Review militèr

Kesalahan sing ditindakake sajrone mobilisasi parsial kudu didandani lan dicegah kedadeyan maneh - Putin

133
Kesalahan sing ditindakake sajrone mobilisasi parsial kudu didandani lan dicegah kedadeyan maneh - Putin

Kesalahan sing ditindakake sajrone mobilisasi parsial kudu didandani, lan ing mangsa ngarep. Iki dikandhakake dening Vladimir Putin ing rapat Dewan Keamanan Rusia, sing dianakake dina iki.


Miturut presiden Rusia, kesalahane digawe nalika mobilisasi parsial, sawise populasi nampa akeh pitakonan babagan iki. Kabeh kesalahan kudu didandani lan dicegah ing mangsa ngarep. Utamane, ing antarane sing paling umum yaiku mobilisasi wong-wong sing ora ana ing ngisor iki lan nolak nelpon sukarelawan. Kajaba iku, perlu kanggo ndeleng profesi saka mobilized lan ora kanggo ndhaftar dhokter ing bedhil motorized, etc.

Sukarelawan tanpa panggilan dibalik, nanging sing ora kudu digerakake, kabeh iki kudu ditindakake tanpa repot.

- presiden ngandika, nambahake yen Kantor Kejaksaan Agung kudu langsung nanggapi kabeh kasus pelanggaran, jaksa kalebu ing rancangan komisi.

Presiden uga sepisan maneh ngelingake yen prajurit cadangan karo spesialisasi militèr sing perlu lan pengalaman pertempuran tiba ing mobilisasi, lan ora kabeh saurutan, sing luwih utawa kurang cocok ing umur. Kabeh mobilisasi mesthi kudu ngalami latihan tambahan sadurunge dikirim menyang zona operasi khusus.

Elinga yen mobilisasi parsial ing Rusia diwiwiti tanggal 21 September. Miturut Menteri Pertahanan Sergei Shoigu, direncanakake nelpon kira-kira 300 prajurit cadangan kanthi total. Unit sing dibentuk utamane bakal melu kontrol lan pertahanan wilayah sing dibebasake.
Foto sing digunakake:
http://www.kremlin.ru/
133 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. BlackMokona
    BlackMokona 29 September 2022 21:19
    + 29
    Bangun sawise pirang-pirang dina, apik tenan. nglirik
    1. bandabas
      bandabas 29 September 2022 21:29
      0
      Tangi. Saiki pitakonane, apa bedane skater jinis Olympian lan skater jinis amatir? Sajrone mobilisasi. ora ana apa-apa. Mung wong lanang normal ora bakal ngapura awake dhewe. Lan Bunch saka toadies pengecut - pozo.r langgeng
      1. Vladimir_2U
        Vladimir_2U 30 September 2022 04:12
        0
        Kutipan saka bandabas
        Skate tokoh Olimpiade

        Sing jelas, dheweke nggantheng! ngguyu
    2. filibuster
      filibuster 29 September 2022 21:56
      + 16
      Kepiye carane "miturut pendapat kita", pisanan ngetokake dekrit sing ora spesifik, lan banjur ngukum eksekusi. Komisaris militèr mesthi isih "eksentrik", nanging miturut teks dekrit sing diterbitake, dheweke ora nglanggar apa-apa.
      1. Tusv
        Tusv 29 September 2022 22:09
        + 17
        Kutipan saka: filibuster
        Komisaris militèr mesthi isih "eksentrik", nanging miturut teks dekrit sing diterbitake, dheweke ora nglanggar apa-apa.

        Nganti 35 taun. VUS: bedhil bermotor, tentara meriem, pasukan pendaratan, marinir. Pengalaman tempur luwih disenengi. Lan sapa sing dikubur? Dadi ora ana sing ora dilanggar
        1. filibuster
          filibuster 29 September 2022 22:14
          + 10
          Dadi ora ana apa-apa babagan VUS, ing dekrit babagan mobilisasi parsial, ing ngisor iki minangka poin utama:

          1. Kanggo ngumumake mobilisasi parsial ing Federasi Rusia wiwit 21 September 2022.

          2. Kanggo nindakake panggilan warga Federasi Rusia kanggo layanan militer kanggo mobilisasi ing Angkatan Bersenjata Federasi Rusia. Warga Federasi Rusia sing diarani layanan militer kanthi mobilisasi nduweni status personel militer sing njabat ing Angkatan Bersenjata Federasi Rusia miturut kontrak.


          diarani nelpon warga Federasi Rusia kanggo layanan militer tanpa spesifik, komisaris militèr nindakaken persis iki, marang wong-wong mau nelpon nganti 35 taun karo VUS tartamtu banjur sing bakal padha nindakake.
          1. Sebastian Aristarkhovich Pereira
            Sebastian Aristarkhovich Pereira 29 September 2022 23:26
            + 14
            Sayange, kekacoan ing karya seluler registrasi militer lan kantor pendaftaran dudu produk mobilisasi saiki. Iki minangka akibat saka pirang-pirang taun reformasi, optimasi lan castration liyane saka Kementerian Pertahanan lan Angkatan Bersenjata negara.
            Pengurangan sekolah militer, transformasi sing isih ana, kanthi sawetara pangecualian, dadi "institusi prawan mulya" .. kabeh iki nyebabake karusakan saka kesinambungan korps perwira lan bangga dadi kagungane, nyuwil rentengan saka tingkat platun-perusahaan - sapa sing kudu mrentah peleton perusahaan ??? lan ngowahi koleksi wajib militer menyang fiksi partisan mabuk lan profanity.

            Pait kanggo ndeleng mob.horor sing ditampilake saiki ing akeh jaringan lan saluran Internet! Iku pait kanggo ndeleng carane, ing jeneng liyane "laporan apik" ndhuwur, blockheads individu ing seragam karo stupidity lan unprofessionalism excite masyarakat lan menehi kita "tanggane" kesempatan kanggo troll warga kita lan inspirasi dhewe!

            Tinimbang tank "ballet" lan "bulutangkis", iku perlu kanggo dangu kanggo komputerisasi iki paling penting, kanggo eksistensi negara, baris karya saka Kementerian Pertahanan RF lan nguripake cadangan seluler menyang jenis wong. dilatih, motivasi lan dihormati dening Negara ... kaya ing Swiss !!!
            Kanggo sawetara alasan, misale jek kula nalika mobilisasi ing kana, dheweke ora bakal mlayu ndhelik ing Belgia-Holland!

            Sing nggumunake, apa kita bisa uga, paling ora sapisan, ora nindakake prestasi kanthi jeneng, nanging mung kerja kanthi sistematis kanggo nggayuh Asil lan Tujuan ??? Tanpa maling, kickback, ngapusi?!
            Aku duwe keraguan sing ora jelas.......

            Nanging, iku WAJIB kanggo bali menyang Rakyat kapenuhan ideologi uripe, Ide Negara kita, amarga tanpa iki angel banget kanggo nyerang Tanah Air!
            1. Alien Saka
              Alien Saka 30 September 2022 01:18
              +6
              Aku ndhukung sampeyan 100 persen! Mung saiki rampokan dadi topik.
            2. ada
              ada 30 September 2022 04:39
              0
              Quote: Sebastian Aristarkhovich Pereira
              ... Nanging, WAJIB bali menyang Rakyat kapenuhan ideologis uripe, Gagasan Negara kita ...

              Vashcheta, kita koyone duwe tradisi lan cara carane iki rampung, nalika bagéan saka populasi saka wong-wong sing ora setuju Cut ing lemah (sampeyan duwe ing iki, kaya wong .. uga, kelangan, ing umum, iku tega kanggo wong, nanging padha ora ana), menyang panggonan kanggo pegawe re-pendidikan, diusir menyang metu karo gawan tangan, dipeksa kanggo ngawula wong karo mundhut saka hak lan ing pengawasan, lan bagean sing wis nampa kasunyatan ketok lan ngrasa kaadilan, mangertos prospek kanggo negara, nyawiji ing impuls siji lan nindakake kabeh sing wis dituduhake sadurunge lan kabeh sing sadurunge wong Soviet wis rampung kanggo pembangunan lan nimbali saka negara.
              Jujur, aku ora ngerti cara liya. Mungkin saiki ana sawetara terobosan ing ilmu iki, carane nggawe kabeh kanthi bener bebarengan lan kanggo kabeh wong lan lancar, lancar ... nanging aku ragu karo pasangan kasebut.
              Ya, kekacoan ing VK ora bisa dipisahake karo kekacoan ing Angkatan Bersenjata lan OGVi MSU - wah, sisteme kaya ngono, yen ana sing ala ing papan liya mesthi bakal ala.
            3. Smoke_in_smoke
              Smoke_in_smoke 30 September 2022 04:52
              +4
              Quote: Sebastian Aristarkhovich Pereira
              Nanging, iku WAJIB kanggo bali menyang Rakyat kapenuhan ideologi uripe, Ide Negara kita, amarga tanpa iki angel banget kanggo nyerang Tanah Air!

              Kanggo mbalekake ideologi sing ngidini dheweke menang lan nggedhekake pengaruhe ing jagad iki yaiku mbalekake ideologi sosialis. Ya, perlu, nanging kabeh elit saiki nglawan kabeh paws. hi
          2. ada
            ada 30 September 2022 02:03
            -1
            VC nggarap dhaptar kabeh dokumen sesuai karo instruksi saka Staf Umum OMD. Rincian ing Keputusan iku omong kosong, yen ora, ora bakal rampung karo publikasi!
        2. Bogalex
          Bogalex 29 September 2022 22:19
          + 12
          Nganti 35 taun. VUS: bedhil bermotor, tentara meriem, pasukan pendaratan, marinir. Pengalaman tempur luwih disenengi.

          Apa malah ana tembung babagan kabeh iki ing dekrit?
          1. Tusv
            Tusv 29 September 2022 22:27
            -4
            Kutipan saka Bogalex
            Apa malah ana tembung babagan kabeh iki ing dekrit?

            Angger-anggering Toret ora penting kaya penjelasane. Lan Kementerian Pertahanan ngunyah kabeh sing ana ing rak, kanthi cara
            1. Bogalex
              Bogalex 29 September 2022 23:07
              +8
              Lan Kamentrian Pertahanan dianugerahi kekuwatan kaya ngono? Ya umume statements saka layar biru ora duwe pasukan saka tumindak legislative ing lan piyambak.

              Dadi, yen sampeyan ora ngerti, Hukum Federal saiki cukup khusus nemtokake sapa sing kudu nemtokake kategori warga sing diarani mobilisasi, utawa, miturut teks garing dokumen kasebut, "menehi (nundha) hak kanggo nundha saka militer. layanan kanggo mobilisasi kanggo warga utawa kategori individu warga.
              Lan iki, kaya sing wis sampeyan duga, dudu Menteri Pertahanan, nanging sing paling dhuwur.
              Nanging dheweke ora nemtokake apa-apa ing keputusane. Tegese, kanthi nimbali warga apa wae sing dadi cadangan kanggo dinas militer, saiki ora ana komisaris militer sing nglanggar apa-apa.
              1. kelip-kelip
                kelip-kelip 29 September 2022 23:25
                -1
                Lan Kamentrian Pertahanan dianugerahi kekuwatan kaya ngono?

                Serius, serius. Apa sampeyan malah maca dekrit?
                Keputusan Presiden Federasi Rusia tanggal 21 September 2022 No. 647 "Ing Pengumuman mobilisasi parsial ing Federasi Rusia"
                ...
                8. Pejabat paling dhuwur saka entitas konstituen Federasi Rusia bakal njamin wajib militer warga kanggo layanan militer kanggo mobilisasi ing Angkatan Bersenjata Federasi Rusia kanthi jumlah lan ing watesan wektu. sing ditemtokake dening Kementerian Pertahanan Federasi Rusia kanggo saben subyek saka Federasi Rusia.
                1. Bogalex
                  Bogalex 29 September 2022 23:37
                  +7
                  Apa sampeyan malah maca dekrit?

                  Aku wis maca. Lan sampeyan? ngguyu
                  ing jumlah lan ing watesan wektu sing ditemtokake dening Kementerian Pertahanan

                  Apa hubungane konsep kasebut
                  Nganti 35 taun. VUS: bedhil bermotor, tentara meriem, pasukan pendaratan, marinir. Pengalaman tempur luwih disenengi.

                  (Inggih, punika persis apa kita rembugan saiki) kudu frase
                  ing jumlah lan wektu
                  ? Nerangake, aku kasengsem banget eseman
                  1. Chronos
                    Chronos 30 September 2022 00:41
                    -4
                    Ngapunten, nanging sampeyan wis maca kabeh Keputusan? Lan chipboard item 7? Maksudku, ora bisa ngomong babagan apa sing ana ing SK lan apa sing ora ana tanpa ndeleng kabeh.
                    1. Bogalex
                      Bogalex 30 September 2022 00:50
                      +5
                      DSP-shny item bab nomer conscripts. Lan ya, aku maca ya Ora ana apa-apa sing bakal ngganti inti saka obrolan kita.
                  2. kelip-kelip
                    kelip-kelip 2 Oktober 2022 15:35
                    -1
                    Aku wis maca. Lan sampeyan?
                    maca ala
                    Lan utamané kanggo sampeyan
                    Keputusan Presiden Federasi Rusia tanggal 21 September 2022 No. 647 "Ing Pengumuman mobilisasi parsial ing Federasi Rusia"
                    21 September 2022
                    Miturut hukum federal tanggal 31 Mei 1996 N 61-FZ "On Defense", tanggal 26 Februari 1997 N 31-FZ "Ing pelatihan lan mobilisasi mobilisasi ing Federasi Rusia" lan tanggal 28 Maret 1998 N 53-FZ "Ing tugas militer lan dinas militer"

                    A hukum wis singled metu kang kategori umur warga ditemtokake.
                    Keset kanggo nggoleki. banjur:
                    53 Artikel. Komposisi saham
                    1. Warga ing cadangan dipérang dadi telung kategori:

                    Komposisi cadangan (pangkat militer)
                    Umur warga ing saham
                    Pangkat nomer siji
                    Pangkat kapindho
                    Pangkat nomer telu
                    Prajurit, pelaut, sersan, mandor, petugas waran lan petugas waran
                    sadurunge 35 taun
                    sadurunge 45 taun
                    sadurunge 50 taun
                    Para pejabat SMP
                    sadurunge 50 taun
                    sadurunge 55 taun
                    sadurunge 60 taun
                    Jurusan, kapten pangkat 3, letnan kolonel, kapten pangkat nomer 2
                    sadurunge 55 taun
                    sadurunge 60 taun
                    sadurunge 65 taun
                    Kolonel, kapten pangkat 1
                    sadurunge 60 taun
                    sadurunge 65 taun
                    Petugas senior
                    sadurunge 65 taun
                    sadurunge 70 taun
                    1. Bogalex
                      Bogalex 2 Oktober 2022 16:23
                      0
                      Dadi apa? Ing endi, tuduhake, ing Keputusan kasebut ana tembung "kanggo nelpon warga cadangan kategori kuwi-lan-iki"?
                      Kabeh sing sampeyan tulis minangka spekulasi, ora dikonfirmasi dening dokumen peraturan apa wae saka sing diterbitake.
                    2. Bogalex
                      Bogalex 2 Oktober 2022 16:26
                      0
                      Lan kanthi cara, aku takon sampeyan ing pesen sadurunge. Apa ana jawaban utawa sampeyan luwih seneng ora ngelingi pitakonan sing ora nyenengake?
              2. kelip-kelip
                kelip-kelip 29 September 2022 23:30
                -4
                Lan Kamentrian Pertahanan diwenehi kekuwatan kaya ngono

                kesed kanggo nggoleki
                22.09.2022 (20: 30)
                Abstrak wicara babagan mobilisasi parsial wakil saka Direktorat Organisasi Utama lan Mobilisasi Staf Umum Angkatan Bersenjata Federasi Rusia, Laksamana Muda Vladimir Tsimlyansky

                Lan ing kene sampeyan bisa ngerteni luwih akeh: https://z.mil.ru/spec_mil_oper/brief/partial_mobilization/[email dilindhungi]
                1. Bogalex
                  Bogalex 29 September 2022 23:47
                  +6
                  Apa sampeyan pengin saran?
                  Delengen pirembagan iki ing rong utawa telung sasi. Aku mung manawa sampeyan bakal kaget dening prabédan voiced dening Rear Admiral lan kasunyatan.
                  Lan Laksamana Muda sing dihormati ora bakal tanggung jawab kanggo inconsistencies kasebut lan ora bakal nglaporake marang sapa wae babagan iki. Bet?
              3. Tusv
                Tusv 29 September 2022 23:54
                -5
                Ya, umume, pratelan saka layar biru ora duwe kekuwatan tumindak legislatif ing awake dhewe.

                Kaya ya, nanging isih. Sapa pelanggan mobilisasi apa wae? Kamentrian Pertahanan. Sapa sing butuh Kementerian Pertahanan saiki? Lan ing kene ing sisir, nanging ora ana dhuwit kanggo kabeh wong. Miturut dekrit kasebut, perlu kanggo nundha kegiatan tenaga kerja. Nanging kantor registrasi lan pendaftaran militer bakal ngumpulake sejuta ing seminggu
                1. Bogalex
                  Bogalex 30 September 2022 00:38
                  +4
                  Sapa pelanggan mobilisasi apa wae? Kamentrian Pertahanan.

                  Ora babar pisan. Pelanggan mobilisasi apa wae yaiku negara. Kamentrian Pertahanan mung minangka salah sawijining badan eksekutif.
                  Miturut angger-anggering Toret, Kamentrian Pertahanan ora anduweni hak kanggo nelpon munggah pancen sembarang warga saka karsane dhewe, kang ora mung wakil kang melu telpon - katon ing komposisi saka rancangan komisi miturut hukum "On militèr. tugas lan layanan militer." Sajrone wajib militer, panguwasa eksekutif federal (panguwasa eksekutif Federal), ing tingkat federal lan ing saben subyek, diwajibake ngontrol wajib militer khusus kategori wong sing tanggung jawab kanggo dinas militer sing cocog karo kabijakan wajib militer sing diumumake - miturut umur, dening Profesi, dening spesialisasi ing short supply, etc. Lan wakil saka Kamentrian Pertahanan kene ora tumindak ing kabeh peran minangka panampa peremptory omnipotent, nanging rodo, minangka petitioner, sing diparengake kabeh sumber daya manungsa kasedhiya sabisa, nanging ing cara kaya kanggo nyegah mandheg saka aktivitas institusi umum sing penting kanggo subyek tartamtu. Lan supaya draf komisi, sing komposisi antar departemen, duwe pangerten sing jelas babagan kritéria kanggo milih rekrut, kritéria kasebut kudu diturunake "saka ndhuwur" dening badan eksekutif antar departemen. Kanggo luwih tepat, aja prevaricate, kekuwatan eksekutif iki minangka kepala. Sapa iki ing negara kita? Pitakonan, aku mikir, retorika.
                  Ing dekrit, kepala cabang eksekutif Federasi Rusia ora nemtokake utawa mbatesi apa wae, lan ora nransfer kekuwatane ing perkara iki marang sapa wae. Iki tegese panemu saka wakil saka Kementerian Pertahanan minangka pendapat subyektif saka pejabat salah sawijining panguwasa eksekutif, sing bisa uga ana konflik karo pendapat pejabat panguwasa eksekutif liyane. Contone, FSB, FSO, FSIN, sing ora duwe apa-apa kanggo nyegah dheweke nerbitake pesenan dhewe sanajan saiki, sing karyawan tundhuk mobilisasi parsial lan sing ora ... Lan sapa, lan, sing paling penting, apa basis, bakal tantangan validitas pesenan iki? eseman
                  1. Alien Saka
                    Alien Saka 30 September 2022 01:44
                    0
                    Ora cukup pengacara. Lan padha ngandika, muspra wong sinau kanggo iki ....
                  2. ada
                    ada 30 September 2022 02:20
                    0
                    Kutipan saka Bogalex
                    ... Contone, FSB, FSO, Layanan Penjara Federal, sing ora ana sing ngalangi dheweke nerbitake pesenan dhewe sanajan saiki, sing karyawan tundhuk mobilisasi parsial lan sing ora ... Lan sapa, lan, paling Jahwéh, ing basis saka apa, eligibility tantangan pesenan iki?

                    Apik banget. Apa sampeyan bisa nerangake proses apa sing sampeyan maksud? Telpon kalebu ing akun militèr khusus utawa ing jenderal?
            2. Bogalex
              Bogalex 29 September 2022 23:08
              +1
              Angger-anggering Toret ora penting kaya penjelasane.

              belay
              Deuce kanggo sampeyan tanpa looking ing yurisprudensi.
              1. Tusv
                Tusv 30 September 2022 00:09
                -3
                Quote: Deuce kanggo sampeyan tanpa ndeleng yurisprudensi.
                Deuce kanggo sampeyan tanpa looking ing yurisprudensi.

                Inggih, supaya kita programer, ngendi kita pengacara. Nanging sanajan kita ngerti manawa keputusan presiden dudu undang-undang. Hukum kasebut diwiwiti kanthi "FZ", diadopsi dening loro kamar.
                Dadi apa. Ora dingerteni sapa sing dadi ganda nglirik
                1. Bogalex
                  Bogalex 30 September 2022 00:46
                  +2
                  Apa pidato sing murub sampeyan bisa mbatalake salah sawijining aturan dhasar nggawe undang-undang, sing nyedhiyakake konsistensi lan ora ana kemungkinan interpretasi kaping pindho saka artikel saka Undang-undang Dasar negara lan kabeh undang-undang sing diatur?
                  1. Tusv
                    Tusv 30 September 2022 00:51
                    +1
                    Kutipan saka Bogalex
                    Omonganmu sing murub piye wae mbatalake salah sawijining aturan dhasar

                    Alexei. Aku programmer komputer. Aku argue, yen mung dadi, nanging kabeh ana ing siklus lan metu iku kondisional. Lan kene sampeyan poke kula karo syarat. Iku banget angel kanggo kula
                    1. Bogalex
                      Bogalex 30 September 2022 00:56
                      +1
                      Nuwun sewu, kula mboten kesupen Nyuwun Ya, iku topik kobong ...
                      1. Tusv
                        Tusv 30 September 2022 01:04
                        +2
                        Kutipan saka Bogalex
                        Sorry, aku ora metu saka panjaluk jahat Iki topik kobong ...

                        ombenan Aku bakal miwiti nyalib awakku ing ngarepe wong jahat kaya ngono. Lan supaya. Akeh Soviet ora dijupuk, lan Amerika ora digatèkaké
                      2. Bogalex
                        Bogalex 30 September 2022 01:18
                        +1
                        ombenan Ana sing kaya ngono, sampeyan ora bisa mbantah.
                        Inggih, mungkin acara saiki bakal ngganti soko? ora ngerti...
        3. SARMAT123
          SARMAT123 29 September 2022 22:29
          +4
          luwih, pengalaman pertempuran ora nduweni, wiwit sawise Chechen kapindho padha 40+
          Umumé, kabeh kabur, apa sing ana ing dekrit, apa saiki. Wiwit ing cadangan lan sing ora ngawula ing kabeh.
          1. Tusv
            Tusv 29 September 2022 22:42
            +3
            Kutipan: SARMAT123
            Umumé, kabeh kabur, apa sing ana ing dekrit, apa saiki.

            Dina iki tanggane digaruk. Aku banjur numpak bis, lan dheweke nglilani aku mulih. Lan pungkasane, apa pengalaman pertempuran? Aku duwe tandha banget ing tapel wates USSR karo borjuis kanggo 250 tugas tempur, iku ora count ngisor. Apa aku duwe pengalaman pertempuran nyata? Dadi ya. Nanging ing kene kesel, ngendi roket mabur metu saka AK? Ora apik, miturut KMB padha menehi 8 babak, dijupuk lan apa. Ora apik, aku bisa nganggo bedhil mesin ing Pundhak. Sampeyan drive sasi Yankee tengen langit, sampeyan ing jaga kanggo sasi. Banjur padha mulang kita kanggo njupuk mung rudal, nanging ing NATO aviation
            1. Bogalex
              Bogalex 30 September 2022 01:01
              +1
              Iki mergo.
              Nanging ana segara karyawan sing dilindhungi saka mburi, umpamane, departemen ing pangkat saka kapten nganti letnan kolonel, sing, sawise sawetara dina nggulung menyang Tartus ing endi wae, mriksa kabeneran ngisi invoice, nampa loro medali kanggo partisipasi lan status veteran pertempuran. Aku wonder carane akeh agenda iki saiki lagi ditliti? nglirik
            2. Viktor Leningradets
              Viktor Leningradets 30 September 2022 05:39
              0
              Apa ana maneuver ing layanan sampeyan (musim dingin lan musim panas)?
              Apa dheweke mulang sampeyan apa sing kudu ditindakake yen materiel rusak lan sampeyan diubengi (opsi - diserang)?
              Apa sampeyan munggah pangkat dadi komando tinimbang pejabat sing digawa metu dening perantara?
              Iki sing kudu dileksanakake. Kita diwulang: sersan urip - perusahaan urip, perwira urip - resimen urip.
          2. lopvlad
            lopvlad 30 September 2022 03:46
            -2
            Kutipan: SARMAT123
            sawise Chechen kapindho 40+


            Georgia 2008, perang ing Suriah + wong-wong sing sakperangan alesan ninggalake tentara kanggo urip sipil.
        4. Komentar wis dibusak.
        5. bk0010
          bk0010 29 September 2022 23:00
          +1
          Kutipan saka Tusv
          Nganti 35 taun. VUS: bedhil bermotor, tentara meriem, pasukan pendaratan, marinir. Pengalaman tempur luwih disenengi. Lan sapa sing dikubur?
          Endi sing ditulis?
          1. Tusv
            Tusv 29 September 2022 23:04
            0
            Ing panjelasan saka Kementerian Pertahanan. Keputusan presiden ngomong babagan parsial, ora universal. Apa sampeyan ndeleng prabédan? Inggih, anggota forum kasebut nuduhake manawa kantor registrasi lan pendaftaran militer ora ngerti bedane
            1. bk0010
              bk0010 30 September 2022 20:42
              0
              Kutipan saka Tusv
              Ing panjelasan saka Kementerian Pertahanan.
              Ora ana pranala?
        6. Komentar wis dibusak.
      2. kelip-kelip
        kelip-kelip 29 September 2022 22:25
        -14
        Carane iku "miturut pendapat kita", pisanan ngetokake dekrit non-spesifik maksimal
        Maksudmu ing Ukrainia?
        1. filibuster
          filibuster 29 September 2022 22:29
          +4
          Apa Putin Ukrainia? Sanajan aku mikir yen dheweke ora luwih apik babagan iki.
          1. kelip-kelip
            kelip-kelip 29 September 2022 22:34
            -13
            Apa Putin Ukrainia?
            Carane pinter sampeyan.
            Cukup aja dadi sregep, yen bloomers bakal bledosan.
      3. analkara
        analkara 30 September 2022 00:04
        +1
        ....
        Aku ora guilty! Dheweke dhewe teka.
      4. Alien Saka
        Alien Saka 30 September 2022 01:09
        +1
        Kaya biasane! Ndhuwur bisa, ngisor ora pengin
    3. Taimen
      Taimen 29 September 2022 23:08
      +2
      Sing paling penting maneh diancam nganggo driji, maneh, dheweke ora ndemek sapa-sapa. Iki sejatine "toleransi." Eh ........ (sensor), sialan.
    4. Alien Saka
      Alien Saka 30 September 2022 01:06
      +1
      Ora nggumunake! Iku mung sing kita kanggo wong-wong mau (kita bakal nulis sing dhéwé!).
    5. ALARI
      ALARI 30 September 2022 08:17
      -1
      Bapak akhire tekan alamate.
  2. Kanca I
    Kanca I 29 September 2022 21:22
    + 19
    Sawisé iku? Tegese, ing mangsa ngarep kita bakal weruh luwih akeh operasi gagal sing mbutuhake mobilisasi?
    1. TatarinSSSR
      TatarinSSSR 29 September 2022 21:30
      +7
      Bakal ana mobilisasi, iki bisa dingerteni. Kanggo ngrampungake operasi karo Ukraina lan ngontrol titik panas liyane sing muncul ing tapel wates - Transnistria, Armenia, Kazakhstan, Tajikistan, Kaliningrad, Kuriles, paling ora 700 ewu bayonet luwih dibutuhake. Iki mung wiwitan.
      1. Kanca I
        Kanca I 29 September 2022 21:38
        +9
        Nah, iki dudu mobilisasi sing dibutuhake, nanging mung nggedhekake lan nguatake tentara.
        Bener, apa kanggo Feed dheweke lan sing bakal bisa ing negara ing wektu sing padha kanggo nglengkapi dheweke, ora tanggung cetha.
      2. Viktor Leningradets
        Viktor Leningradets 30 September 2022 05:48
        -1
        Luwih perlu, sing utama yaiku nglatih lan nglengkapi kabeh wong kanthi gaman modern, lan ana masalah.
        Sampeyan kudu njupuk bagéyan saka produksi menyang Iran isih duweni potensi sekutu, nutupi negara iki karo S-300/400s kita. Amarga kita ora bisa nyebarake produksi rusak ing ibukutha lor lan non-karet.
        Ana tangan sing kerja ing kana, lan apa sing kita gawé bakal migunani kanggo wong-wong mau.
    2. Victor_B
      Victor_B 29 September 2022 21:30
      -6
      Quote: Kanca I
      Yaiku, ing mangsa ngarep kita bakal weruh operasi khusus sing luwih gagal sing mbutuhake mobilisasi?
      Kita bakal weruh...
      Gagal, ora gagal, nanging ora sukses kanggo kita lan sukses kanggo mungsuh mesthi.
      Ing perang, ora kabeh diputusake kanthi kekuwatan.
      Malah Zhukov ora mung kamenangan, nanging uga kalah, nanging asil pungkasan iku penting.
      Lan kamenangan bakal dadi milik kita!
  3. Komentar wis dibusak.
    1. Komentar wis dibusak.
      1. Komentar wis dibusak.
      2. Komentar wis dibusak.
    2. frog
      frog 29 September 2022 21:58
      -1
      Yen ing peleton ora ana putra Usov utawa liya-liyane, kenapa sampeyan sengit banget karo peleton kasebut?
  4. gratis
    gratis 29 September 2022 21:25
    +8
    Lah, pitakonan-pitakonan iki bisa ditanggulangi sanajan tanpa sing paling dhuwur, manawa ana sawetara wakil, ing struktur kantor pendaftaran militèr lan pendaftaran militer, ana akeh wong sing pangkat saka kapten nganti kolonel. Utawa ing kana padha kaya jenderal wedding, lan sawetara Agrippina Gavrilovna sing lenggah ing telung tarif ngisi agenda.
    1. NKT
      NKT 29 September 2022 21:28
      +9
      Presiden maneh ngelingake supaya nelpon kanthi pengalaman lan VUS sing dibutuhake, nanging komisaris militer ora peduli, dheweke duwe rencana.
      1. mordvin 3
        mordvin 3 30 September 2022 04:36
        -1
        Kutipan saka N.K.T.
        Presiden maneh ngelingake supaya nelpon kanthi pengalaman lan VUS sing dibutuhake, nanging komisaris militer ora peduli, dheweke duwe rencana.

        Komisaris militèr ora wajib nonton zomboyaschik.
    2. filibuster
      filibuster 29 September 2022 21:58
      +2
      Malah saiki, ora dirampungake amarga luwih nyoba ngrusak swasana protes, nganti teks dekrit babagan mobilisasi parsial diganti utawa ana sawetara dekrit tambahan, komisaris militer bakal baris saben wong, netepi rencana kasebut. kanggo tokoh sudo.
  5. Lex_is
    Lex_is 29 September 2022 21:25
    + 19
    Apa Menteri Pertahanan sing dikasihi maneh nuduhake sawetara inefisiensi, saengga presiden kudu ngomong?
    Apik banget. Iki durung tau kedaden sadurunge lan kene ...
  6. TatarinSSSR
    TatarinSSSR 29 September 2022 21:26
    +6
    Oh, pungkasane, infa tekan Panglima Agung. Sampeyan katon kaya mengkono lan bebener babagan "relokasi saka ngisor Izyum" bakal ngerti ing sawijining dina. Sanadyan alon-alon, masalah wis dirampungake.
  7. yuriy55
    yuriy55 29 September 2022 21:28
    + 13
    Nanging ora ana sing saben kesalahan duwe jeneng lengkap? Utawa pemain "21" mung dikontrak kanthi nyebutake jeneng PDB. Kaya sing ana ing undhang-undhang:
    Yen perlu kanggo verifikasi pangerten sing bener saka pesenan sing diwenehake, komandan (panglima) bisa mbutuhake pengulangan, lan prajurit sing nampa pesenan bisa nguripake menyang komandan (panglima) kanthi panyuwunan kanggo mbaleni.
    1. MUD
      MUD 29 September 2022 22:38
      +9
      saben kesalahan duwe jeneng lengkap

      Kesalahan iki nduweni jeneng lengkap GDP, sing nandatangani Keputusan iki sing ora disiapake kanthi bener. Sing nyiapake kudu nglukis kabeh kanthi teliti, ora preduli apa langkah ing sisih kiwa utawa nengen.
      Kajaba iku, dheweke bakal ngancam ing Keputusan kasebut, amarga nyimpang saka iku.
      Lan ora perlu pidato-pidato kasebut saiki.
    2. Tusv
      Tusv 29 September 2022 22:57
      +3
      Lan kabeh amarga Hukum Federal 26.02.1997 Februari 31 N 14.07.2022-FZ (kaya sing diowahi tanggal XNUMX Juli XNUMX) "Ing pelatihan mobilisasi lan mobilisasi ing Federasi Rusia" ora ditindakake.
  8. trafllot1832
    trafllot1832 29 September 2022 21:29
    0
    Mekaten ingkang dipuntindakaken dening kantor registrasi lan pendaftaran militer, meh patang puluh taun, kula nembe ping telu, lan punapa kula tansah dados tamu, mbok menawi sampeyan pancen perlu ngganti komisaris militer personel, dados perwira ingkang sampun. liwati commissariat militèr lan objectionable kanggo layanan militèr, utawa padha ora pas ing. Kita kudu mbaleni pengalaman kirim-perang kita .Lan padha nyetel munggah supaya padha nyetel lan terus, a misunderstanding karo pilot aviation sipil.
    1. NKT
      NKT 29 September 2022 21:49
      +7
      Utamane nggumunake yaiku kasunyatan manawa ora ana basis mobilisasi tunggal. Kantor registrasi lan pendaftaran militer "Majeng" njaga basis data ing Excel.
      Apa sing ditindakake dening departemen organisasi lan mobilisasi Staf Umum sajrone wektu iki ora dingerteni.
      1. trafllot1832
        trafllot1832 29 September 2022 21:55
        +3
        Aku ora ngerti subtleties kuwi, nanging katon kaya pesenan kanggo
        langkah-langkah mobilisasi dadi kaya bola salju ing endhas kanggo wong-wong mau, dheweke lungguh kanthi santai, banjur kanggo mobilisasi parsial.
      2. Sadok
        Sadok 29 September 2022 21:56
        -1
        uga, ora dadi luwih. aktif digunakake FoxPro ing awal 2000s
      3. Tusv
        Tusv 29 September 2022 22:19
        -4
        Kutipan saka N.K.T.
        Apa sing ditindakake dening departemen organisasi lan mobilisasi Staf Umum sajrone wektu iki ora dingerteni.

        Dadi, registrasi militer lan kantor enlistment, marang sapa sing ditransfer? Sipil. Lan sapa sing? sipil
      4. bk0010
        bk0010 29 September 2022 23:05
        +3
        Kutipan saka N.K.T.
        Utamane nggumunake yaiku kasunyatan manawa ora ana basis mobilisasi tunggal. Kantor registrasi lan pendaftaran militer "Majeng" njaga basis data ing Excel.
        Lapan bakal ngerti - dheweke bakal ngidak-idak zona kasebut. Ana - data kasebut dicap, pangolahan kasebut mbutuhake implementasine instruksi, sing implementasine larang banget kanggo sistem registrasi militer lan kantor enlistment lan paling asring ora bisa diwujudake (perimeter sing dijaga ing kutha sing nyukupi syarat kanggo nglawan sarana teknis. , Tuladhane).
  9. ruwet
    ruwet 29 September 2022 21:29
    +8
    Ayo kabeh padha lunga. Salah siji kita, utawa rereget iki, ora ana cara liya. Pitakonan siji: nalika pamboman skala penuh Nazi non-manungsa
    bakal, miturut pusat lan kabeh sing gerakane ana ngelawan kita !!!???
    1. Lex_is
      Lex_is 29 September 2022 21:34
      +6
      Taki, iya.
      Nanging iki pancen ora ateges sampeyan kudu nuduhake indulgence menyang dolboyaschers unprofessional sing nggawe game.
      Luwih ngelawan.
  10. yuriy55
    yuriy55 29 September 2022 21:32
    +5
    Miturut presiden Rusia, kesalahane digawe nalika mobilisasi parsial, sawise populasi nampa akeh pitakonan babagan iki. Kabeh kesalahan kudu didandani lan dicegah ing mangsa ngarep.

    Lan aku bakal ngomong iki: semangat banget kanggo parade lan acara ostentatious, uga fungsi sing ora biasa kanggo tentara, bisa mengaruhi kesiapan mobilisasi lan kesiapan tempur Angkatan Bersenjata RF sacara sakabehe ... ya
    1. victor50
      victor50 29 September 2022 22:12
      +5
      Mobilisasi terus. Padha looking for Seluk-beluk perlu, utawa kudu looking. Nanging urip layanan tetep setahun. Apa ora umur layanan wajib militer kudu ditambah lan nglatih dheweke (mulai saiki) ing spesialisasi sing dibutuhake? Masak tenan. Banjur ora perlu mobilisasi. Inggih, miwiti gawé peralatan (tuku yen kita ora bisa nindakake soko). Perlu, apik lan ing jumlah sing dibutuhake. Ora kanggo parade.
      1. Vadmir
        Vadmir 29 September 2022 23:37
        +4
        Nanging urip layanan tetep setahun. Apa ora umur layanan wajib militer kudu ditambah lan nglatih dheweke (mulai saiki) ing spesialisasi sing dibutuhake? Masak tenan.
        Iku wektu dhuwur. Banjur ana tentara, nanging kayane ora ana.
        1. Viktor Leningradets
          Viktor Leningradets 30 September 2022 06:13
          -5
          Layanan militer kudu diwajibake kanggo kabeh bocah lanang sawise sekolah lan umur 18 taun.
          Telpon kanggo terus sapisan taun ing tiba kanggo 1,5 taun.
          Nem wulan pisanan minangka sinau nyata;
          Nem sasi kapindho yaiku periode layanan musim panas.
          Nem sasi katelu - periode mangsa layanan lan demobilisasi sadurunge mangsa panas. Sing wis dadi - enrollment ing universitas ing budget (miturut kompetisi internal), liyane - kanggo dhuwit. Diakoni ing sekolah militer - mung sawise deadline + rekomendasi adhedhasar asil layanan. Layanan sipil kanggo wong - mung kanggo wong sing wis njabat.
          Sampeyan kudu nelpon mung ing Angkatan Udara lan mung sing cocog kanggo kesehatan.
          Kabeh pasukan liyane - mung kontrak profesional sawise layanan militèr lan latihan ing beluk militèr.
          Iki bakal nyengkuyung wong tuwa kanggo nggedhekake bocah-bocah olahraga sing sehat lan ndisiplinake pamrentah kita.
      2. Burma6
        Burma6 30 September 2022 00:30
        +5
        Layanan sing dawa mung bisa dingerteni yen ana sumber daya kanggo latihan lan nalika para rekrut dilatih dening pejabat sing kompeten. Lan misale jek akeh masalah sistemik sing kudu ditangani.

        Tembung sing murah, nanging kemajuan nyata angel digayuh.
      3. ada
        ada 30 September 2022 02:48
        0
        Kutipan saka victor50
        ... Apa ora istilah layanan wajib dilanjutake lan nglatih dheweke (mulai saiki) ing spesialisasi sing dibutuhake? Masak tenan. Banjur ora perlu mobilisasi. ...

        Telpon (acara kasebut dhewe) ing kabeh volume kegiatan mobilisasi ora pati penting (kira-kira - kira-kira 1%), nanging, minangka salah sawijining prioritas lan paling kuat ing wiwitan, langkah-langkah sing dibutuhake kanggo njamin penyebaran lan nambah. ing gunggunge wadyabala lsp.
        Wektune wis cetha, nanging iki ora bakal ngganti kabutuhan mobilisasi ing Angkatan Bersenjata, amarga negara kita ora bisa tetep njaga Angkatan Bersenjata nalika perang.
  11. Gorygor
    Gorygor 29 September 2022 21:33
    +3
    ... nambahake yen Kejaksaan Agung kudu langsung nanggapi ...

    Aku wonder apa iku bener bakal katon kaya
    1. Chronos
      Chronos 29 September 2022 22:11
      +6
      Kutipan saka Gorygor
      ... nambahake yen Kejaksaan Agung kudu langsung nanggapi ...

      Aku wonder apa iku bener bakal katon kaya

      SD. Kabeh badan administrasi militèr, panguwasa subyek lan pamaréntahan lokal lan komisi rancangan diawasi dening jaksa wilayah utawa militer. Pemeriksaan jaksa lagi ditindakake lan langkah-langkah tanggapan ditindakake. Yagene ora ana jaksa militer siji-sijine sing tekan papan-papan pakumpulan lan latihan sing dadi misteri kanggo aku. Jaksa penuntut militer sing dakkenal bakal nginep ing kono.
      1. ada
        ada 30 September 2022 03:06
        0
        Cukup bener, nanging biasane dheweke ora bisa ngatasi wajib militer nganti pungkasan perusahaan lan kadhangkala dheweke lumpuh kerja departemen kasebut. Wong lanang sing alon lan mboseni kanthi akeh kertas, kasunyatane ora kanggo mobilisasi. Yen dheweke dikirim kanggo nggarap komisi mob, banjur ing wektu sing padha supaya penasehat hukum dikuatake babagan masalah sing paling angel lan mikir kanthi cepet, kanthi cepet.
  12. roket757
    roket757 29 September 2022 21:38
    +4
    Kesalahan sing ditindakake sajrone mobilisasi parsial kudu didandani lan dicegah kedadeyan maneh - Putin
    . Piye wae ternyata apa wae usaha, sampeyan bisa miwiti kanthi mbenerake kesalahan, wiwit wiwitan!
    Ora kepenak banget ngerteni iki ....
    1. victor50
      victor50 29 September 2022 22:13
      +5
      Kutipan saka roket757
      Kesalahan sing ditindakake sajrone mobilisasi parsial kudu didandani lan dicegah kedadeyan maneh - Putin
      . Piye wae ternyata apa wae usaha, sampeyan bisa miwiti kanthi mbenerake kesalahan, wiwit wiwitan!
      Ora kepenak banget ngerteni iki ....

      Dadi profesionalisme wis suwe dikarepake ing negara kasebut.
  13. v1tz
    v1tz 29 September 2022 21:42
    +5
    Maneh, kanthi persuasi, dheweke kepengin nggayuh katetepan. Iku apik yen mayoritas wong liwat jaringan sosial paling ora nyoba kanggo nunjukake kesalahane, ora mung babagan mobilisasi.

    "Langkah gedhe maju biasane minangka asil saka tendangan sing apik ing bokong."
    1. Chronos
      Chronos 29 September 2022 22:14
      -3
      Kutipan saka v1tz
      Maneh, kanthi persuasi, dheweke kepengin nggayuh katetepan. Iku apik yen mayoritas wong liwat jaringan sosial paling ora nyoba kanggo nunjukake kesalahane, ora mung babagan mobilisasi.

      "Langkah gedhe maju biasane minangka asil saka tendangan sing apik ing bokong."

      Iki dudu persuasi. Adhedhasar asil pidato kasebut, Departemen Kontrol Administrasi Presiden nggawe kertu kontrol kanthi instruksi. Kamentrian Pertahanan kudu nglaporake menyang AP kanthi tanggal tartamtu babagan ngilangi kekurangan.
  14. Al Manah
    Al Manah 29 September 2022 21:43
    +8
    Piye wae, angel pracaya marang kabodhoan total registrasi militer lan kantor pendaftaran ing saindhenging negara. Luwih nyata katon minangka versi instruksi miring (tanpa kritéria sing jelas lan / utawa kanthi tembung sing ora jelas) sing dikirim menyang kantor registrasi lan pendaftaran militer. saka ndhuwur.
    1. Ora_fighter
      Ora_fighter 29 September 2022 22:28
      +3
      Omgf .. Apa sampeyan mikir, pira kertu ing rata-rata registrasi militer lan enlistment kantor, carane akeh wong sing "mimpin"?
      Sanalika gagang wong katon ing proses nyetel data, sampeyan duwe kesalahan. Cepet utawa mengko dheweke bakal. Lan pitakonan ora nalika iku bakal, nanging carane nyekel lan ndandani iku. Miturut apa sing dakdeleng ing kantor registrasi lan pendaftaran militer, ora ana ringkesan rekonsiliasi.
      Lan kaping pindho, prinsip "ora bakal ana perang." Lan kaping telu, kawruh yen kabeh jambs bakal mbukak nalika aku pensiun.
  15. pemotong bensin
    pemotong bensin 29 September 2022 21:44
    + 12
    Ternyata, ora ana "mobilisasi parsial" ing undang-undang ...
    Ana mobilisasi umum, utawa ora.
    Kanggo kesalahan ngrancang perang, ana wong sing arep mbusak salju ing Siberia. Lan kabeh ...
    Umumé, ana wong sing arep mangsuli keputusane, nanging?
    Marang reservists kanggo tuku sleeping bag, helm, waja, apotek, lan boots ing biaya dhewe. Grab - njupuk karo sampeyan!
    Apa wong pancen edan? Nyuwun
    1. NKT
      NKT 29 September 2022 21:54
      +1
      Ternyata, ora ana konsep kasebut ing hukum minangka "mobilisasi parsial" ... Ana mobilisasi umum, utawa ora.

      Ora ana konsep mobilisasi umum

      "Sawijining langkah-langkah sing ditindakake sajrone pengumuman kasebut mobilisasi umum utawa parsial ing Federasi Rusia, ditemtokake miturut Hukum Federal iki, tumindak hukum peraturan Presiden Federasi Rusia, Pemerintah Federasi Rusia lan tumindak hukum peraturan liyane saka Federasi Rusia.";

      Undang-undang Federal No. 14-FZ tanggal 2022 Juli 336
      http://publication.pravo.gov.ru/Document/View/0001202207140113?index=0&rangeSize=1
      1. Alf
        Alf 29 September 2022 22:29
        +5
        Kutipan saka N.K.T.
        Undang-undang Federal No. 14-FZ tanggal 2022 Juli 336

        Pay manungsa waé kanggo tanggal. Padha rewel lan nampa bab sing ora bisa dingerteni. Meteng parsial ternyata.
        1. Komentar wis dibusak.
        2. ada
          ada 30 September 2022 03:46
          0
          Maca hukum, babagan mobilisasi, mung nemtokake owah-owahan lan tambahan kanggo rezim hukum kanggo pejabat negara. Dheweke ora ngganti apa-apa ing proses acara. Padha adhedhasar dokumen liyane.
    2. Alf
      Alf 29 September 2022 22:28
      +3
      Kutipan: pemotong bensin
      Marang reservists kanggo tuku sleeping bag, helm, waja, apotek, lan boots ing biaya dhewe.

      Pitakonan sing ora sopan (ora kanggo sampeyan) - nanging ing ngendi cadangan mob kanggo kasus kaya mengkono? "Dioptimalake"?
      1. ada
        ada 30 September 2022 04:05
        +2
        Kutipan: Alf
        ... nanging ing ngendi cadangan mob kanggo kasus kaya mengkono? "Dioptimalake"?

        Mesthine, aku nuwun sewu, nanging aku ora ngerti kepiye sampeyan ora ngerti manawa kabeh negara wis "dioptimalake" kanggo kapitalisme wiwit taun 90-an.
        Mesthi, ana cadangan panyimpenan negara - Badan Federal kanggo Cadangan Negara (Rosrezerv). Iki sing sampeyan omongake umume kanggo negara. Lan kanggo mobilisasi ing Angkatan Bersenjata Federasi Rusia, cadangan militèr digawe lan gumantung saka volume staf tambahan sing ana lan staf tambahan sing ditugasake HF ing periode AWAL acara militer. Sabanjure, cadangan negara lan produk saka kompleks ekonomi negara, ditransfer menyang karya miturut rencana perang.
        1. Alf
          Alf 30 September 2022 19:25
          +2
          Kutipan saka ada
          Mesthine, aku nuwun sewu, nanging aku ora ngerti kepiye sampeyan ora ngerti manawa kabeh negara wis "dioptimalake" kanggo kapitalisme wiwit taun 90-an.

          Herr Oberleutnant! Apa sing sampeyan tulis, aku wis ngerti suwe. Mung aku rumangsa isin Spanyol nalika krungu manawa rekrut kudu nglengkapi awake dhewe kanthi biaya dhewe. Panguwasa ngusulake kanggo nglengkapi wong-wong sing digerakake kanthi biaya wilayah kasebut, sing umume ora bisa ngrampungake awake dhewe. Apa pemerintah ora isin? Sanajan, apa sing dakkandhakake? Isin ora mangan mata...
          1. ada
            ada 30 September 2022 19:42
            0
            Kutipan: Alf
            ... Panguwasa ngajokaken kanggo nglengkapi sing mobilized ing beyo saka wilayah, kang, kanggo sisih paling, ora nggawe ends ketemu piyambak. ...

            Terus terang, aku ora duwe data, aku ora bisa nerangake apa-apa babagan masalah kasebut. Ing bab mung aku bisa nganggep sing padha ora ndemek saham utama. Nyuwun
            1. Alf
              Alf 30 September 2022 20:14
              +1
              Kutipan saka ada
              aja ndemek saham utama.

              Pitakonan mung, ana siji?
              1. ada
                ada 30 September 2022 20:38
                0
                Injih pak! Tov. kolonel jenderal, prajurit untu sing njijiki wassat Pay manungsa waé menyang ngendi klamben munggah ing f / o militèr lan peralatan karo item saka pe (padha nuduhake ing kothak) lan ngendi, ing teori, kudu njupuk Panggonan. Kesimpulan, aku mikir sampeyan ngerti.
                1. Alf
                  Alf 30 September 2022 20:46
                  +2
                  Kutipan saka ada
                  Injih pak! Tov. kolonel jenderal, prajurit untu sing njijiki wassat Pay manungsa waé menyang ngendi klamben munggah ing f / o militèr lan peralatan karo item saka pe (padha nuduhake ing kothak) lan ngendi, ing teori, kudu njupuk Panggonan. Kesimpulan, aku mikir sampeyan ngerti.

                  Dadi 80 taun kepungkur, kabeh wong, amarga kesalahane para prajurit ora nganggo sandhangan, ora nganggo sandhangan, mesthine wis ngrangkul tembok, nanging saiki mung nyingkirake tangan saka layar.
                  1. ada
                    ada 30 September 2022 21:00
                    0
                    Aku setuju, nanging iki kudu wis rampung sadurungé.
                    1. Alf
                      Alf 30 September 2022 21:26
                      +1
                      Kutipan saka ada
                      Aku setuju, nanging iki kudu wis rampung sadurungé.

                      Lan sadurunge kita duwe kabeh sing ora ana analog. Bener, dumadakan dadi cetha yen ora ana celana pendek prajurit ing jumlah sing tepat ...
                      1. ada
                        ada 30 September 2022 21:36
                        0
                        Inggih, kula mboten ngertos, kita sedaya sampun ngagem busana, dilengkapi, gaman dipasrahaken, kita wiwit nyiapake.
    3. bk0010
      bk0010 29 September 2022 23:10
      +6
      Kutipan: pemotong bensin
      Ana mobilisasi umum, utawa ora.
      Mbutuhake pisanan ngenalake darurat militer, lan iki minangka force majeure, kepentingan wong sing "terhormat" bakal nandhang sangsara. Amarga iki, kita ngenalake ngisolasi diri kiwa, dudu karantina, kaya sing dikarepake. Lan maneh, kanthi cara, "kabeh wong duwe ngombe kanthi biaya institusi" - Aku ngomong babagan gaji kanggo sing dimobilisasi kanthi biaya majikan. Apa MO ora mbayar dhuwit iki?
      1. ada
        ada 30 September 2022 03:33
        0
        Kutipan saka: bk0010
        Kutipan: pemotong bensin
        Ana mobilisasi umum, utawa ora.
        Iki mbutuhake pisanan ngenalake hukum militer, ...

        Ora, ora dibutuhake.
    4. ada
      ada 30 September 2022 03:23
      0
      Kutipan: pemotong bensin
      Ternyata, ora ana "mobilisasi parsial" ing undang-undang ...
      Ana mobilisasi umum, utawa ora. ...

      Mesthi ana. Ora ana mobilisasi umum, istilahe wis ketinggalan jaman, ana mobilisasi umum. Umum bisa beda-beda saka sebagean mung ing volume suda lan nyetel komposisi saka tugas tiyang kathah lan kadhangkala ing wilayah, lan kadhangkala uga ora beda-beda saka tugas ngrancang ing wilayah tartamtu kang ngumumaké.
  16. senima56
    senima56 29 September 2022 21:45
    + 14
    Sing paling nggumunake yaiku informasi teka saka ngendi wae yen "rekrut" lelungan nganggo beret, ... jeroan termal, kit pertolongan pertama, lan liya-liyane ... Lan iki, sawise kabeh, mung 1,1% saka "potensi mobilisasi" nalika dimobilisasi! Lan yen padha nelpon kanggo 10% ... utawa 20%?! Apa sing bakal kelakon ?! Mungkin kita bakal rauh tuku cartridges kanggo dhuwit kita dhewe?! Apa kita isih duwe TENTERA utawa "milisi rakyat 1941"?! Kepiye carane bisa diterangake kajaba minangka "sabotase ing lemah"! Sapa sing bakal mangsuli iki?! Utawa maneh, kaya biasane, "ora ana sing kudu disalahake"?!!!
  17. zenion
    zenion 29 September 2022 21:56
    +9
    Ora ana sing ekstrem. Nalika ana kekuwatan, kabeh wong tanggung jawab kanggo karyane. Lan iki stasiun pasar. Aja digali jero, sampeyan bisa kesandhung dhewe. Ana mambu dhuwit lemak gedhe sing ora ana ing Rusia.
    1. Alf
      Alf 29 September 2022 22:30
      0
      Kutipan saka zenion
      Aja ndhudhuk jero, sampeyan bisa kesandhung dhewe.

      Minangka Jaksa Agung sapisan ngandika, bab utama ing proses panelusuran ora kanggo golek dhewe.
  18. Arbeiternegast
    Arbeiternegast 29 September 2022 22:11
    +2
    Kutipan: pemotong bensin
    Ternyata, ora ana "mobilisasi parsial" ing undang-undang ...
    Ana mobilisasi umum, utawa ora.
    Kanggo kesalahan ngrancang perang, ana wong sing arep mbusak salju ing Siberia. Lan kabeh ...
    Umumé, ana wong sing arep mangsuli keputusane, nanging?
    Marang reservists kanggo tuku sleeping bag, helm, waja, apotek, lan boots ing biaya dhewe. Grab - njupuk karo sampeyan!
    Apa wong pancen edan? Nyuwun

    Kajaba iku, kit pertolongan pertama, helm, lan sepatu bot langsung mundhak regane. Pancen, ing pitung sasi ora bisa nyedhiyakake pasokan? Kapan undang-undang "Cina" babagan korupsi bakal diadopsi, supaya birokrat wiwit ngobahake bokonge.?
    1. Alf
      Alf 29 September 2022 22:31
      +8
      Quote: Arbeiternegast
      Kapan undang-undang "Cina" babagan korupsi bakal diadopsi, supaya birokrat wiwit ngobahake bokonge.?

      Sapa sing bakal njupuk? Apa tangan kiwa bakal gelut karo tangan tengen?
  19. hangar200
    hangar200 29 September 2022 22:12
    -5
    Sampeyan perlu kanggo mbenerake kesalahane ing planning saka SVO.
  20. Arbeiternegast
    Arbeiternegast 29 September 2022 22:14
    -3
    Kapethik saka: senima56
    Sing paling nggumunake yaiku informasi teka saka ngendi wae yen "rekrut" lelungan nganggo beret, ... jeroan termal, kit pertolongan pertama, lan liya-liyane ... Lan iki, sawise kabeh, mung 1,1% saka "potensi mobilisasi" nalika dimobilisasi! Lan yen padha nelpon kanggo 10% ... utawa 20%?! Apa sing bakal kelakon ?! Mungkin kita bakal rauh tuku cartridges kanggo dhuwit kita dhewe?! Apa kita isih duwe TENTERA utawa "milisi rakyat 1941"?! Kepiye carane bisa diterangake kajaba minangka "sabotase ing lemah"! Sapa sing bakal mangsuli iki?! Utawa maneh, kaya biasane, "ora ana sing kudu disalahake"?!!!

    Ya. Ora suwe, sawise nampa panggilan, kanthi cepet, sampeyan bisa pindhah menyang toko Hunter kanggo njupuk bedhil, amarga rifled larang.
  21. hangar200
    hangar200 29 September 2022 22:16
    -6
    Para tahanan kudu diwenehi panganan. Kanggo apa? Ditawan?
    1. Alf
      Alf 29 September 2022 22:32
      +3
      Quote: angara200
      Para tahanan kudu diwenehi panganan. Kanggo apa? Ditawan?

      Wong tawanan saka ngendi? Ora ana perang sing diumumake.
      1. hangar200
        hangar200 30 September 2022 05:51
        +2
        Iku sing aku ora ngerti.) Ora ana perang, nanging ana tawanan.
  22. Kutipan Lavrov
    Kutipan Lavrov 29 September 2022 22:36
    -1
    Aku maca kabeh komentar - sayangé, ora ana sing nuduhake sababe. Kabeh komentar mung ing jalaran.
  23. Jelatang
    Jelatang 29 September 2022 22:46
    +9
    Kutipan saka bandabas
    Tangi. Saiki pitakonane, apa bedane skater jinis Olympian lan skater jinis amatir? Sajrone mobilisasi. ora ana apa-apa. Mung wong lanang normal ora bakal ngapura awake dhewe. Lan Bunch saka toadies pengecut - pozo.r langgeng

    Wong lanang normal mung kepengin mati tinimbang anak-anak menteri lan gubernur. kepala dokter lan rektor universitas lan wong sugih liyane. Supaya prentah kasebut bakal terus melu game sing ora bisa dingerteni lan nindakake perang posisi sing ora ana pungkasan tinimbang tumindak sing efektif.
  24. yowis
    yowis 29 September 2022 22:53
    -1
    Iki dudu kesalahan. Iki salah siji (kriminal) teledor utawa jahat. Kepiye sistem kasebut dirusak? Sapa sing ngangkat komisaris militèr iki? Kepiye pamrentah lokal, panguwasa provinsi lan republik melu? Ora mung amarga Hodges prédhiksi ambruk, CIA ngerti Rusia banget.
  25. Buyan
    Buyan 29 September 2022 22:57
    +8
    Raja iku apik, boyars ora banget wassat Apa sing bisa dakkandhakake, kabeh wis tuwa kaya jagad iki
  26. Komentar wis dibusak.
  27. Karabin
    Karabin 29 September 2022 23:10
    +4
    Kabeh kesalahan kudu didandani lan dicegah ing mangsa ngarep.

    Lan apa sing bakal kelakon?
  28. Foundling
    Foundling 29 September 2022 23:12
    +5
    Lan mbayangno yen dheweke nguripake telpon, Internet lan TV.
    1. Alien Saka
      Alien Saka 30 September 2022 08:28
      +1
      Dheweke langsung edan, durung weruh joe turu ....wassat
  29. Komentar wis dibusak.
  30. litium17
    litium17 29 September 2022 23:25
    +1
    "Supaya mbusak tesis, kang arang banget populer ing Ukraina lan ing Kulon, lan sawise wilayah Kharkiv, ora tanpa dhasar -" Ukraina menang ", Rusia perlu kamenangan.
    Kamenangan sing ora jelas ing sawetara kutha sing penting, kanthi skor sing ngancurake. Iki matématika.
    Ing lapangan media Federasi Rusia, ora bakal bisa menang - misale jek komponen informasi kasebut diwenehake marang wong-wong sing ngarahake lampu biru taun 1973 utawa mung ora ana hubungane karo kasunyatan, wong tuwa sing manggon ing awake dhewe. donya.
    Sing isih ana yaiku kamenangan ing paprangan. Kyiv counter-offensive punika prakara rong minggu maksimum, Angkatan Bersenjata Ukraina ora bisa ngenteni tekane kabeh mobilized.
    Dadi, Moskow kudu dibuwang, kaya Ilovaisk. Lan sanalika bisa.
    Apa Staf Umum Angkatan Bersenjata RF ngerti iki? Kita bakal weruh rauh.
    Adhedhasar informasiku, ora akeh. Nanging ing umum, misale jek ana wong sing cedhak karo wong utama sing kerja keras lan ora sukses kanggo ngrusak kabeh.
    Paling ora, kegagalan ing ngarep informasi, kalebu sing paling anyar karo mobilisasi, kanthi jelas nduduhake incompetence lengkap manajer ing wilayah iki, utawa sabotase sing disengaja.
    Anatoly Shari
    Ing mratelakake panemume, sampeyan ora bisa ngomong iku luwih. Miturut cara, dheweke nglaporake ing kreta babagan "ijol-ijolan" sabanjure, ujar kanthi niat jahat sing bakal kita sinau babagan iki saka sumber Ukrainia. Wah, akeh sing menarik...
  31. Carlos Hall
    Carlos Hall 30 September 2022 00:02
    -6
    Apa sing diomongake presiden cukup masuk akal.
  32. uga-dokter
    uga-dokter 30 September 2022 00:26
    +4
    Apa kesalahan mbenerake? Sijine lara mobilized ing rumah sakit kanggo ujian lan perawatan lan mbayar wong kabeh pangopènan wektu. Ora ana sing bakal mbantah telpon kasebut. Kosok baline, dheweke bakal maju.
    .
    Nanging kanthi serius, kasunyatan kasebut kanggo aku nuduhake manawa komisaris militer ing wilayah kasebut ngeculake akeh maling saka wajib militer lan ora ana sing nyolong lan njamin implementasine rencana wajib militer. Kaya quartermasters miturut Suvorov, wong kasebut bisa digantung tanpa nyoba utawa diselidiki.
  33. Munhausen
    Munhausen 30 September 2022 01:10
    -2
    Apa kita kudu ngarep-arep katon komisaris militèr sing duwe bakat khusus ing trenches ing garis ngarep?
  34. kig
    kig 30 September 2022 02:10
    +2
    Iki "ora ngidini ing mangsa ngarep" piye wae nguwatirake nglirik
  35. lopvlad
    lopvlad 30 September 2022 04:37
    +1
    Lan kenapa Putin nindakake mobilisasi parsial, amarga Rusia duwe tentara luwih saka yuta?
    Ing kene jawaban ditampa langsung miturut Nekrasov
    - "Keluarga gedhe, nanging wong loro
    Kabeh wong, soko: bapakku lan aku ... "

    Apa ing tokenization tegese tentara pancen gedhe, nanging mung ana meh 500 ewu wajib militer, sing ora bisa digunakake ing permusuhan, lan saiki kudu nelpon wong-wong sing bisa digunakake ing perang ing Ukraina. .

    Apa ana sing mikir yen Putin lan wong-wong militer profesional sing saiki dadi pimpinan ing Donbass bakal seneng yen 500 ewu tentara ditambahake minangka asil mobilisasi, sing ana akeh cadangan sing ora duwe kemampuan?
    Lan iki mesthi bakal kedadeyan yen sampeyan ora miwiti mbenerake kesalahan sajrone mobilisasi.

    Siji bab sing jelas manawa tentara wajib militer ing jagad modern ora efektif lan mesthi bakal dadi barang sing kepungkur, menehi dalan menyang tentara kontrak sing profesional.
  36. Komentar wis dibusak.
  37. hangar200
    hangar200 30 September 2022 05:46
    +1
    Ing kene aku mikir. Ana sing janji arep ngirim gandum gratis kanggo sing butuh? Lan apa sing bakal dipangan para pejuang kita? Pensiunan? Mung wong mlarat? Apa negara ora butuh pasokan roti sing strategis? Ora lenga lan gas "properti nasional" - roti.
  38. Charik
    Charik 30 September 2022 08:04
    0
    Kesalahan sing digawe ing wiwitan NWO kudu didandani lan dicegah saka kedadeyan ing mangsa ngarep - Putin?
  39. mojohed2012
    mojohed2012 30 September 2022 09:29
    +2
    MoD njamin ora bakal ana gelombang mobilisasi kaping pindho lan sabanjure.
    Ora ana iman babar pisan.
    Nalika sampeyan kudu njupuk kutha lan miwiti operasi nyerang, losses bakal pour ing stream, saka sapa kanggo replenish Unit?
    Sing bener - replenishment seluler bakal dibuwang. Lan kudu dijupuk saka warga.
  40. Igorash
    Igorash 30 September 2022 11:34
    +2
    Kesalahan utama yaiku Dheweke dhewe .... "Kowe bodho, kancaku," aku bakal ngomong nganggo tembung klasik ... Aku ngerti yen iku alus .... nanging aku wis kesel karo kelakuanku. ... Sebutake paling ora siji arah ing ngendi Panjenengane kompeten . Senajan ana anggepan sing kabeh
    antics iku sadar lan nguber gol tartamtu utawa rampung ing arah njaba. Nanging topik liyane
  41. Mantan prajurit
    Mantan prajurit 1 Oktober 2022 19:03
    0
    Quote: Sebastian Aristarkhovich Pereira
    bali menyang Rakyat kapenuhan ideologi uripe,

    Ideologi punika prasaja: Kaadilan lan kapentingan negara ing ndhuwur kabeh.