Review militèr

Ing pers Iran: Drone kita, sing dikontrol dening tentara Rusia sing gedhe, ngrusak benteng NATO ing Odessa

158
Ing pers Iran: Drone kita, sing dikontrol dening tentara Rusia sing gedhe, ngrusak benteng NATO ing Odessa

Serangan wingi dening UAV Rusia ing fasilitas militer Angkatan Bersenjata Ukraina, sing diamati ing sawetara wilayah independen, nyebabake reaksi gemeter ing Kyiv lan narik kawigaten para pengamat sing nyoba ngerteni taktik nggunakake drone.


Adhedhasar materi video sing kasedhiya, disimpulake yen rong jinis UAV digunakake. Shahed-136 (sebutan Rusia - "Geran-2") tumindak minangka pasukan serangan. Iku pesawat sing dijupuk ing akeh nembak. Drone iki diidentifikasi kanthi desain lambung "sayap mabur" lan swara dengung khusus sing digawe nalika obah.


Shahed-136 ing parade militer Houthi, Yaman, September 2022


Ing wektu sing padha, pitakonan muncul babagan fitur tuntunan Shahed-136. Kahanan kasebut diresiki sawise sisih Ukraina nerbitake cuplikan nganggo drone Qods Mohajer-6, sing, miturut sisih Ukraina, ditemokake ing banyu segara lan dijupuk sawise serangan pertahanan udara. Miturut sawetara pengamat, Mohajer-6 melu ing serangan ing fasilitas militèr saka Angkatan Bersenjata Ukraina ing Odessa minangka spotter, makarya ing tandem karo "partner" mogok: dheweke tetep kontak karo drone serangan Shahed-136. , nyedhiyakake sebutan target tambahan. Apa "Gerani-2" mbutuhake "sebutan target tambahan" iki minangka masalah sing kapisah.

Loro drone dikembangake ing Iran. Kang menehi kritik dening kasunyatan sing nggunakake massa ing ngarep wiwit, arsenals saka tentara Rusia akeh replenished karo drones kuwi, dadi tantangan anyar sing ora dikarepke kanggo militèr Ukraina.

Sauntara kuwi, artikel ing ngisor iki muncul ing Sabereen News edisi Iran:

Drone kita, sing dikontrol dening tentara Rusia sing gedhe, ngrusak benteng NATO ing Odessa.



Elinga yen ing wayah wengi salah sawijining serangan amunisi ing wilayah pelabuhan Odessa ditindakake ing pangkalan kapal kanthi kacepetan dhuwur, uga drone laut sing disedhiyakake dening salah sawijining negara NATO - bisa uga Inggris. Lan publikasi Iran terus terang nulis yen konfrontasi ing Ukraina minangka konfrontasi antarane Rusia lan blok militer Atlantik Lor.
158 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Dmitry Karabanov
    Dmitry Karabanov 24 September 2022 18:41
    + 44
    Muga-muga Iran duwe luwih akeh barang "enak" sing bisa digunakake kanggo Ukroreich! Kene "saben bast - ing baris"!
    1. Silver99
      Silver99 24 September 2022 19:05
      + 40
      Efek saka panggunaan drone kamikaze katon sanajan ing konflik Armenia-Azerbaijan, sayang banget yen kita ora ngerti iki lan mbuwang wektu. Iran mung preman sing ora bisa dibandhingake, miturut sanksi, dheweke nggawe senjata modern sing apik banget, sanajan ana unsur plagiarisme saka Israel lan Amerika Serikat (saka sing ditawan), nanging apik banget. Saiki giliran kita kanggo nggali lan ngalahake dheweke ing TTD.
      1. AleksT
        AleksT 24 September 2022 19:46
        + 27
        Kutipan saka Silver99
        Iran mung preman sing ora ana tandhingane, miturut sanksi dheweke nggawe senjata modern sing apik banget,

        Dheweke mung ora duwe oligarki sing mbatalake dhuwit saka negara kanggo yacht, villa ..
        1. Gorygor
          Gorygor 24 September 2022 20:34
          + 25
          Kutipan saka Aleks
          Kutipan saka Silver99
          Iran mung preman sing ora ana tandhingane, miturut sanksi dheweke nggawe senjata modern sing apik banget,

          Dheweke mung ora duwe oligarki sing mbatalake dhuwit saka negara kanggo yacht, villa ..

          Dheweke ora duwe manajer sing garwane lan anak manggon ing AS lan EEC
          1. Nyrobsky
            Nyrobsky 24 September 2022 23:25
            +6
            Kutipan saka Gorygor
            Dheweke ora duwe manajer sing garwane lan anak manggon ing AS lan EEC

            Iki saka apa? Putra Menteri Luar Negeri Iran nikah karo putri John Kerry. Umume kulawarga. Ing kene ana -
            https://dandorfman.livejournal.com/1055615.html
          2. ilya.muromczev2013
            ilya.muromczev2013 25 September 2022 02:39
            +5
            Lan kita duwe akeh banget sing mung wedi marang Gusti? :)...
          3. gsev
            gsev 25 September 2022 17:19
            -1
            Kutipan saka Gorygor
            Dheweke ora duwe manajer sing garwane lan anak manggon ing AS lan EEC

            Ing Iran, para pengawal revolusi Islam mung ora ngidini Abramovich lan Chubais lokal nindakake kabijakan.
        2. sergo1914
          sergo1914 24 September 2022 21:37
          0
          Kutipan saka Aleks
          Kutipan saka Silver99
          Iran mung preman sing ora ana tandhingane, miturut sanksi dheweke nggawe senjata modern sing apik banget,

          Dheweke mung ora duwe oligarki sing mbatalake dhuwit saka negara kanggo yacht, villa ..


          Aku weruh tembung "kraton" ing titik. Iku ketoke?
          1. ilya.muromczev2013
            ilya.muromczev2013 25 September 2022 02:45
            +4
            Uh-huh, uh-huh... Kanthi gapura emas lan garudha kepala pindho saka Montenegro :). Sampeyan mung pengin percaya palsu banget, ora mung ing elipsis, nanging ing endi wae bakal katon :)...
          2. nordscout
            nordscout 25 September 2022 17:04
            -1
            "sergo1914!" Padha ngomong yen perlu kanggo dibaptis nalika misale jek, yen ora bakal kaya "dibayangake" .... Utamane ing wektu sing angel kanggo mbangun "donya multipolar" ....
          3. sniperino
            sniperino 26 September 2022 01:23
            0
            Kutipan saka: sergo1914
            Aku weruh tembung "kraton" ing titik. Iku ketoke?
            Kraton dikunci. Kabeh kraton katon kanggo sampeyan.
      2. Zagrebun
        Zagrebun 24 September 2022 20:31
        + 12
        Lan senjata sing apik banget sing dipaku ing sanksi DPRK ...
        1. N3 ing Miami
          N3 ing Miami 24 September 2022 22:56
          -9
          Lan apa?
          Apa sampeyan ngomong babagan ICBM primitif saka 60s?
      3. Gorygor
        Gorygor 24 September 2022 20:32
        -8
        Kutipan saka Silver99
        Efek saka panggunaan drone kamikaze katon sanajan ing konflik Armenia-Azerbaijan, sayang banget yen kita ora ngerti iki lan mbuwang wektu. Iran mung preman sing ora bisa dibandhingake, miturut sanksi, dheweke nggawe senjata modern sing apik banget, sanajan ana unsur plagiarisme saka Israel lan Amerika Serikat (saka sing ditawan), nanging apik banget. Saiki giliran kita kanggo nggali lan ngalahake dheweke ing TTD.

        Yen Iran wis siyap nyedhiyakake piranti iki kanthi jumlah akeh, kenapa kudu digali, ngluwihi, lsp? Apa ora luwih becik mbuwang sumber daya menyang arah liya?
        1. Ampere
          Ampere 24 September 2022 22:15
          -2
          Dadi, kita wis ngentekake tank biathlon, setir Ferris, kembang api, kebon anggur ... Drone kaya-kaya ora muluk-muluk, kita mutusake yen kita ora butuh. Punika Armata - katon! Padha mbanting dheweke ing. prajurit
          1. nordscout
            nordscout 25 September 2022 17:18
            0
            Aja ndemek "suci" (tank biathlon, Ferris wheel, dina kutha, salam lan kembang api). lan malah sadurunge "Tentara 2022" - uncalan watu ... Kabeh arep miturut rencana. Kapitalisme mbutuhake pamikiran liberal, aliran dhuwit menyang kanthong sing cocog, menyang akun, forum, pariwara media .... Apa sampeyan wis lali ing negara apa? Bener! Ing negara kapitalisme ing construction karo pasuryan luwih kaya wedhus, kang padha nyoba kanggo gawe uwong yakin kita, matur sing kapitalisme domestik dibangun karo "wajah manungsa" lan ing paradigma saka "negara kesejahteraan" .. ... Senajan ...
            1. Ampere
              Ampere 26 September 2022 12:25
              0
              Kapitalisme, ing prinsip, ora bisa duwe pasuryan manungsa. Kanggo tujuan utamane yaiku bathi, perjuangan (karusakan) pesaing, yaiku. kekurangan mata pencaharian pesaing, kulawarga, karyawan, lsp. Kabeh dongeng babagan sistem "maju" kanggo wong naif lan buta huruf
      4. Nyrobsky
        Nyrobsky 24 September 2022 23:13
        +9
        Kutipan saka Silver99
        Iran mung preman sing ora bisa dibandhingake, miturut sanksi, dheweke nggawe senjata modern sing apik banget, sanajan ana unsur plagiarisme saka Israel lan Amerika Serikat (saka sing ditawan), nanging apik banget.

        Padha duwe kangelan karo aviation, lan mulane padha fokus ing pangembangan pluru lan drones kanggo macem-macem tujuan, kang, ngakoni, wis cukup sukses.
        Kutipan saka Silver99
        Saiki giliran kita kanggo nggali lan ngalahake dheweke ing TTD.

        Kita duwe, nanging kanthi produksi massal, kanggo menehi cap ing jumlah sing dibutuhake, durung dadi masalah. Sadawane dalan, Iran wis nggawe produksi lan menehi cap kaya pai. Ing asas, nalika proses dadi luwih apik ing negara kita, kok ora njupuk siap-digawe saka Iran, utamané amarga padha ora mbuktekaken piyambak kanti awon.
      5. Luenkov
        Luenkov 29 September 2022 20:48
        0
        Aja mbuwang wektu ... aja. *))) Konflik Armenia mung mbuktekake apa sing dibutuhake
    2. Reptiloid
      Reptiloid 24 September 2022 19:37
      + 25
      Kutipan: Dmitry Karabanov
      Muga-muga Iran duwe barang sing luwih "enak", ... "!

      Iran duwe skor dhewe apik karo NATO, AS lan kabeh perusahaan sing.
      Drone Iran ---- iki ora mung dodolan lan bathi kanggo dheweke, iki mbales dendam!
    3. gratis
      gratis 24 September 2022 19:49
      + 29
      Mbokmenawa saiki publik lan wong Iran padha bungah lan bangga. Thanks kanggo wong lanang kanggo pasokan lan kanggo pangenalan umum, sanajan protes saka Ukrainia, luwih becik yen ana negara sing menehi pendapat saka Kulon.
      1. Lykases1
        Lykases1 24 September 2022 21:49
        +8
        Iku mung aku, sakperangan alesan, kaya seneng kanggo Iran, upset kanggo Rusia. Kepriye kedadeyane? Ing endi drone kita? Apa ora wektune kanggo nandur wong kanggo dangu? Ya, aku ora percaya yen kita bisa duwe rudal, pesawat, kapal selam. Nanging drone ora diwenehi.
        1. alexey alekseev_2
          alexey alekseev_2 25 September 2022 02:48
          +2
          Salah sijine wis dipenjara. Borisov Yu. Ing kursi kepala Roskosmos, dheweke dadi kurator persenjataan ing pamaréntahan. belay belay
        2. Agarkov
          Agarkov 25 September 2022 10:37
          0
          Ya, ana, lan bakal ana akeh - akeh. Nanging kita kudu ngerti manawa iki dudu panacea.
        3. Jerman 4223
          Jerman 4223 25 September 2022 16:38
          +2
          Kita duwe drone, kanthi kaliber sing beda-beda, mula bisa dites ing Suriah sanajan sadurunge wiwitan kita dhewe, nanging ana wong sing jelas sabotase produksi massal.
    4. isv000
      isv000 24 September 2022 20:12
      +8
      Kutipan: Dmitry Karabanov
      Muga-muga Iran duwe luwih akeh barang "enak" sing bisa digunakake kanggo Ukroreich! Kene "saben bast - ing baris"!

      ya Persia uga kudu nyoba peralatan ing kahanan pertempuran, sanajan dheweke nyeret, nanging luwih akeh! sedulur
    5. boni592807
      boni592807 24 September 2022 21:14
      + 11
      Dmitry Karabanov (Dmitry). Dina iki jam 18:41. ANYAR - "... Muga-muga Iran duwe akeh "enak" liyane sing bisa digunakake kanggo Ukroreich! Ing kene "saben bast ana ing baris"!..."

      Kowe bener. iku ora titik. Sapa sing ngomong. WHO. Apa sing sampeyan lakoni - Iran mbantu UAV lan VERY ing wektu apik
      Lan wong saka "fraternal" (CSTO lan SCO) konsultasi babagan sanksi karo Amerika Serikat lan latihan gabungan babagan "perang nglawan terorisme." keprungu
      Nggawe kesimpulan pas wektune. tinimbang ngenteni - "dudu. iku ora lan MANEH!!!" nangis
      Uga ingsurvey ing "Novorossiyan" sabanjure iki "sedulur fleksibel". ing babagan umur, cocok kanggo mobilisasi parsial, utamane saka 18 nganti 45 taun, yaiku l / s s / s nganti 35 taun. Нpitungan pengalaman pertempuran karo babagan jawaban ing laporan saka Kementerian Dalam Negeri lan FSB kanggo Federasi Rusia. nanging. kanthi kemungkinan dhuwur saka layanan ing negara asale. menyang tatanan bersenjata ilegal - sing saka dicenthang. Sayange, dheweke lagi nglaporake DAHSYAT nyatane. aran Miturut cara, ana kewarganegaraan. Akibate, KEWAJIBAN kanggo ngawula lan disebut, banget, kalebu. kanggo PARTIAL M... sedulur - "warga NGERTI!!!". Yen maneh "Aku ora arep. Aku ora ngerti "- Ora ana pitakonan - mulih ing beyo dhewe lan diaspora bakal sangsoro saka keuntungan. Cukup gratis. wayahe nyambut gawe!!! apik
      Conto: - Gjerman. nalika "darling" Frau Merkel foto karo wong migran. Banjur portofolio "dina pertempuran" muncul ing media ing I-G-g-i-l. ngguyu
      Minangka tambahan - 24.09.2022/01/30. XNUMX:XNUMX.
      KEWARGANEGARAAN IN EXCHANGE kanggo partisipasi ing NWO THE - SIAP? MIGRAN RESPONS Adil - https://TSARGRAD.TV/NEWS/GRAZHDANSTVO-V-OBMEN-NA-UCHASTIE-V-SVO-GOTOVY-MIGRANTY-OTVETILI-OTKROVENNO_631273
      "... Ing mangsa cedhak banget Pamrentah Moskow bakal masang infrastruktur lengkap ing pusat migrasi multifungsi Sakharovo kanggo mesthekake enrollment pengunjung saka negara liya kanggo ngawula ing tentara Rusia, Walikota ibukutha Sergei Sobyanin kacarita. belay
      Pusat iki dibukak dening koresponden saka "First Russian" Daria Yushchenko. Dheweke mbukak udhara lan ngandhani apa sing bisa disinaoni babagan wiwitan karya iki.
      Ing saiki, institusi durung mbukak ing basis, nanging titik resepsi khusus kanggo wong manca wis dibentuk, pengin melu operasi khusus Rusia ing Ukraina.
      Karyawan nuduhake yen wong wis teka lan takon apa dokumen sing dibutuhake. Iku Ana sawetara kapentingan ing kamungkinan iki. Nanging, contone, tanggal 22 September, mung limang wong sing nglamar pitakonan kaya ngono. A Sko.-ko. carane akeh yuta-OV Padha mung ing Moscow !? Kaya ing USSR. padha. sadurunge "taun layanan NE ngerti. lan sawise - NE mestine!" keprungu
      Sadurunge siaran, kita mlaku-mlaku ngubengi wilayah IMC lan takon saka warga manca saka Uzbekistan, Tajikistan, apa padha siyap kanggo pindhah lan perang kanggo Rusia ing ijol-ijolan kanggo passport Russian. Wangsulane: "Iki dudu perang kita, iki dudu tanah kelairan, lan kita durung siyap melu." Aku ngandhani kabeh kaya ngono, - rangkuman Daria Yushchenko ... "
      Ing ngisor sandiworo. Iran. Matur nuwun. hi а topik. sing "kasil nguwasani. digawe unparalleled" UAVs ing Federasi Rusia lan sing wis cukup saka THEM(Siji "mrico" ngandika). Priksa intelijen finansial lan FSB. yen miturut umur "cukup" banjur ing platoon ekonomi ing pasukan ing bagean. kanggo "ngapikake" kualifikasi lan nampa "thanks" saka kolega ing proses layanan .... Iku stimulates kathah kanggo nambah tanggung jawab.
      Mergo iki. ... hi
      1. volodimer
        volodimer 25 September 2022 10:13
        +1
        Sadurunge siaran, kita mlaku-mlaku ngubengi wilayah IMC lan takon marang warga manca saka Uzbekistan lan Tajikistan yen dheweke wis siyap perang kanggo Rusia minangka ganti paspor Rusia. Wangsulane: "Iki dudu perang kita, iki dudu tanah kelairan, lan kita durung siyap melu."

        Ayo padha takon pitakonan iki kabeh wektu. Dudu duwekmu... Lha, aku ora butuh kowe neng kene. Omah kanggo Tajikistan sing cerah, ing ngendi wong Rusia saka detasemen tapel wates Moskow padha mati. Ana perangmu, tanah kelairanmu.
        Dheweke bakal ngomong yen dheweke wis siyap, banjur .. Nanging ora perlu mobilisasi, kita bakal nemtokake tanpa dheweke, nanging priksa "kutu" kudu ditindakake.
        Aku ngerti yen layanan migrasi duwe reputasi kasebut (formalisme, korupsi), nanging mungkin wektune kanggo miwiti nggarap almshouse iki.
        Lan saiki, ing panggonan 300000 mobilisasi, dheweke bakal ngluncurake jumlah pejuang ISIS sing padha ing kene. Lan FSB lan Pengawal Rusia wis nganti gulu.
        Kaya-kaya ing taun 1941 Uni Soviet bakal ngganti wong-wong sing lunga menyang ngarep karo buruh tamu saka manchuria, amarga padha uga ing Republik Ingushetia.
        Babagan Iranians .. Minangka akeh wis nyatet: Inggih rampung lan Road punika sendok kanggo nedha bengi. Nanging kasunyatan sing kita duwe lack lengkap produksi ing ngarsane pembangunan, mesthi ... sampeyan ora bisa nindakake tanpa kloso.
        Salam hi
      2. Deadushka
        Deadushka 25 September 2022 10:53
        0
        Ing negara sing padha, iki wis dileksanakake kanggo wektu sing suwe (layanan minangka ijol-ijolan paspor utawa keuntungan kanggo sinau lan mlebu institusi pendidikan).
        Kasunyatan yen "dudu perang kita" - 24 jam "stasiun koper" dudu tanah kelairanmu, ora ana sing nyekel.
        CSTO, SCO lan liya-liyane - sampeyan bisa narik kawigaten Iran padha (uga wong Siria), lan Serbs ora nolak kanggo ngelingi NATO lawas, infantri ora bakal superfluous.
    6. yowis
      yowis 24 September 2022 21:45
      +2
      Kutipan: Dmitry Karabanov
      Muga-muga Iran duwe barang sing luwih "enak".

      Lan ora ana wong liya. Dheweke ngandelake dhewe ... lan - sampeyan!
    7. SSR
      SSR 24 September 2022 22:28
      0
      Kutipan: Dmitry Karabanov
      Muga-muga Iran duwe luwih akeh barang "enak" sing bisa digunakake kanggo Ukroreich! Kene "saben bast - ing baris"!

      Mungkin China uga bakal ngelingi Amerika Serikat ing perang pungkasan lan nransfer bagean senjata menyang Federasi Rusia kanggo tes skala penuh? MLRS, UAV, lsp. Sampeyan bisa ngirim spesialis kanggo mbukak-in marang Amerika Serikat.
  2. Boikot
    Boikot 24 September 2022 18:42
    + 20
    Iran diobong nganggo napalm! Padha nulis tanpa jigsaws lan nelpon spade spade, sing limang.
    1. wong sing ora katon
      wong sing ora katon 24 September 2022 18:47
      + 18
      Lan kenapa kudu isin? Dheweke ana konflik karo Amerika Serikat lan wis suwe kena kabeh sanksi sing bisa ditindakake.
  3. isv000
    isv000 24 September 2022 18:42
    + 14
    Teknik apik. Truk nyopir, ora ndemek sapa wae, alon-alon ing kafe ... Dheweke bali lan - menyang pangkalan, kanggo "kargo" anyar ... keprungu
    1. pak.jonn
      pak.jonn 24 September 2022 19:50
      +8
      Kutipan saka isv000
      Dheweke nembak maneh lan - menyang pangkalan, kanggo "kargo" anyar

      Ya, kanthi jangkauane, sampeyan bisa njupuk saka pangkalan, mung nggawa kumpulan anyar.
      1. isv000
        isv000 24 September 2022 20:03
        +6
        Kutipan saka pak.jonn
        Ya, kanthi jangkauane, sampeyan bisa njupuk saka pangkalan, mung nggawa kumpulan anyar.

        Ora ana kafe ... nglirik
        1. pak.jonn
          pak.jonn 24 September 2022 21:59
          0
          Kutipan saka isv000
          Ora ana kafe ...

          Nanging pawon lan juru masak iku getih panas lan susu apik . Lan wektu kanggo lali warung lan ampas liyane!
          Kabeh kita: mandheg
          Geni nyamber ing kompor sing sempit,
          Resin ing log, kaya luh,
          Lan akordion nyanyi kanggo aku ing dugout
          Babagan eseman lan mripatmu.
  4. belovvladimir
    belovvladimir 24 September 2022 18:43
    + 19
    Kasunyatan yen bakal fatal kanggo NATO wis dadi plus kanggo kita, ora ana papan kanggo ukrofascism ing donya, kabeh sing ora ditindakake kanggo kabecikan donya bakal tansah didhukung dening donya!
  5. AAK
    AAK 24 September 2022 18:44
    + 23
    Nanging ing ngendi, sial, kita kaya "ora ana tandhingane ing donya"? Sawise kabeh, ora ana sing rumit banget ing kene ... kanca-kanca nulis bebener yen topik sing ora mungkin "munggah mundur" nalika tuku hilllock mung dicekik dening jenderal lan pejabat saka industri pertahanan. .. Muga-muga ing paling dina dadi Sing pertama bakal nggugah sisa-sisa kalbu lan pakurmatan pejabat supaya bisa nyebar "anting-anting kanggo kabeh sadulur" ... "Mungkin luwih bener ...
    1. Plate
      Plate 24 September 2022 19:02
      +3
      Malah ana studi ilmiah babagan topik iki. Kayane sing duwe kekuwatan, dheweke nulis ana, neuron pangilon mandheg kerja. Empati lan simpati dikurangi. Inggih, iku bisa dingerteni. Yen sampeyan tanggung jawab kanggo mayuta-yuta wong, empathize karo kabeh wong - gendheng bakal rampung, supaya mekanisme protèktif kuwi logis. Nanging, nanging, kita kudu ngelingi iki.
      1. pak.jonn
        pak.jonn 24 September 2022 19:53
        +2
        Quote: piring
        Inggih, iku bisa dingerteni

        Dokter bedah uga ora ikhlas simpati.
    2. ukum70
      ukum70 24 September 2022 19:37
      +8
      Wakil ing mburi wis diganti, lagi nunggu landing.
      1. Gofman
        Gofman 24 September 2022 20:08
        +4
        Ora mungkin zampotylu ana hubungane karo pangembangan senjata. Komplek militèr-industri tanggung jawab kanggo kabeh pembangunan iki kontrol Borisov. Dheweke mung ditransfer kanggo kemudi Roscosmos. Aku ora ngerti yen China utawa Iran bakal wis ndudhuk munggah soko kanggo wong kanggo karya kuwi, nanging misale jek sing padha tenan nggunakake sumber daya financial ana kanggo tujuan dimaksudaké.
        1. Piramidon
          Piramidon 24 September 2022 21:14
          +4
          Kutipan saka Gofman
          Komplek militèr-industri tanggung jawab kanggo kabeh pembangunan iki dipimpin déning Borisov

          Bener, industri pertahanan ngembangake apa sing dipesenake dening MO. Dadi loro-lorone kudu diguncang. Kamentrian Pertahanan ora mrentah sing dibutuhake, lan OPK melu "nggeser menyang sisih tengen"
          1. Gofman
            Gofman 24 September 2022 21:16
            +1
            Nah, kepiye carane dheweke ngembangake apa sing dipesen, utawa mung njupuk model lan salinan siji kanggo pameran nganti saiki? PS Aku ndeleng klarifikasi, aku setuju.
    3. gratis
      gratis 24 September 2022 19:55
      +4
      Kepriye aku setuju karo sampeyan, karo Armata lan Kurgan, mung nalika mbuwang dhuwit sing dialokasikan kanggo pembangunan, proyek kasebut mati. Ing dina liyane dheweke milih wakil komandan anyar, dheweke ujar manawa bakal ngatur, yen mangkono, sabar lan kersa marang dheweke.
      1. Gorygor
        Gorygor 24 September 2022 20:42
        0
        Quote: gratis
        Kepriye aku setuju karo sampeyan, karo Armata lan Kurgan, mung nalika mbuwang dhuwit sing dialokasikan kanggo pembangunan, proyek kasebut mati. Ing dina liyane dheweke milih wakil komandan anyar, dheweke ujar manawa bakal ngatur, yen mangkono, sabar lan kersa marang dheweke.

        Armata lan Kurganets nunggu modernisasi jero, amarga. ana kekurangan serius, mobil iki ora siap perang
        1. AAK
          AAK 25 September 2022 10:58
          0
          Miturut Armata lan Kurganets: ing 2015 ana pertunjukan pisanan ing Dina Kamenangan, sadurunge padha dirakit paling sethithik setaun, malah sadurunge dirancang minangka bagéan saka R&D kanggo 5-6 taun, lan 2015 taun wis liwati. wiwit 7, iku bakal wektu kanggo njaluk nyisihaken saka wong-wong mau ing 12 taun saka "penyakit kanak-kanak"
    4. Gorygor
      Gorygor 24 September 2022 20:39
      +2
      Kutipan: AAK
      Nanging ing ngendi, sial, kita kaya "ora ana tandhingane ing donya"? Sawise kabeh, ora ana sing rumit banget ing kene ... kanca-kanca nulis bebener yen topik sing ora mungkin "munggah mundur" nalika tuku hilllock mung dicekik dening jenderal lan pejabat saka industri pertahanan. .. Muga-muga ing paling dina dadi Sing pertama bakal nggugah sisa-sisa kalbu lan pakurmatan pejabat supaya bisa nyebar "anting-anting kanggo kabeh sadulur" ... "Mungkin luwih bener ...

      Federasi Rusia wis akeh banget pembangunan. Ora ana sumber daya lan wektu sing cukup kanggo kabeh. Matur nuwun Gusti, misil lan anti-misil kita ora ana tandhingane. Lan masalah ora mung karo drone. Contone, langgeng - armada
    5. sergo1914
      sergo1914 24 September 2022 21:41
      -4
      Kutipan: AAK
      Nanging ing ngendi, sial, kita kaya "ora ana tandhingane ing donya"? Sawise kabeh, ora ana sing rumit banget ing kene ... kanca-kanca nulis bebener yen topik sing ora mungkin "munggah mundur" nalika tuku hilllock mung dicekik dening jenderal lan pejabat saka industri pertahanan. .. Muga-muga ing paling dina dadi Sing pertama bakal nggugah sisa-sisa kalbu lan pakurmatan pejabat supaya bisa nyebar "anting-anting kanggo kabeh sadulur" ... "Mungkin luwih bener ...


      Aku bakal mbukak rahasia. Bagéyan saka sing dicolong digawa menyang Panjenengané. Yen ora, skema kasebut ora bisa ditindakake.
  6. wong sing ora katon
    wong sing ora katon 24 September 2022 18:45
    +8
    Bener, nanging sampeyan kudu duwe dhewe.
    Iku angel ngerti sebabe kita berkembang, nanging ora ngasilake (utawa ngasilake kanthi jumlah sing ora cukup). Kajaba iku, drone komersial wis digunakake ing Donbas sajrone 8 taun, sing wis mbuktekake efektifitase.
    1. Alf
      Alf 24 September 2022 19:11
      + 16
      Kutipan saka invisible_man
      Iku angel kanggo ngerti apa kita berkembang, nanging ora gawé

      Amarga industri dibutuhake kanggo produksi massal, nanging ing ngendi produksi mikroelektronik? Ing ngendi produksi motor?
      1. Alex777
        Alex777 24 September 2022 19:34
        + 12
        Kutipan: Alf
        Amarga industri dibutuhake kanggo produksi massal, nanging ing ngendi produksi mikroelektronik? Ing ngendi produksi motor?

        Sampeyan wrote bener, nanging sampeyan uga kudu nambah sing MO ora duwe
        request dirumuske cetha kanggo pangiriman massal UAVs. wis
        nalika dadi cetha kanggo saben wong sing dibutuhake lan Borisov ngakoni yen dheweke ora kejawab
        topik, ing TV, jenderal MoD terus negesake manawa ora kaya ngono
        UAV dibutuhake. Para jenderal iki kudu dipecat. Yen ora, ora ana gunane. hi
      2. kumbang_3
        kumbang_3 24 September 2022 19:35
        + 14
        Alf, sampeyan wis ndeleng mikroelektronik Iran? Utawa industri banget dikembangake ing Iran? Dheweke mung ora duwe kesempatan kanggo ngedol minyak lan gas. Ing kene padha nindakake kabeh. Aku ana ing Iran. Saben uwong nyopir mobil Iran dhewe, lan ora ana sing ngaku yen iki "ember bolt."
        1. Alf
          Alf 24 September 2022 19:42
          + 10
          Kutipan: Bumblebee_3
          Alf, sampeyan wis ndeleng mikroelektronik Iran? Utawa industri banget dikembangake ing Iran? Dheweke mung ora duwe kesempatan kanggo ngedol minyak lan gas. Ing kene padha nindakake kabeh. Aku ana ing Iran. Saben uwong nyopir mobil Iran dhewe, lan ora ana sing ngaku yen iki "ember bolt."

          Negara kasebut wis dikenai sanksi sapa ngerti pirang-pirang taun. Lan apa-apa, ngrampungake. Mungkin iki amarga Glavbasmach dianggo kanggo negara, lan ora komunikasi karo "mitra"?
          1. kumbang_3
            kumbang_3 24 September 2022 20:25
            +3
            Alf, aku ora setuju karo sampeyan babagan Glavbasmach. Iran banget dilapisi nganti ora diidini komunikasi. Kira-kira padha karo Korea Lor. Aku ora weruh pakulinan saka Iran kanggo "deprecate" kabeh sing duwe. Sayange, kita duwe perkara kasebut (kayata: pitik dudu manuk - Moskvich dudu mobil ")
            1. Gorygor
              Gorygor 24 September 2022 20:48
              +2
              Kutipan: Bumblebee_3
              Alf, aku ora setuju karo sampeyan babagan Glavbasmach. Iran banget dilapisi nganti ora diidini komunikasi. Kira-kira padha karo Korea Lor. Aku ora weruh pakulinan saka Iran kanggo "deprecate" kabeh sing duwe. Sayange, kita duwe perkara kasebut (kayata: pitik dudu manuk - Moskvich dudu mobil ")

              Pemilik Moskvich ing USSR - iku status !!! Miturut cara, sing ora ana ing subyek: pitik iku manuk :) Lan Bulgaria ...
              1. Alf
                Alf 24 September 2022 20:58
                0
                Kutipan saka Gorygor
                Lan Bulgaria
                ora ing luar negeri. ngguyu
              2. kumbang_3
                kumbang_3 24 September 2022 21:16
                0
                Kutipan saka Gorygor
                Pemilik Moskvich ing USSR - iku status !!! Miturut cara, sing ora ana ing subyek: pitik iku manuk :) Lan Bulgaria ...

                Iki sadurunge tekane saka "Zhiguli". Kanthi tekane saka "Zhiguli" status "Moskvich" mudhun. Ing sawijining wektu, Moskvich, dheweke malah menehi kredit (sanajan ora suwe)
                1. Gorygor
                  Gorygor 24 September 2022 21:36
                  0
                  Kutipan: Bumblebee_3
                  Kutipan saka Gorygor
                  Pemilik Moskvich ing USSR - iku status !!! Miturut cara, sing ora ana ing subyek: pitik iku manuk :) Lan Bulgaria ...

                  Iki sadurunge tekane saka "Zhiguli". Kanthi tekane saka "Zhiguli" status "Moskvich" mudhun. Ing sawijining wektu, Moskvich, dheweke malah menehi kredit (sanajan ora suwe)

                  Kanthi tekane Zhugul, mung sing nduweni seneng katon mudhun ing Muscovites, lan kabeh warga liyane isih didilat lambé ing Moskvich.
                  1. kumbang_3
                    kumbang_3 24 September 2022 21:51
                    0
                    GoryGor (GoryGor)
                    Aku setuju karo sampeyan, kanggo wektu, "Moskvich 412" apik banget. Aku lan bapakku kerep mancing. Bapak tuku. Aku isih cilik biyen. Nanging aku kelingan apik.
    2. Gorygor
      Gorygor 24 September 2022 20:44
      0
      Kutipan saka invisible_man
      Bener, nanging sampeyan kudu duwe dhewe.
      Iku angel ngerti sebabe kita berkembang, nanging ora ngasilake (utawa ngasilake kanthi jumlah sing ora cukup). Kajaba iku, drone komersial wis digunakake ing Donbas sajrone 8 taun, sing wis mbuktekake efektifitase.

      Drone komersial iku liya. Kene kita ngomong bab amunisi loitering, iki kelas beda saka peralatan
  7. roket757
    roket757 24 September 2022 18:46
    +4
    Ing pers Iran: Drone kita, sing dikontrol dening tentara Rusia sing gedhe, ngrusak benteng NATO ing Odessa
    . Upaminipun drones iki ora paling majeng, nanging padha bisa digunakake èfèktif, ana apa-apa kanggo nentang, soko efektif, kanggo Kukuevsky, ing wayahe.
    Lan maneh pitakon yaiku ... kita uga kudu nyiapake sistem countermeasure sing efektif lan ora larang.
    FIG ngerti apa sing bakal diwenehake para wali marang Kukuevsky ing mangsa ngarep.
    1. Silver99
      Silver99 24 September 2022 19:13
      + 11
      Produksi drones iki mung dhuwit recehan, padha nglumpuk ing lapangan, bunder saka modellers enom, nanging padha mabur nganti 2 km kanggo bom, dibandhingake karo "kaliber" target meh ora katon, bantuan serius digunakake. Salah drone kamikaze murah minus Hymers larang utawa telung sumbu, efek ekonomi katon.
      1. roket757
        roket757 24 September 2022 19:23
        +5
        Tanpa rasi lintang satelit sing serius, bisa digunakake, efektifitas Drone kanthi jarak sing saya tambah ora apik banget.
        Senjata iki bisa digunakake ing kombinasi karo kabeh liyane, banjur ya, efek iku pinunjul.
        1. Reptiloid
          Reptiloid 24 September 2022 19:42
          +1
          Kutipan saka roket757
          ..... efek sing signifikan.

          ya, iki zhevtoblakitnye Piye wae banjur perkakas.
          1. roket757
            roket757 24 September 2022 22:15
            +1
            Aku ora pengin ngerti yen kabeh bakal bali menyang sampeyan luwih, luwih lara, kaping pirang-pirang ...
            1. Reptiloid
              Reptiloid 24 September 2022 22:33
              +1
              Kutipan saka roket757
              Aku ora pengin ngerti yen kabeh bakal bali menyang sampeyan luwih, luwih lara, kaping pirang-pirang ...

              Padha delirious ing kapercayan saka sajarah gedhe saka ukria gedhe, kuwat pracaya ing kabeh fantasi liwat 30 taun kepungkur.
              1. roket757
                roket757 24 September 2022 22:36
                +1
                Otak-otaké padha bengkong karo nyusut sing berpengalaman!
                Bali menyang normal, proses ora cepet, lan bakal bisa digunakake karo kabeh wong, saiki.
                1. Reptiloid
                  Reptiloid 24 September 2022 23:10
                  +1
                  Victor, apa sing paling ala? Sing apik sing ing sajarah USSR salah siji hushed utawa obscured!
                  Padha nyoba kanggo instill komplèks kaluputan ing kabeh, supaya ora ana rasa hormat lan bangga kanggo USSR.
                  Lan padha bangga. Fiction, nanging bangga, nyalahke Rusia
                  1. roket757
                    roket757 25 September 2022 01:58
                    0
                    Ya ora ana sing kudu dirembug ing kana ... perlu kanggo nambani!
        2. gsev
          gsev 25 September 2022 17:29
          +2
          Kutipan saka roket757
          Tanpa rasi lintang satelit sing serius, bisa digunakake, efektifitas Drone kanthi jarak sing saya tambah ora apik banget.

          Panggunaan massive lan pas wektune bisa nyetabilake saiki cedhak Liman lan Kupyansk. kahanan. Shooting lan maneuvering artileri masalah nalika barrage amunisi mabur menyang posisi artileri. Landing ing trafo daya gedhe Kharkiv bisa mungkasi sepur amunisi lan nggawe wong gampang mangsa kanggo drones iki.
          1. roket757
            roket757 25 September 2022 17:53
            0
            Kutipan saka gsev
            Bulk lan pas wektune

            Iki bisa dingerteni ... nalika ing wektu lan jumlah sing cukup, sawetara masalah ora bakal muncul, TAPI, kita duwe apa sing kita duwe ... bener, bener, nggawe akeh, lan ora mung materi!
            Lha yen ditindakake kanthi bener bakal dibenerake....kesalahan/kekurangan, nanging.... angel dipercaya.
            1. gsev
              gsev 25 September 2022 23:41
              +1
              Kutipan saka roket757
              Lha yen ditindakake kanthi bener bakal dibenerake....kesalahan/kekurangan, nanging.... angel dipercaya.

              Langkah sabanjure yaiku njupuk analog jarak jauh Khmyers saka DPRK lan RRC. Mesthine ing negara kasebut kontrol tembakan artileri otomatis, ora kaya Angkatan Bersenjata Federasi Rusia. DPRK bisa nggawe ekonomi omah kaca industri adhedhasar teknologi dhewe lan dudu teknologi Walanda. Mung yen rembugan kudu dipasrahake ora kanggo ngetrapake lulusan MGIMO, nanging kanggo karyawan bisnis lan motivasi Kadyrov. Militer luwih gampang negosiasi karo militer tinimbang diplomat lan militer Korea Utara.
              1. roket757
                roket757 26 September 2022 00:14
                0
                Ing teknologi roket ... kita duwe sing luwih apik.
                1. gsev
                  gsev 26 September 2022 01:08
                  +1
                  Kutipan saka roket757
                  Ing teknologi roket ... kita duwe sing luwih apik.

                  Ketoke wis ilang. Ora ana serangan ing sistem energi Ukraina lan kilang minyak. Tanpa industri iki, Ukraina ora bakal bisa ndandani peralatan lan nyuplai bahan bakar. Sawisé Perang Donya II, Amerika Serikat, kanthi wawancara karo para tawanan, netepake manawa dheweke ngarahake kabeh upaya penerbangan menyang panyulingan minyak ing Jerman, dheweke mesthi bisa ninggalake tentarane tanpa amunisi. Korea Lor nduwe stok senjata sing wis kadaluwarsa lan butuh lenga. Kita duwe keluwihan lenga amarga sanksi, lan artileri self-propelled kaliber gedhe tansah kekurangan ing perang. Mungkin DPRK uga duwe peralatan optoelektronik lan mesin pembakaran internal kanggo drone.
                  1. roket757
                    roket757 26 September 2022 09:07
                    0
                    Kutipan saka gsev
                    Ketoke wis ilang.

                    Aku ora nulis iki, amarga ... nanging kanthi cara sing beda-beda bisa dianggep. Negesake yen ora cukup, mula ora mabur .... ora, ora, aku ora ngerti, aku ora ngerti, sawise kabeh, ora ana sing nglaporake, ora nerangake apa sebabe, lan ora. kaya sing, lan akeh sing ora katon saka sofa.
      2. Gorygor
        Gorygor 24 September 2022 20:50
        0
        Kutipan saka Silver99
        Produksi drones iki mung dhuwit recehan, padha nglumpuk ing lapangan, bunder saka modellers enom, nanging padha mabur nganti 2 km kanggo bom, dibandhingake karo "kaliber" target meh ora katon, bantuan serius digunakake. Salah drone kamikaze murah minus Hymers larang utawa telung sumbu, efek ekonomi katon.

        Persia mung sihir! Sing paling penting yaiku dhuwit! Dadi sampeyan kudu tuku atusan mau! Lan cepet banget!
    2. cniza
      cniza 24 September 2022 19:24
      + 10
      Wektu sing apik! hi

      Minangka adoh minangka misale jek kula, kita wis miwiti release ing ngarep?
      1. Reptiloid
        Reptiloid 24 September 2022 19:45
        +3
        Kutipan saka cniza
        .... Minangka adoh minangka misale jek kula, kita wis miwiti release ing ngarep?

        Inggih, yen mangkono. Banjur dill dadi bangga banget, padha ngregedi kabeh jaringan kanthi gumunggung
        1. cniza
          cniza 24 September 2022 20:15
          +6
          Sampeyan bisa nglirwakake jaran, ayo padha mlumpat ...
          1. Reptiloid
            Reptiloid 24 September 2022 20:36
            +4
            Kutipan saka cniza
            Sampeyan bisa nglirwakake jaran, ayo padha mlumpat ...

            Kaya kabeh wong diusir saka panggung kita? Luwih becik yen filme ora ditampilake ing TV kita
            1. gsev
              gsev 26 September 2022 01:11
              +2
              Kutipan saka Reptilian
              Luwih becik yen filme ora ditampilake ing TV kita

              Katon yen kabeh seri sinetron babagan wanita sing ditahan, profiteer lan bandit ing TV kita digawe utamane dening seniman Ukrainia.
              1. Reptiloid
                Reptiloid 26 September 2022 02:12
                0
                Lan seri babagan dhokter, lan seri babagan intern, lan aku ora ngelingi carane, nanging ana asu ana, seri.
                Ibu kasengsem ing seri TV polisi, nanging dheweke langsung mandheg nonton iki Ukrainia lan nuduhake dissatisfaction kanggo dangu sawise. Wong sawise kabeh promosiaken, menehi wong kanggo entuk. Lan ora ana apa-apa, padha nganggo basa Rusia, nolak basa kasebut lan sengit marang negara kita. Lan buku ing basa Rusia, kanthi cara, diterbitake hi
  8. Saboteur_Navy
    Saboteur_Navy 24 September 2022 18:46
    +4
    Ora perlu dikandhakake, Geranium iki sukses banget digawe dening Persia ...
    Ngelingi rega sing murah, sampeyan kudu tuku luwih akeh saka wong-wong mau utawa ngatur perakitan sing dilisensi saka kita, aku dhewe ora ngarep-arep yen mesin diesel bisa dipercaya lan mabur nganti saiki.
    1. svp67
      svp67 24 September 2022 19:06
      +5
      Kutipan: Saboteur_Navy
      Ngelingi rega sing murah, sampeyan kudu tuku luwih akeh saka wong-wong mau utawa ngatur perakitan sing dilisensi saka kita, aku dhewe ora ngarep-arep yen mesin diesel bisa dipercaya lan mabur nganti saiki.

      Ora, enggal-enggal Angkatan Bersenjata Ukraina, dhewe utawa kanthi bantuan mitra, bakal nemokake 2 "penawar" lan mulane, kita kudu nerusake. Kita duwe desainer sing apik banget lan wong sing ngerti apa sing kita butuhake saiki. Padha kudu diwenehi kesempatan kanggo mratelakake panemume.
      1. Alf
        Alf 24 September 2022 19:22
        +3
        Kutipan saka: svp67
        Kita duwe desainer sing apik banget lan wong sing ngerti apa sing kita butuhake saiki. Padha kudu diwenehi kesempatan kanggo mratelakake panemume.

        Lan luwih becik yen tanduran sing cocog kanggo dheweke ...
        1. Galleon
          Galleon 24 September 2022 19:46
          +1
          Ing Rybinsk, dheweke nulis, produksi digawe kanggo UAV Corsair, sing ora ditindakake. Nanging bengkel tetep. Sampeyan bisa miwiti karo, bakal ana mesin lan elektronik
          1. Alf
            Alf 24 September 2022 19:56
            0
            Kutipan: Galleon
            bakal ana mesin lan elektronik

            Dadi iki sing paling penting. Lan ora ana sing kaya ngono. Nyuwun
            1. kumbang_3
              kumbang_3 24 September 2022 20:31
              +6
              Kutipan: Alf
              Kutipan: Galleon
              bakal ana mesin lan elektronik

              Dadi iki sing paling penting. Lan ora ana sing kaya ngono. Nyuwun

              Sampeyan salah, kabeh ana! Sing utama yaiku ngilangi "manajer efektif" saka produksi!
              1. Al Manah
                Al Manah 24 September 2022 21:05
                +3
                Dina iki, ora ana papan sing ora ana: para pejabat lagi tuwuh bocah-bocah - kudu nyiyapake kursi kanggo dheweke, ora dipasang ing mesin ...
            2. svp67
              svp67 25 September 2022 05:24
              0
              Kutipan: Alf
              Dadi iki sing paling penting. Lan ora ana sing kaya ngono.

              Nanging bisa uga tuku wong Iran karo wong Tionghoa
              1. Alf
                Alf 25 September 2022 08:10
                0
                Kutipan saka: svp67
                Kutipan: Alf
                Dadi iki sing paling penting. Lan ora ana sing kaya ngono.

                Nanging bisa uga tuku wong Iran karo wong Tionghoa

                Apa sampeyan yakin yen wong Tionghoa pengin ngedol? Jeneng kaya Lenovo lan Huawei ora ngomong apa-apa?
                1. svp67
                  svp67 25 September 2022 08:52
                  0
                  Kutipan: Alf
                  Jeneng kaya Lenovo lan Huawei ora ngomong apa-apa?

                  akrab. Nanging ing China, manufaktur elektronik kaping pindho luwih saka loro ... atusan kaping
                  Kutipan: Alf
                  Apa sampeyan yakin yen wong Tionghoa pengin ngedol?

                  Saiki dadi kepentingane.
                  1. Alf
                    Alf 25 September 2022 09:10
                    +1
                    Kutipan saka: svp67
                    Nanging ing China, manufaktur elektronik kaping pindho luwih saka loro ... atusan kaping

                    Ya, luwih. Nanging apa ukurane?
                    1. svp67
                      svp67 25 September 2022 09:33
                      +1
                      Kutipan: Alf
                      Nanging apa ukurane?

                      Cukup kanggo kita. Amerika nyatakake yen ing rapat pungkasan Di lan VVP, masalah pitulungan Cina kanggo ngatur produksi mikroelektronik ing wilayah kita dibahas.
                      1. Alf
                        Alf 25 September 2022 19:29
                        0
                        Kutipan saka: svp67
                        Amerika nyatakake yen ing rapat pungkasan Di lan VVP, masalah pitulungan Cina kanggo ngatur produksi mikroelektronik ing wilayah kita dibahas.

                        Dideleng saka kasunyatan sing ora nggawa asil, asil ... ala kanggo kita.
                      2. svp67
                        svp67 26 September 2022 09:34
                        0
                        Kutipan: Alf
                        Dideleng saka kasunyatan sing ora nggawa asil, asil ... ala kanggo kita.

                        Wektu bakal ngomong ...
          2. frei67
            frei67 24 September 2022 20:18
            +3
            kutha Dubna z-d Kronshtad. Nanging ora cukup wong kanggo produksi
            1. kumbang_3
              kumbang_3 24 September 2022 20:42
              +6
              Kutipan saka frei67
              kutha Dubna z-d Kronshtad. Nanging ora cukup wong kanggo produksi

              Ayo padha ngethok "manajer efektif" lan mundhakaken upah para pekerja keras lan biro desain! Bakal ana upah sing layak lan bakal ana wong!
              1. frei67
                frei67 25 September 2022 09:11
                0
                gaji nganti 180t. ditulis. ya, lan iki perusahaan swasta. ora mungkin ana manajer ekstra
            2. Alf
              Alf 24 September 2022 20:56
              +1
              Kutipan saka frei67
              kutha Dubna z-d Kronshtad. Nanging ora cukup wong kanggo produksi

              Kanggo manajer, aku setuju banget. Saiki karo Dubna. Apa sampeyan ngerti manawa apa sing diprodhuksi ana, lan ora diklumpukake? Bentenipun drastis.
              1. kumbang_3
                kumbang_3 24 September 2022 21:07
                +2
                Kutipan: Alf
                Kutipan saka frei67
                kutha Dubna z-d Kronshtad. Nanging ora cukup wong kanggo produksi

                Kanggo manajer, aku setuju banget. Saiki karo Dubna. Apa sampeyan ngerti manawa apa sing diprodhuksi ana, lan ora diklumpukake? Bentenipun drastis.

                Malah yen padha ngumpulake! Nggawe upah sing prayoga, padha ngumpul. Wong bakal lunga!
                1. Alf
                  Alf 24 September 2022 21:21
                  +1
                  Kutipan: Bumblebee_3
                  Kutipan: Alf
                  Kutipan saka frei67
                  kutha Dubna z-d Kronshtad. Nanging ora cukup wong kanggo produksi

                  Kanggo manajer, aku setuju banget. Saiki karo Dubna. Apa sampeyan ngerti manawa apa sing diprodhuksi ana, lan ora diklumpukake? Bentenipun drastis.

                  Malah yen padha ngumpulake! Nggawe upah sing prayoga, padha ngumpul. Wong bakal lunga!

                  Ya, wong bakal lunga, ora ana pitakonan babagan iki. Titik beda - ora ana produksi mikroelektronik, uga mesin mikro - "kita bakal tuku kabeh." Sing medeni.
                  1. kumbang_3
                    kumbang_3 24 September 2022 21:36
                    +1
                    Kutipan: Alf
                    Ya, wong bakal lunga, ora ana pitakonan babagan iki. Titik beda - ora ana produksi mikroelektronik, uga mesin mikro - "kita bakal tuku kabeh." Sing medeni.

                    Ya, Iran ora tuku mikroelektronik! Yen dheweke tuku, banjur liwat perantara! Nanging iki ora ngalangi dheweke nggawe salah sawijining UAV paling apik!
              2. Galleon
                Galleon 24 September 2022 22:30
                0
                Glider bakal rampung dicetak ing Dubna: fuselage, konsol. Iku babagan produksi.
                1. Alf
                  Alf 24 September 2022 22:55
                  +1
                  Kutipan: Galleon
                  Glider bakal rampung dicetak ing Dubna: fuselage, konsol. Iku babagan produksi.

                  Ngendi sampeyan entuk isi?
                  1. kumbang_3
                    kumbang_3 25 September 2022 00:07
                    +3
                    Alf, aku bakal mangsuli pitakonmu kanthi pitakon. Ngendi Iran njupuk? Njupuk ana.
                    1. Alf
                      Alf 25 September 2022 08:12
                      -1
                      Kutipan: Bumblebee_3
                      Alf, aku bakal mangsuli pitakonmu kanthi pitakon. Ngendi Iran njupuk? Njupuk ana.

                      Pitakonan counter, bakal padha ngedol kita?
                      1. vadimtt
                        vadimtt 25 September 2022 09:21
                        0
                        Dheweke adol menyang Iran. Padha gawé lan paket ing China (sepi, tanpa gangguan lan mbukak laporan), banjur ing sadawane "dalan pangon" kanggo Iran, ana dhewe "majeng pabrik full-cycle ing 65nm", gedhe lan palsu, mikruhi langsung menyang pungkasan. workshop, ngendi laser marker (uga Chinese) "Made in Iran" Applied kanggo wong-wong mau. Opo sing salah? keprungu
                        Apa sampeyan mikir kenapa saiki kita cepet-cepet miwiti mbangun pabrik "mikroelektronik miturut standar 28mm nggunakake peralatan lithographic canggih kita dhewe"? ngguyu

                        PS: Nanging warga sipil ora bakal entuk apa-apa maneh, skema kasebut ora apik.
                      2. Alf
                        Alf 25 September 2022 19:31
                        0
                        Kutipan saka vadim
                        Apa sampeyan mikir kenapa saiki kita cepet-cepet miwiti mbangun pabrik "mikroelektronik miturut standar 28mm nggunakake peralatan lithographic canggih kita dhewe"?

                        Kanggo bangga sijine prasasti Made in Russia ing bagean Cina.
      2. Saboteur_Navy
        Saboteur_Navy 24 September 2022 19:37
        +3
        Apa antidote? Rega drone sepuluh kaping luwih murah tinimbang rudal pertahanan udara sing paling murah
        1. Dauria
          Dauria 24 September 2022 20:23
          +1
          Apa antidote? Rega drone sepuluh kaping luwih murah tinimbang rudal pertahanan udara sing paling murah

          Artileri anti-pesawat kanthi wektu detonasi sing diprogram ing tong minyak. Lan rangefinder radio (malah ora kudu radar lengkap). Kaya altimeter pesawat dhuwur-dhuwur, uga, RV-5 contone.
          Bener, kaliber mbutuhake luwih saka 30 mm - elektronik ora pas karo projectile. Senajan misale jek kaya iku kudu.
          Lan kanggo mangsa lan "Shell" bedhil kuwi ora babras.
          1. Saboteur_Navy
            Saboteur_Navy 24 September 2022 21:06
            -1
            Operator UAV bakal ndeleng artileri iki luwih cepet utawa, sawise mudhun, bakal ngrusak gunung bedhil iki, sing maneh bedhil luwih larang utawa bakal mabur kanthi tenang.
          2. gsev
            gsev 26 September 2022 01:25
            +1
            Kutipan saka dauria
            Artileri anti-pesawat kanthi wektu detonasi sing diprogram ing tong minyak.

            Nglawan bedhil anti-pesawat, sampeyan bisa pijet nggunakake drone. Dina iki tekan Lvov, sesuk Izmail, banjur Odessa, Nikolaev. Drone 700 kg nggawa 4 misil anti-tank saka generasi kaping 3, tekan saka 7 km. Iki minangka mungsuh mbebayani kanggo ZSU, sing njupuk 20 ton baja berkualitas tinggi. Katon kaya Israel wis nyedhiyakake pertahanan udara marang Ukraina marang drone Iran lan arep nyoba senjata anti-pesawat ing kana. Kajaba iku, Korea Lor, China lan Iran kepengin nyoba senjatane nglawan mungsuh sing potensial.
        2. Drotro
          Drotro 24 September 2022 20:30
          +1
          Ing kasus apa wae, kuku ekstra ing sepatu olahraga.
          Ayo padha saiki ngerti carane narik metu. Lan maneh, yen digunakake ing macem-macem sektor ngarep, mula iki bakal meksa pasukan pertahanan udara Ukrainia bubar.
      3. Reptiloid
        Reptiloid 24 September 2022 19:49
        0
        Kutipan saka: svp67
        ...... Kita duwe desainer sing apik banget lan wong sing ngerti apa sing kita butuhake saiki. Padha kudu diwenehi kesempatan kanggo mratelakake panemume.

        Iku bakal gedhe. Sapa ngerti, bisa uga kabeh bakal katon.
        Kanthi pangarep-arep
      4. Gorygor
        Gorygor 24 September 2022 20:53
        +3
        Kutipan saka: svp67
        Kutipan: Saboteur_Navy
        Ngelingi rega sing murah, sampeyan kudu tuku luwih akeh saka wong-wong mau utawa ngatur perakitan sing dilisensi saka kita, aku dhewe ora ngarep-arep yen mesin diesel bisa dipercaya lan mabur nganti saiki.

        Ora, enggal-enggal Angkatan Bersenjata Ukraina, dhewe utawa kanthi bantuan mitra, bakal nemokake 2 "penawar" lan mulane, kita kudu nerusake. Kita duwe desainer sing apik banget lan wong sing ngerti apa sing kita butuhake saiki. Padha kudu diwenehi kesempatan kanggo mratelakake panemume.

        Yen kita miwiti Geranium iki ing puluhan utawa atusan, ora ana antidote siji bakal efektif.
  9. Trapp1st
    Trapp1st 24 September 2022 18:47
    + 11
    Drone kita, sing dikontrol dening tentara Rusia sing gedhe, ngrusak benteng NATO ing Odessa
    Thanks Iran!
  10. Kot Alexandrovich
    Kot Alexandrovich 24 September 2022 18:49
    -7
    Lan ing kene aku, nganti kita lan peach RESMI ngumumake yen litak iki minangka Iran, aku bakal nganggep wong Rusia! ngguyu
    1. skeptik2
      skeptik2 24 September 2022 19:09
      +3
      Bisa uga ana alesan kanggo bangga yen drone iki bener-bener Rusia. Apa sing kita banggaake? Sampeyan ora bisa nindakake iki?
      1. Kot Alexandrovich
        Kot Alexandrovich 24 September 2022 19:38
        -1
        Apa aku kasebut bangga? Aku ngomong babagan njaga rahasia militer! ngguyu
        1. Alf
          Alf 24 September 2022 21:40
          +2
          Kutipan: Cat Alexandrovich
          Aku ngomong babagan njaga rahasia militer!

          Saka sapa? Saka populasi dhewe, supaya pitakonan sing ora nyenengake ora bakal dijaluk?
  11. Carlos Hall
    Carlos Hall 24 September 2022 18:53
    0
    Kinerja luar biasa saka drone Iran. Iran nuduhake dhewe minangka salah sawijining sekutu Rusia sing paling dipercaya, wektune kanggo nglengkapi senjata nuklir
    1. Plate
      Plate 24 September 2022 19:06
      -1
      Ora perlu. Banjur dheweke bakal ngancam kita yen kita mutusake kanggo nyurung Iran menyang tembok. Mesthi wae, ing sawijining dina manungsa bakal ngembangake senjata sing luwih kuat tinimbang senjata nuklir, nanging nalika kedadeyan kasebut, isih bakal katon.
    2. Starpom Scrap
      Starpom Scrap 24 September 2022 19:09
      + 17
      Dheweke bakal nyengkuyung awake dhewe kanthi cepet. Wektu kanggo perdagangan luwih intensif karo dheweke lan Korea Lor. Ora ana sing luwih konyol tinimbang negara sing ndhukung sanksi marang saben liyane sing ditindakake dening mungsuh.
  12. tihonmarine
    tihonmarine 24 September 2022 19:09
    +7
    Drone kita, sing dikontrol dening tentara Rusia sing gedhe, ngrusak benteng NATO ing Odessa.


    Ora opo opo !
    1. Reptiloid
      Reptiloid 24 September 2022 19:51
      +3
      Sampeyan bisa aran sing padha seneng lan bangga ing wektu sing padha. hi
      Kutipan saka tihonmarine
      ....Ora opo opo !
  13. Sagetaus
    Sagetaus 24 September 2022 19:10
    +3
    Durung nem sasi!
    Senajan ora, banget ilang nglirik
  14. Arcady007
    Arcady007 24 September 2022 19:10
    +3
    Yen wong Iran seneng, kita malah luwih seneng.
  15. dimbasic
    dimbasic 24 September 2022 19:18
    +2
    NATO kudu nandhang kerugian sing ora bisa ditampa
    1. ukum70
      ukum70 24 September 2022 19:41
      +3
      NATO kudu nandhang kerugian sing ora bisa ditampa sajrone pitung wulan
  16. cniza
    cniza 24 September 2022 19:22
    +6
    Lan publikasi Iran terus terang nulis yen konfrontasi ing Ukraina minangka konfrontasi antarane Rusia lan blok militer Atlantik Lor.


    Dadi wektu kanggo nelpon kabeh wong ...
  17. pandhu arah777
    pandhu arah777 24 September 2022 19:38
    +2
    Wong Iran bungah yen Rusia mbengkongake enem AS nganggo gaman, ora ana sing lali jenderal sing tiwas ...
  18. Fizik13
    Fizik13 24 September 2022 19:38
    +1
    Ing pers Iran: Drone kita, sing dikontrol dening tentara Rusia sing gedhe, ngrusak benteng NATO ing Odessa

    A bit ora dadi.
    Drone kita, sing dikontrol dening tentara Rusia sing gedhe, ngrusak benteng NATO ing saindenging jagad!
  19. Tor Vic
    Tor Vic 24 September 2022 19:44
    0
    NATO wis nggawe akeh mungsuh ing saindenging jagad!
  20. Horseradish lawas
    Horseradish lawas 24 September 2022 19:53
    +8
    Sapa sing bakal mangsuli lan diukum amarga tentara kita ora duwe drone domestik dhewe? ing kasunyatan, iki angkara mbayar kanggo karo getih gedhe sabangsa kita.
    1. Alf
      Alf 24 September 2022 21:42
      +2
      Quote: jancok lawas
      Sapa sing bakal mangsuli lan diukum amarga tentara kita ora duwe drone domestik dhewe?

      Kolega sing ditresnani, sampeyan takon sawetara pitakonan sing ora toleran. Landak lan wedhus ngerti manawa sanksi kasebut kudu disalahake, wah, miturut lembar cheat kasebut ...
  21. PalBor
    PalBor 24 September 2022 19:59
    +4
    Oh, rungokna aku ngguyu wingi. Cetha yen iki sementara. Nanging: moped wis retak, sekelompok terbatovtsy nembak saka kabeh senjata cilik, mabur, wong buyar ... Lan hello: bangunan Angkatan Laut Ukraina dirusak, Bulgakov dipecat.
    1. RVA
      RVA 24 September 2022 21:24
      +4
      Ya, pertahanan udara ditembak paling ora siji, nanging pertahanan udara Soviet! Iso dipercoyo! Kamulyan kanggo insinyur USSR! Dheweke ngerti carane nindakake, amarga wong sing pinter uga ora ilang ing Rusia, dheweke terus kerjane para leluhur lan nggawa menyang tingkat sing luwih apik!
  22. Simbah amatir
    Simbah amatir 24 September 2022 20:01
    +3
    Wong Iran seneng yen drone bisa digunakake kanthi apik. Kita bungah yen pasukan kita saiki duwe drone iki. Iki minangka conto kerjasama sing apik. Iran - matur nuwun!
    1. Gofman
      Gofman 24 September 2022 20:20
      -7
      Quote: Simbah amatir
      Wong Iran seneng yen drone bisa digunakake kanthi apik. Kita bungah yen pasukan kita saiki duwe drone iki. Iki minangka conto kerja sama sing apik.
      Dadi Serdyukov pengin padha karo Mistrals, lan tenan karo kabeh peralatan militèr. Lan kabeh wong bakal seneng lan seneng - loro adol lan panuku! Ora, sepira dheweke isih luwih dhisik tinimbang jamane! ..
  23. Magellan
    Magellan 24 September 2022 20:29
    +3
    Thanks kanggo Iran kanggo bantuan karo sabab! Aja ngidini panyebaran "protes" ing mburi sing dingerteni sapa ...
  24. Alexey_Kalashnikov
    Alexey_Kalashnikov 24 September 2022 20:53
    +3
    Kutipan saka Silver99
    , sayang banget yen kita ora ngerti iki lan mbuwang wektu.

    Aku kepengin weruh sapa "kita". Iki "kita" duwe jeneng mburi. Wong-wong kita lucu: padha siyap kanggo seduluran karo sapa wae lan njupuk kesalahane wong liya. Ora perlu disalahake ing sirah sing lara banget, dudu kita sing ora ngerti, nanging sampeyan lan Shoigu sing ora ngerti. Lan sampeyan Silver99 uga ilang wektu.
  25. RVA
    RVA 24 September 2022 21:00
    0
    Apik banget maca artikel kaya ngono!) Teks kasebut cekak, nanging emosiku kepenak banget!
    Pi. Si. Che, dheweke nurunake aku dadi VO menyang mandor ... Minusators ...
  26. Frank Muller
    Frank Muller 24 September 2022 22:19
    -1
    Nalika pengikut Ayatollah Khomeini, Ali Khamenei, ana ing Persia ing pucuk pimpinan, sekelompok "komnadzors" kanthi ketat ngawasi kabeh aspek urip subjek sing setya - saka nganggo jilbab sing bener nganti ora bisa ditampa lan dipateni pelanggaran cilik. . Katon yen fundamentalisme Islam sing nguwasani negara lan biayae wis kesel banget karo masyarakat Iran, utamane para pemuda sing nyerang protes. Lan matine pimpinan spiritual bisa uga dadi katalis kanggo kerusuhan anti-pemerintah. Aja kaget yen Baidenko lan tim njupuk kauntungan saka kahanan lan ngatur revolusi anyar ing negara - pro-Amerika lan anti-Islam. Serangan ing Odessa, mesthi, nggawe precedent karu kanggo Kyiv kanggo sukses nggunakake drones Iran lan, ing wektu sing padha, iklan kanggo peralatan militer Persia. Nanging apa ana jaminan yen owah-owahan ing kahanan politik domestik ing Iran, pangiriman UAV menyang Rusia sing perlu ing ngarep bakal terus? Kabeh sing isih ana yaiku ngarep-arep drone kita dhewe, kanthi produksi lan persenjataan sing ora bisa ditampa dening Federasi Rusia. Aku kaya pracaya iku ora fatal?
  27. N3 ing Miami
    N3 ing Miami 24 September 2022 22:56
    0
    Iku bakal becik kanggo tuku lisensi lan rampung localize produksi. Lan luwih apik ing volume gedhe.
  28. Yumico
    Yumico 24 September 2022 23:15
    0
    Impor substitusi: Shahed-136 kanggo geranium 2
  29. Pravdarub
    Pravdarub 24 September 2022 23:20
    +1
    Isin tenan, saben dina aku ndeleng jurusan ing mobil manca sing larang ing kantor Rostec, padha nggawe raspberry dhewe kanggo ngumbah adonan, mesthi ora peduli karo tentara, dheweke bakal menehi bunder model pesawat apa wae sanajan seperseratus. dhuwit, padha bakal nindakake ora Samsaya Awon saka Kerajinan iki.
    1. SvyatoslavK
      SvyatoslavK 26 September 2022 11:58
      0
      Ya, mung bunderan sing wis dilalekake ... Kita duwe Kursk ing Dosaaf ... Dheweke kerja setaun nganti tanggal 15 ... Siji guru bunder kasebut narik dheweke ing punuk dhewe nganti pungkasan ... Ya, dheweke ora metu...
  30. ivar.zhukov
    ivar.zhukov 24 September 2022 23:56
    -1
    Apa strategi ing kene? Mungkin Staff Umum sampeyan konsultasi?
  31. garik77
    garik77 25 September 2022 01:29
    +1
    Kutipan saka Silver99
    Iran mung preman sing ora bisa dibandhingake, miturut sanksi, dheweke nggawe senjata modern sing apik banget, sanajan ana unsur plagiarisme saka Israel lan Amerika Serikat (saka sing ditawan), nanging apik banget. Saiki giliran kita kanggo nggali lan ngalahake dheweke ing TTD.

    Kanggo wong Iran, iki uga minangka pengalaman sing ora ana regane. Panggunaan drone sing akeh bakal mbukak kelemahane lan nambah senjata kasebut.
  32. Bodypuncher
    Bodypuncher 25 September 2022 06:57
    0
    Ing teori, kanthi bantuan serangan drone penny, sampeyan bisa mbukak lokasi unit pertahanan udara kanggo demilitarisasi sabanjure
  33. bukak
    bukak 25 September 2022 07:58
    0
    Kutipan saka Gorygor
    Armata lan Kurganets nunggu modernisasi jero, amarga. ana kekurangan serius, mobil iki ora siap perang

    Aja nuduhake, apa persis kekurangan sing dicethakake ing mesin kasebut?
    1. Agarkov
      Agarkov 25 September 2022 10:44
      +1
      Padha larang kanggo Pabrik, motor masalah. Aku padha bakal ngganti tanduran daya lan bisa ing syarat-syarat manufacturability, nanging iki ora akurat. Umumé, tank apik, lan perlu.
  34. Haji Murat
    Haji Murat 25 September 2022 13:45
    0
    Biasane, kita menehi pesawat Su 30 lan Su 34 Iran, ditambah sawetara teknologi, dheweke menehi UAV kanthi teknologi, kita kudu tulung-tinulung.
  35. SvyatoslavK
    SvyatoslavK 26 September 2022 11:55
    0
    Nalika aku maca ing telegram, Iran duwe masalah karo kamera, mulane shahid kejut ora dilengkapi kamera, lan kanggo ngarahake butuh koordinat sing jelas - sing kedadeyan karo pangkalan perintah Ukrainia "Kidul" ing Odessa - utawa dheweke mbutuhake drone shahid 136 sing nganggo kamera lan digunakake minangka sarana pengintaian lan panuntun dhumateng sekelompok martir kejut.
  36. DeGreen
    DeGreen 29 September 2022 16:54
    0
    Ora suwe tanduran cedhak Vsevolozhsk bakal dibangun