Review militèr

Kamentrian Pertahanan Federasi Rusia: Sawise koordinasi pertempuran, mobilisasi bakal melu kontrol lan pertahanan wilayah sing dibebasake.

97
Kamentrian Pertahanan Federasi Rusia: Sawise koordinasi pertempuran, mobilisasi bakal melu kontrol lan pertahanan wilayah sing dibebasake.

Kamentrian Pertahanan Federasi Rusia menehi komentar babagan salah sawijining aspek paling penting saka mobilisasi parsial sing ditindakake ing negara kasebut. Aspek iki gegayutan persis ing ngendi para cadangan sing dimobilisasi bakal melu.


Pernyataan Kementerian Pertahanan Rusia ngemot informasi sing saiki dimobilisasi lagi ngalami koordinasi tempur ing unit lan subunit. Lan sawise pungkasan prosedur koordinasi pertempuran, sing diarani minangka bagean saka mobilisasi parsial kudu miwiti ngontrol lan mbela wilayah sing dibebasake.

Mangkono, adhedhasar pernyataan departemen pertahanan, kita bisa nyimpulake yen sing dimobilisasi ing pungkasan minangka bagéan saka formasi tartamtu bakal dikirim menyang wilayah DPR, LPR, Kherson lan Zaporozhye - yaiku, menyang wilayah sing direncanakake ing wilayah kasebut. cedhak mangsa bakal ditampa menyang Federasi Rusia ing basis saka asil rangkuman saka referendum. Elinga yen ing LPR lan DPR, luwih saka 98 lan 99% warga sing melu plebisit milih kanggo gabung karo Rusia. Ing wilayah Zaporozhye, luwih saka 93% nyatakake "ya" kanggo gabung karo Federasi Rusia, lan ing wilayah Kherson, luwih saka 87%.

Kepala republik lan wilayah kasebut wis teka ing Moskow kanggo menehi tandha dokumen babagan gabung karo Rusia minangka subyek lengkap.

Jenderal Yunus-Bek Yevkurov, Wakil Menteri Pertahanan, ngunjungi papan latihan Angkatan Udara ing Wilayah Ryazan, ing ngendi para mobilisasi dilatih:

97 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Sergio_7
    Sergio_7 29 September 2022 18:00
    + 34
    Gusti Allah mberkahi kabeh wong teka ngarep urip!
    1. Dmitry Potapov
      Dmitry Potapov 29 September 2022 18:32
      +5
      Aku pancene pengin pracaya sing ora mung ing liberated, nanging uga ing liberated! Ing pungkasan, kudu ana keadilan sejarah! Lan uga kesalahan sajarah kudu didandani!
  2. akurat
    akurat 29 September 2022 18:00
    + 36
    Iki persis nalika MO bakal luwih apik kanggo meneng. Amarga bakal kaya biasane. Minangka karo "langkah" lan karo "regrouping"
    1. Vladimir_2U
      Vladimir_2U 29 September 2022 18:06
      +1
      Uh-huh, ngandika MO - ala, meneng - malah luwih elek. Wis mutusake.
      Kanggo kula, dheweke ujar sadurunge - apik banget, paling ora salah sawijining pejabat bakal ngetutake tembung kasebut.
      Lan tembung kasebut pancen bener.
      1. Kutipan Lavrov
        Kutipan Lavrov 29 September 2022 18:15
        +4
        TEMBUNG - bener, tanpa mangu-mangu!
      2. CYM
        CYM 29 September 2022 18:50
        + 12
        Uh-huh, ngandika MO - ala, meneng - malah luwih elek.
        Kita wis krungu akeh pernyataan sing bener lan bener saka Kementerian Pertahanan: babagan kekurangan wajib militer ing NMD, babagan kabeh miturut rencana, babagan pasukan lan sarana, ora bakal cukup mobilisasi. Saiki apa wae pernyataan saka Kementerian Pertahanan nyebabake negatif.
    2. Mar.Tira
      Mar.Tira 29 September 2022 19:29
      + 11
      Kutipan saka certero
      Iki persis nalika MO luwih becik meneng

      Khodakovsky ngipat-ipati jenderal kasebut ing buntut lan mane kanggo unit sing ora siap kanggo kahanan anyar perang nglawan NATO lan Amerika Serikat ing Ukraina, kita meh ora duwe wektu kanggo ndhelikake ing ruang paling ngisor. anget mulyo kwartal
      1. Gorygor
        Gorygor 29 September 2022 21:41
        +1
        Kutipan: Mar Tira
        Kutipan saka certero
        Iki persis nalika MO luwih becik meneng

        Khodakovsky ngipat-ipati jenderal kasebut ing buntut lan mane kanggo unit sing ora siap kanggo kahanan anyar perang nglawan NATO lan Amerika Serikat ing Ukraina, kita meh ora duwe wektu kanggo ndhelikake ing ruang paling ngisor. anget mulyo kwartal

        Kajaba iku, dheweke sumpah marang prajurit kontrak, amarga durung ana mobilisasi.
    3. Gorygor
      Gorygor 29 September 2022 21:48
      0
      Kutipan saka certero
      Iki persis nalika MO bakal luwih apik kanggo meneng. Amarga bakal kaya biasane. Minangka karo "langkah" lan karo "regrouping"

      Langkah-langkah lan regrouping bakal kalebu ing kabeh buku teks ing donya ... Kaya denazification - waras lan Feed Azov, banjur ngirim menyang Turki
    4. Taimen
      Taimen 29 September 2022 23:16
      0
      Ya, tenan. Samar-samar mamang nyiksa. Iku bakal dadi kaya biasane. Aphorism Chernomyrdin akurat.
  3. dmi.pris
    dmi.pris 29 September 2022 18:00
    +8
    DPR durung rampung mardika, kaya akeh wilayah primordial Rusia ing Ukraina. Dadi, saliyane mbela, kita uga kudu mbebasake.
  4. Bom
    Bom 29 September 2022 18:00
    +8
    Sing dimobilisasi pungkasane bakal dikirim menyang wilayah DPR, LPR, Kherson lan Zaporozhye minangka bagean saka macem-macem formasi - yaiku, menyang wilayah sing ana permusuhan. Apa MO ngandika ora cetha.
    1. isv000
      isv000 29 September 2022 19:00
      -5
      Quote: Bom
      Sing dimobilisasi pungkasane bakal dikirim menyang wilayah DPR, LPR, Kherson lan Zaporozhye minangka bagean saka macem-macem formasi - yaiku, menyang wilayah sing ana permusuhan. Apa MO ngandika ora cetha.

      Sing anyar yaiku mobilisasi bakal dilebokake ing eselon katelu, nomer loro saka Garda Nasional lan sing pertama - unit serangan. Lan, minangka adoh minangka "break in", iku bisa ing baris pisanan. Ingkang utama yaiku saiki ora -41, saka titik perakitan - menyang perang ...
      1. frog
        frog 29 September 2022 20:28
        0
        Khodakovsky ipat-ipat jenderal iki ing buntut lan mane kanggo Unit pancen unprepared kanggo kahanan anyar perang nglawan NATO lan Amerika Serikat ing Ukraina kita lagi wae duwe wektu kanggo ndhelikake ing cellars.
        1. Mar.Tira
          Mar.Tira 30 September 2022 03:33
          0
          Kutipan saka kodhok
          ing buntut lan mane

          Matur nuwun kanggo kutipan, nanging aku ora entuk titik. Nyuwun
          1. frog
            frog 30 September 2022 07:48
            +1
            Inggih, kanggo kelet minus ngguyu
            Nanging kanthi serius ..... Kanca sing rada dhuwur mbatesi tembung MO. Lan Khodakovsky, sing sampeyan kutip, sing ana ing kana, nduweni sudut pandang sing rada beda. Kanggo sawetara alasan, aku luwih percaya marang dheweke .... Dadi aku nggawa dheweke))) Bener, ana sing ora percaya Khodakovsky, miturut minus nglirik
            1. Dedok
              Dedok 30 September 2022 09:03
              +1
              Kutipan saka kodhok
              Bener, wong ora pracaya Khodakovsky, kang menehi kritik dening minus

              dheweke wis ngomong babagan iki wiwit taun 2014, nanging kita budheg ...
            2. Mar.Tira
              Mar.Tira 30 September 2022 19:04
              +1
              Kutipan saka kodhok
              Bener, wong ora pracaya Khodakovsky, kang menehi kritik dening minus

              Khodakovsky uga kanca muddy, nanging isih gained pengalaman saka losses. Ing taun 2014, ing DAP, amarga gething, milisi nandhang kapitunan gedhe, mula dheweke sinau pelajaran kasebut lan, luwih-luwih, nelpon kabeh wong. Dheweke bakal rukun karo Girkin lan sikap marang dheweke bakal langsung owah.
              1. frog
                frog 30 September 2022 19:12
                0
                Inggih, aku dudu malaikat swarga)). Nanging dheweke ana, lan ..... luwih objektif tinimbang gen-leit sing padha ...
                Dadi ya, saiki bisa dirungokake.
                Lan supaya .... saka Girkin lan kanggo wong lan kanggo akeh liyane ... Aku luwih apik meneng aran
      2. Viktor Sergeev
        Viktor Sergeev 29 September 2022 20:46
        -1
        Lan ing kene ora. Dheweke bakal dilebokake ing eselon pisanan, lan unit sing dikosongake bakal menyang Donbass lan Kharkov. Nanging, iki dudu arah utama, ing wiwitan. Nanging nalika padha kumpul, dheweke bakal entuk pengalaman lan nesu, bakal dikirim menyang Nikolaev lan Odessa.
    2. gendéra lawas
      gendéra lawas 29 September 2022 19:26
      -10
      Halo. Mbokmenawa luwih saka setengah saka mobilisasi bakal mati. Sayange, ora saben wong ngerti iki.
      1. dmi.pris
        dmi.pris 29 September 2022 19:48
        +6
        "Aja kesusu ngubur kita. Kita isih ana sing kudu ditindakake ing omah ..." ya
    3. Gorygor
      Gorygor 29 September 2022 21:45
      0
      Quote: Bom
      Sing dimobilisasi pungkasane bakal dikirim menyang wilayah DPR, LPR, Kherson lan Zaporozhye minangka bagean saka macem-macem formasi - yaiku, menyang wilayah sing ana permusuhan. Apa MO ngandika ora cetha.

      +100500 - verbiage, demagogy. Bocah-bocah wis lapor wong bodho
  5. alexr2005
    alexr2005 29 September 2022 18:03
    +9
    Ing kasus apa wae, bolongan sing muncul ing ngarep bakal dipasang karo wong sing dimobilisasi. Dheweke uga ngomong babagan wajib militer, nanging pungkasane dadi garis ngarep ing dina-dina sing sepisanan - padha mati lan dicekel.
    1. freddyk
      freddyk 29 September 2022 18:13
      + 13
      Kutipan saka: aleksr2005
      Dheweke uga ngomong babagan wajib militer, nanging pungkasane dadi garis ngarep ing dina-dina sing sepisanan - padha mati lan dicekel.

      Dheweke ora ana ing limber, dheweke mlaku ing kolom dhukungan lan tiba ing ambushes. Mulane 200s lan tahanan.
      1. Vladimir_2U
        Vladimir_2U 29 September 2022 18:21
        +7
        Kutipan saka freddy
        Dheweke ora ana ing limber, dheweke mlaku ing kolom dhukungan lan tiba ing ambushes.

        Yen ana prentah langsung supaya ora nggunakake wajib militer nalika nggawa pasukan menyang pinggiran, banjur sawetara komandan kudu diadili. Lan yen iki mung pangandikane Sang Maha Agung saka TV, mula kita duwe apa sing ana. SAYANG!
  6. Mint Gingerbread
    Mint Gingerbread 29 September 2022 18:04
    + 11
    Dheweke bakal nutup mburi supaya pasukan utama ora nyeret kabeh garis ngarep. Serangan sing direncanakake bakal diwiwiti.
  7. taiga2018
    taiga2018 29 September 2022 18:05
    + 13
    Yen sampeyan nganggo seragam lan njupuk gegaman, banjur iku, sampeyan ora dadi kagungane maneh, sampeyan bakal tindakake pesenan, lan padha bisa bab kontrol, lan bab nimbali, lan bab serangan.
  8. Sergio63
    Sergio63 29 September 2022 18:09
    -18
    Lha cah, ayo dodol nang Banderlogs!?? Ayo padha nuduhake kekuwatan senjata lan semangat Rusia !!! Ayo miwiti program "wes durung diwiwiti" ... Good luck! Kamenangan bakal dadi kanggo kita !!!
    1. lopvlad
      lopvlad 29 September 2022 18:31
      +5
      Kutipan: Sergio63
      Lha cah, ayo dodol nang Banderlogs!?? Ayo padha nuduhake kekuwatan senjata lan semangat Rusia !!!


      mobilized dudu babagan, nanging nalika ana sing salah. Lan ayo padha ngerti yen wektu sampeyan bisa menang ing garis ngarep kanthi mbuwang cadangan mobilisasi, ana sing kepungkur. line, mobilized kanggo nindakake nefig, uga, yen sampeyan ora pengin digunakake, kaya Kyiv, contone, minangka meriam fodder.
      1. mitroha
        mitroha 29 September 2022 18:47
        +3
        Kutipan saka lotvlad
        nalika ing baris ngarep sampeyan bisa menang soko dening uncalan cadangan mobilized ana bab kepungkur adoh

        Sampeyan bisa uga bingung conscripts karo conscripts. Dadi mobilisasi beda banget, lan ing kasus pembentukan unit sing bener, sampeyan bisa ngliwati unit sing siap tempur.
        1. Foundling
          Foundling 29 September 2022 18:53
          -6
          Lan kepiye carane mobilisasi beda karo wajib militer? Luwih bobot? Utawa lara?
          1. mitroha
            mitroha 29 September 2022 19:17
            +7
            Quote: Foundling
            Lan kepiye carane mobilisasi beda karo wajib militer? Luwih bobot? Utawa lara?

            Kepiye pejuang sing pensiun rong utawa telung taun kepungkur, umpamane, Angkatan Udara utawa Korps Marinir, beda karo bocah enom sing umur 18 taun sawise sekolah? Nalika sampeyan nemokake jawaban, sampeyan bakal ngerti
            1. Foundling
              Foundling 29 September 2022 20:20
              -2
              Oh! Korps Marinir lan Angkatan Udara ora luwih saka telung taun sawise layanan? Tangi! Lan deleng sing njupuk.
            2. NKT
              NKT 29 September 2022 21:04
              0
              Dadi ana conto nalika nelpon wong-wong sing ora ngabdi babar pisan lan umure 35+, kalebu perwira cadangan sing lagi wae lulus saka departemen militer lan kabeh (40-45+).
              1. mitroha
                mitroha 29 September 2022 22:26
                0
                Kutipan saka N.K.T.
                Dadi ana conto nalika nelpon wong-wong sing ora ngabdi babar pisan lan umure 35+, kalebu perwira cadangan sing lagi wae lulus saka departemen militer lan kabeh (40-45+).

                Kaping pisanan, ana conto - ing endi? Aku ora ngerti kaya ngono.
                Kapindho, aku nulis kanthi cetha
                Dadi mobilisasi beda banget, lan ing kasus pembentukan unit sing bener, sampeyan bisa ngliwati unit sing siap tempur.
        2. lopvlad
          lopvlad 30 September 2022 03:56
          +1
          Kutipan saka Mitroha
          Dadi mobilisasi beda banget, lan ing kasus pembentukan unit sing bener, sampeyan bisa ngliwati unit sing siap tempur.


          iki kuncine kene tatanan unit sing bener sing kanthi otomatis ngethok wong-wong sing ora ngladeni, wong-wong sing njabat ing USSR, wong-wong sing duwe masalah kesehatan, uga wong-wong sing njabat "ing kertas" lan ing kasunyatan malah njupuk sumpah militèr karo senapan mesin kayu.
          1. mitroha
            mitroha 30 September 2022 07:19
            -1
            injih pak hi
            Mung mikir profesional dibutuhake ing posisi sing bener.
            1. frog
              frog 30 September 2022 19:14
              -2
              Maksudku, iku Fantastic. Lan iku kanggo diskusi ing situs liyane. lol
    2. Alexander
      Alexander 29 September 2022 18:32
      + 15
      Kutipan: Sergio63
      Lha cah, ayo dodol nang Banderlogs!?? Ayo padha nuduhake kekuwatan senjata lan semangat Rusia !!! Ayo miwiti program "wes durung diwiwiti" ... Good luck! Kamenangan bakal dadi kanggo kita !!!

      Dadi sapa sing ngalangi sampeyan? Sesuk, esuk-esuk, menyang kantor pendaftaran lan pendaftaran militer lan lunga.
      1. Kabupatèn katelu
        Kabupatèn katelu 29 September 2022 18:35
        +8
        Gaya komentator iki meh padha karo Gonzalez. Mungkin ing siaran julukan sing beda.
        1. Alexander
          Alexander 29 September 2022 18:41
          +8
          Quote: Kab
          Gaya komentator iki meh padha karo Gonzalez. Mungkin ing siaran julukan sing beda.

          Kemungkinan banget)
          Kaya sing dikandhakake salah sawijining penulis terkenal, wong-wong sing ora melu perang paling banter banget babagan perang.
        2. lis-ik
          lis-ik 29 September 2022 19:02
          +2
          Quote: Kab
          Gaya komentator iki meh padha karo Gonzalez. Mungkin ing siaran julukan sing beda.

          Ora, Meehan mesthi duwe "pria" lan hehe.
          1. Alexander
            Alexander 29 September 2022 19:48
            +3
            Kutipan saka lisik
            Ora, Meehan mesthi duwe "pria" lan hehe.

            Dadi sedulur kembar ngguyu
        3. landasan pacu-1
          landasan pacu-1 29 September 2022 20:15
          +3
          Lan aku mikir babagan iki wingi, meh padha! Utawa iku bot ... lol
  9. roket757
    roket757 29 September 2022 18:15
    +4
    Kamentrian Pertahanan Federasi Rusia menehi komentar babagan salah sawijining aspek paling penting saka mobilisasi parsial sing ditindakake ing negara kasebut. Aspek iki gegayutan persis ing ngendi para cadangan sing dimobilisasi bakal melu.
    Kamentrian tansah menehi komentar babagan aspek kasebut, mung urip, kahanan pertempuran, nggawe penyesuaian sing angel, ing aspek kasebut, kanthi cara sing paling radikal.
    Pitakonan ... kok ngomong sing dilanggar terus ???
    Kita kudu ngandhani sing bener, mula para pejuang bakal luwih siyap kanggo macem-macem kejutan, lan iki minangka kesempatan kanggo urip lan ngrampungake misi tempur kanthi sukses, kanthi kerugian sing luwih sithik.
  10. opuonmed
    opuonmed 29 September 2022 18:17
    -1
    Nah, kepiye carane Kulon ngirim senjata lan palu ing wilayah sing dibebasake? utawa malah dadi pimpinan bakal tekan sing tanpa karusakan saka infrastruktur ukrrr ora bisa nindakake? Muga-muga pangarep-arep palsu bakal ilang supaya bisa rembugan karo ukrrr lan Barat! Ya, aku salah ing kabeh lan ana rencana!
  11. lengen
    lengen 29 September 2022 18:17
    -1
    Oh piye. Kejenuhan ngarep karo pasukan ing jero? Impact tinju, maneuvering kabeh ngarep? Ngetik kapan lan ing ngendi sampeyan pengin? Bisa uga ing luwih saka siji panggonan. Fatal.
  12. Komentar wis dibusak.
  13. Maxim G
    Maxim G 29 September 2022 18:18
    +1
    Apa dheweke bakal dimobilisasi saka wilayah Kherson lan Zaporozhye?
    LNR lan DNR bisa dingerteni - sukarelawan lan mobilisasi wis suwe.
  14. Hitriy Zhuk
    Hitriy Zhuk 29 September 2022 18:27
    -1
    Aku wis suwe mikir babagan iki.
    Kayane aku sing utama yaiku njamin yen negara bakal ngurus wong tuwa.

    Sawise kabeh, yen ana kedadeyan, ora masalah, nanging wong tuwa bakal tetep.
    Ya, lan mung anggere disebut - sampeyan ora bisa bantuan.
    Lan ora asring ing kulawarga ana akeh bocah lan ana sing kudu diurus.

    Bisa nggawe "perusahaan sosial" saka sing ora layak kanggo layanan (kita duwe "layanan alternatif"), dadi ayo ngomong sawetara dina seminggu (uga, utawa kabeh wektu), sawise ngrampungake kursus, padha nindakake karya layanan sosial / master, lsp. d.?

    Aku ngira yen iki kudu menehi tentrem tambahan kanggo para prajurit.
    1. Wong Saka Afar
      Wong Saka Afar 29 September 2022 18:42
      +2
      Ya, supaya "Unfit" kasebut (mbayar utawa lara) ngubengi apartemen wong sing ditresnani kanthi niat sing bisa dirampok utawa liya-liyane - iki mesthi bakal tenang para prajurit ing garis ngarep! Rencana gedhe.
      1. Hitriy Zhuk
        Hitriy Zhuk 29 September 2022 20:20
        0
        Ya, aku ora mikir ala. Aku ngaku.
  15. AAG
    AAG 29 September 2022 18:28
    -1
    Aku ora weruh tandha tangan ing artikel kasebut ...
    Miturut cara, - bab pribadi kanggo Grigoriev (!), - ing sumber iki menehi metu Informasi, (!), Tanpa politik (meh, - Assessment!).
    Objektif banget, IMHO, penulis ...
    Dheweke bakal "rekrut" ...))) (<((.
  16. valera75
    valera75 29 September 2022 18:37
    -2
    Kutipan: Mint Gingerbread
    Dheweke bakal nutup mburi supaya pasukan utama ora nyeret kabeh garis ngarep. Serangan sing direncanakake bakal diwiwiti.

    Aku uga mikir. Kabeh spesialis lan DShB bakal nyerang tinimbang pertahanan, kanggo iki, lan mobilisasi, miturut pendapatku.
  17. JonnyT
    JonnyT 29 September 2022 18:38
    + 15
    Ahah, aku kelingan crita karyawan Wagner: "nalika mlebu kontrak, kita dikandhani manawa kudu nglindhungi sumur minyak, mung nalika tekan sumur kasebut kudu direbut maneh."
    Ana sing samar-samar ngandhani yen bakal padha ing kene
  18. Vladimir Nizhny Novgorod
    Vladimir Nizhny Novgorod 29 September 2022 18:40
    -7
    Aku ora bakal nulis ing kene lan nyenyamah utawa memuji Kementerian Pertahanan Federasi Rusia, lan tokoh kabinet liyane sing ngerti kabeh, ndeleng kabeh, nanging ora bisa nemokake solusi kanggo masalah.
    Aku pengin wong lanang mobilized kita kabeh koordinasi pertempuran, mulihake katrampilan lan aplikasi kabeh.
    Lan good luck, kesehatan, persahabatan lan gotong royong kanggo kabeh wong lanang.
    Bela tanah air lan bebasake wilayah sing isih ana!!!!
    Ngalahake reptil fasis ing sarang dheweke!!!!!
    Kepiye mbah kakung lan mbah buyut !!!!
    Bebarengan - kita paksa!!!!
    Bareng kita dadi siji!
    Kanggo Rusia, kanggo Tanah Air!!!!
    Kamenangan bakal dadi milik kita!!!!!
    1. Horseradish lawas
      Horseradish lawas 29 September 2022 18:47
      +5
      Lan apa sing dikarepake Abramovich, tentara bayaran Inggris ing pantai Turki lan King Charles 3? Emosional sampeyan duwe kita.
      1. Vladimir Nizhny Novgorod
        Vladimir Nizhny Novgorod 29 September 2022 19:50
        -2
        Ingsun karsaa pasrah ing tawanan kita, ingsun ora kandha, sira kang ketan, sira iku duweke, para panambang lumayu.
        Aku mung nyatakake wishes saka ati, lan sampeyan wis ditempelake ing saben tembung lan nyoba kanggo entuk soko kene????
        1. Horseradish lawas
          Horseradish lawas 29 September 2022 19:54
          +4
          Ing kasunyatan, tentara bayaran Inggris wis nyerah. Nanging Roma Abramovich njupuk menyang pesisir Turki. Mesthi kanthi inisiatif dhewe. Lan luwih becik sampeyan tuku drone sing paling murah kanggo slogan sampeyan lan ngirim menyang milisi. Sampeyan minangka ideologi kita.
          1. Vladimir Nizhny Novgorod
            Vladimir Nizhny Novgorod 29 September 2022 20:50
            -2
            Ora percoyo???
            Ora nggugu omongan lan pituturmu, aku tumbas barang akeh, aku ora bakal lapor nang kene.
            Apa sampeyan bisa menehi saran uga????
            Kelet minus followers????
            Penasehat???
          2. tamu
            tamu 30 September 2022 00:01
            +1
            Quote: jancok lawas
            Nanging Roma Abramovich njupuk menyang pesisir Turki.

            Inggih, kanggo dheweke, Inggris duweke dhewe, kaya umume oligarki liyane sing lungguh ing London.
    2. litium17
      litium17 29 September 2022 19:14
      +3
      Kutipan: Vladimir Nizhny Novgorod
      Lan good luck, kesehatan, persahabatan lan gotong royong kanggo kabeh wong lanang.

      Sampeyan tetep kanggo sampeyan, kanthi pernyataan sing nyenengake, mbukak menyang kantor pendaftaran lan pendaftaran militer!
      1. Vladimir Nizhny Novgorod
        Vladimir Nizhny Novgorod 29 September 2022 20:12
        -3
        Lithium 17, aja kuwatir karo aku.
        Aku arep menyang ngendi lan apa sing dakkarepake.
        Sampeyan penambang kita.
        Wong kasebut nulis saka ati, nanging banjur kaya 7 minus mlebu.
        Sing dakkira lungguh kene.
        Plus komentar lan cling kanggo wong normal
      2. landasan pacu-1
        landasan pacu-1 29 September 2022 20:19
        0
        Nanging, sakperangan alesan, komentator kaya dheweke nerusake "perang" sing angel ing kene, terus bawl lan ora cepet-cepet maju menyang garis ngarep (sing ora nggumunake) ...
        1. Vladimir Nizhny Novgorod
          Vladimir Nizhny Novgorod 29 September 2022 20:53
          -3
          Lan sampeyan wis katon ing ngarep sampeyan ????
          Lan sapa sing ndeleng komentator kaya ngono ???
          Ing kene wong komunikasi biasane, lan ora melu perang.
          Kanggo sapa lan ing ngendi arep maju sampeyan ora bakal ditakoni.
  19. yakisam
    yakisam 29 September 2022 18:46
    0
    Lan nalika Ukraina bakal miwiti serangan anyar?
    Apa dheweke kabeh dievakuasi saka wilayah ... Ukraina menyang Rusia?
    Utawa padha digunakake minangka "passed combat coordination" ... uga, padha digunakake ing umum
    minangka pupuk
    Aku bener mangertos statement iki saka Kepemimpinan - padha ngomong, kita njamin sing mobilized ora bakal mati, nanging kita ora kanggo nyalahke yen Ukrainians ala perang lan matèni - kita ora kanggo nyalahke kene, kita janji, nanging rezim Ukrainia nindakake. ora netepi janji kita :)
    Dadi?
    1. Beringovsky
      Beringovsky 29 September 2022 19:13
      -1
      Lan apa Ukraina janji sawijining "ala" mobilized meriam fodder? Tanah rong meter?
      1. yakisam
        yakisam 1 Oktober 2022 12:22
        0
        Tunggul kasebut cetha - supaya "lali" pitakonan sing dijaluk, sampeyan mung kudu ngarahake arah mungsuh, sing ora apik ...
        Nanging gerakan sing migunani nalika digunakake nglawan ... mungsuh sing pinter kaya ME.
        Amarga aku bakal takon sampeyan:
        Yaiku, sampeyan ujar manawa pimpinan negara kita tumindak kanthi cara sing padha karo "rezim Kyiv", pimpinan loro-lorone padha ngirim wong-wong Rusia sing dimobilisasi supaya bisa saling ngowahi dadi pupuk?
        Mbokmenawa jawabane "ya"?
  20. AntonR7
    AntonR7 29 September 2022 18:48
    -2
    Aku melu komentar sing aku pengin ngarep-arep lan pracaya yen kita ora bakal mandheg ing nglindhungi LDNR, Kherson lan Zaporozhye. Lan kita bakal bali kabeh tanah Rusia. Ora ana cara liya. Ninggalake malah kethokan, banjur iki perang postponed kanggo mengko. Minangka Catherine Agung ngandika: "Negara Rusia iki musuhan, lan mulane iku ngirim ora ana."
  21. akurat
    akurat 29 September 2022 18:51
    +3
    Kepiye kedadeyan yen foto kaya ngono katon maneh? Apa kita 41 taun? Sampah kados pundi, nalika ing jaman tentrem wadyabala dipun aji-ajii, dipun aji-ajii, dipun aji-ajii, kathah paedahipun saha leren ing ngarsanipun tiyang sanes, nanging kados perang – makaten malih, tangi, nagari punika ageng.
    [tengah]
    1. Chronos
      Chronos 29 September 2022 19:03
      -3
      Tentara kader perang suwene 7 sasi tanpa rotasi nglawan paling ora kaping pindho mungsuh sing unggul sacara numerik. Kaputusan dipeksa kanggo mobilisasi
      1. Jelatang
        Jelatang 29 September 2022 19:18
        +5
        Kutipan: Chronos
        Tentara kader perang suwene 7 sasi tanpa rotasi nglawan paling ora kaping pindho mungsuh sing unggul sacara numerik. Kaputusan dipeksa kanggo mobilisasi

        Ana ing ngendi anak-putu pejabat, ing ngendi pasukan Kementrian Keadaan Darurat lan Kementrian Dalam Negeri, ing ngendi ndharat wong-wong sing amarga tentara gagal ngrampungake tugas kasebut?
      2. skeptik2
        skeptik2 29 September 2022 19:22
        0
        Kutipan: Chronos
        Tentara kader perang suwene 7 sasi tanpa rotasi nglawan paling ora kaping pindho mungsuh sing unggul sacara numerik.

        Apa sing sampeyan pikirake nalika sampeyan miwiti? Lan apa ana sing mikir babagan apa wae ing wektu kasebut? Saliyane "mbuwang topi"?
  22. Lara Croft
    Lara Croft 29 September 2022 18:56
    +3
    Aku panginten nalika njupuk saka AK, sampeyan kudu terus ing ngarep-mburi, nanging ternyata majalah ...
    1. amunisi
      amunisi 29 September 2022 19:56
      +3
      Kutipan: Lara Croft
      Aku panginten nalika njupuk saka AK, sampeyan kudu terus ing ngarep-mburi, nanging dadi metu, kanggo nyimpen.

      sad Komentar sampeyan nggawe aku nonton video kasebut.
      Swasanane nggegirisi. Salah siji bedhil mesin wis trash, tong minyak gouged.. utawa cartridges saiki wis dirilis risak. sad Sasaran (kaya aku ngerti) olahraga ing 100 meter kadohan.
      Malah mentas disebut 18 taun-lawas lanang (Autumn 1984), ing perusahaan kita dijupuk immeasurably luwih apik. Lan setaun mengko! A taun mengko, meh everyone .. pisanan kabeh ambruk menyang tokoh wutah ing 500 meter. Lan sing paling penting - padha ngerti carane langsung sok dong mirsani (ndeleng target!) .. malah ing wayah awan, malah ing wayah wengi.
      ------------------
      Senajan! Yen padha (ing video) murub nalika ngadeg.. lan ora lying mudhun.. banjur nyuwun pangapunten komentar iki. Ngadeg - tenan .. shooting banget prayoga ing 100 meter.
      --------------
      Lan - Ya! .. Contone, iku wis mokal kanggo nglatih maneh .. kaya nyekeli ing toko lan ora kanggo lengen. Nyekel toko iku jenis elek.. mung tangan dhewe ora pengin njupuk ing toko. sad
  23. Alexy
    Alexy 29 September 2022 18:59
    0
    Bakal ana liyane jenderal kaya Yevkurov.
  24. arnulla
    arnulla 29 September 2022 19:01
    +6
    Mobilisasi nuduhake tingkat kekacauan ing negara kasebut
  25. Alloh
    Alloh 29 September 2022 19:04
    -2
    Wong bodho! Iki carane dheweke tansah murub peluru, banjur seminggu sepisan padha menehi panjelasan, lan ing wektu iki wong push liwat tapel wates tetanggan, tuku amunisi sakperangan alesan, pindhah menyang titik pancake !!
  26. litium17
    litium17 29 September 2022 19:11
    0
    Kutipan: Mint Gingerbread
    Dheweke bakal nutup mburi supaya pasukan utama ora nyeret kabeh garis ngarep. Serangan sing direncanakake bakal diwiwiti.

    uga, saiki tetep kanggo nemtokake wates mburi (ing wilayah Kursk lan Belgorod uga mburi, lan Donetsk saka kang seri mburi?). Lan babagan "serangan sing direncanakake" ... kanthi kekuwatan lan cara apa yen kita ora bisa ngatasi sengsara saiki.
  27. Jelatang
    Jelatang 29 September 2022 19:17
    +1
    Kutipan saka certero
    Kepiye kedadeyan yen foto kaya ngono katon maneh? Apa kita 41 taun? Sampah kados pundi, nalika ing jaman tentrem wadyabala dipun aji-ajii, dipun aji-ajii, dipun aji-ajii, kathah paedahipun saha leren ing ngarsanipun tiyang sanes, nanging kados perang – makaten malih, tangi, nagari punika ageng.
    [tengah]

    Aku ngusulake kanggo ngrampas omah sing ditampa ing wektu tentrem saka militer lan kudu mbayar maneh bagean saka gaji, ngirim dana kanggo wong-wong sing saiki mobilisasi. Ora bisa ramal? Dadi apa, warga biasa uga ora bisa ngira yen tentara ora bakal nindakake tugas lan kudu maju ing ngarep.
  28. Carlos Hall
    Carlos Hall 29 September 2022 19:18
    -2
    Penting yen para rekrut dilatih kanthi apik lan mboko sithik entuk pengalaman tempur.
    1. Viktor Sergeev
      Viktor Sergeev 29 September 2022 20:29
      0
      Sanalika tuku seragam lan rompi anti peluru kanthi biaya dhewe (sajatine siji, paling sing mobilisasi njaluk tuku wong tuwa, tuku), dheweke bakal langsung latihan.
  29. akurat
    akurat 29 September 2022 19:20
    +2
    Kutipan: Chronos
    Tentara kader perang suwene 7 sasi tanpa rotasi nglawan paling ora kaping pindho mungsuh sing unggul sacara numerik. Kaputusan dipeksa kanggo mobilisasi

    Amarga departemen personel ora bisa ngatasi, bisa uga ora kudu diwiwiti?
    Napa miwiti nglawan mungsuh sing unggul?
    1. Viktor Sergeev
      Viktor Sergeev 29 September 2022 20:30
      0
      Lan sapa sing nggunakake personel kasebut? Sarung tangan putih, wadya-bala ora kena, ana ing resort, ora ana ing tentara, mulane nalika didemobilisasi, langsung digawa mobilisasi.
    2. Chronos
      Chronos 29 September 2022 20:48
      0
      Kutipan saka certero
      Kutipan: Chronos
      Tentara kader perang suwene 7 sasi tanpa rotasi nglawan paling ora kaping pindho mungsuh sing unggul sacara numerik. Kaputusan dipeksa kanggo mobilisasi

      Amarga departemen personel ora bisa ngatasi, bisa uga ora kudu diwiwiti?
      Napa miwiti nglawan mungsuh sing unggul?

      Mbukak lan paten mesin wektu. Lan yen padha ora nemokke iku, iku ora ana guna kanggo pirembagan bab iku saiki.
  30. Komentar wis dibusak.
  31. realis
    realis 29 September 2022 19:27
    0
    Ide kasebut apik, ayo ndeleng apa sing bakal ditindakake.
  32. Saboteur_Navy
    Saboteur_Navy 29 September 2022 19:28
    0
    Pasukan Airborne nuduhake literasi lan ketahanan sing luar biasa ing kahanan kritis! Aku pengin supaya diwenehi tank T-90 lan Terminator sabisa ...
    BMD uga kaget banget, kanthi nggunakake sing tepat, iki minangka gaman sing nggegirisi, kecepatane apik banget karo perang sing bisa dimanfaatake, sampeyan bakal mlebu ing BMD kanthi cepet.
  33. Viktor Sergeev
    Viktor Sergeev 29 September 2022 20:27
    0
    Aku duwe pitakon: Yagene wong loro sing mobilisasi wis njaluk sanak-sedulure tuku seragam lan rompi anti peluru, amarga unit kasebut ujar: Sampeyan bakal entuk gaji, mula tuku dhewe? Wong tuwa mlaku-mlaku ing toko lan tuku peralatan.
    Iki dudu palsu, nanging wong-wong sing ngundang anak lanang pancen ngandhani lan saiki wis tuku luwih saka 30000 rubel. wangun lan waja. Wirang negara.
    Aku pengin ngerteni, nanging formulir kanggo mobilisasi dibuwang lan saka ngendi asale ing toko?
    1. agoran
      agoran 29 September 2022 21:26
      -2
      Tex. Ayo budhal.
      Jeneng-jeneng saka mobilized, wektu iki.
      Bagian, iku loro.
      Ana nomer telpon sing bisa ditrapake.
      Yen sampeyan wis ora Applied, banjur sampeyan wakil saka CIPSO, und non-tradisional, uga, sampeyan ngerti.
      1. Viktor Sergeev
        Viktor Sergeev 30 September 2022 11:44
        +2
        Sampeyan ora pracaya bab utama, kabeh iku apik karo kita, ana cukup kabeh, nanging kasunyatan sing kita diantemi ing ngarep kapisah ora ana lan kabeh lumaku miturut rencana, lan kerugian kita, mesthi, iku. padha karo sing disuarakake dening Kementerian Pertahanan Rusia. Pindhah menyang mobilisasi, sampeyan ndeleng lan sampeyan bakal nemokake kabeh dhewe. Yen aku ditawani tuku, aku nulis menyang Kejaksaan, nanging wong kita ora sambat, wedi, kaya ngono kapercayan kita marang panguwasa. Dheweke wiwit ngomong babagan kekurangan ing Duma Negara, nanging kabeh dadi mudhun, mula kudu ditresnani.
        Lan aku mung nulis babagan apa sing diomongake karo kancane bojone, sing tuku sandhangan kanggo putrane 30000 lan waja kanthi jumlah sing padha. Aku tuku kanggo apa aku didol, nanging mesthi iku Ukrainians ala sing nyebar misinformation. Mungkin iki wektu kanggo miwiti mikir?
        Contone, siji prajurit kontrak ninggalake sawise sasi, amarga sikap marang wong-wong mau wis lengkap ... oh, padha ora feed, lan ing wektu iku ana bantuan kamanungsan, nanging ora kanggo wong-wong mau. Apa sampeyan mikir Putin mung ngganti mburi utama?
        Sing lucu, pejabat sing tuku minangka sukarela, dheweke yakin yen seragam ing toko luwih apik tinimbang sing kudu diterbitake. Ana, apa rot menehi? Apa dana kanggo tuku peralatan lan sandhangan oke? Lan apa sing bakal kelakon yen mobilisasi diumumake, yen 300 ora bisa diwenehake kanthi bener?
        Apa sampeyan mikir sapa sing tuku seragam militer, rompi anti peluru militer sing didol ing Internet? Mbokmenawa pamburu kanggo nglindhungi piyambak saka celeng?
        Kita duwe kekacoan ing kabeh, iku kudu didandani, lan kita mung nguatake.
        Aku ngerti yen iki ora ana ing endi wae, nanging ana kasus.
      2. Viktor Sergeev
        Viktor Sergeev 30 September 2022 11:58
        +2
        Waca iki: https://v1.ru/text/gorod/2022/09/27/71688458/
        https://www.mk.ru/social/health/2022/09/29/mobilizovannye-rossiyane-nachali-skupat-voennuyu-odezhdu-i-aptechki.html
  34. Gorygor
    Gorygor 29 September 2022 21:37
    +1
    ... kudu miwiti ngontrol lan mbela wilayah sing wis dibebasake ...

    Contone, mbelani titik hard, kayata Kr Liman?
  35. akurat
    akurat 29 September 2022 22:44
    +2
    Kutipan: Chronos
    Mbukak lan paten mesin wektu. Lan yen padha ora nemokke iku, iku ora ana guna kanggo pirembagan bab iku saiki.

    Apa sing arep diajak ngomong? Yen sampeyan ora ngomong babagan kesalahan, ora bakal didandani. Lan nganti saiki kita ora weruh apa-apa Dhiskusi ing ndhuwur bab kesalahane, bab kasunyatan sing ana wong iki kaukum kanggo nyeret negara menyang perang sing sepisan maneh unprepared.
  36. isv000
    isv000 29 September 2022 23:26
    +1
    Pilot penerbangan sipil dicopot saka pesawat lan dilayani kanthi panggilan belay .
    Iku kabeh kedaden ing bandara Strigino ing Nizhny Novgorod. Penerbangan ZF-435, sing mesthine mabur menyang Antalya, ditundha.
    "Pilot maskapai Azur ditanggepi surat panggilan menyang kantor registrasi lan pendaftaran militer ing bea cukai wong bodho . Penumpang dikandhani yen kudu ngenteni pilot liyane, banjur kita bakal mabur, "ujare penumpang.
    1. frog
      frog 30 September 2022 19:18
      -1
      Ora, sampeyan pengin apa? Penjamin ngandika - kanggo mangerteni? uga, sing tak iku figured metu. Pesenan wis ditindakake, lan saiki para pilot bakal cepet-cepet mlebu. Kajaba iku, dheweke kudu dikirim kanggo ngawula ing "grouse" ....
  37. buslaif
    buslaif 30 September 2022 11:55
    0
    Kutipan saka isv000
    Lan, minangka adoh minangka "break in", iku bisa ing baris pisanan.

    Luwih becik ngisi unit aktif kanthi mobilisasi. Mung bebarengan karo para pejuang lan komandan sing wis perang, dheweke bakal bisa entuk pengalaman tempur sing dibutuhake. Ing kahanan tartamtu, eselon kapindho bisa dadi sing pisanan lan, yen ora ana pengalaman pertempuran sing tepat ing antarane para pejuang lan personel komando (lan akeh sing dimobilisasi ora duwe pengalaman pertempuran, utawa partisipasi ing konflik lokal karo barmaley ora bisa dibandhingake. ing perang karo tentara biasa) Aku kudu nerangake apa sing bakal kelakon.
  38. buslaif
    buslaif 30 September 2022 12:43
    +1
    Kutipan saka certero
    ana wong sing diukum amarga nyeret negara menyang perang sing ora disiapake maneh.

    Aku ana ing kamp latihan kanggo perwira cadangan sawetara taun kepungkur. Dheweke njabat ing Angkatan Udara, lan rampung ing kamp latihan ing RVi A kanggo VUS sing gegandhengan. Aku kejiret mripat saka pangareping jenderal RV lan A saka distrik lan takon apa aku diiseni menyang tentara meriem? Panjenenganipun dhateng kula sing ing aviation pluru mabur loro ing RV lan Lan padha uga ana lan uga karo wings Aku pitutur marang wong, padha ngomong iku 1941 ing kabeh kamulyan, ZAS gurgles boten kanggo nggawe metu, etc.. Nanggepi, padha ngandika ana ora perlu gupuh, katon , ngandika, apa jenis peralatan komunikasi dadi kanggo pasukan ing plataran. Bener, dheweke nggawe reservasi yen mung letnan saka "jaket" sing bisa ngatur kabeh iki. Inggih, iku kabeh cara. Jancok dhewe "kanthi cara", ngendi aku, lan ngendi artileri? Dheweke ora ngomong apa-apa, sampeyan bakal dadi pejabat tugas operasional ing markas. Dadi sajrone seminggu aku ngatur bagean saka pasukan rudal lan artileri distrik sajrone "serangan geng teroris saka negara sing agresif ing wilayah kita." ”, perintah sing ditularake, nampa laporan. Ing sawijining wengi, nalika aku turu ing meja, aku didorong sawetara - banjur letnan. Aku ora ngerti nalika aku tangi, dheweke dadi letnan kolonel, sanajan. dheweke isih enom. Dheweke takon apa sing dibutuhake, letnan kolonel wakil komandan resimen, dheweke disebut 40 km adoh. sebagéyan tarik diagram ayu ing markas tentara ing peta saka Course saka "operasi pertempuran" (iku misale jek mokal kanggo nyopot sawetara ensign saka markas kanggo iki). Apa dheweke ora duwe apa-apa ing resimen wungu weker? Madhouse. Kabeh ana ing pangkat, bisnis, mundur, pendekatan, laporan, matur nuwun kanggo partisipasi ... Banjur ngandika marang komisaris militèr, padha ngomong, apa neraka dikirim menyang tentara meriem kanggo latihan. Ngandika, kepala departemen 1 kaget banget, lara ing sirah, apa panjaluk saka dheweke ... Dadi akeh kanggo mobilisasi lan siyap perang.