Review militèr

Sistem pertahanan udara jarak cendhak seluler modern kanggo Ukraina

62
Sistem pertahanan udara jarak cendhak seluler modern kanggo Ukraina

Intensifikasi konfrontasi bersenjata ing wilayah Ukraina ndadékaké "kehilangan alam" sistem anti-pesawat ing pembuangan Angkatan Bersenjata Ukraina, lan saiki, kanggo ngimbangi kerugian, Kyiv nampa jarak cendhak modern lan sistem pertahanan udara jarak menengah, lan ing mangsa ngarep kita bisa ngomong babagan penyediaan sistem anti-pesawat jarak jauh dening negara-negara Kulon.


Wiwit dina pisanan NMD ing Ukraina, sistem anti-pesawat portabel wis aktif digunakake. Ing tangan saged iku gaman bisa banget efektif nglawan pesawat tempur lan helikopter sing beroperasi ing papan sing kurang. Nanging, efektifitas panggunaan MANPADS ing kahanan pertempuran nyata ditemtokake dening negara moral lan psikologis penembake-operator, tingkat latihan, kemampuan kanggo milih wektu peluncuran sing optimal lan netepake anané faktor sing nyegah keterlibatan target sing efektif.

Kelemahane kompak MANPADS, kemungkinan nggawa lan digunakake dening wong siji yaiku operator penembake ora bisa nindakake tugas tempur kanthi tabung peluncuran ing pundhake kanggo wektu sing suwe, saliyane, amarga faktor obyektif. , asring banget angel kanggo netepake jarak menyang target lan wektu sing ditindakake ing wilayah sing kena pengaruh.

Ing babagan iki, sistem pertahanan udara jarak cendhak seluler, sing nggunakake rudal anti-pesawat MANPADS, wis nyebar. Komplek iki, dumunung ing basis rodha utawa dilacak, banget mobile; padha dilengkapi radar utawa laser rangefinders kanggo akurat netepke jarak kanggo target lan wilayah sing kena pengaruh. Anane sarana komunikasi lan tampilan informasi modern ngidini sampeyan nampa kabar eksternal lan sebutan target kanthi pas wektune.

Kajaba iku, operator sistem pertahanan udara seluler jarak cendhak nduweni kahanan sing luwih nyaman kanggo tugas jangka panjang, lungguh ing kursi sing nyaman, dheweke kurang kesel lan dilindhungi saka efek faktor meteorologi sing mbebayani.

Sistem pertahanan udara seluler nggunakake rudal FIM-92 Stinger


Akeh sistem pertahanan udara jarak cendhak sing bisa digerakake dening Barat modern adhedhasar sistem portabel utawa portabel sing bisa dipakai, sing asline dirancang kanggo digunakake ing unit infantri.

Saiki, Angkatan Bersenjata Ukraina aktif nggunakake MANPADS FIM-92 Stinger Amerika sing disedhiyakake dening negara-negara NATO, lan ing mangsa ngarep kita kudu ngarepake pangiriman sistem pertahanan udara mandiri menyang Ukraina sing nggunakake misil kasebut.

Kaping pisanan, kita bisa ngomong babagan American M1097 Avenger ing sasis kendaraan mati-dalan HMMWV. Wiwit taun 1990, luwih saka 1 komplek jinis iki wis dibangun; udakara 100 sistem pertahanan udara Avenger ana ing layanan karo pasukan darat lan USMC. Komplek Avenger dikembangake dening perusahaan Amerika Boeing Aerospace Company lan General Electric ing pungkasan taun 700-an kanggo ngganti sistem pertahanan udara Chaparral MIM-1980A sing wis lawas.


SAM M1097 Avenger

Sistem pertahanan udara Avenzher bisa nyerang target udara nalika tabrakan lan nguber ing dhuwur 0,5–3,8 km lan jarak 0,5–5,5 km. Massa kendaraan ing posisi tempur tekan 4,3 ton, kacepetan maksimal ing dalan gedhe yaiku 105 km / jam. Cadangan daya - nganti 560 km. Crew - 2 wong.


Komplek Avenger beda karo sistem pertahanan udara Chaparrel kanthi ukuran lan bobot sing luwih cilik, tingkat otomatisasi sing dhuwur, wektu reaksi sing kurang, kinerja geni sing apik lan mobilitas, lan kemampuan kanggo operate ing wayah awan lan ing wayah wengi ing kahanan cuaca sing angel.

Komponen utama kompleks kasebut yaiku platform gyro-stabil, ing ngendi TPK karo rudal Stinger (2 bungkus saben 4), sarana pencitraan optik lan termal kanggo ndeteksi lan nelusuri target, rangefinder laser, piranti identifikasi kanca utawa mungsuh, kontrol. sistem, tampilan informasi lan komunikasi.

Ing tengah platform ana kabin operator kanthi layar transparan sing digambarake panandha titik. Operator ngiringi target kanthi visual nggunakake pandelengan optik, utawa nggunakake imager termal ing cuaca ala lan ing wayah wengi. Sistem kasebut bisa kanthi otomatis nglacak target, nemtokake jarak menyang target, lan bisa ditembak kanthi kecepatan nganti 35 km / jam.

Persenjataan kasebut uga kalebu senapan mesin M12,7P 3 mm sing dikontrol remot sing diprodhuksi dening perusahaan Belgia Fabrique Nationale Herstal kanthi tingkat geni 1 puteran saben menit lan kapasitas kothak 100 puteran. Senapan mesin dipasang ing sisih tengen platform ing sangisore wadhah rudal.

Kira-kira 10 taun kepungkur, akeh "Avengers" Amerika sing dimodernisasi lan entuk kapabilitas sing luwih apik babagan ijol-ijolan informasi karo sistem pertahanan udara liyane lan sebutan target eksternal saka macem-macem sumber.

Sistem pertahanan udara swadaya liyane sing nggunakake rudal FIM-92 Stinger yaiku LeFlaSys Jerman (singkatan Sistem Leichte Flugabwehr Jerman - sistem pertahanan udara ringan), uga dikenal minangka Ozelot.


SAM Ozelot

Sistem pertahanan udara Ocelot dikembangake dening perusahaan Jerman STN ATLAS Elektronik GmbH lan Krauss-Maffei Wegmann ing pungkasan taun 1990-an lan diadopsi dening Bundeswehr ing taun 2001. Unsur utama kompleks kasebut diselehake ing sasis sing dilacak kanthi lapis baja Wiesel-2, dikembangake dening Rheinmetall Landsysteme. Operator kasebut dilindhungi dening waja baja 8 mm.


Massa kendaraan tempur sing dilacak yaiku ton 4. Turbodiesel kanthi kapasitas 110 liter. karo. bisa akselerasi instalasi kanggo 70 km / h. Cadangan daya - nganti 500 km. Crew - 3 wong. Komplek iki bisa diangkut udhara lan bisa dikirim menyang wilayah pertempuran kanthi helikopter transportasi abot.

Ing turntable ana rong kontainer transportasi-peluncuran kanthi rong rudal Stinger ing saben. Sekawan rudal cadangan liyane bakal diselehake ing njero awak. Saliyane TPK kanthi rudal, unsur sistem target lan telusuran dipasang ing platform: kamera televisi, imager termal lan laser rangefinder. Komplek iki dilengkapi sistem orientasi utara otomatis, peralatan posisi satelit GPS lan komunikasi radio. Unit remot kontrol lan indikasi bisa digawa metu kanggo remot kontrol ing jarak nganti 100 m saka peluncur.

Macem-macem radar bisa digunakake kanggo ngetokake sebutan target eksternal, nanging biasane pos komando seluler HARD ing sasis Wiesel-2, dilengkapi radar jarak frekuensi centimeter telung koordinat, digunakake kanggo nuntun tumindak platoon anti-pesawat.


Stasiun iki bisa ndeteksi target udhara ing dhuwur kanthi jarak luwih saka 20 km lan kanthi bebarengan nglacak 20 obyek. Pitungan titik kontrol HARD bisa nyedhiyakake nganti wolung kendaraan tempur kanthi sistem pertahanan udara LeFlaSys sing ana ing jarak nganti 20 km kanthi informasi radar. Data dikirim liwat telecode liwat link radio VHF.

Sawise nampa sebutan target saka pos komando platoon, platform ADMC kanthi otomatis ngowahi arah target kanthi sudut lan azimuth, lan ditampilake ing indikator operator. Sawisé iku, target dijupuk, lan nelusuri luwih digawa metu kanthi otomatis. Sabanjure, jarak lan kacepetan target diukur, sawise ngolah informasi kasebut, target kasebut diluncurake nganggo misil.

Tentara Jerman nampa 50 kendaraan pertahanan udara Ozelot lan 10 pos komando peleton. Ing wulan April, diskusi dianakake ing pamrentah Jerman babagan kemungkinan transfer sistem pertahanan udara Ozelot lan Gepard ZSU menyang Kyiv. Pangiriman Cheetah wis diwiwiti, nanging keputusan pungkasan babagan Ocelots durung digawe.

Kanggo Yunani, versi sistem pertahanan udara dikembangake, sing nampa sebutan ASRAD (Eng. Atlas Short Range Air Defense System - Atlas short-range online defense system), ing sasis roda HMMWV.


SAM ASRAD

Kompleks Ozelot lan ASRAD beda-beda mung ing sasis dhasar lan padha karo karakteristik pertempuran. Miturut data referensi, angkatan bersenjata Yunani duwe 54 sistem pertahanan udara ASRAD.

SAM Poprad


Saiki, Angkatan Bersenjata Ukraina aktif nggunakake kompleks portabel buatan Polandia Grom lan Piorun. MANPADS Grom digawe ing taun 1990-an kanthi dhukungan Rusia aktif kanthi basis MANPADS Igla, lan Piorun minangka pangembangan kompleks portabel Grom. Ing taun 2018, Tentara Polandia nampa sistem pertahanan udara jarak cendhak seluler Poprad pisanan, sing dikembangake dening PIT-RADWAR, kanggo ngganti Soviet Strela-10.

Kendaraan roda loro ing sasis AMZ Żubr-P bobote kira-kira 12 ton. Daya mesin 275 hp. karo. Kacepetan dalan - nganti 100 km / h. Cadangan daya - nganti 600 km. Waja baja menehi pangayoman marang 12,7 peluru mm murub saka kadohan saka 300 m lan shrapnel. Awak mobil - 2 wong: komandan-operator lan sopir. Papat misil cadangan digawa ing jero lambung waja.


Bukak Piorun SAM saka kendaraan tempur kompleks Poprad

Sampeyan bisa nggayuh target ing jarak saka 400 m nganti 6,5 km lan ing dhuwur saka 10 m nganti 4 km. Kacepetan rata-rata roket ing lintasan yaiku 560 m/s.

Ing atap kendaraan tempur Komplek Poprad dipasang modul karo papat kontaner peluncuran rudal anti-pesawat Piorun. Kanggo nggoleki, nangkep lan nglacak target udara, kompleks optoelektronik pasif digunakake, digabungake karo sistem kontrol geni komputerisasi lan sistem navigasi GPS. Piranti ngarahake lan telusuran kalebu kamera televisi resolusi dhuwur sing bisa digunakake ing kondisi cahya sing sithik, imager termal lan laser rangefinder. Uga ing mesin ana interogator "kanca utawa mungsuh". Sawise njupuk, njupuk ngiringan, ngukur sawetara lan judhul paramèter target, shelling bisa digawa metu kanthi otomatis.


Pos komando seluler ZDPSR Soła

Kanggo deteksi target udhara sing tepat lan ngatur tumindak baterei 4-6 kendaraan tempur, pos komando seluler ZDPSR Soła dirancang, dilengkapi radar kanthi jarak deteksi nganti 40 km. Radar seluler IAI ELM-2106NG buatan Israel kanthi jangkauan deteksi target dhuwure cendhek nganti 60 km uga bisa dipasang.

Ing taun 2021, Polandia duwe 77 kompleks Poprad. Ing musim panas 2022, pesenan tambahan sistem pertahanan udara seluler diumumake. Uga dingerteni manawa komando Kementerian Pertahanan Polandia nimbang pasokan kendaraan tempur Poprad lan peralatan pengintaian radar menyang Ukraina.

Sistem pertahanan udara seluler nggunakake rudal RBS 70


Tentara Finlandia bersenjata karo sistem pertahanan udara ASRAD-R, kontrak kanggo pasokan kasebut rampung ing taun 2005. Komplek iki digawe dening Saab Bofors lan Rheinmetall ing basis saka "portabel" RBS-70 MANPADS karo panuntun dhumateng laser. Thanks kanggo desain modular, ASRAD-R kanthi rudal Bolide canggih bisa dipasang ing meh kabeh operator roda utawa dilacak kanthi muatan sing cocog. Nyatane, sistem pertahanan udara ASRAD-R minangka hibrida sing nggunakake peralatan optoelektronik sistem pertahanan udara ASRAD, digabungake karo radar telusuran lan sistem panuntun rudal Bolide.

Kauntungan saka rudal sing nggunakake prinsip tuntunan "laser trail" kalebu insensitivitas kanggo countermeasures sing akeh digunakake kanggo MANPADS karo pencari IR - traps panas, stasiun jamming optoelektronik. Kerugian yaiku perlu kanggo nglacak target kanthi sinar laser ing kabeh jalur penerbangan roket lan sensitivitas sistem panuntun laser menyang kahanan atmosfer lan gangguan ing wangun asap utawa layar aerosol.

Ing Finlandia, kompleks kasebut nampa sebutan Ito 05 lan dipasang ing sasis Sisu Nasus lan Mercedes-Benz Unimog 5000. Secara total, baterei anti-pesawat nduweni 4 kendaraan tempur. Tentara Finlandia duwe 60 kompleks ASRAD-R.


SAM ASRAD-R

Saben mesin minangka unit tempur independen lan bisa nglawan mungsuh udara kanthi jarak nganti 8 meter lan dhuwure 000 meter. Kanggo ndeteksi target udara, radar PS-5 digunakake, sing ngontrol wilayah udara ing radius 000 km. Rudal Bolide, dipandu ing "jalur laser", dilengkapi karo hulu ledak fragmentasi kumulatif kanthi penetrasi waja nganti 91 mm lan, saliyane sing ana ing udhara, bisa digunakake kanggo murub ing target lemah lan permukaan. Yen target udhara nyingkiri hit langsung, bakal disabetake dening unsur-unsur mateni sing wis siap - bal tungsten.

Tentara Ceko ngoperasikake 16 instalasi anti-pesawat mandiri VLM (Eng. Vehicle-Launched Missile - rudal sing diluncurake saka kendaraan).


budget unit poto-propelled iki digawe dening manggonke loro RBS-70s ing sasis saka heavy off-dalan truk Tatra T815. Ing wektu sing padha, pitungan ing platform kargo dumunung kanthi terbuka lan ora dilindhungi kanthi cara apa wae saka peluru, pecahan lan efek saka faktor meteorologi sing saleh.

SAM Stormer HVM


Ing wulan Agustus taun iki, dikenal manawa Inggris nyerahake sistem pertahanan udara cedhak-lapangan ing Ukraina enem Stormer HVM (Alvis Stormer). Sawetara kendaraan dikirim menyang zona konflik lan kasil digunakake kanggo tujuan sing dituju.

Massa kendaraan tempur tekan 12,7 ton, mesin diesel kanthi kapasitas 250 liter. karo. nyedhiyakake kacepetan nganti 80 km / h. cadangan daya - 600 km. Crew - 3 wong. Ing taun 2021, ana luwih saka 140 sistem pertahanan udara Stormer HVM ing unit tempur Tentara Inggris.


SAM Stormer HVM

Sistem anti-pesawat jarak cendhak iki, diadopsi 20 taun kepungkur, dipasang ing sasis sing dilacak lapis baja FV4333 Stormer. Komplek iki digawe kanthi analogi karo sistem pertahanan udara Amerika M1097 Avenger adhedhasar MANPADS. Nanging, ora kaya FIM-92 Stinger, rudal anti-pesawat Starstreak nggunakake panuntun sinar laser (parentah sinar laser semi-aktif - "balok pelana" utawa "jejak laser").

Ing atap Stormer HVM ana stasiun senjata anti-pesawat kanthi rong blok osilasi saka papat transportasi rudal lan kontainer peluncuran. Saliyane wolung misil sing siap digunakake, ana rolas liyane suku cadang ing paket tempur.


Sistem inframerah pasif kanggo nggoleki lan nglacak target udara ADAD, diprodhuksi dening Thales Optronics, ing kondisi cuaca sing prasaja, ndeteksi target tipe tempur ing jarak 15 km, lan jinis helikopter tempur - udakara 8 km. Wektu reaksi saka wayahe deteksi target kurang saka 5 s.

Komplek iki nggunakake rudal Starstreak kanthi kacepetan dhuwur, sing bisa digunakake kanggo target udhara lan lemah kanthi waja entheng. Jarak tembak nganti 7 m, dhuwure karusakan nganti 000 m. Saben rudal duweni telung hulu ledak sing digawe saka paduan tungsten kanthi bentuk panah. Tahap kapisan lan kaloro nyepetake roket nganti kacepetan Mach 5, sawise iku dipisahake telung submunitions berbentuk panah, sing terus mabur kanthi inersia.

Sawise pemisahan, saben wong tumindak kanthi mandiri lan ngarahake target kanthi individu, sing nambah kemungkinan kekalahan. Sawise tekan target lan nembus awak pesawat utawa helikopter, kanthi sawetara wektu tundha, sekring jarak dipicu, sing ngaktifake hulu ledak. Mangkono, target hit inflicted karusakan maksimal.

Sistem pertahanan udara Korea Selatan Chiron


Ing pungkasan September, ngerti yen Ukraina bakal nampa bantuan militer saka Republik Korea $ 2,9 milyar, kita ngomong babagan pasokan amunisi artileri lan sistem pertahanan udara Chiron (jeneng Korea yaiku Shingung).

Kompleks Shingung nduweni persamaan karo kompleks Igla-1 Rusia lan Mistral Prancis. Pengembang sistem anti-pesawat Korea Selatan nyilih solusi desain paling apik sing digunakake ing sistem manca. Kaya ing Igle-1 Rusia, rudal buatan Korea Selatan nggunakake sirah homing argon-cooled rong warna (IR / UV), kanthi akeh cara kaya 9E410 GOS sing dikembangake dening LOMO JSC. Nanging rudal Shingung beda karo 9M342 SAM Rusia kanthi ukuran sing rada gedhe lan bobote diluncurake. Roket Korea Selatan kanthi diameter 80 mm, dawane 1 mm, lan bobote peluncuran 680 kg. Bobot TPK sing dilengkapi yaiku 14 kg.


Sanajan Shingung bisa digawe luwih entheng tinimbang Mistral Prancis, nggawa SAM Korea dening pasukan kru uga angel banget. Ing babagan iki, meh kabeh sistem pertahanan udara Shingung sing kasedhiya ing tentara Korea Selatan diselehake ing sasis kendaraan off-road, panggunaan peluncur kembar lan kotak dianggep.

Sistem pertahanan udhara Shingung dienalaken ing tempur artileri anti-pesawat anti-pesawat K30 Hybrid Biho sing dimodernisasi.


ZSU K30 Sato Biho

Saben ZSU nampa loro kontaner, kang dilengkapi karo rong rudal, kang Ngartekno nambah kemungkinan ngengingi target lan nggedhekake zona tembak.

Korea Kidul SAM Cheonma


Ing mangsa ngarep, saliyane sistem pertahanan udara Shingung, sistem mandhiri jarak cendhak Cheonma bisa uga ditransfer menyang Ukraina. Sistem pertahanan udara iki digawe dening Samsung Electronics lan Thomson-CSF adhedhasar French Crotale-NG.


SAM Cheonma

Prinsip panggunaan tempur lan arsitektur kompleks Korea Selatan padha karo sistem pertahanan udara Crotale-NG, nanging nggunakake rudal anti-pesawat asli sing dirancang dening spesialis saka perusahaan Korea Selatan LIG Nex1.

Kabeh unsur sistem pertahanan udara, sing dikenal minangka K-SAM Cheonma utawa Pegasus, diselehake ing sasis sing dikuatake saka operator personel lapis baja K200A1 sing dilacak. Bobot tempur kendaraan yaiku ton 26. Kacepetan maksimal nganti 60 km.


Unit self-propelled nduweni wolung misil propelan padat sing siap digunakake ing TPK. Warhead saka rudal punika fragmentasi dhuwur-mbledhos, directional, dilengkapi kontak lan non-kontak sekring laser lan menehi kamungkinan dhuwur kanggo mencet target online. Nargetake - printah radio. Miwiti bobot - 75 kg, dawa - 2 mm, diameteripun - 290 mm. Massa saka warhead yaiku 160 kg. Kacepetan roket maksimal nganti 12 m/s. Jarak tembak - 800-0,5 km. Dhuwur - 9-0,02 km. A kru telung reload amunisi ing 6 menit.

Ndhuwur kontaner karo pluru munggah antena saka E / F-band pulse-Doppler ndjogo radar karo sawetara deteksi target nganti 20 km. Stasiun iki bisa ndeteksi lan nglacak nganti 8 target bebarengan. Kajaba iku, kompleks kasebut dilengkapi radar pulse-Doppler, sing dirancang kanggo ngiringi helikopter sing nglayang lan tujuan liyane.

Komplek iki bisa digunakake awan lan wengi, ing kahanan cuaca sing angel. Ing babagan kemampuan tempur, kompleks Cheonma cedhak karo sistem pertahanan udara Soviet Osa-AKM, nanging kendaraan tempur Korea Selatan dilindhungi nganggo waja anti peluru lan ora bisa nglangi. Pangiriman komplek Cheonma pisanan menyang pasukan ditindakake ing taun 2000. Nganti 2012, tentara Korea Selatan nampa 114 kendaraan tempur.

SAM VAMPIRE


Kira-kira sasi kepungkur, dadi dikenal babagan niat Amerika Serikat kanggo nransfer sistem pertahanan udara seluler jarak pendek VAMPIRE (Vehicle-Agnostic Modular Palletized ISR Rocket Equipment - kendaraan sing dilengkapi peralatan modular lan misil palletized) menyang Ukraina.


Sistem pertahanan udara jarak cendhak VAMPIRE ing posisi tembak

Manungsa waé wis digambar kanggo kasunyatan sing Komplek VAMPIRE, digawe dening L3Harris, banget budgetary, nglumpuk saka relatif inexpensive, prasaja lan uga-mastered komponen. Unsur utama sistem pertahanan udara VAMPIRE dipasang ing pallet transportasi standar, lan bisa dipasang ing operator apa wae sing nduweni kapasitas muatan sing cocog karo sambungan menyang jaringan listrik kendaraan. Materi promosi L3Harris nyatakake yen instalasi kompleks VAMPIRE mung butuh rong jam lan ditindakake dening rong mekanik.

Tiang teleskopik kanthi kepala stasiun optoelektronik WESCAM MX-10 lan peluncur rudal dipasang ing pigura baja sing entheng. Manajemen digawa metu saka remot kontrol. Balon OLS ngemot kamera televisi resolusi dhuwur, imager termal lan target target rangefinder laser.


Paket kanggo papat roket AGR-70 APKWS 20mm (adhedhasar penerbangan HAR Hydra 70) dipasang ing basis putar. Warhead lan mesin asli wis disimpen saka roket asli. UR AGR-20 APKWS dilengkapi unit kontrol karo kepala homing laser semi-aktif lan drive kontrol.


Akurasi tekan ing jarak 5 km yaiku 0,5 m. Disebutake yen bisa ditembakake ing target udara lan lemah, sing ngembangake kemampuan pertempuran kompleks kasebut. Bobot roket kira-kira 15 kg. Dawane - 1,87 m Kacepetan maksimal - 990 m / s.

Para ahli nyathet yen sistem pertahanan udara VAMPIRE bisa nyebabake bebaya kanggo nglawan helikopter lan drone. Nanging, kekalahan pesawat tempur jet sing obah cepet ora mungkin.

Dampak sing bisa ditindakake saka sistem pertahanan udara jarak cendhak seluler Kulon babagan permusuhan lan cara kanggo nglawan


Asring, sistem rudal anti-pesawat, utamane sing diselehake ing sasis lapis baja, diarani sistem pertahanan udara "medan perang". Iki, mesthine, ora kaya ngono, sistem pertahanan udara kasebut ora bisa digunakake langsung ing garis kontak, lan umume ora dibutuhake.

Pemusnahan target mungsuh individu lan klompok ing medan perang, sanajan nganggo senjata pesawat kanthi tliti dhuwur, angel lan ditindakake ing kasus sing luar biasa amarga ana risiko nyebabake karusakan ing pasukan sing ramah. Minangka aturan, garis ngarep lan aviation tentara nyerang ing wilayah mburi cedhak, numpes personel mungsuh lan peralatan, lan uga nyediakake isolasi saka paprangan. Kanggo nutupi penyeberangan, depot lapangan, pos komando, posisi artileri, pasukan ing pawai lan ing panggonan konsentrasi, sistem pertahanan udara seluler pertahanan udara militer dibutuhake.

Ing ngarsane nomer pinunjul saka sistem kuwi ing milik saka mungsuh bisa duwe impact negatif pinunjul ing Course saka musuhan, nemen complicate nggunakake garis ngarep lan aviation tentara lan inflict losses nglarani.

Wis, pengebom garis ngarep lan pesawat serangan, supaya ora kalah, utamane nyerang target sing ana ing jarak cilik saka garis ngarep. Ing wektu sing padha, para pengamat nyathet yen MANPADS diluncurake nglawan Su-25 Rusia kanthi praktis ing saben sortie. Nalika ana akeh peluncuran kasebut, sanajan nggunakake countermeasures sing akeh banget, bisa uga angel nyingkiri misil.

Kahanan ora luwih apik kanthi nggunakake helikopter tempur. Yen ing wiwitan kampanye serangan Rusia Mi-24, Mi-35, Mi-28 lan Ka-52 ngrusak target ing jero pertahanan Ukrainia, saiki lagi nyoba nggunakake rudal sing dipandu ing ndhuwur formasi tempur kita. pasukan, utawa miwiti roket unguided saka kabel. Sampeyan kudu dimangerteni manawa nembak NAR saka pitch-up ora efektif lan minangka langkah sing dipeksa.

Sistem anti-pesawat Barat sing disedhiyakake menyang Ukraina, sing nggunakake macem-macem cara kanggo ndeteksi target udara lan prinsip sing beda-beda kanggo ngarahake rudal anti-pesawat kasebut, bisa luwih rumit tumindak penerbangan Rusia, nggawe penerbangan pesawat kita malah liwat garis ngarep agawe.

Tanggepan kanggo jenuh formasi tempur mungsuh kanthi sistem pertahanan udara seluler bisa uga nggunakake senjata sing dipandu lan sarana pengintaian modern. Kaping pisanan, kita ngomong babagan rudal anyar, jarak tembak sing ngluwihi jangkauan rudal anti-pesawat kanthi TGS.

Nglawan sistem anti-pesawat, sing kalebu fasilitas radar, PRR kanthi panuntun radar pasif lan misil udara-ke-lemah kanthi panuntun televisi bisa efektif. Kabeh pesawat lan helikopter kita kudu dilengkapi panrima iradiasi laser, sing bakal bisa ngganggu serangan kanthi rudal Bolide lan Starstreak kanthi pas wektune, sing ora bisa digunakake kanggo ngganggu rudal karo pencari IR. Saben pasangan utawa pesawat serang, pembom garis ngarep lan pejuang multiguna kudu paling sethithik siji pesawat sing dilengkapi peralatan intelijen elektronik lan stasiun jamming elektronik modern.

Drone minangka sarana sing njanjeni banget kanggo nglawan sistem pertahanan udara seluler ing garis ngarep. Iki bisa dadi "drone kamikaze" utawa pesawat pengintaian sing menehi sebutan target kanggo artileri meriam lan roket. Sistem sing aman lan kacepetan dhuwur kanggo ijol-ijolan informasi antarane pangguna sing beda tingkat uga kudu diwenehake.

Nanging, sayangé, ora bakal bisa kanthi cepet ngetrapake kabeh langkah sing diusulake. Ketoke, penerbangan Rusia ora duwe senjata dipandu modern. Mung iki bisa nerangake kasunyatan sing nomer pinunjul saka radar siaga seluler isih operate ing Ukraina, ana medium operasional lan long-range sistem pertahanan udara.

Kasunyatan menehi kesaksian babagan ngremehake mungsuh lan gagal serius babagan perencanaan. Pasukan Rusia ngalami kekurangan akut pengintaian efektif lan serangan UAV, ana kekurangan stasiun intelijen elektronik lan peralatan jamming.

Amarga kasunyatan manawa panggabungan mikroelektronik sing diimpor akeh ing produk pertahanan Rusia sing kompleks, lan saiki negara kita ngalami masalah karo akuisisi legal basis unsur manca, ora mungkin bisa cepet ngatasi kesulitan sing ana.

Terus ...
Pengarang:
Artikel saka seri iki:
Instalasi anti-pesawat apa sing bisa diwenehake Kulon menyang Ukraina
Sistem rudal anti-pesawat portabel ing angkatan bersenjata Ukraina
Sistem pertahanan udara pertahanan udara seluler Ukrainia digunakake marang penerbangan Rusia
Radar Ukrainia tegese kanggo ndeteksi target udara
Sistem pertahanan udara Barat lawas kanggo Ukraina
62 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. ASAD
    ASAD 4 Oktober 2022 06:07
    + 13
    Matur nuwun kanggo penulis kanggo artikel sing padha lan menarik. Tanpa topi kaya sawetara.
    1. Toucan
      Toucan 4 Oktober 2022 06:15
      + 14
      Kutipan saka ASAD
      Matur nuwun kanggo penulis kanggo artikel sing padha lan menarik. Tanpa topi kaya sawetara.

      Ya, penulis iki salah siji saka sawetara sing cukup nyukupi. ya
      Atas jenenge dhewe, aku bakal nambahake yen ing mangsa ngarep, manawa ana wong sing seneng utawa ora, nanging pertahanan udara Ukraina, amarga bantuan Barat lan akuisisi pengalaman pertempuran, mung bakal nambah.
      1. wong pribadi
        wong pribadi 5 Oktober 2022 20:48
        +1
        nanging pertahanan udara Ukraina, amarga bantuan Barat lan akuisisi pengalaman pertempuran, mung bakal saya tambah.

        Lan iki ora apik, amarga kita bakal kelangan kemampuan kanggo ndhukung unit lemah. Yen ora, kita bakal nandhang kerugian sing luwih gedhe ing penerbangan.
      2. militèr63
        militèr63 9 Oktober 2022 23:05
        -3
        Ya, penulis iki salah siji saka sawetara sing cukup nyukupi.
        Bener, ayo miwiti kanthi judhul -
        Sistem pertahanan udara jarak cendhak seluler modern kanggo Ukraina
        Lan apa sabanjure ing teks lan ing gambar? Lan ing kana, kabeh sistem pertahanan udhara sing disedhiyakake kalebu kategori sing beda (ing ngisor) - SHORT ACTION !!! Sistem pertahanan udara jarak cendhak, nyatane, yaiku sing duwe jarak tembak 10 nganti 20 km !!! Kuwi kawruh babagan materi saka "pengarang sing cukup"!
  2. Nikolai R-PM
    Nikolai R-PM 4 Oktober 2022 06:53
    +4
    Aku ora ngerti sing ora mung Komplek Amérika adhedhasar stinger. banget cunningly nemokke zur adhedhasar Unit bunker
    1. Bongo
      4 Oktober 2022 08:39
      +8
      Nikolay, hello! hi
      Kutipan: Nikolai R-PM
      ora ngerti sing adhedhasar stinger, ora mung Komplek Amérika

      Globalisasi Pak! Nyuwun
      Ora ana sing nggumunake yen sekutu NATO sing paling cedhak ora "pagar taman" lan mbuwang dhuwit kanggo ngembangake rudal dhewe, nanging nggunakake Stinger sing wis siap, utamane yen MANPADS iki ana ing layanan karo Bundeswehr lan diprodhuksi. ing Jerman ing lisensi miturut sebutan Fliegerfaust 2 Stinger.
      Kutipan: Nikolai R-PM
      banget cleverly nemokke zur adhedhasar Unit bunker

      Aku ragu banget yen sistem pertahanan udara VAMPIRE bakal diadopsi dening Amerika Serikat. Nanging kompleks sing relatif murah iki, kanthi roket sing dilengkapi sekring jarak, bisa dadi apik kanggo helikopter lan UAV.
      1. angin adhem
        angin adhem 4 Oktober 2022 09:12
        +2
        Kutipan saka Bongo.

        Aku ragu banget yen sistem pertahanan udara VAMPIRE bakal diadopsi dening Amerika Serikat.

        Dadi wis ana analog, SHORAD. ILC nguji varian ing MRAP kanthi macem-macem gaman, uga ana varian karo APKWS / TALON

      2. Negro
        Negro 4 Oktober 2022 09:27
        +2
        Kutipan saka Bongo.
        Aku ragu banget yen sistem pertahanan udara VAMPIRE bakal diadopsi dening Amerika Serikat. Nanging kompleks sing relatif murah iki, kanthi roket sing dilengkapi sekring jarak, bisa dadi apik kanggo helikopter lan UAV.

        Iki mung dadi obat kanggo laler, yaiku UAV. Ayo Angkatan Udara menehi hasil karo penerbangan. MTR seneng karo peternakan kolektif kaya ngono, mungkin dheweke bakal njupuk.
    2. angin adhem
      angin adhem 4 Oktober 2022 08:48
      +2
      Kutipan: Nikolai R-PM
      banget cleverly nemokke zur adhedhasar Unit bunker

      Iku rodo sistem lemah-udhara / lumahing universal. Sampurna kanggo DRG. Inggris nuduhake mesin sing padha kanggo MTR ing 2017.


      Wong Turki duwe operator personel lapis baja sing dilacak ing sasis, nanging misale jek ana uga roda sing entheng.
  3. Dartanyan
    Dartanyan 4 Oktober 2022 07:34
    +4
    Artikel kasebut profesional banget, akeh sistem sing diterangake kanthi rinci. Kesimpulan ora capricious lan nguciwani. Sajrone wektu, penerbangan kita ing Ukraina bakal ilang kanthi pasokan senjata saka Kulon + sistem kontra-baterei bakal katon akeh, artileri kita uga bakal suda. Maneh, infanteri bakal entuk kabeh :(
    1. militèr63
      militèr63 9 Oktober 2022 23:33
      -3
      Artikel kasebut profesional banget.
      ... Mung non-profesional wrote iku! Kanggo kabeh sistem pertahanan udhara sing kadhaptar ing artikel iki ora short-range (minangka kasebut ing judhul), nanging SHORT-RANGE (asli, kategori ngisor)! Ing sekolah nimbali udhara iki ... padha bakal langsung muter TWO POINTS!
  4. angin adhem
    angin adhem 4 Oktober 2022 09:15
    0
    Iku apik sing Amerika Serikat wrote mati lan numpes kabeh iki bali ing 90s.
    1. Toucan
      Toucan 4 Oktober 2022 09:17
      +2
      Kutipan saka angin adhem
      Iku apik sing Amerika Serikat wrote mati lan numpes kabeh iki bali ing 90s.

      Apa kabeh iku diprodhuksi massal?
      1. angin adhem
        angin adhem 4 Oktober 2022 09:30
        +1
        Kutipan saka Tucan

        Apa kabeh iku diprodhuksi massal?

        Mesthi, aku mikir Sergey ing bagean sabanjure bakal ngomong babagan sawetara data sistem pertahanan udara.
        ADATS, contone, saiki ing layanan karo Kanada, lan padha bisa nransfer. Sistem pertahanan udara sing menarik banget kanthi penetrasi waja 900 mm.

        Amerika Serikat, kanthi basis, ngembangake sistem pertahanan udara / sistem anti-tank militer adhedhasar Abrams, mung USSR sing rampung.


        1. Toucan
          Toucan 4 Oktober 2022 09:36
          +2
          Kutipan saka angin adhem
          Mesthi, aku mikir Sergey ing bagean sabanjure bakal ngomong babagan sawetara data sistem pertahanan udara.

          Sampeyan rada nggedhekake, ora kabeh sistem pertahanan udara ing foto sampeyan diprodhuksi sacara massal. ora
          Kutipan saka angin adhem
          ADATS, contone, saiki ing layanan karo Kanada, lan padha bisa nransfer.

          Ing mratelakake panemume, iki arang banget kamungkinan. Kajaba iku, ora ana sing nampa sistem pertahanan udara iki kajaba Kanada.
          1. angin adhem
            angin adhem 4 Oktober 2022 09:43
            0
            Kutipan saka Tucan

            Sampeyan rada nggedhekake, ora kabeh sistem pertahanan udara ing foto sampeyan diprodhuksi sacara massal.

            Sesak napas. Foto minangka ilustrasi.
            Kutipan saka Tucan
            Ora ana sing nampa sistem pertahanan udara kajaba Kanada.

            Ngomong-ngomong, ing Wiki Amerika, dheweke nulis manawa kompleks iki dibubarake ing taun 2006.
      2. Negro
        Negro 4 Oktober 2022 09:38
        +5
        Kutipan saka Tucan
        Apa kabeh iku diprodhuksi massal?

        Gosip babagan ora lengkap pertahanan udara militer ing NATO sing dikutuk mesthi dibesar-besarkan.
        1. Toucan
          Toucan 4 Oktober 2022 09:41
          +3
          Quote: Negro
          Gosip babagan ora lengkap pertahanan udara militer ing NATO sing dikutuk mesthi dibesar-besarkan.

          Aku ora ngerti babagan pertahanan udara negara-negara NATO, nanging iki dudu babagan iki. Paling ora siji komplek ing foto ora serial.
        2. Alexey R.A.
          Alexey R.A. 4 Oktober 2022 11:32
          +3
          Quote: Negro
          Gosip babagan ora lengkap pertahanan udara militer ing NATO sing dikutuk mesthi dibesar-besarkan.

          Mung Chaparela, M163 lan Hoki piye wae ora katon nglawan latar mburi pertahanan udara militer kita. eseman
          Nanging, pertahanan udara militer NATO nduweni strategi konstruksi sing padha karo para pelaut: sistem panrima lan sistem pertahanan udhara ngrampungake kabeh sing ora kejawab Angkatan Udara. Amarga perang lemah sing sukses tanpa entuk supremasi udara minangka priori sing dianggep ora mungkin.
          1. Negro
            Negro 4 Oktober 2022 11:45
            +1
            Ana sawetara keraguan manawa pertahanan udara NATO saka 91 dadi ora kuwat nglawan latar mburi Tunguska-arrow-wasps-tora-beech-awal S-300.
  5. Negro
    Negro 4 Oktober 2022 09:29
    +7
    Kayane siklus kasebut dadi ensiklopedia "(Meh) kabeh sistem pertahanan udara ing donya." Apik banget.
    1. www.zyablik.olga
      www.zyablik.olga 4 Oktober 2022 10:36
      +2
      Quote: Negro
      Kayane siklus kasebut dadi ensiklopedia "(Meh) kabeh sistem pertahanan udara ing donya." Apik banget.

      Iki ora angel, utamane amarga Serezha nate nulis babagan umume sistem anti-pesawat sing ana ing publikasi khusus kanggo pertahanan udara saka negara liya.
  6. Dedok
    Dedok 4 Oktober 2022 09:29
    +1
    ya, kabeh iki 30 taun kita wis "ngaso ing laurels kita" - pameran ngendi kabeh apik, artikel ngendi kabeh mungsuh dikalahaké ...
    lan ora ana industri sing isih ana lan ora ana papan kanggo ngenteni bantuan
  7. solar
    solar 4 Oktober 2022 09:49
    +4
    Artikel sing apik, kaya biasane saka penulis.
    Kabeh pesawat lan helikopter kita kudu dilengkapi panrima iradiasi laser, sing bakal bisa ngganggu serangan kanthi rudal Bolide lan Starstreak kanthi pas wektune, sing ora bisa digunakake kanggo ngganggu rudal karo pencari IR.

    Ora jelas kepiye carane serangan Starstreak bisa digagalake. Sampeyan ora bisa nggawe interferensi amarga karakteristik sistem panuntun, rudal cepet banget lan bisa nggayuh target nalika maneuver kanthi kakehan 9zhi.
    1. Bongo
      4 Oktober 2022 10:05
      +4
      Kutipan saka solar
      Artikel sing apik, kaya biasane saka penulis.

      Matur suwun hi
      Kutipan saka solar
      Ora jelas kepiye carane serangan Starstreak bisa digagalake. Sampeyan ora bisa nggawe interferensi amarga karakteristik sistem panuntun, rudal cepet banget lan bisa nggayuh target nalika maneuver kanthi kakehan 9zhi.

      Laser digunakake ora mung langsung kanggo panuntun dhumateng, nanging uga minangka rangefinder. Pesawat sing dilengkapi panrima iradiasi laser, nalika dijupuk kanggo ngiringan, bakal bisa ninggalake zona tembak kanthi pas wektune, nalika nindakake maneuver anti-rudal lan mangkat menyang WWI. Iku misale jek kula sing murub aerosol amunisi Watesan laser radiation bisa efektif marang rudal Starstreak, nanging iki mbokmenawa mung bisa ing helikopter. Mesthine, amunisi penerbangan kasebut ditembakake ing arah tartamtu, dirancang kanggo ngganggu rudal sing dipandu laser, durung digawe lan dilebokake ing layanan.
      1. solar
        solar 4 Oktober 2022 12:36
        0
        marang rudal Starstreak, amunisi aerosol sing diblokir pamblokiran radiasi laser bisa efektif

        kudu operate antarane roket lan stasiun iluminasi.
        Wektu penerbangan rudal menyang target yaiku sawetara detik, secara harfiah 5-7 detik ing jarak maksimal.
      2. Wildcat
        Wildcat 4 Oktober 2022 15:04
        +2
        hi
        Здравствуйте!
        Interferensi aerosol minangka obat kanggo Starstreaks ora ditemokake ing ngendi wae, nanging panrima radiasi laser lan sakumpulan maneuver wis ana.
        Katrangan lan pranala menyang situs web Leonardo (HIDAS) ing ngisor iki.

        "Sistem Pertahanan Terintegrasi saka Helikopter Apache tinimbang Carl. Manual EW minangka Buku kanggo wengi iki, kanggo kamulyaning Kristus. Aku rumangsa bisa entuk apa-apa saka dheweke.
        ....
        "Oke, Ed, sampeyan pengin miwiti saka ngendi?
        - Tetep prasaja lan cetha, kanca, mangga.
        Aku wis ngerti paling iku, nanging iku apik kanggo krungu kabeh maneh. Sampeyan ora bisa lolos saka SAM ing Afghanistan. Sampeyan ora bisa ndhelikake wit utawa watu, yen sampeyan munggah ing dhuwur, malah luwih elek. Nanging, VZSV ngapusi MANPADS. Sistem Pertahanan Apache Helikopter dibangun kanthi ati-ati kanggo ngalahake kabeh SAM sing dikenal. Sing luwih penting, wis rampung kanthi otomatis.
        VZZV ndeteksi saben ancaman saka rudal - sinar laser apa wae sing nglacak helikopter, radar apa wae sing nyoba nangkep, lan rudal apa wae sing ditembakake marang kita - kanthi jarak sing adoh, jaringan sensor njupuk radiasi UV spesifik sing diasilake. dening mesin roket. Banjur Whining Betty, sistem alamat umum feminin ing kokpit Apache, ngirim pesen kasebut. Ing wayahe nalika helikopter ana ing ancaman - saka lemah utawa saka udhara - dheweke ngandhani kabar apik, ngandhani apa iku lan saka ngendi.
        Nalika rudal ditembakake menyang sampeyan, VZZV kanthi otomatis njupuk tindakan. Nglawan sistem pertahanan udara sing dipandu radar, Apache mbuwang awan foil, sing ngowahi helikopter dadi target sing luwih gedhe lan nutul radar. Yen iku sirah-seeking panas, nembak cascade saka traps - panas tinimbang kita mesin - kanggo nggawa dheweke mudhun. Yen rudal kasebut kanthi manual ngarahake ing laser, Betty nggunakake seri cepet (lan banget rahasia) printah kanggo maneuvers evasive: "Sharp right", "Sharp left", "Up" lan "Descend". Sanalika kita metu saka bebaya, dheweke nglaporake "Capture diangkat." Iku sing paling cedhak karo pujian. Apa wong wadon.
        VZZV durung nate dites ing tes skala lengkap. Para peneliti nindakake kabeh sing bisa ditindakake ing laboratorium lan ing situs tes. Nanging nganti sampeyan kejiret sawetara wong lanang nganggo MANPADS, sampeyan ora bisa yakin manawa bakal ditindakake.

        "Aircraft Survivability Equipment - the HIDAS - - Helicopter Survival System. HIDAS minangka akronim kanggo Helicopter Integrated Defensive Aids System."
        https://electronics.leonardo.com/en/products/helicopter_integrated_defensive_aids_system-hidas
        "Kalebu sensor iradiasi radar lan laser, sistem peringatan peluncuran rudal, sistem kanggo ngetokake traps termal lan radar. Ing Apache, bisa digunakake ing mode otomatis kanthi otomatis lan ing mode semi-otomatis, nalika sistem mung nindakake bebaya. , lan printah kanggo njupuk pilot nyetel jebakan."

        "Bitching Betty: Sistem peringatan swara kokpit wadon Apache" - ketoke, analog saka "Rita".
        http://samlib.ru/k/klimkow_o_g/ed_macy_apache.shtml

        "Saben Apache AH-64E sing nggulung baris perakitan, preduli saka pangguna pungkasan, wis duwe komputer suite keamanan Leonardo sing dikenal minangka AGP (Prosesor Gateway Pesawat). Ing proyek iki, Leonardo bakal njupuk suite keamanan Apache Inggris a langkah luwih dening nggabungake sawetara sensor lan sistem countermeasure ing AH-64E kanggo nambah kesadaran situasional lan survivability.

        Instalasi sensor helikopter bakal kalebu panrima peringatan radar Leonardo SG200-D (varian khusus UK saka kulawarga SEER perusahaan) lan bakal nggunakake maneh sawetara sistem sing saiki ana ing armada Apache AH Mk1 Angkatan Darat. . Sensor lan efektor sing bisa digunakake maneh kalebu panrima peringatan laser Leonardo S1223, sistem peringatan pendekatan rudal AN/AAR-57 BAE Systems, lan sistem countermeasure meter Thales Vicon.
        https://www.leonardo.com/en/press-release-detail/-/detail/leonardo-to-provide-uk-defensive-aids-suite-for-british-army-s-new-apache-ah-64e-helicopters
  8. Alexander_Dneprovsky
    Alexander_Dneprovsky 4 Oktober 2022 10:45
    0
    Nalika MANPADS kebak, UAV bisa beroperasi kanthi lengkap ing papan sing kurang tanpa katerangan termal. Nyerang pesawat lan helikopter mung minangka operator WTO.
    1. solar
      solar 4 Oktober 2022 23:54
      +1
      Kanggo MANPADS saka jinis Starstreak utawa VAMPIRE, jumlah katerangan termal saka target ora masalah.
      1. Alexander_Dneprovsky
        Alexander_Dneprovsky 5 Oktober 2022 10:11
        -1
        Kanggo MANPADS saka jinis Starstreak utawa VAMPIRE, jumlah katerangan termal saka target ora masalah.
        Starstreak minangka kewan sing larang lan langka, VAMPIRE mbutuhake basis lan luwih gampang ditemokake. Basis yaiku MANPADS lan stingers Soviet.
        1. solar
          solar 5 Oktober 2022 10:23
          0
          Starstreak minangka kewan sing larang lan langka

          Diwenehake menyang Ukraina lan digunakake. Ana video ing ngendi dheweke ngethok helikopter dadi setengah.
          VAMPIRE mbutuhake basa supaya luwih gampang ditemokake.

          Ora radiate sadurunge diluncurake, ora gampang dideteksi.
  9. wong Walanda
    wong Walanda 4 Oktober 2022 12:34
    +1
    Ora perlu gupuh, kabeh mlaku miturut rencana, Nazi Ukrainia bakal disirnakake, sanajan gondho saka perusahaan Finnish "menang" Stalinis ing taun 40-an mambu luwih jelas saben dina.
  10. Wildcat
    Wildcat 4 Oktober 2022 13:31
    +4
    hi
    Minangka tansah, artikel apik.
    Saka apa sing wis dikirim lan / utawa dibahas sacara umum babagan pertahanan udara jarak cendhak, kabeh wis diterangake kanthi rinci.

    Umumé, aku wong ing ah.e. Aku ora tau nulis kaya iki, nanging wektune wis teka. Nuwun sewu.

    Sawetara review babagan pertahanan udara Angkatan Bersenjata Ukraina saka wong sing IMHO cedhak karo topik kasebut (Fighterbomber, TG):
    1. Babagan mundhut: “Ana resimen pengebom, ing ngendi saben kru papat wis ditembak mudhun. Lan liyane bakal ditembak mudhun.
    Lan padha nyerang maneh lan maneh."
    2. Babagan ZA lan MANPADS: Dampak utama ing penerbangan saiki teka saka ZA lan MANPADS mungsuh. Ya, penerbangan isih bisa digunakake ing kahanan pertahanan udara mungsuh sing ora ditekan. Iki MANPADS a, lan FOR ora bisa di resiki, nanging kabeh liya bisa lan perlu.
    3. About kanggo sawetara alesan urip C300: "" Kita mabur ing sortie menyang arah Nikolaev-Krivoy Rog. Ngisi daya ora biasa, sing sampeyan butuh luwih dhuwur lan luwih cepet, ing kono sikap kasebut dadi normal, supaya yen bisa, sampeyan ora mlebu pertahanan udara mungsuh.
    Sedulur-sedulur wis kerja saka lapangan udara liyane, lan kita kayane bakal nutup kabeh serangan.
    Wengi jero ing njaba jendhela.
    Ana rong produk ing pesawat, ngandika bisa karo siji. Dhuwur iku dhuwur, kacepetan karya adoh ngluwihi supersonik. Aku weruh "lintang" abang-kuning murup ing ngarep lan kedhip surem, nanging sinyal "PR" wis metu, kupinge muni, wis 4 detik sadurunge direset, ngenteni, apa 4 detik .. .
    Produk wis ilang.
    Banjur nyeret maneuver anti-rudal minangka akeh sing wis kekuatan (by the way, by the way, iku isih ora cetha apa jenis asterisk iku), ing siji soko kenek fuselage rada. Mungkin gelombang kejut, bisa uga corrugation saka kakehan. Ra cetho.
    Aku ngrungokake dhewe, ing pesawat - kabeh apik, mesin muni, kabin whistles, radio hisses, instruments nuduhake, ora ana gagal. Unggah ungguh.
    Inggih, kula mulih kanthi tenang.
    Sawise ndharat, dheweke ngetung 36 hits ing swallowku. Unsur striking, kubus baja kanthi pinggir 7-9mm saka S-300.
    Padha matèni "rasah" kabel, rada rusak baris bahan bakar, utamané ing airframe, ana bolongan ing mesin, siji miber 3 mm saka pneumatic menyang flange disk.
    Lan siji kubus nusuk kokpit saka sisih lan kenek mburi kursi ejection ing area limiters buyar tangan, supaya saka dalan liwat bolongan sampeyan bisa ndeleng sisih kursi.
    Iku 20 cm kanggo utomo utawa padharan, ing kacepetan sing kita miber iku mung 0,0005 detik.
    Aku banjur mikir, yen sampeyan bali saka sortie lan ora jelas apa sebabe sampeyan tetep utuh, banjur malaikat penjaga sampeyan mabur kanthi apik lan getih ora ana ing dhadha, nanging ing swiwine.
    Semono uga cak.
    Z. Y. Pena iki diwenehake dening navigatorku.
    Ing tengah ana unsur sing padha ""
    (c) Pangebom tempur
  11. Kumis Kok
    Kumis Kok 4 Oktober 2022 16:05
    -2
    Pitakonan iki, apa yen, minangka countermeasure marang sistem pertahanan udhara (lan ora mung jarak cendhak, nanging uga medium lan long-range), pesawat murah (massal gedhe-gedhe) karo tandha termal lan radar padhang kudu dikembangaké. , kang, mbeta jumlah tartamtu saka bahan peledak, kudu oversaturate sistem pertahanan udara mungsuh. Piranti kasebut bisa ngemot bahan peledak kanthi jumlah tartamtu kanggo numpes mungsuh sing ora nganggo waja utawa ora dilindhungi (kaya amunisi loitering cahya), lan kamera dhasar sing bisa digunakake kanggo pengintaian. Nanging sing paling Jahwéh, padha bisa nggodho manungsa waé saka sistem pertahanan udhara mungsuh kanggo awake dhewe, meksa padha nglampahi pluru lan meriam winates ing nomer. Lan sawise panipisan amunisi - kanggo ngirim rudal tempur lan cangkang kanggo numpes target.

    Gumantung ing setelan goal (sistem pertahanan udara entheng ngganggu utawa medium / abot), sampeyan bisa nggawe konfigurasi beda. Saka drone quadrocopter adhedhasar mesin siji kanthi pasangan baling-baling coaxial (amarga anane mesin siji lan mung rong baling-baling, skema kasebut luwih murah lan luwih gedhe tinimbang quadcopter "klasik" kanthi 4 motor lan baling-baling. Dasar saka baling-baling coaxial ora bakal nggawe rumit desain), siji kamera kanthi tampilan sing amba (sing ngimbangi anané mung siji kamera tanpa mekanisme rotasi kamera), baterei kanggo penerbangan 20-25 menit lan gunung universal kanggo granat utawa bahan peledak. Lan kanggo sistem pertahanan udara sing luwih abot, gawe drone kasebut adhedhasar monoplane mabur (kaya model pesawat).
  12. hohol95
    hohol95 4 Oktober 2022 18:07
    +1
    Artikel, kaya biasane, ngluwihi pujian!
    Kita mung bisa ngarep-arep supaya ora kabeh sing kasebut ing ndhuwur bakal tiba ing tangane "tangga".
    Lan apa sing bakal teka ora bakal dadi ancaman serius kanggo pilot kita.
    Kita mung bisa ngarep-arep ... hi
  13. Andrey A
    Andrey A 4 Oktober 2022 18:38
    -4
    Sadurunge NMD, saliyane akeh macem-macem sistem pertahanan udara dawa, medium lan jarak cendhak ing Ukraina, ana akeh macem-macem sistem pertahanan udara ing Eropa Timur. Dadi, sistem pertahanan udara S-300 yaiku: Bulgaria - 8, Slovakia -12, Yunani - 12 lan sawetara Kroasia, saliyane, Finlandia duwe 18 Buk, 4 - Siprus, kira-kira. 10 ing Georgia ... Aku ora nyebutake sistem pertahanan udara jarak cendhak lan sistem pertahanan udara: "Cube", "Shilka", ana luwih saka 130 sistem pertahanan udara Osa ing Eropah Wétan lan Georgia ... Apa iku Kulon saiki nyediakake (utawa arep nyuplai) akeh macem-macem jinis sistem pertahanan udara: cilik, medium lan dawa, - nuduhake yen sistem pertahanan udara padha kalah ora mung ing Ukraina, nanging uga ing Eropah Wétan ... bakal ngalahake sistem pertahanan udara Eropa Barat lan Amerika ... Iki mung wektu pitakonan ...
    1. Toucan
      Toucan 5 Oktober 2022 01:26
      +1
      Sampeyan nulis perkara sing kontroversial, nanging iki ora bener
      Kutipan: Andrey A
      Dadi, sistem pertahanan udara S-300 yaiku: Bulgaria - 8, Slovakia -12,
    2. Bongo
      5 Oktober 2022 05:12
      +1
      Kutipan: Andrey A
      Sadurunge NMD, saliyane akeh macem-macem sistem pertahanan udara dawa, medium lan jarak cendhak ing Ukraina, ana akeh macem-macem sistem pertahanan udara ing Eropa Timur. Dadi, sistem pertahanan udara S-300 yaiku: Bulgaria - 8, Slovakia -12, Yunani - 12 lan sawetara Kroasia, saliyane, Finlandia duwe 18 Buk, 4 - Siprus, kira-kira. 10 ing Georgia ... Aku ora nyebutake sistem pertahanan udara jarak cendhak lan sistem pertahanan udara: "Cube", "Shilka", ana luwih saka 130 sistem pertahanan udara Osa ing Eropah Wétan lan Georgia ... Apa iku Kulon saiki nyediakake (utawa arep nyuplai) akeh macem-macem jinis sistem pertahanan udara: cilik, medium lan dawa, - nuduhake yen sistem pertahanan udara padha kalah ora mung ing Ukraina, nanging uga ing Eropah Wétan ... bakal ngalahake sistem pertahanan udara Eropa Barat lan Amerika ... Iki mung wektu pitakonan ...

      Sampeyan kudu ngadili apa sing sampeyan duwe ide sing entheng. Bulgaria wis один Divisi S-300PMU, один Slovakia mindhah divisi SAM saka jinis sing padha menyang Ukraina. Yunani, nanging ora duwe Siprus loro S-300PMU-1 divisi. Ora ana sistem pertahanan udara Buk-M1 ing negara-negara Kulon.
      1. solar
        solar 5 Oktober 2022 11:24
        0
        Ora ana sistem pertahanan udara Buk-M1 ing negara-negara Kulon.

        Ing Finlandia, dheweke isih (diwenehake kanggo utang ing pungkasan taun 90-an) ing layanan nganti 2008, banjur katon dicopot saka layanan, nanging dheweke nulis saiki diarani ITO 96.
        http://pvo.guns.ru/other/finn/buk.htm
        1. Bongo
          5 Oktober 2022 13:35
          +3
          Kutipan saka solar
          Ora ana sistem pertahanan udara Buk-M1 ing negara-negara Kulon.

          Ing Finlandia, dheweke isih (diwenehake kanggo utang ing pungkasan taun 90-an) ing layanan nganti 2008, banjur katon dicopot saka layanan, nanging dheweke nulis saiki diarani ITO 96.
          http://pvo.guns.ru/other/finn/buk.htm

          Ing jaman biyen, aku wis sinau babagan sistem pertahanan udara Finlandia kanthi jero, lan aku mesthi bisa ujar manawa ora ana sistem pertahanan udara Buk-M1 ing negara iki saiki.
          Pertahanan udara negara Suomi
          https://topwar.ru/121520-pvo-strany-suomi-chast-6.html
          1. Andrey A
            Andrey A 6 Oktober 2022 13:50
            0
            Sistem pertahanan udara Buk, kaya ing ngisor iki saka artikel sampeyan, dicopot saka layanan karo Finlandia, nanging ora ana sing dikandhakake babagan kasunyatan sing ditransfer ing endi wae utawa, luwih-luwih, dibuwang ... Dadi Ukraina bisa uga nampa sistem kasebut sajrone NWO lan, mung sawise cadangan sistem pertahanan udara Soviet rampung kesel, pangiriman, nyatane, peralatan Barat wiwit ....
            1. Toucan
              Toucan 6 Oktober 2022 13:54
              +2
              Tanpa guna sampeyan nyoba padu karo Bongo. Aku ngetutake kiriman lan komentare. Perselisihan sing kaya ngono asring dadi isin kanggo para pasulayan. Bongo minangka wong sing cukup kompeten ing topik iki.
              1. Bongo
                6 Oktober 2022 14:04
                +2
                Kutipan saka Tucan
                Tanpa guna sampeyan nyoba padu karo Bongo. Aku ngetutake kiriman lan komentare. Perselisihan sing kaya ngono asring dadi isin kanggo para pasulayan. Bongo minangka wong sing cukup kompeten ing topik iki.

                Matur nuwun kanggo dhukungan! Nanging aku bisa mangsuli dhewe!
            2. Bongo
              6 Oktober 2022 14:03
              +2
              Kutipan: Andrey A
              Sistem pertahanan udara Buk, kaya ing ngisor iki saka artikel sampeyan, dicopot saka layanan ing Finlandia, nanging ora ana sing dicritakake babagan kasunyatan sing ditransfer ing endi wae utawa, uga, dibuwang ...

              Aku ngerti apa sing kedadeyan karo Buk Finlandia. Sawetara dikirim menyang AS kanggo sinau, sawetara dibuwang, paling ora ana siji instalasi tembak ing museum Finlandia. Nanging apa hubungane karo topik sing dibahas? Apa sampeyan yakin manawa "beeches" Finlandia sing mateni bisa duwe pengaruh sing nyata ing perang?
              1. Andrey A
                Andrey A 6 Oktober 2022 14:24
                -3
                Kawruh sampeyan ora nututi saka teks artikel sampeyan dhewe, aku ora ngomong babagan Wikipedia, ..., i.e. ora gumantung ing kasunyatan ... Lan pendapat ora ana gunane ... Aku ora mriksa ngendi Buks padha tumuju saka Finlandia, lan ora ana kamungkinan, nanging aku banget sangsi sing peralatan Soviet bakal dibuwang ing Kulon : iku saiki banget, apik banget kanggo Kulon teka ing Handy ... Amerika wis operasi kapal perang kanggo 40-50 taun, ana présidhèn, padha isih mabur ing Boeings - 747, sing 100 taun ing wayah nedha awan, lan sampeyan ngomongi aku...
                1. Bongo
                  6 Oktober 2022 14:34
                  +3
                  Kutipan: Andrey A
                  Kawruh sampeyan ora ngetutake saka teks artikel sampeyan dhewe

                  Dadi apa? Apa sampeyan ora nggatekake tanggal rilis artikel babagan pertahanan udara Finlandia? Ing wektu iku, aku ora ngerti ngendi Buks Finlandia lunga, nanging saiki aku ngerti. nglirik
                  Lan aja nganti nyebutake Vika, kanggoku iku ala.
                  Kutipan: Andrey A
                  nanging aku ragu banget yen peralatan Soviet bakal dibuwang ing Kulon: saiki banget, migunani banget kanggo Kulon ... Amerika wis ngoperasikake kapal perang sajrone 40-50 taun, ana presiden, dheweke isih mabur ing Boeing - 747, sing nalika nedha awan - 100 taun, lan sampeyan ngomong ...

                  Apa spesialisasi militer sampeyan? Paling aneh kanggo mbandhingake sistem pertahanan udara sing bagean saka basis unsur adhedhasar piranti electrovacuum karo pesawat sipil. Tulung nulis babagan apa sing sampeyan ngerteni. Yen ora, angel banget kanggo njupuk sampeyan kanthi serius.

                  Miturut cara, sampeyan ora bener babagan Boeing 747-200 presiden. Pesawat iki wis ditingkatake menyang tingkat Boeing 747-400ER. Saiki jinis utama kanggo gerakan wong pisanan ing Amerika Serikat yaiku Boeing 737 seger.
                  1. Andrey A
                    Andrey A 6 Oktober 2022 14:51
                    -4
                    "Boeings" -747 isih digunakake ... Iki minangka kasunyatan lan digunakake ing administrasi Presiden Amerika Serikat lan iki uga kasunyatan. Dene panjênêngan panjênêngan piyambak punika botên sagêd anggènipun kula... Tumrap panjênêngan, punika pancèn awon krama. Dadi, aku kudu maca serangan sing padha marang Wikipedia, iki minangka troll Ukrainia ... Kanggo sawetara alasan, dheweke ora seneng banget ...
                    1. Bongo
                      6 Oktober 2022 15:11
                      +5
                      Kutipan: Andrey A
                      "Boeings" -747 isih digunakake ... Iki minangka kasunyatan lan digunakake ing administrasi Presiden Amerika Serikat lan iki uga kasunyatan.

                      Ana informasi ing net babagan sepira kerepe digunakake lan bedane mesin kasebut saka sing asli. Iku bakal seng di pengeni kanggo nemokake iku.
                      Kutipan: Andrey A
                      Lan referensi sampeyan kanggo sampeyan ora cukup kanggo aku.

                      Ing endi aku ngrujuk marang aku? Nanging, yen ana sing ora cocog karo sampeyan, mula sampeyan bisa nemokake sumber sing luwih dipercaya dhewe. Utawa ora?
                      Kutipan: Andrey A
                      Dadi, aku kudu maca serangan sing padha marang Wikipedia, iki minangka troll Ukrainia ... Kanggo sawetara alasan, dheweke ora seneng banget ...

                      Aku rumiyin podo karo apa wong seneng utawa dislikes. Aku mung ujar manawa Vika babagan topik pertahanan udara pancen ora bisa dipercaya. Apa sampeyan bakal nolak? Miturut cara, tawaran babagan cognac isih ditindakake.
                      Aku menang pirang-pirang botol ing VO kepungkur. Nanging, sawetara luwih seneng nggabungake utawa kalebu wong bodho. Nanging sampeyan ora kaya ngono, ta?
                      1. Andrey A
                        Andrey A 6 Oktober 2022 19:47
                        0
                        Informasi sampeyan babagan "Buks" Finlandia bakal dakanggep.
      2. Andrey A
        Andrey A 6 Oktober 2022 13:40
        -4
        Kabeh data ing S-300 (32 pcs) lan Buk (approx. 32 pcs) saka Wikipedia. Dadi, dheweke ana ing Eropa Timur utawa isih ana. Sing ditarik saka layanan, bisa uga, isih ana ing gudang lan uga diwenehake menyang Ukraina ... Lan saiki kabeh iki ora ana, uga sistem pertahanan udara Ukrainia, nyatane, lan mulane peralatan Barat diwenehake. Ora ana akeh sistem pertahanan udara Barat: macem-macem sistem pertahanan udara jarak cendhak, kaya ing ngisor iki saka artikel ing ndhuwur, ana luwih saka 1000 potongan .... Kulon bakal bisa nyedhiyakake - 10-30% saka iku (100-300 lembar saka kekuatan) ... Ayo ngalahake metu minangka sistem pertahanan udara Ukraina kalah ... lan https://ru.wikipedia.org/wiki/Buk_(anti-aircraft_missile_complex)
        1. Bongo
          6 Oktober 2022 13:45
          +3
          Kutipan: Andrey A
          Kabeh data ing S-300 (32 pcs) lan Buk (approx. 32 pcs) saka Wikipedia.

          Yen sampeyan pengin dianggep serius, gunakake sumber sing bisa dipercaya. Wikipedia ing babagan iki minangka tingkat majalah Murzilka.
          1. Andrey A
            Andrey A 6 Oktober 2022 14:40
            0
            arep!! Wikipedia, ing siji, nuduhake soko, minangka ngirim ... Nanging sing ngomong bab pembuangan saka Ukrainia "beeches" ora nuduhake apa-apa .... Bentenipun ketok ... Nanging Wiki dhewe - padha sumber informasi kaya liyane ....
            1. Bongo
              6 Oktober 2022 14:49
              +1
              Kutipan: Andrey A
              arep!! Wikipedia, ing gilirane, nuduhake soko, minangka kudune...

              Aku setuju karo sampeyan. Nanging ora ing kasus iki. Sampeyan bisa pracaya utawa ora, nanging ora ana informasi dipercaya babagan pertahanan udara ing Vik. Babagan fakta sing sampeyan sebutake, aku bisa nangani botol cognac. Apa ana kepinginan kaya ngono?
  14. yowis
    yowis 4 Oktober 2022 21:07
    0
    SAM ora bisa nggunakake penerbangan Rusia.
    Ing pertunjukan udara, publik mung ditampilake aerobatik, dudu peralatan pesawat. Inggih, ngendi aerobatik migunani? Iku menarik.
    1. Andrey A
      Andrey A 6 Oktober 2022 13:55
      -4
      Ora kasunyatan manawa sistem pertahanan udara sing disedhiyakake dening Kulon bakal ora bisa nggunakake penerbangan Rusia ... Penerbangan kita kerja nalika langit Ukraina ditutupi pertahanan udara Ukrainia, sing, aku nyathet, ora ana analog ing Eropa Kulon .... Kita kasil ngalahake pertahanan udara iki, sing diarani pengiriman Barat, kita bakal ngalahake peralatan sing disedhiyakake saka Kulon, utamane amarga bakal dikirim kanthi jumlah cilik (tetes demi tetes) lan ora bakal radikal. (saiki) ngganti apa wae ....
      1. Bongo
        6 Oktober 2022 13:59
        +3
        Kutipan: Andrey A
        Ora kasunyatan manawa sistem pertahanan udara sing disedhiyakake dening Kulon bakal ora bisa nggunakake penerbangan Rusia ...

        Apa iki pendapat sampeyan minangka ahli? Mangga kandhani sepira jerone penerbangan Rusia saiki saya jero ing mburi garis ngarep, lan kenapa?
        Kutipan: Andrey A
        Kita kasil ngalahake pertahanan udara iki, yaiku apa sing diomongake dening pasokan Barat, kita bakal ngalahake peralatan sing diwenehake saka Kulon, utamane amarga bakal dikirim kanthi jumlah cilik (tetes demi tetes) lan ora bakal radikal (saiki. ) ganti wae....

        Aja nglirwakake kepinginan minangka kasunyatan. ora Sayange, kasunyatan ngomong liya.
        1. Andrey A
          Andrey A 6 Oktober 2022 14:33
          -3
          Sampeyan bisa uga mikir yen sampeyan duwe sambungan langsung karo Staf Umum, utawa sampeyan nggunakake informasi saka Angkatan Bersenjata Ukraina? Bubar, data anyar muncul babagan serangan pesawat serangan Su-25 kita. Dadi dheweke kerja, paling ora ing zona garis ngarep ... Gagasan banget babagan serangan udara jero ing mburi garis mungsuh bali menyang skema Amerika, dheweke nggawe B - 2 dhewe ing skema iki. dadi unviable .... Penerbangan abot kita kabeh perusahaan makarya saka kadohan lan makarya kanthi efisien...
          1. Bongo
            6 Oktober 2022 14:51
            +4
            Aku wani duwe otak, lan aku bisa kanggo cekap netepke informasi kasedhiya ing domain umum. Lan jinis argumen
            Kutipan: Andrey A
            Sampeyan bisa uga mikir yen sampeyan duwe sambungan langsung karo Staf Umum, utawa sampeyan nggunakake informasi saka Angkatan Bersenjata Ukraina?
            yaiku demagogi. negatif
        2. Andrey A
          Andrey A 6 Oktober 2022 14:36
          -3
          "Kru aviation nyerang nyerang Angkatan Bersenjata Ukraina ing zona operasi militer khusus. Posisi sing dikuatake lan kendaraan lapis baja tiba ing ngarsane Su-25. sistem pertahanan udara mungsuh.

          Sawise saben sortie kasebut, pesawat kasebut dipriksa dening spesialis saka pasukan teknik lan diisi bahan bakar. Sawise iku, kru Su-25 mabur maneh."
          1. Bongo
            6 Oktober 2022 14:59
            +4
            Kutipan: Andrey A
            "Kru aviation nyerang nyerang Angkatan Bersenjata Ukraina ing zona operasi militer khusus. Posisi sing dikuatake lan kendaraan lapis baja tiba ing ngarsane Su-25. sistem pertahanan udara mungsuh.

            Napa sampeyan nulis iki? Sampeyan ditakoni:
            Kutipan saka Bongo.
            Mangga kandhani sepira jerone penerbangan Rusia saiki saya jero ing mburi garis ngarep, lan kenapa?

            Apa sampeyan bisa mangsuli pitakon langsung? Utawa sampeyan ora ngerti prabédan antarane pesawat serangan, pangebom ngarep lan pejuang multifungsi. Sing aktif banget ing tahap awal NWO.

            Lan iki:
            Kutipan: Andrey A
            Penerbangan abot ing saindenging perusahaan bisa digunakake saka kadohan lan bisa digunakake kanthi efektif ...
            - angin pigura iki saka film.
            1. Andrey A
              Andrey A 6 Oktober 2022 20:12
              -3
              Inggih, sopan santun dudu unsur sampeyan ... Dadi, aku ora duwe informasi lengkap babagan tumindak penerbangan kita, sampeyan uga ora duwe ..... Aku menehi informasi manawa pesawat serang kita lagi digunakake aktif makarya, lan iki kasunyatan, ora ketompo carane wong dislikes iku ... Bomber pesawat, minangka aturan, bisa saka kadohan, uga, sing kasunyatan ... Apa sing dissatisfied karo? - Apa sampeyan pengin menehi laporan babagan Angkatan Bersenjata Ukraina babagan atusan pesawat sing mudhun? - Ora usah....
  15. kriyon
    kriyon 11 Oktober 2022 06:13
    +1
    suwene pimpinan Rusia bakal nindakake tarian muhibah, tinimbang perang kanthi nyata, tentara Ukraina bakal kebak senjata canggih lan luwih akeh personel militer Rusia bakal mbayar nyawane kanggo kabeh kekurangan sing kedadeyan .. ..