Review militèr

Ing negara Afrika Burkina Faso, kekuwatan wis liwati menyang tangan militer

43
Ing negara Afrika Burkina Faso, kekuwatan wis liwati menyang tangan militer

Minangka asil kudeta militer ing Republik Afrika Burkina Faso, kepala negara, Paul-Henri Damiba, digulingake. Tumênggungipun pangarsaning nagari, ingkang wontên ing Burkina Faso dèrèng dangu, kawartosakên dening militèr piyambak. Dheweke njupuk kontrol televisi negara lan ngumumake yen dheweke njupuk kekuwatan menyang tangane dhewe kanggo periode transisi.

Pimpinan kudeta yaiku perwira tentara negara, Ibrahim Traore. Damiba ora tahan nganti 8 sasi ing kuwasa.

Ing wayahe, dikenal manawa pamrentahan negara Afrika iki wis dibubarake, tumindak konstitusi lan piagam interim sing wis ditandatangani sadurunge wis digantung dening militer ngrebut kekuwatan ing negara kasebut.

Kapten Ibrahim Traore:

Paul-Henri Damiba ora dadi kepala negara maneh amarga ora bisa ngatasi posisi Islam radikal sing saya tambah akeh. Kita mutusake kanggo nutup wates negara tanpa wates.

Pimpinan gerakan anti-pemerintah uga ujar manawa militer nundha kegiatan politik lan sosial ing negara kasebut.

Iki minangka kudeta kaping pindho ing Burkina Faso (biyen Volta Atas) sajrone 8 wulan. Ing Januari, Damiba dadi kudeta ing gelombang kudeta, nggulingake presiden sadurunge, Marc Kabore. Slogan utama Damiba yaiku dheweke bakal nggawe negara luwih aman. Nanging ora ana kedadeyan kaya iki, minangka akibat saka kerusuhan wiwit nutupi ibukutha negara - kutha Ouagadougou.

Banding menarik saka komando militèr sing ngrebut kekuwatan minangka akibat saka kudeta:

Kita janji masyarakat internasional kanggo ngurmati prasetya kita. Kita ngajak warga negara supaya tetep mikir babagan urusane dhewe.

PBB mudhun karo statement languid tradisional sing padha kuwatir bab apa sing kedadeyan ing Burkina Faso. Miturut pejabat PBB S. Dujarric, Burkina Faso mbutuhake perdamaian lan persatuan kanggo nglawan teroris lan ekstremis.

Dujarric:

Kita njaluk tenang ing Burkina Faso.
43 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Arcady007
    Arcady007 1 Oktober 2022 08:36
    +4
    Nanging kita ora butuh duweke kanggo mlebu.
    Kanthi iki Burkinas karo Kacang buncis lan Hedgehogs, padha wis mangan wareg. Ora ana bathi saka dheweke nganti pirang-pirang dekade.
    1. mitroha
      mitroha 1 Oktober 2022 09:07
      + 10
      Ing negara Afrika Burkina Faso, kekuwatan wis liwati menyang tangan militer

      Ing Afrika, kaya biasane, stabilitas. Dheweke katon ing warta mung nganggo tembung kudeta utawa paceklik.
      Ana sing nerangake marang wong-wong mau, manawa ana geger sing terus-terusan, mesthi bakal ana pailan.
      1. Syurik70
        Syurik70 1 Oktober 2022 11:53
        +1
        Lan apa tegese "diterusake menyang tangan militer."
        Ana kudeta militèr ing Januari, lan sangang sasi durung liwati.
        Bentenane kabeh yaiku kolonel kepala sadurunge yaiku Frenchophile, lan sing saiki yaiku Frenchphobe.
        Dadi, mesthi, kita ora kudu langsung menyang kana. Nanging ing kene, babagan perkara-perkara cilik, carane mbantu (umpamane, nalika milih sapa sing arep ngedol gandum, pilih wong lanang iki) bisa uga. Kanggo kita, dheweke luwih migunani tinimbang sing sadurunge.
        Bener, sing sadurunge uga dikreditake karo sambungan karo PMC Rusia, nanging kemungkinan kasebut mung gosip. We alesan sing kita bisa extract soko migunani.
        Iki ana artikel, salah sawijining sumber gosip kasebut
        https://tsargrad.tv/articles/kto-doshutilsja-do-novoj-specoperacii-chvk-vagnera_483937
    2. stelltok
      stelltok 1 Oktober 2022 10:31
      +1
      Ora ana bathi saka dheweke nganti pirang-pirang dekade.

      Iku luwih apik kanggo mbangun pabrik ing tlatah Federasi Rusia. Ing Federasi Rusia, mikroelektronik kudu diunggahake kanthi kuat.
  2. Victor_B
    Victor_B 1 Oktober 2022 08:40
    +1
    Minangka asil kudeta militer ing Republik Afrika Burkina Faso, kepala negara, Paul-Henri Damiba, digulingake.
    Inggih, kanggo neraka karo wong!
    1. Petr_Koldunov
      Petr_Koldunov 1 Oktober 2022 09:17
      +2
      Kutipan saka: Victor_B
      Inggih, kanggo neraka karo wong!

      Lan iki carane ndeleng :) Damiba cukup stubbornly dikreditake karo sambungan karo PMCs kita. (Aku ora ngerti carane bener iki)
      Kita mung kudu ndeleng arah pamrentah anyar sing bakal diwiwiti ...
      1. Nyrobsky
        Nyrobsky 1 Oktober 2022 12:46
        +2
        Kutipan: Peter_Koldunov
        Kita mung kudu ndeleng arah pamrentah anyar sing bakal diwiwiti ...

        Minangka aturan, iku ora duwe wektu kanggo njaluk ngendi wae, amarga. pamaréntah anyar tekaya
      2. isv000
        isv000 1 Oktober 2022 14:03
        0
        Kutipan: Peter_Koldunov
        Kita mung kudu ndeleng arah pamrentah anyar sing bakal diwiwiti ...

        Bener! Apa, yen salah dalan, langsung nggawe bolongan ing prau ...
  3. Vladimir Vladimirovich Vorontsov
    Vladimir Vladimirovich Vorontsov 1 Oktober 2022 08:42
    +2
    Ing negara Afrika Burkina Faso, kekuwatan wis liwati menyang tangan militer

    ***
    - Saiki militer bakal ngemas ...
    ***
    1. isv000
      isv000 1 Oktober 2022 14:06
      0
      Kutipan: Vladimir Vladimirovich Vorontsov
      - Saiki militer bakal ngemas ...

      Nalika dheweke mung shuffling ana, wektu iki kapten teka karo kertu trump, letnan karo piano lampu kilat ing sudhut slumped ...
  4. Plate
    Plate 1 Oktober 2022 08:45
    + 10
    Loro presiden beda ing setahun. Iki ngendi turnover daya thrives. Ora kaya ing sawetara negara lol
    1. 41 KAB
      41 KAB 1 Oktober 2022 08:52
      +6
      Quote: piring
      Loro presiden beda ing setahun

      Ing kana, kaya ing Guinea, sapa sing luwih suwe dadi presiden .........
    2. isv000
      isv000 1 Oktober 2022 14:08
      0
      Quote: piring
      Loro presiden beda ing setahun. Iki ngendi turnover daya thrives. Ora kaya ing sawetara negara lol

      aran Nah, banjur Letnan Kolonel! Wis paling sethithik pitung sasi ...
  5. Irit
    Irit 1 Oktober 2022 08:45
    +3
    Zelesky durung nyusup ing kono, njaluk dhuwit lan gaman? ???? wassat
    1. Kot Alexandrovich
      Kot Alexandrovich 1 Oktober 2022 09:06
      0
      Lan instruktur ischo, Schaub garny lads kanggo mulang mlumpat saka wit kurma tanpa parachutes!
    2. isv000
      isv000 1 Oktober 2022 14:10
      0
      Quote: Irit
      Zelesky durung nyusup ing kono, njaluk dhuwit lan gaman? ???? wassat

      Bocah-bocah iki ora njupuk kekuwatan kanggo njupuk macem-macem gilts kanggo sangu ...
  6. Komentar wis dibusak.
  7. trafllot1832
    trafllot1832 1 Oktober 2022 08:50
    0
    Lan ora ketompo carane akeh nangis ing kulon, kudeta dipimpin déning Kapten Ibrahim Wagner. keprungu
    1. trafllot1832
      trafllot1832 1 Oktober 2022 09:13
      0
      T 9 menehi. Lan apa nangis ing kulon yen Ibrahim Wagner mimpin kudeta, Aku njaluk ngapura kanggo sampah sadurungé.
  8. Darurat
    Darurat 1 Oktober 2022 08:53
    +4
    Iku misale jek sing iki fun nasional - kanggo ngatur kudeta.
    1. mitroha
      mitroha 1 Oktober 2022 09:11
      +1
      Quote: Darurat
      Iku misale jek sing iki fun nasional - kanggo ngatur kudeta.

      Duc, ana akeh suku, nanging sethitik dhuwit. Apa tegese "sistem multi-partai"? ngguyu
    2. Zoldat_A
      Zoldat_A 1 Oktober 2022 09:39
      +2
      Quote: Darurat
      Iku misale jek sing iki fun nasional - kanggo ngatur kudeta.

      Monumen universal kanggo diktator sing dibuwang. Miami. USA.
    3. Dart2027
      Dart2027 1 Oktober 2022 09:40
      +1
      Nalika maca warta, aku langsung kelingan meme iki.
    4. isv000
      isv000 1 Oktober 2022 14:13
      +1
      Quote: Darurat
      Iku misale jek sing iki fun nasional - kanggo ngatur kudeta.


      Topik: nanging kartun sing apik - salah sawijining favoritku, sanajan difilmake ing Kukuev, sanajan ing wektu iku Kutha ora nandhang penyakit abang-coklat-ijo iki ...
      1. Darurat
        Darurat 1 Oktober 2022 15:29
        +1
        Dadi kartun Soviet. Kanthi tandha kualitas.
  9. ngelawan28
    ngelawan28 1 Oktober 2022 08:58
    0
    Kita janji masyarakat internasional kanggo ngurmati prasetya kita. Kita ngajak warga negara supaya tetep mikir babagan urusane dhewe.
    Ingkang utama yaiku ora lali babagan ngurmati kewajibane marang masyarakat internasional.
  10. amatir
    amatir 1 Oktober 2022 09:02
    -2
    Nostalgia kepleset.
    USSR - Upper Volta kanthi rudal nuklir ...
    (M. Thatcher, utawa G. Schmidt)

    wassat aran
    1. edmed
      edmed 1 Oktober 2022 09:29
      +1
      Quote: Amatir
      USSR - Upper Volta kanthi rudal nuklir ...
      (Apa M. Thatcher,

      Dheweke, infeksi, sialan! ya . Sialan dheweke, apik lan kerja keras. ya
  11. Petr_Koldunov
    Petr_Koldunov 1 Oktober 2022 09:19
    +2
    Kanthi jeneng kaya ngono - dheweke bakal main bal-balan ... lan apa, dheweke nggawe kudeta.
    1. Alex92
      Alex92 1 Oktober 2022 10:05
      +1
      Warta sabanjure: Moscow Lokomotiv dadi kasengsem karo kapten Ibrahim...)))
      1. Darurat
        Darurat 1 Oktober 2022 13:33
        +1
        Aku curiga sing Moscow wis kasengsem ing kapten kanggo dangu. keprungu Kudeta kasebut katon anti-Prancis lan wong-wong wis ngapit lurung-lurung nganggo bendera Rusia.
  12. K-50
    K-50 1 Oktober 2022 09:23
    +1
    Ing negara Afrika Burkina Faso, kekuwatan wis liwati menyang tangan militer

    Kabar. lol
    Kekuwatane ganti saben nem sasi, seneng-seneng nasional. ngguyu
  13. Andobor
    Andobor 1 Oktober 2022 09:25
    +1
    Ing negara Afrika Burkina Faso, kekuwatan wis liwati menyang tangan militer
    Lan dheweke ana ing tangan militer, mung kapten nggulingake letnan kolonel.
    1. isv000
      isv000 1 Oktober 2022 14:16
      0
      Kutipan saka Andobor
      Lan dheweke ana ing tangan militer, mung kapten nggulingake letnan kolonel.

      Letnan kolonel dadi kapten ...
  14. Cowbra
    Cowbra 1 Oktober 2022 09:25
    +1
    Konspirasi minangka prakara sing prasaja banget. We metu, ngalahake ing pasuryan. Yen moncong gelut, banjur iki mungsuh. Yen dheweke takon "kenapa?" - mungsuh luwih mbebayani!

    Inggih, dheweke wis ana ing kono kabeh urip
  15. rotmistr60
    rotmistr60 1 Oktober 2022 09:59
    +1
    Wong lanang urip kanthi seneng - ing 8 sasi ana rong kudeta.
    PBB metu karo statement sluggish tradisional
    Manual latihan saka Amerika Serikat durung ditampa, mula alon-alon lan ora peduli. Iku wektu kanggo mangerteni yen Afrika urip dhewe lan miturut aturan dhewe, sanadyan iku njaluk pangan saka apa sing disebut. donya beradab.
  16. Bonifasius
    Bonifasius 1 Oktober 2022 09:59
    0
    O! Biasane, ing Tumba-Yumba, panguwasa wis ganti maneh! A jenis game nasional
  17. nachtigalsif
    nachtigalsif 1 Oktober 2022 12:40
    +2
    Kutipan saka stelltok
    Ora ana bathi saka dheweke nganti pirang-pirang dekade.

    Iku luwih apik kanggo mbangun pabrik ing tlatah Federasi Rusia. Ing Federasi Rusia, mikroelektronik kudu diunggahake kanthi kuat.

    opo Uh... Mmm... Ah...
    ... lan bener
  18. yowis
    yowis 1 Oktober 2022 13:05
    0
    Burkina Faso - "Negara Wong Jujur", sing tau dadi "Liberia" - "Negara Wong Putih sing Dibebasake saka Perbudakan" Amerika Afrika ". Ketoke, dheweke terus duwe "perjanjian para pendiri lan standar dhuwur saka Demokrasi AS": wong, Nanging, iku nduweni hak kanggo mbrontak, lan rakyat lan tentara nyawiji.Mungkin ana simulasi full-scale (ing negara Afrika cilik, "sing ora tega").
    1. sgapich
      sgapich 1 Oktober 2022 23:38
      0
      Kutipan saka iouris
      ... Burkina Faso minangka "Negara Wong Jujur", sing tau dadi "Liberia" - "Negara Wong Putih sing Dibebasake saka Perbudakan" Afrika Amerika "...

      Nanging ora tau dadi Liberia. Upper Volta - ana. hi
  19. isv000
    isv000 1 Oktober 2022 13:38
    0
    Ing ngriku lêtnan botên kenging kawontênan, wontên ingkang dipun andêlakên, lajêng para mandor tuwin para sersan sami minggah, anggèning prakawis wau botên kenging kopral.
  20. Sergey Drozdov
    Sergey Drozdov 1 Oktober 2022 14:47
    0
    Apa Ibrahim Traore dudu sing main bal-balan ing Rusia?
    1. isv000
      isv000 1 Oktober 2022 16:42
      0
      Kutipan: Sergey Drozdov
      Apa Ibrahim Traore dudu sing main bal-balan ing Rusia?

      Kayane dheweke wis dadi mayor ing Tentara Merah! Kanggo kamenangan ing Kejuaraan Burkina!
  21. penyu
    penyu 1 Oktober 2022 15:59
    0
    Sugeng Kapten Ibrahim Traore!