Review militèr

Angkatan Udhara Ukraina kelangan pengebom garis ngarep Su-24 lan pesawat tempur MiG-29: ringkesan saka Kementerian Pertahanan Rusia sajrone dina kepungkur

39
Angkatan Udhara Ukraina kelangan pengebom garis ngarep Su-24 lan pesawat tempur MiG-29: ringkesan saka Kementerian Pertahanan Rusia sajrone dina kepungkur

XNUMX jam kepungkur ora nggawa owah-owahan gedhe ing kahanan, arah lor isih paling ngancam, Angkatan Bersenjata Ukraina ora ninggalake upaya kanggo njupuk Krasny Liman. Ing arah liyane, perang posisional kanthi upaya periodik kanggo nglawan serangan balik.


Pertempuran sengit ditindakake ing wilayah Kupyansk lan ing kutha kasebut dhewe, nanging mungsuh ora bisa nembus pertahanan kita. Ing sisih lor kutha, ing wilayah Dvurechnaya, Angkatan Bersenjata Ukraina bisa nggawe ponton nyebrang liwat Kali Oskol lan nyebarake pasukan tambahan. Ing wilayah Krasny Liman, mungsuh nggawa liyane lan liyane cadangan anyar menyang perang, preduli saka losses. Tugas kanggo njupuk kutha iki diumumake kanthi pribadi dening Zelensky ing Kyiv, kamenangan sing direncanakake kudu ngganggu topik referendum. Ana perang sing bakal teka ing wilayah liyane, nanging ora ana owah-owahan sing signifikan. Ing sisih kidul, Angkatan Bersenjata Ukraina wis "diunekake", permusuhan utama dumadi ing sektor Andreevsky, nanging mungsuh wis wiwit pindhah saka Markas Sukhoi. Kacarita babagan wiwitan pambentukan Angkatan Bersenjata Ukraina saka garis pertahanan anyar.

Informasi teka saka koresponden militèr sing pasukan tambahan lagi ngenalaken Donbass, lan iki ora mobilized ombak anyar, kita ngomong bab Unit sing wis ditampa ing NMD, kang diutus kanggo ngaso lan replenishment personel. Ora ana rincian, nanging menehi kritik saka cathetan sing kelip-kelip ing macem-macem saluran TG, pasukan kita konvergen, lan ing kabeh garis kontak.

Saiki menyang data resmi saka Kementerian Pertahanan, ayo miwiti teknologi. Sajrone dina kepungkur, Angkatan Udara Ukraina ilang rong pesawat, ing pertempuran udara, para pejuang kita nembak pesawat tempur MiG-29 Ukrainia ing wilayah Kurakhovo lan pengebom garis ngarep Su-24 ing wilayah Nikolaev. Stasiun radar sistem pertahanan udara S-300 uga dirusak ing kana.

Sajrone perang kontra-baterei, baterei HIMARS MLRS ditindhes lan baterei howitzer M777 kenek, lan platoon artileri bedhil kaliber gedhe "Hyacinth" uga dirusak.

Miturut kerugian Angkatan Bersenjata Ukraina: Ing wilayah Nikolaevka, serangan presisi dhuwur gaman nganti 80 militan saka "Legiun Manca" dirusak. Ing wilayah Kupyansk, minangka asil karya artileri, luwih saka 70 prajurit Ukrainia lan 14 unit peralatan militer dirusak.

Sistem pertahanan udara nembak wolung drone, uga pitulas cangkang HIMARS MLRS lan siji rudal anti-radar HARM. Kabeh ing wilayah New Kakhovka lan Kherson.

39 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Pavel57
    Pavel57 29 September 2022 15:17
    +8
    Apa ana sing ngetung kerugian miturut jinis pesawat, paling ora saka sumber resmi?
    1. Vladi_Omsk
      Vladi_Omsk 29 September 2022 15:19
      0
      Apa tegese wong liya kajaba MORP?
    2. Kutipan Lavrov
      Kutipan Lavrov 29 September 2022 15:27
      +8
      Aku ora ngerti bab liyane, nanging aku wis mung tindakake epik saka karusakan saka Kraken.
      Terus - ".. kok kudu dietung, basurman?!"
      1. ASAD
        ASAD 29 September 2022 15:44
        +2
        Lan apa tegese istilah "ditindhes", bisa ditambahake menyang statistik sing dirusak?
        1. bessonov932
          bessonov932 29 September 2022 16:08
          +3
          Suppression - impact geni ing mungsuh, kang kélangan kemampuan pertempuran. Sajrone penindasan, visibilitas medan perang dadi luwih angel, koordinasi lan kontrol ora diatur.
      2. Alexy
        Alexy 29 September 2022 16:07
        +4
        Kraken dudu batalion, nanging klompok tentara, mesthi.
        1. Tukang Pasang65
          Tukang Pasang65 29 September 2022 16:46
          +6
          Kutipan: Alexy
          Kraken dudu batalion, nanging klompok tentara, mesthi.

          Lan ing ngendi kraken ana sing seger? Kayane wis rampung...
    3. neworange88
      neworange88 29 September 2022 17:37
      +4
      Kutipan saka Pavel57
      Apa ana sing ngetung kerugian miturut jinis pesawat, paling ora saka sumber resmi?


      Ana sing nonton. Iki sing bisa ditemokake. Data tanggal 21.09.2022 September 29.09.2022. Dina iki tanggal XNUMX September XNUMX. Mulane, padha ora lengkap.

      .Sajrone 7 sasi perang, miturut Kementerian Pertahanan RF, ing ngisor iki dirusak:

      Pesawat militer: 298 saka 152 - 196,05% miturut Kementerian Pertahanan Federasi Rusia, miturut sumber liyane 298 saka 175 - 170,29%; rampung numpes (ora kalebu peralatan diimpor mentas teka). Miturut sumber liyane, asline ana 175 pesawat, yaiku: 125 pesawat tempur, 50 pesawat transportasi militer.
      Miturut Kamentrian Pertahanan Federasi Rusia, kabeh pesawat ing jumlah 152 bêsik. rampung, yaiku, 100%, dirusak ing 06.05.2022/175/100, ora kalebu peralatan sing diimpor sing mentas teka. Miturut Kamentrian Pertahanan Federasi Rusia, kabeh pesawat ing jumlah 23.05.2022 bêsik. rampung, yaiku, XNUMX%, dirusak wiwit tanggal XNUMX Mei XNUMX, ora kalebu peralatan impor sing mentas teka.
      Paling ora 31 saka 34 - 91% SU-27, 30 saka 23 - 130% SU-24, 52 saka 37 - 140% MIG-29, 105 saka 31 - 339% SU-25, total 218 saka 125 - 175% militèr, 12 saka 50 transportasi militèr; liyane 68 - iku ora dikenal kang gedhe-gedhe.
      Statistik iki nyebabake keraguan serius babagan 68 pesawat sing ora dingerteni dirusak ing rong minggu pisanan NVO (65 sadurunge 05.03.22/67/13.03.22; 68 nganti 10/58/XNUMX). Aku wedi yen saka XNUMX iki, ora luwih saka XNUMX pesawat angkut militer lan militer sing bener-bener rusak nalika iku. Overestimation saka statistik dening XNUMX pcs. nerangake akeh.


      .Pangiriman ora luwih saka 100 F-16C/D (USA) pesawat tempur serbaguna ing program Lend-Lease kudu samesthine ora luwih saka ing sasi, luwih kamungkinan 3-4 sasi. Luwih saka 25 pesawat SU-80 buatan Soviet. Ketoke, dheweke wis disedhiyakake ora mung saka Bulgaria lan Georgia, ing ngendi ing wiwitan NWO mung ana ora luwih saka 30. Paling kamungkinan, SU-25s dituku dening Amerika Serikat ing saindhenging donya, banjur dibalèkaké lan dimodernisasi, lan bisa uga diprodhuksi, paling kamungkinan ing Georgia ing pabrik manufaktur pesawat kondhang, kang Amerika Serikat wis dawa wiwit modernisasi kanggo iki. perang disiapake dening wong-wong mau ing Ukraina. Aku uga ora bisa ngilangi versi sing disebar ing Internet babagan 60 SU-25 sing ditarik dening USSR saka Afghanistan menyang wilayah Tajik SSR.

      https://proza.ru/2022/09/24/1654
      1. neworange88
        neworange88 29 September 2022 18:16
        +1
        Kajaba iku, kerugian Angkatan Udara Ukraina saka 22.09.2022/29.09.2022/7 nganti 29/XNUMX/XNUMX cacahe XNUMX MiG-XNUMX,
        2 Su-25,3 Su-24.
        Secara total, 31 saka 34 sing pisanan diumumake dirusak - SU-27,33 saka 23 sing diumumake wiwitane - SU-24,59 saka 37 sing diumumake wiwitane - MIG-29,107 saka 31 sing diumumake wiwitane - SU-25. angka dikonfirmasi kanggo mundhut saka Angkatan Udhara Ukrainia. Total 230 unit numpes saka jinis dikenali kendaraan. Inggih, plus liyane 77 pejuang saka jinis dingerteni. Total 307.

        1. Osipov9391
          Osipov9391 30 September 2022 19:20
          -3
          Dadi akeh ing kondisi mabur durung tau ana lan ora bisa.
          Inggih, mbok menawa ana rolas setengah Su-25 lan MiG-29 dibuwang dening Bulgaria lan Polandia.
          Nanging Su-27 lan Su-24 ora tau katon ing Eropah.
          Kira-kira 20-22 lembar Su-27 lan Su-24 ana ing Angkatan Bersenjata Ukraina.
          Malah ana pilot sing luwih sithik.
  2. boric
    boric 29 September 2022 15:21
    +1
    Inggih, pilot kita nembak ukroletunov. Pitakonan kayane durung kabeh wong wis ngalahake SU-24, amarga isih mabur ..
    1. bali
      bali 29 September 2022 15:26
      0
      hi Ing papan liya dheweke dibela utawa digedhekake ...
      1. dzvero
        dzvero 29 September 2022 15:35
        +3
        Su-24 ora dikirim menyang ATS. Dadi saka tangki sedimentasi (~100) utawa saka FSU (Kazakhstan, Uzbekistan, Azerbaijan - ~60). Aljazair, Angola, Iran utawa Suriah (~100) - ora mungkin.
    2. svp67
      svp67 29 September 2022 15:42
      +1
      Kutipan saka Boris
      Inggih, pilot kita nembak ukroletuno

      Inggih, nanging jujur, saiki kanggo kula kabar karusakan saka Mi-17 sing ditransfer menyang Ukraina dening Amerika Serikat bakal luwih seneng ... Iki sing saiki bisa nggawe "sakit sirah" kanggo kita.
      1. Smoke_in_smoke
        Smoke_in_smoke 29 September 2022 16:05
        +1
        Kutipan saka: svp67
        Kutipan saka Boris
        Inggih, pilot kita nembak ukroletuno

        Inggih, nanging jujur, saiki kanggo kula kabar karusakan saka Mi-17 sing ditransfer menyang Ukraina dening Amerika Serikat bakal luwih seneng ... Iki sing saiki bisa nggawe "sakit sirah" kanggo kita.

        Wis piye wae "ing drum" apa sing kasedhiya lan apa "banged".
        Pitakonan, ing ngendi peremoga, ing sisih sapa.
        Kakehan tembung karo informasi nul.
        1. svp67
          svp67 29 September 2022 16:54
          0
          Kutipan: Smoky_in_smoke
          Pitakonan, ing ngendi peremoga, ing sisih sapa.

          Ing siji sing gelut ing wilayah manca
          1. Smoke_in_smoke
            Smoke_in_smoke 29 September 2022 17:35
            -2
            Kutipan saka: svp67
            Ing siji sing gelut ing wilayah manca

            Soko sing padha duwe, sing kita duwe "alignment saka baris ngarep" = "peremoga".
            1. svp67
              svp67 29 September 2022 19:10
              0
              Kutipan: Smoky_in_smoke
              Soko sing padha duwe, sing kita duwe "alignment saka baris ngarep" = "peremoga".

              Nanging, siji kudu katon ing wilayah kang "alignment" iki njupuk Panggonan.
    3. Tochilka
      Tochilka 29 September 2022 17:28
      0
      bukti foto bakal ... paling saka drones pengintaian. sawise kabeh, sampeyan bisa ngatur lan nerbitaké paling rolas gambar. Ana foto ing wiwitan operasi khusus.
  3. Dedok
    Dedok 29 September 2022 15:26
    +6
    ana liyane sing luwih menarik: Kamentrian Pertahanan kita ora nyuwaraake jumlah peralatan Soviet ing "neraca" ing NATO, mula. iku ora cetha apa wis nglumpuk, dibalèkaké saka spare parts utawa ditampa saka sawetara jenis Polandia.
    Aku uga pengin krungu jawaban - babagan peralatan sing ditinggalake: ing ngendi unit ndandani lan evakuasi?
    lan peralatan sing ditinggalake kakla kudu dievakuasi jero, supaya ora dadi "donor" nalika ndandani.
    ana sing bakal ngomong yen ana perang, nanging iki minangka sumber perang ...
    1. Aerodrome
      Aerodrome 29 September 2022 15:31
      +4
      konoshenkova, ana wong liya sing ngrungokake? dheweke wis suwe "ngadegake" kabeh wong.
    2. Osipov9391
      Osipov9391 30 September 2022 19:22
      -3
      Durung ana Su-27 lan Su-24 ing Eropah.
      Iki ditembak mudhun dening pesawat khusus saka Angkatan Bersenjata Ukraina.
      Lan aku kurang saka satus wis bener wis numpes wiwit awal NWO.
      Dheweke mung ora duwe papan kanggo mlebu.
  4. pemotong bolt
    pemotong bolt 29 September 2022 15:31
    +4
    Angkatan Udhara Ukrainia kelangan pengebom garis ngarep Su-24 lan pesawat tempur MiG-29
    Lan ing ngendi dheweke nemokake dheweke ilang?
  5. Iris
    Iris 29 September 2022 15:48
    + 12
    Kupyansk kanggo dina katelu, kaya ing Ukrainians. Ora ana siji, nanging telung nyebrang, loro sing isih kerja lan ngidini akeh pasukan sing ngliwati. Ing VVSU ing wiwitan SVO ana 14 SU-24M lan 9 SU-24MR. Kabeh padha adhedhasar ing Starokonstantinov lan padha numpes kaping lima. Yen sampeyan pracaya laporan saka MO. Ora ana sing bisa ngirim Su-24 amarga macem-macem alasan. Referensi kanggo Angola iku konyol. Mung ana siji panjelasan - nalika Ukrainians announced bonus kanggo saben Piece numpes saka peralatan, Kamentrian Pertahanan Rusia iya padha. Lan laporan kasebut langsung lunga. Kanthi dhaptar dawa senjata lan peralatan militer sing rusak. Nanging sanajan Ukrainians diapusi sok-sok nuduhake wreckage saka kita mudhun Su-24, Su-25, Su-30 lan Su-35 (lan malah video karo pilot dijupuk), banjur kita diundang kanggo njupuk tembung kita. Asil - miturut Kamentrian Pertahanan Federasi Rusia, 307 litak wis dirusak. Sanajan ora akeh ing wulan Februari, sanajan kita ngetung museum. Sedhih. Nanging dadi luwih ngganggu. Apa dheweke ora ngerti apa sing ditindakake?
    1. ukum70
      ukum70 29 September 2022 16:10
      +4
      Laporan ditulis ing dhengkul. Biasa wae..
    2. akropin
      akropin 29 September 2022 16:16
      -1
      Karusakan nyebrang lan cauldron ing pesisir Oskol nyaranake dhewe.
    3. svp67
      svp67 29 September 2022 16:54
      +1
      Quote: Kasatik
      Kupyansk kanggo dina katelu, kaya ing Ukrainians.

      wutuh? Saka ngendi data kasebut?
    4. svp67
      svp67 29 September 2022 16:57
      +4
      Quote: Kasatik
      lajeng kadhawuhan pitados dhateng pangandikanipun

      Inggih, pracaya obituaries ing penet Ukrainia, kanggo pilot mati. Utawa apa sampeyan mikir yen dheweke "keselak jamur"?
    5. berang-berang1982
      berang-berang1982 29 September 2022 18:08
      -4
      Quote: Kasatik
      Sedhih

      Aja susah.
  6. Ratmir_Ryazan
    Ratmir_Ryazan 29 September 2022 16:03
    +4
    Iku misale jek sing Staff Umum nyoba kanggo Padhangake Gagal ing ngarep karo dongeng bab mundhut saka mungsuh.

    Yen akeh pesawat lan helikopter sing ditembak mudhun kaya sing dituduhake ing ringkesan kasebut, mula ora ana pilot siji-sijine sing bakal munggah ing pesawat kasebut, mung ora ana ing Ukraina.


    Sajrone perang kontra-baterei, baterei HIMARS MLRS ditindhes


    Ya, nanging Hymars langsung mimpin perang kontra-baterei nganti dheweke diwenehi?!

    Saben-saben aku sijine emoticon ala ing ringkesan MO ing Telegram, padha mateni komentar ing Rutube, Mungkin padha bakal njaluk paling sethitik sing liyane padha ngapusi, kurang iman padha duwe !!!
    1. nikel
      nikel 29 September 2022 16:08
      -1
      Apa yen pilot duwe kulawarga? Sampeyan bisa mabur utawa sampeyan lan kulawarga duwe biaya. Wong naif chesslovo. Ana sewu cara kanggo meksa wong. Njupuk paling pangguna Topvara. Sijine bedhil kanggo sirah lan marang kanggo nyerang. Mikir iku ora bakal bisa? Dheweke bakal mlayu, amarga dheweke ngarep-arep yen bakal nggawa. Amarga 10% luwih gedhe tinimbang nol.
    2. Smoke_in_smoke
      Smoke_in_smoke 29 September 2022 17:41
      -1
      Quote: Ratmir_Ryazan
      Iku misale jek sing Staff Umum nyoba kanggo Padhangake Gagal ing ngarep karo dongeng bab mundhut saka mungsuh.

      Perasaan sing bener.
  7. Dartanyan
    Dartanyan 29 September 2022 16:05
    -2
    Katon yen ing Ukraina ana printer 3D sing kuwat sing nyithak kabeh pesawat, yen ora, aku ora bakal ngerti goroh Konashenkov ... Padha ngapusi ana, ngapusi kene, ngapusi, ngapusi ....
    1. Nefilim
      Nefilim 29 September 2022 16:18
      +2
      Iku misale jek sing ing Ukraina ana printer 3D kuwat sing prints kabeh pesawat

      Kajaba iku, langsung bebarengan karo pilot.
  8. Alexy
    Alexy 29 September 2022 16:24
    +1
    Omong kosong liyane saka MO. Ukrainians lan peralatan diangkut dening eselon lan personel sing ora mungkasi. Lan serangan balik terus. Lan Konashenkov kraken numpes angkatan udara ing bunder sepuluh. Lan kerugian kita "ora penting", mung mobilisasi dibutuhake kanggo sawetara alasan. Lan yen ora cukup personel ing wiwitan, mula ora perlu diwiwiti. Pungkasane, nggawa pasukan menyang LPR DPR lan ngrebut maneh wilayah kasebut menyang watese. Lan saiki ing Ukraina ana perang patriotik nglawan penjajah kanthi motivasi sing cocog.
    Lan kita duwe mobilisasi, amarga. Sukarelawan, sanajan dhuwit gedhe, ora cukup.
    1. Smoke_in_smoke
      Smoke_in_smoke 29 September 2022 17:45
      -5
      Kasunyatan manawa ing wiwitan tujuan kasebut ora diwatesi karo Lugandonia, bisa dingerteni lan bener, nanging luwih apik kanggo nemtokake (paling ora kanggo panggunaan internal) kanthi luwih jelas.
      1. berang-berang1982
        berang-berang1982 29 September 2022 18:12
        -4
        Kutipan: Smoky_in_smoke
        target padha ora winates kanggo Lugandonia

        Apa sampeyan ora seneng karo Lugandonia? Iki carane Bandera lan kanca-kancane mratelakake.
        1. Smoke_in_smoke
          Smoke_in_smoke 29 September 2022 22:34
          -1
          Kutipan saka Beaver1982
          Apa sampeyan ora seneng karo Lugandonia? Iki carane Bandera lan kanca-kancane mratelakake.

          Aku ora maksud apa-apa ala / nyerang, nanging mungkin sampeyan bener. hi
    2. poquello
      poquello 29 September 2022 19:41
      +1
      Kutipan: Alexy
      Omong kosong liyane saka MO. Ukrainians lan peralatan diangkut dening eselon lan personel sing ora mungkasi. Lan serangan balik terus. Lan Konashenkov kraken numpes angkatan udara ing bunder sepuluh. Lan kerugian kita "ora penting",

      Alas ing sisih kidul, miturut pramuka, dibuwang karo mayit-mayit dill. Kita duwe 1, 200 saben dina perang. Dadi, kasunyatane ana ing sisih kita.
      Sumber: https://rusvesna.su/news/1664460068