Review militèr

Misteri tanpa awak: prau sing ora dingerteni ing pesisir Crimean

109
Misteri tanpa awak: prau sing ora dingerteni ing pesisir Crimean
Prau sing ora dingerteni ing pesisir cedhak Sevastopol



Minggu iki dikenal yen formasi Ukrainia, kanthi kabeh rahasia sing dibutuhake, nampa prau tanpa awak anyar. Dheweke wis nyoba nggunakake teknik kasebut kanggo ngatasi masalah nyata, nanging misi iki gagal. A prau saka jinis dingerteni lan waé rampung ing dharat lan ditemokaké, lan mengko numpes kanggo alasan keamanan.

misi gagal


News babagan produk sing ora dingerteni, mbokmenawa digunakake dening rezim Kyiv, muncul ing dina Rebo iki, 21 September. Kaping pisanan, sumber daya lan blog khusus nglaporake babagan penemuan sing ora biasa, lan ora suwe pejabat Rusia njupuk lantai. Informasi saka pihak Ukrainia durung ditampa - mbokmenawa, Kyiv isih nyoba njaga rahasia.

Kapal sing ora dingerteni ditemokake ing dina Rebo ing pesisir Segara Ireng cedhak kutha Sevastopol. Obyek kasebut dumunung ing watu lan ora bisa bali menyang segara. Iku ora bisa kanggo ngenali prau dening sawijining katon. Ora ana tandha sing nuduhake pabrikan utawa kewarganegaraan. Ing irung lambung ana huruf lan angka sing diterapake kanthi tangan ora ing produksi.

Mengko dadi dikenal yen layanan darurat teka ing lokasi penemuan. Dheweke nyinaoni obyek kasebut lan dianggep bisa mbebayani. Diputusake kanggo nggeret menyang segara lan njeblug ing kana. Wayahe bledosan lan banyu mancur semprotan diamati saka pesisir.

Nalika prau tanpa awak ana ing pesisir, saksi sing ora dingerteni bisa njupuk sawetara foto. Dheweke nuduhake tampilan produk lan ngidini sampeyan nemtokake sawetara fitur. Struktur internal prau, amarga alasan sing jelas, ora dingerteni. Nanging, jumlah informasi sing kasedhiya nyedhiyakake basis kanggo sawetara kesimpulan, prakiraan lan asumsi.


Deleng saka sudut sing beda, sampeyan bisa ndeleng bentuk ngisor

Ketoke, prau tanpa awak asale saka manca lan diwenehake menyang Ukraina minangka bagean saka bantuan teknis militer. Formasi Ukrainia nyoba nggunakake, nanging asil misi kasebut ana ing pitakonan. Apa tugas wis rampung ora jelas; nalika sampel terkenal ilang lan nglanggar rahasia.

tapak manca


Ing sawetara sasi kepungkur, mitra manca saka rezim Kyiv wis bola-bali ngandika bab transfer bisa saka lumahing lan sistem unmanned ing jero banyu. Ing wektu sing padha, jinis peralatan tartamtu ora dijenengi lan mung tujuane lan sawetara kemungkinan sing dituduhake. Mulane, temuan anyar saka cedhak Sevastopol ora bisa disambungake kanthi jelas karo pernyataan resmi.

Mbalik ing wulan April, Amerika Serikat kalebu sawetara sistem tanpa awak ing paket bantuan militer-teknis sabanjure. Juru bicara Pentagon nyathet yen iki bakal dadi perahu permukaan sing cocog kanggo macem-macem tugas ing konteks pertahanan pesisir. Ing wektu sing padha, jinis peralatan kasebut, jumlahe, lsp. tetep ora dingerteni. Pangiriman kompleks kasebut, yen ditindakake, didhelikake.

Ora suwe, ing pungkasan Agustus, rencana sing padha diumumake dening departemen militer Inggris. Iku ngrancang kanggo nransfer enem kendaraan ing jero banyu unmanned unmanned kanggo Ukraina. Ing wektu informasi iki dibeberke, armada Inggris wis miwiti latihan operator Ukrainia. Transfer piranti pisanan wis samesthine ing mangsa ngarep.

Pangiriman kasebut sing ana gandhengane karo drone "Sevastopol" ora dingerteni. Ora bisa ditolak manawa episode pitulungan teknis iki ora diumumake lan ditindakake kanthi lengkap ing lawang tertutup. Lan orane mung saiki dikenal, lan amarga misi sing ora sukses.


Perlu dicathet menawa prau kasebut ora katon kaya conto peralatan kasebut. Kasunyatan iki nuduhake yen kita ngomong babagan pembangunan manca sing anyar. Kajaba iku, kompleks iki bisa digawe khusus kanggo pangiriman menyang Ukraina, kaya sawetara jinis UAV.

Mangkono, sing dikembangaké lan mrodhuksi prau crewless, apa iku perlu lan carane kanggo Ukraina ora dingerteni. Mbok menawa kahanan bakal dadi luwih cetha ing mangsa ngarep. Yen rezim Kyiv nampa sawetara item kasebut, bakal nyoba nggunakake maneh. Lan episode iki mbokmenawa bakal nambah menyang gambar ana.

Penampilan karakteristik


Obyek sing ditemokake yaiku prau tanpa awak kanthi wangun lambung tradisional lan superstruktur dhasar. Meh kabeh unsur njaba dicet ireng utawa abu-abu peteng - kanggo gerakan covert ing lumahing banyu. Dawane prodhuk bisa dikira ing 2-3 m, pamindahan nganti pirang-pirang atus kilogram.

Struktur kasebut digawe saka bagean logam lan / utawa plastik. Hull nampa sisih vertikal lan bagean jero banyu V-shaped. Superstructure wis wangun sudhut mlengkung Komplek karo bagean protruding lan mbokmenawa dadi casing kanggo peralatan internal. Ing busur kasebut dipasang tameng melintang kanggo nglindhungi saka cipratan. Ing busur lan cedhak buritan ing dek, tutup sing bisa dicopot katon kanggo akses ing njero. Mbok ana konektor kanggo sambungan, etc.

Ketoke, prau kasebut nampa pembangkit listrik. Ing buritan kudu ana papan kanggo motor baling-baling. A propulsion jet katon ing mburi mburi. Baterei diselehake ing volume gratis saka kasus kasebut, nyedhiyakake energi kanggo gerakan lan kanggo operasi macem-macem piranti.


Pemandangan buritan lan meriam banyu

Karakteristik mlaku lan maneuvering prau ora bisa ditaksir. Bisa dianggep yen propulsion jet banyu ngidini kanggo ngembangake kecepatan sing signifikan. Ing wektu sing padha, daya baterei cukup kanggo lelayaran menyang Sevastopol saka wilayah sing dikuwasani Ukraina.

Langsung ing busur prau ana kamera video ukuran cilik. Dasar sing bisa dipindhah kanthi sistem optik rong saluran diselehake ing superstruktur. Ing buritan ana casing kanthi wujud karakteristik sing ora jelas tujuane. Mungkin iku antena komunikasi. Komposisi pas saka peralatan internal ora dingerteni, nanging cetha yen prau perlu autopilot lan / utawa sistem remot kontrol, sistem navigasi lan komunikasi loro-arah karo operator.

Loro unsur bunder sing ora dingerteni tujuane katon ing batang awak. Versi diusulake, miturut prau kasebut minangka operator warhead, lan loro "mata" ing irung tumindak minangka sensor target. Assessment kuwi ora dikonfirmasi dening apa-apa, nanging nduweni hak kanggo urip. Penampilan umum, peralatan lan tata letak volume internal ngidini prau dadi "amunisi loitering".

Bisa dianggep manawa prau kasebut nggabungake fungsi pengintaian lan serangan. Ukuran sing cilik, profil sing sithik lan pewarnaan ngidini kanthi rahasia ngubengi banyu, lan loro kamera nyedhiyakake nyopir lan ngawasi. Prau bisa tetep ing wilayah tartamtu kanggo sawetara wektu lan ngirim data. Yen dilengkapi warhead, banjur sawise fase pengamatan, serangan lan asor saka target ketemu bisa tindakake.

Iku ketok sing nang endi wae ing wilayah Ukrainia ana console operator saka kang prau iki kontrol, lan peralatan liyane saka Komplek. Ana uga kru sing bisa ngganggu tugas kasebut, nggawa produk kasebut menyang pesisir lan declassify.


Panggunaan prau ing perwakilan seniman

Ancaman anyar


Formasi Ukrainia ngirim prau tanpa awak anyar menyang Sevastopol, pangkalan utama Segara Ireng armada. Iki tegese mungsuh nyoba maneh ngancam kapal kita lan kru. Ing babagan iki, perlu kanggo njupuk langkah-langkah tartamtu sing bakal ngilangi sukses misi tanpa awak liyane.

Minangka bagéan saka Armada Segara Ireng, kaya ing asosiasi liyane, ana pasukan khusus anti-sabotase sing nglindhungi pangkalan lan kapal. Dheweke mbokmenawa wis ngerti babagan ancaman anyar lan malah wis ngembangake cara kanggo ngatasi. Kanggo nglawan prau tanpa awak, kabeh cara kanggo nglindhungi wilayah banyu bisa digunakake.

Kajaba iku, kudu dicathet menawa prau sing ora dingerteni gumantung marang komunikasi radio. Mulane, intelijen elektronik lan sistem tempur bakal dadi cara sing efektif kanggo nglawan. Ing pengaruh gangguan, prau sabanjure bisa uga ora sengaja "kelet" ing watu ing pesisir.

anyar dingerteni


Mangkono, model anyar saka peralatan manca, bisa uga karo fungsi senjata, ing pembuangan saka tatanan Ukrainia. Dheweke wis nyoba nggunakake, nanging nganti saiki ora sukses. Ing wektu sing padha, prau ora bisa dirahasiakake, lan saiki ora mung militer Rusia, nanging uga wong sing kasengsem ngerti babagan iki.

Cetha manawa armada kita wis njupuk langkah-langkah sing dibutuhake lan siap nglawan ancaman anyar. Iki tegese upaya sabanjure nggunakake prau bakal maneh ngalami masalah lan uga ora bakal sukses. Lan ora bisa ditolak yen sampel sabanjure bakal tiba ing tangan spesialis Rusia sing utuh, bakal ditliti kanthi ati-ati lan mbukak kabeh rahasia.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
Hisutton.com, Telegram / "Rybar"
109 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Zyablicev43
    Zyablicev43 25 September 2022 04:16
    -11
    Kita uga duwe drone angkatan laut. "Poseidon" diarani ... Inggih, ngimpi, pop munggah, moor (ing mode otomatis), umpamane ana sawetara obyek ing cedhak Menara ... sing kapindho, sing padha, sing dipasang ing Potomac. . Lan ing Potomac, crayfish kuwi.
    1. svp67
      svp67 25 September 2022 05:30
      + 15
      Kutipan: Zyablicev43
      Kita uga duwe drone angkatan laut. "Poseidon" diarani ...

      Ing kabeh pameran utama saiki, kapal drone kita dituduhake, dirancang, utamane, kanggo nglindhungi wilayah banyu. Nang endi saiki? Mung pengalaman?
      1. Dikson
        Dikson 25 September 2022 06:11
        + 27
        Ing panggonan sing padha ing taun-taun iki ana UAV, "amunisi cerdas", sistem perlindungan kanggo kendaraan lapis baja .. - ing pameran lan laporan peppy ing ndhuwur babagan dana sing dikuasai ...
        1. Elf
          Elf 4 Oktober 2022 17:54
          0
          Uga Almaty, Koalisi, Boomerang lan Pacer liyane.
          Ngomong-ngomong, mungkin dheweke nglelebke Moskow kanthi prau kasebut?
      2. alex neym_2
        alex neym_2 25 September 2022 06:38
        + 29
        Nampa kaya "hadiah" lan numpes? Ayo dheweke ngapusi ing pesisir ing ngarep-arep likuidasi dhewe, sing ora mungkin kedadeyan, nanging ing wektu iki dheweke teka karo apa wae. Banjur padha nyeret menyang segara lan njeblug. Iki dadi pitakonan: Mungkin iki minangka pangembangan rahasia saka layanan khusus Angkatan Laut? Amarga apa sing dirusak ing segara ora dingerteni: obyek kasebut dhewe, utawa digawe tiruan.
        Panganan kanggo mikir ...
        1. alexy sidaikin
          alexy sidaikin 25 September 2022 07:20
          +1
          Kutipan saka: aleks neym_2
          Nampa kaya "hadiah" lan numpes? Ayo dheweke ngapusi ing gisik kanthi ngarep-arep karusakan dhewe,

          Ana rong jawaban: 1. Apa mesthi diunekake, amarga ora dikonfirmasi apa-apa 2. Mbok kanggo layanan khusus kita unit iki ora anyar rahasia, lan mulane padha banged.
          1. KELAS
            KELAS 25 September 2022 08:49
            -2
            Sistem kasebut, miturut definisi, kudu duwe sistem "non-removable" sing kuat banget kanthi akeh sensor elektronik. Dadi wong-wong mau ora ngrusak wong kanthi sia-sia, lan tumindak sing bener!
            1. Dauria
              Dauria 25 September 2022 09:48
              +6
              Dadi wong-wong mau ora ngrusak wong kanthi sia-sia, lan tumindak sing bener!

              Kepiye babagan jarak jauh? Nyuwek-nyuwek nganggo traktor, dipotong irung-buntut? Sawise kabeh, sampeyan ora bisa ndeleng apa sing ana ... Dadi, ora perlu banget. Padha ngerti apa iku.
              1. Boa constrictor KAA
                Boa constrictor KAA 25 September 2022 12:00
                +8
                Kutipan saka dauria
                Dadi ora perlu banget. Padha ngerti apa iku.

                Iku aneh, iku aneh ... Iku aneh - dadi ing alangan! (karo) - minangka L. Gurchenko nyanyi ing lagu bab Babette.
                1. Aku ora bakal pracaya sing produk anyar ing. produksi ora kasengsem ing agensi intelijen kita. Iki mung ora bisa! We kejiret buoys segara ing segara lan nampa penghargaan kanggo kampanye pengintaian banget. Lan yen tambang utawa torpedo ditabrak, paling ora pesenan ditampa dening "siswa sing apik banget" sing njamin pangirimane. Sajrone Perang Donya II, produk kasebut dilucuti dening para penambang kanthi resiko nyawane kanggo nemokake rahasia mungsuh lan senjata anyar ... Banjur padha nyeret menyang segara lan kesusu ... Omong kosong ! !!
                2. Paling kamungkinan, specialists nemtokake "dill" asal saka pakaryan, supaya padha mutusaké sing iku ndadekake pangertèn kanggo disarm traps - kanggo resiko penambang karo specialists. Mula padha nglilani.
                3. Produk impor tanpa nameplates lan piring kanthi prasasti - padha ora ana! Padha malah sijine nomer seri, seri lan tanggal release ing "produk karet". Mulane, iku dudu barang saka NATA ... kerajinan tangan Kuevskaya ... temenan kanthi trik kanggo ngrusak spesialis.
                Nanging, amarga padha ditarik metu lan nyebul, iku ora ana regane kanggo Angkatan Laut. Lan kasunyatan manawa dheweke ora njupuk risiko kanthi sia-sia.
                IMHO.
                1. silviu
                  silviu 25 September 2022 19:54
                  +4
                  Kabeh iku bener, nanging mungkin padha ora jotosan munggah?
                  1. volodimer
                    volodimer 25 September 2022 21:09
                    +2
                    Jeblugan, jeblugan! Sampeyan pancen mangu-mangu. nglirik
                    Alexander dicet kok padha "nyebul".
                    Nanging malah sing ora kasunyatan.
                    Kabeh iki ngomong babagan "ora bisa pulih" kanggo wong miskin. Saiki malah pecahan peralatan sing rusak lagi dianalisis. Lan ana akeh bagean protruding sing bisa nyekel nganggo kabel lan narik ing arah sing beda-beda ... Soko bisa nandhang sangsara marga saka bledosan, nanging soko bakal tetep utuh. Contone, feed karo jet banyu, lan moncong karo sensor.
                    Sajrone Perang Donya II, para penambang ngrusak produk kasebut kanthi resiko nyawane supaya bisa ngerteni rahasia mungsuh lan senjata anyar.

                    Ya, mung katon ing kene, sawetara cara kanggo nyambungake kabel kasebut, supaya mengko bisa sobek saka jarak sing aman. Inggih, iku bakal njeblug, supaya iki asil padha karo announced.
                    Mulane, 2 kanthi opsi seprapat bisa uga:
                    1 Iki sampah "kita" utawa "dudu kita", nanging kita wis ngerti kabeh babagan, mula kita nyebul.
                    2 Jeblugan kasebut palsu.
                    Seprapat kanggo kombinasi 1 lan 2.
            2. Ratmir_Ryazan
              Ratmir_Ryazan 25 September 2022 23:06
              +4
              Wong kok?! Ana sappers, uga.

              Sampeyan perlu kanggo njaluk informasi luwih lengkap babagan drones angkatan laut iki, wektu sabanjuré ora dadi begja lan ora bakal dibuwang ing dharat, nanging kita ora ngerti apa jenis UAV iku, apa kanggo pengintaian lan nargetake precision- munisi dipandu sing murup karo laser, utawa apa iku UAV bledosan kamikaze diiseni.
            3. Buyan
              Buyan 26 September 2022 01:10
              -1
              Wong luwih penting tinimbang sing kudu dingerteni, liyane ana ing segara
            4. Alexander 97
              Alexander 97 26 September 2022 23:01
              +1
              Ana film kasebut "Allegro karo geni" (1979) - nganti sampeyan ngerti cara kerjane, oposisi ora bakal cukup.
          2. PlotnikoffDD
            PlotnikoffDD 25 September 2022 15:42
            +1
            mbok menawa kabeh sing menarik dijupuk metu saka prau, lan Sisa, kanggo katon, padha defiantly klelep. utawa mbok menawa dheweke mung nyebul paket mbledhos, kanggo ngalihake mata, lan produk kasebut dhewe wis dibedah yen perlu.
            1. SKVichyakow
              SKVichyakow 25 September 2022 17:12
              +3
              Kutipan saka: PlotnikoffDD
              mbok menawa kabeh sing menarik dijupuk metu saka prau, lan Sisa, kanggo katon, padha defiantly klelep. utawa mbok menawa dheweke mung nyebul paket mbledhos, kanggo ngalihake mata, lan produk kasebut dhewe wis dibedah yen perlu.

              Yen kabeh kaya sing sampeyan tulis, banjur apa kanggo nyebul? Napa nggawe rahasia iki? Luwih mung bodho nyebul munggah.
          3. svoroponov
            svoroponov 25 September 2022 18:43
            +2
            Dadi iki desain Amerika. Kira-kira setahun kepungkur, pangembangan iki wis sumunar ing jaring, amarga dites, malah foto ing sisih ndhuwur banyu bisa katon. Mulane padha nyirnakake, minangka obyek sing kondhang. Dirancang kanggo nglindhungi banyu ing wates maritim, nggoleki lan ngrusak target permukaan cilik.
        2. 30 ing
          30 ing 25 September 2022 22:40
          0
          Kutipan saka: aleks neym_2
          Nampa kaya "hadiah" lan numpes? Ayo dheweke ngapusi ing pesisir ing ngarep-arep likuidasi dhewe, sing ora mungkin kedadeyan, nanging ing wektu iki dheweke teka karo apa wae.

          Paling kamungkinan, karusakan dhewe saka pageblug iki. drone occurs nalika sampeyan nyoba kanggo ngganggu ing njero.
        3. ABC-schutze
          ABC-schutze 26 September 2022 12:58
          0
          Apa "ditulis ing artikel" iku siji bab. Apa sing pancene "dilakoni" karo BNA (kendaraan permukaan tanpa awak ...) - ora ana sing ngerti nganti suwe. Cukup, ora perlu-S ...

          Nanging, kasunyatan sing UAVs kuwi (bisa uga "multifunctional", kurang gangguan, karo kemampuan kanggo covertly transportasi nglangi pertempuran) bisa digunakake dening pasukan MTR mungsuh nalika nyoba kanggo nampa lan nangkep daya nuklir Zaporozhye Rusia. tanduran iku nyata ...
        4. 72jora72
          72jora72 26 September 2022 17:48
          0
          Nampa kaya "hadiah" lan numpes?
          Apa sampeyan mesthi percaya apa sing ditulis? Kajaba iku, iki dudu drone pertama sing ditemokake.
      3. LIONnvrsk
        LIONnvrsk 25 September 2022 06:43
        +5
        Kutipan saka: svp67
        Nang endi saiki? Mung pengalaman?

        Ing panggonan sing padha karo liyane saka inovasi. Lan, kaya biasane, dheweke bakal ngomong, kaya - "bakal metu", "bakal diluncurake dadi seri", "bakal dilebokake ing pasukan." sepisan. Ora suwe. Nanging ora persis! ya
        1. Kaukasus Lor
          Kaukasus Lor 25 September 2022 08:11
          +8
          Kahanan karo persediaan kanggo pasukan menarik banget. Nalika lagi nggarap teknologi, dheweke tuku drone sipil ing China. Sadurunge operasi ing pinggiran, drone dianggep minangka dolanan sing ora pantes diwenehi perhatian khusus. Lan nem sasi mengko padha dadi klasik saka genre perang! Kaya iki! Produk Penny wis dadi senjata utama perang! Iku senjata nuklir kanggo sampeyan! Ora ana sing bakal nglawan negara sing duwe senjata nuklir! Nanging padha twitched! Lan apa? Drone lan produk anti-tank portabel lan anti-pesawat. Ternyata kita ora butuh bom nuklir, nanging piranti visi wengi lan pemandangan inframerah! Ternyata kita butuh stasiun radio individu normal, kita butuh intelijen wektu nyata. Pranyata bakal luwih apik yen drone kejut hanging ing udhara nganti pirang-pirang dina. Gerobak tempur Makhno ajeg ngebom warga LDNR. Lan ing ngendi kompleks industri militer kita kanthi penangkal racun? Apa ing prau? Ya, intelijen kita babagan prau iki bodho overslept. Kepiye intelijen kita turu lan babagan masalah liyane sing ngidini pinggiran nindakake operasi nglawan Rusia. Ketoke, skating rink optimasi uga ana ing kana, sing nuduhake ora pentinge agen lan pentinge tali bahu sing gedhe! hi
          1. Hagen
            Hagen 26 September 2022 19:34
            0
            Quote: Kaukasus Utara
            Ternyata kita ora butuh bom nuklir, nanging piranti visi wengi lan pemandangan inframerah!

            Tanpa bom nuklir, kita bakal ambruk bali ing 90s, lan kita ora bakal seneng 2000s ing asas. Ukraina, diiseni dening Kulon karo kabeh jinis piranti lan MANPADS, ATGM lan drone, sanajan ora nyenengake, ora fatal. Iku kaya booster imun. Kulon durung ngormati kanthi lengkap babagan apa sing dadi Rusia kanthi sanksi langkah-langkah lan nyebabake "mutt cilik".
            Quote: Kaukasus Utara
            Ya, intelijen kita babagan prau iki bodho overslept. Kepiye intelijen kita turu lan babagan masalah liyane sing ngidini pinggiran nindakake operasi nglawan Rusia.

            Bodho paling gedhe yaiku nggawe kesimpulan babagan informasi sing ora cukup. Yen, kaya sing sampeyan ucapake, intelijen "tidur", mula dina iki kita bakal perang banget lan getih ing tengah Donetsk.
            1. Kaukasus Lor
              Kaukasus Lor 27 September 2022 07:18
              0
              USSR karo bom nuklir, rudal, Angkatan Laut lan Angkatan Udara karo tentara ambruk menyang shreds nasional! Dibuwang saka ilmu lan industri. senjata apa? Mata uang asing!
              Yen, kaya sing sampeyan ucapake, intelijen "tidur", mula dina iki kita bakal perang banget lan getih ing tengah Donetsk.
              Yen intelijen ora turu, mesthine persediaan saka Kulon bakal rusak ing dalan! Kajaba iku, ana sing ujar manawa pasokan kasebut minangka target sing sah kanggo karusakan! LAN? Pangiriman kanthi aman tekan ngarep! Intelligence lan transmisi data NATO ing wektu nyata. Ditilik saka serangan sing terus-terusan ing wilayah kita, pengintaian lan transfer data ditindakake ing mode omong kosong! Aturan gerobak gelut Makhno!? Miturut cara, kabar paling anyar. Wong manca muji Gerasimov minangka pejabat cerdas saka Staf Umum. Katon kaya dheweke nindakake pakaryan sing apik! Gorbachev uga dipuji!
              1. Hagen
                Hagen 27 September 2022 08:28
                0
                Quote: Kaukasus Utara
                senjata apa?

                USSR ambruk dening pengkhianat nasional saka CPSU lan bawlers bodho karo ngimpi udan saka kawruh entheng. Napa sampeyan ora ana ing intelijen? Ayo padha mulang carane ora turu, carane nggawe strategi !!!
      4. Krasnoyarsk
        Krasnoyarsk 25 September 2022 10:00
        +2
        Kutipan saka: svp67
        Nang endi saiki?

        Minangka ngendi? Ya, ing pameran, dheweke dhewe ujar.
  2. Monar
    Monar 25 September 2022 04:39
    0
    Ketoke, prau tanpa awak asale saka manca lan diwenehake menyang Ukraina minangka bagean saka bantuan teknis militer.
    Lha, endi visibilitas iki?
    1. novel66
      novel66 25 September 2022 11:49
      +2
      Ing endi sampeyan ndeleng kita?
      ppppppp
      1. Monar
        Monar 25 September 2022 13:17
        +5
        Aku durung weruh ing ngendi wae. Kesimpulan babagan asal manca ora jelas.
        Ana sekolah insinyur elektronik sing kuwat ing Ukraina. Lan yen malah 10% bisa disimpen ing 30 taun, wong lanang bakal mbuwang telung kandung kemih lan program. Ing babagan aplikasi praktis elektronik, ana spesialis sing apik banget.
  3. Lech saka Android.
    Lech saka Android. 25 September 2022 04:48
    +6
    saksi sing ora dingerteni bisa njupuk sawetara foto.

    Dadi tandha pemilik, sing ora dingerteni ing foto, katon.
    Sampeyan bisa nemtokake negara produksi kanthi komponen radio-elektronik ... muspra padha cepet-cepet nyebul produk iki.
    1. tlahuicol
      tlahuicol 25 September 2022 06:29
      +6
      Dipercaya manawa drone kapindho diunekake ing segara, sajrone gerakane menyang teluk.
      1. Nyrobsky
        Nyrobsky 25 September 2022 07:56
        +2
        Kutipan: tlauicol
        Dipercaya manawa drone kapindho diunekake ing segara, sajrone gerakane menyang teluk.

        Lan paling kamungkinan pendapat kuwi wis Panggonan kanggo ing pesawat nyata. Piye wae iku ora "bener" mung kanggo njupuk lan unravel spesimen langka iki, kang snooped watara pangkalan kita karo maksud cetha ora grapyak. nglirik
    2. Monar
      Monar 25 September 2022 07:41
      +4
      Lan apa komponen elektronik bisa diinstal? Inggih, China utawa Taiwan.
    3. Komentar wis dibusak.
  4. realis
    realis 25 September 2022 04:48
    +6
    Mesakake yen padha numpes, iku bakal becik kanggo isine weteng. Mesthi wae, ana risiko detonasi dhewe, mula kita mutusake ora menehi risiko ....
    1. Komentar wis dibusak.
  5. Dikson
    Dikson 25 September 2022 05:06
    + 13
    Hmm .... Sing, sawetara uga-wishers, risking kabeh, ngatur kanggo ngirim kita sampel rahasia paling anyar. Ing piring salaka, kanthi wates biru ... Nanging spesialis kita, wis mutusake manawa iki minangka bisnis sing mbebayani lan ora ngucapke matur nuwun, kanthi bodho nyebul sampel rahasia .. Inggih, mesthi. Medali kudu ditanggepi kanggo kabeh wong kanthi cepet .. Apa sampeyan kelingan film lawas "Allegro with Fire"? Sadurunge, padha ngerti rega korban ing jeneng kamenangan lan ing jeneng negara .. nanging saiki - "Inggih, jancok wong, technique iki wong liya" .. Iku biasa-biasa wae lan ngina. Lan pengecut, umume .. apa sing diduweni, kabeh tutup ora bisa dicopot? ing pungkasan, dheweke bakal nggoreng kabeh elektronik ing kono lan dipisahake dhewe .. Saiki, sawise bledosan, para peneliti bakal bisa kanthi yakin ngandhani panguwasa manawa piranti kasebut duwe ngisi elektronik, kabel sing apik lan warna sing beda-beda. akeh sekrup..
    1. mordvin 3
      mordvin 3 25 September 2022 05:32
      + 13
      Iku perlu kanggo nelpon robot Fedya, kang bakal njupuk loro. Bisa uga.
      1. Lech saka Android.
        Lech saka Android. 25 September 2022 05:59
        +3
        Kutipan: Mordvin 3
        Iku perlu kanggo nelpon robot Fedya, kang bakal njupuk loro. Bisa uga.

        Iki bisa ... karo rong pistol lan aku bakal njupuk menyang bêsik.
    2. Damir_N
      Damir_N 25 September 2022 06:03
      +4
      Aku uga kelingan film iki. Aku setuju karo kabeh kesimpulan sampeyan.
    3. LIONnvrsk
      LIONnvrsk 25 September 2022 06:45
      +1
      Kutipan saka Dixon
      Nanging spesialis kita

      Utawa mungkin iku "sawetara saka kita uga-wishers"? aran
    4. AVESSALOM
      AVESSALOM 25 September 2022 10:03
      -2
      Aku uga kelingan film iki!Ora ana wong.. Iki minangka aib, pengecut lan pengkhianat.
  6. Komentar wis dibusak.
  7. svp67
    svp67 25 September 2022 05:28
    +6
    Pitakonan iki, kok rusak, lan malah ing segara. Dheweke bisa nindakake iki ing pesisir, banjur pecahan sing isih bisa menehi informasi babagan tangane produk iki
    1. Dikson
      Dikson 25 September 2022 06:18
      + 14
      Sampeyan ngerti, bisa uga kita ngremehake spesialis kita? Umumé, tanpa kabeh data, "bledosan obyek sing ora dingerteni" uga bisa dadi bagian saka operasi gangguan .. Apa lan sapa sing nyebul lan apa - bukak lan pikirake saiki. kanggo sinau rinci, lan saperangan rusak bisa diunekake munggah ing mesin ngumbah segara lan vakum resik .. - uga, kanggo lukisan lenga .. - kanggo umum, kang seneng kanggo katon ing kita liwat teropong lan lensa satelit . .? Ya, aku ora percaya yen ora ana wong ing kantor sing ngerti nilai "temokake" kasebut.
      1. LIONnvrsk
        LIONnvrsk 25 September 2022 06:52
        +2
        Kutipan saka Dixon
        Piranti kasebut bisa dicopot kanthi tenang kanggo sinau sing rinci, lan sawetara mesin cuci sing rusak lan pembersih vakum bisa diunekake ing segara .. -

        Iku misale jek kula sing iki versi paling kamungkinan. Utawa padha bener bisa numpes yen ana INFA sing soko serius ana ing drone. Inggih, ayo ngomong, biaya sing kuat.
        1. Boa constrictor KAA
          Boa constrictor KAA 25 September 2022 12:45
          +3
          Kutipan saka: LIONnvrsk
          ana sing serius ing drone. Inggih, ayo ngomong, biaya sing kuat.

          Lenin ngandika bab Decembrists: - Padha banget adoh saka wong ... Babagan sampeyan, kang bakal ngomong: - Comrade banget adoh saka "biaya vigorous"! ngguyu
          Utawa apa sampeyan mikir yen "biaya" iki kasebar ing dalan - njupuk sapa wae sing pengin lan kaya sing dibutuhake jiwa? Dadi iki ora realistis.
          Nanging dill bisa uga nyelehake "byaka" biologi utawa kimia ing kana. Dheweke bakal dadi, nonhuman kalibrasi! am
    2. lele
      lele 26 September 2022 12:36
      +1
      Ing panggonan sing padha ing Sevastopol, ing awal Perang Donya II, ilmuwan lan sappers, risking nyawa, sinau paling anyar akustik Jerman tambang ngisor tengen ON THE COAST lan nemokake cara kanggo menehi hasil karo wong-wong mau. Lan saiki...
      Diputusake kanggo nggeret menyang segara lan njeblug ing kana. Wayahe bledosan lan banyu mancur semprotan diamati saka pesisir.
  8. roket757
    roket757 25 September 2022 05:36
    +5
    Mangkono, model anyar saka peralatan manca, bisa uga karo fungsi senjata, ing pembuangan saka tatanan Ukrainia.
    . Wong, makhluk kuwi, aneh! Dheweke nggawe ancaman kanggo awake dhewe, banjur .... nglawan, kanthi sukses sing beda-beda.
  9. amatir
    amatir 25 September 2022 05:37
    +5
    Apa yen iki probe alien karo intelijen buatan, dikirim menyang bumi kanggo nggawe kontak? Lan padha langsung njupuk lan "booms" wassat
    1. Lech saka Android.
      Lech saka Android. 25 September 2022 06:15
      0
      Quote: Amatir
      Apa yen iku probe alien karo intelijen buatan,

      Ora ana pitakonan ... peradaban alien sing bisa mabur menyang planet kita ing superstarships ora bakal sumunar banget ing ngarepe makhluk primitif kaya manungsa ... kita minangka semut utawa rayap sing diatur banget kanggo dheweke ... raono maneh.
      1. amatir
        amatir 25 September 2022 06:30
        +5
        ora bakal sumunar ing ngarepe makhluk primitif kaya manungsa ... kita minangka semut utawa rayap sing diatur banget kanggo dheweke ..

        Wong nyimpen hamster utawa iwak lan tuku macem-macem gadget sing larang. ombenan
    2. Alf
      Alf 25 September 2022 08:48
      + 11
      Quote: Amatir
      Apa yen iki probe alien karo intelijen buatan, dikirim menyang bumi kanggo nggawe kontak? Lan padha langsung njupuk lan "booms" wassat

      Apa sampeyan mikir ana makhluk sing cerdas ing jagad raya?
      Mesthi wis.
      Yagene dheweke ora ngubungi kita?
      Amarga padha cukup.
      1. Alien Saka
        Alien Saka 25 September 2022 11:08
        +2
        Ora ing alis, nanging ing mripat! Tembung Platinum! apik
    3. yukov
      yukov 29 September 2022 18:58
      0
      Victor, Aku iki pancene "kabar" saka alien.
      Mung ana siji subtlety.
      Dheweke (warta) - ora kanggo nggawe kontak.
      Dadi, sepisanan, wong mandheg sedhela ing rutinitas / saben dina iki lan, paling ora, rumangsa
      (utawa luwih apik, temen maujud) sing ing donya watara ana Force kang wong pancen tundhuk. Iki minangka Kurator alien manungsa.
      Kapindho, kanthi bantuan "warta" iki, dheweke ngandhani: wong lanang, yen sampeyan pancene "medhot rantai", kita ora bakal ngidini sampeyan tiba ing jurang.
  10. yuriy55
    yuriy55 25 September 2022 05:43
    +2
    Mangkono, model anyar saka peralatan manca, bisa uga karo fungsi senjata, ing pembuangan saka tatanan Ukrainia.

    Ana spesialis - supaya dheweke ngerti, ndandani, ngirim pangirim menyang pesisir lan miwiti ...
    Apa sing kudu dideleng? yaknut? Kirimi hadiah Poseidon-jinis.
    Stop looking liwat driji ing Bunch saka bodho sing ngimpi ngrusak Rusia. Aja padha nempelake driji menyang stopkontak listrik.
    1. chekushka
      chekushka 25 September 2022 05:52
      +4
      Ana spesialis - supaya dheweke ngerti, ndandani, ngirim pangirim menyang pesisir lan miwiti ...

      Lan apa sing kudu ditindakake? Dheweke njeblug. Para penyelam mbokmenawa njupuk pecahan kasebut, nanging luwih becik sinau kabeh?
      1. yuriy55
        yuriy55 25 September 2022 08:46
        0
        Quote: Priksa
        Lan apa sing kudu ditindakake? Dheweke njeblug.

        Matur nuwun, wis ngerti ...
    2. Boa constrictor KAA
      Boa constrictor KAA 25 September 2022 12:53
      +1
      Kutipan saka: yuriy55
      Aja padha nempelake driji menyang stopkontak listrik.

      Ana "aturan emas" saka tukang listrik!
      - AJA nempelake driji menyang soket: ora bakal pas - luwih kandel tinimbang bolongan plug !!! ngguyu
      Apa padha ora nerangake iki kanggo wong-wong mau!? belay
  11. Shtrek
    Shtrek 25 September 2022 05:45
    +3
    Ketoke, prau kasebut nampa pembangkit listrik. Mesthi ana papan ing buritan kanggo motor baling-baling. A propulsion jet katon ing mburi mburi.

    ..... Lha kok lan kepiye, baling-baling rong jinis dileksanakake ing prau cilik kuwi, .... baling-baling lan jet banyu ....
    1. yuriy55
      yuriy55 25 September 2022 08:48
      0
      Quote: Strek
      ..... Lha kok lan kepiye, baling-baling rong jinis dileksanakake ing prau cilik kuwi, .... baling-baling lan jet banyu ....

      Aku nganggep sing amarga saka kemampuan gawan kanggo pindhah ing lumahing banyu lan ing banyu.
      1. Aviator_
        Aviator_ 25 September 2022 12:42
        0
        Aku nganggep sing amarga saka kemampuan gawan kanggo pindhah ing lumahing banyu lan ing banyu.
        Kanggo gerakan ing banyu, wangun temen beda dibutuhake, iki waterer lumahing khas. Screw - kanggo mode jelajah, jet banyu - kanggo mode sneaking (kurang visibilitas akustik).
        1. yuriy55
          yuriy55 25 September 2022 14:30
          0
          Kutipan: Aviator_
          Kanggo gerakan ing banyu, wangun temen beda dibutuhake, iki waterer lumahing khas.

          Aku ora mbantah, amarga dheweke ora duwe wektu kanggo ngerteni karakteristik kinerja - dheweke ngrusak ...
          Kanggo ambane sawetara meter, wangun khusus lan ketat ora dibutuhake - ana jam tangan kanggo nyilem nganti 100 meter ...
          1. Aviator_
            Aviator_ 25 September 2022 15:26
            +2
            Iku ora tightness, ora ana masalah karo iki. Kanggo nyilem / munggah, rudders dibutuhake, sing ana ing p / l, nanging ora ana ing sampel iki. Mergo iki.
            1. Andrey Komkov Anapa
              Andrey Komkov Anapa 26 September 2022 13:16
              0
              Lan ora mung. Yen unit sing dikontrol radio, mula kudu duwe antena remot sing apik yen bakal nyilem. Kanggo macet banyu sinyal radio banget kuwat (lan bab iki cetha ora cukup kanggo transmisi long-gelombang). Mulane, malah yen klelep, banjur maksimum kanggo dhuwur antena, i.e. semi-submersible. Antena kasebut biasane rata, ing pinggir mburi.
              Panganggone rong jinis propulsi, aku mikir, yaiku kontrol. Sing. meneng utama menehi tikaman, lan loro bolongan propulsion ngatur mesthi.
      2. Andrey Moskvin
        Andrey Moskvin 25 September 2022 12:55
        0
        Kayak iki malah bisa nyusup menyang dharatan. Mesthi unearthly.
    2. Dauria
      Dauria 25 September 2022 10:13
      +1
      .... Ngapa lan kepiye, rong jinis baling-baling dileksanakake ing prau cilik kasebut, .... baling-baling lan jet banyu.

      Padha sijine oarlocks kanggo dayung ing prau motor ... nglirik Dadi kene uga. Sampeyan ora ngerti apa sing kedadeyan karo instalasi utama, lan ing kene papan kanggo motor outboard wis siyap - aku macet lan nyopir. :
  12. chekushka
    chekushka 25 September 2022 05:50
    +8
    Mengko dadi dikenal yen layanan darurat teka ing lokasi penemuan. Dheweke nyinaoni obyek kasebut lan dianggep bisa mbebayani. Diputusake kanggo nggeret menyang segara lan njeblug ing kana.

    Apa dheweke ana ing pesisir jejere sawetara obyek? Nanging, sanajan mangkono, kenapa ora bisa "ditarik lan diunekake", nanging ditarik menyang papan sing sepi, bisa uga menyang tongkang lawas ing segara sing padha lan wiwit ditliti dening robot sapper? Paling ora mbukak kothak? Kesulitan karo robot? A mini-bledosan remot saka buritan lan nliti njero karo endoskop?
    1. KCA
      KCA 25 September 2022 06:32
      +6
      Lan kepiye kita ngerti manawa drone kasebut diunekake? Kita dikandhani? Sapa sing weruh yen dheweke ora "ditarik menyang papan sing sepi", nanging "nyebul"? Mungkin mung disinformasi, supaya mungsuh tenang?
    2. KVIRTU
      KVIRTU 25 September 2022 16:40
      +1
      Panggonan iki diarani Pantai Prajurit.
  13. Dmitry Karabanov
    Dmitry Karabanov 25 September 2022 07:11
    +3
    Aneh, biasane novelties kasebut langsung ditransfer kanggo sinau ing rempah-rempah - nanging ing kene mung "dirusak"?
  14. Mantan prajurit
    Mantan prajurit 25 September 2022 07:29
    +1
    Kutipan saka: svp67
    Ing kabeh pameran utama saiki, kapal drone kita dituduhake, dirancang, utamane, kanggo nglindhungi wilayah banyu. Nang endi saiki? Mung pengalaman?

    Piye wae, pabrikan kita pisanan mikir babagan ekspor. Ketoke ngenteni pesenan. Ya, luwih. bisnis eclmn
  15. Mantan prajurit
    Mantan prajurit 25 September 2022 07:31
    0
    Kutipan saka KCA
    Lan kepiye kita ngerti manawa drone kasebut diunekake? Kita dikandhani? Sapa sing weruh yen dheweke ora "ditarik menyang papan sing sepi", nanging "nyebul"? Mungkin mung disinformasi, supaya mungsuh tenang?

    Lan carane mbukak? Sapa sing bakal menek? Sejatine ana sawetara pilihan ...
  16. Mauritius
    Mauritius 25 September 2022 07:35
    0
    Struktur digawe saka logam lan / utawa bagean plastik.
    Lan yen padha njeblug ora ing segara, nanging ing dharatan, banjur padha ngerti tenan! wong bodho utawa hama.
  17. smaug78
    smaug78 25 September 2022 07:50
    0
    liyane Cheers-ryabovshchina, penulis, minangka tansah, tak liwat
  18. RoninO
    RoninO 25 September 2022 07:55
    0
    Paling kamungkinan, piranti ing mode unmanned ngetutake koordinat GPS. Mungkin dheweke menehi kesempatan kanggo nggarap perang elektronik ... Akibaté, aku rada ilang lan mandheg ing pesisir.
  19. lego2
    lego2 25 September 2022 08:11
    -3
    Mungkin siji iki klelep "Moscow"?
    Inggih, utawa liyane.
    1. Sergey39
      Sergey39 25 September 2022 08:31
      +2
      Sajrone latihan kasebut, Amerika wis nglelebke fregat Oliver Perry sing wis mati kaping pindho. Lan ora sapisan, ora nganggo siji utawa loro misil
      "Harpoon", padha ora klelep!
      1. Andrey Moskvin
        Andrey Moskvin 25 September 2022 13:00
        0
        "Harpoon" bisa ngobong kapal sing digunakake, lan timah sing mati bisa dirusak nganggo torpedo.
      2. lego2
        lego2 29 September 2022 06:52
        0
        Apa tegese "ora tenggelam"? Apa padha langsung menyang ngisor utawa padha tetep ing banyu kanggo dina liyane? Banjur, roket kasebut saka ndhuwur utawa menyang sisih, mula pitakonane: apa dheweke duwe bolongan? Lan bab pungkasan: pira BC sing njeblug ing fregat sing dibuwang iki? Inggih, pitakonan gouging uga ora ditutup.
  20. lego2
    lego2 25 September 2022 08:13
    0
    Aku kudu isine weteng iku tho. Kanggo sing nggawe keputusan kanggo ngrusak, kudu ana pitakonan.
  21. Sergey39
    Sergey39 25 September 2022 08:26
    +1
    Ana informasi sing bertentangan. Ana pesen, ana prau loro, sing siji dibuwang ing segara, sing kapindho ditemokake ing pesisir. Logika nyaranake manawa prau sing ditemokake, asale ora dingerteni kanthi teknologi penasaran, ora perlu diunekake, nanging kudu sinau obyek iki!)))
    1. Anton Yu
      Anton Yu 25 September 2022 09:56
      +2
      Iki minangka drone kamikaze permukaan lan ngeterake menyang situs sinau padha karo ngrusak papan iki karo kabeh personel.
      1. lego2
        lego2 29 September 2022 07:09
        -1
        Apa sampeyan mikir ora mungkin? Apa yen sampeyan mikir babagan iki?
  22. Ora_fighter
    Ora_fighter 25 September 2022 09:23
    +1
    Teka ing awake dhewe.
    Kok njeblug? Kepiye babagan sinau?
    1. Ramzaj99
      Ramzaj99 25 September 2022 10:26
      +3
      Quote: dudu pejuang
      Teka ing awake dhewe.
      Kok njeblug? Kepiye babagan sinau?

      Sing sabanjure bakal berlayar, sampeyan bakal teka, sampeyan bakal lungguh ing ndhuwur 200 kg bahan peledak lan sampeyan bakal sinau .....
  23. Dmirty
    Dmirty 25 September 2022 12:33
    +1
    Aneh! Yen kabeh dadi "modern" kamera, sensor, antena + sawetara derajat saka rahasia - kok produk iki ora kasedhiya karo sistem timer karusakan utawa karusakan (ing cilik saka darurat) dening operator. Iku ora worth numpes - iku perlu kanggo nyoba kanggo mbongkar (mbukak) 777 sawise diselehake ing kamar aman sing dilindhungi saka gelombang elektromagnetik.
  24. Nikolai Khromov
    Nikolai Khromov 25 September 2022 13:05
    -1
    Para ahli kanthi pamikiran kritis dikumpulake))
    Ora ana sing nggawe apa-apa sing efektif ing uripe, nanging kepiye dheweke seneng ngritik)))
    Federasi Rusia duwe barang-barang anyar mung ing pameran, lan ora masalah manawa akeh barang anyar iki wis ana ing ngarep sajrone 6 wulan.
    Ana sing ngandhani yen 90% sing menehi komentar babagan iki yaiku liberda lan dill. Amarga sanalika wong-wong iki nunjuk kosong, dheweke ora weruh sing anyar ing ngarep, sanajan adhedhasar pirang-pirang vidos. "Serangan Para Pelempar"
    1. jdiver
      jdiver 26 September 2022 20:01
      -1
      Ya, sampeyan ora bisa nyenengake kabeh baling-baling iki, kabeh mesthi salah karo dheweke. T-90 ora diunekake nalika "regrouping" - padha nguwuh-uwuh kok ora njeblug! Saiki, ing nalisir, padha nyebul munggah drone mungsuh rahasia, supaya padha bengok-bengok "AAA! Kenapa nyebul munggah!" Iki mesthine, sampeyan ora bakal seneng, mesthi bakal ora marem.
  25. lisikat2
    lisikat2 25 September 2022 13:17
    +1
    Nuwun sewu, nanging perlu dites.
    Armada wis slacker: APU wis "harpoon".
    Apa bab proivorvkets?
  26. YanniKounnar
    YanniKounnar 25 September 2022 14:42
    0
    pas nécessaire besoin d'un pilote, peut être otonomi
    https://www.aluship.com/news/the-mayflower-autonomous-ship-has-reached-north-america/
  27. Radikal
    Radikal 25 September 2022 15:58
    0
    Formasi Ukrainia ngirim prau tanpa awak anyar menyang Sevastopol, pangkalan utama Armada Segara Ireng.
    Apa alangan boom wis archaism? sad
  28. usm5
    usm5 25 September 2022 16:16
    0
    NATO wis suwe ngliwati Ukraina karo operator peralatan rahasia ing bentuk drone ing jero banyu lan permukaan. Mbok menawa karo piranti kasebut, kekalahan utamane ditindakake ing cruiser Moskva. Iki nerangake nggawe bisu pati saka Angkatan Bersenjata Federasi Rusia - dheweke dhewe ora ngerti saka ngendi iku kabeh. Minangka prioritas, perlu kanggo ngakoni NATO minangka pihak ing konflik kasebut, lan ngilangi hubungan diplomatik karo wakil paling njijiki saka blok iki. Iki bakal ngidini tanpa bebaya (yen dheweke ora sadar) ngirim serangan termonuklir luwih dhisik. Kanggo mung ing kahanan iki ana kemungkinan ora kanggo ilang perang.
  29. Oleg812spb
    Oleg812spb 25 September 2022 16:17
    0
    Katon kaya iki:
    Amerika Serikat bakal nyuplai Kyiv prau tanpa awak MANTAS T-12
    14 Mei 2022, 18:19

    Ukraina bakal nampa kumpulan miniatur prau siluman tanpa awak saka jinis MANTAS T-12. Operator Ukrainia drone kasebut wis ngrampungake kursus pelatihan ing Stasiun Udara Angkatan Laut AS Little Creek, ing Virginia.

    Paling kamungkinan, prau saka jinis MANTAS T-12 bakal enggal katon ing Segara Ireng cedhak Odessa lan Snake Island. Padha dimaksudake kanggo pengintaian, nanging uga bisa digunakake minangka senjata serangan.

    Jinis prau MANTAS T-12 nduweni dawa lambung 3,6 m; jembaré - 0,9 m, munggah ing sadhuwure segara mung 18 sentimeter; njaga seaworthiness ing badai nganti 4 TCTerms; jarak lelungan nganti 120 mil; beban kira-kira 63,5 kg; kacepetan maksimum - 40 knots.
    https://argumenti.ru/army/2022/05/771961
    1. Anton Yu
      Anton Yu 25 September 2022 17:30
      +1
      Prau sing dituduhake minangka catamaran lan, saliyane peralatan pengintaian, duwe struktur super karo antena. Prau sing rusak paling mungkin kanggo nemokake lan ngrusak target, lan ora kanggo pengintaian.
      [tengah]
      1. Oleg812spb
        Oleg812spb 25 September 2022 19:34
        0
        Pramila kula paring pitedah bilih “... kados mekaten:” minangka tuladha bekal. Lan pungkasane, mung sacara lahiriah - katon kaya prau - drone sing digunakake para penyelundup.
    2. Anton Yu
      Anton Yu 25 September 2022 17:33
      +1
      Ana prau siluman jinis catamaran liyane
  30. Klushin
    Klushin 25 September 2022 17:13
    +1
    Iku ngelingake aku soko. Klub wisata dirampok, ditutupi timah lan entuk prau super


  31. intuzasis
    intuzasis 25 September 2022 17:24
    0
    Digawa menyang segara lan diunekake !!!??? Kocak! Aku wis percaya!!! Banjur dheweke bakal nyekel lan ing kene dheweke bakal sinau !!!! Wah komedian!!! Aku nyerahake sirahku yen kayak iki wis dibongkar kanggo keling, ditandatangani lan dipelajari .....
  32. Roso 56
    Roso 56 25 September 2022 18:00
    0
    Lan kenapa ora sinau kanthi luwih rinci, apa sing padha wedi - ngrusak utawa liya-liyane?
  33. landasan pacu-1
    landasan pacu-1 25 September 2022 18:05
    0
    Cetha manawa armada kita wis njupuk langkah-langkah sing dibutuhake lan siap nglawan ancaman anyar. Iki tegese upaya sabanjure nggunakake prau bakal maneh ngalami masalah lan uga ora bakal sukses. Lan ora bisa ditolak yen sampel sabanjure bakal tiba ing tangan spesialis Rusia sing utuh, bakal ditliti kanthi ati-ati lan mbukak kabeh rahasia.
    Inggih, ya, kaya biasane ... Nanging apa sing nyegah iki, kabèh, conto saka sinau lan apa kita kudu ngenteni sing sabanjuré katon?
    1. ageng
      ageng 25 September 2022 18:35
      +1
      Sarehne barang kasebut mbebayani banget, kepriye anggone bisa nggeret menyang segara, kudu diunekake ing gisik ing panggonan sing ditemokake, banjur sinau reruntuhan.
  34. Oleg Ogorod
    Oleg Ogorod 26 September 2022 04:48
    +1
    Dadi iki bisa dadi pangembangan amatir militer Rusia?
    Ilang dheweke ing segara. Baterei entek. Lan warga sipil njaba sengaja ditemokake ing pantai, diklik saka kabeh pinggiran, amarga akeh sing duwe ponsel.
    Nalika panguwasa sing kompeten teka, sing wis dilaporake, nyeret produk kasebut saka pantai, nyelehake bom jero menyang segara, utawa mung ngetok saka bedhil, sing utama yaiku kudu ana bledosan. Kanggo umum. Lan prau terus kanggo test.
  35. -Paulus-
    -Paulus- 28 September 2022 13:02
    0
    Aku weruh iki ing film "The Secret of Two Oceans".
  36. pemotong bensin
    pemotong bensin 28 September 2022 20:52
    0
    Ing panemuku sing ora dingerteni, Pak, kasus kasebut dibentuk saka komposit.
    Lumahing banget nggilap lan Gamelan saka kabeh ngarepke. Sampeyan ora bakal entuk glossiness kasebut sanajan nganggo riveting AMG. Lan nyelehake prau sing bisa digunakake ... Sapa sing bakal ngurmati kaendahan lan tenaga kerja iki? ..
    Kabeh sing bisa dakkandhakake babagan iki sayangé. hi
  37. AGS PSS
    AGS PSS 29 September 2022 17:24
    0
    Medeni, medeni banget! Kita ora ngerti apa iku, yen kita ngerti apa iku, kita ora ngerti apa iku!
  38. Skif
    Skif 1 Oktober 2022 18:05
    0
    Inggih, prau, coolly ngandika. Luwih kaya prau. Carane mbebayani horseradish iki, durung dingerteni. Nanging, jumlah bahan peledak ing papan kasebut luwih akeh ngomong babagan cangkir tangan sing trampil tinimbang senjata serius.
  39. ahli geologi
    ahli geologi 3 Oktober 2022 09:17
    0
    Kok ngrusak prau gaya kano/dori sing ayu-ayu. Siji bisa mancing goby utawa pelengas. Sawetara masalah karo gim, mesthi, amarga dokumen pabrikan mbokmenawa kelalen nandur modal.
  40. dmb91
    dmb91 4 Oktober 2022 20:22
    0
    Artikel tingkat OBS. Loro foto lan akeh banyu (lisan, lan mulane akeh). Sauntara kuwi, pengusaha Kolombia nangis kanthi tenang ing pesisir. Pedro Amorales. A prau kabeh snowballs kanggo kanca Zeliboba wis ilang!
  41. yuriy1863
    yuriy1863 5 Oktober 2022 18:40
    0
    Kanthi kasempatan, entuk conto peralatan militer lan mung numpes? Iku ora masuk akal ...
  42. Drleavesee
    Drleavesee 29 Oktober 2022 17:26
    0
    Topik kasebut diangkat, bisa uga dianyari)
  43. Sergei N 58912062
    Sergei N 58912062 Dina iki jam 01:39
    0
    Я уверен, что Крымский мост взорвали чем-то подобным. Может быть не надводным, а подводным дроном. А фура - это байка для народа.