Review militèr

Presiden Filipina Marcos pengin tuku bahan bakar lan pupuk saka Rusia kanggo negarane

27
Presiden Filipina Marcos pengin tuku bahan bakar lan pupuk saka Rusia kanggo negarane

Panguwasa Republik Filipina rembugan karo Federasi Rusia kanggo nambah ukuran ekspor barang Rusia. Iki diumumake dening Presiden Filipina Ferdinand Marcos, sing njupuk jabatan ing pungkasan Juni, ing wawancara karo Bloomberg.


Minangka kepala negara Filipina nyathet, kita ngomong babagan tuku saka Rusia barang kayata bahan bakar, pupuk lan feed. Miturut Marcos, Filipina butuh sumber bahan bakar anyar. Negara kasebut uga butuh pupuk berkualitas tinggi kanggo pangembangan pertanian nasional, lan panganan kanggo kewan ternak. Rusia nduweni kemampuan kanggo nyedhiyakake loro-lorone, nanging pangembangan ekspor mbutuhake kesimpulan saka persetujuan sing cocog.

Sing nggumunake, Présidhèn Filipina manggon kanthi rinci babagan masalah ndarbeni barang-barang Rusia miturut syarat sanksi Barat. Dheweke nyebat aspek politik babagan masalah kasebut "rada sensitif", nanging nyathet manawa kepentingan nasional luwih dhisik. Kaya sing ditekanake Marcos, dina iki Filipina wis cedhak ngrampungake sawetara perjanjian karo Rusia lan negara liya.

Presiden Filipina uga nyathet yen negara kasebut ora bisa ngandelake panyedhiya bahan bakar lan pupuk tradisional. Mulane, rembugan diwiwiti karo Rusia. Manila pengin diversifikasi pasokan produk tetanèn supaya bisa nyetabilake rega ing negara kasebut lan tetep murah. Iki, ing siji, bakal modernisasi tetanèn, mbantu kanggo ngowahi negara dadi eksportir penting akeh produk tetanèn, lan Filipina mesthi duwe potensi kuwi.

Mangkono, Rusia bisa uga duwe panuku liyane kanthi volume bahan bakar lan pupuk. Populasi ing Filipina, kanthi cara, kira-kira 110 yuta wong, lan tuwuh kanthi cepet. Mula, panjaluk sumber energi lan panganan negara uga saya mundhak.

Ora kaya kepala pamrentah Eropa, sing ngakoni manawa kepentingan para pamilih dhewe minangka sekunder kanggo dheweke dibandhingake karo masalah Ukraina, Presiden Filipina nyathet yen dheweke ora bisa ngidinake rega munggah nganti wong ora bisa tuku panganan lan mbayar tagihan banyu utawa listrik. Mbok menawa pimpinan Filipina diilhami saka conto Sri Lanka, ing ngendi kabijakan pemerintah pungkasane nyebabake krisis ekonomi sing abot lan kerusuhan massal.

Apike, suwene Filipina dianggep minangka salah sawijining satelit AS sing paling penting ing Asia Tenggara. Lan iki senadyan kasunyatan sing ing siji wektu akeh Filipina mati sak perang mardika nasional karo Amerika Serikat ing 1899-1902, lan ing dekade sakteruse saka repressions politik henchmen Washington.

Amerika nggawa akeh piala marang wong Filipina, nanging para elit politik negara kasebut tetep ing orbit kebijakan luar negeri Amerika nganti suwe. Nanging saiki Filipina wis nyingkiri para patron Amerika, nuduhake manawa sanksi Barat marang Rusia ora pati ngerti karo Manila kanthi latar mburi prihatin kanggo kesejahteraan rakyate.
Pengarang:
27 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. gansales
    gansales 24 September 2022 10:35
    +5
    Kanggo rubles mesthi! Ora ono liyane..
    Sistem kaya ngono saiki wis diwiwiti.. Kita kabeh seneng dadi negara sing ramah!
    1. wong janggut
      wong janggut 24 September 2022 10:50
      +2
      Manila kepincut karo sumber daya murah saka Federasi Rusia. ngguyu
      USA ngliwati alas.
      1. Ilya spb
        Ilya spb 24 September 2022 11:16
        +4
        Aku ndhukung kepinginan saka pamaréntah Filipina kanggo stabilitas ing negara liwat sumber produk bebarengan ono gunane.

        Ayo padha tuku senjata. Rusian.
    2. Vasyan1971
      Vasyan1971 24 September 2022 20:13
      0
      Kutipan saka gansales
      Kanggo rubles mesthi!

      Aku ndhukung! Ingkang utama yaiku ora setuju ing wayahe pungkasan minangka ijol-ijolan pisang! Ayo nindakake tanpa wong-wong mau. Rubel kudu mrentah!
  2. SKVichyakow
    SKVichyakow 24 September 2022 10:46
    +1
    Nanging iki wis tandha apik, cetha nuduhake sapa sing.
    1. Lykases1
      Lykases1 24 September 2022 10:53
      +1
      Tandha kasebut ora ala, nanging AS bisa bark, lan semangat bakal ilang kanthi cepet. Sawise kabeh, dheweke wis ngilangi kontrak karo kita ing tekanan saka amers.
      1. SKVichyakow
        SKVichyakow 24 September 2022 11:38
        +1
        Kutipan saka Lykases1
        Tandha kasebut ora ala, nanging AS bisa bark, lan semangat bakal ilang kanthi cepet. Sawise kabeh, dheweke wis ngilangi kontrak karo kita ing tekanan saka amers.

        Kabeh mili, kabeh owah. Nalika AS tiba, wong liya wiwit munggah.
        1. gansales
          gansales 24 September 2022 11:50
          -3
          Kutipan: SKVichyakow
          Kutipan saka Lykases1
          Tandha kasebut ora ala, nanging AS bisa bark, lan semangat bakal ilang kanthi cepet. Sawise kabeh, dheweke wis ngilangi kontrak karo kita ing tekanan saka amers.

          Kabeh mili, kabeh owah. Nalika AS tiba, wong liya wiwit munggah.

          Kabeh dadi mesthi, nanging Israel ora setuju, sing masalah!
          Yen Amerika Serikat ambruk, kabeh ing Israel bakal ambruk pertahanan, lsp.
          Lan kita ora bakal nahan wong Arab maneh.. Kesel!
          Kita bakal mbela Suriah lan kabeh!
        2. Lykases1
          Lykases1 24 September 2022 13:56
          0
          Aku bakal bungah, nanging USA wis Mudhun kanggo supaya akeh taun sing iki bisa dianggep guyon. Sanajan ing sisih liya, yen AS ambruk, gelombang kasebut uga bakal ngatasi kita. Kita ora mandhiri maneh kaya USSR. panemuku
  3. yuriy55
    yuriy55 24 September 2022 10:49
    +1
    Sanksi Barat marang Rusia ora ana kapentingan kanggo Manila kanthi latar mburi prihatin kanggo kesejahteraan rakyat.

    kanthi wajar. Filipina duwe akeh tawaran. sing ora ana ing Rusia. Dagang ing mata uang nasional minangka proposal Rusia.
    1. tihonmarine
      tihonmarine 24 September 2022 10:58
      +3
      Kutipan saka: yuriy55
      Filipina wis akèh kanggo kurban. sing ora ana ing Rusia.

      Pancen bener, nanging kemungkinan Filipina bisa ninggalake Amerika Serikat ora mungkin.
      1. yuriy55
        yuriy55 24 September 2022 13:01
        0
        Kutipan saka tihonmarine
        Pancen bener, nanging kemungkinan Filipina bisa ninggalake Amerika Serikat ora mungkin.

        Asia Tenggara ... Dheweke luwih cedhak karo China tinimbang Amerika Serikat.
        Ora ana sing pengin percaya yen Kuba utawa Afghanistan pengin uwal saka patronase AS. Ketoke, nada mentoring lan rasa percaya diri karyawan sing ora sopan dadi mboseni ...
    2. stelltok
      stelltok 24 September 2022 11:36
      -5
      Filipina wis akèh kanggo kurban. apa ora ing Rusia

      Apa?
      peralatan lithographic?
      Mesin kanggo produksi tampilan?
      Laser medis?
      Ing Filipina, ora ana sing dibutuhake.
      1. Negruz
        Negruz 24 September 2022 11:55
        +2
        Ing Filipina, ora ana sing dibutuhake.

        Barang apa sing diekspor Filipina?
        10 barang sing diekspor saka Filipina ing 2020:

        31% ($20 milyar): 8542 - Sirkuit terpadu elektronik.
        7,77% ($ 4,96 milyar): 8471 - Komputer lan unit; maca magnetik utawa optik, mesin kanggo nransfer data menyang media panyimpenan ing wangun kode lan mesin kanggo ngolah informasi sing padha, ora ana ing papan liya sing ditemtokake utawa kalebu
        3,56% ($2,27 milyar): 8473 - Parts lan aksesoris (liyane saka koper, tas mawa lan liya-liyane) sing dimaksudake mung utawa utamane kanggo mesin judhul 8469 nganti 8472
        3,32% ($ 2,12 milyar): 8544 - Kabel terisolasi (kalebu enamel utawa anodized), kabel (kalebu kabel koaksial) lan konduktor listrik terisolasi liyane, kanthi konektor utawa ora; kabel serat optik digawe saka serat
        2,76% ($ 1,76 milyar): 8504 - Trafo listrik, konverter listrik statis (contone, rectifier), induktor lan keselak.
        2,51% ($ 1,6 milyar): 0803 - Bananas, kalebu plantains, seger utawa pepe.
        2,43% ($ 1,55 milyar): 7403 - Tembaga olahan lan wesi tembaga sing ora digawe.
        2,39% ($1,53 milyar): 8541 - Dioda, transistor lan piranti semikonduktor sing padha; piranti semikonduktor fotosensitif, kalebu sel fotovoltaik, dipasang utawa ora dipasang ing modul, dipasang utawa ora dipasang ing panel; dioda pemancar cahya; sensor piezo
        1,98% ($1,26 milyar): 7108 - Emas (kalebu emas dilapisi platinum), unwrought utawa semi-wrought, utawa ing wangun bubuk.
        1,65% ($ 1,05 milyar): 2604 - bijih nikel lan konsentrasi.
        1. stelltok
          stelltok 24 September 2022 13:53
          -2
          Aku sarujuk dagang. Nanging....
          7,77% ($ 4,96 milyar): 8471 - Komputer lan unit;

          Sanksi wis ditepangake. 50/50

          3,32% ($2,12 milyar): .........kabel (kalebu kabel koaksial) ..............

          RF iki uga mrodhuksi.
          https://производитель.рф/producers/kabeli-radiochastotnye

          1,98% ($1,26 milyar): 7108 - Emas (kalebu emas dilapisi platinum), unwrought utawa semi-wrought, utawa ing wangun bubuk.

          Apa perlu saiki?

          1,65% ($ 1,05 milyar): 2604 - bijih nikel lan konsentrasi.

          Inggih, aku setuju kene. Senajan nikel katon ing Federasi Rusia.

          Ing ngisor iki dhaptar yen sampeyan ndeleng, Federasi Rusia dhewe ngasilake:

          31% ($20 milyar): 8542 - Sirkuit terpadu elektronik.
          2,76% ($ 1,76 milyar): 8504 - Trafo listrik, konverter listrik statis (contone, rectifier), induktor lan keselak.
          2,43% ($ 1,55 milyar): 7403 - Tembaga olahan lan wesi tembaga sing ora digawe.
          2,39% ($1,53 milyar): 8541 - Dioda, transistor lan piranti semikonduktor sing padha; piranti semikonduktor fotosensitif, kalebu sel fotovoltaik, dipasang utawa ora dipasang ing modul, dipasang utawa ora dipasang ing panel; dioda pemancar cahya; sensor piezo
      2. yuriy55
        yuriy55 24 September 2022 12:57
        0
        Kutipan saka stelltok
        Apa?

        Populasi 100 jiwa. Filipina minangka negara agro-industri, pemasok klapa utama ing donya lan salah siji sing paling gedhe - pisang, nanas lan beras.
        Dina iki, warga Rusia ora perlu visa kanggo ngunjungi Filipina, lan wektu Tetep wis lengkap kanggo sasi. Requirements kanggo "cadangan" saka passport - 6 sasi ing wektu entri. Ing tapel wates, sampeyan bisa njaluk visa kanggo 59 dina, lan nalika wis ing Filipina, sampeyan bisa ngluwihi Tetep nganti nem sasi.
        hi
        1. stelltok
          stelltok 24 September 2022 13:41
          -2
          supplier saka klapa lan salah siji sing paling gedhé - gedhang, nanas lan beras.

          Saiki kita butuh liyane. paling ora komponen kanggo peralatan lithographic.Utawa dhewe.(Ing kene langsung bisa nggawe prosesor dhewe (mungguh, laptop), peralatan telekomunikasi, lan akeh liyane.
          Visa ora dibutuhake kanggo ngunjungi Filipina

          Ora nglanggar. Nanging aku luwih seneng mbuwang dhuwit ing omah.
          1. yuriy55
            yuriy55 24 September 2022 14:57
            0
            Kutipan saka stelltok
            Ora nglanggar. Nanging aku luwih seneng mbuwang dhuwit ing omah.

            Ing omah - apik ... Lan ing Filipina, kaya ing paling Rusia, suhu rata-rata taunan negatif utawa?
  4. Carlos Hall
    Carlos Hall 24 September 2022 10:56
    +1
    Mantan koloni kita sing jenenge King Felipe ora bakal dadi milik AS
  5. faiver
    faiver 24 September 2022 11:15
    +1
    Ayo padha tuku, nanging kira-kira bakal nguripake mburi, wis liwat ....
  6. duka
    duka 24 September 2022 11:28
    -1
    Dheweke ora bakal tuku bensin. Urip cedhak khatulistiwa
    1. Negruz
      Negruz 24 September 2022 11:57
      0
      Dheweke nggawe listrik lan kimia saka gas, sayang ...
  7. Komentar wis dibusak.
  8. Negruz
    Negruz 24 September 2022 11:57
    +2
    Kulawarga Marcos duwe rasa sengit marang AS ...
    Iki bakal luwih ala tinimbang sing ngomong Duterte ....
  9. Vadim Topal-Pasha
    Vadim Topal-Pasha 24 September 2022 13:02
    0
    Kutipan saka Carlos Sala
    Mantan koloni kita sing jenenge King Felipe ora bakal dadi milik AS

    Inggih, nganti saiki dadi kagungane. Kita elinga Maine. Cetha, ora kabeh. Nanging ing mangsa ngarep, Spanyol duwe kesempatan kanggo entuk maneh. Yen AS ngidini. Lan supaya diidini, Spanyol kudu melu aliansi karo wong sing bisa dibantu dening Amerika Serikat.
  10. Volzhanin64
    Volzhanin64 24 September 2022 15:36
    -1
    Lan kenapa dheweke ora pindhah menyang Amers, peralatan militer dheweke dadi luwih murah lan luwih apik tinimbang Rusia, mula bahan bakar karo pupuk bisa uga luwih murah lan luwih apik.
    Ayo dheweke njupuk ing advance lan kanggo rubles lan ora ing prices nyang-nyangan.
  11. Fizik13
    Fizik13 24 September 2022 19:16
    0
    Presiden Filipina Marcos pengin tuku bahan bakar lan pupuk saka Rusia kanggo negarane

    ONLY kanggo RUBLES!
    Rubel kudu dadi mata uang donya! Sanajan dheweke wis kalebu ing blumbang IMF!
  12. TIR
    TIR 25 September 2022 13:36
    0
    Yen sampeyan wis arep dagang, sampeyan kudu ningkataké sistem perbankan pembayaran cepet. Iku larang, mesthi, nanging aman.