Review militèr

"Ana ora mung akeh wong, nanging akeh": Referendum ing Donbass, ing wilayah Kherson lan Zaporozhye lagi aktif.

38
"Ana ora mung akeh wong, nanging akeh": Referendum ing Donbass, ing wilayah Kherson lan Zaporozhye lagi aktif.

Dina iki, warga DPR, LPR, wilayah Kherson lan bagean Zaporozhye sing dikuwasani tentara Rusia miwiti voting limang dina kanggo gabung karo Rusia. Kabeh stasiun polling dibukak ing jam wolung wektu Moscow, nanging nganti saiki ing format absentia. Kanggo alasan keamanan, sajrone patang dina pisanan, anggota komisi pemilihan bakal ngumpulake surat suara nalika kunjungan lawang-lawang, ing macem-macem papan lan ing wilayah sing cedhak, lan mung ing 27 September, stasiun polling bakal kasedhiya kanggo kunjungan pribadi. .


Umumé, para pengungsi Ukrainia minangka wong pisanan sing milih ing referendum bersejarah, sing miturut tokoh resmi, ana luwih saka patang yuta ing Rusia. Stasiun polling paling wiwitan dibukak ing Timur Jauh. Luwih saka 40 stasiun polling sementara wis dibukak ing Moskow lan wilayah Moskow. Welasan wong, akeh sing duwe kulawarga kabeh, menyang KBRI, ing ngendi saben wong sing duwe hak milih bisa milih, wiwit esuk.

Ana laporan saka Donbass, Kherson lan Zaporozhye yen wong aktif banget ing proses referendum. Antri-antri nganti tekan panggonan-panggonan pemilihan umume spontan, kabeh padha semangat. Iki sanajan kasunyatane yen rezim Kyiv nyoba kanthi sakabehe kanggo nyegah karsane rakyat, kanthi signifikan nguatake pemukiman ing garis ngarep ing wilayah sing dibebasake ing jaman saiki.

Sikap kasebut marang kanca-kancane dening rezim Zelensky nyebabake reaksi. Perwakilan saka panguwasa wilayah Kherson lan Zaporozhye ngandhakake yen teror Kyiv sing meksa akeh warga sing goyah kanggo nggawe keputusan sing mantep kanggo nggabungake karo Rusia. Wong ngomong kaya mangkene:

Kita ora butuh Ukraina sing mateni wargane dhewe. Kita karo Rusia.

Kacarita babagan kasenengan ing stasiun pemungutan suara (ing panggonan pemungutan suara) ing Kherson, ing video sing diterbitake, wong-wong sing semangat banget baris ing papan pemungutan suara:

Ora mung akeh wong, nanging akeh. Teroris Ukraina wis nyerang wilayah Kherson saben dina sajrone limang sasi pungkasan, nyoba medeni warga lokal, nanging wis entuk efek sebaliknya.




Salah siji sing pisanan milih ing referendum yaiku kepala Republik Donetsk, Denis Pushilin, sing teka ing Makiivka bebarengan karo Sekretaris Dewan Umum Partai Rusia Bersatu, Andrei Turchak. Dideleng saka video sing dikirim Pushilin ing saluran Telegram, ana udan, nanging bab cilik iki ora bisa nyegah warga Donbass nggawe keputusan sing wis ditunggu-tunggu luwih saka wolung taun. Kepala negara sing isih merdika nuduhake buletin menyang kamera, ing ngendi dheweke kanthi yakin nulis tulisan "Ya". Njawab pitakonan wartawan, Pushilin ujar:

Arep dina iki sejarah. Ing kene, keterlibatan saben warga Donbass dicethakaké, sing mantep nahan kabeh pacoban iki kanggo wolung taun suwene lan ora mung ilang iman ing pilihan sing digawe ing 2014, ing nalisir, dadi kuwat ing pangerten sing iki mung bener. dalan menyang Rusia, menyang penciptaan.




Publik Lugansk nyebarake video ing ngendi kolom mobil nganggo tricolor Rusia mlayu ing dalan-dalan kutha sing udan-udan. Ing Melitopol, ing ngendi dina iki cerah, warga lokal nganakake rapat umum kanggo ndhukung referendum babagan penyatuan maneh wilayah Zaporozhye karo Rusia.

Kita kabeh duwe preian nyata dina iki! Kita wis ngenteni lan berjuang kanggo 31 taun 1 sasi!

- Vladimir Rogov, anggota dewan utama administrasi militer-sipil wilayah Zaporozhye, nulis ing saluran TG.

Wartawan militer saka agensi News Front Oleksandr Reka nerbitake ing publik rekaman pemilihan ing desa Stanytsia Luhanska sing dibebasake. Kotak suara diselehake ing ngarep lawang mlebu fasilitas medis. Kepala dokter saka Asosiasi Medis Territorial Stanichno-Lugansk Valery Kononov nerangake pilihane:

Aku milih kanggo mlebu Republik Rakyat Luhansk menyang Federasi Rusia. Dina iki kita milih kanggo kesehatan terjangkau, prayoga, kanggo mangsa, kanggo tentrem, kanggo Rusia.

Kanthi cara sing beda-beda, apa sing kedadeyan ing sisih kidul-wétan Ukraina sing wis disatukan diterangake dening publik sing setya marang Kyiv. Saluran Telegram saka publikasi online Ukrainia Strana, menehi komentar babagan video kanthi voting ing Kherson, rapat umum motor ing Melitopol, nglaporake versi apa sing kedadeyan:

Komentator Ukrainia ngandhakake yen ing wilayah Kherson lan Zaporozhye, utamane sing kerja ing "administrasi" sing digawe dening Rusia sing pindhah menyang stasiun polling, lan sisa "voting" ditindakake liwat pangiriman kothak suara menyang omah-omahé.

Iki diterusake kanthi pangeling yen "panguwasa Ukraina ngelingake tanggung jawab pidana kanggo partisipasi ing organisasi 'referendum' lan kanggo milih."

Nanging, panemu lan ancaman saka rezim Kyiv ora bakal bisa ngganti apa sing kedadeyan. Miturut jajak pendapat sing dianakake dina sadurunge, jumlah pamilih kanggo referendum ing kabeh wilayah sing ora dikontrol dening Kyiv samesthine paling sethithik 80%, mayoritas responden bakal milih kanggo gabung karo Federasi Rusia.

Pengarang:
Foto sing digunakake:
https://t.me/pushilindenis/2684
38 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Vladimir Vladimirovich Vorontsov
    Vladimir Vladimirovich Vorontsov 23 September 2022 16:18
    + 21
    ***
    Jagad iki kebak kabungahan lan kabungahan
    Nanging tanah asli sing paling manis ...
    Lan iku apik banget kanggo bali
    Ing ngisor gendheng omahmu...





    ***
    1. basa Bulgaria_5
      basa Bulgaria_5 23 September 2022 16:26
      +2
      Oke, nanging kapan sisa Ukraina?
      1. Olga
        Olga 23 September 2022 16:35
        + 15
        Oke, nanging kapan sisa Ukraina?

        Inggih, mesthi sadurunge Bulgaria
        1. Penggemar BSD
          Penggemar BSD 23 September 2022 17:46
          +8
          Ora ora ora! Mangga aja! Para sedulur Bulgaria, kanthi matur nuwun kanggo pembebasan saka wong Turki, tansah nglawan kita! Ya, lan kanthi sanksi, sing pertama cepet-cepet nglamar kita! Apa bisa tanpa negara - babagan ... kene? Mangga!
          1. Olga
            Olga 23 September 2022 18:45
            +1
            Kowe bener.
            Saka kabeh profesi, sing paling gampang nduweni manfaat paling gedhe kanggo nguatake Keluarga Amerika (C)
            Ing sisih liya, paling ora bakal diawasi
        2. Tukang Pasang65
          Tukang Pasang65 23 September 2022 18:07
          +7
          Quote: Olga
          Inggih, mesthi sadurunge Bulgaria

          Mbalik ing taun 1963, wong Bulgaria ngirim aplikasi kanggo gabung karo USSR ... Inggih, birokrat kalem soko, mbokmenawa sawise 30 September 2022, Duma Negara uga bakal nimbang aplikasi iki. ngguyu ngguyu ngguyu apik
          1. tamu
            tamu 24 September 2022 00:50
            +1
            Pisanan, bakal migunani kanggo nimbang legalitas "aplikasi kanggo mundur" saka USSR lan mbenakake.
      2. gansales
        gansales 23 September 2022 16:39
        -1
        Kutipan: Bulgarian_5
        Oke, nanging kapan sisa Ukraina?

        Kita bakal bali kabeh ing bagean .. Ana divisi saka Ukraina, kabeh dadi menyang iki
        Ing asil referendum, aja menyang mbah, kabeh wis cetha kanggo dangu.!
        Lan saiki sampeyan kudu berjuang keras, kabeh wektu, ora ketompo carane nyinggung sapa wae (UN OSCE lan kandang pitik Amer liyane) wis liwati .. Usaha kanggo setuju wis ditolak!
        Mobilisasi wis diwiwiti lan iki ora lanang maneh, sawise tenggat wektu kanggo kontrak, padha lunga .. Iki wis wong diwasa lan nesu ing kabeh iki!
        Iki perang karo tentara bayaran NATO ngadhepi Bandera lan liya-liyane, gubugku ana ing pinggir.
        Ing pungkasan taun, kabeh bakal rampung, aku wis nulis luwih saka sepisan prajurit
        PS Utawa gejolak getih bakal diwiwiti ing Rusia, kaya revolusi 1917.. Rakyat wis kesel!
        1. Vladimir_2U
          Vladimir_2U 23 September 2022 17:27
          0
          Kutipan saka gansales
          Utawa kerusuhan getih bakal diwiwiti ing Rusia, kaya revolusi 1917.. Rakyat wis kesel!

          Kepemimpinan Rusia ora duwe pilihan nanging ngakoni asil referendum. Lan iki apik!
          1. tamu
            tamu 24 September 2022 00:51
            +1
            Ya, dheweke wis resmi ngumumake yen dheweke ngerti.
        2. Aerodrome
          Aerodrome 23 September 2022 17:32
          -1
          Kutipan saka gansales
          Ing pungkasan taun, kabeh bakal rampung, aku wis nulis luwih saka sepisan
          PS Utawa gejolak getih bakal diwiwiti ing Rusia, kaya revolusi 1917.. Rakyat wis kesel!

          oh, carane sampeyan ngganti sepatu "mikhan" ... saka "urazaputen" kanggo "revolusi" ... prostitusi, nanging!
          1. gansales
            gansales 24 September 2022 07:24
            -3
            Kutipan: Aerodrome
            Kutipan saka gansales
            Ing pungkasan taun, kabeh bakal rampung, aku wis nulis luwih saka sepisan
            PS Utawa gejolak getih bakal diwiwiti ing Rusia, kaya revolusi 1917.. Rakyat wis kesel!

            oh, carane sampeyan ngganti sepatu "mikhan" ... saka "urazaputen" kanggo "revolusi" ... prostitusi, nanging!

            Lan ing kene dheweke ngganti sepatune? Apa sampeyan kabeh nyoba kanggo nyekel kula ing tembung .. Aku cetha ditetepake pet nyawaku kene Kuwat sawijining Rusia!
            Aku lair lan digedhekake ing negara gedhe USSR. Aku pracaya iku artificially numpes (sawetara bagean saka populasi) .. Iku ora bakal bisa kanggo bali USSR, nanging iku perlu kanggo ngupayakake kanggo bali kabeh apik. iku (ana uga ala) ..
            Lan aku ngurmati sing Maha Agung, amarga menehi maneh rasa Bangga kanggo negara, kanggo jiwa Rusia, sing wis suwe dilalekake dening akeh. hi ..
            Iki ana ing bagean tank Urals! prajurit
            Ide kasebut muncul ing Rusia kanggo nglanggar aturan Anglo-Saxon ing tatanan donya !!!
            Proletar kabeh negara nyawiji ing saindhenging Rusia!
        3. g1v2
          g1v2 23 September 2022 21:37
          0
          Gajah mau kudu dipangan. Sawise unit anyar sing diisi mobiles ngadeg ing garis ngarep, Zaporozhye, Slavyansk lan Kramatorsk bakal direbut maneh. Nanging banjur ana kemungkinan bakal beku nganti 2 taun. Minsk 3 ana utawa Istanbul2. Lan loro-lorone bakal nyoba nyiapake fase pertempuran anyar sajrone 2 taun kanthi sabisa. Ya, kita kudu nggabungake bagean pisanan saka Ukraina iki.
          1. gansales
            gansales 24 September 2022 07:37
            -2
            Kutipan saka: g1v2
            Gajah mau kudu dipangan. Sawise unit anyar sing diisi mobiles ngadeg ing garis ngarep, Zaporozhye, Slavyansk lan Kramatorsk bakal direbut maneh. Nanging banjur ana kemungkinan bakal beku nganti 2 taun. Minsk 3 ana utawa Istanbul2. Lan loro-lorone bakal nyoba nyiapake fase pertempuran anyar sajrone 2 taun kanthi sabisa. Ya, kita kudu nggabungake bagean pisanan saka Ukraina iki.

            Skenario iki ala banget.. Lan Gusti Allah paring pangapura yen kabeh dadi kaya ngene..
            Ramalanku yaiku pembagian Ukraina ing pungkasan taun .. Kiev kudu dadi KITA! Kudeta sing dikarepake
  2. 30 ing
    30 ing 23 September 2022 16:23
    + 14
    Yen sing biru lan kuning ora bisa mlebu jajak pendapat. Svidozhido-Bandera wong saged sembarang nistha.
    1. Prjanik
      Prjanik 23 September 2022 16:52
      +4
      Aku duwe perasaan yen Azov Natsiks mung digawa menyang Turki kanthi jaminan referendum sing tentrem. Yen ora, dill wis diantemi ing kabeh panggonan voting wiwit jam 8 esuk
      1. Drotro
        Drotro 23 September 2022 17:09
        -3
        Aku ora pengin mikir babagan sing ala saiki.
        Diowahi lan diganti. Saiki kabeh. Kita, kaya kewan, pungkasane wis biasa karo kabeh sing kedadeyan. Kaya-kaya lara, rasa ora adil mboko sithik ilang.
      2. g1v2
        g1v2 23 September 2022 21:39
        0
        Ana, ketoke, ana perjanjian rumit karo Saudis lan Turki. IMHO Kula punika ijol-ijolan mung bagean. Aku mikir sawise referendum lan operasi kanggo mbebasake Zaporozhye lan sisa-sisa DPR, bakal ana beku kanggo 2 taun.
        1. tamu
          tamu 24 September 2022 01:02
          +1
          Ora bakal beku, Washington ujar perang marang Ukrainia pungkasan.
    2. dmi.pris
      dmi.pris 23 September 2022 17:18
      +2
      Wong-wong wis ora wedi maneh. Muga-muga, mulih!
  3. Alexander 3
    Alexander 3 23 September 2022 16:24
    +8
    Ana akeh wong ing Rusia sing ndhukung keputusan kanggo nampa wilayah Kherson lan Zaporozhye minangka bagéan saka Rusia.
  4. maksimal 1987
    maksimal 1987 23 September 2022 16:26
    +6
    Aku nyiapake kanggo mbaleni booze grandiose sabanjuré 18.03.2014 sedulur
    1. Alexander Salenko
      Alexander Salenko 23 September 2022 17:37
      +4
      Aku bisa mbayangno apa sing kedadeyan karo wong saiki, ing Crimea, sajrone referendum, ing wayah sore wiwit udan lan udan es, nanging wong-wong ana ing dalan lan alun-alun lan ora ana sing mangu-mangu asil referendum. Aku seneng banget kanggo wong.
    2. Nesu66
      Nesu66 23 September 2022 17:51
      +1
      Napa sampeyan kudu ngenteni seminggu suwene? opo
  5. Trapp1st
    Trapp1st 23 September 2022 16:27
    +6
    Dina iki ana acara sajarah. Sugeng rawuh kabeh sing milih.
  6. Leonidich
    Leonidich 23 September 2022 16:30
    +7
    URA Akhire kedaden. Iki wis suwe ditunggu. Akeh sing ngurbanake urip kanggo acara iki.. Saiki ora ana sing mundur. Lan luwih becik terus mbebasake wilayah sing isih ana ing Rusia Anyar, uga, langsung disambungake menyang Rusia. Nikolaev, Odessa, Kharkov, Dnepropetrovsk wilayah.
  7. v1tz
    v1tz 23 September 2022 16:43
    + 12
    Aku kelingan carane ing Crimea, ana uga akeh wong, ana antrian, aku kudu pindhah 150 km adoh kanggo referendum ing panggonan registrasi, aku ngubengi 3 polling ing wilayah ngendi aku ing. wektu lan ora cukup surat suara ing ngendi wae, dheweke menehi saran supaya aku menyang papan pendaftaran, aku isih bisa sadurunge akhir pemungutan suara.
  8. gansales
    gansales 23 September 2022 16:54
    +7
    Kita kabeh duwe preian nyata dina iki! Kita wis ngenteni lan berjuang kanggo 31 taun 1 sasi!

    Acara bersejarah, aku malah bakal ngomong kelas donya !!
    Crimea minangka wiwitan, nanging kabeh liya minangka titik balik ing tatanan donya.
    Pecah tentakel getih sing ngubengi Rusia anyar sajrone 30 taun.
    Kita bakal mbangun donya anyar kita, mesthi, dudu USSR, nanging sing padha lan bisa uga negara sosial sing luwih kuat.
    1. Aerodrome
      Aerodrome 23 September 2022 17:34
      -7
      Kutipan saka gansales
      Acara bersejarah, aku malah bakal ngomong kelas donya !!

      usus sampeyan kelas donya ... kapan sampeyan bakal diblokir ? kowe kaya sundel...
  9. trafllot1832
    trafllot1832 23 September 2022 17:03
    +3
    Amarga iki minangka Warga Rusia sing bakal teka, dheweke kudu dilindhungi. Tehran kasedhiya, ora perlu mbuwang Iskander maneh. Lan Iskanders kudu mabur kanggo kabeh dhuwit lan nganti maksimal. Kaya Kaliber.
  10. maksimal 1987
    maksimal 1987 23 September 2022 17:06
    -1
    Kutipan saka gansales
    Kita bakal mbangun donya anyar kita, mesthi, dudu USSR, nanging sing padha lan bisa uga negara sosial sing luwih kuat.

    Menehi Federatif Rusia (tanpa hak kanggo mundur) Republik Sosialis!!!
  11. yuriy55
    yuriy55 23 September 2022 17:22
    +1
    Ingkang utama yaiku ora kelangan waspada supaya Nazi ora mbayangi kabungahan bali menyang tanah air.
    1. Alexander Salenko
      Alexander Salenko 23 September 2022 17:42
      +2
      Dheweke bakal nyoba, aku ora mangu, serangan ing stasiun polling uga disiapake ing Crimea kanggo ngganggu referendum dening anggota Mejlis. Lan yen ing kutha-kutha luwih gampang karo pasukan keamanan, banjur ing desa-desa kadhangkala Pamburu mbalek metu UAZs, sijine wong watara situs, padha ngerti fellow desa. Siji kanca duwe 4 bedhil, mula dheweke ninggalake siji kanggo bojone nalika dheweke njupuk menyang alas kanggo latihan shooting, lan gegaman loro liyane.
  12. NAF-NAF
    NAF-NAF 23 September 2022 20:27
    0
    eh, kudu diundang pengamat saka kabeh negara sing ora ramah kanggo lungguh ing TPS. Lan sikap wong kanggo acara lan Rusia bakal katon, lan sikap Kyiv kanggo wong-wong mau. Nanging Barat ora pengin nonton - tinimbang, padha mbaleni ana kaya mantra: "sing diarani referendum."
    1. Bubuzon
      Bubuzon 24 September 2022 00:10
      0
      Padha wedi yen dumadakan ana sing teka saka wong Ukrainia sing ora ramah
  13. Nikoha2010
    Nikoha2010 23 September 2022 22:26
    +4
    Sugeng rawuh! Sampeyan dilindhungi ing salawas-lawase!
    1. uyeri
      uyeri 25 September 2022 10:01
      -1
      iku wis - "kesatuan saka republik bebas indestructible iki rallied FOREVER dening Rusia gedhe" lan apa maneh ??? nalika sampeyan ngomong maneh "njupuk kamardikan minangka akeh sing dikarepake" ???
  14. Bubuzon
    Bubuzon 24 September 2022 00:08
    0
    Senya Pegov jejere jenggot abang. WarGonzo/