Review militèr

Carane Ukraina didol kanggo botol schnapps

25
Carane Ukraina didol kanggo botol schnapps
Field Marshal Hermann von Eichhorn ing Kyiv


Penghapusan Larangan lan munculé pasukan pendhudhukan Jerman ing Kyiv bertepatan, mula guyon muncul ing wektu kasebut: "Dheweke adol Ukraina kanggo botol schnapps!" Jerman cepet sijine separatis ing panggonan lan buyar Rada.

Ultimatum


Tanggal 27 Januari (9 Februari), 1918, delegasi Jerman lan Austro-Hungaria nandatangani prajanjèn perdamaian sing kapisah karo delegasi Rada Tengah. Tanggal 31 Januari (13 Februari), delegasi Ukraina njaluk bantuan militèr saka Kekuwatan Tengah nglawan Rusia Soviet. Kepemimpinan militer-politik Jerman mutusake kanggo campur tangan ing Timur saka Baltik nganti Carpathians.

Tanggal 9 Fèbruari 1918, Jerman lan Austria-Hongaria ngetokaké ultimatum marang wakil Rusia Soviet kanggo ngakoni persetujuan karo Rada. Nanggepi, ing 10 Februari, Komisaris Rakyat kanggo Urusan Luar Negeri Trotsky kanthi tegas nolak konsesi. Trotsky yakin manawa Jerman, sing kena infeksi swasana revolusioner, ora bakal bisa nindakake serangan sing kuat ing ngarep Rusia. Komisariat Luar Negeri Rakyat ngenteni "nalika kelas-kelas sing ditindhes ing kabeh negara bakal njupuk kekuwatan menyang tangane dhewe, kaya wong-wong sing kerja ing Rusia."

Ana uga sing mratelakake panemume Trotsky, minangka wakil saka revolusioner internasional kasengsem ing karusakan luwih saka Rusia, provoked Powers Tengah. Ing geger anyar, dheweke kudu nggabungake posisine kanthi nyurung Lenin. Iki ora pisanan lan dudu provokasi skala gedhe pungkasan dening Trotsky ing kahanan Masalah Rusia.

Tanggal 10 Februari, Trotsky saka Brest menehi telegram ing ngendi Rusia ora gelem "menandatangani perjanjian aneksasionis", lan ing sisih liya, mungkasi perang karo Jerman, Austria-Hongaria lan Turki. Demobilisasi tentara diumumake. Ing wengi 11 Februari, Panglima Krylenko nampa telegram saka Trotsky:

"Ngumumke demobilisasi ing kabeh ngarep."

Umumé, iku konvensi. Tentara dhewe wis demobilized. Ana remnants melas. Korps dikurangi dadi divisi, divisi dadi resimen. Nanging padha cukup kanggo njaga wilayah operasional utama. Wis ing 11 Februari Lenin nuntut kanggo mungkasi demobilisasi, komisaris tentara diprentahake kanggo nundha telegram Trotsky lan Krylenko babagan demobilisasi. Nanging wis kasep. Prajurit padha mulih.


Wicara Trotsky menyang Tentara Merah, 1918

Intervensi


Tanggal 17 Februari 1917, tentara Jerman nyerang saka Baltik menyang Little Russia (Ottoman wiwit invasi malah luwih awal). Seminggu sabanjure, tentara Austro-Hungaria ngluncurake serangan. Tentara Rusia lawas ing wektu iki wis rampung rusak lan demoralized dening tumindak Trotsky. Sanalika karo majune Jerman, akeh ewonan prajurit tilas tentara Rusia menyang wetan, menyang omahe. Unit decomposed isih ora cocog kanggo garnisun, keamanan lan layanan polisi. Tentara Merah sing anyar lagi wae diwiwiti. Mulane, Jerman maju meh ora nemoni perlawanan.

Wis ing Februari 18, Jerman dikuwasani Dvinsk (saiki Daugavpils), 19 Februari - Lutsk lan Rovno, 21 Februari - Minsk lan Novograd-Volynsky, 24 Februari - Zhitomir. Ing tanggal 19, pamaréntah Sovyèt nawakake Berlin kanggo nampa tentrem ing syarat-syarat dhewe. Nanging Jerman ora cepet-cepet, dheweke entuk rasa penaklukan. Ing wektu sing padha, Dewan Komisaris Rakyat njupuk langkah kanggo nguatake kemampuan pertahanan Rusia. Tanggal 20 Februari, pamrentah ngetokake banding "Kanggo populasi kerja kabeh Rusia", nuduhake kesiapan kanggo perdamaian lan tekad kanggo perang. Komite Eksekutif Sementara Dewan Komisaris Rakyat dibentuk, dipimpin dening Lenin, sing nduweni wewenang kanggo ngrampungake masalah operasional pertahanan.

Tanggal 21 Februari, keputusan Dewan Komisaris Rakyat "Tanah Tanah Sosialis ana ing bebaya!". Uni Soviet njaluk "mbela saben posisi nganti tetes getih pungkasan". Evakuasi ril sepur diumumake, barang-barang sing isih ana dirusak, borjuis, buruh lan petani padha dikendhaleni kanggo nyiapake benteng. Langkah-langkah darurat ditindakake kanggo nggawe pasukan mburi, produksi militer, lan pasokan. Padha nyiapake samubarang ing mburi: provokator, mata-mata, spekulator lan mungsuh-mungsuh liyane kudu ditembak. Sukarelawan direkrut ing kutha-kutha kanggo Tentara Abang. Unit abang anyar cepet-cepet ditransfer menyang wilayah paling mbebayani ing cedhak Narva, Revel lan Pskov (arah Petrograd).

Tanggal 23 Februari, Kakuwasan Tengah ngirimake ultimatum anyar: Rusia kudu mbusak negara Baltik (Latvia lan Estonia), mundur pasukan saka Finlandia lan Ukraina, ngakoni pamaréntahan Ukraina, ninggalake wilayah Kaukasia sing dikuwasani nalika perang. Padha nuntut kanggo mbubarake tentara, kanggo nglucuti armada. Dheweke diwenehi rong dina kanggo nanggapi. Sauntara kuwi, mungsuh terus maju. Ing tanggal 24 Februari, wong Turki nguwasani Trebizond; ing tanggal 25, Revel lan Pskov dijupuk dening Jerman. Armada Baltik dievakuasi saka Revel menyang Helsingfors ing kahanan mangsa sing angel, lan saka ing kono menyang Kronstadt. Para pelaut nylametake kapale supaya ora dicekel mungsuh (mlampah es).

Ing 1 Maret, Kyiv lan Gomel ambruk, ing 5 Maret, Mogilev. Tanggal 25 Februari, wong Austria nyabrang kali Zbruch lan Dniester, langsung ngrebut kutha Kamenets-Podolsky lan Khotyn. Tentara Austro-Hungaria maju menyang arah Odessa ing sadawane sepur Lvov, kanthi cepet ngrebut Podolia. Tanggal 13 Maret, wong Austria ana ing Odessa. Institusi Soviet dievakuasi menyang Sevastopol.

Negara Soviet, sing lagi wae wiwit mbentuk pasukan bersenjata anyar, ora bisa nolak invasi saka Central Powers. Tanggal 23 Februari, Dewan Komisaris Rakyat (7 anggota Komite Pusat milih, 4 anggota milih nglawan lan 112 abstain) lan Komite Eksekutif Pusat Kabeh-Rusia (86 swara ndhukung, 25 nglawan karo XNUMX abstain) ultimatum Jerman. Lenin secara harfiah nyurung keputusan sing angel iki.

Tanggal 24 Februari, pimpinan Soviet ngumumake:

"Keperluan mutlak kanggo mlebu saiki perdamaian sing nyenengake lan angel banget karo Jerman disebabake utamane amarga kita ora duwe tentara, mula kita ora bisa mbela awake dhewe."

Tanggal 28 Februari, delegasi Soviet sing dipimpin Sokolnikov teka ing Brest-Litovsk. Tanggal 1 Maret, negosiasi diterusake, lan tanggal 3 Maret, perdamaian Brest "saru" ditandatangani.


"Trotsky sinau nulis." Karikatur Jerman L. D. Trotsky, sing nandatangani perjanjian perdamaian ing Brest-Litovsk. 1918

ngarep Ukrainia


Ing arah Ukrainia, Bolshevik ora bisa ngatur pertahanan serius. Komfront Antonov-Ovseenko nyathet:

"Pangarepan Rumania lan Kidul-kulon kita wis bubar. Dheweke ora bisa nglawan pasukan nyata kanggo invasi Jerman.

Unit cilik Tentara Abang, sing ana ing tataran tatanan, Pengawal Abang lan Red Cossacks, sing ora duwe aturan baku, karakter partisan, ora bisa nolak tentara Austro-Jerman biasa massa. Ora ana siji lan apa-apa kanggo mbela. The Reds mundur menyang sisih wetan. Ing 28 Februari, unit saka Front Kidul ninggalake Kiev, kabeh institusi Soviet pindhah menyang Poltava.

Bebarengan karo pasukan Jerman lan Austria ana detasemen cilik saka UNR dipimpin dening Petlyura - Haidamaks, Sich Riflemen lan Cossacks (bab 3 ewu wong). Dheweke pancen gumantung marang pasokan Jerman lan dhukungan militer. Jerman ngontrol tumindak Petliurists. Dadi, kontingen Austro-Jerman ing Ukraina Rusia gunggunge kira-kira 450 ewu bayonet.

Tanggal 1 Maret 1918, unit Gaidamak lan Jerman mlebu Kiev. Administrasi wilayah sing dikuwasani Little Russia dipimpin dening Marsekal Lapangan Jerman Hermann von Eichhorn. Volhynia, Podolia, Kherson, Yekaterinoslav lan Odessa dikuwasani déning Austria.


Pasukan Austria parade ing sadawane Nikolaevsky Boulevard, Odessa. 1918

"Paris kapindho"


Sawise Jerman, anggota Rada bali menyang Kiev. Padha ngarep-arep yen tentara Jerman bakal ngamanake wates karo "Muscovites", lan Haidamaks, kanthi dhukungan saka Austria, bakal mulihake tatanan ing Ukraina.

Jerman duwe rencana dhewe: mulihake tatanan lan njaluk panganan langsung. Roti, sapi dirampas, lan emas, perhiasan lan barang-barang liyane ora dilalekake. Perampokan kasebut diwiwiti, lan diatur kanthi metodis.

Iki uga diakoni dening pimpinan Ukrainia.

"Ngolok-olok kaya ngono," komisaris Rada kanggo distrik Kyiv ngandhani tanggal 25 Maret, "nggawa populasi nesu banget marang panguwasa Ukrainia, lan populasi wiwit menehi perlawanan bersenjata."

Eichhorn, ndeleng apa jenis sampah "ibu kutha Rusia" wis diuripake dening revolusioner kabeh loreng, langsung nyatakake:

"Kita bakal nggawe Paris kaping pindho saka Kyiv!"

Kutha cepet nggawa ketertiban lan karesikan. Pengemis lan vagabonds, sing dikembangke sak turmoil, announced seragam round-up, dimuat menyang sepur lan dijupuk metu saka Kyiv. Banjur Jerman nyingkirake geng lan kriminal. Maling sing kejiret ditembak tanpa nyoba utawa diselidiki. Kabeh wong Kiev bisa ngujo acara demonstrasi iki: diundang kanthi bantuan poster sing wis ditempelake.

Mulane, masyarakat kutha makmur eling pendhudhukan Jerman karo simpati. Kutha iki resik, resik lan aman. Ana bakery lan listrik. Kabeh teater lan bioskop, balapan jaran dilakokno. Ladies Kiev flirted karo perwira Jerman. Undhang-undhang garing dibuwang. Akeh warga kutha sing lungguh ing kokain (saiki minangka obat sing sah, didol ing apotek minangka obat), sampeyan bisa tuku pelacur remaja ing pasar. Umumé - khas "enlightened" West, "Paris kapindho".
Pengarang:
Foto sing digunakake:
https://ru.wikipedia.org/
25 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Buyan
    Buyan 30 September 2022 05:06
    +2
    Jaman berubah lan wong bodho uga ...
    1. Greg Miller
      Greg Miller 30 September 2022 08:54
      +2
      Ya, sampeyan ora maca omong kosong Samsonovsky iki !!! Dheweke mung milih fakta sing trep kanggo teorine lan ora nggatekake wong liya sing mbantah teorine. Ana kursus ceramah sing apik babagan Perang Donya I dening Yegor Yakovlev ing Internet ... Ngendi ora mung acara sejarah sing dingerteni kanthi jelas, nanging uga sebab-sebab kedadeyane, uga akibat saka acara kasebut .. .
  2. Vladimir61
    Vladimir61 30 September 2022 05:41
    -1
    Jerman cepet sijine separatis ing panggonan lan buyar Rada.

    Yen kita ora ngrampungake kabeh tugas NWO lan ora bali pinggiran mungsuh kanggo loropaken Ukraina, Polandia bakal nindakake padha!
  3. Lech saka Android.
    Lech saka Android. 30 September 2022 05:45
    0
    Trotsky-Bronstein mecah kayu bakar ... opo
    lan uga Zelensky saiki.
    1. Pakdhe Lee
      Pakdhe Lee 30 September 2022 05:59
      0
      Quote: Lech saka Android.
      saiki Zelensky.

      Lan rampung karo Pick es ing sirah!
      1. uyeri
        uyeri 30 September 2022 06:06
        -3
        sapa, kapan lan ing ngendi bakal rampung, mung Gusti sing ngerti, paling ora sampeyan ngerti apa sing ditindakake supaya ora mbaleni kesalahane ... nanging ora, maneh ing rake ...
      2. tamu
        tamu 1 Oktober 2022 23:06
        0
        Dheweke kudu rampung kaya iki. Apa bakal dadi kapak es utawa liya-liyane ora pati penting, sing utama yaiku patine sing paling lara.
        1. uyeri
          uyeri 3 Oktober 2022 05:53
          -1
          karo matine presiden negara kondhang, apa ana owah-owahan ??? mungkin sampeyan dhewe kudu mikir babagan carane nindakake kanthi bener. malah "jagung" Kursk ngrampungake krisis nuklir Karibia tanpa perang lan "paling apik" "diplomat ing donya.
          1. tamu
            tamu 3 Oktober 2022 16:21
            0
            Takon Amerika, padha matèni akeh presiden mungsuh.
  4. uyeri
    uyeri 30 September 2022 05:58
    0
    Tanggal 17 Maret, tuan rumah PROGRAM INFORMASI SALURAN PERTAMA kandha yen kabeh sing kedadeyan ing Ukraina minangka akibat saka ambruk serikat pekerja, lan pasokan senjata minangka akibat saka ambruk Pakta Warsawa, mung dheweke ora nindakake. ngomong sing nindakake apa Nazi gagal kanggo nindakake ing 1941, co-host cepet nerjemahake "panah" .nanging kita kabeh ngerti banget sing iki padha ora Georgians lan ora "khokh.l" saka Dneprodzerzhinsk, nanging Stavropol lan Ural lan liyane kaya wong-wong mau, sing tinimbang song "Union saka republik free indestructible rallied FOREVER gedhe Rus '" sakperangan alesan sang rampung digunakake, "sampeyan menehi perestroika, mudhun karo freeloaders (Rusia dhewe ing republik liyane), njupuk kamardikan minangka kaya sing kokkarepaké." Bener, iku ora rampung tanpa botol - siji pakebonan anggur ditegor, liyane ngebaki mripate kanthi isin nganti dheweke "ilang".
    1. tatra
      tatra 30 September 2022 08:57
      -4
      Lan mungsuh saka USSR, thanks kanggo "Liberators" Gorbachev lan Yeltsin, sing ngrebut USSR lan dipérang antarane mantra "kamardikan", piyambak dikenali loro Perestroika lan karusakan saka USSR minangka angkara marang USSR. lan wong-wong Soviet, lan mulane ngiyanati " Pembebasan " dhewe-dhewe, mbuwang wong-wong mau menyang komunis lan panyengkuyunge.
  5. ee2100
    ee2100 30 September 2022 08:40
    0
    "Ing 28 Februari, delegasi Soviet sing dipimpin Sokolnikov teka ing Brest-Litovsk." (c)
    Grigory Yakovlevich Sokolnikov aka Girsh Yakovlevich Brilliant
  6. Nikolay Malyugin
    Nikolay Malyugin 30 September 2022 08:50
    +1
    Ora ana sing nduwèni hak kanggo ngevaluasi sajarah, ana sing ngejar tentara Soviet lan nudhuh wong-wong mau nglanggar sumpahé. Ing wektu sing padha, dheweke lali yen kedadeyan sing padha ing taun 1917. Akeh sing wis owah wiwit iku, generasi mudha diserang dening jumlah sing diusulake lan dianjurake dening Bank Internasional. Enem taun iku wektu sing suwe kanggo serangan kasebut. Matriks wis siyap. Lan sampeyan bisa nawakake apa wae. Lan virtualitas liyane.
    1. uyeri
      uyeri 30 September 2022 10:53
      0
      kene mung ngelawan - saben wong "ngnilai", nanging padha ora pengin sinau.
    2. zenion
      zenion 30 September 2022 13:42
      +1
      Nikolay Malyugin. Sampeyan mbingungake 1917, nalika ana perang sing ora ana sing dikarepake kanthi urip tentrem, nalika puncak komunis kepengin dadi bangsawan lan ngrampok rakyat, kaya sing ditindakake para bangsawan sadurunge rezim Soviet. Venality sing dumadi nalika brainless ngrusak serikat, wong ora pengin iki, bakal diterangake banget rauh. Amerika Serikat dhewe wedi karo apa sing ditindakake dening komunis, mula dheweke ora pengin partai komunis kaya ing USSR. Dadi museum tanpa otak sing utama dibangun, moyoki sing digawe.
      1. Nikolay Malyugin
        Nikolay Malyugin 30 September 2022 17:39
        0
        Zinovy: Ngapunten, nanging sampeyan kudu sinau sejarah.
  7. Bai
    Bai 30 September 2022 08:53
    -2
    Padha nyiapake samubarang ing mburi: provokator, mata-mata, spekulator lan mungsuh-mungsuh liyane kudu ditembak.

    Pancen keputusan sing bener sajrone perang. Wigati kanggo kepemimpinan saiki Federasi Rusia.
  8. smaug78
    smaug78 30 September 2022 11:37
    +1
    Ing musim semi lan musim gugur, tingkat Samsonisme mundhak, kabeh kaya sing ditulis psikiater ngguyu
  9. smaug78
    smaug78 30 September 2022 11:38
    +1
    Kutipan saka B.A.I.
    Padha nyiapake samubarang ing mburi: provokator, mata-mata, spekulator lan mungsuh-mungsuh liyane kudu ditembak.

    Pancen keputusan sing bener sajrone perang. Wigati kanggo kepemimpinan saiki Federasi Rusia.

    Apa sampeyan ora wedi yen kanthi biaya sampeyan bakal kesasar ing arah sing salah?
    1. Alexey R.A.
      Alexey R.A. 30 September 2022 12:20
      +3
      Kutipan saka smaug78
      Apa sampeyan ora wedi yen kanthi biaya sampeyan bakal kesasar ing arah sing salah?

      Dadi kabeh wong sing njaluk ngresiki ngarep-arep supaya padha ngresiki. eseman
      Sing lucu, amarga sawetara alasan, dheweke percaya yen tukang resik dhewe ora bakal kena pengaruh pembersihan kasebut. Naif...
      1. smaug78
        smaug78 30 September 2022 12:35
        0
        Kowe bener:
        "Sejarah dudu guru, nanging pengawas: ora mulang apa-apa, nanging mung ngukum amarga ora ngerti pelajaran."
        .
      2. Chack Wessel
        Chack Wessel 3. november 2022 10:40
        0
        Miturut cara, foto loro iki mung dadi bukti yen dheweke ngresiki sapa sing dibutuhake. :)
  10. nord11
    nord11 30 September 2022 23:40
    0
    Inggih, menehi kritik dening Zele, ana urutan lengkap karo kokain ing Kyiv lan tanpa Jerman, iku wis mesthi apik karo prostitusi, ana cukup malah kanggo ekspor sudhut. Iku tetep kanggo njupuk bandit lan ngresiki sawise iku ..
  11. Deso
    Deso 1 Oktober 2022 21:23
    0
    Carane akeh taun wis liwati, nanging Kiev isih padha. A hotbed maling kabeh loreng, sundel, bandit lan pecandu kokain. Dump iki kudu dirusak, bebarengan karo kabeh telek sing manggon ing kono.
  12. zenion
    zenion 2. november 2022 22:43
    0
    Ukraina dituku kanggo botol schnapps, celana renda lan manik-manik kaca, kaya-kaya larang banget tanpa analog ing donya. Ora adoh saka kita manggon simbah jenenge Murovany. Ing sawijining wektu, dheweke isih enom ing Kyiv, banjur ing panggonan sing ora adoh saka Kiev, dheweke nggoleki dheweke. Mangkono kedadeyan kasebut, medeni nyata, kaya ing wektu, nalika Jerman nguwasani Ukraina ing taun 1941. Iki persis kedadeyan ing taun 1918. Wong-wong mau nyopot gorden saka jendhela, ditarik metu lan nemokake kabeh sing didhelikake wong. Wong wadon ngipat-ipati, sing wadon nangis. Kanthi apa sing arep omah-omah ora ana sing didhelikake. Banjur kulite ilang. Jendela lan lawang ditarik metu, kabeh sing bisa ngawula Reich dijupuk tanpa ngomong. Sampeyan squeal, karo bayonet ing bokong utawa bokong ing sirah. Siji wong duwe kebon sing apik, sing disenengi, digali lan ora dideleng. Carane Mamai tindak liwat Ukraina. Banjur iku dawned sing rauh Ukraina bisa dadi unfit kanggo urip, padha wiwit ngumpulake ing detachments. Nanging wong-wong mau nuduhake wong-wong mau, para pemberontak, ditembak lan digantung. Saiki wong Ukrainia wis lali kabeh. Padha digawe lali!