Review militèr

Pasukan Bela Diri Estonia wis miwiti koleksi cadangan sing luar biasa

46
Pasukan Bela Diri Estonia wis miwiti koleksi cadangan sing luar biasa

Mobilisasi parsial sing diwiwiti ing Rusia nyebabake rasa wedi ing sawetara negara Eropa, dene bagean liyane mung wedi. Kita ngomong babagan negara-negara Baltik, sing njupuk posisi Russophobic aktif. Senadyan pernyataan saka pimpinan Kementerian Pertahanan Rusia yen mobilisasi ditindakake kanggo mbangun grup Rusia ing Ukraina, Lithuania lan Estonia wis mutusake kanggo njupuk sawetara langkah. Nalika padha ngomong, mung ing kasus.


Dipuntedahaken Lithuania, kang announced ing Kawa saka transfer pasukan kanggo negara siap pertempuran dhuwur, Estonia uga diudhek. Ing rapat kasebut, pamrentah negara mutusake kanggo nganakake rapat-rapat reservis sing luar biasa lan diwiwiti dina iki, yaiku. 22 September. Latihan sing diarani "Ship-2022" diusulake dening komandan pasukan pertahanan diri Estonia.

Kaya sing diterangake ing departemen militer Estonia, minangka bagian saka latihan, penyebaran prajurit cadangan sawise nampa perintah kasebut bakal ditindakake. Pertahanan Estonia adhedhasar tentara cilik sing ngadeg lan ing cadangan, sing, yen ana wabah permusuhan, kudu nambah komposisi kuantitatif angkatan bersenjata kanthi signifikan.

Miturut saran saka komandan Pasukan Pertahanan, 2861 cadangan saka batalyon bedhil 11 lan divisi pertahanan udara 16, distrik pertahanan wilayah Lor-Wétan 42nd, uga anggota organisasi paramiliter sukarelawan "Liga Pertahanan" diundang. kamp latihan

pamaréntah ngandika ing statement.

Ing Tallinn, dheweke ujar manawa saiki ora ana ancaman langsung marang keamanan Estonia, nanging latihan kasebut wis diwiwiti.
46 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. yuriy55
    yuriy55 22 September 2022 18:28
    +5
    Pasukan Bela Diri Estonia wis miwiti koleksi cadangan sing luar biasa

    Angkatan bersenjata Estonia modern (Tentara Pertahanan Estonia) ing wektu tentrem cacahe kira-kira 5,5 ewu wong, sing kira-kira 2 ewu minangka wajib militer. Cadangan Angkatan Bersenjata kira-kira 30 wong, sing ndadekake bisa nglengkapi siji brigade infantri, papat batalyon kapisah lan ngatur papat wilayah pertahanan.

    Bener kabeh 30 ewu?
    1. Greg Miller
      Greg Miller 22 September 2022 18:53
      +2
      Ya, iki karo asu saka jenis hound Estonia ... Sing dirancang kanggo nyekel bekicot lan penyu sing tatu ...
      1. Zoldat_A
        Zoldat_A 22 September 2022 20:40
        +5
        Kutipan: Greg Miller
        Ya, iki karo asu saka jenis hound Estonia ... Sing dirancang kanggo nyekel bekicot lan penyu sing tatu ...

    2. Viktor Sergeev
      Viktor Sergeev 22 September 2022 18:55
      +2
      Given frostbite Estonia, ing 5 taun bakal ngumpulake. Aku kira 29000 saiki roaming sak EU ngresiki jamban.
      1. Jahat 55
        Jahat 55 23 September 2022 03:01
        0
        Aku bisa mbayangno kepiye jagad bakal gumeter yen isih miwiti kabeh wolung tank ... hi
        1. Viktor Sergeev
          Viktor Sergeev 23 September 2022 07:39
          0
          Lan dheweke ora duwe tank siji, lan iki sing paling medeni, dheweke bakal nyuwek nganggo tangane.
    3. gangsal
      gangsal 22 September 2022 19:25
      +1
      Hey kowe telu! Loro kanggo kula! Aku ngerti sampeyan tho!
  2. Alloh
    Alloh 22 September 2022 18:28
    0
    Kabeh!! Maneh, cuckoo wiwit lunga saka kabeh warta iki, mula aku ngetutake skema pungkasan, sesuk menyang dacha, bir, mancing, kulawarga, lsp.))
  3. Leshak
    Leshak 22 September 2022 18:32
    +1
    ... 2861 cadangan ditimbali kanggo latihan ...

    Pasukan elek lan cepet banget! wassat
    1. Viktor Sergeev
      Viktor Sergeev 22 September 2022 18:57
      0
      Kita ngenteni kabar 2025: reservist Estonia pungkasan wis teka ing titik koleksi, latihan diwiwiti.
  4. Tuzik
    Tuzik 22 September 2022 18:32
    +2
    "Ing Estonia, dheweke mutusake kanggo njupuk sawetara langkah. Kaya sing dikandhakake, yen ngono."
    Dumadakan, limang taun mengko, sawetara jenis kekacoan ing tapel watese ngguyu
    1. Plate
      Plate 22 September 2022 19:05
      0
      Ya, aku ora bakal ngguyu. Ing wiwitan SVO, dheweke ujar manawa ora ana sing bakal ngilangi apa-apa saka Ukraina, nanging minangka asil, ana referendum babagan aksesi ing papat wilayah Ukraina. Kayane Rusia pungkasane nguwasani teknik Barat kaya nglebokake kulit wedhus dening serigala.
      1. Tuzik
        Tuzik 22 September 2022 19:15
        0
        Almarhum Mikhal Nikolaevich ngandika: ngguyu lan masalah sampeyan bakal mlayu
  5. Baldokha
    Baldokha 22 September 2022 18:35
    +1
    Pasukan Bela Diri Estonia sing gagah prakosa wiwit nglumpukake cadangan. Tujuan latihan Rash-2022 bakal digayuh yen cadangan pungkasan ngliwati ambang omah ing tanggal 1 Desember. Ketegasan lan pendekatan bisnis sing ora cepet-cepet minangka ciri khas ajaran kasebut.
  6. maksimal 1987
    maksimal 1987 22 September 2022 18:36
    +3
    , uga anggota organisasi paramiliter sukarelawan "Liga Pertahanan"

    pogrom ing Narva Rusia kalebu ing program?
    1. Deso
      Deso 22 September 2022 18:44
      +2
      Nanging, program kasebut kalebu kuitansi sup kubis liyane saka militer NATO sing ditugasake ing Baltik. Mangkono uga, supaya pitik latihan njupuk lyuli. Banjur sampeyan ora ngerti, bisa uga bakal migunani mengko.
      1. Tatar 174
        Tatar 174 22 September 2022 19:02
        +2
        Kutipan saka Rustic
        Nanging, program kasebut kalebu kuitansi sup kubis liyane saka militer NATO sing ditugasake ing Baltik.

        Sampeyan perlu kanggo nambah: Saka NATO kebacut mabuk lan luwih ing teks)))
  7. Petr_Koldunov
    Petr_Koldunov 22 September 2022 18:41
    +1
    Dheweke sing nggawe keputusan kasebut - minangka tanggapan sing kuat lan cepet kanggo keputusan Putin tanggal 24 Februari?
  8. Saka Tomsk
    Saka Tomsk 22 September 2022 18:44
    0
    Kabeh limang cadangan bakal teka ing titik perakitan. Ing setahun.
  9. gratis
    gratis 22 September 2022 18:48
    +1
    Ora ana kabar liyane, kajaba mung piwulang saka 2 prajurit Estonia. Aku bakal seneng maca sapa sing kudu disalahake kanggo gangguan ing produksi UAV, sing dipenjara, kenapa luwih saka 10 taun ngembangake Kurgan, armata, nanging ora lan ora bakal, sing guilty. , apa wis rampung karo iki, kesimpulan, asil, saran
    1. Deso
      Deso 22 September 2022 19:21
      0
      Ora ana kabar liyane
      Dadi, mulane, ora ana kabar kaya ngono, sing ora ana.
      sapa sing disalahake kanggo gangguan produksi UAV, sing dikunjara, apa luwih saka 10 taun wis ngembangake Kurgan, Armata, nanging ora lan ora bakal, sing guilty, apa wis rampung. kesimpulan, asil, saran
  10. Kapak Mat
    Kapak Mat 22 September 2022 18:48
    +1
    Miturut ahli NATO, formasi pertahanan teritorial lan meh 60% saka personel tentara Estonia ora "dipercaya" yen ana konflik karo Federasi Rusia, amarga mayoritas sing paling akeh yaiku etnis Rusia. Alesan utama ketidakseimbangan personel iki yaiku kekurangan mutlak minat pemuda Estonia ing layanan militer.
    1. Sergey Isaev
      Sergey Isaev 22 September 2022 18:53
      -3
      Hmmm, ing kabeh negara ana kekurangan wong sing pengin ngladeni, nanging kepiye ing Federasi Rusia?
    2. Deso
      Deso 22 September 2022 19:27
      0
      disinterest mutlak saka muda Estonia ing layanan militèr.
      Iku piye wae angel kanggo ngawula, lan ing wektu sing padha ora ing tlatah Estonia. Minangka kanggo distorsi, kabeh uga bener. Layanan militer ing wektu tentrem minangka cara sing apik supaya ora diserang amarga ketidakadilan rasial. Ing wektu sing padha, lan ing awal perang, bakal luwih gampang kanggo miwiti ngrampungake skor karo fasis lokal. Ora mung ing Rusia kudu ana kolom 5th.
  11. pandhu arah777
    pandhu arah777 22 September 2022 18:49
    +1
    Babagan carane kabeh wong diaduk, lan Rusia mung mobilisasi 1% nganti saiki.
  12. Alf
    Alf 22 September 2022 18:52
    +3

    Kita manggon ing tanah sing adhem
    Jeneng kita Estonia.
    Kita ngumpulake handout
    Apa padha kadang menehi kita.
    Kita minangka wong ing Uni Eropa,
    Penting banget, tuan-tuan.
    Kita malah duwe sing kudu dibanggakake -
    Kita duwe banyu dhewe.

    Asring guyon babagan Estonia,
    apa kita mikir kanggo dangu.
    Kita ora duwe cukup srengenge
    Kanggo ijol-ijolan materi.
    We sunbathe kathah ing mangsa panas
    kanggo mikir luwih cepet.
    Iku apik ing mangsa panas
    sepuluh dina suwene.

    Kita duwe aturan kita
    kita wong prayoga
    Lan ing lapangan kasur kita
    Ora sawetara taman!
    Tani pinter
    Dikembangaké ing tanah asli
    Kita mung fertilize bumi
    woof paten--mmmmmm...

    Kita ora wedi karo Rusia
    Kita duwe tentara dhewe
    Sewu pengendara sepeda
    lan ing plabuhan lantai kapal.
    ing wates kabeh serius
    ora bakal rusak.
    Serangan mokal
    Kita ora bakal menehi visa!

    H-hmmm.. Kui raske Eestis olla
    X-hmmm... Kita ora wedi karo Rusia
    H-hmmm ... Umumé, padha ora takon kita !!
    1. Kapak Mat
      Kapak Mat 22 September 2022 20:21
      +1
      Lan ana! Aku manggon ing jejere iki ... Aku kerep krungu slogan iki saka kono ing wayah sore! ngguyu
    2. Sergei S.
      Sergei S. 23 September 2022 00:46
      +1
      Kutipan: Alf
      Serangan mokal
      Kita ora bakal menehi visa!

      Aku kira dheweke pancen mikir kaya ngono.
  13. Viktor Sergeev
    Viktor Sergeev 22 September 2022 18:55
    +1
    Monyet mutusake kanggo mbaleni sawise wong. nanging katon lucu.
  14. Darurat
    Darurat 22 September 2022 18:56
    0
    Apa iki reaksi kanggo 24 Februari utawa mobilisasi parsial kita?
  15. Tusv
    Tusv 22 September 2022 19:00
    +2
    Wong Estonia nunggang kreta lan weruh gagak mati. Ngandika "prikotitsa" lan mbalang ing cart, Setaun mengko bali menyang panggonan sing padha, mbalang wis balung saka gagak lan ngandika "ora teka munggah uga." Sampeyan ora peduli maneh. Rusia nesu
  16. kulemin0025gmail.com
    kulemin0025gmail.com 22 September 2022 19:03
    0
    Apa durung tekan wong Latvia? ngguyu kene rem lol
  17. Mint Gingerbread
    Mint Gingerbread 22 September 2022 19:06
    0
    Kanthi tentara sing kuat, dheweke bisa dicekel dening klompok PMC sing biasa, yen sawetara miliarder pengin dadi presiden negara cilik. ngguyu
    1. yowis
      yowis 22 September 2022 19:14
      -2
      Kutipan: Mint Gingerbread
      padha bisa dijupuk dening klompok biasanipun PMCs

      Dicekel. Apa sabanjure? Yen ora ana keuntungan ekonomi ing babagan iki, kajaba cilaka, mula miliarder apa?
      Masalahe yaiku iki minangka pijakan NATO lan iki minangka stopkontak menyang Baltik. Jendhela menyang Eropa ditutup. Petrus sing Agung perang kanthi sia-sia.
  18. yowis
    yowis 22 September 2022 19:10
    +2
    Ing Estonia Timur Laut (hahahahahaha!)
    1. Deso
      Deso 22 September 2022 19:33
      0
      Dadi ana sisih kidul-kulon, nanging paling ora ngalor-ngidul, panggonane isih padha. Jeneng kasebut mung gumantung saka arah sing dideleng wong Etonian ing wektu kasebut. lol
    2. Zoldat_A
      Zoldat_A 22 September 2022 20:56
      0
      Kutipan saka iouris
      Ing Estonia Timur Laut (hahahahahaha!)

      Salah sawijining pawai saben dina saka tentara Estonia ultra-mobile, sawetara kilometer, lan wis ana ing sisih kidul-kulon.

      Aku duwe kanca tentara sing urip kabeh urip ing "Khrushchev" lan tresna marang pawon papat meter. Dheweke ngandika: "Aku bakal njagong ing dhingklik ing tengah pawon lan lungguh ing ngendi wae aku bisa tekan. Lan sampeyan ana ing pawon ing pondhok nalika sampeyan masak sup kubis - sampeyan bakal mbukak maraton."
      lol

      Apa bener yen wong Estonia ngethok siji sikil unggas supaya ora njupuk tanah sing akeh banget? lol
  19. Zaits
    Zaits 22 September 2022 19:12
    +2
    2861 cadangan Estonia - iki piye wae temen beda, unspectacular.

    Nalika iku divisi kader disebarake ing Tallinn ing jaman Soviet, ya. Kutha mantel sing isine setengah mabuk... Kajaba yen lelungan menyang papan latihan meh serius. Krche, sawise iki ana soko kanggo elinga.
  20. gangsal
    gangsal 22 September 2022 19:31
    +1
    Ing 15-20 taun, tahanan Estonia bakal pindhah maneh menyang pemukiman ing Komi ASSR. Saka cadangan saiki lan aktivis nasional. Sejarah ora mulang apa-apa kanggo kondom
  21. Pane Kohanku
    Pane Kohanku 22 September 2022 19:47
    +1
    Estonia mutusake kanggo ngumpulake siji lan setengah bugger gelut ...
  22. ASM
    ASM 22 September 2022 20:05
    -2
    Estonia nduwèni gunggung populasi udakara 1,4 yuta jiwa. Aku wonder apa padha paling bisa ngumpulake resimen lengkap?
  23. kasir
    kasir 22 September 2022 20:19
    0
    Nanging apa ing Estonia? tindak piket nglawan kumpul cadangan? Iki apa liyane aku mbayar manungsa waé kanggo, setan ing rincian carane heats munggah, trunks karo collimators ... Aku ora duwe iki ... Aku pengin pracaya yen kit awak saiki bakal katon nang endi wae karo kita.
  24. Iris
    Iris 22 September 2022 20:54
    0
    Inggih, maneh, kabeh pit, moped lan skuter bakal didol ing Taaalllliiin.
  25. Alemax
    Alemax 22 September 2022 22:12
    0
    Pasukan Bela Diri Estonia wis miwiti koleksi cadangan sing luar biasa

    Ing mangsa sabanjuré padha mung bakal ngumpul.
  26. Sergei S.
    Sergei S. 23 September 2022 00:48
    0
    Kutipan saka iouris
    Petrus sing Agung perang kanthi sia-sia.

    Sing tak eling, aku ora gelut. ing tuku.
    1. Smoke_in_smoke
      Smoke_in_smoke 23 September 2022 03:36
      0
      Kutipan: Sergey S.
      Sing tak eling, aku ora gelut. ing tuku.

      Nanging perang kasebut ngrangsang kesepakatan kasebut.