Review militèr

James Paris Lee - wong ahead saka wektu

37
James Paris Lee - wong ahead saka wektu
Punika - penemuan paling penting ing lapangan gaman - Toko Paris Lee. Kita ora ngerti jeneng penemu laras bedhil, pemicu lan palu, nanging kita ngerti yen tanpa majalah kasebut, ora bakal ana akeh bedhil cepet, utawa pistol otomatis, utawa senapan serbu Kalashnikov sing misuwur. Ing kabeh iki lan akeh conto senjata nyimpen saiki, toko iki ana. Foto kasebut nuduhake majalah kanggo senapan Remington-Lee, model 1885. Foto forgottenweapons.com



"Nanging akeh sing pisanan bakal dadi pungkasan, lan sing pungkasan bakal dadi sing luwih dhisik."
Injil Matius 19:30

crita senjata. Iku wis mesthi lan bakal tansah sing saka wiji cilik wit gedhe mundak akeh. Dadi ing urip wong: saka liyane, ing kawitan marketing, panemuan cukup sepele, akeh liyane tuwuh liwat wektu, lan iku dhewe dadi basis saka kabeh industri. AT crita Ana uga conto nggawe senjata, lan sing paling penting yaiku conto wong sing jenenge James Paris Lee, sing ing siji wektu teka kanthi prasaja, nanging pancen apik banget!


Iki kaya James Paris Lee ing taun 1889

Dheweke lair ing Skotlandia, lan ing taun 1836 dheweke teka ing Kanada karo kulawargane nalika umur 5 taun. Ketoke, dheweke ditakdirake dadi desainer senjata, amarga dheweke nggawe bedhil pertama nalika umur 12 taun. Dilatih minangka tukang jam, dheweke nikah ing taun 1858 lan pindhah menyang Amerika Serikat. Sanalika Perang Sipil wiwit, dheweke nawakake tentara lor senapan kartrid kamar kanggo desain dhewe. Kanggo sawetara alasan, produksi ora bisa metu, lan Lee tindak bisa ing perusahaan Remington, kono terus kanggo invent.


Toko kothak Lee. Skema saka 1879 Paten AS

Ing taun 1875, dheweke paten penemuan utama uripe - majalah kothak sing bisa dicopot kanggo bedhil. Lan ing taun 1878 dheweke ngembangake senapan revolusioner kanthi majalah iki lan nampa paten kasebut.

Lee nawakake bedhil iki kanggo kartrid bubuk ireng (lan liya-liyane durung ana!) menyang tentara lan armada kanggo testing. Tentara nolak, nanging Dewan Angkatan Laut, sing nguji bedhil kasebut, nggawe kesimpulan ing ngisor iki:

"Mekanisme sing relatif gampang lan gampang digunakake majalah kasebut dadi senjata sing migunani lan ngrusak. Tes sing ditindakake kanthi bedhil ing ngarsane Dewan kasebut paling marem."


Carabiner D. W. Keane "Remington Keane" karo majalah tubular sangang dijupuk. Produksi winates kanggo Angkatan Laut AS lan persenjataan polisi India ing sawetara leladen ing Amerika Serikat kulon. Foto littlegun.be


Native American brule "Crow Dog" karo carbine "Remington Keane" model "frontier" 1880 Nebraska, ca. 1898 Benteng Niobrera

Senadyan hubungane dawa karo Remington, Lee jelas kepengin duwe bisnis senjata dhewe. Dadi dheweke ngedegake Perusahaan Lee Arms ing Bridgeport, Connecticut, ing taun 1879. Wis disaranake yen budhal Lee saka Remington amarga, paling ora sebagean, keputusan perusahaan kanggo miwiti produksi senapan Keane bolt-action kanthi majalah underbarrel.


Bolt longitudinal sliding saka bedhil Keane mbutuhake cocking manual. Foto littlegun.be


Lokasi jendhela loading uga ora trep. Dumunung ing ngisor panrima. Kanggo senjata mburu, pengaturan iki bisa ditampa, nanging kanggo senjata militer ora cocok. Foto littlegun.be

Lee mbokmenawa felt sing Remington ora bakal bisa kanggo nyedhiakke sumber daya sing perlu kanggo Pabrik lan ngedol rong macem-macem jinis bedhil bolt-action, lan banjur nggawe bisnis dhewe. Lee narik investor menyang perusahaan anyar, kalebu pencipta pistol Luger Jerman sing legendaris, nanging amarga perusahaan kasebut ora duwe basis material, senapan Lee kudu diprodhuksi lan didol dening Sharps, nanging kanthi jeneng Lee Arms Company. Amunisi kanggo wong-wong mau yaiku kartrid .45-70 Pemerintah ("Pemerintah").


kartrid TTX .45-70 Pemerintah ("Pemerintah") .45 - diameteripun peluru nominal 0,458 inci (11,63 mm); 70 - bobot muatan bubuk ireng ing biji (4,54 gram); 405 minangka bobot peluru timbal ing biji (26,2 gram). Kacepetan wiwitan 487 m/s. Radius dispersi sing diidini yaiku 101,6 mm (4 in) ing 91,44 meter (100 yd). Ing jarak 457 m, peluru tanpa jaket sing diluncurake saka bedhil Springfield nembus blok kayu pinus putih kanthi kandel 173 mm.

Prototipe kerja pisanan saka senapan Lee bolt-action anyar diprodhuksi dening Sharps ing Oktober 1879 lan diwenehake menyang Dewan Ordnance Angkatan Laut AS kanggo dites, sing bakal ditindakake tanggal 17 April 1880.


Senapan majalah limang tembak "Remington-Lee" М1879. Foto forgottenweapons.com

Sepisan maneh, senapan Lee kesengsem banget para pelaut, mula kontrak ditandatangani kanggo nggawe 300 bedhil bolt-action ing kaliber .45-70 kanthi pangarep-arep nampa pesenan tambahan ing mangsa ngarep. Rega asli kanggo siji bedhil kanggo Angkatan Laut AS yaiku $16,25. Dheweke jenenge "Model Senapan Angkatan Laut Lee 1879". Senapan kasebut bobote kira-kira 3,2 kg lan dawane udakara 120 cm kanthi dawa laras 73,6 cm, dipasang ing stok kanthi rong cincin.


Magazine kanggo senapan Remington-Lee M1879. Pay manungsa waé menyang jaws cendhak banget kanggo nyekel cartridge lan pasang ing sisih kiwa ing piring kanggo nyekel cartridges ing majalah. Ing wayahe masang toko, pinggiran poros dipencet tombol protruding, dipindhah mudhun lan kanthi mangkono nyimpen mbukak. Photo Amoskeag Auction Company

Kanthi piranti kasebut, senapan kasebut katon luwih mirip conto bedhil sing mesthine katon kira-kira sepuluh taun sabanjure. Dadi, dheweke duwe bolt Rotary karo loro lugs, siji kang ana ing dasar nangani bolt, lan liyane ing sisih ngelawan, dikunci ing recess ing panrima. Ing sisih kiwa rana, bolongan dibor kanthi ati-ati supaya gas bisa lolos. Senapan kasebut ora duwe sekring, nanging drummer bisa dipasang ing setengah jago, banjur dadi sekring. Penerima sing diprodhuksi dening senapan Sharps ditandhani: THE LEE ARMS CO. BRIDGEPORT. CONN./USA/.


Batang toko bedhil Remington-Lee M1879. Ing sisih kiwa, katon alur ing ngisor lis ing toko kasebut. Foto forgottenweapons.com

Sisih paling revolusioner saka bedhil iki lan ing wektu sing padha sing paling gampang yaiku majalah tengah sing bentuke kothak. Iku kothak warata karo spring rwaning, piring feeder cartridge, lan loro rahang mlengkung sing nyekeli cartridges ing majalah. Ing wektu sing padha, toko bisa dicopot. Yaiku, penembake bisa duwe sawetara majalah sing wis dimuat lan ngganti kanthi cepet yen perlu.


Plate kanggo njupuk nembak siji karo majalah dibusak. Foto forgottenweapons.com

Bener, ana siji "nanging", sing nyebabake sawetara komplikasi desain. Kanggo sawetara alasan, Lee nggawe jaws kanggo nyekel cartridges ing majalah cendhak banget, supaya padha bener ora nyekel cartridges ing! Mulane, ing sisih kiwa toko dipasang piring retractable spring-dimuat, kang nyegah saka Mudhun metu saka toko kanthi dilengkapi.

Pinggir poros majalah nggeser piring nalika majalah kasebut gabung karo senapan, lan saiki ora ana sing ngganggu pasokan kartrid menyang kamar. Penghargaan liyane kanggo wektu kasebut yaiku piring liyane, sing nduwe posisi horisontal ing panrima nalika majalah kasebut dicopot. Iki ditindakake supaya penembake bisa murub saka bedhil iki tanpa nempelake majalah kasebut, yaiku, saka "siji biaya", saéngga nyimpen kartrid! Mulane, toko sing dilebokake ing tambang kasebut nyingkirake.


Diagram skematis senapan Remington-Lee M1885.

Sauntara kuwi, perusahaan Remington kalah banget karo bedhil Keane. Iku perlu kanggo nindakake soko urgently, lan untunge kanggo dheweke, perusahaan Sharps bangkrut lan ora bisa nepaki pesenan Lee. Lan ing pungkasan, Remington kudu ngetrapake pesenan Angkatan Laut iki, amarga sampeyan ngerti, manuk ing tangan luwih apik tinimbang crane ing langit. Dadi, amarga interweaving luwih saka sabab lan akibat, muncul Remington-Lee senapan mbaleni, kang dadi senapan paling modern ing donya nganti tekane saka kartrid 8-mm karo wêdakakêna smokeless lan bedhil Lebel M1886. kang, malih, majalah tubular kuna isih digunakake.

Senapan Remington Model 1879 wis digunakake winates ing Angkatan Laut AS, nalika Model 1882 diuji dening Angkatan Darat AS lan diprodhuksi ing jumlah sing winates. Ing pungkasan, ing taun 1892, sakperangan alesan, tentara nilar ing sih saka bedhil Krag-Jorgensen.


Rifle "Remington-Lee" M1879 Navy (US Navy). Photo Rock Island Lelang

Kira-kira 1881 senapan Model 1884 Lee diprodhuksi dening Remington & Son antara taun 7500 lan 1879. Ing taun 1884, China tuku 13 bedhil Remington Lee ing .000 Spanyol (43×11,15mm R). Saka jumlah kasebut, 58 M4000 diowahi dadi .1882, mula Lee duwe alesan kanggo ngomong kanthi guyon manawa dheweke nganggep dheweke wong Tionghoa, mula dheweke tuku akeh. Sajrone Perang Sino-Prancis, padha mbuktekaken banget efektif nglawan tentara Prancis, sing nggunakake bedhil Gras siji-shot.


Senapan 1885 nduweni majalah sing luwih apik kanthi rahang sing luwih dawa lan nggeser gagang bolt menyang mburi. Foto forgottenweapons.com

Selandia Anyar tuku 500 bedhil Remington-Lee kanggo milisi ing 1887, uga kamar ing .43 Spanyol. Dheweke cepet diganti sawise keluhan babagan kualitas amunisi.


Rifle "Remington-Lee" M1885 karo bayonet. Photo Rock Island Lelang

Nanging panemuan Lee paling dihargai ing Inggris, ing ngendi jenenge kalebu minangka basis (bolt lan majalah) saka desain bedhil kayata "Lee-Metford" lan "Lee-Enfield". Kanggo ngringkes, kita bisa ngomong sing James P. Lee ana desainer sarwa lan ing saindhenging kariré tetep ing ngarep pembangunan senjata abad ka-250, lan malah ahead saka wektu ing akeh cara. Dheweke nampa pangenalan sethithik sajrone umure, nanging nampa $ 000 saka Inggris kanggo hak paten lan pensiun minangka wong sugih lan sukses. Ya, bedhil Lee-Metford lan Lee-Enfield wiwit taun 1888 nganti Perang Korea ana ing tangan Tommy Inggris. Desain katelu Paris Lee pancen apik banget nalika digawe, senapan Winchester-Lee taun 1895 kanggo Angkatan Laut AS kanthi kartrid 6mm Lee. Nanging sabanjure kita bakal ngomong babagan iki ...
Pengarang:
37 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Belousov_Kuzma_Egorovich
    Belousov_Kuzma_Egorovich 3 Oktober 2022 06:05
    +7
    Ya! Penemuan revolusioner kanggo senjata cilik! Lan sadurunge panemuan toko tengah, perancang sanalika padha ora pervert, teka-teki ing ngendi kanggo nyelehake cartridges. Padha diselehake ing drum kaya revolver, lan ing majalah tubular underbarrel, lan ing bokong. Toko tengah banget prasaja, dipercaya, ora nggawe gegaman akeh abot, lan sing paling Jahwéh, iku bisa cepet dimuat karo sawetara babak bebarengan nggunakake klip karo siji gerakan jempol, sing, contone, njupuk meh wae. wektu sing padha kanggo mbukak klip kanggo 5 babak, minangka nalika loading karo siji kartrij tanpa klip.
  2. Belousov_Kuzma_Egorovich
    Belousov_Kuzma_Egorovich 3 Oktober 2022 06:23
    +9
    Oalah, aneh yen wong Prancis ing taun 1886 nganggo bedhil Lebel kanthi majalah underbarrel sing wis lawas, nalika iku wong Prancis kudu ngerti babagan bedhil Lee lan majalahe. Ketoke, bangga nasional diputer antarane Gauls, lan padha mutusaké kanggo duwe dhewe, malah luwih elek, saka sawetara manca. Contone, nalika Menteri Perang Prancis, Eugene Etienne, ditawakake, adhedhasar pengalaman Perang Anglo-Boer, kanggo ngalih, kaya Inggris, menyang seragam warna kamuflase, dheweke ujar: "Celana abang - iki iku Prancis!"
    1. hohol95
      hohol95 3 Oktober 2022 06:30
      +2
      Frasa iki dudu militèr, nanging salah sawijining politisi Prancis.
      Militer luwih milih ngalih menyang warna seragam kamuflase.
      Nanging politisi ora menehi dhuwit ...
      Aku kudu matesi dhewe kanggo nyobi kanggo nemokake werna kamuflase cocok.
      1. Belousov_Kuzma_Egorovich
        Belousov_Kuzma_Egorovich 3 Oktober 2022 06:35
        +9
        Ora, Menteri Perang Prancis, Eugene Etienne, sing ngomong iki. Sasampunipun makatên wau, têmbungipun wau dipun têgêsakên dhatêng para jendral Prancis. Nalika padha ngubungake "Wanita isih nglairake" marang Zhukov, sanajan pangeran Prancis de Conde minangka sing pisanan ngomong babagan iki ing taun 1674. Utawa carane padha seneng ngubungake bab "300% MediaWiki" kanggo Karl Marx, lan ora kanggo Thomas Dunning.
        1. pelaut senior
          pelaut senior 3 Oktober 2022 15:49
          +2
          Kutipan saka hohol95
          Frasa iki dudu militèr, nanging salah sawijining politisi Prancis.

          Kutipan: Belousov_Kuzma_Egorovich
          Ora, Menteri Perang Prancis, Eugene Etienne, sing ngomong iki.

          Eugene Etienne minangka politisi lan ora tau dadi tentara.
          Minangka kanggo posisi, FDR, contone, ing wektu sing dadi asisten Mantri Angkatan Laut, nanging iki ora ndadekake dheweke dadi pelaut.
          1. Komentar wis dibusak.
  3. hohol95
    hohol95 3 Oktober 2022 07:07
    +1
    Wong Rusia ora nyawang produk Lee ...
    1. Belousov_Kuzma_Egorovich
      Belousov_Kuzma_Egorovich 3 Oktober 2022 07:08
      +1
      Kita nyawang kanthi rapet. Senapan Mosin nduweni majalah tengah sistem Lee.
      1. Yohanes 22
        Yohanes 22 3 Oktober 2022 13:23
        +3
        Senapan kasebut, miturut omongane uwong, Mosin, duwe majalah sistem Nagant, yaiku. tetep.
      2. lele
        lele 3 Oktober 2022 13:49
        +4
        . Senapan Mosin nduweni majalah tengah sistem Lee.


        iya ta? Lan bisa dicopot? belay
        1. Konnick
          Konnick 3 Oktober 2022 14:14
          +2
          iya ta? Lan bisa dicopot?

          Ya lan 10 babak wassat
          Ora mungkin entuk tingkat geni Lee-Enfield 40 putaran saben menit saka nyamuk tanpa majalah sing bisa diganti. Tingkat geni kasebut malah kasebut ing tulisan Lenin ing Perang Dunia I. Mesthi, 40 dijupuk minangka nilai rekaman. Shooting nggunakake driji tengah.


          Kene karo klip saka posisi rawan. Toko digunakake saka dhengkul.
          1. lele
            lele 3 Oktober 2022 14:20
            +3
            Ahhh ... Iki Mosinka chambered kanggo 12,7 × 108 mm? Banjur bisa dingerteni! ngguyu
            Ora ana watesan kanggo imajinasi kreatif lan ora ana watesan. wassat
          2. hohol95
            hohol95 3 Oktober 2022 19:31
            +3
            10 babak pisanan dipecat, banjur mung 5 saka klip dimuat!
            Loading 10 babak bebarengan saka rong klip asring banget mimpin kanggo distorsi saka cartridges lan ora bisa terus diperlokaké!
            Iki ditulis ing artikel babagan "Lee-Enfield" ing warspot.ru.
  4. michael3
    michael3 3 Oktober 2022 07:10
    +5
    Lee kurban bedhil iki chambered kanggo cartridges bubuk ireng (lan ora ana liyane banjur!) Ing .45-70 kaliber kanggo tentara lan angkatan laut kanggo testing. Tentara nolak dheweke mudhun.
    Iki kedadeyan yen sampeyan ora menehi suap, nanging ngarep-arep kanggo kesempurnaan desain lan gampang digunakake) Aku wis nulis babagan iki, lan aku mbaleni - ora ana lan ora bisa dadi senjata sing apik banget ing tentara!
    Ing ngendi para perancang senjata sing apik entuk dhuwit kanggo nyogok? Padha nglampahi kabeh dhuwit stupidly ing gegaman iki banget. Bodho, bener? Kaya ing endi wae lan ing ngendi wae ing saindhenging negara, kabeh kompetisi dimenangake dening maling. Mung padha duwe massa gedhe saka free dhuwit.
    1. lele
      lele 3 Oktober 2022 13:23
      +5
      Matur nuwun kanggo enlightening kula!

      Hiram Maxim minangka maling, John Browning minangka maling, Eugene Stoner minangka maling, aku wis meneng babagan Mikhal Timofeevich lan kabeh galaksi perancang ing saindenging jagad, sing senjatane diadopsi dening macem-macem negara. ngguyu
      1. michael3
        michael3 3 Oktober 2022 15:28
        +1
        Apa sampeyan wis maca biografi wong-wong sing apik tenan iki?! Dadi sampeyan maca) Maxim, iki umume kembang urip, lan bajingan liyane, oh wong lanang apa, ora ana papan kanggo nyelehake conto ...
        1. lele
          lele 3 Oktober 2022 15:34
          +4
          Sampeyan ngerti, aku maca, iku menarik kanggo mangerteni carane bakat alam ndadekake sawijining cara. Dalan kasebut beda-beda, nanging saben wong duwe bakat, mula dieling-eling.
          1. michael3
            michael3 4 Oktober 2022 06:50
            -1
            Ya, ana bajingan bakat. Lan padha eling, ya) Klompok kejahatan sing diatur biasane tetep ana ing bayangan, nanging muspra, miturut pendapatku)
        2. hohol95
          hohol95 3 Oktober 2022 20:32
          +3
          Dheweke, ora kaya Ibu Teresa, ora nggambarake awake dhewe minangka "wong suci"!
        3. hohol95
          hohol95 3 Oktober 2022 23:18
          +2
          Baranov, Fedorov, Mosin, Tokarev, Degtyarev, Simonov, Makarov, Stechkin, Gryazev, Shipunov, Goryunov, Korovin lan perancang tukang senjata domestik liyane apa sampeyan dianggep minangka "Maling" ???
          1. michael3
            michael3 4 Oktober 2022 06:53
            -2
            Apa sampeyan kudu dianggep minangka mahasiswa? Kelas junior? Fedorov ora tau ngluncurake bedhil mesin dadi produksi massal nyata ing Tsarist Rusia. Liyane saka USSR. Apa sampeyan bisa mbayangno, ing USSR sistem kasebut beda! Ora ana apa-apa, sanalika sampeyan ngliwati primer nganti pungkasan, dheweke bakal nerangake kanthi bertahap) Utawa ora, saiki dudu sekolah nanging latihan, ora ana wektu utawa kepinginan kanggo nerangake ...
            1. lele
              lele 4 Oktober 2022 13:40
              +1
              Sugeng kanggo penghargaan sing pantes! prajurit



              ngguyu ngguyu ngguyu
  5. hohol95
    hohol95 3 Oktober 2022 07:39
    +3
    Ing Perang Dunia I, Remington ngrebut kontrak karo Rusia lan Inggris.
    Nanging kontrak karo RI ora entuk manfaat.
    1. lele
      lele 3 Oktober 2022 13:56
      +2
      Hi Aleksey! hi

      Nanging kontrak karo RI ora entuk manfaat.


      Lan apa alesane?
      1. hohol95
        hohol95 3 Oktober 2022 14:17
        +2
        Padha nindakake kanggo dangu, panrima ngeluh babagan kualitas.
        Banjur Velikaya Oktyabrskaya lan Remington dumadakan nemokake awake dhewe ing ambang bangkrut ...
  6. lele
    lele 3 Oktober 2022 14:01
    +4
    Sugeng dina kanggo kabeh wong, lan matur nuwun kanggo Vyacheslav. apik

    Ya, bedhil Lee-Metford lan Lee-Enfield wiwit taun 1888 nganti Perang Korea ana ing tangan Tommy Inggris.


    Lee Metford


    Lee Enfield
  7. Irit
    Irit 3 Oktober 2022 18:20
    +1
    Wigati hi minangka tansah, matur nuwun saka kula kanggo informasi, Aku maca sampeyan kabeh wektu (malah nalika begalan, Aku maca saka laptop digunakake)! hi
    1. kaliber
      3 Oktober 2022 18:52
      +6
      Bungah sampeyan lagi ing dalan. Aku ngandhani. Aku duwe buku anyar metu. 600 b/w ilustrasi, 448 kaca.
      Delengen, sampeyan bakal weruh ...
      1. Nefilim
        Nefilim 3 Oktober 2022 22:13
        -3
        Aku ngandhani. Aku duwe buku anyar metu. 600 b/w ilustrasi, 448 kaca.

        Rungokake apa sing daksiram ing wayah wengi ing lampu listrik sing kelip-kelip: "Aku kelingan wayahe sing apik banget, sampeyan katon ing ngarepku, kaya sesanti sing cepet, kaya jenius kaendahan murni." Tenan, oke? Bakat? Lan mung ing wayah esuke, nalika baris pungkasan rampung, aku eling yen ayat iki wis ditulis dening A. Pushkin. Tendhangan kasebut saka klasik! TAPI?

        1. kaliber
          4 Oktober 2022 07:14
          +2
          Dadi sawise kabeh, akeh sing ora ngerti basa Inggris, ora ngerti maca, lan sayang banget yen mbuwang dhuwit kanggo publikasi Inggris. Kajaba iku, aku ngerti buku sing luwih menarik ing basa Jepang ... Dadi ing kasus apa wae, nyaranake edisi Inggris kanggo para pamaca mung bodho. Nanging Rusian - kok ora? Miturut cara, iki ensiklopedia sing diterjemahake menyang Rusia. Sampeyan bisa tuku loro lan mbandhingake. Lan aku mangertos, iku enviable sing karo bakat kuwi, mung hard kanggo ndeleng buku wong liya ing 448 kaca. "Aku mesthi bakal luwih apik dhewe." Nanging... ana sing ngalangi.
          1. Nefilim
            Nefilim 4 Oktober 2022 09:04
            -1
            Lan aku ngerti yen iku meri

            Ing psikologi analitis Carl Jung ana konsep kasebut - proyeksi (projectio) - ngubungake kuwalitas, perasaan lan kepinginan saka wong liya. Iki kedadeyan kanthi ora sadar, yaiku, wong, nalika nggawe proyeksi (contone, iri, kanthi sengaja percaya yen mungsuh padha iri) pancen yakin yen wong liya pancen nduweni kuwalitas kasebut.
            1. kaliber
              4 Oktober 2022 12:10
              +1
              mlarat! Apa sampeyan uga kenal banget karo Jung? Lan isih ora ing rumah sakit jiwa?
              1. Nefilim
                Nefilim 4 Oktober 2022 13:29
                -1
                Argumentum ad hominem personam? Kita langsung mudhun menyang tingkat ngisor piramida Graham, sawise ngliwati limang sing sadurunge. Kanggo warga kutha generasi kaping papat kanthi pendhidhikan, sampeyan katon pucet.
                1. kaliber
                  4 Oktober 2022 13:57
                  +1
                  Kutipan saka Nephilim
                  piramida graham

                  Iki uga durung maca novel! Aku ngerti Cheops, nanging Graham ora. Lan ... ora peduli! Nanging, aku isih sabar ngenteni link menyang artikel lan buku sampeyan. Ngomong-ngomong, aku uga ora ngerti basa Latin, aja repot ...
                  1. Nefilim
                    Nefilim 4 Oktober 2022 13:59
                    -1
                    Aku mangsuli sampeyan babagan link ing komentar sadurunge ing thread liyane. Nuding dalan sing meh lurus.
                    1. kaliber
                      4 Oktober 2022 14:08
                      +1
                      Nyuwun pangapunten, nanging amarga bodho lan ora ngerti, aku ora ngerti sampeyan. Ora ing cabang iki, ora ing cabang iki. Iku luwih gampang kanggo nulis, minangka kanggo pikiran paling biasa-biasa wae.
  8. EULA
    EULA 8 Oktober 2022 12:54
    0
    Kutipan: Belousov_Kuzma_Egorovich
    "Celana abang - iki Prancis!".

    Aku maca nang endi wae yen gendéra putih kalebu ing peralatan pejabat Prancis.
  9. Altman
    Altman 11. november 2022 19:20
    0
    Artikel kasebut menarik lan apik, nanging dijelasake kanthi trampil, mbok menawa ora ana diskusi sing cocog ing kene, mung matur nuwun kanggo wektu kanggo maca. am