Review militèr

Armenia ora gelem melu latihan pasukan reaksi cepet kolektif CSTO ing Kazakhstan

175
Armenia ora gelem melu latihan pasukan reaksi cepet kolektif CSTO ing Kazakhstan

Armenia ora gelem melu latihan pasukan reaksi cepet kolektif CSTO, sing bakal dianakake ing Kazakhstan. Iki dilaporake dening Kementerian Pertahanan Republik.


Armenia ora bakal ngirim pasukane menyang latihan CSTO, sing bakal dianakake ing wilayah Kazakhstan wiwit 26 September nganti 8 Oktober 2022. Alesan ing departemen militèr Armenia disebut kahanan ing tapel wates karo Azerbaijan. Ing Yerevan, dheweke mutusake supaya ora mbubarake pasukane sadurunge konflik bisa berkembang.

Ngelingi kahanan ing tapel wates Armenia-Azerbaijan minangka asil saka agresi sing ditindakake dening Azerbaijan, Kamentrian Pertahanan Republik Armenia, adhedhasar tugas sing ditugasake ing Angkatan Bersenjata Republik Armenia, mutusake kanggo nolak partisipasi unit Angkatan Bersenjata Republik Armenia ing latihan sing dianakake ing Kazakhstan ing kerangka CSTO

- pesen saka Kementerian Pertahanan Armenia ngandika.

Kaya sing dilaporake sadurunge, latihan pasukan CSTO bakal ditindakake ing wilayah Zhambyl lan Almaty ing Kazakhstan. Sajrone latihan, direncanakake kanggo ngrampungake masalah layanan komandan, pertahanan udara lan dhukungan lengkap.

Wigati dicathet yen seminggu kepungkur, oposisi Armenia nuntut supaya Pashinyan lan pamrentah negara kasebut mundur saka CSTO. Alesan kanggo panjaluk iki amarga miturut omongane uwong ora nggatekke dening organisasi konflik ing tapel wates antarane Armenia lan Azerbaijan. Kaget, iki bertepatan karo kunjungan Speaker Dewan Perwakilan Rakyat Amerika Serikat Nancy Pelosi menyang Armenia.

Perwakilan AS ngritik Azerbaijan, nyatakake "agresi Baku" marang Armenia lan janji Pashinyan dhukungan luwih saka Washington.
175 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Kesha1980
    Kesha1980 26 September 2022 20:12
    + 13
    Sorosyatki).
    Lan aja nguyuh ing pot maneh!
    1. Nelayan
      Nelayan 26 September 2022 20:14
      +7
      Persis! Dheweke bali menyang AS! Armenia ing Soros lan CIA, Azerbaijan ing Turki lan MI6. Padha masak cauldron marang Putin lan Rusia, nanging scald piyambak karo nggodhok banyu!
      1. Fon Elia
        Fon Elia 26 September 2022 20:23
        -6
        Kanthi Rusia, Azerbaijan ora apa-apa. Lan Turki uga ora njerit banget. Dadi ora perlu lala.
        1. mikh-korsakov
          mikh-korsakov 26 September 2022 21:07
          + 22
          Ing siji wektu, Armenia njaluk CSTO ing pangarep-arep sing jenis bear lor bakal nglindhungi encroachments ing Shusha lan desa primordially Azerbaijan, kang Armenia mlebu ing sly ing nineties .. Iki maneuver licik sijine Rusia ing posisi kikuk. Amarga Azerbaijan lan Armenia, ing asas, kanggo Rusia ora luwih saka mantan sedulur. Sajrone pambentukan kamardikan, dheweke saingan babagan kemampuan kanggo ngrusak Rusia kanthi luwih apik, nanging ora terus nyedhot saka mantan sadulure, nggunakake perselisihan saka nineties (Cherkizon, Orekhov, lan liya-liyane). IMHO Rusia nyoba kanggo nggunakake posisi equidistance ing konflik ing gaya wasit. Nanging iki ora tansah bisa. Nanging ing asas, ing wayahe kanggo Rusia, wayahe bebener ora ana. Wayahe bebener yaiku nyuda serangan ukrofasis marang wong-wong sing percaya ing Rusia lan milih kita. Yen, Gusti Allah ngalang-alangi, shelling intensify, banjur iki bakal dadi isin kanggo Rusia, lan supaya padudon iki, reconcile, malah ing naungan Amerika, Turki, peduli iku - wedding wong liya.
          1. Romanovski
            Romanovski 26 September 2022 21:37
            -23
            ""... Sajrone pambentukan kamardikan, dheweke bersaing ing kemampuan kanggo ngrusak Rusia sing luwih apik ...".
            --------
            Ojo cerita dongeng nang kene...Ora kabeh sing maca ning kene lugu.
          2. sofkar
            sofkar 27 September 2022 01:13
            -1
            Quote: mikh-korsakov
            lan supaya iki padudon, rukuna, malah ing naungan Amerika, Turki, peduli gundul - wedding wong liya

            Definisi sing akurat banget!
            Yen kita nerjemahake iki menyang basa politik, Rusia wis ilang pengaruh ing Transcaucasus, sebagéyan ing sih saka Turki, sebagéyan Amerika Serikat. Sekutu pungkasan Rusia ing Transcaucasia wis nglawan mungsuh geopolitik.
            Kanggo Rusia ngluwihi Pegunungan Kaukasia saiki - wedding wong liya (Turki karo Amerika Serikat). Ing ngarepe Pegunungan Kaukasia - isih dhewe.
        2. Romanovski
          Romanovski 26 September 2022 21:35
          -8
          Armenia, uga, karo Rusia meh kabeh tengen ... Turki ora bengok-bengok akeh ??? Lan sing bubar nguwuh-uwuh marang World WHOLE yen dheweke ora ngakoni aneksasi Crimea, Donbass, Kherson lan Zaporozhye. wilayah kanggo Rusia??? Ora saka Turki kanthi kasempatan?
          1. Sauron80
            Sauron80 26 September 2022 22:04
            +6
            Elinga nalika Federasi Rusia ngakoni Siprus Lor minangka Turki? Kepiye kasunyatan iki mengaruhi hubungan antarane Federasi Rusia lan Turki?))
            1. IS-80_RVGK2
              IS-80_RVGK2 26 September 2022 22:18
              +1
              Kutipan saka Sauron80
              Elinga nalika Federasi Rusia ngakoni Siprus Lor minangka Turki?

              Golek soko kanggo elinga. Ing kene, 99 persen ora ngerti kasunyatan kasebut. Lan ing umum "iki beda."
              1. sgrabik
                sgrabik 26 September 2022 23:10
                0
                Iki ora beda, nanging mung ana hubungane langsung karo masalah iki.
            2. nerd.su
              nerd.su 27 September 2022 17:24
              0
              Kutipan saka Sauron80
              Elinga nalika Federasi Rusia ngakoni Siprus Lor minangka Turki?


              Ing dina liyane, salah sawijining maskapai mbukak penerbangan langsung menyang Siprus Lor. Coba de facto diakoni.
      2. Freeman2022
        Freeman2022 26 September 2022 20:35
        -18
        Kutipan saka Fisherman
        Azerbaijan ing Turki

        Dima, aku ngerti yen hubungan persaudaraan ora ana kanggo sampeyan, nanging iki ora menehi hak kanggo ngomong yen Azerbaijan iku UNDER wong. Kita duwe basa siji, siji iman, siji budaya, lan kepiye sampeyan bisa ngarani ing ngisor iki?

        Kutipan saka Fisherman
        Nggodhok cauldron marang Putin lan Rusia

        Apa Azerbaijan nglawan Rusia? Aku wis nulis babagan iki, yen politik lan kasunyatan antarane Azerbaijan lan Rusia iku siji gambar, nanging ing kapak karo kabeh liyane.
        1. alexmach
          alexmach 26 September 2022 20:55
          + 11
          Apa Azerbaijan nglawan Rusia? Aku wis nulis babagan iki, yen politik lan kasunyatan antarane Azerbaijan lan Rusia iku siji gambar, nanging ing kapak karo kabeh liyane.

          Kasunyatan apa sing ana ing kana yen sampeyan lagi perang maneh ing wektu kaya ngono?
          1. Freeman2022
            Freeman2022 26 September 2022 21:12
            -5
            Kutipan saka alexmach
            yen sampeyan inflate perang maneh ing wektu kuwi banjur?

            Apa sampeyan wong sing menarik)))) Apa sampeyan ndeleng dhewe? Napa kita ora bisa? Iki tanah kita (didokumentasikan lan diakoni sacara internasional) lan ing tanah kita ana tentara manca, senadyan kasunyatan sing warga legal manggon ing wagons. Apa sampeyan uga bakal meneng ing panggonan kita? Iki salah siji sisih duwit receh. Sisih liyane saka duwit receh, padha numpes kabeh tanah kita, kalebu candhi pro-Vaslav, malih, padha nyerang kita. Apa kita kudu nandhang sangsara? Utawa apa sampeyan mikir yen kita nyerang wong Armenia ing sekutu sampeyan kanthi kutipan gedhe, amarga iki wong Armenia wiwit tresna sampeyan kurang? Sampeyan ndeleng, padha duwe topeng ing pasuryan. Nalika sampeyan butuh Ivan sedulur, nalika sampeyan ora butuh Ivan mungsuh. Iki kedadeyan ing taun 90-an lan nalika Nicholas 2 lan nalika Catherine. Pengkhianatan ing eselon ndhuwur ora mung kedadeyan saiki.
            Dadi sayang, ora kaya "sekutu" sampeyan ing CSTO, Rusia luwih akeh kaluwihan saka Azerbaijan tinimbang saka Armenia. Hubungan antarane Putin lan Aliyev apik banget. Apa sampeyan ngerti yen pamrentah sampeyan saiki ana ing Baku?
            1. Romanovski
              Romanovski 26 September 2022 21:43
              0
              Armenia dieja nganggo huruf kapital lan nggarap ejaan basa Rusia, lan mung sawise iku - ngomong pretentiously kene ... Zangezur (Syunik) - iki tanah sampeyan ??? Wiwit kapan? Oh, ya, nalika USSR ana sawetara telung desa Azerbaijan ing kana? Dadi, atusan ewu wong Armenia manggon ing Baku, Sumgayit lan Kirovabad ING TIMES USSR ... Dadi kutha sampeyan duweni wong Armenia? Kok senengane ngomong - "tanah sejarah kita"...???Ora sengaja gawe bingung pesisir? Wiwit kapan Tanah Tinggi Armenia dadi tanah sajarah bangsa Turki NOMADIK?
              1. Freeman2022
                Freeman2022 26 September 2022 22:51
                -5
                Kutipan saka Romanovski
                Armenia nganggo huruf kapital lan nggarap ejaan Rusia sampeyan

                Aku fasih nganggo basa Rusia, yen aku nulis kaya ngono, mula ana alesan kanggo iki.

                Kutipan saka Romanovski
                Zangezur (Syunik) tanahmu??? Wiwit kapan?

                Tanah iki wis mesthi dadi duweke lan ora suwe bakal kita bali, manawa sampeyan seneng utawa ora!

                Kutipan saka Romanovski
                Dadi, atusan ewu wong Armenia manggon ing Baku, Sumgayit lan Kirovabad ING TIMES USSR ... Dadi kutha sampeyan duweni wong Armenia?

                Sampeyan ora duwe tagihan kanggo Irevan, lan sampeyan wis ngomong babagan Sumgayit)))))

                Kutipan saka Romanovski
                Wiwit kapan Tanah Tinggi Armenia dadi tanah sajarah bangsa Turki NOMADIK?

                Napa sampeyan ketarik banget karo sejarah? Apa sampeyan ngerti apa masalah sampeyan? Sampeyan manggon ing sajarah, saliyane nemokke lan nafatazirovannoy)))) Tangi. Mung siji tembung, ayo ngganti kabeh jagad miturut jaman kasebut, sampeyan setuju? Sampeyan bakal dikirim menyang 3 huruf. Highlands Armenia)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Sampeyan kudu mbuktekake marang wong Armenia, mula ora ngajeni dhewe.
                1. KVIRTU
                  KVIRTU 26 September 2022 23:46
                  +1
                  Ya, sampeyan nindakake kaya iki, duwe wong Turki ing mburi sampeyan.
                  Kaya Ukraina, Inggris lan p lan n d o s s.
                  Ing dhewe, padha makili sethitik.
                  Iki ngganggu.
                  1. Freeman2022
                    Freeman2022 27 September 2022 08:31
                    0
                    Kutipan saka KVIRTU
                    Ya, sampeyan nindakake kaya iki, duwe wong Turki ing mburi sampeyan.

                    Aku bakal jujur. Konco Azerbaijan ora mung Turki. Ana uga sawetara negara liya sing ndhukung Azerbaijan. Mung ironis yen kita berjuang kanggo tujuan sing wani!

                    Kutipan saka KVIRTU
                    Kaya Ukraina, Inggris lan p lan n d o s s.

                    Grigory, mbandhingake hubungane wong Inggris karo wong Ukrainia lan wong Azerbaijan karo wong Turki iku bodho banget.

                    Kutipan saka KVIRTU
                    Ing dhewe, padha makili sethitik.

                    Apa sing diwakili, akeh sing wis ngerti. Aku ora bakal ngomong kanggo Ukraina, nanging yen ana mobilisasi ing Rusia, banjur padha makili soko. Apa sampeyan ora mikir?
                    1. nerd.su
                      nerd.su 27 September 2022 17:44
                      0
                      Kutipan saka freeman2022
                      Apa sing diwakili, akeh sing wis ngerti. Aku ora bakal ngomong kanggo Ukraina, nanging yen ana mobilisasi ing Rusia, banjur padha makili soko.

                      Mesthi padha makili. Lan ora soko, nanging daya gedhe banget. Lan mobilisasi umume ora mung amarga NMD, nanging uga amarga kedadeyan ing Karabakh, ing tapel wates Tajik-Kyrgyz ...
                      Lan nalika kita nutup masalah karo Ukraina lan kita duwe pasukan militèr serius, kita bakal weruh apa negara watara kita. Kita bakal menehi kabeh tandha kanggo prilaku.
                    2. KVIRTU
                      KVIRTU 27 September 2022 17:44
                      0
                      Sampeyan ngerti, yen babagan Ukraina, lan mobilisasi ing negara kita, padha disimpen dening pangiriman ing kredit saka 50 negara.
                      Kesalahan pimpinan kita yaiku dheweke ngarep-arep iki ora bakal kedadeyan. Ayo nge-gas.
                      Saiki kita mesthi ora bakal nggodha, aliran wis dirusak, banjur kedadeyan sing padha ing wilayah Ukraina, dheweke ora melas marang para pedunung tanpa gas.
                      Lan babagan alesan sampeyan, apa wae irisan wektu sejarah sing sampeyan lakoni, khanate Karabakh nyoba uwal saka sampeyan, lan sampeyan nekad mbalekake kanthi paksa menyang pelabuhan asline)
                      Bisa uga cukup?
          2. sofkar
            sofkar 27 September 2022 01:22
            -2
            Kutipan saka alexmach
            sampeyan ngipasi perang maneh ing wektu kaya ngono

            Lan apa wektu KITU saiki?
        2. 30 ing
          30 ing 26 September 2022 21:37
          +3
          Kutipan saka freeman2022
          Azerbaijan UNDER wong. Kita duwe basa siji, siji iman, siji budaya, lan kepiye sampeyan bisa ngarani ing ngisor iki?

          Apa iman lan basa sing padha karo wong Rusia karo Turki-Azerbaijanis, Apa budaya sing padha? Ana siji crita, ana nggawe USSR Azerbaijan, ana budaya umum ing USSR. Ing mangsa ngarep, kabeh wis kapisah.
          1. Sergeyj1972
            Sergeyj1972 26 September 2022 21:46
            + 11
            Sampeyan salah paham. Interlocutor sampeyan wis ing atine Turki lan Azerbaijan.
            1. KVIRTU
              KVIRTU 26 September 2022 23:52
              +2
              Lan slogan utama Aliyev.
              Loro negara, siji bangsa, uga, lan variasi.
        3. DKuznecov
          DKuznecov 26 September 2022 22:38
          +5
          Kita duwe basa siji, siji iman, siji budaya

          basa sing beda-beda (Azerbaijan luwih cedhak karo dialek Persia),
          kanthi iman, Syiah lan Sunni, kajaba minangka mungsuh padha ora,
          budaya iku temen beda.
          Turki iku wong nomad (utawa luwih, iki minangka kawah wong saka donya ing bipod),
          Azerbaijan wis mapan ing cara urip lan asal.
          Aku bakal bungah kanggo salah, nanging ngapura kula - supaya sampeyan bisa ya leluhur pisanan Adam lan Hawa
          teka ing paseduluran.
          1. Freeman2022
            Freeman2022 26 September 2022 22:46
            -2
            Kutipan saka DKuznecov
            macem-macem basa (Azerbaijan luwih cedhak karo dialek Persia)

            Ana basa Farsi lan luwih cedhak karo Tajik, lan basa Azerbaijan minangka basa klompok Turki.
            1. DKuznecov
              DKuznecov 26 September 2022 22:59
              +5
              Aku ora mbantah. Nanging Turki dudu Farsi.
              Aku nandheske - aku bisa salah.
              Yen wong Azerbaijan golek kekerabatan karo sapa wae - ora karo wong Turki,
              nanging karo Persia. Iku misale jek kula.
              1. Freeman2022
                Freeman2022 27 September 2022 08:38
                -1
                Kutipan saka DKuznecov
                Yen wong Azerbaijan golek kekerabatan karo sapa wae - ora karo wong Turki,

                Dear Dima, sanajan saiki eselon paling dhuwur ing Iran yaiku etnis Alas, Azerbaijan. Ora ana bangsa Persia sing kaya ngono. Wong Persia iku pedunung Persia, lan uga ana 50 yuta Azerbaijan, sawetara Arab, Turki lan, mesthi, FARSES. Farce dudu sedulur kita! Kaya sing kuwasa ing Iran. Ing sajarah, carane wong Turki Sunni perang nglawan Turki Syiah. Nanging kita ngomong yen wong Turki ora duwe kanca kajaba wong Turki. Wong Turki iku ora mung wong TURKS, nanging uga wong Uzbek lan Kazakh lan Kirghiz lan Uighur lan liya-liyane ..... Farces dudu sedulur kita. Ing sajarah, farces mesthi dadi tingkat 3 ing pengadilan Turki, lan PERSIA wis dikuwasani dening Turki kanggo ewu taun! Bener, kita ora ngajeni wong Turki iki! Padha asimilasi ing farces.

                Miturut alam, Azerbaijan minangka negara sekuler, kita ngormati kabeh wong, kabeh agama, kabeh bangsa, nanging nalika wong tartamtu wiwit nyebar rot marang kita, iku ora bakal cukup kanggo wong-wong mau. Iku pitakonan wektu.
          2. Sergeyj1972
            Sergeyj1972 27 September 2022 10:45
            +1
            Ora, basa Azerbaijan pancen cedhak karo basa Turki, iku salah sawijining basa Turkik. Kaloro basa kasebut kalebu klompok basa Turkik Oguz. Malah ana sing nganggep yèn dhialèk-dialék kuwi basa sing padha. Kajaba iku, wong Azerbaijan ngerti basa Turki tanpa persiapan luwih apik tinimbang wong Turki Azerbaijan. Basa Turkmen lan Gagauz cedhak karo basa Turki lan Azerbaijan, nanging iki minangka basa sing mandiri. Kayane sawetara dialek saka basa Uzbek bisa ditambahake ing kene.
            1. Freeman2022
              Freeman2022 27 September 2022 11:17
              +1
              Kutipan: Sergeyj1972
              Basa Turkmen lan Gagauz cedhak karo basa Turki lan Azerbaijan, nanging iki minangka basa sing mandiri.

              Aku setuju. Aku kaget nalika ngobrol karo Gagauz saka Moldova sing basane padha karo basa kita. Ana wong Turkoman liyane. Dheweke manggon ing sisih lor Suriah lan Irak lan basane padha banget karo basa kita.
        4. tamu
          tamu 26 September 2022 23:03
          +2
          Kutipan saka freeman2022
          Dima, aku ngerti yen hubungan persaudaraan ora ana kanggo sampeyan, nanging iki ora menehi hak kanggo ngomong yen Azerbaijan iku UNDER wong. Kita duwe basa siji, siji iman, siji budaya, lan kepiye sampeyan bisa ngarani ing ngisor iki?

          Dadi sedulur karo sapa? Karo wong Turki utawa Iran? Lan banjur ngaku marang Iran.
          1. Freeman2022
            Freeman2022 27 September 2022 08:39
            -1
            Kutipan saka tamu
            Dadi sedulur karo sapa? Karo wong Turki utawa Iran? Lan banjur ngaku marang Iran.

            Kita sadulur karo wong Turki lan Turki, saliyane wong-wong sing dominan ing Iran (alas, wong-wong Turki) Khomeini lan liya-liyane kaya dheweke, wong-wong iku ètnis Azerbaijan. Alas, ing sirah kita. Mesthi ana pratelan marang Iran. Padha nindhes kita.
            1. Nelayan
              Nelayan 27 September 2022 11:36
              +1
              OU, OU ... dadi ing Iran ana meh 27% saka Azerbaijan, sing sampeyan mikir "ditindhes", kok sampeyan mlumpat menyang Armenia lan tanahe, sampeyan lunga kanggo mbebasake rakyat sampeyan ing Iran! Aaaaaa, apa cah ayu kanggo mlumpat ing tentara gedhe diwasa? Apa kudu dipotong sing ringkih lan luwih cilik?
        5. Nelayan
          Nelayan 26 September 2022 23:20
          +4
          Nanging, hubungan persaudaraan ana kanggo kita, nanging ora karo wong-wong sing nempel piso ing mburi lan ora netepi tembung. wektu iki. Azerbaijan iku sawijining negara kuna, budaya lan wong duwe werna kuna. Mesthine, dheweke kejiret dening MI6 lan dheweke nyoba ngarahake Aliyev liwat Erdogan, kalebu (uga klan Pashaev, akun sing dikontrol dening Anglo-Saxon, properti ing London lan Amerika Serikat, lan liya-liyane), mula aku cepet banget. kanggo nulis yen Azerbaijan "ing Turki, luwih akeh wong Turki kudu nyoba ... banget ... lan ora kasunyatan ... nanging bab basa, budaya lan iman - apa jenis wong sing sampeyan ngomong bab? Turki? Lan apa jenis wong iki? Azerbaijan, kang Ottoman 100 taun kepungkur, bebarengan karo liyane saka conquered lan enslaved bangsa dipeksa ing wilayah turahan Porta kanggo disebut "Turks"? Apa ora isin, wong-wong kuna? Ana akeh liyane wong Turkic-speaking ing Rusia, Rusia minangka pusat donya Turkic-speaking ing kasunyatan. sing saiki kita bakal nelpon negara "Slavonia", kabeh Slavia (saka Jerman nganti India). Ocean) bakal kasebut "sedulur" lan bakal mulai ngrangkul kenceng, nyeret wong-wong mau menyang blok nglawan wong-wong kafir lan wong manca (yaiku apa sing ditindakake dening sultan saiki) lan nggawe perang, nyetel awake dhewe marang wong liya kanggo chu. akun zhoy padha. Rubel uga bakal dadi kaya lira Turki - nomer loro ing donya babagan inflasi meh 100% lan bakal ana urutan perang sing luwih gedhe, lan minangka asil bangsa sampeyan bakal dipateni dening tetanggan Slavia ... apocalypse ... ora perlu kanggo tangi misuwur lan menehi analogi kuwi. Ing ngisor sultan tumindak ala lan keji, mainake bangsa! Kasunyatan yen sampeyan pungkasane mbalekake tanah sing dicekel sacara ilegal dening wong Armenia kanggo wektu sing suwe banget, PBB ngakoni tanah kasebut minangka milikmu, lan Primakov marang para pemimpin Armenia sing banjur "sampeyan njupuk tanah sampeyan, mbebasake, menehi maneh tanah sing dikuwasani ekstra ing kono. mung wong Azerbaijan lan tanah-tanah kuna-kuna" (kang padha mangsuli "wong-wong ora bakal ngerti kita"), nanging sampeyan nindakake kaya wong Armenia ing taun-taun iku, sampeyan wis pengin luwih akeh tanah, sampeyan wis ngirik wong liya, lan ing mangsa angel. kanggo Rusia, grombolan lan nyetel geni kanggo kita konco kita ing mburi praktis. Mateni saluran pipa lan nyuda sampeyan mlarat ora dadi masalah kanggo Putin, nanging aja nganggep sikap ramah sing apik marang sampeyan minangka kelemahane Rusia, lungguh kanthi tentrem lan perdagangan, sampeyan ora perlu kanggo anget nasionalisme Kaukasia, yen sampeyan dhewe. bakal keselak ing, manggon tentrem ... padha njupuk dhewe - peacefully ngembangaken iki rocks guna karo limang atus wedhus.
          1. KVIRTU
            KVIRTU 26 September 2022 23:59
            0
            Primakov ngandika?
            "Dewan Daerah Wilayah Otonomi Nagorno-Karabakh (NKAO) ngadopsi resolusi babagan pemisahan saka Azerbaijan lan gabung karo Armenia. Yerevan nyatakake kesiapan kanggo nampa NKAO dadi komposisi, ngrujuk marang Konstitusi USSR saiki. Konstitusi, Baku pancen nglawan."
            1. Nelayan
              Nelayan 27 September 2022 11:37
              0
              Sinau pitakonan. Primakov nyaranake supaya panguwasa Armenia bali menyang wilayah "superfluous" sing dicekel nalika mbebasake NKAR.
          2. KVIRTU
            KVIRTU 27 September 2022 00:01
            0
            Ya, sampeyan dhewe ngrusak kabeh karo pogrom sampeyan, nyritakake dongeng, diitung ing korban ujian)))
            Dheweke mratelakake kekarepane kanggo nampa, yen ora, dheweke dijupuk saka wong miskin.
          3. Freeman2022
            Freeman2022 27 September 2022 08:52
            -1
            Kutipan saka Fisherman
            hubungan sedulur ana kanggo kita, nanging ora karo wong-wong sing kelet piso ing mburi lan ora netepi tembung.

            Dear Dima, matur nuwun kanggo teks sing rinci. Aku wis maca lan pengin nuduhake pikirane karo sampeyan.
            Sampeyan ngomong piso ing mburi. Azerbaijan nyoba nganti pungkasan kanggo nyekel USSR, lan Armenia minangka wong pisanan sing milih ninggalake. Apa kedaden ing pungkasan? Mono-etnis Armenia wis dadi sedulur kanggo Kremlin, lan Azerbaijan, kang wis nuduhake ketulusan ing sajarah, apa entuk bali? 90 Januari, Karabakh lan liya-liyane... Ukara "ora njaluk apa sing sampeyan dhewe ora menehi" bakal cocog ing kene. Apa sampeyan setuju karo aku? Ayo dadi ngomong ora minangka wong Rusia lan Azerbaijan, nanging minangka pasuryan netral.

            Kutipan saka Fisherman
            Mesthi, dheweke dicekel MI6 lan nyoba nyopir

            Sapa sing salah? Rusia sisih karo Armenia, mbantu karo senjata lan liya-liyane ... nanging apa sing kudu ditindakake Azerbaijan? Ngomong jujur? Tuan-tuan Kremlin (Gorbachev) nindakake kabeh kanggo menehi Azerbaijan ing piring menyang negara liya. Sanajan kudu diomongake kanthi jujur, Azerbaijan ora duwe hubungan sing apik karo Inggris. Aliyev ing wawancara karo BBC elinga? Iki topik liyane..

            Kutipan saka Fisherman
            Bab wong Turki? Lan apa jenis wong iki?

            Turki iku wong Turki sing manggon ing Turki.

            Kutipan saka Fisherman
            Mateni saluran pipa lan ngedhunake sampeyan dadi mlarat ora dadi masalah kanggo Putin, nanging aja nganggep sikap ramah sing apik marang sampeyan minangka kelemahane Rusia.

            Dima, aku ora ngerti ngendi sampeyan entuk informasi babagan hubungan sing ora apik ing antarane kita lan sampeyan, nanging aku ora ngerti babagan deklarasi Moskow. Iki menehi hasil kuwat. Uni kuwat. Kita ing Azerbaijan ora tau ndeleng wong Rusia minangka mungsuh. Putriku ngomong Rusia luwih apik tinimbang Azerbaijan, aku nonton film ing basa Rusia lan ora liya. Aku nganggo basa Rusia. Luwih saka setengah saka Azerbaijan kaya aku. Volodin saiki ana ing Baku. Aliyev lan Putin duwe hubungan apik.
            1. Nelayan
              Nelayan 27 September 2022 11:53
              0
              1) Sampeyan ora kudu komunikasi minangka netral, yen ora ana kepentingan Rusia kanggo nyekeli kabeh wong sing kanca karo mungsuh kita. Anane mentalitas Rusia sing ngidini tanggi urip kanthi kendel kanthi biaya Rusia lan ngapusi Rusia kanthi crita "sadulur". Kita ora duwe apa-apa marang Azerbaijan anggere ora miwiti provokasi militer ing wektu sing angel kanggo Rusia (apa kanggo turntable kita ditembak mudhun ing wayahe paling panas? Apa sampeyan mbayangno "kamenangan"?) Ing zona kepentingan politik Federasi Rusia . Watesan antarane Armenia lan Azerbaijan wis suwe ora disepakati dening para pihak, mula iki mesthi dadi masalah kanggo loro republik kasebut, nanging mangga, aja ana ontran-ontran. Sing tak eling, wong Armenia uga dudu malaikat gula lan disembelih ora ringkih, njalari "pembantaian" dhewe-dhewe sepisan (banjur loro-lorone nyembeleh kabeh wong ing sakubenge, jamane kaya ngono, mula sapa sing menang ontran-ontran iki sing dadi. dadi pembantaian).
              Kita uga ora kliru ing wong Armenia, "persaudaraan" wong Armenia iku konsep sing kondisional, konsep keuntungan, mulane padha mlayu ing saindhenging donya, ing ngendi ana bathi, ana "negara sedulur". Iki Timur, kabeh wong kaya ngono. Nanging, ing keadilan, ing Rusia, puluhan ewu wong Armenia lan Azerbaijan banget berbudaya, berpendidikan, dheweke kerep ngerti basa Rusia luwih apik tinimbang warga lokal, dheweke kerja luwih apik tinimbang warga lokal, tumindak luwih budaya tinimbang warga lokal malah asring ... saiki wong enom wis mekar lan nalika padha kumpul ing akeh, kewan tangi.
              2) Rusia uga mbantu Azerbaijan karo senjata, mbangun paritas saka pihak ing tangan, nanging Aliyev nguripake menyang Western "mitra" lan supplier.
              3) ngapusi sampeyan. Ataturk nyatakake ALL sing manggon ing Turki dadi wong Turki, liyane padha disembelih utawa diusir sing ora setuju, ana akeh wong Kurdi lan Armenian lan kafir liyane lan bangsa, nanging meksa wong assimilated, nggawe pseudo-bangsa. Kurds kene, mesthi, uga rampung, sing padha wis resisting kanggo meh abad.
              4) Prajanjian diajeni ing Timur kanggo wektu iki, kanthi bathi lan medeni. Volodin? Dheweke duwe proyek kaya ngono. Putin lan Aliyev Jr., kaya politisi njaga hubungan sing apik, kaya ngono.
        6. ANB
          ANB 26 September 2022 23:23
          +2
          . siji iman

          bener? Azerbaijan dadi Sunni?
          1. Freeman2022
            Freeman2022 27 September 2022 08:55
            0
            Kutipan saka ANB
            bener? Azerbaijan dadi Sunni?

            Aku Azeri lan aku Sunni. Bapakku sunit. ibu. Ana akeh Sunite ing Azerbaijan! Lan umume, sapa sing duwe otak ora bakal ngomong yen aku iki Sunni utawa Syiah, nanging mung ngomong yen aku iki Muslim. Nabi Muhammad (s.a.s.) ora tau ngomong dadi Sunni utawa Syiah. Tembung Syi'ah diterjemahake minangka panyengkuyung.
            1. ANB
              ANB 27 September 2022 09:35
              +2
              . Nabi Muhammad (saw) ora tau ngandika dadi Sunni utawa Syi'ah

              Dadi kanjeng nabi ora bisa ngomong ngono. Ora ana divisi karo dheweke. Kaya wong Kristen wiwitan, kanthi cara. Banjur wiwit dibagi.
              1. Freeman2022
                Freeman2022 27 September 2022 11:04
                +1
                Kutipan saka ANB
                Dadi kanjeng nabi ora bisa ngomong ngono. Ora ana divisi karo dheweke. Kaya wong Kristen wiwitan, kanthi cara. Banjur wiwit dibagi.

                Bener banget! Aku keplok. Sampeyan plus.
            2. tamu
              tamu 27 September 2022 14:03
              0
              Kutipan saka freeman2022
              Lan umume, sapa sing duwe otak ora bakal ngomong yen aku iki Sunni utawa Syiah, nanging mung ngomong yen aku iki Muslim.

              Sampeyan pengin ngomong yen ing Irak, Yaman, Afghanistan lan sawetara panggonan liyane ana kekurangan otak.
              1. Freeman2022
                Freeman2022 27 September 2022 14:17
                0
                Kutipan saka tamu
                Sampeyan pengin ngomong yen ing Irak, Yaman, Afghanistan lan sawetara panggonan liyane ana kekurangan otak.

                Bener banget! Iku ora kanggo apa-apa sing nabi ngandika yen 64 sekte bakal muncul ing Islam (Sun, Syi'ah, Wahabi, Salafi, lan liya-liyane) lan 63 bakal mlebu neraka, mung 1 sekte bakal mlebu swarga.
                Aku ora mikir sing kabeh wis rampung ana, nanging ana akeh sing kesasar
      3. vlad106
        vlad106 26 September 2022 21:23
        -2
        Kutipan saka Fisherman
        Dheweke bali menyang AS! Armenia ing Soros lan CIA,


        Padha tansah wheel drive mburi
      4. Sniper
        Sniper 26 September 2022 21:29
        +9
        Minangka gosip rakyat ngandika, "Wong wadon karo kreta, iku luwih gampang kanggo kuda!"
      5. Simbah amatir
        Simbah amatir 27 September 2022 04:32
        +1
        Kita, ing asas, entuk manfaat saka benturan kepentingan antarane Turki lan Amerika Serikat. Nanging aku seneng dadi tanpa partisipasi negara katelu, nanging konflik langsung kapentingan.
      6. Div Divych
        Div Divych 27 September 2022 19:14
        0
        Rusia ora pengin rudal NATO cedhak tapel watese, nanging ora nindakake apa-apa kanggo nyegah Amerika teka ing negara tetanggan. Rusia ora kepéngin perang ing sisih Armenia, banjur Armenia lunga kanggo njaluk pangayoman ing Amerika Serikat. Iku perlu kanggo Rusia ora kanggo mungkasi perang dening cara militèr, nanging mung mutusaké ora kanggo ngatasi masalah iki, bisa uga bakal ngilangi dhewe.

        Kaluputan Rusia ing geopolitik ing mangsa ngarep bakal nyebabake perang ing cedhak tapel wates Rusia, yaiku patine militer Rusia. Ora ana sing nglebokake pejabat sing tanggung jawab iki ing pakunjaran kanthi ngrampas barang-barang, mula dheweke ora nindakake apa-apa. Duta Besar ing Armenia, misale jek, ora dipecat amarga nyurung negara kasebut menyang tangan Amerika Serikat.
    2. Silver99
      Silver99 26 September 2022 20:28
      + 26
      Fiksi CSTO, sekutu palsu, ora ana sing bakal nutupi punggung lan mbantu, sapa sing ora setuju, ayo padha mangsuli kenapa Ossetia Kidul, Abkhazia, Crimea, Donbass durung diakoni? Napa dheweke wis ngumumake ora ngakoni referendum ing Rusia Anyar? Napa Kazakhstan melu latihan NATO? Napa Armenia nampa utusan saka AS? Napa Kyrgyzstan ngupayakake kabijakan kanthi terang-terangan mungsuh Rusia.......
      1. Humpty
        Humpty 26 September 2022 20:37
        +8
        Kutipan saka Silver99
        CSTO minangka fiksi, sekutu palsu, ora ana sing bakal nutupi punggung lan mbantu, ct

        Aku setuju.
        Kutipan saka Silver99
        Napa Kyrgyzstan ngupayakake kabijakan kanthi terang-terangan mungsuh Rusia.......

        Sayange, ora ana CSTO bisa disebut kanca dipercaya saka Rusia.
        Nanging kepiye carane Kyrgyzstan katon metu saka latar mburi wong liya?
        1. Silver99
          Silver99 26 September 2022 20:40
          0
          Aku njawab: Ing sambungan karo kahanan internasional saiki, lan uga njupuk menyang akun posisi neutrality saka Republik Kyrgyzstan, institusi negara "Kyrgyztasmasy" ("Kyrgyzlenta") revokes sadurunge ditanggepi sertifikat distribusi lan nemtokke ban ing nuduhake film ing wilayah Republik Kyrgyzstan, - ngandika Menteri Kebudayaan, Informasi, olahraga lan kabijakan pemuda saka republik Azamat Zhamankulov.
          1. Humpty
            Humpty 26 September 2022 20:51
            +4
            Kutipan saka Silver99
            mbatalake sertifikat distribusi sing ditanggepi sadurunge lan ngetrapake larangan kanggo nampilake film ing wilayah Republik Kyrgyz, - ujare Menteri Kebudayaan, Informasi, Olahraga lan Pemuda Republik Azamat Zhamankulov.

            Ana akeh wong bodho lan penyayang Amerika. Nanging ora ana sing keganggu nonton film kasebut ing jaringan. Topvar ora diblokir, ora kaya, contone, short circuit.
            Aku yakin yen sampeyan, kaya aku, nonton film-film sing wedi ditayangake dening Kyrgyz ing bioskop Oktyabr.
            Film liyane (saka kancaku) ing topik sing padha bakal dirilis rauh, kita mesthi bakal nonton karo sampeyan.
        2. alexmach
          alexmach 26 September 2022 20:56
          0
          Nanging kepiye carane Kyrgyzstan katon metu saka latar mburi wong liya?

          Showdown karo Tajikistan contone?
          1. Humpty
            Humpty 26 September 2022 21:09
            +2
            Kutipan saka alexmach
            Showdown karo Tajikistan contone?

            Lan apa, apa Tajik ora nggawe provokasi ing kasus tartamtu iki?
            Yen ora, banjur kenapa wong Tajik murub ing Karamyk?
      2. Hoarfrost
        Hoarfrost 26 September 2022 20:38
        -10
        Kutipan saka Silver99
        Napa Kazakhstan melu latihan NATO?

        Napa ora ana denazifikasi Kazakhstan lan referendum ing Kazakhstan Lor babagan subyek gabung karo Federasi Rusia?!
        1. mann
          mann 26 September 2022 22:56
          +2
          Napa ora ana denazifikasi Kazakhstan lan referendum ing Kazakhstan Lor babagan subyek gabung karo Federasi Rusia?!
          Sampeyan kaget pas wektune takon pitakonan iki.
        2. Nelayan
          Nelayan 26 September 2022 23:00
          -1
          Aja kesusu...kabeh isih ana ngarepe...nasionalisme lan penindasan bangsa kita bakal sirna!
        3. sgrabik
          sgrabik 27 September 2022 00:12
          +2
          Biasane padha mikir dhisik, banjur padha ngomong, nanging sampeyan koyone duwe ngelawan.
      3. Navodlom
        Navodlom 26 September 2022 20:46
        +3
        Kutipan saka Silver99
        CSTO minangka fiksi, sekutu palsu, ora ana sing bakal nutupi punggung lan mbantu

        Apa sampeyan mikir yen Rusia butuh CSTO kanggo duwe sekutu mitos?
        1.
        Sekutu mung ing ngendi ana mungsuh umum.
        Belarus dadi sekutu ing skenario iki.
        2.
        Satelit ing ngendi kekuwatan lan kekuwatane.
        Kang kudu terus-terusan tontonan supaya satelit ing wangun apik.
        3.
        CSTO minangka alat kanggo nggambarake kekuwatan lan pengaruh Rusia. Organisasi iki kudu dianggep mung kanthi cara iki.
      4. Romanovski
        Romanovski 26 September 2022 22:05
        +6
        ""... CSTO iku fiksi, sekutu palsu, ora ana siji-sijia sing bakal nutupi punggung lan mbantu, sapa sing ora setuju, ayo padha njawab kenapa Ossetia Kidul, Abkhazia, Crimea, Donbass durung diakoni? Napa dheweke wis ngumumake ora ngakoni referendum ing Rusia Anyar? Napa Kazakhstan melu latihan NATO? Napa Armenia nampa utusan saka AS? Yagene Kyrgyzstan ngupayakake kabijakan kanthi terang-terangan mungsuh Rusia ... "".
        ---------------
        Saiki aku bakal mangsuli sampeyan kanthi urutan ... Kaping pisanan: CSTO dudu fiksi, lan yen Armenia ora melu latihan saiki, mula duwe alasan sing apik kanggo iki. nglawan wilayah kedaulatan Armenia lan ngirim delegasi menyang BORDER kanggo ONLY ngawasi kahanan lan gasp lan groin ... Bener? Armenia minangka siji-sijine negara CSTO sing ngirim militer (perusahaan sapper) menyang Suriah kanggo mbantu RF Armed Pasukan, uga sawetara pesawat karo bantuan kamanungsan ... Armenia uga dikirim, ing panjalukan saka CSTO, militèr kanggo Kazakhstan nalika ana nix serius ... Kelalen ?? Utawa ora duwe bathi kanggo ngelingi saiki ??? Minangka kanggo pangenalan lan non-pangenalan ... Rusia dhewe, nalika jaman Presiden S. Sargsyan lan Kocharyan, njaluk Armenia supaya ora ngakoni Karabakh supaya ora ngrusak proses negosiasi ... Kelalen? ??? Lan saiki sampeyan wani nuduh Armenia sing diduga ora ngakoni Karabakh dhewe lan apa hubungane Rusia karo iku ?? Apa sampeyan ngerti yen sajrone 20 taun kepungkur - Rusia, Belarus lan Kazakhstan (anggota CSTO, kaya Armenia ... kanthi cara ...) - didol menyang Azerbaijan (dudu anggota CSTO ... ...) SENJATA OFENSIF nganti pirang-pirang milyar dolar??? Utawa Rusia lan Belarus dadi "naif" nganti ora ngerti - NGANGGO SIAPA senjata iki bakal digunakake ??? !!! Lali opo??? Utawa yen ana artikel ing kene babagan Armenia, mula kabeh wong bebarengan "lali" tumindak peteng saka CSTO dhewe marang Armenia lan nggawe pratelan sinis lan arrogant marang Armenia dhewe ??? Utawa apa Rusia lan Belarus ngarep-arep kanggo CONVINCE sekutu (miturut CSTO) lan loropaken Armenia sing Advertisement senjata kanggo mungsuh Armenia iku sejatine sifate bisnis lan boten pribadi ??? Nanging - padha salah, amarga ing Armenia padha sinau LONG ago sing dodolan senjata iku kawicaksanan banyu murni, lan ora bisnis ... Bisnis iku tuku tomat Turki lan Baku caviar ireng ...
        1. Freeman2022
          Freeman2022 26 September 2022 22:59
          -3
          Kutipan saka Romanovski
          Sawise kabeh, CSTO ora sok dong mirsani agresi saka Angkatan Bersenjata Azerbaijan point-blank

          Inggih, ya) Bapak iku sedulur karo Aliyev, Kazakhstan lan Kyrgyzstan minangka faktor Turkik, lan Aliyev kanca karo Rusia lan bendera Rusia, kaya sampeyan wong Armenia ora ngobong. Aku kudu mikir nganggo otak. Iki diarani diplomasi) Yen sampeyan dadi budak Soros, asile ora nyenengake. Sampeyan ora bisa cokotan tangan feeder.



          Kutipan saka Romanovski
          nglawan wilayah kedaulatan Armenia

          Armenia berdaulat?)))))))))))))))) Aja nggawe aku ngguyu sandalku. Waca apa sing sampeyan tulis sadurunge mlebu Gyumri lan sampeyan bakal ngerti sapa sejatine sing duwe Armenia.

          Kutipan saka Romanovski
          Rusia dhewe, nalika jaman Presiden S. Sargsyan lan Kocharyan, njaluk Armenia supaya ora ngakoni Karabakh, supaya ora ngrusak proses negosiasi ... Kelalen?

          Rungokna, apa sing diomongake? Yen Karabakh duweke sampeyan, kenapa sampeyan ngrusak kaya ngono? Apa sampeyan rembugan?) Apa sing sampeyan gawa ana, perang anyar, wilayah anyar? Saiki tampa! Kita bakal bali kabeh!!!! Ora ana sing bakal nulungi sampeyan !!! Sampeyan ora pantes welas asih Rusia, dudu tanah kita.

          Kutipan saka Romanovski
          didol menyang Azerbaijan (dudu anggota CSTO ... omong-omong ...) SENJATA OFENSIF

          boten pribadi, mung bisnis. ora bakal ngedol Rusia bakal ngedol Israel utawa wong liya.

          Kutipan saka Romanovski
          MELAWAN SIAPA senjata iki bakal digunakake ???

          Apa sampeyan lali nalika Serge wiwit main karo NATO? Apa sing sampeyan tunggu?

          Kutipan saka Romanovski
          loropaken Armenia

          Hahahaha) Armenia sing ramah?)))))))))) Tampilake video Apa regane persahabatan Armenia?
        2. lengen
          lengen 27 September 2022 15:45
          -1
          Salah sawijining tes "serikat" sing paling efektif yaiku upaya kanggo nyalahake Rusia kanggo kabeh. Pancen ing kabeh. Tampilake roulades ing cathetan "iki kabeh Rusia". Sanalika "motif" iki wiwit muni, iku, alesan kanggo ngiyanati lunga.
      5. Komentar wis dibusak.
      6. tamu
        tamu 26 September 2022 23:05
        0
        Inggih, kajaba Belarus, kabeh padha, sanajan ora kabeh cetha ing kene.
      7. Ilmuwan
        Ilmuwan 26 September 2022 23:15
        +4
        Ya, kabeh republik pasca-Soviet ngupayakake supaya adoh saka Rusia. Para elit ora pengin bareng maneh karo Moskow kekuwatan mutlak sing ana ing republik kasebut. (Nanging ora cetha, kok padha ora wedi kanggo tiba ing daya saka negara padha utawa China, utawa Turki, kang luwih angel). Nanging ing wektu sing padha, dheweke ora pengin kelangan pitulungan sing terus-terusan lan asring gratis saka Rusia. Mulane, kawicaksanan kita kudu angel lan pragmatis - "kanggo saben vitamin sing aku feed, aku bakal mbutuhake akeh layanan cilik," minangka O. Bender ngandika. Kajaba iku, tumindak sing ora ramah kudu duwe regane, lan sing bakal ngluwihi keuntungan sing dikarepake saka tumindak kasebut. Lan kita njagong kanthi tenang lan nonton nganti bledosan. Banjur kita miwiti "nyegah" ancaman. Yaiku, kabeh wektu kita kerja minangka nomer loro, tanpa duwe kabijakan luar negeri sing jelas kanggo masa depan. We njagong meneng nonton carane Russophobia lan nasionalisme wis nandur puluhan taun, carane sajarah ditulis maneh, carane defiantly "multi-vektor" "sekutu" flirting karo mungsuh kita. Akibaté, kita duwe apa sing kita duwe.
      8. Komentar wis dibusak.
    3. Hagen
      Hagen 26 September 2022 20:35
      +5
      Kutipan: Kesha1980
      Sorosyatki).

      Armenia nduwe kedutaan besar AS nomer loro ing wilayah jaban rangkah. Ing situs iki, 2500 diplomat Amerika kerja, utawa luwih ditampung (ing Rusia, staf kedutaan AS ana 455, ing 2021 ana 120 ing kasunyatan). Departemen Luar Negeri (mirip karo Kementerian Luar Negeri) minangka peserta paling penting nomer loro ing intelijen nasional AS (sawise CIA). Para diplomat iki ngontrol lan mimpin luwih saka 3000 LSM ing Armenia, kanthi populasi kurang saka 3 yuta. Rusia duwe sawetara karyawan ing Armenia, karo juru masak, sopir lan janitor, kira-kira 500 wong kanthi gaya hubungan "vegetarian". Asil saka konfrontasi iku alam.
      1. Deso
        Deso 26 September 2022 22:33
        +2
        Sawise kabeh, CSTO ora sok dong mirsani agresi saka Angkatan Bersenjata Azerbaijan point-blank. nglawan wilayah kedaulatan Armenia lan ngirim delegasi menyang BORDER kanggo ONLY ngawasi kahanan lan gasp lan groin ...
        Carane mung delegasi? Apa sampeyan ngerti pirang-pirang wong Armenia sing wis luwes wis ninggalake Rusia menyang Armenia ing jaman saiki? Punika bantuan panjenengan. Lan yen wong Armenia sampeyan ora pengin perang kanggo Armenia, banjur iki bisnis Armenian pribadi. Pisanan, pasangake pelari ing ngisor tangan, banjur njaluk bantuan wong liya.
        1. Hagen
          Hagen 27 September 2022 08:11
          0
          Kutipan saka Rustic
          Pisanan, pasangake pelari ing ngisor tangan, banjur njaluk bantuan wong liya.

          Aku ora ngarep-arep bantuan saka wong Armenia. Sing saiki dudu saka jenis sing padha ... Sampeyan ngaco soko ...
          1. Deso
            Deso 27 September 2022 10:51
            0
            Aku ora ngarep-arep bantuan saka wong Armenia.
            Ketoke, ora mung sampeyan ora ngenteni, nanging Armenia uga padha. Pashinyan wis metu, banjur njaluk ODKB ngirim pasukan, banjur ketemu karo amers, njaluk bantuan. Ing panggonan apa bakal Armenian piyambak apa ing paling soko. Nanging ketoke wong Armenia pancen ora padha maneh. Dheweke ora butuh Armenia. Inggih, badhe dipun paringaken dhateng Azerbaijan, awit piyambake sedaya boten mbetahaken. Lan kabeh bakal sepi lan tentrem.
            1. Hagen
              Hagen 27 September 2022 11:02
              0
              Kutipan saka Rustic
              Nanging ketoke wong Armenia pancen ora padha maneh. Dheweke ora butuh Armenia

              Kanggo kula, umume, kabutuhan wong Armenia "ing sisih." Nanging Amerika Serikat ora muspra kanthi cepet-cepet ana ing kono. Negara iki manggoni titik penting ing Kaukasus.
              1. Deso
                Deso 27 September 2022 11:56
                0
                Apa sampeyan mikir yen Amerika Serikat, kanthi bantuan Pashinyan, bakal nyerahake Armenia - Azerbaijan, dikuwasani Turki, sing dikuwasani dening Amerika Serikat? Apa ora angel banget? Nanging dudu kuwi. Apa wong Armenia ora kudu kuwatir babagan kedaulatan Armenia? Ora ketompo carane adoh siji kudu pindhah menyang primer, apa kedaden kanggo negara kang wong lungguh ing gubug ing pinggiran lan kabeh nunggu wong teka lan nindakake kabeh kanggo wong-wong mau. Kanthi kawicaksanan kasebut, Armenia bisa mbaleni nasib Kurdistan. Wong-wong, kaya sing ana, nanging ora ana negara.
                1. Hagen
                  Hagen 27 September 2022 12:00
                  0
                  Kutipan saka Rustic
                  Apa sampeyan mikir yen Amerika Serikat, kanthi bantuan Pashinyan, bakal nyerahake Armenia marang Azerbaijan

                  Mesthi ora. Dheweke dhewe bakal nggawe negara wayang metu saka Armenia lan bakal kanthi intensif "nggugah" negara-negara tanggane.
                  1. Deso
                    Deso 27 September 2022 12:21
                    0
                    Matur nuwun Gusti kita ora persis ing jejere. Lan supaya padha bokong karo wong Turki kaya sing dikarepake.
                    1. Hagen
                      Hagen 27 September 2022 13:27
                      0
                      Kutipan saka Rustic
                      Matur nuwun Gusti kita ora persis ing jejere. Lan supaya padha bokong karo wong Turki kaya sing dikarepake.

                      Nearsighted, aku mikir ....
                      1. Deso
                        Deso 27 September 2022 13:53
                        0
                        Nearsighted, aku mikir ...
                        Nanging malah kanggo panggonan Armenians, iku dudu idea sing paling apik kanggo kita kanggo bokong kepala karo Turki. Utamane nalika wong Armenia dhewe ora pengin melu iki. Ing kasus apa wae, dheweke uga bakal nyalahke kita.
                      2. Hagen
                        Hagen 27 September 2022 16:07
                        0
                        Kutipan saka Rustic
                        Nanging malah kanggo panggonan Armenians, iku dudu idea sing paling apik kanggo kita kanggo bokong kepala karo Turki.

                        Ing Armenia, mungsuh dudu Turki, nanging Amerika Serikat ...
            2. Romanovski
              Romanovski 27 September 2022 21:44
              0
              ""... Nanging ketoke wong Armenia pancen ora padha maneh. Dheweke ora butuh Armenia. Ya, dheweke mesthi menehi menyang Azerbaijan, amarga dheweke ora butuh ... "" /
              --------------------
              Sampeyan salah ... wong Armenia tresna banget marang Tanah Air, nanging saiki dheweke kaget lan bingung amarga akeh pengkhianatan saka "elit" sedhih ... Ing taun 1999, Armenia secara harfiah dipenggal lan saiki dadi yatim piatu .. . Aku malah bisa guess sing layanan khusus melu kene ... Goleki sing entuk manfaat saka iki ... Jawaban ana ing lumahing ... Armenian "sabuk" malah luwih dawa tinimbang Rusia ... Nanging yen Armenian maneh njupuk senjata karo kabeh bangsa, iku ora bakal cukup kanggo sapa wae ... malah Turki ...
      2. Kesha1980
        Kesha1980 26 September 2022 22:44
        +1
        Karyawan biolaboratorium AS duwe status diplomatik. Iki bisa nerangake nomer akeh diplomat. Sanajan biolabs luwih elek tinimbang CIA, miturut pendapatku. Amarga padha ora ngembangake aspirin.
    4. pinter bokong
      pinter bokong 26 September 2022 21:30
      -1
      Pashik nyadari yen Federasi Rusia ora nutupi dheweke lan nemokake geng liyane, kabeh logis.
      1. Romanovski
        Romanovski 26 September 2022 22:10
        -3
        Sampeyan salah ... Lan - ora sopan ... Armenia wis lan bakal tetep ing CSTO, nanging bakal nggawe kesimpulan dhewe.
        1. Freeman2022
          Freeman2022 26 September 2022 23:00
          0
          Kutipan saka Romanovski
          Armenia wis lan bakal tetep ing CSTO, nanging bakal nggawe kesimpulan dhewe.

          Apa kesimpulan sing bakal ditindakake? ))))) lan karo apa lan karo sapa))))) Aja wedi landak wuda uga .... th)
  2. Dmitry Karabanov
    Dmitry Karabanov 26 September 2022 20:18
    +8
    Conto Ukraina ora mulang sapa wae ...
    1. Romanovski
      Romanovski 26 September 2022 22:12
      -1
      ""... Conto Ukraina ora mulang sapa wae ...".
      -----
      Ya, lan utamane - Azerbaijan durung sinau babagan Ukraina ...
      1. Freeman2022
        Freeman2022 26 September 2022 23:00
        +2
        Kutipan saka Romanovski
        Azerbaijan durung sinau babagan Ukraina ...

        Apa sampeyan mikir tukang pipa Serge, wartawan Pashinyan luwih pinter tinimbang lulusan MGIMO Ilham Aliyev?))))))))))))
        1. Romanovski
          Romanovski 27 September 2022 12:18
          -1
          """"... Apa sampeyan nganggep tukang pipa Serge, wartawan Pashinyan luwih pinter tinimbang lulusan MGIMO Ilham Aliyev?))...."".
          -----
          Kowe ngomong opo?!?! Yen Ilham ora dadi putrane Heydar Aliyev (ing wektu iku - anggota Politbiro USSR) - sapa sing bakal nampa dheweke ing MGIMO ??? Menapa malih, ing kene akeh sing maca setengah baya isih ngelingi carane uga padha mlebu ing universitas saka almarhum lan wis Highly korup USSR liwat pitenah lan korupsi .... Dadi, ora perlu nyanyi lagu naif babagan Ilham kene ...
          1. Freeman2022
            Freeman2022 27 September 2022 14:21
            0
            Kutipan saka Romanovski
            Yen mung

            Aku ora seneng maca tembung tanpa wates. IF ..... kanyatan kudu diomongake.

            Ilham Aliyev ing kabeh debat karo presiden Armenian, dheweke mangan. Lan sampeyan mmmmmmmmmm aaaaaaaaaaaa yyyyyyyyyyyy. Video kasebut lucu, nanging kasunyatane ora adoh)))

      2. tamu
        tamu 26 September 2022 23:11
        -2
        Ya, aku ora ngerti, Russophobia terry kaya ing Ukraina ora diamati ing Azerbaijan. Aku mesthi dudu ahli gedhe ing wilayah iki.
    2. tatra
      tatra 26 September 2022 22:26
      -3
      Mulane saben wong ngusir mungsuh Rusia saka USSR, padha nggoleki patron ing Kulon, ing Eropah, China, Turki.
      Sampeyan mung pinter nggawe mungsuh Rusia.
  3. Andrey Moskvin
    Andrey Moskvin 26 September 2022 20:19
    +8
    Baku didhukung dening Turki. Bakal aneh yen Pelosi ora janji ndhukung Yerevan.
    1. Chronos
      Chronos 26 September 2022 20:22
      0
      Kutipan: Andrey Moskvin
      Baku didhukung dening Turki. Bakal aneh yen Pelosi ora janji ndhukung Yerevan.

      Pelosi mung njupuk dhuwit. Liwat pelobi lan sumbangan kanggo pemilihan. Pelosi malah duwe dhaptar rega semi-resmi babagan biaya kunjungan resmi. Mesthi, dheweke ora bakal pindhah menyang saben negara. Nanging sanadyan.
  4. Darurat
    Darurat 26 September 2022 20:19
    -7
    Ya, dheweke ora pengin sinau lan bakal mati ora kaya para ilmuwan sing bodho.
    1. Freeman2022
      Freeman2022 26 September 2022 20:37
      -6
      Quote: Darurat
      Ya, dheweke ora pengin sinau.

      Armenia ora bakal ngomong sing bener. Dheweke ora duwe apa-apa kanggo dikirim ...
      1. Romanovski
        Romanovski 26 September 2022 22:14
        +3
        Lan wong Azerbaijan - dheweke mung ngandhani sing bener lan ora liya kajaba sing bener ??? Ing Baku - mbokmenawa kabeh wong suci, jujur, putih, alus, jujur ​​lan tulus ora bisa ngapusi ??? Dadi bener??
        1. Freeman2022
          Freeman2022 26 September 2022 23:02
          -1
          Kutipan saka Romanovski
          Ing Baku - mbokmenawa kabeh wong suci, jujur, putih

          Dibandhingake karo sampeyan wong Armenia, kita malaekat! Kita ora ngadeg karo poster Putin Siktir, kita ora ngobong bendera Rusia. Dadi ing CSTO, sampeyan ana ing kabeh kamp latihan NATO. Yudas! Iki dudu tembungku, iki kasunyatan!
          1. Romanovski
            Romanovski 27 September 2022 12:40
            0
            ""...Yudas! Iki dudu tembungku, iki kasunyatan!
            -----
            Какие факты? Пара проплаченных идиотов в Ереване держала в руках антироссийские плакаты и ты решил тут выпячивать сей "факт",чтобы обвинить ВЕСЬ народ Армении в русофобии???? Свои некрасивые приемчики бакинской пропаганды оставь при себе....А забыл многотысячные антироссийские шабаши в Баку сразу ПОСЛЕ начала СВО в Украине , которые даже по российским телеканалам показали???? Забыл или как???
            1. Freeman2022
              Freeman2022 27 September 2022 14:23
              0
              Kutipan saka Romanovski
              Sawetara wong bodho mbayar ing Yerevan nyekel poster anti-Rusia

              Mungkin sebaliknya?)))) Aja nggawe aku ngunggah video)
              1. Romanovski
                Romanovski 27 September 2022 17:38
                0
                ""...Ojo gawe aku posting video)..."" .
                -------
                Lan kenapa sampeyan mikir yen aku ora bisa nerbitake video sing relevan ing kene ??? Nanging, aku ora nindakake kanthi alesan sing prasaja yen forum kita dianggep solid lan ing kene, minangka aturan, wong serius ngrembug....Freeman - ayo ora nggunakake trik murah marang saben liyane....Good luck kanggo kowe!
  5. Fon Elia
    Fon Elia 26 September 2022 20:21
    -2
    Kenapa dheweke kudu melu? Ora ana tentara. Lan ora bakal suwe. Sirkus wis rampung. Ayo padha mlebu perjanjian perdamaian karo Azerbaijan saiki. Lan aku mikir sawise Armenia bakal urip tenang.
    Tentrem kanggo kabeh wong. ✌️
    1. Freeman2022
      Freeman2022 26 September 2022 20:42
      -4
      Kutipan saka Fon Elia
      Ora ana tentara. Lan ora bakal suwe.

      Aku ngerti, ing April 2016, nalika ana perang 4 dina, sisih Armenia ilang 800 prajurit. Lan diwenehi 1 nganti 3 tatu, banjur udakara 2500 tatu. Sajrone perang ing taun 2020, wong Armenia ilang udakara 8000 prajurit, uga tatu 1 nganti 3, yaiku udakara 25000 sing tatu. Ing dina liyane ana perang maneh, wong Armenia ilang watara 300 prajurit. Udakara 1000 tatu. Dheweke uga ilang kabeh pangkalan lan pos ing tapel wates karo Azerbaijan. Peralatane ana ing taman piala. Dheweke pancen ora duwe apa-apa kanggo perang lan ora ana sing kudu dikirim. Lan supaya bisa pulih, dheweke butuh dhuwit sing akeh lan daging sing akeh. Lan sing njupuk akèh wektu lan akèh dhuwit. Amarga korupsi, aku rumangsa yen lagune wis ditembangake paling ora setengah abad.

      https://lostarmour.info/caucasus - тут вся инфа о моих словах.
      1. Egoza
        Egoza 26 September 2022 20:52
        +4
        Kutipan saka freeman2022
        Dheweke pancen ora duwe apa-apa kanggo perang lan ora ana sing kudu dikirim. Lan supaya bisa pulih, dheweke butuh dhuwit sing akeh lan daging sing akeh. Lan sing njupuk akèh wektu lan akèh dhuwit.

        Ayo padha bali menyang Armenian sing ndudhuk ing Federasi Rusia. Ayo padha bantuan paling karo dhuwit, yen dheweke dhewe ora pengin pindhah kanggo nglindhungi "nenko". Utawa carane Charles Aznavour seda kanggo wong-wong mau lan ora ana kang bakal bantuan karo dhuwit?
        1. Freeman2022
          Freeman2022 26 September 2022 21:16
          -3
          Quote: Egoza
          Ayo padha bali menyang Armenian sing ndudhuk ing Federasi Rusia.

          :) Ora, yen sampeyan please. Padha aran apik ing Rusia. Sampeyan ora bisa entuk dhuwit ing Armenia, padha tresna "tanah kelairan" uga saka adoh saka luar negeri, nanging ora ing Armenia.

          Quote: Egoza
          Utawa carane Charles Aznavour seda kanggo wong-wong mau lan ora ana kang bakal bantuan karo dhuwit?

          Jujur, diaspora 30 taun kepungkur mbantu kanthi apik karo adonan. Nalika ngerti yen ing Armenia ana korupsi lan pejabat ndhuwur nyolong dhuwit iki, dheweke mandheg nulungi rakyate. Dheweke saiki mbantu dheweke migrasi.
          1. Deso
            Deso 26 September 2022 22:41
            -2
            Ora, mangga. Padha aran apik ing Rusia. Sampeyan ora bisa entuk dhuwit ing Armenia, padha tresna "tanah kelairan" uga saka adoh saka luar negeri, nanging ora ing Armenia.
            Ora maneh. Ing Rusia saiki mobilisasi. Lan wong Armenia kesusu ing kabeh arah. Kalebu menyang Armenia. Mung ana sing ngomong yen lagi ngunjungi, yen ora, iku Rusia lan ora bakal perang kanggo Armenia.
      2. mann
        mann 26 September 2022 23:11
        0
        Amarga korupsi, aku rumangsa yen lagune wis ditembangake paling ora setengah abad.
        Lan sampeyan ora duwe korupsi, kaya aku ngerti saka tembung sampeyan?
        Banjur sampeyan mung duwe negara unik! ngguyu
    2. Romanovski
      Romanovski 26 September 2022 22:17
      +2
      Armenia - WIS, IS lan bakal duwe Tentara! Aja kuwatir lan turu kanthi tentrem ... Mungsuh Armenia mung ngimpi babagan iki, supaya wong Armenia lali babagan Tentara lan senjata, lan dheweke dhewe ngasah piso marang wong Armenia ... Aja ngenteni ... Tentara, Armenia bakal duwe khusus kuat. layanan lan MTR, uga YOUR (supaya ora gumantung ing liyane kabeh wektu ...) --- Komplek industri militèr ... Sampeyan bisa ngaso yakin lan mikir bab tentara luwih apik.
      1. Sauron80
        Sauron80 26 September 2022 23:11
        0
        Ing abad apa iki kabeh direncanakake?))
      2. Freeman2022
        Freeman2022 26 September 2022 23:11
        -2
        Kutipan saka Romanovski
        Armenia - WIS, IS lan bakal duwe Tentara!

        Biyen ana tentara

        lan saiki tentara Armenia minangka dana pensiun)

        Kutipan saka Romanovski
        Armenia bakal dadi khusus sing paling kuat. layanan lan MTR

        Wedi landak))))

        Kutipan saka Romanovski
        kompleks industri militer...

        ya uga) Apa sampeyan bakal nggawe tank?) Pesawat?)


        Kutipan saka Romanovski
        Sampeyan bisa yakin lan luwih mikir babagan tentara sampeyan.

        kita duwe kabeh ing coklat, nanging sampeyan wis ilang kabeh
    3. Romanovski
      Romanovski 27 September 2022 12:44
      0
      """... Lan aku mikir sawise iku Armenia bakal urip sepi.
      Tentrem kanggo kabeh wong. ... "".
      ------
      Lan apa Rusia bakal bisa urip tentrem lan ayem TANPA tentara??? Piye menurutmu??
  6. Komentar wis dibusak.
    1. Komentar wis dibusak.
      1. Komentar wis dibusak.
      2. Komentar wis dibusak.
  7. nikolaevskiy78
    nikolaevskiy78 26 September 2022 20:24
    +9
    Sekretaris Dewan Keamanan Armenia dikirim menyang Amerika Serikat kanggo konsultasi.
    Asisten Presiden Azerbaijan Hikmet Hajiyev lagi ing kunjungan kerja menyang Amerika Serikat. Nindakake konsultasi ing Departemen Negara.

    Dadi ora nggumunake. Penundaan Armenia saka CSTO tegese Azerbaijan bakal nembus koridor Zangezur, bisa uga ora kudu militer, nanging ing wangun sawetara "rumus conciliatory", lan Turki ora bakal nyegah Swedia lan Finland kanggo ngrampungake aksesi menyang NATO.
    1. Freeman2022
      Freeman2022 26 September 2022 20:48
      -5
      Kutipan: nikolaevskiy78
      Asisten Presiden Azerbaijan Hikmet Hajiyev lagi ing kunjungan kerja menyang Amerika Serikat. Nindakake konsultasi ing Departemen Negara.

      Sampeyan ndeleng, diplomasi Azerbaijan adoh saka kahanan sing ora bisa ditindakake. Negara kita, yen perlu, ngirim sapa wae ing basa Rusia kuna, lan sampeyan bisa nggawe manawa iki yen sampeyan google .... ana sawetara video ing YouTube. Nanging negara kita ora pengin memungsuhan karo sapa wae. Malah Armenia, kita menehi tandha perdamaian. Kita kanggo hubungan apik karo kabeh tanggi lan karo kabeh negara. Nanging yen ana wong sing njupuk kabecikan kita kanggo kekirangan kita, mula Rencana B bakal ditindakake, kaya sing daktulis ing ndhuwur babagan 3 huruf. Ing AS, sampeyan ora setuju, sampeyan ketemu babagan rapat ing PBB, lan dudu konsultasi saka Departemen Luar Negeri. Akeh perjanjian sing wis ditandatangani ing antarane Azerbaijan lan Rusia, lan Ilham Aliyev tansah ngajeni tandha tangane, ora kaya tanggane.
      1. nikolaevskiy78
        nikolaevskiy78 26 September 2022 21:11
        -2
        Sampeyan nulis akeh kanggo aku. Maksudku rada beda. Aku nyebutake kasunyatan rembugan antarane sisih siji lan liyane ing Amerika Serikat. Ayo Pashinyan lan Co pungkasanipun mutusake partai sing menehi jaminan. Yen Rusia, banjur Putin duwe apa-apa kanggo ngomong karo I.Aliyev, yen Amerika Serikat, banjur Baku lan Kremlin bakal nemokake akeh topik liyane kanggo dialog, lan Departemen Luar Negeri mutusake masalah kanggo Yerevan. Mratelakake panemume, Departemen Luar Negeri bakal menehi jaminan lisan Pashinyan, lan dheweke bakal dicopot sawetara wektu nganti Turki lan Baku nggawe koridor kaya ngono. Ing tahap pungkasan, Amerika Serikat bakal gabung lan mbentuk kasunyatan anyar kanggo Armenia ing payung perdamaian. Yen kahanan kasebut cocog karo Armenia (dheweke mesthi bakal cocog karo Pashinyan lan Co.), banjur apa sing bisa ditindakake Moskow, utamane amarga Iran isih bisa mlebu ing game kasebut. Rusia ora bisa tumindak ndhukung Armenia yen Yerevan ora pengin. Menapa malih, ing kahanan karo Karabakh Pashinyan secara harfiah provoked kasil sedih, ngerti sing hukum internasional ora ing sisih.
        1. Romanovski
          Romanovski 26 September 2022 22:24
          +1
          """... Rusia ora bisa ndhukung Armenia yen Yerevan ora pengin. Menapa malih, ing kahanan karo Karabakh, Pashinyan secara harfiah provoked kasil sedih, ngerti sing hukum internasional ora ing sisih ...".
          --------------
          Ora perlu nulis omong kosong ing kene babagan hukum internasional ... Kandhanana aku - Rusia duwe hak kanggo nglindhungi wong Rusia ing Ukraina ??? Sing bener - iku duwe hak ... Lan kenapa Armenia, dening sawetara "tengen" ana, ora duwe hak kanggo nglindhungi dhewe ing Karabakh ??? Darah wong Armenia mbok menawa kurang abang??? Piye menurutmu???
          1. nikolaevskiy78
            nikolaevskiy78 26 September 2022 22:38
            -3
            Amarga Armenia dhewe ora ngakoni Karabakh minangka bagéan saka Armenia, mula Rusia ora bisa nindakake apa-apa liyane saka misi peacekeeping ana. Lan misale jek padha ora njupuk ana kanggo rong taun lan getih ora mili saka werna.
            1. Romanovski
              Romanovski 27 September 2022 12:27
              -1
              Sampeyan mbokmenawa maca sing ora nggatekake .... Aku mbaleni kanggo sampeyan kanthi pribadi - ing wektu Rusia dhewe (lan ora mung ... kanthi cara ...) takon Armenia supaya ora ngakoni Karabakh supaya ora ngrusak proses negosiasi . ..
          2. sgrabik
            sgrabik 27 September 2022 00:31
            0
            Lan apa Yerevan pengin AS lan satelit saka NATO ndhukung, nanging yen iki bener, banjur kita duwe dalan beda karo Yerevan.
          3. Sarboz
            Sarboz 27 September 2022 01:10
            0
            Kutipan saka Romanovski
            Lan matur nuwun - Rusia duwe hak kanggo nglindhungi rakyat Rusia ing Ukraina ??? Bener - dheweke duwe hak ...

            Tulis, mangga, miturut aturan basa Rusia. Ing Ukraina. Lan mung mangkono.
            1. Romanovski
              Romanovski 27 September 2022 12:49
              0
              ""... Tulis, mangga, miturut aturan basa Rusia. Ing Ukraina. ... "".
              -------
              Serius? Lan inti saka pitakonan sing diterbitake ing ndhuwur - aku ngerti yen sampeyan ora duwe keluhan ??? Mung kanggo pitakonan grammar Russian lan kabeh??? Apa aku ngerti sampeyan kanthi bener?
              1. Sarboz
                Sarboz 27 September 2022 14:24
                0
                Kutipan saka Romanovski
                ""... Tulis, mangga, miturut aturan basa Rusia. Ing Ukraina. ... "".
                -------
                Serius? Lan inti saka pitakonan sing diterbitake ing ndhuwur - aku ngerti yen sampeyan ora duwe keluhan ??? Mung kanggo pitakonan grammar Russian lan kabeh??? Apa aku ngerti sampeyan kanthi bener?

                Lelucon apa? Kanggo 8 taun, sawetara wartawan, malah deputi wiwit nganggo iki giliran Bandera wicara. Iku ngrusak basa Rusia. Sampeyan ora bisa kaya jaran buta huruf saka Maidan.
                Yen ana keluhan, aku bakal nulis.
        2. mann
          mann 26 September 2022 23:20
          0
          Sampeyan nulis akeh kanggo aku.
          Dheweke pancen multi-talenta. Lan paling ora sepisan ana sing pinter nulis ...
      2. Romanovski
        Romanovski 26 September 2022 22:21
        0
        Oh, sampeyan wong Azerbaijan sing apik lan sopan! Cukup larang kanggo ndeleng ...
        1. Freeman2022
          Freeman2022 26 September 2022 23:13
          -1
          Kutipan saka Romanovski
          Oh, sampeyan wong Azerbaijan sing apik lan sopan! Cukup larang kanggo ndeleng..

          dibandhingake karo sampeyan pembunuh bayi ya kita malaikat
  8. Fizik13
    Fizik13 26 September 2022 20:24
    +2
    Dadi mbantu wong-wong mau. Siji kiwa, saiki Pashinyan kudu mabur menyang Amerika Serikat, ngambung bokong Joe sing ngantuk.
  9. Arcady007
    Arcady007 26 September 2022 20:26
    +8
    Kanggo kula, iki wektu kanggo mungkasi curtsying menyang Armenia.
    Dheweke seneng karo Pelosi lan Biden - gendéra ing tangan.
    Ayo ndeleng carane wong Armenia bakal nyanyi ing nix sabanjure, ora ana ngendi wae, ing Karabakh utawa ing wilayah Meghri.
    Pinten Rusia bisa mbujuk lan nggawe diskon?
    1. Freeman2022
      Freeman2022 26 September 2022 20:57
      -2
      Kutipan: Arkady007
      Ayo ndeleng carane wong Armenia bakal nyanyi ing nix sabanjure, ora ana ngendi wae, ing Karabakh utawa ing wilayah Meghri.

      Ora bakal ana shuher ing Karabakh. Shukher, yen bakal ing Zangezur. Bakal ana koridor, manawa wong Armenia pengin utawa ora, mesthine.

      Mangkene dokumentasi babagan carane Zengezur diperes saka Azerbaijan. Dokumen kasebut dudu duweke kita.
      https://irs-az.com/sites/default/files/2022-07/6.pdf

      Peta Azerbaijan sadurunge gabung karo USSR. Azerbaijan bali dhewe. Peta kasebut umure 20 taun lan kita uga ora nggambar. Lan ora ana Armenia antarane Azerbaijan lan Azerbaijan Nakhichevan. Lan saiki kita kudu ngremehake koridor karo wong-wong mau? Sing kalah ora ditakoni.



      1. Humpty
        Humpty 26 September 2022 21:23
        +3
        Kutipan saka freeman2022
        Azerbaijan bali dhewe.

        Ana peta sing ora ana Armenia lan Azerbaijan.
        Ana peta ing ngendi RSFSR duwe wates dawa karo Iran lan Afghanistan.
        Sampeyan lan wong Armenia duwe akeh banget Wishlist marang saben liyane.
        1. Freeman2022
          Freeman2022 26 September 2022 23:17
          -2
          Quote: Humpty
          Ana peta sing ora ana Armenia lan Azerbaijan.

          Maneh 25. Dear 50 yuta bangsa muncul karo siji pena Lenin utawa Stalin?))))
          Ana peta ngendi mung Muscovy saka Rusia lan?

          Quote: Humpty
          Sampeyan lan wong Armenia duwe akeh banget Wishlist marang saben liyane.

          sayang, masalah kita karo wong Armenia wiwit ing abad kaping 20. Sadurungé, padha urip tentrem! Armenia minangka proyek tsarist Rusia. Sembarang ahli sejarah lan Armenologi Rusia bakal ngandhani iki. Padha mbangun peringatan kanggo MARAGA 150 ing Karabakh kanggo ngurmati pemukiman maneh ing Karabakh. Lan nalika perang wiwit ing 90s, iku cepet dibusak kanggo ndhelikake alienation sawijining. Lan Iran uga dikuwasani dening etnis Azerbaijan. Sampeyan ora nuduhake kula siji sandiwara sing mrentah Persia ing abad anyar.
      2. Arcady007
        Arcady007 26 September 2022 21:29
        +1
        Kepiye carane bisa mbantah karo argumentasi kaya ngono?
        Sadurunge revolusi 1917, meh ora ana massa etnis sing terus-terusan ing ngendi wae ing Transcaucasia; wong urip campuran. Ing wektu sing padha, wilayah mangsa Otonomi Nagorno-Karabakh akeh banget pedunungé dening wong Armenia.
        Ing taun 1918, negara merdika anyar - Georgia, Azerbaijan, Armenia - wiwit dibagi Transcaucasus antarane piyambak. Ing wektu sing padha, deportasi etnis wiwit ing wilayah kasebut.
        Kahanan kasebut rumit amarga campur tangan asing. Penjajah Jerman-Turki lan Inggris sing ngganti dheweke ndhukung klaim Azerbaijan marang Nagorno-Karabakh. Katresnan ètnis saka wong Turki wis ketok, lan kanggo Inggris, kepinginan, kanthi ndhukung Azerbaijan, kanggo nguwasani minyak Baku, mbokmenawa penting banget.
        Senadyan Dewan Nasional Armenia didegaké ing Karabakh, upaya kanggo aneksasi wilayah kasebut menyang Armenia pungkasane gagal. Karabakh tetep ing kontrol militèr Azerbaijan.
        Ing taun 1920, Sovietisasi loro republik kasebut dumadi. Nanging, regejegan bab Karabakh saiki terus antarane komunis loro. Ciri khas, Bolshevik Rusia uga ndhukung Azerbaijan.
        Bener, dheweke dituntun dening motif liyane. Azerbaijan minangka bagéan saka jagad Turki-Muslim, ing ngendi Bolsheviks pengin ngobong revolusi anti-imperialis. Mulane, iku penting kanggo wong-wong mau kanggo nuduhake carane Soviet Rusia nepaki panjaluk nasional adil saka Turki lan Muslim.
        Kajaba iku, RSFSR duwe hubungan apik karo Kemalis Turki. Iki minangka salah sawijining terobosan paling penting ing cincin isolasi internasional ing ngendi pamrentah Soviet nemokake dhewe.
        Mulane, Biro Kaukasia (Kavburo) saka Komite Pusat RCP (b) ing Juli 1921 mutusake perselisihan Armenia-Azerbaijan kanggo Azerbaijan, nransfer Nakhichevan lan Karabakh menyang. Mung "koridor" Zangezur sing isih ana ing mburi Armenia, ngethok Nakhichevan saka sisa Azerbaijan Soviet.
        Ing Nagorno-Karabakh ing taun 1923, wilayah otonom (NKAO) digawé minangka bagéan saka Azerbaijan. Ing wektu sing padha, iku ora kalebu Strip cukup gedhe saka panggonan kompak Armenians ing sisih lor NKAO. Sampeyan uga menarik yen ing peta 1926 NKAO nduweni persimpangan karo Armenia.
        Nanging, ing peta taun-taun publikasi sabanjure, gabungan iki ilang. Minangka asil "klarifikasi wates" administratif sing sewenang-wenang, NKAO nemokake dhewe diubengi dening Azerbaijan ing kabeh sisih.
        Dadi, yen sadurunge taun 1917 Zangezur kira-kira padha karo wong Armenia lan Azerbaijan, ing taun 1941 wis meh dadi wong Armenia, lan Armenia dadi republik paling homogen kanthi etnis ing USSR.
        Ing siji, panguwasa komunis Azerbaijan diskriminasi marang Rusia lan Talysh, mulane ora duwe kesempatan kanggo break menyang elit saka republik. Talysh ilang saka daftar resmi saka bangsa USSR dening sensus 1970.
        Wilayah panggonan kompak wong Armenia ing sisih lor NKAO uga mboko sithik ilang. Akeh wong Armenia wis suwe manggon ing kutha-kutha ing Azerbaijan (Baku, Sumgayit, Ganja, miturut aturan Soviet - Kirovabad), nanging uga ora duwe hak kanggo karir administratif.
        Miturut Sensus All-Union taun 1926, 89,2% saka populasi Nagorno-Karabakh yaiku wong Armenia, 10,1% wong Azerbaijan.
        Miturut sensus kabeh-Uni pungkasan ing taun 1989, ana 76,9% wong Armenia ing NKAO, lan 21,5% wong Azerbaijan.
    2. Romanovski
      Romanovski 26 September 2022 22:30
      0
      Apa persuasi??? Diskon opo??? Armenia nuntut respon cukup saka CSTO kanggo agresi Azerbaijan ... Nanging, CSTO titik-kosong "ora sok dong mirsani" kasunyatan sing Angkatan Bersenjata Azerbaijan wis mlebu ing tanah Armenia dhewe (ora Karabakh), lan CSTO mung pengin ngawasi kahanan kanthi notebook lan peta ing tangane! Peperangan ing tapel wates Armenia lan Azerbaijan nuntut atusan nyawa ing loro-lorone, nanging sawetara pejabat sing pinter banget ing CSTO - kanthi sinis nyebat iki minangka kedadeyan tapel wates sing ora penting ... Mbokmenawa ngapusi pesisir?
    3. mann
      mann 26 September 2022 23:25
      0
      Dheweke seneng karo Pelosi lan Biden - gendéra ing tangan.
      Ing kasus iki, sampeyan ora bisa menehi tandha ...
    4. Romanovski
      Romanovski 27 September 2022 12:53
      -3
      """... Pira Rusia bisa mbujuk wong-wong mau lan nggawe diskon? ......"".
      -----
      Mangga nemtokake luwih spesifik lan tepat - apa persuasi, pratelan lan DISKON (?!) Rusia menyang Armenia ??
  10. parusnik
    parusnik 26 September 2022 20:34
    +6
    Hmm.. kawicaksanan rakyat, awujud crita rakyat, ora ana ketetapan kanggo nasionalis.. Lan mangkene: "Sama-sama, ora ana sing bakal bubar, bubar, bubar siji-siji.. Sing wis kita tindakake. suwene 30 taun kepungkur.
  11. bioorganisme
    bioorganisme 26 September 2022 20:36
    +1
    Rusia wis nyimpen Armenia kabeh taun iki. Yen ora kanggo Angkatan Bersenjata RF, Azerbaijan mesthi wis tekan Yerevan ing 2020.
    Mungkin mbusak peacekeepers? Ayo padha nyoba kanggo menehi hasil karo Azerbaijan piyambak. Sawisé iku, arrogance bakal suda.
    1. Freeman2022
      Freeman2022 26 September 2022 21:20
      -1
      Kutipan saka Bioorganism
      Mungkin mbusak peacekeepers? Ayo padha nyoba kanggo menehi hasil karo Azerbaijan piyambak.

      Yen para penjaga perdamaian ninggalake Karabakh, aku siap taruhan apa wae, dheweke bakal sumpah tresna marang wong Azerbaijan lan ngina Rusia. Iki wis kedadeyan.

      Kutipan saka Bioorganism
      Rusia wis nyimpen Armenia kabeh taun iki.

      Rusia ora nyimpen. THANKS TO Rusia, Armenia ana. Thanks kanggo Rusia, ana jeneng kasebut. Thanks kanggo Rusia, dheweke duwe kabeh sing diduweni. Lan yen sampeyan cokotan tangane wong sing menehi panganan utawa ngidoni menyang sumur sing sampeyan ngombe banyu, asile bakal katon.
      1. Romanovski
        Romanovski 26 September 2022 22:38
        -2
        """... Yen penjaga perdamaian ninggalake Karabakh, aku siap taruhan apa wae, dheweke bakal sumpah tresna marang Azerbaijan lan ngina Rusia. Iki wis kedadeyan ... ""
        -------------------
        Ing taun 1990 - pasukan Soviet ninggalake Artsakh (Karabakh) lan Azerbaijan wiwit AGRESSION marang Karabakh ... Lan Armenian Karabakh ing 4 taun - ngleksanani hak kanggo pertahanan lan menang ing 1994 ... Aja lali iki ... Padha bisa mbaleni maneh ing wangun sing luwih angel ...
        1. Freeman2022
          Freeman2022 26 September 2022 23:19
          -2
          Kutipan saka Romanovski
          Ing taun 1990 - pasukan Soviet ninggalake Artsakh (Karabakh)

          ora munafik. waving ajiné saka ngisor rok Ibu Rusia ora bisnis wong. Sampeyan ora dadi bebas saka kasunyatan sing padha ngganti lokasi. Aku malah ora bakal maca luwih.
        2. Havoc
          Havoc 27 September 2022 01:55
          +1
          Kutipan saka Romanovski
          Lan wong Armenia saka Karabakh sajrone 4 taun - nggunakake hak kanggo pertahanan lan menang ing taun 1994 ... Aja lali iki ... Dheweke bisa mbaleni kanthi cara sing luwih angel.

          Inggih, umpamane dudu wong Armenia Karabakh, nanging kabeh Armenia, sareh, sampeyan ora duwe perwira Armenia Soviet maneh. Dhawuhipun wadyabala panjenengan, almarhum Letnan Jenderal Grach Hmayakovich Andreasyan. Ya, sampeyan ora bakal duwe wong sing bisa dilawan, luwih akeh sampeyan ing Wilayah Krasnodar tinimbang ing Armenia dhewe. Iki uga ditrapake kanggo Azerbaijan, sampeyan uga terus-terusan krungu saka wong-wong mau, apa negara sing apik banget, nanging kenapa sampeyan kabeh nongkrong ing Rusia, yen sampeyan arep menyang Turki amarga sampeyan sedulur karo wong-wong mau, nanging dudu tugas kasebut, ora mikir.
    2. Romanovski
      Romanovski 26 September 2022 22:33
      +1
      Arrogance iku duwekmu, dudu Armenia... Awas omonganmu.
  12. Silver99
    Silver99 26 September 2022 20:37
    -1
    Wis wektune kanggo Rusia nimbang maneh hubungan karo Armenia, apa dheweke pengin duwe Amerika Serikat minangka sekutu? Inggih, Turki tuwin Azerbaijan badhe tumênggung, amêsthinipun botên kawêdalakên, dipun rêrêp saking sadaya tapel-wates, botên wontên wadyabala, botên wontên sanjata modern, malah botên sagêd nguwuh-uwuh manawi kabucal babar pisan saking Karabakh. Amerika durung ngayomi sapa wae, mung ngrusak.
    1. Freeman2022
      Freeman2022 26 September 2022 21:24
      -5
      Kutipan saka Silver99
      Inggih, Turki lan Azerbaijan bakal dipotong dadi potongan-potongan

      Dhuh, supaya Azerbaijan bisa ngatasi "terminator Armenia" iki, Azerbaijan ora butuh Turki. Pracayaa! Iki minangka mantra Armenia, ujare, kita ora kalah karo penjual tomat Azerbaijan, nanging tentara NATO kaping 2) menyang Pakistan, Israel, Alqaeda, Mars lan liya-liyane ... muga-muga aja ngina prajurit kita. Padha uga disiapake. Ya, thanks kanggo Turki padha lan sawetara negara liyane, kalebu Rusia, ngendi militèr kita sinau.


      1. mann
        mann 26 September 2022 23:37
        0
        aja ngrèmèhaké prajurit kita. Padha uga disiapake. Ya, thanks kanggo Turki padha lan sawetara negara liyane, kalebu Rusia, ngendi militèr kita sinau.
        Inggih, sampeyan ngangkat prajurit, tengen Rimbaud ngguyu
    2. AndreiSam
      AndreiSam 26 September 2022 21:55
      +2
      Wong Armenia ora nampa pitulungan khusus saka Federasi Rusia, cukup kanggo ngelingi kekalahan ing taun 2019, nalika meh kabeh Karabakh bocor sawise Mi-24 Rusia sing mudhun. Sampeyan kudu njupuk Tbilisi ing taun 2008 lan ngethok koridor menyang Armenia, lan banjur padha nerusake babagan mitra.

      Saiki tetep mung kanggo nyalahake wong Armenia sing salah.
    3. Romanovski
      Romanovski 26 September 2022 22:34
      0
      Aja kuwatir babagan Rusia lan Armenia ... Kita padha kanca lan bakal dadi kanca.
      1. Freeman2022
        Freeman2022 26 September 2022 23:20
        -3
        Kutipan saka Romanovski
        Aja kuwatir babagan Rusia lan Armenia ... Kita padha kanca lan bakal dadi kanca.

        Aku ngerti kekancan sampeyan) eseman lan piso ing mburi sampeyan. sampeyan ora sekutu dipercaya. apa sing kedadeyan karo sampeyan wis kedadeyan kaping 3.
  13. John Tanpa Nama
    John Tanpa Nama 26 September 2022 20:41
    0
    uga rampung, kita kasebut kanthi teliti, pindhah menyang Persahabatan karo Turki, waja frontal 1200 mika homogen
  14. Alistair Kroulegg
    Alistair Kroulegg 26 September 2022 20:47
    +1
    Sampeyan perlu kanggo mbubarake CSTO. Federasi Rusia karo saben negara nggawe perjanjian kanthi kapisah, kanthi nuansa lokal.
    1. kumbang_3
      kumbang_3 26 September 2022 20:56
      0
      Kutipan saka Alister Kroulegg
      Sampeyan perlu kanggo mbubarake CSTO. Federasi Rusia karo saben negara nggawe perjanjian kanthi kapisah, kanthi nuansa lokal.

      Apa CSTO dudu perjanjian? Alesan bisa tansah ditemokake.
      Oh, lan Alexander bener -3. bab sekutu.
    2. Freeman2022
      Freeman2022 26 September 2022 21:26
      -2
      Kutipan saka Alister Kroulegg
      RF karo saben negara dhewe kanggo nganakke perjanjian

      Pranyatan Moscow 2022 antarane Rusia lan Azerbaijan. Iku kabeh ing coklat.
  15. taiga2018
    taiga2018 26 September 2022 20:51
    -6
    Lha, yen arep ninggalake CSTO, ayo padha lunga, yen pengin tetep siji-siji nglawan Azerbaijan lan Turki, iki pilihane, mbok menawa malah dadi luwih akomodatif lan mlebu perjanjian perdamaian ing sembarang, malah kaanan kang asor kanggo awake dhewe, lan bakal urip, sanajan diremehake, nanging kanthi tentrem, nyatane Azerbaijan kanggo Rusia, sekutu sing luwih mupangati ing babagan kerjasama ekonomi, duwe wates umum karo kita lan ora mung tanah. Armenia tansah nuntut apa-apa lan ora pengin menehi apa-apa.
    1. Romanovski
      Romanovski 26 September 2022 22:41
      -2
      Dongeng pro-Azerbaijan lan impen rosy sampeyan sing diduga Armenia pengin ninggalake CSTO - ora perlu dicritakake ing kene ... Ora mung maca sing naif ing kene ...
      1. Freeman2022
        Freeman2022 26 September 2022 23:22
        -2
        Kutipan saka Romanovski
        Dongeng pro-Azerbaijan lan impen rosy sampeyan sing diduga Armenia pengin ninggalake CSTO - ora perlu dicritakake ing kene ...

        Sampeyan wong lamis. Ana ing getihmu wong Armenia



  16. RED_ICE
    RED_ICE 26 September 2022 20:54
    -2
    Mundurake pengawal tapel wates lan pangkalan militer kita lan supaya padha ngatasi Azerbaijan lan Turki dhewe.
    1. Freeman2022
      Freeman2022 26 September 2022 21:29
      -4
      Kutipan saka RED_ICE
      Mundurake pengawal tapel wates lan pangkalan militer kita lan supaya padha ngatasi Azerbaijan lan Turki dhewe.

      Yen Turki wiwit menehi hasil karo Armenia, banjur ora bakal tetep Armenia. Mangga mandheg mbaleni mantra Armenia sing dilawan wong Turki. Kanggo meksa wong Armenia supaya tentrem, Azerbaijan ora butuh sapa-sapa. percoyo aku. Tentara Azerbaijan kanthi motivasi lan siap lan bersenjata. Lan mantra babagan Turki digawe khusus kanggo pamirsa internal kanggo ngyakinake jiwa-jiwa Armenia, diduga yen dheweke ora bisa dikalahake, dheweke ujar manawa ora para penjual tomat saka pasar Rusia sing perang karo dheweke, nanging Turki, tentara nomer loro. NATO, Pakistan, Mossad, Al-Qaeda, Mars, lan liya-liyane.

      Akeh wong Armenia manggon ing Turki) Turki ora butuh apa-apa) percaya marang aku. Nanging saka rostrum internasional, Turki, ya, ndhukung lan banget vehemently. Aku ora mbantah.
      1. Romanovski
        Romanovski 26 September 2022 22:47
        +1
        ""... Yen Turki wiwit menehi hasil karo Armenia, banjur ora ana sing isih ana ing Armenia. ... ""
        ------------
        Sampeyan bakal nyritakake crita-crita kasebut ing Baku ... Ing taun 1918, Azerbaijan durung lair, nalika Turki dadi wong pisanan sing mlebu menyang Armenia Wétan tanpa sebab, lan Tentara Armenia - banjur Ngalahake tentara REGULAR Turki ing cedhak Sardarapat (Armenia . ..), ing ngendi iku perang utama ... Pertempuran utama uga ana ing cedhak Bash-Aparan (ing ngendi wong Turki uga dikalahake) ... Google wae ing wektu luang ... Aja kesed ..
  17. Ryaruav
    Ryaruav 26 September 2022 20:55
    -3
    lan kanggo kita, kanggo neraka karo, iku pokozalovo, kang wis boten apa karo kasunyatan
  18. roket757
    roket757 26 September 2022 20:58
    -1
    Armenia ora gelem melu latihan pasukan reaksi cepet kolektif CSTO ing Kazakhstan
    . Sapa doktere ... dhewe, DIRI!
  19. Aziz
    Aziz 26 September 2022 21:15
    +3
    Preduli saka "sing pisanan miwiti" aggravation anyar ing Transcaucasus: sing Armenians, sing Azerbaijan menyang Amerika kanggo konsultasi. Iran ujar manawa fase panas ing tapel watese ora dibutuhake - dadi kerusuhan (alesane ora penting). CSTO pancen dibutuhake minangka indikator saka panguwasa / vassal. Sawise setengah taun "arep miturut rencana" NWO, kabeh wong wis nyadari yen pipis metu ing wangun "prihatin" saka macem-macem kategori, "garis abang", "regroupings", "ganjaran gandum" lan "sikep muhibah" " ora bakal mbantu kanthi cara apa wae kanggo njaga tanggi lan mitra ing bidang kapentingan Rusia. Sayange, Rusia wis nuduhake kelemahane (alesan kanggo pertunjukan demonstratif kaya ngono ora dingerteni kanggo aku), saiki kita isih nyekeli jumlah lan semangat para pejuang LDNR, sawetara unit Angkatan Bersenjata RF. Aku ora ngomong bab PMCs, amarga. sah, padha ora bisa ana ing Federasi Rusia, lan partisipasi (heroik!) Iku angel kanggo mbenerake ing Operasi Militer Khusus ing tingkat negara. Asil dadi abuh saka hearths smoldering, lan geni fanned durung katon ing ngendi wae. Ing sisih kulon isih ana kertu truf - PMR, Abkhazia, Ossetia Kidul, ALL Asia Tengah, republik nasional lan otonomi ing Federasi Rusia. Bakal angel ...
    1. nikel
      nikel 26 September 2022 21:25
      -2
      Sampeyan kudu terus metu. Rusia wis ngalami iki kaping pirang-pirang sajrone sejarah ewu taun. Nanging apa sing arep sampeyan tindakake? Apa yen Sultan Ilham arep nglawan Derbent? Minangka prajurit, sampeyan ora kaya wong Sumeria.
  20. Alexander Ershov
    Alexander Ershov 26 September 2022 21:28
    -3
    Padha nguripake pelanggaran. Dheweke kudu menyang Texas utawa California kanggo sinau.
  21. AndreiSam
    AndreiSam 26 September 2022 21:50
    +3
    Keputusan sing bener. Shoigu wis nganakake latihan ing Timur Jauh, sawise iku ana perang karo Izyum, ing ngendi pinggiran mung katon.
    1. Komentar wis dibusak.
  22. asetofenon
    asetofenon 26 September 2022 22:09
    +1
    Karo sekutu lan karo "sekutu" iku kudu KERJA. 500 wong kerja ing Armenia. 500!!!! Apa sing lagi ditindakake ing kana? Guzzle lan telek? Nanging, apa sing dikarepake saka sump kanggo jurusan ... Sisa bagean, IMHO, ora luwih apik. 10% karya (iku perlu kanggo paling ngirim sawetara laporan), lan liyane dipangan munggah.
  23. bandabas
    bandabas 26 September 2022 22:11
    -3
    Minangka padha duwe bais, supaya padha tetep. Aku wiwit ngormati Kadyrov. Jujur.
  24. sgrabik
    sgrabik 27 September 2022 00:14
    0
    Kutipan: Hoarfrost
    Napa ora ana denazifikasi Kazakhstan lan referendum ing Kazakhstan Lor babagan subyek gabung karo Federasi Rusia?!
    jawaban

    Biasane dheweke mikir dhisik banjur ngomong, nanging sampeyan ndeleng kebalikane.
    1. megavolt823
      megavolt823 27 September 2022 00:22
      0
      Aku krungu sing Kazakhs pengin Orenburg. Ya, lan Baikal. Supaya kita bakal weruh liyane.
      1. Roso 56
        Roso 56 27 September 2022 09:55
        0
        Kepengin lan duwe loro beda gedhe, lagi ngomong ing Odessa. Aku pitutur marang kowe iki minangka penduduk ing wilayah Orenburg.
        1. megavolt823
          megavolt823 27 September 2022 14:15
          0
          Dadi sejarah mbaleni dhewe? opo ora ? Khokhlostan anyar?
          1. Roso 56
            Roso 56 28 September 2022 07:30
            0
            Sejarah ora bakal bola-bali, mesthi asli, mung saben wong sinau ing wektune dhewe, lan mesthi ana persamaan. Kahanan saiki ing Armenia bakal gumantung ing graters belang kita.
  25. megavolt823
    megavolt823 27 September 2022 00:19
    0
    Kanggo manggon Georgians lan Armenians, akeh wong sijine. Lan Rusia, lan Kaukasus. Mula, para sedulur seiman. Kaya wong Bulgaria lan Yunani. Nanging Vanya nyedot sinau sejarah.
  26. FoBoss_V
    FoBoss_V 27 September 2022 01:44
    0
    Isin karo wong Armenia, dheweke adol jins lan cocacola ... Aku duwe pendapat sing luwih apik babagan wong-wong iki
  27. Gofman
    Gofman 27 September 2022 02:39
    +1
    Kazakhstan tundhuk karo syarat sanksi sing ditindakake marang Rusia. "Tanpa idin saka pejabat Amerika, perjanjian kasebut ora ditindakake. Tujuane ora kena sanksi sekunder, "ujare Menteri Luar Negeri Kazakh Mukhtar Tleuberdi. Asisten Presiden Kazakhstan Timur Suleimenov ujar manawa "Kazakhstan ora bakal dadi alat kanggo ngatasi sanksi AS lan EU. Sanajan kita minangka bagean saka persatuan ekonomi karo Rusia lan Belarus, kita uga dadi bagean saka komunitas internasional.
    Lan sawise iku, latihan CSTO gabungan dianakake ing Kazakhstan. Apa sebabe ana piwulang? Sampeyan ora ngerti - sampeyan kudu ngwutahake getih kanggo dheweke? Apa dheweke bakal karo kita? Apa dheweke isih sekutu kita? Lan yen dadi sekutu militer sing padha kaya sing wis ana ing ekonomi - nuruti instruksi Amerika? Lan kenapa kita kudu - supaya Vladimir Vladimir kanggo nuduhake - kene, kita ora ing isolasi?
    Iku misale jek sing Armenians tenan mirsani kapentingan, nanging ing kene, kaya biasane, kita duwe "aliansi" ostenatious sing mbutuhake investasi saka Rusia, nanging pancen ora ana guna ing kahanan angel.
  28. Tor Vic
    Tor Vic 27 September 2022 07:02
    0
    Wektu bakal nyelehake kabeh ing panggonane!
  29. Nesu66
    Nesu66 27 September 2022 09:50
    0
    Aku eling: "Wong wadon karo kreta - luwih gampang kanggo kuda" prajurit
  30. Roso 56
    Roso 56 27 September 2022 09:53
    0
    Iku ora kanggo apa-apa sing Kedutaan Besar belang ing Armenia tekan meh divisi ing nomer.
  31. Petr_Koldunov
    Petr_Koldunov 27 September 2022 15:45
    0
    Ora wonder Pelosi teka ... mbah edan iki mung ora teka.
  32. senima56
    senima56 27 September 2022 15:46
    0
    "Perwakilan AS ngritik Azerbaijan, nyatakake" agresi Baku "nglawan Armenia lan janji Pashinyan dhukungan luwih saka Washington." wong bodho Nah, saiki mung ngenteni mlebu Armenia menyang NATO! hi negatif
  33. agoran
    agoran 27 September 2022 20:22
    0
    Aku bakal mratelakake panemume.
    Sejatine, umume urip dheweke manggon ing Negara Baltik.
    Siji-sijine wong Azerbaijan sing aku kenal yaiku Alik Rzayev, ketua grup ing AE. Wong normal, dheweke netepi janjine.
    Aku ora ketemu karo wong Armenia.
    Miturut cara, aku weruh Georgian urip kanggo pisanan ing Pulkovo nalika aku miber saka Schönefeld.
  34. kanggo
    kanggo 27 September 2022 23:01
    0
    Kaya sing dilaporake sadurunge, latihan pasukan CSTO bakal ditindakake ing wilayah Zhambyl lan Almaty ing Kazakhstan. Sajrone latihan kasebut direncanakake bisa ditindakake masalah layanan komandan, pertahanan udara lan dhukungan lengkap.

    Nalika referendum dijadwalake?