Review militèr

Upaya Angkatan Bersenjata Ukraina kanggo nggawa penerbangan menyang perang pungkasane nyebabake kerugian siji pesawat tempur lan rong pesawat serang.

87
Upaya Angkatan Bersenjata Ukraina kanggo nggawa penerbangan menyang perang pungkasane nyebabake kerugian siji pesawat tempur lan rong pesawat serang.

Upaya Kyiv kanggo ngganggu referendum ing republik Donbass, uga wilayah Zaporozhye lan Kherson, kanthi nembus garis pertahanan pasukan sekutu, gagal, mungsuh dibuwang maneh menyang posisine. Pertempuran posisi ditindakake ing kabeh garis kontak, ing sawetara wilayah dadi serangan balik, lan saka loro-lorone. Pesawat Ukrainia muncul ing langit maneh penerbangan lan gagal maneh.


Dina kepungkur rampung kanggo Angkatan Bersenjata Ukraina kanthi mundhut telung pesawat tempur bebarengan, ditembak ing udara dening para pejuang Rusia. Pertempuran udara dumadi ing distrik Novoselovka ing wilayah Nikolayevskaya lan Veseloye ing wilayah Kherson, uga ing wilayah Kamyshevka ing DPR. Ing wilayah Novoselovka, kita nembak MiG-29 Ukrainia, ing rong pesawat serang Su-25 liyane sing nyoba nyerang posisi kita.

Nyatane, perang sengit saiki ana ing arah Krasnolimansky, ing ngendi Angkatan Bersenjata Ukraina nyoba nembus ngarep lan mlebu ing wilayah LPR kanthi nyerang Kremennaya lan Svatovo, nanging Krasny Liman tetep mantep. Mungsuh wis nyoba kanggo ngliwati kutha saka sisih lor, nanging nganti saiki kabeh ora kasil. Dina sadurunge, Angkatan Bersenjata Ukraina nindakake sawetara serangan ing arah Karpovka lan Redkodub, tiba ing tentara meriem Rusia lan mundur.

Nalika mungsuh nyerang Krasny Lyman, mungsuh kita maju ing wilayah Artemovsk lan ing kutha kasebut. Ing wingi ana katrangan yen mungsuh bakal metu saka sisih wetan kutha lan mundur menyang kulon. Kreteg nyabrang kali Bakhmutka wis diunekake. Disaranake yen baris pertahanan anyar Angkatan Bersenjata Ukraina bakal dibangun ing sadawane kali iki.

Ana informasi yen mungsuh nyiapake serangan ing arah Zaporozhye kanthi tujuan njupuk Melitopol lan tekan Segara Azov, nanging ing kene Angkatan Bersenjata Ukraina durung rampung. Angkatan Bersenjata Rusia ngluncurake serangan preemptive marang klompok Ukrainia, sawise iku padha terus palu karo artileri, nyegah saka narik pasukan. Dadi, ing dina kepungkur, sawetara rudal tliti dhuwur mabur menyang wilayah kutha Zaporozhye, ngengingi posisi grup taktik Chaika, uga batalyon nasional Skif, Dnepr lan Gepard. Luwih saka 200 militan ditransfer menyang kategori 190, 12 unit peralatan militer dirusak.

Ing wilayah Kramatorsk, Slavyansk lan Ozerny, luwih saka 320 prajurit Angkatan Bersenjata Ukraina dirusak dening rudal tliti dhuwur. Luwih saka 130 prajurit Ukrainia dibubarake ing wilayah Mykolaiv ing wilayah Bezymennoe lan Ternovye Pody.

Penembake anti-pesawat nembak 19 kendaraan udara tanpa awak Ukrainia, nyegat 42 roket HIMARS lan Alder MLRS.

87 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Leshak
    Leshak 23 September 2022 14:20
    +8
    Kabar apik, nanging pitakonan - nalika Ukraina bakal mungkasi aviation sawijining? Kita nembak mudhun, kita nembak mudhun, lan dheweke terus mabur lan mabur ...
    1. isv000
      isv000 23 September 2022 14:27
      +5
      Quote: Leshak
      Kabar apik, nanging pitakonan - nalika Ukraina bakal mungkasi aviation sawijining? Kita nembak mudhun, kita nembak mudhun, lan dheweke terus mabur lan mabur ...

      Pitakonan kasebut salah: pira pilot literate kanthi pengalaman tempur kolosal muncul ing Angkatan Udara Rusia? Beda karo angkatan udara mungsuh ...
      1. BMP-2
        BMP-2 23 September 2022 14:46
        -16
        Jawaban kanggo pitakonan "bener" kuwi bisa uga mimpin kanggo artikel ing treason dhuwur ngguyu Contone, wong kasengsem ing pitakonan saka carane akeh peralatan iki bener ditransfer menyang Angkatan Bersenjata Ukraina sak Balakleysko-Izyum "operasi strategis"? wassat
        1. Tukang Pasang65
          Tukang Pasang65 23 September 2022 17:56
          -1
          Kutipan: BMP-2
          Contone, wong kasengsem ing pitakonan saka carane akeh peralatan iki bener ditransfer menyang Angkatan Bersenjata Ukraina sak Balakleysko-Izyum "operasi strategis"?

          Lha, pira? Lan pirang-pirang geng bersenjata Ukraina sing BENER ditransfer menyang tangan Kementerian Pertahanan RF lan milisi rakyat LDNR? ngguyu Sing ngguyu, ngguyu ora kanggo sing pungkasan.
          1. BMP-2
            BMP-2 23 September 2022 20:23
            +3
            Lan sampeyan ngguyu muspra. Ora ana sing lucu babagan kasunyatan manawa saiki sampeyan kudu ngrusak peralatan sampeyan dhewe ...
            1. RussianPatriot
              RussianPatriot 24 September 2022 21:08
              +4
              99% sing kadhaptar ing situs ora ngerti apa iku. Dheweke ora nuduhake ing TV.
              Aku bakal nerangake.
              Sajrone mundur ing wilayah Kharkov, kita ilang akeh teknologi paling anyar. Dheweke mung ditinggalake menyang mungsuh. Para punggawa padha mlayu utawa padha dicekel.
              Antarane peralatan sing disumbang kanggo wong Ukrainia sing ditresnani:
              T-90M, Kebun Binatang, Orlan...
              Kabeh anyar lan ora rusak.
              Dadi dadi.
              Bebarengan karo mulih saka "miskin apes" wong Azov lan mercenaries, kahanan mung clownish.
      2. yuriy55
        yuriy55 23 September 2022 14:59
        -8
        Kutipan saka isv000
        Pitakonan iki ora dilebokake kanthi bener: pirang-pirang pilot sing pinter lan duwe pengalaman pertempuran kolosal sing muncul ing Angkatan Udara Rusia?

        salah? Apa sampeyan pengin pitakonan sing bener?
        Kenapa Rusia butuh tim aerobatik: "Swifts", "Ksatria Rusia", "Berkuts" lan sing butuh skill iki "garing"?
        Ana perang, ing ngendi skill profesional mutusake asil perang. Iku pancene dadi penting kanggo nuduhake mati pesawat modern ing langit utawa waltzes nawakke ing tankodrome, utawa salam shooting ing pakurmatan (malah ora tanggal babak) saka sebutno kutha ing sajarah?
        Ora bisa dibagi negara dadi "padha ana ing kana", "kita duwe kene" lan "diputusake ing kana", supaya "salah pangerten" lan "ilang" ora muncul saka ngisor.
        1. dmi.pris
          dmi.pris 23 September 2022 16:00
          +3
          Aku ora ngerti babagan tim aerobatik kita, nanging ana informasi babagan Prancis - dheweke duwe pilot tempur sing gantian ngliwati tim aerobatik.
          1. yuriy55
            yuriy55 23 September 2022 17:09
            +4
            Kutipan saka: dmi.pris
            Aku iki bener.

            ya
            *****
            Aku nganggep sing skill pilot kendaraan tempur ditemtokake ing pertempuran, ora ing pertunjukan udara. Sampeyan bisa pamer ing latihan lan mobil sport. Ing ngarepe delegasi manca sampeyan bisa juggle karo carbine, lan ing perang iku penting kanggo bisa nggunakake cepet lan kanggo tujuan dimaksudaké, Mbunuh MUSUH. Siji bab kanggo nempelake bayonet-piso saka bedhil serbu menyang lemah, lan liyane kanggo tikaman menyang tenggorokan mungsuh ngadeg sepuluh meter adoh. Mengkono kita diwulang. Semono uga kita digedhekake. Aja wedi wong akeh karo Stechkin, nyebar cartridges, nanging "kenek" mungsuh ing bathuk (sampeyan bisa mencet sepuluh target).
            Iku siji bab kanggo bisa ing Circus kanggo hiburan umum, lan bab liyane kanggo tumindak ing perang, mbuktekaken profesionalisme dening nomer matèni mungsuh, peralatan rusak, senjata dipatèni.
            mandheg Aku ora bakal ngganti pendapat, sanajan kabeh "tentara kerajaan" wiwit pager palisade. Pengalaman sing dipikolehi kanthi kringet lan getih luwih larang ... Lan memori kanca lan kanca luwih dhuwur tinimbang kebanggaan wong liya.
          2. Havoc
            Havoc 24 September 2022 00:01
            +1
            Kutipan saka: dmi.pris
            Aku ora ngerti babagan tim aerobatik kita, nanging ana informasi babagan Prancis - dheweke duwe pilot tempur sing gantian ngliwati tim aerobatik.

            Nanging sampeyan mbandhingake Patrol de France - tim aerobatik Prancis mabur ing pesawat ringan "Alpha Jet". Iku bisa kanggo mbandhingaké Alpha karo Mirage.
        2. Kurva18
          Kurva18 23 September 2022 22:13
          -2
          Apa sampeyan duwe data sing Swifts padha ora bisa ing langit Ukraina? Yen ora, banjur kenapa opus iki?
          1. yuriy55
            yuriy55 24 September 2022 05:18
            +1
            Kutipan saka Kurva18
            Apa sampeyan duwe data sing Swifts padha ora bisa ing langit Ukraina? Yen ora, banjur kenapa opus iki?

            Apa sampeyan duwe data yen Swifts padha operasi ing langit Ukraina? Yen ora, banjur kanggo apa pagelaran demo iki?
            Deleng kene lan gawe kesimpulan:
            Ing wayah sore tanggal 24 Agustus, tim aerobatik Angkatan Udara Rusia "Swifts" teka ing Kemerovo. Saka lapangan udara Moscow (ora saka Rostov utawa mergo) miber kanggo tampil ing Kuzbass 20 personel penerbangan lan pitung pesawat tempur MiG-29 lan pesawat Il-76. Saliyane pertunjukan udara, para pilot nyiapake kejutan liyane kanggo warga wilayah kasebut - "Doors Open Day".
            1. Kurva18
              Kurva18 25 September 2022 13:01
              0
              Lan padha, sing pesawat lan peralatan liyane saka eselon lan transfer? Ya, September wis rampung.
    2. Trapp1st
      Trapp1st 23 September 2022 14:29
      + 12
      Nalika Ukraina bakal mungkasi penerbangan?
      Umumé, ora kehabisan apa-apa, ora bahan bakar, utawa tank, helikopter .... padha ngapusi.
    3. Simbah amatir
      Simbah amatir 23 September 2022 14:33
      + 16
      Nalika Ukraina bakal mungkasi penerbangan?
      - Sanalika Kulon mandheg nyediakake pesawat Soviet lawas.
    4. Drotro
      Drotro 23 September 2022 14:59
      -5
      Minangka salah siji wong militèr ngandika ing memoar kang: "Kanggo gambar obyektif saka mundhut saka mungsuh saka laporan resmi kita, kita kudu dibagi loro."

      Mung dheweke nulis iki wis suwe, lan saiki bakal dadi menarik kanggo ngerti pendapate.
    5. mbayar
      mbayar 23 September 2022 15:06
      + 14
      Quote: Leshak
      lan padha mabur lan mabur ...

      Padha njupuk - iki minus.
      Nanging dheweke ora njagong - iku plus.
      Pertahanan udara ing NVO kerjane kanthi rutin lan terus terang seneng karo kualitas karyane.
      1. dmi.pris
        dmi.pris 23 September 2022 16:02
        +4
        Pilot kita uga seneng - dheweke nembak ing perang udara.
      2. kuliner
        kuliner 23 September 2022 16:16
        +1
        Kutipan saka bayard
        Quote: Leshak
        lan padha mabur lan mabur ...

        Padha njupuk - iki minus.
        Nanging dheweke ora njagong - iku plus.
        Pertahanan udara ing NVO kerjane kanthi rutin lan terus terang seneng karo kualitas karyane.

        Carane akeh lan carane padha mabur kita ora ngerti. Bokong swara mung asil sukses.
        1. mbayar
          mbayar 24 September 2022 00:10
          +3
          Kutipan saka kuliner
          Carane akeh lan carane padha mabur kita ora ngerti.

          Iki ora ngerti sampeyan. Lan kita mung krungu (lan kadhangkala katon) nganti 12 - 14 interceptions sukses siji salvo MLRS. Lan saben target karo siji rudal (utamané karya "Shell") liwat Donetsk.
          Kutipan saka kuliner
          Bokong swara mung asil sukses.

          Bokong iku manuk Govorun, pikiran lan kapinterane ora cacat.
          Lan kanggo efektifitas saka Aviation ing perang udhara lan interceptions, kabeh iku cukup positif lan dirating ora luwih murah tinimbang "Apik". Umume penerbangan mungsuh dirusak saiki, yaiku ing pertempuran udara lan interceptions. SAM uga nggarap OTRK, MLRS lan UAV. Nanging dheweke uga ora ngremehake pesawat mungsuh.
          Nalika pesawat mungsuh tumindak (nyoba kanggo tumindak) ing WWI, minangka aturan mengkono.
    6. SKVichyakow
      SKVichyakow 23 September 2022 15:33
      0
      Quote: Leshak
      Kabar apik, nanging pitakonan - nalika Ukraina bakal mungkasi aviation sawijining? Kita nembak mudhun, kita nembak mudhun, lan dheweke terus mabur lan mabur ...

      Bisa dideleng manawa ana pemugaran intensif saka taman, sing sadurunge rusak. Saking pundi peranganipun?
      1. kasir
        kasir 23 September 2022 15:44
        +4
        saka Slovakia, Yunani lan negara liyane karo pesawat Soviet, wayahe persis saka Slowakia
    7. tamu
      tamu 23 September 2022 16:37
      -1
      Yen aku ngetung kanthi bener, paling ora 200% pesawat sing wis ditembak mudhun, uga, miturut Konashenkov, nanging dheweke isih mabur.
    8. Petr_Koldunov
      Petr_Koldunov 23 September 2022 21:01
      -1
      Quote: Leshak
      pitakonan iku nalika aviation bakal mungkasi ing Ukraina? Kita nembak mudhun, kita nembak mudhun, lan dheweke terus mabur lan mabur ...

      Printer 3D bisa uga ...
  2. isv000
    isv000 23 September 2022 14:22
    + 17
    Langit sing cerah kanggo pilot kita! Telung gol - telung menang, terus!
    1. Kot Alexandrovich
      Kot Alexandrovich 23 September 2022 14:31
      +4
      Nanging sawise kabeh, padha ora marang kita carane akeh target iki ing total ... Carane akeh pesawat mungsuh mabur ... Padha mung jeneng nomer sing ditembak mudhun. Lan pira sing ora ditembak? Padha meneng bab iku. Alah...
  3. Dmirty
    Dmirty 23 September 2022 14:27
    +5
    Aku kepingin weruh: pilot Angkatan Bersenjata Ukraina dikirim mabur kaya kamikazes (kanthi headband karakteristik) lan landing gear tiba nalika lepas landas?
    1. isv000
      isv000 23 September 2022 14:29
      +5
      Kutipan saka Dmirty
      Aku kepingin weruh: pilot Angkatan Bersenjata Ukraina dikirim mabur kaya kamikazes (kanthi headband karakteristik) lan landing gear tiba nalika lepas landas?

      Ora, misale jek pilot rambut abu-abu kasebut nyoba kanggo goyangake jaman biyen ...
      1. 41 KAB
        41 KAB 23 September 2022 14:57
        +3
        Kutipan saka isv000
        Ora, misale jek pilot rambut abu-abu iku nyoba kanggo goyangake jaman biyen ..

        Antiquity luwih apik ora goyangake. Sing lawas bakal tiba
      2. wuh wuh
        wuh wuh 23 September 2022 15:02
        -23
        Apa rambute abu-abu? pilot biasa. Akeh duwe puluhan sorties.
        Konashenkov mung ngitung jumlah rudal sing ditembak mudhun kanthi jumlah rudal sing ditembakake ing pesawat kasebut: yen ditembak, mesthi bakal kena. Lan iki ora kaya ngono.
        Aku nerangake inefficiency penerbangan lan pertahanan udara Rusia kanthi nyatane yen Ukrainia wis nyusup menyang sistem "kanca utawa mungsuh" Rusia. Pertahanan udara / pilot ora yakin manawa lagi nembak mungsuh.
        1. Genry
          Genry 23 September 2022 16:30
          +2
          Kutipan saka: voyaka uh
          Apa rambute abu-abu? pilot biasa.

          Ana foto pilot dill ing lingkungan modern, nanging sampeyan wis bisa ndeleng umur lan rambut abu-abu.
        2. Komentar wis dibusak.
    2. Drotro
      Drotro 23 September 2022 14:48
      -1
      Kamikaze minangka tema oriental murni. Dikandhakake yen Jerman nyoba nindakake perkara sing padha. Ora bisa metu.

      Wong Eropa urip filosofi urip.
      Filosofi Jepang saka pati.
      Iki minangka aturan umum.

      Sanajan pangeran ireng Borghese nggawe detasemen penyelam ing Italia, sing meh bunuh diri.
      1. Adrey
        Adrey 23 September 2022 16:32
        +2
        Kutipan saka Drotro
        Dikandhakake yen Jerman nyoba nindakake perkara sing padha. Ora bisa metu.

        Ora tau nyoba. Padha njupuk risiko nemen, nanging tansah ninggalake kasempatan kanggo kawilujengan. Ayo paling sethithik 1 /, nanging ninggalake.
        Malah nalika ngrancang rudal balistik kanggo nyerang Amerika Serikat, amarga akurasi sing ora cukup ing jarak kasebut, pilot (kosmonot) direncanakake. Ora ana sing ngerti yen bisa ninggalake roket ing kahanan iki, nanging mesthine ana kursi ejeksi.
        Kutipan saka Drotro
        Sanajan pangeran ireng Borghese nggawe detasemen penyelam ing Italia, sing meh bunuh diri.

        Praktis. Nanging mung akeh sing bisa slamet amarga latihan lan ditahan ing Spanyol (sajrone serangan ing Gibraltar) utawa ditangkep. hi
        1. Drotro
          Drotro 23 September 2022 16:57
          -4
          Makna urip beda kanggo kita.
          Kita urip kanggo urip. (We are setengah Eropa / setengah Asia, ora ngerti apa getih sing ana ing awake dhewe. Mula aku ora ngerti nasionalisme, kabeh wis suwe campur aduk, ngendi sampeyan bisa nemokake Aryan sejati. saiki.)
          Cara samurai yaiku cara prajurit sing siap mati kapan wae.
          Kaya wong tuwa gunung karo tukang mateni.
          1. Adrey
            Adrey 23 September 2022 22:44
            +2
            Miturut sejarah resmi, Comrade Matrosov ora setuju karo sampeyan.
            Lan ing mangsa ngarep, bakal ana akeh episode ngorbanake awake dhewe ing kahanan sing ora duwe pangarep-arep saka kabeh pihak.
            1. Drotro
              Drotro 23 September 2022 23:56
              -2
              Iki macem-macem. Arep ram ing kahanan ora duwe pengarep-arep iku siji bab.

              Lan wiwitane mabur nganti mati pancen beda.

              Kepiye Laksamana Laksamana Onishi nggawe unit kamikaze.
              Iku perhitungan murni. Sawise saben sortie pengebom dikawal dening pejuang, losses padha abot, lan asil diabaikan. Dadi dheweke ngetung ing akun, utawa apa wae sing digunakake kanggo ngitung tanpa kalkulator, yen sampeyan ngikat bom menyang pesawat serangan lan ngirim pesawat menyang target, banjur siji pilot bakal mati lan mung siji pesawat bakal ilang. Pengiring pejuang ora dibutuhake. Siji-sijine pesawat pengamatan sing mabur bareng karo kamikaze dhewe (kaya 1-2 kanggo ngrekam asil serangan bunuh diri). Nanging padha ing kadohan aman saka pemandangan memungsuhan. Lan mesthi asring angan-angan. Padha njupuk transports rusak kanggo operator pesawat sunken, contone,.

              Pilot naleni pita sadurunge budhal, ngombe sake sing ringkih lan mangkat ing perjalanan pungkasan. Sampun pikantuk berkah majeng saking senapati lan sanak kadang.

              Awake dhewe isih biasa karo naluri ngreksa dhiri. Lan wiwit wiwitan, kita ora bisa njupuk urip kita kanthi karsane dhewe.
    3. dmi.pris
      dmi.pris 23 September 2022 16:03
      -1
      Militer, mung militer.. Nampa pesenan lan mabur. Dheweke motivasi lan ora nganggep awake dhewe kamikaze.
    4. saigon
      saigon 23 September 2022 16:06
      +2
      Pilot kamikaze, sing ora nemokake target sing cocog, diwajibake bali, mula mung ana sasis.
      1. kucing Rusia
        kucing Rusia 23 September 2022 19:41
        +2
        Quote: saigon
        Pilot kamikaze, sing ora nemokake target sing cocog, diwajibake bali, mula mung ana sasis.
        Kamikaze Yamamura - tetep urip kaping telu sawise "sorti tempur"
        1) Kaping pisanan dheweke ditembak nganggo bom operator, dicemplungake ing banyu dhewe lan dijupuk dening nelayan ...
        2) Bali menyang pangkalan karo pengebom operator amarga cuaca ala.
        3) Bali menyang pangkalan bebarengan karo pesawat operator amarga rusak mekanisme drop pesawat projectile.
        Perang wis rampung... Yamamura isih urip sad

        Sapa sing peduli...
        Perban putih ing bathuk kamikaze - hachimaki - "bundel sirah", nglambangake infleksibilitas niat.
        hi
    5. kuliner
      kuliner 23 September 2022 16:23
      +4
      Kutipan saka Dmirty
      Aku kepingin weruh: pilot Angkatan Bersenjata Ukraina dikirim mabur kaya kamikazes (kanthi headband karakteristik) lan landing gear tiba nalika lepas landas?

      Apa sampeyan mikir kaya ngono? Kaping pirang-pirang helikopter ngungsi Nazi saka Azovstal sadurunge ditembak? Malah miturut informasi Rusia, paling ora kaping telu.
      Kanthi 100 sistem pertahanan udara aktif ing kabeh ngarep lan 40 radar, sampeyan yakin manawa pesawat kasebut ora mabur? Lan sepira jero Angkatan Udara Rusia? Ora ana supremasi udara, pertahanan udara Schenevmerlikov aktif.
  4. Lech saka Android.
    Lech saka Android. 23 September 2022 14:36
    -3
    Quote: Leshak
    Nalika Ukraina bakal mungkasi penerbangan? Kita nembak mudhun, kita nembak mudhun, lan dheweke terus mabur lan mabur ...

    Kasunyatan yen mabur minangka stash sing didhelikake ing macem-macem papan alun-alun lan ora duwe peran sing penting lan ora bakal main.
    Masalah bakal diwiwiti kanggo kita nalika Angkatan Bersenjata Ukraina wiwit nggunakake pesawat NATO saka wilayah negara tetanggan.
    Ora ana wonder yen ana pirembagan babagan latihan pilot rezim Ukronazi kanggo pesawat F-16 lan A-10 ... sanalika wis siyap, kita bakal weruh pesawat NATO nyerang pasukan kita (kanthi simbol Bandera) saka pangkalan udara ing Polandia, negara Baltik, Romania.
    Nanging akeh sing gumantung marang tekad pimpinan NWO kanggo mungkasi skenario kasebut ... Mugi-mugi ora bakal nindakake perkara sing bodho maneh.
    1. Igool
      Igool 24 September 2022 20:14
      0
      Quote: Lech saka Android.
      kita bakal weruh pesawat NATO nyerang pasukan kita) kanthi simbol Bandera) saka pangkalan udara ing Polandia, Negara Baltik, Rumania.


      Kita ora bakal weruh, amarga pesawat NATO njupuk saka lapangan udara NATO, nyerang wilayah udara Rusia, minangka deklarasi praktis perang ing Rusia dening negara-negara NATO.
      Pesawat bisa diwenehi, nanging bakal adhedhasar ing Ukraina kulon, lan iki prakara temen beda.
  5. yuriy55
    yuriy55 23 September 2022 14:44
    +3
    Ana informasi yen mungsuh nyiapake serangan ing arah Zaporozhye kanthi tujuan njupuk Melitopol lan tekan Segara Azov, nanging ing kene Angkatan Bersenjata Ukraina durung rampung. Angkatan Bersenjata Rusia ngluncurake serangan preemptive marang klompok Ukrainia, sawise iku padha terus palu karo artileri, nyegah saka narik pasukan.

    Iki taktik sing bener lan bisa dingerteni.
  6. wewa1910
    wewa1910 23 September 2022 14:48
    -7
    "Sinau militer kanthi cara sing nyata."
    Vladimir Ilyich Lenin

    Perlu kanggo nguripake maneh institusi komisaris ing pasukan. Banjur bakal ana pesenan.
    1. Lech saka Android.
      Lech saka Android. 23 September 2022 14:53
      -3
      Kutipan saka vova1910
      Perlu kanggo nguripake maneh institusi komisaris ing pasukan. Banjur bakal ana pesenan.

      Ya ... saka komisaris, para ahli militèr ora ana gunane ... ngerti carane nembak ... mung ora bisa perang.
      Komisaris dibutuhake mung kanggo ngetrapake disiplin ing pasukan lan ora liya.
      1. wewa1910
        wewa1910 23 September 2022 14:57
        -7
        Quote: Lech saka Android.
        Kutipan saka vova1910
        Perlu kanggo nguripake maneh institusi komisaris ing pasukan. Banjur bakal ana pesenan.

        Ya ... saka komisaris, para ahli militèr ora ana gunane ... ngerti carane nembak ... mung ora bisa perang.
        Komisaris dibutuhake mung kanggo ngetrapake disiplin ing pasukan lan ora liya.

        Aku nganggep statement sampeyan ngrusak angkatan bersenjata.
        1. Lech saka Android.
          Lech saka Android. 23 September 2022 15:12
          +2
          Kutipan saka vova1910
          Aku nganggep statement sampeyan ngrusak angkatan bersenjata.

          Coba apa sing dikarepake ... Aku uga percaya yen proposal sampeyan bakal ngrugekake Angkatan Bersenjata kita, amarga tinimbang jenuh pasukan kita karo peralatan, nglengkapi personel sing mumpuni, kanthi kompeten nggawe rencana tempur, sampeyan miwiti ngomong babagan institusi kasebut. commissars tanpa substantiating statement Panjenengan.
          Iku smacks saka populisme lan demagogy.
          Sampeyan duwe posisi sing menarik banget ... sapa sing ora setuju karo sampeyan tegese ngremehake Srengenge ... jancok. eseman
          Kita wis ngalami iki sadurunge lan kita ngerti kepiye pungkasane.
          1. Komentar wis dibusak.
      2. saigon
        saigon 23 September 2022 16:10
        +2
        Pejabat politik perusahaan wis siyap kanggo mrentah sawijining perusahaan, kaya ngono, lan bla bla bla babagan kongres partai lan informasi politik liyane, dheweke entuk kawruh sing padha karo sekolah gabungan senjata, iki maneh. .
      3. kuliner
        kuliner 23 September 2022 16:32
        +2
        Quote: Lech saka Android.
        Kutipan saka vova1910
        Perlu kanggo nguripake maneh institusi komisaris ing pasukan. Banjur bakal ana pesenan.

        Ya ... saka komisaris, para ahli militèr ora ana gunane ... ngerti carane nembak ... mung ora bisa perang.
        Komisaris dibutuhake mung kanggo ngetrapake disiplin ing pasukan lan ora liya.

        Mulane Nazi nembak komisaris ing papan kasebut? Kanggo getihen dheweke?
        Mungkin mulane kita kalah perang informasi lan perang kanggo pikirane wong,
      4. Genry
        Genry 23 September 2022 16:36
        +2
        Quote: Lech saka Android.
        Komisaris dibutuhake mung kanggo ngetrapake disiplin ing pasukan lan ora liya.

        Kasunyatane, institusi komisaris iki dikenalake amarga akeh perwira saka tentara tsarist. Dheweke, kaya co-pilot wajib kanggo wong India lan warga negara komersial liyane, saka "ngisor" lan ngontrol manawa "lair dhuwur" ora ngedol kabeh marang mungsuh.
      5. stankow
        stankow 23 September 2022 22:53
        -1
        Lech saka Android Ana sing kecampur. Mung komandan sing duwe hak, nanging mung ing kahanan sing ekstrim. Utawa ing kaputusan saka pengadilan-martial.
    2. sedoj
      sedoj 23 September 2022 15:00
      +5
      Kutipan saka vova1910
      Perlu kanggo nguripake maneh institusi komisaris ing pasukan. Banjur bakal ana pesenan.

      Komisaris butuh ideologi. Tanpa ideologi - mung imam. IMHO.
      1. wewa1910
        wewa1910 23 September 2022 15:02
        -5
        Kutipan saka sedo
        Kutipan saka vova1910
        Perlu kanggo nguripake maneh institusi komisaris ing pasukan. Banjur bakal ana pesenan.

        Komisaris butuh ideologi. Tanpa ideologi - mung imam. IMHO.

        Apa sampeyan mikir yen partai United Russia ora duwe ideologi?
        1. Lech saka Android.
          Lech saka Android. 23 September 2022 15:18
          0
          Kutipan saka vova1910
          Apa sampeyan mikir yen partai United Russia ora duwe ideologi?

          Pitakonan provokatif ... eseman
          Nawakake ideologi sampeyan menyang masyarakat VO.
          1. wewa1910
            wewa1910 23 September 2022 18:05
            -2
            Quote: Lech saka Android.
            Nawakake ideologi sampeyan menyang masyarakat VO

            Ideologi sing apik babagan layanan tanpa pamrih kanggo cita-cita pimpinan agung
        2. sedoj
          sedoj 23 September 2022 15:21
          0
          Kutipan saka vova1910
          Apa sampeyan mikir yen partai United Russia ora duwe ideologi?

          Wah aku ora ngerti. Aku dudu anggota sekte iki, nanging saka njaba, piye wae, ora katon.
        3. yowis
          yowis 23 September 2022 15:40
          0
          Kutipan saka vova1910
          apa partai United Russia ora duwe ideologi?

          Kaping pisanan, ideologi tansah ana. Ideologi kelas penguasa ndominasi. Sampeyan termasuk kelas apa, kawan?
          Sareh, minangka Viktor Stepanych nuding metu, minangka asil saka partai, CPSU tansah metu. Dheweke sing tegese "pesta" kaya EP dudu partai, nanging minangka inti saka sistem sing ana. Kabeh pihak liyane afiliasi.
          Katelu, ora ana partai politik ing papan liya, amarga kelas penguasa nggunakake metode pamarentah adhedhasar rekayasa sosial.
          Ing donya iki, 90% kabeh sing bisa nguntungake wis diduweni watara limang atus kulawarga (ana sing ngomong seket).
      2. saigon
        saigon 24 September 2022 04:50
        +1
        Iki ideologi sing wis ditrapake kanggo komisaris, nalika perang sipil ing Amerika ana pejabat khusus pamarentah sing diarani komisaris lan dheweke ngurus militer.
    3. yowis
      yowis 23 September 2022 15:31
      0
      Kutipan saka vova1910
      kanggo nguripake institute komisaris ing pasukan

      Helm bledug ilang saka gudang: padha didol ing "90s dashing" ing Arbat.
    4. kuliner
      kuliner 23 September 2022 16:26
      +1
      Kutipan saka vova1910
      "Sinau militer kanthi cara sing nyata."
      Vladimir Ilyich Lenin

      Perlu kanggo nguripake maneh institusi komisaris ing pasukan. Banjur bakal ana pesenan.

      Aku propose kanggo miwiti karo kawentar saka NVVPOU. Akademi... Pemuda. Lan bojo sing wis bebarengan luwih saka 30 taun.
    5. Adrey
      Adrey 23 September 2022 16:34
      0
      Kutipan saka vova1910
      Perlu kanggo nguripake maneh institusi komisaris ing pasukan. Banjur bakal ana pesenan.

      Sapa sing sampeyan usulake kanggo peran Mehlis? Apa sampeyan bakal lunga dhewe?
      1. wewa1910
        wewa1910 23 September 2022 18:02
        0
        Quote: Adrey
        Kutipan saka vova1910
        Perlu kanggo nguripake maneh institusi komisaris ing pasukan. Banjur bakal ana pesenan.

        Sapa sing sampeyan usulake kanggo peran Mehlis? Apa sampeyan bakal lunga dhewe?

        Saran kanggo Yasha Kedmi, kewarganegaraan dheweke ngidini dheweke dadi komisaris karo Mehlis.
  7. Silver99
    Silver99 23 September 2022 14:57
    -2
    Suwene bisa takon pitakonan kenapa komando dhuwur Angkatan Bersenjata Ukraina durung dirusak ????? Ayo operasi kasebut direncanakake ing NATO, nanging Staf Umum Angkatan Bersenjata Ukraina langsung melu transfer pasukan, lan dheweke ketoke ora krasa ala karo cahya lan anget, malah jamban ora ana ing dalan ing lapangan. Zaluzhny umume dadi idola anyar, ngluwihi badut ing T-shirt militer.
    1. wewa1910
      wewa1910 23 September 2022 15:00
      -1
      Kutipan saka Silver99
      Suwene bisa takon pitakonan kenapa komando dhuwur Angkatan Bersenjata Ukraina durung dirusak ????? Ayo operasi kasebut direncanakake ing NATO, nanging Staf Umum Angkatan Bersenjata Ukraina langsung melu transfer pasukan, lan dheweke ketoke ora krasa ala karo cahya lan anget, malah jamban ora ana ing dalan ing lapangan. Zaluzhny umume dadi idola anyar, ngluwihi badut ing T-shirt militer

      Maslyakov mbokmenawa nglindhungi protégé saka KVN.
  8. Horon
    Horon 23 September 2022 15:00
    -3
    Sawise jumlah pesawat dill numpes, miturut data Wilayah Moskow, ngluwihi jumlah pesawat sing Ukrops ing wektu wiwitan dhewe, aku mandheg nganggep sumber informasi sing bisa dipercaya. Alah. Nyuwun
  9. Valnik
    Valnik 23 September 2022 15:03
    -3
    Motto penerbangan Angkatan Bersenjata Ukraina: jumlah lepas landas ora padha karo jumlah pendaratan.
  10. Mantan prajurit
    Mantan prajurit 23 September 2022 15:07
    -1
    Quote: Lech saka Android.
    saka komisaris, para ahli militèr ora ana gunane ... padha ngerti carane nembak ... mung ora bisa perang kanthi cekap.

    Ditilik dening memoar prajurit Perang Dunia II, dheweke ora nindakake. Padha mlayu ing mburi cedhak banget cedhak markas. Banjur padha digawa menyang parit menyang prajurit.
    1. stankow
      stankow 23 September 2022 23:05
      0
      Miturut memoar prajurit, para komandan entuk luwih akeh ...
  11. Mantan prajurit
    Mantan prajurit 23 September 2022 15:11
    -1
    Kutipan saka vova1910
    Perlu kanggo nguripake maneh institusi komisaris ing pasukan. Banjur bakal ana pesenan.

    1000500 minus. Panglima iku bapak.
  12. Tagan
    Tagan 23 September 2022 15:14
    +2
    Kutipan: Horon
    Sawise jumlah pesawat dill numpes, miturut data Wilayah Moskow, ngluwihi jumlah pesawat sing Ukrops ing wektu wiwitan dhewe, aku mandheg nganggep sumber informasi sing bisa dipercaya. Alah. Nyuwun

    Apa sampeyan njupuk bantuan saka "sedulur" saka negara-negara blok sosialis (lan ora mung)? Lan ing sawetoro wektu, padha scraped bebarengan akeh.
  13. Mantan prajurit
    Mantan prajurit 23 September 2022 15:16
    -1
    Quote: Leshak
    Kabar apik, nanging pitakonan - nalika Ukraina bakal mungkasi aviation sawijining? Kita nembak mudhun, kita nembak mudhun, lan dheweke terus mabur lan mabur ...

    Inggih, yen sampeyan sijine dhewe ing panggonan mungsuh, iku gampang kanggo ngerti apa lan ing ngendi dheweke nemokake liyane lan liyane Unit anyar. Perlu mandheg ing tapel wates kulon. Mung tumindak unik. Oh Nanging bapak-sekutu ngendi sampeyan?
  14. Joker62
    Joker62 23 September 2022 15:17
    -4
    Kutipan saka Dmirty
    Aku kepingin weruh: pilot Angkatan Bersenjata Ukraina dikirim mabur kaya kamikazes (kanthi headband karakteristik) lan landing gear tiba nalika lepas landas?

    Paling kamungkinan, catapults pilot saka Angkatan Udhara Angkatan Bersenjata Ukraina sengaja dipatèni / rusak, minangka prajurit lemah karo tank, ngendi kabeh hatches padha gandheng.
    Katon kaya iki uga. Kanggo rezim Kyiv - kabeh APU - meriam fodder.
    Iku kabeh...
  15. bali
    bali 23 September 2022 15:18
    -1
    hi Apa ana data umum babagan ngarsane Su-25 ing negara-negara tilas kamp sosialis lan ora mung?
    1. takon
      takon 23 September 2022 15:39
      0
      Maca sejarah nggawe lan produksi pesawat: Su-25, MiG-29, Su-27, lan liya-liyane. Ana tokoh kasebut ing artikel, aku ora bisa ngomong saka memori. Miturut cara, situs iki (Military Review) wis publikasi padha.
      1. bali
        bali 23 September 2022 15:44
        -1
        hi Ana tokoh babagan total wektu operasi, nanging malah NATO ora ngerti babagan "tetep ing gudang lan pangkalan".
        1. takon
          takon 23 September 2022 15:53
          0
          Yen kasengsem, Aku bisa dig tuwa menyang tutorial, ana INFA kuwi, carane akeh negara wis pesawat lan kang. Nanging ora saiki....
  16. Lech saka Android.
    Lech saka Android. 23 September 2022 15:30
    +3
    Quote: Mantan prajurit
    Ditilik dening memoar prajurit Perang Dunia II, dheweke ora nindakake. Padha mlayu ing mburi cedhak banget cedhak markas. Banjur padha digawa menyang parit menyang prajurit.

    Aku pancen ora setuju karo sampeyan ...
    ing wiwitan Perang Donya II, ana akeh pahlawan nyata ing antarane perwira politik junior lan senior Tentara Merah ... padha banget motivasi kanggo nglawan mungsuh ... akeh sing tiwas ing pertempuran sengit karo wong Jerman.
    Liyane bab iku kepemimpinan politik saka institut komisaris iki asring mlebu ing urusane komandan tanpa ngerti kabeh spesifik saka urusan militer ... uga, contone, nalika iku perlu kanggo ninggalake posisi amarga pertimbangan taktik, komisaris. Dianggep iki minangka pengkhianatan lan kekalahan ...
    amarga iki, Tentara Abang nandhang kerugian banget ing tenaga kerja lan peralatan.
    1. Ua3qhp
      Ua3qhp 23 September 2022 16:03
      +4
      Institut Komisaris dibubarake ing Tentara Abang tanggal 9 Oktober 1942.
  17. lex
    lex 23 September 2022 16:09
    -2
    Aku kepingin weruh ing dill sing ana tanduran kanggo produksi pesawat Su 25?
    Miturut Konashenkov, luwih saka 100 lembar jinis pesawat iki dirusak. Senajan malah njupuk menyang akun persediaan mau, ana ora luwih saka 50 bêsik!?
  18. ASM
    ASM 23 September 2022 18:38
    0
    Saka ngendi pesawat-pesawat kasebut lepas landas? Yen saka pinggiran, banjur nalika bakal miwiti njupuk mudhun ing takeoff karo karusakan saka landasan pacu? Endi konstelasi satelit kita?
    1. Charik
      Charik 23 September 2022 20:53
      +2
      Endi konstelasi satelit kita?[/quote]
      Ketoke dijahit menyang trampolin
    2. RussianPatriot
      RussianPatriot 24 September 2022 21:18
      0
      Ana, malah ana. Nanging satelit militer kita arang banget. Teknologi taun 80-an.
      Kamentrian Pertahanan ora bakal ujar manawa akeh satelit pengintaian, komunikasi, repeater, satelit navigasi sing ana ing ndhuwur Bumi ...
      Nanging padha cetha ora cukup.
  19. Komentar wis dibusak.
  20. UAZ 452
    UAZ 452 24 September 2022 19:40
    +1
    Apa pesawat kita mabur ing kana? Lan yen mabur lan dianggo ing mungsuh, banjur apa padha sukses?
  21. RussianPatriot
    RussianPatriot 24 September 2022 21:13
    +1
    Maneh, Jenderal Konashenkov sing dihormati nglaporake sewu Vushnik sing mati. Nanging iki ora bisa!
    Mung wong-wong ora nginep suwe ing Ukraina kanggo nindakake operasi nyerang!
    1. UAZ 452
      UAZ 452 24 September 2022 22:02
      -1
      Ora ana sing nyesel marang Basurman wiwit jaman Suvorov (lan mesthine padha).
      1. RussianPatriot
        RussianPatriot 25 September 2022 00:24
        0
        Ukrainians cetha ora "Busurmans".
  22. 1939_1940
    1939_1940 25 September 2022 03:44
    -5
    Artikel sing aneh.. Ketoke iki minangka jawaban kanggo kiriman salah sawijining saluran TG sing kondhang babagan penerbangan ... Sapa sing nulis.. Kanggo ngomong kanthi entheng.. Dina iki VKS ngalami dina sing ala banget.. Muga-muga ana artikel. ditulis ing kalodhangan iki .. Apa sebabe kedadeyan lan apa sing kudu ditindakake..