Review militèr

Presiden Serbia ngelingake wiwitan konflik global ing pungkasan taun. Apa sing ana ing mburi ramalan iki?

72
Presiden Serbia ngelingake wiwitan konflik global ing pungkasan taun. Apa sing ana ing mburi ramalan iki?

Donya wis mlebu jaman ora stabil liyane, sing diiringi perang, krisis politik, ekonomi lan sosial. Rasa kuwatir lan ketegangan saya tambah akeh, mula sawetara politisi Eropa wiwit ngomong babagan kahanan geopolitik sing mudhun lan kemungkinan konflik global. Utamane, Presiden Serbia Aleksandar Vučić wis nyatakake kaping pirang-pirang ing pidato umum ing minggu kepungkur yen ing rong wulan sabanjure kita kabeh bakal nyekseni konflik global. Ramalan Presiden Serbia iki bakal dibahas ing artikel iki.


"Kita bakal nyekseni konflik jagad gedhe"


"Aku ngira yen saka fase operasi militer khusus kita nyedhaki konflik militer utama. Pitakonan yaiku, ing endi watese, lan bakal kita mudhun sawise sawetara wektu, lan bisa uga sajrone sewulan utawa rong wulan, dadi konflik jagad gedhe, sing durung kedadeyan wiwit Perang Dunia II ".

- ngumumake Presiden Serbia Aleksandar Vučić ing wawancara karo RTS tanggal 20 September.

Lan wis tanggal 22 September, ngomong karo wartawan ing sela-sela Majelis Umum PBB, Vucic maneh ngonfirmasi tesis iki.

"Aku ora weruh apa-apa sing apik ing mangsa ngarep, ora ana sing apik sing kedadeyan ing donya, yen sampeyan takon apa perang bakal mandheg, perang ora bakal mandheg lan ora bakal rampung. Iku mung bakal harder, lan nalika aku marang sampeyan iki 100 kaping, sampeyan disebut kula "drama ratu" lan "edan", nanging ing pungkasan iku ternyata kabeh iki bener. Aku dipandu dening logika determinisme wesi, aku mbangun fakta, aku serius banget kanggo ngomong omong kosong. Kahanan jagad geopolitik saya mudhun lan kita bakal nyekseni konflik jagad sing gedhe lan gedhe.

Temenan, Vucic ngrujuk marang eskalasi konflik militer ing Ukraina dadi konflik militer global antarane Rusia lan Eropa lan, mungkin, karo Amerika Serikat. Ora ana interpretasi liya saka tembung-tembunge. Sepira nyata ancaman iki?

Apa konflik militer ing Ukraina bisa dadi perang donya?


Iku ketok sing operasi militèr khusus ing Ukraina wis ora musna miturut rencana kanggo dangu (sing kasedhiya kanggo nyerah cepet Kyiv lan owah-owahan saka daya ing Ukraina), lan, ing kasunyatan, wis thukul menyang lengkap-fledged. perang. Ing paralel, ana perang proksi karo Uni Eropa lan Amerika Serikat, sing nyedhiyakake dhukungan militer lan finansial kanggo Kyiv, tanpa langsung melu konflik militer.

Tentara Rusia ora bisa nguwasani kabeh Ukraina, sing lagi dipompa nganggo senjata Barat modern, lan uga ora bisa nggayuh persetujuan karo Ukraina, amarga kekuwatan Zelensky pancen adhedhasar bayonet Amerika Serikat. lan Britain, lan dheweke ora nggawe pancasan sawijining.

Amerika, sing adoh ngluwihi samodra, umume ora nggatekake masalah Eropa, lan luwih-luwih yen wong Ukrainia diowahi dadi pakan meriam kanggo nggayuh tujuan politik global. Miturut panemune, Rusia kudu ngalahake kekalahan strategis supaya "liyane bakal ora semangat" kanggo ngomong nglawan "komunitas donya" lan tatanan donya.

Kanggo alasan iki, Moskow mutusake kanggo ngunggahake saham - kanggo ngumumake mobilisasi parsial (sing ora bisa dihindari, amarga kekurangan personel akut ing ngarep), kanggo nganakake referendum ing LPR, DPR lan ing wilayah sing dibebasake Ukraina, sanajan ana nyatane operasi militer isih ditindakake ing wilayah kasebut.

Presiden Rusia Vladimir Putin kang statement sing

"Yen ana ancaman kanggo integritas wilayah negara kita, kanggo wong-wong kita, kita bakal nggunakake kabeh cara perlindungan sing kasedhiya, lan iki dudu bluff"

- ana ing konteks kamungkinan nggunakake nuklir gaman - uga minangka bagean saka tawar-menawar politik lan mundhakaken saham ing bagean Rusia. Miturut skenario apa sing bisa kedadeyan ing mangsa ngarep?

Skenario pisanan - Rusia nglebokaké wilayah Novorossiya (yaiku LPR, DPR, Kherson lan bagéan saka wilayah Zaporozhye), sawise konflik militèr sementara beku. Angkatan Bersenjata Ukraina isih bisa nyoba nyerang ing rong minggu sabanjure, dene Angkatan Bersenjata Rusia durung entuk replenishment ing bentuk cadangan, nanging wiwit pertengahan Oktober, bakal angel nindakake operasi serangan aktif kanggo alasan meteorologi, mulane, persetujuan gencatan senjata sauntara bisa rampung.

Ana panemu yen ijol-ijolan pejuang Azov lan tentara bayaran sing dihukum pati, sing ora tanpa alesan ngagetake publik patriotik (ana pitakonan - apa iki "denazification"), bisa uga dadi bagean saka perjanjian konco layar iki. beku konflik. Nanging, beku bisa uga cendhak, lan ing musim semi permusuhan bisa diterusake kanthi semangat anyar. Ing mangsa, Moskow bakal nyana ambruk kekuwatan Zelensky lan mundhake ketegangan umum ing Eropa sing disebabake dening krisis ekonomi, nanging nganti saiki ora katon yen Uni Eropa wis siyap tumindak nalisir karo kebijakan Washington, sanajan kerugian ekonomi. Lan kekuwatan Zelensky, kaya kasebut ing ndhuwur, dumunung ing bayonet Amerika Serikat lan Inggris.

Skenario kapindho - Rusia nyakup LPR, DPR lan wilayah sing dibebasake saka Ukraina, nanging ora bisa entuk persetujuan karo Kyiv lan Kulon (utamane Amerika Serikat), saéngga eskalasi nyata konflik bisa kedadeyan ing mangsa ngarep. Yen Kyiv ora mandheg nyerang wilayah Rusia, banjur Federasi Rusia ora mung bisa miwiti nyerang pembangkit listrik termal (apa sing kita deleng mung "kembang"), nanging uga nggunakake senjata nuklir taktis (TNW).

Sawetara ahli lan saluran Telegram serius ngrembug babagan panggunaan senjata nuklir taktis, utamane sawise tembung Presiden Rusia, lan malah menehi jeneng target sing diduga - situs uji coba Yavoriv lan lapangan latihan militer lan pangkalan pasokan ing Ukraina Kulon. Nanging, nggunakake senjata nuklir bakal mbukak kothak Pandora sing bakal angel ditutup.

Kaping pisanan, iki bakal dadi preseden - ora ana sing nggunakake senjata nuklir wiwit Perang Dunia II, lan yen Rusia sukses nggunakake, mula kenapa wong liya ora bisa nindakake ing mangsa ngarep? Mulane, kanggo nyegah precedents kasebut, minangka conto kanggo wong liya, umume negara ing donya beradab (kalebu China, sing, kaya kahanan Taiwan, saiki durung siap kanggo eskalasi serius karo Amerika Serikat). bakal break mati hubungan karo Rusia ing meksa saka Washington, minangka asil kang bakal sijine dheweke ing isolasi lengkap.

Kapindho, reaksi Barat babagan panggunaan senjata nuklir taktis ora jelas. Pangarep-arep yen Amerika Serikat lan Uni Eropa bakal mandheg ndhukung Ukraina, lan bakal nyerah minangka asil, bisa uga ora bisa ditindakake. Donya bisa uga ana ing ambang perang nuklir.

Skenario katelu, miturut Rusia ngatur kanggo rembugan karo AS lan Eropah, kang bakal bantuan Kyiv kanggo nganakke persetujuan karo Moscow, ing tataran iki misale jek paling kamungkinan, nanging ora bisa dibuwang metu. Secara teoritis, Kremlin nduweni kesempatan kanggo ora ngakoni referendum, contone, ing wilayah Kherson lan Zaporozhye, lan kanggo ngakoni mung ing LPR lan DPR, yen Barat nawakake soko minangka imbalan, lan nyimpulake sawetara jenis konco. -adegan persetujuan. Nanging, saiki ora ana dhasar kanggo persetujuan kasebut, ora ana landasan kanggo kompromi.

Sajarah obah ing spiral (minangka kesimpulan)


«История gerakane ing spiral, amarga ora tau mbaleni dhewe, nanging saben-saben lumebu ing phase anyar ing wangun beda saka siji sing wis phase padha saka siklus sadurungé.

- mangkono nulis filsuf Italia lan sejarawan Giambattista Vico ing karya dhasar "Foundations of a New Science of the Common Nature of Nations". Dheweke nyathet yen prabédan iki amarga sifat pangembangan sadurunge, saben-saben nggawe sing anyar.

Ing wayahe, donya wis mlebu jaman anyar kahanan kang ora tetep, asil kang, ketoke, bisa dadi reformatting politik anyar loro Eropah lan donya. Iki wis kedadeyan nalika Perang Dunia I lan II. Sayange, risiko kahanan kasebut dadi konflik global, sing diomongake dening Presiden Serbia A. Vučić, ora bisa diilangi kanthi lengkap, ana, lan terus berkembang. Konflik militer ing Ukraina saya mundhak, lan Amerika Serikat lan sekutu-sekutune, sing bener-bener ngontrol elit politik Ukraina ing mode manual, ora nuduhake tandha-tandha kesiapan kanggo kompromi, amarga padha percaya yen Rusia bisa diremuk.

Mbok menawa, wong-wong sing wis maca skenario kamungkinan kanggo pangembangan konflik, iku bakal katon sing penulis kebacut pesimis, nanging penulis mung nuding metu opsi bisa lan risiko gadhah. Apa risiko kasebut dibesar-besarkan utawa ora, mung wektu sing bakal ngerti. Ing kasus apa wae, Rusia kudu ngrampungake operasi militer ing Ukraina sanalika bisa (lan luwih becik tanpa nggunakake senjata nuklir, amarga alasan sing kasebut ing ndhuwur), amarga konflik militer saya suwe saya suwe, luwih akeh Ukraina bakal dadi militer. Kenging punapa? Iki aku Aku bakal ngutip saka artikel ing edisi Rusia Anti-Fasis, sing mangsuli pitakonan iki:

"Saiki, Demokrat wis nggawe keputusan babagan kontrak jangka panjang antarane Pentagon lan perusahaan utama kompleks industri militer AS kanggo pasokan senjata menyang Ukraina. Sawise kontrak ditandatangani, butuh sawetara wektu kanggo nransfer dhuwit menyang kontraktor militèr utama, lan banjur proses nyebarake ruang industri tambahan lan kapasitas kanggo nambah produksi peralatan militer, senjata lan amunisi bakal diwiwiti. Butuh setaun, plus utawa minus, kanggo nginstal jalur produksi lan nglatih personel. Inggih, maksimum siji lan setengah. Banjur kargo agawe bakal mili menyang Ukraina ing stream kuat.
Apa tegese iki kanggo Rusia? Siji-sijine prasaja: tundha operasi militer khusus bisa nyebabake akibat sing nyenengake kanggo Angkatan Bersenjata RF. Aku pengin ngelingake wong-wong sing duwe mamang carane Amerika Serikat nambah produksi militer nalika Perang Donya II.
Ing taun 1943, Amerika kebanjiran karo peralatan lan senjata saka sekutu. Lan iki senadyan kasunyatan sing ing wektu sing nomer akeh kapal Amérika karo kargo militèr menyang Eropah padha dicemplungke dening wedhus hiu saka kapal selam Nazi - Kriegsmarine saka Reich Katelu. Saiki pangiriman pasokan militer saka Amerika Serikat menyang Eropa pancen aman lan tanpa watesan.
Pengarang:
72 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Adrey
    Adrey 27 September 2022 16:10
    -5
    Kapten (presiden) jelas ...
    1. Sergei Averchenkov
      Sergei Averchenkov 27 September 2022 16:45
      -2
      Mesthi wae wis ketok, nanging ora salah yen ngelingake ... sing ana ing ndhuwur gunung.
  2. Reptiloid
    Reptiloid 27 September 2022 16:14
    + 12
    ... Kremlin duwe kesempatan kanggo ora ngakoni referendum ...

    Ora ana sing luwih elek tinimbang iki. Apa akibate banjur? ora ketompo sisih endi sing sampeyan deleng.
    Sing nggumunake, penulis dhewe menehi saran utawa menehi saran marang sapa.
    1. ViktorBiryukov
      27 September 2022 16:51
      + 11
      Reptilia ora menehi pitunjuk marang aku, sampeyan ora perlu kuwatir :) Aku mung ngrembug macem-macem pilihan tanpa emosi sing ora perlu. Opsi iki ora mungkin, nanging ora bisa ditolak kanthi lengkap. Dene akibate... Pira keputusan sing ora logis lan absurd sadurunge. Contone, nalika nulis artikel iki, dina iki dadi dikenal yen Dewan Federasi ora bakal nganakake rapat-rapat luar biasa kanggo ngetrapake undang-undang babagan mlebu wilayah anyar menyang Federasi Rusia lan rapat sabanjure mung bakal ditindakake tanggal 4 Oktober, sanajan sadurunge. ana informasi sing Dewan Federasi bakal ketemu 29 September. Mulane, kita bakal katon.
      1. Reptiloid
        Reptiloid 27 September 2022 18:04
        +1
        Kutipan: Viktor Biryukov
        Reptilia ora nuntun aku, aja kuwatir :) ......

        Nanging ing ngendi sampeyan bisa nemokake? hi
        Ora suwe sawise wiwitan SVO, salah sawijining ilmuwan politik (online) nganggep pilihan kompromi (antarane pilihan liyane), yaiku, pembekuan, ing panyuwunan Eropa utawa Kyiv ... Ana tembung babagan iki
        asor strategis

        Bener, pilihan karo senjata nuklir taktis ora dianggep ing kabeh.
        1. Plate
          Plate 27 September 2022 19:43
          +4
          Kutipan saka Reptilian
          Bener, pilihan karo senjata nuklir taktis ora dianggep ing kabeh.

          Mokal kanggo ndeleng. Ing sajarah, ora ana kasus panggunaan massal senjata nuklir. Nalika nimbang opsi kasebut, ora ana sing kudu dibangun nalika nggawe ramalan sosial lan politik. Kaya sing ditulis penulis kanthi bener, iki kothak Pandora. Apa sing ana ing njero, ora ana sing ngerti.
          1. Sergei Averchenkov
            Sergei Averchenkov 27 September 2022 20:16
            0
            Ana pisanan kanggo kabeh ....
            1. Sergei Averchenkov
              Sergei Averchenkov 27 September 2022 20:26
              0
              Dadi ... Aku ngetung pirang-pirang karakter sing dibutuhake kanggo gawe marem moderator, sanajan moderator bisa uga ora ana bisnis ing kene ... Nanging, aku ngitung - 30. Aku ngerti yen elipsis mung ana telung titik, nanging aku nambah. titik sadurunge nganti pesen nemu liwat. Wis 30.
      2. Sergei Averchenkov
        Sergei Averchenkov 27 September 2022 20:14
        0
        Matur nuwun kanggo analisis. Aku seneng.
      3. Zakirov Damir
        Zakirov Damir 28 September 2022 11:53
        -2
        Kutipan: Viktor Biryukov
        Reptilia ora menehi pitunjuk marang aku, sampeyan ora perlu kuwatir :) Aku mung ngrembug macem-macem pilihan tanpa emosi sing ora perlu. Opsi iki ora mungkin, nanging ora bisa ditolak kanthi lengkap.

        Aku ndhukung kanthi lengkap! Nguripake LDNR, nanging Zaporozhye lan Kherson ora - padha lelayaran lan lunga!

        Ya, amarga kita wis nimbang pilihan kasebut, kita ora bisa ngilangi kahanan sing "kelas ndhuwur ora bisa, nanging kelas ngisor ora pengin." Contone, owah-owahan paksa pimpinan politik ndhuwur Federasi Rusia, pemugaran kabeh hubungan ekonomi karo Eropa lan mlebu populasi Federasi Rusia menyang komunitas LGBT. Ora wonder padha ngomong sing kabeh teka liwat bokong kita!

        Versiku ora luwih elek tinimbang multi-varian sampeyan lan bisa dilebokake kanthi aman ing jejere topik sampeyan. Lan wong ing forum bakal milih!
      4. gratis
        gratis 28 September 2022 17:59
        0
        kumpulan hiu
        ngemas serigala luwih
    2. AAC
      AAC 27 September 2022 17:11
      -3
      Kremlin kejem. Nanging iki dibutuhake dening politik.
  3. Corsair
    Corsair 27 September 2022 16:15
    +7
    Kang menehi kritik dening undermining saka telung baris saka Nordic Streams, Eropah kiwa tanpa pilihan, mung pitakonan apa kita bakal nanggapi iki, apa iki menehi kita hak nglelebke kapal karo LNG utawa sumber daya liyane tanpa ngenali dhéwé.
  4. dhokter
    dhokter 27 September 2022 16:15
    +5
    Kapindho, reaksi Barat babagan panggunaan senjata nuklir taktis ora jelas. Pangarep-arep yen Amerika Serikat lan Uni Eropa bakal mandheg ndhukung Ukraina, lan bakal nyerah minangka asil, bisa uga ora bisa ditindakake. Donya bisa uga ana ing ambang perang nuklir.

    Pilihan sing paling mungkin yaiku transfer senjata nuklir taktis menyang Ukraina. Banjur perang nuklir "winates" nunggu kita.
    1. ViktorBiryukov
      27 September 2022 16:27
      + 10
      Bisa uga (malah kemungkinan banget) yen iki bakal kedadeyan. Sayange. Mulane aku nulis manawa nggunakake senjata nuklir taktis mbebayani banget. Lan wong-wong sing nelpon iki ora mikir babagan akibat.
  5. VlR
    VlR 27 September 2022 16:24
    + 12
    Kayane manungsa butuh getihen sing biasa lan malah ngidam. Wong luwih saka 50 kudu ngelingi apa wedi perang anyar kaya ing 70s lan 80s. Abad XX, carane kuat gerakan anti-perang.
    Perang diijini nang endi wae ing Afrika "alam bébas" utawa Asia. Nanging ora ana sing bisa mikir babagan permusuhan ing Eropa - nganti kedadeyan ing Yugoslavia, sing dadi kejutan kanggo akeh, nanging ing wektu sing padha nyuwil alangan.
    Lan saiki kahanan wis rampung metu saka whack. Kabeh wong ing Kulon padha sregep perang - ora mung politikus, nanging uga warga kutha, kanthi serius ana rembugan babagan panggunaan senjata nuklir, kayane wis ngarep-arep. Umumé, amarga kacepetan eskalasi, ramalan wong Serbia ora katon apik banget. Kahanan sing nguwatirake ing jagad iki. Nyatane, ora ana sing kasengsem ing Ukraina maneh, iki ditulis minangka kethokan, dhawuh dadi "korban suci" - lan sing paling nggumunake, akeh wong Ukrainia kanthi seneng setuju.
    1. tihonmarine
      tihonmarine 27 September 2022 17:20
      +5
      Kutipan: VLR
      Wong luwih saka 50 kudu ngelingi apa wedi perang anyar kaya ing 70s lan 80s. Abad XX, carane kuat gerakan anti-perang.

      Wong-wong ing Kulon wis dadi propagandis sajrone 30 taun, nyiapake perang, lan dheweke wis nganggep perang minangka kedadeyan umum.
      1. Reptiloid
        Reptiloid 27 September 2022 18:20
        +2
        hi Kulon wis dawa ngimpi saka karusakan saka Rusia.
        Sapa sing duwe jantung duwe jagad

        Nanging sawise kabeh, padha disebut Heartland, diduweni dening Rusia! Tegese, dheweke ora bisa mbayangake pilihan iki lan langsung ngrumusake kanthi cara sing kaya ngono minangka tanah sing ora ana wong.
        tentrem-persahabatan-gum

        Wis rampung. Bisa dideleng carane kesel, sanajan entuk manfaat saka "persahabatan" karo Rusia
  6. EFIM LUBIN
    EFIM LUBIN 27 September 2022 16:31
    +4
    Clinton pikun, nalika dheweke dadi Sekretaris Negara AS, ngaku yen bisa menang perang nuklir "winates"! Banjur panyiapan politik AS njupuk minangka edan. Aku saiki duwe luwih saka setengah saka Kongres AS pengin! 60 taun kepungkur, sajrone Krisis Karibia, Pentagon njaluk bom nuklir saka USSR - politisi ing Amerika Serikat mayoritas nglawan. Lan saiki dadi sebaliknya amarga buta huruf lan kabodhoan elit politik AS, sing didhukung dening wong bodho sing padha ing Eropa lan Donya.
    1. lubesky
      lubesky 27 September 2022 16:41
      0
      Quote: EFIM LYUBIN
      Clinton pikun, nalika dheweke dadi Sekretaris Negara AS, ngaku yen bisa menang perang nuklir "winates"! Banjur panyiapan politik AS njupuk minangka edan. Aku saiki duwe luwih saka setengah saka Kongres AS pengin! 60 taun kepungkur, sajrone Krisis Karibia, Pentagon njaluk bom nuklir saka USSR - politisi ing Amerika Serikat mayoritas nglawan. Lan saiki dadi sebaliknya amarga buta huruf lan kabodhoan elit politik AS, sing didhukung dening wong bodho sing padha ing Eropa lan Donya.

      Lan saiki Pentagon njaluk supaya ora dadi politisi pikun edan saka tengkorak lan liga ivy. Apa ironi ...
  7. Mantan prajurit
    Mantan prajurit 27 September 2022 16:35
    +3
    Federasi Rusia ora mung bisa miwiti nyerang pembangkit listrik termal (apa sing kita deleng mung "kembang"), nanging uga nggunakake senjata nuklir taktis (TNW)

    Makna khusus ing approx. TNW ora. Apa bisa ngebom target gedhe ing sisih kulon Ukraina kanthi biaya TNW, lan banjur mirsani senar pengungsi sing gemuk, pisanan menyang Timur, banjur menyang Eropa Kulon. Apa sing kudu ditindakake karo wilayah semi-infeksi sing rusak iki? Karusakan telung pipa gas ing perairan Denmark nuduhake manawa ana wong sing nekad lan ora kompromi nyurung kahanan kasebut.
    1. Ozark
      Ozark 30 September 2022 12:11
      0
      Aku percaya yen gangguan aliran nord yaiku babagan penolakan. Kaping pisanan, nolak kontrol Rusia lan penghasilan apa wae. Kapindho, nolak kamakmuran Eropa lan bakal nyopir akeh bisnis menyang Amerika. Lan Eropa bakal beku lan keluwen tanpa gas lan industri.
  8. t-12
    t-12 27 September 2022 16:40
    +6
    kita bakal nggunakake kabeh pertahanan kasedhiya, lan iki ora nggetak

    Mung "mitra" ora bisa pracaya. Kaping pirang-pirang dheweke krungu pernyataan sing ora nyenengake babagan serangan ing pusat pengambilan keputusan, babagan paukuman pati kanggo Nazi, lan liya-liyane. Nanging ora ana pukulan, Nazi dibebasake. Lan saiki "mitra" bisa mutusake manawa dheweke bisa ngubengi Moskow, ora ana sing bakal nanggepi.
    1. kamulyan1974
      kamulyan1974 28 September 2022 10:15
      +2
      Lan saiki "mitra" bisa mutusake manawa dheweke bisa ngubengi Moskow, ora ana sing bakal nanggepi.

      Aku setuju karo sampeyan. Impunitas nyebabake permissiveness. Kepemimpinan kita ngancam akeh, nanging ora nindakake apa-apa. Iki njalari partners kanggo aggravate kahanan.
    2. Matsur
      Matsur 29 September 2022 11:57
      +1
      Kutipan: t-12
      kita bakal nggunakake kabeh pertahanan kasedhiya, lan iki ora nggetak

      Mung "mitra" ora bisa pracaya. Kaping pirang-pirang dheweke krungu pernyataan sing ora nyenengake babagan serangan ing pusat pengambilan keputusan, babagan paukuman pati kanggo Nazi, lan liya-liyane. Nanging ora ana pukulan, Nazi dibebasake. Lan saiki "mitra" bisa mutusake manawa dheweke bisa ngubengi Moskow, ora ana sing bakal nanggepi.

      Pramila kula tansah nyebataken supados kirang greget ing media, nyuwun pangapunten. Ya, iku uga kedadeyan ing komentar. Aja ngomong apa sing bakal sampeyan lakoni. Lan yen sampeyan ujar, lakoni.
      Aja bengok-bengok saiki ing media manawa Eropa bakal beku - iki ora mungkin. Ora perlu ngomong yen kita bakal ngrampungake kita kanthi "tenggat wektu kasebut." Ing kene kurang tembung lan luwih akeh tumindak. Sawise sawetara tembung saka ndhuwur kita, banjur malah ngisor dadi abang.
  9. Mantan prajurit
    Mantan prajurit 27 September 2022 16:45
    +2
    Kutipan saka Arzt
    Kapindho, reaksi Barat babagan panggunaan senjata nuklir taktis ora jelas. Pangarep-arep yen Amerika Serikat lan Uni Eropa bakal mandheg ndhukung Ukraina, lan bakal nyerah minangka asil, bisa uga ora bisa ditindakake. Donya bisa uga ana ing ambang perang nuklir.

    Pilihan sing paling mungkin yaiku transfer senjata nuklir taktis menyang Ukraina. Banjur perang nuklir "winates" nunggu kita.

    Dadi dheweke pengin ing jaban rangkah, nanging aku mikir yen sawise serangan pertama ing Federasi Rusia, serangan pembalasan komprehensif ing pusat-pusat pengambilan keputusan sing nyata lan pangkalan militer mesthi bakal ditindakake. Kanggo senjata nuklir taktis ing Rusia bakal dadi sing paling utama-disarming sing Amerika Serikat wis ngimpi kanggo dangu.
    1. Matsur
      Matsur 29 September 2022 12:24
      0
      Quote: Mantan prajurit
      Kutipan saka Arzt
      Kapindho, reaksi Barat babagan panggunaan senjata nuklir taktis ora jelas. Pangarep-arep yen Amerika Serikat lan Uni Eropa bakal mandheg ndhukung Ukraina, lan bakal nyerah minangka asil, bisa uga ora bisa ditindakake. Donya bisa uga ana ing ambang perang nuklir.

      Pilihan sing paling mungkin yaiku transfer senjata nuklir taktis menyang Ukraina. Banjur perang nuklir "winates" nunggu kita.

      Dadi dheweke pengin ing jaban rangkah, nanging aku mikir yen sawise serangan pertama ing Federasi Rusia, serangan pembalasan komprehensif ing pusat-pusat pengambilan keputusan sing nyata lan pangkalan militer mesthi bakal ditindakake. Kanggo senjata nuklir taktis ing Rusia bakal dadi sing paling utama-disarming sing Amerika Serikat wis ngimpi kanggo dangu.

      Mimpin lan melucutake senjata, aku mikir, yen ora ana sekutu sing isih ana ing cedhak tapel wates Federasi Rusia. Tumindak saka Armenia, Georgia, Azerbaijan, Kazakhstan, pencet China kanggo kuku lan iku. Serangan pencegahan ing panggonan sing bisa digayuh lan akeh sistem anti-rudal lan saham nuklir Federasi Rusia bakal mandheg dadi kertu trump. Lan ora ana akeh kertu trump liyane. Nggawe, banjur ngirim menyang pasukan - iki ora cepet. Bisa lan cepet, nanging ora karo colossus kontrol saiki. Lan dheweke ora arep menyang ngendi wae. Ukraina piyambak ora bakal mungkasi prakara. Yen sampeyan gabung saiki, mengko bakal luwih elek. IMHO.
  10. Alexander 97
    Alexander 97 27 September 2022 16:47
    +5
    Kanggo nambah pasokan senjata menyang Ukraina, panggunaan senjata nuklir taktis ora perlu.
    A provokasi bisa karo senjata nuklir taktis mung perlu kanggo siji bab - introduksi pasukan NATO menyang Ukraina ...
    Ing kahanan saiki, panggunaan senjata nuklir ing pihak kita ora ana gunane, nanging "MANUS perusak" katon banget !!!
  11. svp67
    svp67 27 September 2022 16:52
    +7
    Apa konflik militer ing Ukraina bisa dadi perang donya?
    Kita nyuwek patang wilayah saka Ukraina, nyatakake wilayah kita, kanthi kabeh konsekuensi kanggo pertahanan lan perlindungan wilayah kasebut, lan ing wektu iki, bebarengan karo kita, pasukan Polandia mlebu ing wilayah wilayah kulon lan njupuk ing sangisore wilayah kasebut. nimbali, kene sampeyan duwe kahanan sing ing sembarang wayahe siap dadi prologue saka perang donya
    1. Reptiloid
      Reptiloid 27 September 2022 18:11
      +1
      Sergey hi please ngomong apa sampeyan mikir bab kasunyatan sing ana Dhiskusi (ing jaringan) --- kanggo menehi Westerners kanggo Polandia lan supaya padha kekacoan karo wong-wong mau? Ngomong, muspra padha ora nindakake iki sadurunge, ora bakal ana akeh masalah? Ing wektu sing padha, ana panemu langsung ngelawan.
      1. svp67
        svp67 27 September 2022 18:18
        +2
        Dmitry hi
        Kutipan saka Reptilian
        please ngomong apa sampeyan mikir bab kasunyatan sing ana Dhiskusi (ing jaringan) --- kanggo menehi Westerners kanggo Polandia lan supaya padha kekacoan karo wong-wong mau?

        Pitakonan angel banget. Kanthi nyerahake wilayah kasebut, kita ora bisa ngakses Transcarpathia, nanging bisa uga ana regane, amarga negara apa wae sing njupuk wilayah kulon Outskirts dhewe bakal entuk akeh masalah sajrone pirang-pirang taun.
        1. Reptiloid
          Reptiloid 27 September 2022 18:34
          +2
          Aku rumangsa, Sergey, sampeyan duwe pendapat sing mapan. hi
          Piye menurutku? Pamrentahan tsarist ora ngrampungake masalah iki, Bolshevik uga ora ngrampungake, mung mbujuk wong Kulon kanthi macem-macem dandan. Lan padha ora mutusaké. Lan dina iki piye wae bisa mutusake? Mamang gedhe.
          Zapadenschina nyebar ing saindhenging Ukraina, lan mungkin saiki wis nyusup menyang Rusia? Sawise kabeh, padha ngomong babagan "Ukraina internal."
          Tegese, aku ora nemokake jawaban dhewe.
        2. Frank Muller
          Frank Muller 28 September 2022 00:20
          0
          Lan Rusyns Transcarpathian saiki, ing kasus apa wae, ora bakal bali menyang Rusia: paling ora seperlima saka populasi wilayah iki duwe paspor Magyar lan, ing kasus iki, wong Hungaria bakal "bali" kanggo awake dhewe apa sing ilang sawise WWI, lan banjur sawise WWII. Sawise kabeh, "pionir". Kajaba iku, wis dilaporake manawa kolom kendaraan lapis baja Hungaria (sajrone latihan ing wilayah iki) ngliwati wilayah Ukrainia lan bali menyang Hongaria. Pènget? Dadi, kuwatir babagan Transcarpathia ora ana gunane - potongan potong.
          Minangka kanggo wilayah Carpathian, Polandia bakal njupuk dhewe - Ukraina ora bakal pindhah menyang ngendi wae. Lan kanthi katon, dheweke bakal lara sirah. Tingkat nyeri saka "migrain" iki bakal gumantung marang carane fleksibel kabijakan menyang Hutsul sing seneng kebebasan sing bakal ditindakake.
    2. kamulyan1974
      kamulyan1974 28 September 2022 10:18
      +2
      bebarengan karo kita, pasukan Polandia mlebu ing wilayah kulon lan njupuk wong-wong mau ing pertahanan,

      Wis ana foto-foto surat suara ing Internet nalika mlebu wilayah Lviv menyang Polandia, Polandia ngajak wargane ninggalake Rusia, apa iki yen ora persiapan kanggo ngenalake pasukan?
      1. svp67
        svp67 28 September 2022 12:25
        +2
        Kutipan: kamulyan1974
        .Apa iki, yen ora persiapan kanggo introduksi pasukan?

        Ya, kaya sing sampeyan pikirake, ora, iki beda ... ombenan
  12. Komentar wis dibusak.
  13. Simbah amatir
    Simbah amatir 27 September 2022 16:56
    +6
    Ana pilihan kaping papat. Ora mungkin, nanging:
    Rusia nambahake wilayah Novorossiya (yaiku LPR, DPR, Kherson lan bagean saka wilayah Zaporizhzhia)
    и Ora mandheg aktif. Ora golek tawaran karo Kulon, sing kalebu macem-macem opsi kanggo "nuduhake" Ukraina. Database terus tanpa nggunakake senjata nuklir taktis. (Aku kudu ngomong langsung yen kanggo kula pribadi, iki bakal dadi pilihan sing paling disenengi.). Angkatan Bersenjata Ukraina cepet utawa mengko bakal ngilangi kabeh kemungkinan kanggo nindakake permusuhan aktif, Eropa ora bisa nyedhiyakake pasokan senjata kanggo Angkatan Bersenjata Ukraina, amarga kekurangan sumber energi sing dibutuhake kanggo produksi. Umumé, aku curiga dheweke bakal ora duwe wektu kanggo klompok Zelensky. Ing kahanan iki, kita bisa rembugan sawise mardika paling saka Ukraina, lan saka posisi kekuatan. Kita setuju ora ngrampungake denazifikasi yen kabeh Avakovs, Yaroshis, Arrestovichs lan penganut Nazisme liyane ing Ukraina dipasrahake marang kita. Kanggo pengadilan. Yen Kulon setuju, sawise nampa kabeh penjahat kasebut, kita ninggalake bagean saka wilayah kasebut menyang Polandia. Ing wektu sing padha, saliyane republik saiki, kabeh pesisir Segara Ireng, kanthi akses menyang Transnistria, kudu dadi wilayah kita. Wilayah sing isih ana ing Ukraina kudu rampung demiliterisasi, nampa status negara netral, tanpa kamungkinan nyebarake formasi militer ing kana. Sampeyan bisa netepake kontrol internasional ana, nanging tanpa partisipasi negara NATO lan Amerika Serikat. Kanthi kesempatan tanpa syarat kanggo mriksa sembarang pojok wilayah iki kapan wae.
    Utopia, mesthi. Nanging aku pribadi pengin pangembangan acara kaya ngono.
    1. Beregovichok_1
      Beregovichok_1 27 September 2022 23:22
      +6
      Dadi, sayangé, ora bakal. Kaya sing kasebut ing ndhuwur, Eropa ora ana papan kanggo persetujuan. SP1 lan SP2 diunekake. Yen Ukrainians, ing printah Washington, njeblug sistem transportasi gas Ukraina, Eropah kiwa tanpa gas ing kabeh. Lan ora ana sing apik kanggo kita ing kene. Kemiskinan = nggawe dhasar sosial kanggo perang. Ing tembung liyane, sing utama yaiku ngumpulake massa sing protes, lan ngirim wong akeh menyang arah sing bener minangka masalah teknis. Kita lagi diadu karo Eropa. Kita ora bakal nggunakake senjata nuklir taktis ing Ukraina, nanging bakal digunakake ing kasus sing diwènèhaké ing doktrin - nalika kedaulatan wis kaancam bakal punah, utawa iku mokal kanggo menang karo senjata conventional. Kang, ing acara saka perang karo kabeh Eropah, kamungkinan. Mugi Gusti Allah mboten sare
      1. ada
        ada 28 September 2022 01:46
        +5
        Kutipan: Beregovichok_1
        ... Gusti Allah pareng aku salah

        Aja kliru. Aku konfirmasi.
        Kanthi asumsi cilik, cocog karo bahan informasi politik ing pertengahan 80-an, aku ora ngelingi jeneng topik kasebut kanthi tepat, nanging kanthi analogi karo mode militer modern, kayata "Tantangan lan ancaman kanggo jagad sing bakal teka. saka militèr imperialis ing wiwitan abad kaping 20 - 21" wassat Ora guyon (nerangake, mung ing kasus). Dadi ngomong sing ala babagan analis institusi negara lan Kementerian Pertahanan USSR. Ing kana, mung ing masalah produksi minyak ana sawetara sing ora akurat, defisit diprediksi wiwit taun 1995, yen memoriku bener (aku percaya, kesalahan ing metode produksi modern). Kabeh liyane diitung kanthi bener. Karusakan kabeh jinis pipa lan pangalihan aliran - dadi pungkasane nol nganti nol. Banjur aku uga dadi kasengsem ing apa jenis omong kosong "pipa produk", lan wong-wong ngeluh (cadets, wong alam bébas), kaya - pangan dadi liwat pipo. ngguyu Saiki ora ana sing ngguyu.
        Banjur, aku wani njamin sampeyan, cukup kanggo netepake arah lan lokasi kegiatan operasional, pertempuran lan latihan liyane saka Pasukan Sekutu NATO (sing akeh dituduhake ing media, dheweke seneng, uga, dheweke seneng), kanggo nggambar macem-macem panah lan garis ing peta, uga, kanggo ngrampungake gambar kita. Voila.
        Ya, aku meh lali, NATO iku Amerika Serikat, nanging Amerika Serikat dudu NATO, Amerika Serikat bakal dijauhake saka konflik regional utama ing teater operasi Eropa nganti wektu sing ora bisa ditemtokake nganti rumangsa wis wektune (iku ditulis ing bathuk), yen ora dadi ing wayahe tip pulo cilik S-AK (iki guyon).
    2. Frank Muller
      Frank Muller 28 September 2022 00:26
      +3
      : Aku uga luwih seneng skenario iki. Nanging sampeyan dhewe ngandika: Utopia! Kajaba iku, kabeh "mutnyaks" sing diatur dening pemerintah saiki ora kalebu utopia iki.
    3. stankow
      stankow 28 September 2022 10:17
      0
      Kenapa utopia? Iki persis kedadeyan ing Jerman Timur.
  14. Timofei Charuta
    Timofei Charuta 27 September 2022 17:02
    +1
    Pitakonan saka amatir kanggo sing ngerti.

    Ora bakal ana gas Rusia ing Eropa. Ayo ngomong. Amerika kaya-kaya arep mbanjiri Eropah nganggo gas cair. Salah sawijining tujuan saka kano iki. Aku maca sing nang endi wae ing Eropah malah padha mbangun (ngbangun) terminal cocog. Lha piye iki?

    Lan pembangunan ing Segara Lor - apa ana?
    Pitakonan liyane - apa gas negara kayata Inggris adoh saka Rusia lungguh? Nord Stream koyone ora ditarik ana. Denmark uga ngowahi babagan produksi gas ing Segara Lor. Dadi kabeh wong bisa miwiti mompa gas saka kono bebarengan? ora?

    Matur nuwun kanggo jawaban sing ngyakinake tanpa pinter, tanpa snot lan njerit.
  15. parusnik
    parusnik 27 September 2022 17:06
    +6
    Mung ana siji kesimpulan: sawetara wong bakal urip nganti pensiun. Distribusi maneh jagad. Nganti karusakan lengkap manungsa. Mbalik ing jaman Soviet, banjur dadi anggota Komsomol, lan saiki dadi agen asing nyanyi:

    Aku ora percaya karo janji lan ora bakal percaya ing masa depan,
    Janji kanggo pracaya ora ana gunane maneh.
    Nanging kanggo ngomong sing bener, aku mung pengin ndeleng
    Delengen apa sing bakal kelakon ing jagad iki sajrone 20 taun,
    Apa sing bakal kelakon ing jagad iki sajrone 20 taun?

    Mungkin kabeh wong bakal manggon ing siji negara gedhe,
    Ing sadhuwure bakal ana srengenge sing langgeng.
    Ing 20 taun, ora ana sing bakal ngelingi perang,
    Yen mung ana sing bakal kelakon ing 20 taun,
    Yen ana kedadeyan ing 20 taun.

    Rong puluh taun iku wektu sing dawa, lan ing 20 taun sampeyan bakal ngerti
    Apa pepeteng lan apa padhang.

    Ing 20 taun, wong bakal lali apa goroh,
    Yen mung ana sing bakal kelakon ing 20 taun,
    Yen ana kedadeyan ing 20 taun.

    Aku bakal menehi kabeh ing donya lan njaluk siji bab,
    Dadi mung ana sing bakal ana karo kita sajrone 20 taun,
    Kanggo duwe soko ing 20 taun.
    Ora kasil...
    1. ViktorBiryukov
      27 September 2022 17:39
      +7
      Perang ora nate diwiwiti kanthi tujuan ngrusak manungsa - ora ana sing pengin. Perang asring diwiwiti amarga sing kuwat pengin dadi luwih kuwat. Iki ora tansah bisa metu, kadhangkala kuwat pungkasanipun weakened, lan temen beda dadi menang.

      Ing sawijining wektu, pimpinan Gallic Brenn, nalika ditakoni dening wong-wong Romawi, kanthi hak apa wong-wong Gaul njupuk tanah saka sing duwe hak, mangsuli: "Kita nggawa hak kita ing mburi pedhang kita. Kabeh donya belongs kanggo kuwat! Dadi, politik tansah dipandu dening hak sing kuwat. Ing kabeh wektu.
      1. parusnik
        parusnik 27 September 2022 18:08
        +7
        Ing sawijining wektu, wong Gaul ora duwe senjata nuklir.
        Ing sawijining wektu, kira-kira 110 taun kepungkur, dheweke nulis ing pers donya yen perang donya ora bisa ditindakake, amarga kabeh sing ana ing jagad iki raket banget nganti ora ana gunane kanggo ngeculake perang donya lan sentimen pasifis kuwat. perang diwiwiti, lan dipungkasi kanthi gencatan senjata 20 taun. Iku bakal mungkasi kabeh sing bakal dicritakake para putu sing slamet babagan karpet pesawat, naga mabur sing njeblug geni, babagan giring sing nyopir dhewe, apel ajaib ing piring, lungguh ing pinggir. geni ing guwa.. eseman
        1. Simbah amatir
          Simbah amatir 28 September 2022 04:59
          +1
          Ing sawijining wektu, wong Gaul ora duwe senjata nuklir
          Dadi dheweke ora butuh, dheweke duwe Asterix lan Obelix tinimbang senjata nuklir. ngguyu
        2. kamulyan1974
          kamulyan1974 28 September 2022 10:24
          +1
          110 taun kepungkur, dheweke nulis ing pers donya yen perang donya ora mungkin, amarga kabeh sing ana ing jagad iki raket banget,

          padha uga ngandika sing karo panemuan bedhil mesin, perang iku mokal. Banjur dheweke ujar manawa penerbangan bakal ngebom kabeh lan perang darat ora ana gunane. Banjur padha ngomong yen senjata nuklir ndadekake perang ora mungkin.
          Nanging akeh sing wis mangu-mangu.
      2. Simbah amatir
        Simbah amatir 28 September 2022 04:57
        +2
        Perang mesthi diwiwiti lan diwiwiti kanthi tujuan sing luwih gampang. Kanggo tujuan bathi. Apa sebabe tentara salib nitih tur? Rob. Kabeh iki "bakal mbebasake padalemane Gusti" mung alesan. Lan wong-wong Gaul njupuk tanah saka sing duwe ora mung kaya ngono, nanging kanggo entuk bathi saka tanah kasebut. nglirik
  16. Nikolay Malyugin
    Nikolay Malyugin 27 September 2022 17:17
    -1
    Sampeyan bisa ngomong babagan perang nuklir. Nanging sawetara wong sing psikologis siap miwiti lan mencet tombol nuklir. Nanging apa bab iman Kristen, kang nang endi wae ing ngarep. Utawa wis malih dadi lamis? Miturut agama, Gusti Allah nyiptakake urip ing Bumi, lan dheweke kudu mutusake kapan arep nglampahi Dina Pengadilan. Banjur makhluk kadonyan mutusake kanggo ngurus iki. Lan aku yakin bakal padha nguwuh-uwuh, "Astane Gusti Allah nunggil karo kita."
    1. MVG
      MVG 28 September 2022 18:46
      +1
      "Nanging sawetara wong sing psikologis siap kanggo miwiti lan mencet tombol nuklir." - Lan nalika elf nindakake apa-apa nganggo tangane dhewe? Dheweke bakal menehi bali menyang Sumerians, lan sing ana ing kokain edhan isih bakal bisa mencet.
      Inggih, para elf bakal tantrum ing media sing paling "bener" yen iki Rusia. Lan kabeh padha putih, kaya biasane. Lan kene kita bakal jancok saben liyane lan luwih.
      Ora perlu ngomong bab Gusti Allah muspra. Dheweke ora duwe tangan kajaba kita.
  17. Mantan prajurit
    Mantan prajurit 27 September 2022 17:19
    +3
    Kutipan: Timofey Charuta
    Pitakonan saka amatir kanggo sing ngerti.

    Ora bakal ana gas Rusia ing Eropa. Ayo ngomong. Amerika kaya-kaya arep mbanjiri Eropah nganggo gas cair. Salah sawijining tujuan saka kano iki. Aku maca sing nang endi wae ing Eropah malah padha mbangun (ngbangun) terminal cocog. Lha piye iki?

    Lan pembangunan ing Segara Lor - apa ana?
    Pitakonan liyane - apa gas negara kayata Inggris adoh saka Rusia lungguh? Nord Stream koyone ora ditarik ana. Denmark uga ngowahi babagan produksi gas ing Segara Lor. Dadi kabeh wong bisa miwiti mompa gas saka kono bebarengan? ora?

    Matur nuwun kanggo jawaban sing ngyakinake tanpa pinter, tanpa snot lan njerit.
    [tengah]

    1. Terminal wis dibangun, padha bisa nampa volume gedhe, nanging sawetara wong nggawa menyang Eropah. Kontrak kanggo pangiriman menyang panggonan liya wis ditandatangani. Perlu sawetara taun kanggo ngembangake produksi lan nyebarake aliran.
    2. Ing Segara Lor, produksi mudhun. Wong Norwegia lan Skotlandia ora pengin menehi panganan marang Eropa, yen ora, dheweke kudu keluwen.
    3. Inggris gas saka Segara Lor.
    Katon kaya ireng.
    1. Timofei Charuta
      Timofei Charuta 27 September 2022 17:46
      +1
      Matur nuwun maneh kanggo balesan sampeyan. Sedhela lan cetha. Semono uga sing dakkira dhewe.
  18. Mauritius
    Mauritius 27 September 2022 18:02
    0
    Ing taun 1943, Amerika kebanjiran karo peralatan lan senjata saka sekutu.
    belay Apa sampeyan pengin ngelem? Tank WWII sing paling gedhe? Lan pesawat? E-34 lan IL-2. Kepiye carane sampeyan bisa ngatasi perkara sing apik? wong bodho
  19. Mantan prajurit
    Mantan prajurit 27 September 2022 18:33
    +1
    Kutipan saka Mauritius
    Ing taun 1943, Amerika kebanjiran karo peralatan lan senjata saka sekutu.
    belay Apa sampeyan pengin ngelem? Tank WWII sing paling gedhe? Lan pesawat? E-34 lan IL-2. Kepiye carane sampeyan bisa ngatasi perkara sing apik? wong bodho

    Perlengkapan sing paling penting kanggo kita yaiku: godhok, bubuk endhog, piring waja, bubuk mesiu lan truk.
    1. Grim Reaper
      Grim Reaper 27 September 2022 20:09
      -1
      Quote: Mantan prajurit
      Kutipan saka Mauritius
      Ing taun 1943, Amerika kebanjiran karo peralatan lan senjata saka sekutu.
      belay Apa sampeyan pengin ngelem? Tank WWII sing paling gedhe? Lan pesawat? E-34 lan IL-2. Kepiye carane sampeyan bisa ngatasi perkara sing apik? wong bodho

      Perlengkapan sing paling penting kanggo kita yaiku: godhok, bubuk endhog, piring waja, bubuk mesiu lan truk.

      Uga penisilin. Kanggo emas, kanthi cara. Dheweke ora ngedol rahasia produksi
  20. Ivan2022
    Ivan2022 27 September 2022 18:52
    -1
    Quote: Mantan prajurit

    Perlengkapan sing paling penting kanggo kita yaiku: godhok, bubuk endhog, piring waja, bubuk mesiu lan truk.
    Apa sampeyan prajurit WWII?
  21. Vladimir M
    Vladimir M 27 September 2022 19:31
    +3
    Aku ora ngerti apa sing diomongake saben wong babagan senjata nuklir taktis? Kaping pisanan, kanggo nggunakake senjata nuklir, sampeyan kudu duwe endhog, lan diwenehi kasunyatan manawa kita terus-terusan nransfer "garis abang" - iki meh ora bisa ditindakake saka Rusia. Kapindho, ing ngendi senjata nuklir bisa digunakake ing Ukraina? ngendi lan apa gol ing Ukraina bisa kanggo senjata nuklir? Senjata nuklir taktis nglawan kubu perusahaan utawa area pertahanan batalion. Nggunakake senjata nuklir ing Ukraina kaya nggunakake senjata nuklir kanggo sampeyan dhewe. Nanging Anglo-Saxon bisa gampang ngatur provokasi ing pembangkit listrik tenaga nuklir.
  22. zenion
    zenion 27 September 2022 19:34
    +1
    Kelingan banget karo wong sing munggah wit, nanging ora bisa mudhun. Nanging kanggo kasus kaya mengkono, ana Khoja Nasretdin, sing teka kanggo ngluwari. Mung dheweke sing ngerti carane njupuk wong metu saka wit. Teka lan njupuk tanggung jawab. Nggawa tali. Uncalan tali munggah. Dasi tali ing dhadha ing sangisore lengen. Dadi, wong lima njupuk tali. Sanalika aku paring dhawuh, narik kanthi kuat. Narik. Wong iku ditarik, tiba lan tiwas. Khoja ngandika aneh, nanging aku weruh carane wong ditarik metu saka sumur kanthi cara iki. Apa sing kedadeyan ing Ukraina dudu cara kanggo narik metu saka sumur. Iki minangka cara wong dicopot saka wit, ing ngendi dheweke menek, nanging ora bisa mudhun. Mbok menawa luwih becik negor wit, utawa njeblug. Lan nggunakake senjata nuklir iku cara sing padha kanggo njaluk lan nyekel Moscow ing telung sasi, utawa kanggo mbebasake Ukraina saka Ukraina ing rong minggu. Yaiku janji marang wong-wong, yen ing sepuluh taun kabeh wong bakal urip kanthi cara sing luwih apik, kaya nalika ora ana urip lan bakal kaya makhluk sing nyusup saka banyu menyang darat.
  23. Mantan prajurit
    Mantan prajurit 27 September 2022 20:01
    +1
    Kutipan: ivan2022
    Quote: Mantan prajurit

    Perlengkapan sing paling penting kanggo kita yaiku: godhok, bubuk endhog, piring waja, bubuk mesiu lan truk.
    Apa sampeyan prajurit WWII?

    Lan apa sampeyan mikir?
    Wong tuwaku keluwen nalika perang. Padha marang. Simbah kandha marang ibuku babagan panganan sing ora apik ing ngarep. Ing mangsa 42-43, sikilku ilang. Aku ngrungokke critane tangga-tanggane prajurit garis ngarep liwat pager wong urip. Ana akeh liyane ing 60s. Bapak-bapak saka kanca-kanca 2 sing paling cedhak yaiku prajurit garis ngarep. Bapakku ora duwe wektu kanggo perang. Dheweke kerja ing pabrik militer wiwit umur 13 taun. Paling asring dheweke ngelingi keluwen, malnutrisi. Aku ora bakal medeni sampeyan karo persentasi saka pangiriman piring waja, mesiu lan kendaraan, maca laporan Soviet. Fantasi sembarang daging sapi Corned 80s-90s, etc., Aja maca. Aja mbuwang wektu.
  24. Mantan prajurit
    Mantan prajurit 27 September 2022 20:24
    +1
    Kutipan: Vladimir M
    ngendi senjata nuklir bisa digunakake ing Ukraina? ngendi lan apa gol ing Ukraina bisa kanggo senjata nuklir?

    Aku nglawan, nanging jembatan, simpul sepur bisa dibongkar nganti suwe.
  25. Mantan prajurit
    Mantan prajurit 27 September 2022 20:32
    +4
    Quote: Grim Reaper
    Uga penisilin.

    Aku ora bisa ngomong apa-apa bab penisilin, nanging aku wis krungu bab nggunakake nyebar streptocide kanggo perawatan saka wounds. Wong-wong padha ngurmati dhèwèké. Padha diresiki, disiram, lah, ora bosok lan waras.
  26. Frank Muller
    Frank Muller 28 September 2022 00:49
    0
    Sawise dadi adoh "kesenjangan inexplicable" ing SP lan SP - 2 lan statements sakteruse dening Matvienko ing postponement (saka pungkasan September kanggo Oktober 4, Kajaba iku, iku ora ngandika taun apa) considering asil referendum. "Ing aksesi wilayah menyang Rusia", siji entuk kesan yen acara wiwit berkembang miturut skenario katelu. Alasan kanggo "donya" (utawa nyerah nyata, sing diumumake dening "karsane apik") cukup ketok: padha bakal nyoba kanggo nyegah kerugian kacilakan ing bathi, sing adhedhasar bisnis elit Rusia, ora ana sing ngarahake ing tengah, psikologi umume philistine ing masyarakat bakal nampa keputusan apa wae saka panguwasa, lan akeh gendarmerie bakal ngatasi. pidato sing paling nemtokake.
    1. kamulyan1974
      kamulyan1974 28 September 2022 10:31
      +1
      siji entuk kesan yen acara wiwit berkembang miturut skenario katelu. Alasan kanggo "donya" (utawa kapitulasi nyata, sing diumumake dening "karep sing apik") cukup jelas: dheweke bakal nyoba nyegah kerugian bathi, sing adhedhasar bisnis para elit Rusia.

      Iki mbokmenawa skenario sing paling masuk akal. Perdagangan ing mburi layar antarane Moskow lan Washington ora mandheg, salah siji penarikan sukarela, utawa kesepakatan gandum, utawa janji ora bakal numpes infrastruktur, utawa ijol-ijolan "Azov" 1 menyang 4. Nanging minangka asil, Putin nglaporake yen kita wis diapusi maneh, ora netepi janjine, nerak persetujuan, lan liya-liyane. Lan iku, ora ana watesan kanggo aggravation. Apa wae sing ditindakake Amerika Serikat, kita ora bakal mangsuli, dheweke bakal ngenteni tawaran kanggo setuju.
  27. Mantan prajurit
    Mantan prajurit 28 September 2022 07:58
    0
    Kutipan saka: svp67
    Apa konflik militer ing Ukraina bisa dadi perang donya?
    Kita nyuwek patang wilayah saka Ukraina, nyatakake wilayah kita, kanthi kabeh konsekuensi kanggo pertahanan lan perlindungan wilayah kasebut, lan ing wektu iki, bebarengan karo kita, pasukan Polandia mlebu ing wilayah wilayah kulon lan njupuk ing sangisore wilayah kasebut. nimbali, kene sampeyan duwe kahanan sing ing sembarang wayahe siap dadi prologue saka perang donya

    Pranyata sampeyan isih kudu nyerang senjata nuklir taktis ing Ukraina "kita", yen Polandia (pasukan NATO) katon ing kono, kaya bedbugs ing kursi. Senajan Kulon duwe pamindhahan - kanggo ngumumake iki minangka inisiatif pribadi Polandia, dudu NATO.
  28. Mantan prajurit
    Mantan prajurit 28 September 2022 08:15
    -1
    Kutipan: Frank Muller
    Sawise dadi adoh "kesenjangan inexplicable" ing SP lan SP - 2 lan statements sakteruse dening Matvienko ing postponement (saka pungkasan September kanggo Oktober 4, Kajaba iku, iku ora ngandika taun apa) considering asil referendum. "Ing aksesi wilayah menyang Rusia", siji entuk kesan yen acara wiwit berkembang miturut skenario katelu. Alasan kanggo "donya" (utawa nyerah nyata, sing diumumake dening "karsane apik") cukup ketok: padha bakal nyoba kanggo nyegah kerugian kacilakan ing bathi, sing adhedhasar bisnis elit Rusia, ora ana sing ngarahake ing tengah, psikologi umume philistine ing masyarakat bakal nampa keputusan apa wae saka panguwasa, lan akeh gendarmerie bakal ngatasi. pidato sing paling nemtokake.


    Transfer / aja transfer gabung karo Rusia, paling ora ngumumake tumindak "karep sing apik" lan malah "nyerah" kanthi mundurake pasukan ora bakal mandheg maneh ekspansi tumindak anti-Rusia dening Amerika Serikat. Where watesan sing hard kanggo mbayangno. Nganti saiki, wiwit taun 2014, kita durung weruh siji langkah mundur saka Kulon utawa mandheg utawa rekonsiliasi. Dheweke ora mandheg sanajan ana ancaman nggunakake senjata nuklir tanpa nggetak.
  29. stankow
    stankow 28 September 2022 10:10
    0
    Penulis nggawe divisi menyang Rusia lan "donya beradab". Cetha...
  30. Aleprok
    Aleprok 28 September 2022 10:37
    0
    Saliyane peralatan Lend-Lease, sumber mobilisasi manungsa uga dibutuhake, sing kudu dilatih kanggo nggunakake lan njaga, lan malah mulihake sing rusak. Pitakonan bakal muncul karo sumber daya, amarga. paling rabid sing mboko sithik dibuwang, akeh wong biasa ngerti sing padha pinesthi nasib chip tawar-menawar kanggo kapentingan hegemon jaban rangkah. Tegese, saliyane kanggo peralatan, NATO uga bakal miwiti nyuplai sumber daya manungsa, pisanan ing wangun kabeh jinis PMC, lan liya-liyane, lan banjur, minangka asil, bakal cocog karo tentara Polandia lan Romania. , ana akeh scumbags sing arep perang karo kita. Supaya kita ora bisa Count ing awal kamenangan kanggo wektu. Kabeh bisa mulai owah kanthi rusake kahanan ekonomi ing saindenging jagad lan utamane ing GAS. Ayo ngenteni lan ndeleng, enggal teka.
  31. Altman
    Altman 28 September 2022 17:37
    +1
    Wong-wong ing Eropah ora preduli marang perang, kajaba ana perang. Ya, perang bakal teka, alon-alon nanging mesthi. Serangan nuklir bakal dadi ora duwe pangarep-arep lan Rusia bakal cacat moral sajrone satus taun. Aku ora ngerti apa sing bakal kelakon lan kepiye, nanging yen Rusia nindakake kanthi cepet, Rusia bakal menang. Kaya biasane, Amerika Serikat bakal entuk manfaat saka iki, dheweke bakal mbangun ora mung Ukraina sing rusak, nanging uga Eropa menyang Ural. Ya, muga-muga ora ana kedadeyan kaya ngono! am
  32. ngelawan28
    ngelawan28 28 September 2022 17:53
    -2
    "Aku ngira yen saka fase operasi militer khusus kita nyedhaki konflik militer utama. Pitakonan yaiku, ing endi watese, lan bakal kita mudhun sawise sawetara wektu, lan bisa uga sajrone sewulan utawa rong wulan, dadi konflik jagad gedhe, sing durung kedadeyan wiwit Perang Dunia II ".
    A allusion subtle kanggo kahanan kandel gadhah masalah Kosovo, panelusuran jawaban dening analogi karo acara ing wilayah Donbass, pikirane banter miturut Vučić, ora luwih.
  33. lokasi
    lokasi 28 September 2022 18:00
    +1
    Makna sejati saka kedadeyan 30 taun kepungkur iki didhelikake saka masarakat umum. Sing padha, contone, uga makna ekspansi ibukutha Rusia, Moskow, menyang tapel wates, banget ngeling-eling babagan piwulang keamanan urip ing garis-garis kasebut. Iku tetep mung kanggo ndedonga marang Gusti Allah kanggo sih-rahmat, amarga ana pangandikane: "Padha ndedongaa supaya iki ora kedadeyan ing mangsa adhem."
  34. Kargapoltsev Alexander
    Kargapoltsev Alexander 29 September 2022 12:53
    -1
    Kasunyatan bilih Ukrainians ora bakal ketemu kembang kita malah aku sumurup ing paling 4 sasi sadurunge wiwitan NWO - Aku mung ngedika karo penduduk rada Moderate lan waras Kyiv ing karya. Yen aku, serangga cilik, ngerti, mula kapinteran kita lan kabeh wong sing kudu ngerti ora bisa ngerti. Dheweke ngerti yen ora ana sing bakal ditindakake miturut rencana apa wae lan bakal kaya saiki.
    Nanging padha miwiti. Kanggo ngrugekake awake dhewe (kanthi risiko bakal rampung kaya Gaddafi kanthi moncong bedhil ing anus) lan ngrugekake negara - ngganti miturut skenario Berkemi al Atomi, yaiku, ing karusakan lengkap. Kita karo sampeyan kanthi cara.
    Mung ana siji kesimpulan, uga ing film "Ivan Vasilyevich Ngganti Profesi" sing ditresnani dening wong - tsar ora nyata, wayang sing manut kekarepane pasukan peteng. Tujuane yaiku karusakan lengkap negara lan rakyat kita.
    Kesimpulan saka kesimpulan: kita duwe apa-apa kanggo ilang, saiki mung kanggo mburi, kamenangan utawa pati. Kekalahan lan persetujuan bakal tegese owah-owahan Presiden, penarikan senjata nuklir lan karusakan negara.
    Mulane, yen ing mangsa cedhak sampeyan krungu bab persetujuan lan katentreman ora ing syarat-syarat kita, aja kesusu bungah, tentrem ora tansah apik.
    mbok menawa iki karo jurusan dhuwure kemungkinan bakal ateges pungkasan. Aku bakal seneng salah.
  35. Deon59
    Deon59 30 September 2022 09:04
    -2
    Ing endi wae sing katon, iku ala kanggo Rusia ing ngendi wae. Lan iki kabeh minangka asil saka kawicaksanan kepemimpinan negara saiki. Sawetara wong mlayu menyang luar negeri, uga, wong ora pengin mati kanggo kepentingan Miller lan Sechenov, amarga Klub Chelsea, kanggo omahe kecoak mustachioed ing Amerika. Ya, lan liyane ora duwe pilihan gedhe. Tanah air kudu dibela, lan tentara snickering pejabat, wakil lan oligarki kudu dibela. Pulisi lan Garda Nasional iku luwih gedhe tinimbang wadyabala, nanging ora ditimbali, ora ditimbali sing ora ngladeni, nanging sing dadi anak lurah utawa sing mbayar, lan jalarane wong biasa kang kudu mati maneh perang.
  36. Ivan2022
    Ivan2022 2 Oktober 2022 19:09
    -2
    Kutipan saka Deon59
    Nang endi wae katon, iku ala kanggo Rusia ing endi wae. Lan iki kabeh minangka asil saka kawicaksanan pimpinan negara saiki. Sawetara wong mlayu ing luar negeri, uga ora pengin ..

    Akeh wong sing kepengin menyang luar negeri. Cut adonan lan ninggalake. Suwe sadurunge wiwitan abad kaping 21. Wiwit jamané Pétrus Kenging punapa? Amarga Rusia ora bisa nyalonake wong sing pantes saka ing antarane rakyate kanggo mrentah. pokoke. Lan luwih adoh, luwih elek.

    Sapa sing bisa - nuthuk. Sapa sing ora bisa, nyenyamah pimpinan negara. Nggawa tatanan kanggo negara iku tugas mokal