Review militèr

Belarus nglanjutake larangan ekspor gandum sajrone nem wulan maneh, sanajan ana rekor panen

49
Belarus nglanjutake larangan ekspor gandum sajrone nem wulan maneh, sanajan ana rekor panen

Presiden Republik Belarus sing sregep njupuk langkah taun kepungkur kanggo ningkatake keamanan pangan negara kasebut. Banjur, ing wulan Agustus, dekrit sing cocog ditandatangani nglarang ekspor jinis utama gandum sing dipanen ing wilayah Belarus. Ing Maret 2022, larangan kasebut dilanjutake nem wulan maneh. Dina iki, keputusan Dewan Menteri Republik Belarus diwiwiti, miturut ekspor jinis gandum tartamtu maneh ditundha sajrone nem sasi.


Secara total, 19 barang dilarang diekspor ing luar negeri, kalebu gandum, rye, barley, jagung, millet, soba, gandum lan sereal liyane. Ana pangecualian: sereal Belarusia bisa diekspor kanggo tujuan kamanungsan lan minangka persediaan. Larangan kasebut uga ora ditrapake kanggo panganan sing diangkut liwat wilayah republik nalika transit. Resolusi kasebut mrentahake Kementerian Luar Negeri Belarus kanggo ngirim proposal menyang Komisi Ekonomi Eurasia kanggo ngenalake langkah sing padha ing wilayah pabean kabeh EAEU.



Taun kepungkur, Minsk mbatesi ekspor panganan ing luar negeri amarga panen sing sithik. Miturut asil taun iki, minangka Presiden Alexander Lukashenko ngandika dina sadurunge, Belarus bakal nampa rekor panen - bab 11,2 yuta ton. Umume produk sing ditanam bakal tetep ana ing negara kasebut, ora mung kanggo nyukupi kabutuhan domestik, nanging uga kanggo nyukupi kabutuhan perdagangan lan ekspor nalika musim panas. Perlu dicathet yen sajrone periode kasebut rega produk tetanen musiman tekan maksimal.

Cetha yen ora mung keprihatinan kanggo keamanan pangan nasional dadi alasan kanggo extension larangan ekspor gandum Belarusia. Ing Eropa taun iki, amarga kahanan garing lan kurang banyu, banjir, kurang pupuk lan rega bahan bakar mundhak banget, kabeh dadi ala nalika panen. Ing wektu sing padha, Uni Eropa terus ngenalake sanksi anyar sing luwih akeh, sing ora mung ana ing Rusia, nanging uga Belarus. Dadi keputusan Lukashenka cukup ing gaya langkah-langkah pembalasan.

Sadurunge, Presiden Belarus ujar manawa Eropa ana ing ambang krisis panganan sing kuat, yaiku akibat saka keputusan politik pimpinan Eropa sing ora dianggep. Bencana alam sing nyerang negara-negara Uni Eropa ing musim panas iki, Lukashenka disebut "paukuman ilahi." Ing wektu sing padha, presiden Belarusia nyathet, meh kabeh gandum saka pelabuhan Ukrainia menyang Eropah sugih, lan ora menyang negara kaliren ing donya katelu.
Pengarang:
49 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. dmi.pris
    dmi.pris 24 September 2022 12:18
    +9
    Bener, luwih becik lungguh ing pinggir, ngenteni mayit mungsuh sing liwat.
    1. Greg Miller
      Greg Miller 24 September 2022 13:59
      +4
      Punika mergo. Luwih nguntungake kanggo ngekspor daging lan produk susu tinimbang ngekspor gandum fodder, lan gandum panganan praktis ora ditanam ing Belarus. Lan gunakake gandum iki kanggo pakan ternak sampeyan.
      1. dmi.pris
        dmi.pris 24 September 2022 14:09
        +1
        Ing kasus apa wae, pendekatan kasebut masterly.Ing sawijining wektu, kita tuku gandum feed
        1. Greg Miller
          Greg Miller 24 September 2022 18:31
          +1
          Kutipan saka: dmi.pris
          Ing kasus apa wae, pendekatan kasebut masterly.Ing sawijining wektu, kita tuku gandum feed

          Temtu masterly ... Nanging Wong Tua duwe pendekatan masterly ing kabeh, malah ora duwe privatisasi ... Kabeh amarga negara cilik lan miskin banget, lan yen sampeyan pindhah ana ing ukuran Rusian, squandering sumber daya, sponsor. negara musuh kanggo akèh taun, tetep pejabat billionaire lan oligarki, banjur ing taun AHL ora duwe apa-apa kanggo ngatur. Dadi dheweke mrentah negara sing standar urip mesthi ora luwih murah tinimbang ing Rusia sing akeh lan sugih.
      2. Hitriy Zhuk
        Hitriy Zhuk 26 September 2022 11:14
        +1
        Iku wis mesthi wis lan.
        Produk apa wae, luwih akeh tenaga kerja sing nandur modal, luwih larang regane (plus ana nilai sing didhelikake ing wangun proyek, pajak, pembangunan infrastruktur).

        Iku kaya lenga / gas.
        Sampeyan bisa nyopir mentah, utawa sampeyan bisa nggawe plastik, serat sintetis, kabeh jinis bahan kimia.
        Dheweke menehi bahan mentah sajrone pirang-pirang dekade, nanging dheweke duwe proyek lan bathi ing EU (kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan "ekonom").
  2. gratis
    gratis 24 September 2022 12:19
    + 11
    Wong tuwa mutusake kanggo nggawe dhuwit, terus maneh, lan ing mangsa ngarep, nalika prices soar, ngedol, aku ora pikiran, iku hak wong.
    1. SKVichyakow
      SKVichyakow 24 September 2022 12:24
      -22
      Kanggo sapa perang, paceklik, lan Lukashenko panggang babagan keuntungan super. Banjur sampeyan kudu nahan adol kabeh, amarga rega mung mundhak kanthi wektu.
      1. SaLaR
        SaLaR 24 September 2022 12:36
        +9
        Ya .. Enteni, dheweke bakal mbagekke Gevrope sing keluwen. Sapa wae sing nyebabake paceklik, pratelan kasebut ... Sampeyan bisa ngedol properti sampeyan, lan ngirim dhuwit menyang dana liberal sing keluwen ..
        1. Panemu 55
          Panemu 55 24 September 2022 12:49
          + 12
          Ya, aja keluwen Eropa, apa sing sampeyan omongake?
          Ya rega wis mundhak, nanging ora ana masalah keluwen. Toko wis kebak, kabeh barang, kaya sadurunge cukup.
          Mung wong Tua duwe 2 tujuan, kanggo nyukupi negarane, lan entuk dhuwit nalika luwih larang.
          Lan dheweke nindakake perkara sing bener.
          1. sabakina
            sabakina 24 September 2022 13:11
            -2
            Kutipan: Blacksmith 55
            Ya, aja keluwen Eropa, apa sing sampeyan omongake?
            Ya rega wis mundhak, nanging ora ana masalah keluwen. Toko-toko wis kebak.

            Apa sampeyan menowo Hamlet lan sampeyan tanggi karo Macbeths?
            Pangeran tiwas dina Jumuah kepungkur, lan Macbeth ora nampa sapa-sapa.
            Dheweke ana ing sawetara masalah.
            Iku mung wiwitan ...
            Apa sampeyan menyang foresight?
            Ora Ana
            Aku mung ngliwati kabeh iki ing sekolah.
            1. Panemu 55
              Panemu 55 24 September 2022 13:27
              +1
              sabakina, sampeyan ngomong apa?
              Aku wis manggon kene kanggo dangu, lan, nuwun, aku mbokmenawa luwih ngerti kahanan.
              Omong kosong apa wae sing durung ana ing Internet.
          2. SaLaR
            SaLaR 24 September 2022 15:59
            0
            Kutipan: Blacksmith 55
            Ya, aja keluwen Eropa, apa sing sampeyan omongake?
            Ya rega wis mundhak, nanging ora ana masalah keluwen. Toko wis kebak, kabeh barang, kaya sadurunge cukup.
            Mung wong Tua duwe 2 tujuan, kanggo nyukupi negarane, lan entuk dhuwit nalika luwih larang.
            Lan dheweke nindakake perkara sing bener.

            Dadi, sampeyan ndeleng wong liberal nangis ana keluwen ing endi wae, lan Wong Tua ora pengin menehi panganan gratis.
            1. Hitriy Zhuk
              Hitriy Zhuk 26 September 2022 11:09
              0
              Kutipan saka SaLaR
              liberal nangis yen keluwen ana ing endi wae

              Lan padha ngupayakake "tumindak apik" kanthi biaya wong liya (uga, kaya gandum kasebut nalika 1-2 tongkang kabeh berlayar menyang Afrika, liyane yaiku EU / NATO).
              Liberal isih dadi sprei NATO.
        2. Panemu 55
          Panemu 55 24 September 2022 12:51
          0
          Nuwun sewu lepat, komputer iki mikir luwih pinter tinimbang aku.
          Sampeyan kudu terus-terusan ngawasi.
          1. yuriy55
            yuriy55 24 September 2022 13:07
            0
            Kutipan: Blacksmith 55
            Nuwun sewu lepat, komputer iki mikir luwih pinter tinimbang aku.
            Sampeyan kudu terus-terusan ngawasi.

            Lan aku rumangsa duwe buggy komputer ... Nganti saiki, mung ing "Shift" ...
        3. Lara Croft
          Lara Croft 24 September 2022 12:55
          0
          Kutipan saka SaLaR
          Sampeyan bisa ngedol properti sampeyan lan ngirim dhuwit menyang dana para liberal sing keluwen.

          ana akeh banget liberal, sawetara blok omah kudu didol ing kana, supaya cukup kanggo saben kulawarga tas "kirieshki" ....
      2. Smoke_in_smoke
        Smoke_in_smoke 24 September 2022 13:14
        +4
        Kutipan: SKVichyakow
        Kanggo sapa perang, paceklik, lan Lukashenko panggang babagan keuntungan super. Banjur sampeyan kudu nahan adol kabeh, amarga rega mung mundhak kanthi wektu.

        Wong Tuwa ngurusi bangsane, negarane, yaiku nindakake fungsine.
        Kabeh wong bakal nindakake!
      3. Dhokter lawas
        Dhokter lawas 24 September 2022 14:49
        +2
        "... dheweke peduli babagan bathi super." Ayo digawa menyang tingkat kluwarga. Sampeyan pengin ngedol sawetara barang sampeyan, kayata mobil. Sampeyan ngerti yen siji panuku nawakake, kanthi syarat, 1000 rubel. Lan panuku liyane nawakake 1100 rubel. Sapa sing bakal sampeyan adol? Utawa apa sampeyan mikir yen kabeh kepala negara kudu altruists tanpa pamrih?
        1. SKVichyakow
          SKVichyakow 24 September 2022 15:16
          -3
          Quote: Dokter lawas
          Utawa apa sampeyan mikir yen kabeh kepala negara kudu altruists tanpa pamrih?

          Lukashenka sing altruis? Saka kiriman sampeyan wis jelas yen dheweke pancen tukang ngobong.
          1. Dhokter lawas
            Dhokter lawas 24 September 2022 15:33
            0
            Ing kasus iki, bakul produk sembarang uga huckster. Sampeyan menyang toko, tuku, ngomong, ham. Dadi, apa sampeyan bakal ngedol daging babi kanthi rega, umpamane, daging sing digunakake kanggo produksi? Utawa bakul produk apa wae kudu ngedol eksklusif kanthi biaya? Aku mirsani. Saiki laras lenga, sing digawe bensin, regane 86,7 dolar = 55 sen saben 1 liter. Lan bensin ing AS biaya 2 kaping luwih. Apa panuku bensin njaluk adol bensin kanggo biaya minyak? Miturut cara, huckster minangka panuku barang sing dicolong ing jargon pidana. Oalah, sampeyan ora mangsuli pitakonku. Apa sing bakal sampeyan lakoni yen siji panuku siap mbayar 1000 rubel kanggo barang sing sampeyan adol, sing liyane siap mbayar 1100. Sapa sing bakal sampeyan adol?
            1. SKVichyakow
              SKVichyakow 24 September 2022 16:55
              -2
              Quote: Dokter lawas
              Ing kasus iki, bakul produk sembarang uga huckster

              Bakul ing toko adol kanthi rega sing wis ditemtokake, ora ndhelikake utawa nahan barang kasebut, kanthi nunggu regane mundhak, ora kaya tumindake Lukashenka.
              1. Dhokter lawas
                Dhokter lawas 24 September 2022 18:51
                +1
                Bakul iku karyawan. Lan dheweke ora nemtokake rega. Lan pemilik toko, jaringan dagang. Kang bisa lan nyekel barang, tk. prices samesthine kanggo munggah. Ora ana sing bakal dagang rugi utawa tanpa bathi. Nanging banjur sampeyan teka ing toko lan nuntut kanggo ngedol barang ora kanggo 10 rubles, nanging kanggo 8. Amarga sampeyan mikir 10 rubles rega dhuwur banget. Lan nalika ditolak, sampeyan nesu lan nelpon bakul, administrator, hucksters.
      4. VictorVR
        VictorVR 26 September 2022 05:21
        +1
        Ora ana pribadi mung bisnis.

        Apa sing diarani borjuis?
        Ayo padha nampa duwit receh padha saka negara-perusahaan.
    2. Navodlom
      Navodlom 24 September 2022 12:33
      +3
      Kapisan yaiku hemat.
      Kapindho yaiku ngirit kanggo apa sing disimpen.
      Ingkang kaping tiga inggih menika hemat kangge tiyang ingkang irit. (karo)
      1. SKVichyakow
        SKVichyakow 24 September 2022 13:14
        -9
        Iki ora maneh thrift, nanging stinginess, manilovism.
        1. Navodlom
          Navodlom 24 September 2022 13:37
          0
          Kutipan: SKVichyakow
          Iki ora maneh thrift, nanging stinginess, manilovism.

          Iki minangka klasik Soviet.
          Nyimpen ora ateges dilebokake ing jar.
          Lan, mesthi, ora tanpa nuduhake banyolan.

          Mesthi sampeyan ora ateges Manilov, nanging Plyushkin nglirik
          1. SKVichyakow
            SKVichyakow 24 September 2022 15:20
            0
            Kutipan: Navodlom
            Mesthi sampeyan ora ateges Manilov, nanging Plyushkin

            Sampeyan bener, Plyushkina.
      2. ALARI
        ALARI 25 September 2022 13:56
        0
        Tembung-tembung saka swindler saka film Soviet.
        1. Navodlom
          Navodlom 25 September 2022 16:30
          -1
          Kutipan saka ALARI
          Tembung-tembung saka swindler saka film Soviet.

          Bener, klasik Soviet dudu karakter sing paling teladan, antara liya.
          Panikovsky, Ostap Benders, ruchniks, bata.
    3. 41 KAB
      41 KAB 24 September 2022 13:33
      +4
      Quote: gratis
      Wong tuwa mutusake kanggo nggawe dhuwit, terus maneh, lan ing mangsa ngarep, nalika prices soar, ngedol, aku ora pikiran, iku hak wong.

      Wong tuwa tumindak wicaksana, ngurus negarane
  3. Nelayan
    Nelayan 24 September 2022 12:19
    +7
    Wong Tua ngrasa penghasilan gedhe sing bakal teka ing defisit! Lan kita uga kudu ngontrol ekspor luwih strictly, pisanan kanggo Feed negara, lan banjur melu ing perdagangan ing pasar manca!
  4. gansales
    gansales 24 September 2022 12:21
    -1
    Secara total, 19 barang dilarang diekspor ing luar negeri, kalebu gandum, rye, barley, jagung, millet, soba, gandum lan sereal liyane. Ana pangecualian: sereal Belarusia bisa diekspor kanggo tujuan kamanungsan

    Lan ing Rusia, rekor panen (150 yuta ton) !!! Mung negara loropaken kanggo ngekspor langsung.
    Cukup wis kanggo Feed Anglo-Saxon ing mirah EVERYTHING wis kesel!
  5. Dhokter lawas
    Dhokter lawas 24 September 2022 12:35
    +4
    Aku ora weruh sing salah. Ing negara apa wae, tugas pimpinan puncak yaiku ngurus kesejahteraan negarane, warga negara iki. Inggih, yen ing mangsa ngarep bakal bisa kanthi nyekel produk apa wae nganti rega munggah ... "Tangan pasar sing ora katon" - Adam Smith. "Kapitalisme!" - Kapten Milisi Ivan Danko.
    1. -Paulus-
      -Paulus- 24 September 2022 12:41
      +4
      Ing negara apa wae, tugas pimpinan puncak yaiku ngurus kesejahteraan negarane, warga negara iki.

      Ing sembarang lumrah negara ... Amarga, looking ing tumindak politisi Western, sampeyan wiwit mangu-mangu tumindak kanggo keuntungan saka warga dhewe.
      1. Dhokter lawas
        Dhokter lawas 24 September 2022 14:45
        -1
        Dadi ya. Aku sing gething saka Rusia wis rampung mateni kesempatan kanggo tokoh-tokoh iki nggunakake otak kanggo maksud sing dimaksudaké.
  6. Vadim Topal-Pasha
    Vadim Topal-Pasha 24 September 2022 12:54
    +8
    Kutipan: SKVichyakow
    Kanggo sapa perang, paceklik, lan Lukashenko panggang babagan keuntungan super. Banjur sampeyan kudu nahan adol kabeh, amarga rega mung mundhak kanthi wektu.

    Nah, liyane meneng meri ... Pitakonan apa? Apa sing bisa dadi tuntutan marang Lukashenka? West rotted wong, nyoba kanggo nggulingaké. Lan dheweke ora nindakake apa-apa marang Kulon kanggo nanggepi. Kalebu -lan ora sijine grub.
    Nduweni hak kanggo. Lan liyane Jahwéh, uga rampung!
  7. Roman Efremov
    Roman Efremov 24 September 2022 13:05
    +3
    Lan kita ngewangi kanggo ngekspor gandum Ukrainia - lan durung kita kudu Feed populasi wilayah mardika (kang, Gusti Allah ngalang-alangi, bakal ana liyane lan liyane)!!!
    1. alexey alekseev_2
      alexey alekseev_2 24 September 2022 13:45
      -3
      Inggih, Mungkin iku dudu gandum Ukrainia, kepemilikan Western tuku ing Bud .. Ayo padha njupuk metu, kita ora perlu wong liya.
  8. yuriy55
    yuriy55 24 September 2022 13:16
    +1
    Presiden Republik Belarus sing sregep njupuk langkah taun kepungkur kanggo ningkatake keamanan pangan negara kasebut.

    Nanging panyuwun kita mutusake:
    Nganti 58 yuta ton bisa diekspor gandum ing taun tetanèn saiki (diétung wiwit 1 Juli).

    Wiwitane, 30 yuta ton direncanakake ... Saiki kita duwe panen sing sugih ...
    1. ngerti-iku-loro
      ngerti-iku-loro 24 September 2022 13:38
      0
      Masalahe, ora kaya Belarus, kita ora duwe papan kanggo nyimpen keluwihan gandum ... Nyuwun
      1. yuriy55
        yuriy55 24 September 2022 14:50
        +2
        Quote: ngerti-loro
        Masalahe, ora kaya Belarus, kita ora duwe papan kanggo nyimpen keluwihan gandum ...

        Apa supaya wong-wong mau? Dheweke kudu diolah dadi pakan majemuk lan jumlah daging lan sapi perah tambah akeh supaya ora tuku minyak sawit sing murah lan dadi produk kewan ...
        Oke, sampeyan wis mutusake kanggo ngedol gandum? Lan babagan rotasi potong? Apa karo pasangan? Utawa cukup kanggo nyelehake pupuk kimia ing lemah lan mbajak saben taun?
        Paling kamungkinan, iki minangka ultimatum saka oligarki: padha ora seneng prices ing pasar domestik, kita bakal ngedol ing luar negeri.
        Lan aku mikir kabeh wektu kanggo A.S. Pushkin wrote:
        Kepiye negara dadi sugih?
        Lan apa urip, lan apa
        Dheweke ora butuh emas
        Nalika produk prasaja wis.

        Ternyata Rusia ora butuh emas (cadangan manca), utawa produk sing prasaja, utawa ruble sing padhet lan kuwat, utawa industri ... Kita bakal tuku kabeh - bakal ana lenga lan gas sing cukup kanggo umur kita ...
        Macem-macem nistha wis nyusup menyang pimpinan lan peduli babagan keuntungane dhewe ...
        Kenging punapa usulan kenaikan upah minimum dados 25 ditolak? Apa reformasi pensiun durung dibatalake?
  9. Sergey Drozdov
    Sergey Drozdov 24 September 2022 13:25
    +3
    Inggih, Pak Tua, Balarus beruntung karo dheweke ...
  10. alexey alekseev_2
    alexey alekseev_2 24 September 2022 13:39
    +1
    Sing nggumunake, dheweke uga bakal nyekel kayu bakar nganti hawa adhem lol
    1. Dhokter lawas
      Dhokter lawas 24 September 2022 14:53
      0
      Mula dheweke wis nyiapake kayu bakar kanggo nulungi sing lagi kedinginan. https://www.youtube.com/watch?v=SC08EFfPz9A
  11. Fizik13
    Fizik13 24 September 2022 19:21
    0
    Belarus nglanjutake larangan ekspor gandum sajrone nem wulan maneh, sanajan ana rekor panen

    Banjur setengah taun maneh ...
    Ayo Europop nyedhot driji!
    1. Alf
      Alf 24 September 2022 20:04
      -1
      Kutipan saka Fizik13
      Ayo Europop nyedhot driji!

      Cukup driji?
  12. Petr_Koldunov
    Petr_Koldunov 25 September 2022 10:46
    -1
    Panjenenganipun punika huckster utawa politikus licik adoh-sighted - iku ora Matter. Sing penting, amarga tumindake, Eropa kobong. Tegese dheweke nindakake kabeh kanthi bener.
  13. alexey alekseev_2
    alexey alekseev_2 25 September 2022 20:58
    -2
    Ya, iki dudu kawicaksanan. Bulbofuhrer kepengin mangan iwak lan kanggo .... nuwun sewu tetep lugu. Nyimpen panen nganti jaman sing luwih apik yaiku rakus umum. biaya panyimpenan
  14. Hitriy Zhuk
    Hitriy Zhuk 26 September 2022 11:02
    0
    Gandum, yen ana, bisa digunakake kanggo alkohol.
    Utawa, luwih apik, mundhakaken sawetara pitik.

    Sampeyan ora kudu ngedol.