Review militèr

Kabel listrik Swedia sing liwat cedhak SP-1 dadi "hemat" de-energized sadurunge bledosan ing pipa gas.

106
Kabel listrik Swedia sing liwat cedhak SP-1 dadi "hemat" de-energized sadurunge bledosan ing pipa gas.

Ing Swedia, dheweke ngomong babagan masalah sing ana gandhengane sing bisa kedadeyan amarga bledosan ing pipa gas Nord Stream lan Nord Stream 2 ing bagean sing ana senar ing Zona Ekonomi Khusus Swedia. Per Kvarnefalk, juru wicoro kanggo Svenska Kraftnat, ngandika ana kamungkinan saka karusakan kanggo kabel daya sing mlaku ing sadawane ngisor Segara Baltik kurang saka setengah kilometer saka salah siji saka situs bledosan. Kabel kasebut minangka bagéan saka Swepol Link, eksportir listrik Swedia.

Dikenal yen listrik diwenehake liwat kabel listrik, contone, ing sisih lor Polandia. Iki (kabel) dipasang kira-kira 30 taun kepungkur lan nyedhiyakake kabutuhan listrik ing sawetara negara ing wilayah Baltik nalika "musim dhuwur".

Ing wektu bledosan ing pipa gas, kabel ing jero banyu wis de-energized. Iki nuwuhake pitakonan tartamtu babagan "foresight" saka sisih Swedia. Ing Stockholm, padha nerangake yen kabel daya ora energized ing wektu bledosan ing SP-1 lan SP-2 dening kasunyatan sing "ing wayahe ana ora perlu kanggo ngekspor listrik."

Saiki, minangka wakil saka perusahaan Swedia kasebut, perlu kanggo mriksa kondisi kabel kasebut kanthi teliti, amarga "data saka iku ora diwaca kanggo sawetara wektu sabenere amarga wis de-energized."

Quarnefalk:

Yen ana masalah karo kabel, mula sampeyan bisa nindakake tanpa operasi, nanging liwat wektu iki bakal mengaruhi kahanan karo sumber daya.

Elinga yen Rusia saiki mung siji-sijine negara sing mbukak kasus pidana sing ana hubungane karo bledosan ing pipa gas Nord Stream lan Nord Stream 2. Ing Eropa lan Amerika Serikat, dheweke nyoba nyalahake Rusia dhewe amarga pamboman kasebut.
106 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. nPuBaTuP
    nPuBaTuP 30 September 2022 07:26
    + 22
    Ing Eropa lan Amerika Serikat, dheweke nyoba nyalahake Rusia dhewe amarga pamboman kasebut.

    Apa wong liya mikir yen bakal beda?
    1. Fedor Sokolov
      Fedor Sokolov 30 September 2022 07:51
      + 11
      Ukara: "Dheweke" ora diciptakake dening rezim Kyiv, nanging wis nggawe untu kanggo kabeh wong sing waras.
    2. Kaukasus Lor
      Kaukasus Lor 30 September 2022 08:06
      + 18

      Apa wong liya mikir yen bakal beda?
      Aja pracaya! ya wis! Ing Kulon, dheweke ngira Putin bakal mateni gas. Nanging, wow! Putin ngetung nalika mati lan kudu mateni gas dhewe! Nanging mesthi Putin bakal disalahake kanggo iki. Uga, peralatan scuba dheweke bakal ditemokake ing sisih ngisor minangka bukti. Ing kana, drone uga katon ing cedhak negara lor Eurorpa ing wilayah platforme. Iki mbokmenawa Shoigu swarming. Inggih, paling awon, Petrov lan Bosharov. Kuwi ora gerah sawise nampa jotosan ing rahang ing wangun referendum, padha mlumpat menyang Eropah, nanging ing kene padha mlumpat menyang Rusia tanpa mlumpat! Treason, ora bisa dipercaya, hadiah saka foresight?
      1. Perokok
        Perokok 30 September 2022 09:00
        +3
        Artikel menarik babagan Forbes metu ...

        Kepiye cara panyimpenan gas alam lan kenapa Eropa ngadhepi musim dingin sing angel

        https://www.forbes.com/sites/salgilbertie/2022/09/27/how-natural-gas-storage-works-and-why-europe-faces-a-tough-winter/?sh=925dda71313c
    3. Severok
      Severok 30 September 2022 21:01
      0
      Ya, ora ana siji panginten, iku mung menarik banget carane iki bakal muter supaya marang wong sing padha ora duwe wulu ing pasuryan, nanging rambute saka fonderble den warts!
  2. mitroha
    mitroha 30 September 2022 07:27
    + 26
    Ya, paling ora ana lei ing mripate saben wong, kabeh ebune Gusti.
    Boeing Malaysia minangka conto. Dheweke bakal ngomong suwene sepuluh taun, lan isih bakal nyalahake kita.
    1. Nexcom
      Nexcom 30 September 2022 07:54
      +6
      Iku bakal padha karo joint venture - ing kawitan bakal nggawe sawetara gangguan, ngumumake investigasi, lan banjur mboko sithik kabeh bakal sepi. Mesthine, wong-wong Kulon bakal njebadi kita kanthi telek maneh - uga, kepiye, yen ora ana, kaya lagu kanggo wong-wong mau kanggo ngobong kita tanpa guna.
      1. Aron Zaavi
        Aron Zaavi 30 September 2022 08:06
        +1
        Kutipan saka Nexcom
        Iku bakal padha karo joint venture - ing kawitan bakal nggawe sawetara gangguan, ngumumake investigasi, lan banjur mboko sithik kabeh bakal sepi. Mesthine, wong-wong Kulon bakal njebadi kita kanthi telek maneh - uga, kepiye, yen ora ana, kaya lagu kanggo wong-wong mau kanggo ngobong kita tanpa guna.

        kudune. Nanging sing utama ora iki. Partai politik Eropa wis mutusake babagan pemecahan maksimal hubungan ekonomi karo Federasi Rusia. Lan malah siap kanggo mbayar karo resesi lan kekalahan politik. Nanging dheweke mutusake kanggo nransfer saham pasar sing dikuwasani Federasi Rusia menyang pemasok bahan mentah saka Asia lan Afrika. Iku ora bisa dibalèkaké.
        1. Nexcom
          Nexcom 30 September 2022 08:09
          +9
          Cairan utawa soko saka Afrika lan Asia bakal digawa dening operator gas amarga ora ana pipa. Lan kanggo mbangun bisnis ora siji sasi. Norgs temenan ora bakal bisa ngatasi pipettes, dheweke uga butuh gas lan kabeh Triangle Skandinavia - padha njupuk saka kono. Lan banjur pshekachs lungguh mudhun kanggo turu.
          1. Aron Zaavi
            Aron Zaavi 30 September 2022 08:22
            0
            Kutipan saka Nexcom
            Cairan utawa soko saka Afrika lan Asia bakal digawa dening operator gas amarga ora ana pipa. Lan kanggo mbangun bisnis ora siji sasi. Norgs temenan ora bakal bisa ngatasi pipettes, dheweke uga butuh gas lan kabeh Triangle Skandinavia - padha njupuk saka kono. Lan banjur pshekachs lungguh mudhun kanggo turu.

            Lan saka AS. Dheweke bakal ngatur. Padha ngerti carane ngetung.
            1. Perokok
              Perokok 30 September 2022 09:14
              +8
              Kanthi ngetung ... - padha ngerti carane ngetung ing Amerika Serikat, dheweke pancene nganggep duwe bathi kanggo ngedhunake Eropa ... Dheweke ngirim Eropa bali menyang 60s abad pungkasan ... industrialis Eropa wis kumpul saka Eropa menyang Amerika Serikat .... Dadi apa gas saka Afrika, Amerika Serikat - supaya wong Eropa ora mati keluwen lan pengangguran. ... lan ora kanggo karya rhythmic industri. Personel Eropa sing mumpuni bakal cepet-cepet menyang negara-negara kanggo urip sing apik. Lan uga, supaya para pengungsi Arab ora nglebokake pribumi lokal ing garpu, amarga hadiah gratis sing ditindakake nalika musim semi Arab bakal rampung ...
          2. cniza
            cniza 30 September 2022 08:27
            +7
            Iku ora apik banget karo operator gas, iku malah luwih angel lan luwih larang kanggo nggawe wong saka pipa.
          3. kulemin0025gmail.com
            kulemin0025gmail.com 30 September 2022 12:08
            +2
            Apa ana operator gas sing cukup? Apa babagan rega LNG? Yen masalah kasebut gampang dirampungake, mula Eropa ora bakal duwe masalah karo gas nganti suwe.
        2. cniza
          cniza 30 September 2022 08:29
          +6
          Quote: Aron Zaavi
          Nanging dheweke mutusake kanggo nransfer saham pasar sing dikuwasani Federasi Rusia menyang pemasok bahan mentah saka Asia lan Afrika. Iku ora bisa dibalèkaké.


          Lan kanggo ngganti, yaiku, apa, lan Afrika lan Asia "seneng banget" ing Eropa ...
          1. Nexcom
            Nexcom 30 September 2022 08:32
            +6
            Ya, Algeria kayane Prancis sing dikasihi wis tikel kaping pindho regane - dheweke nulis babagan kasebut ing situs kasebut.
            1. Victor_B
              Victor_B 30 September 2022 08:59
              +4
              Kutipan saka Nexcom
              Ya, Algeria kayane Prancis sing dikasihi wis tikel kaping pindho regane - dheweke nulis babagan kasebut ing situs kasebut.
              Uga nyuda aliran.
              Amarga industrie tambah akeh.
              Lan mangsane ketinggalan.
          2. Aron Zaavi
            Aron Zaavi 30 September 2022 08:49
            0
            Kutipan saka cniza
            Quote: Aron Zaavi
            Nanging dheweke mutusake kanggo nransfer saham pasar sing dikuwasani Federasi Rusia menyang pemasok bahan mentah saka Asia lan Afrika. Iku ora bisa dibalèkaké.


            Lan kanggo ngganti, yaiku, apa, lan Afrika lan Asia "seneng banget" ing Eropa ...

            India lan China uga "tresna" siji liyane, nanging iki ora ngalangi saka dagang.
            1. cniza
              cniza 30 September 2022 08:54
              +5
              Dadi sampeyan uga kudu duwe volume, kudu ditliti, dilengkapi ...
            2. kulemin0025gmail.com
              kulemin0025gmail.com 30 September 2022 12:13
              0
              Apa sampeyan ngomong babagan? Nyuwun Apa hubungane China lan India lan Rusia - UWB - Geyropa nglirik
        3. Nyrobsky
          Nyrobsky 30 September 2022 08:31
          +6
          Quote: Aron Zaavi
          kudune. Nanging sing utama ora iki. Partai politik Eropa wis mutusake babagan pemecahan maksimal hubungan ekonomi karo Federasi Rusia. Lan malah siap kanggo mbayar karo resesi lan kekalahan politik. Nanging dheweke mutusake kanggo nransfer saham pasar sing dikuwasani Federasi Rusia menyang pemasok bahan mentah saka Asia lan Afrika. Iku ora bisa dibalèkaké.

          Ya, neraka karo wong-wong mau. Hukum "siklus gas ing alam" durung dibatalake, lan yen suda ing endi wae, banjur ing endi wae bakal ditambahake. Mung bakal ana redistribusi pasar dodolan lan apa sing bakal ditindakake saka sawetara konsumen menyang Eropa bakal diganti karo gas Rusia. Umumé, volume gas sing diprodhuksi ing pasar donya bakal tetep kira-kira ing tingkat sing padha (+ -), lan njupuk menyang akun kasunyatan sing sawetara celengan Ngartekno kurang, populasi saya akeh lan industri bakal mulihake konsumsi sawise resesi. , kekurangan bahan mentah bisa uga. Dadi, bolt ing wong.
          1. Aron Zaavi
            Aron Zaavi 30 September 2022 08:51
            -2
            Kutipan: Nyrobsky

            Ya, neraka karo wong-wong mau. Hukum "siklus gas ing alam" durung dibatalake, lan yen suda ing endi wae, banjur ing endi wae bakal ditambahake. Mung bakal ana redistribusi pasar dodolan lan apa sing bakal ditindakake saka sawetara konsumen menyang Eropa bakal diganti karo gas Rusia. Umumé, volume gas sing diprodhuksi ing pasar donya bakal tetep kira-kira ing tingkat sing padha (+ -), lan njupuk menyang akun kasunyatan sing sawetara celengan Ngartekno kurang, populasi saya akeh lan industri bakal mulihake konsumsi sawise resesi. , kekurangan bahan mentah bisa uga. Dadi, bolt ing wong.

            Ora bakal tetep. Afrika bisa ngasilake telung gas. Sadurunge, ora diprodhuksi amarga kurang investasi lan konsumen.
            1. Victor_B
              Victor_B 30 September 2022 09:02
              +3
              Quote: Aron Zaavi
              Afrika bisa ngasilake telung gas.
              ora bisa.
              Israel, Siprus lan Turki nuduhake lapangan anyar ing pesisir, nanging pasokan gas menyang Eropa isih adoh.
              1. Aron Zaavi
                Aron Zaavi 30 September 2022 09:45
                -3
                Kutipan saka: Victor_B
                Quote: Aron Zaavi
                Afrika bisa ngasilake telung gas.
                ora bisa.
                Israel, Siprus lan Turki nuduhake lapangan anyar ing pesisir, nanging pasokan gas menyang Eropa isih adoh.

                Nigeria.
                1. pemotong bolt
                  pemotong bolt 30 September 2022 22:15
                  +1
                  Nigeria.
                  Stabilitas, fanatik Islam, separatis, perompak.
                  1. Aron Zaavi
                    Aron Zaavi 30 September 2022 22:31
                    0
                    Quote: pemotong baut
                    Nigeria.
                    Stabilitas, fanatik Islam, separatis, perompak.

                    Seneng...
            2. Perokok
              Perokok 30 September 2022 09:03
              +2
              Produksi bisa tikel kaping telu lan kaping papat .... pisanan sampeyan kudu nyetel pipeline utawa operator gas ... yen operator gas, banjur triple lan quadruple infrastruktur kanggo nampa gas cair.. etc. masalah kanggo luwih saka setahun ... Apa apa karo industri?
              Mangkene ramalan saka Forbes:
              Sayange, kasunyatan atos ing dina iki, mangsa iki bakal atos, nanging ing wektu setaun Eropa bisa ngadhepi karo konsumen nganggur sing tabungan meh ora cukup kanggo kabutuhan dhasar lan ora luwih.


              Kepiye cara panyimpenan gas alam lan kenapa Eropa ngadhepi musim dingin sing angel
              https://www.forbes.com/sites/salgilbertie/2022/09/27/how-natural-gas-storage-works-and-why-europe-faces-a-tough-winter/?sh=925dda71313c
              1. Victor_B
                Victor_B 30 September 2022 09:15
                +3
                Quote: Perokok
                Produksi bisa ping telu lan kaping papat ...
                Sampeyan ora bisa.
                Dina iki, ora ana sing bisa nindakake iki.
                Ora ana simpenan paling gedhe sing anyar.
                Kabeh sing ana wis ngluwihi maksimal.
                Malah Gazprom lan Novatek ora bakal bisa ngganda produksi.
                Produksi ing beting lor nemen.
            3. insinyur74
              insinyur74 30 September 2022 09:04
              +3
              Quote: Aron Zaavi
              Kutipan: Nyrobsky

              Ya, neraka karo wong-wong mau. Hukum "siklus gas ing alam" durung dibatalake, lan yen suda ing endi wae, banjur ing endi wae bakal ditambahake. Mung bakal ana redistribusi pasar dodolan lan apa sing bakal ditindakake saka sawetara konsumen menyang Eropa bakal diganti karo gas Rusia. Umumé, volume gas sing diprodhuksi ing pasar donya bakal tetep kira-kira ing tingkat sing padha (+ -), lan njupuk menyang akun kasunyatan sing sawetara celengan Ngartekno kurang, populasi saya akeh lan industri bakal mulihake konsumsi sawise resesi. , kekurangan bahan mentah bisa uga. Dadi, bolt ing wong.

              Ora bakal tetep. Afrika bisa ngasilake telung gas. Sadurunge, ora diprodhuksi amarga kurang investasi lan konsumen.

              Ing Afrika, gerilyawan / perompak uga bisa diwiwiti - ora ana aturan game maneh ...
              Ya, lan, contone, pupuk saka LNG bisa, mesthi, digawe, nanging bakal banget masalah kanggo ngedol. eseman
              Lan kabeh jinis subsidi yaiku akselerasi lan inflasi lan kesenengan liyane!
              Р РњРҐРћ hi
            4. kulemin0025gmail.com
              kulemin0025gmail.com 30 September 2022 12:18
              +2
              Lan investasi dijupuk saka bolt? Kepiye sampeyan mbayangno - siji, loro, lan investasi lunga lan gas katon ing dina sabanjure? nglirik
              1. Aron Zaavi
                Aron Zaavi 30 September 2022 12:33
                0
                Kutipan saka: kulemin0025gmail.com
                Lan investasi dijupuk saka bolt? Kepiye sampeyan mbayangno - siji, loro, lan investasi lunga lan gas katon ing dina sabanjure? nglirik

                Mesthi ora.
                1. kulemin0025gmail.com
                  kulemin0025gmail.com 30 September 2022 13:04
                  +1
                  Lha kowe ngomong opo? Mesthi ana alternatif. Nanging iki mbutuhake wektu (ora cilik) lan investasi (ora cilik).
                  1. Aron Zaavi
                    Aron Zaavi 30 September 2022 13:15
                    0
                    Kutipan saka: kulemin0025gmail.com
                    Lha kowe ngomong opo? Mesthi ana alternatif. Nanging iki mbutuhake wektu (ora cilik) lan investasi (ora cilik).

                    Lan iki sing paling penting.
                    1. kulemin0025gmail.com
                      kulemin0025gmail.com 30 September 2022 13:37
                      0
                      Dadi apa sing utama? Apa sampeyan kudu kurban nglirik
                      1. Aron Zaavi
                        Aron Zaavi 30 September 2022 13:43
                        0
                        Kutipan saka: kulemin0025gmail.com
                        Dadi apa sing utama? Apa sampeyan kudu kurban nglirik

                        Kasunyatane yen sing lemu dadi garing, sing tipis ...
                      2. kulemin0025gmail.com
                        kulemin0025gmail.com 30 September 2022 13:57
                        +1
                        Iki bisa dingerteni. Tapi menurutmu sapa sing lemu lan sing kurus? nglirik Saka kene komentar sampeyan bakal cetha eseman
                      3. Aron Zaavi
                        Aron Zaavi 30 September 2022 14:10
                        0
                        Kutipan saka: kulemin0025gmail.com
                        Iki bisa dingerteni. Tapi menurutmu sapa sing lemu lan sing kurus? nglirik Saka kene komentar sampeyan bakal cetha eseman

                      4. kulemin0025gmail.com
                        kulemin0025gmail.com 30 September 2022 16:39
                        0
                        Iku kabeh jawaban sampeyan? Mdya.... Lha kowe kanca lan komplotan belay
                      5. Aron Zaavi
                        Aron Zaavi 30 September 2022 16:50
                        0
                        Kutipan saka: kulemin0025gmail.com
                        Iku kabeh jawaban sampeyan? Mdya.... Lha kowe kanca lan komplotan belay

                        aran
        4. trafllot1832
          trafllot1832 30 September 2022 09:05
          +4
          Kita mabur 100 milyar meter kubik saka ekspor menyang Eropa, nanging kita duwe, ora kaya Eropa.. Apa Polandia uga bakal nyebul bagean kasebut? Kita ora nganggep bagean Ukrainia, sawise gabung sawise referendum, dadi kehormatan kanggo nutup. Panemune wong-wong iku cukup kanggo dagang ing Eropah lagi kawujud tangan Western.
        5. vitvit123
          vitvit123 30 September 2022 09:33
          +1
          Aaaaaah, kita kabeh bakal mati ing kene!
          Panggonan suci ora bakal kosong! Apa sing sampeyan tulis? Asia dhewe tuku gas kanthi volume gedhe, lan yen sampeyan kanggo negara liya, mula uga bodho, ora bisa ngisolasi Rusia, yen sampeyan ora ngerti iki, tegese ...
          Kajaba iku, bakal ana negara sing bakal tuku kanggo awake dhewe lan kanggo adol maneh, lsp.
        6. Negruz
          Negruz 30 September 2022 10:19
          +3
          Partai politik Eropa wis mutusake babagan pemecahan maksimal hubungan ekonomi karo Federasi Rusia. Lan malah siap kanggo mbayar karo resesi lan kekalahan politik

          Nalika wong сам kepengin mandheg ngombe, dheweke mandheg ngombe tinimbang nyebul toko omben-omben ing pojok ...
        7. mitroha
          mitroha 30 September 2022 10:31
          +1
          Quote: Aron Zaavi
          Partai politik Eropa wis mutusake babagan pemecahan maksimal hubungan ekonomi karo Federasi Rusia

          Sampeyan malah luwih saka kasunyatan saka aku panginten. Utawa iki versi VO?
          partai politik Eropa
          dening definisi, dheweke ora bisa kanggo ngatasi apa dhéwé, ing wayahe, amarga dheweke ora sawijining
  3. Mythos
    Mythos 30 September 2022 07:28
    +5
    Aku mikir kabel ok. Banyu nyerep kabeh akibat.
    1. Nexcom
      Nexcom 30 September 2022 07:56
      +5
      Lan sayang banget yen kabeh wis rapi. Supaya kabeh padha tiba ing kono uga.

      PS Miturut cara, wong-wong sing de-energized cetha weruh saka sabotase ngrancang lan dipateni supaya, yen ana, kanggo nyilikake jalaran kanggo awake dhewe. Mula ana sing ngandhani. Umumé, kabeh ngambah cetha bakal mimpin kanggo pen do ora, Aku ora mangu ing kabeh.
      1. Victor_B
        Victor_B 30 September 2022 08:04
        +2
        Kabel daya ora tau tanpa voltase.
        De-energized - tegese kanggo ndandani utawa tes profesional.
        Yen kabel voltase dhuwur pedhot kanggo dina, iku ora bakal diuripake tanpa testing karo tambah voltase.
        Yen sampeyan pengin nguripake - nggawa laporan test!
        De-energize sadurunge bledosan - mung omong kosong! Iki ora bakal nyuda karusakan.
        Aku pitutur marang kowe carane biru sejarawan lokal insinyur listrik kanthi pengalaman 30 taun ing jaringan listrik.
        1. Nexcom
          Nexcom 30 September 2022 08:07
          +2
          Sing "tes" padha ora bisa ngumumake lan de-energize, supaya apa? Aku ora homo, aku manungsa.
          1. Victor_B
            Victor_B 30 September 2022 08:11
            0
            Kutipan saka Nexcom
            Sing "tes" padha ora bisa ngumumake lan de-energize, supaya apa? Aku ora homo, aku manungsa.

            Kabel diuji kanthi voltase konstan.
            Minangka conto - kabel 6kV ing 36 kV (Kilovolt)
            10 kV kanggo 60 kV
            Lan sepisan maneh meksa operator kanggo nyoba ... mung liwat mayit!
            1. Nexcom
              Nexcom 30 September 2022 08:13
              +1
              ahh, yaiku, miturut pseudo-sabab sing bisa dipercaya, dheweke ora bisa ngilangi energi - apa aku ngerti kanthi bener?
              1. Victor_B
                Victor_B 30 September 2022 08:13
                +3
                Kutipan saka Nexcom
                ahh, yaiku, miturut pseudo-sabab sing bisa dipercaya, dheweke ora bisa ngilangi energi - apa aku ngerti kanthi bener?
                Iku mung rampung tanpa guna!
                Siji-sijine sing bisa ditindakake "kanggo tujuan pencegahan" yaiku ngilangi beban supaya konsumen ora nandhang sangsara yen ana kegagalan.
        2. marc75
          marc75 30 September 2022 08:16
          -2
          Dideleng saka statement sampeyan, kabeh "sejarawan lokal" sampeyan ora ngluwihi majalah briefing, paling ora maca buku fisika ...., sinau akeh.
          1. Victor_B
            Victor_B 30 September 2022 08:19
            +3
            Kutipan saka marc75
            Dideleng saka statement sampeyan, kabeh "sejarawan lokal" sampeyan ora ngluwihi majalah briefing, paling ora maca buku fisika ...., sinau akeh.
            Aku ditarik munggah ing aksara!
            Aku nyoba sewu kabel kasebut, nganggo tangan iki, lan tukang tes lan pangukuran ing 5 laboratorium pangukuran listrik SETIAP HARI wis nyoba - iki luwih saka 500 setaun!
        3. GIS
          GIS 30 September 2022 08:25
          +2
          30 taun ing Swedia makarya minangka tukang listrik?
          utawa iku karo kita?
          Yen kabeh wis jelas lan artikel kasebut ora bisa dipercaya, yen kita duwe, kepiye sampeyan ngerti "pawon" peraturan Swedia kanggo nyedhiyakake voltase liwat saluran listrik ing jero banyu?
          1. Victor_B
            Victor_B 30 September 2022 08:27
            +7
            Kepala laboratorium jaringan listrik perusahaan Vladivostok.
            Kabeh tes, proteksi relay, komunikasi lan telemekanik.
            Kabèh kutha.
            Lan ana kabel submarine menyang Pulo Russky.
            Luwih tepate liwat Teluk Novik.
            1. GIS
              GIS 30 September 2022 08:32
              -1
              yavam babagan Thomas, sampeyan ngomong babagan erema. Aku ora nyuda kompetensi YOUR. Aku nulis manawa Swedia bisa uga duwe peraturan peluncuran sing beda karo kita.
              1. Victor_B
                Victor_B 30 September 2022 08:35
                +4
                Kutipan: GIS
                wong Swedia bisa duwe angger-angger Bukak temen beda saka kita.
                Ing rinci, ya.
                Ing prinsip umum operasi - ora kalebu!
                Kabel tanpa voltase ora dicekel dening sapa wae, ing endi wae lan kapan wae!
                Iki malah yen kabel keluwih lan saiki unloaded.
                1. kamulyan1974
                  kamulyan1974 30 September 2022 10:10
                  0
                  Kabel tanpa voltase ora dicekel dening sapa wae, ing endi wae lan kapan wae!

                  Apa ora bisa de-energize kanggo nyegah geni gas sawise bledosan yen kabel rusak?
                  Aku iku pancegahan sampurna cukup.
        4. Komentar wis dibusak.
        5. vasil50
          vasil50 30 September 2022 09:34
          0
          Victor
          Blasting ing jero banyu banget * alus *. Utamane yen ora ana kabel * saka mesin tik menyang dinamit *.
          Supaya padha medhot kabel supaya ora kanggo ngalahake mudhun setelan sinyal kanggo undermining.
          Kajaba iku, ing Bornholm, para pengawal keamanan terus-terusan tugas bebarengan karo wong Swedia.
        6. Mythos
          Mythos 30 September 2022 10:16
          0
          Lan ing ngendi proses transisi bakal ditindakake kanggo pangguna pungkasan? Elektronik utamane seneng karo iki ... sanajan luwih gampang diserap dening TP lan ora bakal tekan pungkasan. Nanging artikel ngandika sing kabel wis de-energized ora langsung sadurunge bledosan, nanging ing umum.
    2. Zakirov Damir
      Zakirov Damir 30 September 2022 08:15
      +3
      Kutipan saka Mitos
      Aku mikir kabel ok. Banyu nyerep kabeh akibat.

      Aku uga - asu Polandia ora pengin, lanang Swedia ora mlumpat munggah.

      Cetha ana triad ing kene - Amerika Serikat, Polandia lan Swedia. Patut, pelanggan, pemain lan tutup.

      Amerika ngetung kabeh, Polandia digawa metu ing tampilan saka akses menyang segara lan unscrupulousness nasional, wong Swedia dijamin ing wilayah Waters lan makarya metu entri menyang NATO in absentia.
      1. ramzay21
        ramzay21 30 September 2022 08:26
        -3
        Lan apa jawaban sing bakal diwenehake Putin? Sambat menyang PBB lan Sportloto?
        1. Tatyana Makarova
          Tatyana Makarova 30 September 2022 09:55
          +3
          Aku wis kesel maca sing kaya ngono. Narik dhewe bebarengan, Mungkin scribble soko pinter kanggo paling 1 mg
        2. Zakirov Damir
          Zakirov Damir 30 September 2022 16:30
          -2
          Kutipan saka: ramzay21
          Lan apa jawaban sing bakal diwenehake Putin? Sambat menyang PBB lan Sportloto?

          Dadi sampeyan takon Putin - sampeyan isih main Sportloto!
    3. Kapten Pushkin
      Kapten Pushkin 30 September 2022 21:35
      +1
      Kutipan saka Mitos
      Aku mikir kabel iku ok.

      Aku ora mangu-mangu manawa kabel kasebut ora rusak - spesialis Amerika minangka profesional.
      Padha dipateni mung ing kasus.
      Aku yakin manawa Amerika ngelingake Jerman, Polandia, Denmark lan Swedia babagan pamboman kasebut tanpa nemtokake tanggal lan wektu tartamtu.
  4. Komentar wis dibusak.
  5. parusnik
    parusnik 30 September 2022 07:35
    +7
    Ing Eropa lan Amerika Serikat, dheweke nyoba nyalahake Rusia dhewe amarga pamboman kasebut.
    Maling, tansah nguwuh: "Tahan, maling."
  6. Ukrainia Kidul
    Ukrainia Kidul 30 September 2022 07:37
    + 10
    Aku isih ora bisa tenang, carane Jerman lan kabeh Jerman wis "mbengkongaken mudhun".
    1. GIS
      GIS 30 September 2022 08:25
      +1
      kasihan industrie. iki kanggo dangu (yen ora salawas-lawase ing urip kita)
    2. vasil50
      vasil50 30 September 2022 09:44
      +1
      Maca media Jerman lawas. Apa sing disenengi wong Amerika ing 30s abad pungkasan.
      Malah luwih seneng miturut rencana * marshal *. Jerman sarujuk ora mung *mengkuyung* nanging uga ndilat sepatune wong Amerika.
      Elinga, paling anyar Amerika ngaku ngrungokake lan spying kabeh pimpinan Jerman. Dadi apa? Jerman ora njerit.
      Inggris-Amerika kanthi terang-terangan nyebar rot ing ekonomi EU lan maneh ing Eropah, bebarengan karo Jerman, ora gu-gu. Kita terus ngadeg ing ...
      1. kulemin0025gmail.com
        kulemin0025gmail.com 30 September 2022 12:29
        +1
        Ya EU, iku apel bosok. Iku ora kanggo apa-apa sing Brits dibuwang saka ing kono. Lan saiki, Anglo-Saxon, kanthi pretext perang kanggo Outskirts - Geyropa (industri) bakal dirusak. Kapitalisme, ora pribadi ngguyu
  7. Galleon
    Galleon 30 September 2022 07:39
    + 19
    Padha downvoted kula, nanging aku bakal ngomong maneh, mateni gas kanggo Eropah kabeh! Kabeh Eropa melu perang nglawan kita. Mungsuh ora ngedol sumber daya kanggo perang!!
    1. Ramadhan
      Ramadhan 30 September 2022 07:52
      +3
      Inggih, pranyata padha dipateni, sanadyan nglawan karsa kita
  8. sergo1914
    sergo1914 30 September 2022 07:39
    -2
    kanthi tenang. Iki dudu garis abang. Biru. Ijo maksimum. Saiki, yen padha kesusu Jembatan Watu Gedhe. Utawa Menara Spasskaya. Ing kene dheweke bakal nuduhake kabeh. Lan iku.
    1. Nexcom
      Nexcom 30 September 2022 07:58
      -1
      .... utawa Sberbank bakal dijupuk saka Gref .... lol
      Nah, babagan Novak, aku malah wedi mikir kaya ngono .....
    2. Egoza
      Egoza 30 September 2022 08:21
      -2
      Kutipan saka: sergo1914
      Iki dudu garis abang.

      Ing endi garis abang? "Ing kana, ngluwihi cakrawala ..."
  9. asu ajag88
    asu ajag88 30 September 2022 07:40
    +4
    investigasi ing wilayah acara / serangan teroris bakal nyenengake banget ... lan saka sisih "prudent" macem-macem Swedia liyane, iku wektu kanggo njupuk basa))) ... coincidences - ora, ora ngono
  10. uralex
    uralex 30 September 2022 07:47
    +4
    "Kuping" sabanjure sumunar)))
    1. GELEZNII_KAPUT
      GELEZNII_KAPUT 30 September 2022 08:20
      0
      Kutipan saka uralex
      "Kuping" sabanjure sumunar)))

      Rednecks! keprungu
  11. Vladimir Vladimirovich Vorontsov
    Vladimir Vladimirovich Vorontsov 30 September 2022 07:50
    +3
    ***
    - "Kebetulan? Aku ora mikir "...




    ***
  12. MVG
    MVG 30 September 2022 07:53
    +5
    Pancen ora ana sing ngerti babagan serangan teroris sing bakal teka ing pipa gas. Kabeh Eropah ngerti lan nyumbang ing macem-macem cara. Karsane hegemon ora bisa dibantah. Saben pamimpin Eropah ditahan kanggo biaya dollar lan ing ancaman mbukak ing panggonan urip pribadi reged. Saben uwong ing medeni mortal, nanging, minangka standar, kanggo HIS pribadi mulyo donya sethitik dicekel karo tangan lan sikil lan supaya kabeh donya mati. Psikologi sing dikembangake dening nilai-nilai liberal sing ditanam wiwit cilik. Egosentrisme.
    Lan uga kita bakal. Yen kita ora miwiti ngawasi apa nilai sing dipromosekake lan sifat karakter sing disetujoni.
    1. Petr_Koldunov
      Petr_Koldunov 30 September 2022 09:42
      0
      Kutipan: MVG
      Pancen ora ana sing ngerti babagan serangan teroris sing bakal teka ing pipa gas. Kabeh Eropah ngerti lan nyumbang ing macem-macem cara.

      Lan mbok menawa ora. Sing luwih akeh peserta ngerti babagan acara sing bakal teka, luwih gedhe kemungkinan bocor. Pancen, ing negara-negara Uni Eropa isih ana (sanajan ora akeh) wong sing setya marang Rusia - sing, amarga jabatane, bisa ngerti babagan operasi sing bakal teka.
      Lan bocor tegese Rusia bakal langsung njupuk kabeh sing kedadeyan ing wilayah banyu iki ing kontrol sing luwih apik ...
      Negara-negara bisa tumindak dhewe, ing macem-macem tahapan sing nglibatake struktur individu layanan intelijen Eropa kanthi jumlah sing winates lan tanpa ngumumake rencana utama, minangka "agen buta."
  13. Alex_Bora
    Alex_Bora 30 September 2022 07:53
    +5
    "Botol vodka lan balalaika" bakal ditemokake ing situs jeblugan. Kene sampeyan bakal weruh.
    1. Luminman
      Luminman 30 September 2022 08:26
      +2
      "Botol vodka lan balalaika" bakal ditemokake ing situs jeblugan. Sampeyan bakal weruh

      Lan sepatu bot ... nglirik
  14. MakStVik
    MakStVik 30 September 2022 07:56
    -3
    Iku kabeh ketepakan
  15. Pulkovo 1942
    Pulkovo 1942 30 September 2022 08:01
    -1
    Saiki mitra bakal njupuk lisensi saka Aliran Turki lan iku.
    Sampeyan checkmate, kanca grandmaster (c)
    1. Nastia Makarova
      Nastia Makarova 30 September 2022 08:23
      0
      njupuk adoh saka Erdogan)))) dheweke bakal njupuk apa wae sing dikarepake
    2. alexey alekseev_2
      alexey alekseev_2 30 September 2022 08:25
      0
      Lan sisih endi sing dadi "mitra" kanggo aliran Turki, Walanda katon mlumpat
    3. GIS
      GIS 30 September 2022 08:29
      +1
      )))) sapa sing bakal milih? apa bakal njupuk? mangertos ing paling apa padha wrote))))?
      Erdogan luwih seneng ngidoni EU tinimbang ngidini pipa ditutup, amarga mung liwat dheweke bisa nyegah lira mudhun.
      lan ya, saiki dheweke ngerti yen dheweke uga bakal ditinggal tanpa pipa yen kanca-kancane NATO nyeret buruh pembongkaran spesialis menyang Segara Ireng kaya ing Baltik. punika conto anyar
      1. Petr_Koldunov
        Petr_Koldunov 30 September 2022 09:58
        0
        Kutipan: GIS
        Erdogan luwih seneng ngidoni EU tinimbang ngidini pipa ditutup, amarga mung liwat dheweke bisa nyegah lira mudhun.

        Jerman, mung kanthi biaya Nord Streams, ora mung bisa nyegah mata uang kasebut tiba, nanging ora ngrusak ekonomine ... dadi apa? Ora diwenehi?
        1. GIS
          GIS 3 Oktober 2022 16:11
          +1
          sampeyan ora mbandhingaké Erdogan (karo ambisi Sultan) karo pamaréntah Jerman nglumpuk dening ora ana siji (Krylov swan, kanker lan pike teka ing atine)
  16. Uprun
    Uprun 30 September 2022 08:11
    +6
    Bajak segara nganggo bajak, gunakake kabel non-ferrous, angkat moratorium kanggo titik panampa kanggo wektu iki, mung nampa kabel impor sing gedhe ...
    1. GIS
      GIS 30 September 2022 08:30
      -1
      lucu nanging sedhih banget yen kita ora bisa nindakake iki ... nanging aku pengin: mlaku kaya ngono
  17. Burma6
    Burma6 30 September 2022 08:12
    +2
    Yen sampeyan ndeleng ENTSO-E kayane persis ing periode wektu kasebut:

  18. cniza
    cniza 30 September 2022 08:23
    +3
    Elinga yen Rusia saiki mung siji-sijine negara sing mbukak kasus pidana sing ana hubungane karo bledosan ing pipa gas Nord Stream lan Nord Stream 2. Ing Eropa lan Amerika Serikat, dheweke nyoba nyalahake Rusia dhewe amarga pamboman kasebut.


    Kasus pidana bener, nanging apa sabanjure ...?
  19. dimbasic
    dimbasic 30 September 2022 08:26
    +1
    nindakake. sing. padha ngapusi kaya ambegan. ing kampanye, kabeh negara NATO kasengsem ing perang padha weruh, kalebu Jerman
  20. Mantan prajurit
    Mantan prajurit 30 September 2022 08:38
    +2
    Quote: Kaukasus Utara
    Nanging mesthi Putin bakal disalahake kanggo iki. Uga, peralatan scuba dheweke bakal ditemokake ing sisih ngisor minangka bukti.

    Scuba ora bukti. Paspor lan ID militer bakal. Bener karo kesalahan ejaan. nangis
  21. Horn
    Horn 30 September 2022 08:44
    0
    Kutipan saka: Victor_B
    Kutipan saka Nexcom
    ahh, yaiku, miturut pseudo-sabab sing bisa dipercaya, dheweke ora bisa ngilangi energi - apa aku ngerti kanthi bener?
    Iku mung rampung tanpa guna!
    Siji-sijine sing bisa ditindakake "kanggo tujuan pencegahan" yaiku ngilangi beban supaya konsumen ora nandhang sangsara yen ana kegagalan.

    - Dadi kajaba mung konsumen bisa nandhang sangsara? Lan gardu lan luwih - produser, minangka asil cepet mbusak loading amarga gagal?
  22. Mantan prajurit
    Mantan prajurit 30 September 2022 08:48
    +1
    Kutipan saka cniza
    Quote: Aron Zaavi
    Nanging dheweke mutusake kanggo nransfer saham pasar sing dikuwasani Federasi Rusia menyang pemasok bahan mentah saka Asia lan Afrika. Iku ora bisa dibalèkaké.


    Lan kanggo ngganti, yaiku, apa, lan Afrika lan Asia "seneng banget" ing Eropa ...

    Dheweke ora seneng, nanging narik lenga saka Nigeria lan narik akeh. Ndhuwur iku umpan, lan liyane ora menehi. Senajan ana akeh perampok semi-politik karo Kalash ing Nigeria. Apa bisa ngarahake gerakan "pembebasan nasional" iki menyang arah sing bener?
  23. Nexcom
    Nexcom 30 September 2022 08:50
    -1
    Nah, iki sing diarani pers ...

    Spesialis Swedia ngumumake kemungkinan ngrusak kabel selam voltase dhuwur, sing ana ing antarane Swedia lan Polandia. Para ahli percaya yen iki bisa kedadeyan amarga kacilakan ing loro jalur pipa gas Nord Stream. Iki dilaporake dening saluran TV SVT.

    Utama listrik Swepol Link dumunung ing dhasar segara antarane semenanjung Stern cedhak Karlshamn Swedia lan pemukiman ing Polandia - Bruskovo-Velka. Per Kvarnefalk, juru wicoro kanggo operator sistem daya Swedia Svenska kraftnat, ngandika kabel dumunung 500 meter saka situs salah siji saka miturut omongane uwong bledosan. Dijelasake yen ing wayahe saluran listrik ing jero banyu dipateni lan ora ana cara kanggo entuk data karusakan.

    "Kita ora ngerti sepira kuat bledosan kasebut. Kanggo mesthekake yen kabeh wis rapi, kita bakal nganakake pangukuran awal minggu ngarep, "ujare Kvarnefalk, nyathet yen mateni jalur kasebut bakal duwe pengaruh ing kahanan pasokan listrik ing Eropa.

    https://www.kp.ru/online/news/4942979/
  24. Kesha1980
    Kesha1980 30 September 2022 09:08
    +3
    Wingi, "drone sing ora dingerteni" ditemokake ing cedhak platform minyak Denmark ing Segara Lor. Langkah sabanjure, kaya sing dakdeleng, yaiku serangan. "Pakar" bakal nemokake reruntuhan drone Rusia ing situs "agresi" (untung, reruntuhan ing Ukraina bisa diklumpukake meh gerbong). Apa sing bakal kelakon sabanjure, amarga ngetokake ultimatum, wis ora dingerteni.
    Yagene, ora?
  25. Zaurbek
    Zaurbek 30 September 2022 09:17
    -1
    Kudu "Ngungkapake Prihatin" Ngerti lan ngapura.
  26. kanggo
    kanggo 30 September 2022 09:18
    -1
    Kabeh iku prasaja banget. Pamrentah Kulon sawise maca komentar babagan Militer. kiriman mutusake kanggo ngrungokake panjaluk para pembaca lan nyepetake mandek pasokan gas.
  27. smaug78
    smaug78 30 September 2022 11:32
    +1
    Setengah kilometer? Hooray-pipidastrs ora beda maneh karo liberal ing delirium (((
  28. evgen1221
    evgen1221 30 September 2022 17:49
    0
    Apa forethought punika, uga, pancen acak lan kabeh bebarengan.
  29. uga-dokter
    uga-dokter 30 September 2022 20:54
    +1
    Saiki Amerika Serikat ditinggalake kanggo njeblug pipa saka Norwegia, nyalahke Rusia kanggo iki, lan dheweke bakal nampa carte blanche saka Eropa kanggo tumindak apa wae marang kita. Lan Eropa, minangka pesaing, bakal ambruk.
  30. Ivanushka Ivanov
    Ivanushka Ivanov 30 September 2022 21:16
    0
    Kabeh iki dijahit nganggo benang putih banget. Liwat vaudeville konyol iki, ing Pintos nanem ing kita carane kasengsem ing nutup topik Aliran - lan kita, ing teori, kudu menehi wong telek lan mbukak kabeh klep sanalika bisa. Kisah rakyat Amerika babagan sedulur terwelu: Cukup aja dibuwang menyang grumbulan eri! Akibaté: grumbulan eri iku dadi omahé. Trik Anglo-Saxon wis lawas kaya donya. Ing kasunyatan, iku cukup gampang kanggo ndandani kacilakan, lan padha ora bakal diwenehi kaloro kasempatan kanggo pengeboran bolongan ing ISS.
    Iki nuduhake kerentanan lan wedi kelangan gas Rusia.
    Nutup katup Aliran "nganti klarifikasi" ...
    The Pinto ora lan ora duwe niat kanggo nyebar rot kanggo mundhut saka pabrik elit sing. Pencet - ya. Nanging ora luwih. Yen kita pengin ngalahake Amerika, kita kudu ngalahake Eropa. Supaya nenek saka kana cepet-cepet menyang pintosia kanthi kekuwatan kaping telu ...
  31. Storog Dvornik
    Storog Dvornik 30 September 2022 23:15
    0
    Saka pers:
    Kanggo sawetara dina / minggu, latihan NATO ditindakake ing wilayah banyu kacilakan nggunakake penyelam lan peralatan pasokan listrik ...
    Sawise kedadeyan kasebut, loro perenang tempur Inggris nampa medali ...
  32. Pavel57
    Pavel57 1 Oktober 2022 01:29
    0
    Ing crita iki, wayahe penasaran - sing menehi printah kanggo medhot kabel?