Review militèr

Cornelius Cruys. Pencipta Angkatan Laut Rusia sing setengah lali

68
Cornelius Cruys. Pencipta Angkatan Laut Rusia sing setengah lali

Ing seri saka artikel pengabdian kanggo sepuluh taun pamaréntahan Anna Ioannovna, kita wis ngomong bab "Jerman" sing njabat ing Rusia ing wektu iku. Cornelius Kruys uga disebutake kanthi sedhela (kadhangkala uga disebut Kreutz utawa Kreis). Nanging, wong iki, mbok menawa, pantes artikel kapisah: sawise kabeh, kang dadi salah siji saka ngedegaken saka angkatan laut armada negara kita, nanging ilang ing latar mburi tokoh liyane sing luwih dikenal masyarakat umum.


Asal lan taun awal urip Cornelius Kruys


Pahlawan artikel saiki asring diarani wong Walanda, nanging dheweke lair tanggal 14 Juni 1657 ing kutha pelabuhan Norwegia Stavanger lan nampa jeneng Niels nalika dibaptis, jeneng asline yaiku Olsen (ing versi liyane - Olsen). Dheweke dadi Cornelius Kruys sawise mlebu dinas angkatan laut ing Holland. Lan ing Rusia jenenge Korney Ivanovich.


Monumen kanggo Cornelius Kruys ing Stavanger

Bapakne bocah iku kerja dadi tukang jahit, malah wis magang, nanging kulawarga iki, ing ngendi enem anak (loro wadon lan papat lanang) tuwuh, ora bisa diarani makmur. Bocah lanang sing kita minati lair saka pasangan iki rong taun sadurunge nikah resmi. Mulane, kanggo ngindhari gosip, dheweke mutusake kanggo ngganti tanggal lair nganti rong taun, saengga bisa nyuda umur.

Sawisé séda bapaké ing November 1668, kahanan financial randha lan anak deteriorated Ngartekno. Mula, calon laksamana nalika umure 14 taun kepeksa njaluk kerja dadi kabin ing kapal dagang Walanda. Kanggo 12 taun, kang lelayaran ing sangang kapal beda, ngatur kanggo ngunjungi telung bagéan donya - Eropah, Asia lan Amerika. Nalika Perang Inggris-Walanda kaping pindho taun 1672-1673. dadi pelaut ing kapal perang Walanda. Ora ana rincian khusus sing bisa dipercaya babagan periode urip Cruys sing dingerteni. Nanging, ing salah sawijining surat sabanjure, Kruys ngandhani marang sing dituju yen dheweke njabat enem ratu lan telung republik.


Cornelius Kruys ing ukiran dening seniman Walanda Knane

Mung ing taun 1680 jeneng Cruys katon ing dokumen: ing wektu iku dheweke dadi kapten kapal dagang Afrika, sing lelayaran saka pelabuhan Walanda menyang Lisbon kanggo gula, woh lan uyah.

Ing taun 1681, Kruys nikah karo putri pedagang Katharina Foogt. Bojone nglairake anak lima, loro sing tilar donya nalika isih cilik. Salah sawijining putra Kruys, Jan, njabat ing Angkatan Laut Rusia ing komando bapake.

Karir pribadi sing ora sukses


Saliyane perdagangan, Kruys "entuk dhuwit" dening rampokan segara, nanging ora minangka bajak laut, nanging minangka privateer (privateer). Ora kaya corsair, pribadhi minangka wong sing dihormati, malah patriot, sing (sanajan ora entuk manfaat kanggo awake dhewe) mbantu negarane sajrone perang liyane, ngganggu komunikasi mungsuh. Bajak laut kasebut "ngagetake", nyerang kabeh wong sing dikarepake bakal dikalahake. Wong swasta mung arep nyerang kapal negara sing perang karo negarane. Pirates sing dijupuk tawanan digantung cepet lan "dening gulu." Privateers dianggep tawanan perang.

Dikawruhi yen ing taun 1689, bali menyang Holland saka Kuba, Kruys nangkep kapal dagang Prancis sing lelayaran saka Santo Domingo. Nanging kalih taun salajengipun, kapal Kruys ing dalan saka Spanyol menyang Walanda, dijupuk dening pribadi Prancis. Sajrone nem sasi, Kruys ana ing pakunjaran Brest, nanging dheweke bisa ngubungi ibune, sing ngirim dokumen sing mbuktekake yen putrane wong Norwegia, yaiku subyek Denmark, dudu Holland (Norwegia banjur dadi bagean saka Kerajaan Denmark. ). Sarehne ora ana perang antarane Prancis lan Denmark ing wektu iku, Kruys dibebasake saka pakunjaran lan malah kapal kasebut bali.

Ing telung taun sabanjure, Kruys lelayaran saka Amsterdam menyang Cadiz, ngirim keju Walanda menyang Spanyol. Aneh, 5 kucing ditahan ing kapal kanggo nglindhungi produk iki saka tikus.

PNS Cornelius Kruys


Ing taun 1696, Kruys pikantuk pakaryan ing Laksamana Amsterdam, pikantuk jabatan kru kapal ingkang boten dipuntugasaken. Dheweke ngawasi konstruksi, peralatan lan persenjataan kapal perang. Layanan kasebut digandhengake karo tanggung jawab finansial, lan ing taun 1697 Cruys malah dituduh kekurangan, uga ngemot produk sing ora apik ing salah sawijining kapal. Nanging kabeh wis rampung, nanging perang antarane Walanda lan Prancis rampung. Ancaman nyata pemecatan "amarga redundansi" muncul ing Case.

Nalika iku, ing Nopember 1697, walikota Amsterdam, Nikolaas Witsen, ngandhani Kruys babagan kemungkinan mlebu layanan Rusia: Peter I, sing ana ing Walanda minangka bagean saka Kedutaan Besar, nggoleki wong sing berpengalaman mbangun armada. Nyatane, dheweke ngarep-arep bisa nyewa wakil laksamana Walanda Gill Schhey sing wibawa, nanging ora nuduhake minat, nanging menehi saran supaya menehi perhatian marang Cornelius Kruys.

Kruys uga ora langsung mutusake kanggo nampa tawaran Peter, nanging ing April 9, 1698, dheweke tetep nandatangani kontrak. Katentuan kontrak banget kanggo dheweke. Kruys nampa pangkat wakil admiral, gaji taunan 3 efimki (600 ewu gulden), lan setengah saka gaji taunan langsung diwenehi - ing wangun advance. Sajrone nginep ing pesisir, Kruysu dhewe-dhewe ngandelake "dhuwit pakan". Dheweke uga kudu nampa telung persen saka nilai rampasan dijupuk (kajaba kapal lan bedhil).

Sawise mlebu kontrak patang taun, dheweke duwe hak bali menyang Holland sawise telung taun. Wakil laksamana anyar duwe hak kanggo kabeh karyawan: penerjemah pribadi, sekretaris, imam Lutheran, saka 5 nganti 6 petugas. Kajaba iku, Peter I janji bakal nebus Kruys yen dicekel.

Mbalik ing Holland, Kruys nggawe charter kanggo wong sing mlebu layanan Rusia, sing disetujoni dening Peter I, lan ing taun 1710 diterbitake kanthi judhul "Instruksi lan Artikel Militer kanggo Angkatan Laut Rusia." Aturan iki ditrapake nganti 1720, nalika Piagam Angkatan Laut Lengkap ditanggepi. Kanggo penyimpangan saka titik Piagam (ing total ana 63), Kruys diwènèhaké paukuman luar biasa kejem - nganti lan kalebu keeling (nyeret ing keel), ngethok tangan guilty (utawa nailing menyang mast) lan pati. paukuman.

Ironis, Cruys dhewe dihukum pati ing 1713, adhedhasar piagam, amarga ora kasil nguber kapal mungsuh. Nanging, paukuman kasebut ora ditindakake, banjur Kruys diampuni kabeh.

Kajaba iku, malah sadurunge mlebu kontrak, Kruys wiwit ngewangi agen Russian ing pilihan saka personel. Miturut rekomendasine, Kapten Rez ditampa ing layanan Rusia, sing nampa pangkat shautbenacht (admiral mburi), 5 kapten lan 23 komandan, 36 letnan, 17 navigator, 15 navigator, 34 boatswain, 32 boatswain, 17 sailors, 354 sailors. lan 51 dokter. Kabeh wong teka ing Rusia ing Juni 1698. Bebarengan karo pangkat angkatan laut, nganti 50 perajin direkrut.

Secara total, kira-kira 1698 wong lelayaran menyang Rusia ing wulan Juni 600, tekan Arkhangelsk ing wulan Agustus. Sasi mengko, Kruys teka ing Moscow.

Kepiye carane dheweke eling ing Holland lan ing Rusia? Wong sing ngerti Kruys ngaku yen dheweke dhuwur lan gedhe. Ana tandha lair wungu ing mripate ing pasuryane. Kaya sing bisa dideleng ing potret iki, titik ing sisih tengen luwih gedhe.


Cornelius Cruys

Akeh sing ngomong babagan keadilan, kejujuran lan responsif, uga kompetensi sing dhuwur ing urusan maritim. Lan sejarawan Walanda, De Jong, mratelakake yen budhal Kruys menyang Rusia minangka kerugian gedhe kanggo negarane.

Cornelius Kruys ing layanan Rusia


Ing Maret 1699, Franz Lefort, sing mimpin departemen angkatan laut Rusia, tilar donya. Dheweke diganti ing postingan iki dening Fedor Alekseevich Golovin, sing duwe gagasan paling adoh babagan armada lan urusan maritim. Kepala bener departemen iki wakil - Cornelius Kruys. Golovin, ing sisih liya, ngomong babagan wakile ing surat marang Peter I:

"Wong sing apik tenan pancen apikan, sayang banget yen ora kejawab iki ... wong sing trampil banget lan ora bosen karo tenaga kerja ... tanpa wong kaya ngono, kita ora bakal duwe armada sing apik."


Cornelius Kruys ing potret dening seniman sing ora dingerteni


F. Golovin ing ukiran dening P. Schenk, 1706

Ing pungkasan Oktober 1698, Cornelius Kruys teka ing Voronezh.


Voronezh ing ukiran abad kaping XNUMX

Dheweke miwiti kanthi nggawe rong instruksi (lukisan) babagan kabeh barang sing dibutuhake kanggo nyuplai lan nyediakake kapal. Iki "Lukisan" sing dadi basis terminologi laut Rusia.

Ing musim semi taun 1699, ing sangisoré pimpinan Kruys, 58 kapal perang didandani lan 60 kapal anyar dipasang. Kajaba iku, iku kang digawe konsep pisanan saka kapal perang 58-gun Rusia pisanan "Goto Predestination" ("Prevision Gusti Allah"), lan banjur ngawasi construction sawijining.

Ing taun 1699 sing padha, Kruys dadi salah sawijining panitia lan pimpinan kampanye Peter I ngliwati Don lan Segara Azov menyang Kerch kanthi tujuan ngirimake E. I. Ukraintsev ing kana, sing ana ing dalan menyang Konstantinopel kanthi diplomatik. karep. Ekspedisi iki diterangake dening Kruys ing Jurnal Kruys nalika pindhah saka Moskow menyang Voronezh, menyang Azov, Taganrog, Kerch lan bali menyang Azov, sing kalebu deskripsi Kali Don kanthi 14 peta lan peta Segara Azov. . Ing taun 1703 atlas iki diterbitake ing Amsterdam ing basa Rusia lan Walanda.

Saliyane karya geografis iki, Kruys nulis sejarah Essay ing Kali Don, Segara Azov, Voronezh lan Azov. Babagan Don Cossacks, umpamane, dheweke ninggalake paseksi ing ngisor iki:

"Wong Cossack apik-apik lan loman, ora nglumpukake kasugihan, duwe kapinteran, licik lan utamane trampil ing urusan militer. Ora ana sing luwih apik tinimbang Cossack sing ngerti carane nyerang mungsuh kanthi cepet lan ora sengaja, kanggo nggodho dheweke menyang ambush lan njupuk kauntungan saka pengawasan sing paling sithik. Padha banget wani, acuh tak acuh nandhang keluwen, ngelak lan kabeh kasusahan sing kedaden kanggo awake dhewe.

Lan ing taun 1700, Kruys dadi komandan armada kapal "Order of Admiralty Affairs", sing digawe tinimbang "Judgment Order" sing ana sadurunge. Lan armada galley dipimpin déning asli saka Dalmatia, Shautbenacht (Laksamana Rear) Count Botsis. Loro-lorone padha bawahan kanggo Golovin, lan saka 1706 kanggo Admiral F. M. Apraksin.

Kruys nglajengake layanan ing Voronezh lan asring nindakake perjalanan inspeksi menyang Taganrog (ing ngendi tanggul kasebut saiki dijenengi miturut jenenge). Banjur ing Maret 1702 dheweke dipindhah menyang Arkhangelsk kanthi tugas mimpin karya kanggo nguatake kutha lan nggawe armada Segara Putih.

Agen Rusia ing Holland



Amsterdam ing ukiran saka 1720

Wis ing Autumn 1702 padha, Kruys dikirim menyang Holland kanggo Recruit klompok anyar specialists needed dening Rusia, uga kanggo tuku kapal. Kajaba iku, dheweke kudu njaluk ijin saka Laksamana Amsterdam kanggo latihan ing kapal armada Walanda 150 remaja sing teka karo dheweke. Ing wektu sing padha, Atlas Kali Don dening Kruys, sing kita ngomong ing ndhuwur, diterbitake ing kene.


Cornelius Cruys Atlas Page

Kanthi definisi ing kapal wong enom sing teka karo dheweke, ana kangelan gedhe. Kaping pisanan, dheweke teka ing pungkasan musim gugur, nalika kru meh kabeh kapal rampung kanggo lelungan mangsa. Kajaba iku, akeh mahasiswa potensial isih enom banget kanggo ditampa ing kapal.

Sampeyan kudu ngandika sing Kruys ora ninggalake wong-wong mau kanggo sih-rahmat saka nasib, lan karo bantuan saka kenalan lawas, burgomaster Nikolaas Witsen, kang uga salah siji saka pimpinan saka Walanda East India Company, kang ngatur kanggo ngatur paling tuwa saka. nom-noman iki ing India Timur utawa kapal perburuan paus. . Akèh-akèhé wong liya dadi magang kanggo tukang besi, tukang kayu, tukang jahit lan tukang liyane. Sing paling enom (33 wong) dikirim dening Kruys menyang sekolah lokal, lan latihan kasebut ditindakake kanthi biaya dhewe. Dheweke nulis babagan iki marang Peter I:

"Yen ana ing karsaku, lan aku bakal njaga wong-wong mau ing sekolah Jerman kanggo taun liyane, banjur aku bakal menehi dheweke menyang studi doktoral, medis lan filosofis."

Idin saka ratu Rusia ditampa.

Kanthi rekrutmen para pelaut ugi, kathah kangelan, awit Walanda mèlu Perang Suksesi Spanyol, mula ing wektu iku ana kekurangan pelaut sing mumpuni ing negara kasebut. Akeh wong sing isih pengin mlebu layanan Rusia ora cocog karo Kruys. Lan mulane, dheweke nyewa sawetara wong ing omah - ing Norwegia (wis ing dalan bali). Nanging, dheweke isih bisa ngirim 1703 wong menyang Rusia ing taun 450, sawetara karo kulawargane (ana 190 wanita lan bocah-bocah ing partai iki). Lan ing pungkasan taun 1704, spesialis 177 liyane teka karo Kruys dhewe. Lan ana sawetara wong sing misuwur banget ing antarane.

Kaping pisanan, iki yaiku Dane Vitus Jonassen Bering, sing mimpin ekspedisi Kamchatka Pisanan (1725–1730) lan Kamchatka (1733–1741).

Norwegian Peter Bredal miwiti minangka letnan non-commissioned saka armada dayung lan munggah pangkat wakil admiral, ana pangareping komandan saka Revel, banjur Arkhangelsk bandar. Saka taun 1735 nganti 1739, dheweke mrentah Don Flotilla, minangka pimpinan Admiralty Taurus.

Peter Sievers ing Rusia dadi wakil admiral lan dadi komandan skuadron Armada Baltik lan wakil presiden Admiralty College.

Weibrant Shelting dadi Laksamana Muda lan pangadeg dinasti perwira angkatan laut Rusia.

Kajaba iku, iku karo Kruys (minangka sekretaris kang) sing mangsa Wakil Kanselir Heinrich Johann Osterman, sing uga dianakaké ing posisi Admiral Jenderal Kakaisaran Rusia, teka ing Rusia. Lan putrane, Johann Osterman, dadi kanselir kekaisaran.

Cornelius Kruys ing Baltik


Ing taun 1705, Kruys dipasrahake karo pambentukan Armada Baltik. Selaras karo prinsip, dheweke pisanan nulis instruksi rinci kanggo bawahan - saka distribusi printah menyang kapal nganti pasokan kapal lan tunjangan kru.

Armada, dipimpin déning Kruys, ngadeg ing pulo Kotlin, ngendi ing 1706 construction saka Kronshlot wiwit. Kapal penggedhe skuadron kasebut yaiku kapal Defam kanthi 24 bedhil. Salah siji saka enem shnyavs 12-gun diprentahake dening putrane Kruys, Jan. Total, 22 kapal padha subordinate kanggo Norwegia: wolung kapal 24-gun, enem kapal 12-gun, enem galleys lan loro firewalls.

Saliyane kapal, miturut komando Kruys ana unit lemah sing ana ing pulo kasebut, putrane mimpin pambangunan baterei sing dijenengi sawise dheweke - St Jan utawa mung Ivanovskaya. Pentinge Kotlin yaiku yen dicekel, wong Swedia bakal ngalangi cangkeme Neva. Skuadron Admiral Ankerstern (7 kapal perang, 6 frigat lan sawetara kapal cilik) saka 4 Juni nganti 15 Juli 1705 kaping telu bentrok karo armada Rusia lan kaping pindho nyoba kanggo nampa pasukan ing pulo, nanging ora entuk sukses.

Ing taun 1708, Kruys melu nolak serangan Swedia ing St. Petersburg saka Tosno: dheweke bisa mblokir Neva nganggo kapal lawas lan nindakake operasi disinformasi, ngirim informasi menyang komandan mungsuh, Mayor Jenderal Georg Lubeker, babagan pendekatan 40. th tentara Rusia. Lubeker enggal-enggal mundur ing sagara, kathahing wadyabalanipun, sami budhal tanpa komando.

Bali menyang Azov


Ing Oktober 1710, Kruys nampa pesenan kanggo pindhah menyang Voronezh, lan 20 November wiwit perang anyar karo Turki. 1 Mei 1711, Kruys teka ing Taganrog, ing ngendi dheweke nampa jabatan panglima armada lan benteng Trinitas ing kutha iki. Manajemen umum ditindakake dening F. M. Apraksin. Wong Rusia dilawan dening armada 18 kapal perang, 21 galley, 100 kapal rata, 100 galliot lan 120 prau. Tentara ekspedisi mungsuh nganti 70 ewu wong. Kruys mung 4 kapal perang, 3 shnyavs, 2 brigantine, galleys lan tartans, nomer tartamtu saka scampaways lan kach, bab 100 prau Cossack.

Antarane liyane, dheweke duwe kapten Bering, Bredal lan Shelting sing teka karo dheweke. Para punggawa kapal kapérang saka rong pertiga prajurit. Senadyan kauntungan cetha, panglima Turki tumindak indecisively lan, sawise nyoba landing gagal ing 22 Juli, mundur saka Taganrog. Nanging, kutha iki, kaya Azov, kudu ditinggal sawisé kampanye Prut sing ora kasil saka Peter I. Kapal-kapal saka skuadron Azov diobong, Kruys bali menyang St.

Dheweke seneng ngormati yen ing 1712 ing pesta Peter I lan Catherine njupuk "panggonan bapak", lan garwane - "panggonan ibu".

Gagal ing Baltik


Ing tanggal 10 Juli 1713, skuadron Kruys ngoyak telung kapal Swedia, nanging loro kapal Rusia, Riga (ing ngendi Kruys dumunung) lan Vyborg, ngalami pitfalls. Kapal liyane duwe kesempatan nyata kanggo nyekel wong Swedia lan numpak kapal kasebut, nanging Kruys mrentah supaya mandheg nguber. Kapal "Riga" tanggal 12 Juli bisa diobong, "Vyborg" kudu diobong. Kruys diadili, ing antarané, Peter I, Apraksin lan Menshikov melu.

Ing sasi Januari 1714, wong Norwegia sing ora sopan iki dihukum pati, sing diganti karo nyabut kabeh pangkat lan diasingake menyang Kazan. Nanging ing Maret 1715, Kruys diapura lan bisa bali menyang St. Ing mantan pangkat, dheweke terus ngawula ing Admiralty, nanging wis melu mung ing institusi pesisir.

Taun-taun pungkasan urip Cornelius Kruys


Ing wiwitan taun 1716, Kruys, kanthi pangkat quartermaster general, ngatur pabrik pelayaran Moskow, Izhora weruh pabrik lan pabrik batu bara. Ing Desember 1717 dheweke dadi presiden Admiralty College. Ing taun 1721 piyambakipun dipunangkat dados laksamana penuh.

Peter I maneh nduduhake kapercayan ing wong: lan ing prayaan ing pakurmatan saka prau pisanan kang ("mbah kakungipun armada Rusia"), kaisar dadi juru mudi ing prau iki, pendayung padha Menshikov lan Kruys.

Cornelius Kruys tilar donya nalika ulang tahune - 4 Juni 1727, nalika umure persis 70 taun. Dhèwèké paring wasis kanggo ngubur layoné ing Amsterdam, sing wis rampung.
Pengarang:
68 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Korsar4
    Korsar4 24 September 2022 06:49
    +7
    Matur nuwun, Valery.
    Aku maca kanthi seneng banget.

    Peter Alekseevich mrentah ambiguously. Nanging dheweke terus-terusan nggayuh tujuane. Lan nyedhiyakake wong lan sumber daya.

    Saben-saben sampeyan ketemu - lan éling ukuran acara.
    1. lele
      lele 24 September 2022 10:08
      +6
      Sugeng enjing Sergey!

      Aku maca nang endi wae nalika Kruys, ing kapal "Benteng", njupuk Duta Besar Ukraintsev menyang Istanbul kanggo rembugan, dhawuh kanggo njawab pitakonan saka Turki "Kapal apa": "Sampeyan kudu ngerti gendera Tsar Rusia! "
      1. Korsar4
        Korsar4 24 September 2022 10:25
        +3
        Sugeng enjing Konstantin!
        Dadi negara saya tuwuh: minangka kutha, utawa minangka kapal.

        Lan malah luwih asring - pasukan straining.
  2. Simon
    Simon 24 September 2022 07:10
    +1
    Ya, Peter I wicaksana, amarga dheweke njupuk spesialis apik saka luar negeri, kanggo layanan, kanggo construction lan pangembangan armada lan negara.
    1. Sergey Drozdov
      Sergey Drozdov 24 September 2022 07:23
      -17
      Piotr Panjenengan punika mabuk unrestrained - ora ana sing nindakake akeh banget kanggo numpes negara kita lan nguripake menyang koloni Polandia-Ukraina lan Jerman minangka dheweke lan sanak-sedulure - Holstein-Gottorp-"Romanovs" ... Wong Rusia tansah disebut wong - Antikristus ... Sampeyan paling ora maca buku sejarah, kanca.
      1. Master Trilobit
        Master Trilobit 24 September 2022 12:08
        +8
        Kutipan: Sergey Drozdov
        Sampeyan paling ora maca buku sejarah, kanca.

        Lan sampeyan, sayangku, "buku sejarah" apa sing wis sampeyan waca? Paling ora ana hubungane karo Peter Agung? Utawa sampeyan nonton video Pyzhikov ing YouTube lan nganggep sampeyan ahli sejarah? ngguyu
        1. Kandel
          Kandel 24 September 2022 12:30
          +8
          Michael, salam. Comrade wewatesan karo judhul wong bodho lan bodho. Sedhih. Aku mateni wong-wong iki nganggo ketapel nalika isih enom dadi pionir supaya ora dadi omong kosong .....
          1. Master Trilobit
            Master Trilobit 24 September 2022 13:11
            +7
            Ora salah dheweke. Dheweke, ketoke, minangka korban kegagalan lengkap karya ilmiah lan pendidikan ing negara kita.
            Kasunyatan yen wong nulis lan nyebar macem-macem omong kosong sing kudu disalahake, umume ora, nanging sing nggawe omong kosong iki, nerbitake banjur promosi. Lan uga wong-wong sing mbangun karya ilmiah lan pendhidhikan ing negara kasebut kanthi cara sing sampeyan isih bisa entuk informasi ilmiah sing normal, sampeyan kudu ngenali lan ngliwati akeh alangan ing wangun "karya" Fomenko, Pyzhikov, Zadornov. , Kungurov lan liya-liyane. Lan wis tekan karya ilmiah normal, maca manggihaken teks resmi garing karo akeh referensi kanggo sumber, hipotesis diatur ing wangun protokol lan construction multi-tingkat Komplek, pet kang mung mokal kanggo ngerti tanpa preparation sadurunge. Lan ing wektu sing padha, ora ana gambar sing padhang utawa plot sing nyenengake.
            Ing babagan iki, konstruksi primitif lan kesimpulan kategoris cethek saka pseudo-sajarawan katon luwih atraktif kanggo wong normal biasa - lan iki minangka asil.
            Iku ketoke kanggo kula saka pesen ana smelled saka memori ala dening Profesor Pyzhikov, sanajan, mbok menawa, aku salah. Ayo ngenteni jawaban.
        2. astra wild2
          astra wild2 24 September 2022 14:30
          -5
          Mikhail, kanthi adil, Valery ora ndhelikake antipati marang "cabang" Naryshkins. Dadi, kolega iki mung bisa maca Valery lan kabeh
          P
          S
          Valery, aku ngormati sampeyan lan aku ngormati sampeyan, nanging kepiye klasik ": bebener luwih larang"?
        3. astra wild2
          astra wild2 24 September 2022 14:35
          +2
          Pakdhe Kostya, Tolstoy duwe iki: "Sampeyan kudu ngerti gendéra Tsar Muscovy", nanging apa sing katon?
  3. Sergey Drozdov
    Sergey Drozdov 24 September 2022 07:26
    -9
    “Dheweke paring wasiyat kanggo ngubur layone ing Amsterdam, sing wis rampung” ... Aku meh nangis. Wong golek dhuwit gampang - pahlawan saka crita "Romanov".
    1. Kandel
      Kandel 24 September 2022 11:06
      +4
      Aku kudune nangis. Mbah-mbah ngendika Luh mbusak empedu sing berlebihan saka awak. Nganti edan akhire menang....
  4. Kandel
    Kandel 24 September 2022 08:29
    +5
    Lan tokoh iki malah duwe jeneng segara. Matur nuwun Valery.
    1. Korsar4
      Korsar4 24 September 2022 10:26
      +2
      Aku setuju, Andrey. Asosiasi karo pancing-kamera ora nglilani lunga.
      1. Kandel
        Kandel 24 September 2022 10:44
        +4
        hi Sugeng rawuh, Sergey. Asosiasi minangka perkara sing apik, nanging umume, pelayaran nyebat layar kapal layar mizzen ing sadhuwure Mars .... contone, fregat.
        1. Korsar4
          Korsar4 24 September 2022 11:03
          +2
          Lan iki uga.
          Kita bisa miwiti mbuwang ing "istilah bahari", senadyan Empresses, kaya "Cruise-bram-staysail".
          1. Kandel
            Kandel 24 September 2022 11:29
            +3
            Kita bisa, lan iku apik. Migunani kanggo mangerteni pertempuran laut. Lan iki - nyatane - ngipi elek lengkap, ora ana panggonan kanggo mundur. apa-apa tiba ing sirah. Bencana ing tengah segara jero .... Lan ya tetep layar, sanajan kanvas tengen, nanging ora wajib. ya
            Matur nuwun, Seryozha. Kanthi nesu, aku pengin nyelehake siji ... sing lali utawa ora ngerti yen Peter iku putrane Alexei Mikhailovich lan Natalya Naryshkina, lan aku dadi alus, shaggy lan apikan ....
            1. lele
              lele 24 September 2022 11:47
              +3
              Hello shaggy lan fluffy! nglirik
              Kanthi nesu, aku pengin nyelehake siji ... sing lali utawa ora ngerti yen Peter iku putrane Alexei Mikhailovich lan Natalia Naryshkina,

              Ayo, apa omong kosong, yen dheweke nyampurake staysail karo tagihan ijol-ijolan ... Lan malah banjur, iku ora mengaruhi cuaca ing sembarang cara. ngguyu ombenan
              1. Kandel
                Kandel 24 September 2022 12:14
                +3
                hi Nah, sampeyan mung kudu ngguyu. Aku mung ... nesu. Nuwun sewu... aku ndredheg opo bener?
                1. lele
                  lele 24 September 2022 12:25
                  +2
                  Jenggot jenggot:

                  “Kandhaa, apa aku duwe hak...?
                  -- Mesthi sampeyan duwe!
                  - Bisa...?
                  -- Ora, sampeyan ora bisa!"

                  Ora ana owah-owahan ing Rusia wiwit iku, Pinocchio on the Field minangka keajaiban ngguyu
                  1. Kandel
                    Kandel 24 September 2022 12:36
                    +3
                    Mantune kancaku. Ana wong lanang sing duwe julukan wiwit jaman sekolah teknik - NIGHTMARE. Wah normal bapak... Kabeh berubah....
                    1. lele
                      lele 24 September 2022 12:44
                      +2
                      Kabeh berubah....




                      Ora yakin yen aku ngerti sampeyan kanthi bener. nglirik
                      1. Kandel
                        Kandel 24 September 2022 12:53
                        +2
                        Ora ana sing permanen wassat Bener mangertos, uga, aku pracaya ing wassat
              2. Korsar4
                Korsar4 24 September 2022 13:51
                +3
                Kolam renang ruangan ora tuwuh ing iklim kita.
                1. lele
                  lele 24 September 2022 15:06
                  +3
                  Inggih, kok, nalika aku isih enom, ing mangsa aku lunga menyang banyu mbukak ing Luzhniki, utawa kanggo Dynamo, lan malah Chaika, padha uga lunga, banget. apik

                  1. Korsar4
                    Korsar4 24 September 2022 16:36
                    +4
                    "Moscow" - iku sawijining kedadean. Aku bisa nyekel.
                    Nanging ukurane luwih gedhe tinimbang ing gambar.
                    1. ArchiPhil
                      ArchiPhil 24 September 2022 16:47
                      +3

                      Aku maju, Sergey, aku maju.
                      Aku nampani jamaah!
                      Aku malah kaget, kepiye carane? "Moscow" lali sebutno?
                      1. Korsar4
                        Korsar4 24 September 2022 17:02
                        +3
                        Sugeng sonten, Seryozha!

                        Ana bakal adus. Lan ngendi kanggo nyilem - ana.
                      2. Master Trilobit
                        Master Trilobit 24 September 2022 18:08
                        +4
                        Kutipan saka Korsar4
                        Ana bakal adus. Lan ngendi kanggo nyilem - ana.

                        Iku bakal ngendi kanggo nyilem. Lan kita bisa adus uap nang endi wae. eseman
                      3. Korsar4
                        Korsar4 24 September 2022 18:14
                        +4
                        Dadi, pirang-pirang taun sabanjure, dheweke bali menyang kawruh babagan unsur kanthi bantuan geni lan banyu.
                      4. Master Trilobit
                        Master Trilobit 24 September 2022 20:15
                        +5
                        Aku saka lakuku dhewe. eseman
                        A bath camping bisa dibangun ing ngendi wae. Banyu sing bisa nyilem luwih angel digawe. eseman
                    2. lele
                      lele 24 September 2022 16:49
                      +5
                      Nalika "Moscow" dibukak, desas-desus liar wiwit nyebar ing sekitar Moskow yen sawetara sektarian klelep wong ing kono minangka pembalasan kanggo najisake candhi. Ngapusi, paling kamungkinan.
                      1. Korsar4
                        Korsar4 24 September 2022 17:08
                        +4
                        Bapakku njupuk nalika isih sekolah. Banjur aku ora mikir apa sing kedadeyan sadurunge blumbang.
                      2. ArchiPhil
                        ArchiPhil 24 September 2022 17:25
                        +4
                        Kutipan: Kucing Laut
                        ngrusak candhi

                        Lan ing kana papan kasebut umume ora seneng, candhi uga njupuk papan liya. Monastik.
                        Ya, lan Chetolye ora adoh banget.
                      3. lele
                        lele 24 September 2022 17:37
                        +4
                        Sugeng rawuh, Sergey!
                        Lan sampeyan ngerti apa freak padha wanted kanggo mbangun ana ing thirties. Padha nyoba, nanging bumi ora tahan. Nyuwun

                        "Istana Soviet", lan ing sirah Lenin - kantor Stalin. ngguyu

                      4. ArchiPhil
                        ArchiPhil 24 September 2022 17:50
                        +3
                        Kutipan: Kucing Laut
                        "Istana Soviet"

                        Hi Konstantin!
                        Dadi pitakonan: Suwene suwene "remake" saiki?
                      5. lele
                        lele 24 September 2022 18:00
                        +2
                        Lan setan ngerti dheweke, piye wae ora dadi masalah kanggo aku - remake, dheweke minangka remake.
                      6. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 24 September 2022 17:53
                        +3
                        Ing Nuremberg, dheweke uga pengin mbangun, lan malah diwiwiti. Nanging Todt tabrakan lan Speer kudu njupuk Panggonan.
                      7. lele
                        lele 24 September 2022 18:06
                        +2
                        Moduse padha, mula sing liyane kaya tracing paper.
                        Nanging ana kraton liyane sing dilestarekake, kaya dipoyoki. eseman

                      8. Kandel
                        Kandel 24 September 2022 19:45
                        +1
                        Lan aku bisa bang wong kanggo gumun?
                      9. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 24 September 2022 19:51
                        +1
                        Lan aku bisa bang wong kanggo gumun?
                        Inggih, coba, Borisych.
                      10. Kandel
                        Kandel 24 September 2022 22:02
                        +1
                        Ya Anton, aku ora bisa nindakake perkara sing ora becik.
                      11. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 24 September 2022 22:14
                        +1
                        Lali, Borisych! Bab-bab sing ora becik kadhangkala dadi hiasan kanggo wong!
                      12. Kandel
                        Kandel 25 September 2022 12:26
                        +2
                        Ya, aku ora tau mateni tikus, wong nakal ora dekorasi, nanging dekorasi. Kanggo ngilangi rodents, kantor ferret disewa. Populasi diturunake kanthi cepet ....
                        Aku bakal mateni, nanging ora sopan kanggo aku ....
                      13. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 25 September 2022 12:28
                        +1
                        Oke, Borisych, nyuwun pangapunten! Mood to neraka...
                      14. Kandel
                        Kandel 25 September 2022 12:50
                        +1
                        Oh, Anton, Nazi mbangun karya agung ing pulo Rügen, bekas Buyan. Mesthine ana kompleks kesehatan kanggo wong Arya sing sejatine .... Ora kedadeyan.
                        Lan Kremlin ana ing Moskow, lan Patung Liberty ing New York ... sing siji dibangun dening arsitek Italia, sing liyane disumbang dening Prancis menyang negara-negara Amerika.
                      15. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 25 September 2022 12:54
                        +1
                        Aku bener ngomong bab kraton congresses party, kang dirancang dening Speer.
                      16. Kandel
                        Kandel 25 September 2022 13:03
                        +1
                        Aku ora ngerti Anton. Aku bakal nggoleki info. menarik. Ya ... Konstruksi Istana Kongres ing Moskow rampung dibongkar mung ing taun 50-an pungkasan abad. Pinten baja sekunder digunakake kanggo pertahanan ibukutha. Susah ngomong....
                2. ycuce234-san
                  ycuce234-san 24 September 2022 18:06
                  +6
                  Kutipan saka Korsar4
                  Kolam renang ruangan ora tuwuh ing iklim kita.


                  Iki gampang ditindakake kanthi teknis - salinitas banyu 15% njamin ora beku nganti -10.
                  Nanging sing nglangi butuh wetsuit ...
                  Sanajan nyilem ing banyu es isih katon nyenengake dening bocah-bocah Greenland, ora ana internet.
                  https://happytrip-ru.livejournal.com/84475.html
                  1. Korsar4
                    Korsar4 24 September 2022 18:16
                    +3
                    Ora kabeh Fridtjof Nansen seneng hiking ing Greenland.

                    Iki sing ndadekake dheweke apik banget.
                    1. ArchiPhil
                      ArchiPhil 24 September 2022 19:40
                      +2
                      Kutipan saka Korsar4
                      Ora kabeh Fridtjof Nansen

                      Lan ora malah "Mollies unsinkable"! ngguyu
                      1. Korsar4
                        Korsar4 24 September 2022 20:56
                        +3
                        Yen ngulandara pisanan iki looking for, banjur padha nemu kaloro.
            2. Korsar4
              Korsar4 24 September 2022 13:49
              +3
              Nanging carane becik sawise udan pangan panas.
              Dina iki aku nampa bagean saka udan September ing sirah bodho, lan aku mulih wareg.
    2. ycuce234-san
      ycuce234-san 24 September 2022 13:42
      +5
      Tembung "cruise" ing basa Walanda yaiku "cruise" ing terjemahan menyang Rusia, lan biasane ditrapake kanggo lelungan banyu lan langsung menyang layar ora mesthi ana hubungane. Tegese, Walanda, nalika nyewa dheweke, nimbali dheweke lan nyathet dheweke ing kapal, pelabuhan, hakim lan dokumentasi liyane kanthi julukan minangka Kornelius Navigator.
      Wong liya sing misuwur ing sajarah maritim, Enrique the Navigator, uga tetep ana ing sajarah kanthi julukan pribadi sing padha.
      1. VlR
        24 September 2022 13:57
        +4
        Komentar banget terkenal, matur nuwun. Aku ora nemokake alesan kenapa pahlawan artikel kasebut dumadakan ngganti jeneng mburi, nanging yen iki minangka julukan sing dikenal, mula kabeh wis jelas.
        1. ycuce234-san
          ycuce234-san 24 September 2022 16:58
          +5
          Cornelius minangka asli saka abad kaping 17, lan jeneng kulawarga minangka jeneng kulawarga mung muncul 150-200 taun kepungkur. Lan ing sajarah manungsa, iki minangka mekanisme warisan saka kompleks properti kulawarga, mulane digunakake utamane dening wong cilik sing duwe barang sing kudu ditinggalake minangka warisan. Iki, contone, sabenere tragedi urip saka bajingan - padha dibuwang metu saka antrian lan takeran saka warisan minangka anak. Mulane, pangenalan kekerabatan, jeneng kulawarga lan hubungan kulawarga, sajrone pirang-pirang abad, ing kulawarga sugih sing wigati strategis minangka fenomena kanggo saben wakil. Iki kudu dieling-eling nalika nonton utawa maca, contone, A Song of Ice and Fire.
          Cornelius iku saka kelas ngisor masyarakat lan mulane jeneng ora Matter kanggo wong lan, kaya akeh, kang bener kacathet ing dokumentasi ing julukan. Yen mekanisme iki bisa urip nganti saiki - ing dhaptar karyawan perusahaan, registri lan dhaptar, wong bakal ditulis ing julukan ... - Admin Pentiumovich, Vasily Svarnoy, etc.


          https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%8F
  5. vet
    vet 24 September 2022 10:05
    +7
    Conto undhangan sukses saka spesialis manca. Kang, malih, uga nggawa Bering (antarane).
  6. Aviator_
    Aviator_ 24 September 2022 10:40
    +6
    Ing telung taun sabanjure, Kruys lelayaran saka Amsterdam menyang Cadiz, ngirim keju Walanda menyang Spanyol. Aneh, 5 kucing ditahan ing kapal kanggo nglindhungi produk iki saka tikus.
    Conto migunani banget saka kucing kapal. Artikel kasebut apik, hormat marang penulis.
  7. yowis
    yowis 24 September 2022 13:27
    +1
    Mangkene carane!
    Nanging Rusia teka karo paribasan: "Kita bakal ngombe kabeh, nanging kita ora bakal ngremehake armada!"
    "Yang Mulia Kaisar, gawe aku dadi wong Jerman sing luwih apik" (Jenderal Yermolov)
  8. astra wild2
    astra wild2 24 September 2022 14:20
    +1
    день Добрый.
    Valery, aku, kaya paling, maca buku: "Peter 1" lan eling saka ing kono: Cornelia Kreis, Aku panginten sing wong Walanda, lan Pamburg.
    Ngapunten kula mboten nggatekke lan ora manungsa waé, nanging Pamburg nang endi wae immortalized ing jeneng ing Rusia?
  9. michael lawas
    michael lawas 24 September 2022 14:31
    +8
    Halo rekan kerja!

    iku kang nggawe rancangan pisanan saka kapal perang 58-gun Rusia pisanan "Goto Predestination" ("Prevision Allah"), lan banjur ngawasi construction sawijining.

    Ing 2018, aku ana ing Voronezh ing perjalanan bisnis.
    Iki, iki minangka kreasi Cornelius Kruys:








    Aku ora duwe wektu kanggo ndeleng keajaiban sing nggumunake iki, aku mung njupuk sawetara gambar ...
    hi
    1. Korsar4
      Korsar4 24 September 2022 14:41
      +3
      Ana ing kapal. Disenengi. Ngapresiasi sing rapet.

      Nanging ana panggonan kanggo hammock.
    2. Kandel
      Kandel 24 September 2022 14:47
      +3
      Oh matur nuwun, kancaku, aku durung menyang Voronezh, aku durung weruh. kapal iki, Nanging aku cetha ngerti. Jamban minangka papan khusus ing busur prau utawa kapal ing ngendi awak dikosongake ..... Minangka aturan, bisnis iki ana ing sangisore bowsprit ....
      1. Kandel
        Kandel 24 September 2022 15:23
        +3
        Ngomong babagan kapal. Iki bisa dadi linear. Nanging - frigate ....
  10. astra wild2
    astra wild2 24 September 2022 14:44
    0
    Kolega, aku ngakoni nyolong cilik: Aku nyolong tablet saka "cilik". Bener, aku ninggalake kuitansi sing bakal bali seminggu.
    Sampeyan ndeleng, telponku nuduhake 2 kabar ing "bel", nanging ora ana.
    Aku panginten yen sampeyan ngganti gadget, iku bakal ilang. Iki reboot!? Apa aku njaluk bener
  11. Kucing ireng
    Kucing ireng 24 September 2022 14:52
    +2
    Matur nuwun kanggo artikel! Iku menarik kanggo sinau babagan kapribaden sing cerah. Ketoke, dheweke ora tau dadi Russified, nalika dheweke lunga menyang Amsterdam ing perjalanan pungkasan, nanging dheweke nglayani kanthi jujur.
  12. ee2100
    ee2100 24 September 2022 14:58
    +3

    Pernikahan Peter Alekseevich lan Ekaterina Alekseevna, Istana Musim Dingin.
    Nang endi wae kene pahlawan artikel, Cornelius Kruys.
  13. ViktorK
    ViktorK 26 September 2022 14:39
    +1
    Artikel gedhe.
    Lan sanajan aku begja karo sejarawan ing pasinaon, aku ora ngerti akeh bab wong pantes kuwi.
    Yen disebutake, banjur sembrono, utamane babagan kegiatan pribadine. Padha ngomong bajak laut lawas saka duta Russian ndamel kanggo Konstantinopel.