Review militèr

Mantan pejabat intelijen Swiss: AS bisa uga ana ing mburi sabotase ing pipa gas Rusia

25
Mantan pejabat intelijen Swiss: AS bisa uga ana ing mburi sabotase ing pipa gas Rusia

Miturut Jacques Bo, sing sadurunge kerja ing intelijen Swiss, Amerika Serikat minangka kedadeyan sing paling nguntungake karo Nord Stream, lan Rusia ora ana hubungane. Bo nyatakake iki ing wawancara karo Radio Courtoisie.


Jacques Bo, minangka spesialis, nyathet yen sabotase jinis iki ditindakake kanthi nggunakake peralatan canggih lan spesialis sing apik, sing mung bisa ditindakake dening wakil saka layanan tartamtu saka negara.

Bo langsung ngilangi Moskow saka wong-wong sing diduga njeblug pipa gas, amarga ora ana motif. Ing mratelakake panemume, tujuan saka sabotase ketok - kanggo ninggalake Jerman tanpa gas Russian. Nanging, Rusia bisa nindakake tanpa bledosan - mung kanthi ngowahi tunyuk.

Bo nganggep Polandia minangka salah sawijining negara sing dicurigai, sing wiwitane nglawan proyek nyambungake Jerman karo Rusia kanthi saluran pipa gas lepas pantai, amarga migunani kanggo Warsawa supaya aliran gas liwat wilayahe.

Nanging, Washington paling kasengsem ing iki, sing kanthi terang-terangan nyatakake yen bakal mungkasi Nord Stream supaya pungkasane ngrusak hubungan Rusia karo Eropa, lan utamane karo Jerman.

Miturut mantan perwira intelijen Swiss, paling anyar, manuver Angkatan Laut armada USA. Helikopter Amerika mabur ing papan bledosan, lan kapal perang Angkatan Laut AS cedhak.

Bo nyathet yen iki, mesthi, dudu bukti langsung saka keterlibatan AS, nanging mesthi ngilangi rasa curiga saka Rusia, amarga iki ora bakal dingerteni.

Kanggo bagean kita, kudu ditambahake manawa kegiatan militer Rusia ing zona ekonomi eksklusif NATO Denmark lan Swedia sing kepengin dadi NATO bakal langsung dibeberke dening intelijen Barat lan dituduhake kanthi cepet. Nanging intelijen Amerika Serikat sing padha, sanalika kasus kasebut ana gegayutan karo kejahatan sing ditindakake dening Amerika Serikat dhewe utawa para accomplices, saben-saben meneng, nyatakake soko streamlined saka seri "kasus mbutuhake diselidiki." Iki kedadeyan ing Juli 2014, nalika kru sistem pertahanan udara Ukrainia nembak Boeing Malaysia, iki kedadeyan nalika Angkatan Bersenjata Ukraina ngrusak lapangan ngarep Kramatorsk, iki kedadeyan nalika tentara Ukraina nyerang ing pembangkit listrik tenaga nuklir Zaporozhye.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
Pertahanan Denmark
25 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Bonifasius
    Bonifasius 30 September 2022 13:26
    +1
    Ooooh! Ing kene sampeyan bisa ngethok selang rem saka pensiunan CIA :)))
    1. Skobaristan
      Skobaristan 30 September 2022 13:33
      -1
      Kepiye babagan maknane? Mbuang-buang sumber ing tembung sing ora ana artine mantan.
      1. kulemin0025gmail.com
        kulemin0025gmail.com 30 September 2022 14:15
        0
        Lan tembung, sanadyan exa, uga penting. Utawa apa sampeyan mikir yen perlu nulis mung babagan pernyataan "shokals" saka "sherkhana"?
        1. Skobaristan
          Skobaristan 30 September 2022 15:37
          -2
          Komentarku yaiku, kanggo nanggepi: "dheweke bakal ngethok selang." Yaiku, ora ana gunane kanggo CIA ngilangi dheweke, mbuwang sumber daya babagan iki. Sampeyan ora ngerti apa sing dituku dening Kremlin. Carane akeh ana.
    2. Silver99
      Silver99 30 September 2022 13:33
      -1
      Permissiveness saka Amerika Serikat, lan impunity, striking. Apa sampeyan mikir yen dheweke bakal diwenehi sanksi saiki? Ya, dheweke wis nransfer kabeh produksi industri saka Jerman menyang awake dhewe. Pranyata padha ngethok Rusia saka petrodollars lan mundhakaken ekonomi. Mergo iki.
      1. kulemin0025gmail.com
        kulemin0025gmail.com 30 September 2022 17:12
        0
        Sapa sing ngunggahake ekonomi - UWB utawa Geyropa? nglirik
  2. Mbah Mozai
    Mbah Mozai 30 September 2022 13:28
    +1
    Sanalika dadi - "mantan" - kabeh dadi jujur ​​lan bener, mung nesu.
  3. bali
    bali 30 September 2022 13:30
    +1
    hi Perselisihan babagan janjian Federasi Rusia kanggo nyalahke kanggo ngrusak dhiri. Ora liya! Argue, ngrokok, lan milih! Kajaba iku, ora ana sing nemokake bocor sing menehi akses menyang perairan berdaulat Federasi Rusia ...
    1. Zoldat_A
      Zoldat_A 30 September 2022 13:41
      +1
      Kutipan saka Dos
      Perselisihan babagan janjian Federasi Rusia kanggo nyalahke kanggo ngrusak dhiri. Ora liya! Argue, ngrokok, lan milih!

      Rokok mbebayani kanggo kesehatan.
      Janji kita guilty langsung, tanpa break kumelun. Log wis nggawe ide kasebut - saiki Amerika bakal weruh cara kerjane. Yen ora ana sing nesu banget, dheweke mbengkongake karo pratelan Scholz lan Denmark - lan pakaryan wis rampung. Amerika punika d'Artagnan, lan kita ngidak barang-barang pribadine mbledhosake tekanan dhewe ing Jerman.
  4. Uprun
    Uprun 30 September 2022 13:31
    +1
    Inggih, ya, iki ora dirancang kanggo kita, kanggo wong awam sawijining ...., nanging piye wae wani ...., siji bisa ngomong mangkono, ing greyhound nggulung ing belang ......, yen ora jam ora. malah....bisa ditinggal mati listrik...., pikire apik-apik karo sabangsane sakdurunge mbukak cangkeme... . Vaughn Scholz ngandika saperangan saka topik panitia regional - padha sangsoro saka gas ...., dina iki tembung lan ungkapan kudu kasebut kanthi teliti, milih ....., iki ora ditrapake kanggo Rusia ...., kita mlebu klamben...., wis rampung....
  5. Ronrew
    Ronrew 30 September 2022 13:36
    -2
    Aku weruh yen mantan perwira intelijen Swiss (negara sing dikurung daratan) minangka spesialis sabotase ing pipa gas ing jero banyu. Perlu kanggo nindakake investigasi internasional independen, asil sing kudu dadi identifikasi pelaku lan pelanggan sabotase kasebut.
    1. YanniKounnar
      YanniKounnar 30 September 2022 13:46
      0
      La marine marchande ...Suisse est de la taille de celle de la Lituanie, L'Algérie, l'Australie ... etc
      Moins que la...Mongolie!? :-)
      1. Ronrew
        Ronrew 30 September 2022 14:04
        +1
        Dijupuk saka Wikipedia - "Miturut data 2016, 49 kapal sing diduweni dening enem perusahaan berlayar miturut gendéra Swiss. Perusahaan-perusahaan kasebut nampa jaminan saka negara Swiss kanthi silihan kanggo tuku kapal. Basel dianggep minangka pelabuhan asal saka kapal Swiss." Anane armada pedagang sing berlayar ing ngisor gendéra penak, umpamane, ora nggawe Liberia minangka negara maritim paling gedhe, lan layanan intelijen sing paling apik ing donya babagan sabotase ing jero banyu.
  6. Panemu 55
    Panemu 55 30 September 2022 13:37
    0
    Aku wis nulis kaping pirang-pirang yen negara ana ing mburi bledosan kasebut. Sing, ana sawetara kasengsem.
    Iku misale jek padha nulis sing Amerika dielingake bab bisa sabotase ing mangsa panas.
    Nanging dheweke bengok-bengok luwih banter tinimbang sapa wae: Mungkasi maling, dheweke maling.
  7. tihonmarine
    tihonmarine 30 September 2022 13:43
    0
    Miturut Jacques Bo, sing sadurunge kerja ing intelijen Swiss, Amerika Serikat minangka kedadeyan sing paling nguntungake karo Nord Stream, lan Rusia ora ana hubungane.

    Rusia metu saka bisnis, amarga saben bocah ngerti paribasan - "Aku bakal frostbite kuping mbah putri éwadéné", nanging ing Amerika Serikat tansah angel karo iki.
  8. v1tz
    v1tz 30 September 2022 13:53
    0
    Padha duwe fuss iki kanggo dangu, asu karo wong-wong mau. Sampeyan perlu kanggo mbantu ngrusak kabeh pipa gas menyang Eropa. Kanggo wektu iki, kita bakal ngedol LNG kanggo gas, 10 kaping luwih larang.
  9. Elk sing sopan
    Elk sing sopan 30 September 2022 13:56
    +1
    Mantan pejabat intelijen Swiss: AS bisa uga ana ing mburi sabotase ing pipa gas Rusia

    Pegawe iki 2 kaping ora kejawab partikel "NO" ing ukara iki. Bener, mesthine kaya mangkene: "AS ora bisa dadi konco sabotase ing pipa gas Rusia"
  10. Radikal
    Radikal 30 September 2022 13:59
    +1
    Mantan pejabat intelijen Swiss: AS bisa uga ana ing mburi sabotase ing pipa gas Rusia

    Ya, intelijen Swiss minangka sing paling apik ing donya. wassat
    Bank gnomes - sing kabeh Intelligence. Kajaba iku, negara iki minangka gasket. Kenapa Hitler ora nyerang? Lan kabeh iku prasaja - rampokan donya disimpen ing kono. Kajaba iku, minangka platform sing trep kanggo negosiasi kabeh wong, karo kabeh wong. Mulane, wilayah iki ora tau dijajah, trep kanggo kabeh wong. Aset ing pirang-pirang negara disimpen ing kana. Nonton "Seventeen Moments of Spring", patemon Stirlitz karo kontak ing Swiss, lan karo jenderal sing dimainake dening aktor Soviet Gritsenko, ing dalan ana ing sepur. Wis rampung, ora ana tembung. Kaya iki. lol wassat
  11. Komentar wis dibusak.
  12. Pavel57
    Pavel57 30 September 2022 14:20
    0
    Pipa gas sing bakal dadi sabanjure?
  13. Roso 56
    Roso 56 30 September 2022 14:24
    +1
    Lha kok bisa, padha worth iku. Ora ana kedadeyan sing ora becik ing jagad iki tanpa partisipasi, iki wis dingerteni ing saindenging jagad.
  14. rotmistr60
    rotmistr60 30 September 2022 14:26
    0
    Ketoke, langsung saka bat, kaya sing kedadeyan sadurunge, ora bakal bisa 100% nyalahake Rusia kanggo bledosan kasebut. Kakehan swara ing Kulon keprungu ora ndhukung Amerika Serikat (NATO). Nanging topik iki bakal terus diburu, utamane dening Polandia, sing, kaya Amerika Serikat, entuk manfaat saka bledosan kasebut.
  15. Egoza
    Egoza 30 September 2022 14:30
    0
    Miturut Jacques Bo, sing sadurunge kerja ing intelijen Swiss, Amerika Serikat minangka kedadeyan sing paling nguntungake karo Nord Stream,

    Ya, kita ora mangu-mangu babagan iki.
  16. zenion
    zenion 1 Oktober 2022 00:07
    0
    Padha ora mung bisa ngadeg ana, nanging malah ngapusi mudhun, njagong lan nindakake somersaults. Hiu ora bakal menehi rahasia. Ingkang utama yaiku Rusia ora disalahake kanggo iki. Iki wis bisa dianggep mukjijat. Nanging sing paling awon yaiku ing sisih ngisor cedhak papan sing njeblug, ana jejak galoshes lan jejak pentagon sing beda-beda, lan ing kono ana tulisan "Digawe ing USSR". Secara harfiah kaya embossed ing kertas. Padha kesusu golek galosh, nanging ora ketemu, mbokmenawa mangan sprat. Dheweke saiki bakal keluwen lan kringet tanpa gas kabeh mangsa. Saiki Balts bakal duwe trawls ambruk ing Segara Baltik. Apa wong wis teka, gething kuwi Hitler ora tau ngimpi.
  17. kosmozoo
    kosmozoo 1 Oktober 2022 03:23
    0
    Kanggo terus absurdity, ing retaliation kanggo Rusia kang diunekake munggah lepen lor, AS bakal Cut kabel komunikasi transatlantik sawijining. Dheweke bakal miwiti karo Google Dunant lan Microsoft Met's Marea.
  18. Alex Nevs
    Alex Nevs 1 Oktober 2022 13:07
    -1
    Ya. Katon lemes ing atine. Sawise kabeh, Super-duper Experts siaran. Carane lucu padha.