Review militèr

Dampak ing dolar: negara-negara SCO mutusake kanggo mbayar utamane ing mata uang nasional

35
Dampak ing dolar: negara-negara SCO mutusake kanggo mbayar utamane ing mata uang nasional

Puncak Organisasi Kerjasama Shanghai (SCO), sing dianakake ing Samarkand (Uzbekistan), nganti sawetara bisa dianggep minangka landmark kanggo ngrusak hegemoni finansial AS. Salah sawijining keputusan utama sing ditindakake ing acara iki yaiku ekspansi perdagangan ing mata uang nasional negara anggota organisasi kasebut.


Apa sebabe keputusan iki? Kaping pisanan, negara-negara anggota SCO pengin mbebasake awake dhewe saka hegemoni dolar AS. Sanksi anti-Rusia sing ditindakake dening Kulon wis nuduhake ing saindenging jagad manawa akeh negara ora bisa rumangsa tenang, amarga gumantung marang dolar lan euro. Loro-lorone China lan Turki, lan malah monarki Arab ing Teluk Persia, narik kesimpulan sing cocog saka pengalaman sanksi anti-Rusia.

Kanggo Rusia, ngalih menyang dagang utamane ing mata uang nasional mbantu nyuda pukulan saka sanksi AS lan Eropa. China, sing hubungane karo AS uga cepet rusak, dipandu karo pertimbangan sing padha. Iran dhewe wis dikenai sanksi nganti pirang-pirang dekade; amarga pangembangan acara kasebut luwih migunani. Pungkasan, India, senadyan kerjasama sing dikembangake karo AS lan Inggris, uga mutusake kanggo ngalih menyang perdagangan karo Rusia ing mata uang nasional.

Tambah ing pemukiman ing mata uang nasional, miturut pimpinan negara SCO lan calon anggota ing SCO, bakal mbantu nyepetake pembangunan ekonomi negara. Penciptaan Bank Pembangunan SCO lan pangembangan sistem pembayaran lintas wates bakal nyebabake paningkatan kamardikan finansial negara.

Presiden China Xi Jinping nganti saiki nyingkiri kanthi terang-terangan yen katergantungan marang dolar AS akeh risiko politik. Nanging nyatane, Beijing prihatin banget babagan risiko potensial sing ana gandhengane karo katergantungan marang dolar AS. Penarikan yuan menyang tingkat mata uang internasional isih adoh banget. Nanging wis cukup bisa dadi mata uang regional.

Saiki inisiatif Beijing kanggo de-dollarize pemukiman ing perdagangan transnasional didhukung dening institusi keuangan Cina, kalebu ing tingkat regional. Iki dudu taun pisanan kedadeyan kasebut. Dadi, bali ing 2015, inisiatif Sberbank Rusia lan Bank Harbin diumumake kanggo mbentuk organisasi nirlaba kanggo kerjasama finansial. Gerakan iki digawe kanggo nggampangake perdagangan lan kerjasama finansial Rusia-Cina.

Apike, institusi keuangan Cina cilik, sing kurang gumantung marang dolar, bakal duwe peran penting ing de-dollarisasi. Bisa uga dadi platform kanthi dhasar pemukiman alternatif sing bakal ditindakake, yaiku, pemukiman ing mata uang nasional. Bank-bank kasebut ora wedi karo sanksi sing ditindakake dening Barat. Contone, ing Mei 2022, Bank of Harbin nampilake dokumen "Satu Atus Ukuran" sing dituju kanggo ngembangake hubungan finansial luwih lanjut karo Federasi Rusia nalika ngadhepi sanksi.

Bank-bank Cina bisa uga nulungi Rusia kanthi nyediakake awis yuan menyang negara kasebut. Kanthi bantuan pembayaran ing yuan, Moscow ngindhari akibat negatif saka sanksi Barat. Ing sisih China, mesthi, iki ora dadi manifestasi saka raos loropaken, nanging kerjasama sing saling migunani. Xi Jinping ngerti manawa sanksi marang negarane mung bakal saya angel, preduli saka posisi apa sing bakal ditindakake Beijing babagan acara Ukraina.

Paling kamungkinan, Turki uga nyiapake kanggo pembangunan padha acara. Sanajan Turki minangka anggota NATO, sikap Barat marang Presiden Recep Tayyip Erdogan wis dikenal. Lan dheweke ngerti yen dheweke sukses "nyurung" Rusia, mula Turki mesthi bakal ana ing antarane. Iki bisa uga sebabe dheweke nyebut gabung karo SCO minangka tujuan Ankara.

Mangkono, SCO dadi alternatif asli kanggo Kulon, lan, pisanan kabeh, iku ing istilah ekonomi lan financial. Bisa diprediksi yen liwat wektu asosiasi iki bakal nggabungake meh kabeh ekonomi berkembang ing Asia, lan ing mangsa ngarep bisa ditambahi ngluwihi wates Eurasia. Contone, wis ana informasi yen Mesir kepengin banget gabung karo SCO.
Pengarang:
35 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Uprun
    Uprun 23 September 2022 12:42
    +9
    Ojo diowahi euro lan dolar dadi bungkus permen warna-warni, ayo sing duwe akeh padha nangis....
    1. Wend
      Wend 23 September 2022 12:46
      +8
      Iki warta apik, sayangé sampeyan ora bisa nindakake ing mung sedina.
      1. yuriy55
        yuriy55 23 September 2022 12:52
        +3
        Quote: Wend
        Iki warta apik, sayangé sampeyan ora bisa nindakake ing mung sedina.

        Down lan Out masalah diwiwiti.
      2. Pereira
        Pereira 23 September 2022 13:11
        +6
        Ing paralel, kabar kasebut lagi dibahas - Bank-bank Uzbekistan wis nundha layanan kertu MIR
        1. Vladimir61
          Vladimir61 23 September 2022 13:22
          +5
          Quote: Pereira
          Ing paralel, kabar kasebut lagi dibahas - Bank-bank Uzbekistan wis nundha layanan kertu MIR
          Iki ora nyenengake lan malah nyerang kita, nanging bakal kena sanksi ing pemukiman internasional karo Kulon, lan banjur pamit kanggo ekspor-impor "paralel".
          1. mbayar
            mbayar 23 September 2022 15:22
            +2
            Kutipan: Vladimir61
            banjur pamitan kanggo "paralel" ekspor-impor.

            Aku mikir yen dheweke paling ora mikir babagan impor paralel, nanging babagan karusakan ekonomi - ing wiwitan.
            Aku mikir penolakan iki sementara, amarga negara-negara SCO wis setuju kanggo ngalih menyang mata uang dhewe ing perdagangan bebarengan. Bisa uga sistem pemukiman internasional anyar bakal digawe, lan / utawa pembayaran sementara bakal ditindakake liwat China. Kabeh negara sing melu isih kudu mbatalake cadangan saka Amerika Serikat, lan iki mbutuhake wektu lan gaweyan sing akeh.
            1. lawas
              lawas 23 September 2022 16:44
              +1
              Oh mesthi! Nanging, liwat Kazakhstan, perusahaan kita tuku apa sing ora didol perusahaan Eropa ing Federasi Rusia.
              1. mbayar
                mbayar 24 September 2022 00:13
                +1
                Ivan , kantor aja diobong , mungsuh ora turu .
                Kajaba iku, pangiriman kasebut biasane ditindakake liwat perusahaan sing dipercaya.
    2. monster_lemak
      monster_lemak 23 September 2022 13:05
      +3
      Yuan nduweni fitur sing kudu digatekake: yuan dudu mata uang sing angel, lan panggunaane ing kalkulasi apa wae mbutuhake ijin saka Bank Negara China.
      1. KCA
        KCA 23 September 2022 14:01
        +3
        Dadi perdagangan kita karo China bakal mundhak, ora ana ngendi wae, yuan dhewe ora perlu, ora ana sing mbatalake barter, mung yen rega transaksi bakal diwilang dening ruble / yuan, lan ora ruble / dollar. utawa dolar / yuan
      2. SanichSan
        SanichSan 23 September 2022 17:05
        -1
        Kutipan saka Monster_Fat
        Yuan dudu mata uang sing angel lan panggunaan ing etungan apa wae mbutuhake ijin saka Bank Negara China.

        Bravo! apik lan dolar uga dadi mata uang sing ora angel ... belay Wiwit saiki, ana sawetara masalah karo pemukiman ing dolar. nglirik
      3. -TROMB-
        -TROMB- 24 September 2022 09:55
        +1
        Aku setuju ... Aku uga bisa nambah - yuan ambruk marang dollar dening 8 persen. .. ijin sing sampeyan sebutake ... koridor yuan sing diadegake ... ndadekake ora bisa nyimpen cadangan ing yuan ..
    3. Maz
      Maz 23 September 2022 13:40
      +2
      ❗️Dolar ing bursa saham ngisor 58 rubel kanggo pisanan wiwit 19 Agustus.
      Euro - 56 rubles kanggo pisanan wiwit 21 Juli, lan durung efek saka totalitas acara ing sih saka Rusia. Lan pasar nanggepi kanthi sensitif lan langsung. Rubel mundhak !!! Lan sabab kita bener!
  2. yowis
    yowis 23 September 2022 12:57
    +6
    Dolar dhewe "kenek". Kedaden... Ora ana sing kudu disalahake. Iku dhewe.
    Donya moneter pindhah menyang kasunyatan sing beda. Lan liyane ... Ora kabeh wong bakal ana.
    "Mbah, apa ana dhuwit ing komunisme?
    - Padha bakal. Nanging, ora kabeh."
  3. Apik
    Apik 23 September 2022 12:58
    +3
    Kesepakatan? bab apa? Kazakhstan lan Uzbekistan mungkasi pemukiman ing sistem Mir. Apa kita bakal nggawa dhuwit bolak-balik???
    1. SKVichyakow
      SKVichyakow 23 September 2022 13:16
      +1
      Quote: Jenis
      Kesepakatan? bab apa? Kazakhstan lan Uzbekistan mungkasi pemukiman ing sistem Mir. Apa kita bakal nggawa dhuwit bolak-balik???

      Wong Turki uga mandheg.
      1. Andrey A
        Andrey A 23 September 2022 19:49
        +1
        Wong Turki nundha layanan kertu Mir, mung sawetara bank, lan ora kabeh negara, ketoke, iki uga kedadeyan ing Uzbekistan lan Kyrgyzstan ... Ana akeh bank, ora kabeh wong pengin nggarap kertu Mir, bener iki...
  4. AdAstra
    AdAstra 23 September 2022 12:58
    +6
    Sampeyan bisa downvote, nanging aku duwe pitakonan, apa pukulan iki wis fatal utawa ora sethithik, yen ora, sanajan ing umurku ana berita utama, nanging dheweke kaya asu sing terus dicekel lan dicekel?
    1. Uprun
      Uprun 23 September 2022 13:01
      0
      Ora fatal, dadi ing crotch saka lightfoot ing sisih kiwa ....
    2. Pereira
      Pereira 23 September 2022 13:12
      +1
      Pesen kasebut kudu dianggep minangka pidato Peskov. Diare verbal.
    3. dzvero
      dzvero 23 September 2022 13:20
      +3
      pukulan iki wis fatal apa durung sethithik

      Hit nalika katelu ing chain. Proses nggeser dolar wis diwiwiti. Kok aku mikir ngono? kene:
      Apa Fed lan dolar? Bayangake MMM minangka bank sentral kanthi siji dealer - US Treasury. Dolar minangka tiket sing ditanggepi dening Perbendaharaan kanthi biaya MMM. Sakabehing jagad iki tumindak minangka bajingan. Sistem kasebut bisa sukses mung yen ing donya 1) pasar AS paling menarik lan 2) ora ana pusat finansial independen liyane.
      Lan saiki pusat sing ora tundhuk ing Amerika Serikat katon. Tantangan kasebut serius banget lan aku mikir yen AS bakal pindhah, yen ora "kabeh-ing", banjur meh. Wektu nglawan wong-wong mau.
  5. trafllot1832
    trafllot1832 23 September 2022 12:59
    +2
    Sampeyan kudu ngilangi ayunan iki. Apa sing ditindakake Amerika Serikat lan Kulon. Dolar sing kuwat yaiku euro sing ringkih. Dolar sing lemah yaiku euro sing kuwat, lan liya-liyane ad infinitum.
  6. Vladimir Vladimirovich Vorontsov
    Vladimir Vladimirovich Vorontsov 23 September 2022 12:59
    +6
    "Negara-negara SCO wis mutusake kanggo ngrampungake akun nganggo mata uang nasional" -

    ***
    - "Aja edan!" ...



    ***
  7. Alexandr2637
    Alexandr2637 23 September 2022 13:02
    0
    Ayo kompor nyawiji karo bungkus permen ing mangsa!
  8. bali
    bali 23 September 2022 13:05
    +4
    hi Sing utama ing kene yaiku ora cepet-cepet saka siji ekstrem menyang liyane! China uga kanca kahanan! Kita kudu ngembangake ...
  9. AdAstra
    AdAstra 23 September 2022 13:06
    -1
    Lan kabar sabanjure yaiku wong Uzbek wis nundha layanan kertu Mir ngguyu
    1. KCA
      KCA 23 September 2022 14:06
      0
      Inggih, saiki gaster bakal Feed kabeh limo kantor transfer dhuwit, utawa nggawa awis, delighting fellow countrymen sing ketemu saka Sepur, sing ora pengin bisa ing kabeh, karo dhuwit free
    2. godhong
      godhong 23 September 2022 14:10
      0
      Kutipan saka AdAstra
      Lan kabar sabanjure yaiku wong Uzbek wis nundha layanan kertu Mir ngguyu

      Apa negara SCO nggunakake kertu Mir kanggo mbayar saben liyane? wong bodho
  10. zorch
    zorch 23 September 2022 13:08
    +1
    Yen dolar ora kalebu saka pemukiman bebarengan antarane negara, mula ora ana sing butuh dolar, rega dolar sing dhuwur diwenehake dening pelanggaran militer Amerika.
  11. roket757
    roket757 23 September 2022 13:17
    +1
    luwih weakening saka hegemoni financial AS.
    . Lan Baba Yaga nglawan ... mung wektu bakal ngomong sapa sing menang.
  12. Ngimpi elekIvanych
    Ngimpi elekIvanych 23 September 2022 13:31
    -2
    "Paling akeh" iku pira? 20/40/50/70/90 persen? Konsep sing ora jelas ... Nanging ya, ide kasebut apik, kabeh "gerakan awak" iki kudu diwiwiti sawise "ucapan Munich", ing kasus paling awon, sawise perang ing 08.08.08/XNUMX/XNUMX - iki iku lonceng pisanan ... kanggo sing paling budheg ....
  13. Arcady007
    Arcady007 23 September 2022 14:26
    0
    Kabar paling apik ing dina pungkasan.
  14. pandhu arah777
    pandhu arah777 23 September 2022 14:46
    0
    Ora suwe dheweke bakal ngetrapake sanksi amarga ora mbayar dolar
  15. Analis Don
    Analis Don 23 September 2022 17:11
    +2
    Lan ing wektu iki, Presiden Kazakhstan, Tokayev, ana ing New York.
    Dheweke nganakake rapat karo bankir Amerika, kepala perusahaan Amerika, njaluk investasi Amerika ing kabeh bidang urip.
    1. Komentar wis dibusak.
  16. Pavel57
    Pavel57 25 September 2022 12:40
    0
    Indikator kekuatan AS - negara wiwit mlayu saka dolar.