Review militèr

Slowakia bakal ngasilake batch 155-mm bedhil self-propelled Zuzana 2 kanggo Ukraina, telung negara Eropah bakal mbayar kanggo pangiriman

86
Slowakia bakal ngasilake batch 155-mm bedhil self-propelled Zuzana 2 kanggo Ukraina, telung negara Eropah bakal mbayar kanggo pangiriman

Ukraina bakal nampa kumpulan liyane saka Slovak 155-mm Zuzana 2 self-propelled artileri gunung, pangiriman wis dijadwal kanggo taun sabanjuré. Jerman, Norwegia lan Denmark bakal menehi hadiah kasebut menyang Kyiv, Menteri Pertahanan Jerman Christen Lambrecht ujar dina iki.


Miturut kepala departemen militer Jerman, ing 2023 Ukraina bakal nampa liyane 16 Zuzana 2 bedhil self-propelled, produksi kang bakal ditangani dening Slovakia. Kyiv ora bakal mbayar kanggo howitzers, Jerman, Denmark lan Norwegia njupuk liwat Financing produksi. Persetujuan sing cocog ditandatangani dina iki ing Kopenhagen. Dokumen kasebut ditandatangani dening Menteri Pertahanan Slovakia Jaroslav Nagy lan mitra Denmark Morten Bedskov.

Konštrukta Defense, sing dadi bagéan saka Kementerian Pertahanan Slovak, bakal ngasilake 16 howitzer 155-mm mandiri Zuzana 2 kanggo Ukraina. Produksi kasebut bakal dibiayai dening Denmark, Jerman lan Norwegia, sing nyedhiyakake 92 yuta euro kanggo tujuan kasebut .

- pesen saka Kementerian Pertahanan Slovak ngandika.

Kamentrian Pertahanan Denmark, ing giliran, dikonfirmasi sing persetujuan wis ditandatangani karo Slovakia, lan Denmark, Norwegia lan Jerman bakal mbiayai dening nggawe "hadiah kanggo Zelensky." Wigati dicathet yen ing pertengahan Agustus, Bratislava nyerahake papat Zuzana 2 bedhil self-propelled menyang Kyiv, janji bakal ngirim papat liyane "sakedik mengko."

Senjata mandhiri kanthi roda Zuzana 2 diprodhuksi dening Konštrukta-Defence. Howitzer 155-mm adhedhasar sasis Tatra T 815-7 anyar, turret nduweni tingkat proteksi kaping 3 miturut standar STANAG 4569 (tahan proyektil 155-mm ing jarak 60 m), jarak tembak yaiku 30 km, maksimum 41 km (aktif - projectile roket). Iku ing layanan karo Angkatan Bersenjata Slovak.
86 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Foundling
    Foundling 2 Oktober 2022 20:22
    +6
    Iki ora bakal mengaruhi kahanan ing ngarep, amarga cilik lan ora efisien. Iki sing dakwaca ing kene suwene 6 wulan
    1. Fizik13
      Fizik13 2 Oktober 2022 20:48
      -12
      Quote: Foundling
      Iki ora bakal mengaruhi kahanan ing ngarep, amarga cilik lan ora efisien. Iki sing dakwaca ing kene suwene 6 wulan

      Kurang informasi ing INTERNET, luwih apik kanggo prajurit kita. Lan banjur sethitik, sing padha langsung njupuk gambar lan nyebar ing ngendi wae lan apa wae.
    2. kventinasd
      kventinasd 2 Oktober 2022 21:00
      +5
      Quote: Foundling
      Iki ora bakal mengaruhi kahanan ing ngarep, amarga cilik lan ora efisien.

      Angkatan Bersenjata Ukraina maju kanthi sukses sanajan tanpa bantuan iki, saiki ing arah Kherson.
      Anggere birokrat kita sing apes bakal tetep nganggo potongan kertas, kita bakal kelangan kabeh wilayah sing ditaklukake.


      Kahanan sing angel ing sisih kidul: Mungsuh nindakake serangan tank sing kuat, nembus menyang Berislav
      ▪️Wingi, batalyon tank lan infantri Angkatan Bersenjata Ukraina nyerang saka Novovorontsovka menyang arah Khreschenovka.
      ▪️Mungsuh ditemoni dening howitzer lan MLRS kita, sing mandhegake tekanan mungsuh.
      Helikopter penerbangan tentara uga main, ngobong peralatan mungsuh.
      ▪️Tank kita ora teka kanggo ngluwari ing wektu lan mungsuh mbuwang pasukan anyar lan terus nyerang.
      ▪️Pasukan brigade 126 teka kanggo nulungi brigade pertahanan pesisir 80.
      ▪️Sajrone dina pisanan pertempuran abot, kita ngobong 15-20 kendaraan tempur infanteri lan nganti 10 tank Angkatan Bersenjata Ukraina.
      ▪️Sajrone perang, kita kepeksa mundur saka zona abu-abu cedhak Lyubimovka.
      ▪️ Oskorovka lan Zolotaya Balka uga ditinggal, ing wayah sore mungsuh nyedhaki Dudchany ing pinggir Dnieper.
      ▪️Mungsuh terus meksa, perang bandel terus, pejuang kita pancen butuh bala.
      ▪️ "Aku nganggep yen mungsuh bakal nyoba ngliwati posisi kita ing wilayah sing dituduhake saka sisih lor kanggo meksa kita nerusake mundur kanthi ancaman pengepungan. Pasukan Angkatan Bersenjata Ukraina kira-kira udakara 3-4. batalyon mekanik lan paling sethithik sak batalyon tank full-blooded (luwih saka 100 AFVs total)", - nyerat I. Strelkov.
      ▪️Saka positif: Pasukan kita ngusir serangan ing Davydov Ford cedhak kali. Ingulets lan Pravdino, Welasan kendaraan mungsuh padha numpes, Angkatan Bersenjata Ukraina duwe nomer akeh tiwas lan tatu.
      t.me/RVvoenkor
    3. Komentar wis dibusak.
  2. Luminman
    Luminman 2 Oktober 2022 20:23
    +4
    Kayane gas kita diwenehake menyang Slowakia?
    1. SKVichyakow
      SKVichyakow 2 Oktober 2022 20:50
      +5
      Kayane, ya, isih ana liwat dill.
      1. Hitriy Zhuk
        Hitriy Zhuk 3 Oktober 2022 03:15
        +1
        Mangkene carane sanajan kasunyatane
        gas kita menyang negara non-loropaken liwat negara mungsuh
        ora sumpah? belay
        1. megavolt823
          megavolt823 3 Oktober 2022 09:28
          0
          Gas kudu mrana, mung sarin. Lan uga bakal dadi wektu kanggo chop Polandia, Inggris. Sisane siyap-siyap. Yen ora, tarif bakal tuwuh, lan sampeyan kudu chop. Dadi apa wektu kanggo nyeret?
        2. SKVichyakow
          SKVichyakow 3 Oktober 2022 10:49
          0
          Kutipan: Hitriy Zhuk
          Mangkene carane sanajan kasunyatane
          gas kita menyang negara non-loropaken liwat negara mungsuh
          ora sumpah? belay

          Kapitalisme lagi dibangun, dadi kabeh babagan dhuwit.
  3. Irit
    Irit 2 Oktober 2022 20:23
    +1
    Aku bakal ngomong kanthi blaka - ing wilayah negara NATO, ing perusahaan sing nggawe peralatan militer kanggo nasionalis, wektune kanggo nindakake sabotase, utawa ngrusak pembangkit listrik lan gardu ing radius 20 kilometer saka perusahaan industri kanthi drone kamikaze, nyuda. listrik kanggo pertahanan.
    1. Komentar wis dibusak.
    2. Fizik13
      Fizik13 2 Oktober 2022 20:45
      +2
      Quote: Irit
      wilayah negara NATO, wektune kanggo nindakake sabotase ing perusahaan sing nggawe peralatan militer kanggo nasionalis, utawa ngrusak pembangkit listrik lan gardu nganggo drone kamikaze.

      Kok drone, kok kurang ajar? Saiki wis ana INTERNET...
      1. Hitriy Zhuk
        Hitriy Zhuk 3 Oktober 2022 03:27
        0
        Kutipan saka Fizik13
        Kok drone, kok kurang ajar? Saiki wis ana INTERNET...

        Kok Internet, ora sopan banget.
        Ana mayuta-yuta "jinis sebangsa" kita sing wis mlayu menyang kana kanthi ngedol awake dhewe wiwit paling ora taun 1991.
        Inggih, iki ngrusak kulit lan nawakake kanggo nuduhake cilik.
    3. nordscout
      nordscout 2 Oktober 2022 21:28
      +4
      Pikiran sampeyan bener banget Kawan. Thrifty, sanajan, ndeleng (pikiran sampeyan), saka jendhela Kementerian Pertahanan Federasi Rusia, bisa mbebayani banget ...... Wong layanan wis ngomong babagan serangan kasebut ing VO, wiwit 24 Februari taun iki, nanging "iku isih ana" ... Padha ora nggawe raids, ketoke sing idea iki (Panjenengan) punika politik mbebayani, ora diwasa lan, mbokmenawa, teknis - ora solvable .... Ing rencana kampanye pembebasan kita "a la 1939" ora ana obyek kasebut kanggo serangan .... Yen sampeyan nulis babagan "regrouping pasukan sing direncanakake" ing teater operasi kanthi ninggalake sementara, saiki, kutha lan wilayah "kita" - iki luwih dingerteni kanggo komandan kita ... Ana saran: sampeyan kudu ngontak proposal iki langsung menyang Agung ....
    4. Komentar wis dibusak.
  4. asu ajag88
    asu ajag88 2 Oktober 2022 20:27
    +9
    nalika Perang Donya II, Cekoslowakia (ing wektu iku united) minangka pabrik senjata lan situs rekayasa / produksi Nazisme ... taun-taun liwati, lan ing Eropa ora ana owah-owahan ing prinsip ...
  5. azkolt
    azkolt 2 Oktober 2022 20:27
    +2
    Kita kudu ngirim gas luwih akeh, yen ora bakal cukup!
    1. Yura
      Yura 2 Oktober 2022 20:45
      +1
      Iki jenis gas kanggo ngirim, yen ora, siji tong minyak bakal cukup kanggo kabeh.
      1. nikel
        nikel 2 Oktober 2022 23:02
        -2
        Mustard, mesthi. Inggih, phosgene bakal nindakake.
        1. Yura
          Yura 2 Oktober 2022 23:26
          0
          Iki ora bakal cukup kanggo tong minyak, mung tong kosong sing ditutup kanthi tulisan sing diwaca kanthi apik ing sisih "MULAI". Mbayangno apa sing bakal diwiwiti ing kana.)))
          1. nikel
            nikel 3 Oktober 2022 01:38
            -2
            Apa yen wong tuwa? Utawa luwih apik, susu? Nalika Google Terjemahan mbukak, kabeh wong wis ana.
  6. Komentar wis dibusak.
    1. GRIGORIY76
      GRIGORIY76 2 Oktober 2022 20:31
      -7
      Iki minangka manfaat saka Menteri Luar Negeri sing paling apik lan permanen S. Lavrov.
    2. Dart2027
      Dart2027 2 Oktober 2022 20:40
      + 10
      Quote: Enjin Tua
      Napa Rusia mung siji, lan saiki akeh negara sing nglawan?

      Siji negara (USA) lan enem.
      Quote: Enjin Tua
      Aku mikir alesan ana ing kita, lan ora ing negara liya.

      Ya, ya, ya ... Lagu-lagu lawas saka jaman perestroika.
      1. VyacheSeymour
        VyacheSeymour 2 Oktober 2022 21:01
        +3
        Kutipan saka Dart2027
        Siji negara (USA) lan enem.

        Ya, lan ana legiun enem ... Lan sekutu, ora, paling konsonan, ngendi?
        1. Dart2027
          Dart2027 2 Oktober 2022 22:01
          +2
          Kutipan: VyacheSeymour
          Ya, lan enem iku legiun

          Luwih cilik, mung Eropa.
      2. Komentar wis dibusak.
      3. Kiril Letov
        Kiril Letov 2 Oktober 2022 22:13
        +1
        Apa panjelasan prasaja sampeyan duwe kanggo kabeh. Sawise maca komentar kaya mangkene: "Satemene, wates Rusia ora ana ing ngendi wae!" sampeyan wiwiti ngerti motivasi Finlandia, kang kesusu kanggo NATO, lan bali ing Januari ora nimbang anggota ana minangka jaminan keamanan.
        1. Dart2027
          Dart2027 2 Oktober 2022 22:33
          0
          Kutipan: Kiril Letov
          Apa panjelasan prasaja sampeyan kanggo kabeh?

          Tegese, kajaba kesederhanaan, ora ana komentar.
          Kutipan: Kiril Letov
          sampeyan wiwiti ngerti motivasi Finlandia, cepet-cepet menyang NATO
          kanggo merjuangake kapentingan master jaban rangkah.
          1. Komentar wis dibusak.
            1. Dart2027
              Dart2027 2 Oktober 2022 22:57
              +2
              Kutipan: Kiril Letov
              Carane. Pranyata Finlandia sing kaping lima yuta wis nandhang sindrom suicidal wiwit Februari

              Kabeh bisa uga ora, nanging sing paling dhuwur ya. Sanajan dheweke dhewe ora bakal gelut. Lan, kanthi cara, ora wiwit Februari, nanging wiwit ambruk USSR, nalika dheweke, lan ora mung wong-wong mau, wiwit aktif nggabungake NATO, kanthi resmi tetep ing njaba.
        2. Lena Petrova
          Lena Petrova 2 Oktober 2022 22:55
          0
          Finland ora kesusu - dheweke kesusu. Ora ana negara merdika ing EU. Iki minangka peternakan kolektif Euro, sing dikelola saka samodra.
          1. ada
            ada 3 Oktober 2022 01:13
            0
            Kutipan: Lena Petrova
            ... pertanian kolektif euro ...

            Aja ngrusak jeneng kita jinis ekonomi nasional kolektif ing deso apik
        3. nikel
          nikel 2 Oktober 2022 23:07
          -2
          Aku jujur ​​ora ngerti Finns. Yen dheweke mikir yen NAta bakal nylametake dheweke, mula iki khayalan sing padha karo sing ana ing sangisore Mikhail Sergeyevich. Jalur Nata dumunung ing jalur cedhak Görlitz. Lan masalah Finns bakal mungkasi karo mundhut wilayah liyane. Wong Polandia ngerti akeh babagan iki.
          1. ada
            ada 3 Oktober 2022 01:15
            -2
            Kutipan: nikel
            Aku jujur ​​ora ngerti Finns. ...
            Apa ana kanggo ngerti, padha bakal saham Piece kanggo awake dhewe.
            1. nikel
              nikel 3 Oktober 2022 01:26
              -3
              Piece apa? Apa sejarah wis ngajari wong-wong mau? Nalika padha ngrusak Lapland lan Bothnia, apa sing bakal dikandhakake marang turunane? Nuwun sewu kita ngaco, nanging kita diapusi? Kaya warga kita sing apes sing nggulung Borka ing punggung.
              1. ada
                ada 3 Oktober 2022 02:09
                0
                Aku, mesthi, njaluk ngapura, nanging kanggo kabeh wektu aku ora ngelingi planning militèr, supaya bakal ana solusi militèr kanggo wong-wong mau sing bakal ngidini Finns duwe akeh prospek sawise Armageddon, utamané ing Strip saka segara kanggo segara, nanging sampeyan ndeleng, padha Piye wae ora banget menowo iki ing massa sing, lan sawetara wong kabuka ngarep-arep soko, mbokmenawa kanggo pertahanan lan lemah Rocky. wassat
                1. nikel
                  nikel 3 Oktober 2022 03:43
                  -2
                  Apa struktur lan lemah watu sawise nukleus? Aku iki, sawise kabeh marinkas, avdeevkas lan deevka liyane, kita bakal nggawe Bunch saka odabs lan pounders konkrit daya gedhe. Iku misale jek sing Finns padha macet ing 40 ing Mannerheim Line. Urip - ora sedhih. Sampeyan bisa ngomong padha berkembang. Lan kanggo sampeyan - langsung menyang banyu sing nggodhok. Mangkene logika sawetara warga Eropa ora bisa dingerteni. Ora ana bunker lan watu sing bakal nglindhungi saka pati.
                  1. ada
                    ada 3 Oktober 2022 03:57
                    +2
                    Kutipan: nikel
                    ... Urip - ora sedhih. Sampeyan bisa ngomong padha berkembang.

                    Duc, aja dipakani Finn, dheweke isih katon kaya asu ajag wassat
                    1. nikel
                      nikel 3 Oktober 2022 04:08
                      0
                      Ora ketompo carane serigala katon, peluru pamburu tetep bakal mabur.
                  2. Petr_Koldunov
                    Petr_Koldunov 3 Oktober 2022 12:10
                    +2
                    Kutipan: nikel
                    Urip - ora sedhih. Sampeyan bisa ngomong padha berkembang. Lan kanggo sampeyan - langsung menyang banyu sing nggodhok. Mangkene logika sawetara warga Eropa ora bisa dingerteni.

                    Ya, lan ora ana logika ing kene. Sampeyan ndeleng carane dumadakan kaputusan kanggo gabung NATO iki metu saka apa-apa. Ora ana alesan, pecandu narkoba enom sing ora kompeten saka kulawarga sing ora duwe fungsi, ditarik menyang "nilai-nilai Barat," dadi Perdana Menteri Finlandia. Alamiah, iki minangka bahan sing subur kanggo dalang saka Amerika. Telung taun, Russophobe ngamuk dibuwang saka dheweke - lan kaya ngono ...
                    Ing pungkasan apa? Perdhana mentri iki mung nolak referendum kanggo NATO, ujar manawa ora perlu nganakake referendum, kita wis ngerti swasana ati rakyat!
                    Kabeh. Tirai!
                    1. ada
                      ada 3 Oktober 2022 16:23
                      0
                      Kutipan: Peter_Koldunov
                      ... Alamiah, iki minangka bahan sing subur kanggo para dalang saka Negara. Telung taun, Russophobe ngamuk dibuwang saka dheweke - lan kaya ngono ...
                      Ing pungkasan apa? Perdana menteri iki mung nolak rakyat referendum babagan NATO, ...

                      Inggih, sawetara wong duwe kabeh negara karo referendum ... lan ora ana wong scratched iku, mesthi, iku, kaya iku, ing imbangan, nanging ora cukup, kaya iku, dhewe lan ora cukup miturut kontrol wong sing manggon ing kono wassat
    3. Fizik13
      Fizik13 2 Oktober 2022 20:41
      +1
      Quote: Enjin Tua
      Napa Rusia mung siji, lan saiki akeh negara sing nglawan?

      Mung kita ora ngerti carane nyritakake dongeng kaya Amerika Serikat, lan kita ora duwe akeh bungkus permen ...
      1. Kiril Letov
        Kiril Letov 2 Oktober 2022 22:25
        0
        Nuwun sewu, simplifikasi sing jelas. Donya milih inovasi lan produk maju. Lan ing iki, karo kabeh jalaran negatif kanggo donya delirium paranoid saka Amerika Serikat bab sawetara jenis messianism, dumunung ing attractiveness Amerika Serikat kanggo pemain external. Nyalahke Amerika Serikat amarga dheweke, bebarengan karo Jerman, Singapura, sebagian China lan saiki Uni Emirat Arab, Estonia, Taiwan, Republik Korea, nawakake kahanan sing paling apik kanggo wiwitan lan bisnis, kajaba kanggo awake dhewe. Iki minangka kasunyatan objektif, manawa sampeyan ngakoni utawa ora.
        1. nikel
          nikel 2 Oktober 2022 23:11
          -1
          Inggih, aku ngerti Jerman, Singapura, Korea. Nanging kepiye babagan freeloader Eropa Timur? Padha macet karo mung 2 gol kanggo ngombe Perrier lan kanggo nglindhungi kingpin sing, Dadi ora perlu kanggo menakake donya. Donya iku beda. Ana - India, ana - Nigeria. Ana - Dubai sawise kabeh.
          1. Kiril Letov
            Kiril Letov 3 Oktober 2022 00:25
            +1
            Mesthi beda. Mung saiki dheweke ngembangake baterei lithium-ion pisanan ora ing Nigeria nanging ing Inggris. Aku yakin sampeyan ngerti sepira pentinge baterei iki minangka sumber energi ing kendaraan listrik lan piranti panyimpenan energi ing sistem energi. Iki mung siji conto, nanging ndadekake Great Britain atraktif kanggo Nigeria, lan ora kosok balene, lan minangka manifestation pribadi saka ngelmu, technical lan industri potensial saka negara, ndadekake atraktif kanggo donya kabèh.
            Lan aku nulis babagan UAE ing ndhuwur. Pay manungsa waé, sheikhs ora kowtow kanggo USA, nanging ing wektu sing padha ora nglirwakake kerjasama karo USA minangka sumber saka ibukutha lan teknologi ing sih saka ideologi.
            Hegemoni Amerika Serikat lan Kulon sing kondisional, sing kalebu Jepang, Republik Korea, lan Singapura, utamane adhedhasar iki.
            Sapa sing ngalang-alangi kita nggawe ekonomi inovatif, duwe asil gedhe saka adol bahan mentah ing luar negeri, amarga digawe dening Republik Korea lan saiki digawe dening Turki?
            Dadi sadurunge nyalahake Kulon sing kondisional kanggo kabeh, kita kudu ngelingi pangandikane Konfusius agung: "Wong luhur nyalahke awake dhewe, lan wong sing ora penting nyalahke wong liya."
            1. nikel
              nikel 3 Oktober 2022 01:33
              -5
              Wigati dimangerteni manawa saiki wong Inggris dhewe ora peduli babagan baterei ion lan barang-barang liyane sing sampeyan gunakake. Ana keluwen energi lan mung keluwen ing jagad iki. Dadi kabeh statement iki ora worth kertas jamban nalika nix nyata ing donya wiwit.
              Ing kene, amarga dodolan bahan mentah Rusia ing luar negeri, ana baterei ion, reaktor nuklir lan Teslas.
              Dadi nulis risalah anyar babagan cara urip ing jagad pasca apokaliptik, ing endi nah! ora perlu kanggo baterei ion.
        2. ada
          ada 3 Oktober 2022 01:32
          +1
          Kutipan: Kiril Letov
          ... Nyalahke Amerika Serikat amarga padha karo Jerman, Singapura, sebagian China lan saiki Uni Emirat Arab, Estonia, Taiwan, Republik Korea nawakake kahanan sing paling apik kanggo ...

          Ayo, padha ngumpulake akeh wong ing kampanye kanggo ngrampog.
          Proyek energi terobosan gagal, riset ilmiah mandheg, lan kekurangan sumber daya ing irung, ora bisa entuk kesiapan infrastruktur teknologi tinggi AS kanggo nyuda biaya sumber daya, tanpa kelangan stabilitas negara, nanging aku pengin mangan lan aku pengin mangan apik.
          Dheweke bakal ngrampog - heredity iku ala wassat
      2. nikel
        nikel 2 Oktober 2022 23:08
        -1
        Dheweke mung ora ngerti carane sampeyan bisa urip kanthi akeh pati lan ora mati. Ing pangerten, kita minangka anomali. Lan anomali mbebayani kanggo proses pamikiran.
    4. gangsal
      gangsal 2 Oktober 2022 22:46
      +2
      Persis, masalahe sampeyan nggambar. Utamane sing lawas
    5. nikel
      nikel 2 Oktober 2022 23:04
      +4
      Kenging punapa? Amarga ing taun 1985 ana kijang sika tartamtu mutusake yen kabeh wong bakal kekancan karo kita. Lan babagan nyetel, apa kita wis gelut karo tanggal akhir-akhir iki? Dheweke mung nggawa penghasilan. Yen pikirane manungsa wis diatur, apa sing kudu ditindakake.
    6. Inquisitor
      Inquisitor 3 Oktober 2022 01:58
      +1
      Ketoke ing Perang Donya II kita uga nyalahke kanggo kasunyatan sing kabeh fasis kulon menek kita.
      1. nikel
        nikel 3 Oktober 2022 03:46
        -1
        Ya, ana kahanan sadurunge Vova. Saiki nomad, banjur Teuton. Iku permata alam bébas.
  7. Arcady007
    Arcady007 2 Oktober 2022 20:30
    +5
    Lan Novak ngumumake kemungkinan ndandani SP-2 kanthi dhuwit kanggo pasokan gas menyang Jerman lan Slovakia.
    Sepur pikiran sing menarik.
    1. Havoc
      Havoc 2 Oktober 2022 21:48
      0
      Kutipan: Arkady007
      Lan Novak ngumumake kemungkinan ndandani SP-2 kanthi dhuwit kanggo pasokan gas menyang Jerman lan Slovakia.
      Sepur pikiran sing menarik.

      Ora ketompo carane edan muni, nanging kita dipeksa kanggo sumber gas kanggo negara ora grapyak, kita kudu njupuk dhuwit saka ngendi wae, ing nineties kita misuwur kecanthol iki.
    2. nikel
      nikel 2 Oktober 2022 23:13
      0
      Gerakan sing paling goblok. Urip wis nuduhake yen rute ing jero banyu iki minangka topi lengkap.
    3. Mikulich
      Mikulich 2 Oktober 2022 23:57
      -2
      Apa sampeyan pinter ing geografi? Slovakia ngendi?
      1. nikel
        nikel 3 Oktober 2022 01:41
        -3
        Orban ngendi? Apa sampeyan ngerti sapa iku? Lan misale jek ana cabang saka pipa gas.
  8. Prax1
    Prax1 2 Oktober 2022 20:33
    -7
    Sanadyan sampeyan ngremehake aku, siji-sijine cara metu yaiku tyao, lan luwih cepet! Nganti durung kasep
    kudu nyerang ing wilayah lan kutha-kutha beteng.
    Yen efek banget, perlu kanggo aplikasi strategis. Iku total annihilation.
    1. VyacheSeymour
      VyacheSeymour 2 Oktober 2022 21:06
      -2
      Kutipan: Prax1
      Sanajan sampeyan ora milih aku, siji-sijine cara metu yaiku tiao

      Kenapa minus ...- PLUS! Aja nganggep minangka impudence, nanging aku elinga yen saliyane senjata nuklir taktis ana uga SNF, Mao, Ho Chi Minh ...
    2. nikel
      nikel 3 Oktober 2022 03:47
      -2
      Aku mikir taktik wis cukup. Iki, saliyane kanggo karusakan, uga psycho-efek.
  9. Buyan
    Buyan 2 Oktober 2022 20:35
    +4
    Sapa sing perang, sing ditresnani ibu (bajingan ... wassat
    1. nikel
      nikel 2 Oktober 2022 23:14
      0
      Kita kudu ngrasakake Zyuzanok. Oh, Slovakia iki.
  10. opuonmed
    opuonmed 2 Oktober 2022 20:37
    +7
    kabeh Eropah ngirim senjata kanggo APU, lan kita menehi wong gas lan katon ing wong-wong mau apa padha ngomong lan katon ing wong metu saka pakulinan, lan ngirim kita pangarep-arep palsu kanggo sawetara ing cara dhewe! mbokmenawa ora persis Mungkin kabeh iku beda kabèh gambar ora katon! iku wektu kanggo ngrusak ukrr!
  11. Tim
    Tim 2 Oktober 2022 20:39
    +7
    Ora ana tembung, siji checkmate, srengenge kita minangka panglima gedhe sing pengin mangan iwak lan njagong ing sak panggonan, nyedhiyakake gas karo minyak, dheweke minangka pemasok mitra sing bisa dipercaya kanggo mitra ing Eropa, minangka ijol-ijolan. kanggo senjata saka kang padha matèni prajurit kita, lan padha uga nesu sing wong mlayu saka mobilisasi.
    1. Lena Petrova
      Lena Petrova 2 Oktober 2022 23:00
      -2
      Liyane ora mlayu. Dadi wong, dudu gas. Utawa apa sampeyan mikir yen tanpa gas kita bakal mandheg nyedhiyakake senjata?
  12. Fizik13
    Fizik13 2 Oktober 2022 20:39
    +1
    Ing taun 80-an, USSR njupuk howitzer iki (152 mm) kanggo operasi nyoba. Dheweke ora cocog karo kita kanthi akeh cara.
  13. Sergey39
    Sergey39 2 Oktober 2022 20:47
    +2
    Ah Lala! Slowakia, sampeyan duwe pin ing kincir angin! isin!(((
  14. Bonifasius
    Bonifasius 2 Oktober 2022 20:55
    +2
    Mbokmenawa Kementerian Luar Negeri kudu nglumpukake kabeh kasus "bantuan" kasebut ing kabeh negara. Banjur bali saben "penny"! Sawise pungkasan perang ... ing macem-macem wilayah kabijakan manca, perdagangan lan interaksi liyane
    1. ada
      ada 3 Oktober 2022 01:38
      -1
      Quote: Boniface
      Mbokmenawa Kementerian Luar Negeri kudu nglumpukake kabeh kasus "bantuan" kasebut ing kabeh negara. Banjur bali saben "penny"! ...

      Ing babagan kiloton? wassat
  15. g_ae
    g_ae 2 Oktober 2022 20:57
    + 11
    Nggunakake gas Rusia, apa Slowakia bakal nggawe meriam kanggo Ukraina, saka cangkang sing banjur bakal mabur ing endhas warga Rusia? Aku ngerti bener? Apa sundel? Ayo dadi pirembagan bab multi-vektor lan multi-stool!
    1. g_ae
      g_ae 2 Oktober 2022 21:15
      +6
      Kelalen! Lan isih mbayar Ukraina kanggo transit?! Ana apa?!
      1. ada
        ada 3 Oktober 2022 01:41
        +1
        Kutipan saka g_ae
        Kelalen! Lan isih mbayar Ukraina kanggo transit?! Ana apa?!

        Iki diarani persiapan perang bertahap wassat
    2. AlexGa
      AlexGa 2 Oktober 2022 21:29
      -1
      Ayo dadi pirembagan bab multi-vektor lan multi-stool!

      Inggih, sampeyan, kolega, iki pancen beda! Jujur, kabeh iku ngganggu. Sampeyan bisa uga mikir yen negara, bisnis lan wong kabeh beda. Sanajan, yen sampeyan ndeleng acara ing Krasny Liman, ing ngendi unit telung negara lan papat departemen gelut, mula ora kaget yen hubungan kasebut ora apik.
      1. g_ae
        g_ae 2 Oktober 2022 21:44
        +6
        Saiki wong Ukraina maju ing cedhak Kherson. Lan iki steppe. Apa padha nggawe dig lan nyelinep munggah unnoticed?! Lan ing ngendi aviation? Aku ngerti sing padha ngaco munggah kabeh konco baris ngarep lan diijini nitahaken saka pertahanan udhara kuat. Nanging kok padha ora bisa mandheg? Apa padha nguber Kraken maneh karo kabeh Staff Umum? Ana apa, bajingan? Lan sing paling menarik - kasepen matine!
        1. AlexGa
          AlexGa 3 Oktober 2022 01:04
          -2
          Program sing menarik banget saka Solovyov babagan topik iki. Pungkasan, perkara sing bener diwiwiti.
      2. g_ae
        g_ae 2 Oktober 2022 21:48
        +3
        Nanging bojo asu ing Moscow sijine muter babagan ov karo dhuwit budget. Penonton bungah banget. Apike, Peskov lan Navka wis seneng karya? Tfu!
  16. gendéra lawas
    gendéra lawas 2 Oktober 2022 21:04
    -1
    Kutipan: Tim
    Ora ana tembung, siji checkmate, srengenge kita minangka panglima gedhe sing pengin mangan iwak lan njagong ing sak panggonan, nyedhiyakake gas karo minyak, dheweke minangka pemasok mitra sing bisa dipercaya kanggo mitra ing Eropa, minangka ijol-ijolan. kanggo senjata saka kang padha matèni prajurit kita, lan padha uga nesu sing wong mlayu saka mobilisasi.

    Aja nyinggung dheweke, dheweke bakal umur 70 taun. Wong tuwa, priyayi sepuh.
  17. Bintang Eva
    Bintang Eva 2 Oktober 2022 21:19
    +4
    Suwene suwene Rusia ngrancang nyedhiyakake gas kanggo negara-negara musuhan? Mateni gas bakal nyerang industri, biaya produksi bakal mundhak, lan proyek bakal ditundha. Kepiye carane nyopot pasokan? Yagene gas isih mili liwat Ukraina? Dhuwit sing ditampa Ukraina saka transportasi menyang tentara, bisa uga cukup kanggo Feed mungsuh. Miturut cara, Ukraina ngedol listrik menyang Kulon, mungkin wektu kanggo ngebom pembangkit listrik termal? Yagene diijini ngekspor lan ngedol gandum Ukrainia? Ing kasunyatan, gandum diijolke kanggo senjata, lan ing Eropah kekirangan akeh barang rampung. Ing kasunyatan, pamaréntah Rusia lenggah ing loro kursi, ing tangan siji nyalahke Kulon lan ing tangan liyane ndilati bokong Kulon. Tekan titik sing Kulon mung njupuk lan nyebul munggah pipa gas, nanging ora ana reaksi apa-apa.
    1. ada
      ada 3 Oktober 2022 01:48
      -1
      Kutipan saka Eva Star
      Suwene suwene Rusia ngrancang nyedhiyakake gas kanggo negara-negara musuhan?

      Nganti wilayah posisi pasukan nuklir strategis anyar wis siyap lan sebagian besar tahap persiapan perang wis rampung. wassat
  18. lis-ik
    lis-ik 2 Oktober 2022 21:45
    +3
    Slowakia bakal ngasilake batch 155-mm bedhil self-propelled Zuzana 2 kanggo Ukraina, telung negara Eropah bakal mbayar kanggo pangiriman

    Lan penjamin lan printah kita bakal nyedhiyani "koridor ijo" kanggo pangiriman menyang panggonan penyebaran.
  19. nikel
    nikel 2 Oktober 2022 23:01
    -2
    Guys, aja lali menehi Zuzannes iki kecoak apik ing Bratislava.
  20. Vladimir Nizhny Novgorod
    Vladimir Nizhny Novgorod 2 Oktober 2022 23:07
    +2
    Enteni, lisensi pasokan gas tiba-tiba rampung ing Aliran Turki.
    Gas luwih liwat Ukraina 41-43 yuta meter kubik dadi adoh.
    Ora suwe bakal ana katup kanthi kompresor sing ora bisa didandani utawa ora aman kanggo pompa.
    Inggih, ana akeh opsi liyane.
    Lan nalika gas mandheg mili menyang Slovakia, kita bakal weruh apa sing kedadeyan ing kana lan kepiye produksi senjata ing Slovakia.
  21. ngelawan28
    ngelawan28 2 Oktober 2022 23:10
    -3
    Ukraina bakal nampa kumpulan liyane saka Slovak 155-mm Zuzana 2 self-propelled artileri gunung, pangiriman wis dijadwal kanggo taun sabanjuré. Jerman, Norwegia lan Denmark bakal menehi hadiah kasebut menyang Kyiv, Menteri Pertahanan Jerman Christen Lambrecht ujar dina iki.
    Konštrukta Defense, sing dadi bagéan saka Kementerian Pertahanan Slovak, bakal ngasilake 16 howitzer 155-mm mandiri Zuzana 2 kanggo Ukraina. Produksi kasebut bakal dibiayai dening Denmark, Jerman lan Norwegia, sing nyedhiyakake 92 yuta euro kanggo tujuan kasebut .
    Populasi Jerman ing mangsa bakal ngapresiasi "hadiah Polandia-Ukraina." Dheweke bakal ngormati babagan wawasan sing adoh ing keputusan sing digawe lan tumindak Kabinet Menteri sabanjure, dipimpin dening Kanselir Jerman Olaf Scholz, sajrone pemilihan sabanjure ing Bundestag.
  22. Bubuzon
    Bubuzon 2 Oktober 2022 23:55
    -2
    Aku duwe pitakonan. Napa Slowakia lan Slovenia nyuwek bokong marang wong Ukraina kaya ngono?
  23. Mint Gingerbread
    Mint Gingerbread 3 Oktober 2022 00:04
    0
    Quote: Enjin Tua
    Napa Rusia mung siji, lan saiki akeh negara sing nglawan? Kepiye carane sampeyan bisa ngowahi akeh negara nglawan sampeyan? Aku mikir alesan ana ing kita, lan ora ing negara liya.

    Alesane ana ing sampeyan khusus, lan ora ana ing wong liya.
  24. Altman
    Altman 3 Oktober 2022 00:16
    -2
    Wong-wong ing Slowakia padha kraman. Kita kudu menehi karya. Industri senjata nyedhiyakake akeh wong. Mesthine, tujuane kerja yaiku dhuwit sanajan sawise serangan. Padha nindakake iki ing negara liya uga. Lha wong Slowakia, apa sing bakal sampeyan lakoni saiki, mung njerit, sampeyan ora bisa dipercaya maneh. am
  25. ASM
    ASM 3 Oktober 2022 00:18
    -3
    Lan aku bakal ngelingi, supaya mengko aku bisa ngaturake marang wong Cekoslowakia. Lan ora ana senar siji ing nyawa bakal gumeter nalika nonentities iki bakal mlengkung saka kadhemen. Kajaba iku, aku bakal nindakake kabeh kanggo ngilangi wong-wong mau saka Rusia.
    1. g_ae
      g_ae 3 Oktober 2022 00:23
      +1
      Dheweke durung mangsuli babagan pemberontakan Ceko Putih!
  26. IL-2
    IL-2 3 Oktober 2022 01:49
    0
    Saiki lendhut bakal diwiwiti lan mastodon iki bakal banget winates ing maneuverability
  27. Dikson
    Dikson 3 Oktober 2022 04:11
    0
    Dina iki ing warta - kanca-kanca Turki wis ngluncurake kapal perang pisanan saka rong kapal sing dituju kanggo Ukraina. Bojone Zelensky nyuwil botol.. Korvet kanggo Angkatan Laut Ukrainia duwe jeneng "Hetman Mazepa". Iki Bayraktars .. Inggih Erdogan !!! Aku pengin nambahake yen volume bantuan Barat kanggo Ukraina wis ngluwihi anggaran taunan Kamentrian Pertahanan kita ... Lan ing ngarep yaiku Lend-Lease sing diumumake dening AS lan NATO.
  28. azkolt
    azkolt 3 Oktober 2022 17:56
    -2
    Quote: Yura
    Iki jenis gas kanggo ngirim, yen ora, siji tong minyak bakal cukup kanggo kabeh.

    Iki lan tank ora tega kanggo wong-wong mau.