Review militèr

Pasukan Iran nyerang ibukutha Kurdistan Irak kanthi artileri lan drone

17
Pasukan Iran nyerang ibukutha Kurdistan Irak kanthi artileri lan drone

Kahanan ing wilayah tapel wates Iran-Irak terus saya mundhak. Kacarita pasukan Iran nyerang pusat administrasi Kurdistan Irak - kutha Erbil. Serangan iki disambungake karo aktivasi kelompok bersenjata Kurdi, sing mutusake kanggo nyebutake dhukungan kanggo Kurdi Iran, sing arep protes massal marang panguwasa Iran. Erbil dumunung ing Irak lor, sawetara rolas kilometer saka tapel wates karo Republik Islam Iran.


Panguwasa Iran percaya yen Kurdi Irak nindakake provokasi anti-Iran, tujuan utama yaiku kudeta ing Iran. Panguwasa Republik Islam wis nyatakake yen dheweke bakal nglindhungi kedaulatan lan keamanan wargane kanthi kabeh kekuwatan lan sarana sing kasedhiya.

Sawise statement iki, pasukan Iran ngluncurake sawetara serangan ing wilayah tapel wates Irak, ing ngendi klompok detasemen bersenjata sing dumadi saka Kurdi Irak diidentifikasi.



Ing babagan iki, patemon darurat Dewan Keamanan Nasional dianakake ing pamrentah Irak, ing ngendi pemangku perdana menteri negara kasebut, Mustafa al-Kazemi, ngumumake pengutukan saka serangan pasukan Iran marang wilayah Irak.

Al-Kazemi:

Pasukan Iran nyoba nggunakake Irak kanggo ngrampungake akun karo pasukan liyane sing ora ana hubungane karo Baghdad.

Dikawruhi nalika serangan ing Erbil, pasukan keamanan Iran nggunakake artileri lan nyerang drone. Ana karusakan. Jumlah korban sing tepat ing antarane pasukan bersenjata Kurdi ing Irak durung dilaporake.
17 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Silver99
    Silver99 2 Oktober 2022 07:47
    +7
    Eh, wong-wong Kurdi iki ora bakal padu karo Iran, nanging nyerang pasukan AS sing nguwasani Irak, ing kono oyod saka ala.
    1. Fedor Sokolov
      Fedor Sokolov 2 Oktober 2022 08:01
      +9
      Dadi Amerika nyetel wong-wong mau (Kurds) marang Iran, padha dhewe ora bisa mbukak perang karo Iran, lan Kurdi iku alat sing cocok banget kanggo destabilizing mandeg ing wilayah, iki padha karo negara nggunakake Ukrainians kanggo ngadhepi Rusia.
      1. Syurik70
        Syurik70 2 Oktober 2022 08:42
        + 11
        Persahabatan karo Amerika Serikat wis "nggawa wong Kurdi menyang Zugunder."
        Dheweke wis kelangan dhukungan saka Rusia lan Iran, lan Amerika Serikat nyetel dheweke.
        Wong Turki ora cukup kanggo wong-wong mau, mula Iran uga wis wiwit ngalahake.
        Apa sing bisa dakkandhakake - dheweke milih nasibe dhewe.
        1. gansales
          gansales 2 Oktober 2022 08:49
          -1
          Quote: Shurik70
          Persahabatan karo Amerika Serikat wis "nggawa wong Kurdi menyang Zugunder."
          Dheweke wis kelangan dhukungan saka Rusia lan Iran, lan Amerika Serikat nyetel dheweke.
          Wong Turki ora cukup kanggo wong-wong mau, mula Iran uga wis wiwit ngalahake.
          Apa sing bisa dakkandhakake - dheweke milih nasibe dhewe.


          Dijupuk langsung saka ilat! Amers saiki wiwit nguripake kabeh pengungkit, mung kanggo spoil lan nyetel geni kanggo wates Rusia lan saiki Iran .. Iku kasep, Gusti, Iran saiki sekutu strategis kita!
    2. Sinoida
      Sinoida 2 Oktober 2022 09:30
      +3
      Asu ora cokotan sing duwe.
      Ya, lan Nazi enem-nuding fussed.
  2. Dart2027
    Dart2027 2 Oktober 2022 07:50
    + 12
    Wiwit Kurdi wis dadi titah saka Amerika Serikat, padha diantemi dening kabeh tanggane.
    1. Lech saka Android.
      Lech saka Android. 2 Oktober 2022 07:57
      +7
      Wong Kurdi Iran dhewe wis ndhaptar peran iki ... saiki ayo padha mangan kanthi sendok lengkap akibat saka buffoonery kanggo nyenengake Amerika Serikat, sing wis narik wong-wong mau menyang pertunjukan kasebut.
  3. K-50
    K-50 2 Oktober 2022 08:19
    +4
    Pasukan Iran nyerang ibukutha Kurdistan Irak nggunakake artileri lan drone. Serangan iki disambungake karo aktivasi kelompok bersenjata Kurdi, sing mutusake kanggo nyebutake dhukungan kanggo Kurdi Iran, sing arep protes massal marang panguwasa Iran.

    Lan ing kene ora tanpa julukan pin dos.
    Apa jenis varian iki, pain ing saben negara. nggawa getih lan wedi. M razi!!! am
  4. trafllot1832
    trafllot1832 2 Oktober 2022 08:32
    0
    Secara logis, Erdogan kudu mlebu, nanging AS dadi komando Kurdi.
    1. Mythos
      Mythos 2 Oktober 2022 12:46
      +1
      Dheweke ora bakal mlebu, utamane amarga dheweke diidini nindakake apa wae sing dikarepake karo wong Kurdi ing negarane. Lan tulisan tangan karo wong Kurdi wis akrab banget.
  5. Ora masalah
    Ora masalah 2 Oktober 2022 08:36
    0
    Kabar iki paling ora rong dina. Mungkin kanthi cara sampeyan bakal mbalekake panji VO isih urip, sampeyan ngerti jam pira!
  6. Irit
    Irit 2 Oktober 2022 09:14
    +1
    Pindhah kabeh Kurdi menyang Amerika Serikat, supaya Yankees kekacoan karo wong-wong mau ing kana!
  7. mateni fasis
    mateni fasis 2 Oktober 2022 10:01
    +2
    Wong-wong Kurdi ora duwe pilihan kajaba kanggo nari pen dos, nanging taruhan iki ora bakal bisa. The stinking Anglo-Saxon duwe kapentingan pribadi ing ngarep lan padha nggunakake, ing kasus iki, Kurdi, lan banjur, minangka biasanipun, padha lunga. Dheweke ora butuh negara Kurdistan sing anyar - dheweke butuh tension permanen ing wilayah penting lan infantri sing siap mati kanggo kepentingan tuan. Lan dheweke bakal mbayar kaya biasane nganggo bungkus permen ijo - mesin ora mateni.
  8. Alexander Konstantinovich Makeev
    Alexander Konstantinovich Makeev 2 Oktober 2022 10:17
    0
    Panguwasa lan miliarder ing Amerika Serikat lan Britania Raya tuku pimpinan Kurdi kanggo nyusut bungkus permen ijo. Dadi dadi bosok, kanthi pandangan donya patologis, kepala wong Kurdi.
  9. ratoborets
    ratoborets 2 Oktober 2022 10:37
    -1
    Wong Kurdi luwih elek tinimbang jaran. Yen Amerika Serikat lan satelit mbantu jaran "saka dhasar atine", amarga wis siyap nglawan Rusia lan Rusia nganti Ukrainia pungkasan, mula Amerika bakal mbuwang wong Kurdi kaya d*ndon.
    Wong Kurdi digunakake kanggo ngobong kahanan ing wilayah kasebut, nanging wong Turki minangka mitra lan anggota NATO (uga ngontrol Bosphorus) luwih penting kanggo dheweke. Akibaté, amarga kerjasama karo Amerika Serikat, wong Kurdi nglawan awake dhewe, saliyane Turki, Iran lan Suriah karo Assad. Lan kanggo Irak, Kurdistan Irak, digawe dening negara, kaya balung ing tenggorokan.
  10. Arcady007
    Arcady007 2 Oktober 2022 11:29
    +1
    Kurdi bisa disetel kanggo sapa wae. Wong tanpa negara. Sampeyan bisa janji apa wae.
    Sapa sing menehi permen iku sing apik.
  11. Vadim Topal-Pasha
    Vadim Topal-Pasha 2 Oktober 2022 14:25
    0
    Kanggo sawetara alasan, ora ana sing weruh subtlety kasebut. Yen drone Iran digunakake nglawan Kurdi, mula ora bakal diwenehake marang "Muscovites sing dikutuk".

    Dadi booze saka Kurdi "minangka kamenangan gedhe Zelensky" (C). :)

    Lelucon, lelucon, nanging bisa uga dadi kasunyatan ...

    "Niat diukur saka akibat" (C)