Review militèr

Dilaporake babagan panggunaan amunisi loitering ing obyek ing Odessa

111
Dilaporake babagan panggunaan amunisi loitering ing obyek ing Odessa

Ana laporan saka Odessa babagan panggunaan amunisi loitering ing obyek ing kutha lan saubengé. Proteges Kyiv ngaku nggunakake akeh amunisi kasebut, nyatakake yen kita ngomong babagan UAV Shahed-136 Iran. Ing wektu sing padha, fragmen drone kamikaze Geran-2 buatan Rusia ditampilake. Nyatane, "Geran-2" minangka tiron saka Iran "Shahedov-136", lan ing sawetara minggu kepungkur, amunisi loitering iki, uga drone "kamikaze", wis digunakake kanthi aktif nglawan fasilitas militer ing wilayah Ukrainia.


Ing kaca umum Odessa, warga lokal nglaporake manawa drone obah ing papan sing rada kurang, ngetokake "buzz" sing khas. Padha bisa katon ing langit. Sawetara drone iki mabur ing infrastruktur pelabuhan. Paling ora loro Geranium-2 nyerang kluster mooring, ing wektu iku ana sawetara prau militer. Jeblugan uga keprungu ing wilayah liyane Odessa.

Salah sawijining saksi mata:

Ing wektu sing padha, ora ana sing ngalahake dheweke. Malah sirine (serangan udara) ora diuripake.

Iki maneh nuduhake yen amunisi loitering, sing bisa nutupi jarak 1,5-2 ewu km, dadi target sing angel banget kanggo pasukan Ukrainia. Nanging pasukan Ukrainia dhewe, fasilitas lan infrastruktur dadi target sing bisa diakses kanggo amunisi drone kasebut. Lan ora masalah maneh manawa drone kasebut digawe Iran utawa digawe ing pabrik Rusia kanthi kerjasama karo spesialis Iran. Sing utama yaiku asil. Lan dheweke.



Mung sawetara dina kepungkur, Geran-2 wis digunakake, minangka pihak Ukrainia dhewe menehi kesaksian, marang obyek ing Ochakiv lan Krivoy Rog. Saiki ing siji - target militèr ing Odessa.
111 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Romeo
    Romeo 23 September 2022 15:38
    + 17
    Padha kudu tuku ing advance. Sawise kabeh, dheweke nindakake Israel kanthi lisensi, banjur dilokalisasi.
    1. gansales
      gansales 23 September 2022 15:46
      + 21
      Kutipan saka Romeo
      Padha kudu tuku ing advance. Sawise kabeh, dheweke nindakake Israel kanthi lisensi, banjur dilokalisasi.

      Kita ora butuh wong Israel, kita ngerti dheweke .. dheweke ngethok senjata kaya Amers lan ngawasi kepiye lan ing endi lan ing endi ..
      Penyetor Iran lan iki apik banget .. Lan saiki barang-barang iki bakal migunani banget kanggo kita! Matur nuwun warga Iran..
      1. Trapp1st
        Trapp1st 23 September 2022 16:08
        + 19
        Kita ora butuh wong Israel
        Lan ing asas, ora ana alesan kanggo sponsor tatanan teroris iki.
        1. gansales
          gansales 23 September 2022 16:59
          +6
          Kutipan saka Trapp1st
          Kita ora butuh wong Israel
          Lan ing asas, ora ana alesan kanggo sponsor tatanan teroris iki.

          Aku tansah nulis babagan lan nampa .. keprungu Menang adoh .hehe
      2. Aerodrome
        Aerodrome 23 September 2022 16:15
        -16
        . wong bodho mihan...kaya wastafel..
        1. Navodlom
          Navodlom 23 September 2022 16:27
          + 10
          Kutipan: Aerodrome
          . wong bodho mihan...kaya wastafel..

          Kepiye Gansales pantes menehi penilaian sing ora apik?
          Apa sampeyan duwe luwih percaya ing Israel tinimbang ing Iran?
          Nanging sampeyan dudu warga negara Israel?
    2. Piramidon
      Piramidon 23 September 2022 16:45
      +2
      Kutipan saka Romeo
      Padha kudu tuku ing advance.

      Nanging apa wong Iran gelem ngedol marang kita "sadurunge"? Pasar senjata dudu supermarket, aku lunga, milih lan tuku sing disenengi.
      1. wong lanang
        wong lanang 23 September 2022 18:49
        +7
        Kutipan saka Piramidon
        Kutipan saka Romeo
        Padha kudu tuku ing advance.

        Nanging apa wong Iran gelem ngedol marang kita "sadurunge"? Pasar senjata dudu supermarket, aku lunga, milih lan tuku sing disenengi.

        Aku kita bisa nemokake soko kanggo kapentingan wong. KMK, Gagal karo UAV kedaden amarga kasunyatan sing akeh warga banget pinter ing loreng porsi ing Distrik Military Arbat ora nganggep minangka gegaman serius.
    3. g1v2
      g1v2 23 September 2022 21:41
      +1
      Dheweke ora nganggep perlu. CR jelas luwih kuat. Drone Kamikaze banget disepelekake. Kajaba iku, miturut pendapatku, lancet lan kubus sing luwih cilik luwih dibutuhake, nanging iki uga apik banget. Sampeyan perlu kanggo aktif localize lan master.
      1. Sergey Aleksandrovich
        Sergey Aleksandrovich 24 September 2022 10:08
        0
        Yen! 20-50 kg saka bahan peledak luwih saka pantes lan mestekake.
  2. bali
    bali 23 September 2022 15:39
    + 31
    hi "Svidomo ngapusi ing ngisor kreta lawas,
    "Geraniums" mabur ing dheweke,
    Bakal ana kutha taman ... "
    1. dmi.pris
      dmi.pris 23 September 2022 15:49
      + 11
      Iku menarik kanggo diluncurake. Peluncur disamarake minangka truk kargo. Lima potongan bisa diluncurake kanthi siji peluncur ...
      1. Normann
        Normann 23 September 2022 16:15
        +2
        Lan apa kanggo nyamarake? Range
        1,5-2 ewu km
      2. Andriuha077
        Andriuha077 23 September 2022 16:18
        +9
        Ing ngisor truk
        Cukup logistik sing trep.
        Kanthi cara iki, ing pangertèn sing apik banget, padha kaya wadhah Kaliber.
        "Caliber-K" (Eng. Club-K) minangka sistem senjata rudal kontainer Rusia sing dipasang ing standar 20- lan 40-kaki ...
        1. gansales
          gansales 23 September 2022 17:09
          +1
          Kutipan: Andriuha077
          Cukup logistik sing trep.
          Kanthi cara iki, ing pangertèn sing apik banget, padha kaya wadhah Kaliber.

          Aku setuju..! Iku trep banget lan angel kanggo ngetung .. Sawise kabeh, satelit NATO secara harfiah nglayang ing wilayah permusuhan .. Iku angel banget kanggo kita, padha ndeteksi cepet lan ngirim
    2. dmi.pris
      dmi.pris 23 September 2022 19:15
      0
      Ing Odessa, dheweke ndhelik ing pojok ... Wong bodho sing wedi ..
  3. Mazunga
    Mazunga 23 September 2022 15:39
    + 15
    elegan saiki bisa uga lan Lemberg bisa mbengkongake sawetara saka Belarus, aku rumangsa cukup, lan Rakhiv uga diserang ing kana.
  4. Leshak
    Leshak 23 September 2022 15:43
    + 15
    Lan ora masalah maneh manawa drone kasebut digawe Iran utawa digawe ing pabrik Rusia kanthi kerjasama karo spesialis Iran. Sing utama yaiku asil. Lan dheweke.

    Aku setuju karo iki - asil utama. apik Asil panggunaan drone kurang banget.
    1. gansales
      gansales 23 September 2022 17:07
      +2
      Quote: Leshak
      Lan ora masalah maneh manawa drone kasebut digawe Iran utawa digawe ing pabrik Rusia kanthi kerjasama karo spesialis Iran. Sing utama yaiku asil. Lan dheweke.

      Aku setuju karo iki - asil utama. apik Asil panggunaan drone kurang banget.

      Lan asil ora malah ala Ukrainians ing gupuh ing jaringan sosial, etc.
      Swara buzzing iki nyebabake dheweke diare lan angel banget kanggo nglawan.
      Barang-barang sing apik, muga-muga disedhiyakake kanthi akeh lan dheweke dhewe wis nyelehake sing padha ing aliran kasebut
  5. Popuas
    Popuas 23 September 2022 15:43
    -8
    1.5-2 ewu km..?! recourse Apa sampeyan tiba saka wit oak?
    1. neri73-r
      neri73-r 23 September 2022 15:46
      + 14
      Ya, pancen, jarake nganti 3000 km.
      1. Provinsi_71
        Provinsi_71 23 September 2022 15:59
        +1
        Banjur sambungan uga kudu satelit, nanging "hump" antena ora katon. Ya, lan kanggo produk sing bisa digunakake iku banget greasy. Lan tanpa sambungan sing dipercaya, apa gunane jarak 3000 km? Utawa aku ora ngerti soko?
        1. RVA
          RVA 23 September 2022 16:14
          +4
          Mungkin rute ing memori nggunakake koordinat GPS utawa GLONASS? Uga amba mamang sing satelit. Senajan aku ora kaget, aku bisa uga salah.
          1. Sergey Aleksandrovich
            Sergey Aleksandrovich 24 September 2022 09:54
            0
            Padha bisa nambah modul kanggo komunikasi karo satelit, ana apa-apa mokal ing iki, upgrade cilik lan banjur Tambah ing kemampuan pertempuran.
        2. pemotong bolt
          pemotong bolt 23 September 2022 16:16
          +4
          Ya, lan kanggo produk sing bisa digunakake iku banget greasy.
          Telpon satelit luwih murah tinimbang iPhone pungkasan.
          1. Provinsi_71
            Provinsi_71 23 September 2022 16:30
            +3
            Saluran komunikasi kudu cukup "kandel" kanggo video, lan tahan gangguan, yaiku, paling ora nganggo antena piring arah. Nalika aku ngerti, ing UAV global, "punuk" amarga antena serius didhelikake ing ngisor. Aku kira sistem kasebut bakal luwih larang tinimbang telpon satelit ...
            Dadi, kita duwe mayoritas ("bisa digunakake maneh") pengintaian lan nyerang UAV tanpa satelit. Padha disambungake menyang titik kontrol karo pundhak radio ing 150 ... 200 km.
            1. pemotong bolt
              pemotong bolt 23 September 2022 16:45
              +4
              sistem kuwi luwih larang
              Yen gambar kasebut primitif, mula ora perlu sistem sing kuat banget, ana ing pasar. Kanggo njupuk momen liyane saka prajurit jihad ing Afghanistan (ndeleng ngisor ngguyu ) - ya, sistem serius dibutuhake.
        3. Jerman 4223
          Jerman 4223 23 September 2022 18:58
          +1
          Intine sampeyan entuk durasi penerbangan sing dawa, kanthi kacepetan maksimal 180 km / jam, meh 20 jam ing udara. Lan ing wektu iki, sampeyan bisa nemokake target kanggo impact. Iki paling ora, nanging bisa uga ana cara kanggo nyerang ing jarak sing dawa, sapa ngerti.
        4. Utawa aku
          Utawa aku 24 September 2022 02:35
          +3

          Provinsi_71 (Yuri)
          Wingi, 15:59
          ANYAR

          +1
          Banjur sambungan kudu satelit, nanging "punuk" antena ora katon. Ya, lan kanggo produk sing bisa digunakake iku banget greasy. Lan tanpa sambungan sing dipercaya, apa gunane jarak 3000 km? Utawa aku ora ngerti soko?

          Apa sampeyan mikir iki kebetulan?
          Agustus 9 2022
          Ilmu lan teknologi
          Rusia ngluncurake satelit sing dibangun kanggo Iran
          Roket Soyuz-2.1b diluncurake saka satelit Khayyam Iran

          Foto: Roskosmos / RIA Novosti

          Roket Soyuz-2.1b kanthi tataran ndhuwur Fregat kanthi satelit penginderaan jarak jauh (ERS) Khayyam Earth digawe kanggo Iran lan 16 pesawat ruang angkasa liyane diluncurake saka Kosmodrom Baikonur ing Kazakhstan. Peluncuran kasebut disiarkan dening Roscosmos ing YouTube.

          Antarane beban sing ana gandhengane yaiku, khususe, satelit CubeSX-HSE-2, Monitor-1, UTMN, CYCLOPS, Siren, KAI-1, Kuzbass-300, Skoltech-B1, Skoltech-B2, Polytech Universe-1, Polytech Universe- 2, Vizard, Geoscan-Edelvey, MIET-AIS, ISOI lan ReshUCube.
      2. Magog_
        Magog_ 23 September 2022 16:08
        +8
        Kene, ketoke, iku luwih raos kanggo ngrembug wektu drone loitering: maneh mabur, luwih mabur ing total. Lan sawetara aplikasi bisa relatif cilik.
      3. Nikolaevich I
        Nikolaevich I 23 September 2022 17:19
        -1
        Kutipan saka: neri73-r
        Ya, pancen, jarake nganti 3000 km.

        Lha, ora salah yen ngimpi! Kaya ing lelucon: Tanggane ngomong yen ing 80 dheweke bisa, nanging aku ora bisa ing 70 ... Ya, sampeyan ngomong sampeyan bisa! Ya, ana pratelan "iklan" babagan 2000-3000 km, nanging yen kasunyatane dadi 700-1000 km, mula bakal apik!
    2. Hoarfrost
      Hoarfrost 23 September 2022 15:48
      +5
      "Geran-2" ora amunisi loitering cilik. 2 meter kanthi 2,5 meter, bobote 200 kg, mesin bensin. Geese iki mabur ing pasangan.

      1. wong sing ora katon
        wong sing ora katon 23 September 2022 15:54
        + 10
        Bengok kaya mobil balap - sampeyan bisa krungu sawetara kilometer. Bener, sampeyan bakal entuk.
        1. fif21
          fif21 23 September 2022 16:13
          +2
          Kutipan saka invisible_man
          Bengok kaya mobil balap - sampeyan bisa krungu sawetara kilometer. Bener, sampeyan bakal entuk.

          Odessans nulis yen drone mabur liwat kutha, lagi dipecat saka bedhil mesin. hi
          1. wong sing ora katon
            wong sing ora katon 23 September 2022 17:49
            0
            Dideleng saka video - ya, dheweke nyoba nembak barang nganggo tong minyak.
        2. Sergey Aleksandrovich
          Sergey Aleksandrovich 24 September 2022 10:13
          0
          Aku bakal, ing kahanan tartamtu. Masalah iku hit prasaja saka 5,45 asring ora cukup, karusakan bakal dijarno. We kudu kaliber luwih gedhe, paling 12,7 lan peluru mbledhos.
      2. 30 ing
        30 ing 23 September 2022 16:06
        +4
        Kutipan: Hoarfrost
        "Geran-2" ora amunisi loitering cilik. 2 meter kanthi 2,5 meter, bobote 200 kg, mesin bensin. Geese iki mabur ing pasangan.


        hi Wedhus
        (Wedhus, sepi)

        Rungokna, wong bodho, mandheg
        Ana master geranium!


        (sepi)

        Sampeyan nyoba. Sedhep banget.
        Kaya ngunyah godhong kol.
        Punika pot liyane.
        Mangan lan sampeyan kembang kuwi! nglirik
        1. akropin
          akropin 23 September 2022 16:12
          + 13
          Jeneng "Geranium" nduweni humor subtle. Asring, kembang pellargonium salah diarani geranium, nanging nenek-nenek nyebat pellargonium Iranka.
      3. Magog_
        Magog_ 23 September 2022 16:12
        0
        Geese iki mabur ing pasangan
        Apa ana informasi babagan taktik aplikasi? Utawa kita ora bakal mbukak kene? Ayo padha perang nalika kabeh ana ing trek.
        1. Hoarfrost
          Hoarfrost 23 September 2022 17:59
          0
          Kutipan: Magog_
          Apa ana informasi babagan taktik aplikasi? Utawa kita ora bakal mbukak kene?

          Ketoke lagi mburu bedhil lan gudhang. Laku bakal entuk. Dheweke duwe taktik siji - mlaku-mlaku kanggo nggoleki target sing apik.
    3. Sergey Valov
      Sergey Valov 23 September 2022 16:39
      0
      Buta aksara nyapu planet! ombenan Lan kasunyatan sing bisa miwiti saka kapal, sampeyan ora tau guess sadurunge.
    4. Piramidon
      Piramidon 23 September 2022 16:56
      0
      Kutipan: Popuas
      1.5-2 ewu km..?! recourse Apa sampeyan tiba saka wit oak?

      Sanajan panguwasa militer Iran durung ngrilis rincian babagan drone Shahed 136, wis dilaporake manawa dawane 3,5 meter lan jarak 1800 nganti 2500 kilometer. Bobot drone 200 kg, lan kacepetan luwih saka 185 km / h.

      Lan karakteristik "Geranium-2" bisa uga luwih apik.
  6. KTM-5
    KTM-5 23 September 2022 15:45
    + 16
    Iku wektu kanggo nggunakake kuwi ing Kyiv! Badut pecandu narkoba metu kanggo njupuk selfie - bang dheweke ing jug!
  7. SKVichyakow
    SKVichyakow 23 September 2022 15:45
    +9
    Wiwitane apik banget. Sing utama ora mandheg ing kana. Miwiti ngrusak ing panggonan konsentrasi sadurunge serangan.
    1. Magog_
      Magog_ 23 September 2022 16:26
      +1
      A wiwitan
      Voting dibukak ing referendum, konfirmasi ora langsung saka sukses acara, sing dill ora ngganggu shelling durung (Tfu-tfu-tfu!): kita wis gained kapercayan ing kemampuan kanggo mungkasi shelling - padha duwe wedi ketok. impunitas sing. Mungkin kaya ngono, utawa akeh banget pangarepan saka panggunaan dana kasebut, sapa ngerti?
  8. neri73-r
    neri73-r 23 September 2022 15:45
    +6
    Manuk apik, jarak nganti 3000 km. Alon-alon nanging ora kaduga.
    1. pemotong bolt
      pemotong bolt 23 September 2022 15:58
      +1
      kisaran nganti 3000
      Liwat satelit sapa sing dikontrol?
      1. urs
        urs 24 September 2022 00:46
        +1
        Lan sampeyan nguripake logika.
        Iran ora duwe satelit dhewe, mesthi ora ana akses menyang Amerika.
        Pitakonan iku sing bisa rembugan karo.
        Ketoke, iki pancen "geranium" lan mung banjur "shahid". Aku mikir iki pembangunan kita, nanging amarga kasunyatan sing kita ora bisa utawa liyane, iku mutusaké kanggo menehi sisih Iran kanggo pembangunan lan Minangka ijol-ijolan, Iran nampa senjata serius sing wis dikembangake ing kertas lan sawetara akses winates kanggo ngontrol satelit, mula rahasia lan kejutan saka dolanan kasebut.
        Nanging iki pikirane wong bodho kaya temen nyata.
  9. gratis
    gratis 23 September 2022 15:46
    +7
    Demonstrasi kekuatan demonstratif sing apik lan sinyal sing bakal kita tekan, kanthi drone sing murah. Aja UAV kita, nanging ngalahake mungsuh kita
    1. isv000
      isv000 23 September 2022 15:51
      + 16
      Quote: gratis
      Demonstrasi kekuatan demonstratif sing apik lan sinyal sing bakal kita tekan, kanthi drone sing murah. Aja UAV kita, nanging ngalahake mungsuh kita

      Kita ora duwe ... Dheweke ngatur chamomile ing kene, sing utama yaiku - target!
  10. opuonmed
    opuonmed 23 September 2022 15:50
    +4
    Inggih, nggih, wektune kanggo ngalahake kaya ing ngendi wae ing Ukraina! lan ora mung dadi dhuwur lan perkusi)
    1. pemotong bolt
      pemotong bolt 23 September 2022 15:59
      +7
      wektu kanggo ngalahake kaya ing ngendi wae ing Ukraina
      Sampeyan bisa ngatur mburu kanggo sepur.
  11. Magog_
    Magog_ 23 September 2022 15:51
    +9
    Menembak kanthi fisik segerombolan drone bakal kesel. Nanging kanggo break saluran kontrol? Saka kacilakan iki ana kapercayan? Dadi, misale jek sing Ukronatists ora nyana munculé gegaman kuwi. Lan apik yen drone katon langsung lan akeh! Nganti dheweke nemokake cara kanggo ngatasi, sampeyan bisa ngobong akeh peralatan!
    1. Normann
      Normann 23 September 2022 16:18
      0
      Lan dheweke duwe cara kanggo ngatasi drone, saliyane beeches lan pertahanan udara tentara, apa maneh? MANPADS - sampeyan ora bakal entuk cukup kanggo kabeh wong, lan ukurane ora padha.
      1. Gofman
        Gofman 23 September 2022 16:31
        +5
        Kutipan saka Norman
        Lan dheweke duwe cara kanggo ngatasi drone, saliyane beeches lan pertahanan udara tentara, apa maneh?
        Yen, njupuk kauntungan saka kejut iki saka introduksi saka senjata anyar, siji ora ngranggeh inisiatif - padha ngomong, "kita wis ora ono kanggo cepet-cepet ..." - banjur Ukrainians bakal nemokake cara utawa nyedhiyani. Ing musim semi lan musim panas, dheweke ora duwe cara nglawan serangan artileri pirang-pirang dina sing apik - "kita mbuwang gerbong amunisi saben dina! Neraka artileri !!! lan cangkang wis diisi ing Rossiushka suwene satus taun! !!", lan saiki babagan iki lan ora bisa dirungokake - mbokmenawa ana sing kedadeyan karo depot amunisi, tanpa sampeyan ora bisa ngatur neraka. Iki bisa kedadeyan karo kamikaze iki yen sampeyan ngunyah snot ...
  12. roket757
    roket757 23 September 2022 15:56
    +6
    Sing utama yaiku HASIL AKHIR, lan liya-liyane yaiku "wektu kerja, ora liya.
  13. Pavel57
    Pavel57 23 September 2022 16:03
    +5
    Quote: pemotong baut
    wektu kanggo ngalahake kaya ing ngendi wae ing Ukraina
    Sampeyan bisa ngatur mburu kanggo sepur.

    Tekan lokomotif.
    1. pemotong bolt
      pemotong bolt 23 September 2022 16:17
      +4
      Tekan lokomotif.
      Lan komposisi sing mandheg yaiku ngrampungake kabeh sing bakal ditindakake.
    2. Normann
      Normann 23 September 2022 16:20
      +2
      Dheweke nulis babagan iki sawetara wulan kepungkur, nanging isih ana (((
  14. Saboteur_Navy
    Saboteur_Navy 23 September 2022 16:10
    +1
    Kisaran Geranium-2 apik, 2 ewu, sampeyan bisa narik kabeh lan ngrusak artileri, sampeyan kudu nggoleki artileri, nglacak, utamane palu.
  15. Trapp1st
    Trapp1st 23 September 2022 16:12
    +1
    Nyatane, "Geran-2" minangka tiron saka Iran "Shahedov-136"
    Yen iki klon, banjur kenapa sing nomer loro (Geranium 2)?
    1. tukang ngapusi
      tukang ngapusi 23 September 2022 16:58
      +3
      Saka mung Geranium, hinzir bakal mati minangka kelas, lan kandang babi bakal suwe ora cocog kanggo urip, sing dudu tujuan operasi militer khusus. hi
      Kanggo nambah efektifitas pertempuran "produk", ing 1953 dikembangaké warhead khusus, kang nampa jeneng kode lyrical "Geranium". Iki minangka tank kanthi cairan radioaktif banget (ing terminologi tentara Soviet - BRV - zat radioaktif militer), sing disemprotake ing wilayah mungsuh lan nyebabake kontaminasi wilayah kasebut. Nyatane, iki minangka jinis senjata radiologis pisanan utawa sing diarani "bom kotor".
  16. Gofman
    Gofman 23 September 2022 16:17
    +5
    Ora ketompo manawa drone kasebut digawe Iran utawa digawe ing pabrik Rusia kanthi kerjasama karo spesialis Iran. Sing utama yaiku asil. Lan dheweke..
    Mesthi wae, ora masalah, lan sing paling penting yaiku asil ... Nanging aku kepengin nemokake jeneng pribadhi siji utawa wong-wong sing ing industri militer kita durung nggawe moped mabur kasebut sajrone rong dekade. Negara kudu ngerti pahlawan kasebut. Ing Israel, paling ora wiwit taun 1982, dheweke wis njupuk pertahanan udara marang mungsuh. Mesthi, kita, kaya biasane, duwe "90s angel", nanging aku curiga yen ing Iran ora luwih gampang tinimbang kita.
    1. Anna E.
      Anna E. 23 September 2022 17:26
      +1
      Padha manthuk-manthuk karo "sisa kapitalisme" nganti 90 taun ora ana apa-apa, iku normal. Bakal tansah ana jawaban. Ora 90s, nanging badai bledug ing Mars utawa kahanan garing lan kurang banyu ing Zimbabwe. Lha, kok ora ngapura? Nah, apa gunane jeneng lengkap "pahlawan"? Dheweke ora bakal nyelehake sampeyan ing tembok lan malah ora bakal menehi ukara sing kondisional.
    2. urs
      urs 24 September 2022 01:05
      +1
      Aku mangsuli ing ndhuwur ana. Aku mbaleni, ana idea sing "geranium" isih pembangunan Soviet kita lying ngisor kain nganti mudflows. Inggih, ing sadawane dalan lintang-lintang lay mudhun bener lan pembangunan iki kejiret mripat tengen karo otak tengen. Amarga kasunyatan manawa basis unsur kita ora nyedhiyakake syarat modern sing diwenehake marang wong Iran. Lha, kok rahasia kasebut dhuwur, basis unsur kasebut dikembangake kanthi apik, ora tanpa bantuan saka Cina. satelit kontrol lan kemampuan kanggo Iranians kanggo rivet iki kanggo kabutuhan. ya
    3. Sergey Aleksandrovich
      Sergey Aleksandrovich 24 September 2022 10:20
      0
      Sampeyan nyoba nemokake jawaban sing prasaja kanggo pitakonan sing rumit banget. Masalah sing ngirim Uni Soviet dadi lalen, uga, yaiku struktur sosial masyarakat, luwih tepat, upah murah lan sistem remunerasi sing ora sukses kanggo tenaga kerja teknik. Ora ana sing nggawe lan nggawe, iki dudu sing ora diwanti-wanti kanthi finansial, dilarang lan malah dianiaya.
      1. stelltok
        stelltok 24 September 2022 11:11
        +1
        golek jawaban prasaja kanggo pitakonan kebacut Komplek.

        Apa sing angel?
        Wis dikirim 100 kaping. Negara sing nduwe 140 yuta ora bisa nindakake kabeh.
        RF nindakake akeh. Nanging nindakake kabeh ora bisa.
        Ing Amerika Serikat, akeh komponen sing diimpor ditemokake ing jet tempur lan peralatan militer liyane. Dadi apa?
        1. Sergey Aleksandrovich
          Sergey Aleksandrovich 24 September 2022 11:23
          0
          Sawise maneh, sampeyan nyoba golek jawaban sing gampang kanggo pitakonan sing rumit. Kekurangan tape adesif ing militer, nganti pirang-pirang dekade, amarga ora bisa diterangake kanthi regane. Titik kasebut persis ing struktur sosial masyarakat, sing ora ngidini katrampilan teknik diwarisake kanthi tepat amarga kelainan sosial. Pengaruh dhuwit siji-sijine, maneh ora entuk insinyur, ora bisa ngrampungake masalah kasebut, amarga insinyur wis dibudidaya nganti pirang-pirang dekade.
          1. sniperino
            sniperino 24 September 2022 12:28
            0
            Kutipan: Sergey Alexandrovich
            Kekurangan tape adesif ing militer, nganti pirang-pirang dekade, amarga ora bisa diterangake kanthi regane. Titik kasebut persis ing struktur sosial masyarakat, sing ora ngidini katrampilan teknik diwarisake kanthi tepat amarga kelainan sosial.
            Kaya, kabeh wong sing mikir munggah menyang tambang, paling awon dheweke mlebu saluran pembuangan utawa perdagangan, mula militer ora duwe pita perekat? Sampeyan ora tau mikir yen kemampuan kanggo mikir ing karya kanggo wong sing mikir sing bisa dadi motivator sing luwih kuat tinimbang dhuwit, nanging kanggo wong sing ora bisa kaya-kaya nggolek tumpukan manure, ora ngerti sadurunge tumpukan apa sing sampeyan goleki lan kepiye carane. katon. Elinga dongeng babagan "menyang mrana - aku ora ngerti ngendi lan nggawa - aku ora ngerti apa"?
            1. Sergey Aleksandrovich
              Sergey Aleksandrovich 24 September 2022 13:14
              -1
              Carane! Bisa mikir ing karya dadi motivator! Kanthi pola pikir iki, kita bakal adoh. Mungkin amarga pemikir kasebut, insinyur ora duwe kesempatan kanggo miwiti kulawarga lan duwe omah?
              1. sniperino
                sniperino 24 September 2022 17:55
                -1
                Kutipan: Sergey Alexandrovich
                Bisa mikir ing karya dadi motivator!
                Mikir! Dideleng saka komentar, iki dudu babagan sampeyan. Aku mung nulis babagan sing bisa nindakake jinis kegiatan iki. Ana sing mbayar Tsiolkovsky kanggo karyane? Mungkin padha ngisi Korolev ing sharaga karo dhuwit? Mikir sing mboko sithik ningkataké wong kanggo panemuan, malah gedhe-gedhe pribadi, ing saben langkah menehi awak influx saka endorfin, kang sandhangan anyar, mobil lan malah kawalan elit ora bakal menehi. Kajaba iku, panemuan umume penting. Contone, Marx, apa dheweke ora ngerti manawa wong Yahudi sing cerdas lan terpelajar ora bisa urip karo wong Jerman sing sugih ing gaji, lan malah karo kulawargane? Dheweke ora peduli karo sikap philistine iki, amarga dheweke yakin yen dheweke menehi Engels lan kabeh manungsa luwih akeh tinimbang dheweke. Archimedes bengok "Eureka!", Meh keselak bungah ing jedhing. Apa ana kanggo ngomong. Coba golek sing anyar karo pikiran, sampeyan bakal ngerti kabeh dhewe, yen bisa.
          2. stelltok
            stelltok 24 September 2022 13:35
            0
            Aku mbaleni maneh, sampeyan nyoba golek .........
            nyegah transfer skills engineering


            Aku mbaleni. Perlu akeh wong kanggo nindakake kabeh. Nalika aku ngerti, sampeyan pengin Federasi Rusia nindakake kabeh.
            Wiwit saka:

            korek api, panganan, prosesor 1nm, layar, printer, peralatan telekomunikasi, kamera video, internet satelit, tablet, ponsel, MRI, ultrasonik, FGDS, peralatan tetanèn, barang-barang rumah tangga (washer, boiler, vacuum cleaner...... . .), kabeh moda transportasi....

            Akeh barang liyane

            Lan pungkasan karo:

            Pabrik nuklir, pabrik Fusion, kapal Galaksi, lan pangkalan ing Mars lan ing galaksi liyane. Kepiye babagan basis Alpha Centauri?

            Aku ngerti bener?
            USSR pancen bisa nindakake akeh. Nanging USSR 300 yuta.
            1. Sergey Aleksandrovich
              Sergey Aleksandrovich 24 September 2022 13:40
              -1
              Ora ngerti bener. Ana negara sing luwih cilik utawa ukuran lan populasi sing padha, nanging sing ngasilake barang lan senjata sing luwih akeh.
              Kekurangan pita perekat ing antarane personel militer minangka salah sawijining conto struktur sosial masyarakat sing geser menyang primitivisme lan degradasi.
              1. stelltok
                stelltok 24 September 2022 15:19
                -1
                Ana negara sing luwih cilik utawa ukuran lan populasi sing padha, nanging ngasilake barang lan senjata sing luwih akeh.

                1) Apa?
                2) Apa 11 ewu sanksi dileksanakake?
  17. blunderbuss64
    blunderbuss64 23 September 2022 16:18
    + 11
    Ya, padha nyerah, iki "kelompok berthing" ... Lan malah ing Odessa .... ora
    Saiki panas ing ngisor Muara Abang. Ing kana sing paling dibutuhake. Lan sampeyan kudu nggoleki lan ngrusak target prioritas sing paling ngganggu angkatan bersenjata kita --- sistem pertahanan udara, HIMARS, radar pengintaian target lan posisi artileri sing makarya ing jarak saka garis ngarep.
    1. Bom
      Bom 23 September 2022 16:31
      -5
      Kabeh pukulan iki kaya telapak tangan ing retak. Pukulan kasebut kudu kaya ngono, sawise port kasebut ora ana. Senjata bakal terus lelungan ing lemah lan mabur ing udara. CR lan geranium ora cukup.
      1. Anna E.
        Anna E. 23 September 2022 17:19
        0
        Tambang lawang menyang pelabuhan. Prasaja, murah lan cukup efektif. Ora panacea, nanging soko.
  18. Galleon
    Galleon 23 September 2022 16:19
    +7
    Aku bosen, aku ngerti, nanging kita ora ndemek pembangkit listrik maneh. Wingi, UAV iki klelep kapal tunda. Kelangan! Bisa uga mung truk bahan bakar utawa truk pemadam kebakaran.
    1. RipRap
      RipRap 23 September 2022 16:31
      +2
      Apa tegese, iku tug strategis, senjata nuklir taktis padha diangkut ing. Nanging kanthi serius, pilihan tujuan Staf Umum kita nggawe pitakonan gedhe. Apa ora paling ora ngalahake kabeh gardu traksi ing rel, sampeyan ora bisa ndandani ing dhengkul, lan uga ora bisa mlayu, lan logistik bakal rumit banget.
      1. Galleon
        Galleon 23 September 2022 17:11
        +1
        Sampeyan cukup akurat lan alus banget. Kaya bocah-bocah padha dolanan karo UAV Iran. Aplikasi massal ing Odessa! Ana sawetara bledosan nang endi wae, nanging kajaba rasa seneng sing diucapake, durung ana asil. Kaliber wis salah siji entek, utawa lagi disimpen kanggo mangsa, nanging jumlah UAV iki ora tanpa wates, lan mbuwang nganti saiki katon khayal lan ora efisien. Ya, ora ana target reconnoitered, supaya ora njupuk babar pisan!
        1. Negruz
          Negruz 23 September 2022 17:21
          0
          Dheweke latihan .... Luwih apik ing prau tinimbang target ing papan latihan ....
      2. Anna E.
        Anna E. 23 September 2022 17:11
        -1
        Bakal digawa nganggo lokomotif diesel, ora butuh listrik. Ya, malah lokomotif uap, yen ora ana bahan bakar diesel. Banyu lan batu bara, kayu bakar yen ana darurat, ora ana sing dibutuhake. Choo-choo, tu-tu lan digulung. Jembatan kudu rusak, stasiun sepur simpang. Iki wis ditulis babagan yuta kaping.
        1. RipRap
          RipRap 23 September 2022 17:22
          +3
          Mung saiki wis sawetara banget lokomotif diesel, lan meh ora ana lokomotif uap. Lan dheweke ora duwe wektu lan ora duwe wektu kanggo mbangun sing anyar.
          1. pemotong bolt
            pemotong bolt 24 September 2022 09:53
            0
            lokomotif meh ora ana
            Ing taun 90-an, lokomotif uap nuduhake cacat kritis - akeh tembaga lan tembaga bagean gampang dicopot ing ngarsane kosong. Ing pungkasan, dheweke ora bisa.
    2. Gofman
      Gofman 23 September 2022 16:43
      0
      Apa sampeyan mikir yen tug ing mangsa perang mung narik tongkang karo pasir liwat? Kaya-kaya gunung senjata Barat diangkut saka Polandia kanthi sepur biasa, sepur barang diselingi karo mobil penumpang, banjur diangkut meh ing minivan ...
      1. Galleon
        Galleon 23 September 2022 17:05
        -1
        Meh ing minivans ... Lan tugboat. Tugu plabuhan, lan miturut klasifikasi maritim, tug raid, yaiku wahing sing ora ngluwihi wilayah banyu plabuhan, amarga ora nduweni seaworthiness, nanging mbantu kapal gedhe kanthi mooring lan maneuvering. Dorong buritan, tarik irung iki. Iki sing diarani wong biasa galoshes. Inggih, kula saiki babagan pentinge strategis. Nanging supaya aku pracaya yen iku pancene luwih larang saka amunisi ngginakaken ing.
        1. Gofman
          Gofman 23 September 2022 17:18
          +2
          Kutipan: Galleon
          marang kula saiki bab wigati strategis.
          Carane aku kudu ngerti? Nanging aku ngira yen hangar deso sing rusak, sing digawa dening kaliber, uga nduweni makna strategis, lan ora mung tumpukan tong kosong saka bahan bakar diesel, amarga wong Ukrainia kanthi banter "bungah" sawise saben jotosan. Lan tugboat iki dipilih lan klelep ora mung amarga niat jahat utawa bodho (apa sampeyan mikir iki alesan?)
    3. Anna E.
      Anna E. 23 September 2022 17:15
      0
      Sampeyan uga bisa pour bahan bakar diesel kanggo tank menyang tank saka mesin geni. Lan apa sing ana ing tongkang sing didorong dening kapal tunda? Wedhi kanggo kothak wedhi utawa luwih cocok kanggo perang?
  19. RipRap
    RipRap 23 September 2022 16:25
    -3
    Kita ora bisa rivet dhewe ing jumlah sing cukup, nanging ing kene Iran nggunakake teknologi sing durung dikembangake. Apa ora ngakoni kanthi jujur ​​yen dheweke tuku?
    1. Anna E.
      Anna E. 23 September 2022 17:06
      0
      Yen teknologi ora dikuwasani, mesthi ora bisa dikuasai, ta? Inggih, ing pitakonan kapindho, sampeyan ora perlu goleki jawaban ing kene.
  20. Garris199
    Garris199 23 September 2022 16:27
    +1
    Apa bisa digunakake kanggo obah target utawa mung ing stasioner?
  21. Zaurbek
    Zaurbek 23 September 2022 16:33
    0
    Aku duwe kesan yen ora ana optik .... Kepiye carane ditemokake? Utawa dheweke kaya Hymars - mabur ing koordinat?
    1. IGOR GORDEEV
      IGOR GORDEEV 23 September 2022 16:40
      0
      Kutipan saka Zaurbek
      Aku duwe kesan yen ora ana optik .... Kepiye carane ditemokake? Utawa dheweke kaya Hymars - mabur ing koordinat?

      Aku bakal nganggep yen koordinat bisa ditularake sadurunge lepas landas. Nanging apa dheweke bisa entuk koordinat ing pesawat? Ing kene durung dingerteni.
      1. Gofman
        Gofman 23 September 2022 16:50
        +1
        Quote: IGOR GORDEEV
        Aku bakal nganggep yen koordinat bisa ditularake sadurunge lepas landas.
        iki nglembur amunisi. Aku ngira iku ndadekake pangertèn ing loitering pesawat karo panelusuran kanggo target lan / utawa panuntun dhumateng operasional. Roket konvensional dipecat ing koordinat sing wis ditemtokake.
  22. Dmitry Karabanov
    Dmitry Karabanov 23 September 2022 16:39
    +1
    Ya, paling ora kanthi cara iki, kanthi biaya Iran, nambah produksi UAV. Nanging pitakonan sing gagal program ing "drone" - Aku kaya kanggo krungu jeneng lengkap. Sanajan, yen pembunuh lan fasis dibebasake ing negara kita, pengkhianat internal mesthi bakal diapura. Ya, Putin lan Shoigu ora malah setengah ukuran I. Stalin!
    1. Anna E.
      Anna E. 23 September 2022 17:02
      +3
      Dheweke ora narik limang persen, yen ditarik setengah, "Svidomites" wis mlaku menyang Kanada
    2. Negruz
      Negruz 23 September 2022 17:22
      +2
      Ya, paling ora kanthi cara iki, kanthi biaya Iran, nambah produksi UAV. Nanging pitakonan sing gagal program ing "drone" - Aku kaya kanggo krungu jeneng lengkap. Sanajan, yen pembunuh lan fasis dibebasake ing negara kita, pengkhianat internal mesthi bakal diapura. Ya, Putin lan Shoigu ora malah setengah ukuran I. Stalin!
      Sampeyan uga bakal takon kenapa Valentines lan Matildas cedhak Moscow digunakake ....
      Stalin kayane "ing tangan" ...
  23. MUD
    MUD 23 September 2022 16:43
    0
    Ing "Musim Semi Rusia" aku maca manawa pesawat kasebut diangkat kanggo ngrusak drone kasebut. Yen mangkono, kenapa ora nggunakake (Geran 2) kanggo nggodho pesawat mungsuh menyang pejuang kita?
    Sing nggumunake, dheweke mung bisa nyilem utawa bisa mudhun saka sisih. Apa aku kudu yen padha digunakake marang pesawat ing papan perlindungan arched ing airfields.
  24. yowis
    yowis 23 September 2022 16:44
    +2
    senjata anyar kudu digunakake dumadakan lan massively. Yen gol uga ditetepake kanthi rasional, banjur rampung (Iran).
  25. Chronos
    Chronos 23 September 2022 16:45
    0
    Geranium apik, nanging ora cukup. We kudu liyane mohager.
  26. trafllot1832
    trafllot1832 23 September 2022 16:55
    0
    Apa akèh yuta tabungan karo TeGeran iki.
  27. Anna E.
    Anna E. 23 September 2022 16:59
    0
    Nah, wong Iran, apa dheweke duweke dhewe, apa bedane?! Senjata iku prasaja (amarga padha nguwasani release supaya cepet), efektif, supaya apa teluk lan nguripake munggah irung. Iku bakal becik, mesthi, kanggo miwiti nindakake mau limang taun kepungkur, nanging malah saiki iku ora kasep.
  28. Nikolaevich I
    Nikolaevich I 23 September 2022 17:11
    0
    Nanging kenapa terus-terusan dikandhani manawa iki "bab" Iran?! Apa ora "KUB-BLA" Rusia lan "Shahid-136" Iran meh padha? nglirik "Lancet-3" sing bubar dianyari ... dadi "Lancet-5"! Apa ora KUB-UAV sadurungé uga wis modern, wis nampa Geranium-2? recourse Kanca! Percaya ing kompleks industri militer Rusia! sedulur
    1. Zaurbek
      Zaurbek 24 September 2022 09:57
      0
      Geranium 2. Ora analog saka Lancets ....
      Iki soko antarane KR lan Hymars ....... Kanthi mesin piston. Mabur dening koordinator nganti 2t.km
  29. v1tz
    v1tz 23 September 2022 17:16
    +3
    Akeh video sing muncul karo UAV iki, nanging bisa dianggep manawa panggunaane luwih murah tinimbang balistik lan CR. Nanging apa sing kudu dilakoni karo staf "utama" sing ora nggawa kasus UAV lan liya-liyane, apa ora kudu dipecat kanthi rampasan properti amarga ngrusak kemampuan pertahanan negara?
  30. jay_tk
    jay_tk 23 September 2022 17:56
    0
    Apike kanggo ngebom pelabuhan Odessa supaya ora ana nganti wektu tentrem. Iku luwih gampang kanggo mbalekake saka kabeh biaya sing whet napsu mungsuh kanggo perang ing Ukraina. Kanggo sponsor perang iki saka Kulon lan sing gabung, ora Odessa lan Nikolaev dhewe sing penting, nanging pelabuhan operasi Odessa, paling ora kanggo jangka menengah, dheweke ora bakal bisa mulihake amarga downturn ekonomi, padha uga ora cukup kuwat kanggo ngekspor apa-apa saka Ukraina tanpa port iki menarik. Tanpa pelabuhan Odessa, Ukraina kanggo wong-wong mau ora mung koper tanpa gagang, nanging beban sing ora bisa ditanggung. Dadi kanggo kita, iki minangka kurban sing bener, luwih-luwih amarga, ing kasus apa wae, kita kudu mbebasake Odessa lan Nikolaev, menyang Transnistria, nanging liwat darat.
  31. Yuri1000
    Yuri1000 23 September 2022 19:03
    0
    Gosip nyebar yen sawise referendum, kita bakal miwiti hack saka kabeh kaliber lan kabeh kekuatan kita. Ayo ngenteni lan ndeleng ...
  32. Nesu66
    Nesu66 23 September 2022 19:15
    +1
    Dheweke ora butuh 700, nanging 70.000 ... Inggih, miturut pendapat kula prajurit
  33. Petr_Koldunov
    Petr_Koldunov 23 September 2022 19:31
    0
    Sing penting ora dituku kanthi satus, ora rong atus utawa malah sewu, nanging luwih akeh ...
    Lan mesthi, aku seneng banget Martyrs 129 lan 171. Apa piranti kelangan!
    Ya, amarga Orion saiki wis ditingkatake dadi Sirius, tegese miwiti mbangun Sirius ing skala ngarep. Ya, kita bakal menang!
  34. GAndr
    GAndr 23 September 2022 22:39
    0
    Nanging sawetara sasi kepungkur, sawetara ing kene ngolok-olok kerajinan Iran ...
    Geranium, sing apik banget, muga-muga bisa tuwuh ing iklim kita;)
  35. basilisk
    basilisk 23 September 2022 23:14
    0
    Ing kaca umum Odessa, warga lokal nglaporake manawa drone obah ing papan sing rada kurang, ngetokake "buzz" sing khas.

    Iki dudu otak... ngguyu