Review militèr

Ing Amerika Serikat, drone maritim dites kanggo nglindhungi pelabuhan

10
Ing Amerika Serikat, drone maritim dites kanggo nglindhungi pelabuhan

Pelabuhan lan pelabuhan ing donya nduweni peran penting ing perdagangan donya. Nanging, bilai, geni utawa jeblugan, utawa tumpahan minyak sing gedhe, bisa mateni salah sawijining pelabuhan kasebut nganti suwe. Cukup kanggo ngelingi akibat saka bledosan ing pelabuhan Beirut ing Libanon ing Agustus 2020.


Mesthi, panguwasa pelabuhan kudu ngatasi masalah keamanan pelabuhan. Saiki sistem keamanan port kalebu ngawasi video, patroli papan banyu dening Coast Guard.

Nanging langkah-langkah kasebut wis pirang-pirang dekade, lan tingkat pangembangan teknologi saiki bisa ngganti skema keamanan port sing wis biasa.

Sawetara taun kepungkur, Pentagon ngrembug babagan kemungkinan nggunakake kendaraan permukaan tanpa awak kanggo njamin keamanan pelabuhan lan pelabuhan. Ing antarane yaiku USV MANTAS, piranti sing menarik banget sing bisa dilengkapi sensor permukaan, sensor jero banyu, kalebu sonar lan echo sounder, sensor kanggo kontaminasi biologi lan radiasi, deteksi kualitas banyu, lan liya-liyane. Piranti kasebut diprodhuksi dening Maritime Tactical Systems Inc. (MARTAC), sing aktif kerja ing bidang drone permukaan.


Pelabuhan Los Angeles (POLA) wis nyoba nggunakake kendaraan tanpa awak kanggo nyinaoni kapabilitas ing babagan nindakake tugas patroli ing wilayah banyu. Ditemokake manawa keamanan pelabuhan bakal ditingkatake kanthi patroli drone sing luwih suwe, uga amarga kemampuan ngawasi sing luwih akeh.

Naval News nyerat sawetara taun kepungkur, panggunaan kendaraan permukaan tanpa awak kanggo proteksi pesisir lan keamanan pelabuhan ora mungkin. Saiki tugas iki cukup layak ing tingkat teknis lan organisasi. Publikasi kasebut nandheske manawa kendaraan tanpa awak bakal bisa nyuda biaya kanggo njamin keamanan pelabuhan, sanajan ora ana sing bakal ninggalake kapal keamanan sing diawaki.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
MARTAC
10 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Uprun
    Uprun 30 September 2022 09:08
    0
    Kapal selam tanpa awak wis diuji ing kampanye, padha puas karo asile ...., saiki wis wiwit muncul ....
    1. Sergey Valov
      Sergey Valov 30 September 2022 09:24
      0
      Ora tanpa awak, nanging tanpa awak, ora dites, nanging dites.
      1. Uprun
        Uprun 30 September 2022 11:43
        0
        Lan piye wae ngganti inti saka rearrangement tembung? Matur nuwun kanggo 3 sen sampeyan ...
        1. Sergey Valov
          Sergey Valov 30 September 2022 18:39
          0
          Kawruh terminologi minangka tandha profesionalisme. Kajaba iku, makna distorsi. Sacoro prakteke mokal kanggo nguji teknik kanthi pangecualian sing paling langka, amarga istilah "tes" ora kalebu varian, mung ana rong jawaban.
    2. Sniper
      Sniper 30 September 2022 09:27
      +8
      Inggih, ya .. aliran nuduhake. Efisiensi kasebut.
  2. Victor_B
    Victor_B 30 September 2022 09:09
    0
    kendaraan tanpa awak maritim
    Drone...
    Luwih bezkapitanniki lan bezmatrosniki!
    1. Sergey Valov
      Sergey Valov 30 September 2022 09:25
      0
      Kanggo tepat, radio-kontrol.
    2. sergo1914
      sergo1914 30 September 2022 09:33
      0
      Kutipan saka: Victor_B
      kendaraan tanpa awak maritim
      Drone...
      Luwih bezkapitanniki lan bezmatrosniki!


      Tanpa kakao…
  3. ratoborets
    ratoborets 30 September 2022 09:13
    0
    Ora ana sing nggumunake. Dheweke nyebul Nord Stream, saiki padha kuwatir babagan keamanan terminal LNG.
  4. 12.7
    12.7 30 September 2022 16:49
    0
    Kanggo stream, lagi ngenteni jawaban, nyiapake.