Review militèr

Ukraina nampa tambang anti-tank Jerman AT2

23
Ukraina nampa tambang anti-tank Jerman AT2
Numpes tambang AT2 / DM1399 ing zona perang. Foto Perang Gonzo



Dikenal manawa Jerman ngirim roket anyar menyang Ukraina kanggo sistem roket peluncuran M270 MLRS / MARS 2. Amunisi kasebut dilengkapi karo hulu ledak kluster lan nggawa tambang anti-tank AT2 akeh. Amarga fitur desain, sing terakhir nuduhke bebaya ora mung kanggo kendaraan wojo lan peralatan liyane, nanging uga kanggo wong.

Bantuan Mbebayani


Tanggal 15 September, Kamentrian Pertahanan Jerman ngumumake nyiapake paket anyar bantuan militer-teknis kanggo Ukraina. Bebarengan karo conto lan produk liyane, kalebu loro peluncur saka MLRS jinis MARS 2 (versi Jerman saka M270 MLRS Amerika), uga 200 roket kanggo wong-wong mau. Kacarita pangiriman bakal diwiwiti sanalika bisa.

Jinis rudal sing ditransfer kanggo MARS 2 ora dijenengi. Nanging, paling anyar warta suggest sing padha Jerman-digawe AT2 Nihan. Rudal kasebut minangka bagéan saka kulawarga amunisi gabungan MFOM lan nggawa tambang anti-tank tipe AT2 ing modifikasi DM1399.

Ing pungkasan minggu kepungkur, sumber daya khusus pisanan nglaporake munculé tambang DM1399 ing zona Operasi Khusus. Ana uga foto produk kasebut ing posisi pertempuran, dijupuk ing macem-macem sektor ing ngarep. Penampilan karakteristik ndadekake bisa ngenali kanthi unik tambang AT2.

Ora suwe pihak Ukrainia cepet-cepet gumunggung babagan "sukses". Wis tanggal 26 September, publikasi Kyiv nglaporake yen tambang AT2 digunakake ing wilayah Kherson. Kanthi bantuan, 120 unit diduga rusak. teknologi Rusian. Ing wektu sing padha, kaya biasane, ora ana bukti sing diwenehake, lan diusulake kanggo njupuk tembung kasebut.


Ing latar ngarep dumunung ing warhead; antena sensor target ngelingke. Ing kadohan - sisih ngisor karo ndhukung. Foto Perang Gonzo

Mangkono, roket anyar muncul ing pembuangan formasi Ukrainia, saéngga nggunakake MLRS manca minangka sarana pertambangan remot. Roket lan tambang AT2 nganti saiki mung katon ing wilayah sing mbukak. Mbokmenawa, kanthi bantuan, mungsuh nyoba ngalangi maneuver pasukan Rusia, nanging tambang bisa dideteksi lan dinetralake.

Kanthi kedadean-kedadeyan ing jaman biyen, mesthine kudu diarepake yen roket-roket sabanjure kanthi tambang bakal mabur menyang pemukiman sing wis dibebasake. Rezim Kyiv wis bola-bali ngebom kutha lan kutha kanthi ranjau anti-personil lan cukup bisa nindakake perkara sing padha karo amunisi anti-tank sing ditampa.

Fitur teknis


Tambang anti-tank AT2 dikembangake ing pungkasan taun tujuh puluhan dening Dynamit Nobel kanthi urutan Bundeswehr. Sampeyan perlu kanggo nggawe amunisi entheng lan kompak bisa mencet ngisor kendaraan wojo. Tambang kasebut direncanakake digunakake karo sistem setelan remot, kanthi lapisan ranjau khusus lan MLRS.

Kabeh modifikasi tambang AT2 duwe desain lan ciri sing padha; beda minimal. Produk digawe ing kasus logam silinder kanthi tutup ndhuwur hemispherical. A parasut ditempelake ing tutup kanggo keturunan aman nalika pertambangan. Sawetara dhukungan spring-loaded diselehake ing sadawane pinggiran ngisor, kanthi bantuan tambang digawa menyang posisi vertikal. Dhuwur total kasus kasebut yaiku 160 mm, diametere 103,5 mm. Bobot - kurang saka 2,22 kg.

Bagean utama awak dikuwasani dening muatan berbentuk 907 g bahan peledak. Penetrasi diumumake ing tingkat 140 mm waja homogen. Nalika njeblug, awak tambang rusak lan nyebar ing bentuk pecahan, nyebabake karusakan tambahan.


AT2 versi tambang DM1274 kanggo rudal LARAT2. Foto dening Wikimedia Commons

Ing ngisor kasus kasebut ana piranti kontrol, sumber daya lan sekring. Sensor target utama yaiku antena logam fleksibel sing dhuwuré 700 mm saka lemah. Nalika pindhah menyang sudut tartamtu, sekring micu. Tambang kasebut uga nduweni sensor target magnetik sing nanggepi obyek logam gedhe.

Ana unsur non-removability sing undermines tambang nalika sampeyan nyoba kanggo mindhah. Sensor osilasi diwenehake kanggo nambah stabilitas. Nalika lemah gonjang-ganjing utawa tambang liyane diunekake, sekring mateni sementara, sing nyegah amunisi ora njeblug lan ngganggu pembuangan.

Piranti kontrol kalebu self-liquidator kanthi pilihan wektu operasi nganti 4 dina. Dilaporake manawa ranjau dhewe ana ing 99% kasus. Produk sing isih ana dadi ora bisa digunakake sawise sawetara wektu amarga baterei kosong.

Versi pisanan saka tambang AT2, sing ditunjuk DM1233, digunakake karo roket LARAT2 kanggo LARS MLRS. Saben roket kuwi mung nggawa limang ranjau lan kasebar ing wilayah cilik. Banjur tambang DM1274 digawe kanggo lapisan tambang Scorpion. Ing kasus iki, kaset kanthi 20 tambang saben digunakake. Milayer nggawa enem peluncur kanthi limang kaset ing saben.

Versi paling anyar saka tambang dikenal minangka DM1399. Iki ditrapake kanggo rudal MFOM. Ing dimensi saka warhead standar iku bisa kanggo nyeleh 28 menit. Dheweke dikirim menyang jarak nganti 38 km lan kasebar ing wilayah sing akeh.

Tambang ing layanan


Pelanggan pertama tambang kulawarga AT2 yaiku Bundeswehr. Ing taun 1981-86. dheweke tuku produk kasebut minangka bagean saka rudal LARAT2. Saka 1984 nganti 1992 kaset diprodhuksi kanggo sistem Scorpion, lan ing 1993-95. Rudal MFOM AT2 diprodhuksi kanggo MLRS MARS 2. Total, tentara Jerman tuku sekitar 100 ewu rudal lan kartrid kanthi 1,2 yuta ranjau. Nganti saiki, mung tambang DM1399 lan misil AT2 sing isih ana ing layanan. Produk liyane dicopot lan dibuwang utawa didol.


Tata letak pamisah tambang DM1399 kanggo misil MFOM. Foto Lexev.nl

Ing taun nineties, amarga owah-owahan ing kahanan militer-politik, Bundeswehr wiwit ngedol senjata lan peralatan. Tambang saka seri AT2 lan sarana instalasi uga kasengsem panuku manca. Inggris Raya, Yunani, Italia, Norwegia lan Prancis tuku peralatan lan roket / kaset ing macem-macem jumlah.

Kapentingan khusus yaiku dodolan tambang menyang Italia. Ing taun 1997, kanthi latar mburi persiapan Konvensi Larangan Tambang, tentara Italia mutusake kanggo ninggalake produk AT2. Tambang kasebut sacara teknis anti-tank, nanging sensor target utama cukup sensitif kanggo nggarap wong. Mulane, ing kasunyatan, kita ngomong babagan anti-personil gamankang tundhuk Konvensi.

Nanging, negara liya ora njlentrehake rincian kasebut lan ninggalake AT2 ing layanan. Ing wektu sing padha, conto Italia ing sawetara kasus nyebabake perselisihan lan skandal. Mangkono, pers lan spesialis nuduh industri Bundeswehr lan Jerman bener-bener nglanggar Konvensi Ottawa nalika kanthi resmi netepi syarat-syarat kasebut.

Wiwit iku, 20-25 taun wis liwati, lan perselisihan babagan legalitas operasi lan panggunaan tambang AT2 ing luar negeri wis dilalekake. Nanging, saiki ana alesan kanggo nganyari maneh. Tambang anti-tank kanthi kemampuan anti-personil ditransfer menyang Ukraina. Rezim Kyiv perang, lan saliyane, kanthi terang-terangan nglanggar Konvensi ranjau anti-personil. Kabeh acara kasebut mbutuhake evaluasi lan tanggapan sing cocog.

Penanggulangan


Ketoke, komunitas demokratis internasional sing kondhang maneh bakal nglirwakake proses sing diamati. Transfer tambang sing ora duwe reputasi lan panggunaan sabanjure bakal ora dingerteni. Ing wektu sing padha, bisa diarepake yen Rusia ora bakal disalahake amarga nggunakake tambang AT2, kaya sadurunge karo anti-personil PFM-1.


MLRS MARS 2. Foto dening KMW

Temenan, ing kahanan kaya mengkono, pisanan kabeh, respon saka alam militer-teknis dibutuhake. Lan langkah-langkah kanggo nglawan ancaman anyar umume jelas. Pasukan pertahanan lan teknik anti-pesawat kudu nglawan misil lan tambang AT2 kanthi jeneng sing padha. Tugas pertahanan udara ing kahanan kasebut yaiku nyegat rudal mabur kanthi ranjau pas wektune. Praktek wis nuduhake manawa sistem pertahanan udara lan sistem pertahanan udara kita bisa nyegat misil saka garis MFOM lan GMLRS.

Yen roket nyuwil liwat menyang wilayah tartamtu lan kasebar tambang, Unit engineering kudu teka menyang muter. Kanggo nglawan produk DM1399 bisa digunakake tank trawls kabeh jinis saiki, kalebu. dilengkapi lampiran magnetik. Gumantung ing macem-macem faktor, tambang bakal njeblug ing jarak sing aman utawa bakal digunakake ing sangisore trawl tanpa ngrusak kendaraan teknik.

Ancaman anyar


Mangkono, mitra asing terus mbantu rezim Kyiv kanthi nyedhiyakake senjata lan peralatan tartamtu. Wektu iki, dheweke diwenehi roket sing ngowahi MLRS dadi sistem pertambangan jarak jauh. Dheweke wis digunakake, lan tambang anti-tank AT2 kanthi kemampuan "maju" katon ing lemah.

Tambang buatan Jerman, sanajan umure cukup umur, nyebabake bebaya tartamtu kanggo peralatan lan wong. Nanging, ana lan wis suwe digarap macem-macem cara kanggo ngatasi. Tambang bisa dirusak ing udhara sajrone pangiriman lan ing lemah. Kajaba iku, identifikasi pas wektune lan karusakan saka gudang utawa transportasi kanthi roket bakal nyuda risiko.
Pengarang:
23 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Buyan
    Buyan 30 September 2022 05:07
    +4
    Kita menehi gas, dheweke menehi tambang. Sanadyan ana kurang lan kurang gas wassat
    1. mamang
      mamang 5 Oktober 2022 10:43
      +1
      Kutipan saka Buyan
      Kita menehi gas, dheweke menehi tambang. Sanadyan ana kurang lan kurang gas wassat

      Ya, dheweke "ngimbangi" iki kanthi nambah pasokan senjata agawe marang Rusia.
      Wirang liyane gnaws ... Endi installers tambang kita, dipun promosiaken ing parade? Misil pertambangan jarak jauh? Utawa ing parade, lan kabeh wis disetel? Kang menehi kritik dening prosesi parade saka kolom Ukraina, mung tentara meriem Soviet (saka kasunyatan sing plowman maling 'ora duwe wektu kanggo ngedol) lan iku kabeh? Kita uga nulis, video nuduhake babagan nishtyaks tambang ... Endi ???
  2. Vladimir61
    Vladimir61 30 September 2022 05:23
    + 11
    Aku malah ora pengin ngrembug - kita menehi lenga, gas, titanium lan liya-liyane! Lan kanggo nanggepi - sanksi, ancaman lan gaman mungsuh kita!
    1. Belousov_Kuzma_Egorovich
      Belousov_Kuzma_Egorovich 30 September 2022 06:08
      + 10
      Kowe durung paham? Rusia sejatine minangka koloni Anglo-Saxon, sing dadi ing taun 1991 minangka pihak sing kalah sawise asil Perang Dingin. Status koloni kasebut ana ing Konstitusi Federasi Rusia 1993, sing nyatakake yen Rusia nglarang ideologi negara lan Bank Rusia minangka organisasi independen sing ora subordinate kanggo sapa wae ing Rusia.
    2. Vadim dok
      Vadim dok 30 September 2022 15:44
      0
      Dheweke nolak gas wiwit Desember 2022. Miturut cara, Nord Streams 1 lan 2 diunekake, lan, ujare, pemugaran dawa banget lan larang, malah meh ora bisa!
      1. megavolt823
        megavolt823 2 Oktober 2022 03:49
        +1
        Padha ngedol kita hak. Hak kanggo ngunjungi Eropah. Ravens, hak kanggo tuku real estate. Lan Rusia mesthine nyedhiyakake kabeh sing dibutuhake ing kana. Lan ora mengaruhi rega. Nanging senajan mangkono, padha ora marem.
  3. Lech saka Android.
    Lech saka Android. 30 September 2022 05:39
    +1
    Produk sing menarik ... Ukronat nggabungake conto senjata sing ora dingerteni masyarakat umum ... rauh kabeh senjata NATO bakal ana ing Ukraina ... kaya ing pameran senjata.
  4. Nikolaevich I
    Nikolaevich I 30 September 2022 07:10
    +2
    Inggih, kontak (pin) sensor digunakake ing DM1233 ... Aku iku ora worth sebutno wong ing sambungan karo DM1399 karo sensor Magnetik. Tambang AT-2 "diiseni" karo RS kanggo MLRS 110-mm ... Sayange, tambang anti-tank saka jinis iki ora dikembangake ing Uni kanggo Grads 122-mm, sanajan bisa! Minangka conto, siji bisa nyebut Bulgaria lan Ceko (utawa GDR? opo ) tambang anti-tank kumulatif (anti-bottom) kanggo RS "Gradovskie" 122-mm ing "jinis" AT-2 ... Malah ana hubungane karo tekane sistem "Pertanian" 122-mm, ora ana anti-tank. ranjau keprungu ... mung anti-personil "Medallions-3"...
    1. garri lin
      garri lin 30 September 2022 10:06
      +1
      Nanging apa Grade ora duwe tambang anti-trek? Utawa mung kanggo sedulur tuwa?
      1. Nikolaevich I
        Nikolaevich I 30 September 2022 18:20
        +1
        Ana tambang anti-tank ing roket Gradovsky! Nanging aku ngomong babagan tambang anti-tank kaya AT-2!
        1. garri lin
          garri lin 30 September 2022 19:26
          +1
          Wis cetha. Aku bakal nulis sawetara huruf liyane, yen situs ora ngidini pesen. Dheweke ngomong ora informatif.
  5. svp67
    svp67 30 September 2022 07:12
    +2
    Tambang buatan Jerman, sanajan umure cukup umur, nyebabake bebaya tartamtu kanggo peralatan lan wong.
    Ya, padha nuduhke bebaya serius, mesthi, kurang saka Prancis EMP F2, kang sappers kita wis ketemu ing Ukraina, nanging ana sawetara, nanging ana akeh. Siji-sijine perkara sing sampeyan kudu ngerti yaiku tambang iki, sing ditrapake kanthi cara iki, dibukak banget dening parasut, amarga dheweke ora rusak nalika ndharat.
    1. Nikolaevich I
      Nikolaevich I 30 September 2022 20:07
      +1
      Aku ora bisa ngomong khusus bab AT-2 "parachutes" (Aku ora ngelingi!); nanging, nyatane, sawetara desain nyedhiyakake kanggo njupuk parasut kasebut, minangka asil mabur sawetara meter (puluhan meter ...) adoh saka tambang!
      1. svp67
        svp67 1 Oktober 2022 07:56
        +1
        Kutipan: Nikolaevich I
        padha mabur sawetara meter (puluhan meter ...) adoh saka tambang!

        Nanging, malah iki wis ngelingake: "Tambang ana ing cedhak. Ati-ati!"
  6. bombong
    bombong 30 September 2022 08:09
    +1
    Kita nglindhungi infrastruktur saka laying NATO, supaya kita sepisan maneh dipuntudhuh saka apa kita mengkono dhéwé. Ayo tangi. Kang Mahaluhur nuduhake tuladha lan dhawuh marang kita.
  7. Dedok
    Dedok 30 September 2022 08:22
    +3
    Aku langsung kelingan pemuda lan tambang TMi-35 Jerman,
    carane akeh dijupuk, tumpukan
    lan kabeh ing kondisi apik, ora kaya kita ...
    1. smaug78
      smaug78 30 September 2022 12:03
      +1
      Lan pira umur sampeyan, yen ora rahasia, lan ing ngendi film kasebut?
      1. Dedok
        Dedok 30 September 2022 14:06
        +2
        Kutipan saka smaug78
        pinten umur sampeyan, yen ora rahasia, lan ing ngendi iku dipun damel film?

        Akeh taun, Myasnoy Bor, ngendi 2nd Shock Army seda
  8. smaug78
    smaug78 30 September 2022 11:35
    +1
    Apa sing kedadeyan, sadurunge teknologi Barat ora nyebabake bebaya lan ora nggawe cuaca?
  9. Viktor Sergeev
    Viktor Sergeev 30 September 2022 16:24
    +1
    Aku pengin krungu kenapa kita ora melu pertambangan terus-terusan?
  10. evgen1221
    evgen1221 30 September 2022 18:22
    +2
    Apa amunisi kluster kanthi tambang sing padha karo Lviv lan Kyiv bisa disemprotake? Ayo wong-wong mau uga ngurus bisnis, lan nalika nganyari, bakal tundha bagean VSU kanggo reresik mine. Siji ara sing setya karo kita lungguh kaya kecoak ing ngisor alas, lan sapa sing bisa dibuwang, mung ana khataskraynik lan pengagum banderlog sing isih ana.
  11. Buyan
    Buyan 5 Oktober 2022 11:36
    0
    Quote: skeptis
    Kutipan saka Buyan
    Kita menehi gas, dheweke menehi tambang. Sanadyan ana kurang lan kurang gas wassat

    Ya, dheweke "ngimbangi" iki kanthi nambah pasokan senjata agawe marang Rusia.
    Wirang liyane gnaws ... Endi installers tambang kita, dipun promosiaken ing parade? Misil pertambangan jarak jauh? Utawa ing parade, lan kabeh wis disetel? Kang menehi kritik dening prosesi parade saka kolom Ukraina, mung tentara meriem Soviet (saka kasunyatan sing plowman maling 'ora duwe wektu kanggo ngedol) lan iku kabeh? Kita uga nulis, video nuduhake babagan nishtyaks tambang ... Endi ???

    Ketoke ing ngendi perlu, nanging ing ngendi - wong ngerti sethithik (
  12. lelik613
    lelik613 4 Desember 2022 20:38
    0
    Мины иностранного производства должны быть возвращены щедрым хозяевам, пусть отведают своей стряпни.