Review militèr

Ukraina minangka situs uji coba senjata manca

13
Ukraina minangka situs uji coba senjata manca
Ceko gamandipasrahake menyang Ukraina ing Februari-Maret. Foto saka Kementerian Pertahanan Republik Ceko



Negara manca, ora ndhelikake, nggunakake Ukraina minangka papan uji coba kanggo nguji gaman lan peralatan. Sapérangan model manca, sing wis dikenal lan sing anyar, bisa ngalami uji coba tambahan ing kahanan permusuhan nglawan mungsuh kanthi teknis. Sabanjure, rezim Kyiv nyengkuyung supaya nerusake praktik kasebut - lan ngirim conto anyar.

Panjaluk lan saran


Kanggo nanggepi akeh panjalukan saka rezim Kyiv, mitra manca nyedhiyakake macem-macem senjata lan peralatan. Bagéyan penting saka pitulungan kasebut kalebu conto standar Soviet lan NATO sing wis lawas, kalebu. dawa metu saka layanan. Nanging, pangembangan modern uga aktif ditransfer.

Kabeh kiriman iki duwe impact minimal ing kahanan sakabèhé, lan Kyiv nyoba kanggo njaluk senjata anyar lan luwih efektif. Utamane, kanggo sawetara wektu saiki dheweke wis nyoba ora kanggo panguwasa manca, nanging langsung menyang produsen senjata. Dheweke ditawakake nggunakake Ukraina minangka papan uji coba kanggo conto anyar lan janjeni.

Perlu dicathet yen "tes" kasebut wis suwe ditindakake lan diwiwiti sadurunge undhangan panguwasa Ukrainia. Ing sasi anyar Kyiv wis bola-bali kasedhiya karo senjata modern saka sawetara kelas. Sawetara wong-wong mau digunakake kanggo pisanan ing konflik bersenjata nyata. Liyane wis digunakake ing paprangan, nanging durung nemoni mungsuh sing dilengkapi lan dilatih.

Ing wektu sing padha, ora mung conto kondhang sing ana ing layanan karo negara manca sing diwenehake menyang Ukraina. Dikenal babagan transfer peralatan eksperimen kanggo nganakake tes militer asli sadurunge dilebokake ing layanan. Kajaba iku, sawetara produk dirancang khusus kanggo rezim Kyiv.


Kumpulan pertama peluncur granat NLAW, Januari 2022. Foto dening Kementerian Pertahanan Ukraina

Pisanan ing pertempuran


Kasunyatan sing menarik yaiku ing kabeh paket bantuan manca mung ana sawetara conto anyar sing sadurunge durung digunakake ing medan perang. Jumlah produk sing dirancang khusus, sanajan kabeh janji ing jaman kepungkur, uga sithik.

Anyar nyata pisanan yaiku amunisi Phoenix Ghost loitering sing dikembangake dening Aevex Aerospace. Kacarita sing digawe njupuk menyang akun wishes saka rezim Kyiv lan ing basis saka pembangunan ana. Sing terakhir nggawe proyek kasebut bisa rampung ing wektu sing paling cendhak, lan ing pungkasan musim semi, UAV sing wis rampung dikirim menyang pelanggan. Dilaporake babagan pangiriman batch 120 piranti. Apa produksi terus sawise iki ora dingerteni.

Ing mangsa ngarep, bukti nggunakake senjata kasebut bola-bali muncul, lan Roh Phoenix ora bisa ngatasi tugas kasebut. Bagéan penting saka produk kasebut ditembak nalika nyedhaki target utawa ditindhes kanthi cara perang elektronik.

Sawetara dina kepungkur, dadi dikenal babagan katon ing Ukraina komplek tanpa awak liyane, wektu iki minangka marine. Negara manca sing ora dingerteni nyerahake prau tanpa awak (utawa prau) marang rezim Kyiv, sing diduga dirancang kanggo pengintaian lan/utawa sabotase. Jinis item iki ora dingerteni; prau saka jinis iki durung katon ing publikasi mbukak. Pasokan peralatan iki uga ora dilaporake.

Nganti saiki, mung siji kasus nggunakake teknik kasebut sing dikenal, lan ora kasil. Prau, nindakake tugas tartamtu, rampung ing gisik, ing ngendi ditemokake. Temenan, episode iki bakal mengaruhi pertahanan wilayah lan pelabuhan banyu.


Peluncuran UAV Switchblade 300. Foto dening Departemen Pertahanan AS

Ukraina nampa sawetara sistem anti-UAV manca. Utamane, Amerika Serikat menehi sawetara produk BLADE (Ballistic Low Altitude Drone Engagement). Komplek iki dikembangake kanthi panjaluk Pentagon lan wis ngalami tes lapangan wiwit taun 2019. Saiki ing Ukraina, tes militer asli wis diwiwiti ing kahanan nyata.

Ing pungkasan taun, pangiriman sistem pertahanan udara NASAMS Norwegia-Amerika wis samesthine. Iki dudu pangembangan paling anyar, lan wis suwe digunakake ing macem-macem negara. Nanging, komplek jinis iki ora tau melu permusuhan. Mulane, transfer peralatan kasebut menyang Ukraina bakal ngidini kita ndeleng lan nemtokake kemampuan nyata sistem pertahanan udara kasebut.

Kanggo njlentrehake karakteristik


Sebagéan gedhé senjata manca modern yaiku modhèl modhèrn sing digawé relatif suwe lan digunakake ing konflik liya. Nanging, sifat permusuhan kasebut ora ngidini kanggo nguji senjata kasebut kanthi lengkap. Saiki ana kesempatan kanggo nyoba ing perang nglawan mungsuh sing dikembangake lan dilengkapi.

Negara manca ditransfer macem-macem senjata anti-tank menyang Ukraina ing jumlah gedhe. American FGM-148 Javelin ATGM nampa iklan khusus. Iki wis digunakake ing konflik liyane ing jaman kepungkur lan diarani apik. Ing Ukraina, senjata kuwi wis maneh digunakake nyebar, nanging nuduhake asil andhap asor. Kajaba iku, masalah operasional serius wis diidentifikasi.

Sabanjure, transfer howitzer Amerika M777 modern diiklanake. Mengko, cangkang sing dikoreksi ditambahake. Sistem artileri kuwi nduweni kinerja dhuwur lan bisa migunani yen digunakake kanthi bener. Nanging, rezim Kyiv digunakake kanggo mbungkus kutha lan obyek sipil. Kajaba iku, tentara Rusia wis nggawe perang kontra-baterei lan ajeg ngalahake howitzer Ukrainia.


Senjata self-propelled PzH 2000 saka pasukan darat Walanda. Foto dening Kementerian Pertahanan Walanda

Kahanan sing padha diamati karo artileri roket. Sawetara rolas M270 lan M142 MLRS, uga amunisi koreksi jarak jauh, dipasrahake menyang Kyiv. Kauntungan saka senjata kasebut digunakake maneh kanggo nyerang obyek lan infrastruktur sipil. Iki nuduhake potensial winates saka MLRS ing sawetara kahanan. Contone, M142s ajeg bombard ing jembatan Antonovsky ing Kherson, nanging nganti saiki padha ora bisa numpes.

Jerman lan Walanda nyedhiyakake sawetara howitzer self-propelled PzH 2000. Produk kasebut dikonfirmasi sawetara karakteristik sing diwilang, nanging ngadhepi masalah anyar. Amarga operasi intensif, peralatan ngasilake sumber daya luwih cepet, minangka unit wutuh lan individu. Ing PzH 2000 kepungkur ora kudu bisa kaya iki, lan masalah iki ora nyata.

UAV saka macem-macem jinis aktif ditransfer menyang Ukraina, kalebu. tujuan kejut. Khususé, sawetara atus amunisi loitering seri Switchblade wis dikirim. Dheweke nyoba nggunakake kanthi sukses ing macem-macem sektor ing ngarep. Kajaba iku, kaya senjata liyane, UAV iki digunakake kanggo nglawan infrastruktur lan obyek sipil.

Gol lan tujuan


Mitra asing nyedhiyakake senjata lan peralatan kanggo Ukraina amarga sawetara alasan. Kaping pisanan, dheweke ngupayakake tujuan politik lan ngupayakake supaya Rusia ora nindakake tugase. Kajaba iku, ana kapentingan ekonomi: dana sing signifikan dialokasikan kanggo pitulungan, sing bisa digunakake kanggo entuk bathi.

Ing kahanan iki, ana uga faktor langsung gegandhengan karo senjata lan peralatan. Mangkono, tentara lan manufaktur manca kasengsem nuduhake produk ing konflik nyata. Dianggep iklan kasebut bakal narik minat pelanggan potensial lan menehi kontribusi kanggo entuk kontrak anyar.


Howitzer M777 lan traktor sawijining detik sadurunge asor. Foto dening Kementerian Pertahanan Federasi Rusia

Kajaba iku, Ukraina katon minangka papan uji coba kanggo uji coba senjata tambahan. Beda karo konflik lokal ing dekade pungkasan, wektu iki mungsuh minangka tentara sing lengkap, dikembangake, dilatih lan dilengkapi kanthi apik. Pakar manca nggunakake tangan rezim Kyiv kanggo mriksa sistem anti-tank Javelin ing perang karo Rusia modern. tank, nemtokake kemampuan cangkang M142 kanggo nembus pertahanan udara, lsp.

Temenan, spesialis saka departemen militer manca lan perusahaan manufaktur ngumpulake kabeh data kasebut lan nganakake analisis lengkap. Miturut asil, modernisasi senjata tartamtu bakal ditindakake, ngarahake kanggo ningkatake karakteristik, linuwih lan efisiensi.

Ing sawetara kasus, kita ora ngomong babagan tahap tes anyar, nanging babagan verifikasi lengkap pertama produk sing janjeni. Ing kasus iki, asil saka nggunakake pertempuran bakal dijupuk menyang akun ing tataran debugging. Mulane, sawise iku, tataran anyar saka mriksa ing paprangan bisa. Contone, UAV Phoenix Ghost saiki bisa ngalami panyulingan kasebut. Batch pisanan 100-120 unit. nuduhake kaluwihan lan kekurangane, lan saiki proyek kasebut didandani supaya produk ing ngisor iki luwih efektif.

negara poligon


Mangkono, mitra asing nggunakake Ukraina minangka papan uji coba kanggo nguji senjata, peralatan, materi liyane, puteran kontrol, taktik, lsp. Ing wektu sing padha, tes kasebut wiwit dawa sadurunge undangan sing cocog saka rezim Kyiv. Temenan, ing sasi pungkasan dheweke wis bisa ngumpulake akeh informasi penting, sing saiki diteliti dening organisasi khusus lan bakal mengaruhi pangembangan senjata lan tentara NATO.

Amerika Serikat lan mitra wis ngumumake transfer peralatan lan senjata anyar menyang Ukraina, sing bakal diuji maneh ing perang. Negara manca bakal ngumpulake maneh informasi sing penting lan digunakake kanggo entuk manfaat dhewe. Lan tatanan Ukrainia bakal maneh diwenehi peran saka testers, sing bakal kapapar macem-macem risiko kanggo kepentingan wong liya.
Pengarang:
13 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. kanggo
    kanggo 27 September 2022 05:32
    0
    А как же запад всё старье спихивает, а наши обкатывают новое вооружения?
    Вот у нас Герань 2, у украинцев Сало 3 и Горилка 5 и Гопак 7.
    1. ASAD
      ASAD 27 September 2022 05:54
      +2
      Не узнаю автора, полгода писал про абсолютно никуда не годное старьё поставляемое Украине, а тут раз,и полигон для новинок.
    2. alex neym_2
      alex neym_2 27 September 2022 05:54
      +2
      Не надо ёрничать, оно хоть, в основном, старьё, но противное - стреляет, а это доставляет немалые хлопоты как военным, так и Утильсырью...
      1. Lykases1
        Lykases1 27 September 2022 06:23
        +3
        Уважаемый ASAD прав. Данный автор отличался статьями, в которых рассказывал, что поставляемое оружие не несёт угрозы. Видимо ему не рассказывали, что устаревшее оружие тоже людей убивает. Теперь вот автор прозрел и новинки увидел.
      2. ASAD
        ASAD 27 September 2022 06:27
        +1
        Какое,,ерничье,, про то что любое вооружение несёт угрозу нашим войнам писали постоянно в комментариях.
      3. Tatar 174
        Tatar 174 27 September 2022 06:30
        0
        Думается, что обе стороны испытывают новое оружие и системы оружия и это логично. Где же их ещё испытывать кроме как в реальных боевых условиях. В Сирии же мы испытали, к примеру, Армату.
        1. BigMaxMack
          BigMaxMack 27 September 2022 09:13
          0
          Простите, в Сирию проставлялись спец версии т-62, т. К. Противник там был не слишком развитый. А вот про армату в Сирии можно по подробнее?
        2. Nikolaevich I
          Nikolaevich I 28 September 2022 08:55
          0
          Kutipan: Tatar 174
          В Сирии же мы испытали, к примеру, Армату.

          Сумлеваюсь ,что это действительно было ! Испытывать в Сирии "на партизанах"(!),рискуя потерять технику на фугасе или в результате банальной поломки ? Что это даст конструкторам ? Nyuwun
  2. Wong pesimis22
    Wong pesimis22 27 September 2022 06:03
    -4
    Как только Украина будет разгромлена или будут к этому близки ВС РФ, отправят на нас Польшу и Прибалтику.
  3. Wildcat
    Wildcat 27 September 2022 08:52
    +2
    Следует отметить, что такие явления как "дают оружие для рекламы", "не дают оружие для того, чтобы не было плохой рекламы", "используют как полигон" существуют только в умах некоторых персонажей, которые ничего не понимают как в рекламе, так и, вероятно, в оружии... Nyuwun
  4. Max1995
    Max1995 27 September 2022 10:33
    0
    Логично и давно известно.
    Обкатывают новинки, сплавляют старье.
    Старье поставить гораздо легче. А новье испытывали все и всегда . Мы в Сирии, они Тамже.
    А теперь такой подарок - возможность сплавить и испытать ц условиях современой армии ,а не бегающих борадочей.

    Никто не откажется. Мы тоже - уже и Кинжал там испытали, и Терминаторы, и СУ 57, и много чего еще...
  5. zenion
    zenion 27 September 2022 15:26
    0
    Кто же получил деньги за создания полигона, кому это выгодно?!
  6. smaug78
    smaug78 27 September 2022 17:25
    0
    Рябов сменил ура-шаблон или внушение наконец-то сделали?