Review militèr

Pertempuran karo unit penyerang saka Angkatan Bersenjata Ukraina ditindakake ing wilayah Krasny Liman

94
Pertempuran karo unit penyerang saka Angkatan Bersenjata Ukraina ditindakake ing wilayah Krasny Liman

Militer Ukrainia ngupayakake maju saka sisih lor menyang wilayah Republik Rakyat Donetsk. Ing wilayah Krasny Liman, perang sengit ditindakake karo unit nyerang Angkatan Bersenjata Ukraina.


Iki dilaporake dening saluran Telegram "Operasi Z. Komisaris Militer Musim Semi Rusia".

Detasemen Bars-16, uga dikenal minangka Kuban, mbela pendekatan menyang Krasny Liman, nalika nggawe sorties sing efektif. Dheweke bisa numpes tank T-62, BTR-80 lan truk pickup kanthi mortir 82mm. Drobyshevo dilindhungi dening unit sukarelawan Legiun Rusia, utawa detasemen Bars-13. Pemukiman iki kena serangan lan serangan abot dening Angkatan Bersenjata Ukraina.

Kanggo bagean kasebut, militer Ukrainia nggunakake jembatan ing bank Seversky Donets kanggo serangan. Dheweke nguatake klompok sing ana ing kana, ngangkut peralatan militer nyabrang kali. Angkatan Bersenjata Ukraina maju bebarengan saka sawetara arah, ngupayakake ngubengi klompok pasukan sekutu Krasnolimansk.

Ana perang kanggo Novoselovka, sing saiki wis meh rampung numpes. Unit Rusia manggoni kira-kira setengah saka pemukiman iki.

Sadurungé, Ramzan Kadyrov ngandhani para kepala Chechnya yen Rusia nduweni kemampuan kanggo nransfer nganti setengah saka kabeh perwira penegak hukum menyang zona operasi khusus, sing bakal dadi 2,5 yuta wong.
Foto sing digunakake:
Kamentrian Pertahanan Federasi Rusia
94 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. nPuBaTuP
    nPuBaTuP 24 September 2022 11:06
    + 14
    Sadurungé, Ramzan Kadyrov ngandhani para kepala Chechnya yen Rusia nduweni kemampuan kanggo nransfer nganti setengah saka kabeh perwira penegak hukum menyang zona operasi khusus, sing bakal dadi 2,5 yuta wong.

    Apa sebabe iki kalebu ing artikel kasebut?
    1. Kutipan Lavrov
      Kutipan Lavrov 24 September 2022 11:08
      +1
      Aku uga wis ngeweruhi tren iki. Ngganggu.
    2. gsev
      gsev 24 September 2022 11:14
      + 32
      Kutipan saka: nPuBaTuP
      Apa sebabe iki kalebu ing artikel kasebut?

      Ketoke Kadyrov menehi saran apik. Sing dimobilisasi kudu dilatih sajrone wulan 2. Lan OMON cocok minangka infantri kanggo lokalisasi terobosan Angkatan Bersenjata Ukraina. Yen kita telat karo introduksi cadangan, kita bakal entuk ing Krasny Liman apa sing kita entuk cedhak Balakleya lan Kupyansk.
      1. bisnisv
        bisnisv 24 September 2022 22:56
        0
        Kutipan saka gsev
        Yen kita telat karo introduksi cadangan, kita bakal entuk ing Krasny Liman apa sing kita entuk cedhak Balakleya lan Kupyansk.

        Sadurunge, pasukan internal, yen perlu, digunakake ing database, aku mikir yen Pengawal Rusia bisa mbantu ing kasus iki.
        1. radius
          radius 25 September 2022 08:16
          0
          Garda Nasional wis suwe, wiwit wiwitan. Sadurunge, iki minangka unit operasional Pasukan Internal Kementerian Dalam Negeri lan pasukan khusus. Lan OMON lan SOBR minangka Pengawal Rusia sing padha, nanging fungsi lan tugase beda.
      2. Alexey G
        Alexey G 25 September 2022 01:42
        +2
        Tentara tanah Rusia kanggo 2021 gunggunge 280 ewu wong. Udakara 160 sing saiki gelut, ditambah karo DPR lan LPR, sing jumlahe bisa padha utawa ngluwihi Rusia.
        Aku mikir bakal luwih wicaksana yen ora mindhah OMON, sing, apa wae sing bisa dikandhakake, ora duwe pengalaman lan ora dilatih ing operasi tempur karo unit tentara! Wong-wong iki pinter nyekel penjahat, ora ing perang trench lan nglawan artileri lan tank.
        Kapitunane bakal dhuwur, lan keuntungane larang banget.
        Iku bakal luwih efisien kanggo ngirim sing mobilized menyang distrik militèr lan ngganti prajurit kontrak isih ana, kang 280-160 = 120 ewu wong, lan langsung dikirim menyang perang ing Liman! Lan sajrone wektu iki, wong akeh bakal ngliwati koordinasi tempur lan 170 ewu wong sing paling apik bakal lunga sajrone sewulan ...
        OMON isih dibutuhake ing mburi, yen ana upaya yen mungsuh internal mutusake kanggo nyuduk Rusia ing mburi. Kita duwe pengalaman kaya ngono, kanca-kanca, kita kudu waspada!
        1. mbayar
          mbayar 25 September 2022 02:49
          +1
          Kutipan: Alexey G
          Tentara tanah Rusia kanggo 2021 ana 280 ewu wong

          Angkatan Darat Angkatan Bersenjata Federasi Rusia - 280 ewu wong
          Kutipan: Alexey G
          Udakara 160 ewu saiki padha gelut

          Saiki nganti 180 ewu, nanging iki jumlah total klompok pasukan Sekutu. Saka jumlah loro korps republik Donbass saiki kira-kira 60 ewu - ora luwih.
          Nanging - Angkatan Udara lan MP Angkatan Laut ora dadi bagian saka Angkatan Darat Angkatan Bersenjata Federasi Rusia, nanging saiki ana lan gelut ing teater operasi.
          Lan babagan Pengawal Rusia.
          Jumlah Pengawal Rusia ana 350 ewu nalika wiwitan konflik. Lan Pengawal Rusia wis ana ing téater operasi wiwit awal lan wis melu perang. Lan melu persis amarga lack of infantri serbu.
          Miturut cara, unit sukarelawan sing dibentuk lan dibentuk ing kabeh wilayah Federasi Rusia (khusus kanggo Ramzan), dibentuk kanthi tepat ing sangisore sayap lan ing kontrak karo Pengawal Nasional.
          Lan uga PMCs perang ing téater operasi, lan akeh beda (ora mung Wagner).
          Lan kabeh tentara motley ing ngarep iki kira-kira 180 ewu (uga, bisa uga nganti 200 ewu, kanthi nganggep batalyon sukarelawan sing teka).
          TOTAL !
          Mulane terobosan ing ngarep Kharkov amarga lack of l \ s ing ngarep banget lengkap (kanggo ukuran klompok kuwi).
          Yen mobilisasi dadi kaya sing dikarepake (lan sapa sing butuh), banjur ing sasi setengah utawa rong sasi klompok ing teater operasi bisa nganti 500 ewu, banjur bisa perang.
          1. Alexey G
            Alexey G 25 September 2022 12:52
            +1
            Bener, nanging aku pengin nandheske yen mobilisasi kudu dilatih, lan tentara darat liyane ing wilayah sing ora ana permusuhan wis siyap! Iku bakal efektif kanggo ninggalake wong-wong sing ora mobilized, yaiku, kanggo ngganti unit isih karo wong-wong mau. Iki bakal nyepetake transfer pasukan kanthi nyata lan menehi ngarep tentara wektu tentrem sing nyata, lan dudu wong saka cadangan, sing ana latihan lan koherensi.
            1. mbayar
              mbayar 25 September 2022 16:13
              0
              Ing konflik saiki, conscripts ora perang. Lan iku nganti setengah saka total l \ s. Kajaba iku, sawetara jinis tulang punggung prajurit kontrak sing mumpuni kudu ditinggalake ing lokasi supaya ora ngrusak kesiapan tempur lan duwe wong sing nglatih / nglatih wajib militer lan rekrut.
              Ing Federasi Rusia, tentara cilik banget, lan tingkat tinyness katon mung saiki - sawise mundur saka Kyiv, Chernihiv, Sumy, lan saiki wilayah Kharkov.
              Nganti ukuran klompok NVO lan kabeh Angkatan Darat sacara sakabehe ora digawa menyang ukuran sing cukup, siji ora bisa ngimpi sukses ing ngarep. Nanging bisa numpes personel Tentara.
      3. wilayah 28
        wilayah 28 26 September 2022 05:50
        +1
        OMON, SOBR lan liya-liyane padha gelut ing kana. Ing babagan komposisi kira-kira 150K saka Kementerian Pertahanan RF, 30K saka Pengawal Rusia, kanthi cara kasebut, kalebu OMON lan SOBR, lan ana pasukan khusus Layanan Penjara Federal, masalah kasebut umume nyebabake spesialisasi kasebut. dadi temen beda, sanajan padha bisa njaga tawanan, ngresiki mburi, bebarengan karo Guard Russian, Chechens padha dijupuk metu, sawise mobilisasi woro-woro katon maneh INFA sing bakal dikirim maneh. Nanging pira cacahe ana 3 batalyon saben 560 wong lan resimen Akhmat -1500 wong. Data mbukak.
        Sawise mobilisasi, tumindak aktif kudu diarepake. Kabeh iki digandhengake karo nganakake referendum.
      4. Sergey Kuzmin
        Sergey Kuzmin 28 September 2022 12:30
        0
        Endi tugas permanen ing udhara operator rudal strategis TU-95? Ing endi serangane marang konsentrasi pasukan mungsuh? Napa kesempatan sing apik banget iki ora kejawab kanggo ngukur konsentrasi pasukan Ukronazi ing njaba pemukiman nganggo pesawat?!
    3. Pereira
      Pereira 24 September 2022 11:34
      +6
      Apa sebabe iki kalebu ing artikel kasebut?

      Upaya kanggo nambah positif kanggo kabar ala.
    4. Arcady007
      Arcady007 24 September 2022 21:06
      +1
      Aku ora ngerti liyane.
      Yagene kabeh pengamat ngomong babagan pasukan pertahanan sing ora cukup ing Liman, dhukungan sing lemah kanggo Pasukan Aerospace, lan laporan warta saka Staf Umum ora ana gerakan sing katon ing wilayah iki babagan ngemot Angkatan Bersenjata Ukraina. We ninggalake soko saben dina. Moral meksa kita lan ngangkat dheweke.
      1. Pereira
        Pereira 24 September 2022 21:52
        -1
        Dadi, dheweke ngomong sing bener. Mateni wong-wong mau?
    5. Pilot
      Pilot 25 September 2022 13:08
      0
      Lan kudu menyang ngendi? Padha nyerang. Campuran ing sampah apik-ala. Sampeyan ora bisa nuntut saka wong kanggo ngerti kahanan, sawise kuwi propaganda pumping. Ukrainians menehi urip kanggo pahlawan saka serial TV. Terpila, wong Ukrainia, rada dibenturi watu, rada abang gulu, diunggahake kanthi cara pro-propaganda.
  2. Silver99
    Silver99 24 September 2022 11:07
    + 15
    We need carpet bombing saka mburi Angkatan Bersenjata Ukraina nglumpuk cedhak Liman, ora nyisakke bom udhara. Napa Rusia ora nggunakake penerbangan strategis?
    1. Kutipan Lavrov
      Kutipan Lavrov 24 September 2022 11:09
      + 22
      Ketoke, pertahanan udara Ukrainia ora ngidini kita nindakake iki. Sanadyan ana sing bubar, dadi saya angel ngerteni apa sing dadi sabab saka tumindak / ora tumindak tartamtu.
      1. Silver99
        Silver99 24 September 2022 11:12
        + 15
        Mungkasi, miturut Konashenko, pertahanan udara iki wis suwe, nanging ing sisih liya, ing ngendi sistem perang elektronik sing diiklanake?
        1. Kutipan Lavrov
          Kutipan Lavrov 24 September 2022 11:13
          +8
          Sayange, kasunyatan asring banget bertentangan karo cara digambarake.
          1. Silver99
            Silver99 24 September 2022 11:18
            +8
            Iki bisa dingerteni, nanging nyatane perang modern ditindakake karo NATO lan muncul pitakonan, kenapa kita butuh penerbangan strategis iki yen kita wedi nggunakake ing cedhak tapel wates kita, kabeh padha, pertahanan udara Angkatan Bersenjata. Ukraina adoh saka sampurna, lan apa sing bakal kelakon yen kita ngirim menyang gisik saka Atlantik, ing kono bakal ketemu pasukan pertahanan udhara luwih massive.
            1. max_everhead
              max_everhead 24 September 2022 11:51
              -10
              Ing endi sampeyan ndeleng pasukan NATO ing kana? Palsu, kanthi aktif dibuwang dening kita kanggo mbenerake penerbangan lan kerugian gedhe. Sawetara senjata diwenehake, nanging mung sithik. Ora ana tank, ora ana pesawat, ora ana pertahanan udara, ora ana peralatan NATO. Lan ana mungsuh sing motivasi banget sing dilengkapi, disiapake lan mbela omahe. Lan mesthi, pimpinan negara lan angkatan bersenjata dadi luwih profesional tinimbang kita
              1. pinter bokong_
                pinter bokong_ 24 September 2022 12:21
                +5
                "Dilengkapi kanthi sampurna"
                Lan dening sapa? Kanthi kasempatan, ora NATO?
              2. amunisi
                amunisi 24 September 2022 13:10
                +8
                Aku setuju karo komentar sampeyan, kajaba tembung iki -
                Kutipan saka: max_everhead
                uga dilengkapi, uga disiapake

                Adoh saka uga disiapake. Nanging. Kasunyatan iku kita umume lapisan lan nul karo preparation. Komentar tipikal -
                "Dilayani setaun. Buffet saka weteng. Dheweke nyekel mesin sapisan ing tangane." sad
                --------------------
                Ing kene dheweke nulis - "Endi Tamanskaya?" .. Nanging kepiye sampeyan bisa mbandhingake?
                Ing pertengahan 80s (Tamanskaya). -
                Meh tansah mlaku. Tansah nganggo gegaman. Cartridges tansah urip. Shooting, BSV, BSO, RTU karo geni urip .. etc - ora count. Weker pertempuran (ing jam 3-4 esuk) - ora diitung. Meh tansah ing pindah lengkap (yaiku, karo shovel sapper, banget). Meh saben 5 menit (ing Maret), tim - Mungsuh saka mburi! , Gaza! , Udara! , Flash ditinggal! .. lsp. lsp. Lan yen pawai ana ing lapangan - prentah - "Maret menyang baris kolom peleton!" "Maret menyang baris regu!" lsp.
                Carane akeh granat tempur kang mbuwang - ora count. Lan uga OShP - jalur serangan murub (kutha rusak diobong) - akeh!
                lsp.. lsp. iku.d .. yen kabeh ora bisa digambarake.
                -------------
                Apa bisa mbandhingake?????
                1. Sergey Drozdov
                  Sergey Drozdov 25 September 2022 00:45
                  +3
                  Carane vividly sampeyan nerangake kabeh ... Mulane - sing Tamanskaya, bisa tekan gisik saka Atlantik saka Berlin ing telung dina, ora peduli karo cangkang, roket, helm lan kathok cendhak terus diprodhuksi ing mburi USSR ...
                  1. bear
                    bear 25 September 2022 04:39
                    -1
                    Tamanskaya - Ora bisa tekan ngendi wae. Iku asline "counter-kudeta".
                    1. amunisi
                      amunisi 25 September 2022 10:47
                      -1
                      Kutipan saka bear
                      Tamanskaya - asline "counter-coup"

                      Tamanskaya 80s pancen ora pantes kanggo tumindak apa wae marang populasi dhewe. Pancen. Amarga inti saka tujuan moral - kanggo menehi urip kanggo urip tentrem .. saka populasi sipil banget iki. Lan padha sijine cedhak Moscow .. sawise perang .. kaya alangi indestructible. Dheweke uga ngelingi rasa wedi ing taun 41.
                      "Counter-kudeta" - dijenengi sawise Dzerzhinsky. Kene padha duwe preparation moral temen beda .. lan egregor beda.
                      1. bear
                        bear 25 September 2022 14:24
                        -1
                        Ayo ora mbantah babagan sing jelas. Divisi Tamanskaya "Partisipasi ing 1991: Kudeta Agustus
                        1993: Pambubaran Dewan Tertinggi Rusia"
                      2. amunisi
                        amunisi 25 September 2022 15:41
                        0
                        Kutipan saka bear
                        Ayo ora mbantah babagan sing jelas. Divisi Tamanskaya "Partisipasi ing 1991: Kudeta Agustus

                        kene! Mekaten. Loro mbah putri mandheg batalyon! Prajurit divisi Taman ora bisa nganggo senjata sing sipil. Lan kudeta gagal.
                        Kutipan saka bear
                        1993: Pambubaran Dewan Tertinggi Rusia"

                        Luwih tepate - kudeta getih kanthi eksekusi V.S. saka bedhil tank.
                        -------------------
                        Dadi divisi Taman ora melu iki. Kene iku mung ROOT .. Intine. Intine apa sing kedadeyan saiki. Para perwira divisi Taman ora gelem nindakake dhawuhe Yeltsin. (uga Rutskoy banget). Kanggo sing banjur padha mbayar. Aku ora ngerti - tank dijupuk saka Tamanskaya utawa Kantemirovskaya, nanging perwira saka divisi Dzerzhinsky lungguh ing tank iki.
                        -----------------
                        Yeltsin nemokake dhukungan ing Angkatan Udara lan ing divisi Dzerzhinsky (VV). Uga ing unit polisi paramiliter. Iki ndhuwur gampang nggunakne senjata marang rakyate.
                        Mulane ing taun 1995 (ing parade pisanan Yeltsin), mung VVshniki lan VDVshniki. lan ora ana wong liya. Lan mulane BB - sapisan cabang militer sing paling ora sopan .. digawe paling "keren". Lan Tamanskaya lan Kantemirovskaya banjur bubar kabeh.
                        Lan mulane dhukungan saka pamrentah saiki ana ing Angkatan Udara lan bahan peledak. Lan mulane .. jinis pasukan liyane disimpen ing negara "h .. shnom".
                        Lan mulane - saiki ing perang ing Ukraina ana hodgepodge kuwi .. lan masalah elek kuwi.
                      3. dymcat
                        dymcat 25 September 2022 21:47
                        0
                        Dear Nikolay! Apa perwira saka divisi Dzerzhinsky cepet nguwasani tank T-80 UD?
                      4. amunisi
                        amunisi 25 September 2022 22:45
                        0
                        Kutipan saka dymcat
                        Apa perwira saka divisi Dzerzhinsky cepet nguwasani tank T-80 UD?

                        Dear Vladimir!
                        1) Ing layanan karo tank divisi Dzerzhinsky PT-76. ana ing wektu iku.
                        2) Malah aku (sejatine bedhil motorized) bisa gampang ngontrol bedhil tank saka tank T-64, T-72, lan T-80.
                2. bear
                  bear 25 September 2022 04:38
                  -1
                  Iki minangka dongeng, dudu crita babagan Tamanskaya ing taun 80-an
              3. pemotong bolt
                pemotong bolt 24 September 2022 13:31
                +6
                ora ana iki saka teknologi NATO.
                Tanpa intelijen NATO, dheweke bakal duwe kran ing Mei.
              4. isv000
                isv000 24 September 2022 21:04
                0
                Kutipan saka: max_everhead
                Ing endi sampeyan ndeleng pasukan NATO ing kana?

                Sing ngomong ing Tiktok! Apa sampeyan ora nonton warta ing kana?
                PS lol Saiki lagi tancep cons! sedulur ombenan
              5. Igor_Aretano
                Igor_Aretano 25 September 2022 02:13
                +2
                Intelligence Space kabeh NATO antarane Bandera. Wong-wong Kulon dhewe sing ngomong.
            2. IBRShB
              IBRShB 24 September 2022 13:11
              +3
              kenapa dheweke butuh penerbangan strategis iki ...

              liyane, apa bantahan kuwat ing sih saka aviation wong ing umum? Nglawan mungsuh sing ringkih tanpa pertahanan udara, kaya sing kita deleng ing conto Karabakh, sing tanpa awak efektif, lan uga luwih murah. Lan bom karpet katon ilang relevansi.
              Bener, wong Israel wis nemokake ceruk kanggo F-16.
              1. reptil
                reptil 24 September 2022 20:46
                +1
                Kutipan: MBRShB
                liyane, apa bantahan kuwat ing sih saka aviation wong ing umum?

                MALD J.

                Kutipan: MBRShB
                Lan bom karpet katon ilang relevansi.

                JDAM.
        2. frog
          frog 24 September 2022 11:22
          +5
          ing sisih liyane, ing ngendi sistem perang elektronik sing diiklanake?

          Hussars, meneng! (C)
          1. Komentar wis dibusak.
      2. Metallurg_2
        Metallurg_2 24 September 2022 12:58
        +3
        Strategi bisa digunakake tanpa mlebu ing wilayah udara 404. Dadi salah siji persetujuan utawa biasa-biasa wae saka staf komando senior.
        Nah, salah siji maneh omong kosong babagan "tutuk siji".
    2. polinet
      polinet 24 September 2022 12:10
      0
      Kutipan saka Silver99
      We need carpet bombing saka mburi Angkatan Bersenjata Ukraina nglumpuk cedhak Liman, ora nyisakke bom udhara. Napa Rusia ora nggunakake penerbangan strategis?

      FAB-500
    3. pelaut
      pelaut 24 September 2022 16:03
      0
      Napa Rusia ora nggunakake penerbangan strategis?
      hi
      Ana, ing teori, penerbangan garis ngarep bisa ngebom kanthi sampurna ... Saiki, aku ngarep-arep, drone mlebu ing pasukan - dheweke duwe target reconnoitred, lan dryers bakal nembus pertahanan udara lan bom ... Ketoke, angel amarga wilayah alas, aku ora ngerti Nyuwun
      1. UAZ 452
        UAZ 452 24 September 2022 19:30
        +2
        Lan peralatan saka Angkatan Bersenjata Ukraina cepet-cepet nengen liwat alas? Lan apa nyabrang kali dhewe, tanpa nyebrang? Yagene tentara kita ora sukses?
    4. kuliner
      kuliner 24 September 2022 22:08
      +1
      Kutipan saka Silver99
      We need carpet bombing saka mburi Angkatan Bersenjata Ukraina nglumpuk cedhak Liman, ora nyisakke bom udhara. Napa Rusia ora nggunakake penerbangan strategis?

      Mung amarga dheweke bakal nembak. Pertahanan udara ora ditindhes. Mulane, liyane ora mabur.
  3. ARIONkrsk
    ARIONkrsk 24 September 2022 11:08
    -7
    Saiki tugas utama kanggo terus metu, minangka replenishment teka, kabeh bakal ngganti dramatically.
  4. roket757
    roket757 24 September 2022 11:10
    +4
    Kanggo bagean kasebut, militer Ukrainia nggunakake jembatan ing bank Seversky Donets kanggo serangan. Dheweke nguatake klompok sing ana ing kana, ngangkut peralatan militer nyabrang kali. Angkatan Bersenjata Ukraina maju bebarengan saka sawetara arah, ngupayakake ngubengi klompok pasukan sekutu Krasnolimansk.
    . Dheweke bakal mbela awake dhewe lan ngenteni, ngenteni, apa wae ...
  5. AAK
    AAK 24 September 2022 11:11
    +8
    Maneh dheweke nulis babagan partisipasi formasi bersenjata sukarela (non-tentara) sing ora duwe aturan ing pertempuran pertahanan sing sengit ing wilayah penting, nanging ing ngendi para pengawal Taman-Kantemirov "heroik"? Utawa psikolog militer isih kerja bareng sawise "kampanye pembebasan" lan mburi durung rampung ngumbah celonone?
  6. tihonmarine
    tihonmarine 24 September 2022 11:21
    +4
    Pertempuran abot ing wilayah Krasny Liman ora mandheg:
    - Angkatan Bersenjata Ukraina wis nggawe jembatan ing bank kita Seversky Donets, terus ngeterake peralatan.
    - Mungsuh nyerang saka sawetara arah, nyoba ngubengi kutha lan ngethok klompok Liman kita.
    - Mungsuh nyerang Novoselovka, desa dipérang dadi setengah lan dadi reruntuhan.
    - Mungsuh nyerang lan nyerang Drobyshevo, sing dicekel dening sukarelawan detasemen Legiun Rusia (Bars-13).
    - Detasemen "Kuban" ("Bars-16") gelut ing pinggiran Red Estuary lan nggawe sorties, numpes T-62, BTR-80, truk pickup karo 82-mm.
    Loro-lorone kanthi aktif nggunakake artileri.
    - Angkatan Bersenjata Ukraina nggunakake HIMARS MLRS ing obyek reconnoitered kita ing Liman lan Drobyshevo.
    - Artileri "Wani" lan NM LPR nyerang pasukan mungsuh sing maju.
    - Pasukan khusus saka klompok "O" terus nindakake serangan, ngancurake pasukan Angkatan Bersenjata Ukraina ing mburi.
    - Loro kita lan Ukrainians sing narik munggah cadangan.
    1. Silver99
      Silver99 24 September 2022 11:28
      + 24
      sing. ora ana owah-owahan wiwit perang sipil, ana serangan dening kreta lan kavaleri (((banjur pitakonan muncul apa tentara witjaksono utawa tentara kaloro ing donya karo kabisan gigantic perang nglawan pecandu narkoba lan mahasiswa saka Angkatan Bersenjata Ukraina), nggih, punika ingkang dipunsebat ing media. Sadurungé, kita dikandhani manawa kita getun kanthi tentrem populasi lan mungsuh sing digali nganti 8 taun, nanging saiki alesan iki ora bisa digunakake ing steppes wilayah Kherson ((((tegese soko). liyane.
    2. UAZ 452
      UAZ 452 24 September 2022 21:10
      -1
      Loro-lorone kanthi aktif nggunakake artileri.
      - Angkatan Bersenjata Ukraina nggunakake HIMARS MLRS ing obyek reconnoitered kita ing Liman lan Drobyshevo.
      - Artileri "Wani" lan NM LPR nyerang pasukan mungsuh sing maju.

      Apa sampeyan ora kejawab paragraf babagan karya penerbangan? Utawa apa penerbangan kita wis ora ana minangka fenomena?
      1. kuliner
        kuliner 24 September 2022 22:13
        +1
        Kutipan: UAZ 452
        Loro-lorone kanthi aktif nggunakake artileri.
        - Angkatan Bersenjata Ukraina nggunakake HIMARS MLRS ing obyek reconnoitered kita ing Liman lan Drobyshevo.
        - Artileri "Wani" lan NM LPR nyerang pasukan mungsuh sing maju.

        Apa sampeyan ora kejawab paragraf babagan karya penerbangan? Utawa apa penerbangan kita wis ora ana minangka fenomena?

        Kampanye ya, absen. Amarga pertahanan anti-pesawat Schenevmerlikov.
  7. km-21
    km-21 24 September 2022 11:24
    + 11
    Sawise serangan sukses anyar saka Angkatan Bersenjata Ukraina ing wilayah Kharkiv, laporan saka terus saka serangan saka Angkatan Bersenjata Ukraina ing Liman katon cukup nguwatirake.
  8. Carlos Hall
    Carlos Hall 24 September 2022 11:26
    +2
    Njupuk kesempatan kanggo ngilangke akeh Ukronazis lan Wild Geese sabisa.
  9. kriten
    kriten 24 September 2022 11:30
    +2
    Ana perlu luwih serius - iki minangka arah sing paling mbebayani. Para panyerang kudu dirusak dening bom karpet lan ora njerit babagan kerugian.
    1. karton
      karton 24 September 2022 11:36
      + 13
      Apa bom karpet liyane? Pertahanan udhara mungsuh ora ditindhes, VKS, iki dudu Angkatan Udara AS kanggo sampeyan, kita ora duwe kemampuan kanggo ngunggahake atusan pesawat sekaligus, sadurunge nembakake akeh rudal pelayaran lan drone lan decoys sing pertahanan udara mung ora bisa nanggepi.
      1. dzvero
        dzvero 24 September 2022 12:14
        -3
        Aku ora ngandel yen VKS dadi "ompong". Ing kene, pitakonane luwih akeh yaiku pirang-pirang pengebom jarak jauh sing bisa dialokasikan kanggo tugas taktis lan pira sing bisa nggawa bom tiba-tiba tanpa mbubarake peluncur kanggo misil. Sawise kabeh, ora ana sing ngilangi tugas pencegahan strategis ing ngarepe Penerbangan Jarak Jauh.
        1. Metallurg_2
          Metallurg_2 24 September 2022 13:00
          +3
          Napa mbusak peluncur kanggo misil? Roket lan kenek tanpa mlebu wilayah udara.
          1. dzvero
            dzvero 24 September 2022 13:12
            +2
            Lagi mengkono iku saiki. Tulisanku spekulasi (kanthi cara sing apik eseman ) babagan kemungkinan nyata bom karpet ing wayahe.
  10. ALARI
    ALARI 24 September 2022 11:52
    +5
    Ana sing ora jelas ing ngendi tentara reguler Federasi Rusia, kenapa milisi lan sukarelawan nyekel garis kasebut? Paling ora ana tumpang tindih karo artileri.
    1. karton
      karton 24 September 2022 11:57
      +1
      Tentara darat kita kanggo 2021 ana 280 ewu wong.
      Ngurangi, rekrut, unit dhukungan, pasukan ing arah liya, ing Ukraina, bebarengan karo pasukan udhara, ing kasus sing paling apik, 100 ewu wong pasukan biasa, nanging nyatane kurang amarga mundhut rotasi, lan liya-liyane. Dadi yen isih ana 60 operator armor personel sing kondhang, aku ora bakal kaget.
      1. ALARI
        ALARI 24 September 2022 12:10
        + 18
        Iki kedadeyan nalika tentara luwih cilik tinimbang pasukan polisi lan kabeh pengawal. Padha wedi marang bangsane dhewe tinimbang mungsuh. Saiki, kaya biasane, sing digerakake dhewe bakal narik kabeh, iki dudu sepisanan kita duwe negara kaya ngono.
        1. SSA
          SSA 24 September 2022 13:16
          -4
          Iki ngendi tentara kita luwih cilik tinimbang "kabeh jinis pengawal ing kono"? Lan malah polisi?

          Slogan populis sampeyan ora pantes! Yen sampeyan ora ngerti, mula meh kabeh unit tempur Pengawal Rusia (lan iki OMON, SOBR, mantan bahan peledak) perang wiwit wiwitan!
          Kanggo Tentara, wajib militer ora melu, mung prajurit kontrak!

          Nalika iku karo kita "kaya biasane", mobilized ditarik ing piyambak ?! Cukup ora ngelingi Perang Donya II!
          Ora ana wong sing dimobilisasi ing Chechnya utawa ing Afghanistan. Wajib perang.
          1. ALARI
            ALARI 24 September 2022 13:34
            + 11
            Garda Nasional dudu tentara, OMON dudu infanteri. Dadi sampeyan dhewe melu populisme, lan malah dadi alesan kanggo kabeh sing ditindakake dening panguwasa. Kepiye carane para wajib militer beda karo sing digerakake, lan loro-lorone nglawan kekarepane. Ora bakal bingung karo kontraktor lan sukarelawan.
            1. SSA
              SSA 26 September 2022 16:32
              0
              Sampeyan ngomong [quote = ALARI] tentara luwih cilik tinimbang polisi lan kabeh jinis pengawal.. [/ kutipan]
              - Aku njawab sampeyan yen tentara akeh !!! pasukan polisi liyane! Iku mung saka kabeh tentara perang BTG nglumpuk saka prajurit kontrak!

              Apa sampeyan ora ngerti bedane kabeh tentara lan komponen cilik MUNG saka prajurit kontrak?

              [Fuss] Dheweke luwih wedi marang bangsane tinimbang mungsuh [/ kutipan]
              - kabeh pengawal, kaya sing sampeyan ujar, apik banget ing perang, ora luwih ala tinimbang militer, kaya sing sampeyan deleng, dheweke ora bisa nglawan "bangsane".

              Aku takon sampeyan nalika iku [kutipan] minangka tansah, mobilized ing piyambak kanggo narik kabeh [/ quote]? Nalika perang mobilized ing kabeh? Basses lan conscripts kaping pindho perang ing Afghanistan lan Chechnya. Ora ana wong siji-sijia sing dimobilisasi.
              [kutipan] Kepiye carane para wajib militer beda karo sing dimobilisasi, lan loro-lorone nglawan kekarepane [/ kutipan]
              Kabeh! Miwiti saka pengalaman urip, jiwa, katrampilan wong lanang umur 25-35 taun sing dilayani, saka bocah sekolah wingi 18 taun.
      2. Stas157
        Stas157 24 September 2022 13:06
        +4
        Kutipan saka Cartalon
        paling apik, 100 ewu pasukan biasa

        Pengawal Nasional kira-kira 360 ewu. Dheweke jelas dibutuhake ing ngarep.
        1. karton
          karton 24 September 2022 13:09
          +3
          Dheweke ora duwe artileri lan senjata abot liyane, yen Pengawal Rusia didorong menyang ngarep, dheweke entuk kaya divisi lapangan udara Wehrmacht, misale jek komposisi kasebut apik banget, nanging ora ana kemampuan tempur.
  11. Ivan2022
    Ivan2022 24 September 2022 12:06
    -3
    Kutipan saka: nPuBaTuP
    Sadurungé, Ramzan Kadyrov ngandhani para kepala Chechnya yen Rusia nduweni kemampuan kanggo nransfer nganti setengah saka kabeh perwira penegak hukum menyang zona operasi khusus, sing bakal dadi 2,5 yuta wong.

    Apa sebabe iki kalebu ing artikel kasebut?

    Heh.. Heh... Kowe wedi opo?
  12. Elena111
    Elena111 24 September 2022 13:17
    +4
    Tentara ageng Angkatan Bersenjata Ukraina pindhah saka wilayah Kharkov menyang Liman. Sesuk bakal ana serangan balik. Liman kok ora kuwat??? Pakar militer ngomong yen sesuk iku dina pengadilan kanggo Bar....... Ndedonga marang kabeh Dewa kanggo wong-wong iki !!!
  13. NeRTT
    NeRTT 24 September 2022 13:39
    +3
    Lan apa ora ngetung sistem pertahanan udhara Ukraina nggunakake "Azerbaijani" cara: patch munggah lawas AN-2s, bodho watara lan miwiti wong ing "kawan", luwih ing wayah wengi ing arah sing .. Lan ana wis bisa metu aktif rudal pertahanan udara lan ngitung koordinat peluncuran .. Nah, banjur "karpet wesi" bisa nutupi akumulasi pasukan mungsuh..
    1. UAZ 452
      UAZ 452 24 September 2022 19:24
      +1
      Ora bakal bisa - NATO AWACS saiki ngontrol wilayah udara ing kana, lan sistem pertahanan udara Ukrainia nyoba ora ngaktifake radar dhewe, mung sadurunge peluncuran rudal. Nanging piye wae aku mangu-mangu yen AWACS ora bakal mbedakake AN-2 saka sing penting.
      1. kucing Rusia
        kucing Rusia 24 September 2022 21:18
        +2
        Kutipan: UAZ 452
        Ora bakal bisa - NATO AWACS saiki ngontrol wilayah udara ing kana, lan sistem pertahanan udara Ukrainia nyoba ora ngaktifake radar dhewe, mung sadurunge peluncuran rudal. Nanging piye wae aku mangu-mangu yen AWACS ora bakal mbedakake AN-2 saka sing penting.
        Ana Simulator Sasaran Aerial - digunakake kanggo latihan pertahanan udara, digawe kanthi basis rudal - nyatane, tandha digawe ing radar pertahanan udara "pesawat" - radar Avax, ing asas, kudu nampa kuwi "target" kanggo pesawat nyata, yen ora, desainer kudu nyaring ITC kanggo pikiran.
        Iki minangka ITC sing kudu dipalu karo radar pertahanan udara.
        hi
        1. UAZ 452
          UAZ 452 24 September 2022 21:36
          0
          Nanging sapa sing mbantah? Butuh. Nanging kanggo iki padha kudu tenan duwe. Minangka ternyata, kita duwe akeh perkara ing kertas, utawa ing salinan demonstrasi siji. Ing sawetoro wektu, komandan kita ing lemah ing pesen sing mèngeti artileri kita karo tembung apik, sanajan padha scold kanggo lack of efficiency, nanging padha umume kurang lan kurang bab aviation, lan iki tandha ala.
    2. Sergey Drozdov
      Sergey Drozdov 25 September 2022 00:57
      0
      Wong Azerbaijan duwe Boeing kanggo nyebarake jagung, nanging awake dhewe butuh AN-2 ing mangsa ngarep kanggo penerbangan sipil.
  14. Georgy Koval
    Georgy Koval 24 September 2022 16:58
    +3
    Pira dina ana laporan babagan serangan Ukrainia ing Krasny Liman (pusat strategis sing penting) lan ora ana tembung babagan ngirim bantuan (cadangan) ing kana.
  15. Pocc
    Pocc 24 September 2022 17:11
    +3
    Ing endi "pahlawan" biathlon tank kita ilang ?? Napa kita mbuwang dhuwit akeh ing acara kasebut ?? Kita pamer ing ngarep NATO, nanging awake dhewe durung bisa ngalahake sawetara Ukraina sajrone 7 wulan? ((Lan titik, aku pracaya, ora kabeh babagan pejuang biasa lan komandan akar umbi - padha nyoba paling apik ... Kayane yen ora kanggo Iran karo drone ... zampotyl dipecat Mung kita kudu luwih disisihake lan ngirim adoh ... Kanggo Wagner, kanggo pendidikan maneh.
    1. UAZ 452
      UAZ 452 24 September 2022 19:19
      0
      Sing bener, sing zampotyla dipecat. Mung bakal perlu kanggo nyisihake luwih akeh lan ngirim dheweke adoh ... Kanggo Wagner, kanggo pendidikan maneh.

      Bulganin, sing dicopot, wis umur 67 taun. Wis tekan umur pensiun, malah saiki. Dheweke kudu mangkat awal kanggo istirahat sing pantes, nanging sapa sing bakal ninggalake papan kasebut dhewe! Nanging Mizintsev enom lan awal ing jaman modern - mung 60 taun. Mung ing kabeh karir dheweke ora duwe sisih mburi lan pasokan, lan kepiye ing umur iki, sing bisa diarani kanthi aman sadurunge pensiun, jenderal sing njabat ing departemen operasional ing macem-macem tingkat bakal nguwasani sing anyar. khusus militer kanggo awake dhewe ... Nanging, yen pembangun sipil bisa mimpin MO, mula iki paling sethithik minangka militer.
      Lan pitakonan kapindho - struktur operasional-analitis kita wis nuduhake awake dhewe kanthi apik banget supaya wong sing tanggung jawab bisa dipindhah menyang dhukungan logistik, supaya bisa digawa menyang tingkat sing padha?
  16. UAZ 452
    UAZ 452 24 September 2022 19:11
    0
    Kanggo bagean kasebut, militer Ukrainia nggunakake jembatan ing bank Seversky Donets kanggo serangan. Dheweke nguatake klompok sing ana ing kana, ngangkut peralatan militer nyabrang kali.

    Lan mung Angkatan Bersenjata Ukraina ngerti carane numpes nyebrang? Utawa agama kita ora ngidini?
  17. gendéra lawas
    gendéra lawas 24 September 2022 20:51
    -2
    Luwih gampang ngomong sing bener. Krasny Liman bakal tiba sadurunge 1 Oktober, iku ing setengah encirclement, minggu iki padha wis maju kathah jejere. Liman sacara strategis penting kanggo nerusake serangan saka Angkatan Bersenjata Ukraina. Luwih (kayane logis kanggo aku ndeleng peta) Angkatan Bersenjata Ukraina bakal nyoba nyekel Svatovo.
  18. usm5
    usm5 24 September 2022 22:10
    +1
    Kabeh wong nindakake perkara sing bener. Mungsuh duwe kaluwihan numerik lan kudu ngentekake dheweke ing perang pertahanan kanggo njaga cadangan kejut. Lan siji kudu ora cepet-cepet nyerang (supaya padha nyenengi dhewe karo pikirane kanggo kamenangan) nganti tentara siap-siap tempur ukuran cocok wis kawangun (paling ora 1 yuta ing baris kontak). Yen kedadeyan kekalahan Angkatan Bersenjata Ukraina, NATO duwe klompok 700 sing kuwat ing sacedhake Rusia. Mulane, kita kudu perang kanthi sirah sing keren lan tanpa gangguan, supaya ora nyebabake NATO kanthi tumindak bodho lan bantahan nalika tentara kita durung siyap kanggo eskalasi kasebut. Lan umume, perang dudu papan kanggo tantrums wong.
  19. Nikoha2010
    Nikoha2010 25 September 2022 06:02
    -4
    Iku misale jek sing Ukrainians utawa liberal lungguh kene. Apa sampeyan terus-terusan ngeluh? Metu saka kene! Ing ngendi para moderator? Aku dilarang ing salawas-lawase amarga pikirane kaya ngono, nanging hello! Aku ngomong bakal ana perang! Kabeh wong ngapusi sing Maha Agung! Telek mili saka TV, lan wanita nggero. Sampeyan [mate] MO nerangake apa tenan mengkono!
  20. Ilanatol
    Ilanatol 25 September 2022 08:29
    -1
    Kutipan saka gsev
    Sing mobilisasi kudu dilatih suwene 2 wulan.


    Ing Ukraina, kemungkinan besar, unit gabungan (dikumpulake saka macem-macem bagean) bakal dikirim. Lan kanggo ijol kanggo mundhut saka l / s ing bagean ing sambungan karo "trip bisnis" lan bakal nggunakake disebut-up reservists.
    Dadi replenishment saka CBO bakal teka ora ing 2 sasi, nanging sadurungé.
    1. kuztoday
      kuztoday 25 September 2022 11:13
      +3
      Kabeh alon banget. Ing tanggal 6-7 Balakleya dibanting. Lan Putin, ing Timur Jauh, lungguh ing lambene, ngremukake Shoigu lan Gerasimov ing sawetara latihan "perlu banget" saiki. Akeh godfather sing ganti.. ora ana maneh. Sawetara jinis edan ing negara. Akhire 21 ngomong .. para abdine mulai ribut.
  21. Pilot
    Pilot 25 September 2022 13:06
    -1
    Lan kudu menyang ngendi? Padha nyerang. Campuran ing sampah apik-ala. Sampeyan ora bisa nuntut saka wong kanggo ngerti kahanan, sawise kuwi propaganda pumping. Ukrainians menehi urip kanggo pahlawan saka serial TV. Terpila, wong Ukrainia, rada dibenturi watu, rada abang gulu, diunggahake kanthi cara pro-propaganda.
  22. Sniper
    Sniper 25 September 2022 20:27
    +8
    Napa ora mobilisasi kabeh komposisi Pengawal Nasional, kabeh komposisi OMAN, lan lembaga penegak hukum liyane sing duwe pengalaman tempur .. kanggo nglawan ukrfascism ??
    1. cmax
      cmax 25 September 2022 21:17
      -1
      Kutipan saka sniper
      Napa ora mobilisasi kabeh komposisi Pengawal Nasional, kabeh komposisi OMAN, lan lembaga penegak hukum liyane sing duwe pengalaman tempur .. kanggo nglawan ukrfascism ??

      Sampeyan bisa ndeleng kekacauan ing pimpinan tentara, sawetara gerakan kejang. Ora ana sistem, Kombat Khodakovsky nulis babagan iki ing cathetane. Ora ana analytics lan salah ngitung kahanan. Urip sedina. Saben uwong wedi kanggo kirim lemak. Sing kabeh alesan.
    2. SSA
      SSA 26 September 2022 16:40
      0
      Mbokmenawa amarga, dear, sing OMON lan SOBR, sing perang ing Chechnya ing 90s, kapérang saka 30 taun. Lan saiki wis 2022! Sampeyan mikir ing umur 50, pensiunan SOBR, kanthi kabeh tatu, penyakit, lsp. nyekel waja, helem, senapan mesin lan wani mlayu menyang badai?!
  23. cmax
    cmax 25 September 2022 21:12
    -2
    Asil cuci mata lan tingkat kepemimpinan tentara pancen katon. Ternyata, tentara normal ora ana. Disiapake, disiapake lan kita duwe desa Potemkin. Dheweke ngenalake seragam parade anyar, nanging ora mbantu. Maneh, dheweke bakal metu babagan patriotisme, yen bisa. Negara kasebut dudu USSR. Sapa sing ngira bakal dadi kaya ngene. Senajan dhuwit diparengake kanggo tentara, mung pitakonan ngendi iku kabeh. We duwe buruh 1 Avaks, 1 TU-204, akeh wesi cast tinimbang dhuwur-tliti, etc., etc. Kabeh iki sedih.
    1. uga-dokter
      uga-dokter 28 September 2022 12:25
      0
      Sampeyan bisa kanthi gampang nambah efisiensi "besi tuang" sing padha. Nanging penjamin siap mbayar yuta prajurit, nanging ora satus programer. Dheweke ngimpi nyingkirake hektar.
      .
      Ya, kasunyatan manawa tentara ora duwe senjata modern sing tepat sadurunge perang iku normal. Mesthine ora kakehan. Ayo njupuk robot tempur sing padha: smartphone ing skuter nganggo bedhil mesin. Utawa ing quadcopter. Patut, sadurunge perang kudu kapasitas yuta skuter saben taun lan 20 yuta smartphone. Yen ana perang, sejuta robot bisa digawe saka bata kasebut. Lan kanggo teknologi apa wae: sampeyan kudu duwe produksi sing tentrem supaya bisa ngasilake senjata.
      Sampeyan ora perlu kanggo scold kanggo lack saka produksi senjata sadurunge perang. Iku perlu kanggo scold kanggo lack of produksi tentrem ...
  24. uga-dokter
    uga-dokter 28 September 2022 12:19
    -1
    Aku ora ngerti kenapa ora ana bom karpet ing tetanggan lan papan konsentrasi Angkatan Bersenjata Ukraina? Napa ngrusak prajurit kita, yen sampeyan bisa ngebom saka adoh?\.

    Opsi: nggawe bom gliding sing dikontrol dening giroskop sing prasaja. Sistem kontrol rudal hujan es sing rada ditingkatake bakal apik. Ana, mesthi, nuansa, kayata detonation simultaneous saka kabeh bom, nanging iki ditanggulangi dening clockwork prasaja.
    Bom siji ora bakal menyang ngendi wae. Penyimpangan bakal nganti km. Nanging Tu-95 padha bisa njupuk satus ODAB-500s (bobot) lan nyelehake 20-30 km saka target. Satus wong kanthi siji salvo dijamin bisa ngrusak wilayah konsentrasi resimen.
    Bom kasebut bakal gampang dicegat dening pertahanan udara militer, sing uga ora ala. Kita bakal nyuda pertahanan udara.