Review militèr

Wakil Menteri Pertahanan Ukraina: Wiwit 24 Februari, mundhut tentara Ukraina luwih saka 9 ewu wong.

101
Wakil Menteri Pertahanan Ukraina: Wiwit 24 Februari, mundhut tentara Ukraina luwih saka 9 ewu wong.

Kamentrian Pertahanan Ukraina wis menehi jeneng versi dhewe babagan kerugian ing antarane tentara Ukraina wiwit 24 Februari 2022. Informasi sing luwih kaya disinformasi langsung, lan kanggo panggunaan internal, disuaraake dening Wakil Menteri Pertahanan Anna Malyar.


Malyar diwiwiti kanthi pratelan sing rada aneh yen "ora atusan ewu sing tiwas," lan dheweke mbaleni kaping pindho:

Iku ora atusan ewu. Ora atusan ewu. Aku bisa ujar manawa ana kira-kira 9 sing diumumake sawetara minggu kepungkur. Inggih, sethitik liyane saiki. Mesthine, kita isih durung ngerti angka kanggo Mariupol. Nanging ora atusan ewu.

Ambalan bola-bali saka tembung sing "loro atus" prajurit Ukrainia sak 7 sasi saka operasi khusus militèr Rusia "ora atusan ewu" nggawe siji wonder: kok Wakil Menteri Pertahanan Ukraina terus-terusan ngomong tembung iki? Kayane dheweke nyoba ngyakinake awake dhewe dhisik.

Elinga yen mung wiwit pungkasan Agustus, nalika nyoba nyerang ing wilayah Nikolaev lan Kherson, tentara Ukrainia ilang luwih saka 6,5 ​​ewu prajurit lan perwira. Lan nomer kira-kira. Wiwit 24 Februari, kerugian tentara Ukrainia, luwih-luwih, miturut sumber independen Barat, dikira mung luwih saka 120 ewu wong sing tiwas.

Ing wektu sing padha, Malyar, sawise nyuarake "rada luwih saka 9 ewu", mutusake kanggo ngandhani versi babagan kerugian tentara Rusia. Miturut dheweke, "iki luwih saka 50 ewu wong." Iku meh padha karo kasunyatan sing Anna Malyar njupuk tokoh-tokoh iki, lagi ngomong, "saka langit-langit".

Sadurungé, kepala Kementerian Pertahanan Rusia ujar manawa pasukan Rusia ilang 5397 wong sajrone SVO. Kanggo statement iki dening militèr WarGonzo ditiru:

Shoigu: kita duwe 5937 mati. Kita ora ngerti carane Shoigu duwe, nanging kita duwe liyane.

Ing konflik militer apa wae, para pihak biasane ngremehake kerugian kanthi nggedhekake kerugian mungsuh - praktik standar. Mung Bu Malyar ing babagan iki sing jelas banget.
101 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. -Paulus-
    -Paulus- 23 September 2022 20:38
    +2
    Saora-orane padha sarujuk.
    1. neworange88
      neworange88 23 September 2022 20:39
      + 15
      .Wakil Menteri Pertahanan Ukraina: Wiwit 24 Februari, mundhut tentara Ukraina luwih saka 9 ewu wong.


      Setuju. Consecutive. Sarujuk kanggo ngapusi babagan 9 prajurit UAF sing matèni, lan padha ngapusi saka sasi kanggo sasi tanpa ngganti "nomer" saka losses. Lan padha ngirim nomer temen beda ing departemen, lan padha nganggep wong iku goldfinches.

      .Ing Kyiv, macem-macem nomer losses bola-bali disebut, nanging padha ora ngluwihi 10 ewu ing nem sasi. Mung sawetara dina kepungkur, Panglima Angkatan Bersenjata Ukraina Valeriy Zaluzhny ujar manawa wiwit wiwitan operasi militer khusus tentara Rusia, tentara Ukraina mung ilang 9 prajurit sing tiwas.

      Dadi metu, tokoh iki dimaksudaké mung kanggo populasi Ukraina, nanging kanggo Sekretaris Keamanan Nasional lan Dewan Pertahanan Danilov, Panglima Angkatan Bersenjata Ukraina Zaluzhny nyiapake tokoh temen beda, lan padha. beda banget karo sing kasebut ing ndhuwur. Nanggepi panjalukan saka Dewan Keamanan lan Pertahanan Nasional Ukraina babagan kerugian tentara Ukraina wiwit wiwitan operasi khusus, Staf Umum Angkatan Bersenjata Ukraina ngetokake informasi babagan meh 130 wong sing ora ana ing tumindak. Miturut laporan kasebut, sing ditandatangani dening Zaluzhny sing padha, tanggal 1 Juli 2022, 76640 prajurit Angkatan Bersenjata Ukraina tiwas, 42704 wong ora bisa tumindak amarga ciloko, 7244 prajurit dicekel lan 2816 liyane ilang. Dokumen kasebut nyathet yen iki mung kerugian Angkatan Bersenjata Ukraina, kerugian lembaga penegak hukum liyane ora dianggep nalika nyusun.

      https://topwar.ru/200757-podpisannyj-glavkomom-vsu-zaluzhnym-dokument-s-ciframi-poter-vsu-popal-v-set.html
      1. gabungan
        gabungan 23 September 2022 20:44
        -33
        Ana repes rolas dokumen kuwi ing loro-lorone. Lan 50.000 lan 100.000 lan ewonan sing dikarepake, kaya kira-kira 300.000 sing dimobilisasi.
        Tansah kuping mbukak
        1. neworange88
          neworange88 23 September 2022 20:47
          + 19
          Quote: komposit
          Ana repes rolas dokumen kuwi ing loro-lorone. Lan 50.000 lan 100.000 lan ewonan sing dikarepake, kaya kira-kira 300.000 sing dimobilisasi.
          Tansah kuping mbukak


          Cukup aja ngomong yen sampeyan percaya karo Malyar, sanajan sampeyan kudu njaga kuping luwih amba, kabeh bisa.
          1. Vladimir M
            Vladimir M 23 September 2022 21:05
            -18
            Mesthine, Malyar ngapusi, nanging demi kaadilan, Shoigu ora adoh saka dheweke.
            1. sergo1914
              sergo1914 23 September 2022 22:08
              -4
              Kutipan: Vladimir M
              Mesthine, Malyar ngapusi, nanging demi kaadilan, Shoigu ora adoh saka dheweke.


              Shoigu ora ngapusi! Laporan MO diwaca dening wong liya. Nanging dheweke kaya Shoigu. Ora ngapusi uga.
            2. Navodlom
              Navodlom 23 September 2022 22:12
              +6
              Kutipan: Vladimir M
              Mesthine, Malyar ngapusi, nanging demi kaadilan, Shoigu ora adoh saka dheweke.

              Dheweke menarik, keadilan sampeyan.
              Inggih, kanggo saben dhewe.
            3. Zakirov Damir
              Zakirov Damir 23 September 2022 22:38
              +8
              Kutipan: Vladimir M
              Mesthine, Malyar ngapusi, nanging demi kaadilan, Shoigu ora adoh saka dheweke.

              Apa gunane? Sawise kabeh, ana uga kerugian LDNR sajrone 200 dina iki saka 3 nganti 000 sing mati.

              1. Dadi gunggunge udakara 10 wong mati, yaiku udakara 000 wong saben dina kanggo saben 50 dina, sing cocog karo rata-rata 200 saben wulan.
              2. Nganti 30 tatu, sing siji cacat saben loro mati, kira-kira 000 dadi cacat.

              Mangkono, kerugian sing ora bisa dipulihake ana 15 ing 000 dina, yaiku 200 wong saben dina. Nganggep 75 liyane sing tatu sajrone 25 dina, saliyane 000 sing ora bisa dipulihake, kita uga duwe 200 tatu saben dina.

              200 wong total mundhut ora cukup? Pira sing sampeyan butuhake kanggo "bebener"?
            4. alexy sidaikin
              alexy sidaikin 23 September 2022 22:49
              +5
              Kutipan: Vladimir M
              Mesthine, Malyar ngapusi, nanging demi kaadilan, Shoigu ora adoh saka dheweke.

              Apa sampeyan bisa konfirmasi tembung sampeyan?
          2. Sergei V
            Sergei V 23 September 2022 21:06
            -5
            Iki kabeh layang filkin saka telegram saluran, apa karo pelukis? diarani nomer sing padha. Umume loro-lorone ngapusi
            1. Navodlom
              Navodlom 23 September 2022 22:15
              + 12
              Kutipan: Sergey V
              ing umum, loro-lorone ngapusi

              Sampeyan bisa ora setuju.
              Sampeyan bisa pura-pura.
              Lan sampeyan bisa ngapusi karo telung kothak.

              Kamentrian Pertahanan Federasi Rusia ora setuju.
              Tanggamu ngapusi botol.
              Lan Kyiv lying saka telung kothak.
        2. Pereira
          Pereira 23 September 2022 21:31
          +5
          Komposit CIPSO

          Sampeyan ora peduli. Sampeyan bakal mati rauh lan sampeyan ora bakal ngerti nomer final.
          1. neworange88
            neworange88 23 September 2022 21:37
            +2
            Quote: Pereira
            Komposit CIPSO

            Sampeyan ora peduli. Sampeyan bakal mati rauh lan sampeyan ora bakal ngerti nomer final.


            CIPSO CompoZig.
        3. Komentar wis dibusak.
        4. TIR
          TIR 24 September 2022 05:54
          -6
          Ngerti jumlah wong sing dimobilisasi ing wilayahku lan populasi wilayah kasebut wis dingerteni, mula 1% saka jumlah penduduk dicopot saka kita. Dadi, yen sampeyan ngrancang set kasebut ing saindenging Rusia, mula sampeyan bener, 300 ewu ora ana ing kene. Luwih saka sejuta giliran bakal rekrut cadangan. Inggih, utawa mung kanthi biaya wong desa ngrekrut pasukan. Kajaba iku, ing antarane populasi kutha, persentase siap tempur kaping pirang-pirang luwih murah
          1. Sergey39
            Sergey39 24 September 2022 10:42
            0
            Bocor, aritmetika sampeyan. Aku menehi saran, minangka Cossack sing salah ditangani, pindhah menyang papan sing mbukak lan nyebar gupuh ing kana! (((
            1. TIR
              TIR 24 September 2022 13:10
              0
              Apa sing nggawe sampeyan mikir yen panik? Kosok baline, seperangkat yuta bayonet luwih apik tinimbang 300. Aku dhewe wis nglumpukake tas ransel sing nguwatirake. Pancen aku ora duwe dhuwit cukup, nanging ora apa-apa, yen aku ora mlebu ing gelombang iki, aku mesthi bakal nyiapake sabanjure. Utamane ing sasi aku bakal nampa dhuwit. Aku arep takon marang sedulurku. Aku bakal tuku apa aku kudu. Yen ora perlu, aku bakal menehi kabeh kanggo wong-wong sing arep mobilisasi
      2. Komentar wis dibusak.
        1. Komentar wis dibusak.
          1. Komentar wis dibusak.
            1. Komentar wis dibusak.
              1. Komentar wis dibusak.
                1. Komentar wis dibusak.
                  1. Komentar wis dibusak.
                    1. neworange88
                      neworange88 23 September 2022 22:22
                      +7
                      .kudu jenenge panggonan lan wektu. Aku ngenteni.


                      Ora perlu ngenteni. Tetep langsung ing pusat tahanan pra-sidang Lefortovo. Luwih becik ing minggu ngarep. Sanajan sampeyan bisa langsung menyang Kolyma. Sampeyan bakal luwih aman.
                      1. Komentar wis dibusak.
                      2. Komentar wis dibusak.
                      3. Komentar wis dibusak.
          2. Zoldat_A
            Zoldat_A 23 September 2022 23:17
            +3
            Kutipan saka: neworange88
            Titik ing kene dudu pengasingan, nanging bebener kaya ngono lan omong kosong sing jelas saka Malyar.

            Lan bisa uga ora ngapusi. Kepiye dheweke ngomong?
            ... sawetara minggu kepungkur, angka udakara 9 ewu diumumake
            Kanggo kabeh wong, konsep "rada" beda. Kanggo kula, contone, "sawetara" iku saka telu nganti pitu.
            Apa yen kanggo dheweke "sawetara", contone, 25? Banjur kabeh bener - "sawetara" (25) minggu kepungkur ana 9 ewu. Lan saiki, kanggo September ora lengkap, padha sijine ing bab jumlah sing padha ("saiki sethitik liyane").
            Inggih, dheweke ora ngomong apa nomer khusus 9 ewu lan pira persis saiki.
            "Sawetara minggu kepungkur" - apik!

            Panyebab Dr. Goebbels ing Ukraina luwih urip tinimbang kabeh wong urip.
          3. mbayar
            mbayar 24 September 2022 02:25
            +3
            Kutipan saka: neworange88
            Kulon duwe tokoh dhewe kanggo kerugian saka Angkatan Bersenjata Ukraina. Mung malyar sing ora ngomong.

            Yen kita njupuk dokumen internal Angkatan Bersenjata Ukraina lan bahan intra-Ukraina liyane minangka basis, banjur losses nyata mung rong atus saka wong-wong mau wis liwat 200 ewu, iki yen kita count ora mung ing Angkatan Bersenjata Ukraina. nanging uga Pengawal Nasional, pasukan tapel wates lan pertahanan.
            Ing perang, kapitunan tansah disepelekake, ditambah karo dhuwit-grubing saka komandhan (sing mati ora kadhaptar lan nampa sangu). Lan yen kita ngetung tatu sing abot (sing tatu gampang bali menyang tugas), tawanan lan wong sing ngungsi, mula total Angkatan Bersenjata Ukraina ilang udakara 400 ewu +
            Lan tokoh iki ngalahake kasunyatan sing, yen sampeyan ora ngetung kerugian, banjur minangka asil saka mobilisasi Angkatan Bersenjata Ukraina, saiki bakal ana kira-kira 1 wong. ... nanging cacahe asline kira-kira 200 - 000 ewu wong.
            1. TIR
              TIR 24 September 2022 13:21
              0
              ya wis. Padha meneng babagan terbats. Lan pasukan iki, minangka aturan, ngadeg ing baris 1 saka Angkatan Bersenjata Ukraina. Lan ing mburi pusat pertahanan nyekel Angkatan Bersenjata Ukraina. Sanalika perang karo terbat wiwit, banjur padha pindhah menyang ngluwari. Kanthi cara iki, dheweke njaga pertahanan ing ngarep gedhe
              1. mbayar
                mbayar 24 September 2022 14:16
                +2
                Kutipan: TIR
                Padha meneng babagan terbats.

                Dheweke wis duwe brigade pertahanan wilayah ing kono suwene suwe. Lan nganti saiki, dheweke ora dadi bagian saka Angkatan Bersenjata Ukraina. Dheweke uga meneng babagan kerugian Garda Nasional, penjaga perbatasan, pasukan khusus SBU. Kerugian Angkatan Bersenjata Ukraina lan liya-liyane pancen atusan ewu - saka 200 nganti 300 ewu. Plus tatu lan cacat, tawanan, deserters. Total, nganti 500 ewu ora bisa dibatalake. Nanging mobilisasi nindakake tugase.
                Nanging angka nyata bakal ndhelikake lan ngremehake loro-lorone. Menapa malih, Kamentrian Pertahanan Federasi Rusia sacara signifikan ngremehake kerugian Angkatan Bersenjata Ukraina kanthi alasan banal - konflik iki nglarani banget kanggo masyarakat kita, akeh sing duwe sedulur ing kana. Mulane, diputusake supaya ora ngganggu. Ya, lan sawise sinau / krungu nomer nyata, pitakonan cukup muncul "pinten banjur kita duwe?". Ya, lan menehi jeneng kerugian, Wilayah Moskow ora bisu babagan kerugian sukarelawan, tentara bayaran (lan ana akeh), babagan kerugian Pengawal Nasional (iki dudu Wilayah Moskow, nanging ana perang ing kana), korps republik Donbass.
                Perang iku WAYANG KANGGO. Mulane, kabeh wong ngapusi.
                1. Alex777
                  Alex777 25 September 2022 01:08
                  +1
                  Kutipan saka bayard
                  Kerugian Angkatan Bersenjata Ukraina lan liya-liyane pancen atusan ewu - saka 200 nganti 300 ewu. Plus tatu lan cacat, tawanan, deserters. Total, nganti 500 ewu ora bisa dibatalake.

                  Aku ndhukung. Aku mikir padha.
                2. TIR
                  TIR 25 September 2022 13:01
                  +1
                  ya wis. Dheweke duwe akeh sing ora bisa dibatalake, amarga saiki ana wong lanang umur 40-50 taun ing ngarep. Lan iki minangka tahap mobilisasi pungkasan
                  1. mbayar
                    mbayar 25 September 2022 16:34
                    0
                    Minangka aturan, padha sijine Unit anyar mobilized lan subunits ing mburi ngarep. loro alasan:
                    - mlayu ing / njupuk sanalika bisa kanggo entuk pengalaman,
                    - kanggo nyimpen senyawa sing paling terkenal lan disiapake kanthi apik saka mundhut.
                    Dadi dheweke duwe pangkat lan ora mung pre-pensioner. Lan sawetara cadangan liyane kanggo mobilisasi tetep, sanajan ora apik maneh. Wis wong wadon padha arep narik ing bedhil.
      3. Trapp1st
        Trapp1st 23 September 2022 21:05
        -3
        lan wong ndeleng kanggo goldfinches nimbang.
        Sing utama yaiku kita kabeh jujur.
        1. neworange88
          neworange88 23 September 2022 21:30
          +2
          Kutipan saka Trapp1st
          lan wong ndeleng kanggo goldfinches nimbang.
          Sing utama yaiku kita kabeh jujur.


          Inggih bener ya. Babagan mundhut Angkatan Bersenjata Ukraina cedhak karo bebener.aran
          . "Kita uga ngerti yen ing tahap awal, Angkatan Bersenjata Ukraina makili babagan 201-202 ewu wong, sajrone wektu iki luwih saka 100 ewu kerugian. Ing wektu sing padha, 61 wong tiwas lan 207 wong tatu. Lan kerugian sing cukup signifikan, yen kita ngomong babagan luwih saka 49 tentara, lan 368 kerugian - iki setengah tentara sing ilang, "ujare.

          Shoigu nyathet yen iki sebabe gelombang mobilisasi kaping papat wis ditindakake ing Ukraina. "Meh 300 wis dimobilisasi," tambah menteri.

          https://tass.ru/armiya-i-opk/15817121
          1. VSO-396
            VSO-396 24 September 2022 05:19
            0
            Lan kepiye manawa ana sing tatu luwih sithik tinimbang sing tiwas? Apa ana sing ngapusi?
            1. -Paulus-
              -Paulus- 24 September 2022 11:09
              0
              Nalika sing tatu ora ditulungi, iku kedadeyan. Inggih, lan, mbok menawa, mung sing ora layak kanggo layanan luwih kalebu ing statistik saka "tatu", sing bali menyang tugas ora klebu ing statistik.
              1. VSO-396
                VSO-396 24 September 2022 20:23
                -1
                Apa sampeyan mikir iki abad kaping 18? Nalika ana tatu ing dhadha utawa weteng dianggep fatal? Rasio biyasa saka wong sing tiwas lan sing tatu yaiku 1: 3, lan rasio sing tatu parah karo cahya yaiku 1: 3.
      4. Smoke_in_smoke
        Smoke_in_smoke 23 September 2022 21:49
        +3
        Kutipan saka: neworange88
        Setuju. Konsisten. Kita sarujuk ngapusi babagan 9 prajurit UAF sing matèni, lan padha ngapusi saka sasi kanggo sasi tanpa ngganti "nomer" losses. Lan padha ngirim nomer temen beda nang departemen,

        Dheweke ora ngapusi babagan nomer kanggo panggunaan internal.
        Satus lan buntut pancen ora atusan.
    2. ukum70
      ukum70 23 September 2022 21:47
      +6
      Nalika Oleg Oksana ketemu
      dheweke ora enom banget
      dheweke umur telu likur
      lan telung puluh wolu taun lengkap
      1. neworange88
        neworange88 23 September 2022 21:56
        -3
        Kutipan saka: hukum70
        Nalika Oleg Oksana ketemu
        dheweke ora enom banget
        dheweke umur telu likur
        lan telung puluh wolu taun lengkap


        Sampeyan nulis kanggo apa?Tekanan ing tembung pungkasan ing gatra katelu, yen ana.
    3. Viktor Sergeev
      Viktor Sergeev 23 September 2022 22:06
      +1
      Prasaja: saperangan atus ewu mati, diluku lemah, ora ana mayit, gajine teka.
      Wong mati iku sing ora nampa gaji, yen dhuwite ditransfer menyang kertu, urip.
    4. ilya.muromczev2013
      ilya.muromczev2013 24 September 2022 02:39
      +3
      Apa sing kudu disepakati? ... Shoigu ngumumake total kerugian saka pihak Ukrainia: yaiku, ora mung Angkatan Bersenjata Ukraina, nanging bebarengan karo tentara bayaran, kabeh jinis sukarelawan, lan liya-liyane. Lan ing sisih kita, dheweke nyebutake jumlah kerugian mung personel militer tentara Rusia: yaiku, tanpa njupuk pejuang DPR-LPR, sukarelawan, "Wagnerites", lan liya-liyane. Ing kasus apa wae, mundhut patriot dill lan kanca - yen ora urutan gedhene, banjur kaping pirang-pirang ...
  2. TELEMARK
    TELEMARK 23 September 2022 20:38
    +1
    Lha, mbok menawa luwih saka 9 ewu, yen ana 5.
    Sarkasme pahit.
    1. neworange88
      neworange88 23 September 2022 20:42
      0
      Sampeyan uga nulis yen dheweke duwe luwih saka 9 wong, lan kita duwe 5.
    2. Wit Cilik
      Wit Cilik 23 September 2022 21:07
      -6
      Iku ora realistis. Count ing tatu / tawanan. Formula gampang kanggo google.
    3. ukum70
      ukum70 23 September 2022 21:30
      +3
      Dadi dheweke ngeterake wong-wong sing wis ngabdi ... Lan pira sing isih ana ing sawah ...

  3. Yaro Polk
    Yaro Polk 23 September 2022 20:40
    -1
    Sapa wong-wong iki,..Komisaris militer WarGonzo, nyambut gawe?
    1. GREG68
      GREG68 23 September 2022 20:43
      +5
      Nalika aku ngerti kita - Federasi Rusia
    2. Wit Cilik
      Wit Cilik 23 September 2022 21:10
      -2
      Ora kanggo sapa, nanging kanggo apa.
      Kanggo ₽/€/$
      Subyektif tampilan perang lan senjata. Yen sampeyan pengin nuduhake informasi utawa eksklusif, nulis menyang [email dilindhungi] Pitakonan komersial kirim ing kana
  4. Petr_Koldunov
    Petr_Koldunov 23 September 2022 20:40
    +6
    Nalika Arestovich ngandika yen gagasan nasional utama Ukraina - goroh total, kang mangertos apa iki ngomong bab.
    Goebbels ngarepake kabeh geng Pennywise sing ora dicukur ing neraka - kanggo njupuk kelas master saka dheweke ...
    1. Sergei V
      Sergei V 23 September 2022 21:07
      -6
      Ing perang, pejabat mesthi ngapusi, lan iku duweke utawa ora, ora masalah
  5. Pavel73
    Pavel73 23 September 2022 20:44
    +4
    Yen dibaleni kaping pirang-pirang yen ora atusan ewu, tegese puluhan ewu.

    Iku elek, mesthi. Nanging wong-wong Anglo-Saxon ora bakal nglilani sapa wae sing dilat sepatu kanthi gratis.
  6. EFIM LUBIN
    EFIM LUBIN 23 September 2022 20:45
    +9
    Pan Ze janji perang marang Ukrainia pungkasan! Nanging dheweke dhewe ora Ukrainia! Apik banget!
    1. poquello
      poquello 23 September 2022 21:41
      +5
      Quote: EFIM LYUBIN
      Pan Ze janji perang marang Ukrainia pungkasan! Nanging dheweke dhewe ora Ukrainia! Apik banget!

      mulane wong-wong Yahudi ora menehi senjata, yen ora, sawise coke, dheweke bakal langsung nguwuh "kanggo wong Yahudi sing pungkasan!"
  7. polpot
    polpot 23 September 2022 20:49
    +1
    Negara kokain sing menang lan delirium kolektif
  8. tTshka
    tTshka 23 September 2022 20:50
    +2
    Kok ana ... apa 9+ ewu ... 200 wong lan 150 wong ditangekake wong bodho
    1. Charik
      Charik 23 September 2022 20:57
      +2
      Kutipan: tshka
      Kok ana ... apa 9+ ewu ... 200 wong lan 150 wong ditangekake wong bodho
      cyborg liyane
    2. Sergei V
      Sergei V 23 September 2022 21:11
      -21
      Kira-kira ana 20 ewu, utawa luwih, yen pejabat menehi jumlah sing tiwas dening mungsuh, kudu dibagi loro utawa telu.
      1. tTshka
        tTshka 23 September 2022 22:37
        -1
        Oyyoy, tangia, kowe ngompol... wis ana 200 luwih saka rong atus, wiwit awal NWO, ojo menyang tukang rejeki.
    3. poquello
      poquello 23 September 2022 21:31
      -1
      Kutipan: tshka
      Ya, ana apa ... apa 9 + ewu..

      yen miturut mekanika driver cedhak, nanging isih kurang)))) - tank lan kendaraan lapis baja 5077pcs, kendaraan khusus 5794pcs, rszo andp 844pcs, sistem pertahanan udara 376pcs
  9. lex
    lex 23 September 2022 21:00
    0
    Sing paling menarik yaiku kenapa jumlah sing tiwas lan sing tatu padha persis, yaiku, luwih akeh sing tiwas tinimbang sing tatu sing disuarakake Shoigu. Kira-kira, 1d3, lan ing kene luwih sithik tatu tinimbang sing tiwas.
    1. Alexander Salenko
      Alexander Salenko 23 September 2022 22:20
      -2
      Pitakonan yaiku penyediaan perawatan medis, pira sing tatu? Organisasi kedokteran militer dudu tugas sing gampang, ya, ya, dheweke duwe pengalaman ing perang 2014-15, nanging pengalaman nyerang Donbass meh ora menehi apa-apa.
      Kasedhiyan obat-obatan. Ya, ana obat-obatan Eropa ing Ukraina, nanging apa dokter militer duwe? Ana macem-macem masalah, nanging kuncine, mesthi, yaiku organisasi saka pangiriman sing tatu saka medan perang menyang rumah sakit mburi. Malah stormtroopers sing dilatih miturut standar NATO diajarke obat? Lan apa sing kudu dikandhakake babagan pertahanan?
      Aku dhewe sinau babagan kedokteran sajrone setaun, nanging 24 taun kepungkur, aku ora ngelingi kabeh, wah, aku sijine bandage ing, lan wong clamped arteri lan mbentuk necrosis jaringan, lan khan, padha teka, uga, yen. padha ora nyedhiyani pitulungan qualified ing wektu.
      Ana siklus menarik ing media taktis babagan pangembangan obat militer karo Povolotsky, dheweke ngomong babagan kerumitan nyebarake rumah sakit.
      1. 1939_1940
        1939_1940 24 September 2022 00:13
        0
        Ya, bubar, kit pertolongan pertama prajurit dibandhingake ing kene .. Kita mung elek, padha cukup ing tingkat sing prayoga ... Plus, dicathet yen kita duwe petugas medis saben perusahaan, dheweke duwe siji utawa loro paramedics saben platoon .. Kang menehi kritik dening kasunyatan sing kadhangkala padha nuduhake akeh saperangan saka Doctors, mercenary manca. plus israel..
        1. Alexander Salenko
          Alexander Salenko 24 September 2022 06:30
          -1
          Inggih, kanggo sing terakhir, sampeyan kudu nggawa luwih akeh. Lan kasunyatan manawa para buruh pertahanan dilengkapi lan duwe karyawan, mula ana keraguan gedhe.
      2. lex
        lex 24 September 2022 04:45
        0
        Ya, paling sethithik sampeyan bisa nulis kanggo obat.
        Sampeyan bisa uga mikir yen ora ana obat ing kana. Sampeyan bisa uga mbandhingake kit pertolongan cemas. Lan akeh sing tatu digawa menyang Eropa ing kana.
        Yen tokoh karo wong mati bisa uga bener, nanging paling kamungkinan luwih. Banjur sing tatu kudu ditresnani 150k utawa luwih.
    2. -Paulus-
      -Paulus- 24 September 2022 11:12
      0
      Aku mangsuli rada dhuwur, nanging aku bakal mbaleni
      Nalika sing tatu ora ditulungi, iku kedadeyan. Inggih, lan, mbok menawa, mung sing ora layak kanggo layanan luwih kalebu ing statistik saka "tatu", sing bali menyang tugas ora klebu ing statistik.
      1. lex
        lex 24 September 2022 11:22
        0
        Quote: -Paulus-
        Aku mangsuli rada dhuwur, nanging aku bakal mbaleni
        Nalika sing tatu ora ditulungi, iku kedadeyan. Inggih, lan, mbok menawa, mung sing ora layak kanggo layanan luwih kalebu ing statistik saka "tatu", sing bali menyang tugas ora klebu ing statistik.

        Minangka pilihan! Mungkin ngono.
  10. Sebostyuan
    Sebostyuan 23 September 2022 21:06
    0
    Aku elinga wiwit cilik. Yen ana wong sing ngapusi, dheweke asring nglumpukake nomer kasebut.
  11. Netomsky
    Netomsky 23 September 2022 21:10
    -3
    Ora atusan ewu mesthi, nanging puluhan ewu. SVO suwene 210 dina, yen kita nganggep yen 300 Nazi saben dina, iki wis 63 ewu, ditambah kaping telu luwih tatu, iki 189 ewu, total kira-kira 250 ewu tiwas lan tatu, lan setengah saka tatu ora bakal bali menyang ngarep, wiwit nalika peluru utawa pecahan kenek balung, crushes iku, lan wong dadi dipatèni malah sawise perawatan sukses.
  12. pemotong bensin
    pemotong bensin 23 September 2022 21:17
    -11
    Penyerang tanpa opsi ngalami kerugian luwih akeh.
    Ilang kudu luwih akeh tinimbang sing direncanakake. hi
    Mulane mobilisasi diumumake.
    Iku tetep kanggo mangerteni apa gol kudu digayuh.
    Lan, ambane ambane kita isih ora dingerteni sapa wae ... Nyuwun
    Ingkang utama yaiku kabeh bakal mlaku miturut rencana. Ora apa-apa, ora apa-apa, aku ngajak sampeyan ...
    Obrolan kanggo jagad Rusia tartamtu wis suwe banget kanggo wong miskin.
    Iki ora bab perang. hi
    1. kot423
      kot423 23 September 2022 21:39
      +2
      Kutipan: pemotong bensin
      Penyerang tanpa opsi ngalami kerugian luwih akeh.

      Aja ngucapake iki menyang kasur ... Sanajan dheweke ora seneng karo Afghan, nanging babagan kerugian 3 nganti 1, amarga strategi njijiki "kabeh lan kabeh wong wis rusak" ...
      1. lex
        lex 24 September 2022 04:48
        -2
        Strategi sing ora becik - strategi apa iku?
        1. kot423
          kot423 24 September 2022 07:30
          -1
          Kutipan saka lex
          iki sawetara jenis strategi?

          Memori ala? Dresden, Vietnam, lan liya-liyane miturut dhaptar - apa kerugian warga sipil? Lan scum (lan strategi) amarga dheweke dhewe wedi nampa "karusakan / kerugian sing ora bisa ditampa", nanging kanggo wong liya - mangga ...
          1. lex
            lex 24 September 2022 07:39
            +1
            Inggih, lan sampeyan, sing wis siyap kanggo isi munggah negara manca karo prajurit karo mayit. Matur nuwun!
            Nanging luwih apik kanggo nimbulake karusakan sing ora bisa ditampa ing negara mungsuh, supaya tembung perang nglawan Federasi Rusia nyebabake gemeter. Amerika nindakake kabeh kanthi bener, dheweke ngrusak kabeh sing bisa digayuh! Nanging dheweke nglindhungi prajurit lan rakyate.
            1. Komentar wis dibusak.
    2. MinskFox
      MinskFox 23 September 2022 21:43
      + 10
      "Penyerang tanpa pilihan njupuk luwih losses."
      "Ahli" warga nyritakake iki marang Wehrmacht ing perang karo Prancis, Polandia lan Tentara Abang ing taun 1941.
      1. pemotong bensin
        pemotong bensin 23 September 2022 21:53
        -11
        Aku bakal seneng ngrembug masalah iki karo sampeyan nalika lungguh ing trench ing udan deres, kode murub ing kita kanggo numpuk ...
  13. roket757
    roket757 23 September 2022 21:22
    +3
    "kabut perang", lan liya-liyane, kabeh, cukup saka kabeh pihak ...
    Aku mangu-mangu yen mengko bakal cetha, kabeh wis dingerteni nganti pungkasan.
  14. Drleavesee
    Drleavesee 23 September 2022 21:26
    -5
    lan yen kita nganggep yen kerugian tentara sing nyerang kudu luwih dhuwur tinimbang sing mbela? Inggih, kabeh padha, perang ora ing jawata nglawan babon
  15. faterdom
    faterdom 23 September 2022 21:26
    0
    Inggih, ora kabeh wong dianggep wong ing antarane wong-wong mau, mung dipilih wong Bandera karo memori.
  16. basilisk
    basilisk 23 September 2022 21:34
    -2
    Kasep "kanca-kanca" ora bakal lolos, yen atusan wis muni, paling ora ana sing percaya.
  17. UAZ 452
    UAZ 452 23 September 2022 21:53
    +4
    Lan apa padha kalebu statistik ing batalyon nasional lan buruh pertahanan militèr ing mundhut saka Angkatan Bersenjata Ukraina? Aku ora mikir, amarga kita ora kalebu data Garda Nasional, PMC, lan milisi LDNR ing angka kerugian Kementerian Pertahanan. Dadi sanajan loro-lorone ngomong sing bener lan mung sing bener babagan kerugian, jumlah pati luwih akeh.
    1. 72jora72
      72jora72 23 September 2022 22:38
      +7
      kita ora kalebu ing angka kerugian Wilayah Moskow, data ing Pengawal Rusia, PMC, lan milisi LDNR.
      Alamiah, Shoigu nuduhake kerugian MO RF, ora umum Ana kerugian kanggo Pengawal Rusia, ana kerugian kanggo sukarelawan lan PMC, miturut LDNR, korps bubar ngumumake total kerugian, kira-kira 3 ewu.
  18. gansales
    gansales 23 September 2022 21:54
    -11
    Seni lan penerbangan kita mayoritas .. Kabeh ngomong dhewe !!!
    Nanging rauh kabeh bakal diwasa lan kejem!
  19. akurat
    akurat 23 September 2022 21:55
    -1
    Manawi wadyabala Ukrainia kecalan 120.000 tiyang ingkang tiwas, perang punika sampun suwi. Amarga kanggo jumlah iki sing tiwas, mesthine kudu tatu ping telu
    1. kucing Rusia
      kucing Rusia 24 September 2022 00:19
      +2
      Kutipan saka certero
      Manawi wadyabala Ukrainia kecalan 120.000 tiyang ingkang tiwas, perang punika sampun suwi. Amarga kanggo jumlah iki sing tiwas, mesthine kudu tatu ping telu
      Apa ora kasunyatan ...
      Nalika obat lapangan "ing ngisor plinth" - sing tatu cepet banget dadi wong mati, sanajan ing medan perang.
  20. Sergei Obraztsov
    Sergei Obraztsov 23 September 2022 21:56
    -9
    Aku tresna banget marang negaraku, lan aku ora nganggep pamrentah kita minangka nits lengkap (kaya masyarakat ing negara apa wae). Nanging aku ora ngandel ing angka kerugian kita, apamaneh Ukrainia. Saka kita, jumlah kasebut ngapusi, lan saka sisih Kementerian Pertahanan Ukraina, tingkat kerugian saka Federasi Rusia, lan malah ngetung milisi domba.

    Aku bakal nyoba mbenerake - 6000 wong sing ora bisa dibatalake yaiku ~ 30 wong saben dina. Sawetara dina luwih, liyane kurang. Kita ora nganggep LDNR. Dheweke ora kalebu statistik Departemen Pertahanan Federasi Rusia. Nanging isih.
  21. Vasilenko Vladimir
    Vasilenko Vladimir 23 September 2022 22:01
    -3
    siji pitakonan kok nyekel lan cukur brengos wong ing lurung-lurung?!
    1. Fil743
      Fil743 24 September 2022 00:00
      -2
      Waca Zele lan takon pitakonan sampeyan. Lan ing kene dudu Kantor Presiden Ukraina lan dudu Staf Umum Angkatan Bersenjata Ukraina.
      1. Vasilenko Vladimir
        Vasilenko Vladimir 24 September 2022 00:06
        -1
        "Dear" ojo ngingetno aku karo kowe ngopi cak?!
  22. Viktor Sergeev
    Viktor Sergeev 23 September 2022 22:05
    +1
    Jarene 9000, artine 9000, sing utama ngisi gaji saben wong. Aku kepengin weruh yen ora ana sawetara yuta prajurit sing kadhaptar ing kana?
  23. sergo1914
    sergo1914 23 September 2022 22:13
    0
    Nanging: sampeyan bisa njaluk cookie saka Smirnov


    cookie dhewe! larangan 4 sasi.
  24. Sasha1979
    Sasha1979 23 September 2022 22:41
    +1
    "Wiwit 24 Februari, mundhut tentara Ukraina luwih saka 9 ewu wong." Iki ketoke wis sasi.
  25. kamakama
    kamakama 23 September 2022 22:43
    0
    Huruf kurva statistik. Cara nimbang kategori ing ngisor iki:
    - macem-macem sukarelawan lan tentara bayaran karo PMC. Padha ora kedhaftar ing kabeh pribadi, ora ono
    - ilang. Iki lapisan ageng wong sing bisa dijupuk, ara-ara samun lan pindhah menyang sisih mungsuh. Secara resmi, kudu ana ijol-ijolan dhaptar tawanan (iki cukup realistis, paling ora liwat Turki), nanging malah aku ragu karo kelengkapane.
    - sing tatu, loro sing bali menyang tugas, lan ora. Kajaba iku, mungsuh bakal nyathet dheweke minangka tiwas, aja ragu-ragu
  26. kartograf
    kartograf 23 September 2022 23:09
    +2
    Lan banjur menyang ngendi wong-wong saka limang gelombang mobilisasi ???
  27. TatarinSSSR
    TatarinSSSR 23 September 2022 23:12
    +1
    Kabeh goroh. Sawise perang serius lan dawa, ora bisa nemtokake jumlah sing mati. Pira maneh bledug tanpa jeneng sing ana ing lemah wiwit taun 1941? Pira wong sing ilang saka perang Afghan sing kadhaptar? Kira-kira tokoh plus goroh saka negara - bebener nang endi wae ing tengah.
  28. basa Bulgaria
    basa Bulgaria 23 September 2022 23:25
    0
    "Koresponden militer" anonim iki wis ditarik munggah. Gusti Allah mung ngerti sapa sing nyambut gawe.
  29. Carlos Hall
    Carlos Hall 23 September 2022 23:48
    +1
    Iki minangka lelucon liyane, sawetara wulan kepungkur, 10000 wong mati militer diakoni. Apa sawetara saka wong-wong mau wis ditangekake? Saiki, kerugiane ngluwihi 50 wong mati.
  30. chingachguc
    chingachguc 24 September 2022 00:15
    -1
    Shoigu ngumumake kerugian nyata - nanging iki kerugian tentara. Lan saliyane tentara, akeh wong sing perang ing Ukraina ...
  31. kucing-begemot
    kucing-begemot 24 September 2022 01:38
    0
    Ora mungkin, dheweke bakal luwih ngejar dheweke. Sumberku duwe 200 ing sangisore 120,300 kanggo 200k, lan dheweke ana ing sisih liya lan mesthi nglawan kita. ngumpulake lan mbayar jutaan hryvnia, nanging sampeyan ora bisa ngrusak gesheft cilik - laporan bakal ora converge, padha bakal takon kanggo treasury ataman.
  32. Frank Muller
    Frank Muller 24 September 2022 01:45
    -1
    Tansah, nalika nerangake mundhut militèr, aku elinga crita A. V. Suvorov, sing banget aneh ndhikte kanggo utusan ringkesan saka wong mati ing loro-lorone: "Tulis, sadulur, liyane Turki matèni. Yagene melasi dheweke, mungsuh? Lan nulis mudhun prajurit kita tiba ing ijol-ijolan. Sampeyan perlu kanggo melas prajurit Rusia - passion-bearer!
  33. Utawa aku
    Utawa aku 24 September 2022 01:55
    +1
    Wakil Menteri Pertahanan Ukraina: Wiwit 24 Februari, mundhut tentara Ukraina luwih saka 9 ewu wong.
    Kanggo saben minggu?
  34. Fedor M
    Fedor M 24 September 2022 04:26
    -1
    Aku uga setuju yen mung ing Mariupol piyambak, cedhak chirp, seda
  35. evgen1221
    evgen1221 24 September 2022 04:42
    0
    Mulane iku Malyar. Tarik nomer apa wae.
  36. Mauritius
    Mauritius 24 September 2022 05:17
    -1
    Wakil Menteri Pertahanan Ukraina: Wiwit 24 Februari, mundhut tentara Ukraina luwih saka 9 ewu wong.
    recourse Ngapusi carane ambegan. Yen ing wulan Februari ana 250 wong, mula kerugian 000 meh ora katon, 9% Nyuwun Lan banjur 4 mobilisasi. Ing endi logika?wong bodho
  37. nellyjuri
    nellyjuri 24 September 2022 05:38
    -2
    Aku pracaya. Aku pancen percaya marang dheweke. Junta umume ngalami kerugian sing ora nyenengake. Lan padha nyumbang getih ing droves kanggo dikirim menyang Kulon kanggo ngatur kabeh limo flash mobs, lan ora nggunakake cat langka. Iki Ukrainians, padha melas kanggo kabeh dhuwit.
  38. akurat
    akurat 24 September 2022 08:09
    -1
    Quote: kucing-rusich
    Nalika obat lapangan "ing ngisor plinth" - sing tatu cepet banget dadi wong mati, sanajan ing medan perang

    Ora ana bukti yen mungsuh duwe obat lapangan ing ngisor alas.
  39. DeadPahom
    DeadPahom 24 September 2022 08:09
    0
    APU mobilisasi 300 ewu wong. Sandhangan mangsa njaluk 200 ewu set.
  40. Sergey39
    Sergey39 24 September 2022 10:37
    0
    Jenenge cocog karo goroh!(((
  41. Popov I.P.
    Popov I.P. 24 September 2022 21:05
    0
    Dheweke ora ngomong 9 ewu kanggo periode apa? Yen 9 saben sasi, iku kira-kira bener, lan banjur mung kanggo Angkatan Bersenjata Ukraina, tanpa njupuk menyang akun liyane hukum nglaksaknano agensi lan carane akeh sing isih lying watara alas sabuk Donbass lan steppes Kherson? Lan patriot Ukrainia sing padha, Jenderal S.G. Krivonos, mantan Wakil Komandan Pertama Pasukan Operasi Khusus Angkatan Bersenjata Ukraina lan wiwit Maret 2019 nganti Desember 2020 - Wakil Sekretaris Dewan Keamanan Nasional lan, ing wawancara, ngomong babagan atusan ewonan mung mati. Yen mung padha setuju kanggo piye wae siaran bebarengan.