
      Ingkang utama yaiku supaya ora muspra lan dilalekake. Puji lan pakurmatan marang wong-wong mau.
  3. Tjecktjeck
    Tjecktjeck 21 September 2022 10:40
    +2
    Aku tormented dening mamang samar. Malah tanpa njupuk menyang akun PMCs lan mobiles.
    1. Trapp1st
      Trapp1st 21 September 2022 10:46
      -3
      Malah tanpa njupuk menyang akun PMCs lan mobiles
      Lan tanpa Kamentrian Dalam Negeri lan sukarelawan.
      1. Komentar wis dibusak.
        1. Trapp1st
          Trapp1st 21 September 2022 11:00
          -4
          Formasi Cossack lan divisi regional liyane
          Mesthi wae, aku bisa salah, nanging Cossacks minangka warga sing kerja sama karo macem-macem lembaga penegak hukum saka polisi lalu lintas menyang Angkatan Bersenjata RF, sing regional minangka sukarelawan ing Angkatan Bersenjata RF.
  4. Uprun
    Uprun 21 September 2022 10:40
    +3
    Yen, mesthi, bakal luwih akeh karo pasukan sekutu lan PMC ...., sayangé ...., nanging kita duwe apa sing kita duwe, kita kudu luwih maju ...
  5. Mikhail Sidorov
    Mikhail Sidorov 21 September 2022 10:41
    -5
    mung tiwas dening Angkatan Bersenjata Ukraina ilang luwih saka 60 ewu wong.

    Lha, pancen apike yen padha ngomong sing bener.
  6. Marine engineer
    Marine engineer 21 September 2022 10:42
    +1
    "... kerugian klompok Rusia ing NWO, wiwit tanggal 24 Februari 2022, ana 5937 wong."

    Mundhut allies, Aku ora kurang.
    1. Skorobey
      Skorobey 21 September 2022 11:54
      +3
      Kapitunan militer lan sipil DPR ing domain umum.
    2. Vladimirsky
      Vladimirsky 21 September 2022 12:55
      -1
      Saliyane sekutu, ana uga kerugian saka Garda Nasional (ing 2 wulan pisanan - ageng) + Akhmat-brigade mesthi ora ngindhari kerugian, lan Wagnerites uga, sayangé, ora langgeng ..
  7. dimbasic
    dimbasic 21 September 2022 10:43
    +2
    kaping telune, sing kapisan seminggu mengko
  8. roket757
    roket757 21 September 2022 10:45
    +7
    Statistik PERANG sing nggegirisi ... lan apa wae sing sampeyan sebut, "statistik" iki bakal nambah!
  9. apoteker
    apoteker 21 September 2022 10:51
    0
    Ing beyo saka losses kita - isih bali lan kasebut, nanging kanggo ngerti losses mungsuh, mbokmenawa, sampeyan mung bisa kira-kira; malah sawise perang, iku bakal njupuk wektu dawa kanggo count lan ngerti. Kajaba iku, aku ngerti, ora ana korban jiwa ing antarane warga sipil ...
  10. Victor Dubovitsky
    Victor Dubovitsky 21 September 2022 10:55
    +1
    Kutipan saka Zoer
    1:17 bener dianggo. Sanajan 1:10 minangka crita sadurunge turu. Ing ora ana konflik liyane ing sajarah rasio kuwi ora lan ora.
    Pracaya luwih. Amin...

    Aja pracaya maneh. Ndaftar dadi sukarelawan kanggo njaluk konfirmasi langsung saka ngarep. Yen sampeyan tetep urip, laporan maneh.
  11. Dmitry Karabanov
    Dmitry Karabanov 21 September 2022 10:57
    0
    Enem ewu mundhut langsung, plus ora kurang kanggo sukarelawan, guardsmen lan "musisi". Mulane, kurang luwih setengah ewu tatu. Ya, kerugian kasebut bisa dibandhingake karo kabeh kampanye Afghan. Saiki, ana wong liya sing mangu-mangu yen ana perang sing nyata, lan "Ukrainia" dudu petani nganggo pitchforks? Muga-muga printah kita ngerti yen kita ngadhepi mungsuh sing kuwat kanthi dhukungan saka kabeh NATO - dadi "hatting" ora pantes ing kene! Lan carane ora ngelingi V.I. Lenin karo "luwih apik kurang - nanging luwih apik." Muga-muga mobilisasi sing diumumake bakal dibarengi karo karya kanggo jenuh LBS nganggo peralatan militer lan ngatur infrastruktur militer modern (lan dudu "rezim NOR" sing ora dingerteni). Inggih, paling ora transfer sebagian saka urip negara menyang "jalan militer" iku penting, karo expulsion saka wayang IMF lan sembarang "liberal" saka urip umum saka Pemerintah!
    1. bulat
      bulat 21 September 2022 11:05
      0
      Rasio tatu nganti mati kira-kira siji nganti telu.
    2. Petr_Koldunov
      Petr_Koldunov 21 September 2022 11:20
      -1
      Kutipan: Dmitry Karabanov
      Saiki, ana wong liya sing mangu-mangu yen ana perang sing nyata, lan "Ukrainia" dudu petani nganggo pitchforks?

      Nanging ora ana sing ngira :)) Apa sing diterangake sadurunge 2016-17 ... wolung bedhil kanggo kabeh batalyon - kartrid pungkasan ing saben bedhil.
      Lan saiki dheweke dadi prajurit geger, bersenjata nganggo senjata NATO, lan kanthi dhukungan saka blok NATO kabeh iki. Mulane, mesthi, ora ana topi, kajaba kanggo njaga sirah saka kadhemen!
  12. bagatur
    bagatur 21 September 2022 10:57
    -5
    5937 ...??? Apik banget kanggo dipercaya!
    1. Zheka-Filimonov
      Zheka-Filimonov 21 September 2022 13:13
      -5
      Lan pira sing ilang? Lan 500x? 300x?
    2. Sergeyj1972
      Sergeyj1972 22 September 2022 10:27
      +1
      В каждом субъекте федерации всегда сообщается о похоронах погибших бойцов. Если суммировать цифры, то так и получается. Естественно, это потери только МО РФ. Здесь не учтены потери Народных милиций ЛДНР, ЧВК. Насчёт Росгвардии точно не знаю, учитываются ли её потери отдельно или вместе с Вооружёнными Силами.
  13. Vladimir Vladimirovich Vorontsov
    Vladimir Vladimirovich Vorontsov 21 September 2022 10:57
    +5
    ***
    Ayo padha ngelingi kabeh wong kanthi jeneng
    kasusahan
    elinga
    kang...
    Iku perlu -
    ora mati!
    Iku perlu -
    urip!
    Eling-eling
    bangga lan lurus
    sing mati berjuang...
    Ana
    apik banget:
    lali
    Babaging kula!...


    ***
  14. Negruz
    Negruz 21 September 2022 10:59
    +3
    Ora kaping pindho, nanging katelu ....
    Sing pisanan sawise minggu pisanan, sing kapindho - sawise 4 minggu ....
  15. Vladimir M
    Vladimir M 21 September 2022 10:59
    -1
    Minangka Shoigu ngandika, kita duwe meh kabeh brigade saka pasukan lemah siaga pertempuran pancet, lan aku nampa Bunch saka minuses kanggo mangu-mangu ing Staff saka brigade iki miturut negara "jaman perang". Wikipedia ujar manawa ing pasukan darat kita duwe 280 ewu personel (Aku ngakoni manawa Wikipedia ngapusi), saiki dheweke pengin nelpon 300 ewu liyane - pitakonan ing ngendi ngirim nomer iki lan ing ngendi entuk kabeh peralatan kanggo iki? Nggawe tim anyar lan njupuk peralatan saka panyimpenan?
    1. Nastia Makarova
      Nastia Makarova 21 September 2022 12:14
      -3
      iki bakal utamané kanggo peralatan saka panyimpenan, sawetara bakal dikirim menyang pasukan aktif
      1. Vladimir M
        Vladimir M 21 September 2022 12:22
        -1
        Iku salah siji bab kanggo understaff brigade ana (Shoigu ngandika yen ing brigade aktif saka SV saka kesiapan pertempuran pancet lan kabeh iku nggoleki - ana cukup personel lan peralatan), iku prakara liyane kanggo ngrampungake Unit anyar lan kondisi apa. peralatan ana ing panyimpenan.
        1. Nastia Makarova
          Nastia Makarova 21 September 2022 12:36
          -3
          mobilisasi ora bakal langsung dibuwang menyang ngarep, dheweke bakal dilatih nganti pirang-pirang wulan, ing kana peralatan bakal teka saka panyimpenan.
    2. Sergeyj1972
      Sergeyj1972 22 September 2022 10:32
      0
      Это численность Сухопутных войск как вида вооружённых сил. А у нас есть сухопутные части вне Сухопутных войск. Это мотострелковые, танковые, ракетные и артиллерийские полки и бригады Северного флота, Черноморского флота (в Крыму), Балтийского флота ( в Калининградской области). Причём речь идёт не о морской пехоте. Плюс ВДВ, которые в армиях большинства стран входят в Сухопутные войска, у нас являются отдельным родом Вооружённых сил (наряду с РВСН).
  16. Vladimirsky
    Vladimirsky 21 September 2022 10:59
    -2
    Konashenkov babak saben dina mundhut saka Angkatan Bersenjata Ukraina 200-300-400 ing siji hit? sepisan seminggu apik luck, nanging saben dina 6 sasi? iku ora nyata, mulane ora ana iman.
    1. Piramidon
      Piramidon 21 September 2022 11:16
      0
      Kutipan: Vladimirsky
      Konashenkov ngubengi saben dina kekalahan Angkatan Bersenjata Ukraina

      Lan carane ngetung kanthi akurasi 1 wong?
      1. Vladimir M
        Vladimir M 21 September 2022 11:33
        -2
        Dheweke uga bisa ngetung persentase.
    2. Pecinta Hiu
      Pecinta Hiu 22 September 2022 06:42
      +1
      Есть сноска, потери прогнозируемые. Не врет он,есть методика расчетов потерь на залп, снаряд,пули,выпердеж и т.д.
  17. tank64rus
    tank64rus 21 September 2022 11:00
    +2
    Foto laporan Zaluzhny menyang kantor Zelensky diterbitake. Ing kana, angka kasebut rada beda - 76 ton saka 42th lan XNUMX ton sing tatu. Cathetan ana nuduhake yen iki tanpa njupuk menyang akun losses pertahanan lan struktur daya liyane. Dadi, rasio kerugian diamati ing perkara iki.
  18. urs
    urs 21 September 2022 11:01
    +1
    Aku setuju, nomer cukup alam, ngapura kula wong mati recourse .Ngajeni lan ngurmati.
    Nanging perang perang ing kene, ora ana korban jiwa, mesthi, kanthi ngitung total kerugian, jumlah kasebut kudu ditambah paling ora rong. badut anti perang njerit.
    Muga-muga mobilisasi parsial ora bakal nyebabake gelombang "anti-perang" lan pilihan kasebut ora adhedhasar prinsip saben wong ing "tungku". sedulur umume.
  19. faiver
    faiver 21 September 2022 11:08
    +1
    Sugeng ndalu para prajurit ingkang gugur....
  20. Vladimirsky
    Vladimirsky 21 September 2022 11:11
    +3
    Kita kudu ngadhepi bebener: 5937 mati saka Kementerian Pertahanan Federasi Rusia + babagan jumlah sing padha (yen ora luwih) bakal diwenehake dening Pasukan Pengawal Nasional, Wagnerites lan LDNR .....
  21. Tagan
    Tagan 21 September 2022 11:14
    +2
    Kutipan saka Zoer
    1:17 bener dianggo. Sanajan 1:10 minangka crita sadurunge turu. Ing ora ana konflik liyane ing sajarah rasio kuwi ora lan ora.
    Pracaya luwih. Amin...

    Apa sampeyan wis nganalisa kabeh konflik? Ana malah luwih rasio.
  22. TEX-50
    TEX-50 21 September 2022 11:16
    -6
    Angka-angka kasebut bisa diduga ing salawas-lawase.
  23. iki odessy
    iki odessy 21 September 2022 11:17
    0
    iku perlu kanggo ngerti -5937 iki personel militèr saka Federasi Rusia. DPR nerbitake kerugiane, ora kelingan persis data paling anyar, sekitar 3000, LPR ora nerbitake, nanging bisa digandhengake karo kerugian DPR - iki uga 3000. Total - kira-kira 14. Kapisah, Shoigu ora bisa nyathet wong-wong mau, mundhut penjaga, FSB lan liya-liyane. Dadi 000-15 16. Bisa uga ana 000-40 50 sing tatu. Sing liyane padha tundha karo build-up saka grup supaya dijupuk wilayah saka lokasi sing disebut. "dhuwur-presisi" Amerika, uga kanthi sumber mobilisasi, kerugian bakal tambah akeh. Sampeyan ora bisa nyathet kesalahan TOTAL kanthi mundurake pasukan saka cedhak Kyiv lan saka Chernobyl. Nyatane, Angkatan Bersenjata Ukraina lan pamrentah Ukraina wis mbalekake kabeh kanggo kepemimpinan lan kepenak. Plus penasehat. Cetha saiki sing anjog saka Lviv ora padha
  24. Belopolyak
    Belopolyak 21 September 2022 11:18
    +2
    Nanging aku ora ngandel, apa sing diomongake sapa wae, statistik kasebut katon kaya spit ing pasuryan. Kabeh apik, iku ngapusi. Sadulur 4 sasi ana ing 2 dina pisanan 72 ilang saka 90 amarga komandan ora kompeten. Saka wong-wong sing lunga menyang kana, 3 sing slamet, kalebu adhine. Bapake, pakdheku, uga mrana amarga anake. Aku mlebu detasemen Bar-10. Ing Rostov, nalika sadurunge budhal, para pengawal mburi kaget - "Bar-10? Apa sampeyan kabeh dipateni? , mesthine aku ngapusi, nanging aku percaya karo sedulurku lan aku ngomong kaya ngono. Rungokake kanca-kanca sing Ana ing kono lan apa sing diomongake. Uga, sing duwe kanca sing dadi dokter sing ana ing perjalanan bisnis utawa dadi sukarelawan (akeh sing teka ing kono tau nulungi awake dhewe, kanthi biaya dhewe lan critane uga ora cocog karo statistik. ).
    1. Navodlom
      Navodlom 21 September 2022 11:50
      +1
      Kutipan: Belopolyak
      Sadulur 4 sasi ana ing 2 dina pisanan 72 ilang saka 90 amarga komandan ora kompeten. Saka wong-wong sing lunga menyang kana, 3 sing slamet, kalebu adhine.

      Ing arah apa?
      Ing sasi apa?
      1. Belopolyak
        Belopolyak 21 September 2022 12:04
        0
        Pertengahan Mei nganti pertengahan September. Pandhuan beda-beda, dheweke ora ana ing sak panggonan (Umum, dheweke wétan, ing wilayah Kherson ora). Kita ora ngomong akeh ing wayahe, telpon dhewe ilang ing minggu pisanan, ing "barak" (ing ngendi padha dumunung) saka seni, iku Bejo sing kabeh wong ing dalan metu ing wayahe. Komunikasi liwat telpon umum, telpon biasa. Mbuwang telpon lan nelpon maneh. Ya, lan padha wedi kanggo aktif nggunakake sambungan. Sesi komunikasi cendhak. Dheweke kudu mulih dina iki utawa sesuk.
        1. Navodlom
          Navodlom 21 September 2022 12:09
          +1
          Kutipan: Belopolyak
          Arah beda, ing sak panggonan dheweke ora

          Aku takon khusus babagan kerugian kasebut sajrone rong dina.

          Kutipan: Belopolyak
          Kita ora ngomong akeh ing wayahe, telpon dhewe ilang ing minggu pisanan, ing "barak" (ing ngendi padha dumunung) saka seni, iku Bejo sing kabeh wong ing dalan metu ing wayahe. Komunikasi liwat telpon umum, telpon biasa. Mbuwang telpon lan nelpon maneh. Ya, lan padha wedi kanggo aktif nggunakake sambungan. Sesi komunikasi cendhak

          Apa sampeyan pengin ujar manawa angka kerugian sing sampeyan ucapake ing ndhuwur, dheweke ngandhani kanthi telpon?
          1. Belopolyak
            Belopolyak 21 September 2022 12:24
            -1
            Vladimir, aku ora takon panggonan tartamtu. Aku ora bisa ngomong. Tanggale ...... kiro-kiro tanggal 19-23 Mei iki. Aku mung bisa ngerti saka apa mengko ngandika iku salah siji ing Donetsk utawa Luhansk, amarga. Dheweke ora Kherson, nanging mengko ing Zaporozhye. Lan ya, dheweke nyuarakake nomer kerugian ing telpon, nalika dheweke isih lungguh ing lapangan kasebut, dheweke lan karo sapa wae dheweke nyoba golek sambungan ing daratan supaya bisa dielingake saka papan jagal iki. Tanpa tutup lan ora ana artine posisi. Miturut cara, dheweke pungkasane mundur, nglanggar "urutan" lan ora gelem bali (ora ana pengadilan kanggo iki, sanajan komandan sing mabuk ngancam. dheweke, dheweke ora gelem). Rincian kasebut diwenehake marang aku mengko. Aku ora duwe apa-apa maneh kanggo nambah. Mesthine, dheweke ngomong karo bapake, bibi saka papan asale lan sedulur Krimea, uga adhine. Adhiku nelpon kula dina lan takon apa aku duwe wong kanggo kontak bab iki.
      2. Belopolyak
        Belopolyak 21 September 2022 12:10
        -1
        Vladimir, aku bakal nambah, khusus babagan kasus iki sing sampeyan pilih, pamanku, liwat registrasi militer lan kantor pendaftaran, kasil miwiti mriksa komandhane. Aku ora ngerti carane iku rampung, nanging padha miwiti iku manawa (uga, utawa padha ngandika mangkono, shrugging iku mati). Kasunyatane dheweke dikirim menyang lapangan terbuka kanggo nyekel jabatan. Ing ngendi ana tambang lan kabeh ditembak, saka kerugian kasebut lan ngupaya kaadilan liwat registrasi militer lan kantor pendaftaran.
        1. Navodlom
          Navodlom 21 September 2022 12:15
          +6
          Kutipan: Belopolyak
          Vladimir, aku bakal nambah, khusus babagan kasus iki sing sampeyan pilih, pamane, liwat registrasi militer lan kantor pendaftaran, kasil miwiti mriksa para komandhane. Carane rampung, aku ora ngerti, nanging mesthi diwiwiti.

          Kepiye carane bapak ngerti babagan kerugian, ora ana sing takon ing kantor registrasi lan pendaftaran militer?
          Kaping pisanan, kantor registrasi lan pendaftaran militer kudu njaluk data babagan kerugian, sing dilapurake dening bapake petugas.
          Kanthi mundhut 90% personel (miturut sampeyan), ora ana komandan sing luwih dhuwur sing bakal takon?

          Nyuwun pangapunten, Belopolyak, nanging saben komentar sampeyan nuwuhake pitakon.
          1. Belopolyak
            Belopolyak 21 September 2022 12:26
            -2
            Mungkin padha takon, utawa ora, nanging ora ana sing diukum. Ngomong apa sing ya takon utawa ora, ora takon, aku ora bakal. Amarga aku ora ngerti.
          2. Belopolyak
            Belopolyak 21 September 2022 12:42
            0
            Yen sampeyan ora ngandel marang tembungku, ayo yen sampeyan bisa ngerteni nasib komposisi pisanan saka detasemen Bars-10. Khusus, aku ngomong babagan jeneng. Sampeyan kabeh mamang lan ora percaya, sampeyan mung bisa nutup mripat kanggo bebener sing ora disenengi. Nyatakake bot utawa wong liya. Dare Bras-10, goleki. Nanging rincian crita sing diterangake, sayangé, aku ora bisa ngomong kabeh, pisanan, ora ana jawaban kanggo sawetara pitakonan, amarga padha ora dicritakake maneh. Aku, ora kaya sampeyan, ora takon marang tembung sanak. Inggih, amarga sampeyan wis nemtokake jeneng samaranku ing situs kasebut (sing, kanthi cara, wiwit umur 14 taun), uga, aku bakal nerangake saka Polandia Belarusian, luwih tepat, Polessye, ing sisih bapak. Mulane, aku teka nganggo jeneng samaran kanggo aku ing situs iki. Aku ora duwe pandangan kiwa, kaya aku ora nggandhengake aku karo "kulit putih" ing jaman revolusi.
            1. Navodlom
              Navodlom 21 September 2022 12:47
              -1
              Kutipan: Belopolyak
              Yen kowe ora percaya karo omonganku

              Kutipan: Belopolyak
              Sampeyan kabeh mamang lan ora percaya

              Ora apa-apa.
              Elek banget dadi wong sing gampang ditipu saiki. Lan nalika iku apik?

              Kutipan: Belopolyak
              amarga sampeyan wis nemtokake jeneng samaran situsku (sing, kanthi cara, wiwit umur 14 taun), uga, aku bakal nerangake saka Polandia Belarusian, dadi luwih tepat Polessye, ing sisih bapak.

              Sampeyan mangertos bener.
              Willy-nilly narik kawigaten.
              Lan sanajan panjelasan sampeyan mangsuli pitakon sing ora ditakoni, sampeyan dhewe ngerti apa asosiasi jeneng samaran sing dipilih.
    2. Pecinta Hiu
      Pecinta Hiu 22 September 2022 06:55
      +1
      Вам не то что не верят,просто тут ситуация такая,я на своем примере расскажу. Один раз у нас потери были,разовые,за 10 минут 17 человек, 200 х, в упор расстреляли из засады. Через неделю ,уже в Кабуле говорили,офицеры,медсестры,служащие,т.е те,вроде как из первых рук , ..... 56 бригаде ,слушал,недавно наваляли,трупов куча,причем виноваты офицеры,не прикрытия,ни разведки,короче их под трибунал отдали. Родственники в Союзе ,сами представьте,что говорили. На самом деле, спускалась группа к броне,забрали сухпай,бп,воду и начали подниматься, их уже ждали,броня ушла,ну и все. Офицер погиб вместе с ними,старший. Комбата сняли.
    3. Komentar wis dibusak.
      1. Belopolyak
        Belopolyak 22 September 2022 11:11
        0
        Про такие пушки не слушал, а вот что на мины попадаются и говорят идти вперед, говорили. У меня историй не так много. Сейчас проверка, с представителем общался, в т.ч. эту тему затронули. Рассказал, тоже что и выше. Она сама в погранвойсках служила (девушка), есть военные знакомые. Так привела пример, знакомый кто там был, с семьей в Казахстан сейчас перебираются и его сослуживцы, кто там был тоже. Командир их раненный лежит, а сослуживцы многие не вернулись(без цифр сказали). Человек побывал там и второй раз не хочет. Ну так вот, еще и он ей и тот же мой брат, говорят оружия много, оснащены хорошо. Причем лучше наших! Брат к слову сказал на 5 наших танков 1 их приходится. Оснащены так, что они их не видят, а они их как на ладони. Как она выразилась на танковые потери, ну про 5 к 1 он ей не говорил (про танки), но с его слов (это она уже перефразировала) 1 к 3 есть, не в нашу пользу. Я не хотел ранее это писать и так недовольных хватает, не хотят слушать не то что официально вещается. А еще люди пусть задумается, там про отряд\роту они слышали или им рассказали, сям рассказали. Так вот рота в основном около 100 и я слышал 1 раз только, что вот пошли и все вернулись (пробыв 1 месяц). В остальных случая потери не маленькие в лучшем случае (двухзначные цифры), но официально, у нас почти их нет.
  25. Jarilo
    Jarilo 21 September 2022 11:21
    -1
    Yen padha teka kanggo ngluwari ing wektu, losses bakal wis kurang.
    Yen kita ora kudu ngenteni dhukungan artileri luwih saka jam, maneh, bakal ana kerugian sing luwih sithik.
  26. Brandashmg
    Brandashmg 21 September 2022 11:23
    -4
    Punika sudut pandang resmi Ukrainia babagan kerugian Federasi Rusia
    1. Roma-1977
      Roma-1977 21 September 2022 11:43
      +9
      Lan saiki ayo padha guess. Yen Federasi Rusia karo LDNR ilang 54 wong mati, mula kita nambahake udakara 480 sing tatu ing angka iki. Total losses rada ngluwihi ALL komposisi kasedhiya saka pasukan NWO. Lan sateruse kanggo kabeh poin liyane. Ditembak mudhun 100 pesawat? Endi reruntuhane, endi pilote? Cetha yen sawetara rolas pesawat pancen ilang, lan kira-kira rolas pilot sing dicekel. Nanging ora tenan rong atus. Apa tegese "tank 000 ilang"? Malah tank sing rusak ora ilang, amarga ndandani asring ditindakake langsung ing lapangan. Tank sing ilang dirusak / diobong saka njero, utawa dicekel mungsuh. Ing endi sampeyan bisa ndeleng 251 tank sing dirusak utawa dicekel Angkatan Bersenjata Ukraina?
      1. Brandashmg
        Brandashmg 21 September 2022 11:49
        +4
        Aku ora Komentar ing data Ukrainia ing sembarang cara, iku mung INFA ing tangan liyane kanggo comparison.
        Lan yen kita ngomong babagan aku pribadi, mula aku ora percaya data resmi saka salah siji sisih.
      2. Dikobraz777
        Dikobraz777 21 September 2022 18:16
        -2
        Lan carane akeh tank ilang sampeyan mikir?
        1. Roma-1977
          Roma-1977 22 September 2022 11:19
          +1
          Я, конечно, не владею информацией. Могу сказать лишь, что ориентировочно украинскую цифру надо на 10 делить. Если считать именно безвозвратно потерянные танки, а не все танки, по которым стреляли и иногда даже попадали.
      3. Komentar wis dibusak.
    2. Vinnibuh
      Vinnibuh 21 September 2022 11:45
      +1
      Desain situs kasebut saka dolanan komputer) lan kanthi informasi sing dituduhake ing kana, ana uga pitakonan
  27. koralevviktor
    koralevviktor 21 September 2022 12:00
    -1
    Aneh. Iku misale jek sing perang galak kaya mengkono, lan mung 6000 mati.
    1. Roma-1977
      Roma-1977 21 September 2022 12:13
      +1
      66 mati. Mung 000 wong Ukrainia. Iki kedadeyan nalika siji sisih duwe kauntungan sing kuat ing penerbangan lan artileri. Sejatine pertempuran infanteri ditindakake ing kelompok cilik, kerugian utama disebabake artileri. Iki dudu Perang Donya Kapisan, ing ngendi divisi infantri kanthi pasukan lengkap karo bayonet sing dipasangake mesthine mlaku ing zona netral ing geni akeh bedhil mesin sing ora ditekan.
      1. koralevviktor
        koralevviktor 21 September 2022 15:48
        +1
        Saka sisih kita, kita entuk kurang saka 1000 wong saben wulan. Eureka wae. Ing NATO, kabeh wong bisa goyang.
  28. yowis
    yowis 21 September 2022 12:39
    +3
    Kerugian paling gedhe, paling mungkin, ing "milisi". Kajaba iku, angka sing diumumake ora nganggep kerugian unit departemen liyane.
    (Ana telung jinis goroh: goroh, goroh, lan statistik ...)
  29. Sergei Lyakhovsky
    Sergei Lyakhovsky 21 September 2022 13:10
    -1
    Saiki malah luwih akeh sing bakal tiba ing kita, dheweke bakal mangsuli karo dheweke
  30. Altman
    Altman 21 September 2022 13:28
    -3
    Salah sawijining tugas kampanye yaiku kerugian cilik saka unit lan langsung dipindhah menyang rumah sakit. Iku aturan, ora bener yen kita ora duwe jumlah prajurit sing tepat. Nanging, aku ora duwe informasi sing tepat babagan sukarelawan, nanging iki bener. am
  31. Pelindung gas lan kumelun
    Pelindung gas lan kumelun 21 September 2022 13:30
    -2
    Kepiye carane bisa dipercaya tokoh kasebut yen malah seminggu ora liwati, amarga sawetara pejabat (ora cilik) ngaku yen ora ana mobilisasi?
    1. Roma-1977
      Roma-1977 21 September 2022 19:21
      -1
      Mbokmenawa, Putin ora nglaporake pikirane menyang kabeh pejabat sadurunge.
      1. Pelindung gas lan kumelun
        Pelindung gas lan kumelun 22 September 2022 10:17
        -2
        В данном случае, не много не мало, а его правая рука не владеет информацией. Я думаю, это не фантазии г-на Пескова были озвучены.
  32. antiput
    antiput 21 September 2022 13:31
    0
    Dheweke mung nyuarakake kerugian tambang pertahanan, paling mungkin.
  33. Semenov
    Semenov 21 September 2022 14:56
    -1
    Ing kasunyatan, WWII mundhut d. b. 1:3 tiwas : tatu. Lan ing kene ana liyane sing mateni, piye wae ora cocog karo data sejarah.
    1. Roma-1977
      Roma-1977 22 September 2022 11:15
      0
      Вероятно, это имеются ввиду тяжёлые ранения, после которых годность к несению военной службы становится ограниченной.
  34. Sagetaus
    Sagetaus 21 September 2022 17:04
    -4
    6000 - tokoh kasebut bakal diketik saka bahan foto-video sing direkam dening wong Ukrainia.
    Cetha yen iki "6000" ora njupuk menyang akun Ldnrovites, nanging sauntara padha wis mowed mudhun kanggo net, ora ana wong liya kanggo nelpon. Dadi, kita mikir pira kanggo nambahake 6 ewu iki kanggo entuk total kerugian, kanthi 10, 20 utawa isih 30.

    PS Ukraina uga ketoke wis nemen underestimated losses, cilik nalika Staff Umum digawe kesalahan ora ing sih, amarga lack of informasi amarga spesifik saka database sasi anyar.
  35. Drleavesee
    Drleavesee 21 September 2022 19:15
    -7
    Ing 5 dina pisanan, Konashenkov ngumumake kerugian meh 500 wong. Komentator kaget sing pracaya yen tentara nyerang nandhang losses 1:10 relatif kanggo mbelo siji, iku dadi metu ora malah tentara kaloro ing donya, nanging ing paling pisanan. Ketoke kok padha mbudidaya, ya.
  36. Shever
    Shever 21 September 2022 19:26
    -1
    Lan yen padha ilang dadi sethitik, banjur apa padha miwiti mobilisasi, m? Chasing karo nomer, lan mung
  37. ALARI
    ALARI 21 September 2022 19:32
    -2
    Paling kabeh padha ngapusi ing WAR, FISHING lan HUNTING, lan mesthi kita pracaya Departemen Pertahanan, dipimpin dening personel militer Shoigu.
  38. NERV
    NERV 21 September 2022 20:01
    -5
    Quote: musorgsky
    Sampeyan ora ngerti sejarah Ukrainia, maca Suvorov dhisik!


    Suvorov - isih nakal kasebut ...
  39. Andrey A
    Andrey A 21 September 2022 21:28
    -2
    Lan ing sisih liya, yen penulis njupuk kerugian saka korps DPR lan LPR ngluwihi kerugian kita lan nganggep kerugian kasebut kanthi kapisah, mula kerugian sing ditindakake dening korps kasebut ing unit Angkatan Bersenjata Ukraina uga kudu dianggep kanthi kapisah ... Yen mangkono, mula bisa ditrima yen total kerugian sing tiwas ing Angkatan Bersenjata Ukraina luwih saka 60 ewu wong lan wis nyedhak - 100 ewu wong (amarga kerugian sing ora dikira saka pasukan saka DPR lan LPR), utamane amarga Menteri Pertahanan kita ora bisa ngetung kerugian Angkatan Bersenjata Ukraina ing wulan September (sewulan isih ana) ...
    1. UAZ 452
      UAZ 452 22 September 2022 07:46
      -1
      Уж поверьте - потери противника никто и никогда не занижает. Обычно ещё и повышающий коэффициент вводят.
      1. Andrey A
        Andrey A 22 September 2022 21:15
        -1
        Я не утверждал, что Шойгу занижает потери ВСУ, но, вы же сами здесь писали, что мы, скорей всего, не учитываем статистику: корпусов ЛНР и ДНР, возможно и "вагнеровцев" и росгвардии и пр. Здесь прямо отмечалось, что потери ополченцев из ЛНР и ДНР значительные, значит воевали они очень активно и потери противника тоже должны быть значительными...Шойгу отчитывался по своему ведомству. - Потери у нас убитыми - 6 тыс, у ВСУ - в 10 раз больше...Все логично... Здесь писали, что потери ДНР - 3 тыс убитыми, потери ЛНР, надо полагать, не меньше...При соотношении один к 10, потери ВСУ убитыми на - 60 тыс человек выше заявленных Шойгу, т.е. 120 тыс и это минимум. Вместе с ранеными потери ВСУ могут достигать - 360 тыс человек, что неплохо согласуется с численность войск ВСУ, реально, на передовой: 200-250 тыс... А где остальные? - Выбили.
        1. UAZ 452
          UAZ 452 22 September 2022 21:21
          -1
          Не сомневаюсь, что украинские потери приведены без разделения - кем, какими формированиями они были нанесены. Насчёт повышающего коэффициента - не хочу спекулировать, но если брать сводки Конашенкова, то мы и укроавиацию уже дважды уничтожили, включая всё, что им поставили из Восточной Европы, но каждый день каким-то образом уничтожаем всё новые самолёты.
          1. Andrey A
            Andrey A 22 September 2022 21:30
            -2
            Ну, так, возможно, уничтожаем самолеты, поставленные не из Европы. А так, повторюсь: Шойгу привел данные по потерям, где потери ВСУ в 10 раз больше российских, потери ЛНР и ДНР - это еще 6 тыс, соответственно потери ВСУ - это еще 60 тыс... Такова логика...
        2. Georgy Sviridov_2
          Georgy Sviridov_2 24 September 2022 17:21
          0
          Республики публикуют понедельные потери, с накопительной за весь период. На июнь в днр потери были 2057 челок убитыми... Понятно что есть ещё пропавшие безвести и убитые в плену фашистами.
          Где-то по 5000 погибло у днр и лнр. У наших где-то 15000, с росгвардией, погранцами, ФСБ, морякам, включая безвести пропавших и убитых фашистами в плену.
          Итого около 25000... Безвозвратных включая дезертиров и пленных около 100000 человек.
          1. Andrey A
            Andrey A 25 September 2022 15:26
            0
            Если потери ЛНР - 2057 человек на июнь, то значит в месяц они теряют ок. 500 человек, за шесть месяцев - 3000 человек, как тут и писалось, соответственно, нет нужды пересматривать цифры потерь наших военнослужащих, которые обнародовал С.Шойгу(ок. 6 тыс человек)...Потери ДНР и ЛНР - еще 6 тыс, потери ВСУ - в 10 раз больше(120 тыс убитыми)... Как -то так....
  40. Ludmila Myshkina
    Ludmila Myshkina 22 September 2022 06:32
    +1
    почему сми и Шойгу и другие высоко поставленные молчат об обмене? почему всё узнаётся не из официальных источников? наверное надо информацию брать из турецких. на российских - тишина. украинская сторона празднует во всю. конечно, 108 азовцев освободили. их них 5 главарей (калыну. редиса,волыну в том числе) которых обещали предать трибуналу. короче зрада на зраде
  41. UAZ 452
    UAZ 452 22 September 2022 07:43
    -2
    Если цифра и правдивая, то в нее не входят не только потери чвк и лднр, но и росгвардии, собров и омонов, чеченцев и прочей сборной солянки. Непонятно - включили ли в эту цифру умерших от ран, пропавших без вести.
    1. Sergeyj1972
      Sergeyj1972 22 September 2022 10:42
      +1
      СОБРы и ОМОНы это тоже часть Росгвардии.
      1. UAZ 452
        UAZ 452 22 September 2022 10:58
        -2
        И соответственно, Минобороны не включает их потери в свои сводки.
  42. ilmuwan_
    ilmuwan_ 22 September 2022 08:20
    0
    только убитыми ВСУ потеряли свыше 60 тысяч человек

    "Пиши больше, чего их басурман жалеть". Откуда известно сколько их погибло, если фронт давно стоит на месте и подсчитать их тела поле боя невозможно?
    1. Georgy Sviridov_2
      Georgy Sviridov_2 24 September 2022 17:23
      0
      А тех кто гибнут в тылу ты не считаешь... Хотя правильно 60000 это только на линии фронта, на глубину до 40-50км. Все что погибло в тылу, на яровском полегон и прочих подобных местах это сверх этих 60000.
  43. DeGreen
    DeGreen 22 September 2022 09:02
    +2
    Если верить американским интернет изданиям, то потери украинцев ,только убитыми,свыше 160 000
    1. Georgy Sviridov_2
      Georgy Sviridov_2 24 September 2022 17:24
      0
      160000 это перебор... Но 80000-100000 включая наёмников, чвк и прочих примерно наберётся.
      1. DeGreen
        DeGreen 24 September 2022 21:08
        0
        Не спорю. Просто выложил то,что прочитал
  44. Glagol1
    Glagol1 22 September 2022 11:34
    -1
    Потери ЛДНР наверное близки к армейским, не понятно, что с потерями Росгвардии, а ЧВК не публикуют. Плюс пропавшие без вести и пленные, части из которых уже нет в живых. Так что на круг будет 12 - 15 тыс., т.е. Афган...
    Только там за 8 лет, а здесь за 7 месяцев. Плюс раненные. И репрессированные гражданские. Очень тяжело.
    1. Georgy Sviridov_2
      Georgy Sviridov_2 24 September 2022 17:27
      0
      В афнане там воевала в основном авиация, и стычки на перевалах.
      С нашей стороны воюет 250000 человек... Ну это примерно фронт...
      Вот возьмите ну не за то 41, а за 43 год потери какого-нить 1 украинского фронта с февраля по сентябрь.
    2. DeGreen
      DeGreen 24 September 2022 21:08
      0
      Какие репрессированные гражданские?
  45. Dikobraz777
    Dikobraz777 22 September 2022 13:33
    -3
    Kutipan: Roma-1977
    Я, конечно, не владею информацией. Могу сказать лишь, что ориентировочно украинскую цифру надо на 10 делить. Если считать именно безвозвратно потерянные танки, а не все танки, по которым стреляли и иногда даже попадали.

    Ну т. е вы хотите сказать 200? Но проблема в том, что только пожтвержденных по фото и видео захваченных танков почти 400шт. Они уж точно потеряны безвозвратно.
    1. Georgy Sviridov_2
      Georgy Sviridov_2 24 September 2022 17:29
      0
      А как вы считали фото 400 танков? Есть где-то компиляция? Глянуть бы...
      А то украинцы частенько простят обстрел их техники типа это они обстреливают российскую...
  46. t200404
    t200404 22 September 2022 16:35
    -2
    Есть те кто этому верит ??? Не теряйте время срочно к доктору , затянете хуже будет .
  47. Bai
    Bai 22 September 2022 20:31
    0
    Верю своим наглым бестыжим глазам, а не честному слову из телевизора.
    На городском кладбище 10 могил погибших в СВО. Может есть еще, но считаем те, что на виду.
    Население города 100 000. Значит 1 погибший на 10 000 населения.
    Население России 140 миллионов. Делим на 10 000 и получаем 14 000 погибших. По оценке США наши потери 15 000.
    1. Georgy Sviridov_2
      Georgy Sviridov_2 24 September 2022 17:42
      0
      Примерно так и есть. Просто это не все служащие МО. Это и чвк, которые часто работают на самых сложных участках, и росгвардия, которая зачастую применяется не по предназначению - ведёт общевойсковой бой с армейскими подразделениями. И сотрудники ФСБ, как спец подразделений, так и пограничной службы.
  48. chingachguc
    chingachguc 23 September 2022 01:17
    -1
    Общие потери союзных войск - около 12 тыс. К сожалению. Укров действительно погибло 50-60 тыс. И этому есть объяснение. ВСУ воюют мясом. Они насыщают переднюю линию людьми, подставляя их под артудары. Солдаты ВСУ сутками сидят в окопах и гибнут под снарядами. Зеленский и его покровители согласны на такой обмен - жизни на время. Атаки ВСУ тоже организованы плохо. Так что соотношение потерь 1:4, 1:5 обосновано.
  49. Arifon
    Arifon 23 September 2022 11:13
    0
    Quote: Kekasih Hiu
    соотношение раненных к погибшим 1;5 , а не 1;3

    имелось ввиду обратное - погибших к раненным?
  50. Georgy Sviridov_2
    Georgy Sviridov_2 24 September 2022 16:15
    0
    Кто придумал что раненые 1 к 3? Раненые 1 к 7 примерно. 1 к 3 это тяжело раненые...
    Есть еженедельные сводки по днр с самого начала СВО по потерям. Там как-раз видно. В пик вообще там 1 к 10.