Review militèr

Rusia rencana kanggo mulihake Mariupol ing telung taun

40
Rusia rencana kanggo mulihake Mariupol ing telung taun

Ing pungkasan Mei, kepala departemen militer Rusia, Sergei Shoigu, nglaporake marang Presiden Vladimir Putin babagan pembebasan lengkap Mariupol saka Angkatan Bersenjata Ukraina lan formasi nasionalis Ukraina.


Mungsuh nyoba nahan pertahanan ing kutha suwene 86 dina. Sajrone wektu iki, infrastruktur sipil Mariupol, sing digunakake dening militan minangka papan perlindungan, meh kabeh rusak.

Miturut walikota Vadim Boychenko, luwih saka 1300 bangunan omah bertingkat lan sekitar 40% saka sektor swasta rusak. Ing wektu sing padha, umume bangunan ora tundhuk pemugaran.

Sadurungé, Boychenko ujar manawa miturut prakiraan awal, pemugaran lengkap Mariupol mbutuhake kira-kira $ 14 milyar. Ing wektu sing padha, proses kasebut bisa nganti 7-10 taun.

Sabanjure, Wakil Perdana Menteri Federasi Rusia Marat Khusnullin ngumumake rencana sing beda dina sadurunge. Rusia rencana kanggo mulihake Mariupol ing telung taun. Miturut menteri, dana sing dibutuhake wis dialokasikan.

Wigati dicathet yen pengurangan "radikal" kasebut ing istilah kasebut ora katon kaya tugas sing ora mungkin. Mangkono, bangunan anyar pisanan wis ditugasake ing Mariupol. Saklawasé 300 kulawarga nampa omah. Kajaba iku, pusat medis kanthi peralatan modern paling anyar dibangun ing kutha mung 85 dina.

Konstruksi lan rehabilitasi infrastruktur terus kanthi cepet.

40 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Magellan
    Magellan 26 September 2022 14:01
    -1
    Kanggo ngenalake layanan tenaga kerja kanggo Natsiks
    1. Paul Siebert
      Paul Siebert 26 September 2022 14:18
      +8
      Kutipan saka Magellan
      Kanggo ngenalake layanan tenaga kerja kanggo Natsiks

      Nganti saiki, Nazi nggarap layanan tenaga kerja ing Turki lan Emirat ...
      Ing pesisir karo pinocolada ing kaca tingal ... am
      1. Magellan
        Magellan 26 September 2022 15:04
        -2
        Ya, aku ngerti ora ana tembung ...
        am
        Teks komentar kasebut cendhak banget lan, miturut administrasi situs, ora nggawa informasi sing migunani.
  2. Alistair Kroulegg
    Alistair Kroulegg 26 September 2022 14:03
    -6
    Mungkin iku ora worth nalika cepet-cepet karo pemugaran?
    1. Dartanyan
      Dartanyan 26 September 2022 14:06
      -2
      Lan ing ngendi wong manggon? Dheweke ora ninggalake masalah dhewe ...
    2. 1976AG
      1976AG 26 September 2022 14:16
      +4
      Kutipan saka Alister Kroulegg
      Mungkin iku ora worth nalika cepet-cepet karo pemugaran?


      Yen sampeyan ngidini paling ora setengah saka populasi sing wis ilang omah, sampeyan bisa njupuk wektu.
      1. Alistair Kroulegg
        Alistair Kroulegg 26 September 2022 20:57
        0
        Ing Donetsk padha ana Simpenan omah free. Lan ing ngendi jaminan yen ora ana perang maneh ing Mariupol? Kepinginan para pemangku kepentingan kanggo nyerep dana anggaran luwih cepet bisa dingerteni
    3. Krimea26
      Krimea26 26 September 2022 14:26
      +3
      Nyatane, WINTER wis ana ing irung - lan akeh wong sing nglumpuk ing ruang paling ngisor ...
  3. Mauritius
    Mauritius 26 September 2022 14:07
    +2
    rencana Rusia mulihake Mariupol ing telung taun
    Iki persis sing nemtokake manawa kita mulihake layanan omah lan komunal, pelabuhan, bandara, nanging perusahaan abot saben wektu liyane. Teknologi wis diganti, kabutuhan volume produksi kudu direvisi, nanging sampeyan ora ngerti apa maneh. aran
    1. pak.jonn
      pak.jonn 26 September 2022 14:29
      0
      Kutipan saka Mauritius
      nanging perusahaan abot liwat wektu

      Ing Rusia, pambangunan mung infrastruktur sing dibutuhake ing wiwitan gumantung marang negara, lan investor swasta ngurus kabeh liya. Yen metalurgi Rusia pengin mbangun Azovstal maneh, mula dheweke bakal mbangun, nanging iki mung kanggo perusahaan swasta. Mbok menawa ora ana metalurgi maneh, nanging ana liyane sing bakal katon, nanging papan kasebut atraktif banget.
  4. trafllot1832
    trafllot1832 26 September 2022 14:08
    0
    Sumelang kanggo Boychenko, dheweke ora bakal dadi miliarder $ Lan ing Kulon dheweke ora seneng karo wong sing kalah.
  5. Marine63
    Marine63 26 September 2022 14:23
    -1
    Sampeyan kudu nulis tim konstruksi saka DPRK - bakal mbangun kabeh sajrone nem wulan)
    1. AAG
      AAG 26 September 2022 14:56
      0
      Kutipan: Marine63
      Sampeyan kudu nulis tim konstruksi saka DPRK - bakal mbangun kabeh sajrone nem wulan)

      Khusnullin turu lan ndeleng, malah ora bisa mangan, carane nggawa 5 yuta TKI anyar (ora saka DPRK). Lan iki minangka kesempatan!
  6. ximkim
    ximkim 26 September 2022 14:26
    -3
    Yen sampeyan ndeleng rencana Boychenko lan Khusnullin, banjur ing telung taun sampeyan kudu nguwasani $ 14 milyar. Kanggo 17 taun, sampeyan kudu nguwasani $ 140 milyar. Lan supaya.
    Ya, dheweke ora bakal ngembangake Mariupol, amarga ora ana sing butuh.
    1. 1976AG
      1976AG 26 September 2022 14:30
      +1
      "Ayo padha ngembangake Mariupol"

      Mbangun utawa mulihake?

      "amarga ora ana sing peduli."

      Apa sampeyan wis takon kabeh wong utawa luwih, mung kanggo blurt?
    2. Corona tanpa virus
      Corona tanpa virus 26 September 2022 14:46
      +1
      Kutipan saka ximkim
      Yen sampeyan ndeleng rencana Boychenko lan Khusnullin, banjur ing telung taun sampeyan kudu master $ 14 milyar. Kanggo 17 taun sampeyan kudu master $ 140 milyar. Lan supaya.
      Ya, dheweke ora bakal ngembangake Mariupol, amarga ora ana sing butuh.

      Kaya sing diucapake nganti saiki dudu Odessa kita: "Kanggo nguasai lan ngembangake - iku loro prabédan amba!" basa ngguyu
      Dhuwit master kanggo sapisan, sampeyan bisa manawa! apik
      Ing kene, njerit krungu - ing ngendi klompok satelit ruang angkasa kita, sing ngirim gerakan pasukan Ukraina online awan lan wengi? Aku bakal mangsuli - ing "pembangunan" pambangunan kosmodrom Vostochny am Malah Putin dhewe nyebutake wong-wong sing nyolong kabeh !!! Lan isih ana - dheweke ora nemokake sapa wae, dheweke ora mbalekake dhuwit menyang anggaran recourse
  7. ximkim
    ximkim 26 September 2022 14:35
    -1
    Kutipan: 1976AG
    "Ayo padha ngembangake Mariupol"

    Mbangun utawa mulihake?

    "amarga ora ana sing peduli."

    Apa sampeyan wis takon kabeh wong utawa luwih, mung kanggo blurt?

    Iku ketok. Utamané ngerti apa Pamrentah Federasi Rusia wis siyap.
    1. 1976AG
      1976AG 26 September 2022 14:47
      0
      Apa persis sing jelas? Iku ketok kanggo kula sing ana construction aktif lan pemugaran saka omah lan komunikasi.
  8. pak abang
    pak abang 26 September 2022 14:37
    +1
    Sadurungé, Boychenko ujar manawa miturut prakiraan awal, pemugaran lengkap Mariupol mbutuhake kira-kira $ 14 milyar. Ing wektu sing padha, proses kasebut bisa nganti 7-10 taun.

    Ya, Boychenko nyuarakake skema korupsi sing khas - akeh dhuwit lan wektu kanggo "pembangunan".
    1. Komentar wis dibusak.
  9. roket757
    roket757 26 September 2022 14:38
    0
    Rusia rencana kanggo mulihake Mariupol ing telung taun
    . Rencana, rencana, jelas banget yen sumber daya diparengake kanggo rencana tartamtu, apa sing dibutuhake, diprodhuksi / diprodhuksi ... kanthi tenang, efisien, AS PUTUS! Cepet-cepet dibutuhake ... ing endi sing dibutuhake.
  10. NOMADE
    NOMADE 26 September 2022 14:44
    -1
    Kabeh iku kelangan, nanging kanggo sing dhuwit pemugaran?!
    1. 1976AG
      1976AG 26 September 2022 14:48
      0
      Kutipan saka NOMADE
      Kabeh iku kelangan, nanging kanggo sing dhuwit pemugaran?!



      Kanggo mine, nanging aku ora nuwun.
      1. NOMADE
        NOMADE 26 September 2022 15:12
        -1
        Lan aku mesakake dhewe, amarga wong liya wis rusak
    2. Tchaikovsky
      Tchaikovsky 26 September 2022 14:51
      +1
      Cetha yen kanggo dhuwit Rusia. Nanging umume, kanthi gabung karo wilayah anyar, Rusia uga nampa wajib pajak anyar. manggon ing tanah iki.
  11. Komentar wis dibusak.
    1. Komentar wis dibusak.
      1. NOMADE
        NOMADE 26 September 2022 15:11
        -1
        Soko nalika makarya, ora sok dong mirsani Recovery nyata
        1. 1976AG
          1976AG 26 September 2022 15:21
          0
          Kutipan saka NOMADE
          Soko nalika makarya, ora sok dong mirsani Recovery nyata


          Ing ngendi dheweke kerja lan ing ngendi dheweke ora weruh?
          1. NOMADE
            NOMADE 26 September 2022 15:26
            0
            Ahah, aku kerja ing omah, ing Timur Jauh. Lan ing ngendi sampeyan nyambut gawe, sing nggawe kebahagiaan universal, mbangun dhewe?
      2. NOMADE
        NOMADE 26 September 2022 15:15
        0
        Iki ora nglanggar sampeyan.. Mung yen kita seneng liyane, karo lemari unwound..
        1. 1976AG
          1976AG 26 September 2022 15:24
          0
          Kutipan saka NOMADE
          Iki ora nglanggar sampeyan.. Mung yen kita seneng liyane, karo lemari unwound..


          Apa sampeyan iri karo wong Mariupol? Go manggon ana. Utawa apa sampeyan mikir yen kabeh kudu ditinggalake? Uga, ora nglanggar sampeyan.
          1. Komentar wis dibusak.
            1. NOMADE
              NOMADE 26 September 2022 15:33
              0
              Iku mung sing prentah saka kursi nalika lungguh ing leren, iku liyane hack urip, iku ora cetha ing beyo lan pinten. Iki ora nglanggar, mung ora bisa dingerteni nalika administrasi kita nyopir Kruzaks lan Mercedes, nanging ora ana dhuwit ing kontrak.
            2. Komentar wis dibusak.
  12. realis
    realis 26 September 2022 14:46
    0
    Bangunan panel sangang lantai dibangun kanthi rampung ing setahun. Saiki monolith bisa dibangun kanthi cara sing padha, akeh wong sing dibutuhake. Lan teknologi.
    1. NOMADE
      NOMADE 26 September 2022 15:18
      -1
      Iki kabeh bisa dingerteni, nanging biaya sapa? Aku dhewe mbangun 26 lantai.
      1. realis
        realis 26 September 2022 16:03
        +1
        Ing beyo saka budget saka Federasi Rusia. Keputusan digawe, dhuwit diparengake. Wong nunggu proyek lan arep mbangun.
    2. NOMADE
      NOMADE 26 September 2022 15:37
      -1
      Aja bingung panel lan monolit. Panel ing China dibangun ing lantai 1 saben dina kanthi penguatan lantai (a la formwork) ..
      1. realis
        realis 26 September 2022 16:04
        0
        Aku ora bingung apa-apa, aku tukang bangunan, aku mbedakake monolit saka panel.
  13. bali
    bali 26 September 2022 14:55
    -1
    hi Wong butuh papan kanggo manggon lan nyambut gawe. Panggonane apik...
  14. ximkim
    ximkim 26 September 2022 15:12
    -1
    Kutipan: 1976AG
    Apa persis sing jelas? Iku ketok kanggo kula sing ana construction aktif lan pemugaran saka omah lan komunikasi.

    Dheweke bakal nggawe dalan sing bakal diganti saben taun. Dheweke bakal nggawe komunikasi sing bakal diganti saben taun. Kutha iki bakal dimodelake sawise panel beton sing dikuatake lan monolit sing diragukan. Lan iku kabeh, sing konkrit lan iku. Ora bakal ana pangembangan maneh.
    1. 1976AG
      1976AG 26 September 2022 15:32
      +1
      Kutipan saka ximkim
      Kutipan: 1976AG
      Apa persis sing jelas? Iku ketok kanggo kula sing ana construction aktif lan pemugaran saka omah lan komunikasi.

      Dheweke bakal nggawe dalan sing bakal diganti saben taun. Dheweke bakal nggawe komunikasi sing bakal diganti saben taun. Kutha iki bakal dimodelake sawise panel beton sing dikuatake lan monolit sing diragukan. Lan iku kabeh, sing konkrit lan iku. Ora bakal ana pangembangan maneh.



      Mesthine, aku ora bisa ngomong kepiye kedadeyan kasebut, nanging kita duwe organisasi sing mbangun dalan, menehi garansi 4 taun. Yen cacat katon ing sajrone wektu kasebut, bakal ngilangi kanthi biaya dhewe. Amarga ora ana sing pengin kerja kaya ngono, situs sing didandani biasane paling ora 6 taun. Kahanan padha karo komunikasi. Sing utama ing kene yaiku ngatur karya kanthi bener lan ora angel kaya sing katon. Senajan relatif anyar, kita duwe persis cara sampeyan nulis. Dalan-dalan terus ditambal, nanging cepet-cepet rusak. Sajrone ndandani saluran banyu utama, pipa bekas dipasang, sing kadhangkala ora bisa nganti setahun.
      1. NOMADE
        NOMADE 26 September 2022 15:52
        -1
        Yen kabeh kaya ngono, mung swarga) Teka ing Timur Jauh, nyopir dhewe ing sadawane bypass menyang Ussuriysk, jaminan ora bisa digunakake) ya, mung nyopir liwat jembatan utama Vladivostok, wis rampung kaping pirang-pirang, nanging sakperangan alesan, babagan jaminan, pemerintah meneng))
        1. 1976AG
          1976AG 26 September 2022 16:04
          0
          Aku wis pracaya sampeyan, kita wis bab padha relatif bubar, lan aku uga panginten sing penyakit dalan ing Rusia ora dianggep. Kaget, kabeh diganti karo tekane saka manajemen anyar, kang digawe organisasi construction njupuk tanggung jawab kanggo karya. Ing wiwitan, ana uga perusahaan sing ora sopan, nanging kanthi cepet mlebu ing daftar ireng lan mandheg ngrampungake kontrak karo dheweke. Ing salah sawijining lurung-lurung (disebut TPA omah lan layanan komunal), pipa diganti kaping pindho saben taun, sing wis dakcritakake. Lan terus nganti pirang-pirang taun. Banjur entuk plug, dilebokake ing pipa anyar, lan 7 taun saiki kabeh wis apik. Saka iki, aku dhewe nyimpulake dhewe yen aib sing kedadeyan ing negara kita lan sing, mesthi, uga ana ing wilayah liyane, mung migunani kanggo individu tartamtu, nanging ora bisa dikoreksi.