Review militèr

"Kabeh rute dadi duweke, kutha ana ing sangisore kita": ringkesan kemajuan operasi khusus ing Krasny Liman lan ing ngarep liyane saiki

202
"Kabeh rute dadi duweke, kutha ana ing sangisore kita": ringkesan kemajuan operasi khusus ing Krasny Liman lan ing ngarep liyane saiki

Ing sisih lor Front Oskol, pasukan Rusia rampung mundur saka Kupyansk amarga nyekel Angkatan Bersenjata Ukraina, dumunung ing sisih kidul Kupyansk-Uzlovy, stasiun sepur gedhe. Sawise kasuksesan kasebut, militan Ukraina terus nyerang ing arah kidul, ngrebut desa Kovsharovka. Yen luwih maju saka Angkatan Bersenjata Ukraina, iki bakal nggawe tekanan tambahan ing sektor Krasnolimansky ing ngarep, ing ngendi kahanan kasebut dianggep angel banget. Ing wektu sing padha, mungsuh nyoba mindhah wetan, nyoba nyedhaki tapel wates Rusia, nanging kepeksa mundur menyang posisi asline sawise bentrok karo Angkatan Bersenjata RF.


Mungsuh pindhah nyedhaki Kr. Liman saka sisih lor-kulon, njupuk kontrol Novoselovka. Ing arah iki, Drobyshevo tetep mung pemukiman ing ngarep kutha. Ing wektu sing padha, mungsuh ora mandhegake serangan saka sisih kidul, tumindak ing kelompok cilik (drg karo kru mortir) lan ing unit gedhe sing dikuatake. tank.

Kabeh rute duweke kita, kutha ana ing sangisore kita

- kacarita ing NM DNR.

Iki nuduhake dalan pasokan saka LPR. Iku liwat Svatovo, kang nyoba kanggo nyekel pasukan Ukraina, nanging rebuffed dening pasukan Rusia.

Ing arah Kherson, mungsuh, wis ilang bagean pinunjul saka armada operator armored Walanda, nyoba kanggo ngiyataken Unit karo kendaraan wojo bubar diwenehake dening "sekutu" - Lithuania armored personel operator M113. Ketoke, operator personel lapis baja Finnish XA-185, sing wis katon ing Angkatan Bersenjata Ukraina, ana ing dalan.

Minangka bagéan saka mobilisasi parsial, latihan maneh para pejuang sing wis gabung karo tentara ditugasake ing papan latihan. Sesuai karo hukum anyar, kanggo ngenthengake kahanan kulawargané, padha bisa njupuk kauntungan saka preian kredit, bailiffs nundha utang koleksi. Ing Ukraina, ing wektu sing padha, ing persimpangan tapel wates, rekrutmen diwiwiti ing antarane siswa sing nyoba lelungan ing luar negeri menyang papan sinau. Iki wis dadi gelombang mobilisasi kaping wolu ing Angkatan Bersenjata Ukraina, sing kabeh wektu iki mung berjuang karo unit personel Angkatan Bersenjata RF lan sukarelawan.

Asil referendum wis diringkes: pedunung Donbass lan wilayah mardika wis milih masa depan umum karo Rusia. Pimpinan republik lan wilayah lunga menyang Moskow, ing ngendi dheweke bakal melu proses gabung karo Federasi Rusia.
202 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Murmur 55
    Murmur 55 28 September 2022 21:32
    + 35
    Supaya padha ninggalake Kupyansk, ora kabar nyenengake kanggo wengi.
    1. Hoarfrost
      Hoarfrost 28 September 2022 22:10
      + 41
      Katon yen senjata kita mung cilik lan mung mortir ing kana. Ora ana trencher, ora ana ladang ranjau, ora ana brigade mandhiri kanthi drone pengintaian. Inggih, sakperangan alesan, kanggo kita kabongkar jembatan liwat kali telung meter, iki ancaman saka encirclement, nalika Kyiv partners duwe indestructible ponton nyebrang.
      1. wong sing ora katon
        wong sing ora katon 28 September 2022 22:23
        + 61
        Pitakonan kudu dilebokake kanthi cara sing beda: kapan dheweke bakal miwiti penjara kita kanggo nutupi jendhela lan dilat ... menyang panguwasa tinimbang laporan babagan kahanan nyata. Lan ora mung ing tentara.
        1. T.A.V.
          T.A.V. 28 September 2022 22:33
          + 10
          Mbokmenawa wis, miturut hukum perang, iku wektu kanggo njupuk langkah.
        2. Akuzenka
          Akuzenka 28 September 2022 22:37
          + 11
          Pitakonan kudu dilebokake kanthi cara sing beda: kapan dheweke bakal miwiti penjara kita kanggo nutupi jendhela lan dilat ... menyang panguwasa tinimbang laporan babagan kahanan nyata. Lan ora mung ing tentara.
          Aja, yen ora, kita bakal ditinggal tanpa pimpinan ing wektu sing menarik. Ya, banjur uga.
        3. Smoke_in_smoke
          Smoke_in_smoke 28 September 2022 22:49
          +5
          Kutipan saka invisible_man
          Pitakonan kudu dilebokake kanthi cara sing beda: kapan dheweke bakal miwiti penjara kita kanggo nutupi jendhela lan dilat ... menyang panguwasa tinimbang laporan babagan kahanan nyata. Lan ora mung ing tentara.

          Dadi sawise kabeh, klasik: "Lan liyane saka marquise ayu, kabeh apik, kabeh apik." am
          1. Nikolai Pig
            Nikolai Pig 28 September 2022 23:59
            + 15
            Banjur tambah parah .. Saiki ing kothak zombie URYA ...
            1. Yarr_Arr
              Yarr_Arr 29 September 2022 07:17
              -8
              Ing wulan September, akeh ukrobot sing teka mlaku .... 12.09.22/XNUMX/XNUMX
              1. bisnisv
                bisnisv 30 September 2022 14:54
                +1
                Kutipan saka Yarr_Arr
                Ing wulan September, akeh ukrobot sing teka mlaku .... 12.09.22/XNUMX/XNUMX

                Dideleng saka jumlah minus ing kiriman sampeyan, sampeyan mesthi bener! nglirik
                1. Yarr_Arr
                  Yarr_Arr 14 Oktober 2022 16:03
                  0
                  Kanthi syarat utawa tanpa syarat ...
                  Wis sewulan.
                  Apa aku salah? :)
                  Kepiye babagan jumlah haters? Inggih punika ing chatting remaja
            2. Hyperion
              Hyperion 29 September 2022 10:58
              +3
              Kutipan: Nikolai Pigin
              Banjur tambah parah .. Saiki ing kothak zombie URYA ...

              Malah miturut zomboyaschik, ora cukup URYA maneh ... Skabeeva lan Solovyov wiwit "miwiti ndeleng kanthi cetha" lan ngganti sepatu.
        4. DenVB
          DenVB 28 September 2022 23:48
          -7
          Kutipan saka invisible_man
          Pitakonan kudu dilebokake kanthi cara sing beda: kapan dheweke bakal miwiti penjara kita kanggo nutupi jendhela lan dilat ... menyang panguwasa tinimbang laporan babagan kahanan nyata.

          Nalika sumber daya mobile driver mendhoan, pengawal keamanan lan merchandisers dipilih lan digunakke ing ngarep. Paling ora sadurunge.
          1. Alexander Salenko
            Alexander Salenko 29 September 2022 05:12
            -3
            Aku ora bakal ngomong apa-apa bab sing terakhir, nanging ing kene ana rong kategori pisanan, apa sampeyan mikir padha pindhah ana saka urip apik? Dheweke mesthi duwe ambisi.
            1. DenVB
              DenVB 29 September 2022 09:14
              -2
              Quote: Alexander Salenko
              Aku ora bakal ngomong apa-apa bab terakhir, nanging ing kene ana rong kategori pisanan, apa sampeyan mikir padha pindhah ana saka urip apik?

              arep menyang ngendi?
              1. Alexander Salenko
                Alexander Salenko 29 September 2022 10:17
                +8
                Ing driver mendhoan lan njaga keamanan, apa sing disdain kuwi kanggo karya? Aku menehi salam marang para petugas kebersihan lan ora nganggep pagaweane dadi isin.
                1. DenVB
                  DenVB 29 September 2022 10:47
                  +2
                  Quote: Alexander Salenko
                  Ing driver mendhoan lan njaga keamanan, apa sing disdain kuwi kanggo karya? Aku menehi salam marang para petugas kebersihan lan ora nganggep pagaweane dadi isin.

                  Lan sapa sing nganggep gawéané ngisin-isini? Apa sampeyan ngomong babagan? Aku nulis babagan mobresource, sing dianggep negara gratis lan ora dibayar. Dheweke ora duwe papan kanggo mlayu, ora ana sing mbayar, ora ana sing bakal ngadeg, lan saiki bakal lunga kanggo ngresiki kekacoan.
                  1. Alexander Salenko
                    Alexander Salenko 30 September 2022 09:38
                    0
                    Nuwun sewu, aku kaya ngono, apik yen sampeyan ora mikir, aku dhewe ora kerja dadi satpam utawa sopir taksi, nanging aku kerep krungu wong ngomong babagan konteks negatif. Mulane aku mikir.
                2. bisnisv
                  bisnisv 30 September 2022 15:53
                  0
                  Quote: Alexander Salenko
                  Aku menehi salam marang para petugas kebersihan lan ora nganggep pagaweane dadi isin.
                  Lan pancen bener, amarga karya apa wae duwe martabat wong sing nindakake!
              2. Alexander Salenko
                Alexander Salenko 30 September 2022 09:43
                0
                Minangka satpam, apa sampeyan kerja ing supermarket? Aku uga ora, nanging aku duwe gagasan apa iku, bojoku makarya. Wong lanang sing sehat anget kuldi nalika mbuwang wektu lan sampeyan ora mikir dheweke ngerti?
            2. IImonolitII
              IImonolitII 29 September 2022 12:56
              0
              Ya, lan pedagang saiki dadi wong sing nyedhiyakake panganan lan barang ing rak. Apa dheweke kudu disalahake, utawa sampeyan bingung karo manajer?
              1. Alexander Salenko
                Alexander Salenko 30 September 2022 09:42
                0
                Aku ngerti banget sapa Merchiki iku, apa sampeyan ndeleng paling ora siji luwih saka 40 taun? Merchandising sejatine seni khusus, nanging sapa sing ora sinau? Nyelehake panganan ing rak-rak rada beda, nanging dagangan babagan carane nyelehake. Tujuane yaiku adol barang-barang, akeh gumantung ing ngendi kanggo nyelehake roti ing toko lan ing tingkat apa kanggo nyelehake regane.
        5. Il-Ham
          Il-Ham 29 September 2022 00:01
          -3
          Ketoke, nalika Angkatan Bersenjata Ukraina bakal ngliwati tapel wates kita.
          1. amunisi
            amunisi 29 September 2022 23:57
            0
            Kutipan: Il-Ham
            Ketoke, nalika Angkatan Bersenjata Ukraina bakal ngliwati tapel wates kita.

            Kanggo bebener, kudu dikandhakake - Angkatan Bersenjata Ukraina ora ngliwati tapel wates negara karo Federasi Rusia.
            Kanggo meh 1000 km (ing wilayah Chernihiv, Sumy lan Kharkov) - kasepen.
            1. lan W2
              lan W2 30 September 2022 11:42
              0
              Aku duwe cukup shelling lan pati warga. Keluwesan saka garis abang entuk.
        6. Belousov_Kuzma_Egorovich
          Belousov_Kuzma_Egorovich 29 September 2022 00:07
          +2
          Kutipan saka invisible_man
          Pitakonan kudu dilebokake kanthi cara sing beda: kapan dheweke bakal miwiti penjara kita kanggo nutupi jendhela lan dilat ... menyang panguwasa tinimbang laporan babagan kahanan nyata. Lan ora mung ing tentara.

          Wektu iku ora perlu kanggo nandur, nanging kudu njupuk!
        7. Alexander Salenko
          Alexander Salenko 29 September 2022 05:10
          +3
          Ya, aku ora wedi, sanalika padha wiwit ngulungake subpoenas, Bunch saka wong, kalebu Crimean Tatar, sirna, lan bebarengan karo kulawargané, aku mangu-mangu sing padha bakal dicekel tanggung jawab, mbayar. Ana bocah lanang, wong Rusia, nampa panggilan lan lunga menyang kantor registrasi lan pendaftaran militer, kanthi tenang, aku pancene ora bisa nenangake ibune, dheweke ora nelpon maneh, bojone ana cacat ing kono, lan wong-wong iki dadi kacang . Kita duwe jembatan, apa pancen angel nahan para dodgers?
        8. Santa Fe
          Santa Fe 29 September 2022 07:55
          + 10
          nalika dheweke miwiti nglebokake kita ing kunjara amarga nutup jendela lan dilat ... menyang panguwasa tinimbang laporan babagan kahanan nyata.

          Kanggo laporan ala, padha dibusak saka kantor, nanging ora kanggo asor.
        9. anyartc7
          anyartc7 30 September 2022 14:46
          -1
          Kutipan saka invisible_man
          Pitakonan kudu dilebokake kanthi cara sing beda: kapan dheweke bakal miwiti penjara kita kanggo nutupi jendhela lan dilat ... menyang panguwasa tinimbang laporan babagan kahanan nyata. Lan ora mung ing tentara.


          Kita mung ngilangi kesalahan miturut pangandikane sing paling dhuwur. Kita ora duwe paukuman kanggo wong sing terus-terusan salah.
          Kabeh operasi iki minangka seri kesalahan bodho, nanging ora ana sing tanggung jawab. Aku ora seneng karo USSR, nanging Stalin wis nembak setengah lan setengah liyane bakal dadi luwih nyenengake.
      2. trenkkvaz
        trenkkvaz 28 September 2022 23:35
        + 19
        Lan apa gunane trenches yen ora ana sing bisa dilebokake? Lan ranjau uga ora ana gunane yen ora ana pasukan ing mburi.
        Wis kaping satus ujar manawa ora cukup tenaga kanggo nggawe pertahanan sing kandhel kanthi jero.
        Mula, ora preduli apa senjata kita, yen mung sawetara, mula dheweke ora bisa nahan jangkoan mungsuh, sing luwih akeh tinimbang.
      3. Arnok
        Arnok 29 September 2022 09:42
        +7
        Katon yen senjata kita mung cilik lan mung mortir ing kana.

        Aku uga ora ngerti. Aku ora ngerti, ngendi tentara kita? Kanthi kabeh gaman sing ora ana analog ing jagad iki.
        Apa sing kedadeyan karo dheweke, ing ngendi siji yuta prajurit ilang?
        Aku bakal ngerti yen 300000 mobil dikirim kanggo medeni wong Tionghoa, lan pasukan biasa ditransfer menyang Ukraina.
        Nanging ora. Kayane ora ana, pasukan ...
        1. Hyperion
          Hyperion 29 September 2022 11:13
          +1
          Kutipan saka Arnok
          Apa sing kedadeyan karo dheweke, ing ngendi siji yuta prajurit ilang?

          sial! Inggih, pinten sampeyan bisa nerangake manawa tentara sing kuwat yuta minangka total kabeh cabang lan jinis pasukan. Iki SV, lan Angkatan Aerospace, lan Angkatan Laut, lan Pasukan Rudal Strategis. Khusus, unit tanah = 280 ewu SV. + 45 ewu Angkatan Udara + 10 ewu Marinir + 10 ewu pasukan khusus GRU. Total sekitar 350 ewu minus wajib militer. Sampeyan ora bisa ngirim kabeh wong iki menyang Ukraina, supaya sampeyan ora bakal mlayu karo nomer akeh.
          1. IImonolitII
            IImonolitII 29 September 2022 12:59
            0
            Lan Garda Nasional? Dheweke uga bawahan presiden. Kene sampeyan bisa ngirim kabeh wong, nanging ing kene Kementerian Dalam Negeri cukup.
            1. Hyperion
              Hyperion 29 September 2022 13:59
              0
              Kutipan: IImonolitII
              Lan Garda Nasional?

              Aku nulis babagan tentara. Pitakonan ana babagan tentara. Aku wis jelas. Apa "tentara yuta-kuat", lan apa padha ora duwe cukup wong.
              Kutipan: IImonolitII
              Ing kene sampeyan bisa ngirim kabeh wong

              Lan sapa sing bakal ngatur kabeh? Bubar rally? Lan bab pungkasan kanggo raja kanggo ngatur njaga ing database. Dheweke bisa uga ora ngerti ... Senajan bagean saka Garda Nasional uga ana ing zona NVO.
            2. mamang
              mamang 30 September 2022 09:47
              0
              Kutipan: IImonolitII
              lan ing kene cukup Kementrian Dalam Negeri.

              Ana potongan ing Kamentrian Dalam Negeri, akeh sing prayoga, dheweke dhewe lunga.
      4. mamang
        mamang 30 September 2022 09:44
        +1
        Kutipan: Hoarfrost
        Katon yen senjata kita mung cilik lan mung mortir ing kana.

        Amarga penyelenggara "SVO" minangka persiyapan Rusia, minangka "Aggressor", kaya sadurunge, ing panggonane. Siapke "Regrouping" anyar.
        1. monster_lemak
          monster_lemak 30 September 2022 14:47
          -1
          Ya, ana tokoh ing Internet babagan udakara udakara 5 yuta saben wong lan militer, macem-macem jinis layanan khusus, pejabat keamanan, Pengawal Nasional, perwira polisi, pengawal keamanan lan liya-liyane sing melu cara lan senjata lan dhukungan negara. . Apa menarik kanggo nelpon saka tengah-tengahe? Utawa saka buruh hard biasa, salesman lan plankton kantor?
          1. gabungan
            gabungan 30 September 2022 14:52
            0
            uga, hello, lan sing banjur bakal nglindhungi mahkota saka katresnan saka wong lan sing banjur bakal ngancani guru mbagekke agendas; lan apa yen, Kajaba iku, sing ora marem bakal katon saka antarane buruh hard lan plankton dikirim kanggo kamenangan ?
  2. koralevviktor
    koralevviktor 28 September 2022 21:36
    + 17
    Iki wis samesthine. Wis suwe jelas yen Kupyansk ilang. Saiki sing utama yaiku kanggo mbela Liman, yen ora, bakal dadi perang tanpa guna.
    1. dmi.pris
      dmi.pris 28 September 2022 21:43
      + 30
      Dadi wis padha kelangan Balakleya lan Kismis.hp perang ing wilayah jembar tanpa ngarep terus-terusan
      1. Trapp1st
        Trapp1st 28 September 2022 22:00
        -6
        Sampeyan kudu mikir
        Apa sing kudu dipikirake, sampeyan kudu mlumpat (c)
      2. gsev
        gsev 28 September 2022 22:02
        +2
        Kutipan saka: dmi.pris
        Dadi wis kelangan Balakleya lan Kismis.. Pranyata padha perang tanpa guna.

        Blokade banyu Crimea wis rusak. Waduke kebak. Iki mung bakal ngidini Crimea ngadeg sajrone 10 taun sabanjure. Ukraina wis ilang pabrik kanggo produksi piring waja.
        1. sofkar
          sofkar 28 September 2022 23:16
          +4
          Kutipan saka gsev
          Waduke kebak. Iki mung bakal ngidini Crimea ngadeg sajrone 10 taun sabanjure.

          Napa 10?
          Ing 2014, kabeh 100% diisi - kanal, waduk, akuifer lemah ing kabeh ambane. Kanthi kabeh iki, dheweke bisa urip nganti 8 taun.
          Saiki kanal wis kebak, waduk wis kebak (aku mangu-mangu yen kabeh iki 100%), ora realistis kanggo ngisi akuifer lemah sajrone sawetara wulan, butuh 10 taun keluwihan banyu.
          Dadi bisa uga replenishment bakal tahan kanggo 3-5 taun, nanging mesthi ora kanggo 8, lan malah luwih ora kanggo 10.
          1. Alexander Salenko
            Alexander Salenko 29 September 2022 05:24
            +6
            Lan sampeyan, kaya sing dakdeleng, khusus. We wis kahanan garing lan kurang banyu, sarana banyu, mesthi, panganan sumber, nanging kanggo sampeyan ngerti. Aku meh ngunggahake anak, mbarepku umur 15, dheweke ora numpak sled, aku manggon ing Simferopol. Minangka kontras, aku duwe sekolah lawas, ngendi aku sinau ing nomer 37, rink Hockey digawe ing sekolah kita, lan pracaya kula, kita digunakake kanggo kebekan, kalebu kanggo tujuan dimaksudaké. Padha nggawe benteng salju, kanggo anakku ora cetha apa iku .. Ibuku elinga carane ing Salgir, kali kuwi, padha lelayaran ing prau, aku kelingan yen iku bisa kanggo nglangi, nanging saiki ora. Napa sampeyan ora ngandhani saluran kasebut? Iku ora malah tekan kita.
        2. Alexander Salenko
          Alexander Salenko 29 September 2022 05:18
          +2
          Waduk apa? Aku tau maca artikel bodho babagan topik iki dening Nesmeyan, dheweke uga ora ngerti, nanging njupuk pulpen. Contone, Simferopol diwenehi banyu saka waduk Simferopol, Ayan lan Partizan, kabeh dibangun ing kali Crimean, Sevastopol saiki saka intake banyu Belbek, kali uga saka reservoir Chernorechensk, Bakhchisarai saka eponymous. , Belogorsk saka eponymous lan Taigan. Inggih, lan sanes-sanesipun. Sampeyan ndeleng peta saluran kasebut, ora mengaruhi wilayah sing paling akeh ing Crimea.
          1. dmi.pris
            dmi.pris 29 September 2022 09:04
            0
            Bener, ngisi akeh reservoir gumantung saka cuaca, udan, lan jumlah salju ing mangsa.
      3. koralevviktor
        koralevviktor 29 September 2022 08:27
        +1
        Bener, sampeyan kudu duwe sirah ing perang. Lan ora kaya sawetara, mung kanggo nuduhake piyambak.
    2. mamang
      mamang 30 September 2022 09:53
      0
      Kutipan: koralevviktor
      Saiki sing utama yaiku mbela Liman

      Apa sampeyan pracaya? Iku misale jek sing liwat anak saka "Peskovs", ing Kulon, kanggo panggonan sabab, padha njupuk tokoh tombol ing daya. Yen ora, pelanggaran sabotase sing terus-terusan mbantah logika.
      1. koralevviktor
        koralevviktor 30 September 2022 11:06
        0
        Aku ora ngerti pitakonan. Apa sabotase.
  3. dnestr74
    dnestr74 28 September 2022 21:40
    + 71
    Aku ora ngerti apa-apa, dheweke wis rong minggu perang kanggo Liman, sampeyan bisa ngirim kabeh tentara saka Timur Jauh kanggo mbantu, apa surr.
    1. AAK
      AAK 28 September 2022 21:44
      + 20
      Paling kamungkinan - "komandan pengawal" terus-terusan nyopir, ora bisa pulih saka kejut sajrone sewulan, nanging sindrom kasebut ...
    2. KVIRTU
      KVIRTU 28 September 2022 21:49
      +7
      Wektu nalika kita, sawise masang baterei, bisa ngalahake nganti pirang-pirang jam, ora bisa dibatalake.
      Dheweke uga sinau.
    3. Alexei
      Alexei 28 September 2022 21:58
      + 29
      Kutipan saka: dnestr74
      Aku ora ngerti apa-apa, dheweke wis rong minggu perang kanggo Liman, sampeyan bisa ngirim kabeh tentara saka Timur Jauh kanggo mbantu, apa surr.

      Lan aku disiksa dening pikirane babagan penerbangan kita, sing ora bisa level kahanan.
      1. dmi.pris
        dmi.pris 28 September 2022 22:04
        + 24
        Ing kréta iki ana crita babagan kru Sushka, ditembak mudhun .. Ana frase babagan resimen pengebom sing saben kru papat ditembak mudhun .. Kita nandhang kerugian lan ora duwe wektu kanggo nggawe. kita digawe atusan pesawat taun .. We perang karo apa kita wis kasedhiya . Miturut cara, apa sampeyan sok dong mirsani sing mandheg nglaporake babagan serangan Iskander?
        1. poquello
          poquello 28 September 2022 22:29
          +1
          Kutipan saka: dmi.pris
          Ana frase babagan resimen pengebom sing saben kru papat ditembak mudhun.

          pira saben rak?
          1. Sangguinius
            Sangguinius 28 September 2022 22:43
            + 10
            Miturut punggawa resimen, iki telung skuadron, saben 12 kendaraan, jebule 36 kendaraan. Nanging sing ngerti carane akeh padha ing kasunyatan sing resimen dingerteni saka pesawat. Sawise kabeh, kita duwe resimen sing ora lengkap - rong skuadron (24 kendaraan), dadi ...
            1. poquello
              poquello 28 September 2022 22:57
              -9
              Quote: Sanguinus
              Miturut punggawa resimen, iki telung skuadron, saben 12 kendaraan, jebule 36 kendaraan. Nanging sing ngerti carane akeh padha ing kasunyatan sing resimen dingerteni saka pesawat. Sawise kabeh, kita duwe resimen sing ora lengkap - rong skuadron (24 kendaraan), dadi ...

              thanks, nanging pitakonan iki diangkah, "tanpa respon saka addressee" iku dadi metu, uga, ayo ngomong 20 mobil, total 5 mobil - lan ngendi sing dill instagram penyayang, yen mangkono? lan yen ora, banjur gosip ora apik kanggo bubar, dheweke entek iskander
              1. dmi.pris
                dmi.pris 28 September 2022 23:16
                0
                Lan apa sing sampeyan pengin krungu saka aku? Kancane nyritakake babagan ukuran resimen udara. Babagan crita, ana ing VO ing gerobak Waca, para pilot pancen pahlawan.
                1. poquello
                  poquello 28 September 2022 23:22
                  -18
                  Kutipan saka: dmi.pris
                  Lan apa sing sampeyan pengin krungu saka aku, kancane ngandhani aku babagan ukuran resimen udara.

                  sampeyan ora uncalan mati whining ing cabang ing comrade
          2. lan W2
            lan W2 30 September 2022 12:08
            0
            Regimen IA PVO 36 pesawat, 36 pilot. Miturut standar, 3% bisa didandani (karya pangopènan lan 1 rusak!!! Pesawat ing USSR milih 3%) iki
        2. El Barto
          El Barto 28 September 2022 23:01
          + 18
          Iskanders durung lunga, lagi kebak balistik lan kaliber diprodhuksi saka iskanders.
          Minangka rifman motorized mobilized, Aku duwe badhan rada beda. Aku diklumpukake iku ing ngarepe salah siji Luga utawa kemah Vladimir, lan sing ngerti ana.
          Bungah lan nyinggung liyane. Ngendi pasukan ZVO lunga? Komandan kok dicopot yen mung 2 minggu komando, X apa wong tuwa sing nyeret kita? Tentara iku TK? Apa wajib militer mung bocah-bocah?
          OK. OK.
          Inggih, aku ora bakal ngeculake sapa wae ing kana. Kanggo kula, padha kabeh mungsuh lan hohlyatsky nits. Aku getun yen aku ora ilmuwan roket, Aku wis diunekake kabeh hoh tanah menyang neraka kanggo zakar lanang.
          Lan sampeyan kudu njupuk wong-wong mau
          1. dmi.pris
            dmi.pris 28 September 2022 23:40
            +8
            Aku mung bisa ngaturake rejeki, lan mulih tanpa goresan, bener kabeh mungsuh wis ana, telat kanggo ngerteni.
          2. wuh wuh
            wuh wuh 28 September 2022 23:51
            + 11
            "Lan sampeyan kudu nembak dheweke" ///
            ---
            Kanthi pola pikir iki, sampeyan ora bakal tahan suwe. Aku pitutur marang kowe iki minangka mantan bedhil motorized Israel.
            Swasana kudu: "Aku pengin mulih urip."
            Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu nindakake dashes, mlengkung ing setengah. Ngapusi tightly mencet pipi menyang lemah, njupuk nembak siji nyimpen amunisi.
            1. El Barto
              El Barto 29 September 2022 00:27
              + 21
              Minangka mantan komandan perusahaan bedhil motorized ing Chechnya. Aku bakal pitutur marang kowe yen swasana ati padha - padha bakal matèni sampeyan tho. Lan ora ana sing bisa ditindakake.
              Lan swasana ati mung iki - sesuk kita bakal mati, nanging kita bakal mateni mungsuh luwih akeh.
              Lan aku ora ngerti babagan sampeyan, aku seneng nalika sedulurku hoh la kita tiwas, nuwun sewu aku ora mbanting.
              Lan bisa. Lan aku ora seneng pendekatan saka atasan kita lan goroh bab wong fraternal. Tote den Ukraina
              1. Stanislav Khatuntsev
                Stanislav Khatuntsev 29 September 2022 00:48
                + 14
                Aku mikir - sanajan, mesthi, gampang ngomong saka kursi. Njupuk tawanan mung wong-wong sing aktif ngupayakake dhewe, lan ora wong-wong sing, contone, murub bali menyang pungkasan utawa entek amunisi. Padha ing panggonan, padha mungsuh. Lan malah perawatan kanggo wong-wong mau, lan grub ing beyo saka kita, lan udud, lan telpon kanggo sederek saka ghoul ing. Uga nglindhungi wong-wong mau, lan nggawe kahanan. Banjur panguwasa Rusia sing apik bakal nglilani kabeh bajingan iki nalika nglilani wong Azov lan wong manca, lan wong-wong Rusia mau bakal mateni, rudo pekso, ngrampog.
                1. Alexander Salenko
                  Alexander Salenko 29 September 2022 05:34
                  +2
                  Aku duwe panemu dipan padha, nanging piye wae aku weruh video kene, ana telung dill, padha disergap dening siji, padha enggal-enggal banged, kapindho nandhang sangsara lan katelu murub maneh supaya bungah, iku slametan kanggo mripat. Polisi kasebut mlaku ngubengi dheweke lan alon-alon nyekel, jujur, aku bakal mbuwang granat, apa risikone? Saiki, yen tahanan iki direkrut?
                  Aku nonton wawancara karo mantan dill, sing ditawan ing DPR, mula dheweke wiwit gelut. Sing kurang yaiku kerja kampanye. Iku perlu kanggo decompose mungsuh. Kene, ing thread iki, siji, aku ngerti, veteran, mbokmenawa thumped, nawakake kanggo matèni wong. Nah, iki bocahe, umure 225, dheweke tuwuh ing lingkungan iki. Aku ora menehi saran kanggo repot, nanging yen sampeyan bisa goyangake pikirane, apa ora? Contone, takon pitakonan ing leaflet: kanggo sapa simbah perang?
            2. Grim Reaper
              Grim Reaper 29 September 2022 07:40
              +3
              Kutipan saka: voyaka uh
              "Lan sampeyan kudu nembak dheweke" ///
              ---
              Kanthi pola pikir iki, sampeyan ora bakal tahan suwe. Aku pitutur marang kowe iki minangka mantan bedhil motorized Israel.
              Swasana kudu: "Aku pengin mulih urip."
              Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu nindakake dashes, mlengkung ing setengah. Ngapusi tightly mencet pipi menyang lemah, njupuk nembak siji nyimpen amunisi.

              Lan ora mung mlayu, nanging "bangun, mlayu, mlayu, tiba, muter maneh" kanthi kecepatan sing padha karo ngucapake limang tembung kasebut.
            3. vitvit123
              vitvit123 29 September 2022 09:44
              -3
              Aku pitutur marang kowe iki minangka mantan bedhil motorized Israel.

              Ora banget dihormati .., nanging minangka perwira intelijen Rusia aku ngomong: kabeh sing sampeyan tulis iku pamer! Iku luwih apik kanggo ngajari bojomu carane masak sup kubis, lan kita ing kene piye wae ..
            4. El Barto
              El Barto 29 September 2022 21:40
              0
              Dear mantan senapan motor. Matur nuwun kanggo bantuan psikologis lan saran, nanging aku bakal ujar manawa ora kabeh bener. Iku salah siji bab kanggo ngebom Libanon lan remet alkohol wipes menyang bir, iku bab liyane kanggo pindhah liwat 2 perang lan ana sampeyan njagong antarane 3 rawuh 82 menit jejere reruntuhan tembok, lan ing waja ana kaleng ditutup saka condensed. susu lan sampeyan cepet-cepet nusuk lan ngombe - amarga rong alasan (a) dheweke bakal mateni lan ora mangan lan (b) kanca-kanca bakal nemokake susu kental sing dicolong ing mayit lan bakal ngucapake nesu ing kabeh cara. . Dene para punggawa kula, utaminipun para komandhan platun, sami pejuang kaliyan para sersan
          3. Harbinger68
            Harbinger68 29 September 2022 01:39
            +1
            Ana uga Kamenka. Struga Krasnye, ayu panggonan .... Lan ing Luga, ya, kinasih Vankin Hill
            1. El Barto
              El Barto 29 September 2022 22:14
              0
              Kemah Vladimir mung Struga
            2. El Barto
              El Barto 29 September 2022 22:19
              0
              Wis, ayo padha mrana. Lan sing lucu yaiku dheweke nelpon tiket abang :)) Aku bakal nolak dhewe yen aku duwe tiket ijo.
        3. mbayar
          mbayar 29 September 2022 01:10
          +9
          Kutipan saka: dmi.pris
          Apa sampeyan ngerti yen sampeyan mandheg nglaporake babagan serangan Iskander?

          Bengi iki (wis peteng) Aku nonton peluncuran kasebut saka tengah Donetsk (aku nonton saka tengah). Adoh, mung dening murub obor. Dadi padha mabur. I KR (Iskander-K)
          uga mabur. Saiki mbok menawa kurang asring tinimbang sadurunge, nanging padha mabur. Lan kerjane penerbangan. Nanging ing arah kidul, "Geranium" Iran mekar lan mambu.
          Nanging biaya Republik Kyrgyz kanggo 7 sasi cukup gedhe.
          Babagan Krasny Liman, ana alas lan kebon alas, mungsuh nyoba nyusup ing kelompok cilik. Iku angel kanggo ndeteksi saka ndhuwur ing greenery, nanging kanggo mblokir ing lemah - sampeyan kudu infantri.
          Lan kita wis 7 sasi liwati miturut slogan menara: "Ora bakal ana mobilisasi!" . Ing kene kita ngenteni.
          Ing arah iki, akeh PMC lan tentara bayaran manca, pasukan khusus negara NATO, akeh Polandia ... Kanthi mobilisasi, dheweke telat banget.
          Lan siji ora bisa menang perang karo tentara meriem, mungsuh uga ora nyisakke cangkang.
      2. Yapet100
        Yapet100 28 September 2022 22:40
        +5
        Utawa misale jek kula, utawa kaya - ngendi garis "abang" sing kondhang? Lan padha mandheg ngomong babagan dheweke. Kedengarannya penuh harapan...
      3. Simbah amatir
        Simbah amatir 29 September 2022 05:25
        +3
        Siji cabang militer ora bisa ngatasi kahanan kasebut. Mung ing interaksi karo wong liya. Lan: nganti sikil infanteri wis mlaku ing wilayah kasebut, ora dianggep dikuwasani.
      4. mamang
        mamang 30 September 2022 17:19
        0
        [/ Quote]
        Lan aku disiksa dening pikirane babagan penerbangan kita, sing ora bisa level kahanan. [/ Quote]


        Inggih, yen sampeyan pracaya sawetara komentar, banjur ing arsenals cedhak Balakleya, saliyane cangkang, ana rudal. Aku pancene pengin percaya yen iki desa. Banjur kepiye carane bisa nerangake keluwen artileri sing ilang saka Ukrainia lan masalah sing ana.
    4. dmi.pris
      dmi.pris 28 September 2022 22:01
      -3
      Apa sampeyan yakin tentara iki kasedhiya?
      1. Yapet100
        Yapet100 28 September 2022 22:42
        0
        Lan sapa sing ngerti apa kita duwe divisi kader saiki?
        1. Kabupatèn katelu
          Kabupatèn katelu 29 September 2022 09:21
          +1
          Kutipan saka Yapet100
          Lan sapa sing ngerti apa kita duwe divisi kader saiki?

          Ora. Padha dirusak dening Serdyukov, ing TV wis ana obrolan babagan iki.
    5. Trapp1st
      Trapp1st 28 September 2022 22:02
      -13
      Aku ora ngerti apa-apa, dheweke wis rong minggu perang kanggo Liman, sampeyan bisa ngirim kabeh tentara saka Timur Jauh kanggo mbantu, apa surr.
      Kita durung miwiti apa-apa.
    6. El Barto
      El Barto 28 September 2022 22:34
      0
      Nyatane. Pitakonan iki mbingungake banget. Sampeyan bisa ngisi pasukan ing kono kaya kutu saka wong sing ora duwe omah.
      Iki opo toh?
      1. dmi.pris
        dmi.pris 28 September 2022 22:51
        +7
        Pasukan. Apa? Ing struktur Angkatan Bersenjata Rusia, ora kaya Tentara Soviet, ana bedane kuat ing jumlah unit bedhil bermotor. Ora perlu ngenteni Timur Jauh, mung ora ana. wis teka kanggo mobilisasi, utawa luwih, "a jago panggang wis pecked." Nanging mbutuhake wektu, paling sethithik sasi, lan paling kamungkinan liyane. Sawise kabeh, wong-wong iki kudu dilatih lan bersenjata. Kepemimpinan kita wis diseret metu karo kaputusan iki
        1. CJIOBO
          CJIOBO 28 September 2022 22:55
          +1
          Lan karyawan liyane 1600 ewu, sapa iki karo kita?
          1. dmi.pris
            dmi.pris 28 September 2022 23:01
            +3
            Ana armada, Pasukan Rudal Strategis, pertahanan udara-rudal pertahanan (pancen akeh wong), tumpukan struktur sing beda-beda, institusi pendidikan, karyawan.
            1. CJIOBO
              CJIOBO 28 September 2022 23:10
              +2
              Inggih, punika, nyatane, ora ana sing nglawan. Kita malah ora bisa ngirim serangan seni massive utawa serangan udhara. Amarga kita mung duwe 200k unit tempur.

              Ing wates darat 14500 km kita duwe 19 wong saben kilometer tentara.
              1. dmi.pris
                dmi.pris 28 September 2022 23:12
                0
                Maksudku scout motorized riflemen, paratroopers. Aku ora ngomong babagan artileri, peluncur roket iku crita sing kapisah.
            2. Rosemary
              Rosemary 28 September 2022 23:23
              + 12
              Banjur ana pengacara militer, financier, wartawan, psikolog, apoteker, konduktor, penerjemah, ahli basa, programer, kepala klub, apotek, ensemble, kolam renang.
              Ing Serdyukov posisi iki diijini kanggo narik kawigaten specialists sipil, minangka bagéan saka abang saka tentara. Ing Shoigu, dheweke kabeh ditransfer maneh menyang kategori personel militer ing posisi perwira.
            3. saigon
              saigon 29 September 2022 05:03
              -4
              Dadi siji omong kosong metu, iku wektu kanggo nulis mati para pelaut menyang infanteri menyang neraka, sing njabat ing Angkatan Laut kanggo nelpon lan nyiapake perang minangka infantri.
              1. saigon
                saigon 29 September 2022 07:27
                +1
                Dadi cetha yen para pelaut nglawan perang ing infanteri. Nanging siji horseradish ora cukup kanggo kabeh Seamans, lan carane akeh wong duwe passion langsung kanggo dina Angkatan Laut, supaya rampung ing infanteri lan latihan maneh Ya, lan aku kaya ba argumentasi marang proposal, lan ora. mung cons.
                SA Infantry Zak Vo
                1. Komentar wis dibusak.
                  1. Komentar wis dibusak.
          2. trenkkvaz
            trenkkvaz 28 September 2022 23:38
            -1
            Inggih, sampeyan nolak 1600 ewu.
            Setengah saka Angkatan Bersenjata minangka personil sipil. Apa sampeyan pengin mesin cuci piring menyang parit?
        2. Lyuba1965_01
          Lyuba1965_01 28 September 2022 22:56
          +6
          Kanca nulis dina iki.
          Keponakane saka Urals dijupuk ing mobilisasi.
          Kabar teka tanggal 26.
          Dina iki dheweke wis ana ing Rostov, nyiapake kanggo dikirim menyang Lugansk.
          Wong lanang njabat 2 taun kepungkur dinas militer.
          Dadi mungkin bakal ana bala.
          Nanging apa kualitase?
          Iku bakal nggawe raos?
          1. Alexander Salenko
            Alexander Salenko 29 September 2022 05:40
            0
            mandeg. Dheweke ngladeni rong taun kepungkur, tegese umure 21-22 taun, nyatane, lan bubar kabeh diwulangake, kaya awake dhewe mulang prajurit. Sing medeni ngirim sampeyan, minangka ibu bisa ngerti, dudu anakmu. Nanging kenapa sampeyan mutusake yen dheweke ana sing salah karo kualitas pendidikan?
            1. Lyuba1965_01
              Lyuba1965_01 29 September 2022 11:30
              +2
              Apa sing bisa dipelajari sajrone 1 taun?
              Kanthi kerumitan teknologi modern, layanan 1 taun ora ana apa-apa.
              Kok nelpon 1 taun pisan, apa gunane?
              Mung kanggo wong-wong mau kanggo sumpah?
              Lan saiki wong lanang, meh ora siyap, dikirim menyang ngarep?
              Ora mung dheweke ora sinau ing setahun, dheweke uga lali meh kabeh ing 2 taun iki.
              Lan apa gunane bocah iki?
              Pakan meriam?
              Ora bakal nyingkiri, utawa wong tuwane ora bakal ngapura - kudu - tegese kudu, tanggung jawab lan ngerti wong.
              Nanging persiapan iku kudu.
              Dheweke janji bakal ana persiapan sajrone 3 wulan.
              Lan ing ngendi dheweke?
              Wong lanang iku ora manteb ing ati, nanging ing kawruh lan skills.
              Kepiye carane perang kanthi sikap kaya ngono?
              1. Alexander Salenko
                Alexander Salenko 30 September 2022 10:22
                0
                Apa sing bisa dipelajari sajrone 1 taun?
                Kanthi kerumitan teknologi modern, layanan 1 taun ora ana apa-apa.

                Temtunipun bakal cukup wektu kanggo KMB, lan kita duwe prajurit kontrak ing peralatan Komplek.
                Lan apa gunane bocah iki?
                Pakan meriam?

                Inggih, pisanan, kesehatan lan reaksi luwih apik tinimbang paman sing umure patang puluh taun, kaya aku, umpamane, sanajan aku ora bisa sambat babagan reaksi kasebut, aku mesthi ora sehat. Kapindho, sampeyan ndeleng prajurit Perang Dunia II, umure pira? Cetha sing padha beda, nanging ana 25 taun-lawas lanang dhawuh perusahaan lan batalyon, njupuk tanggung jawab.
                Loro-lorone putrane, sing mbarep 17, sing paling enom 15, perang karo Jenderal Raevsky, lan apa sampeyan mikir yen bocah luwih gampang nyekel sekring, bedhil kaya ngono, tinimbang karo peluncur granat?
                Dheweke janji bakal ana persiapan sajrone 3 wulan.
                Lan ing ngendi dheweke?
                Wong lanang iku ora manteb ing ati, nanging ing kawruh lan skills.
                Kepiye carane perang kanthi sikap kaya ngono?

                Iku misale jek sing ana bab siji sasi, Aku ora argue sing latihan perlu, malah Terentius Plautus ngandika sing prajurit untrained anjog kanggo perang mbuwang metu, lan iki wektu Roma, lan ana arbitrariness ing lemah. Contone, kancaku, sing perang ing Yugoslavia, bali menyang omah, paratrooper, sniper lan seket dolar durung ana. Aku kaget.
                Apa sing bisa dakkandhakake karo wong sampeyan, mungsuh ing massa dilatih malah luwih elek, aku ngerti tentara Ukrainia, dheweke nyopir wong, nanging umume sajrone setahun lan setengah ora muspra. Peluncur granat sing padha, umpamane, nggawe peluncuran kondisional. uga, iku kaya game perang, bang-bang rocks lan rampung tugas.
                Kathah ingkang kasapu ing ngriku, saumur kula, botên ngladèni babar pisan bab korps perwira, punika cariyos ingkang kapisah. Maneh, ana sing disiapake, nanging kasedhiya ing dosis homeopati. Aku duwe kanca ing sisih liyane, isih Crimean, supaya wis disiapake, dangled loro ing Yugoslavia lan Irak, nanging nalika iku? Dheweke wis nggawe karir lan lenggah ing kantor dhuwur.

                Umumé, Love, aku tetep driji kanggo pacarmu uga kanggo wong lanang liyane.
                1. Lyuba1965_01
                  Lyuba1965_01 30 September 2022 17:01
                  0
                  Thanks kanggo wishes apik.
                  Muga-muga kabeh anak-anak kita bali menyang omah.

                  PS, Aku sampeyan bakal setuju yen ana wong sing ora digawe kanggo perang dening temperament, ora preduli apa skills lan kawruh padha duwe.
                  Semono uga wong iki.
                  Dheweke alus banget kanggo perang, dheweke melas kabeh wong.
                  Panjenenganipun mangertos, lan kanggo sawetara ombone kepengin kanggo perang.
                  Nanging aku ragu banget yen kanthi karakter dheweke bakal dadi apik kanggo apa wae utawa dheweke bakal slamet.
                  Ora duwe kaku sing dibutuhake pejuang nyata.
                  Nanging, yen dheweke ndeleng wong liya nguwuh-uwuh ing sacedhake, yen ana wong sing cedhak karo dheweke, cilaka utawa, Gusti Allah ora bakal tiwas, malah wong tuwane ora bisa prédhiksi reaksi kasebut.
                  Kadhangkala matine wong sing dikasihi utawa kanca ngganti wong kanthi lengkap.
                  Bisa pecah, utawa ana kepinginan kanggo mbales, kepinginan kanggo pindhah menyang mburi.
                  Perang minangka pecah karakter, gagasan babagan urip, sawetara dhasar moral lan psikologis.
                  (Aku dudu wong militer, nanging aku rumangsa kaya ngono).
                  1. Alexander Salenko
                    Alexander Salenko 1 Oktober 2022 22:08
                    +1
                    Lan ya lan ora, masalah iki ora ketok kanggo perwira, aku setuju, padha bisa dikirim menyang ngendi wae, nanging ing perang ana akeh karya liyane. langsung karo perang ora supaya kuwat disambungake, contone, minangka perawat.
                    Lan mesthi, sampeyan bener, wong bisa uga ora kepenak, Leo Tolstoy uga ngomong babagan iki ing novel "Perang lan Damai", Platon Karataev mati ing panangkaran, kesel lan ora bisa mlaku. Lan Lev Nikolayevich piyambak perang lan bisa ndeleng kaya sing.
        3. Komentar wis dibusak.
    7. wladimirjankov
      wladimirjankov 28 September 2022 23:16
      + 13
      Kita duwe wajib militer ing tentara, lan ora bisa digunakake ing SVO, kaya pasukan keamanan liyane saka Kementerian Situasi Darurat, Kementerian Dalam Negeri, FSB, lan liya-liyane, miturut Kadyrov, kita bakal duwe 5 yuta. Lan ora perlu mobilisasi. Wong lanang sing dilatih sing sehat lungguh ing mburi.
      1. Nastia Makarova
        Nastia Makarova 29 September 2022 06:33
        -1
        disiapake? ing Kamentrian Darurat padha ora nyekel bedhil mesin ing tangane kajaba kanggo dangu, lan ing endi wae
    8. patang puluh wolu
      patang puluh wolu 28 September 2022 23:30
      -2
      Aku ora ngerti kenapa sampeyan kudu nyeret wong saka Timur Jauh, ana mung 50 km ing sisih kidul, "musisi" maju ing Bakhmut ...
      1. poquello
        poquello 28 September 2022 23:47
        +1
        Kutipan: patang puluh wolu
        Aku ora ngerti kenapa sampeyan kudu nyeret wong saka Timur Jauh, ana mung 50 km ing sisih kidul, "musisi" maju ing Bakhmut ...

        hmm, dill nyoba maju ing Bakhmut, dheweke akeh owah-owahan ing dalan, ora kaya nyopir kreta ing sabuk alas.
    9. Maestro
      Maestro 29 September 2022 03:06
      -4
      Aku ora ngerti apa-apa, dheweke wis rong minggu perang kanggo Liman, sampeyan bisa ngirim kabeh tentara saka Timur Jauh kanggo mbantu, apa surr.

      Ketoke - saiki ora ana tugas kanggo mbuwang ukrov saka Liman.
      Mungsuh wis nglumpukake cadangan. Pitakonan: ngendi luwih trep kanggo kita chop mau "menyang kubis"? Wangsulan; saka sudut pandang logistik - ngendi ana kurang transportasi SM Pundhak, IE ora adoh saka Belgorod-Voronezh. Carane meksa mungsuh kanggo ninggalake cadangan sabenere near Kharkov, lan ora cedhak Zaporozhye utawa Kherson? Sampeyan kudu ngerteni manawa pertahanan kita "ora kuwat" ing kana.
      Sanalika kita nransfer "kabeh tentara" ing Liman, mungsuh bakal ngumpulake dhuwit recehan lan pindhah menyang "ngalahake" nang endi wae cedhak Ugledar utawa Orekhov. Lan apa kita kudu iki?
    10. Kuziming
      Kuziming 29 September 2022 14:48
      +1
      Padha raked metu kontraktor ing mangsa.
  4. rumpeljschtizhen
    rumpeljschtizhen 28 September 2022 21:48
    +9
    Lyman kudu lunga. Yen ora ana rencana kanggo serangan balik ing APU maju. Kita wis tenan diubengi. sesuk sesuk kahanane tambah parah yen ora dilawan. Aku mikir kita ora duwe kekuatan kanggo nindakake iki lan kita durung ngerti carane nyerang. Perlu mundur pasukan ... bakal ana alangan
    1. swarga
      swarga 28 September 2022 22:00
      +4
      Wektu wis ilang, ora ana maneh njupuk, bakal ana kerugian gedhe. Sampeyan kudu metu liwat tas geni. Kene iku wis perlu kanggo terus kanggo pungkasan lan ngenteni nganti bagean anyar nguripake pasang.
      1. rumpeljschtizhen
        rumpeljschtizhen 28 September 2022 22:09
        +5
        Bagean anyar...aku bakal ngira-ngira kaya apa. Iki minangka pengalaman sing mentas kawangun, sanajan bagean saiki ora. Iku kasunyatan kanggo perang. Nanging ing ngarep kita ana seri kekalahan sing nyerang, kita kudu ngliwati iki. Liman meh ilang. Kita bodho upholstered karo pungkasan saka kekuatan sing (padha pahlawan), nanging kita kudu ngrebut inisiatif ... ya bakal ana losses, nanging iki kudu rampung.
        1. Alexander Salenko
          Alexander Salenko 29 September 2022 05:45
          -5
          cipso? Ing endi seri kekalahan sing nunggu kita? Aku ora mung sumpah, lan ana cukup bebaya. Iki omong kosong sing sampeyan omongake ing kene, Ukraina ora malah perang kanggo dhuwit dhewe, nanging sampeyan pengecut lan alarmist.
      2. El Barto
        El Barto 28 September 2022 23:27
        +4
        kapan? Lan sapa? We? Lan ing ngendi wong-wong sing biyen ZVO?
        Inggih, aku bisa ngomong manawa kita ora bakal "ngeculake" sapa wae ing kana.
        Ngageti sampeyan. Aku kaget karo pendekatan para panggedhe lan panglima kita. Artileri saka siji divisi bisa ngrusak kabeh pemukiman lan kabeh jinis mungsuh ing radius 30 km.
        1. Alexander Salenko
          Alexander Salenko 29 September 2022 05:48
          0
          Mesthi sampeyan perang. Nanging ana musibah, aku weruh carane FAB dibuwang ing omah Dagestan, bom ana ing tengah, pecah gendheng, bledug munggah ing omahe Khan, mung bledug mapan lan omah ngadeg.
          1. stankow
            stankow 29 September 2022 11:04
            0
            Apa omah lan apa FAB? Ana akeh jinis.
            1. Alexander Salenko
              Alexander Salenko 30 September 2022 09:44
              0
              Apa sampeyan bisa nemtokake kaliber kanthi cepet? Omah loro-crita, watu, mbokmenawa abad sadurunge pungkasan.
              1. stankow
                stankow 30 September 2022 21:21
                0
                On fly - ora, nanging dening bledosan - sampeyan bisa. Fab-100 lan Fab-500 ora bisa bingung.
                1. Alexander Salenko
                  Alexander Salenko 1 Oktober 2022 22:11
                  0
                  Kanthi mripatku dhewe, mungkin, nanging sampeyan yakin saka video kasebut? Ayo kula menehi conto, ing Crimea kita duwe obyek sing misuwur kayata Sarang Walet, saengga meh kabeh turis kaget yen bangunan kasebut cilik, nanging sampeyan bisa ngira ukurane kanthi akurat saka foto? Kajaba iku, bangunan saka kadohan katon luwih saka sampeyan nyedhaki.
                  MI Oke, tenun beda banget karo semi-ton, nanging kepiye carane mbedakake 250 kg?
                  1. stankow
                    stankow 2 Oktober 2022 11:17
                    0
                    Wis ana, panggonan sing ayu. Saka gambar kasebut, yen ana wong sing cedhak, panguwasa biasa bisa nemtokake ukuran nganti decimeter. Sampeyan ora bisa mbedakake semi-ton saka 250, nanging 100 lan 500 kg bisa.
      3. Komentar wis dibusak.
    2. El Barto
      El Barto 28 September 2022 23:14
      -3
      Dadi apa? Apa kita arep ngunyah snot? Pitakonan iki rada nyenengake aku ing dalan menyang infanteri. Padha sedulur kanggo wong, nanging saiki aku mungsuh, lan aku sengit hohls galak, galak iku aku wegah kanggo pindhah ing serangan karo bedhil mesin lan granat tangan nalika nits bisa kabongkar karo serius. Kharkiv saka pasuryan bumi, ninggalake tlaga ing panggonan Kyiv. Tembak hohls saka tawanan
    3. wladimirjankov
      wladimirjankov 28 September 2022 23:23
      +5
      Apa sing bisa ditindakake ing kasus iki? Uncalan warehouses peralatan BC lan drape tanpa looking bali? Tentara apa iki sing ora ngerti apa-apa. Malah mundur. Ayo padha sinau saka Bandera carane nahan pertahanan lan serangan.
      1. CJIOBO
        CJIOBO 28 September 2022 23:31
        +1
        Kita duwe tentara normal lan wong-wong iku apik banget lan profesional. Nanging mung ora cukup. 200k bayonet sithik banget.

        Padha mundur supaya ora nylametake potongan wesi, nanging kanggo nylametake rakyat.


        Lan Ukrainians uncalan meat lan iku.
        1. dmi.pris
          dmi.pris 28 September 2022 23:53
          +4
          Oalah.Babagan "potongan wesi".. Apa granat sing mundur ora nemu barang sing arep dibuwang menyang tank T90? Kewan-kewan "potongan wesi" iki tetep utuh. Dadi komandan dicopot.
          1. El Barto
            El Barto 30 September 2022 14:00
            0
            Kabeh wong ngomong babagan tank iki. Aku bakal nerangake kanggo wong bodho. Tank kasebut diseret ing alangan. Rusak. Repairmen ora stormtroopers. Iku perlu kanggo mbucal, lan padha ninggalake, lan menyang neraka karo.

            Kaget liyane. Contone, 58A plus divisi Pskov ing cahya nahan pertahanan lan multiply hohlov 0.
            Lan menyang ngendi 3 tentara wilayah Kharkov? kok bar ana? Apa jenis maneuver Kutuzov
        2. Micha456
          Micha456 29 September 2022 19:28
          0
          Ya, ora ana 200 bayonet ing kana, ora, luwih sithik.
    4. Alexander Salenko
      Alexander Salenko 29 September 2022 05:43
      -3
      Ya, mung mundur pasukan, masalah uga bisa teka, mesthine ngerti apa sing ditindakake ing kana.
  5. opuonmed
    opuonmed 28 September 2022 21:57
    + 32
    Aku ora duwe tembung babagan infrastruktur sing kabeh dianggo ing ukrrr lan kerjane, yen ora aneh! ana sing duwe gendheng arep perang saiki tanpa ngrusak mburi! (iki pendapat pribadi, mbok menawa ora bener lan salah!)
    1. Pereira
      Pereira 28 September 2022 22:04
      + 10
      Apa bodho utawa ngiyanati? Ora. Iki jenderal kita.
    2. Trapp1st
      Trapp1st 28 September 2022 22:06
      + 16
      ana wong sing duwe gendheng arep perang saiki, kaya ing 40 taun, tentara nglawan tentara tanpa ngrusak mburi.
      Padha arep uncalan kita mobilized, nanging Staff Umum kita ora bakal wedi, bakal ngumpulake malah liyane mobilized, sing utama ora kanggo mikir lan ora takon kanggo pabrik mungsuh.
    3. dmi.pris
      dmi.pris 28 September 2022 22:09
      -5
      Hmm .. Aku mikir sing titik ing pendekatan kanggo nggunakake pasukan. Pemimpin kita isih ngarep-arep yen ing acara mardika saka wilayah iki, infrastruktur undestroyed, anané losses antarane populasi bisa bantuan ing reformatting populasi padha. Utawa iku bodho kanggo iki ora ana Intelligence utawa pasukan.
      1. Trapp1st
        Trapp1st 28 September 2022 22:11
        +7
        Pemimpin kita isih ngarep-arep
        Ing slang, miturut pendapatku, iki diarani bodho, nanging iki ora akurat.
      2. Komentar wis dibusak.
  6. Pane Kohanku
    Pane Kohanku 28 September 2022 22:08
    -9
    Ngubengi dill ana lan demister.
  7. CJIOBO
    CJIOBO 28 September 2022 22:15
    + 17
    Pitakonan. Saiki Ukrainians maneh nyiapake Bunch saka counteroffensives marang Lugansk lan Zaparozhye. Prajurit ndeleng kabeh. Kabeh iki akumulasi pasukan nyebrang, etc., etc. Apa MO kita ndeleng utawa apa? Dheweke ora bisa mungkasi serangan sajrone sasi.

    Pasukane meh rong yuta endi wong-wong iki. Yagene, saka rong lyam iki, ora ana cadangan ing pasukan darat, sing perlu kanggo mobilisasi rakyat (kanthi cara, iki bener). Miturut informasi sing ana ing Internet, kita duwe 280 ewu pasukan darat, lan sapa sing isih ana 1 yuta 300?

    Lan ternyata karo kita kabeh unit lemah sing kasedhiya ing wiwitane melu dhewe, lan ora ana cadangan kanggo dheweke. Lan amarga saiki wong lanang padha melu kepahlawanan. Salah siji padha nyerang 1 kanggo 10, saiki padha defend ing rasio padha.
    1. Trapp1st
      Trapp1st 28 September 2022 22:24
      +6
      Lan sapa 1 yuta 300 liyane?
      perintah))
    2. vovochkarzhevsky
      vovochkarzhevsky 28 September 2022 22:30
      +7
      Apa sampeyan maca dekrit Putin kanthi ati-ati?
      Presiden Rusia Vladimir Putin nandatangani dekrit sing nambah staf
      cacahing wadyabala negara kang cacahé 137 ewu wong. Total kekuatan resmi Angkatan Bersenjata RF bakal mundhak dadi 2,03 yuta wong, sing 1,15 yuta minangka personel militer full-time.

      Aku uga ora ngerti sapa 880 ewu iki. Senajan iki mbokmenawa ...
      1. Komentar wis dibusak.
      2. Micha456
        Micha456 29 September 2022 19:30
        +1
        jenderal tentara saka infanteri, nuwun, saka akuntansi wassat
        1. vovochkarzhevsky
          vovochkarzhevsky 29 September 2022 21:33
          0
          Ya, tentara butuh akuntan kaya ngono kanggo ngirit dhuwit. Contone ngono.



      3. lan W2
        lan W2 30 September 2022 20:43
        0
        Ditilik dening bar pesenan, dheweke wis ngrebut Washington, lan MO Mars. Pasukan singa dipimpin dening wedhus gembel...
        Sampeyan perlu kanggo nyelehake gynecologist ngandhut ing kepala Kamentrian Perang lan kamenangan bakal teka. ARMADA MILITER RAKYAT kita saka yacht oligarki wiwit adol $ 37 yuta kanthi setengah rega (isi internal ora dianggep). Aja kaget yen aku bakal dikunjara (dibunuh) amarga cara mikir sing ora semangat. Ing wektu ngapusi universal, ngandhani bebener iku ekstremisme.
        George Orwell
        Lan pikirane jero liyane. Ing Kakaisaran Romawi, warga nanggung biaya perang gumantung saka negara. Pahlawan kita Vasya kanthi sikil sing pedhot, lengen, mripat sing ambruk sawise kamenangan (aku yakin yen kamenangan nglawan Bandera) bakal dibebani dening pemugaran yacht, properti lan bathi sing ilang kayata mokal adol menyang Kulon (Uni Eropa, NATO) properti nasional kita ing negara kasebut, minyak, lsp.
    3. SUHO
      SUHO 28 September 2022 23:11
      0
      Inggih, khususipun, ana infantri sing luwih cilik - ana uga Angkatan Udara lan Korps Marinir. Nanging ngirim kabeh wong menyang Ukraina tanpa alesan. Banjur sawetara China mung bakal njupuk Timur Jauh ing kelompok migran cilik ing yuta. Lan ya, kita duwe akeh sing ana ing Angkatan Bersenjata sing ora mesthine duwe bedhil mesin, kanthi relatif.
      1. Sergeyj1972
        Sergeyj1972 29 September 2022 00:36
        +1
        Ana uga brigade bedhil motor lan resimen Armada Lor, Armada Segara Ireng (ing Crimea), lan Armada Baltik (ing Wilayah Kaliningrad). Dheweke dudu bagean saka Angkatan Darat.
        1. Alexander Salenko
          Alexander Salenko 29 September 2022 05:51
          +4
          Armada Laut Ireng uga nglawan Brigade Pertahanan Pesisir 126th lan Korps Marinir 810th.
    4. Harald
      Harald 28 September 2022 23:27
      + 15
      @Cjiobo
      Nanging merga bocah-bocah saiki wis padha kepranan
      .
      Aku dadi perwira Jerman Kulon suwene 23 taun. Regu pengintai. Tank perang, tank pengintaian, radar, sikil. Aku nangis amarga nesu marang manajemen amarga ora nggatekake krisis iki. Nalika sampeyan pindhah menyang operasi kuwi, sampeyan kudu pengin menang. Lan aku wis pirang-pirang wulan ora bisa ndeleng. Kabeh wis ngandika kene atusan kaping. Ana sawetara pasukan, ora ana perang nglawan infrastruktur, unit Donbass ora dilengkapi.
      Apa perang rakyat ora diumumake? Yen populasi Donbass lan Crimea padha karo Jerman ing Autumn 1944, mung Donbass lan Crimea kudu bisa ngumpulake watara 1 yuta wong ing seragam militer. Nanging dheweke ora ana, amarga ora diatur.
      Aku uga duwe luh ing mripat kanggo prajurit Allied wani sing keno, perang lan mati kanggo sasi ing kahanan saya angel. Sapa sing bakal njaluk pangapura marang kabeh ibu, garwane lan anak-anake iki?
      1. El Barto
        El Barto 29 September 2022 21:11
        -1
        Lan apa perwira Jerman Kulon nyoba mulang wong Rusia? Ya, aku dadi prajurit Soviet suwene 2 taun lan perwira Rusia suwene 11 taun. Bundeswehr sampeyan dudu tentara Jerman, lan tambahan saka US Armee sampeyan ora diidini duwe pertahanan udara modern. Aku dadi ing GSVG urgently. Lan aku ngajeni banget marang militèr Jerman sing nyata, sing dipecat nganggo "tiket serigala". Mung amarga padha ora coklat nosed kanggo Amerika kaya sampeyan.
        Nonton lan sinau:
    5. Astra55
      Astra55 28 September 2022 23:55
      + 15
      Kanca-kanca saka Kementerian Pertahanan wis ngandhani wong-wong Rusia sajrone setengah taun yen kita alon-alon lan sedhih nggiling Angkatan Bersenjata Ukraina karo tentara wektu tentrem.
      Lan kita ora butuh mobilisasi lan spesialis manca.
      Ngomong wong manca. Dheweke ujar manawa ewonan warga saka Afrika, Timur Tengah, detasemen partisan cilik saka DPRK (masing-masing 1 yuta) kepengin banget nglawan Nazi lan metu ing sisih kita. Inggih, wonten pundi? Jendral kita ora weruh yen kita bodho kekurangan wong ing ngarep. Ora, aku bakal ngerti yen sampeyan bisa ngomong babagan siji ing TV, nanging kanthi tenang ngumpulake tentara yuta yuta ing saindenging jagad. Nanging ora ana sing ditindakake.
      Kita wis tekan titik nalika wong wis mikir babagan panggunaan senjata nuklir taktis. Inggih, iku perlu kanggo mungkasi karo soko, yen ora ana pasukan conventional. Lan padha tekan titik ing wayah awan padha nyebul SP-1,2 lan nyalahake kita. Tumindak sabanjure yaiku tekane Ax nang endi wae ing Sevastopol ing markas Armada Segara Ireng.
      1. Vlodek
        Vlodek 29 September 2022 20:56
        +1
        Jendral wedi karo belang. yen "detasemen partisan" saka DPRK ing komando jenderal kanthi cepet lan gampang njupuk Kyiv? Apa sing kudu ditindakké para sing nggawa lampu? carane mbenerake ...
        1. Astra55
          Astra55 29 September 2022 21:20
          +7
          Kutipan: Vlodek
          yen "detasemen partisan" saka DPRK

          Apa tegese "yen"?
          Pesenan ditindakake kanthi akurat lan tepat wektu kanthi laporan sabanjure. Ora ana "yen" ing Piagam DPRK. Nyuwun
    6. Tatyana Makarova
      Tatyana Makarova 29 September 2022 12:21
      -2
      Angkatan Udhara Ukrainia nyathet jumlah kapal perang Rusia sing akeh banget ing udara.

      // Pasukan Aerospace Rusia wis nyebarake babagan pesawat 400 lan sekitar 350 helikopter menyang tapel wates Ukraina, sing bisa uga nuduhake persiapan kanggo operasi serangan utama. Mratelakake panemume iki diucapake dening speaker Angkatan Udara Ukraina Yuriy Ignat...//Umum, referendum wis liwati, saiki wis wektune...//Ngomong-ngomong, ana desas-desus sing terus-terusan yen keputusan babagan total penghapusan skakuas wis digawe lan kita isih bakal mbanting prasarana kutha kritis sadurunge wiwitan cuaca adhem.//
      Aku kesandhung, amarga iki dudu pendapatku, nanging pendapat wong sing serius
  8. akurat
    akurat 28 September 2022 22:17
    + 25
    Aku maca komentar lan ora ngerti ngendi kabeh sing ngomong yen tentara Ukraina bakal buyar lan "alon-alon lan mesthi" minangka strategi sing bener saka tentara Rusia.
    Nanging, ara karo dheweke. Aku kasengsem ing mergo - ana wong ing Rusia tanggung jawab kanggo kekalahan iki? kanggo jumlah ageng saka peralatan nilar, kanggo ninggalake wilayah sing dijupuk adoh karo pegawe lan getih kuwi?
    Nanging, iki minangka pitakonan retorika.
    1. Sergey Drozdov
      Sergey Drozdov 28 September 2022 22:35
      +4
      Ya, takon, takon - rhetorical ... Aku, uga, bakal konco, konco - Aku sing bakal dadi luwih gampang - nanging ora ... ora luwih gampang.
    2. Oleg . B.
      Oleg . B. 28 September 2022 22:39
      +5
      ana wong (saka paling dhuwur) tanggung jawab ing Rusia kanggo dhuwit dicolong?
    3. wladimirjankov
      wladimirjankov 28 September 2022 23:29
      0
      kabeh arep miturut rencana, ngandika kita guarantor Putin.
    4. DenVB
      DenVB 28 September 2022 23:57
      -1
      Kutipan saka certero
      Aku kasengsem ing mergo - ana wong ing Rusia tanggung jawab kanggo kekalahan iki?

      Saiki, dheweke mbuktekake ing TV ing acara dhiskusi sabanjure yen dheweke ora ngganti jaran ing tengah-tengah, lan kita kudu percaya banget marang Panglima Tertinggi, sing mesthi bakal nuntun kita menyang kamenangan.
      1. Trapp1st
        Trapp1st 29 September 2022 00:08
        +7
        sing jaran ora ngganti ing nyebrang
        Jaran nyata.
      2. Micha456
        Micha456 29 September 2022 19:33
        0
        iki dudu jaran, iki asu pincang..
  9. SlavaS
    SlavaS 28 September 2022 22:25
    -3
    [jempol]ttps://topwar.ru/uploads/posts/2022-09/1664393075_screenshot_5.jpg[/thumb]


    Bantuan saka USA
  10. Arbeiternegast
    Arbeiternegast 28 September 2022 22:27
    + 12
    Aku ora ngerti siji bab - iku pancene mokal kanggo nransfer pasukan saka Siberia, saka sisih lor, utawa malah saka Kamchatka ing Kupyansk, ing muara, ing minggu, kanggo mluku kabeh panggonan meksa saka Angkatan Bersenjata Ukraina karo serangan massive saka Su-24, Su-25, nanging paling karo angin topan lan tornado padha karo watesan jarak?
    1. opuonmed
      opuonmed 28 September 2022 22:33
      +1
      VSU pertahanan udara urip dadi kaya iki banjur aku xs
      1. Vitaly161
        Vitaly161 28 September 2022 22:49
        0
        nanging pertahanan udara ora urip, unit sing isih ana ing ambushes, kanthi radar dipateni, yen ora bakal kaput, kerugian utama saiki saka tumindak petungan MANPADS sing Uni Eropa isih bisa dilatih kanthi bener. 7 sasi, iku kabeh
    2. CJIOBO
      CJIOBO 28 September 2022 22:35
      +4
      Musisi ngomong sing padha nggawa Bunch saka peralatan, lan iku bodho ngadeg, ora ana kru.
      Carane akeh bedhil self-propelled kita duwe ana? bab 2000 modifikasi beda, lan ngendi iku kabeh? Sing, ana bedhil, nanging ing ngendi kru ing wong?
      1. Vitaly161
        Vitaly161 28 September 2022 22:50
        -10
        sapunika badhe wonten 300 ton kru ingkang sampun dimobilisasi, sewulan 150-200k malih mb lan langkung.
        1. CJIOBO
          CJIOBO 28 September 2022 22:59
          +2
          iku bakal kasep ing sasi. Ukrainians saiki bakal uncalan kabeh pasukan sing. Lan kucing kita nangis ana. Bolongan kaya cedhak Kharkov, sing paling akeh mung 1000 wong, pira maneh? Lan isih ana sawetara jinis rotasi.
          1. Vitaly161
            Vitaly161 28 September 2022 23:02
            -8
            ya, unit wis alon-alon diwiwiti saka sukarelawan sing direkrut sadurunge wiwitan mobilisasi, mung dosis piye wae.
    3. wuh wuh
      wuh wuh 28 September 2022 22:56
      +9
      Umume tentara kontrak saka Siberia,
      Ural, Timur Jauh. Senapan bermotor, tanker.
      Dheweke menang maneh ing periode 1st cedhak Kyiv, kaloro - ing Donbass lan kidul. Nandhang kapitunan abot lan bali
      ngarep.
    4. Voronezh
      Voronezh 28 September 2022 23:37
      + 11
      Kamchatka wiwit wiwitan ana. Sawetara wis lunga kaping pindho. Ya, padha soko karo irung gulkin. Ing karya, kita ngumpulake parsel kanggo lanang ...
    5. Kalih
      Kalih 28 September 2022 23:59
      + 17
      Lan kok tansah Siberia lan Timur Jauh, lan ing ngendi wong-wong Muscovites lan Petersburgers wani ing papriksan Upper Lars.
      1. arnulla
        arnulla 30 September 2022 14:45
        0
        Liyane ing zomboyaschik ngeruk ilat)
  11. Oleg . B.
    Oleg . B. 28 September 2022 22:37
    +5
    Mung ana siji dalan sing isih ana ing Krasny Liman lan DRG Ukrainia.
  12. Mantan prajurit
    Mantan prajurit 28 September 2022 22:39
    + 14
    bailiffs nundha koleksi utang.

    Apa akeh (: Ayo padha menyang ngarep lan ngumpulake ana.
  13. Mantan prajurit
    Mantan prajurit 28 September 2022 22:44
    + 18
    Quote: Arbeiternegast
    Aku ora ngerti siji bab - iku pancene mokal kanggo mindhah pasukan saka Siberia, saka sisih lor, utawa malah saka Kamchatka ing Kupyansk, ing muara, ing minggu,

    Apa padha tuwuh ana ing Siberia utawa apa? 15-18 yuta wong manggon ing kabeh Siberia lan Timur Jauh. Kanggo referensi: ing Moskow lan wilayah Moskow, ana kira-kira 25 yuta
    1. Arbeiternegast
      Arbeiternegast 28 September 2022 22:53
      -6
      Apa padha tuwuh ana ing Siberia utawa apa? 15-18 yuta wong manggon ing kabeh Siberia lan Timur Jauh.
      Lan babagan populasi? Apa kita duwe kabeh pasukan lemah ing Ukraina?
      1. mordvin 3
        mordvin 3 28 September 2022 23:02
        +8
        Quote: Arbeiternegast
        Apa kita duwe kabeh pasukan lemah ing Ukraina?

        Ing sadawane dalan, mung wajib militer sing isih ana.
      2. SUHO
        SUHO 28 September 2022 23:16
        +5
        Kabeh sing bisa melu wis ana. Sisane minangka minimal sing dibutuhake ing wilayahe. SOBR perang ing umum cedhak Kharkov.
    2. Sergeyj1972
      Sergeyj1972 29 September 2022 00:44
      -1
      Ing Siberia lan Timur Jauh, udakara 33 yuta wong urip. Nanging saka iki, kira-kira setengah saka Siberia Kulon.
      1. Sergeyj1972
        Sergeyj1972 2 Oktober 2022 23:22
        0
        Iku aneh kanggo sijine minus kanggo informasi dipercaya kondhang.
  14. Carlos Hall
    Carlos Hall 28 September 2022 22:56
    0
    Apa sing nunggu kanggo stabil ngarep Kharkov?
  15. tabletkin73
    tabletkin73 28 September 2022 22:58
    +8
    Iku jenis ora bisa dingerteni. Kita padha maju, maju, lan saiki ora bisa mbela. Ngendi kabeh sing teka?
    1. Kronos
      Kronos 28 September 2022 23:09
      + 12
      Padha worn metu ing perang, lan maju ing sasi anyar karo kangelan gedhe lan ing jangkah bekicot kang.
      1. nikel
        nikel 29 September 2022 00:43
        -11
        Jendral-jendral padha nglumpuk. Lan saiki Ukrainians mecah marang wilayah benteng. Jendral saka loro tentara, aku kira, iku siji - Amerika? Mung Ramzan lan Wagner nglakokake soko dhewe.
    2. Nastia Makarova
      Nastia Makarova 29 September 2022 06:54
      0
      akeh sawise gelut ana ing vacation, wong nyuwil kontrak
  16. Mantan prajurit
    Mantan prajurit 28 September 2022 22:58
    +1
    Quote: Arbeiternegast
    Apa padha tuwuh ana ing Siberia utawa apa? 15-18 yuta wong manggon ing kabeh Siberia lan Timur Jauh.
    Lan babagan populasi? Apa kita duwe kabeh pasukan lemah ing Ukraina?

    Aku mesthi bakal meneng.
  17. vovochkarzhevsky
    vovochkarzhevsky 28 September 2022 23:01
    + 10
    Ya, apa sing bisa dakkandhakake. Iki video babagan carane komandan kita nggunakake penerbangan.

    Saperangan dikirim ing misi pertempuran kanthi oposisi dhuwur.
    Nanging malah ing Afghanistan, padha teka menyang kesimpulan sing komposisi optimal saka grup serangan, link iki (4 mobil), ora bisa kurang, pasangan ora nutup "carousel", mulane tutup bebarengan iku mokal.
    Kajaba iku, loro, lan ora siji, Mi-8s dibutuhake kanggo nyedhiyani PSO.
    Ngisi daya pertempuran umume ngluwihi alesan. 60 NAR S-8 lan total 4 ATGMs. Senadyan kasunyatan sing pasukan mungsuh wis kebak kendaraan wojo. Nanging luwih saka sepisan aku ketemu video nalika mung loro dijupuk kanggo pesawat.
    Apa, apa kita nyimpen rudal sing dipandu? Dadi tabungan iki dadi miring, kita kelangan peralatan lan personel penerbangan.
    Ora tekan pikiran jenderal kita saiki sing nggunakake helikopter tempur sacara eksklusif minangka operator NAR kaya palu kuku nganggo mikroskop.
  18. Adagka
    Adagka 28 September 2022 23:10
    + 22
    Kutipan saka tabletkin73
    Iku jenis ora bisa dingerteni. Kita padha maju, maju, lan saiki ora bisa mbela. Ngendi kabeh sing teka?

    Ternyata, tentara ing kertas lan tentara sing bener-bener perang iku rong perkara sing saling berlawanan. Senjata paling anyar ing salinan siji, kabeh liya minangka sentuhan para leluhur, amarga para penyayang tangan saiki isih bisa ngetokake pipi. Saiki pilihan penultimate tetep, nggunakake warisan Soviet kanggo njupuk nomer. Inggih, sawise iku, mung nuklir bakal tetep ing cadangan.
    1. Komentar wis dibusak.
    2. nikel
      nikel 29 September 2022 00:45
      +1
      Ing kertas, ora mung tentara, nanging komandan. Lan tanpa komandhan, ora ana tentara sing bakal nulungi.
    3. Mishka78
      Mishka78 29 September 2022 14:21
      0
      Kutipan saka Adaga
      Ternyata, tentara ing kertas lan tentara sing bener-bener perang iku rong perkara sing saling berlawanan.

      Dmitry Rogozin menehi komentar babagan pernyataan Presiden AS Barack Obama yen tentara Rusia minangka "sing paling kuat nomer loro ing donya." Rogozin nanggapi pesen Obama ing Twitter.
      “Lho, mbok menawa durung sepisanan, nanging mesthi dudu kaping pindho, Pak Presiden!” tulis Rogozin.
      Mergo aku kelingan...
  19. Angelus
    Angelus 28 September 2022 23:31
    +1
    Ora ana sing bisa dideleng ing flanc nord kanggo nglangi ing ville, yen wis pensiun saka Lyman wis pensiun, lan sing mbayar kanggo nangkep chèrement kanggo kudeta.
  20. Plesiosaurus
    Plesiosaurus 28 September 2022 23:49
    -4
    Informasi babagan Kupyansk durung dikonfirmasi. Nanging kahanane angel banget.
  21. Victor fm
    Victor fm 28 September 2022 23:54
    + 10
    Mungkin ora perlu kanggo nindakake darts lan biathlons, nanging kanggo nindakake latihan pertempuran normal? Lan ora kanggo mbangun pusat ostentatious karo monitor, nanging kanggo nglengkapi tentara karo peralatan modern?
  22. Komentar wis dibusak.
  23. opuonmed
    opuonmed 29 September 2022 00:58
    +3
    Negara-negara Eropa siji-siji ngajak warga supaya cepet-cepet ninggalake Rusia.

    Alasan resmi yaiku mobilisasi. Sing asli, sayangé, beda.

    apa tegese?
    dina iki aku maca sing cedhak Kaliningrad, NATO nransfer tank
  24. Mantan prajurit
    Mantan prajurit 29 September 2022 02:35
    +5
    Kutipan: Sergeyj1972
    Ing Siberia lan Timur Jauh, udakara 33 yuta wong urip. Nanging saka iki, kira-kira setengah saka Siberia Kulon.

    Kayane sampeyan entuk saka Wikipedia. Ing kana, sawetara wong pinter peringkat Distrik Federal Ural kanthi 12.3 yuta wong minangka bagéan saka Siberia.
    1. Andy_nsk
      Andy_nsk 29 September 2022 04:29
      +1
      Ya wis cukup wong pinter ing negara kita. Wilayah Tyumen minangka bagéan saka Distrik Federal Ural (kalebu Okrug Otonomi Khanty-Mansi lan YNAO), ana rawa, dudu gunung. Divisi menyang distrik federal jelas ora kanthi basis geografis - tinimbang ing basis ekonomi, nanging ing umum - xbz.
  25. Mantan prajurit
    Mantan prajurit 29 September 2022 02:37
    +2
    Kutipan saka opuonmed
    Ninggalake Rusia kanthi cepet. Alasan resmi yaiku mobilisasi. Sing asli, sayangé, beda.

    apa tegese?

    Pranyata mangkono.
  26. prau
    prau 29 September 2022 04:55
    +5
    Lan yen ora ana sumber daya, tenaga kerja, lsp, apa sing kudu diwiwiti? Ngubur wong? Kanggo apa?
  27. Mantan prajurit
    Mantan prajurit 29 September 2022 06:30
    +1
    Kutipan saka Andy_nsk
    Wilayah Tyumen minangka bagéan saka Distrik Federal Ural (kalebu Okrug Otonomi Khanty-Mansi lan YNAO), ana rawa, dudu gunung. Divisi menyang distrik federal jelas ora kanthi basis geografis - tinimbang ing basis ekonomi, nanging ing umum - xbz.

    Ing 50-60s, wilayah Tyumen. karo distrik iku bagéan saka ZapSibSNKh - uga, kayata distrik ekonomi, amarga transportasi kabeh lan kabeh ana ing sadawane Ob lan Irtysh. Aku mikir yen ing taun 90-an, ing panyuwunan Rossel, padha ditempelake ing Distrik Ural amarga distrik ora cukup nomer, lan railway dibangun ing Surgut lan Nizhnevartovsk.
    1. ageng
      ageng 29 September 2022 09:19
      +3
      Ukara "Sesuai karo hukum anyar, kanggo ngenthengake kahanan kulawargane, bisa njupuk kauntungan saka preian kredit, bailiffs nundha koleksi utang."
      kaya nalika utang bali, preian kredit bakal rampung lan koleksi bakal diterusake ...
  28. Altman
    Altman 29 September 2022 11:13
    +1
    Ing kene, keputusan sing nyata lan cukup kudu ditindakake dening wong sing tanggung jawab kanggo kabeh kampanye, yaiku, kanggo perang. Sapa sing bakal dadi??? am
  29. Yuri Siritsky_2
    Yuri Siritsky_2 29 September 2022 12:01
    0
    Bravo! We menehi hohliks alesan kanggo bungah. Ing endi tentara kita sing paling kuat.
  30. lha iki
    lha iki 29 September 2022 13:08
    -2
    Punika nistha, tentara kaloro donya, colossus karo kaki lempung
  31. mmaxx
    mmaxx 29 September 2022 13:57
    +2
    Koyok biasane. Kaya ing 41. Jendral-jenderal masa damai kalah operasi. Sampeyan bisa nyritakake crita apa wae sing dikarepake. Nanging ing sisih kidul ana sing njamin stabilitas ing ngarep. Ora ana sing ditindakake ing sisih lor. Padha mung miwiti sawetara jenis game karo CSTO lan omong kosong liyane. Pitakonan yaiku yen ana perang, kabeh kudu dibuwang ing cangkir. Lan aja ngetung kraken ing gudang.
    Saiki wong biasa bakal perang lan menang. Pitakonan: nalika Rokossovskys anyar, Chernyakhovskys, lan liya-liyane, bakal katon?
  32. Edas
    Edas 29 September 2022 17:45
    0
    Iki salah siji rencana gedhe utawa maneh kita nunggu mangsa bantuan. Napoleon lan Hitler kalem ing mangsa. Mungkin saiki APU bakal mungkasi mangsa?
    1. Micha456
      Micha456 29 September 2022 20:12
      0
      loro-lorone bakal nandhang sangsara marga saka mangsa, ing peacetime, nyoba kanggo mbukak watara plantings kanggo minggu sak latihan tanpa kesempatan kanggo mung anget munggah malah dening geni.
  33. Vladimirsky
    Vladimirsky 29 September 2022 20:17
    -1
    Ayo dadi ngadhepi iku: ing tataran iki ora ana goal strategis kanggo njaga wilayah Kharkiv (ora ana referendum dianakaké ing kono), samesthine stabilisasi ngarep ana ing tapel wates karo wilayah Lugansk.
    1. lan W2
      lan W2 30 September 2022 11:47
      0
      Aku wong sing andhap asor, minangka langkah pisanan, kabeh barang sing dicolong wis cukup kanggo aku.
  34. megadeth
    megadeth 29 September 2022 21:28
    -2
    Aku malah ora ngerti apa sing kudu ditulis .... Matur nuwun kanthi sanget para sedulur sing wis berjuang kanggo Rusia !!! Aku sujud ing ngarepmu!!! Veteran RVSN...
  35. Arbeiternegast
    Arbeiternegast 29 September 2022 22:52
    0
    Kutipan saka Mishka78
    Kutipan saka Adaga
    Ternyata, tentara ing kertas lan tentara sing bener-bener perang iku rong perkara sing saling berlawanan.

    Dmitry Rogozin menehi komentar babagan pernyataan Presiden AS Barack Obama yen tentara Rusia minangka "sing paling kuat nomer loro ing donya." Rogozin nanggapi pesen Obama ing Twitter.
    “Lho, mbok menawa durung sepisanan, nanging mesthi dudu kaping pindho, Pak Presiden!” tulis Rogozin.
    Mergo aku kelingan...

    Ya, lan ora katelu, mesthi. Nalika bakal miwiti nandur?
  36. Arbeiternegast
    Arbeiternegast 29 September 2022 22:57
    +1
    Kutipan saka agond
    Ukara "Sesuai karo hukum anyar, kanggo ngenthengake kahanan kulawargane, bisa njupuk kauntungan saka preian kredit, bailiffs nundha koleksi utang."
    kaya nalika utang bali, preian kredit bakal rampung lan koleksi bakal diterusake ...

    Aja Mungkasi Ngumpulake Utang! Iku anggaran! Kanggo obligasi bailiffs kanggo langsung menyang utang pribadi, menyang baris ngarep kanggo koleksi!
  37. uga-dokter
    uga-dokter 29 September 2022 23:43
    0
    40 quadcopter Cina regane $ 000 yuta. borong luwih murah. Iki minangka 40 granat ing kepala ukram. Cukup kanggo numpes kabeh klompok maju. Nanging ora, padha ora. Kenging punapa?
  38. madjik
    madjik 30 September 2022 04:55
    0
    boiler wis nggawe bir!? Tanggal 10 Oktober aku budhal mobilisasi! bab utama iku ana kurang dolboklyuev! ngguyu
  39. Komentar wis dibusak.
  40. lan W2
    lan W2 30 September 2022 11:44
    0
    Aku duwe cukup shelling lan pati warga. Fleksibilitas garis abang entuk. Iki diarani pengkhianatan.
  41. Mantan prajurit
    Mantan prajurit 30 September 2022 14:56
    0
    Quote: Loro
    Lan kok tansah Siberia lan Timur Jauh, lan ing ngendi wong-wong Muscovites lan Petersburgers wani ing papriksan Upper Lars.

    Ing Maret-April, aku maca publikasi ing situs warta lokal. Sapa sing mati. Taun lair. Mujur. Urutan. Data kasebut dianyari saben minggu. Iki minangka personel, spesialis. Dheweke nesu banget. Ing pungkasan April, kaca iki ing warta karo njaluk ngapura ditutup. Lan ing kene ana sawetara wong sing wani takon, uga, ing ngendi personel kita, kenapa ora dikirim saka Timur Jauh lan Siberia? Dheweke wis ngrampungake tugase.