Review militèr

Ideologi iku ilegal. Apa perlu

139
Ideologi iku ilegal. Apa perlu



Sapa sing entuk manfaat?


Nalika kolektif Barat lan Amerika Serikat mligi ndhukung kudeta ing Yeltsin ing taun 1991, dheweke nggawe syarat - adopsi konstitusi kanthi model sing bakal diwenehake: karusakan ideologi lan awake dhewe. kesadaran warga Rusia, keamanan negara lan sistem pendidikan.

Lan yen ana sing ditindakake saiki ing babagan keamanan negara lan rakyat, mula pamrentah saiki nyengkuyung kursus Yeltsin ing babagan pendidikan lan ideologi nganti siji utawa liyane, yen ora rampung. Vladimir Lenin nulis ing taun 1913:

"Ana tembung Latin "cui prodest", - "sapa sing entuk manfaat?". Nalika ora langsung jelas manawa klompok politik utawa sosial, pasukan, nilai-nilai sing mbela usulan, langkah-langkah, lan liya-liyane, mesthine kudu takon: "Sapa sing entuk manfaat?"

Ayo dadi sijine pitakonan iki lan kita. Nanging pisanan, aku saranake ndeleng postulat ing ngisor iki:

1. Ngajèni Gusti Allah lan mung ngabdi marang Panjenengané.
2. Aja dadi brahala.
3. Aja nyebut asmané Pangéran Allahmu tanpa guna.
4. Elingi dina Sabat.
5. Ngajeni bapak lan ibu.
6. Aja mateni.
7. Aja laku jina.
8. Aja nyolong.
9. Aja padha seksi goroh marang pepadhamu.
10. Aja kepengin apa-apa marang pepadhamu.


1. Bekti marang komunisme, tresna marang tanah air sosialis, marang negara sosialisme.
2. Makarya kanthi tliti kanggo kepentingan masyarakat: sing ora nyambut gawe, ora mangan.
3. Keprigelan saben wong kanggo njaga lan nggedhekake domain umum.
4. Kesadaran sing dhuwur babagan tugas umum, ora toleran marang nglanggar kepentingan umum.
5. Collectivism lan coomradely gotong royong: saben kanggo kabeh, kabeh kanggo siji.
6. Hubungan manusiawi lan saling ngurmati: manungsa iku kanca, kanca lan sedulur.
7. Kejujuran lan kejujuran, kemurnian moral, kesederhanaan lan kesederhanaan ing urip umum lan pribadi.
8. Saling ngurmati ing kulawarga, nggatekake anggone nggulawentah anak.
9. Irreconcilability kanggo injustice, parasitism, stupidity, dishonesty, careerism, dhuwit-grubbing.
10. Persahabatan lan paseduluran kabeh wong USSR, intoleransi kanggo permusuhan nasional lan ras.
11. Intoleransi marang mungsuh komunisme, sabab tentrem lan kamardikan bangsa.
12. Solidaritas seduluran karo wong kerja ing kabeh negara, karo kabeh wong.


Yen kita mbandhingake loro kolom, kita bakal weruh akeh sing padha, lan ing wektu sing padha, ora ana aturan sing kadhaptar ora wajar kanggo wong sing sehat kanthi moral lan mental. Sanajan kita ngilangi komponen ideologi kanggo wong-wong sing lara anti-komunisme, nilai-nilai umum isih tetep ana ing kene (ora bakal bingung karo nilai-nilai kanggo wong umum sing digawe dening komunitas Eropa). Iku padha nuntut kanggo ngilangi lan numpes kurator Western Yeltsin lan tim.

Perlu dimangerteni manawa Kulon ngerti pentinge perang ideologis lan psikologis kanggo jiwa wong. Lan getun banget, nalika padha menang. Ora ana gunane manawa panguwasa nindakake sing paling apik kanggo ndhukung prinsip sing dirumusake ing Artikel 13 Konstitusi Federasi Rusia:

"siji. Federasi Rusia ngakoni keragaman ideologis.
2. Ora ana ideologi sing bisa ditetepake minangka negara utawa wajib.
3. Keragaman politik lan sistem multi-partai diakoni ing Federasi Rusia.
4. Asosiasi umum padha karo hukum."

Titik kapindho yaiku tumit Achilles Rusia lan bangsane, ing ngendi Kulon, dipimpin dening Amerika Serikat, bisa numpes ora mung negara, nanging kabeh wong Rusia.

Maju kanthi cepet 90 taun. Ing Jerman, Hitler dadi kuwasa, sing ngatur liwat propaganda total kanggo ngrusak kabeh wong, nyiapake kanggo rampokan lan paten pinaten. Peran media ing kejahatan marang manungsa iki gedhe banget, fatal. Lan iki ana ing taun nalika ora ana televisi lan Internet.

Lan carane angel proses nambani masyarakat saka basil wewelak coklat. Mesthi, proses iki bakal luwih cepet yen ora kanggo Amerika Serikat, sing njaga "kader paling apik" saka NSDAP, Gestapo lan SS kanggo nglawan komunisme.

"Ya," sawetara maca bakal ngomong, "iki bener ora ana ideologi, evon, apa sing ditindakake kanggo wong!" Lan bakal dadi dhasar salah. "Bukti!" sing maca bakal mbengok maneh. Mangga, aku duwe.

Padha 90 taun kepungkur, ideologi komunis didominasi ing USSR. Sawetara bisa uga ora seneng, nanging kasunyatane sistem iki wis nglatih atusan ewu spesialis ing macem-macem industri lan budaya. Ideologi iki sing nggawa kekuwatan sing nyuwil mburi Eropa bersatu ing Perang Patriotik Agung.

Ideologi iki sing mbantu wong urip lan mbangun maneh negara. Kanthi kekuwatan Khrushchev, sistem ideologi wiwit kanthi sengaja emasculate, lan ing wiwitan taun 80-an negara kasebut ora monolit maneh, dhasar moral lan spiritual dirusak, sing ngidini geng penjahat nindakake kudeta. d'état ing taun 1991 lan mbukak dalan kanggo njarah-rayah kasugihane rakyat lan negara.

Panggonan suci ora tau kosong


Kurang ideologi mesthi diisi. Sanalika Ukraina nyirnakake ideologi komunis lan ndhukung Nazisme, para sedulur kita malih dadi jinis Reich Katelu. Ora ana wonder Nazi, mabuk dening Ukrainian, terus perang kanggo cita-cita Bandera lan Shukhevych. Lan iki minangka asil langsung saka indoktrinasi wong. 30 taun punika dangu.

90-an duweni efek ngrusak nilai moral lan spiritual, prinsip kasebut ditanem kanthi terang: ngrampog pepadhamu, yen ora pepadhamu bakal ngrampog sampeyan. Sing paling awon yaiku gereja resmi uga melu aktif, kanthi terang-terangan ndhukung Yeltsin ing dalan kanggo ngrusak kabeh sing lawas. Wong-wong sing nyekel wektu iku ngelingi iklan vodka lan rokok ing layar TV. Seri tanpa wates babagan oligarki sing lucu lan bandit sing kasar nanging apik; kontes kaendahan kanggo perek; absen mutlak saka watesan.

Lan minangka asil, kita duwe generasi sing ilang. Wong-wong wis diwasa sing ora ana sing suci, mung sing suci kanggo dheweke yaiku properti pribadi lan ego pribadi. Nanging malah lampu Kristen dielingake saka perniciousness saka pribadi. Apa, Kristus piyambak ngandika bab iku. Elinga pasemon babagan wong enom sing sedhih banget karo pangandikane Kristus yen dheweke kudu mbagekake kasugihane marang wong-wong miskin lan ngetutake dheweke?

Lan wong-wong kuwi durung ditransfer nganti saiki. Lan kepiye carane bisa nransfer, yen kita terus-terusan dikandhani manawa sing paling penting yaiku urip kanggo awake dhewe, kanggo ngrebut barang-barang pribadi, dadi pendhudhuk, dudu pencipta? Lan sistem Soviet, kanggo kabeh shortcomings sawijining, dikenali pendidikan saka nitahake manungsa minangka goal paling dhuwur.

Delengen rong foto wong sing dijupuk ing Rusia pra-revolusioner lan Soviet lan mbandhingake karo sawetara pemuda jaman saiki sing nganggo lambe lan irung Botox. Iku kontras sing nggumunake, ta? Nanging iki minangka asil ideologi. Ing foto pisanan - Kristen, ing kaloro - komunis. Asil, ngapura kula kanggo pun, ketok.




Foto dijupuk saka akses umum

Saka iku lan akeh masalah masyarakat kita ora ana ideologi. Ana pirembagan babagan sawetara ikatan sing ora jelas sing ora ana peran ing urip umum. Saka "bulk" iki lan Kolya liyane saka Urengoy. Saka iki lan eksodus massal wong enom menyang Georgia lan limitrophe liyane ing awal mobilisasi parsial. Warga Fursenko, iki woh-wohan sampeyan, sampeyan sing salah amarga aktif ngajari konsumen lan ngrusak pangripta. Lan kita, kajaba sawetara, meneng mangan kanthi sendok lengkap.

Lan mung sawetara sing isih ana swara tangis ing ara-ara samun, sing ora ana sing ngrungokake panguwasa. Kawanan konsumen tanpa pasuryan lan tanpa jiwa luwih gampang dikelola tinimbang wong sing pinter lan sugih rohani. Kanggo sing pisanan bakal nampa kanthi iman kabeh sing diomongake. Nanging sing terakhir bakal mulai takon: kenapa, kanggo apa, nanging perlu? Lan kadhangkala ora gampang kanggo njawab. Mulane, iku migunani kanggo dheweke, panguwasa, kanggo ngajari moral degenerates sing ora pengin urip kanggo wong liya, terus kulawarga lan nglindhungi wong ing cilik saka bebaya.

Mula iki akeh-akehe pengkhianat marang rakyate ing tapel watese Tanah Air. Matur nuwun Gusti, ora kabeh wong tunduk marang pendekatan setan. Buktine yaiku wong-wong sing mbela jagad Rusia ing medan perang ing Donbass. Aku bangga karo wong-wong iki, amarga padha dadi sinar ing alam peteng.

Napa negara ora ngilangi prinsip pernicious ora ana ideologi wajib?

Kaya sing dakkandhakake, ora ana bathi babagan manajemen.

Kapindho, panguwasa isih ora duwe apa-apa minangka ideologi. Sawetara braces ora nempel. Penolakan lengkap ideologi komunis ora ngidini kita njupuk sing paling apik lan adaptasi karo kasunyatan modern. Gereja resmi uga pasif babagan pendhidhikan. Fokus utama patriark lan pimpinan puncak pasamuan yaiku persetujuan lengkap saka presiden lan United Russia, lamentation universal Nicholas II lan tuduhan tanpa wates saka negara Soviet kabeh dosa mortal.

Apa sing ditinggalake kanggo konsumen? Nanging ora ana apa-apa. "Sabun" tanpa wates ing layar TV, blog bodho ing Internet lan ngupayakake kasugihan. Ora ana sing ngelingi kasugihan jiwa. Thanks kanggo Maria Shukshina, sing nyoba kanggo nindakake ing paling soko.

kesimpulan


Apa kesimpulan sing bisa dijupuk saka kabeh sing kasebut ing ndhuwur? Mung siji. Negara, kaya udara, kaya roti, kaya banyu, butuh ideologi negara. Pitakonan mung apa sing kudu. Lan iki ora kudu diputusake dening presiden utawa Duma Negara, kudu diputusake dening rakyat dhewe liwat diskusi sing wiyar.

Lan nalika ideologi kasebut dilebokake ing pikirane wong, mung banjur bakal ana owah-owahan sing luwih apik. Sawise kabeh, preachers Kristen pisanan ing Rusia, Peter I, Lenin lan Stalin, ngatur kanggo njupuk milik saka jiwo saka wong Rusia, supaya apa kita dhewe nolak wani kanggo mesthekake eksistensi dhewe ing éwadéné saka bosok Kulon. , mired ing vices Sodomite? Kabeh ana ing tangan kita, kita mung pengin.

Nanging apa kita pengin - Aku takon dhewe pitakonan. Lan aku ora bisa nemokake jawaban.
Pengarang:
139 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Sasha1979
    Sasha1979 2 Oktober 2022 05:08
    +4
    "Nanging apa kita pengin - aku takon dhewe pitakonan. Lan aku ora nemokake jawaban." Apa kita pengin njamin eksistensi kita dhewe? Yen pilihan kanggo mati ora cocog karo sampeyan, mula kita pengin. Pilihan iki pancene ora ana.
    1. Aerodrome
      Aerodrome 2 Oktober 2022 05:09
      + 35
      1. "Peperangan ora dimenangake jendral, perang dimenangake dening guru sekolah ☝ ..."
      Otto von Bismarck
      2. "Yen arep ngalahake MUSUH, DIDIKENKE ANAK ☝"
      Paribasan
      1. frog
        frog 2 Oktober 2022 08:38
        + 12
        Mung Otto von sing ora ngomong. Saka tembung ing kabeh. Lan ngandika iki "Oscar Peschel. Panjenenganipun geographer lan antropolog saka Dresden, lan sethitik mengko profesor ing Universitas Leipzig."
        Iki minangka kutipan saka artikel Juli 1866 sing diterbitake ing koran Zagranitsa, sing diowahi. Iku muni sethitik beda, amarga iku ora nuduhake Franco-Prusia, nanging kanggo perang Austro-Prusia. Khusus - kanggo kamenangan ing Sadov. Perang paling gedhe ing perang Austro-Prusia dumadi ing cedhak desa Ceko iki. Lan nemtokake dalan sing luwih lanjut. Iki kutipan kasebut:

        ... Pendhidhikan umum nduweni peran penting ing perang ... nalika Prusia ngalahake Austria, iku kamenangan guru Prusia nglawan guru sekolah Austria.

        Lan adhedhasar statement iki, bakal ana sawetara masalah karo kamenangan.
        Но не стоит забывать, что кроме т.н. идеологии нужны еще некоторые вещи. Про которые печальники народные идеологияеского фронта предпочитают не говорить.
        Menara, sampeyan ngerti, menara, lan mlarat iku mlarat. Ora mungkin kanggo menehi inspirasi kanggo wong sing keluwen yen dheweke kebak suwe, psyche ora bisa tahan, lan kanggo mrentah wong edan iku kesenengan cilik, utamane yen sampeyan nganggep manawa wong edan ora nyerah karo radiasi ...
        1. IS-80_RVGK2
          IS-80_RVGK2 2 Oktober 2022 15:15
          +5
          Kutipan saka kodhok
          Nanging aja lali yen saliyane sing diarani. ideologi mbutuhake sawetara perkara liyane.

          Inggih, sampeyan pengin apa? Nalika kita duwe Dugin lan Ilyin tinimbang Marx, asile bisa ditebak.
          1. Greg Miller
            Greg Miller 2 Oktober 2022 16:39
            +7
            ya wis! Ing Rusia modern, cukup aneh, ana ideologi negara. Lan adhedhasar campuran anti-Sovietisme, monarchism, Februaryism lan White Guardism. Lan misale jek akeh wong ing Rusia ngerti ngendi ideologi iki bakal mimpin kita ...
            1. Ilya spb
              Ilya spb 2 Oktober 2022 19:04
              +4
              Iku bisa mimpin kita kanggo asor. Tsar Rusia kalah. Ilang lan Sajarah, lan Wong, lan ing perang.

              Aku wong - kanggo kawentar saka ideologi komunis. Ora ateisme. Kita butuh sintesis pochvenisme lan komunisme. Iku misale jek kula sing bisa.

              Lan kabeh Pengawal Putih iki .... nggawa kita menyang baron ireng.
              1. Dartik
                Dartik 2 Oktober 2022 20:56
                -2
                Kutipan: Ilya-spb
                Iku bisa mimpin kita kanggo asor. Tsar Rusia kalah. Ilang lan Sajarah, lan Wong, lan ing perang.

                Aku wong - kanggo kawentar saka ideologi komunis. Ora ateisme. Kita butuh sintesis pochvenisme lan komunisme. Iku misale jek kula sing bisa.

                Lan kabeh Pengawal Putih iki .... nggawa kita menyang baron ireng.

                Pancen, komunisme wis nuntun kita menyang masa depan sing luwih cerah, ing ngendi Rusia wis ilang tanah luwih akeh tinimbang ing Republik Ingushetia. Mungkin kita ora bakal milih antarane loro ala? Apa bab sing anyar? Demokrasi, bener?
                1. tunggal-n
                  tunggal-n 4 Oktober 2022 14:37
                  0
                  Ana pitakonan gedhe, lan ing wates apa Rusia bakal tetep tanpa USSR. Austria-Hongaria ambruk sanajan ora ana komunis. Ya, lan saka kekaisaran Prancis lan Inggris ana potongan-potongan sing nyenengake. Apa sampeyan mikir yen kita duwe presiden rakyat, dheweke ora bakal nyoba nyusoni kita?
                  1. Dartik
                    Dartik 4 Oktober 2022 19:59
                    0
                    Kutipan saka Single-n
                    Ana pitakonan gedhe, lan ing wates apa Rusia bakal tetep tanpa USSR. Austria-Hongaria ambruk sanajan ora ana komunis. Ya, lan saka kekaisaran Prancis lan Inggris ana potongan-potongan sing nyenengake. Apa sampeyan mikir yen kita duwe presiden rakyat, dheweke ora bakal nyoba nyusoni kita?

                    Austria-Hongaria dipérang ing antarane bangsa, yen padha nindakake iki karo Republik Ingushetia, mesthi ana luwih saka saiki. Lan ora ana alesan kanggo sanksi kanggo Federasi Rusia anyar, saéngga ora ana emas utawa watesan pembangunan. Mungkin ora ana masalah karo Jerman. Padha susu kabeh. Nanging Jepang ora ngganggu dadi negara konservatif kanthi ekonomi kuwat lan tentara sing wis nyusul (Angkatan Laut), nanging ing endi wae ing tumit, ing ngendi ana nilai-nilai dhewe, budaya dhewe. Lan ana sing ora katon sing ditindakake dening Amerika Serikat.
                    1. tunggal-n
                      tunggal-n 5 Oktober 2022 10:14
                      0
                      1. Inggih, sawise 1991 padha dipérang dadi bangsa. Lan Piye? Kamakmuran lan kabecikan? Mungkin luwih akeh wilayah? Yugoslavia dipérang dadi bangsa. Libya. Irak.
                      2. Alesan kanggo sanksi tansah perjuangan kanggo sumber daya. Lan ora peduli babagan agama, jinis pamrentah lan liya-liyane. Yen sampeyan duwe apa sing dibutuhake lan sampeyan dhewe ora menehi, banjur bakal njupuk. ing Perang Donya I, umume, telu sedulur sepupu raja perang. Inggris, Jerman lan kita. Lan ora tau mandheg dheweke kepengin gelut. Miturut cara, ideologi umum kapitalisme ora nate nylametake Denmark utawa Prancis saka pendhudhukan. Nanging Franco fasis kanthi tenang mrentah Spanyol lan para mokrat ora ndemek dheweke kanthi omong kosong. Kaya diktator Pinachet.
                      3. Jepang iku negara setengah jajahan. Dheweke diijini nggawe armada kanggo ngadhepi China. Coba wenehi pitunjuk, umpamane bali dudu Kuriles, nanging contone Korea, ayo ndeleng pirang jam mengko kabeh Jepang bakal dadi kera kuning sing kudu diobong nganggo bom nuklir.
                      1. Dartik
                        Dartik 5 Oktober 2022 16:17
                        0
                        1. Inggih, sawise 1991 padha dipérang dadi bangsa. Lan Piye? Kamakmuran lan kabecikan? Mungkin luwih akeh wilayah? Yugoslavia dipérang dadi bangsa. Libya. Irak.
                        Ya wis tambah. Taraf uripe mundhak, ora kekurangan, slamet menyang ngendi wae, bisa usaha lan liya-liyane. Lintang tilas Yugoslavia urip kanthi apik, dheweke duwe wates sing mbukak. Mung Serbia isih nendhang. Libya ora dibagi dening bangsa, kaya Irak.
                        Alesan kanggo sanksi tansah perjuangan kanggo sumber daya
                        sumber daya apa? Sawise 90 taun, kita wis nggabungake kanthi tenang menyang pasar global lan entuk keuntungan saka iki. Sanksi dileksanakake marang rezim sing ora cocog. Perang Donya I diwiwiti amarga bisnis pasar lan mikir yen bakal cepet rampung. Yen negara ngerti apa sing bakal kasil, ora bakal.
                        Miturut cara, ideologi umum kapitalisme ora nate nylametake Denmark utawa Prancis saka pendhudhukan
                        Mung utamané ing Denmark, ora ana owah-owahan ing Jerman. Amarga wong Jerman dianggep sedulur, wong Prancis rada ala, ya, nanging kabeh ora apik.
                        Nanging Franco fasis kanthi tenang mrentah Spanyol lan Mocrats ora ndemek dheweke kanthi omong kosong
                        Luwih becik sinau sejarah, nanging dheweke ora disentuh mung amarga Spanyol wis ana ing ambang perang lan dheweke lunga.
                        negara semi-dikuwasani Jepang
                        Negara endi sing ora? RF? Aku wis ing China. Kenapa Jepang kudu bali menyang Korea Selatan? Mungkasi mikir ing tata krama imperial, cara paling gampang kanggo subjugate negara - kanggo pancing munggah ing budaya lan ekonomi, kang West apa karo Federasi Rusia.
                      2. tunggal-n
                        tunggal-n 5 Oktober 2022 16:54
                        0
                        1. Tataran urip mundhak banget nganti padha mati. Kekirangan barang diganti karo kekirangan dhuwit. Rasa saka 100 jinis sosis yen sampeyan mung bisa mbayar kelas 5 saka kedele. Utawa bisa kualitas produk bisa dibandhingake? Apa persentase bakal entuk akses menyang produk alami miturut GOST USSR? Lan dudu campuran soy iki, gabungan lemak lan pewarna. Senajan aku ngakoni yen urutan tartamtu wis digawa ing sistem distribusi. Uga diijini perdagangan cilik.Iki plus.
                        2. Wong Serbia urip kanthi apik, nganti pirang-pirang wulan kepungkur ana perang ing kana, kira-kira 1 yuta wong mati ing Irak sawise penjajahan lan perang isih ana. Libya uga.
                        2 Isih kaya sing bakal kelakon. Mesthi, kabeh wong ngetung kanthi cepet kamenangan, nanging sanajan sawise Perang Dunia II, perang ora mandheg, uga divisi sumber daya. Mung anane senjata nuklir ora ngidini perang global ditindakake. Dadi wong-wong mau padha ngremuk saben barang cilik.
                        3. Nanging wong-wong Eropah iki nganggep leluhur kita minangka sapi, kaya umume ing donya. Lan sampurna milked planet. Holodomor ora mung ana ing USSR. Luwih akeh sing tiwas ing India. India wis suwe mlebu pasar. Nanging kuwi ora nylametake dheweke.
                        4 Ya. Franco lunga. nganti 1973. lan tilar donya taun 1975 ing umur 82 taun. 35 taun ing kudeta minangka asil saka kudeta militer!!! Lan kabeh pejuang nglawan kediktatoran ora peduli. Nalika dheweke ngoyak komunis, dheweke ngidinke dheweke. Yen dheweke urip 200 taun, dheweke bakal mrentah saiki.
                        5. Prinsip bisa lan miturut sampeyan. Kanggo menehi kabeh awake dhewe lan kanthi andhap asor nepaki kepinginan saka "tuan putih". Aku rada ora seneng. Nanging, terserah sampeyan. Sampeyan bisa ngedol dhewe menyang perbudakan lan pas menyang pasar. Kanggo sawetara alasan, Amerika Serikat mikir kanthi cara kekaisaran.
              2. aybolyt678
                aybolyt678 3 Oktober 2022 20:52
                +1
                Kutipan: Ilya-spb
                Aku wong - kanggo kawentar saka ideologi komunis. Ora ateisme. Kita butuh sintesis pochvenisme lan komunisme. Iku misale jek kula sing bisa.

                Cukup menehi pitunjuk babagan komunisme lan Marxisme! langsung njaluk rembugan, lan iku ora kasunyatan sing bakal tau mungkasi eseman lan sampeyan bakal ngerti ngguyu
                Nanging kanggo ngusulake pajak progresif, pajak kemewahan, kanggo ngembangake lan nguatake kapentingan umum unsur-unsur Sosialisme (obat, pendidikan, pensiun) sing durung dirusak, diarani keadilan sosial lan kabutuhan sosial - kabeh bakal luwih jelas ing kene. .
                Lan siji maneh: Tujuan saka Ideologi yaiku kanggo nyetujoni kraton karo kothak, wong sing duwe puncak ... Wong-wong, ing prinsip, kabeh wis tundhuk karo pandangan donya, nanging masalah karo puncak yaiku carane meksa wong-wong mau. nyukupi syarat ideologis?
            2. bk316
              bk316 3 Oktober 2022 12:29
              0
              Lan adhedhasar campuran anti-Sovietisme, monarkisme, Februariisme lan Pengawal Putih

              Iku dudu ideologi, nanging omong kosong. Ideologi kasebut kudu ditampa dening mayoritas rakyat. Apa monarchism nafig - iku kanggo madmen kutha. Inggih, apa fevralizm ora ana sing ngerti.
      2. tamu
        tamu 3 Oktober 2022 00:14
        +5
        Kutipan: Aerodrome
        2. "Yen arep ngalahake mungsuh, dididik anak-anake"

        Nanging ing Ukraina tenan makarya.
        1. Hitriy Zhuk
          Hitriy Zhuk 3 Oktober 2022 13:08
          0
          Ing negara kita, kabeh "dana Soros" iki ora kurang gay tinimbang ana.
          1. tamu
            tamu 3 Oktober 2022 16:13
            0
            Inggih, ing Rusia wis entuk sawetara sukses. Begjanipun, padha ora ngatur kanggo entuk sukses gedhe, yen Rusia ora ana maneh.
            1. Hitriy Zhuk
              Hitriy Zhuk 3 Oktober 2022 17:57
              -1
              Nanging kanggo rake saiki kanggo 10 taun mesthi. Yen ora luwih akeh.
              1. tamu
                tamu 3 Oktober 2022 18:09
                +1
                Ya, yen sampeyan njupuk kauntungan saka kahanan saiki kanthi bener, mula bisa ditindakake kanthi luwih cepet. Kabeh padha, wektu militèr, minangka bagéan saka wilayah anyar dikuwasani dening mungsuh.
  2. Belousov_Kuzma_Egorovich
    Belousov_Kuzma_Egorovich 2 Oktober 2022 05:10
    +6
    Negara lan ideologi wajib ing Kulon yaiku demokrasi lan hak asasi manungsa. Ing kedok tembung babagan demokrasi lan hak asasi manungsa, Kulon ngebom negara lan nggulingake pamrentahan, ngatur kudeta, ora ngakoni kekarepane rakyat (sanajan apa sing luwih demokratis tinimbang referendum?), Nindakake standar ganda nalika ora. ngenali referendum, wektu iki ndhelikake miturut omongane uwong "integritas negara ". Yen ana pamrentahan sing ora setuju karo Anglo-Saxon, langsung diumumake ora demokratis, lan wayang ditarik metu, sing diarani "presiden demokratis" kanthi analogi karo Guaido lan Tupanovskaya. Iku trep banget kanggo nggunakake ideologi negara, nalika ing Rusia ideologi langsung dilarang dening Konstitusi Federasi Rusia, kang kawicaksanan Putin banget untu, amarga ora ana kang ngerti apa gol sing kudu ditindakake, apa sing kudu dilakoni. kanggo nggayuh tujuan kasebut.
    1. Taimen
      Taimen 2 Oktober 2022 07:10
      + 35
      Carane ngunggahake pranatan pamrentahan dhewe lan ngunggahake syarat pensiun, supaya ana untu, lan carane nyentuh kabeh gerombolan mungsuh rakyat lan nindakake keadilan ing negara, mula ora duwe untu. , pikirake apa sing sampeyan tulis, mbenerake tumindak apa wae sing diadhepi Srengenge.
      1. landasan pacu-1
        landasan pacu-1 2 Oktober 2022 14:00
        +3
        Ya, dheweke dudu kanca, kabeh iki abdi dalem ... nglirik
      2. aybolyt678
        aybolyt678 3 Oktober 2022 20:55
        0
        Kutipan: Taimen
        .Lan carane ndemek kabeh geng frantic mungsuh saka wong lan nindakake kaadilan ing negara, supaya ora untu.

        Lan sapa sing kudu diandelake? kemampuan finansial saka oligarki Rusia bisa dibandhingake karo panguwasa negara sing ora cilik banget ... kalebu militer.
    2. tamu
      tamu 3 Oktober 2022 16:14
      0
      Kutipan: Belousov_Kuzma_Egorovich
      Negara lan ideologi wajib ing Kulon yaiku demokrasi lan hak asasi manungsa.

      Ora, ideologi kasebut minangka kapercayan babagan eksklusivitas lan kaunggulane tinimbang kabeh sing ora dianggep dhewe.
      1. tunggal-n
        tunggal-n 4 Oktober 2022 14:49
        0
        Aku komunikasi kanthi korespondensi karo siji warga saka benteng demokrasi. Dadi dheweke langsung ngomong. : "Wong-wong biadab" iki kok butuhe akeh-akeh? Siji-sijine sumber daya iki salah gunane" Bebane wong bule....
    3. tunggal-n
      tunggal-n 4 Oktober 2022 14:46
      +1
      Ideologi "elit" saka Federasi Rusia iku prasaja minangka 2 driji.
      1. Kene, nyolong lan remet kanggo maksimum
      2. Njupuk metu lan njupuk metu kulawarga ana. Banjur mbukak nalika kabeh wiwit ambruk.
      Mung yen Barat mutusake kanggo mangan "elit" kita kanthi bodho. Padha numpes omahé (RF) lan diobong, lan padha njupuk adoh kabeh padha njupuk metu lan ngandika sing panggonan ing ember. Ing kene lagi kesusu ora ngerti apa sing kudu ditindakake. Iku misale jek sing puffing munggah kanggo nuduhake carane nggegirisi wong, nanging piyambak nyuwil kabeh lan njarah-rayah. Lan padha nyoba kanggo whine ing pangarep-arep, lan dumadakan, paling padha bakal ngapura wong. Mulane skizofrenia politik. Salah siji padha njerit yen akeh fasis-kanibal-Satanists sing cepet-cepet nyedhaki kita, banjur nggawa dhuwit / sumber daya menyang mitra asing supaya ora ngganggu.
  3. Lech saka Android.
    Lech saka Android. 2 Oktober 2022 05:30
    + 10
    Ideologi kasebut kudu adhedhasar penciptaan lan perbaikan urip ora mung kabeh masyarakat nanging uga individu.
    Ideologi komunis ing USSR gagal amarga komunis mandheg nganggep individu minangka bagéan saka masyarakat ... lan ing nguber kesetaraan universal, persaudaraan lan rasa seneng, padha wiwit mbangun swarga kanthi kapisah kanggo sederek ... rumah sakit khusus. , kantin khusus, produk khusus, kendaraan khusus, jatah khusus ing ngendi sing dipilih minangka kanca dagang saka nomenklatur khusus CPSU ... sawetara jenis ideologi sing ngapusi.
    Aku kaget nalika, nalika nggoleki pimpinan partai komunis ing republik kidul, dheweke nemokake koin emas, dhuwit gedhe ... wiwit iku ideologi komunis saya retak ... pranyata yen pungkasan USSR dipimpin dening grabbers biasa lan maling ... carane?
    Восстановить доверие народа коммунистам будет очень тяжело.
    Saiki ideologi negara, sing bakal ditampa dening kabeh wong, kudu diresmikake ing postulat sing bisa dingerteni, spesifik lan janji.
    Ideologi abstrak ora bakal bisa digunakake ing masyarakat konsumen pragmatis kita.
    1. Smoke_in_smoke
      Smoke_in_smoke 2 Oktober 2022 06:57
      +6
      Quote: Lech saka Android.
      Ideologi komunis ing USSR gagal amarga komunis mandheg nganggep individu minangka bagéan saka masyarakat ... lan ing nguber podo universal, fraternity lan rasa seneng wiwit kanggo mbangun swarga dhewe kanggo sanak keluarga ...

      Lan samar lan ora logis.
      Ora ing "nguber", nanging ndhelikake konco.
      Tegese, sebabe yaiku muncule kasta “pendeta komunisme” lan tuwuhe kemunafikan kasta iki.
      Jujur, aku ora weruh mekanisme kanggo ngalangi proses kasebut ing mangsa ngarep.
      Lan padha dibutuhake amarga liwat kasta masyarakat, ing mratelakake panemume, wis pinasthi disintegration. hi
      1. Dauria
        Dauria 2 Oktober 2022 11:03
        +9
        Jujur, aku ora weruh mekanisme kanggo ngalangi proses kasebut ing mangsa ngarep.

        Mekanisme kasebut primitif, saiki wis kerja - negara kanthi usus bosok dirusak dening pukulan pesaing saka njaba.
        Ideologi-ideologi ... Ing ngisor iki prasaja - "Mangan kanthi moderat, nanging aja mangan kaya babi ing telung tenggorokan - iki isin." Wong pancene ngira. Padha ora disinterested, nanging padha ora babi uga. Banjur padha ngganti - "Mangan telung tenggorokan iku sukses, iki puncak, kita kudu usaha kanggo iki."
        Kajaba iku, dheweke ngganti sing "ora ana mekanisme" ing negara kasebut. Nanging ing njaba, dheweke ora menyang ngendi wae. Saiki mlaku-mlaku kaya kecoak ing wajan.
        1. Smoke_in_smoke
          Smoke_in_smoke 2 Oktober 2022 17:08
          +1
          Kutipan saka dauria
          Jujur, aku ora weruh mekanisme kanggo ngalangi proses kasebut ing mangsa ngarep.

          Mekanisme kasebut primitif, saiki wis kerja - negara kanthi usus bosok dirusak dening pukulan pesaing saka njaba.

          Aku ora ngomong bab iku. Ora babagan mekanisme alami sing ngrusak kanthi otomatis, nanging babagan mekanisme sing bakal nyegah pati iki. Aku ora weruh dheweke.

          PS ketoke. sampeyan kudu nliti urip biosistem gedhe kayata semut.
          Ing wektu sing padha, aku bakal nyathet yen dheweke urip kanthi mandiri, meh ora sesambungan karo tanggane sing padha. hi
          1. zenion
            zenion 4 Oktober 2022 14:47
            +1
            Smoke_in_smoke. Crita kasebut makarya. Nalika pseudo-komunis mutusake kanggo mbebasake awake dhewe saka belenggu lan urip kaya sadurunge, kanthi otomatis tiba ing papan sing ana ing sangisore raja. Lan para kapitalis saiki ora pengin ngerti negara feodal, sing mung dilindhungi dening senjata nuklir negara maju, sing wis dirusak. Yen ora kanggo senjata nuklir lan kepinginan kanggo duwe negara sing bakal bisa kanggo kapitalisme, Rusia ora bakal ana maneh. Panguwasa feodal mikir - yen padha bisa sukses kaping pindho, nanging wektu kanggo sukses liwati ing 2014. Dheweke dhewe ora nggawe apa-apa, nanging numpes sing lawas. Lan ideologi "United Russia" iku bengok-bengok kanggo wong - apa sing kita tindakake, nindakaken cepet lan nindakaken dhewe.
            1. Smoke_in_smoke
              Smoke_in_smoke 4 Oktober 2022 17:23
              -1
              В целом согласен, кроме вот этого:
              Kutipan saka zenion
              Lan ideologi "United Russia" iku bengok-bengok kanggo wong - apa sing kita tindakake, nindakaken cepet lan nindakaken dhewe.

              Ideologi neo-liberal lan pesen saiki cukup komisaris: "tindakake kaya sing dakkandhakake," nanging ora Rusia kita: "tindakake kaya aku." hi
        2. Smoke_in_smoke
          Smoke_in_smoke 2 Oktober 2022 20:38
          -1
          Kutipan saka dauria
          Kajaba iku, dheweke ngganti sing "ora ana mekanisme" ing negara kasebut. Nanging ing njaba, dheweke ora menyang ngendi wae. Saiki mlaku-mlaku kaya kecoak ing wajan.

          Pancen, mung wong sing arep nyolong barang-barang sing dicolong sing mlayu saka jinise dhewe, sing uga nyolong. Sing dirampok ing wektu sing padha terus "nyedhot paw."
      2. Nyrobsky
        Nyrobsky 2 Oktober 2022 13:00
        +1
        Kutipan: Smoky_in_smoke
        Quote: Lech saka Android.
        Ideologi komunis ing USSR gagal amarga komunis mandheg nganggep individu minangka bagéan saka masyarakat ... lan ing nguber podo universal, fraternity lan rasa seneng wiwit kanggo mbangun swarga dhewe kanggo sanak keluarga ...

        Lan samar lan ora logis.
        Ora ing "nguber", nanging ndhelikake konco.
        Tegese, sebabe yaiku muncule kasta “pendeta komunisme” lan tuwuhe kemunafikan kasta iki.

        Jujur, aku ora weruh mekanisme kanggo ngalangi proses kasebut ing mangsa ngarep.
        Lan padha dibutuhake amarga liwat kasta masyarakat, ing mratelakake panemume, wis pinasthi disintegration. hi

        Ing endi liyane? Pamrentahan apa wae ing negara apa wae, ndhelikake slogan kanggo massa, ngatur urusane kanthi jeneng wong sing ditresnani. Komunis pungkasan kita ndhelikake kesetaraan lan internasionalisme lan mimpin serikat pekerja ambruk. Kasur Demokrat (Republikan), kanthi kedok kamardikan lan demokrasi, minangka conto saka absen lengkap ing Amerika Serikat lan stifle dhasar ing negara liya, geser menyang diktator. Sawise nggawe superstruktur EU, nglumpukake negara-negara Eropa ing siji atap, kanthi ideologi toleransi, Eurohomics saka Brussels wis ngilangi kedaulatan negara-negara kasebut lan bakal nyebabake ambruk Uni menyang apartemen nasional, sing pancen ora toleran marang tanggane. . Ora ana lan ora bakal dadi ideologi universal, amarga masyarakat bakal tansah katon ing endi wae sing luwih bebas, ing endi wae sing luwih demokratis, ing endi wae kesetaraan luwih padha, amarga pamarentah, miturut ideologi apa wae, nyoba nggunakake woh-wohan kanggo awake dhewe lan adaptasi karo awake dhewe nganti kelangan naluri ngreksa dhiri banjur masyarakat ngrusak kekuwatan iki. Nanging, kudu diakoni yen negara sing ora duwe ideologi bakal rusak amarga rakyat ora ngerti apa sing dibangun lan pindhah menyang ngendi.
        Wong Tionghoa gedhe, ora ninggalake ideologi komunis, nanging sawise nganalisa kesalahane USSR, dheweke nyeret unsur kapitalisme menyang njero, nggawe jinis hibrida saka rong sistem kasebut lan ora ana apa-apa, sing nyenengake kabeh wong meri.
        1. IS-80_RVGK2
          IS-80_RVGK2 2 Oktober 2022 15:22
          -4
          Kutipan: Nyrobsky
          Wong Tionghoa gedhe, ora ninggalake ideologi komunis, nanging sawise nganalisa kesalahane USSR, dheweke nyeret unsur kapitalisme menyang njero, nggawe jinis hibrida saka rong sistem kasebut lan ora ana apa-apa, sing nyenengake kabeh wong meri.

          Unsur-unsur "sawetara" iki njalari kasunyatane, komunisme ing China wis dadi kapitalisme. Lan langsung ing istilah politik, menyang Sosialisme Nasional. Lan saiki China akeh masalah sing ana gandhengane karo kapitalisme. Demografi, pitakonan nasional, krisis ekonomi, prabédan kasugihan, eksploitasi liar saka buruh upah. Inggih, lan sanes-sanesipun.
        2. Smoke_in_smoke
          Smoke_in_smoke 2 Oktober 2022 17:22
          +1
          Kutipan: Nyrobsky
          Wong Tionghoa gedhe, ora ninggalake ideologi komunis, nanging sawise nganalisa kesalahane USSR, dheweke nyeret unsur kapitalisme menyang njero, nggawe jinis hibrida saka rong sistem kasebut lan ora ana apa-apa, sing nyenengake kabeh wong meri.

          Mekaten. Wong Tionghoa "nyedhot" saka tangga-tanggane (kita) apa sing dianggep migunani, njupuk kauntungan saka dhukungan kita (kalebu dhukungan teknis) lan bisa nyerna kanthi mbangun tradhisi lawas.
          Собственно, и нам предстоит переосмыслить текучку, сопоставить с нашими традициями коллективизма (отчасти обусловленными северными/суровыми условиями выживания) и на этом идти дальше. hi
    2. KELAS
      KELAS 2 Oktober 2022 07:01
      + 18
      Yen sing kuwasa dhewe ora ngugemi ideologi sing arep ditanem ing masyarakat, ora ana gunane. Yen maling saka podium dhuwur mbaleni "aja nyolong!" - sing bakal ngrungokake marang? Ideologi mung bisa ditindakake kanthi conto kekuwatan pribadi!
      1. user
        user 2 Oktober 2022 09:22
        + 10
        Ideologi mung bisa ditindakake kanthi conto kekuwatan pribadi!


        Lan padha sijine Deripaska utawa Potanin minangka conto, lan padha (ing kabeh kejujuran) maling biasa, apa sampeyan nelpon wong.
        Mulane, kita entuk output. . . . (nggawe pikiranmu dhewe.
        1. IS-80_RVGK2
          IS-80_RVGK2 2 Oktober 2022 15:24
          0
          Kutipan saka pangguna
          Lan padha sijine Deripaska utawa Potanin minangka conto

          Iki Deripaska sing wanted kanggo uncalan buruh metu menyang kadhemen, minangka adoh aku elinga saperangan saka tanduran semen, lan Potanin sing perusahaan dianakaké bilai lingkungan dening nyimpen ing tank.
          1. user
            user 3 Oktober 2022 18:45
            -1
            Да - да именно В.О.Потанин этот гражданин Израиля и прочих государств.
            Ngomong-ngomong, dheweke nulis kanthi nangis liar "1917 bali!" oligarki V.O. Potanin mlayu menyang Israèl. Bener, wis "entuk" 30 milyar dolar sadurunge.
      2. Smoke_in_smoke
        Smoke_in_smoke 2 Oktober 2022 17:32
        0
        Kutipan saka AUL
        Yen sing kuwasa dhewe ora ngugemi ideologi sing arep ditanem ing masyarakat, ora ana gunane. Yen maling saka podium dhuwur mbaleni "aja nyolong!" - sing bakal ngrungokake marang? Ideologi mung bisa ditindakake kanthi conto kekuwatan pribadi!

        Ing pungkasan (wektu lag, mesthi, mbukak), ora komisaris sing menang ("Lakukake kaya sing dakkandhakake"), nanging para komandan ("Tindakake apa sing dakkarepake"). hi
    3. Taimen
      Taimen 2 Oktober 2022 07:13
      + 14
      Nalika I.V. Stalin tiwas, mula padha ngrebut, Khrushchev mbatalake tanggung jawab, lan banjur tambah akeh.
    4. Boris55
      Boris55 2 Oktober 2022 08:26
      -3
      Quote: Lech saka Android.
      Ideologi kudu adhedhasar ...

      Wong-wong padha ngumpul kanggo mutusake topik babagan carane kita bakal urip (konsep).
      Kanggo narik panyengkuyung, dheweke nggawe ideologi sing beda-beda, kabeh wong kepengin macem-macem, mula dheweke mbungkus konsep kasebut ing wangun sing bisa digunakake - kanggo sapa komunisme, kanggo sapa kapitalisme, dheweke nggawe partai sing beda-beda kanggo tujuan iki, saben duwe gagasan dhewe (ideologi), kanthi implisit mromosikake konsep kasebut marang massa, amarga kaya sing diwedharake K. Marx: "Nganti ide kasebut ngrebut massa, iku wis mati." Bisa uga ana akeh ideologi sing disenengi, nanging sing ngluwihi konsep kasebut bakal dirusak. Digawe kanggo iki legislatif, sing nganggo hukum kanggo kepentingan konsep lan partai sing nampa mayoritas suara ing pemilihan. Digawe kanggo ningkataké hukum kekuwatan eksekutif, kanggo mbantu dheweke diwenehi cabang yudikatif karo kabeh mekanisme repressive negara.

      Mulane tembung populer:Pilih, aja milih, nanging konsep bakal tetep padha".

      Supaya bisa ngganti kanthi radikal, para petani kudu kumpul maneh lan ngembangake konsep anyar babagan pengaturan urip, lan ideologi kanggo urip anyar iki bakal katon dhewe ...

      Miturut cara. Ing Rusia, konsep anyar wis digarap ing oposisi kanggo Konsep Alkitab. Iki minangka BER (konsep keamanan umum). Ana cukup informasi ing Internet, kalebu mungsuh, kang perverts. Ora ana upaya kanggo ndhaptar partai adhedhasar konsep anyar sing sukses. Kamentrian Kehakiman njaga babagan lawas ...
    5. frog
      frog 2 Oktober 2022 08:51
      0
      Aku kaget nalika, nalika nggoleki kepala partai komunis ing republik kidul, dheweke nemokake koin emas, dhuwit kanthi jumlah akeh ...

      Gee.... republik selatan....
      Njupuk kapentingan ing asil .... acara karo cukup pimpinan kabeh USSR ....
      EMNIP, Sekretaris Presidium Soviet Tertinggi USSR
      1. Greg Miller
        Greg Miller 2 Oktober 2022 16:50
        0
        Kutipan saka kodhok
        Aku kaget nalika, nalika nggoleki kepala partai komunis ing republik kidul, dheweke nemokake koin emas, dhuwit kanthi jumlah akeh ...

        Gee.... republik selatan....
        Njupuk kapentingan ing asil .... acara karo cukup pimpinan kabeh USSR ....
        EMNIP, Sekretaris Presidium Soviet Tertinggi USSR

        Pemimpin wilayah kasebut beda-beda ... Pendhudhuk Luzhkov, Popov lan Yeltsin, sekretaris pisanan Komite Kutha Moskow CPSU Viktor Vasilyevich Grishin, umpamane, tilar donya ing baris ing Layanan Keamanan Sosial, nggawe pensiun. ...
        1. frog
          frog 2 Oktober 2022 17:26
          0
          Apa aku ngomong yen kabeh bruliki diukur ing kilogram? Nanging kejujuran pribadi Grishin sesambungan karo dheweke, nuwun, profesional ..... sayur-sayuran ngerti carane nggawe luwih apik ...... kasugihan? Amarga kita ngerti asile. Lan ya, sapa sing ana maneh - sing pertama utawa sing nomer loro?
    6. Sergeyj1972
      Sergeyj1972 3 Oktober 2022 10:01
      +1
      Sayange, Trotsky (ora ketompo carane kita aran bab wong) bener ing akeh bab nalika ngandika bab degenerasi bertahap saka partai lan buruh, sosialis, negara.
  4. Ivan2022
    Ivan2022 2 Oktober 2022 05:33
    + 17
    Ing Kulon, yen taraf uripe rakyat mudhun, kepala negara mabur metu saka jabatane. Krisis politik! Dadi ana demokrasi.

    Ing taun 1988, USSR rangking 26 ing peringkat standar urip miturut negara. Lan negara ambruk. Saiki Federasi Rusia ana ing tingkat ing jejere Kolombia, papan sing kira-kira 70 lan ora ana apa-apa. Sang Prabu mrentah 22 taun.
    Apa sing "pembentuk negara", kuwi Negara. Nanging saben wong duwe mobil lan smartphone!
    1. MVG
      MVG 2 Oktober 2022 13:12
      -2
      "Ing Kulon, yen taraf urip rakyat mudhun, kepala negara mabur metu saka jabatane." - misconception umum. Ing Kulon, kepala negara ninggalake nalika dheweke wis ngrampungake tugas-tugas jangka pendek sing ditugasake dening master bayangan. Ya, yen dheweke kanthi inisiatif nindakake tugas sing ditugasake lan nuduhake sopan santun, mula dheweke bisa ninggalake dheweke kanggo periode kaping pindho.
    2. Alf
      Alf 2 Oktober 2022 21:23
      +1
      Kutipan: ivan2022
      Nanging saben wong duwe mobil lan smartphone!

      Asing...
  5. kanggo
    kanggo 2 Oktober 2022 05:44
    -5
    Ideologi langsung dilarang dening Konstitusi Federasi Rusia, kaya PMC lan liya-liyane, nanging ana.
    Nalika Kadyrov, Prigozhin, VO lan komentator dicekel tanggung jawab kanggo degradasi Angkatan Bersenjata Rusia.
    Bakal ana tatanan ing negara nalika kita mandheg всех masalah kanggo nyalahke Kulon, nanging kita bakal mbenerake lan ngukum wong-wong mau.
    1. Boris55
      Boris55 2 Oktober 2022 08:09
      -9
      Kutipan saka: kanggo
      Ideologi kanthi tegas dilarang dening Konstitusi Federasi Rusia

      Apa sampeyan wis maca Konstitusi kita? ngguyu
    2. frog
      frog 2 Oktober 2022 08:59
      +5
      Aku gumun karo kowe nglirik
      Sapa sing butuh nalika kabeh kennel bisa digantung ing paman kiwa? Macem-macem reptil, agen Departemen Luar Negeri, kabeh baling-baling, Judemasons, ukrobots .... Yen aku ora kejawab sapa, nuwun sewu, sampeyan bisa nambah menyang dhaptar.
      Wong-wong mau sing disalahake amarga lawang mlebu, polisi distrik - ing telung bagean, dhuwit dicolong lan ora ana banyu badai. Lan kita dhewe istimewa banget spiritual karo dalan khusus, alamiah, wedhus. Lan ing kegiatan kaiket banget spiritual, kita lali kanggo ngrusak ngendi iku mestine lan mbusak telek nang endi wae.
      Iku luwih apik kanggo lali dhewe ing wigwam kasar,
      Kesusahan ing urip India,
      Apa sing kudu dipikirake babagan wong sing telek ing candhi
      Lan ndedonga marang Gusti Allah kanggo mulihake kemurnian
    3. Smoke_in_smoke
      Smoke_in_smoke 2 Oktober 2022 17:40
      +1
      Kutipan saka: kanggo
      Bakal ana tatanan ing negara nalika kita mandheg nyalahake Kulon kanggo kabeh masalah, lan kita bakal mbenerake lan ngukum wong-wong mau.

      Pamrentah saiki mung ora nyalahke Barat apa wae.
      Dheweke mung nulis "tusukan" dhewe kanggo intrik Barat nalika terus ngetutake kursus sing diwenehake dening Barat. A mesthi asing kanggo kapentingan wong.
    4. Alf
      Alf 2 Oktober 2022 21:26
      +1
      Kutipan saka: kanggo
      nanging dheweke.

      Formulasi.
      Kutipan saka: kanggo
      Nalika Kadyrov, Prigozhin, VO lan komentator dicekel tanggung jawab kanggo degradasi Angkatan Bersenjata Rusia.

      Yen dheweke nulis yen jenderal biasa-biasa wae, banjur iki diarani discredit?
      Kutipan saka: kanggo
      Bakal ana tatanan ing negara nalika kita mandheg nyalahake Kulon kanggo kabeh masalah, lan kita bakal mbenerake lan ngukum wong-wong mau.

      Sapa sing bakal dadi? Sapa sing ngleksanakake?
  6. kanggo
    kanggo 2 Oktober 2022 05:47
    + 13
    Lan nalika ideologi bakal ngenalaken menyang pikiran wong

    Iku wis dileksanakake kanggo dangu, mung ora padha.
  7. Ivan2022
    Ivan2022 2 Oktober 2022 06:17
    +7
    Ideologi ora menyang wong, nanging saka wong. Saka gagasan populer babagan apa sing dibutuhake wong ing urip. Kaya dene “elit” masyarakat sing dibentuk dening masyarakat dhewe. Adhedhasar pamanggihipun babagan sapa ingkang kedah dipun tindakaken, saha ingkang kedah dipun kurmati saha ingkang kedah dipunkurmati. Lan sapa sing arep dikirim ....

    Если в народе единственное истинно народное движение называется ОПГ, а слово "авторитет" обозначает бандита, то понятно, что народу надо на самом деле. Как бы оно ни замазывалось журналистами, писателями и политиками.
  8. Nikolay Malyugin
    Nikolay Malyugin 2 Oktober 2022 06:54
    + 12
    Lan aku kelingan tembung Hitler sawise dheweke dadi pimpinan Jerman - "Aku butuh wong lanang sing ajiné kuwat, sanajan masa lalu sing salah." Lan iki uga minangka ideologi. Akibate monster wis tuwuh. Kita duwe ideologi. Sampeyan bisa ndeleng ing layar TV, ing pidato para pamicara. Nalika hak legal diremuk, iki minangka ideologi sing paling ora penting. wong lanang iki direksa saka tirani. Sawise kabeh, iki kedadeyan ing taun 80. Nalika bocah-bocah dikirim menyang Afghanistan, lan sewulan mengko wong tuwane nampa panguburan. Ora telung sasi, ora nem sasi, bocah-bocah sing ora dilatih dibuwang ing pawon perang, ora ana hukum, lan isih ora. Nalika saka papan-papan tahanan, tanpa keputusan pengadilan, wong-wong dibentuk dadi detasemen. Ora bisa kedadeyan ing urip sipil, nanging kabeh ana ing perang.
  9. samarin1969
    samarin1969 2 Oktober 2022 07:12
    + 11
    Minangka pelaut buritan ngandika, "Khutbahmu ora sukses."
    Ideologi dhewe tegese sethithik. Para raja Kristen sing abot, sekretaris jenderal lan Fuhrers pisanan netepake tatanan kanthi paksa lan nindakake samubarang. Tanpa kekuwatan lan tumindak nyata, ideologi ora ana regane sanajan sejam.
    Pengalaman leluhur kudu disinaoni lan dijupuk sing paling apik. Nanging saiki ora ana sing ngerti "kode pembangun komunisme" utawa "menghormati SABTU".
    Apa invent soko? Bab 1 lan 2 Konstitusi luwih saka ideologi sing apik banget. Nanging sapa sing nindakake? Kaping pisanan, panguwasa, kanthi conto, ngembangake nihilisme legal total. Lan saiki para televangelist nyoba ngrebut panguwasa saka panguwasa.
    ps Sebutake Mozgovoy lan "Musim Semi Rusia" ing pidato Pisanan ngomongake volume. Panguwasa nyoba golek panyengkuyung sanajan saka "patriot rakyat" sing dianiaya. Dadi "kolom kalima" banget "panggang". Siswa (lan ora mung) wedi nyentuh mobilisasi. Jutaan "pasifis" sing sembrono bisa ngrusak pamrentahan apa wae.
    1. Mikhail Sidorov
      Mikhail Sidorov 2 Oktober 2022 08:15
      +6
      ps Sebutake Mozgovoy lan "Musim Semi Rusia" ing pidato Pisanan ngomongake volume. Panguwasa nyoba golek panyengkuyung sanajan saka "patriot rakyat" sing dianiaya. Dadi "kolom kalima" banget "panggang".

      Wingi ing Rusia 24 Mikhalkov nuduhake program taun 1996. Aku nyawang saka pojok mripatku. Potret Nicholas 2 sumunar maneh, Mikhalkov numpak kreta ... Nganti saiki, kabeh padha kaya sadurunge ...
      1. IS-80_RVGK2
        IS-80_RVGK2 2 Oktober 2022 15:28
        +4
        Kutipan: Mikhail Sidorov
        Wingi ing Rusia 24 Mikhalkov nuduhake program taun 1996. Aku nyawang saka pojok mripatku. Potret Nicholas 2 sumunar maneh, Mikhalkov numpak kreta ... Nganti saiki, kabeh padha kaya sadurunge ...

        Iki minangka musim semi Rusia. Sampeyan rot ing trenches lan pindhah menyang bedhil mesin bayonet, lan padha ngobrol saka zomboyaschik, mangan telung tenggorokan lan numpak kreta.
    2. Smoke_in_smoke
      Smoke_in_smoke 2 Oktober 2022 18:06
      +2
      Kutipan saka: samarin1969
      Pengalaman leluhur kudu disinaoni lan dijupuk sing paling apik. Nanging saiki ora ana sing ngerti "kode pembangun komunisme" utawa "menghormati SABTU".

      Ing pedalaman, ora ana sing ngerti "kode pembangun komunisme", nanging iki ora ngalang-alangi kita supaya bisa urip, amarga ora ana sing mbantah tradhisi kita.
      Kutipan saka: samarin1969
      ps Sebutake Mozgovoy lan "Musim Semi Rusia" ing pidato Pisanan ngomongake volume. Panguwasa nyoba golek panyengkuyung sanajan saka "patriot rakyat" sing dianiaya.

      Uga disebutake.
      Ideologi kasebut minangka kekuwatan borjuis otak minangka balung ing tenggorokan.
      DRG sing mateni dheweke ora bakal diselidiki.
      Digantung, mesthi, ing ukrov, nanging hard kanggo pracaya.
      Lan jeneng (tanpa nyebutake tampilan lan posisi), ya, bakal digunakake kanggo nggodho lan ngapusi.
  10. Unknown
    Unknown 2 Oktober 2022 07:22
    + 17
    Ideologi apa sing bisa kita ucapake saiki? Sawise 91 Agustus, Federasi Rusia mlayu kanthi cepet lan bali menyang "Rusia sing ilang", menyang tambahan bahan mentah ibukutha donya, ing ngendi nganti umur 17 taun. Kabeh maju, RF mundur. Tinimbang pencerahan, obscurantism. Sajarah sijine ing beting muncul, sawetara jenis kulawarga bangsawan, ahli waris saka pengadilan kekaisaran, etc ing abad 22nd banjur !? Tinimbang institusi pendidikan, profesional, kabeh jinis sekte. Penutupan kabeh cabang produksi penting kanggo negara, nanging kabeh jinis hiburan, jendhela klamben, liwat gendheng. Lan apa sing menarik, perlu ing acara kasebut - pop, tanpa iku ora bakal bisa. HRV biasane isih ambegan ing sisa-sisa SA. Dene produksie dhewe-dhewe, uwis-uwis dikandhakake, sedhih. Ing kene kita bali ing jaman kepungkur. Yen output ora dingerteni.
    Sistem kekuwatan saiki ora bisa ditindakake.
    1. Dinggo
      Dinggo 2 Oktober 2022 10:13
      + 12
      Aku ngelingi dina Sabat anyar saka "perkawinan" saka petualang jaban rangkah kanthi partisipasi perusahaan Kremlin saka Guard of Honor ... Kaya, "pewaris dinasti Romanov" ... Apa sampeyan ndeleng fisiognomi "pewaris" iki "? Jarene Shoigu ngamuk, utawa pura-pura.
      Lan apa bab liyane. Ideologi apa, lan luwih akeh, budaya, sing diomongake yen
    2. Fedot
      Fedot 2 Oktober 2022 22:08
      +1
      Tinimbang pencerahan, obscurantism.

      Tinimbang gamblang - obscurantism.
  11. Iku ndemek
    Iku ndemek 2 Oktober 2022 07:39
    + 11
    Proyek Soviet adhedhasar, mesthi, ora ing sosialis lan, luwih-luwih, ora ing gagasan Kristen. Dhukungan kasebut minangka pandangan jagad kolektif sing jero babagan Rusia asli, ing ngendi Stalin kanthi wicaksana ngupayakake perjuangan kanggo kekuwatan karo Bolshevik manca.
    Topik iki wis diteliti kanthi rinci lan diwujudake ing karya "Roots of Stalin's Bolshevism" dening sejarawan sing luar biasa (saiki wis almarhum) A.V. Pyzhikov.
    1. Sergeyj1972
      Sergeyj1972 3 Oktober 2022 10:16
      0
      Lan apa, miturut Stalin, sanajan ing taun-taun pungkasan uripe, ora ana wakil, kaya sing sampeyan tulis, "wong manca" ing pimpinan ndhuwur? Ing Kongres kaping 19 saka CPSU, ora Beria, Mikoyan, Kaganovich, Bagirov, Kuusinen, Tevosyan kapilih dadi Presidium Komite Pusat? Lan kategori apa Malenkov setengah-Macedonian kagungane?
      1. Iku ndemek
        Iku ndemek 4 Oktober 2022 17:28
        +1
        Lan kategori apa Malenkov setengah-Macedonian kagungane?

        Bapake Malenkov seda nalika umur telung taun. Malenkov digedhekake dening ibune lan mbah kakunge, Nizhny Novgorod Old Believers.
  12. tukang baja
    tukang baja 2 Oktober 2022 07:41
    +8
    Raja digawe dening lingkungane. Lan kahanan kaya mengkono iku migunani kanggo lingkungan. Mula, wong njaba ora diidini mlebu ing lingkungan iki. Yen kita duwe ideologi, mula lingkungan kudu dibagi. Umumé, kabeh ditulis kanthi bener, nanging anggere Putin aturan, ora ana sing bakal owah !!
  13. kanca Che
    kanca Che 2 Oktober 2022 07:45
    +9
    Iku misale jek kula sing kita manggon ing negara servility menang lan perbudakan.
    1. AdAstra
      AdAstra 2 Oktober 2022 14:31
      +3
      kita manggon ing negara sing bisa disebut Tanah Bohong (miturut Rodari) utawa Kratoning Pangilon Bengkok (aku ora kelingan sing nulis).
  14. parusnik
    parusnik 2 Oktober 2022 07:46
    + 12
    Negara apa, ideologi kaya ngono. Paling ora nulis kaping 100 ing Konstitusi:Ora ana ideologi sing bisa ditetepake minangka negara utawa wajib. Rusia minangka negara borjuis lan mulane ideologi sing padha. Ing Ukraina, reaksioner, chauvinistic, unsur ibukutha financial teka daya ... Lan, patut, ideologi padha.
    1. frog
      frog 2 Oktober 2022 09:08
      -1
      Kanggo kapitalisme, aku setuju banget karo sampeyan, sanajan .... kapitalisme berorientasi nasional dikenal lol
      Minangka kanggo "mung bener" ..... Nyata kita ngerti ngendi iku hobbled. Lan sanalika sampeyan ngusulake skema kerja sing luwih utawa kurang kanggo .... pilihan personel sing positif, kita bakal ngomong. Sadurunge, iki minangka referensi kanggo kasunyatan manawa vodka luwih kuwat, lan bocah-bocah wadon luwih provokatif .....
      1. parusnik
        parusnik 2 Oktober 2022 10:41
        +3
        Minangka kanggo "mung bener".
        Ing endi ditulis kanggo kula? Apa ta tatanan sosial negara lan ideologi.. Inti saka komentar. Lan ora ana maneh. Ya, cons ora mine. hi
        1. frog
          frog 2 Oktober 2022 11:15
          +2
          Ing endi ditulis kanggo kula?

          Ing panggonan iki, ora ono))) Ing liyane - sampeyan wis kasebut. Bener, aku ora nglawan, malah, siji bisa ngomong, kanggo aran Saka mung pitakonan, bab personel, iku ora arep ngendi wae, sayangé.
          Lan ya, kanggo kontra, iku kaya lampu kanggo aku. Nanging, matur nuwun hi
          Dadi, huruf sing bisu lan akrab sing weruh, cukup ana ing kene. Minangka, Nanging, nang endi wae nglirik
          1. parusnik
            parusnik 2 Oktober 2022 12:09
            +2
            Ing endi liyane? ngguyu Aku duwe komentar babagan topik iki. ngguyu Nalika padha ngomong babagan ideologi, aku netepi ing ngisor iki: Apa tatanan sosial negara lan apa ideologi.
            1. frog
              frog 2 Oktober 2022 13:50
              +2
              Jancok kanggo ilat-tiedness Nyuwun . Aku ora mung maksud thread iki. aran
              Lan, ing umum, aku setuju karo sampeyan. Saka mung pitakonan terkutuk kasebut ..... Ya, lan shirgarmasses aktif ora pengin langkah ing gulu, wong sing dikasihi))
              Bener, kabeh uga angel kanggo ..... saingan. Dead end-s konseptual. Lan padha ora bakal metu saka iku ....
              В общем, грустная диспозиция....
              1. parusnik
                parusnik 2 Oktober 2022 14:07
                +3
                В общем, грустная диспозиция....
                Highly..
      2. IS-80_RVGK2
        IS-80_RVGK2 2 Oktober 2022 15:33
        -1
        Kutipan saka kodhok
        kapitalisme berorientasi bangsa dikenal

        Kapitalisme sing berorientasi nasional yaiku kapitalisme sing berorientasi marang kelas penguasa. Lan amarga kelas penguasa minangka kapitalis, mula obrolan babagan topik iki bisa rampung. Yen ing endi wae bokong luwih cilik, saka iki ora mandheg dadi bokong.
    2. Smoke_in_smoke
      Smoke_in_smoke 2 Oktober 2022 19:25
      +1
      Kutipan saka parusnik
      Ing Ukraina, reaksioner, chauvinistic, unsur ibukutha financial teka daya ... Lan, patut, ideologi padha.

      Ing Ukraina, lan ibukutha Rusia robustly dituduhake. Ya, lan karo negara-daya interweaving. Minangka conto klasik, cukup kanggo nggali (paling ora ing wiki) lintasan Zurabov M.Yu.) - pungkasane, lan Duta Besar Luar Biasa lan Plenipotentiary kanggo Ukraina lan ing wektu sing padha pemilik jaringan apotek paling gedhe ing kana. .
  15. Boris55
    Boris55 2 Oktober 2022 08:03
    +2
    Sepuluh Perintah:
    Ditulis kanggo Musa kanggo suku Yahudi (Prajanjian Lawas, Pentateukh Musa)

    dhawuh 1:"Ingsun iki Pangéran Allahmu... Aja nduwé allah liya ing ngarsaningSun" (Pangentasan 20:2-3).

    "Yen sanak-sedulurmu ngajak kowe nyembah allah liyane ... banjur patenana ... watu nganti mati " ( Pangandharing Toret 13: 6-10 ).

    dhawuh 2:“Sira aja gawe reca utawa reca apa wae kang ana ing langit ing dhuwur, apa kang ana ing bumi lan apa kang ana ing banyu ing sangisore bumi. Aja padha nyembah utawa ngabekti marang wong-wong mau.” (Pangentasan 20:4-6)

    Mung misale jek aku sing pepakon pisanan contradict sing kapindho?

    dhawuh 3: “Aja nyebut asmané Pangéran Allahmu tanpa guna; Amarga Pangeran Yehuwah ora bakal nglirwakake paukuman marang wong kang nyebut asmane tanpa guna.” (Pangentasan 20:7).

    Apa iki minangka indikasi langsung babagan larangan komunikasi langsung karo Gusti Allah tanpa perantara?

    dhawuh 4: "Elinga dina Sabat, supaya dina iku suci. Kerja nem dina, lan nindakake kabeh karya; lan dina kapitu iku dina Sabate Pangeran Yehuwah, Gusti Allahmu: aja padha nindakake pagawean apa-apa, iya kowe, anakmu lanang utawa wadon ... Amarga ing nem dina Gusti Allah nitahake langit lan bumi, segara lan kabeh. ana ing wong-wong mau; lan ngaso ing dina kapitu. Mulané Yéhuwah mberkahi dina Sabat lan disucekaké.” ( Pangentasan 20:8-11 ).

    Sapa sing nglakoni tumindak ing dina Sabat kudu dipatèni (Pangentasan 31:15).

    dhawuh 5:“Ajènana bapakmu lan biyungmu, supaya dawa umurmu ana ing tanah sing diparingaké déning Pangéran, Allahmu, marang kowé” (Pangentasan 20:12).

    Yen wong sing ditresnani ngajak sampeyan nyembah allah liyane ... banjur pateni ... mbenturi watu nganti mati ( Pangandharing Toret 13: 6-10 ).

    dhawuh 6:"Aja mateni" (Pangentasan 20:13).

    Lan ing kutha-kuthane bangsa-bangsa iki, sing diparingake dening Pangeran Yehuwah, Gusti Allahmu, marang kowe, aja nganti ana wong siji-sijia sing isih urip, ... kaya sing didhawuhake dening Pangeran Yehuwah, Gusti Allahmu, marang kowe. ( Pangandharing Toret 20:16-17 ).

    … aja wedi marang wong ing tanah iki; amarga iku bakal kita mangan ( Wilangan 14:9 ).

    dhawuh 7: "Aja laku jina" (Pangentasan 20:14).

    ... lan kabeh bocah wadon sing durung ngerti paturon lanang, tetep urip kanggo sampeyan ( Wilangan 31: 17-18 ).

    dhawuh 8:"Aja nyolong" (Pangentasan 20:15)

    ... Gusti Allahmu bakal ngirid kowé menyang tanah sing dijanjèkaké ... Ditebang saka watu, sing ora sampeyan potong, karo pakebonan anggur lan wit jaitun, sing ora ditandur, sampeyan bakal mangan nganti wareg (Pangandharing Toret 6: 10-11).

    dhawuh 9:"Aja nekseni goroh nglawan pepadhamu" (Pangentasan 20:16).

    Manawa kowe krungu bab kutha-kuthamu kang diparingake dening Pangeran Yehuwah, Gusti Allahmu, marang kowe supaya dienggoni, wong-wong kang duraka katon ana ing kono ... kandha: "Ayo padha ngabekti marang allah-allah liyane sing durung kokweruhi," ... banjur ... nggebugi wong-wong ing kutha-kutha mau klawan landheping pedhang, nguncalna mantra marang kutha iku dalah saisine kabeh, lan kewan-kewane digebugna kalawan landheping pedhang; Klumpukna kabeh jarahane ana ing tengah-tengah pasare, lan kutha iku obongna nganggo geni lan sakehe barang rampasan iku minangka kurban obaran konjuk marang Pangeran Yehuwah, Gusti Allahmu... (Pangandharing Toret 13:12-16).

    dhawuh 10:“Aja melik omahe pepadhamu; Aja melik marang bojone pepadhamu ... apa-apa sing diduweni pepadhamu" (Pangentasan 20:17).

    Lan padha mantra marang kabeh kutha, lanang lan wadon lan bocah-bocah, ora ana siji-sijia sing isih urip (Pangandharing Toret 2:34).
    1. frog
      frog 2 Oktober 2022 09:10
      0
      Lumrahe. Lan sadurunge ninggalake Mesir, Sang Pencipta maringi pitutur kanggo njupuk redheads saka Firaun ana, pebbles ..... Kaya, utang. Siji shish, nggawa mudhun ends, sampeyan ora kudu menehi bali. Conto apik banget, ing tembung
      1. AdAstra
        AdAstra 2 Oktober 2022 14:33
        0
        Banjur padha kaget lan kita tansah lan nang endi wae kanggo apa.
    2. Boris55
      Boris55 2 Oktober 2022 10:40
      +2
      Nabi Musa nyerat Pentateukh, nanging minus kula ngguyu
      1. frog
        frog 2 Oktober 2022 15:35
        +2
        Lan sampeyan isih ngutip Mein Kampf ..... Sampeyan bakal kaget karo asile lol
      2. Luminman
        Luminman 2 Oktober 2022 16:25
        +3
        Nabi Musa nyerat Pentateukh, nanging minus kula

        Respect! Ketawa nganti serak... nglirik
        1. bk316
          bk316 3 Oktober 2022 12:27
          0
          Ketawa nganti serak...

          Sampeyan ngguyu muspra. Sedhih banget. Iki nuduhake yen ora bakal ana dhiskusi ideologi dening rakyat - bakal ana srach. Mula, kita butuh pimpinan sing bakal ngrumusake ideologi iki lan meksa MINORITA supaya nampa, utawa ngapusi.
  16. Landwarrior
    Landwarrior 2 Oktober 2022 08:20
    + 11
    Ana ideologi ing Rusia, "Entuk adonan!" Iki diarani. hi
  17. fa2998
    fa2998 2 Oktober 2022 08:42
    +7
    Dheweke pengin ideologi anyar! Aku mikir kanggo ngeling-eling para pendukung ideologi negara sing anyar, sing saiki wis kuwasa bakal nyeret IDEOLOGINYA. Ora mung aku, nanging uga wong liya sing ora menehi inspirasi marang "elit" sing saiki dadi pimpinan. Kita manggon ing macem-macem negara - elit (lan hangers-on) lan "plebs", budak. Rasio 1: 10 (pr.) Lan kita bakal manggon ing "masa depan sing padhang" sing dibangun ing prinsip, mayoritas ora bisa dimangerteni lan ora perlu! hi
    RS. Nuwun sewu, dudu wartawan, nanging mikir wong bakal nulis luwih apik, nanging arah pikirane jelas!
  18. Valery Kholodok
    Valery Kholodok 2 Oktober 2022 08:43
    -1
    Hello Andrey.
    Sampeyan ndeleng, topik iki wis dadi kapentingan kanggo kula pribadi kanggo luwih saka setengah abad, aku duwe jawaban kanggo pitakonan sing nuduhke. Ora ana dhasar: ideologi komunis gagal amarga padha ngajukake slogan: "Agama iku candu rakyat." Tinimbang ngunggahake komponen Spiritual EVERYONE menyang tingkat anyar, nggawe sintesis Ilmu lan Agama liwat PENDIDIKAN, dheweke nggawe idola kanggo populasi Negara. Umumé, yen sampeyan kasengsem ing wawasan sing luwih jero babagan ruang informasi iki, mula ayo ngobrol ing surat. Kabeh sing paling apik lan apik luck.
    1. AdAstra
      AdAstra 2 Oktober 2022 14:34
      +4
      Nanging dheweke isih dadi candu wong. """"
      1. Valery Kholodok
        Valery Kholodok 3 Oktober 2022 09:43
        +1
        Halo, Imyarek (aku ora ngerti carane liya kanggo hubungi sampeyan).
        Ing mratelakake panemume, sampeyan mbingungake Agama karo gagasan dogmatis palsu para pemimpin agama babagan panggonan Manungsa modern ing Alam Semesta. Ngomong-ngomong, gagasan-gagasan kasebut ora ana pengarep-arep ing mburi prestasi Ilmu modern, mula ana wong sing mamang kaya sampeyan. Sampeyan mung ora menehi masalah kanggo nembus luwih jero menyang proses Alam Semesta, mula sampeyan ora ngerti manawa Agama adhedhasar kesimpulan sing paling kuna saka Para Inisiasi lan minangka ROOT sing asale saka kabeh agama manungsa. Supaya ora dadi unfounded, Aku bakal menehi salah siji saka Kawicaksanan langgeng (abadi amarga Wektu wis ora daya liwat iku - millennia wis liwati lan puluhan ewu taun bakal liwat, nanging Iku bakal tetep ora owah):
        ==="Bener tanpa goroh, tamtu lan luhur bener. Kang ana ing ngisor iku padha (padha) karo kang ana ing dhuwur. Lan kang ana ing dhuwur iku padha karo kang ana ing ngisor, kanggo nuwuhake kaelokan kang siji. bab.

        Lan padha karo carane kabeh iku teka saka siji liwat media saka siji, amarga kabeh iku lair saka esensi siji iki liwat adaptasi.
        Kabeh sing paling apik lan sukses karo riset sampeyan.
  19. Nikolay Malyugin
    Nikolay Malyugin 2 Oktober 2022 08:43
    +4
    Saiki wong tuwa sing lair sanalika sawise perang lunga, sing lair ing taun 1970-1980 mlebu panggung, sing nyatakake kanthi yakin yen dheweke manggon ing USSR. Lan padha kandha yen apa sing kedadeyan saiki wis ana sadurunge, pira umure nalika USSR ambruk? 21-11 taun. Ing urip tentrem, iki ora umur. Lan padha ngomong yen loro pedofilia lan kecanduan narkoba, kaya sing kedadeyan karo kecanduan narkoba. Yen maling kecanthol ing jarum, dheweke ditawani diobati kira-kira setahun, dheweke ora pengin, banjur kanggo nyolong, lan kaya pedofil, kanggo nyinggung bocah karo apa-apa. Ana kothak asu. .Nanging, sing melu peternakan seneng diremehake kabeh tetanggan, malah ora disambut, akeh sing ora nyenengake, nanging ora ana rasa kemanusiaan, lan iki wis dadi tambah gedhe kanggo masyarakat sadurunge.
    1. Dinggo
      Dinggo 2 Oktober 2022 11:15
      +6
      Aku setuju banget karo sampeyan Nicholas. Aku wis "ing ngisor 70", ayo ngomong. Aku ora mung kelingan, aku urip ing wektu iku. Aku mlebu taman kanak-kanak, menyang grup senior, dhewe - saiki aku ketemu putu-sekolah ing lawang sekolah ... Pedofilia apa, sampeyan ngomong apa?!!! Kita lanang mlayu nganti peteng, sampeyan ora bisa nyopir omah ...
      Miturut "117" (perkosaan), lungguh minangka "cockrel" nganti pungkasan mangsa, lan dudu kasunyatan yen sampeyan bakal urip ...
      "Kothak" Hockey - ing saben sekolah ... (dheweke mbantu manajer pasokan ngisi es, lan malah ngresiki saka salju - ora ana pitakonan). Ing stadion kutha, lapangan bal-balan diwutahake ing ngisor rink skating. Saben sore - lampu sorot, musik, kamar lemari (ganti sepatu). Gratis mlebu. Oh, ya - ngasah skate "ing alur" - 10 kopecks ... yen sampeyan takon - bakal ngasah bocah kasebut kanthi gratis. Wit Taun Anyar digawe karo garland .. Ana uga gelut - ngendi kita bakal tanpa wong. Utamane ing lantai dansa musim panas, ing taman. Nanging ing wong akeh siji ... utawa ing ngarepe cah wadon - tau ("zapadlo") ... malah ing wilayah manca ... Lan narik metu piso nalika perang - padha bakal "motong" dhewe saka mburi...
      Pungkasan taun 60-an, tengah taun 70-an, sawijining kutha distrik ing wilayah Gorky (saiki Nizhny Novgorod). Aku banjur sinau ...
  20. cniza
    cniza 2 Oktober 2022 09:02
    +4
    Lan iki ora kudu diputusake dening presiden utawa Duma Negara, kudu diputusake dening rakyat dhewe liwat diskusi sing wiyar.


    Sawise kabeh, preachers Kristen pisanan ing Rusia, Peter I, Lenin lan Stalin, ngatur kanggo njupuk milik saka jiwo wong Rusia.


    Kabeh ana ing tangan kita, kita mung pengin.

    Nanging apa kita pengin - Aku takon dhewe pitakonan. Lan aku ora bisa nemokake jawaban.


    Dadi ing tangan kita utawa wong kudu mimpin?
    1. frog
      frog 2 Oktober 2022 09:19
      +4
      First - "rembugan amba". Wong sing kerja keras - bakal kerja keras, ora ana sing bakal ngurmati dheweke, sing ora kerja keras - bakal ngrembug. nglirik
      Lha, mengko nek rembugan mlebu, salah sijine sing kadhaptar bakal muncul. Utawa, ngomong, Pinochet, utawa Pol Pot, utawa wong liya ..... Lan sawetara .... padha adoh, lan sawetara - padha ..... Inggih, lan sanesipun ......
    2. roket757
      roket757 3 Oktober 2022 00:15
      +1
      Hello prajurit
      Ideolog tansah digawe / ditulis dening sawetara jinis "wong wicaksana".
      Mangkene carane nggawe, ana pilihan. Padha bisa nyedhot metu saka driji, supaya, nanging uga mengkono sing padha nransfer menyang kertas apa ing udhara, kang dikarepake ing masyarakat.
      Mulane, opsi beda duwe nasib beda.
      Kabeh sejarah nuduhake iki.
      1. cniza
        cniza 3 Oktober 2022 19:34
        +4
        Wektu sing apik! hi

        Iku sing sampeyan ora bisa ndeleng sing bisa njupuk swasana ati masyarakat tanpa revolusi ...
        1. roket757
          roket757 4 Oktober 2022 11:53
          +1
          Hello prajurit
          Kita isih duwe akeh wong sing ngelingi USSR, kanthi nostalgia, rada ideal. Nanging malah wong sinis kaya aku, kanthi ngerti, sing wis ndeleng luwih akeh tinimbang wong liya, tanpa nganggep masa lalu, ngelingi akeh perkara sing ora bisa dianggep luwih apik tinimbang saiki.
          Pitakonan yaiku ... apa sing bisa ditawakake saiki sing bakal dadi kapentingan kanggo kita, nanging dhasar WEALTH, iki ora goyang ???
  21. olimpiade15
    olimpiade15 2 Oktober 2022 09:48
    +1
    USSR wis duwe ideologi sing pungkasane nglanggar hak asasi manungsa, umume warga negara nandhang sangsara. Dheweke ngomong kabeh kanthi bener, nanging mung tembung sing asring ora setuju karo tumindak. Demokrasi Barat uga minangka model kemunafikan. Kanggo mungkasi kabeh spekulasi babagan topik ideologi, kabeh kudu disederhanakake.
    1. Manungsa lair kanggo urip. Urip diwenehake dening aktivitas manungsa lan konsumsi woh-wohan saka kegiatan.
    2. Saben uwong bebas tumindak, nanging kamardikan pribadi diwatesi dening kebebasan anggota masyarakat liyane, yaiku. kabeh warga.
    3. Рамки свободы устанавливаются существующими моральными и этическими нормами и законодательными актами государства.
    4. Dasar negara yaiku wong sing manggon ing wilayah tartamtu kanthi wates sing wis ditemtokake. Jeneng negara, gendera, lagu kebangsaan, panguwasa minangka atribut negara. Tugas utama negara yaiku nglindhungi warga negara, njamin urip lan karya, kebebasan kabeh warga negara.
    Bosen spekulasi babagan sejarah negara.
    Revolusi kedadeyan amarga prinsip-prinsip ing ndhuwur dilanggar. Sebagean penting saka populasi sing melu produksi barang-barang kasebut dirampas, lan barang-barang sing digawe dikonsumsi dening wong-wong sing ora nggawe. Nanging para bangsawan lan sing duwe tanah mung dadi bagian tengah negara. Ana akeh tanah ing negara, iklim luwih elek, nanging cukup cocok kanggo tetanèn. Mulane, para petani nandhang revolusi, sing nyedhiyakake penghasilan kanthi kerja keras, lan kabeh kasil dijupuk saka wong-wong mau.
    Pamrentahan Soviet ngurus wong, ana titik balik ing pikirane wong. Wong dadi melek, entuk kesempatan sinau, entuk spesialisasi, negara maju. Sosialisme minangka masyarakat sing progresif. USSR dadi pimpinan antarane negara ing donya. Ideologi komunis, senadyan cukup lan asil positif, dikalahake. Konsumsi pribadi saka warga negara wis lagged konco gendheng saka konsumsi Eropah Kulon. Luwih gampang negara-negara cilik ing Eropa Kulon bisa pulih sawise Perang Donya II, sing ora nyebabake karusakan, karusakan, kerugian manungsa kaya Uni Soviet. Wilayah sing wiyar, kekurangan dalan lan kendharaan kanthi kacepetan dhuwur, macem-macem kelompok ètnis dadi peran. Ing Kaukasus lan Asia Tengah, tradhisi tetep dadi basis. Wiwit taun 2-an, purge rangking CPSU diwiwiti, nalika kertu partai dicabut saka aktivis komunis sing ora trep, lan para pejabat sing melu kesejahteraan pribadi lan ora ngrampungake masalah wilayah kasebut teka ing pimpinan. Kasunyatan urip menangake ideologi sing apik. Masalah pasokan panganan wiwit. Iki padha masalah solvable. Ing kutha kita, industri utamane pertahanan. Masalah pasokan pangan ditanggulangi kanthi nggawe bagean tambahan ing perusahaan - peternakan tambahan, saka ngendi daging lan sayuran diwenehake menyang kantin lan fasilitas sosial. Lan ing kutha-kutha gedhe, rasa ora puas saka populasi wis masak. Lan asil ana revolusi.
    Wong-wong padha sangsoro sumber daya finansial akumulasi, ora diijini kanggo privatisasi lan dadi sumber kesejahteraan kanggo individu sing dadi pemilik perusahaan. Perekonomian negara kasebut kanggo kesejahteraan Kulon, nalika rakyat nandhang sangsara. Amarga masalahe golek gaweyan, dudu kerjane bakal dibayar, upah sing luwih prayoga mung kanggo sebagian buruh. Struktur daya bisa kanggo kapentingan bisnis, nglindhungi kapentingan sing ora tansah sah lan nglanggar hak-hak sah warga biasa. Lan kabeh katon bener: ana Konstitusi, undang-undang babagan hak-hak warga negara, nanging sejatine rakyat digunakake minangka sumber kesejahteraan kanggo klompok wong sing cedhak. Ing jantung pelanggaran hak-hak warga biasa dumunung ing sistem finansial panyusutan ruble.
    Ideologi ora disimpen lan ora bakal disimpen, amarga sampeyan bisa ngomong siji, mikir liyane, lan nindakake katelu.
  22. Ivan2022
    Ivan2022 2 Oktober 2022 10:03
    -2
    Kutipan saka: olimpiada15
    USSR wis duwe ideologi sing pungkasane nglanggar hak asasi manungsa, umume warga negara nandhang sangsara. Dheweke ngomong kabeh kanthi bener, nanging mung tembung sing asring ora setuju karo tumindak. Mulane, petani nandhang sangsara saka revolusi, sing. Sosialisme minangka masyarakat sing progresif. USSR dadi pimpinan antarane negara ing donya. Ideologi komunis, senadyan cukup lan asil positif, dikalahake. Konsumsi pribadi saka warga negara wis lagged konco gendheng saka konsumsi Eropah Kulon.
    Ideologi ora disimpen lan ora bakal disimpen, amarga sampeyan bisa ngomong siji, mikir liyane, lan nindakake katelu.

    Sawetara penari njaluk ing cara endhog, ora mung ideologi. Ideologi ora bakal nylametake cretins sing ora bisa nampa gagasan apa wae kajaba "nyebut tas, stasiun lunga", kaya ngono bakal luwih bener.

    Konsumsi pribadi ing USSR, sanajan ing taun 1988, cocog karo posisi kaping 26 ing peringkat negara ing donya babagan kualitas urip. Lan padha ndhukung divisi negara! Lan indifference sing "defisit Soviet" dumadakan ilang ing awal 1992, "Gaidar nylametaké negara" lan apa "ora ana ing USSR," dumadakan miraculously muncul, iku bukti saka idiocy lengkap masyarakat.

    Lan saiki panggonan Federasi Rusia ing peringkat standar urip sawise 60. Lan ora ana apa-apa, masyarakat kita wareg karo tingkat konsumsi. Ana grub, saben wong duwe mobil lan smartphone ....... abad kaping 21 ing pekarangan!
    1. Smoke_in_smoke
      Smoke_in_smoke 2 Oktober 2022 19:44
      -1
      Kutipan: ivan2022
      Konsumsi pribadi ing USSR, sanajan ing taun 1988, cocog karo posisi kaping 26 ing peringkat negara ing donya babagan kualitas urip. Lan padha ndhukung divisi negara!

      Aja bingung.
      Pembagian negara ora didhukung.
      Ora ana republik.
  23. Lex_is
    Lex_is 2 Oktober 2022 10:13
    0
    Ideologi, penulis, ora lair ing kantor gedhe lan sofa nyaman. Ideologi lair ing kali getih ing sawah.
    Iku lagi lair saiki lan mesthi bakal lair, nanging iku ora kamungkinan kanggo duwe apa-apa ing umum karo fabrications strained saka penulis.

    Ideologi minangka wong sing wis berjuang luwih saka wolung taun lan ngumpulake kabeh sing dibutuhake kanggo perang iki, iki minangka pertunjukan kanthi tengkorak, iki minangka staf editor "Black Hundred" kanthi pasukan lengkap menyang ngarep.

    Wong duwe gagasan lan padha terus-terusan perang kanggo iku, preduli saka losses lan kangelan.

    Apa sampeyan ngerti apa jenis pemuda sing kita duwe? Oooh, kita duwe pemuda sing keren. Wong-wong iki pancen bisa akeh lan saiki akeh sing ditindakake ing lapangan.Penulis nggambarake ideologi apa sing dibutuhake. Lan padha nindakake kabeh iki, cukup aneh, kanggo gagasan lan biaya dhewe.
    1. roosei
      3 Oktober 2022 08:52
      0
      А я не писал, что идеология будет навязана. Наоборот, я за то. чтобы народ выбрал. Читать надо внимательно. И насчет натужных высказываний - вы что, в замочную скважину смотрели, как я тужился в нужнике, выдавливая фразы данной статьи?
      1. Lex_is
        Lex_is 3 Oktober 2022 09:26
        0
        Kok tegang ora jelas?
        Ayo kula nerangake. Amarga manuk hantu mbentang ing globe.
        Negara, kaya udara, kaya roti, kaya banyu, butuh ideologi negara.


        Taki dibutuhake. Nanging negara ora bisa malah nglairake bayangan ing 30 taun.

        Lan apa sing ditawakake?
        Rakyat dhewe kudu mutusake liwat diskusi sing wiyar.


        Iki minangka mahakarya!
        - Wong, kita urgently kudu ideologi, sampeyan njaluk bebarengan lan nglairake iku cepet!

        Kepiye wong-wong sing ora duwe kawruh teoritis bakal nglairake ideologi?
        Kenging punapa panganggit nganggep ideologi lair menika badhe nyekapi kabetahaning nagari?

        Wong-wong wis, sawise konsultasi, nglairake ideologi konsumsi sing ditresnani lan seneng banget ing jaman saiki.
        Автора такой идеологический выбор устраивает?
        1. roosei
          3 Oktober 2022 11:10
          0
          Wong bodho, miturut sampeyan, ora bisa apa-apa?
  24. Max1995
    Max1995 2 Oktober 2022 10:40
    +5
    Naif.
    Ing kasunyatan, ana ideologi. Mung wae, luwih becik ora ngomong banter.
    Kapitalisme. Imperialisme.
    Aku ora mriksa, nanging aku ketemu pengamatan ing Internet sing tembung "Kapitalisme" ora pocapan ing TV ..
    Lan elinga: pindhah menyang bisnis, wong ekstra, manggon ing pasta. Ora bakal ana kenaikan PV, ora ana owah-owahan ing Konstitusi, ora bakal ana serangan, ora ana mobilisasi, Ukraina bakal tetep Ukraina.

    Ideologi apa sing cocog? Imperialisme. Lan referensi ing TV kanggo panguwasa negara Ilyin lan liyane kaya dheweke, minangka conto, uga konfirmasi iki.
    Lan ujare Old Man yen ana kangelan: dheweke ora ngatur, kudu "masang lan ngoptimalake" - uga
    Lan PMC pribadi saka ZEKA mung sing dikenalake ing USSR minangka conto Imperialisme .....

    Mung ora trep kanggo ngomong iki kanthi banter ... dadi ora ana ediologi resmi ...
    1. Smoke_in_smoke
      Smoke_in_smoke 2 Oktober 2022 19:55
      0
      Kutipan: Max1995
      Aku ora mriksa, nanging aku ketemu pengamatan ing Internet sing tembung "Kapitalisme" ora pocapan ing TV ..

      Istilah "sosialisme" luwih tabu.
      Lan presiden USSR digandhengake mung karo galoshes.
      Naif ngenteni prestasi apa wae nganti owah-owahan.
  25. Plate
    Plate 2 Oktober 2022 11:13
    +3
    Padha 90 taun kepungkur, ideologi komunis didominasi ing USSR. Sawetara bisa uga ora seneng, nanging kasunyatane sistem iki wis nglatih atusan ewu spesialis ing macem-macem industri lan budaya.

    Lan aku panginten iku kabeh program pendidikan, fakultas buruh lan sekolah digawe dening pamaréntah Soviet karo universitas. Lan dadi metu carane iku - ora institusi pendidikan dilatih specialists, nanging sistem ideologi. Oh inggih.
    Ideologi iki sing nggawa kekuwatan sing nyuwil mburi Eropa bersatu ing Perang Patriotik Agung.

    Jujur, aku ngira yen industri abot lan militer sing digawe ing wektu sing rekor minangka kekuwatan sing ngidini kita menang perang. Mung ora perlu diunggahake. Digawe lan kerjane. Lan babagan ideologi?
    Ideologi iki sing mbantu wong urip lan mbangun maneh negara.

    Ideologi liyane? Nanging babagan sistem ekonomi sing cocog karo tugas kasebut lan pimpinan wis duwe pengalaman kanggo ngrampungake krisis lan wektu sing angel (aja lali yen elit Soviet ing wektu kasebut duwe pengalaman: perang sipil, paceklik 20s, kolektivisasi lan industrialisasi). Ya, aku ora mbantah manawa ekonomi sing direncanakake, sing dadi efektif kanggo nindakake perang lan nyiapake, diusulake ing kerangka ideologi komunis, nanging ora mbutuhake komunis utawa ideologi liyane. Ekonomi sing direncanakake minangka alat sing ora ana pasuryan lan ora prinsip minangka ekonomi pasar. Kita ora duwe kunci gas komunis lan kunci gas liberal, ta? Kunci iku kunci. Sampeyan mung kudu ngerti carane nggunakake.
    Delengen rong foto wong sing dijupuk ing Rusia pra-revolusioner lan Soviet lan mbandhingake karo sawetara pemuda jaman saiki sing nganggo lambe lan irung Botox.

    Bener... dudu bantahan. Mung kosong. Nyuwun pangapunten, nanging ana aktris vulgar ing wiwitan abad kaping 20 lan foto-foto ing kana cocog. Mesthi ora pouty lambé (amarga padha ora ngerti carane pout, Aku guess), nanging uga ora sing gambar cute sing menehi metu. Lan ya, ora ana wong ing lingkaran sosialku sing duwe cincin irung lan lambe Botox. Mungkin aku ora ngomong karo wong sing bener? Nyuwun Lha yen ngono, aku njaluk ngapura, aku ora sengaja nggolek ring lan lambe.
    Saka iku lan akeh masalah masyarakat kita ora ana ideologi.

    "Obat Soviet lawas! Sampeyan mung perlu ..." nglirik
    Sawise kabeh, padha bisa njupuk nyawa saka wong Rusia ...

    Aku ora duwe hak kanggo ngomong kanggo kabeh wong, mula aku bakal diajukake mung minangka asumsi. Apa sampeyan ngakoni manawa wong ora pengin wong duwe nyawane? Ora ana preachers, ora Peter, ora Lenin, ora Stalin. Ya, angel banget kanggo nggawe pikiran sampeyan mandiri. Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu mikir akeh, njaga pikiran sing mantep, ora ngidini agama lan ideologi kanggo nyuda kanthi nggodha jawaban sing prasaja, ngisi bagasi kawruh saka macem-macem wilayah. Iki, mesthi, meh ora bisa ditindakake dening pikiran manungsa sing ringkih, nanging iki ora ateges kudu ngilangi hak kasebut ing wiwitan, ta?
    Sampeyan ora bakal gelo, nanging, kanggo kula, nyoba kanggo consecrate kabeh karo ideologi padha nyemprotake roket karo banyu suci. Apa hubungane agama karo ilmu roket? ora ana. Apa hubungane karo ideologi? Ya, ora ana uga. Roket apik dipikolehi dening Korolev komunis utawa Nazi (lan banjur liberal :)) von Braun. Lan nalika nyiapake gambar, ora Lenin, utawa Hitler, utawa wong liya wis tau condescended kanggo bantuan kula, terus terang ngandika.
    Aku ora nglawan ideologi ing prinsip. Iki minangka cara sing apik kanggo nerangake marang masyarakat babagan program ing pemilihan, paling ora. Nanging nglawan wajib. Ndhuwur aku nyatakake kabeh keraguan, nanging saiki aku mung takon. Ing kene, contone, kita bakal netepake sosialisme minangka ideologi negara, lan aku neoliberal ing pandanganku. Dadi apa, aku iki pengkhianat utawa apa? Utawa, ayo ngomong, dheweke nggawe fasisme, lan aku komunis. Lan sapa aku iki ing babagan negara ideologi?
    Sampeyan ora butuh ideologi. Sampeyan butuh alat lan kemampuan kanggo nggunakake.
  26. Knell Wardenheart
    Knell Wardenheart 2 Oktober 2022 11:22
    +3
    Ideologi apa wae sing tiba-tiba tiba saka langit? Iku ndhikte, kekerasan lan paksaan. Ideologi luwih utawa kurang bisa ditampa nalika lapisan kasebut teka saka jerone abad, nyebar menyang gagasan tradisional lan agama. Ing kasus iki, wong saora-orane ngerti yen dheweke urip "miturut prentahe para leluhure", njaga kesinambungan. Iki ora nggawa bonus khusus, amarga donya wis ganti kanthi cepet lan akeh views utawa malah cascades saka views bab iku rampung inapplicable ing jaman modern - lan malih, padha langsung dianggep minangka intoleransi agama lan nasional, kasta, militarism, fascism, dipatèni. hak asasi manungsa lan kabebasan wis resmi ditetepake. Luwih-kurang.

    Coba bayangake kahanan - sesuk ana klompok sawetara wong teka kanthi akeh gagasan sing teka saka endi wae, nuduhake homunculus jujur ​​​​saka "kaya tradisional" (nanging ora kudu kanggo pedunung etnoregion tartamtu lan ora mesthi kanggo turunane. saka wong-wong sing nglawan tradisionalisme iki), dheweke nambahake dhewe (adhedhasar visi kompromi kolektif dhewe babagan carane "mesthine"), apa sing ora disenengi wong liya, nanging apa sing kudu "disolder" minangka aditif, supaya stream kesadaran ora mung "kaya moral" nanging uga "jinis migunani kanggo negara lan pejabat ndhuwur". Kene, padha teka kabeh dadi-in-putih lan wiwiti nuduhke minangka Musa saben, senadyan kasunyatan sing saben wong ora bakal temenan soko qualitatively Cut ndhuwur wong rata-rata ing werna - padha bakal samubarang kang angel ngelawan ing saben cara bisa. , amarga mung INI bakal menehi hak ing mata mayoritas kanggo sawetara jenis bimbingan. Wong-wong iki bakal nyurung ide sing kompleks, "homunculus" iki menyang buntut saben wong kanthi wangkal maniac. Padha ngisi sampah iki ing umum karo kabeh sing ngubengi - budaya, seni, urip, pendidikan - kabeh bakal kapenuhan pujian kosong lan demagogy.

    Marang kula, apa sampeyan seneng yen wong bakal mutusaké FOR YOU apa pracaya? Malah ora bakal dadi pilihan para leluhurmu sing diwarisake saka para leluhur - iki bakal dadi pilihan saka sawetara wong sing nganggo jaket kanthi pasuryan sing cerdas lan jam tangan jutaan dolar. Dheweke bakal nuduhake sampeyan carane! Lan sampeyan bakal mamah, nglebokake pikirane dhewe menyang neraka, kaya-kaya sampeyan isih dadi abdi model 1860, lan banjur rampung baton kanggo anak-anakmu.

    Sampeyan ngerti, masyarakat modern minangka masyarakat sing bebas milih. Sapa sing pengin dadi abdi - sampeyan olèh, iki pilihan sampeyan. Percaya paling ora marang tukang pasir lan peri waos. Nanging sampeyan ora duwe hak kanggo samubarang kang angel menyang liyane minangka bebener pokok, minangka sawetara SuperIdea. Kita durung tekan komunisme, malah durung tekan sosialisme saiki, kita durung mbangun kapitalisme sehat sing normal, lan rencana kanggo 2020 durung bisa ditindakake - cukup eksperimen seksual kosong saka ndhuwur. Ninggalake nilai-nilai wong, gawe lingkungan sing apik kanggo pembangunan.
    1. AdAstra
      AdAstra 2 Oktober 2022 14:40
      +1
      Ya, jujur, kira-kira setaun, 988 kanggo kita wis mutusake sapa sing kudu dipercaya.
      1. Knell Wardenheart
        Knell Wardenheart 2 Oktober 2022 15:25
        +2
        Persis. Lan Gusti Allah pirsa carane akeh wong padha flunked kanggo netepake iman umum. Utawa ing pamisah padha. Lan sateruse. Wong-wong wis pirang-pirang abad nyoba nyingkirake praktik tanduran kasebut, ninggalake dheweke ing jaman kepungkur - lan saiki kita ndeleng upaya individu kanggo mbalikke proses iki kanthi pretext apa? Keamanan? kesejahteraan? Ana model sing cukup efektif lan makmur ing planet tanpa ideologi - kita bisa nggarap apa sing kita duwe, ora perlu nggawe vanderwaffe surem liyane.
        Идеология это всегда плохо - людей должна сближать не идеология а Идея , простая и принимаемая большинством потому ,что она формируется из однозначно выгодных вещей - все хотят заниматься любимым делом без лишних припонов, вкусно кушать и жить в удобной среде . Для организации всего этого вовсе не нужно лить им в уши розовую воду - просто нужны профессионалы на своих местах ,способные не только делать хорошо но и объяснять почему они делают так,а не иначе.
        Ing cilik saka Ideologi, pancing wildest katon ing arah saka construction prasaja iki, kang melu wong ing gerakan kosong "cocog karo canon" malah ngendi padha ora nggawa keuntungan.
  27. kanca Che
    kanca Che 2 Oktober 2022 11:47
    +2
    Kalem, mung ayem... Kabeh mlaku sesuai rencana... Opo? Rencanane sapa? Kaya bocah-bocah, jujur! Inggih, mesthi ora kanggo KOWE!!!! Lan pasuryan sing terus-terusan kelip-kelip saka "Yahudi Portugis" minangka bukti. A negara kelas wis dibangun ing negara lan kelas ndhuwur kasusun saka kelompok angkara diatur saka 90s sing wis diganti layung jubah kanggo setelan terhormat saka oligarki. Dheweke nggawe keputusan lan ora tanggung jawab. Putin voices wong. Mulane, bola-bali bola-bali ora bakal bali menyang USSR. WAKTU kanggo ngerti iki lan mbangun rencana kita karo sampeyan, amarga prau kita wis direncanakake ... Wis ngono, ngono kuwi maksude. Lan babagan ideologi sho ngomong? Ideologi pedagang sofa militan wis menang ... nganti ... nganti petro pecked.
    1. Lex_is
      Lex_is 2 Oktober 2022 12:06
      +1
      Ideologi pedagang sofa militan menang


      Filistinisme kursi militan dudu ideologi, malah wis rampung, mung durung kabeh wong ngerti.
      Ideologi konsumsi uga wis rampung (ora kabeh wong ngerti iki)
      Ideologi apa sing bakal tuwuh ing kekacauan getih ing dasawarsa sing bakal teka ora dingerteni, nanging jelas yen bakal angel banget, wong liya ora lair saka kekacauan.
  28. Dmitry Rigov
    Dmitry Rigov 2 Oktober 2022 12:05
    +1
    Kita resmi duwe ideologi (ora ana ideologi uga ideologi), masalahe mung ora bisa. Umumé, ideologi ing Rusia mung bakal dadi upaya para elit kanggo njagong ing punuk rakyat lan ngapusi massa rakyat, nanging sing dibutuhake mung mekanisme sing kompeten kanggo karya negara, supaya paling ora. specialists njagong ing panggonan tengen, lan ora lagi saiki dipilih ing asas saka kasetyan.
  29. Ivan2022
    Ivan2022 2 Oktober 2022 12:38
    -1
    Kutipan saka Knell Wardenheart
    Ideologi apa wae sing tiba-tiba tiba saka langit? Iki ..... Ninggalake nilai-nilai wong kanggo awake dhewe, mbangun lingkungan sing apik kanggo pembangunan.

    Iki minangka dhasar kanggo manunggalake gerakan rakyat, sing ora "tiba", nanging lair ing rakyat dhewe. Lan kang bisa njupuk wangun ing partai politik. Yen wong umume bisa nglairake gagasan apa wae, kajaba minangka "saben wong kanggo awake dhewe."

    Lan apa sing sampeyan tulis.. Heh.. Heh ... Iki minangka corat-coret budak kanggo master sing apik, supaya dheweke "dibangun" kanggo para abdi ... Dadi wis .... Sampeyan wis dibangun. Njupuk apa padha menehi sampeyan. Wong lanang sing apik ing parizhiks telat lan ora bakal teka nganti dheweke teka.
  30. AdAstra
    AdAstra 2 Oktober 2022 14:43
    +4
    Nganti saiki, kaya ngono. """"
  31. Sedoy
    Sedoy 2 Oktober 2022 16:01
    -4
    Saka iku lan akeh masalah ing masyarakat kita, sing ora ana ideologi

    omong kosong...
    ana sing ora mbantu ideologi commies kanggo njaga USSR - amarga wis dadi lungse ing sisih ndhuwur - saka ing kono teyeng lunga ...
    sing mbuktekake kegagalan ideologi - sanalika para penggemar sing promosi kanthi teror wis kesel, kabeh ambruk ...
    Kajaba iku, ambruk ditindakake dening puncak, ing endi "raspberries" pengkhianat lan oportunis "mekar kanthi warna sing ganas" ...
    malah ing Stalin, ing 50s, malah katelu ora tundhuk karo kadhaptar "12 commandments" ...
    padha nyolong "hak istimewa", nanging ora bisa diwarisake - supaya padha makarya ing karusakan saka negara, marga saka rampokan lan transfer kanggo anak ...
    sing sukses ditindakake ing taun 90-an ...
    Trotsky dielingake babagan iki kanggo wektu sing suwe
  32. 16112014nk
    16112014nk 2 Oktober 2022 16:21
    0
    Nanging apa kita pengin

    Wong-wong bisa uga pengin. Mung saiki kekuwatan anti-rakyat sing jahat saka borjuis sing tuwuh ing omah ora mbutuhake ideologi apa wae, kajaba "dhuwit kanthi biaya apa wae lan kanthi cara apa wae." Lan supaya rakyat lan negara bakal sirna, iku prakara kaping lima kanggo pamrentahan iki. Sing utama yaiku ngrebut kene lan saiki. Punika kredo.
  33. Ivan2022
    Ivan2022 2 Oktober 2022 16:38
    -1
    Kutipan: 16112014nk
    Nanging apa kita pengin

    Wong-wong bisa uga pengin. Mung saiki kekuwatan anti-rakyat sing jahat saka borjuis sing tuwuh ing omah ora mbutuhake ideologi apa wae, kajaba "dhuwit kanthi biaya apa wae lan kanthi cara apa wae." Lan supaya rakyat lan negara bakal sirna, iku prakara kaping lima kanggo pamrentahan iki. Sing utama yaiku ngrebut kene lan saiki. Punika kredo.

    Kowé dhéwé sing nguwasani sétan-sétan sing sepisanan ngrusak anak-anakmu, lan saiki meksa padha matèni siji lan sijiné. Kabeh konflik ing papan pasca-Soviet minangka akibat saka ambruk USSR.
    1. roosei
      3 Oktober 2022 08:54
      0
      Aku ora ngilangi kesalahan saka generasiku. Dadi mungkin supaya kesalahan sabanjure? Kasunyatane wedhus-wedhus iku ora ana gunane.
  34. tsvetahaki
    tsvetahaki 2 Oktober 2022 22:31
    +1
    Идеалогию создает действительность, а не школьные программы.
    Iki minangka sebab ambruk taun 91 - kasunyatan lan ideologi dadi konflik.
    Nanging kasunyatan mulang - wong sukses iku maling lan nyogok. Lan padha manggon uga, lan ora tundhuk yurisdiksi. Lan padha mulang wong liya, kaya "sampeyan ora dipeksa nglairake."
    Akun Instagram bangga saka putri saka maling ing hukum, pemilik saka sawetara kasino lan malah gunung karo permata, kabeh limo asu, etc. - apa, pracaya sembarang kurikulum sekolah, utawa mata dhewe?
    "Kita bisa mbaleni" - lan mbaleni panangkepan Berlin kanggo entuk ijin panggonan.
    Carane ora zombify ing sekolah, kontradiksi karo kasunyatan bakal mimpin ora kanggo "ideologi", nanging kanggo disonansi kognitif.
    1. Sergeyj1972
      Sergeyj1972 3 Oktober 2022 09:57
      0
      Ideologi ditulis, dudu "ideologi".
  35. roket757
    roket757 3 Oktober 2022 00:08
    0
    Panggonan suci ora tau kosong
    Ой не зря, так народ говорит?
  36. asetofenon
    asetofenon 3 Oktober 2022 10:23
    0
    Ya, ora ana otak sing mbutuhake ide negara lan ideologi negara. Diucapake kanthi cetha lan cetha. Ora ana inconsistencies logis. Nanging dheweke ora. Lan pamrentah saiki ora bakal. Nanging, iku ora katon lan sing bisa ngganti, presenting bantahan cocok lan atribut. Ora ana wong bodho: ana tujuan - bakal ana wong sing nyebarake tugas kanthi bertahap. Nanging ora ana tujuan!
    1. roosei
      3 Oktober 2022 11:14
      0
      Tujuane yaiku ideologi. Kang? Kita kudu mutusake. Kaya ngono, ora ana sing bakal menehi solusi. Elinga tembung kasebut: ora ana sing bakal menehi kaluputan, sanadyan Gusti Allah, utawa raja, lan dudu pahlawan? We kudu wong. Aku setuju, ora ana wong sing kuwasa. Nanging sampeyan ora bisa mumble lan nindakake apa-apa uga. Bakal ana wong sing bakal dipercaya dening rakyat, banjur ana pasukan sing ndhukung, lan banjur ndhukung rakyat. Saenipun, iki bisa dadi Putin. Nanging ora bakal padha
  37. Penetes
    Penetes 3 Oktober 2022 11:48
    -1
    Budhak iku mesthi ora dibutuhake.. Nyatane, sampeyan kudu nemtokake status sampeyan! Ora ana gunane kanggo ngomong ing kekosongan.
  38. bk316
    bk316 3 Oktober 2022 12:24
    0
    Lan iki ora kudu diputusake dening presiden utawa Duma Negara, kudu diputusake dening rakyat dhewe liwat diskusi sing wiyar.

    Ясен пень. Только это маниловщина народ сам ничего не придумает. Он может принять или отвергнуть, но сформулировать идеологию должен ЛИДЕР.
    1. ageng
      ageng 3 Oktober 2022 12:57
      0
      Kanggo referensi, dhawuh sing biasa dirujuk saiki
      "6. Aja mateni" saka basa Aram kuna diterjemahake kanthi ora bener amarga wong-wong Yahudi kuno mbedakake antarane pembunuhan amarga macem-macem alasan.
      1 matèni ing pêrang
      2 убийство по приговору суда
      3 matèni wong suku (umpamane tanggane) .... lan sapanunggalane
      saben jinis paten pinaten diarani beda lan ditampilake beda ing nulis, supaya terjemahan sing bener bakal - "6. Aja matèni fellow tribesman"
      Miturut cara, Eskimos mbedakake telung rolas negara salju (luwih saka ilmuwan glaciologists) lan saben duwe jeneng dhewe.
  39. Radikal
    Radikal 3 Oktober 2022 13:24
    +2
    Kutipan saka Dartik
    Kutipan: Ilya-spb
    Iku bisa mimpin kita kanggo asor. Tsar Rusia kalah. Ilang lan Sajarah, lan Wong, lan ing perang.

    Aku wong - kanggo kawentar saka ideologi komunis. Ora ateisme. Kita butuh sintesis pochvenisme lan komunisme. Iku misale jek kula sing bisa.

    Lan kabeh Pengawal Putih iki .... nggawa kita menyang baron ireng.

    Pancen, komunisme wis nuntun kita menyang masa depan sing luwih cerah, ing ngendi Rusia wis ilang tanah luwih akeh tinimbang ing Republik Ingushetia. Mungkin kita ora bakal milih antarane loro ala? Apa bab sing anyar? Demokrasi, bener?

    Komunisme nuntun kita menang nglawan fasisme ing taun 1945, yen ora, apa sing sampeyan tulis iki minangka asil karya individu tartamtu - pengkhianat lan pengkhianat. Ya, asil karya layanan intelijen AS, kaya sing diumumake kanthi banter ing taun 1991. Dadi kiriman sampeyan minangka pendekatan primitif lan prasaja kanggo masalah iki. Pendekatan iki wis luwih saka 30 taun dibudidayakake dening sing saiki kuwasa, sing ngurus pendidikan, lan sampeyan mung mbaleni. sad
  40. Denis Minakov
    Denis Minakov 3 Oktober 2022 13:52
    0
    Amandemen Konstitusi Rusia ing 2020 ngumumake solidarisme ing Federasi Rusia ing tingkat Konstitusi (Pasal 75-1)
  41. Tank destroyerSU-100
    Tank destroyerSU-100 3 Oktober 2022 15:26
    0
    Istilah gedhe - konsumen! Bravo kanggo penulis!
    Artikel kasebut pancen bener!
  42. michael3
    michael3 4 Oktober 2022 12:36
    +1
    tumit Achilles Rusia lan bangsa, liwat kang Kulon, dipimpin déning Amerika Serikat, bisa numpes ora mung negara, nanging kabeh wong Rusia.
    Ya, iki hak Achilles saka kabeh alasan kuwi. Ora ana wong "Rusia", lan ora ana siji, ora preduli kepiye ideologi sing dituku dening Kulon. Argumentasi kasebut babagan topik bebek mati, sing sejatine ora tau ana, mung awan otak.
    Negara iki diarani, dumadakan, Rusia. Aku ngerti yen penulis urip ing sawetara jinis Rusia sing digawe pikiran mbayar, nanging ora ana Rusia ing donya, lan ora bakal katon ing kasunyatan. Rusia digawe dening wong Rusia. Rusian. Lan mung kasempatan kita uga Rusia. Ora Rusia.
    Kabeh 185 wong lan warga negara liyane sing gabung karo Rusia, proyek Rusia, gabung karo proyek iki amarga padha puas karo Hukum Rusia. Pangerten Rusia babagan jagad iki. Kasunyatan Rusia, elinga iki?) Negara iki bakal urip anggere kita manunggal dening RUSIA.
    Rusia, Armenia Rusia, Yahudi Rusia, Jerman Rusia lan liya-liyane sing wis dadi Rusia. Padha wiwit pindhah adoh saka sesanti Russian donya - mburi negara. Kita kabeh ditutupi.
    Uga lucu yen kabeh sing oncat bakal mati. Padha bakal numpes sanalika Rusia weakened. Mung ing kasus, lan kanggo ngrampok. Njupuk iPhone adoh. Ndedonga kanggo Rusia! Selagi kita tetep neng donya iki...
  43. Ilanatol
    Ilanatol 6 Oktober 2022 08:51
    0
    Kutipan saka kodhok
    Но не стоит забывать, что кроме т.н. идеологии нужны еще некоторые вещи. Про которые печальники народные идеологияеского фронта предпочитают не говорить.


    Nah, carane keren para pendukung de-ideologisasi nglawan kemiskinan ing taun 90-an wis kondhang.
    Lan analogi karo novel "Pulo sing dienggoni" luwih cocok kanggo RF demokratis.
    Lan sing sejatine mung ideologi, diwaca kanthi luwih akeh, pandangan jagad sing jelas, kondusif kanggo kesejahteraan material lan sukses geopolitik. Kulon wis, utawa malah iku ... saiki Kulon wis ngrusak basis ideologi, nyiapake ambruk dhewe. Inggih, oke.

    Apa karo kita. Apa kita duwe ideologi sing dominan. Ya ana. Menapa malih, dipun promosiaken ing tingkat negara. Iki minangka ideologi philistine-petty-bourgeois babagan individualisme lan konsumsi.
    Iku cukup èfèktif ngijini sampeyan kanggo njaga masyarakat ing kontrol tanpa nggunakake ngukur atos. Gag paling apik yaiku potongan sosis. Nanging malah wong-wong sing duwe kuwasa ngerti yen ing basis ideologi kaya ngono, kekuwatan sing sejatine gedhe lan kuwat sing bisa nahan tantangan njaba ora bisa digawe. Lan saiki panguwasa kita ngalami disonansi kognitif sing lara. Salah siji padha ngidoni pengalaman Soviet, utawa padha narik kawigaten ... nanging kanggo dangu siji jarahan ing rong sepur ora bakal bisa lan sampeyan kudu nggawe pilihan ing lintasan negara kita kudu pindhah ...
  44. Ilanatol
    Ilanatol 6 Oktober 2022 09:00
    +1
    Kutipan saka Dartik
    Mungkin kita ora bakal milih antarane loro ala? Apa bab sing anyar? Demokrasi, bener?


    ora.
    pengalaman AS?
    Sampeyan kudu eling: Amerika Serikat dudu demokrasi, nanging republik (ditulis ing konstitusi).
    Republik estates ... aristokrat lan oligarkis.
    Republik lan demokrasi minangka rong wujud organisasi politik.
    Demokrasi yaiku Athena. Republik iku Roma. Athena kanggo Roma minangka kue. Iki sebabe AS promosi demokrasi ing negara liya (dadi luwih bisa dipangan kanggo awake dhewe).
    Apa kita butuh? Dadi potongan kue kanggo AS?
  45. Corsair5912
    Corsair5912 7 Oktober 2022 08:09
    0
    Tanpa ideologi, rakyat lan negara ora bisa urip.
    500 taun kepungkur, miturut Ivan the Terrible, sing nggawe negara Rusia terpusat sing kuwat, ideologi Rusia yaiku Ortodoks, sing padha karo patriotisme ing skala nilai kasebut.
    Ing Time of Troubles, nalika Kutub, karo connivance saka pengkhianat saka boyars, padha tanggung jawab ing Kremlin, Rusia disimpen dening patriotisme saka wong Rusia.
    Ing taun 1918-1921, Rusia dislametaké saka dismemberment dening patriotisme Lenin lan Bolsheviks, sing gumantung ing Soviet saka Wakil Rakyat.
    Apa ora nggawe patriotisme minangka ideologi Rusia, mung tanpa toleransi, bener politik lan nganggep pendapat negara manca, sanajan dheweke ketagihan obat-obatan lan homoseksualitas, iki ora kudu ana ing Rusia.
    Kesatuan negara-negara AS adhedhasar ora ing pirang-pirang wilayah multinasional, nanging padha kanggo kabeh, preduli saka ras lan kebangsaan, patriotisme Amerika. Rusia dudu kebon binatang kanggo konservasi spesies wong cilik lan kaancam, cukup kanggo menehi keuntungan lan hak istimewa kanthi biaya wong Rusia, hukum kudu padha kanggo saben wong.
  46. Givi_49
    Givi_49 7 Oktober 2022 19:16
    0
    Автор, думаю, у Вас каша в голове: Вы легко мешаете идеологию и мораль. У Господа нет слова идеология - только мораль. Одна на всех. Вот её-то действительно нам не хватает.
    Tumindak maksiat ing masyarakat kita, contone, meh saben dina nglarani mripat lan kuping. Kanthi rutinitas sing ora sopan, ngonfirmasi pola kasebut, kanyatan ngiyanati, nyolong, ngapusi, swagger, liberalisme, ngenyek perasaan nasional, leladen sing ngina lan ngina langsung marang rakyat lan negara.
    Apa maneh sing kudu ditindakake supaya masyarakat pungkasane ngerti yen masyarakat kudu adhedhasar dhasar moral sing kuat, lan kabeh tumindak, struktur lan hubungan pribadi, umum lan negara kudu cocog karo dhasar moral sing siji iki.
    Moralitas - sakumpulan syarat kanggo individu lan interaksi karo masyarakat - kudu padha kanggo saben wong, kaya aturan lalu lintas ing dalan kita, sing sengaja dilanggar mung dening moral sing ditulis.
    Aku yakin yen Rusia kudu ngembangake, nganggo lan ngetrapake Kode Moral Sekuler Federasi Rusia kanggo:
    - harmonisasi moral masyarakat;
    - nggawe kahanan kanggo munculé worldview ilmiah (lan mung banjur - ideologi);
    - sinkronisasi ing saindhenging Rusia saka upbringing, pendidikan, pilihan lan panggonan saka personel;
    - netepake kapentingan nasional, arah kabijakan domestik lan manca;
    - ngiyataken paseduluran saka bangsa Rusia ing basis moral umum iki;
    - demarkasi wates moral kita lan disengagement saka Kulon ing basis saka prabédan dhasar ing pangerten kaadilan: ing Rusia, mung sing MORAL adil; ing Kulon kolektif, mung apa sing disenengi kanggo Barat kolektif sing adil, kanthi cara apa wae lan kanthi biaya wong liya;
    - pangecualian saka goroh saben dinane kanggo entuk bathi;
    - pengecualian kabeh hubungan lan perdagangan karo negara sing ora ramah lan musuhan.

    Sampeyan kudu kalebu ing EUMC Federasi Rusia, prinsip-prinsip suci sing kondhang, biasa, lan ora dilalekake:
    - aja gawe piala marang sapa wae sing ora dikarepake;
    - aja ngapusi dhewe lan wong;
    - ora pengin lan aja njupuk wong liya;
    - aja nglebokake moral pribadi ing ndhuwur umum - aja dadi pengkhianat (elinga yen bebener beda karo pendapat pribadi amarga ora ngemot apa-apa pribadi, ngawula bebener, dudu bangga dhewe);
    - aja ngowahi moralitas kanggo entuk bathi, aja dagang ing kalbu lan aja ngrusak jiwa;
    - mung entuk properti legal;
    ... etc.,
    kelingan, ngumpulake lan nggawa menyang document siji lan rembugan publicly. Sing pinter bakal ngerti, sing mukmin bakal ndhukung, sing pinter bakal nglengkapi.
    Ngadopsi umum minangka bagéan saka Konstitusi Federasi Rusia lan strictly tundhuk karo kabeh. Banjur, sawise telung generasi, pungkasane bakal ana Negara Wong sing Patut, sing "ora usah mati."
  47. Alex92
    Alex92 8 Oktober 2022 14:00
    0
    Iki dudu babagan ideologi, nanging babagan sikap. Apa Norwegia duwe ideologi? Ing Swedia? Kepiye cara aparat negara ing kana, lan apa standar urip sing dakkira ora nulis. Dadi sejatine standar urip sing dhuwur sing njamin rakyat bakal mbelani urip, cara urip, negara. Lan iki nggawa kita menyang wayahe kaping pindho - saiki wong ora weruh apa lan saka sapa sing kudu dilindungi, oligarki Kremlin saka Ukrainia dimobilisasi ing wilayah KHARKIV?
    Saiki, kaya ing antarane massa, pitakonane, lan iki ora bakal owah, nganti perang pindhah menyang wilayah kita, utawa nganti kabeh aparat negara diganti lan aspek POSITIF saka owah-owahan kasebut katon. Sing, aku ora tau. NATO ora mung ora ngidini Ukraina ngliwati tapel wates karo Rusia, amarga banjur perang bakal dadi perang rakyat kanggo mardika saka penjajah, lan Putin bisa njupuk kauntungan saka iki. Aku mikir saka sudut pandang Amerika Serikat lan NATO bakal luwih logis kanggo numpes maksimal tenaga kerja lan peralatan sing kurang motivasi ing wilayah Ukraina, preduli saka rencana masa depan kanggo Rusia.
  48. EULA
    EULA 8 Oktober 2022 19:16
    0
    Ideologi lan agama sacara objektif mbebayani. Sayange, pangerten babagan kudu nglarang wong-wong mau teka kanthi bertahap. ing 1918 iku bisa metu, padha ndamel metu imam lan tak temonan teknologi.