Review militèr

Helikopter militer Pakistan nabrak nalika serangan wengi

9
Helikopter militer Pakistan nabrak nalika serangan wengi

Helikopter tentara kacilakan nalika serangan wengi ing provinsi Balochistan cedhak kutha Khost ing Pakistan kidul-kulon. Kabeh enem wong ing kapal tiwas, kalebu loro pilot. Prajurit paling enom umure 27 taun, sing paling tuwa - 44 taun.


Kacilakan kasebut dumadi ing distrik Ernai, udakara 120 km sisih lor Quetta, ibukutha provinsi Balochistan. Komando militer ora menehi katrangan luwih lengkap babagan kacilakan lan tujuan misi wengi, ngetokake statement sing dawa.

Helikopter ing misi penerbangan ambruk wingi bengi. Enem wong, kalebu rong perwira kanthi pangkat mayor (loro pilot), nampa shahdat (mati syahid ing Islam - red.) minangka akibat saka kacilakan kasebut.

- statement ngandika.

Perdana Menteri Pakistan Shehbaz Sharif ngucapake takziah lan ndedonga kanggo para prajurit sing tiwas lan kulawargane ing 25 September. Pimpinan oposisi lokal lan mantan Menteri Informasi Federal Fawad Chaudhry nuntut penilaian keamanan helikopter Angkatan Darat Pakistan.

Panguwasa ujar manawa bakal nyelidiki kedadeyan kasebut, kacilakan helikopter kaping pindho sajrone rong wulan kepungkur. Tanggal 1 Agustus, sawijining helikopter tentara tabrakan ing wilayah Lasbela ing Balochistan nalika operasi bantuan banjir. Kacilakan kasebut uga mateni 6 wong, kalebu Letnan Jenderal Sarfaraz Ali.

Balochistan minangka pemain kunci ing proyek One Belt, One Road China. Ing wektu sing padha, Balochistan, provinsi paling gedhe ing Pakistan, minangka pusat gerakan separatis sing wis suwe. Macem-macem milisi ing provinsi kasebut wis nglaporake serangan marang pasukan keamanan Pakistan. Nanging nganti saiki, ora ana klompok sing ngaku tanggung jawab kanggo kacilakan dina Minggu.

Kacilakan pesawat saiki teka sawetara dina sawise pemberontak nyulik loro personel keamanan ing wilayah kasebut. Wiwit kuwi, dinas rahasia wis nyoba golek lan nylametake kanca-kancane. Misi udhara wengi sing gagal bisa disambungake karo iki.

Jeneng-jeneng prajurit Pakistan sing tiwas yaiku:

9 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Mauritius
    Mauritius 26 September 2022 14:12
    +1
    Pilot - ya, nanging ... Nggawe mobil? ................. Nyuwun
    1. alexandrvvsysop
      alexandrvvsysop 26 September 2022 14:36
      -3
      Ketoke, Mi-17. Wikipedia ujar manawa Pakistan duwe.
      1. Mauritius
        Mauritius 26 September 2022 14:49
        0
        Kutipan saka: aleksandrvvsysop
        Ketoke, Mi-17. Wikipedia ujar manawa Pakistan duwe.
        Wikipedia ujar manawa dheweke ora ana ing kana. Ing Angkatan Udara kanggo 2020 mung:
        SA319 Alouette III France Helikopter Serbaguna 15
        Helikopter Serbaguna Italia AW139 4
        Ing 2016, ana sawetara MI-17, nanging ...... saiki wis ilang. Nyuwun
        1. alexandrvvsysop
          alexandrvvsysop 26 September 2022 16:49
          0
          Lan katon ing foto - ora cara? Ana fitur karakteristik saka Mi-17. Lan Wikipedia kudu diwaca ora mung ing basa Rusia. Bagean Inggris pranala menyang https://quwa.org/2019/10/22/aw139-the-pakistan-air-forces-new-mainstay-sar-helicopter/
          Secara harfiah paragraf pisanan.
  2. Alexander_Schlidt
    Alexander_Schlidt 26 September 2022 14:57
    0
    Iku ora kita, yen apa! Lan maneh Putin bakal disalahake.
  3. Magellan
    Magellan 26 September 2022 15:06
    +1
    Mengkono.
    Nuwun sewu.
    Nyuwun Nyuwun
    Teks komentar cendhak banget
  4. Deso
    Deso 26 September 2022 15:43
    +1
    Aku iku uga kamungkinan sing pemberontak tak nyekel stingers dipasrahake menyang dill.
  5. akropin
    akropin 26 September 2022 16:17
    0
    bab 120 km lor Quetta

    Iku meh persis tapel wates karo Afghanistan. Lan ing kana sampeyan bisa njupuk apa wae sing dikarepake saka ngendi wae ...
  6. HattinGokbori88
    HattinGokbori88 26 September 2022 23:54
    -1
    Pakistan begja yen Syiah (sing pengin gabung karo Balochistan karo Iran) minangka minoritas ing Balochistan Iran lan Pakistan. Yen ora, India bakal dibagi kaya Pakistan Timur. Wong sing ora dipilih, korupsi sing didhukung dening AS saiki mrentah negara kasebut, ekonomi rusak, pemisahan Balochistan bakal kedadeyan.

    Pakistan ora tansah kaya iki, wis nandhang sangsara marga saka AS/India wiwit lair. Intelijen Inggris lan India mateni perdana menteri sing pertama, Liaquat Ali Khan, kanggo mungkasi Islamisasi negara kasebut, lan kekuwatan diterusake menyang wong sekuler pro-Kulon sing didhukung. Iki minangka salah sawijining alasan utama kenapa Pakistan gampang gabung karo AS sajrone konflik Soviet-AS.
    Présidhèn Ayub Khan minangka pimpinan sing apik banget, ing salawasé pamaréntahané Pakistan wis dadi lan tetep dadi ekonomi paling gedhé ing Asia. Nanging dheweke banget pro-Cina lan Pakistan saya kuwat militèr. AS kudu nyingkirake pimpinan pro-Cina iki, uga priksa manawa Pakistan ora bisa ngrebut Kashmir (sing bisa ditindakake kanthi gampang yen tetep ana ing trek sajrone 5 taun liyane) lan tetep dadi abdi AS. Mangkono, Jenderal Angkatan Darat sing pro-AS miwiti perang sing diprentahake AS karo India, perang ing ngendi AS ngetrapake embargo senjata ora resmi marang Pakistan lan kanthi diam-diam adol senjata menyang India (ora rahasia saiki, kasedhiya ing Wikipedia). Sawise perang ora kasil, ekonomi Pakistan rusak lan Ayub lunga.
    AS langsung mateni pimpinan apik sabanjure, Presiden Zia-ul-Haq. Dheweke bisa nylametake ekonomi Pakistan saka karusakan total, nundha utawa nggantungake kolaborator kekuwatan asing, lan ndadekake Pakistan dadi ekonomi paling gedhe ing Asia. Mujahidin Afghan sing nganggo sandal mung menang liwat negara adidaya amarga dheweke lan badan intelijen sing dibangun maneh saka awal. Nanging sawise kekalahan Uni Soviet, wektune kanggo ngrampungake dheweke amarga dheweke dadi pimpinan sing licik lan mbebayani, Pakistan saya apik kanthi tingkat sing dhuwur banget dibandhingake karo India, lan apa maneh, dheweke ngrancang nggabungake Pakistan lan Afghanistan bebarengan. Mula, dheweke mateni dheweke bebarengan karo diplomat AS supaya ora ana sing curiga (versi liya yaiku Zia-ul-Haq meksa diplomat AS munggah pesawat kanthi jaminan kaya ngono, amarga dheweke curiga ana upaya CIA kanggo uripe. kanggo sawetara wektu). Nanging sawise montor mabur kasebut kacilakan sawise perekam data lan kothak ireng ditemokake, laporan saka ISI (badan intelijen Pakistan) nemtokake manawa CIA, bebarengan karo intelijen regional (Mossad utawa RAW), minangka pelakune. Laporan kasebut ujar manawa kabeh wong ing pesawat kasebut tiwas luwih saka semenit sadurunge pesawat kasebut tabrakan, kalebu loro pilot, lan nemokake residu gas beracun ing awak pesawat. Banjur, sawetara wektu mengko, musuh Afghan sing didhukung AS Musharraf dadi kuwasa lan gabung karo Pakistan ing invasi ilegal AS ing Afghanistan. Liyane iku sajarah.