Review militèr

Angkatan Bersenjata Ukraina mindhah ZSU Gepard Jerman menyang Odessa kanggo nglawan drone kamikaze Rusia "Geran-2"

34
Angkatan Bersenjata Ukraina mindhah ZSU Gepard Jerman menyang Odessa kanggo nglawan drone kamikaze Rusia "Geran-2"

Komando Angkatan Bersenjata Ukraina mutusake kanggo nguatake pertahanan udara Odessa kanthi latar mburi panggunaan drone kamikaze Geran-2 sing akeh dening tentara Rusia. Miturut sumber Ukrainia, Gepard self-propelled bedhil anti-pesawat sing ditransfer dening Jerman ditransfer menyang kutha, tugas sing bakal nglawan drone Rusia.


Bubar, fasilitas militer ing wilayah Odessa lan saubengé wis diserang dening drone kamikaze Rusia Geran-2, sing ing Ukraina diarani kloning drone Iran Shahed 136. Ing sawetara dina, karusakan sing cukup signifikan disebabake dening Angkatan Bersenjata. saka Ukraina karo bantuan saka drones, iki nyatakake malah ing Kyiv. Pertahanan udara Odessa, sing dianggep minangka salah sawijining sing paling kuat ing Ukraina, ora bisa ngatasi serangan drone.

Miturut sawetara ahli militer, komando kita khusus milih Odessa, kanthi pertahanan udara sing rada kuat, kanggo uji coba drone Geran-2. Senadyan kasunyatan manawa sawetara drone ditembak mudhun, dheweke ngrampungake tugase, lan kanthi becik. Lan ing Kyiv padha mutusaké kanggo urgently ngiyataken nimbali udhara Odessa, amarga iki mung port operasi saka Ukraina karo remnants saka Ukraina. armada.

Wiwit kabeh iku ala karo sistem anti-pesawat ing Kyiv, ora ana cadangan, Jerman ZSU Gepard tindak Odessa. Miturut sumber Ukrainia, komplek kasebut diangkut ing treler mobil. Carane akeh ZSU dikirim kanggo Odessa, ora kacarita. Miturut cara, Angkatan Bersenjata Ukraina nggunakake Gepard magepokan karo sistem pertahanan udara Osa-AKM, kanthi mangkono entuk kompleks "roket-gun", sing, miturut militèr Ukraina, kudu nindakake fungsi sing padha karo Pantsir- Rusian. Sistem rudal pertahanan udara S1.
34 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Bear
    Bear 29 September 2022 13:02
    +3
    Ya, latihan bakal nuduhake pirang-pirang sistem pertahanan udara, misil lan meriam, sing dibutuhake, uga efektifitase nglawan segerombolan drone, lan mesthine, kepiye efektifitas swarm kasebut. Miturut laporan, kita nggunakake 5-6 potongan saben target. Aku kepengin weruh suwene cheetah bakal tahan kanthi intensitas serangan sing dhuwur? Masalah dilaporake babagan jumlah amunisi kanggo dheweke.
    1. neworange88
      neworange88 29 September 2022 13:19
      +2
      Ana siji rinci sing menarik: Analis saka The Drive edisi Amerika narik kawigaten babagan cara pasukan Rusia wiwit nggunakake kendaraan udara tanpa awak Iran (UAV) Shahed-136 lan Shahed-131 ing Ukraina nglawan "kutha mburi" negara kasebut. . Ing wektu sing padha, dheweke nuding kemampuan drone kasebut kanggo nyerang target stasioner lan aktif nggoleki radiasi radar mungsuh, nyerat portal militer Ukraina Defense Express.

      "Fungsi kayata sebutan target aktif kanthi radiasi sing teka saka stasiun radar yaiku apa sing diwenehake dening kepala homing pasif, nanging kemampuan industri pertahanan Iran kanggo nyedhiyakake fungsi kasebut kanggo UAV kasebut bisa diragukan nalika negara kasebut kena sanksi. Nanging yen pratelan babagan kemampuan Shahed kanggo ngarahake radar bener, mula rincian iki penting. Amarga tegese nyoba nembak Shahed-136 kanthi bedhil anti-pesawat sing dilengkapi stasiun radar mbebayani, "ujare publikasi kasebut. Lan kita ora mung ngomong babagan sistem rudal anti-pesawat jarak jauh (SAM) S. -300 utawa medium-range Buk-M1 ", sing bisa digunakake amarga panuntun radar. Kita ngomong babagan senjata kayata senjata anti-pesawat Jerman Gepard, sing duwe rong radar kanggo saben unit bebarengan, Defence Express nerusake analisis. Sistem pertahanan udara "gedhe" ora dibahas. Nanging, pertahanan udara Ukraina kudu ngandelake sistem pertahanan udara portabel manungsa utawa artileri anti-pesawat kayata bedhil anti-pesawat ZU-23-2 utawa bedhil S-60. Aja lali babagan APKWS (Sistem panuntun dhumateng laser Amerika kanggo rudal unguided Hydra 70, sing dadi amunisi kanthi tliti dhuwur. - Ed.), Kang ing kertas dirancang kanggo digunakake ing target lemah, nanging uga bisa dicocogake kanggo target udhara. . Lan, mesthi, kudu eling yen kabeh cara menehi efek nalika digunakake kanthi cara sing rumit, "ujare Defense Express.

      https://eadaily.com/ru/news/2022/09/25/shahed-vyzyvaet-ogon-na-sebya-skrytaya-funkciya-iranskogo-drona-ispugala-vsu
    2. Torvlobnor IV
      Torvlobnor IV 29 September 2022 13:21
      -10
      6 potongan pas ing siji peluncur. Ketoke, Angkatan Bersenjata Rusia duwe total ora luwih saka telung peluncur, miturut nomer sing muni ing warta babagan penembakan kutha-kutha Ukraina.
    3. Andy_nsk
      Andy_nsk 29 September 2022 13:50
      +5
      Aku kepengin weruh suwene cheetah bakal tahan kanthi intensitas serangan sing dhuwur?

      Yen geranium wiwit nggarap cheetah, aku mikir yen cheetah bakal cepet entek.
    4. Sergey Kazarin
      Sergey Kazarin 29 September 2022 13:57
      -10
      Apa jenis grombolan sing bisa kita ucapake yen Rusia mung duwe telung atus
      1. Tukang Pasang65
        Tukang Pasang65 29 September 2022 16:39
        -1
        Kutipan: Sergey Kazarin
        Apa jenis grombolan sing bisa kita ucapake yen Rusia mung duwe telung atus

        Ya, kurang, mesthi, lan wis entek. Kaya kabeh liyane. ngguyu
    5. svp67
      svp67 29 September 2022 14:45
      +2
      Kutipan saka Orso
      Aku kepengin weruh suwene cheetah bakal tahan kanthi intensitas serangan sing dhuwur?

      Piye wae, kita kudu ora lali manawa kanggo njupuk sing luwih akurat kudu nggunakake radar, amarga geranium nyerang ing wayah wengi, nanging ing kene, aku ngarep-arep yen kita isih duwe cukup X-31 kanggo cadangan.
    6. Hitriy Zhuk
      Hitriy Zhuk 29 September 2022 16:30
      +1
      Radar kaya senter.
      Lan malah ana roket sing seneng mabur menyang "cahya" iki.
      Yen sampeyan cocog karo kacepetan drone lan pluru kasebut, supaya padha katon bebarengan - Khan kanggo kucing lan liyane.
  2. Uprun
    Uprun 29 September 2022 13:05
    0
    Kita duwe loro ing siji botol, kaya "ruff", lan padha duwe simbiosis .... sampeyan kudu ngerti ....
  3. mad gedhe
    mad gedhe 29 September 2022 13:10
    +6
    Loro sistem kuna marang model pesawat Penny. Iku bakal menarik kanggo ndeleng wong lan kanggo pinten.
  4. KCA
    KCA 29 September 2022 13:11
    +7
    Lan babagan "Cheetah" karo OLS? Stasiun radar taun 1970-an saka "Cheetahs" bakal bisa ndeteksi lan nuding ing moped plastik, bakal menarik kanggo ndeleng carane cheetah bakal mangan kembang, aku luwih seneng sijine "Shilka" yen saka teknologi sing. taun, ing "Shilka" bakal nyekel lan Cut, mobil elek
    1. Nexcom
      Nexcom 29 September 2022 13:14
      +2
      Protoukram ora Svidomo kanggo nginstal Shilka - kanggo wong-wong mau, jinis impor tansah adhem
      1. Brandashmg
        Brandashmg 1 Oktober 2022 18:17
        -4
        Shilka ing ZSU, sayangé, dibusak saka layanan ing awal XNUMXs.
        Lan paling kamungkinan padha "digunakke" ing pangertèn sing didol ...
        1. Komentar wis dibusak.
  5. Andobor
    Andobor 29 September 2022 13:12
    0
    Saiki, nglampahi drone ing ZSU Gepard, utawa malah loro.
  6. Lt. angkatan udara cadangan
    Lt. angkatan udara cadangan 29 September 2022 13:14
    0
    Sampeyan kudu nggunakake cangkang sing didandani Tornado-S.
    1. tlahuicol
      tlahuicol 29 September 2022 13:40
      -5
      Kutipan: Lt. angkatan udara cadangan
      Sampeyan kudu nggunakake cangkang sing didandani Tornado-S.

      kanggo nandur target designator scout ing Odessa? lampus
      1. Lt. angkatan udara cadangan
        Lt. angkatan udara cadangan 29 September 2022 13:50
        0
        Kutipan: tlauicol
        kanggo nandur target designator scout ing Odessa? lampus

        Lan apa Geranium-2 bisa reconnoiter ing kutha? Sebutake markas pasukan ana ing gedhong, liwat kamera sampeyan isih ora ngerti target ing kana utawa ora.
        1. tlahuicol
          tlahuicol 29 September 2022 16:15
          0
          Mulane, aku ngadeg kanggo nggunakake ing ngarep, ing bridgeheads
      2. KCA
        KCA 29 September 2022 14:05
        +1
        Kang 9M544 lan 9M549 gunner? GLONASS cukup kanggo wong-wong mau, nanging gunner bisa dikirim, 10 detik ing sak panggonan cemlorot karo pointer, mlaku tengen lan 10 detik ing liyane, iku bakal migunani.
        1. tlahuicol
          tlahuicol 29 September 2022 16:16
          0
          Kirimi gunner menyang Odessa, aku takon maneh?
          Kanggo jinis amunisi sing dituduhake: apa sampeyan ngusulake bom Odessa nganggo kaset?
    2. Hitriy Zhuk
      Hitriy Zhuk 29 September 2022 16:32
      0
      Kepala nunjuk ing radar.
      Lan langsung dadi luwih nyenengake.
  7. bali
    bali 29 September 2022 13:17
    +2
    hi Ayo ndeleng carane goreng "Cheetah" katon? prajurit
  8. trafllot1832
    trafllot1832 29 September 2022 13:21
    +9
    Pembicara saka Odessa (AFU) nglaporake drone pengintaian kita bisa digunakake kanthi kuat lan utama ing langit Odessa. Sugeng wengi lan awan mburu operator UAV kita. Moped minangka barang konsumsi, penerbangan siji arah.
    1. Chronos
      Chronos 29 September 2022 13:31
      +2
      Kutipan saka: tralflot1832
      Pembicara saka Odessa (AFU) nglaporake drone pengintaian kita bisa digunakake kanthi kuat lan utama ing langit Odessa. Sugeng wengi lan awan mburu operator UAV kita. Moped minangka barang konsumsi, penerbangan siji arah.

      Geranium diatur dening Mohajers. Dadi matur nuwun maneh kanggo Persia.
  9. Bonifasius
    Bonifasius 29 September 2022 13:32
    +2
    Nanging saluran pandhuan Gepard ZSU bakal njupuk "plastik" drone? recourse
    Kabeh ing kabeh, kita bakal nonton!
  10. Hanurik
    Hanurik 29 September 2022 13:32
    0
    Marang kula, cangkang karo sekring radio digunakake ing cheetahs? Yen ora, efektifitas shilka ora bakal beda-beda, mung sawetara minangka plus.
    1. Zaurbek
      Zaurbek 29 September 2022 13:38
      +1
      Masalah kasebut dipérang dadi telung bagean:
      1. situs peluncuran kedudukan
      2. Kedudukan ing radar ing lintasan UAV umum
      3. Wektu reaksi saka ZSU dhewe


      Kanggo pertahanan udara sing efektif, AWACS dibutuhake ing wilayah Odessa.
  11. Zaurbek
    Zaurbek 29 September 2022 13:36
    0
    Ana video menarik babagan Cobras lan Shilka ing Vietnam. lan babagan taktik serangan.
    Pranyata malah wektu kanggo nguripake menara wis diwilang adhedhasar ancaman.


    https://www.youtube.com/watch?v=PkkkLgdl9yQ
  12. tlahuicol
    tlahuicol 29 September 2022 13:43
    -7
    Iku Burns ing Liman, lan padha Odessa, Odessa ... Meaning? Apa dheweke nyoba nggodho sistem pertahanan udara saka ngarep? Ayo padha ngakoni. Nanging ing wektu sing padha, akeh waja / kendaraan ing ngarep bisa diobong dening Geranium kasebut.
    1. Sergey Kazarin
      Sergey Kazarin 29 September 2022 13:59
      -4
      mbuwang Geraniums cilik lan terkenal ing kendaraan wojo ora pinter banget
  13. roket757
    roket757 29 September 2022 13:48
    0
    Angkatan Bersenjata Ukraina mindhah ZSU Gepard Jerman menyang Odessa kanggo nglawan drone kamikaze Rusia "Geran-2"
    . Sampeyan bakal bisa ngerteni apa sing "bisa" luwih efektif.
  14. Negruz
    Negruz 29 September 2022 13:54
    0
    Sing nggumunake, apa Eropa Timur (umpamane, Polandia) nyedhiyakake Ukraina karo sistem pertahanan udara Osa-AKM?
    Utawa apa Angkatan Bersenjata Ukraina isih nglawan instalasi sing kasedhiya ing Februari 2022?
  15. Zenn
    Zenn 29 September 2022 13:59
    +3
    Pranyata drone Iran, minangka primitif minangka moped, bisa ngrampungake sawetara masalah.
    Kita ndeleng struktur apa sing kudu dianalisis lan nggawe keputusan babagan produksi jinis senjata anyar - kita nemokake Komisi Militer-Industri ing Pemerintah Federasi Rusia.
    Kaya biasane, wakil kasebut narik karya, lan iki yaiku Borisov Yuri Ivanovich - Wiwit Maret 2011 - Wakil Ketua Pertama Komisi Militer-Industri ing Pemerintah Federasi Rusia.
    Dokter Ilmu Teknis, jenderal sing dihormati wiwit taun 2011 durung ndeleng prospek drone sing murah lan primitif. Lan kaya sing kita deleng saiki, kabeh program kanggo produksi UAV militer, umume, minangka laporan sing apik, conto ing pameran. Lan ing tentara ana mung sawetara. Aku ngira yen dina iki program produksi UAV wis gagal. Lan bakal angel takon Yu.I. Borisov carane ngembangake program iki, saiki dadi kepala Roskosmos, lan sing bakal ngidini jenderal sing dihormati kanggo takon pitakonan sing angel.
    Dadi tuan-tuan, kita terus ngeruk kanthong kosong lan tuku Mavics ing China nganggo dhuwit dhewe.
  16. Pavel57
    Pavel57 30 September 2022 09:01
    0
    Geranium minangka target sing angel banget. Lan apa Shilka lan Tunguska ing Ukraina entek? Shilki bisa uga diwenehake dening wong Polandia.