Review militèr

Yampol lan Drobyshevo nilar, ring sak Krasny Liman meh ditutup

268
Yampol lan Drobyshevo nilar, ring sak Krasny Liman meh ditutup

Kahanan ing arah Krasnolimansky berkembang ing sih saka Angkatan Bersenjata Ukraina, mungsuh wis meh ditutup ring sak kutha, Yampol lan Drobyshevo wis nilar lan dipindhah menyang zona "abu-abu". Informasi iki saiki ditampa.


Krasny Liman bener-bener diubengi, dalan pungkasan menyang Torskoye ana ing kontrol geni mungsuh, sanajan ora dipotong sacara fisik. Sampeyan bisa narik cadangan, Resimen Rifle Bermotor Pengawal 503 saka Divisi Rifle Motorized 19 saka Tentara Senjata Gabungan 58 ditransfer menyang Krasny Liman. Saiki riflemen motorized, bebarengan karo unit pasukan sekutu, nyoba kanggo nggedhekake ring nutup.

Saka arah lor Vsushnikov ngatur kanggo mungkasi ing garis pinggiran kidul Stavok - Zarechnoye. Markas dhewe dikuwasani mungsuh, kita mung nguwasani pinggiran kidul. Ing sisih lor Zarechny, DRG Ukraina bebas nyabrang Kali Zherebets lan mlebu ing wilayah dalan gedhe menyang Svatovo. Yampol ditinggal, kaya Drobyshevo, kabeh unit mundur menyang Krasny Liman. Kita isih nyekel Krasny Liman, Stavki, Zarechnoye lan Torskoye.


Angkatan Bersenjata RF terus nyebabake karusakan geni marang unit mungsuh sing maju. Nanging saiki, garis pertahanan Liman wis nyempit menyang wates administratif kutha kasebut.

- laporan saluran TG Rybar.

Kahanan kasebut pancen angel banget, ana kemungkinan tibane Red Liman, yen cadangan tambahan ora ditransfer. Ing wektu sing padha, sumber ora resmi pratelan sing Krasny Liman digunakake kanggo mblokir pasukan pinunjul saka Angkatan Bersenjata Ukraina, kang bisa ngembangaken serangan jero menyang wilayah LPR, nanging mlayu menyang kutha. Transfer cadangan cilik ora bisa nambah kahanan, serangan gedhe-gedhe disiapake, nanging iki mbutuhake wektu, sing diwenehake dening Krasny Lyman.
268 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Nexcom
    Nexcom 30 September 2022 11:48
    + 61
    iku... iku dudu tembung censorship. kaget....

    Wong lanang, terus!
    1. Hoarfrost
      Hoarfrost 30 September 2022 11:52
      +5
      Kutipan saka Nexcom
      Wong lanang, terus!

      "Ora perlu putus asa." S. Kapten Kolesnikov.
      1. ukum70
        ukum70 30 September 2022 14:46
        + 17
        "Ora perlu putus asa." S. Kapten Kolesnikov.

        Kepahlawanan minangka akibat saka pro @ bov Staf Umum. © Narodnoe
        1. kelip-kelip
          kelip-kelip 1 Oktober 2022 00:48
          +5
          Kepahlawanan minangka akibat
          Aja ngetung pitikmu sadurunge netes.

          Apik banget https://t.me/s/namarshe/1596
          Yen ana apa-apa:
          Ing Maret Z
          ⚡️ Situasi operasional-taktis ing Krasny Liman wis dibalik. Angkatan Bersenjata Ukraina ora semangat lan ngalami kerugian sing ora proporsional. Serangan dening cadangan 58A lan 20 sing teka kanggo ngluwari karo wedge ing prapatan ngarep saka rong arah ngalahake markas mungsuh mati imbangan. Aviation uga dianggo ing wayah wengi. Ngawut-awut kapisah gandhewo. Aku ora pengin ngira, nanging misale jek yen kanthi narik cadangan Angkatan Bersenjata Ukraina saka Slavyansk lan Kramatorsk menyang Liman, kita mbukak ngarep Kharkov. Ambune kaya serangan balik.
          381.6K Ndeleng
          22: 20

          Lan liyane babagan kabeh jinis iwak:
          Ing Maret Z
          Miturut cara, nalika comrade Rybar lan panulis wengi ngirim babagan "multiple superiority" saka Angkatan Bersenjata Ukraina cedhak Krasny Liman minangka kesimpulan babagan "kahanan sing angel", apa sing arep digayuh? Kanggo nyebar panik ing antarane primata?
          We... Pasukan Orkestra Bakhmut luwih cilik kaping telu tinimbang sing dibela. Lan saben dina kita njupuk seprapat sawise seprapat saka wong-wong mau.
          1. TatarinSSSR
            TatarinSSSR 1 Oktober 2022 08:54
            +1
            Saluran TV Rybar wis suwe dicurigai minangka subversion. Ora mung nyebar panik karo tantrums, uga terus-terusan bocor informasi babagan jumlah pasukan sekutu ing arah sing beda-beda, jumlah lan gaman para pembela lan bala sing teka kanggo ngluwari. Wektu kanggo FSB kanggo ngurus wong-wong sing mbukak saluran iki.
            1. Konnick
              Konnick 1 Oktober 2022 09:12
              +2
              Wektu kanggo FSB kanggo ngurus wong-wong sing mbukak saluran iki

              FSB wis cukup uneg-uneg liyane. Rybar nduweni populisme murni, nguber fakta goreng. Aku mbusak saluran TG lan uga "lingkungan permanen" Yu Podolyak. Aku uga mbusak saluran TG Vladlen, saka wong liwat tembung "jago", kang curiga. Aku maca fabrikasi Khodakovsky sing dawa, dheweke nulis kanthi apik lan apik, sanajan dheweke isih bingung. Nalika dheweke ninggalake Elder Edda, dheweke paling tenang ngirim informasi. Bibit Pegov, Vargonzo, kanthi film-film sing dipentasake, wis suwe dipateni. Iku angel golek informasi obyektif. Sladkov diancam nganggo driji saka Kremlin, lan dheweke diunekake.
              1. TatarinSSSR
                TatarinSSSR 1 Oktober 2022 10:07
                +2
                Ya podolyak uga kuciwa, kabeh wangsit lan skenarione TANTI ditutupi baskom tembaga. Mung wae, kadhangkala dheweke ngritik panguwasa ing kasus kasebut. Saiki dheweke wis langganan grobag VO lan Anna-News, sing paling nyukupi. Liyane ngirim saben liyane, utawa nindakake lelucon lan spam karo iklan saka saluran debility tg. Dheweke uga langganan mungsuh "Sah", padha uga cukup nulis ana, sanajan mungsuh.
              2. alexmach
                alexmach 1 Oktober 2022 11:40
                +1
                Rybar nduweni populisme murni, nguber fakta goreng.

                Ayo, analytics umum normal lan pas sing penting.
                Pancen angel golek informasi sing objektif

                Sarujuk banget. nalika maca sapa, sampeyan kudu mbudidaya sing ora ana siji sampurna lan saben wong bisa ndandani, utawa malah ngedol metu. Rybar uga ora panacea, nanging iku banal yen maca ora wong, banjur wong liya? Aku durung nemokake sumber sing luwih apik.
            2. alexmach
              alexmach 1 Oktober 2022 11:36
              0
              Ora mung nyebar panik karo tantrums, uga terus-terusan bocor informasi babagan jumlah pasukan sekutu ing arah sing beda.

              Lan ora keganggu kanggo menehi conto siji lan liyane?
              Wektu kanggo FSB kanggo ngurus wong-wong sing mbukak saluran iki.

              Iku wektu kanggo sampeyan njupuk spesialis.
              Rybar minangka salah sawijining sumber informasi umum sing paling dipercaya lan akurat babagan konflik kasebut. Kadhangkala, mesthi, mutiara kaya Leopards cedhak Kherson mlebu, nanging iki, ing memoriku, ora luwih saka kaping pirang-pirang kanggo kabeh perusahaan.
              1. TatarinSSSR
                TatarinSSSR 1 Oktober 2022 12:57
                0
                Aku unsubscribe saka Rybar lan kanggo sampeyan aku ora bakal langganan maneh. Sampeyan maca, supaya sinau, malah kiriman pungkasan, ngendi kang nuduhake unit pasukan sekutu, ngendi lan carane padha njupuk munggah pertahanan, karo apa komposisi lan gaman cedhak Liman. Lan ya, nulis menyang FSB babagan aku, aku bakal maca sampeyan.
                1. alexmach
                  alexmach 1 Oktober 2022 13:31
                  +1
                  Dhewe menehi argumentasi kanggo pendapatku mesthi kuwat.
                  Kiriman pungkasan babagan pasukan lan kahanan ing Krasny Liman sejatine minangka repost saka Jodorowsky utawa Ed. Ing kasus apa wae, kiriman pisanan ing ngendi bala kasebut kasebut.

                  Aku mbaleni babagan Rybar - Aku ora ngerti sumber sing paling apik ing basa Rusia sing ngringkes informasi babagan kahanan sing sedhela, lan ora mungkin sing kaya ngono bakal katon kaya ngono.

                  Lan kanggo kasunyatan sing ora cetha ngendi kanggo njaluk informasi dipercaya (iku nang endi wae saka sampeyan ing komentar tetanggan), aku ndhukung kanthi lengkap.

                  Kanggo aku, aku wis suwe nemtokake yen perlu kanggo maca informasi saka loro-lorone, lan minangka obyektif sabisa (Arestovich kanggo ngrungokake - Gusti Allah ngalang-alangi, Podolyak uga ora dianggep serius). Ing kene, ing kasus iki, mung sing paling nyukupi ing bagean kita yaiku Rybar, ing sisihe, bubar dipoyoki ing Institut Perang Amerika. Inggih, kangelan mung sing terakhir kudu maca ing Inggris, sing loro-lorone mbutuhake wektu luwih saka aku bisa, lan liyane, aku ora bakal kaget sing padha uga maca saben liyane. Mulane aku maca siji Rybar.
        2. ilya.muromczev2013
          ilya.muromczev2013 1 Oktober 2022 04:36
          +2
          Yen sampeyan mikir kaya ngono, mula Kutuzov kudu digantung ing umum: (...
          1. Maki Avellievich
            Maki Avellievich 1 Oktober 2022 09:05
            0
            Kutipan: ilya.muromczev2013
            Yen sampeyan mikir kaya ngono, mula Kutuzov kudu digantung ing umum: (...


            prinsip sampeyan bener. dheweke dudu komandan.

            ing jejere dheweke kudu nyumerepi parricide sing nggawe kekacoan iki kanggo Rusia, Alexander I Pavlovich.
            1. Konnick
              Konnick 1 Oktober 2022 09:45
              0
              dheweke dudu komandan.

              Turu liwat artileri ing Borodino lan ninggalake tatu ing Moskow .... yen ora Barclay, kabeh bakal rampung sedih. Ya, lan Alexander tiba kanggo Inggris ...
        3. Sinoida
          Sinoida 1 Oktober 2022 05:00
          -2
          Tikus lan manuk garudha duwe pandangan sing beda. Lan diare lisan nuduhake tingkat underdevelopment.
          Pungkasane siji, Ukraina minangka negara bakal ora ana maneh.
          1. Maki Avellievich
            Maki Avellievich 1 Oktober 2022 19:37
            -1
            Quote: Sinoid
            Tikus lan manuk garudha duwe pandangan sing beda.

            Aku ngerti ngendi sampeyan entuk perbandingan manuk garudha lan tikus.

            kutipan psikopat nengsemake
            Nazi, Hans Land. Inglorious ki.
            kabeh miturut Freud.
            1. Sinoida
              Sinoida 2 Oktober 2022 05:16
              -1
              Film iku sial. Nanging kanggo brahala, Nazi iku kancamu.
    2. Nevsky_ZU
      Nevsky_ZU 30 September 2022 11:53
      +4
      Ing wektu sing padha, sumber ora resmi pratelan sing Krasny Liman digunakake kanggo mblokir pasukan pinunjul saka Angkatan Bersenjata Ukraina, kang bisa ngembangaken serangan jero menyang wilayah LPR, nanging mlayu menyang kutha.

      Pil manis? Mugi sing bakal ana jotosan kanggo APU recourse
      1. Hoarfrost
        Hoarfrost 30 September 2022 11:55
        + 22
        Ana film kaya "Batalions njaluk geni." Rong batalyon dibuwang menyang terobosan mbebayani ing bank Dnieper sing dikuwasani dening Jerman kanggo ngalihake pasukan mungsuh menyang awake dhewe lan kanthi mangkono nggampangake uncalan divisi menyang kutha strategis Dnieper. Formasi utama kudu ndhukung karo artileri lan tembakan penerbangan. Nanging, printah dumadakan ngganti rencana nyerang, ninggalake batalyon tanpa support geni, kang dooms kanggo pati tartamtu.
        Kanggo Liman, aku ora yakin babagan serangan balik, sajrone 7 wulan kita ngentekake kabeh tenaga kerja sing siap tempur, kita ilang mobilisasi parsial ing wektu, Himers njupuk gudang artileri. Kita duwe asil.
        1. Nexcom
          Nexcom 30 September 2022 11:57
          + 10
          sing, kita wong - kranty? Lan apa mung masalah wektu? amarga rencana wis diganti (c)?
          1. alexmach
            alexmach 30 September 2022 12:02
            + 41
            amarga rencana wis diganti (c)?

            Ora, rencana ora owah. Apa sing kedadeyan ing kana sajrone wulan kepungkur.
            1. Astra55
              Astra55 30 September 2022 13:59
              + 17
              Wis 7 sasi ana apa.
            2. Sinoida
              Sinoida 1 Oktober 2022 05:07
              -4
              Inggih, yen sampeyan nyaring informasi:
              APU rod ing bathuk, ing geni artileri - losses catastrophic.
              Sing. ana pemanfaatan bagean siap tempur, sanalika ombak mandheg, kita bakal menehi pukulan sing nggegirisi.
              1. alexmach
                alexmach 1 Oktober 2022 10:53
                -1
                Ana sing salah karo sampeyan yen iki kesimpulan sing digawe "kanthi nyaring informasi"
          2. Vadim Voroshilov
            Vadim Voroshilov 30 September 2022 12:04
            -35
            LDNR lan sukarelawan ing tawanan Ukraina ora njupuk ... supaya .. mung nyelehake ....
            1. Musorgian
              Musorgian 30 September 2022 12:13
              + 16
              Sampeyan koyone lungguh nang endi wae ing ambush?
              1. alexmach
                alexmach 30 September 2022 14:51
                -1
                Ana pesen kasebut saka sing dibebasake saka panangkaran minangka asil saka ijol-ijolan profil dhuwur pungkasan, karo Medvedchuk lan wong Azov.
            2. urs
              urs 30 September 2022 15:43
              +3
              Inggih, apa sampeyan mikir kita "mbutuhake" daging sampeyan, kanggo dangu tim liwati meksa ora kanggo njupuk tawanan, mung yen crawls lan takon Saiki kita bakal duwe ngendi kanggo nyelehake dhuwit, kita bakal mundhakaken Donbas tutup. peti karo gendéra.usa yaSampeyan puff munggah kanggo wong-wong mau, supaya padha nambani sampeyan lan ngubur sampeyan.
            3. SKVichyakow
              SKVichyakow 30 September 2022 16:23
              +3
              Kutipan: Vadim Voroshilov
              LDNR lan sukarelawan ing tawanan Ukraina ora njupuk ... supaya .. mung nyelehake ....

              Pancen angel diwaca, nanging dheweke pancen pahlawan ing kana, lan kabeh. Telpon geni ing awake dhewe.
          3. Tukang Pasang65
            Tukang Pasang65 30 September 2022 12:59
            +3
            Kutipan saka Nexcom
            sing, kita wong - kranty? Lan apa mung masalah wektu? amarga rencana wis diganti (c)?

            Angkatan Bersenjata Ukraina (AFU) njupuk Krasny Lyman dadi setengah bunderan, ujare kepala Republik Rakyat Donetsk Denis Pushilin ing Telegram. Kajaba iku, pemukiman Yampol lan Drobyshevo "ora dikontrol kanthi lengkap". Ing wektu sing padha, Pushilin nambahake manawa dalan saka Svatovo tetep dikuwasani dening pasukan Rusia lan republik, nanging dipecat sacara periodik. Uga, kelompok sabotase terus beroperasi ing wilayah kasebut, ujare.

            "Wong lanang kita gelut, kita narik cadangan, kita kudu slamet, nanging mungsuh uga mbuwang pasukan serius. Warta sing ora nyenengake, nanging kita kudu ndeleng kahanan lan nggawe kesimpulan saka kesalahane, "tulis kepala DPR.

            Dina sadurunge, tanggal 29 September, panguwasa DPR nglaporake babagan kahanan tegang ing Krasny Liman - pasukan kasebut nggambarake upaya terus-terusan terobosan dening Angkatan Bersenjata Ukraina.

            Aku mikir yen wong iki luwih ngerti kahanan kasebut. lan luwih apik kanggo ngontrol kahanan.
            1. Bacha
              Bacha 30 September 2022 13:39
              + 14
              Aku mikir yen wong iki luwih ngerti kahanan kasebut. lan luwih apik kanggo ngontrol kahanan.

              Kanggo kula saiki iki titik perih. Aku dadi resimen 503, saiki aku lunga saka rumah sakit menyang garis ngarep. Ora ana hubungane karo wong lanang. Lan ana senjata, amunisi. Bakal ing wektu sadurunge transfer. Banjur kita bakal weruh ...
          4. SklochPensioner
            SklochPensioner 1 Oktober 2022 07:31
            +1
            Kutipan saka Nexcom
            sing, kita wong - kranty? Lan apa mung masalah wektu? amarga rencana wis diganti (c)?

            Ora, amarga Frost ngandika mangkono.
          5. Maki Avellievich
            Maki Avellievich 1 Oktober 2022 09:02
            -1
            Kutipan saka Nexcom
            sing, kita wong - kranty? Lan apa mung masalah wektu? amarga rencana wis diganti (c)?

            kabeh lumaku miturut rencana.

        2. Pavel73
          Pavel73 30 September 2022 11:59
          -15
          Lan banjur ana Peperangan Kulikovo. Nalika mungsuh wis dikalahaké, wis yakin ing kamenangane.
          1. Hoarfrost
            Hoarfrost 30 September 2022 12:05
            +2
            Kutipan saka Pavel73
            Lan banjur ana Peperangan Kulikovo. Nalika mungsuh wis dikalahaké, wis yakin ing kamenangane.

            Mungsuh dikalahaké ing perang, nanging sethitik mengko teka Khan Tokhtamysh lan ngobong Moscow.
            1. 27091965i
              27091965i 30 September 2022 12:11
              +4
              Kutipan: Hoarfrost
              Mungsuh dikalahaké ing perang, nanging sethitik mengko teka Khan Tokhtamysh lan ngobong Moscow.

              Apa hubungane Tokhtomysh karo Peperangan Kulikovo?
              1. Hoarfrost
                Hoarfrost 30 September 2022 12:21
                +6
                Kutipan: 27091965i
                Tokhtomysh wis kanggo Peperangan Kulikovo

                Ringkesan kasus pidana: ing Horde Ulsu-Jochi, kekuwatan direbut dening Mamai ("dheweke nandur khan saka tangane" - babad Rusia "On the Great Memory"), sing ora tau dadi Chingizid. Nanging Tokhtamysh siji - lan ngaku tahta. Mamai takon marang kanca Dmitry kanggo akun sing kudu dibayar kanggo 11 taun - kanca, Dmitry, durung Donskoy, ngirim dheweke luwih adoh (diterusake karo sejarah manipulasi label sing dawa) takon: "Aku duwe label emas - lan sapa sampeyan? " keprungu . Mamai mbutuhake dhuwit kanthi tepat kanggo nglawan Tokhtamysh ... Banjur nderek (sawise pirang-pirang bolak-balik - kalebu mabuk ing Kali Pyani. ombenan ) upaya kanggo mbatalake utang dening kolektor Mamaev Begich, sing ngetung Vozha, lan pungkasane apotheosis saka saga fiskal iki - Pertempuran Kulikovo%)
                Sawise kekalahan Mamai, Tokhtamysh, sing mrentah (kanthi bantuan saka Timur sing berwibawa karo sopir "Lame"), njaluk dhuwit bali kanggo 12 taun ... Dima ujar manawa rampokan kasebut bakal ngalahake Mamai. aran . Tokhtamysh nesu lan njarah-rayah Moscow. Ora ana pangeran siji-sijia sing ngucap, amarga Tokhtamysh ana ing sisih tengen khan - ora ana alesan maneh kanggo Dmitry nglumpukake menyang Vozha lan lapangan Kulikovo. nangis
                1. Maxim G
                  Maxim G 30 September 2022 12:26
                  +1
                  Pangeran Serpukhov ngalahake salah sawijining detasemen Tatar ing cedhak Volok.
                2. 27091965i
                  27091965i 30 September 2022 12:43
                  +1
                  Matur nuwun kanggo pelajaran sejarah, nanging aku ngerti.
                  Komentar sampeyan;
                  Mungsuh dikalahaké ing perang, nanging sethitik mengko teka Khan Tokhtamysh lan ngobong Moscow.

                  Kepiye carane bisa disambungake karo kedadeyan sing kedadeyan, luwih tepat karo asil saka Perang Kulikovo.
                3. Sinoida
                  Sinoida 1 Oktober 2022 05:08
                  -2
                  Rusia tansah ngumpulake utang, lan padha lali.
              2. alexmach
                alexmach 30 September 2022 14:54
                +1
                Apa hubungane Tokhtomysh karo Peperangan Kulikovo?

                Inggih .. kang bener njupuk kauntungan saka asil dheweke. Dadi, meh dadi ahli waris utama.
                1. 27091965i
                  27091965i 30 September 2022 15:08
                  0
                  Kutipan saka alexmach
                  Inggih .. kang bener njupuk kauntungan saka asil dheweke. Dadi, meh dadi ahli waris utama.

                  Aku setuju karo sampeyan, nanging detachments ora njupuk bagéyan langsung lan ora mengaruhi asil. Tokhtamysh ngilangi mungsuh "dening tangan wong liya".
                  1. alexmach
                    alexmach 30 September 2022 16:09
                    0
                    Yen memoriku bener, dheweke dadi pemicu dheweke. Mamai butuh dhuwit kanggo perang karo Tokhtamysh, sing sepisan maneh arep "nekani" dheweke, mula dheweke lunga menyang "tanah mbalela" kanggo upeti sing wis suwe ora dibayar.
                    1. 27091965i
                      27091965i 30 September 2022 16:23
                      0
                      Kutipan saka alexmach
                      banjur dadi pemicu dheweke

                      Memori sampeyan ora ngganti sampeyan. Sawetara sejarawan cenderung mikir yen Mamai butuh ora mung dhuwit, nanging uga senjata.
                      Ana karya menarik ing masalah iki dening sejarawan diterbitake ing 1840-1900, nanging asring mengkono, sejarawan wektu nyoba kanggo mbantah karya mungsuh.
                      1. Maxim G
                        Maxim G 30 September 2022 16:34
                        0
                        Senjata apa sing arep ditampa Mamai saka Dmitry Ivanovich?
                      2. 27091965i
                        27091965i 30 September 2022 16:57
                        0
                        Dear Maxim. Senjata ing wektu iku larang, luwih gampang ditampa minangka upeti tinimbang ngenteni nganti digawe lan digawa. Mamai ing perkara iki dudu sing sepisanan sing pengin ngetrapake "pajak" kaya ngono.
                        Senjata apa sing ora dituduhake kanthi spesifik, nanging aku mikir sing padha perang ing wektu iku. Sawetara publikasi nuduhake yen Mamai mlaku ora mung karo tentara, nanging uga direkrut milisi saka bangsa beda.
                      3. Maxim G
                        Maxim G 30 September 2022 17:06
                        0
                        Kutipan: 27091965i
                        Sawetara publikasi nuduhake yen Mamai mlaku ora mung karo tentara, nanging uga direkrut milisi saka bangsa beda.

                        Iku gumantung ing apa sing dianggep minangka milisi - yen feodal, kaya aristokrasi lan wong-wong mau, i.e. sing dipamerake iku siji, nanging padha teka karo dhewe.

                        Lan apa gunane milisi kutha lan desa pitakonan. Utamane kanggo Tatar, sing tansah dipasang.
                        Yen mung kanggo nambah kualitas Tatar (Polovtsian (Kipchak) ing kasunyatan) kavaleri, amarga waja.
            2. Skif
              Skif 30 September 2022 12:52
              +4
              Lan mengko Tokhtamysh dhewe iki banged ing Tyumen.
              1. Maxim G
                Maxim G 30 September 2022 16:35
                +2
                "Ing mangsa sing padha, Tsar Zhenibek mateni Taktamysh ing tanah Siberia cedhak Tyumen, lan dheweke dhewe lungguh ing Horde."

                / Arkhangelsk chronicler // Koleksi lengkap babad Rusia / Ed. ed. akad. B. A. Rybakov. - L .: Nauka, 1982. - T. 37. Ustyug lan Vologda babad abad 82-227. - S. XNUMX. - XNUMX p.


                Ora ing kutha dhewe.
            3. urs
              urs 30 September 2022 15:48
              +1
              Ayo, "anggota Horde" sing duwe bakal nutupi jatah lan ngilangi obat-obatan, apa sing bakal sampeyan lakoni. ya
          2. Sergey Drozdov
            Sergey Drozdov 30 September 2022 12:42
            -1
            Ana uga Peperangan Kulikovo ... nanging aku ora ngelingi sing dadi Panglima Tertinggi .... nanging !!! Aku eling - Dmitry Donskoy ...
        3. Maxim G
          Maxim G 30 September 2022 12:08
          +2
          Ana film kasebut "Red Square", ing ngendi nalika Perang Sipil, sepur lapis baja lan prajurit Tentara Merah ngalihake pasukan utama Whites, ora ngerti yen pukulan utama bakal ana ing panggon liya lan bantuan ora bakal teka.


          Komisaris, ngerti yen wong-wong bakal mati, sawise nyetujoni rencana kasebut, tindak karo wong-wong mau.
          1. Sauron80
            Sauron80 30 September 2022 12:26
            +7
            Pira komisaris ing Liman saiki?
            1. Maxim G
              Maxim G 30 September 2022 12:30
              +1
              Kita bakal ngerti enggal.
              Sapa sing nunggil karo umate nganti pungkasan, apa wae sing bakal ditindakake.
        4. mordvin 3
          mordvin 3 30 September 2022 12:45
          +4
          Kutipan: Hoarfrost
          Ana film kaya "Batalions njaluk geni."

          Mungkin nang endi wae dheweke ana, nanging kita duwe dheweke.
        5. ism_ek
          ism_ek 30 September 2022 12:46
          +2
          Kutipan: Hoarfrost
          Kanggo Liman, aku ora yakin babagan serangan balik, sajrone 7 wulan kita ngentekake kabeh tenaga sing siap tempur, kita ilang mobilisasi parsial ing wektu.

          Nanging, "kekuatan urip" mlayu menyang omahe, kanthi pancing utawa crook. Saham ing tentara profesional prajurit kontrak ora mbenerake dhewe.
          Kutipan: Hoarfrost
          hymers njupuk metu gudang seni.
          Dideleng saka pira sing isih ana ing Izyum, isih adoh banget kanggo digawa metu.
        6. AG-76
          AG-76 30 September 2022 13:09
          +7
          Printah saiki "kabeh arep miturut rencana" ...
          Apa dheweke duwe rencana kasebut, utawa kabeh dadi miturut prinsip - bisa uga bakal ngrampungake dhewe ...
        7. Perancah
          Perancah 30 September 2022 16:26
          0
          Kaping pisanan, iki dudu film, nanging buku.
      2. Gardamir
        Gardamir 30 September 2022 12:36
        + 17
        Lan aja ngarep-arep. Ing wiwitan, mundur kasebut diarani patrap muhibah. Regrouping liyane. Saiki ngono. Sinau kanggo nampilake kegagalan sampeyan dhewe ing pakaryan kanthi cara supaya sampeyan isih nampa pesenan.
        Operasi khusus diwiwiti ing taun patang puluh lima, saiki kita mudhun menyang patang puluh siji.
        1. Bayun
          Bayun 30 September 2022 16:42
          +2
          Angkatan Bersenjata Ukraina sadurungé nyadari yen WAR lan miwiti operasi ARMY sing jero tinimbang "kavaleri" serangan BTG lan bentrokan "kelompok bersenjata sing sah" kanggo "zona industri lan peternakan". Kanggo menang, FRONT (!) Operasi karo ambane strategis lan ukuran dibutuhake.

          Sampeyan kudu ngakoni kanthi jujur ​​yen tanpa FRONTS, perang modern sing gedhe ora bisa dimenangake nglawan mungsuh sing bisa dibandhingake karo pasukan biasa.

          Sadurunge kasep, perlu kanggo nyuda kapitalisme ing Rusia menyang pengering rambut sing kurang ajar lan ngalih menyang versi ekonomi perang sing PROVEN.
    3. Obi-Wan Kenobi
      Obi-Wan Kenobi 30 September 2022 11:59
      +9
      "Ora. Iki dudu Rio de Janeiro!"
      Maneh endhog padha, mung tampilan sisih!
      Sejarah 2 minggu kepungkur ora mulang apa-apa.
    4. tihonmarine
      tihonmarine 30 September 2022 12:05
      +4
      Kutipan saka Nexcom
      iku... iku dudu tembung censorship. kaget....

      Wong lanang, terus!

      "Eh kanggo Gusti Allah, kanggo nyawa lan Yakim Romanovich!", Mung tetep urip!
    5. Starover_Z
      Starover_Z 30 September 2022 13:21
      +4
      Kahanan ing arah Krasnolimansky berkembang ing sih saka Angkatan Bersenjata Ukraina, mungsuh wis meh nutup ring sak kutha, Yampol lan Drobyshevo wis nilar lan dipindhah menyang zona "abu-abu".

      Kutipan saka Nexcom
      iku... iku dudu tembung censorship. kaget....

      Wong lanang, terus!

      Lan ing ngendi laporan optimis Konashenka?!
      1. ASAD
        ASAD 30 September 2022 13:32
        +1
        Muga-muga kabeh iki minangka rencana sing apik saka Staf Umum, dina iki ing 15 komandan bakal ngomong lan gerombolan ukrov bakal mlaku.
      2. Arnok
        Arnok 30 September 2022 13:34
        +8
        Lan ing ngendi laporan optimis Konashenka?!

        Lha gak bakalan teyeng mburine lho, aku lagi kuwatir.
        Yen ing Moskow dina iki utawa sesuk reunifikasi lan referendum dirayakake, lan kanthi podo karo, wong lanang sing diubengi Liman bakal mati ...
        Nah, aku malah ora ngerti apa sing diarani.
        Mugi sing panguwasa bakal teka karo idea kanggo nindakake tanpa pomp.
        1. Negro
          Negro 30 September 2022 14:45
          +4
          Kutipan saka Arnok
          Mugi sing panguwasa bakal mikir kanggo nindakake tanpa pomp

          Ora Ana
    6. chetvertak
      chetvertak 30 September 2022 16:31
      +2
      Lan apa sing kudu ditindakake yen ora cukup pejuang amunisi, MANPADS? Ahli strategi. Bomber dibutuhake ing kana. Kadhangkala ana curiga yen ana pengkhianat ing Wilayah Moskow utawa ing Staf Umum! Utawa kita duwe sethitik ORZO lan artileri sing kita malah ora cukup kanggo muara.
      Dina iki, 30 Cossacks tiwas yen dina sadurunge wingi padha mblokir dalan gedhe ing pos papriksan, ora diijini ninggalake wilayah kontrol Federasi Rusia Zaporozhye. Tabel Dina sadurunge wingi liyane 30 padha matèni, lan maneh ing meja rembugan Nazi matèni, nanging Administrasi Presiden nawakake Putin kanggo njagong mudhun ing meja rembugan maneh. Apa omong kosong! Kanggo dangu aku wiwit curiga kenapa kabeh ndhuwur pamaréntahan Federasi Rusia ora nyalahake junta Kyiv saka Nazisme. Amarga Volodin dhewe saka Administrasi Presiden. Sampeyan kudu nganggep yen Wilayah Moskow lan Staf Umum uga duwe wong dhewe saka Administrasi Presiden
    7. kelip-kelip
      kelip-kelip 1 Oktober 2022 00:51
      +1
      iku... iku dudu tembung censorship. kaget....

      Wong lanang, terus!

      Wong lanang banjur terus, sing utama yaiku kabeh wong ing VO terus)
      1. cetha
        cetha 1 Oktober 2022 16:15
        +1
        Quote: kelip-kelip
        iku... iku dudu tembung censorship. kaget....

        Wong lanang, terus!

        Wong lanang banjur terus, sing utama yaiku kabeh wong ing VO terus)

        Ya, ing kene akeh sing wedi lan njeblug. Apa pancene ora jelas yen Rusia bakal ngremukake mungsuh.
    8. basa Bulgaria_5
      basa Bulgaria_5 1 Oktober 2022 04:58
      0
      Kita kudu cepet-cepet ngunggahake klompok gedhe lan mencet dering iki saka kabeh sisih lan numpes kabeh pasukan mungsuh ing kana.
      Yen perlu, lan Angkatan Udhara ing awak kudu parachuted menyang dhuwur banget kurang, ing kasus, yen sistem pertahanan udhara mungsuh uga dumunung ing kono.
      Yen sampeyan kudu nutupi wilayah kasebut, sampeyan kudu nggarap artileri lan sistem geni salvo liyane lan ngebom kabeh sing bebas saka warga sipil lan pasukan sampeyan dhewe.

      Lan perhatian khusus kudu dibayar menyang zona sing bakal nutup dering, ing ngendi mungsuh bakal konsentrasi maksimal wong lan peralatan supaya bisa nutup boiler kanthi cepet.
      Aku ora ngandel yen dheweke nglilani kedadeyan kasebut.
      ing wektu sing padha ing parade Moscow, referendum lan kertas liyane * ora

      Lan nalika lagi konsentrasi ing kana, iki tegese bakal sepi ing ngarep liyane lan bisa uga nyerang serangan ing kana lan wis rampung pidrasia iki ing pinggiran ....

      Lan nggawe keputusan wis lan njupuk mudhun kabeh pesawat AWACS sak Ukraina, supaya Su 57 ana lan njupuk mudhun alon-alon, saka RVVD, pesawat gedhe kuwi saka 300 km bisa dijupuk mudhun ora ono kanggo ndhelikake. Spasi uga kudu dibusak saka kabeh satelit sing ngirim koordinat lan kesadaran situasional menyang Nazi ing wektu nyata.

      Cuckoldism cukup yen "perang donya 3rd bakal diwiwiti." Dheweke wis kene.
  2. 76 USSR
    76 USSR 30 September 2022 11:49
    + 43
    Lan ing siji wektu padha ngguyu ing Volnovakha lan Debaltseve ... Iku perlu kanggo sijine meksa ing 14.
    1. kanggo
      kanggo 30 September 2022 11:57
      + 21
      Kutipan: 76 USSR
      Iku perlu kanggo remet ing 14.

      Sampeyan kudu nganakake referendum ing tanggal 14 ora ing Crimea, nanging ing Ukraina. Sanksi bakal tetep padha.
      Lan ngalahake cookie karo Gingerbread Tula.
      1. U-58
        U-58 30 September 2022 12:12
        + 11
        Mesthi, kasunyatan. Nanging presiden ngandika: kita ora bakal terus, kahanan ing Donbas beda saka Crimea
    2. Lex_is
      Lex_is 30 September 2022 12:07
      + 23
      Sapa ngerti sing kurang ajar ora ngguyu.
      Ora ana sing lucu, lan kabeh sing kita deleng saiki wis katon ing kabeh kamulyan.
      Mengko, wong sing nganggo basa kasar profesional, kanthi sorak-sorai saka massa sing akeh, ngowahi iki dadi kamenangan jaringan-sentris sing durung ana sadurunge lan tembung anyar babagan taktik. Kabeh nampa penghargaan lan kabeh tetep tanpa kesimpulan lan owah-owahan.
      Dadi kabeh iku apik, nanging kasunyatan ala maneh nuthuk ing donya sethitik mulyo laporan ing sukses unprecedented.
    3. ahli ilmu
      ahli ilmu 30 September 2022 12:16
      -21
      Apa gunane ngelingi tanggal 14 dina iki? Lan ing Liman, wong lanang bakal slamet. Ora suwe ditinggal. Kamulyan kanggo wong-wong mau! Ora suwe, makhluk kasebut bakal mlayu saka kita. Ora perlu gupuh. Delengen pesen saka wong-wong sing ana ing kono, lan dudu saka propaganda para wartawan.
      1. ASAD
        ASAD 30 September 2022 12:24
        +6
        Rekomendasi sawetara saluran please.
        1. ahli ilmu
          ahli ilmu 30 September 2022 12:43
          -14
          Nikolay, aku ndeleng pesen saka militer langsung (peserta nyata ing database) saka komentator kayata Armen Gasparyan lan liya-liyane. Inggih, laporan garis ngarep dening E. Tishkovets kanggo Solovyov LIVE. Nanging iki pilihanku, lan saben wong milih dhewe ombenan
    4. Black_Vatnik
      Black_Vatnik 30 September 2022 12:37
      +8
      Iku perlu kanggo remet ing 14.


      Sampeyan perlu kanggo nyegah ing 14 Februari. Ora ana sing kudu nyurung.
    5. urs
      urs 30 September 2022 15:53
      +2
      Nah, luwih dhisik kudune taun 1956 nalika padha ngomong yen "Bendera" wis rampung, mula ora rampung. sad .Gabah iki ora rampung mati lan wis blossomed ing werna riot.
      Ing taun 23, aku mikir kita bakal ngethok potong "coklat" iki lan dipakani babi. ya
  3. penembake gunung
    penembake gunung 30 September 2022 11:50
    + 37
    Prentah sing padha sing ngidini Balakleya lan Izyum? Apa ora wektu kanggo nggawe kesimpulan?
    1. Nexcom
      Nexcom 30 September 2022 11:53
      + 18
      marang sapa? Apa kita kene? Dheweke ora bakal ngrungokake kita. Gagal kapindho kasebut (yen bisa diarani kanthi sopan) ing teori mesthine nggawe sawetara wong mikir babagan tali bahu sawetara bos ....
      1. 16112014nk
        16112014nk 30 September 2022 13:59
        +7
        Kutipan saka Nexcom
        nggawe wong mikir babagan tali pundhak sawetara bos ....

        Kolonel Kharlamov, kompilator perintah pertahanan negara, bubar ditangkep ing kene amarga suap 6,5 yuta rubel. Kolonel ngakoni kaluputane lan mratobat saka tumindake.
        Sakwisé kuwi, dhèwèké digawa mulih. Lan nalika perang.
        Lan kita ngomong babagan sawetara ngilangi tali bahu.
        1. Nexcom
          Nexcom 30 September 2022 14:06
          +2
          Kapets wae, yen pancen "kolonel" iki diijini mulih. Iki paling ora ngilangi tali bahu lan dipecat amarga alasan negatif. Kanthi komandan biasa. Lan ora nesu. Sing nyogok iku scumbag.

          PS Ya, aku wong sing jujur. Lurus minangka gagang shovel - padha tansah marang kula iki .... Lan aku tansah raked. Dheweke ora seneng ing ngendi wae, sanajan ing kene. Inggih nggih, minus.
          1. Rosemary
            Rosemary 30 September 2022 16:23
            -2
            Ayo dadi jujur ​​- 75% saka kolonel tentara Rusia getun amarga dheweke ora ana ing posisi Kolonel Kharlamov
      2. urs
        urs 30 September 2022 15:59
        +3
        Sawise iki, kasep kanggo mikir, sing bisa ngomong "I HAVE THE HONOR" biasane njupuk saka senjata pribadi sawise iki.
      3. Bayun
        Bayun 30 September 2022 16:53
        0
        Ojo kandani... Jurusan sejati "Yahudi sing pinter karo dheweke" durung diwenehi pangkat, nanging kepengin dadi jenderal. Yen sampeyan maca ing kene lan nulis kertas kanthi bener, sampeyan bisa entuk carte blanche kanggo bisnis. Bener, sampeyan kudu nggawe! Dheweke ujar manawa dewa perang nggawe "saka jurusan nganti jenderal utama" ...
    2. fif21
      fif21 30 September 2022 12:00
      0
      Quote: penembak gunung
      Prentah sing padha sing ngidini Balakleya lan Izyum? Apa ora wektu kanggo nggawe kesimpulan?

      Aku setuju karo sampeyan. Nyopot tali Pundhak lan pribadi menyang trenches. hi
      1. Nexcom
        Nexcom 30 September 2022 12:04
        +3
        Lha kowe iku opo, umure kabeh, ora biasa.
        1. fif21
          fif21 30 September 2022 12:10
          +6
          Kutipan saka Nexcom
          Lha kowe iku opo, umure kabeh, ora biasa.

          ngguyu Inggih, ayo padha pensiun, ngedegake panti jompo! Piwulang tanpa oposisi mungsuh, lan parade - kabeh iki apik kanggo. Ing trenches, ngresiki otak, sanajan padha mati minangka wong.
    3. edmed
      edmed 30 September 2022 12:07
      +5
      Quote: penembak gunung
      Apa ora wektu kanggo nggawe kesimpulan?

      Nalika, dening kang disebut "commanding" ing latar mburi Liman nempatno ing acara, everyone ilang syaraf, grand-ponakan dikirim menyang Lugansk, adhine ana ing kuping, pro epik liyane ... mulai nyambung karo "daging"
    4. Vadim Voroshilov
      Vadim Voroshilov 30 September 2022 12:09
      +7
      Arah iki diprentahake dening pribumi saka Volyn, Jenderal Mikhail Stepanovich Zusko. https://t.me/infobomb/1874 Iki minangka pengkhianat kanggo ngirim perwira marang negara sing kabeh sanak-sedulure disandera.
      1. wong sing ora katon
        wong sing ora katon 30 September 2022 16:11
        0
        Apa sampeyan yakin manawa sedulure ana ing Ukraina? Dheweke lulus saka Sekolah Udara Ryazan ing taun 1993, lan ora nate ninggalake Rusia maneh. Aku yakin aku uga nggawa wong tuwaku mrene.
    5. dmi.pris
      dmi.pris 30 September 2022 12:12
      0
      Sak ngertiku, komandan ZVO sing tanggung jawab kanggo arah iki dicopot sawise rong minggu nalika diangkat. Ana gupuh ing sawetara unit, sawetara unit perang nekad. Iku masalah wektu), yen ora, dheweke bakal diunekake. kita putus..
    6. Saturnus 22222
      Saturnus 22222 30 September 2022 12:19
      +8
      Lan kita bakal seneng kanggo nyelehake "Zhukov" ing printah, ya ora ana (((Kabeh wong nampa gelar lan posisi kanggo dhuwit lan dhuwit. Rollback ekonomi .... ibune dadi
    7. Gardamir
      Gardamir 30 September 2022 12:40
      +9
      Apa kesimpulan. Padha mbokmenawa nampa pesenan kanggo regrouping banget.
    8. dementor873
      dementor873 30 September 2022 14:11
      +1
      Dheweke ngomong yen seminggu kepungkur dheweke ngganti komando ing kene, nanging jendral parket sing padha dikirim dadi perang. Pancen ketemu iki ing dalan lan ing pasuryan kanggo menehi.
  4. Komentar wis dibusak.
    1. mark021105
      mark021105 30 September 2022 11:56
      -13
      Shoigu minangka Menteri Pertahanan, dheweke duwe fungsi liyane. Staf Umum tanggung jawab kanggo database ...
      1. bulgaria_
        bulgaria_ 30 September 2022 12:05
        -1
        Inggih, yen dheweke dissuaded saka database, dheweke ora bisa ngatasi, nanging sampeyan tetep ....? Sampeyan duwe akeh leveling. Sampeyan ora bakal menang, sayangé. Sampeyan ora bakal mbaleni Perang Donya II, amarga sampeyan ora bakal bisa misahake 20 yuta liyane kanggo iki. Sayange, dheweke ngentekake 30 taun kanggo mangan oligarki.
        1. fif21
          fif21 30 September 2022 12:12
          + 10
          Kutipan saka bulgaria_
          Sampeyan ora bakal menang, sayangé.

          Kita bakal menang! Iku ora malah rembugan! Pitakonan iku apa biaya. hi
          1. bulgaria_
            bulgaria_ 30 September 2022 12:36
            -3
            Apa liyane 20 yuta korban kamenangan? Lan....kenapa para pahlawan Liman iki ora ndhukung infanteri?
            1. NAF-NAF
              NAF-NAF 30 September 2022 13:22
              -2
              Apa liyane 20 yuta korban kamenangan?

              20 yuta korban amarga pembantaian populasi sing diatur dening Nazi ing wilayah sing dikuwasani USSR. Kerugian militer ora beda-beda sanajan 1.5 kaping.
              1. bulgaria_
                bulgaria_ 30 September 2022 13:47
                -1
                Ya, dheweke dhewe 1.5 kaping karo apa sing mbandhingake? Apa tegese angka 1.5? Ing idea iku kabeh wis entek kanggo sampeyan, lan sampeyan bakal bodho ngirim kabeh pesawat kanggo meat. Lan pungkasane, Rusia mung bakal duwe tombol abang. Amarga, kaya sing dakkandhakake, sampeyan bodho turu nganti 30 taun. Paling kamungkinan, warga prasaja overslept. Para oligarki ora bakal perang kanggo Rusia.
          2. Gardamir
            Gardamir 30 September 2022 12:44
            +3
            Ing tricolor, Rusia ora duwe kamenangan.
            1. wong sing ora katon
              wong sing ora katon 30 September 2022 16:16
              +2
              Yen ana wong bodho ing Staf Umum, mula ora ana warna sing bakal mbantu. Miturut cara, Turki, Swedia, Prusia lan Prancis padha diantemi ing gendéra saiki. Utawa apa crita sampeyan diwiwiti ing 1917?
              1. Gardamir
                Gardamir 30 September 2022 16:43
                0
                Aku setuju babagan Staf Umum. Tricolor dadi gendéra negara ing Kolya nomer 2, lan iki minangka divisi Rusia-Jepang, Rusia-Jerman, sipil lan Rusia ing Perang Patriotik Agung.
                1. wong sing ora katon
                  wong sing ora katon 30 September 2022 19:12
                  0
                  .Tiga warna dadi gendera negara ing Kolya nomer 2

                  Sakdurunge "Koli nomer 2" babar pisan ora repot-repot karo gendera negara, monarki ora butuh. Nanging kasunyatan manawa tricolor bolo-biru-abang digunakake ing medan perang wis didokumentasikake lan dibantah dening sawetara. Ing pungkasan, nonton film Stalinis "Peter I" lan mbayar manungsa waé kanggo gendéra ing mburi mburi kaisar ing episode karo storming saka Narva.
        2. mark021105
          mark021105 4 Oktober 2022 18:58
          0
          Kita bakal menang. Mesthi!
          Yen kita "bodho turu 30 taun", banjur apa sing bisa dikandhakake "sedulur" babagan sampeyan?
          1. bulgaria_
            bulgaria_ 5 Oktober 2022 05:31
            0
            Kita ora perang karo kabeh kulon. Lan .. sandi turu kanggo 33 taun. Lan yen aku pengin ngalahake luwih angel, kabeh wong wis turu wiwit taun 1878.
      2. GOR_XVII
        GOR_XVII 30 September 2022 12:23
        + 16
        Kutipan saka tandha 021105
        Shoigu minangka Menteri Pertahanan, dheweke duwe fungsi liyane. Staf Umum tanggung jawab kanggo database ...

        Panglima Tertinggi: Iki tanggung jawab saka MoD.
        Menteri Pertahanan: Staf Umum tanggung jawab iki.
        GS: iki jenderal ing lemah sing ngurus kahanan.
        Jendral: Panglima Agung tanggung jawab kanggo kabeh.
        "Imam duwe asu, dheweke mangan ...", lsp.
      3. Konnick
        Konnick 30 September 2022 13:07
        +2
        Shoigu minangka Menteri Pertahanan, dheweke duwe fungsi liyane. Staf Umum tanggung jawab kanggo database ...

        Kaping pisanan, Shoigu tanggung jawab kanggo kabijakan personel, lan Gerasimov banget alus kanggo mundur.
    2. Pakdhe Lee
      Pakdhe Lee 30 September 2022 12:00
      +7
      Kutipan: Kiril Letov
      Wonten pundi Pak Shoigu?

      Ing dina liyane aku mriksa latihan "rekrut" ing papan latihan!
      1. Nexcom
        Nexcom 30 September 2022 12:08
        + 10
        Apa sampeyan wis mriksa kebeneran jahitan ing hemming?
        1. Konnick
          Konnick 30 September 2022 13:10
          +5
          Apa sampeyan wis mriksa kebeneran jahitan ing hemming?

          Aku elinga program "Sawijining dina ing urip ..." karo komandan Armada Utara Popov. Tekan kapal penggedhe "Petrus Agung", sawise laporan saka komandan kapal, dheweke kandha - Ayo mriksa jamban !!!
          Lan sasi mengko, Kursk "klelep" ...
      2. fif21
        fif21 30 September 2022 12:14
        +5
        Kutipan saka Pakdhe Lee
        Ing dina liyane aku mriksa latihan "rekrut" ing papan latihan!

        Apa dheweke ngerti iki? Pemadam kebakaran dhewe kudu dilatih maneh! hi
        1. Komentar wis dibusak.
        2. isv000
          isv000 30 September 2022 12:31
          0
          Kutipan saka fif21
          Pemadam kebakaran dhewe kudu dilatih maneh!

          Sasha! Ngarep! Sinau basa Rusia!
          1. fif21
            fif21 30 September 2022 12:43
            +1
            Kutipan saka isv000
            Kutipan saka fif21
            Pemadam kebakaran dhewe kudu dilatih maneh!

            Sasha! Ngarep! Sinau basa Rusia!

            Omah? wassat Matur nuwun wong apikan! Omonganmu, ya ing kupinge Gusti Allah!
            Lan petugas pemadam kebakaran nulis, kanthi sengaja! Dheweke isih adoh saka dadi pemadam kebakaran! : ngguyu
            Lan kok latihan maneh nandheske minangka salah ditulis, Aku ora ngerti dhewe! Nyuwun
      3. AAG
        AAG 30 September 2022 14:14
        +1
        Kutipan saka Pakdhe Lee
        Kutipan: Kiril Letov
        Wonten pundi Pak Shoigu?

        Ing dina liyane aku mriksa latihan "rekrut" ing papan latihan!

        Pandangan sedih...
        ... Saka umur, kondisi fisik mobilized (halo kanggo reformasi sistem kesehatan) ... Ora apa-apa kanggo ngontrol copter karo kaca tingal, nanging sampeyan ora tenan mlayu-mlayu ing lapangan, sampeyan njupuk .. . Lan, pisanan kabeh, hello kanggo "karya" ideologis, lan " ... kabeh sing ana gandhengane karo iki ... "(c) Mikheev. Iku misale jek sing sawetara sing ditampilake ing sawetara shooting, ora mung nyekeli senapan mesin ing tangan, ... misale jek sing padha ora main "game perang" ing kanak-kanak ((((.
        (Mesthi! - Kanggo kabeh wong lanang saka Luck, Skills, Good Luck, lan - kanggo bali urip, sehat, karo Victory!). hi
    3. Simbah amatir
      Simbah amatir 30 September 2022 12:08
      -16
      Shoigu ora ngrancang operasi, lan ora mrentah pasukan. Iki dudu lapangan kegiatane.
      1. Kutipan Lavrov
        Kutipan Lavrov 30 September 2022 12:57
        + 14
        Apa wilayah kerjane?
        Lan kepiye dheweke ora tanggung jawab kanggo operasi militer yen dheweke nampa HERO Rusia? Kanggo apa banjur?
        1. AdAstra
          AdAstra 30 September 2022 13:56
          0
          Biathlon lan biathlon maneh. """"
        2. aiguillette
          aiguillette 30 September 2022 17:05
          +1
          Lan kepiye dheweke ora tanggung jawab kanggo operasi militer yen dheweke nampa HERO Rusia? Kanggo apa banjur?
          kanggo pengabdian lan istirahat ing Altai
      2. Simbah amatir
        Simbah amatir 30 September 2022 14:11
        -2
        Sekretaris Pertahanan dhasar minangka posisi pameran. Dheweke bisa nggawe keputusan global, nanging ora operasional. Sembarang rencana operasi dikembangake dening Staf Umum Angkatan Bersenjata. Lan menteri kasebut nyetujoni utawa ora.
        1. Kutipan Lavrov
          Kutipan Lavrov 30 September 2022 17:17
          0
          Inggih, inggih ... lan uga ora ngatur personel sing tanggung jawab kanggo nindakake operasi. Rafik iku murni lugu!
  5. GREG68
    GREG68 30 September 2022 11:52
    + 18
    Yen pancen bener lan serangan gedhe-gedhe lagi disiapake, lan Liman digunakake minangka umpan kanggo ngalangi pasukan pinggiran gedhe, banjur bravo marang para pemimpin militer, yen mung wong-wong kita sing slamet. Nanging yen iki ora dadi lan padha mung mbanting maneh, Gagal kapindho ing arah Kharkov, mambu saka sabotase lan ngiyanati.
    1. DenVB
      DenVB 30 September 2022 12:00
      + 12
      Kutipan saka GREG68
      Yen iki bener lan jotosan massive lagi disiapake

      Sayange, meh ora bisa ndhelikake persiapan "serangan skala gedhe" saka intelijen Amerika. Sanajan kita nganggep manawa kita duwe kekuwatan kanggo serangan kasebut ing endi wae.
      1. isv000
        isv000 30 September 2022 12:34
        -6
        Kutipan saka DVB
        Sayange, meh ora bisa ndhelikake persiapan "serangan skala gedhe" saka intelijen Amerika. Sanajan kita nganggep manawa kita duwe kekuwatan kanggo serangan kasebut ing endi wae.

        Sawise CIA ngaco Crimea lan ngrasakake mabuk sawise Dina Pembela, sampeyan ora bisa ndeleng kanthi serong ...
    2. alexmach
      alexmach 30 September 2022 12:04
      +8
      Nanging yen iki ora dadi lan padha mung mbanting maneh, Gagal kapindho ing arah Kharkov

      Kepiye dheweke bisa dibanting? Ing kana kahanan wis ngubengi rong minggu kepungkur. Iki ora malah jotosan kanggo Kupyansk, kang bisa lantaran kanggo "kaget" malah sawise akumulasi pasukan kanggo jotosan iki kanggo sasi.
    3. ism_ek
      ism_ek 30 September 2022 12:55
      + 11
      Kutipan saka GREG68
      Yen iki bener lan jotosan massive lagi disiapake,

      Ora ana sing disiapake. Aja nglipur dhewe karo ilusi. Kahanane padha karo Vyazma 41. Ora ana bala bebas. Umume prajurit kontrak sing ana ing tentara kita mlayu menyang omahe.
      1. Konnick
        Konnick 30 September 2022 13:18
        +6
        Kahanane padha karo Vyazma 41. Ora ana bala bebas.


        Ora rada mirip. Ing sacedhaké Vyazma akèh wadyabala, loro ngarep kabèh. Nanging Jerman nglumpukake penerbangan saka meh kabeh arah lan ora ngidini divisi anyar kita pindhah, striking ing rong arah, ditutupi dening divisi saka milisi rakyat, nggawe kaunggulan fivefold ana. Sembarang serangan dening Wehrmacht diwenehake dening pesawat, lan nalika padha kalah perang ing udhara, kita bisa maju.

        Pitakonan yaiku, ing ngendi Ka-52 lan Mi-28 sing dibanggakake bisa cepet obah ing sangisore Liman lan nabrak bagean saka Angkatan Bersenjata Ukraina? Utawa mung bisa "cabrate"?
        1. ism_ek
          ism_ek 30 September 2022 13:21
          +5
          Kutipan saka Konnick
          Pitakonan yaiku, ing ngendi Ka-52 lan Mi-28 sing dibanggakake bisa cepet obah ing sangisore Liman lan nabrak bagean saka Angkatan Bersenjata Ukraina?

          Apa sampeyan ndeleng data babagan jumlah MANPADS sing isih ana ing Izyum? Kabeh wis ditinggal ing kono.
          1. Konnick
            Konnick 30 September 2022 13:30
            +4
            Apa sampeyan ndeleng data babagan jumlah MANPADS sing isih ana ing Izyum?

            Dadi aku maca manawa MANPADS kanggo super Ka-52, bledug iku kanggo pelaut ... utawa ora?
          2. dementor873
            dementor873 30 September 2022 14:30
            -1
            Ing sasi padha kudu nggawe Kapadhetan kuwi artileri lan la, supaya malah saka trenches dill ora bisa nyusup metu ing arah kita. Napa kita butuh seni akeh banget ing gudang yen ora digunakake. mbales 30 ku ngalahaken, ora kanggo sebutno rzzo bakal drive conscripts, saiki tanah kita cukup kanggo muter kothak wedhi.
    4. Kutipan Lavrov
      Kutipan Lavrov 30 September 2022 13:02
      + 15
      Ya, pisanan iku umpan - Gostomel, Bucha, Serpentine, banjur "Moscow", banjur Balakleya, Izyum, Krasny Liman ...
      Ya, kita master saka lures mung padha!
  6. Uprun
    Uprun 30 September 2022 11:53
    + 22
    Dheweke mung "mesem" ...: "Kahanan ora bisa dibenerake kanthi mindhah cadangan cilik, serangan gedhe-gedhe disiapake, nanging iki mbutuhake wektu, sing diwenehake Krasny Lyman." Kepriye .... babagan pangarep-arep ...., babagan kapal sing digerakake ....
    1. Lex_is
      Lex_is 30 September 2022 12:15
      +7
      Nggih
      Lan kanggo drive 503rd menyang isine weteng dijupuk saka gembong dina, iki temtu preparation saka serangan gedhe-gedhe sing bakal nggulingaké pasukan Ukrainia.

      Komando rombongan temenan ngerti apa sing ditindakake.
      1. Konnick
        Konnick 30 September 2022 13:34
        +6
        Lan kanggo drive 503rd menyang isine weteng dijupuk saka gembong dina, iki temtu preparation saka serangan gedhe-gedhe sing bakal nggulingaké pasukan Ukrainia.

        Komando rombongan temenan ngerti apa sing ditindakake.


        Dhawuh nggedhekake perangan ... bali
  7. Bom
    Bom 30 September 2022 11:53
    +6
    serangan gedhe-ukuran lagi disiapake, nanging iki njupuk wektu, kang Krasny Lyman menehi
    nalika pukulan lagi disiapake, kabeh wong ing kuali kudu mati heroik, dadi?
    1. Sauron80
      Sauron80 30 September 2022 12:18
      +9
      Amarga idiocy lan teledor pidana ing markas sawetara, rampung liyane tansah mati heroically ing baris ngarep. Pitakonan mung pira maneh sing butuh balakli, kismis, muara kuwi? Apa ora ana sing nganggep pengalaman 1905 lan 1917 ing kasunyatan saiki? Iku misale jek sing sawetara bagéan saka pimpinan ndhuwur sengaja provokes tension sosial ing negara. Asil bisa ditebak, pitakonan beda - apa pancene bagean liya saka pimpinan ndhuwur, ayo diarani patriotik, ora weruh kabeh iki lan ora njupuk langkah-langkah sing angel kanggo nglawan CAUSE, lan dudu AKIBAT? Aku ngomong babagan penahanan wong sing ngirim video sing mobilized wong dibuwang menyang lapangan mbukak tanpa apa-apa. Utawa apa kita wis ora duwe bagean patriotik maneh ing eselon kuwasa paling dhuwur? Nanging apa ana cukup patriotisme mung kanggo nganakake konser ing Red Square ing wektu nalika wong lanang kita perang heroik lan mati ing Liman?
      1. Vlad 63
        Vlad 63 30 September 2022 15:22
        +2
        Kok kaget. Dheweke ana ing ndhuwur menara Kremlin, dheweke nganggep awake dhewe minangka balung putih, bangsawan, kekuwatane Gusti Allah ing bumi. (Navka padha nuduhake Peskov "My White Guard"). Kanggo wong-wong mau, kita kabeh kudu nyedhiyakake kabeh sing perlu kanggo dikirim menyang ngarep lan mati ing kono kanggo kepentingane. Mulane ora kaget yen ing Rusia kabeh ngetutake pola awal abad rong puloh.
      2. Bayun
        Bayun 30 September 2022 17:17
        0
        Sayange, kawruh buku ora diowahi dadi pengalaman kanthi cara apa wae. Pengalaman iku pribadi, mung digayuh kanthi laku.

        Sajrone 80 taun, kita ora ngalami konfrontasi militer sing panas karo mungsuh EQUAL (malah luwih unggul babagan intelijen ruang lan komunikasi) ...
    2. aiguillette
      aiguillette 30 September 2022 17:11
      0
      "Nalika mogok lagi disiapake, kabeh wong ing kuali kudu mati heroik, dadi ternyata?"
      piye maneh? mung cara. liyane anyar mobilized bakal ditambahake
  8. tihon4uk
    tihon4uk 30 September 2022 11:53
    +9
    Seryozha, aku ngarep-arep tenan yen sampeyan saiki nyekel bedhil sing diisi ing cedhak sirah kosong, amarga sampeyan sing disalahake! Sampeyan ninggalake prajurit mati!
    1. dmi.pris
      dmi.pris 30 September 2022 12:26
      +6
      Senjata apa??!! Dina iki ana perayaan ing Moskow. Rali dhukungan
      1. AdAstra
        AdAstra 30 September 2022 13:58
        0
        Ora mung ing Moskvabad, aku uga duwe konser ing kutha.
    2. 41 KAB
      41 KAB 30 September 2022 13:23
      +1
      .
      Kutipan saka tihon4uk
      nyekeli bedhil dimuat menyang sirah kosong

      otak ora bakal kena pengaruh
  9. Juragan
    Juragan 30 September 2022 11:54
    + 29
    Aku ora pracaya maneh ing sembarang serangan lan kombinasi angel. Kita kudu ngakoni kegagalan lengkap strategi lan taktik ing ngarep NATO lan keunggulan senjata lan profesionalisme ukrovermacht sing dipupuk ing steroid NATO. We mundur lan njupuk losses. Kita ora bisa ngirim bantuan ... utawa rebuff angel ... nyatane. Ngendi penerbangan lan jinis karusakan remot liyane ora jelas. ilang. Nanging Liman iku DPR ...... kanthi cepet kita ngapusi kabeh ... nganti Gg Rusia .... mbok menawa bakal terus mundur .... ukrovermacht bakal mlebu sawetara titik ing Rusia, Cut metu bagean pinunjul saka populasi .. lan bagean liyane minangka babu karo collars kanggo dana ijol-ijolan .... - kabeh dadi menyang iki ... mungsuh nggunakake toothlessness lan kekirangan kanggo kauntungan lan meksa malah harder ing titik lemah
    1. Gorygor
      Gorygor 30 September 2022 11:59
      -10
      Kutipan: Juragan
      Aku ora pracaya maneh ing sembarang serangan lan kombinasi angel. Kita kudu ngakoni kegagalan lengkap strategi lan taktik ing ngarep NATO lan keunggulan senjata lan profesionalisme ukrovermacht sing dipupuk ing steroid NATO. We mundur lan njupuk losses. Kita ora bisa ngirim bantuan ... utawa rebuff angel ... nyatane. Ngendi penerbangan lan jinis karusakan remot liyane ora jelas. ilang. Nanging Liman iku DPR ...... kanthi cepet kita ngapusi kabeh ... nganti Gg Rusia .... mbok menawa bakal terus mundur .... ukrovermacht bakal mlebu sawetara titik ing Rusia, Cut metu bagean pinunjul saka populasi .. lan bagean liyane minangka babu karo collars kanggo dana ijol-ijolan .... - kabeh dadi menyang iki ... mungsuh nggunakake toothlessness lan kekirangan kanggo kauntungan lan meksa malah harder ing titik lemah

      Dina iki: "Arah sing paling angel yaiku Liman, nanging kurang pasukan sekutu sing nahan kahanan kasebut, lan njupuk bala bantuan sing bakal teka, kita bakal cepet-cepet ngowahi ombak ing kana," ujare kepala DPR ing pesen video ing saluran Telegram dheweke
      1. Konnick
        Konnick 30 September 2022 13:27
        +2
        "Arah sing paling angel yaiku Liman, nanging luwih sithik pasukan sekutu sing nahan kahanan kasebut, lan njupuk bala bantuan sing bakal teka, kita bakal cepet-cepet ngowahi ombak ing kana," ujare ketua DPR ing pesen video ing dheweke. Saluran Telegram

        Apa pancene kaya sadurunge, serangan balik sing sukses bakal ditemtokake tanggal kasebut, yaiku, kanggo rapat umum saiki? Iku bakal kebacut sinis, muter karo mundhut nyawa ....
        1. Gorygor
          Gorygor 30 September 2022 15:42
          0
          Miturut tanggal, bakal wektu apa? ... Serangan balik sing sukses? ... Serius?
    2. paul3390
      paul3390 30 September 2022 12:06
      + 26
      Kita kudu ngakoni kegagalan lengkap strategi lan taktik ing ngarep NATO lan kaunggulan senjata

      Neraka ora!! Kita kudu ngakoni yen kita kudu ngakoni asil saka kegagalan lengkap ngrancang pasukan pasukan sing dibutuhake kanggo operasi kasebut. Lan sanalika NATO kebak ukrovermacht karo dhewe, kabeh ambruk .. Dheweke nampa kaunggulan telung klasik ing nomer karo senjata witjaksono, kang perlu kanggo nyerang miturut kabeh canons. Lan mesthi - asil langsung lunga.

      Iki persis sing diomongake kabeh wong sing waras, kaya Strelkov sing nggegirisi, ngaco. Kajaba iku, kabeh infrastruktur transportasi isih utuh, ora ana sing ngganggu transportasi gratis Angkatan Bersenjata Ukraina ing ngendi dheweke pengin luwih akeh .. Konsentrasi cadangan ing wilayah utama lan nyediakake ..
      1. Bom
        Bom 30 September 2022 13:14
        + 11
        Wis pirang-pirang taun padha banjir nganti kita duwe tentara sing paling apik ing donya, dheweke banjir nganti pirang-pirang taun nganti tentara iki bersenjata senjata sing ora ana tandhingane, banjir nganti pirang-pirang taun nganti tentara bisa numpes mungsuh lan omong kosong kaya ngono! Yen kita mbayangno apa sing bakal kelakon yen NATA nyerang ing kabeh ngarep, segara lan langit, ayo ngomong ing mangsa panas 2021, nggambar podo karo mobilisasi lan carane NWO arep, kita duwe gambar ambruk lengkap sadurunge mata.
        1. Michael Ya 2
          Michael Ya 2 30 September 2022 14:08
          +3
          Masalahe, wartawan dhewe percaya karo laporan kasebut.
    3. Deadushka
      Deadushka 30 September 2022 12:21
      +3
      Aku ora pracaya maneh ing sembarang punches lan kombinasi angel
      - Iman minangka hak istimewa kanggo wong sing nandhang sangsara. Kanggo miwiti, sampeyan bakal ngevaluasi imbangan daya, lan mung banjur disebaraké postulates.
      Iku apik yen iki ora kedadeyan sadurunge.
      Iki ing wektu nalika tentara ketemu adhep-adhepan lan ora mulet ing ngarep, iku bisa kanggo sawetara pejuang kanggo numpuk mungsuh kaping pirang-pirang unggul lan menang.
      Saiki wis kasep kanggo "ngombe Borjomi". Sampeyan kudu ngakoni kesalahan lan terus nindakake apa sing diwiwiti kanthi rencana anyar.
      Senajan ora bakal ana pangenalan saka kesalahane, ora wektu lan ora wong.
    4. Michael Ya 2
      Michael Ya 2 30 September 2022 14:06
      0
      Nganti saiki, Ukrainia durung nyoba mlebu ing tlatah Rusia. Mungkin sejatine dheweke ditahan kanthi persetujuan karo Amerika Serikat supaya ora nggunakake senjata Barat marang wilayah Rusia?
    5. Bayun
      Bayun 30 September 2022 17:29
      -1
      Ora ana kegagalan! Yen kabeh NATO nyerang Federasi Rusia, kahanan bakal padha karo saiki karo Federasi Rusia nglawan negara-U.

      Kabeh "dhuwur tliti" rampung kanthi cepet, larang lan mbutuhake wektu sing suwe ... Lan nglawan strategi "bodho" saka kaunggulan angka - ing kene aku setuju banget - ora bakal "Rzhavelins" utawa "stringers" bantuan.

      Yen kita dhewe ora ngowahi kahanan kasebut dadi taun 1917, mula kita mesthi bakal ngatasi. Dheweke nundha mobilisasi sajrone nem wulan - ora masalah, ana ngendi kanggo mundur. Ing kene, kasunyatan manawa jaran kasebut durung muter karo ekonomi militer ... bisa uga ala: nalika ana keluwihan pejuang, nanging ora ana sing bisa digunakake ...
    6. Komentar wis dibusak.
  10. Zaurbek
    Zaurbek 30 September 2022 11:55
    +4
    Lan apa kedaden kanggo "Lugansk" Corps?
  11. kim
    kim 30 September 2022 11:55
    -22
    Nah, saiki tantrum bakal bubar maneh ...
    sampeyan mutusake
    "mangkat" - ala, iku perlu kanggo pungkasan
    "terus pertahanan" - maneh ala
    1. Uprun
      Uprun 30 September 2022 12:00
      -2
      Aja ngidini pisanan, utawa kaloro - katelu ....., pengintaian lan serangan preventif, maneuver karo cadangan ....., ora ..., padha ora mulang iki ing Akademi Staf Umum .. .?
      1. kim
        kim 30 September 2022 12:03
        -5
        ah...
        dadi aku uga, kanggo kabeh apik marang kabeh ala
        lan liyane - iku luwih apik kanggo dadi sehat lan sugih
        --------------------
        kene soko prasaja, nanging ing urip iku arang
        misteri alam semesta...
    2. ahli ilmu
      ahli ilmu 30 September 2022 12:23
      -14
      ++++, nanging sampeyan bakal downvoted kene - kolom kalima kuwat hi
      1. ahli ilmu
        ahli ilmu 30 September 2022 12:57
        -7
        Sampeyan weruh, Kim! Mungsuh iku licik lan licik ngguyu
      2. kim
        kim 3 Oktober 2022 03:43
        0
        iki dudu 5
        ana akeh prajurit kursi - turbopatriot
        lan pembuangan saka Girkin
        ------------------
        malah ing mangsa, padha ora kamungkinan kanggo dadi 5th, - uga, utawa sawetara bakal dadi
  12. TAMBU
    TAMBU 30 September 2022 11:56
    +6
    Sepira kompeten dheweke ngembangake sukses saka Izyum ... teladan ...
  13. Ronrew
    Ronrew 30 September 2022 11:58
    -9
    Anggere mungsuh duwe kaunggulan numerik, kita bakal mundur alon-alon. Muga-muga ing sawetara minggu, nalika mobilisasi sing disiapake bakal nyedhaki, kahanan bakal luwih apik, lan banjur bisa ngomong babagan serangan.
  14. Pulkovo 1942
    Pulkovo 1942 30 September 2022 11:59
    +5
    Ayo goleki strategi kepemimpinan sawise diadopsi wilayah anyar. Yen pendekatan umum ora diganti, sampeyan bisa kanthi aman sprinkle awu ing sirah.
    1. Vadim Voroshilov
      Vadim Voroshilov 30 September 2022 12:13
      -5
      nganti pengkhianat ing printah sukses ora bisa katon .... iku perlu kanggo mbusak pribumi Ukraina saka Staff komando. https://t.me/infobomb/1874 Iki minangka pengkhianat kanggo ngirim perwira marang negara sing kabeh sanak-sedulure disandera.
    2. Drotro
      Drotro 30 September 2022 13:19
      0
      Perkara apa iku. Apa tujuan sakabèhé. Nglindhungi Rusia, utawa nindakake kabeh kanggo tundha NWO iki.
      Maneh, akeh pitakonan. Lan ora ana jawaban.
      1. Komentar wis dibusak.
        1. Drotro
          Drotro 1 Oktober 2022 00:29
          0
          Apa sampeyan saka Ukraina, aku pracaya?
          Loro-lorone duwe tangan ing kasunyatan sing SVO ora mungkasi, ora ketompo carane akeh sing kaya kanggo nyalahke kabeh ing Rusia piyambak.
          Yen dikarepake Barat, konflik bakal cepet rampung. Lan wong Ukrainia lan Rusia bakal mandheg mati. Nanging luwih duwe bathi kanggo Kulon ngubur luwih akeh Slav. Senadyan humanisme ostentatious lan raos super anget lan loropaken kanggo Ukrainians. Mulane, kamardikan Ukraina bakal didhukung dening dheweke nganti wates.
          Lan ing ngendi emphasis iki saben dina luwih angel mbayangno.
  15. Quinto
    Quinto 30 September 2022 12:00
    +2
    Yen iki dudu gerakan taktik kanggo nggodho pasukan mungsuh sing signifikan, nanging gagal liyane lan "oh kaget banget", mula wektune kanggo menehi jeneng sadurunge ngirim bruwang kutub kanggo nggulung buntut.
    1. Deon59
      Deon59 30 September 2022 12:05
      -7
      Sapa sing bakal ngirim sapa, ing kene bakal nyekel mobilisasi, pitakonan kapan, lan ing ngendi pasukan kita bakal ana, ing jejere Taganrog utawa Rostov.
      1. Quinto
        Quinto 30 September 2022 12:17
        -10
        Aku katon ing tapel wates Georgian, Internet keno apik ... apa sampeyan bisa mbukak?
        1. Deon59
          Deon59 30 September 2022 12:43
          -1
          ojo podo karo awakmu, sing jelas ora ono sing mlayu
          1. Quinto
            Quinto 30 September 2022 12:46
            -2
            Aku wis mlayu menyang kantor militer, aja kuwatir ... nanging aku bakal menehi pendapat babagan watesan apa wae sing ana ing kene lan nggawe dhuwit cilik saka akun siji dina.
            1. Deon59
              Deon59 30 September 2022 15:29
              -2
              Lan aku ngladeni mine, yen, ing kumpulan kapindho, lan dilat bokong kanggo panguwasa, iku ora kanggo defend tanah air.
  16. Tim
    Tim 30 September 2022 12:02
    + 14
    Shoigu kanggo ngumumake ing minggu yen regrouping pasukan ditindakake ing cedhak Krasny Liman (sikep apik).
    1. skeptik2
      skeptik2 30 September 2022 12:19
      +2
      Luwih sadurungé. Kanggo kabeh babagan kabeh - maksimal rong dina. Lan malah kurang. Apa Staf Umum ndeleng peta permusuhan kanthi paling ora siji mripat?
      1. Michael Ya 2
        Michael Ya 2 30 September 2022 14:11
        +3
        Kanggo apa? Ana genius kuwi lungguh sing tanpa kertu padha ngalahake kabeh mungsuh ... .. lan tanpa mundhut
    2. Drotro
      Drotro 30 September 2022 13:20
      +1
      Ora Shoigu. Dheweke ora saka kantor pers. Kanca liyane bakal nindakake.
  17. Kesha1980
    Kesha1980 30 September 2022 12:02
    -1
    "Jenenge sopo jenenge"-
    90 meter saka episentrum - karusakan lengkap saka struktur paling benteng.
    170 meter saka episentrum - karusakan lengkap struktur beton bertulang sing ora dikuatake.
    300 meter - karusakan lengkap bangunan omah, karusakan serius kanggo struktur benteng
    440 meter - karusakan parsial bangunan omah.
    1120 meter - kaca pecah lan pager ambruk
    2290 meter - wong tiba ing pengaruh gelombang kejut.

    Ana akeh downsides sanadyan. ODAB bakal ngidini luwih akeh, utamane ing dhuwur aplikasi 200 - 12000 m.
    Sembarang bala sing teka kanggo nguatake ing sadawane dalan sing "ditutupi" dening mungsuh minangka keputusasaan. Yen ora ana kobong area preventif, tegese kerugian, mula ora ana sing bisa diobong. Kabeh Grads lan Hurricanes sibuk pamer karo wartawan militer? ala. ala banget.
    1. SSA
      SSA 30 September 2022 13:16
      +4
      Kepiye carane sampeyan mbuwang ODAB? Quadcopter? Pertahanan udara ora ditindhes, helikopter ora bisa njupuk kanthi normal karo NURS, lan sampeyan bakal mbuwang ing endi wae. Ya, lan ora ana konsentrasi pasukan sing amunisi iki bakal nemtokake asil perang
      1. Kesha1980
        Kesha1980 30 September 2022 14:04
        +1
        Pesawat serang, helikopter, lsp. Ing dhuwur aplikasi - jawaban ana ing cara pangiriman. Lan ora mung cara pangiriman parasut sing kasedhiya. Sampeyan bisa ngobong, utamane yen sampeyan ora ngetung bom. Pertahanan udara ora ana ing ngarep. Mundhut saka 5 sisih? Apa kerugian saiki? Pira ewu bisa mati / tawanan. Militèr expediency, amarga sarana karusakan geni remot ora bisa ngatasi / ngaso. Terobosan Resimen Pengawal kanggo nylametake ing pengaruh geni wis liwati - ngira kerugian sing wis ditindakake.
        1. SSA
          SSA 30 September 2022 15:26
          +2
          Mungsuh duwe akeh sistem pertahanan udara portabel, amarga NATO. Kabeh MANPADS iki andal nutupi dhuwur nganti 4000 meter. Liyane diblokir dening pertahanan udara jarak menengah lan AWACS.
          Kita ora bisa nyadari kauntungan ing penerbangan ana, kita ora bisa! Ing kana, Orion sing gagah perkasa lan pangembangan teknologi dhuwur liyane sing ora kita lakoni bakal migunani.
          1. aiguillette
            aiguillette 30 September 2022 17:19
            0
            "Ing kana Orions gagah lan pangembangan teknologi dhuwur liyane sing ora kita duwe bakal migunani."
            nyatane, kita malah ora duwe angkatan udara, padha wedi banget kelangan pesawat, penultimate
            1. SSA
              SSA 30 September 2022 17:29
              0
              Ana penerbangan, apa gunane nggunakake, nalika saben bagean langit dipadhangi radar? Mundhut pesawat 2-3 iku, pisanan kabeh, jotosan kanggo semangat pasukan lan gambar tentara, kang merges peralatan teknologi dhuwur kanggo apa-apa, metu saka bodho.
              Ora, iku ora bisa.
      2. Kesha1980
        Kesha1980 30 September 2022 15:15
        0
        Lan, kanthi cara, limang atus telung ton wis mabur. Sing dibutuhake.
  18. Komentar wis dibusak.
  19. Deon59
    Deon59 30 September 2022 12:03
    +8
    Ana, paling kamungkinan, platoon utawa perusahaan. Inggih, Staff Umum ora duwe cukup otak kanggo perang ing ndhuwur perusahaan. Hurray kanggo doktrin Gerasimov.
  20. Saturnus 22222
    Saturnus 22222 30 September 2022 12:03
    + 19
    Yen salah etung prentah tansah disambungake karo kepahlawanan para prajurit, 300 sing digerakake ora bakal cukup suwe.
  21. DVM
    DVM 30 September 2022 12:05
    + 10
    Siji entuk kesan sabotase, ngiyanati, sabotase lan slovenliness ing eselon paling dhuwur saka kekuwatan. Aku malah ora arep mikir. Apa sing bakal dicritakake saiki, regrouping liyane, rencana licik, multi-pindhah!?
    1. Mbah Mozai
      Mbah Mozai 30 September 2022 12:18
      + 12
      Iku karo kita, ing kene, ing VO kita entuk kesan ngrusak, ngiyanati, sabotase .., nanging ing TV, kanggo wong-wong sing ora kecemplung ing konflik - regrouping, mundur taktik, para jenderal luwih ngerti apa sing kudu ditindakake! )) kita isih, ora kanggo dangu, padha digawe fun Ukrainians nalika padha dipakani wong karo apa padha nyoba kanggo Feed kita saiki.
    2. aiguillette
      aiguillette 30 September 2022 17:23
      0
      "Ana kesan sabotase, pengkhianatan, sabotase lan slovenliness ing eselon paling dhuwur saka kekuwatan"
      ya, aja nambahi barang. bodho biasa lan ora tanggung jawab
      "Ora ana hindenburg kanggo sampeyan," apa sampeyan elinga sapa sing ngomong? lan kita ora duwe kumbang
  22. Simbah amatir
    Simbah amatir 30 September 2022 12:07
    + 13
    Sampeyan bisa narik cadangan, Resimen Rifle Bermotor Pengawal 503 saka Divisi Rifle Motorized 19 saka Tentara Senjata Gabungan 58 ditransfer menyang Krasny Liman. Saiki riflemen motorized, bebarengan karo unit pasukan sekutu, nyoba kanggo nggedhekake ring nutup.
    Mung siji resimen?! Inggih, nggih ... Aku kepingin weruh carane resimen siji bisa nindakake deblockade nalika mungsuh nyerang karo kabeh pasukan ing tangan?
    Banjur pikirane teka ing pikiranku, apa kita wis ngrancang Staf Umum SVO? Ana akeh wong ing kana, kabeh, kaya sing kita yakin, profesional. Supaya padha nuduhake ing laku. Sijine waja, AK - ing tangan, lan - maju. Loro resimen bakal persis 2 kaping luwih gedhe tinimbang siji.
    Jujur, ora ana tembung, siji checkmate tetep.
    1. Drotro
      Drotro 30 September 2022 13:24
      +2
      Jendral Lee pengin mimpin wong Texas nglawan Yankees ing pungkasan perang. Nanging para prajurit tresna banget marang dheweke lan ora nglilani dheweke mati. Sanajan wis siyap mati. Ya, lan dheweke arep nyerang, wis suwe ngerti yen Kidul ora bisa menang perang.
      Mung dina iku wis suwe. Wiwit jaman Perang Donya II, wis ana sikap kanggo nglindhungi printah, amarga akeh gaweyan lan dhuwit kanggo latihan.
      1. Simbah amatir
        Simbah amatir 30 September 2022 14:20
        0
        Kabeh posisi mbutuhake rotasi. Malah ing kahanan tentrem. Lan ing kahanan saiki, wong-wong sing ora bisa ngatasi kudu diganti, preduli saka kaluwihan saka tentrem. Paling ora kanggo nylametake nyawane wong-wong sing ana ing garis ngarep.
    2. hangar200
      hangar200 1 Oktober 2022 08:17
      -1
      Pisanan perlu kanggo narik cadangan, ngatur pertahanan lan banjur miwiti NWO ... dadi metu
  23. Stepnyak
    Stepnyak 30 September 2022 12:07
    +3
    Kanthi kekuwatanku sing pungkasan, aku terus percaya yen komando Rusia paling ora duwe rencana kanggo arah Liman.
  24. Dmitry444
    Dmitry444 30 September 2022 12:09
    +9
    Dheweke kudu nyerahake nomer 11-15 liyane, nanging wong-wong mau nolak. Dina iki ing ibukutha ana konser lan bonnets ing udhara. Kabeh apik.
    1. GOR_XVII
      GOR_XVII 30 September 2022 12:39
      + 11
      Ya, Panglima Tertinggi nggawe manikur lan dandanan sadurunge liburan.
      Menteri Pertahanan nyetrika seragam busana lan polesan bintang Pahlawan.
      Staf Umum lagi nyiapake laporan liyane sing menang babagan sukses dina iki.
      Saben uwong ora duwe wektu kanggo ngatasi kawah Liman.
      PS. Kamentrian Pertahanan wis nyatakake yen wong-wong sing mentas digerakake bakal ngurusi perlindungan wilayah sing wis dikuwasani lan ora ana omongan babagan serangan utama.
      1. Negro
        Negro 30 September 2022 14:50
        +2
        Kutipan saka GOR_XVII
        Kamentrian Pertahanan wis nyatakake yen wong-wong sing mentas digerakake bakal ngurusi perlindungan wilayah sing wis dikuwasani lan ora ana omongan babagan serangan utama.

        Yaiku, dheweke bakal nyoba ngemot serangan Ukrainia sabanjure? Rencana gedhe!
      2. hangar200
        hangar200 1 Oktober 2022 08:15
        -1
        Kabeh wong bakal dadi juru masak lan mung tukang masak
  25. xenofont
    xenofont 30 September 2022 12:10
    0
    Iku misale jek sing ngiyanati liyane lagi disiapake ing guise kanggo narik mati pasukan mungsuh. Ora ana pambenaran maneh kanggo ora tumindak pimpinan kita, sing nuduhake ketidakmampuan ing krisis.
  26. tukang selancar angin
    tukang selancar angin 30 September 2022 12:11
    -30
    Ora gupuh! Aku pracaya ing Staff Umum kita lan kekuatan tentara kita, lan aku maringi pitutur sampeyan! Mbokmenawa, ing kasunyatan, kita sengaja nyopot mungsuh menyang jebakan, diduga tiba ing "kantong", nanging nyatane lagi nyiapake serangan saka njero ing kabeh arah bebarengan nglawan mungsuh sing maju sing ora curiga. Ora bisa ngilangi pilihan licik militer.
    1. Uprun
      Uprun 30 September 2022 12:28
      +2
      Aku wani takon, apa sampeyan sinau iki saka Lucy ..... dheweke uga nggodho kita cedhak Severodonetsk lan Lisichansk .... lan banjur ngumumake Liman minangka kamenangan taktis kanggo pasukan sekutu ...
    2. ASAD
      ASAD 30 September 2022 12:33
      0
      Mesthi wae, nanging wong Amerika bodho ndeleng gambar saka satelit, ndeleng cadangan lan terus nyerang.
    3. Deon59
      Deon59 30 September 2022 12:40
      +1
      Sampeyan kudu nyetel jebakan ing kana, kanthi biaya urip sampeyan
    4. Haji Murat
      Haji Murat 30 September 2022 13:12
      +3
      Luwih varian saka stupidity lan eyewash
    5. Drotro
      Drotro 30 September 2022 13:26
      +1
      A kanca lokal nulis ing kene babagan trik sing wis ana. Cukup Balakleya karo Raisins kanggo conto.
      1. tukang selancar angin
        tukang selancar angin 30 September 2022 18:59
        0
        Kutipan saka Drotro
        A kanca lokal nulis ing kene babagan trik sing wis ana. Cukup Balakleya karo Raisins kanggo conto.

        Ya, aku ora percaya yen Strelkov sing kondisional ngerti yen kudu mundur amarga ancaman pengepungan, nanging Staf Umum lan pimpinan langsung ora ngerti. Dadi ana sawetara jinis niat ing iki, dadi kudu dadi! Aku uga ora pracaya sing lagi nyekeli ana kanggo gain wektu lan kabeh sing, amarga iku bakal bisa kanggo gain wektu ing garis liyane, malah luwih trep kanggo nimbali. Mung ana siji kesimpulan - ora kabeh gampang banget, sing tegese ora suwe kita bakal weruh kejutan kanggo "mitra". Sing downvote lan ngguyu, ayo padha ngguyu, nanging apa sing bakal diomongake nalika kahanan dadi 180?
        1. Drotro
          Drotro 30 September 2022 20:37
          0
          Temenan, kabeh luwih rumit tinimbang sing katon.
          Senajan apa wae bisa kelakon. Loro-lorone positif lan negatif.

          Nanging kasunyatan manawa Strelkov ngerti lan ngerti luwih akeh tinimbang pimpinan kita pancen angel dipercaya. Padha ora bisa miwiti operasi kuwi lan ing wektu sing padha ora utamané delve menyang dalan.
  27. Saboteur_Navy
    Saboteur_Navy 30 September 2022 12:15
    0
    Yen resimen, banjur iki paling 3 batalyon, kang ora dadi cilik, lan dadi firepower sehat
  28. Yrec
    Yrec 30 September 2022 12:16
    +1
    Aku ora mburu soko. Apa mokal kanggo ngunggahake serangan lan ngebom pesawat + tentara, 200-300 sisih lan ngebom kabeh kelompok sing nyerang nganggo FAB lan NURS? Iku mokal kanggo nutupi karo kaset saka MLRS? Sow "kelopak"? Iku misale jek sing SDD mung mutusaké kanggo nggabung. Aku kaya sing pracaya iki rencana licik, nanging sawise "Izyum regrouping" ana kurang lan kurang iman iki. Utawa apa komandan militer senior kita ing lapangan maneh melu penipuan?
    1. Haji Murat
      Haji Murat 30 September 2022 13:11
      +2
      Dheweke bakal mangsuli yen kita ora ngerti apa-apa, wong biasa, wong awam, lsp.
    2. SSA
      SSA 30 September 2022 13:21
      0
      Ora. Penerbangan ora bakal tekan, pertahanan udara ora ditindhes.
      Artileri dianggo nanging ora duwe jumlah lan sebutan target sing akurat. Lan nyebar sawah karo tambang - cangkang ora ana gunane
    3. GREG68
      GREG68 30 September 2022 13:29
      0
      Pertahanan udara ora ditindhes kanthi lengkap. Lan ora ana pitakonan babagan MANPADS, saben pejuang kapindho. Helikopter ora bisa nembak manungsa ...
      1. Yrec
        Yrec 30 September 2022 14:28
        +2
        Wah-wah-wah, pertahanan udara ora ditekan, nggegirisi! Ayo ana BARS-13, BARS-16, 503 Resimen, mobs LDNR lan unit liyane ing cauldron bakal dijupuk ing pasukan lengkap. Nanging pesawat bakal utuh.
    4. aiguillette
      aiguillette 30 September 2022 17:31
      +1
      "papan kab 200-300 lan turu karo FAB lan NURS "
      lan ngendi kanggo njaluk wong, Boards iki?
      "Miturut imbangan Militer 2022, Angkatan Udara mung duwe 1172 pesawat, 448 minangka transportasi, 137 pengebom.
      (Tu-160, Tu-95, Tu-22M3), padha melu ing operasi mung sok-sok. Akibaté, ora akeh pesawat perang -
      876, dikurangi sing cacat, dikurangi ing Khmeimim, dikurangi sing dibutuhake ing wates liyane"
      300 Papan ora bakal ana, carane ora puff munggah
      1. Yrec
        Yrec 30 September 2022 17:37
        0
        Aku bener tegese Su-25 lan Su-24.
        1. aiguillette
          aiguillette 30 September 2022 17:57
          +1
          "Aku bener tegese Su-25 lan Su-24."
          dadi luwih sithik
  29. ViktorX
    ViktorX 30 September 2022 12:20
    -1
    Ora suwe, ana sawetara serangan ing bendungan waduk ing bagean kasebut - kaya sing dakngerteni, supaya bisa mbaleni pilihan karo Ingulet. Satemene aku ngerti, banjur ora ana apa-apa. Mungkin saiki iki wektu kanggo nyoba maneh?
  30. vovochkarzhevsky
    vovochkarzhevsky 30 September 2022 12:20
    +7
    Strategi ABC:
    1. Mobilisasi ekonomi.
    2. Mobilisasi cadangan, penyebaran unit miturut negara perang.
    3. Wiwitane mungsuhan.
    Nanging "ahli strategi" kita tindak "alternatif".
    1. Dheweke melu perang karo pasukan cilik ing ngarep sing amba, ora duwe cadangan utawa kaunggulan kualitatif saka pasukan (minangka pilihan, ora bisa nyadari keunggulan kualitatif kasebut).
    2. Sasampuning rerangkening kacilakan (sikep karsa ingkang sae), lajeng tumut nggladhi manut prinsip: wong mlarat perang, wong sugih ora.
    3. Mobilisasi ekonomi? Ora malah telpon. Kapitalisme Nanging.
  31. Adagka
    Adagka 30 September 2022 12:23
    +3
    ing cart padha nulis yen Khkhlov 12 ewu cedhak Liman, ewu kita 5. Apa ing kabeh tentara Shoiguv sing gedhe lan kuwat sampeyan ora bisa nemokake 7 ewu kanggo nyiapake pasukan ????
  32. Oleg-Ivanov
    Oleg-Ivanov 30 September 2022 12:27
    -4
    Maneh 25 ... Gerasimov apa sing dikira ??? titik 5???
    1. Haji Murat
      Haji Murat 30 September 2022 13:09
      +3
      Apa Staf Umum malah mikir sajrone kursus iki? Panglima ganti kaya sarung tangan, kaping lima ing pitung sasi
  33. chingachguc
    chingachguc 30 September 2022 12:30
    -1
    Iku misale jek kaya padha nulis, padha ditransfer resimen bedhil motorized liyane. Nanging iki ora cukup kanggo klompok 20 ewu Angkatan Bersenjata Ukraina. Ya, lan rak kita luwih saka tokoh, Gusti Allah ngalang-alangi 30% negara
  34. gromovanton
    gromovanton 30 September 2022 12:38
    +1
    Sawetara pitakonan:
    Apa komando ngarep ora duwe artileri, utawa penerbangan, utawa paling ora 1 resimen lengkap saka divisi sing rata?
    100 ewu Angkatan Bersenjata Ukraina maju ing siji kutha ing Krasny Lyman, banjur akeh sing nentang, banjur apa tegese crita babagan karusakan 3-4 tank?
    Apa iki rencana licik Staf Umum kanggo narik Angkatan Bersenjata Ukraina menyang pertempuran kutha lan banjur ngrusak dhewe?
    Apa masalah nransfer pasukan saka sing kasedhiya ing ngarep?
    Iku trite kanggo nyedhiyani pertambangan wilayah ...
    1. Nastia Makarova
      Nastia Makarova 30 September 2022 12:46
      0
      100k APU saka ngendi? ana kira-kira 5-7 ewu kita ing kana
      1. Nexcom
        Nexcom 30 September 2022 12:49
        -2
        Carane akeh dryers? ewu 15?

        pesen singkat
        1. Nastia Makarova
          Nastia Makarova 30 September 2022 13:05
          0
          Rybar cacahe udakara 20 ewu sing lagi nyerbu
    2. Haji Murat
      Haji Murat 30 September 2022 13:08
      0
      Kayane ijol-ijolan politik, tentara ora nate diidini perang, kita ngenteni apa sing bakal dikandhakake GDP saiki
  35. Fon Elia
    Fon Elia 30 September 2022 12:41
    + 21
    Iku kabeh amarga goroh para jenderal. Ngguyu, kecemplung korupsi. Kelalen tugas petugas. Kesalahan saka SVR, FSB lan struktur liyane. Ngapunten guys.
    Tentrem kanggo kabeh wong. ✌️
  36. Adagka
    Adagka 30 September 2022 12:46
    +9
    Kutipan saka gromovanton
    Sawetara pitakonan:
    Apa komando ngarep ora duwe artileri, utawa penerbangan, utawa paling ora 1 resimen lengkap saka divisi sing rata?
    100 ewu Angkatan Bersenjata Ukraina maju ing siji kutha ing Krasny Lyman, banjur akeh sing nentang, banjur apa tegese crita babagan karusakan 3-4 tank?
    Apa iki rencana licik Staf Umum kanggo narik Angkatan Bersenjata Ukraina menyang pertempuran kutha lan banjur ngrusak dhewe?
    Apa masalah nransfer pasukan saka sing kasedhiya ing ngarep?

    ya ora ana rencana licik, ora duwe kabisan, ora bisa ngontrol kahanan, mediocrity, ora sopan, ora tanggung jawab. mung prajurit kita sing mbayar.
  37. chingachguc
    chingachguc 30 September 2022 12:48
    +7
    Aku luwih yakin manawa sebagian besar elit kita melu sabotase, yen ora ngiyanati. Elit iki ora ana hubungane karo Rusia, kapentingane ana ing London lan Washington. Dheweke entuk dhuwit ing kene lan ndhelikake ing kana. Lan padha pengin dadi ing salawas-lawase. Saiki wis dadi angel, bagean saka saboteurs lan pengkhianat iki kepengin mbalekake kabeh, sanajan biaya ambruk negara. Muara, Balakleya - bagéan saka rencana iki. Rusia mbutuhake reresik. Yen ora, kita bakal pindhah menyang USSR
  38. Jovanni
    Jovanni 30 September 2022 12:50
    -1
    serangan gedhe-ukuran lagi disiapake, nanging iki mbutuhake wektu, kang menehi Krasny Lyman.

    Iki mung panjelasan sing bisa dingerteni, nanging luwih akeh katon kaya fantasi. Kayane perintah kasebut wis nemtokake wong lanang "menyang swarga" ... Iki kaget ...
    1. Haji Murat
      Haji Murat 30 September 2022 13:06
      +7
      Aku ora percaya karo cadangan lan serangan balik, dheweke wis ngomong babagan kismis lan loteng, asile zilch
      1. Drotro
        Drotro 30 September 2022 13:28
        -1
        Iman dijupuk malah saka optimists inveterate. Apa sing kudu dipercaya, yen kabeh iki wis liwati.
  39. prau
    prau 30 September 2022 12:50
    +8
    Inggih, ngendi sing juara ukoreykha kanggo rong minggu? Napa kita meneng?
  40. Adagka
    Adagka 30 September 2022 13:00
    +9
    Kutipan saka chingachguc
    Aku luwih yakin manawa sebagian besar elit kita melu sabotase, yen ora ngiyanati. Elit iki ora ana hubungane karo Rusia, kapentingane ana ing London lan Washington. Dheweke entuk dhuwit ing kene lan ndhelikake ing kana. Lan padha pengin dadi ing salawas-lawase. Saiki wis dadi angel, bagean saka saboteurs lan pengkhianat iki kepengin mbalekake kabeh, sanajan biaya ambruk negara. Muara, Balakleya - bagéan saka rencana iki. Rusia mbutuhake reresik. Yen ora, kita bakal pindhah menyang USSR

    sampeyan ora kudu pindhah adoh - mung dina iki ghoul Peskov maneh nyalib sing NWO bakal terus amarga dill ora pengin rembugan. Sing. yen dill wis siyap kanggo rembugan, ghouls Kremlin wis mlebu sawetara Khasavyurt sabanjuré wis dina iki.
    1. donavi49
      donavi49 30 September 2022 13:45
      +3
      Dadi Khasavyurt bakal dadi pilihan sing apik.

      Contone, aku bakal menehi liyane menang NWO cilik ing Livonia kanggo rong mangsa. Where persis unwillingness kanggo ngakoni miscalculations, kanggo njupuk iku cilik (lan aku ngelingake sampeyan, iku bakal bisa kanggo praktis nepaki gol saka NWO lan malah nampa pangenalan internasional) mimpin kanggo:
      - Mundhut wilayah lor, Oreshok lan akses menyang Segara Baltik.
      - Renunciation resmi saka sembarang claims kanggo Livonia.

      - Penjarahan negara dening Devlet Giray lan kobongan Moskow.
      - Kurangé populasi unprecedented saka negara.
      - Mundhut sawetara wilayah Rusia - Chernihiv, Smolensk. Pangenalan resmi saka sawetara tanah sing dikuwasani dening Polandia minangka bagéan saka Polandia, penolakan saka claims saka Moscow.
      - Ambruk negara. Ing endi kasunyatan sing Rusia wis rake metu ora dadi luwih patut saka Rusia, nanging ketepakan seneng kahanan. Ing endi kedadeyan kasebut ing +/- 30 taun, dheweke bakal serius njupuk daging bruwang, lan ora PMC, rubah lan perampok Cossack liyane bakal ngatasi masalah.
      1. Sinoida
        Sinoida 1 Oktober 2022 05:10
        -2
        Inggih, ing ngendi kabeh - dibusak karo tangan tenan saka sajarah.
        Lan saiki kita bakal mbusak wong bodho Bandera ing salawas-lawase.
  41. swarga
    swarga 30 September 2022 13:01
    + 23
    Ana siji wong sing, ing Mei-Juni, nalika APU diwenehi titik-titik, ngandika:

    1. Serangan saka Angkatan Bersenjata RF bakal rauh fizzle metu

    2. Angkatan Bersenjata Ukraina bakal nampa senjata Barat abot, olahraga lan nyiapake cadangan

    3. Bakal ana titik balik lan Angkatan Bersenjata Ukraina bakal miwiti nyerang bagean tipis saka Angkatan Bersenjata RF

    Sanalika dheweke ora ngguyu. Lan kayane dheweke luwih ngerti babagan urusan militer tinimbang kabeh Staf Umum Angkatan Bersenjata RF sing digabungake.
    1. ASAD
      ASAD 30 September 2022 13:11
      -5
      Apa sampeyan ngomong babagan Strelkov? Kesel pesen singkat iki.
      1. swarga
        swarga 30 September 2022 13:15
        +4
        Ora, babagan Arestovich. Senajan Strelkov ketoke ngandika bab sing padha.
  42. Haji Murat
    Haji Murat 30 September 2022 13:04
    +4
    Carane nanggapi iki, ngendi kanggo nggoleki jawaban? Apa kepala ngomong nggantung babagan "regrouping" maneh? Kita mundur, ora ana cadangan, sabotase jenderal? Pengkhianatan? Ngilangi tentara?
    1. ASAD
      ASAD 30 September 2022 13:27
      +6
      Lan ing dina iki aku bakal ngrungokake létnan jendral, mugi-mugi kraken angsal kaya biasane.
  43. Bai
    Bai 30 September 2022 13:10
    +3
    Iku nyedhot. Yen bisa ngeculake, dheweke bakal ngeculake wiwit biyen. Apa sing lagi nunggu? Pranyata ora bisa mbukak kunci.
  44. Alex 2019
    Alex 2019 30 September 2022 13:13
    +9
    Wadyabala tetep lungguh ing barak, ora ana sing nglawan, padha slamet. Ora ana pesawat, ora ana helikopter serangan, sawetara laporan sing menang ing laporan kasebut, siji ngapusi. Pushilin lan kabeh jenderal parket ing wektu iki kudu jejere prajurit sing diubengi, lan ora ngiler. Durung dina kapisan kahanan ing sakiwa tengene Liman lagi kritis, kok dhawuhe ngidini kahanan kang kaya mangkono. misale jek ing tentara kita ora ana komandan normal sing bisa ngrancang operasi, isin lan isin
  45. senima56
    senima56 30 September 2022 13:24
    +8
    Kok ngono?! Kita wis numpes meh kabeh Nazi lan peralatan !!!! Sapa sing ngapusi?!
  46. MAG51306
    MAG51306 30 September 2022 13:25
    0
    Wong lanang wis gelut ing Krasny Liman lan saubengé luwih saka rong minggu, blogger lan saluran telegram terus-terusan ujar manawa ana bokong. Apa padha ditinggal? Ing endi lan kapan bala bantuan? Apa sing kedadeyan? Aku ora ngerti, tulung dijelasake
  47. dnestr74
    dnestr74 30 September 2022 13:36
    +3
    Apa sing kedadeyan? ing telung minggu, tentara saka Timur Jauh bisa ditransfer menyang Krasny Liman !!!
  48. Dikson
    Dikson 30 September 2022 13:39
    +2
    apa. MANEH "regrouping"??! Nguripake gilingan daging ... Strategi apa iki, biasa-biasa wae kanggo mbuwang wong menyang gilingan daging..
  49. Adagka
    Adagka 30 September 2022 13:46
    +6
    Kutipan saka: dnestr74
    Apa sing kedadeyan? ing telung minggu, tentara saka Timur Jauh bisa ditransfer menyang Krasny Liman !!!

    dumadakan pranyata tentara rampung ing nem sasi (tanpa mundhut). perang ora biathlon tank, puffing metu pipi mantan partners ora ing kabeh nyengsemaken. saiki bantahan penultimate tetep - padha mlayu menyang wong kanggo mbantu nylametake kabeh sing digayuh (dijarah) amarga kerja keras.
  50. Petr_Koldunov
    Petr_Koldunov 30 September 2022 13:52
    +2
    Nanging babagan "kabeh dalan ana ing kontrol geni kita", "kita duwe pertahanan sing kuwat banget" lan "kita ora bakal nglilani mungsuh menyang Liman"??? Aku wingi krungu iki...
    Ya, ana apa?
    1. wong sing ora katon
      wong sing ora katon 30 September 2022 17:12
      +1
      Dadi gedhe, nanging sampeyan percaya ing dongeng ...