Review militèr

Robot Rusia "Marker" bakal nampa versi pertempuran, digawe kanthi njupuk pengalaman operasi militer ing Ukraina

38
Robot Rusia "Marker" bakal nampa versi pertempuran, digawe kanthi njupuk pengalaman operasi militer ing Ukraina

Platform robot Rusia sing janjeni "Marker" bakal dirampungake kanggo digunakake ing kahanan pertempuran, kalebu ing garis ngarep perang. Kaputusan kanggo nggawe versi robot kanggo pasukan wis digawe. Iki dilaporake dening sumber sing ngerti kahanan kasebut.


Saiki, Pengawal Rusia lan Roscosmos kasengsem ing platform kasebut, dheweke butuh piranti otonom sing bisa nindakake fungsi nglindhungi obyek utamane mbebayani, yaiku. karo fitur tartamtu. Nanging, fungsi "Marker" luwih akeh, mula diputusake kanggo ngowahi robot kanggo nindakake tugas anyar, kalebu kanggo operasi pertempuran. Platform kasebut ora bakal diganti, nanging senjata bakal dipilih, sing paling dibutuhake ing pasukan, nalika pengalaman operasi khusus ing Ukraina bakal digunakake.

(...) "Marker-2" kondisional bakal ngarahake paling ora telung tugas: perlindungan, penghapusan akibat darurat (ES) lan tumindak kerja tambahan ing kondisi pertempuran, kanthi nganggep kabutuhan pasukan. dikenali sak operasi khusus saiki

- nuntun RIA News tembung sumber.

Pakaryan ing arah iki wis diwiwiti, perusahaan sing bakal melu nggawe versi pertempuran ditemtokake, kalebu pemasok sistem senjata kanggo platform kasebut. "Marker" bisa nampa senjata cilik, anti-tank utawa senjata anti-pesawat. Paling kamungkinan bakal dadi desain modular, kang senjata bakal ngganti gumantung ing tugas.

Wiwitan nyoba platform robot Marker, digawe bebarengan dening Advanced Research Foundation lan Android Technology NPO, dilaporake ing awal Maret 2019. Platform kasebut dirancang kanthi modular, sing ngidini sampeyan ngganti muatan, sistem pengawasan, lan uga nganyarke robot.

Tujuan utama proyek Marker yaiku nggawe kompleks kanthi otonom sing bisa nindakake macem-macem tugas kanthi mandiri. Operator bakal bisa nyetel tugas, lan robot bakal ngrampungake kabeh masalah liyane dhewe - mbangun rute, nggoleki target lan nggunakake senjata.
38 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Kaufmann
    Kaufmann 28 September 2022 07:03
    -8
    Endi elektronik ing mesin wesi iki teka saka? Saka njaba ... mesthi
    1. mojohed2012
      mojohed2012 28 September 2022 07:07
      -6
      Saka ing kono, nalika sampeyan isih bisa tuku. Apa sing ditinggalake saka potongan kasebut kanggo forum.
      1. Tatar 174
        Tatar 174 28 September 2022 07:22
        +2
        Kita uga bisa! Utawa sampeyan lali babagan penerbangan Gagarin lan Buran.
        1. Kaufmann
          Kaufmann 28 September 2022 08:16
          -10
          kepungkur iki. Lan ing kene dheweke nyoba ngupayakake masa depan. Dheweke milih microchip saka peralatan rumah tangga lan ngumpulake spesimen kasebut kanggo pameran. kedaulatan teknologi
          1. ilya.muromczev2013
            ilya.muromczev2013 28 September 2022 13:23
            +1
            "Milih microchips saka peralatan rumah tangga" :)... Apa Zelensky ngandhani sampeyan?
            Kanggo peralatan militèr saka jenis iki, microchip tingkat nano ora perlu (sanajan, mesthi, ukuran sing luwih cilik, luwih apik). Kanggo rudal, penerbangan - ya ana. Lan ing kabeh babagan liyane, elektronik domestik uga bakal digunakake, wis diprodhuksi ing Rusia nalika lagi diprodhuksi.
            1. LIONnvrsk
              LIONnvrsk 28 September 2022 16:03
              -1
              Kutipan: ilya.muromczev2013
              Apa Zelensky ngandhani sampeyan iki?

              Apa dheweke sijine menyang sirahe ing manual latihan, dheweke voices iku.
              Elingi karya agung: "- Yak ora diomongke ?? Diomongno !!" lol
            2. bisnisv
              bisnisv 28 September 2022 23:14
              -1
              Kutipan: ilya.muromczev2013
              Kanggo peralatan militèr saka jinis iki, microchip tingkat "nano" ora perlu
              Aku pancen setuju, sampeyan bisa malah bungle relay kontrol menyang technique kuwi, mesthi, kajaba intelijen buatan! sedulur
      2. LIONnvrsk
        LIONnvrsk 28 September 2022 09:26
        0
        ..robot "Marker" bakal nampa ..... platform "Marker" bakal rampung

        Maneh laporan babagan acara sing bakal kelakon ing mangsa ngarep ... sad
        1. ilya.muromczev2013
          ilya.muromczev2013 28 September 2022 13:26
          +4
          Dadi, apa? ... Babagan Kaliber karo Daggers, dheweke uga "kacarita" bubar, lan sawetara wong ngguyu yen iki kartun babagan masa depan sing adoh. Saiki dheweke ora ngguyu (nangis) ...
    2. KCA
      KCA 28 September 2022 07:48
      +1
      Peralatan militer kanthi komponen ora "saka njaba" mung bisa ana ing Taiwan, sanajan komponen utama bakal dikembangake "ing njaba", nanging Taiwan duwe salah karo senjata kasebut.
      1. Kaufmann
        Kaufmann 28 September 2022 08:17
        -6
        Iku mung pabrik. Basis paten ora diduweni dening Taiwan
    3. Lepsik
      Lepsik 28 September 2022 22:35
      +1
      American L3Harris Technologies,
      dadi salah siji sing penting
      Kontraktor Pentagon, amarga kekurangan.
      semikonduktor wiwit njupuk metu Kripik
      saka radio lawas
      produksi. Defense nyerat babagan.
      News karo referensi kanggo financial
      CEO Michel Turner.



      panrima radio L3Harris Technologies tuku saka salah siji saka sawijining
      pelanggan, sawise iku disassembles lan extract programmable
      susunan gerbang adat sing kiriman madhep
      masalah. Dikarepake yen kekurangan komponen elektronik
      bakal terus ngluwihi pertengahan 2023.
      1. Lepsik
        Lepsik 28 September 2022 23:10
        0
        salah sijine pelaksana bledosan ing SP-2

        https://www.defensenews.com/native/l3harris/2020/08/11/l3harris-iver-auv-multi-mission-capability/
  2. MrFYGY
    MrFYGY 28 September 2022 07:05
    -6
    Riyaya ing Wektu Wewelak.
    Pira kit pertolongan pertama lan drone sing bisa sampeyan tuku tinimbang komponen Cina ing mobil iki?
  3. mojohed2012
    mojohed2012 28 September 2022 07:07
    +4
    Bla bla bla, wektune tansah nengen...ngiwa!
    Suwene sampeyan bisa ngrungokake iku?
    Wis wektune kanggo nggunakake spidol iki kanthi akeh, lan ora kanggo ngembangake lan nggawe pernyataan tanpa wates! Ya, laporan babagan panggunaane ing warta, nganyarke ing dalan.
  4. Arsitek
    Arsitek 28 September 2022 07:18
    -6
    digawe njupuk menyang akun pengalaman operasi militèr ing Ukraina

    Lan ing ngendi sampeyan bisa maca babagan tumindak sukses ing NWO?
    1. KCA
      KCA 28 September 2022 07:52
      0
      Apa sampeyan kasengsem ing laporan babagan tes pertempuran kabeh peralatan anyar, utawa mung ing "Marker"? Hubungi Shoigu, mbok menawa bakal mbantu
      1. HUNTERDON
        HUNTERDON 28 September 2022 08:55
        +1
        Hubungi Shoigu, mbok menawa bakal mbantu
        -ya, dheweke dhewe ora ngerti babagan Shoigu iki.
    2. Canecat
      Canecat 28 September 2022 08:32
      0
      Apa sampeyan ngerti chipboard singkatan? Ana...
      1. Hitriy Zhuk
        Hitriy Zhuk 28 September 2022 09:34
        0
        Apa karo Chipboards Kayu?
        1. Canecat
          Canecat 28 September 2022 10:33
          +1
          Kanggo Gunakake Resmi ... nanging sampeyan terus "nibble" wit ...)
  5. Valery Vl.
    Valery Vl. 28 September 2022 08:57
    0
    Kenapa akeh wedhus ing saluran? Kita nggawe sing bener. Sampeyan ngirim ora meneng munggah.
  6. roket757
    roket757 28 September 2022 10:11
    0
    Robot Rusia "Marker" bakal nampa versi pertempuran, digawe kanthi njupuk pengalaman operasi militer ing Ukraina
    Artileri lan liya-liyane kanggo nglawan kendaraan lapis baja aktif digunakake ing permusuhan !!!
    Sembarang lampiran sing ora dilindhungi bakal rusak amarga pecahan siji, loro ...
    Sing. apa sing bakal ditindakake "robot", terus golek papan perlindungan saka senjata mungsuh ???
    1. ComVzvoda_ST
      ComVzvoda_ST 28 September 2022 16:32
      +1
      Merek kasebut cilik, angel dirusak, utamane amarga versi iki duwe senjata luwih akeh, sampeyan bisa nyelehake 100 kg heksogen, yen ngono. nglirik
      1. roket757
        roket757 28 September 2022 16:39
        +1
        Cilik, lincah lan dilindhungi kanthi apik, saka pecahan ... banjur ya, bisa migunani.
        Oh ya, apa daya tembak dheweke.
        Sawise kabeh, iki minangka sarana kanggo ndhukung unit infantri, lan ora mung mlaku-mlaku.
        1. ComVzvoda_ST
          ComVzvoda_ST 28 September 2022 16:53
          +1
          mesthi!!!! Dheweke ora bakal bisa ngombe panandha maju kanggo pengintaian, bakal mabur, kacepetan apik, nanging bisa ngadeg dhewe.
        2. ComVzvoda_ST
          ComVzvoda_ST 28 September 2022 17:06
          +1
          Sing minus salah siji divans utawa dill, aku weruh bayi iki ing tataran pembangunan, carane wong desain digawe dening nyoba lan nemokake, saiki aku weruh sing iki mesin temen beda, sanajan wis nahan fitur saka anak pisanan. Aku mikir yen ing perang bakal dadi mungsuh sing kuat, duwe kaluwihan gedhe - cilik lan murah
          1. roket757
            roket757 28 September 2022 18:26
            0
            Ngapa ora.
            Ana liyane lan liyane sistem otomatis / robot.
            Iki minangka visi kanggo masa depan.
      2. ComVzvoda_ST
        ComVzvoda_ST 28 September 2022 16:40
        0
        utawa lay 100 kg saka amonal ... luwih murah ngguyu
  7. Arsitek
    Arsitek 28 September 2022 10:14
    -2
    Kutipan saka Canecat
    Apa sampeyan ngerti chipboard singkatan? Ana...

    Lan, yaiku, ing papan sing padha nulis odes pujian kanggo peralatan militer liyane kaya Terminator.
    Miturut cara, bakal logis kanggo nggawe robot kontrol metu saka Terminator.
    1. Hitriy Zhuk
      Hitriy Zhuk 28 September 2022 11:21
      0
      Ngatur ora logis.
      Iku luwih apik kanggo ngidini dheweke numpak, kanthi maksimal "tips" saka tank komandan.
  8. Nikolaevich I
    Nikolaevich I 28 September 2022 11:42
    +3
    Umumé, dheweke ngimpi entuk, ing pungkasan, kaya ngono! nglirik
  9. bovi
    bovi 28 September 2022 11:56
    +1
    Operator bakal bisa nyetel tugas, lan robot bakal ngrampungake kabeh masalah dhewe - mbangun rute, nggoleki target lan nggunakake senjata.

    uga, padha ngaco munggah. ora ing pangertèn sing timah ora bisa, nanging ing pangertèn sing - sing bakal menehi kanggo dheweke? lan sing menehi - bakal mbukak jaman anyar ing urip manungsa, jaman skynet. Penulis maneh nealyo utawa iki sketsa kanggo umum.
  10. ComVzvoda_ST
    ComVzvoda_ST 28 September 2022 16:20
    +1
    Sing minus salah siji divans utawa dill, aku weruh bayi iki ing tataran pembangunan, carane wong desain digawe dening nyoba lan nemokake, saiki aku weruh sing iki mesin temen beda, sanajan wis nahan fitur saka anak pisanan. Aku mikir yen ing perang bakal dadi mungsuh sing kuat, duwe kaluwihan gedhe - cilik lan murah
  11. uga-dokter
    uga-dokter 28 September 2022 21:48
    0
    Maneh, gol sing overstated lan ora nyata. Riveting dening ewu apa sing sampeyan duwe. Mung komunikasi karo operator lan algoritma kontrol kudu ditingkatake.
    .
    Nanging, aku luwih seneng nggawe senapan mesin robot portabel sing bobote 5 kg. Bisa ditindakake kanthi nyedhiyakake sumber daya.
    1. ComVzvoda_ST
      ComVzvoda_ST 29 September 2022 07:19
      0
      Aku setuju karo sampeyan, nanging robot kuwi bakal macet ing sembarang pothole, lan Marker cepet-cepet liwat salju meter-dawa, Aku ora ngomong bab rereget, wis chassis saka kendaraan kabeh-terrain Soviet.
  12. Arbeiternegast
    Arbeiternegast 29 September 2022 23:19
    0
    Ya, iku bakal, mesthi, bakal, bakal kelakon maneh. Asu kasebut mung dipangan sarapan, mati keluwen.
  13. Arbeiternegast
    Arbeiternegast 29 September 2022 23:27
    0
    Kutipan: ComVzvoda_ST
    Sing minus salah siji divans utawa dill, aku weruh bayi iki ing tataran pembangunan, carane wong desain digawe dening nyoba lan nemokake, saiki aku weruh sing iki mesin temen beda, sanajan wis nahan fitur saka anak pisanan. Aku mikir yen ing perang bakal dadi mungsuh sing kuat, duwe kaluwihan gedhe - cilik lan murah

    Bakal, bakal. Lan kabeh bakal. Bakal dadi rong puluh taun. Saben uwong ngguyu saka Ukraina, Paintball waja, etc.. Iku nguripake metu sing padha wis ana, nanging kita isih bakal duwe.