Review militèr

Pers Jerman: Intelijen Jerman ngirim data babagan pasukan Rusia menyang Kyiv

50
Pers Jerman: Intelijen Jerman ngirim data babagan pasukan Rusia menyang Kyiv

Media Jerman metu karo publikasi sing bener-bener ngonfirmasi sing jelas kanggo wektu sing suwe. Ing artikel Die Zeit, wartawan Jerman nyekseni manawa intelijen Jerman ngirim data babagan pasukan Rusia menyang tentara Ukraina.


Artikel kasebut nyatakake yen intelijen Jerman nyedhiyakake informasi babagan jumlah, persenjataan lan gerakan pasukan Rusia ing wilayah tartamtu kanggo Kyiv. Ing wektu sing padha, diduga data kasebut dikirim menyang tentara Ukraina "kanthi wektu tundha sawetara dina."

Kanthi artikel babagan transfer intelijen menyang Ukraina, Jerman kanthi jelas kepengin nuduhake manawa dheweke menehi pitulung militer serius kanggo Kyiv. Sabanjure, kanthi komentar media babagan "tundha" ing transfer data, Berlin nyoba nyatakake yen "ora dadi partai konflik karo Rusia."

Sisih Jerman uga nandheske yen transfer data menyang sisih Ukrainia mung babagan bagean saka pasukan Rusia "kang dumunung ing wilayah Ukraina." Elinga yen Crimea ing Jerman isih dianggep wilayah Ukrainia, sing tegese ana transfer informasi intelijen saka Berlin menyang Kyiv ing hubungan karo pasukan Rusia sing ditugasake ing semenanjung Krimea.

Sadurunge, Kanselir Jerman Olaf Scholz ujar manawa Berlin ora bakal nyedhiyakake tankyen mitra ora. Ing wektu sing padha, ora ana sing ngalangi Scholz saka nyediakake senjata abot liyane kanggo rezim Kyiv, kalebu howitzers poto-propelled.
50 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. tlahuicol
    tlahuicol 29 September 2022 06:27
    +2
    Saiki, kanggo kesempatan kanggo njaluk gas, lan tank bakal dikirim kaya cute
    1. midivan
      midivan 29 September 2022 06:33
      0
      Kutipan: tlauicol
      Saiki, kanggo kesempatan kanggo njaluk gas, lan tank bakal dikirim kaya cute

      opo Njaluk gas saka sapa? Inggih, yen mung kita nyolong tank, lan kita menehi wong gas, kang, ing asas, wis kedados, padha wis mimpin kanggo Tambah ing volume liwat pipe isih liwat Ukraina kanggo wektu.
      1. Fedor Sokolov
        Fedor Sokolov 29 September 2022 06:58
        +2
        Saka "sekutu" saka Yankees! Kanthi kanca kaya Inggris lan AS, Jerman ora butuh mungsuh.
        1. pinter bokong
          pinter bokong 29 September 2022 08:57
          -2
          Napa Scholz ora njaluk mbalekaken rega gas saka negara?
      2. RED_ICE
        RED_ICE 29 September 2022 07:53
        -6
        Saiki gas diwenehake liwat pipa gas Polandia saka Norwegia
        1. SKVichyakow
          SKVichyakow 29 September 2022 07:59
          0
          Kutipan saka RED_ICE
          Saiki gas diwenehake liwat pipa gas Polandia saka Norwegia

          Kepiye kedadeyan iki? Lan kanggo sapa dheweke mesthine tumindak?
          1. RED_ICE
            RED_ICE 29 September 2022 10:41
            -2
            Pipa Baltik dibukak antarane Norwegia lan Polandia
            https://vz.ru/news/2022/9/27/1179617.html
            1. SKVichyakow
              SKVichyakow 29 September 2022 10:46
              +1
              Kutipan saka RED_ICE
              Pipa Baltik dibukak antarane Norwegia lan Polandia
              https://vz.ru/news/2022/9/27/1179617.html

              Carane sampeyan ngrungokake. Iki dibukak murni simbolis, amarga padha ngandika sing construction durung rampung. Dheweke nyatakake iki ing tanggal sing penting kanggo dheweke, ngrusak pipa gas kita.
      3. Alexander Rasmukhambetov
        Alexander Rasmukhambetov 29 September 2022 08:17
        -2
        Kaya biasane, bakal kaya ngono, aku ora bakal kaget, ana sing gelut lan ana sing ngitung rampasan.
      4. ankir13
        ankir13 30 September 2022 16:45
        0
        Liwat Ukraina, gas saka Rusia menyang Jerman, LNG saka Yamal, operator gas sing disewa Amerika uga bakal menyang Jerman, tank Jerman menyang Bandera, kanthi biaya gas, lemak kanggo Amerika, lan menyang Turki saka aliran kidul. , perang Rusia, siklus gas ing alam.
    2. tihonmarine
      tihonmarine 29 September 2022 07:43
      +1
      Kutipan: tlauicol
      Saiki, kanggo kesempatan kanggo njaluk gas, lan tank bakal dikirim kaya cute

      Jerman wis swindlers squeezed ing vise Amérika, ora ana gas saka Rusia, kabeh gumantung ing LNG US. Amerika Serikat entuk dhewe saka Jerman.
      1. SKVichyakow
        SKVichyakow 29 September 2022 08:01
        0
        Kutipan saka tihonmarine
        USA entuk dalan saka Jerman

        Dadi Burbock lan Scholz ketoke uga entuk apa sing dikarepake, utawa ora?
      2. tlahuicol
        tlahuicol 29 September 2022 08:11
        0
        Kutipan saka tihonmarine
        Kutipan: tlauicol
        Saiki, kanggo kesempatan kanggo njaluk gas, lan tank bakal dikirim kaya cute

        Jerman wis swindlers squeezed ing vise Amérika, ora ana gas saka Rusia, kabeh gumantung ing LNG US. Amerika Serikat entuk dhewe saka Jerman.

        Mengkono iku bab. Kita ora bakal takon babagan tank
  2. dmi.pris
    dmi.pris 29 September 2022 06:28
    +4
    Gusti, wanita korup luwih jujur ​​tinimbang nemchura ing Berlin iki
    1. Sovetskiy
      Sovetskiy 29 September 2022 07:09
      +1
      Gusti, wanita korup luwih jujur ​​tinimbang nemchura ing Berlin iki

      Banjur sapa sing ngedol "nemchura ing Berlin" iki menyang Kulon, ngrusak Pakta Warsawa?
      "Uyah" saka tanah Rusia? ngguyu
      Ana paribasan Rusia: "Nalika teka, bakal nanggapi"
      1. dmi.pris
        dmi.pris 29 September 2022 07:16
        +3
        Iblis ing neraka ngowahi "uyah" iki ing wajan ... Sampeyan bener - sampeyan ora mung ngiyanati negara kita, nanging uga sekutu ing departemen polisi ...
        1. lwxx
          lwxx 29 September 2022 07:34
          0
          Kutipan saka: dmi.pris
          nanging uga sekutu ing ATS ...
          Ayo jujur, sekutu isih padha. Sandera, ya kaya ngono sekutu ... Yen mung GDR, wong jujur. padha.
      2. tihonmarine
        tihonmarine 29 September 2022 07:44
        +1
        Kutipan saka Sovetsky
        "Uyah" saka tanah Rusia?

        Yudas Golovlev lan Palsu Dmitry.
    2. Paul Siebert
      Paul Siebert 29 September 2022 07:14
      +1
      Kutipan saka: dmi.pris
      Gusti, wanita korup luwih jujur ​​tinimbang nemchura ing Berlin iki

      Nanging saiki Scholz duwe turbin sing bisa dilayani.
      Lan masalah moral karo karya Nord Stream ilang ... nglirik
      1. Pete Mitchell
        Pete Mitchell 29 September 2022 07:31
        +4
        Quote: Paul Siebert
        masalah moral karo karya Nord Stream ilang ... nglirik
        ... ing wektu sing padha, "jaran Jerman" sing nyeret kreta Uni Eropa dhewe uga bakal ilang.
        1. gangsal
          gangsal 29 September 2022 08:00
          +1
          Carane inopportunely pamanasan iklim wiwit. Muga-muga Comrade Moroz bakal ngresiki otak sawetara warga ing Eropa. Lan subsidi kanggo anggota individu Uni Eropa uga kudu nyusut saka frost, yen ora seneng banget yen "Aliran" njeblug, Jerman mung kudu gelo
          1. NG inform
            NG inform 30 September 2022 01:01
            +1
            Lan release metana bodho. Muga-muga ora lara -30 ing Jerman ing mangsa iki.
  3. Vladimir Vladimirovich Vorontsov
    Vladimir Vladimirovich Vorontsov 29 September 2022 06:31
    +1
    "Intelijen Jerman ngirim data menyang panguwasa Ukraina kanthi wektu tundha sawetara dina," -

    ***
    - Estonia umume ing sasi ...
    ***
    1. Nexcom
      Nexcom 29 September 2022 06:47
      0
      Ora rem, mung ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
    2. tihonmarine
      tihonmarine 29 September 2022 07:48
      0
      Kutipan: Vladimir Vladimirovich Vorontsov
      - Estonia umume ing sasi ...

      Sampeyan nyinggung boss, kita tansah mlayu, ahead saka jaran lan kabeh Eropah.
  4. rotmistr60
    rotmistr60 29 September 2022 06:34
    0
    Intelijen Jerman melu transfer data pasukan Rusia menyang tentara Ukraina.
    Mesthi, iki ora rahasia kanggo dangu, amarga. kabeh negara NATO nuduhake informasi sing paling apik saka kemampuane. Lan kaya leladen sing Jerman ngirim informasi "kanthi wektu tundha sawetara dina", siji bisa ngomong, ora luwih saka nyoba kanggo nggawe pasuryan Jerman apik karo game ala. Kabeh wis suwe diikat dening getih prajurit Rusia lan populasi sipil Donbass.
  5. Yaro Polk
    Yaro Polk 29 September 2022 06:48
    0
    Nazi males Reichstag lan Stalingrad.
  6. Ivan2022
    Ivan2022 29 September 2022 06:48
    -1
    Kaya ing lelucon lawas: "yen sampeyan butuh warga CIA, banjur munggah." Kepinteran kaya omah ....

    Iku bakal menarik kanggo ngerti carane intelijen domestik wis dilakoni lan apa padha ora nulis apa-apa, apa ngirim paling soko kanggo Moscow?

    Banjur, miturut obahe "irama" saka pasukan maju utawa mundur, kabeh babagan mungsuh ditemokake kanthi empiris.
    : yen padha njupuk, sampeyan ora bisa pindhah menyang kono.
  7. Boris Sergeev
    Boris Sergeev 29 September 2022 06:59
    -1
    Lan sawise iku, Jerman ora dadi partai konflik? Mungkin dheweke uga bakal nglumpukake "grup Norman" saiki?
  8. Ivan2022
    Ivan2022 29 September 2022 07:15
    0
    Kutipan: Yaro Polk
    Nazi males Reichstag lan Stalingrad.

    Kita duwe akeh "kaping pisanan saka rong masalah Rusia" sing mbales dendam Nazi minangka prank bocah.

    Wong mabuk edan ing taun 1991 mbagi negara dadi 15 bagean lan ing wektu sing padha nggawe Ukraina "merdika" supaya "ora menehi panganan lan nglengkapi Rusia", mula dheweke kapilih dadi Presiden Federasi Rusia kaping pindho! Malah ora ana protes massal.
    1. Sagetaus
      Sagetaus 29 September 2022 07:41
      -1
      Kutipan: ivan2022
      Kutipan: Yaro Polk
      Nazi males Reichstag lan Stalingrad.

      Kita duwe akeh "kaping pisanan saka rong masalah Rusia" sing mbales dendam Nazi minangka prank bocah.

      Wong mabuk edan ing taun 1991 mbagi negara dadi 15 bagean lan ing wektu sing padha nggawe Ukraina "merdika" supaya "ora menehi panganan lan nglengkapi Rusia", mula dheweke kapilih dadi Presiden Federasi Rusia kaping pindho! Malah ora ana protes massal.

      Nanging, sanajan saiki, kanthi pangerten umum yen rezim, kaya gurita, kenceng ing kabeh tingkat lan nyedhot negara nganti kahanan mayit, "bungah" kasebut bisa ngenalake narasi sing dianggep minangka kudeta lan total purges ora pilihan, "padha njupuk Panggonan ing 17" etc. Sing menarik.
  9. Dikson
    Dikson 29 September 2022 07:28
    +2
    Aku kepengin weruh yen paling ora ana negara liya sing ora ngirim informasi babagan pasukan Rusia menyang Ukraina? Saka sing Roskosmos kita ngluncurake satelit, umpamane? Utawa negara liya? Mozambik? Tanjung Verde? Kabeh Eropah perang karo kita. Kabeh. opo wae. copot kaca tingal werna mawar.
    1. yuriy55
      yuriy55 29 September 2022 08:37
      0
      Kutipan saka Dixon
      Kabeh Eropah perang karo kita. Kabeh. opo wae. copot kaca tingal werna mawar.

      Kaputusan lan tumindak administrasi pro-Amerika ing negara-negara Eropa bisa uga ora cocog karo pendapat populasi negara kasebut.
      Yen kabeh EROPAH SING MEWANG KARO RUSIA, banjur saka 700 yuta warga nentang kita, PASTI bakal ana klompok siji setengah kanggo rong yuta.
      Pancen nyuwek anus ora ana ing Inggris EU (kanggo mesthekake panggonane minangka pimpinan ing ekonomi Eropa) lan Polandia demoniac, ngimpi kanggo mbales dendam ing Jerman kanggo 1939.
      Kandha yen ora bener, iku goroh. Menehi tokoh, jumlah gaman sing ditransfer lan prajurit tentara asing sing berjuang kanggo Zelensky ... Apa ana sing kaya ngono? Dadi iki chatting.
      Jam kasebut ora adoh nalika populasi Eropa bakal ngerti kenapa kerah Ukrainia dileksanakake, sapa sing nindakake lan tujuan apa sing ditindakake.
      1. Dikson
        Dikson 29 September 2022 08:50
        0
        Nuwun sewu, apa sing kurang? Ora ana transfer senjata menyang Ukraina dening negara-negara Eropa? Ora ana legiun manca lan PMC sing gelut ing sisih Ukraina? Iki chatting, ora mikir? "Jam bakal teka" .. mesthi bakal teka .. Padha uga makarya kanggo Hitler lan perang ing sisih, lan sethitik mengko padha mbuwang kembang ing waja kita telung puluh papat .. Iku kabeh pendapat warga saka negara eropa..
        1. yuriy55
          yuriy55 29 September 2022 08:54
          0
          Kutipan saka Dixon
          Nuwun sewu, apa sing kurang?

          Aku nganggep sampeyan fasih nganggo basa Rusia ...
          Kutipan saka Dixon
          Kabeh Eropah perang karo kita.

          Kutipan saka: yuriy55
          Yen kabeh EROPAH SING MEWANG KARO RUSIA, banjur saka 700 yuta warga nentang kita, PASTI bakal ana klompok siji setengah kanggo rong yuta.

          PMC dudu negara, lan tentara bayaran dudu pasukan biasa ... Jaga nomer kasebut, buktikake nganggo kalkulator ing tangan sampeyan kanthi mbandhingake ...
      2. Sagetaus
        Sagetaus 29 September 2022 08:56
        +1
        Kutipan saka: yuriy55

        Jam kasebut ora adoh nalika populasi Eropa bakal ngerti kenapa kerah Ukrainia dileksanakake, sapa sing nindakake lan tujuan apa sing ditindakake.

        Mung ora ing jaman post-truth. IMHO opo
  10. Ratmir_Ryazan
    Ratmir_Ryazan 29 September 2022 07:31
    +3
    Masalahe dudu intelijen Jerman utawa NATO lan bantuan militer, masalahe awake dhewe wis suwe banget.

    Jerman narik kanthi bantuan Kyiv sing paling apik, iki jelas.

    Masalahe ana ing strategi kita ing perang iki.

    Lelungan sing ora bisa dingerteni menyang Kyiv, sawetara rembugan sing ora ana gunane. Apa sing arep digayuh? Cetha sawise persetujuan Minsk yen Kyiv ora nepaki perjanjian apa wae.

    Arep gelut - ayo gelut. Kampanye iki ora dibutuhake kanggo Kyiv, nanging kanggo ngubengi klompok Donbass bebarengan karo Kharkov. Sampeyan kudu ngliwati Sumy lan Poltava menyang Dnieper lan ngilangi sebagian besar pasukan saka pasokan, mula ora ana artileri NATO utawa Hymers, nanging tanpa amunisi kita bisa ngalahake klompok iki lan ditawan.

    Kita ora perlu kanggo matesi dhéwé ing nggunakake pasukan, yen perlu, banjur narik kawigaten conscripts nang endi wae kanggo baris katelu saka nimbali, mobilize nalika perlu, lan ora nalika padha peck ing sak panggonan.

    Lan kabeh alesan sing padha ngomong West mbantu iku pangenalan mediocrity dhewe lan short-sightedness, amarga pembangunan kuwi wis ketok.

    Luwih akeh kita nyeret konflik lan luwih kerep kita ngomong babagan negosiasi, mungsuh luwih yakin lan wani.

    Sampeyan perlu kanggo perang kanthi cara sing mungsuh dhewe njaluk rembugan, lan ora kita kurban kanggo wong.
    1. Dikson
      Dikson 29 September 2022 08:04
      -2
      Ora bakal ana "lelungan ing Kyiv" maneh.. Apa sampeyan durung ngerti? Kepemimpinan kita ora malah hinting, nanging stupidly titik-blank ngemis Ukraina kanggo sawetara jenis rembugan, nggawe "sikep muhibah" sing nimbulaké apa-apa nanging misunderstanding lan penolakan, Kabeh iki "pengawetan ekonomi lan infrastruktur transportasi", lan wiping bisu saka ngidoni Kulon ana ing semangat sing padha: "dheweke klelep" .. Ana sing ngomong babagan ora bisa dipercaya, wong - babagan "rencana licik" .. Nanging ing wektu sing padha saben wong ngerti yen kelanjutan saka prilaku kaya ngono. ing kahanan iki ambruk Rusia . Ing kabeh pangertèn.
      1. yuriy55
        yuriy55 29 September 2022 08:21
        0
        Kutipan saka Dixon
        Nanging ing wektu sing padha, kabeh wong ngerti yen terus-terusan saka prilaku kaya ing kahanan iki yaiku ambruk Rusia. Ing kabeh pangertèn.

        Mbuwang panik. Iki bisa dadi kejatuhan kekuwatan ing Kremlin, nanging ora kanggo Rusia. Kahanan kasebut mbutuhake keputusan sing luar biasa, nanging penting. Mooing lan puffing metu saka pipi marang latar mburi mobilisasi parsial bisa katon kaya antics lan mimicry. Ewonan wong sing tilar donya sajrone NWO minangka rega gedhe kanggo indecision lan kekarepan sing ringkih ... Duma Negara wis nuntut supaya moratorium paukuman mati dicabut. Nalika isih ing wangun proposal ...
        1. Dikson
          Dikson 29 September 2022 08:54
          +1
          Nanging babagan paukuman pati - aku mikir mayoritas pedunung negara kita karo sampeyan bakal ndhukung kaputusan kuwi meh unanimously. Amarga nalika warga normal sijine urip ing peluru lan mati saka torture ing panangkaran, saben jinis kamardikan. ing negara bisa rudo pekso, matèni lan nyolong ing skala industri karo sakbenere impunity .. Iki mesthi ora adil. Nalika aku nulis "ambruk kanggo Rusia", aku temenan kanggo bagean paling komponen ekonomi .. amarga "Ewu wong sing tilar donya sak NWO rega ageng" lan kanggo Enterprises, iki tangan apa, specialists sing perlu wektu lan dhuwit. kanggo latihan .. Aku isih kita bakal weruh akeh wanita ing proyek sing biasane wong lanang.
          1. yuriy55
            yuriy55 29 September 2022 09:12
            0
            Kutipan saka Dixon
            Nanging babagan paukuman pati - aku mikir mayoritas pedunung negara kita karo sampeyan bakal ndhukung kaputusan kuwi meh unanimously. Amarga nalika warga normal sijine urip ing peluru lan mati saka torture ing panangkaran, saben jinis kamardikan. ing negara bisa rudo pekso, matèni lan nyolong ing skala industri karo sakbenere impunity .. Iki mesthi ora adil. Nalika aku nulis "ambruk kanggo Rusia", aku temenan kanggo bagean paling komponen ekonomi .. amarga "Ewu wong sing tilar donya sak NWO rega ageng" lan kanggo Enterprises, iki tangan apa, specialists sing perlu wektu lan dhuwit. kanggo latihan .. Aku isih kita bakal weruh akeh wanita ing proyek sing biasane wong lanang.

            aku setuju... ya
        2. Sagetaus
          Sagetaus 29 September 2022 09:03
          0
          Kutipan saka: yuriy55
          Duma Negara wis nuntut kanggo ngangkat moratorium paukuman pati. Nalika isih ing wangun proposal ...

          Iku mung menarik sapa sing bakal dieksekusi, yen ora dikunjara, lan malah ora dibusak saka kiriman.
  11. Uprun
    Uprun 29 September 2022 07:53
    0
    Aku ngenteni pabrik Gelding lan Opel wiwit ngetutake Foltz, banjur Nemchura bakal mbebasake kapasitas energi kanggo produksi tank ... Kampanye, kanggo Foltz lokal bakal dadi mobil manca ... ... lan paling apik wishes ...
  12. yuriy55
    yuriy55 29 September 2022 08:14
    0
    Sadurungé, Kanselir Jerman Olaf Scholz ujar manawa Berlin ora bakal nyedhiyakake tank menyang Kyiv yen mitra ora nindakake iki.

    Scholz, kanggo nylametake panggonan Kanselir Jerman lan uripe dhewe (sanajan apa wae bisa kedadeyan) kudu ngurus masalah liyane:
    1. Apa Jerman mbutuhake EU lan NATO dhewe, yen Anglo-Saxon prihatin banget babagan pati ekonomi (tanpa intervensi militer)?
    2. Apa peran sing ditindakake Polandia ing kabeh acara anyar sing dheweke wani ngunggahake swara lan ngangkat buntute?
    3. Kanthi sapa ing persatuan nyata Jerman bisa entuk kamardikan nyata, kepiye dheweke entuk manunggal?
  13. Jovanni
    Jovanni 29 September 2022 08:59
    -1
    Intelijen Jerman ngirim data babagan pasukan Rusia menyang Kiev

    Sayange yen intelijen Rusia, ketoke, ora ngirim data menyang Moskow babagan kahanan sing bener ing Ukraina sadurunge wiwitan NWO. Lan liyane babagan Raisins, Balakleya ... Aku kepengin weruh yen Moscow ngerti babagan Krasny Liman? ...
    1. Sagetaus
      Sagetaus 29 September 2022 09:12
      0
      Kutipan saka Jovanni
      Lan liyane babagan Raisins, Balakleya ... Aku kepengin weruh yen Moscow ngerti babagan Krasny Liman? ...

      Ayo ndeleng apa sing kedadeyan dhisik, banjur mutusake kepiye reaksine. ngguyu
  14. yowis
    yowis 29 September 2022 11:23
    0
    Jendral Bundeswehr lagi latihan (ing kucing).
  15. Petr_Koldunov
    Petr_Koldunov 29 September 2022 14:43
    0
    Intelijen Jerman rampung: sipil - ing wektu likuidasi Stasi, lan tentara - umume, ing wektu likuidasi Abwehr.
    Kabeh kemampuan sing saiki duwe Jerman, kalebu intelijen, yaiku kemampuan Amerika lan NATO. Lan Bundeswehr dhewe, dijupuk kanthi kapisah, minangka struktur sing kurang fungsional sing ora ana ancaman. Mulane, kita kudu ngomong kaya mangkene: NATO nransfer intelijen menyang Ukraina.
  16. ngelawan28
    ngelawan28 29 September 2022 23:55
    -1
    Burgers diet gas bakal entuk manfaat. Dheweke bakal matur nuwun marang intelijen Jerman. Inggih rampung. Ana rong sasi sadurunge mangsa.apik ombenan
  17. Radikal
    Radikal 30 September 2022 00:13
    0
    Pers Jerman: Intelijen Jerman ngirim data babagan pasukan Rusia menyang Kyiv

    nggih. Iku kabeh biasa. BND - dheweke iku Bundes NaChrist Dinst. Penyelenggara - Kolonel Gelen. Apa ana sing minat? Wiki kanggo mbantu. keprungu