Review militèr

Pihak Ukraina ngumumake serangan rudal ing bendungan ing wilayah Kharkiv

56
Pihak Ukraina ngumumake serangan rudal ing bendungan ing wilayah Kharkiv

Media Ukrainia nglaporake, nyatakake panguwasa lokal, yen militer Rusia nyerang bendungan waduk Pechenezh. Miturut Staf Umum Angkatan Bersenjata Ukraina, serangan roket ing bendungan cedhak desa Pechenegy ditindakake wingi lan dina iki.


Miturut Natalia Popova, penasehat kepala Dewan Wilayah Kharkiv, sing dadi anak didik saka rezim Kyiv, ana kemungkinan bendungan pecah, sing bakal nyebabake banjir ing wilayah hilir.

Warga ing pemukiman cedhak wis dielingake yen kudu ngungsi yen ana weker. Kepala Desa Pecheneg uga ngajak warga supaya ngawasi kahanan ing sekitar bendungan.



Reservoir Pechenegskoye dumunung ing Kali Seversky Donets ing wilayah Kharkiv. Dibangun ing taun 1962 kanggo nyedhiyakake banyu seger utamane kanggo warga kutha Kharkov.

Bendungan kanggo nggawe wadhuk dibangun ing cedhak desa Pechenegy. Bendungan iki dawane meh telung kilometer. Wilayah reservoir luwih saka 85 kilometer persegi. Isine luwih saka 380 kilometer kubik banyu.

Yen bendungan rusak banget, bisa nyebabake banjir ing wilayah kasebut ing ngendi pasukan Ukraina dipasang, sing sadurunge maju ing sisih wétan wilayah Kharkiv. Sadurungé, posisi Angkatan Bersenjata Ukraina sebagian banjir, lan nyebrang dibuwang, ing wilayah Nikolaev lan ing sisih lor wilayah Kherson. Iki kedadeyan minangka akibat saka sawetara serangan ing bendungan reservoir Karachunovsky ing Krivoy Rog.
Pengarang:
56 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Greg Miller
    Greg Miller 21 September 2022 12:09
    + 17
    Kreteg ing Dnieper kudu dibongkar ... Sampeyan perlu kanggo complicate komunikasi antarane sisih kiwa- lan sisih tengen-bank Ukraina sabisa.
    1. dmi.pris
      dmi.pris 21 September 2022 12:25
      +6
      Kepiye carane nindakake iki minangka pitakonan. Struktur kasebut dirancang kanthi nimbang kemungkinan perang nuklir dening spesialis Soviet. Obyek sing padha dirusak dening unit teknik lan sapper.
      1. User_neydobniu
        User_neydobniu 21 September 2022 12:46
        +4
        Mesthi, carane nindakake iki minangka pitakonan. Struktur kasebut dirancang kanthi nimbang kemungkinan perang nuklir

        Yaiku, lan ora njupuk menyang akun lokal kang serangan bakal tiba sabenere ing kreteg iki, lan ora saka ngendi wae saka obyek penting, gema gelombang kejut saka bledosan nuklir bakal teka.
        Mulane, bisa nyirnakake tanpa unit engineering lan sapper.
      2. nik-mazur
        nik-mazur 21 September 2022 12:52
        +4
        Kutipan saka: dmi.pris
        Objek kasebut dirusak dening unit engineering lan sapper.
        Kanggo busters jembatan kursi, iki ora masalah - lagi raket, bangku! lan kapets bridge tanpa kamungkinan Recovery. Telung puluh kreteg - telung puluh roket. Aku weruh iki dhewe ing sawetara game komputer. Lan kabeh pasukan mungsuh bodho trampling ing pesisir, amarga padha ora duwe unit repair minangka bagéan saka pasukan engineering, ponton, kreteg prefabricated, feri, prau, transporter ngambang, utawa paling tongkang lan kapal motor ...
        1. tTshka
          tTshka 21 September 2022 13:17
          +3
          Pengrusak jembatan Sofa yyy 5+ apik
        2. nggrundel
          nggrundel 21 September 2022 17:23
          +2
          Kanggo sofa sing ora ngrusak jembatan, ana conto jembatan Antonovsky, sing dipateni dening serangan Chimera. Kanggo jembatan mandheg kerja, karusakan ing kanvas cukup. Ora perlu span ambruk. Lan Kaliber karo warhead setengah ton bakal ngrampungake karo span. Sampeyan ora bisa mbayangno manawa ana hulu ledak setengah ton lan kekuwatane ngrusak. Nah, ana bendungan. Contone, pembangkit listrik tenaga hidroelektrik Kyiv bakal nembus lan ngresiki kreteg ing hilir kanthi cascade bendungan. Kanggo njeblug bendungan pembangkit listrik tenaga air Kyiv, sampeyan butuh biaya nuklir, nanging ana kunci, ana unit hidroelektrik, lan liya-liyane, sing bisa ditangani ranjau darat. Mbusak alangan gateway dudu tugas kanggo misil kanthi tliti dhuwur.
          1. nik-mazur
            nik-mazur 21 September 2022 17:39
            +2
            Kutipan: hrych
            ana conto jembatan Antonovsky ...
            Mekaten! Mung conto iki nandheske soko temen beda saka apa penganut karusakan total kreteg lan infrastruktur liyane ngimpi lan ngomong bab.
            Jembatan Antonovsky ditumbuk meh sewulan dening Himars sing kuwat. Lan malah rusak. Lan para patriot dill malah bungah yen klompok Rusia wis dipotong saka sawijining perkara ing kana. ya. Pinten sing mbantu Dreadnash Agung? Apa padha mbebasake akeh Khersons thanks kanggo jembatan rusak?
            Lan iki minangka serangan ing jembatan minangka bagéan saka operasi tartamtu. Yen sampeyan mencet kreteg ing mburi jero, iku umume bab apa-apa.
            Pemusnahan bendungan minangka crita sing beda, kanthi akibat sing luwih gedhe lan luwih radikal. Ana, ora mung lan ora kabeh, kabeh gumantung ing kemampuan teknis.

            Kutipan: hrych
            Sampeyan ora bisa mbayangno yen ana hulu ledak setengah ton
            Nanging ing endi kita bisa lunga - kita nyedhot sup kubis nganggo sepatu bast lan ora nempel irung luwih saka kebon kita ...
            1. nggrundel
              nggrundel 21 September 2022 19:08
              +1
              Apa sampeyan makili rentang jembatan sepur? Mbayangno corong saka Kaliber? Kabeh span iki bakal pas ana. wassat Bendungan kita wis diantemi lan ora ana apa-apa. Anehe, bendungan sing luwih cilik bisa nyebabake akibat sing luwih cilaka. Amben saka kali cilik copes luwih elek karo tetes saka kali gedhe. Dnieper lan anak kali karo akeh bendungan lan kreteg. Ora perlu njeblug kreteg lan bendungan Dnieper kanggo melumpuhake grup ing sisih kiwa. Apa sing kita lakoni. Setengah taun, Staf Umum kita diobong kaya ngono, nanging saiki kabeh klompok mungsuh wis dibuwang menyang Tepi Kiri, kabeh peralatan lan amunisi wis ditransfer menyang kana. Iku wektu kanggo Cut mati lan numpes iku. Mungsuh dibuwang dening operasi Kharkov lan saiki bakal ana perang umum. Tentara Polandia ditinggal tanpa kendaraan waja, kabeh dikirim menyang ngarep, nanging ora nampa macan tutul. Wong Jerman luwih pinter, Wehrmacht kejiret ing jebakan sing padha. Saiki sampeyan bisa nyekel Negara Baltik, sampeyan bisa mencet Kyiv miturut rencana lawas. Saiki ora ana pasukan utawa peralatan. Karya sarwa, sijine mungsuh turu, meksa wong kanggo nyerang, menehi kapercayan ing kamenangan, uncalan cadangan isih lan numpes. Padha mundur banget diatur cedhak Kharkov, ana salah siji persetujuan utawa jebakan. Pranyata dadi jebakan. Aja ngremehake Staff Umum kita.
              1. nik-mazur
                nik-mazur 22 September 2022 07:16
                +2
                Kutipan: hrych
                saiki, kabeh klompok mungsuh dibuwang menyang Bank Kiri
                Dadi aku wis nyathet yen jembatan kasebut bisa ditindakake yen migunani kanggo operasi tartamtu lan diwenehake dening rencana - contone, kanggo tundha cadangan supaya bisa ngalahake pasukan mungsuh ing bagean.

                Kutipan: hrych
                Aja ngremehake Staff Umum kita.
                Aku mesthi yakin manawa karyawan Staf Umum luwih ngerti urusan militer, lan rencana luwih apik tinimbang analis kursi.
              2. Sauron80
                Sauron80 23 September 2022 20:12
                0
                Dadi diatur supaya akeh video ing internet karo tawanan lan peralatan sing ditinggalake.
                Lan ing video liyane muncul sawetara jenderal, miturut omongane uwong ditawan, apa ora kanggo dheweke teroris Azov cepet-cepet diganti? Lan Medvedchuk kaya iku, rod kilat kanggo nutupi.
                1. nggrundel
                  nggrundel 23 September 2022 21:49
                  +1
                  Sakumpulan sapa, pira? Ewon tawanan? Ora, sawetara wong mlarat ngangap. Kadhang-kadhang padha kurban puluhan ewu kanggo nggodho mungsuh lan boten. Operasi militèr ora ditemtokake dening siji perang, Staff Umum muter dawa. Miturut ijol-ijolan, kene beda, Medvedchuk padha tutup, lan wong Azov bodho lan nyerah sampah. Liyane hype media kanggo wong-wong mau. Lan lètnan kolonèl sing dicekel dudu jenderal ngguyu lan aja ngirim badai salju. Aku mbaleni, ijol-ijolan beda lan mengko bakal jelas. Padha ninggalake sawetara kutha apes, kayata Balakleya lan Izyum, nanging sampeyan duwe khayalan bab pati saka tanah Rusia. wassat Mariupol iku kutha setengah yuta, Kherson kurang saka 300 ewu, Berdyansk luwih saka satus ewu, Izyum 45 ewu, Balakleya 27. Rasakna bedane. Dadi apa? Rusia ambruk? Apa perang ilang? Kabeh mung diwiwiti lan bakal mateni kabeh Banderlogs, nanging ora ana Ukraina. Lawakan wis rampung. Malah yen padha njupuk Liman saiki, padha bakal ilang kabeh ing mangsa.
                  1. lex
                    lex 11. november 2022 17:22
                    0
                    [quote = hrych] Kherson kurang saka 300 ewu, Berdyansk luwih saka satus ewu, lan Raisins 45 ewu, Balakliya 27. Rasakna bedane. Apa sampeyan bisa ngomong babagan Kherson saiki, iku uga kutha apes lan ora perlu. wong bodho
          2. EMMM
            EMMM 23 September 2022 00:04
            0
            Ya, kabeh wong wis siyap perang karo warga sipil.
            Nanging ing kreteg sepur, nyoba ngrusak lapisan - sapisan! Lan loro, suwene wektu pasukan sepur kanggo mulihake trek sing rusak ing sadawane struktur pendukung sing diawetake?
            1. nggrundel
              nggrundel 23 September 2022 05:58
              0
              Ing sawetara cara, railway malah luwih prasaja, farms bakal molak lan hello. Iki minangka bolongan ing beton kreteg mobil, slab beton, lan liya-liyane, sing gampang didandani, lan truss bengkong dhewe kudu dipotong lan dipasang sing anyar. Pakaryan sing ana gandhengane karo bangunan jembatan, dudu ndandani. Lan Kaliber bisa ngrusak dhukungan jembatan, sing ora bisa ditindakake Chimera.
    2. pandhu arah777
      pandhu arah777 21 September 2022 12:58
      -4
      Kutipan: Greg Miller
      Kreteg ing Dnieper kudu dibongkar ... Sampeyan perlu kanggo complicate komunikasi antarane sisih kiwa- lan sisih tengen-bank Ukraina sabisa.

      Ya, dheweke bakal ngrusak kreteg, dheweke bakal nggawe sawetara persimpangan ponton sing ora bisa digayuh karo artileri, sampeyan bisa nabrak roket, dheweke bakal cepet ngganti ponton lan kabeh. A sampah roket, kita ora bakal mburu sawise saben ferry ponton mengko. Acara cedhak Kherson nuduhake yen karusakan saka kreteg ora ngalang-alangi Rusia kanggo ngatur pertahanan, lan Ukrainians pinned pangarep-arep kuwi ing Himarsy, padha ngalahake kreteg kanggo dangu lan wangkal, nanging ora ana gunane ...
      1. nik-mazur
        nik-mazur 21 September 2022 14:01
        +2
        Kutipan saka: navigator777
        Acara cedhak Kherson nuduhake yen karusakan saka kreteg ora banget ngalangi Rusia saka ngatur pertahanan
        Dadi apa kita ngomong bab.
        Ing asas, karusakan saka jembatan bisa nggawe pangertèn, nanging mung ing framework saka operasi tartamtu, nalika ditulis ing rencana lan tumata karo tumindak liyane.
        Lan preventif, nanging ing mburi jero - iku praktis ora ana guna. Lan omong-omong, ora ana sing nate nindakake, apa wae sing diomongake para perusak jembatan.
  2. Vladimir_2U
    Vladimir_2U 21 September 2022 12:10
    +9
    Ora tsunami nuklir sadawane US East Coast, nanging paling soko! Ketoke kita ora bakal ngenteni mati kabeh wilayah.
    1. Commodore Arktik
      Commodore Arktik 21 September 2022 12:19
      +4
      ya, lan uncalan bom menyang kaldera gunung geni super Yellowstone wassat - supaya setengah saka Amerika dadi ing lahar lan banyu)))
      1. penyu
        penyu 23 September 2022 18:56
        -1
        Tsunami nuklir, ing ngisor lahar lan banyu ... Mmmm ... Mandheg saiki, aku tangi. wassat
    2. isv000
      isv000 21 September 2022 12:31
      -6
      Kutipan: Vladimir_2U
      Ora tsunami nuklir sadawane US East Coast, nanging paling soko! Ketoke kita ora bakal ngenteni mati kabeh wilayah.

      Ora ana bathi kanggo ngrusak infrastruktur, oligarki wis dibagi ... Luwih gampang meksa tenaga kerja ...
      1. tTshka
        tTshka 21 September 2022 13:21
        -2
        Apa Sechin utawa Dvorkovich ngandhani iki?! wong bodho
        Ora suwe bakal ana video ing YouTube, kepiye para oligarki berjuang kanggo jembatan ... pop-mma2
  3. Uprun
    Uprun 21 September 2022 12:10
    + 10
    Pateni lampu ing pinggiran, lampu ....
    1. isv000
      isv000 21 September 2022 12:26
      +3
      Kutipan saka uprun
      Pateni lampu ing pinggiran, lampu ....

      Siram dhewe lan mateni lampu!

      1. Paul Siebert
        Paul Siebert 21 September 2022 13:25
        +1
        Kutipan saka isv000
        Kutipan saka uprun
        Pateni lampu ing pinggiran, lampu ....

        Siram dhewe lan mateni lampu!


        Sapa sing nganggo tongkat?
        Musa?
        Zelya pinter nyolok Musa..
        Murni, ngandika, jeneng Ukrainia. Saka tembung "ku" lan "iki" ... nglirik
        1. Popov Artyom
          Popov Artyom 22 September 2022 04:06
          -1
          Ing gambar, paling kamungkinan, acara saka Reconquista saka abad ka-15
    2. penyu
      penyu 23 September 2022 18:58
      -1
      Sing bener, lan sambungan karo sumber panas ora bakal dilalekake!
  4. Komentar wis dibusak.
  5. SeregaBoss
    SeregaBoss 21 September 2022 12:11
    +8
    Decommunization entuk momentum, nanging aku kudu miwiti saka wilayah kulon.
    1. Reptiloid
      Reptiloid 21 September 2022 12:22
      + 11
      Iku amarga carane akeh komunis ing pimpinan Lenin lan Stalin dibangun kanggo dill!
      Dill diwiwiti kanthi monumen, dheweke lali babagan pabrik lan infrastruktur liyane ..... listrik, pasokan banyu, pipa gas, konstruksi ....
      1. Penggemar BSD
        Penggemar BSD 21 September 2022 12:38
        +1
        Amarga pabrik sing butuh pabrik! Tutul mau mudhun! Yen ora, bakal ana serangan!
      2. roket757
        roket757 21 September 2022 12:40
        +1
        Decommunization ing ayunan lengkap ... padha seneng babagan, misale jek?
        Mesti mikir kedepan...
        1. Reptiloid
          Reptiloid 21 September 2022 13:11
          +2
          Kutipan saka roket757
          Decommunization ing ayunan lengkap ... padha seneng babagan, misale jek? ...

          Padha mikir carane nyinggung Rusia karo decommunization, lan ora cilaka piyambak
          1. roket757
            roket757 21 September 2022 13:18
            +1
            Sing nggrundel, nulis ulang sejarahe, entuk jawaban, SELALU!
            Bumerang iki bali, tansah.
            1. Reptiloid
              Reptiloid 21 September 2022 13:21
              +2
              Kutipan saka roket757
              Sing nggrundel, nulis maneh sejarahe, entuk wangsulan, SELALU!.....

              Dheweke duwe luwih saka siji generasi sing urip karo sejarah sing ditulis maneh iki. Malah bocah cilik diwulang sengit marang wong Rusia.
              1. roket757
                roket757 21 September 2022 13:24
                +1
                Dadi ... bocah-bocah tuwuh lan bakal luwih akeh
                Nalika isih ana sing eling lan ngarep-arep ... nanging saben taun bakal saya suda.
        2. Sauron80
          Sauron80 23 September 2022 20:15
          0
          Dadi perlu kanggo miwiti decommunization karo HPP dijenengi miturut Lenin
      3. tihonmarine
        tihonmarine 21 September 2022 12:42
        +4
        Kutipan saka Reptilian
        Iku amarga carane akeh komunis ing pimpinan Lenin lan Stalin dibangun kanggo dill!
        Dill diwiwiti kanthi monumen, dheweke lali babagan pabrik lan infrastruktur liyane.

        Pengalaman kekaisaran Rusia lan Austria, uga Persemakmuran Polandia-Lithuania Kapindho lan Katelu, mbuktekake manawa ana konsesi kanggo para otonomi nasional, sanajan ing bidang budaya, ndadékaké tuwuhing nasionalisme akar umbi (domestik) sing eksplosif, sing nglayani. minangka duduh kaldu nutrisi kanggo nasionalisme politik (top), nanging padha karo nutrisi lan "perjuangan kanggo kamardikan." Yen kahanan omah kaca digawe kanggo identitas musuhan, ora bakal mandheg dadi musuhan, nanging posisine ing masyarakat bakal tambah akeh.
        1. Reptiloid
          Reptiloid 21 September 2022 13:13
          +1
          Dadi dheweke nyusoni dill luwih saka siji abad lan pasamuan Uniate rampung muspra, lan ing USSR kreatifitas lan seni sing dikembangaké.
          1. tihonmarine
            tihonmarine 21 September 2022 14:01
            +1
            Kutipan saka Reptilian
            lan, lan ing USSR, kreatifitas dikembangaké lan seni

            Wong-wong Austria lan Polandia isih nyimpen wong-wong mau ing "muzzle", lan ing USSR, padha banget ngrusak lan uga ing biaya dhewe sing padha mbayangno piyambak minangka "nyekel Gusti Allah kanggo rascals."
  6. Mauritius
    Mauritius 21 September 2022 12:16
    +2
    Pihak Ukraina ngumumake serangan rudal ing bendungan ing wilayah Kharkiv
    Aku ora ngandel! Nyuwun Self-shelling saka S-300, pengalaman sugih. recourse
  7. Olga
    Olga 21 September 2022 12:17
    +3
    Warga sekitar wis dielingake supaya ngungsi

    Kabeh warga sipil ing tilas Ukraina, lan ora mung pemukiman sing cedhak, kudu mikir babagan iki
  8. Sniper
    Sniper 21 September 2022 12:20
    +8
    Kabeh logistik, komunikasi, pembangkit listrik tenaga air, Bendungan, lan liya-liyane kudu dirusak. Bandara, stasiun sepur, lan pelabuhan
  9. pandhu arah777
    pandhu arah777 21 September 2022 12:20
    +2
    Self-shooting maneh, nanging okehe.
  10. Navodlom
    Navodlom 21 September 2022 12:21
    +4
    Wilayah reservoir luwih saka 85 kilometer persegi. Isine luwih saka 380 kilometer kubik banyu.

    Masalah kanggo kelas lima.
    Yen area pangilon 85 sq. unit, lan volume 380 meter kubik. unit, apa ambane rata-rata reservoir?

    Contone, ing Segara Kaspia, kanthi area pangilon kira-kira 390 sq. km, volume banyu mung watara 000 meter kubik. km
    1. Andrey saka Chelyabinsk
      Andrey saka Chelyabinsk 21 September 2022 12:33
      +1
      Kutipan: Navodlom
      Yen area pangilon 85 sq. unit, lan volume 380 meter kubik. unit, apa ambane rata-rata reservoir?

      Penulis rada nyesel. Ora 380 cu. kilometer, lan 0,380 meter kubik. kilometer ngguyu
    2. Kapten Pushkin
      Kapten Pushkin 21 September 2022 12:48
      +2
      Kutipan: Navodlom
      Yen area pangilon 85 sq. unit, lan volume 380 meter kubik. unit, apa ambane rata-rata reservoir?

      Rata-rata ambane mung luwih saka 4 kilometer. Apa sing isin? Dheweke ndhudhuk Segara Ireng, lan ing kene ana reservoir ...
      Ya, kita digawa adoh, digali luwih jero tinimbang sing dibutuhake ...
      1. Navodlom
        Navodlom 21 September 2022 12:50
        +1
        Quote: Kapten Pushkin
        Rata-rata ambane mung luwih saka 4 kilometer. Apa sing isin? Padha ndudhuk munggah Segara Ireng, lan ing kene ana sawetara reservoir.

        Ing jaman Soviet, dheweke ora ngerti carane.
        Teknologi wis ilang.
  11. Commodore Arktik
    Commodore Arktik 21 September 2022 12:21
    +4
    Solusi sing apik banget - nabrak bendungan = decommissioning hydropower! Sadurunge Winter apik - iki tikel efektif!
  12. roket757
    roket757 21 September 2022 12:37
    +2
    Pihak Ukraina ngumumake serangan rudal ing bendungan ing wilayah Kharkiv
    . Iki luwih kaya gelut miturut ATURAN PERANG.
    1. ageng
      ageng 21 September 2022 12:50
      +1
      80 km2 kaping telu luwih saka reservoir Karachunovskoye, mung ana 26 km2, dening cara, banjir ing Kali Ingulets mbokmenawa wis suda.
      1. roket757
        roket757 21 September 2022 13:03
        0
        Ana titik penting ... nalika kahanan sing apik digawe, siji kudu bisa njupuk kauntungan saka wektu lan bener!
  13. Saboteur_Navy
    Saboteur_Navy 21 September 2022 12:49
    0
    Trowongan Beskydy nunggu sirah tindikan beton
  14. AAK
    AAK 21 September 2022 12:51
    0
    Inggih, kandhang kobong - ngobong gubug ... sampeyan kudu ngarahake blues ing dill ing mode 24/7/365
  15. nik-mazur
    nik-mazur 21 September 2022 12:54
    +1
    Militer Rusia nyerang bendungan reservoir Pechenegsky
    We disenengi iku, ketoke. Wis mlebu rasa...
  16. bali
    bali 21 September 2022 12:59
    +1
    hi Iku ora dosa kanggo prajurit saka Angkatan Bersenjata Ukraina siram sadurunge okochurivanie! Eropa...
  17. Fanat_alkmara
    Fanat_alkmara 22 September 2022 03:43
    0
    Panggonan-panggonan ing kana mesthi ayu - iku bisa kanggo ngunjungi. Lan bank tengen trep banget kanggo nimbali. Dheweke ora mung dhuwur, nanging uga meh kabeh ing alas
  18. Georgy Koval
    Georgy Koval 23 September 2022 21:00
    0
    Ketoke, kita terus perang kanthi tangan siji. Kepiye ing jaman saiki kita bisa ngidini (skip) konsentrasi peralatan lan tenaga saka mungsuh. Lan iki karo perang elektronik, satelit, aviation lan pasukan khusus?